adevarul

 

Ziarul adevarul de azi - adevarul de seara - adevarul online

Ziare romanesti recomandate

Programul TV de Azi

Stiri locale din Adevarul sanatate

(P) Asigurari RCA - cel mai bun pret

Ziarul Adevarul sanatate - Ultimele stiri Adevarul sanatate - 19.08.2018

Comisia care creşte şansa la viaţă a pacientului cu cancer
ECHIPĂ În ultimul timp, se vorbeşte tot mai mult despre faptul că tratamentele cele mai eficiente în diverse patologii implică sau ar trebui să implice o colaborare între medici de diferite specialităţi. În cancer, abordarea multidisciplinară a pacientului oncologic este de importanţă vitală. Iar dacă în clinicile de stat această abordare rămâne, din păcate, mai mult un concept teoretic, există unele clinici private unde sistemul funcţionează.

Tratament cancer – Onconovical + Dieta Secretă Anticancer
Un tratament naturist pentru cancer? Nu mai există dubii, pacienţii se declară mulţumiţi! Este considerat de Medicinas singurul tratament naturist complet împotriva acestei maladii in Europa si Rusia!

Stresul poate provoca menoragie. Ce este  şi care pot fi cauzele acestei afecţiuni
Menstruaţia abundentă poate fi semnul unei afecţiuni ginecologice severe. Cum îşi pot da seama femeile că sângerarea lunară nu este una normală şi de ce este important întotdeauna să fie consultat medicul.

Trucuri pe care să le faci şi pe care să nu le faci înainte de sex
Ce trebuie să facem pentru a ne bucura de plăcerea unei nopţi de dragoste greu de uitat? Iată o listă întocmită de experţi în materie care ar putea potenţa dorinţa sexuală şi condimenta relaţia cu partenerul.

Tendoanele de canguri ar putea înlocui ligamentele umane rupte. Rezultatele unui studiu australian
Cercetătorii susţin că tendonul de cangur are o compoziţie similară celui uman, este mai lung şi are proprietăţi mecanice mai bune. Plus că este de şase ori mai puternic. Aceste calităţi îl fac eligibil pentru a fi utilizat într-o varietate de proceduri chirurgicale.

Cum poate banala varză să stopeze cancerul
Cum poate umila varză să stopeze cancerul? Oamenii de ştiinţă susţin că au descoperit mecanimsul prin care unele vegetale – precum varza şi broccoli pot reduce riscul de cancer intestinal.

Cum ajută ceapa la prevenirea infarctului miocardic. Alte legume care au acelaşi efect
Ceapa, usturoiul, prazul şi arpagicul sunt vedete atunci când vine vorba de antioxidanţi. Aceste legume conţin flavonoide, vitamina C, seleniu şi compuşi de sulf cu puternice proprietăţi anticancerigene prin ajutorul dat celulelor de a elimina carcinogenii. Beneficiile nu se reduc la atât.

Ce trebuie să ştii despre terapiile care nu ţintesc cancerul, ci sistemul imunitar? Află la Adevărul Live
Imuno-oncologia este unul dintre cele mai noi domenii de tratament al cancerului, o reală speranţă pentru pacienţii cărora terapiile clasice nu le oferă beneficii majore. Medicul Valentin Moinescu vine la Adevărul Live să ne ofere informaţii despre imuno-oncologie.

O formă rară de cancer ar putea fi depistată prin două teste de sânge. Care sunt concluziile unui nou studiu
Un studiu publicat în „British Journal of General Practice“ sugerează că simpla combinaţie a doi parametri din analizele de sânge poate fi suficientă pentru a pune un diagnostic, potrivit AP.

Ce este osteopatia şi ce afecţiuni pot fi tratate cu succes prin această metodă
O prejudecată legată de osteopatie este aceea că aceasta tratează problemele legate de oase. În ciuda denumirii însă, osteopatia este un sistem integral al stării de bine.

Obiceiuri proaste care distrug inima
Faci exerciţii fizice în fiecare zi? Minunat! Dar, dacă stai pe scaun tot restul zilei, asta este o problemă care îşi afectează sănătatea inimii. Ce alte probleme mai pot exista?

Nanoroboţi, folosiţi pentru distrugerea tumorilor canceroase. Cum acţionează aceştia
Cercetătorii Universităţii de Stat din Arizona şi Centrului Naţional pentru Nanoştiinţă şi Tehnologie al Academiei chineze de Ştiinţe au folosit, în cadrul unui studiu, roboţi de mici dimensiuni pentru tratarea tumorilor canceroase la şoareci.

Cum arată meniul antiîmbătrânire
Nu putem să ţinem timpul în loc, însă, prin stilul de viaţă pe care îl avem, inclusiv alegerile alimentare riscăm să arătăm mai mult sau mai puţin uzaţi.

Dieta de 3 zile. Slăbeşti până la 5 kilograme fără să te înfometezi. Ce trebuie să faci
Mai sunt câteva zile până la vacanţă şi vrei să arăţi impecabil în costumul de baie? Sau ai un eveniment important şi nu te mai încape rochia? Atunci e momentul să ţii o dietă. Nu trebuie să te înfometezi pentru a pierde câteva kilograme, ci doar să ştii ce să mănânci.

Super-gonoreea, tot mai ameninţătoare: noi tulpini au devenit rezistente la antibiotice
Două noi tulpini rezistente la tratament au fost depistate şi identificate de către autorităţile australiene. Acestea au întocmit un raport în care avertizează asupra pericolului practicării sexului neprotejat.