adevarul

 

Ziarul adevarul de azi - adevarul de seara - adevarul online

Ziare romanesti recomandate

Programul TV de Azi

Stiri locale din Adevarul economie

(P) Asigurari RCA - cel mai bun pret

Ziarul Adevarul economie - Ultimele stiri Adevarul economie - 18.02.2019

Pensiile speciale au crescut cu 162 lei în ianuarie. Cele de rând cu numai 1 leu
Ultimele statistici furnizate de Casa Naţională de Pensii Publice arată o creştere a numărului de pensii speciale în luna ianuarie, faţă de luna precedentă, dar şi a pensiei medii lunare.

Coaliţia stabileşte ce companii intră în Fondul Suveran. Dragnea: Trebuie pornit foarte repede
Liderul PSD Liviu Dragnea a declarat luni că va avea loc o întâlnire în coaliţie, miercuri sau joi, pentru a stabili lista finală a societăţilor care vor intra în Fondul Suveran de Investiţii.

Dragnea, despre modificarea ordonanţei lăcomiei: Aşa, pur şi simplu? Nu!
Liderul PSD Liviu Dragnea susţine că o modificeare a ordonanţei 114, cunoscută drept ordonanţa lăcomiei, nu va avea loc „pur şi simplu”.

Teodorovici sugerează că bancherii trebuie să depună declaraţie că nu au colaborat cu Securitatea
Ministrul Finanţelor Eugen Teodorovici a sugerat, într-o emisiune la Antena 3, că şi cei care lucrează în bănci ar trebui să depună o declaraţie pe propria răspundere că nu au colaborat cu Securitatea.

O companie aeriană poloneză începe să opereze zboruri între Bucureşti şi Budapesta
Compania poloneză LOT va introduce curse pe ruta Bucureşti – Budapesta, începând cu toamna acestui an, făcând concurenţă operatorului aerian naţional Tarom.

Modernizarea căii ferate Gara de Nord – Aeroportul Otopeni va costa 584 de milioane de lei
Reprezentanţii CFR au declarat, luni, în cadrul unei conferinţe de presă, că modernizarea căii ferate pe traseul Gara de Nord – Aeroportul Otopeni va costa 584 de milioane de lei, iar racordul de 2,95 kilometri de la calea ferată existentă până la Terminalul Sosiri va fi construit pe 42 de piloni.

Ruperea taxei pe lăcomie de ROBOR se lasă aşteptată. CNSM: „S-au identificat soluţii de posibile scenarii de adaptare”
Oficialii BNR şi ai Ministerului Finanţelor nu au ajuns la o concluzie clară cu privire la modificarea ordonanţei lăcomiei, astfel încât taxa bancară să fie ruptă de ROBOR, Comitetul Naţional pentru Supravegherea Macroprudenţială anunţând doar că „a identificat soluţii de posibile scenarii de adaptare”.

A demarat faza a doua a proiectului de interconectare energetică Iaşi-Ungheni-Chişinău
În Republica Moldova, la Chişinău, a avut loc astăzi inaugurarea oficială a începerii lucrărilor la proiectul de interconectare Iaşi-Ungheni-Chişinău Faza a II-a. Aceste obiectiv este de interes naţional atât pentru Republica Moldova, cât şi pentru România.

Tunul de la FNI: Statul mai are de plătit 341 milioane de lei către păgubiţi. Bugetul pe 2019 acoperă doar 1,4% din sumă
Bugetul pe anul 2019 prevede că păgubiţii din celebrul scandal FNI vor primi doar cinci milioane de lei, în acest an, respectiv 1,4% din paguba totală pe care o are de plătit statul, de 341 milioane de lei.

Piaţa investiţiilor imobiliare se apropie de 1 miliard euro în 2018. Investitorii români au fost cei mai activi
Volumul total al investiţiilor imobiliare înregistrate în 2018 se ridică la 940 milioane euro, iar investitorii români au fost implicaţi în circa 25% dintre tranzacţii, arată o analiză realizată de CBRE. Segmentul spaţiilor de birouri a atras, pentru al patrulea an consecutiv, cel mai mare volum tranzacţional.

Dăncilă, despre ordonanţa 114: Acolo unde sunt probleme, să vedem ce modificări facem. Nu înseamnă că, dacă cineva strigă mai tare, ăla are dreptate
Premierul Viorica Dăncilă îl contrazice pe ministrul Finanţelor Eugen Teodorovici şi spune că vor exista modificări la ordonanţa 114 „acolo unde sunt probleme”, dar acest lucru „nu înseamnă o cedare” şi nici că „dacă cineva strigă mai tare, ăla are dreptate”.

Teodorovici, despre promulgarea bugetului de către Iohannis: Mă aştept să îl întoarcă
Ministrul Finanţelor Publice Eugen Teodorovici susţine că se aşteaptă ca preşedintele Klaus Iohannis să trimită bugetul înapoi la Parlament pentru reexaminare, deşi nu înţelege care sunt argumentele.

INFOGRAFIE Comerţul online duce piaţa serviciilor de poştă şi curierat peste pragul de 4 miliarde lei. Poşta Română este liderul pieţei
Afacerile din sectorul de poştă şi curierat au depăşit pragul de 4 miliarde de lei în 2018, urmare a creşterii spectaculoase a vânzărilor de produse pe internet, estimează analiştii de la KeysFin. Pe fondul dezvoltării serviciilor logistice şi a cererii în creştere pentru transportul de mărfuri, afacerile din această industrie au crescut în 2017 cu 8% faţă de anul precedent şi cu 130% faţă de 2007, la 3,8 miliarde de lei.

Pegas ieftineşte permanent toate bicicletele cu 15%. De ce a luat această decizie
Pegas începe anul cu o mişcare îndrăzneaţă: scade cu 15 procente preţurile tuturor bicicletelor. Nu este vorba de o promoţie limitată în timp, ci este o decizie permanentă pentru acest an. Reprezentanţii producătorului român spun că astfel continuă campania de protecţie a mediului înconjurător şi de susţinere a sănătăţii prin mişcare.

Ce tip de apartamente şi care zone sunt la mare căutare în 2019
Cele mai căutate locuinţe din Bucureşti rămân apartamentele cu două şi trei camere, zona fiind cel mai important criteriu de alegere a unui imobil, arată specialiştii.