adevarul

 

Ziarul adevarul de azi - adevarul de seara - adevarul online

Ziare romanesti recomandate

Programul TV de Azi

Stiri locale din Adevarul international

(P) Asigurari RCA - cel mai bun pret

Ziarul Adevarul international - Ultimele stiri Adevarul international - 18.02.2019

The Atlantic: Cleptocraţia în stil rusesc se infiltrează în America
Elitele jefuitoare ale Uniunii Sovietice au fost precursoarele unei cleptocraţii care s-a infiltrat de-a lungul timpului în toate ramurile Statelor Unite. Profeţia sumbră a unui şef CIA de la începutul anilor 1990 s-a adeverit, în ciuda faptului că Washingtonul paria pe o răspândire globală a valorilor capitaliste.

Bulgaria: GERB, partidul aflat la putere, a anulat modificările aduse legii electorale după ce opoziţia a părăsit parlamentul ca protest
GERB, partidul de centru-dreapta aflat la putere în Bulgaria, a anulat luni planurile de a modifica legea electorală după ce acestea au determinat principalul partid de opoziţie – Partidul Socialist (BSP) – să părăsească parlamentul ca semn de protest, scrie Reuters.

Tensiuni în creştere între India şi Pakistan, două state nucleare
Pakistanul şi-a rechemat ambasadorul din India pentru consultări pe fundalul unor tensiuni tot mai acute între cele două ţări vecine ce deţin bomba atomică.

UE-SUA, războiul pe automobile
Comisia Europeană a promis luni un răspuns "rapid şi adecvat" dacă Washingtonul îşi va pune în practică ameninţările de a introduce taxele vamale suplimentare pentru automobilele europene importate în SUA, transmite AFP.

Germania se va consulta cu Franţa şi Marea Britanie pe tema luptătorilor Statului Islamic capturaţi în Siria
Germania consideră că cererea preşedintelui american Donald Trump adresată mai multor ţări europene de a lua înapoi şi judeca 800 de luptători străini ai Statului Islamic capturaţi în Siria va fi greu de realizat.

Avocatul tinerei britanice care a fugit în Siria pentru a se alătura ISIS susţine că aceasta are nevoie de terapie
Shamima Begum, adolescenta britanică care a fugit în Siria în 2015 pentru a se alătura ISIS şi acum doreşte să se întoarcă acasă, este „afectată” şi are nevoie de terapie, a afirmat avocatul familiei sale, scrie BBC. Tasnnime Akunjee a declarat pentru BBC că familia ei este pregătită să îi crească copilul nou născut „departe de ideologia ISIS”.

Şapte parlamentari britanici au demisionat din Partidul Laburist, pe motiv de Brexit
Şapte parlamentari laburişti şi-au dat demisia luni din principalul partid de opoziţie din Marea Britanie în urma abordării liderului Jeremy Corbyn faţă de Brexit şi a unei dispute privind antisemitismul, spunând că partidul Laburist a fost "deturnat de maşinăria politică de extremă stângă".

Summitul Grupului de la Vişegrad a fost anulat pe fondul tensiunilor dintre Israel şi Polonia
Oficialii polonezi şi-au anulat orice participare la o reuniune a Grupului de la Vişegrad, programată să se desfăşoare în Israel luni şi marţi, după ce premierul israelian Benjamin Netanyahu a sugerat, potrivit presei, că Polonia a fost complice la Holocaust, transmite Reuters. Reuniunea a fost anulată.

Italia: 30 de persoane din clanul mafiot Camorra, arestate la Napoli
Aproximativ treizeci de persoane afiliate clanului mafiot Camorra „Sequino” au fost arestate în districtul Sanità din Napoli în timpul unei razii a poliţiei.

Incident în Strâmtoarea Gibraltar între nave spaniole şi britanice
O navă de război spaniolă, cu armele la vedere, a încercat să determine nave comerciale britanice să îşi părăsească locurile de ancoraj din apele britanice ale Gibraltarului, însă a primit o ripostă din partea Marinei Britanice şi s-a retras, au anunţat autorităţile din Gibraltar.

Facebook se declară pregătit să accepte noi reglementări în lupta împotriva ”fake news” şi unor abuzuri
Facebook s-a declarat luni ”deschis unei reglementări semnificative” a reţelelor de socializare, subliniind că şi-a modificat în mod considerabil practicile, în urma unui apel al parlamentarilor britanici care îndeamnă la o consolidare a regulilor în lupta împotriva "fake news" şi utilizării abuzive a datelor navigatorilor pe Internet, relatează Reuters.

Explozii la Doneţk, în apropiere de hotelul unde sunt cazaţi reprezentanţi ai OSCE
Trei explozii au avut loc, luni, în centrul oraşului Donetsk, dintre care două în apropierea unui hotel unde sunt cazaţi reprezentanţi ai Organizaţiei pentru Securitate şi Cooperare în Europa (OSCE), a anunţat Ministerul Situaţiilor de Urgenţă şi Ministerul Afacerilor Interne al Republicii separatiste Doneţk.

Submarinul „Cuceritorul“, capabil să tragă rachete de croazieră, inaugurat în Iran
Iranul a inaugurat un submarin capabil să tragă rachete de croazieră, reafirmându-şi astfel voinţa de autonomie în domeniul Apărării, într-un context tensionat cu Statele Unite, potrivit televiziunii de stat, relatează AFP.

SUA: Comisia juridică din Senat va investiga afirmaţiile privind invocarea Amendamentului 25 pentru demiterea preşedintelui Trump
Preşedintele Comisiei judiciare din Senatul Statelor Unite, Lindsay Graham, a declarat că echipa sa va investiga afirmaţiile potrivit cărora procurorul general adjunct al SUA, Rod Rosenstein, ar fi analizat în 2017 posibilitatea invocării Amendamentului 25 din Constituţia SUA pentru a-l destitui pe preşedintele Donald Trump.

Marea Britanie. Starea de sănătate a lui Serghei Skripal, otrăvit de GRU cu noviciok, s-a înrăutăţit
Starea de sănătate a fostului ofiţer GRU Serghei Skripal s-a înrăutăţit, informează publicaţia Times. „Acestuia i se acordă ajutor medical la domiciliu” – a anunţat o sursă din cadrul serviciilor secrete britanice. Potrivit publicaţiei Times, doctorii se tem că Serghei Skripal nu-şi va putea reveni în totalitate.