adevarul

 

Ziarul adevarul de azi - adevarul de seara - adevarul online

Ziare romanesti recomandate

Programul TV de Azi

Mutari Internationale

Stiri locale din Adevarul sanatate

(P) Asigurari RCA - cel mai bun pret

Ziarul Adevarul sanatate - Ultimele stiri Adevarul sanatate - 16.12.2017

Colesterolul. Cum îl verificăm şi ce niveluri ne expun riscului de boli cardiovasculare
Bolile de inimă fac cele mai multe victime. În afecţiunile cardiace, arterele care alimentează inima cu oxigen şi nutrienţi se îngustează din pricina aterosclerozei.

INTERVIU Daniel David, psiholog: „Când facem cadouri, ne considerăm generoşi“
Psihologul şi psihoterapeutul Daniel David (45 de ani) explică de ce împărţim daruri de Crăciun şi cum, uneori, alegerea acestora modifică relaţiile cu noi înşine şi cu ceilalţi. Aduce vorba şi despre felul în care s-au schimbat aşteptările unor oameni, privitor la cadouri, după căderea regimului comunist

Capcanele etichetelor alimentare
Suntem adesea induşi în eroare de etichete pe care scrie cu litere mari: „sănătos“, „dietetic“, „fără grăsimi“, „fără zahăr“ „natural“. Nu întotdeauna aceste afirmaţii sunt în totalitate adevărate.

Atuurile consumului de suc de morcovi
Bucură-te de sănătatea la pahar pe care natura ţi-o pune la dispoziţie. Morcovul este una dintre cele mai sănătoase, vitaminizante şi gustoase legume. Sucul de morcovi îţi păstrează vederea bună, dar acesta nu este singurul avantaj pe care ţi-l oferă.

Dieta care întârzie îmbătrânirea
Consumul zilnic de alimente bogate în grăsimi, carbohidraţi şi de puţină apă te predispun la îmbătrânire prematură. O viaţă sănătoasă are nevoie în primul rând de o dietă echilibrată, de alimente cu preparare uşoară.

Cum ne afectează culorile pofta de mâncare
Oriunde ne uităm, suntem înconjuraţi de culori. Ştim deja că nuanţele ne influenţează starea de spirit, dar se pare că acestea au un impact şi asupra poftei de mâncare. În timp ce alimentele roşii şi portocalii pot stimula foamea, cele albastre o pot suprima.

Ce trebuie să faci dacă petreci mult timp în faţa calculatorului
Pentru mulţi dintre noi, statul în faţa calculatorului întreaga zi este un stil de viaţă – multe locuri de muncă implică folosirea laptopului. Însă, statul timp îndelungat pe scaun are efecte negative asupra posturii şi, implicit, asupra sănătăţii.

Când devin ciupercile toxice
Gustoase, săţioase, ciupercile pot să înlocuiască cu succes carnea în diferite preparate, însă dacă nu eşti atent pot fi destul de periculoase.

Ce trebuie să ştii despre medicamente
Este greu de imaginat cum ar fi viaţa noastră fără medicamente. Vitale pentru tratamentele bolilor cronice, acestea sunt necesare şi în numeroase probleme de sănătate acute. Indiferent pentru ce urmezi terapii medicamentoase, reţine că acestea au efecte adverse şi că pot face mai mult rău decât bine atunci când nu ţii cont de unele aspecte.

Dieta bogată în proteine te ajută să slăbeşti rapid
Femeile au nevoie de cel puţin 50 de grame de proteine pe zi, în timp ce bărbaţii, de 60. O dietă bogată în proteine poate să-ţi dea energia de care ai nevoie, senzaţia de saţietate prelungită şi poţi să-ţi iei proteina şi din altceva în afară de carne. În cele ce urmează, câteva idei.

Rinita alergică: cauze şi simptome
Se caracterizează printr-o inflamaţie acută sau cronică a mucoasei nazale, iar procentul oamenilor care se confruntă cu rinită alergică este de 80-90% la nivel global, având vârstele cuprinse între 5 şi 25 de ani.

Cum te protejezi de candidoză în mod naturist
O ciupercă care trăieşte în organismul uman, cunoscută sub denumirea de Candida Albicans, în momentul multiplicării modifică echilibrul natural al florei şi astfel apare candidoza.

Dieta de sărbători
Unul dintre cele mai importante lucruri pe care trebuie să le avem în vedere pentru a nu ne îngrăşa după mesele bogate de Crăciun şi Anul Nou este să ne limităm porţiile. De asemenea, cel mai bine ar fi să mergem mai mult spre alimente uşor de digerat.

Cât de sănătoase sunt alimentele negre
Culoarea în farfurie înseamnă şi sănătate, însă şi negrul îţi oferă substanţe nutritive de cea mai bună calitate. Şi ne referim bineînţeles la alimentele negre mai puţin cunoscute însă la fel de sănătoase precum cele viu colorate.

Ce alimente n-ar trebui să-ţi lipsească de sărbători
Sărbătorile de iarnă pe lângă bucuria regăsirii persoanelor dragi, vin la pachet şi cu o mare neplăcere şi anume indigestia sau chiar balonarea. Află cum să le eviţi din cele ce urmează!