adevarul

 

Ziarul adevarul de azi - adevarul de seara - adevarul online

Ziare romanesti recomandate

Programul TV de Azi

Stiri locale din Adevarul sanatate

(P) Asigurari RCA - cel mai bun pret

Ziarul Adevarul sanatate - Ultimele stiri Adevarul sanatate - 22.10.2018

Prunele combat depresia. Ce alte alimente îmbunătăţesc dispoziţia
Schimbarea anotimpurilor poate duce şi la modificări ale dispoziţiei şi chiar la stări depresive. Acestea pot fi combătute nu doar cu medicamente, ci şi prin stilul de viaţă şi alimentaţie.

Neurochirurg: „Cele mai frecvente tumori maligne primare sunt astrocitoamele“. Cum se tratează cancerele de creier
Tumorile maligne cerebrale se pot dezvolta în ţesutul cerebral sau pot pleca de la o tumoare malignă primară din altă zonă a corpului. Primele se numesc tumori primare, în timp ce celelalte sunt tumori secundare.

Somnul slăbeşte. Cât trebuie să dormim pe noapte pentru a nu ne îngrăşa
Odihnă insuficientă poate duce la creşterea în greutate, sugerează cercetători britanici după ce au descoperit că persoanele care dorm doar şase ore pe noapte au circumferinţa taliei mai mare decât cele care dorm nouă ore.

Tuşeşti? Când e cazul să mergi la medic
Când plămânii noştri sunt supuşi unei agresiuni severe, apare inflamaţia, un mecanism de apărare folosit de organism pentru a se proteja de un agresor.

Îţi sângerează mereu gingiile şi rănile ţi se vindecă greu? Ce ţi se întâmplă de fapt în corp
Ţi se întâmplă şi ţie să îţi sângereze gingiile de fiecare dată când te speli pe dinţi sau chiar şi la o simplă atingere? Dacă şi rănile ţi se vindecă greu, înseamnă că ai o deficienţă mare de vitamina C.

Depresia ar putea fi identificată după mesajele de pe Facebook
Postările de pe reţelele de socializare ar putea fi un indiciu pentru identificarea utilizatorilor care suferă de depresie şi au nevoie de ajutor pentru îmbunătăţirea sănătăţii mintale, potrivit unui studiu citat de Fox News.

Cum recunoaştem un atac de panică şi ce facem în acel moment
Fiecare dintre noi poate experimenta la un moment dat simptome specifice unui atac de panică. Fie că apare în contextul unor evenimente stresante, fie din cauza exacerbării unor sentimente precum teama, cel mai important lucru este să conştientizezi ceea ce ţi se întâmplă şi, mai ales, să găseşti resurse interioare pentru a depăşi acest episod.

Mâncatul seara, foame sau calmare? Medicii explică ce greşim la cină
Nutriţioniştii nu recomandă consumul de alimente seara târziu, însă dacă îţi este foame, îţi poţi permite o gustare uşoară înainte de a merge la culcare.

Un nou test de sânge ar putea elimina chimioterapia inutilă
Testat în 40 de spitale din Australia şi Noua Zeelandă, noul seturi de analize  i-ar putea scuti pe pacienţii cu cancer de o chimioterapie inutilă, potrivit AFP.

Varza şi conopida sunt în topul legumelor cu efect antiinflamator
O linie vitală de apărare a organismului este integritatea, sănătatea mucoasei tubului digestiv, atrage atenţia dr. Elena Tănase, medic specialist în medicină internă. Medicul explică în ce fel trebuie să ne alimentăm pentru a ne menţine în formă.

Alimentele care te ajută să previi răceala
În sezonul rece, sistemul imunitar este mai sensibil ca de obicei. Pentru a-l ajuta să facă faţă schimbărilor de temperatură, poţi face câteva modificări în ceea ce priveşte regimul alimentar, care te vor ajuta să previi răceala.

Tratamente moderne împotriva varicelor. Primele semne care trebuie să ne trimită la medic
Femeile sunt mai predispuse la apariţia varicelor, comparativ cu bărbaţii. Boala poate debuta în timpul sarcinii când, din pricina variaţiilor hormonale şi de greutate apare lipotimia venoasă.

Răguşeala sau umflăturile persistente din gură trebuie să ne  trimită urgent la medic. Două din trei persoane cu cancer de cap sau gât sunt diagosticate tardiv
Cancerul localizat în zona capului sau a gâtului este al şaselea cel mai răspândit tip de cancer. 2.500 de români mor în fiecare an în urma acestui diagnostic, iar două din trei persoane diagnosticate ajung la medic abia atunci când boala este într-un stadiu avansat.

Ceaiul de armurariu este recomandat în hepatitele acute şi cronice. Ce e important de ştiut când preparăm infuzia
Seminţele de armurariu conţin silymarină care ţine toxinele în afara celulelor ficatului şi, în plus, ajută la formarea de noi hepatocite şi la regenerarea acestui organ.

Gastroenterolog: „Multe persoane au o masă, maximum două, pe zi“. Ce alimente păstrează sănătatea tubului digestiv
Pentru cei mai mulţi dintre noi, ultimele decenii s-au caracterizat printr-un stil de viaţă extrem de intens, munca şi obligaţiile familiale nemailăsând loc pentru respectarea meselor zilei sau pentru activitatea fizică. Medicul primar gastroenterolog Elena Ciupercă dă detalii despre ce se întâmplă cu mâncarea în tractul digestiv şi explică de ce este important ce şi când mâncăm.