adevarul

 

Ziarul adevarul de azi - adevarul de seara - adevarul online

Ziare romanesti recomandate

Programul TV de Azi

Mutari Internationale

Stiri locale din Adevarul sanatate

(P) Asigurari RCA - cel mai bun pret

Ziarul Adevarul sanatate - Ultimele stiri Adevarul sanatate - 19.03.2018

Vitaminele de care au nevoie dependenţii de computer
Dacă obişnuieşti să-ţi petreci mare parte din timp în faţa calculatorului, atunci trebuie „să te conectezi“ nutriţional şi cu anumite suplimente. Care sunt acestea?

Cum să gestionăm corect infecţiile respiratorii la copii
CRIZĂ Perioada pe care o traversăm este una de circulaţie maximă a virusurilor. Este anotimpul în care organismul iese din iarnă cu un sistem imunitar nu foarte solid, copiii fiind cei mai expuşi infecţiilor respiratorii, mai ales cei din colectivitate. Aceste infecţii se pot complica, ducând, cel mai adesea, la pneumonii, la bronhopneumonii, la sinuzite sau la otite

„Proteinele nu îngraşă“. Mituri legate de aceste substanţe
Proteinele sunt substanţe complexe formate din aminoacizi. Aceştia se unesc între ei sub forma unor lanţuri peptidice, rezultând în cele din urmă proteinele.

Cea mai bună alegere alimentară după post
Dacă faci parte din categoria persoanelor care nu pot ţine tot postul Paştelui, nu te forţa, ascultă-ţi organismul şi ajută-l să facă mai uşor trecerea de la alimentaţia severă de post la cea obişnuită.

Trucuri să adormi rapid
Nu poţi să dormi indiferent de ce faci? Chiar dacă toate ştim că o baie fierbinte şi evitarea cafelei înainte de ora de somn sunt esenţiale şi chiar dacă respectăm cu stricteţe asta, Moş Ene tot nu vine pe la gene. Avem câteva trucuri pentru inducerea rapidă a somnului.

Ce boli ascunde durerea în piept
De foarte multe ori, durerea poate să iradieze către zonele apropiate organului afectat, astfel că afecţiunea care a declanşat-o, dacă nu este diagnosticată corect, la timp, poate avea efecte devastatoare.

Prof.dr. Streinu-Cercel: „România are cea mai înaltă rată a prevalenţei infecţiei cu virusul hepatitei C“. Se estimează că peste 650.000 de persoane sunt infectate
Potrivit managerului Institutului Naţional de Boli infecţioase „Matei Balş“ din Bucureşti, prof. dr. Adrian Streinu-Cercel, 99% din infecţii aparţin genotipului 1b, acestea fiind asociate cun un risc crescut de apariţie a cirozei hepatice.

Pneumolog: „Sindromul de epuizare are drept consecinţă o calitate proastă a somnului“
Mai mult de o treime din populaţie suferă de tulburări de somn, potrivit preşedintei Societăţii Române de Pneumologie, dr. Ruxandra Ulmeanu.

De ce e bine să mănânci o banană la micul dejun
Dintr-un mic dejun sănătos, nu au cum să lipsească proteinele, carbohidraţii şi grăsimile sănătoase. Totuşi, ce se întâmplă atunci când eşti la dietă şi nu îţi permiţi să faci tot felul de combinaţii care ţi-ar compromite silueta? Ai la îndemână o alegere simplă şi sănătoasă: banana. Află câte beneficii are!

Hepatita C nu atacă doar ficatul
Infecţia cu virusul hepatitic C afectează nu numai ficatul. Practic, toate organele pot fi afectate de acest virus şi este bine să ştim care sunt complicaţiile posibile.

Cum acţionează grăsimile trans în organism. De ce este important să citim etichetele produselor
Ştim deja că grăsimile saturate pe care le găsim mai ales în produsele de origine animală nu sunt bune pentru sănătate. Conţin mult colesterol şi cresc riscul de boli cardiovasculare, inamicul numărul 1 al omenirii. De unde provin grăsimile trans şi cum acţionează ele în organism.

Scapă de durerile de dinţi!
Se spune că durerile de dinţi sunt cele mai greu de suportat. Până la întâlnirea cu medicul stomatolog, durerile pot fi ameliorate cu ajutorul unor remedii la îndemână.

Ceaiuri care te ajută să dormi bine
Un somn liniştit, în urma căruia să te trezeşti dimineaţa odihnit şi plin de energie poate fi obţinut cu ajutorul ceaiurilor din plante.

Legătura dintre broccoli şi buna funcţionare a ficatului
Dacă fără anumite organe se poate trăi (cum sunt apendicele sau amigdalele), fără ficat este imposibil, rolul său fiind complex şi indispensabil sănătăţii tale.

Lecţiile crizei de medicamente: exportul paralel, urmărit de stat; importul paralel, o soluţie la lipsa medicamentelor
Deşi atenţia publică este concentrată pe lipsa imunoglobulinei, în România lipsesc de pe piaţă şi alte categorii de medicamente, cum ar fi cele pentru afectiuni oncologice, cardiologice, neurologice sau pentru epilepsie.