adevarul

 

Ziarul adevarul de azi - adevarul de seara - adevarul online

Ziare romanesti recomandate

Programul TV de Azi

Mutari Internationale

Stiri locale din Adevarul life-style

(P) Asigurari RCA - cel mai bun pret

Ziarul Adevarul life-style - Ultimele stiri Adevarul life-style - 20.10.2017

INTERVIU Cum erau mesele la români în urmă cu 100 de ani şi cum sunt acum: Masa pentru români a fost şi este un element de identitate fundamental
Sabina Ispas, directoarea Institutului de Etnografie şi Folclor „Constantin Brăiloiu“, a acordat un interviu pentru „Adevărul“ în care a povestit cum erau mesele românilor în urmă cu o sută de ani şi cum s-au schimbat până în prezent.

Duşurile frecvente îţi influenţează viaţa sexuală
Oricine şi-ar dori să fie îngrijit şi să se simtă bine în propria piele înainte de o noapte romantică în doi. Dar cum ar fi dacă ai afla că duşul de dinainte îţi va compromite seara? Află motivele pentru care nu e bine să faci duş înainte de sex.

Care este diferenţa între ardeii iuţi cayenne, poblano şi guindilla verde
Au fost cultivaţi pentru prima oară în America de Sud şi sunt o opţiune gastronomică a oamenilor (mai ales a celor avizi de senzaţii tari) de secole. Vin în culori, forme şi intensităţi ale “iutelui” diferite. Cine nu e pregătit ar face mai bine să se abţină de la experimentarea soiurilor despre care se ştie clar că sunt iuţi.

Ce obiceiuri te îmbătrânesc prematur
De cele mai multe ori chipul nu este tocmai de parte ta în a exprima vârsta reala. Dacă ai observat că ai tot mai des un aspect fizic mult mai matur, atunci sigur faci una dintre greşelile de mai jos.

Gem de dovleac aromat, ca la bunica acasă
Plin de beneficii pentru sănătate, dovleacul poate fi consumat şi sub formă de gem. Extrem de aromat, acesta poate fi o bună opţiune pentru micul dejun din iernile friguroase.

STUDIU Persoanele declarate moarte pot auzi confirmarea propriului deces
Cel mai mare studiu despre moarte realizat vreodată a scos la iveală faptulcă mulţi pacienţi înregistrează activitate cerebrală după ce inima încetează să bată. Cercetătorii susţin că persoanele declarate moarte pot auzi inclusiv confirmarea propriului deces de către medici.

Predispoziţia fiecărei zodii de a-şi sabota relaţia
Berbecul este egoist, Leul competitiv, iar Săgetătorului îi este frică de angajament. Fiecare partener are o predispoziţie spre a-şi sabota relaţia de cuplu, în funcţie de caracteristicile zodiacale. Cunoaşterea acestora îi poate ajuta să păstreze o relaţie de durată.

Combate ridurile din jurul ochilor cu uleiuri esenţiale
Ridurile de expresie sunt primele care devin vizibile în urma procesului de îmbătrânire. Atât liniile fine, cât şi ridurile pot fi combătute cu produse care sporesc nivelul de îngrijire a pielii. Unele dintre cele mai eficiente sunt uleiurile esenţiale.

Ce gene moşteneşte copilul de la fiecare părinte în parte: inteligenţa, înălţimea şi temperamental sunt ereditare
În timpul sarcinii, părinţii se întreabă adeseori cu cine va semăna bebeluşul lor. Vă vine sau nu să credeţi, inteligenţa, înălţimea şi temperamental sunt ereditare.

„Zurli“, gaşca fenomen în teatrul de animaţie pentru copii. Mirela Retegan vine la Adevărul Live, de la ora 14:00
Mirela Retegan, Fost corespondent BBC şi om de radio, fondatorul celui mai mare teatru privat de copii din România care a dus dragostea pentru copilul său la nivel de fenomen naţional, numindu-l „Gaşca Zurli“, va fi  prezentă la Adevărul Live, de la ora 14:00, cu Florin Ghioca.

Fructul pasiunii, un curcubeu de arome
Este exotic, gustos, bogat în vitamine şi în minerale. Numele îi vine nu de la starea afectivă asociată cu plăcerea şi cu dragostea, ci de la patimile îndurate de Iisus Hristos.

Opriţi-vă din a mai oferi locul pe scaun bătrânilor, recomandă cercetătorii de la Oxford
Din copilărie suntem învăţaţi să oferim persoanelor vârstnice locul pe scaun în mijloacele de transport în comun, ca semn de respect. Contrar aşteptărilor, experţii de la Oxford avertizează că gestul nu este deloc în favoarea acestora.

Sfaturi pentru obţinerea siluetei perfecte
Toată lumea vrea să aibă o siluetă aproape perfectă. Cu toate acestea, după vârsta de 30 de ani, metabolismul începe să încetinească şi va continua s-o facă dacă nu este stimulat. Dar este simplu să ai mai multă grijă de tine şi de sănătatea ta. Trebuie să ţii cont de nişte paşi.

Obiceiuri zilnice care îmbătrânesc tenul cu cel puţin 10 ani: telefonul şi perna nepotrivită, printre cele mai frecvente
Poziţia de dormit, utilizarea unei perne nepotrivite sau sprijinirea bărbiei în mâini sunt printre motivele care afectează aspectul tenului. Specialiştii atrag atenţia cu privire la numeroase gesture ce par inofensive, dar sunt cu adevărat dăunătoare.

Curiozităţi despre corpul uman: ştiaţi că ritmul cardiac imită muzica pe care o ascultăm?
Corpul uman este învăluit în mister. Printre cele mai interesante curiozităţi se numără faptul că inimile femeilor bat mai repede sau că ritmul cardiac imită muzica pe care o ascultăm.