adevarul

 

Ziarul adevarul - adevarul de seara - adevarul online

emag evomag ecco tinar fashionup otter matar

(P) Asigurari RCA - cel mai bun pret *** Haine online


Ziarul Adevarul alba-iulia - Ultimele stiri Adevarul alba-iulia - 22.12.2014

FOTO Revoluţia din decembrie 1989 din Alba Iulia, imortalizată cu un aparat adus pe furiş din Germania Federală
Primul om care a pozat şi filmat,  pe 22 decembrie 1989, mulţimea ieşită pe străzile din Alba Iulia, pentru înlăturarea regimului Nicolae Ceauşescu, a fost Nicu Murgăşanu.

Pedeapsă redusă la jumătate pentru tânăra din Alba Iulia care şi-a înjunghiat iubitul cu un cuţit
O tânără în vârstă de 20 de ani din Alba Iulia care şi-a înjunghiat iubitul cu un cuţit a fost condamnată definitiv de Curte de Apel Alba Iulia la 1 an şi 6 luni de închisoare cu suspendare sub supraveghere. Instnaţa a reţinut circumstanţe atenuante şi a redus la jumătate pedeapsa iniţială decisă la Tribunal.

Doi afacerişti italieni, condamnaţi în Alba la închisoare cu executare pentru evaziune fiscală şi grup infracţional
Doi cetăţeni italieni au fost condamnaţi de Tribunalul Alba la câte trei ani de închisoare cu executare pentru constituirea unui grup infracţional şi evaziune fiscală. Luigi Saviato şi Sergio Cortegiani sunt acuzaţi de procurori DIICOT că au eludat bugetul statului cu o sumă de peste 300.000 de lei.

Linkuri Sponsorizate

VIDEO Cântecele Revoluţiei din Decembrie 1989: De la „Crăciun însângerat“ la „Bravi eroi“
Majoritatea cântecelor dedicate evenimentelor din România, de acum un sfert de veac, sunt în stil rock şi se regăsesc şi în format video pe internet. Au fost scrise la Bucureşti, Timişoara, dar şi în străinătate, de artişti români stabiliţi acolo.

Patru braconieri din Alba cercetaţi penal după ce au împuşcat ilegal doi căpriori
Patru bărbaţi din comuna Sîncel au fost prinşi de către poliţiştii din Alba în timp ce transportau doi căpriori vânaţi ilegal. Pe numele acestora au fost întocmite dosare penale, iar autoturismul, armele, muniţia şi vânatul au fost indisponibilizate.

FOTO ”Aventurierii 4x4” au dus ajutoare la peste 500 de persoane din comuna Ponor, în Apuseni
Membri ai clubului de Off-Road ”Romania Adventures” au desfăşurat o acţiunea umanitară cu totul deosebită în cătune ale comunei Ponor din Apuseni. Oameni cu 35 de maşini off-road au pornit la drum în 19 decembrie pentru a duce cadouri la 500 de persoane adulte şi 38 de copii.

Filmul Revoluţiei din Decembrie 1989 de la Cugir, al doilea oraş liber de comunism după Timişoara
Revoluţia în judeţul Alba a început la Cugir în 21 decembrie 1989 şi a cuprins Alba Iulia şi localităţile învecinate. Cugirul a fost al patrulea oraş din România în care au izbucnit manifestări împotriva regimului Ceauşescu. Primele mişcări de stradă de la Cugir au avut loc la ora 9,45 pe 21 decembrie 1989.

Reţete de Crăciun de la 1910  pentru pâine, turtă, colăcei umpluţi şi prăjitură cu stafide
Dulciurile de Crăciun erau la mare cinste şi în urmă cu 100 de ani.  O serie de reţete pentru astfel de preparate găsim în revista „Moda ilustrată“, la rubrica Gospodina.

VIDEO Accident filmat live pe şoseaua de centură din Alba Iulia. Şofer rănit grav în impactul dintre un autoturism şi un camion
Un accident rutier grav a avut loc vineri după-amiază pe şoseaua de centură a municipiului Alba Iulia. O persoană a fost rănită grav după ce maşina pe care o conducea a fost lovită de un camion.

Primarul din Cugir, Adrian Teban, desemnat copreşedinte al PNL Alba în locul senatorului Teodor Atanasiu
Adrian Teban este copreşedintele PNL Alba, votat în unanimitate de membri Biroului Permanent. Teban este primar al oraşului Cugir, localitate de unde provine şi senatorul Teodor Atanasiu.

Percheziţii în Alba Iulia la comercianţi de articole pirotehnice. Peste 30.000 de obiecte au fost confiscate
Poliţiştii de investigaţii criminale din Alba Iulia au efectuat, vineri dimineaţa, două percheziţii la domiciliile unor persoane din Alba Iulia, bănuite de comiterea infracţiunii de „operaţiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept”.

FOTO Campanie umanitară în Apuseni: 11 porci cumpăraţi din donaţii, împărţiţi la peste 100 de familii din Abrud
O mână de oameni inimoşi din zona oraşului Abrud, judeţul Alba, o parte plecaţi în străinătate, a organizat pentru a patra oară consecutiv o campanie umanitară cu totul deosebită. Acţiunea ”Întinde o mână de ajutor” înseamnă 11 porci cumpăraţi din donaţii de peste 11.000 de lei şi mai mult de 100 de familii nevoiaşe ajutate în preajma sărbătorilor de iarnă.

Acţiunile Gabriel Resources, finanţatorul proiectului Roşia Montană, la minim istoric pe Bursa din Toronto
Acţiunile companiei Gabriel Resources, finanţatorul proiectului minier privat de la Roşia Montană, s-au prăbuşit pe bursa din Toronto, ajungând la cel mai mic nivel de când se tranzacţionează, din anul 2000. Cea mai mică valoare a fost înregistrată în 16 decembrie 2014 şi a fost de doar 0,25 de dolari canadieni pentru o acţiune.

Managerul centrului de fitness Zen Gym din Alba Iulia, reţinut de procurorii DNA. Dragoş Feisan este acuzat de fapte de corupţie cu fonduri europene
Managerul Zen Gym Alba Iulia, Dragoş Feisan, a fost reţinut miercuri, 17 decembrie, de procurorii DNA. Procurorii au început urmărirea penală împotriva acestuia pentru acuzaţii privind fapte de corupţie cu fonduri europene.

Rituri ale dacilor „coborâte“ în obiceiul „Ceata feciorilor“ de pe valea Mureşului
Tradiţiile de pe valea Mureşului Mijlociu, consemnate de folclorişti şi etnologi, ne permit să facem unele asemănări între obiceiurile de iarnă din această zonă şi unele rituri ale dacilor. Un exemplu poate fi ceata de feciori, ca o posibilă urmă a confreriilor de războinici daci.