adevarul

 

Ziarul adevarul de azi - adevarul de seara - adevarul online

Ziare romanesti recomandate

Programul TV de Azi

Stiri locale din Adevarul sanatate

(P) Asigurari RCA - cel mai bun pret

Ziarul Adevarul sanatate - Ultimele stiri Adevarul sanatate - 12.12.2018

Se poate trăi fără vezică biliară? Efectele înlăturării acestui organ
Localizată în partea de sus a abdomenului, vezica biliară secretă bila care ajută la digestia grăsimilor. Procesul are loc prin intermediul unor mici canale care se pot bloca în urma apariţiei calculilor. Orice blocaj de acest fel este însoţit de dureri severe, mai ales după consumul de alimente grase. Uneori este necesară îndepărtarea vezicii biliare pentru a scăpa de dureri şi disconfort.

Patru beneficii pentru sănătate pe care le aduce micul dejun
Am auzit de nenumărate ori că micul dejun este cea mai importantă masă a zilei. Studiile în materie sugerează că este adevărat. Iată câteva motive pentru care nu ar trebui sărit peste această primă masă a zilei.

De ce bărbaţii reacţionează mai rău la boală decât femeile
Bărbaţii reacţionează mai rău la boală decât femeile. În timp ce sexul feminin continuă să ducă o viaţă activă, bărbaţii pot fi blocaţi la pat din cauza unei simple răceli.

Trucurile care te ajută să nu te îngraşi în preajma sărbătorilor
Dacă îţi doreşti să-ţi menţii silueta înainte şi după perioada sărbătorilor, dar să poţi, în acelaşi timp, să guşti şi din bucatele preferate, poţi ţine cont de câteva sfaturi care îţi vor fi de folos.

Sunt calcifierile sânului periculoase? Când este nevoie de investigaţii medicale suplimentare
Pe măsură ce femeile îmbătrânesc, în organism au loc o serie de schimbări, părul încărunţeşte, vederea slăbeşte, elasticitatea pielii se diminuează şi aşa mai departe. Calcifierile la nivelul sânului fac parte din această listă. În anumite situaţii, aceste depozite trebuie investigate medical mai în amănunt.

Cum să previi diabetul
Diabetul zaharat de tip 2 este cel mai frecvent tip de diabet. Boala este cronică şi greu de ţinut în frâu, astfel că e mai bine să fie prevenită decât tratată. Factorii de risc în diabetul zaharat de tip 2 ţin atât de stilul de viaţă, cât şi de istoricul familial.

Ce mâncăm dacă avem cancer. Alimentaţia necesară pentru bolnavi
O dietă echilibraă din care elimini alimentele procesate şi le înlocuieşti cu fructe te va proteja de afecţiuni grave.

Plante care ajută în tratamentul endometriozei
Endometrioza este o boală ale cărei cauze nu sunt cunoscute cu exactitate şi  în care celule ale endometrului – mucoasa uterină – cresc sub formă de plăci în alte părţi ale organismului. Afecţiunea este extrem de dureroasă şi apare la femei din ce în ce mai tinere.

Utilizarea intensivă a dispozitivelor mobile modifică creierul copiilor
Creierele copiilor care petrec mult timp jucându-se pe dispozitive mobile şi navigând pe internet par să se modifice. Asta indică rezultatele preliminare ale unui studiu de mare amploare realizat în SUA.

Cât este normal să te îngraşi în sarcină. Sfaturi de nutriţie pentru femeile gravide
Alimentaţia din timpul sarcinii nu diferă foarte mult de o alimentaţie echilibrată, moderată şi sănătoasă a unei femei care nu este gravidă. Aportul caloric trebuie să crească în sarcină în medie cu doar 100-300 de kilocalorii.

Test de sânge care ar putea ajuta la tratamentul potrivit în cancerul de sân
Un test de sânge pentru detectarea celulelor tumorale ar putea ajuta la alegerea celui mai potrivit tratament pentru unele cancere de sân şi îmbunătăţi rata de supravieţuire a pacientelor, potrivit unui studiu clinic american citat de AFP.

Carnea crescută în laborator e tot mai aproape de farfurie. Când vor prelua mutanţii controlul
Carnea produsă fără a ucide animalele ar putea ajunge în farfuriile noastre mai devreme decât ne-am putea închipui. Nu e o glumă, carnea crescută în laborator din culturi de celule fiind o viziune care e tot mai aproape de realitate.

Care sunt indiciile clare pe care le dă endometrioza? Aflăm la Adevărul Live
Boala înconjurată de tabuuri, mituri, diagnostic tardiv, tratamente ineficiente care fac boala să recidiveze, despre care se ştiu prea puţine lucruri încă, extrem de dureroasă, frustrantă şi cronică, o boală care afectează în egală măsură femeile şi fetele în cea mai fertilă perioadă a vieţii şi la propriu, şi la figurat. Despre endometrioză ne vorbeşte la Adevărul Live dr. Voicu Simedrea, medic primar obstetrică-ginecologie din Timişoara.

Copiii vor întotdeauna să meargă târziu la culcare. Care este timpul potrivit pentru el şi pentru tine?
Cei mici nu vor la culcare şi asta îi înnebuneşte pe părinţi. Mai mult de jumătate din participanţii la un studiu referitor la timpul potrivit pentru odihnă au recunoscut că eforturile pe care e fac pentru a-i determina pe cei mici să se culce reprezintă cea mai streantă perioadă a zilei. Un expert citat de „Guardian“ spulberă miturile.

Şeful Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii: „Editarea genetică ridică probleme etice, sociale şi de siguranţă. OMS înfiinţează o echipă de experţi“
În urma scandalului iscat de anunţul unui profesor chinez cum că ar fi contribuit la naşterea a două gemene modificate genetic astfel încât să nu se poată infecta cu HIV, directorul-general al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, Tedros Adhanom Ghebreyesus, a anunţat că va înfiinţa un grup de lucru care va dezbate controversata procedură de modificare a genelor umane.