adevarul

 

Ziarul adevarul de azi - adevarul de seara - adevarul online

Ziare romanesti recomandate

Programul TV de Azi

Stiri locale din Adevarul economie

(P) Asigurari RCA - cel mai bun pret

Ziarul Adevarul economie - Ultimele stiri Adevarul economie - 19.08.2018

Cum îşi ţepuiesc unele bănci clienţii. Încă două instituţii riscă amenzi usturătoare după ce au externalizat creditele
Recentele probleme privind externalizarea creditelor, descoperite de ANPC la Bancpost, par să fie practicate pe scară largă şi de alte instituţii financiare: băncile externalizează creditele, atât pe cele ale căror rate sunt plătite la timp, cât şi pe cele cu rate restante, către firme care nu sunt autorizate, dar care percep dobânzi ca şi cum ar fi instituţii financiare.

Noua lege a pensiilor: Cu cât eşti penalizat dacă te pensionezi anticipat. Care este formula de calcul
Noua lege a pensiilor, pusă în dezbatere publică pe site-ul Mnisterului Muncii, prevede condiţiile în care se poate cere pensia anticipată, precum şi cuantumul penalităţilor în funcţie de perioada rămasă până la vârsta standard de pensionare.

Vâlcov, depre bugetul Preşedinţiei: Nu trebuie să primeşti mai mulţi bani doar ca să te plimbi cu bucătarul după tine
Darius Vâlcov, consilierul premierului Viorica Dăncilă, a lansat sâmbătă noi atacuri la adresa Preşedinţiei, afirmând că bugetul nu ar fi trebuit suplimentat doar ca să aibă Iohannis bani pentru deplasările la vilele de protocol, nde se duce însoţit de bucătarul personal.

Vâlcov: Insolvenţa este un „jaf de 15 miliarde de euro“. Legislaţia va fi înăsprită
Darius Vâlcov, consilier economic al premierului, a anunţat că este în lucru în cadrul Guvernului un proiect de ordonanţă cu privire la înăsprirea legislaţiei pentru intrarea în insolvenţă, pentru că acest „jaf trebuie oprit”.

Maduro „stabilizează” din pix economia Venezuelei: devalorizează bolivarul şi creşte salariul minim cu 3.000%
Inflaţia din Venezuela se apropie cu paşi repezi de 1.000.000%, după cum a estimat FMI, ceea ce face ca oamenii să meargă cu valiza de bani la magazin pentru a-şi cumpăra o pâine. În încercarea de a rezolva problema, preşedintele venezuelean a decis să devalorizeze moneda naţională cu 96% şi să majoreze salariul minim cu 3.000%.

Oltchim îşi opreşte producţia şi intră în revizie generală pe 1 septembrie
Combinatul petrochimic Oltchim din Râmnicu Vâlcea a anunţat că revizia generală programată pentru acest an se va derula în perioada 1 - 11 septembrie.

Maşinile cu volan pe dreapta, interzise în Romania. Ministrul Transporturilor a semnat ordinul. Când va intra în vigoare
Ministrul Transporturilor a semnat ordinul prin care se interzice omologarea în România a maşinilor cu volan pe partea dreaptă.  Interdicţia  va intra în vigoare imediat ce ordinul va fi publicat în Monitorul Oficial.

Silicon Valley made in China: cum arată cele peste 150 de parcuri tehnologice împrăştiate în cea mai populată ţară din lume
Politicienii de la Beijing susţin proiecte de miliarde de dolari în toată ţara care pun bazele unor parcuri industriale în care să incubeze viitorii campioni globali în materie de Inteligenţă Artifi­cială şi tot ce înseamnă tehnologie. Nanjing este un astfel de loc care ar putea deveni Silicon Valley-ul Chinei.

România a avut în iulie cea mai mare inflaţie anuală din UE, pentru a şasea lună la rând
România a înregistrat în iulie, pentru a şasea lună la rând, cea mai mare rată anuală a inflaţiei din Uniunea Europeană, de 4,3%, în timp ce media europeană s-a situat la 2,2%, arată datele publicate de institutul european de statistică Eurostat.

PSD reia atacul asupra companiilor străine. Vâlcov acuză un „jaf de 2 miliarde de dolari“ din neactualizarea preţului la gaze în ultimii 12 ani
Darius Vâlcov, consilierul premierului Viorica Dăncilă, a prezentat joi o notă de informare de la Agenţia Naţională pentru Resurse Minerale (ANRM) care arată că bugetul ar fi pierdut 2 miliarde de dolari din cauza neactualizării preţului la gaze în ultimii 12 ani. Cu toate acestea, tocmai ANRM, aflată în subordinea Guvernului, era cea care trebuia să facă modificarea, dar a ignorat ani la rândul avertismentele în acest sens ale Curţii de Conturi.

Eurostat: România a înregistrat în 2017 al treilea cel mai scăzut nivel al preţurilor cărnii din Uniunea Europeană
România a înregistrat în 2017 al treilea cel mai scăzut nivel al preţurilor cărnii din Uniunea Europeană, cu 40,8% sub media Uniunii Europene, potrivit datelor publicate vineri de biroul european de statistică, Eurostat.

Teva a obţinut acordul SUA pentru prima versiune generică a medicamentului antialergic EpiPen, al companiei Mylan
Teva Pharmaceutical Industries a obţinut acordul autorităţilor de reglementare din Statele Unite pentru fabricarea primei versiuni generice a medicamentului antialergic EpiPen, al companiei Mylan, informaţie care a dus la creşterea acţiunilor companiei farmaceutice israeliene cu 6%, la bursa din New York, transmite Reuters.

TOP Oraşele cu cel mai ieftin transport cu taxiul de la aeroport până în centru
Călătoria cu taxiul între aeroport şi centrul oraşului costă, în medie, 40 de euro, la nivel european, însă există diferenţe semnificative de preţ în funcţie de ţara în care vă aflaţi. Preţul pe kilometru este cel mai ridicat în aeroportul Geneva şi în aeroportul Zurich, iar transferurile dintre aeroport şi oraş din Turcia şi Rusia sunt, în schimb, printre cele mai ieftine din Europa. Şi Bucureştiul se regăseşte şi el pe listă.

Noua lege a pensiilor afectează 10.000 de medici şi 20.000 de asistente. Sindicatele din Sănătate cer ca orele suplimentare să fie luate în calcul la pensie
Federaţia „Solidaritatea Sanitară” susţine că peste 10.000 de medici şi circa 20.000 de asistente vor fi afectate dacă nu vor fi luate în considerare orele suplimentare, respectiv orele de gardă, în calculul pensiei.

Piaţa neagră a ţigaretelor a ajuns la aproape 20% din totalul consumului
Piaţa neagră a ţigaretelor a crescut în iulie la 18,2% din totalul consumului (cu 2,1 puncte procentuale mai mult faţă de mai 2018), fiind cel mai ridicat nivel al contrabandei din acest an, depăşind media din 2017, de 16%, arată un studiu publicat joi de Novel Research.