adevarul

 

Ziarul adevarul de azi - adevarul de seara - adevarul online

Ziare romanesti recomandate

Programul TV de Azi

Stiri locale din Adevarul sanatate

(P) Asigurari RCA - cel mai bun pret

Ziarul Adevarul sanatate - Ultimele stiri Adevarul sanatate - 18.02.2019

Slăbirea bruscă măreşte riscul de pietre la fiere. Care este cea mai eficientă soluţie de a scăpa de ele
Dureri de burtă puternice şi persistente, stări de vomă, greaţă, febră, îngălbenirea pielii, modificări de culoare ale urinei şi bolului fecal. Toate aceste semne pot indica prezenţa calculilor la nivelul vezicii biliare.

Eşti mereu constipat? Problema gravă pe care ai putea să o ai în organism
Toţi avem sisteme digestive diferite, care funcţionează pe baza factorilor genetici şi a obiceiurilor alimentare.

Cum ne dăm seama că am putea avea pietre la fiere! Vedem simptomele
Dureri abdominale puternice care persistă, stări de vomă, greaţă, febră, îngălbenirea tegumentelor, modificări de culoare ale urinei şi bolului fecal. Acestea sunt simptomele care ar trebui să aducă la medic orice persoană care se confruntă cu ele. Cauza poate fi prezenţa calculilor la nivelul vezicii biliare.

Cum îi poate ajuta realitatea virtuală pe copiii cu autism să-şi înfrângă temerile. Studiu
Fobiile unor copii diagnosticaţi cu autism au fost eliminate după numai şase luni de tratament într-o Cameră Albastră, cu ajutorul realităţii virtual, potrivit unui studiu publicat în Journal of Autism and Developmental Disorders.

Medic: „Nu vă tatuaţi niciodată pe o aluniţă!“ Cum ştergem tatuajele de pe piele
Chiar dacă ne plac în primă fază, tatuajele pot ajunge să fie regretate. Fie că aţi contractat diverse boli sau aţi dezvoltat reacţii alergice în urma acestora, fie că nu vă mai reprezintă, tatuajele pot fi şterse de pe piele.

Dieta antiîmbătrânire. Ce alimente şi băuturi ne menţin în formă timp îndelungat
Pe măsură ce îmbătrânim, organismul se schimbă. Şi nu este vorba doar de felul în care arătăm. Primul pas către o sănătate bună este o nutriţie corectă, indiferent de vârstă.

Hemoroizii: ce sunt şi cum previi apariţia lor
6 din 10 adulţi suferă de hemoroizi. Sunt o problemă medicală majoră. Tinerii au început să fie şi ei în pericol. Ruşinea îi face pe mulţi suferinzi să nu meargă la doctor. Azi vorbim despre hemoroizi, ce sunt şi cum previi apariţia lor.

Dieta Montignac te învaţă cum să combini inteligent alimentele
Dieta Montignac este o dietă eficientă şi funcţională, care a fost populară în special în Europa în perioada anilor ’90, dar cărţile renumitului nutriţionist sunt încă actuale. Această dietă este inspirată din bucătăria franţuzească – ceea ce face că alimente precum vinul roşu, ciocolată sau brânză să nu fie interzise. Montignac a vândut peste 15 milioane de cărţi iar metodă sa a fost adoptată cu succes şi de celebrităţi.

Cum scăpăm de hemoroizi. Alimentele de evitat
Hemoroizii afectează circa 6 din 10 aduţi şi numai tratamentul potrivit îi face să dispară. O alimentaţie corespunzătoare îi face să dispară, însă în cazuri grave se ajunge din păcate la operaţie.

Cinci lucruri care nu cresc riscul de cancer mamar
Multe prejudecărţi, zvonuri şi teorii fără nicio legătură cu realitatea au făcut vâlvă vizavi de cancerul de sân. Despre următorii factori nu s-a dovedit că au vreun efect semnificativ asupra riscului acestei boli oncologice.

„Norocoşii preferă gustul sărat“. Cum se clasifică bărbaţii după slăbiciunile alimentare
Datele statistice arată că un bărbat din şase cu vârste până la 30 de ani are kilograme în plus. La maturitate, cifra se dublează. Cum se clasifică bărbaţii după slăbiciunile alimentare, în opinia medicului de diabet, nutriţie şi boli metabolice dr. Mihaela Bilic.

Medicamentele care scad aciditatea gastrică reduc eficienţa unor tratamente anticancer. Studiu
Reducerea este atât de brutală încât pune în pericol viaţa pacienţilor care iau aceste pastile, arată un studiu al oncologilor francezi.

Programul de tromboliză intravenoasă a fost extins, de anul acesta, anunţă ministrul Sănătăţii
43 de spitale din întreaga ţară în loc de 10 sunt incluse de anul acesta în programul pilot „Acţiunea prioritară pentru tratamentul intervenţional al AVC“, derulat de Ministerul Sănătăţii.

Dieta de 28 de zile care îţi taie pofta de mâncare. Slăbeşti până la 10 kilograme
Dieta de 28 de zile sau dieta Spark a fost concepută în 1996 de profesorul Chris Downie. Iniţial fiind plan alimentar personal, dieta de 28 de zile a luat amploare, devenind una dintre cele mai căutate din lume. Astfel, persoanele care urmează acest regim alimentar pot slăbi până la zece kilograme în 28 de zile.

Cât de sănătoase sunt bananele. Cine ar trebui să le mănânce şi cine să se ferească de ele
Bananele se numără printre cele mai consumate fructe din lume. Şi nu degeaba. Ele promovează sănătatea cardiovasculară şi digestivă.  Dar, consumate în exces, mai sunt bananele sănătoase?