adevarul

 

Ziarul adevarul de azi - adevarul de seara - adevarul online

Ziare romanesti recomandate

Programul TV de Azi

Stiri locale din Adevarul sanatate

(P) Asigurari RCA - cel mai bun pret

Ziarul Adevarul sanatate - Ultimele stiri Adevarul sanatate - 24.06.2018

Carcinomul bazocelular este cel mai frecvent tip de cancer de piele. Cât de periculoase sunt arsurile solare
Anumite modificări ale pielii ar trebui să ne trimită de urgenţă la medicul dermatolog. Dr. Lucian Russu, medic specialist dermato-venerolog, explică la ce ar trebui să fie atenţi şi de ce e important să nu ne alegem cu arsuri pe piele atunci când stăm la plajă.

„În cuplurile infertile, apare frecvent o criză de viaţă“
CRIZĂ Rolul de mamă a rămas unul foarte important pentru femeia modernă, susţine psihologul psihoterapeut Keren Rosner. Stilul de viaţă actual o face, însă, să amâne tot mai mult momentul maternităţii. Vestea că nu poate da naştere unui copil pune viaţa de cuplu la grea încercare. Psihoterapeutul a explicat care sunt traumele emoţionale care pot apărea şi care pot destrăma relaţia dacă partenerii nu pot sau nu vor să ceară ajutor de specialitate

Cum îşi poate creşte un cuplu şansele de a concepe un copil
STIL DE VIAŢĂ Factorul cel mai important pentru a avea şanse mari de a avea copii este vârsta femeii. Ideal ar fi între 20 şi 29 de ani. Nici vârsta paternă nu este de neglijat, întrucât, după 40 de ani, fertilitatea masculină intră în declin. Stilul de viaţă sănătos, cu multă mişcare, fără fumat şi alcool în exces stimulează fertilitatea, şi dacă bebe întârzie să apară, neapărat trebuie consultat medicul specialist în infertilitate

Importul paralel, o soluţie care funcţionează în Europa şi care ajută pacienţii
Comerţul paralel se bazează pe principiul liberei circulaţii a mărfurilor şi a contribuit la dezvoltarea pieţei interne a Uniunii Europene în condiţiile în care medicamentele au preţuri diferite între statele membre şi circulă dintr-o piaţă naţională în alta.

Ce trebuie să faci dacă ai trigliceridele mărite
Rezultatele analizelor de sânge au arătat că ai nivelul trigliceridelor mărit? Descoperă care sunt factorii care favorizează creşterea acestora, dar şi ce măsuri trebuie să iei din timp.

Cel mai bun remediu împotriva coşurilor
Cel mai bun remediu împotriva coşurilor Pentru orice tip de ten, cea mai deranjantă problemă este apariţia coşurilor. Dacă medicamentele şi tratamentul dermatologic este mult prea scump şi nici nu pare a fi cea mai bună soluţie, încearcă remdiile pe bază de ingrediente naturale. Combinaţia ideală este cea de miere şi lămâie!

Soluţii naturale ultile în caz de psoriazis
Când pielea produce mai multe celule decât ar trebui, acestea se aglomerează în plăci tegumentare, care au aspect de solzi. Avem de-a face cu psoriazisul – o boală imunologică ce afectează preponderent adulţii. Pe piele se formează regiuni de piele îngroşată, care uneori provoacă mâncărimi, alteori – sângerări.

Şapte mituri despre infertilitate
Stimularea ovariană îţi reduce rezerva de ovule, medicaţia hormonală te îngraşă şi produce cancer, embriotransferul cu embrioni congelaţi este mai eficient decât cel cu embrioni proaspeţi.  Sunt doar câteva dintre miturile care circulă pe internet când vine vorba despre infertilitate, atrag atenţia dr. Corina Manolea, medic ginecolog, specializat în tratamentul infertilităţii şi tehnici de reproducere umană asistată, la Columna Medical Center.

Sarcina la 40+, posibilă cu ovocite donate
Clinica Fertilia este prima din Bucureşti care, la începutul anului trecut, după încheierea unui contract cu Agenţia Naţională de Transplant şi a unui parteneriat cu Ovobank din Spania (prima bancă de ovocite crioprezervate din Europa), a implementat procedura de fertilizare in vitro cu ovocite de la donator. Ulterior, clinica a încheiat un parteneriat şi cu o bancă similară din Belgia.

Cum alegem corect echipa medicală specializată în fertilitatea cuplului? Ce înseamnă infertilitatea de cauză necunoscută şi ce soluţii există
Din punct de vedere medical, infertilitatea este definită ca fiind imposibilitatea de a concepe un copil după un an de încercări în obţinerea unei sarcini, fără ca niciunul dintre parteneri să  aleagă o formă de protecţie.

Vrei să ţii o dietă? Ce alimente e bine să eviţi!
Te-ai decis că vrei să urmezi o dietă, mai ales că vrei să arăţi cât mai bine în costumul de baie? Noi îţi spunem ce alimente este bine să eviţi pe parcursul acesteia pentru ca rezultatele să fie vizibile în timp scurt.

Cele mai bune remedii pentru bila leneşă
Te numeri printre persoanele care au probleme cu bila? Vestea bună este că poţi apela la remediile oferite de natură. Acestea sunt eficiente, se prepară uşor şi sunt lipsite de efecte adverse.

Soluţii eficiente în caz de hemoroizi
Problemă de sănătate ce afectează aproximativ 20% din populaţie, hemoroizii se numără printre bolile care pot afecta viaţa de zi cu zi a persoanei. Îţi spunem cum pot fi preveniţi, dar şi ce măsuri să iei în cazul în care apar.

Ce rişti când nu ai grijă de tine
Pentru a menţine corpul sănătos, este foarte important să fie evitate şi prevenite problemele mentale şi fizice. Sănătatea fizică este strâns legată de alimentaţia pe care o ai. Dacă stilul de viaţă este unul sănătos, nu numai că este menţinut un control asupra greutăţii, ci scade şi riscul de îmbolnăvire.

De ce sunt de preferat supele de zarzavat în locul ciorbelor. Trucuri care te ajută să găteşti cu puţine calorii
Gătitul cu puţine calorii şi sănătos este esenţial pentru orice program de sădere în greutate. Medicii nutriţionişti ne dezvăluie cîteva trucuri prin care putem păcăli caloriile.