adevarul

 

Ziarul adevarul de azi - adevarul de seara - adevarul online

Ziare romanesti recomandate

Programul TV de Azi

Mutari Internationale

Stiri locale din Adevarul economie

(P) Asigurari RCA - cel mai bun pret

Ziarul Adevarul economie - Ultimele stiri Adevarul economie - 16.12.2017

PSD reînvie economia planificată a lui Ceauşescu: aceleaşi idei, aceiaşi oameni
Fostul Comitet de Stat al Planificării (CSP) de pe vremea comunismului, care stabilea planurile cincinale, a revenit la viaţă printr-o ordonanţă a Guvernului Tudose, însă rebotezat Consiliul de Programare Economică. Una dintre sarcinile Consiliului este respectarea programului de guvernare, iar din componenţa sa fac parte doi foşti membri ai CSP.

Angajaţii Opel vor munci doar 35 de ore pe săptămână din ianuarie. Reducerea programului face parte din măsurile de restructurare
Ca divizie a PSA, Opel este nevoită să ia o serie de măsuri în cadrul programului de restructurare menit să aducă compania pe profit până în 2020. Printre acestea se numără reducerea programului de lucru al angajaţilor, încheierea de contracte part-time pentru angajaţii mai vârstnici sau pensionarea anticipată.

Cota de pescuit la calcan, majorată de la 43 tone în 2017, la 57 de tone pentru 2018
În cadrul Comisiei pentru Agricultură şi Pescuit a Comisiei Europene care a avut loc în perioada 11-12 decembrie la Bruxelles, cota de pescuit la calcan, pentru România din Marea Neagră a fost majorată de la 43 tone în anul 2017 la 57 tone pentru anul 2018.

CNAIR: Neconformităţile constatate pe mai multe loturi de autostradă, aflate în execuţie, fac imposibilă recepţionarea lor anul acesta
Neconformităţile constatate pe mai multe loturi de autostradă, aflate în execuţie, fac imposibilă recepţionarea lor anul acest, au anunţat, vineri, reprezentanţii Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR). În plus, aceştia transmit că antreprenorii trebuie să respecte contractele şi să finalizeze toate lucrările înainte de recepţia proiectelor.

Probleme pentru clienţii ING: Serviciul Home Bank a fost indisponibil
Serviciul Home Bank a fost indisponibil, problema identificată fiind în faza de logare în aplicaţie, a anunţat vineri sucursala din România a grupului financiar olandez ING.

România, cea mai mare producţie de porumb din ultimii 35 de ani. SUA estimează că România va înlocui Rusia pe pieţele din Asia
România va înregistra în anul agricol 2017-2018 un randament record al culturii de porumb, cel mai mare din ultimii 35 de ani. Producţia  de 11,5 milioane de tone, cu 1,5 milioane de tone peste ce arăta prognoza lunii trecute şi cu 1,3 milioane de tone peste producţia din anul agricol 2016/2017, arată ultimele estimări ale Departamentului pentru Agricultură al Statelor Unite (USDA).

Bugetului CFR Călători, suplimentat pentru funeraliile Regelui Mihai. Costurile legate de funcţionarea Trenului Regal sunt de 235.000 lei
Ministerul Transporturilor cere suplimentarea bugetului CFR Călători, cu suma de 235.000 lei pentru funeraliile Regelui Mihai, argumentând că pregătirea tehnică şi costurile aferente capitalului uman implicat, sunt de 29.615 lei, iar costurile de operare sunt de 205.000 lei.

România emite noi euroobligaţiuni pe pieţele externe pentru a diminua deficitul bugetar pe perioada 2018 – 2019
Ministerul Finanţelor propune extinderea cu 7 miliarde euro a programului privind  Medium Term Notes (MTN) de emisiuni de titluri de stat pe pieţele externe, de la 20 miliarde de euro, cât este prevăzut în HG 1264/2010, la 27 miliarde de euro, pentru finanţarea deficitului bugetar şi refinanţarea datoriei publice pe perioada 2018 – 2019.

Directorul general al Romgaz a fost demis. Virgil Metea este considerat răspunzător pentru prejudicii de 160 de milioane de lei
Consiliul de Administraţie al Romgaz a decis demiterea directorului general Virgil Metea, fiind considerat responsabil de prejudicii de 160 de milioane de lei, constatate de Curtea de Conturi în urma verificărilor făcute asupra activităţii companiei din anii 2013 – 2014.

Mişa: În fondul de rezervă al Guvernului au mai rămas doar 3 milioane de lei, din cele 83 de milioane
După toate amendamentele aprobate în ultimele zile şi după majorarea cu 3 milioane de lei a bugetului Ministerului pentru Românii de Pretutindeni, aprobată vineri de comisiile reunite de buget-finanţe, Fondul de rezervă al Guvernului a ajuns la 3 milioane de lei, din 83 de milioane de lei, a declarat vineri ministrul Finanţelor, Ionuţ Mişa, în cadrul dezbaterilor.

CE Oltenia va primi 6,2 milioane de lei, o primă tranşă de finanţare pentru modernizarea Electrocentrale Rovinari
Ministerul Energiei a autorizat plata primei cereri de rambursare prin Planul Naţional de Investiţii (PNI), de la înfiinţarea acestuia, în 2013. Suma, în valoare de 6,2 milioane de lei, va fi plătită către Complexul Energetic Oltenia în calitate de beneficiar. Această plată va fi făcută în baza unui contract de finanţare încheiat între cele două entităţi în luna august 2016.

BNR a sancţionat cinci bănci în acest an
Neregulile descoperite de banca centrală se referă atât la încălcarea regulamentelor BNR, cât şi la practici neloiale faţă de clienţi sau parteneri. Într-un alt caz, banca este acuzată că a efectuat operaţiuni pentru banca mamă fără a fi autorizată să desfăşoare astfel de operaţiuni, conform obiectului de activitate aprobat de BNR.

Renault relansează brandul de vehicule sport Alpine. Fabrica din nordul Franţei a fost redeschisă după 22 de ani
Producătorul auto Renault a relansat producţia de vehicule sport sub marca Alpine, după 22 de ani de când aceasta a fost sistată. Compania a investit 36 de milioane de euro în fabrica din nordul Franţei, unde se vor produce circa 6.000 de maşini pe an.

Statul înfiinţează Camera de Comerţ
Societatea, care va avea capital social de 1,5 milioane de lei, va funcţiona într-un imobil din strada Olari şi va acţiona ca un intermediar între oferta internă şi cererea externă sau între oferta externă şi cererea internă.

Ministrul Mediului: România va avea un Plan Naţional de Gestionare a Deşeurilor şi va evita astfel să plătească sancţiuni între 2.000 şi 110.000 euro/zi către CE
Ministrul Mediului, Graţiela Gavrilescu a anunţat, joi, că România va avea un Plan Naţional de Gestionare a Deşeurilor, evitând astfel să plătească sancţiuni între 2.000 şi 110.000 de euro pe zi către Comisia Europeană.