adevarul

 

Ziarul adevarul de azi - adevarul de seara - adevarul online

Ziare romanesti recomandate

Programul TV de Azi

Stiri locale din Adevarul economie

(P) Asigurari RCA - cel mai bun pret

Ziarul Adevarul economie - Ultimele stiri Adevarul economie - 12.12.2018

Guvernarea, la bilanţul de doi ani. Ce a făcut PSD din câte a promis, ce obiective a ratat şi ce restanţe mai are
La doi ani după ce a câştigat alegerile cu un program de guvernare care promitea lapte şi miere, PSD a reuşit mai mult să stârnească haos în salarizare şi pensii, să adopte legi fără să îi consulte pe cei afectaţi şi să rateze câteva obiective importante.

Guvernul a găsit jumătatea pierdută din Autostrada Unirii
CNAIR preia jumătatea prin munţi din Autostrada Unirii şi lansează un contract pentru studiul de fezabilitate. Aceasta jumătate era dată „pierdută”, după ce Comisia de Prognoză a transmis că lucrează la studiul de fundamentare numai pentru segmentul Târgu Neamţ - Ungheni.

Modificări la legea dării în plată. Ce se întâmplă cu programul Prima Casă
Legea dării în plată a suferit noi modificări, marţi. Senatorii din comisia de buget şi finanţe au decis că ea nu se va aplica celor care au luat credite prin programul Prima Casă. În schimb, au fost aprobate mai multe amendamente care favorizează debitorii, stabilindu-se clar care sunt situaţiile de impreviziune.

Când vom adopta moneda euro. Cel mai pesimist şi cel mai optimist scenariu
Obiectivul realist pentru adoptarea monedei euro de către România orizontul de timp 2024-2026, susţine Guvernul, care prezintă trei scenarii care arată cum ratele de creştere economică vor fi esenţiale pentru a prinde din urmă statele din zona euro.

Cum justifică Teodorovici că a dat 15.000 de dolari pe bilete către Cuba, via Moscova
Ministrul de Finanţe Eugen Teodorovici a declarat, marţi seara, că a plătit 15.000 de dolari pe bilete de avion către Cuba, cu escală în Moscova, cumpărate pentru o vizită de lucru împreună cu ministrul Sănătăţii Sorina Pintea.

Investigaţie uriaşă. Comisia Europeană pune frână planurilor Vodafone de a cumpăra UPC România
Vodafone Group mai trebuie să aştepte până să poată cumpăra UPC România, dar şi restul operaţiunilor Liberty Global din România, Germania, Republica Cehă şi Ungaria. Comisia Europeană a decis să investigheze tranzacţia pan-europeană de 18,4 miliarde de euro, fiind îngrijorată că preluarea poate reduce concurenţa în Germania şi Cehia.

Teodorovici dă primele indicii despre bugetul pe 2019: PIB-ul va depăşi anul 1.000 de miliarde de lei, deficitul va fi mai mic. Ce creştere economică vom avea
Ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, a anunţat, marţi, după ce preşedintele Klaus Iohannis a suspendat şedinta Consiliului Suprem de Apărare a Ţării (CSAT), că bugetul de stat pentru anul viitor trebuie să fie foarte bine discutat şi dezbătut, în contextul în care Produsul Intern Brut (PIB) va depăşi în 2019, pentru prima dată, 1.000 de miliarde de lei, iar Guvernul mizează pe o creştere economică de 5,5%.

VIDEO Încă 14 kilometri de autostradă ar putea fi deschişi astăzi
Şoferi ar putea circula de mâine pe aproape 14 kilometri noi de autostradă. Şefii CNAIR au recepţionat marţi cei 10,1 kilometri din lotul Ungheni – Ogra al Autostrăzii Transilvania, iar miercuri ar putea recepţiona cei 3,6 kilometri din lotul Ogra – Iernut.

Oltchim a fost cumpărat cu finanţare rusească
Combinatul chimic Oltchim Râmnicu Vâlcea a fost cumpărat de Chimcomplex Borzeşti, după ce societatea deţinută de omul de afaceri Ştefan Vuza a reuşit să strângă cele 127 milioane de euro plus TVA, pentru a plăti pachetele de active.

Foodpanda: generăm o treime din comenzile restaurantelor listate
Potrivit unui studiu propriu, foodpanda - cea mai mare platformă de food ordering din România - generează aproximativ o treime din volumul comenzilor înregistrate de restaurantele partenere. Până la finalul anului, reprezentanţii platformei şi-au propus să ajungă la 1.000 de restaurante partenere, iar în 2019 să dubleze această cifră.

Toţi angajatorii sunt obligaţi să crească salariul minim din ianuarie. Ce amenzi riscă dacă nu aplică măsura
Creşterea salariului minim de la 1 ianuarie, la 2.080 lei pentru angajaţii cu studii medii şi 2.350 lei pentru cei cu studii superioare cu o vechime mai mare de un an în domeniul în care s-au specializat, trebuie operată inclusiv de angajatorii din mediul privat. În caz contrar, vor fi amendaţi pentru fiecare contract de muncă nemodificat.

Premieră pe UberEats. Primul supermarket care face livrări
După parteneriatul cu Caru' cu bere, unul dintre restaurantele emblematice ale Capitalei, Uber Eats atacă un alt segment de consumatori, listând printre parteneri şi pe Auchan. Parteneriatul a intrat în vigoare pe 11 decembrie cu supermarketul din Cotroceni, urmând ca toate magazinele din aria de acoperire a platformei de livrare să adere în cel mai scurt timp.

Avertismentul FMI: Ne apropiem de o criză mondială asemănătoare celei de acum 10 ani. Guvernele nu sunt pregătite să facă faţă recesiunii
Nori de furtună se adună deasupra economiei mondiale, iar guvernele şi băncile centrale ar putea să nu fie pregătite corespunzător pentru a face faţă turbulenţelor, a avertizat marţi prim-adjunctul directorului general al Fondului Monetar Internaţional, David Lipton, transmit Agerpres şi Hotnews.

Ce modificări aduce 2019 pe piaţa muncii: domeniile în care se vor face concedieri
Aproximativ unu din cinci angajatori români (19%) prevede creşteri ale numărului total de angajaţi, în primul trimestru din 2019, iar 9% anticipează reduceri de personal, se arată în ediţia ianuarie-martie 2019 a Studiului Manpower Group privind Perspectivele Angajării de Forţă de Muncă.

Cum a obţinut un român ştergerea a 39.000 de euro dintr-un credit
Un împrumutat din Bucureşti a reuşit să negocieze cu banca astfel încât aceasta să îi şteargă circa o cincime din creditul pe care-l luase, prin anularea unui comision şi restituirea altuia.