adevarul

 

Ziarul adevarul de azi - adevarul de seara - adevarul online

Ziare romanesti recomandate

Programul TV de Azi

Stiri locale din Adevarul economie

(P) Asigurari RCA - cel mai bun pret

Ziarul Adevarul economie - Ultimele stiri Adevarul economie - 24.06.2018

UE avertizează România în privinţa dezmăţului bugetar şi cere contramăsuri până-n octombrie
Consiliul Uniunii Europene a cerut României, pentru a treia oară în ultimele 12 luni, să corecteze abaterile bugetare semnificative, date de creşterea cheltuielilor publice. România trebuie să ia, până în octombrie, măsuri pentru reducerea deficitului până la mai puţin de 3% din PIB.

Carlos Ghosn: Sunt şanse „zero” ca Renault să deţină integral Mitsubishi şi Nissan
Carlos Ghosn, preşedintele şi directorul executiv al alianţei dintre Renault SA, Mitsubishi Motors Corp şi Nissan Motor Co., a declarat vineri că există "zero şanse" ca producătorul francez să facă din celelalte două companii sucursale deţinute în întregime.

Angajaţii McLaren ameninţă cu greva, după ce au primit un bonus care i-a scandalizat
Angajaţii uneia dintre cele mai profitabile companii din industria Formulei 1, McLaren, ameninţă că vor intra în grevă, considerând că membrii conducerii companiei îşi bat joc de ei, având în vedere că le-a oferit „o primă” de 25 de pence (1,35 lei), în condiţiile în care bugetul anual al echipei este de peste 200 de milioane de euro.

Mirosul banilor: şobolanii au ros zeci de mii de bancnote dintr-un bancomat
Mai mulţi şobolani au mâncat zeci de mii de bancnote dintr-un bancomat în India, paguba fiind descoperită de angajaţi ai băncii care au venit să vadă de ce nu funcţionează ATM-ul.

Mircea Dobre: România riscă infringementul pentru că nu garantează pachetele turistice. Încă un operator îşi cere însolvenţa
Directiva europeană care garantează pachetele de servicii turistice achiziţionate de persoanele fizice ar trebui să intre în vigoare la 1 iulie, România riscând declanşarea procedurii de infringement pentru că nu a transpus-o încă în legislaţia naţională, scrie fostul minisru al Turismului, Mircea Dobre.

Avertismentul Comisiei Europene: Pregătiţi-vă de recesiune! România cheltuie mai mult decât îşi permite
Aflat vineri la Luxemburg, la ultima şedinţă ECOFIN sub preşedinţia bulgară, vicepreşedintele CE, Valdis Dombrovskis a atras atenţia statelor membre că vremurile bune ar trebui folosite pentru a consolida rezistenţa economiilor fiecărui stat şi că acestea ar trebui să constituie tampoane fiscale pentru a se pregăti pentru următoarea recesiune.

Terra Tourism vrea să-şi ceară insolvenţa. ANAT: Numărul turiştilor afectaţi este limitat
Agenţia Terra Turism a anunţat vineri că va declanşa procedura de insolvenţă. Ulterior, Asociaţia Naţională a Agenţiilor de Turism (ANAT) a anunţat că numărul turiştilor afectaâţi de această procedură este limitat şi că le va oferi consultanţă pentru a se înscrie la masa credală.

Touroperatorul israelian Meshek Wings, exclus din patronatul ANAT pentru că nu şi-a plătit cotizaţia anuală
Touroperatorul israelian Meshek Wings Tour a fost exclus din patronatul Asociaţiei Naţională a Agenţiilor de Turism (ANAT), unul din cele mai mari patronate din turism din România, din cauză că nu şi-a plătit cotizaţia anuală în cuantum de 1.230 lei.

Probleme pentru pasagerii Tarom: toate cursele vor avea întârzieri
Transportatorul aerian naţional Tarom a anunţat sâmbătă că Sistemul global SITA (Departure Control System) este indisponibil la nivel mondial, iar compania de stat subliniază că, din această cauză, vor exista întârzieri pe toate cursele.

Consiliul UE: Lupta anticorupţie este foarte importantă pentru dezvoltarea socio-economică a României
În recomandarea trimisă României în care cere imperios să se ia măsuri pentru reducerea cheltuielilor bugetare, Consiliul UE arată că lupta anticorupţie este relevantă pentru dezvoltarea socio-economică a României.

48% din datoria României este deţinută de persoane din afara ţării
O statistică publicată vineri de Eurostat arată că aproape jumătate din datoria României este deţinută de nerezidenţi, procent asemănător cu al Germaniei.

Teodorovici, numit preşedinte al Consiliului Guvernatorilor Băncii Europene pentru Investiţii (BEI)
Ministrul Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici, în calitatea sa de guvernator al României la Banca Europeană pentru Investiţii (BEI) a fost numit preşedintele Consiliului Guvernatorilor. Decizia a fost luată în cadrul reuniunii anuale desfăşurată astăzi, 22 iunie a.c., la Luxembourg.

Şase persoane fizice şi-au cerut insolvenţa
Direcţia de Insolvenţă a Persoanelor Fizice din cadrul Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) a înregistrat şase cereri pentru deschiderea procedurii de insolvenţă pe bază de plan de rambursare a datoriilor.

ELCEN Bucureşti are un nou administrator judiciar
Adunarea creditorilor Electrocentrale Bucureşti S.A. a desemnat societatea profesională de practicieni în insolvenţă Sierra Quadrant Filiala Bucureşti SPRL drept administrator judiciar al ELCEN, începând cu 21.05.2018. Misiunea acesteia este de a reorganiza activitatea ELCEN, conform soluţiei de restructurare agreată de acţionarii societăţii, Ministerul Energiei şi SNGN ROMGAZ SA.

De ce slăbeşte leul, iar Roborul creşte: „foamea“ băncilor şi politicile economice falimentare ale guvernanţilor
Deprecierea leului în raport cu euro şi creşterea succesivă a Robor din ultima perioadă este un efect al politicilor diferitelor bănci de pe pieţele interne şi externe, provocate în parte de lipsa de lichidităţi. Din cauza creşterii valorii euro pe piaţa de schimb valutar şi a Robor, cei care au credite, atât în lei, cât şi în valută, vor plăti mai mult.