adevarul

 

Ziarul adevarul de azi - adevarul de seara - adevarul online

Ziare romanesti recomandate

Programul TV de Azi

Mutari Internationale

Stiri locale din Adevarul economie

(P) Asigurari RCA - cel mai bun pret

Ziarul Adevarul economie - Ultimele stiri Adevarul economie - 20.10.2017

Guvernul se joacă cu salariile noastre: uite banii, nu sunt banii
Primul an de guvernare al PSD a fost într-adevăr o „ţopăială fiscal-bugetară“, dacă ne uităm la toate măsurile care au fost fie luate, fie „discutate şi uitate“, fie modificate din temelii faţă de forma iniţială.

Născut după eşecul Nabucco, proiectul BRUA a înghiţit 41% din fonduri, fără să se fi demarat construcţia
Transgaz împrumută 50 milioane euro de la BEI, pentru finanţarea fazei I, după ce anul trecut semnase cu CE un acord de finanţare nerambursabilă de 179,32 milioane euro, tot pentru faza I.

Poşta Română cumpără cititoare de bare. Procedurile, declanşate abia săptămâna viitoare
Directorul interimar al CNPR, Elena Petraşcu a anunţat că la începutul săptămânii viitoare vor începe procedurile pentru cumpărarea unor cititoare de cod de bare, „precum şi a altor echipamente strict necesare în scopul eficientizării întregului proces tehnologic, pentru a reduce timpii de prelucrare şi pentru creşterea calităţii serviciilor”.

Piaţa românească de capital, a doua din regiune, după Polonia
Bursele din Varşovia şi Bucureşti au avut cele mai mari creşteri ale valorii tranzacţiilor cu acţiuni din Europa din rândul pieţelor de capital semnificative, cu valori de peste 1 miliard de euro: Polonia a crescut cu 35%, România cu 31%.

Şeful Consiliului de Administraţie al Romgaz şi-a dat demisia
Gheorghe Gheorghe Gabriel a demisionat din funcţia de preşedinte al Consiliului de Administraţie al Romgaz, în locul său fiind numit unul dintre membrii CA – Dorin Liviu Nistoran, a informat producătorul de gaze BVB.

Grupul Renault Romania angajează 300 de persoane în Bucureşti, Titu şi Mioveni
Constructorul auto Groupe Renault Romania a anunţat vineri că are 300 de posturi disponibile şi caută astfel să angajeze în activităţile de cercetare-dezvoltare, servicii de business, fabricaţie, achiziţie şi în departamentul financiar.

Platforma România 100: Directiva UE invocată de ministrul Finanţelor pentru taxa de solidaritate nu există
Platforma România 100 consideră că toţi antreprenorii din România (microîntreprinderi, PFA-uri, afaceri de familie, societăţi medii şi mari) vor suferi în 2018 din cauza introducerii taxei de solidaritate şi că Guvernul trebuie să explice introducerea acesteia şi destinaţia banilor.

The New York Times, despre România: Cea mai rapidă creştere economică din Europa s-ar putea îndrepta către probleme
Economia României înregistrează cea mai rapidă creştere din Europa, iar înclinaţia spre consum poate fi motivul principal al acestui lucru, subliniază într-o analiză de prima pagină publicaţia The New York Times, dând exempul unei pensionare care decide să îşi cumpere o pereche de cizme, deşi are o datorie, amintindu-şi însă că a primit bani în plus la pensie.

Marile companii petroliere pun la cale preţurile de anul viitor
Cei mai mari comercianţi de petrol din lume spun că pretul brut al petrolului ar putea creşte la peste 60 de dolari pe baril spre sfârşitul lui 2018, pe măsură ce cererea creşte, chiar dacă OPEC continuă să se reducă producţia, sau poate cădea la 45 de dolari, pe măsură ce un alt val de şisturi din SUA intră pe piaţă.

Florin Jianu, CNIPMMR: Contribuţiile plătite în prezent au o destinaţie precisă, taxa de solidaritate nu are o destinaţie clară
Consiliul Naţional pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii din România (CNIPMMR) nu este de acord cu intenţia de introducere a unei taxe de solidaritate de 2% din fondul de salarii, plătite de angajator, preşedintele instituţiei, Florin Jianu, susţinând că aceşti bani nu vor avea o destinaţie precisă.

Hărţuirea sexuală în business. Cât de mult contează trecutul pătat al unui investitor când vine vorba de bani
Cazul de hărţuire sexuală în centrul căruia s-a aflat finanţistul Stefan Glaen­zer este folosit de femeile de afaceri pentru a descuraja comportamentul sexist al unor fonduri de investiţii.

Noi investiţii în România prin Planul Juncker şi Iniţiativa pentru IMM-uri
Banca Europeană de Investiţii (BEI) va furniza un împrumut de 7,5 milioane de euro companiei GreenFiber International SA pentru a finanţa un proiect în domeniul reciclării şi economiei circulare.

MFP: Contribuţia pentru solidaritate socială nu este o taxă nouă. Se plăteşte la bugetul de stat şi se datorează de către angajatori la fondul brut de salarii
Contribuţia pentru solidaritate socială nu este o taxă nouă, susţine Ministerul Finanţelor Publice susţine, în contextul anunţării unei taxe de solidaritate de 2%, precizând că aceasta se plăteşte la bugetul de stat şi se datorează de către angajatori la fondul brut de salarii.

Mişa: Românul va decide dacă doreşte să rămână la Pilonul II. Cei 2,5% pe care îi reţine management-ul, un factor de dezechilibru
Ministrul Finanţelor Ionuţ Mişa susţine că românii vor decide singuri dacă doresc să rămână la Pilonul II sau merg către Pilonul I, iar acel comision de 2,5% pe care companiile de management de la Pilonul II îl reţin reprezintă un factor de dezechilibru şi inechitate, scrie Agerpers.

Robor se menţine pentru a treia zi la rând la 1,84%
Indicatorul Robor la 3 luni, în funcţie de care sunt calculate dobânzile la cele mai multe credite în lei, s-a menţinut şi joi la 1,84%, pentru a treia zi la rând.