adevarul

 

Ziarul adevarul de azi - adevarul de seara - adevarul online

Ziare romanesti recomandate

Programul TV de Azi

Mutari Internationale

Stiri locale din Adevarul news

(P) Asigurari RCA - cel mai bun pret

Ziarul Adevarul news - Ultimele stiri Adevarul news - 20.10.2017

Noaptea liberărilor. Sute de deţinuţi au părăsit penitenciarele. 3.000 vor ieşi zilele acestea. Ministru: „Este mult, mi-a depăşit aşteptările”
Câteva sute de deţinuţi au părăsit penitenciarele în ultimele 24 de ore de la intrarea în vigoare a legii care permite punerea mai repede în libertate a condamnaţilor încarceraţi în condiţii necorespunzătoare. De la Jilava au ieşit ieri între orele 19 si 24, cel puţin 40 de deţinuţi, iar la Iaşi au fost puşi în libertate tot atâţia condamnaţi. 3 000 de deţinuţi vor ieşi din închisori zilele acestea. Printre ei, persoane periculoase.

Când se va pronunţa Tribunalul Bucureşti în dosarul lui Vasile Blaga
Tribunalul Bucureşti se va pronunţa pe 30 octombrie în dosarul în care Vasile Blaga, fost secretar general al PDL, a fost judecat pentru trafic de influenţă.

CCR pune egalitate între căsătoria legală şi uniunea consensuală în ceea ce priveşte dreptul de a refuza să depui mărturie
Nu există nicio diferenţă, din punct de vedere moral, afectiv şi al dreptului la întemeierea familiei, între partenerii căsătoriţi legal şi cei implicaţi într-o uniune consensuală, potrivit deciziei prin care CCR a stabilit că soluţia din Codul de procedură penală, care exclude persoanele care au stabilit relaţii asemănătoare acelora dintre soţi de la dreptul de a refuza audierea în calitate de martor, este neconstituţională.

Klaus Iohannis, la Bruxelles: Nu suntem îngrijoraţi că vom avea un număr excesiv de migranţi pe ruta Mării Negre
Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, vineri, la Bruxelles, că România nu este în pericol să devină o rută pentru migranţi, în ciuda faptului că vara aceasta s-a înregistrat un număr mai mare de refugiaţi care au ajuns la Constanţa sau la Mangalia decât în anii precedenţi.

Un nou deces din cauza rujeolei. De la debutul epidemiei s-au înregistrat 35 de decese. Numărul îmbolnăvirilor se apropie de 10.000
Un nou deces din cauza rujeolei - al 35-lea - s-a înregistrat în ultima săptămână, iar numărul îmbolnăvirilor a ajuns la 9.670, de la debutul epidemiei, în urmă cu un an, potrivit datelor anunţate vineri de Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile.

Răzvan Burleanu le dă o şansă contracandidaţilor la preşedinţia FRF. Când au loc viitoarele alegeri pentru postul de preşedinte
Răzvan Burleanu, preşedintele al FRF din martie 2014, a anunţat data la cafe vor fi organizate noi alegeri pentru funcţia pe care o deţine în acest moment.

FOTO Cea mai frumoasă! Simona Halep a atras toate privirile la ceremonia oficială de deschidere a Turneului Campioanelor
Simona Halep şi celelalte şapte jucătoare participante la Turneul Campioanelor de la Singapore au participat la ceremonia de deschidere a competiţiei.

Bugetul pe 2018, varianta PNL: venituri de 272 de miliarde, cheltuieli de 288 de miliarde, deficit de 1,8%. „Nu se taie nici la pensii, nici la salarii“
Vicepreşedintele PNL Florin Cîţu a prezentat vineri varianta de buget de stat pentru 2018 în viziunea liberalilor, potrivit căreia veniturile totale ar fi de 272,4 miliarde de lei, cheltuielile ar însuma 288,64 miliarde de lei, ceea ce ar duce la un deficit de 1,8% din PIB.

Educaţie sexuală şi consultaţii gratuite pentru tinerii din Sectorul 6
Tinerii aflaţi în grija Direcţiei de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului din Sectorul 6 vor benefcia de consultaţii gratuită şi informare cu privire la educaţia sexuală în cadrul unui proiect derulat de mai mulţi medici ginecologi şi stomatologi de la un centru privat din Capitală.

​Rodica Cazanciuc, verişoara lui Victor Ponta şi soţia senatorului PSD Robert Cazanciuc, a revenit ca director comercial la TAROM
Rodica Cazanciuc, verişoara lui Victor Ponta şi soţia senatorului PSD Robert Cazanciuc, fost ministru al Justiţiei în guvernul Ponta, a revenit de la începutul lunii octombrie pe funcţia de director comercial la TAROM, după ce în 2013 plecase de pe aceeaşi funcţie la Autoritatea Aeronautică Civilă în postul de director de reglementare. Rodica Cazanciu a lucrat la TAROM încă din 1994 după absolvirea Politehnicii din Bucureşti.

Medicii rezidenţi vor încasa bursele de studiu până în martie 2018. Tichetele de masă vor fi înlocuite cu norma de hrană
Medicii rezidenţi vor încasa bursele de rezidenţiat până în luna martie 2018, transmite Ministerul Sănătăţii. Practic, aceştia vor beneficia de aceste sume până la intrarea în vigoare a creşterilor salariale, arată instituţia. Iniţial, unităţile sanitare au anunţat că medicii rezidenţi nu vor mai primi bursele începând cu prima lună din anul viitor, ceea ce a produs nemulţumire în rândul acestora.

România, pe primul loc în Europa la numărul mamelor care mor la naştere
Într-un singur an, numărul mamelor care mor la naştere s-a dublat, arată un studiu World Vision. S-a ajuns astfel la 19 decese dintr-o sută de mii de naşteri, iar cifrele plasează astfel România pe primul loc în Europa.

Macovei îl acuză pe Tudorel Toader că a rescris directiva europeană privind confiscarea extinsă în favoarea penalilor. „Condamnaţii rămân tot bogaţi“
Monica Macovei susţine că ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a transpus trunchiat directiva europeană privind confiscarea extinsă în legislaţia românească. În tabelul de Concordanţă între Directiva europeană si proiectul ministrului, la „confiscarea de la terţi” scrie: „Nu face obiectul prezentului proiect”. În acelaşi tabel, la punerea sechestrului pe bani încă de la începutul anchetelor, ministrul scrie: „Nu face obiectul prezentului proiect“

Mihai Tudose, vizită neanunţată pe şantierul autostrăzii Deva - Lugoj. Surpriză: muncitorii lucrau
Premierul Mihai Tudose a efectuat, vineri, o vizită neanunţată pe şantierul viitoarei autostrăzi Deva - Lugoj pentru a vedea situaţia lucrărilor, au precizat surse guvernamentale pentru Agerpres.

LIVE VIDEO şi TEXT - ora 14.30, Simona Halep îşi află adversarele de la Turneul Campioanelor, de la Singapore. Imagini în direct de la ceremonia de deschidere
Simona Halep va participa pentru a patra oară consecutiv la Turneul Campioanelor de la Singapore, competiţie care debutează duminică.