adevarul

 

Ziarul adevarul de azi - adevarul de seara - adevarul online

Ziare romanesti recomandate

Programul TV de Azi

Mutari Internationale

Stiri locale din Adevarul sanatate

(P) Asigurari RCA - cel mai bun pret

Ziarul Adevarul sanatate - Ultimele stiri Adevarul sanatate - 20.10.2017

Incontinenţa de stres şi alte tipuri de incontinenţă urinară. Dieta care întăreşte musculatura
Diminuarea tonusului muscular măreşte riscul pierderilor de urină atunci când tuşim, strănutăm, râdem sau ridicăm ceva de jos. Chiar dacă foarte multe persoane trăiesc cu această afecţiune este recomandabil să consultăm un medic specialist.

Semne că ai lipsă de calciu
Chiar dacă semnele nu sunt întotdeauna evidente, carenţele vitaminice pot exista şi adesea pot fi descoperite mult prea târziu.

De câte mutaţii genetice e nevoie pentru ca o celulă să devină canceroasă? Ce au descoperit cercetătorii
Pentru ca un cancer să se dezvolte în organism este nevoie de una până la zece mutaţii genetice, scrie jurnalul american „Cell“.

Roşia, leguma pe care ar trebui s-o mănânci zilnic
Roşia este leguma care contribuie la menţinerea sănătăţii şi, de asemenea, îmbunătăţeşte gustul mâncărurilor. Datorită substanţelor nutritive pe care le conţine, roşia ar trebui să facă parte din alimentaţia zilnică. Iată de ce!

Bolile reumatice au mai ales feţe tinere. Pacientă cu spondilită anchilozantă: „La mine durerile au apărut devreme, la 18 ani“
MIT Deşi percepţia generală este aceea că bolile reumatice sunt afecţiuni ale vârstnicilor, ele îi afectează într-o măsură importantă pe tineri. Se estimează că, în România, sunt circa 2.000 de copii cu artrită juvenilă, durerea de spate de tip inflamator afectează, cel mai frecvent, persoane cu vârste de până în 40 de ani, iar poliartrita debutează, de asemenea, la 40 de ani sau chiar mai devreme.

5 motive să mănânci ardei iuţi
Ardeiul iute şi-a câştigat reputaţia de condiment-medicament datorită capacităţilor sale extraordinare de a contribui la menţinerea sănătăţii.

Slăbeşte cu dieta de toamnă
În urma dietei de 17 zile, creată de doctorul Michael Moreno, poţi slăbi între 10-12 kilograme. Bazată pe restricţionarea carbohidraţilor răi şi înlocuirea acestora cu carbohidraţi buni, dieta de toamnă te poate ajuta să ai un corp armonios, mai ales dacă o combini cu un program de exerciţii.

Trucuri pentru a-ţi dezvolta memoria
Noroc cu tehnologia modernă că poate memora toate informaţiile de care avem nevoie. De la zile de naştere la evenimente profesionale - pe toate le putem salva în orice fel de aplicaţie. Însă de ce să nu îţi dezvolţi memoria astfel încât să nu mai stai cu grija verificărilor electronice?

Tabieturi de evitat după masă
Principul de bază este acela că nu trebuie să faci niciodată foamea. Nu trebuie să adopţi măsuri extreme pentru a-ţi menţine o anumită greutate corporală, deoarece excesele şi extremele au efecte reversibile.Imediat după ce ai luat masa este bine să eviţi obiceiurile nesănătoase pentru a nu îngreuna digestia.

Endometrioza poate provoca dureri permanente. Cum se tratează şi care este dieta indicată în această afecţiune
Milioane de femei din lumea întreagă suferă de endometrioză, o afecţiune în care celule ale mucoasei uterine migrează pentru a forma plăci endometriale pe ovare sau pe colul uterin, dar şi în alte zone ale corpului.

Tratamentul osteoporozei reduce din eficienţa tratamentelor dentare. Ce boli pot fi depistate devreme printr-un simplu control al gurii
Osteoporoza este o boală des întâlnită, cauzată de rarefierea oaselor şi apariţia unor găuri înăuntrul acestora. Boala afectează şi calitatea oaselor maxilare producând leziuni cu pierderea substanţei osoase. Mucoasele din cavitatea bucală sunt foarte sensibile la starea de sănătate a organismului astfel că o serie de boli grave pot fi depistate de timpuriu la un control stomatologic atent.

Un remediu din plante naturale pentru contracturile musculare lombare
Ţi s-a întâmplat vreodată să ai dureri lombare după o şedere prelungită la calculator?Complexitatea societăţii din ziua de azi face în aşa fel încât majoritatea ocupaţiilor să necesite multe ore de muncă la calculator.

Dovleacul te protejează de cancer
Toamna vine cu struguri, prune, gutui, dar şi dovleci. Benefic în această perioadă, dovleacul este un adevărat răsfăţ culinar, dar şi un aliat în lupta cu kilogramele în plus sau împotriva cancerului.

Cele mai întâlnite boli care nu prezintă simptome
Există câteva boli tăcute care nu prezintă niciun simptom şi de cele mai multe ori sunt depistate târziu, în stadiile avansate. Vizitele periodice la medic, atenţia acordată propriului organism şi cunoaşterea istoricului familial te ajută să depistezi din timp posibilele afecţiuni. Iată care sunt cele mai tăcute dintre acestea!

Cum tratezi corect rinita
Nasul înfundat şi secreţiile nazale sunt simptomele comune ale rinitei, boală cauzată adesea de răceli sau alergii. Rinita reprezintă inflamaţia mucoasei care căptuşeşte cavitatea nazală. Ea duce la congestie nazală (nas înfundat), secreţii nazale, strănut şi înroşirea pielii.