adevarul

 

Ziarul adevarul de azi - adevarul de seara - adevarul online

Ziare romanesti recomandate

Programul TV de Azi

Mutari Internationale

Stiri locale din Adevarul economie

(P) Asigurari RCA - cel mai bun pret

Ziarul Adevarul economie - Ultimele stiri Adevarul economie - 19.03.2018

Declaraţia unică a fost aprobată. 1 milion de persoane fizice trebuie să o depună până la 15 iulie
Guvernul a aprobat joi proiectul legislativ privind Declaraţia unică, care simplifică procedurile în cazul persoanele fizice care plătesc impozitul pe venit, contribuţiile pentru pensii şi contribuţiile pentru sănătate.

Amenzi mai mici pentru funcţionarii publici decât pentru firme, dacă nu îţi protejează datele personale. Proiectul, depus de Carmen Dan şi Şerban Nicolae
Instituţiile publice care nu vor aplica în mod corect noile reglementări privind protecţia datelor cu caracter personal vor primi amenzi mai mici decât firmele care greşesc, arată un proiect depus la Senat de ministrul de Interne Carmen Dan şi senatorul PSD Şerban Nicolae.

Fiscul va trimite contribuabililor câte o decizie de impunere pentru datoriile acumulate în ultimii ani
Fiscul va trimite în a doua jumătate a acestui an decizii de impunere către toţi contribuabilii care au strâns datorii în ultimii ani, cel mai probabil din 2013 până în prezent. Totodată, autorităţile vor pregăti şi un mecanism de stimulare a plăţii în cursul lui 2018.

Acţionarii Romaero vor să revoce trei membri din Consiliul de Administraţie şi să numească administratori provizorii
Acţionarii Romaero Bucureşti, companie de stat specializată în întreţinerea şi repararea avioanelor civile şi militare de transport de pasageri sau cargo, vor să revoce trei membri din Consiliul de Administraţie, cărora le expiră mandatele, şi să numească administratori provizorii.

Care sunt cel mai bine plătite MBA-uri din lume
Tinerii care studiază cu precădere în facultăţi cu profil economic pot lua mereu în considerare să urmeze un program de tip MBA. Un sondaj recent arată care sunt cel mai bine plătiţi absolvenţi şi ce şcoli au terminat, scrie Bloomberg.

UE pregăteşte un bir pentru marile companii digitale. Facebook, Amazon, Twitter sau Google ar putea fi taxate cu 3% din veniturile brute
Marile companii digitale, precum Alphabet, părintele Google, Twitter, Facebook, dar şi Amazon, ar putea fi impozitate cu 3% din veniturile brute, în ţara de unde provin utilizatorii, potrivit unui proiect al Comisiei Europene care va fi publicat pe 21 martie, transmite Bloomberg.

Fostul ministru de Finanţe Ioana Petrescu: Privind la cancanurile interne, nu mai vedem pericolele externe
Între discuţiile despre congresul lui Liviu Dragnea şi presupusa poza a Codruţei Koveşi din interviurile lui Sebastian Ghiţă, pare că nici nu observăm câteva evenimente majore internaţionale care pot afecta economia României, scrie pe blogul său Ioana Petrescu, fost ministru de Finanţe în Guvernul Ponta.

FMI: Plafonarea dobânzilor la credite afectează sistemul financiar
Fondul Monetar Internaţional (FMI) a recomandat luni evitarea iniţiativelor legislative care vizează plafonarea dobânzilor la credite şi a preţurilor la care persoanele fizice pot răscumpăra datoriile achiziţionate de terţe părţi, potrivit documentului publicat vineri, la sfârşitul consultărilor cu România în baza Articolului IV, scrie Agerprs.

Angajaţii din România au cel mai mare risc de sărăcie din Europa
Unul din cinci angajaţi români nu se descurcă cu banii, rata fiind dublă faţă de media din Uniunea Europeană, potrivit datelor publicate de Eurostat.

Cât câştigă românii din economiile pe care le fac? Top 5 depozite bancare
Deşi contextul macroeconomic nu este tocmai favorabil românilor, ca urmare a creşterii inflaţiei, a ratei de dobânda de politică monetară a BNR, dar şi a indicelui ROBOR, datele publicate de BNR cu privire la depozitele în lei ale gospodăriilor populaţiei arată că la 31 ianuarie 2018 acestea au crescut cu 1% faţă de 31 decembrie 2017, ajungând la 112 315,2 milioane lei şi cu 8,5% (4,1% în termeni reali) faţă de 31 ianuarie 2017.

Peste 95% din români sunt proprietarii caselor în care locuiesc
Românilor le place să fie proprietari. În anul 2016, peste 95% din aceştia erau proprietarii caselor în care locuiau, acesta fiind cel mai mare procent de proprietari din rândul statelor membre UE.

Wizz Air instruieşte piloţi din România. Candidaţii nu trebuie să aibă experienţă şi după terminarea cursurilor vor fi angajaţi drept co-piloţi
Compania aeriană Wizz Air a lansat joi programul „Pilot Academy”, care oferă tinerilor adulţi cu puţină sau fără experienţă de zbor oportunitatea unică de a obţine licenţă de pilot comercial şi perspectiva de a lucra ca pilot la Wizz Air.

Immochan investeşte 10 milioane de euro în rebrandingul centrului comercial din Drumul Taberei
După 3 ani de la deschidere, Immochan investeşte 10 milioane de euro pentru a transforma centrul comercial Auchan din cartierul Drumul Taberei într-o comunitate. Noul centru, care nu va păstra numele hypermarketului, va reuni, pe lângă magazine şi food-court, un spaţiu de bibliotecă, un loc de joacă, dar şi un community hub, primul de acest gen din România.

Şeful misiunii FMI în România: Economia a crescut puternic anul trecut, dar avansul ar putea deveni tot mai fragil
Măsurile de moderare fiscală şi de înăsprire a politicii monetare ar reprezenta cea mai bună combinaţie pentru România în viitor, în condiţiile în care creşterea economică puternică de anul trecut riscă să devină tot mai fragilă, creşterea deficitelor şi investiţiile reduse vor reduce spaţiul de manevră, iar ritmul economiei va încetini de la 7% anul trecut până la 5% în acest an, a avertizat vineri şeful misiunii FMI în România, Jaewoo Lee.

Donaţia de 2% din impozit către ONG-uri va fi valabilă 2 ani
Opţiunea persoanelor fizice de a dona 2% din impozitul pe venit către organizaţiile non-profit va fi valabilă doi ani consecutivi, conform unei ordonanţe de urgenţă adoptate joi de Guvern, anunţă Ministerul Finanţelor.