adevarul

 

Ziarul adevarul de azi - adevarul de seara - adevarul online

Ziare romanesti recomandate

Programul TV de Azi

Mutari Internationale

Stiri locale din Adevarul news

(P) Asigurari RCA - cel mai bun pret

Ziarul Adevarul news - Ultimele stiri Adevarul news - 16.12.2017

LIVE VIDEO Funeraliile Regelui Mihai I. Sicriul, purtat pe un afet de tun spre Patriarhie. Mii de oameni aplaudă şi îi strigă numele
Regele Mihai I va fi înmormântat astăzi, la Curtea de Argeş, la funeralii urmând să participe reprezentanţi a zeci de case regale din întreaga lume. Traficul rutier va fi restricţionat sâmbătă, în centrul Capitalei, până în a doua parte a zilei, pentru funeraliile Regelui Mihai I.

Iohannis, după slujba de înmormântare a Regelui Mihai: Am condus astăzi pe ultimul drum un veritabil om de stat. Va rămâne un reper de integritate
Preşedintele Klaus Iohannis a transmis, sâmbătă seara, un scurt mesaj referitor la Regele Mihai,  după slujba de înmormântare care a avut loc la Catedrala Patriarhală din Bucureşti.

Povestea Trenului Regal. Cum arată şi ce foşti regi şi lideri comunişti l-au folosit
Trenul Regal are o istorie de peste nouă decenii, în acesta fiind plimbaţi doi regi ai României, dar şi lideri comunişti ca Gheorghe Gheorghiu-Dej şi Nicolae Ceauşescu.

Cum îl tratau social-democraţii pe Regele Mihai în anii '90. Nicolicea voia ca fostul suveran să fie declarat „persona non grata“
Moartea Regelui Mihai i-a făcut pe mai mulţi membri ai PSD să-şi exprime aprecierea publică pentru fostul suveran. Nu la fel stătea situaţia în urmă cu 20 de ani, când din rândul social-democraţilor erau transmise mesaje precum necunoaşterea „vreunui rege Mihai“. Mai mult, Eugen Nicolicea, deputat şi în prezent, cerea în 1994 ca fostul suveran să fie declarat „persona non grata“.

STUDIU Peste 15.000 de medici români lucrează în străinătate. Care sunt ţările în care îşi desfăşoara activitatea
Exodul medicilor a atins cote alarmante. Peste 15.000 de doctori români lucrează în străinătate, principalele destinaţii fiind Germania, Marea Britanie şi Franţa. Datele se desprind din cel mai recent studiu de profil.

Presa internaţională, despre ziua în care România s-a despărţit de Rege:Afecţiunea pentru această figură respectată are loc pe fondul discreditării clasei politice
Peste 20.000 de persoane şi-au luat rămas-bun la Bucureşti de la Regele Mihai, funeralii naţionale având loc în România pentru fostul monarh, care a încetat din viaţă la 5 decembrie, la 96 de ani, scrie BBC.

Primele cuvinte ale Patriarhului Daniel la slujba de înmormântare a Regelui Mihai: Regretăm că această catedrală este prea mică
Patriarhul Daniel a început slujba de înmormântare a Regelui Mihai prin exprimarea regretului că actuala catedrală, cea din Dealul Mitropoliei, e „prea mică şi nu pot fi prezenţi tot cei care ar fi dorit“. În prezent se lucrează la construcţia Catedralei Mântuirii Neamului care ar urma să aibă o capacitate de 5000 de persoane.

UPDATE Locomotiva unui tren a deraiat în urma coliziunii cu o maşină. Traficul ferioviar, încă blocat în Maramureş
Traficul feroviar este blocat, sâmbătă, în Maramureş, pe magistrala 400, după ce un tren Regio a lovit un autoturism.

Ce aberaţie: ce păţesc jucătorii de la Real Madrid în cazul în care vor fi eliminaţi în finala Mondialului Cluburilor
Deţinătoarea trofeului va juca, diseară (ora 19.00), cu Gremio, la Abu-Dhabi (Emiratele Arabe Unite). Iar săptămâna viitoare, pentru madrileni urmează „El Clasico“.

Zidane, genial ca jucător, sclipitor ca antrenor: francezul poate realiza, diseară, o performanţă extraordinară
Nu doar Real, ca echipă, poate atinge un moment istoric la Mondialul Cluburilor, ci şi antrenorul ei, Zinedine Zidane, poate realiza o performanţă fantastică.

Real, la o victorie de un record ireal: ce ar însemna un triumf pentru madrileni, diseară, la Mondialul Cluburilor
Ediţia din 2017 a început la 6 decembrie, însă, cel puţin în Europa, mulţi au aflat că turneul e în desfăşurare abia miercuri, când Real Madrid, deţinătoarea trofeului şi câştigătoarea Ligii Campionilor a intrat direct în a doua semifinală.

Predica rostită de Patriarhul Daniel la finalul slujbei de înmormântare a Regelui Mihai I
„Credinţa l-a ajutat să fie statornic în iubirea faţă de popor şi patrie, să respingă dictatura nazistă şi comunistă, să fie curajos şi demn, răbdăror şi iertător, virtuţi pentru care a fost preţuit de Casele Regale ale Europei şi de oameni simpli”, a spus Patriarhul Daniel la finalul slujbei de înmormântare a Regelui Mihai I.

UPDATE Cod galben de viscol în mai multe judeţe. Informare de ninsori moderate cantitativ la munte şi intensificări de vânt
Administraţia Naţională de Meteorologie a emis mai multe avertizări Cod galben de viscol în judeţele Vrancea, Bacău, Neamţ şi Suceava.

Peste 60 de copii dispăruţi, găsiţi în ultima săptămână de poliţişti
Peste 180 de persoane care erau date dispărute de familie sau care erau urmărite au fost depistate de către poliţişti în ultima săptămână. Aproape o sută dintre acestea figurau ca dispărute, dintre care 62 de minori.

ANPC: Atenţie la ce jucării daţi copiilor. Multe prezintă risc de strangulare, sufocare sau rănire
Multe dinrtre jucăriile care se vând pe piaţă în luna decembrie sunt neconforme, unele apărând şi pe site-ul RAPEX, sistemul de alertă rapidă pentru jucării cu probleme, a anunţat, vineri, derectorul general al Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorului (ANPC), Paul Anghel.