adevarul

 

Ziarul adevarul de azi - adevarul de seara - adevarul online

Ziare romanesti recomandate

Programul TV de Azi

Mutari Internationale

Stiri locale din Adevarul international

(P) Asigurari RCA - cel mai bun pret

Ziarul Adevarul international - Ultimele stiri Adevarul international - 20.10.2017

Un „Trump“ al Cehiei are şanse să devină premier în urma alegerilor parlamentare
Cehii sunt chemaţi la urne, astăzi şi mâine, în cadrul alegerile legislative. Secţiile de votare se vor deschide vineri la ora locală 14.00 şi se vor închide sâmbătă, la aceeaşi oră.

Acord petrolier între Rosneft şi kurzii din Irak. Guvernul de la Bagdad denunţă un „amestec flagrant“ în treburile interne
Rosneft, cea mai mari companie petrolieră din Rusia, a preluat o conductă de ţiţei şi cinci bazine de explorare din Kurdistanul Irakian, stârnind furia Guvernului de la Bagdad.

Mariano Rajoy va administra temporar direct Catalonia şi va organiza alegeri anticipate în regiune. UE nu vrea să medieze criza din Spania
Guvernul de la Madrid şi opoziţia socialistă au convenit să organizeze alegeri anticipate în Catalonia, în virtutea articolului 155 al Constituţiei Spaniei, care permite suspendarea autonomiei unei regiuni. Scrutinul ar urma să aibă loc în ianuarie 2018, transmite Reuters.

Japonia: Împăratul Akihito va abdica în martie 2019
Împăratul Japoniei, Akihito, va abdica la 31 martie 2019, iar prinţul moştenitor Naruhito va urca pe tron în aprilie, relatează publicaţia niponă Asahi, citată de Reuters online.

Directorul CIA: Coreea de Nord, la un pas de capacitatea de a lansa un atac nuclear. Preşedintele american „este pregătit să se asigure chiar prin forţă militară“
Washingtonul trebuie să se comporte ca şi cum regimul de la Phenian ar fi „pe punctul“ de a obţine o rachetă nucleară capabilă să-i lovească obiectivele şi să acţioneze în aşa fel încât să împiedice acest lucru, a atras atenţia directorul CIA, Mike Pompeo, care nu exclude utilizarea forţei militare.

Noi scenarii pentru Catalonia: ce opţiuni mai au separatiştii catalani şi Guvernul Spaniei
Catalonia, o regiune spaniolă aflată în inima Europei, în care separatiştii ameninţă cu secesiunea, ar putea să fie antrenată într-o spirală periculoasă a tulburărilor şi represiunii sau ar putea să se angajeze în organizarea unor alegeri regionale anticipate în speranţa de a reporni de la zero, scrie AFP, care prezintă principalele scenarii.

Scrisori pe care Obama i le-a trimis primei sale iubite au fost făcute publice: „Ne vom dori întotdeauna ceea ce nu putem avea“
Scrisori de dragoste pe care fostul preşedinte american Barack Obama i le-a trimis primei sale iubite, în anii 1980, au fost făcute publice la o bibliotecă a Universităţii Emory din Atlanta, informează telegraph.co.uk.

Dezbatere Historia la Adevărul Live, ora 11.30: Autonomia Cataloniei, model pentru Ţinutul Secuiesc? Se va alătura România lui Viktor Orban?
Situaţia din Spania continuă să se complice, în urma refuzului liderului separatist de la Barcelona de a clarifica declaraţia privind statutul provinciei, ceea ce a dus la decizia guvernului central de la Madrid de a anula sâmbătă, 21 octombrie, autonomia Cataloniei. În România, lideri ai comunităţii maghiare din secuime vorbesc depre autonomia catalonă ca despre un model bun de urmat pentru Ţinutul Secuiesc.

H. R. McMaster: Perioada de timp în care criza nord-coreeană poate fi rezolvată diplomatic se scurge rapid
McMaster, consilierul pe probleme de securitate al preşedintelui Trump, a declarat că administraţia Trump nu va permite Coreei de Nord să-şi dezvolte arsenalul nuclear şi că de-nuclearizarea este singurul obiectiv acceptabil.

Angela Merkel a cerut tăierea fondurilor europene de aderare destinate Turciei
Cancelarul Germaniei, Angela Merkel, a îndemnat liderii de stat europeni să aprobe tăierea fondurilor europene de aderare destinate Turciei, o propunere susţinută imediat de către Belgia şi Olanda, relatează Reuters.

Vladimir Putin: Principala greşeală a Rusiei a fost încrederea prea mare în Occident
„Principala noastră eroare a fost că am avut o încredere mult prea mare în voi. Voi aţi interpretat încrederea noastră ca o slăbiciune şi aţi exploatat acest fapt”, a declarat liderul de la Kremlin în cadrul unui interviu televizat organizat de membrii ai mediului academic din Vest.

Saif al-Islam Gaddafi, fiul liderului libian Muammar Gaddafi, se pregăteşte să revină pe scena politică
Saif al-Islam Gaddafi, fiul fostului lider libian Muammar Gaddafi, se pregăteşte să revină pe scena politică a ţării sale, a anunţat avocatul familiei, Khalid al Zaidi, citat de Sputnik Arabia. Mulţi libieni îl consideră drept singura speranţă de a aduce pace în ţara lor.

Ce prevede noua lege anti-teroristă din Franţa
Parlamentul francez a adoptat definitiv, printr-un ultim vot în Senat, proiectul legii luptei împotriva terorismului, un text foarte controversat care le acordă autorităţilor atribuţii extinse în vederea percheziţionării locuinţelor, restricţionării circulaţiei şi închiderii unor lăcaşuri de cult şi care urmează să înlocuiască starea de urgenţă începând de la 1 noiembrie, relatează AFP, care prezintă principalele prevederi.

Malta: Fiii jurnalistei asasinate cer demisia premierului
Cei trei fii ai jurnalistei de investigaţie malteze Daphne Caruana Galizia, ucisă în urma exploziei unei bombe plasate sub maşina sa, au cerut joi demisia premierului Maltei, Joseph Muscat, întrucât ar avea responsabilitatea politică de a garanta libertăţile fundamentale.

Parlamentul European vrea cote permanente şi automate de refugiaţi în cadrul UE
Parlamentul European (PE) a adoptat joi o propunere de reformare a reglementărilor cu privire la primirea solicitanţilor de azil - care prevede un mecanism permanent de repartizare în UE - în vederea uşurării poverii unor ţări care se află în prima linie, precum Italia şi Grecia, relatează AFP.