adevarul

 

Ziarul adevarul - adevarul de seara - adevarul online

emag evomag amafashion ecco tinar
fashionup otter mycloset matar matar
Ziare romanesti recomandate

Stiri locale din Adevarul alba-iulia

Abonare newsletter ziarele.com

Adresa de e-mail:


(P) Asigurari RCA - cel mai bun pret *** Haine online


Ziarul Adevarul alba-iulia - Ultimele stiri Adevarul alba-iulia - 18.09.2014

Compania Elit Cugir, jucător important pe piaţa cărnii, în insolvenţă cu datorii de peste 10 milioane de euro
Compania procesatoare de carne Elit Cugir, unul dintre cei mai mari jucători din această industrie, cu afaceri de 73 milioane de euro în 2013, a intrat în insolvenţă. Decizia a fost luată în 10 septembrie 2014 de Tribunalul Alba, la solicitarea companiei. Elit Cugir are în prezent datorii de peste 10 milioane de euro.

VIDEO Activitate economică blocată la Fabrica de Arme Cugir. Partenerul extern tradiţional nu mai poate onora contractul
Fabrica de Arme Cugir, una dintre cele două societăţi de stat cu producţie de armament şi muniţie din oraş, trece printr-o perioadă dificilă după ce partenerul din cadrul celui mai important contract de export nu îşi mai poate onora obligaţiile. Situaţia durează de câteva luni, perioadă în care s-a acumulat o importantă cantitate de marfă pe stoc, care nu poate fi vândută în altă parte.

Casa de Cultură a Studenţilor din Alba Iulia, în situaţie critică. Datoriile pot determina închiderea instituţiei
Casa de Cultură a Studenţilor Alba Iulia se află într-o situaţie critică privind funcţionarea, figurând cu restanţe mari la gaz, curent, apă, telefon, salubritate. Datorită acestor restanţe, Casa de Cultură a Studenţilor, începând cu luna mai a fost limitată, în ceea ce priveşte dreptul de a efectua plăţi prin Trezoreria Alba Iulia, acesta fiind restrâns doar la achitarea salariilor angajaţilor.

Linkuri Sponsorizate

Şofer din Alba condamnat la închisoare cu suspendare după ce a încercat să mituiască un poliţist
Un bărbat a fost condamnat la un an şi patru luni de închisoare cu suspendare de Tribunalul Alba, după ce şi-a recunoscut vinovăţia legată de o infracţiune de dare de mită. Acesta a fost prins în flagrant, în iulie, în timp ce oferea 150 de lei unui poliţist din Teiuş, pentru a-şi păstra permisul de conducere, după ce a depăşit într-o zonă interzisă.

Tânără de 20 de ani din Alba Iulia condamnată la închisoare cu suspendare după ce şi-a înjunghiat iubitul
O tânără în vârstă de 20 de ani a fost condamnată de Tribunalul Alba la 3 ani de închisoare cu suspendare sub supraveghere pentru tentativă de omor. Francisca Molnar Maria l-a înjunghiat pe un tânăr de 24 de ani, împreună cu care locuia.

S-au stabilit firmele care construiesc primele două loturi din autostrada Sebeş - Turda. CNSC a respins contestaţiile
Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor (CNSC) a stabilit câştigătorii pentru lucrările de pe Loturile I şi II ale autostrăzii Sebeş - Turda. Instituţia a respins contestaţiile depuse şi a menţinut deciziile anterioare privind câştigătorii licitaţiilor. Lucrările mai pot fi întârziate de posibile acţiuni în instanţă.

FOTO Expediţie de scufundare şi cercetare în Lacul Morţii din Apuseni
Zona carstică Gârda – Arieşeni din Munţii Apuseni a fost gazda unei expediţii a unui club de spologie din Finlanda, din care face parte şi un român ce a emigrat în această ţară în urmă cu 15 ani. Ajutaţi de spologi români, trei scufundători din Finlanda au cercetat ”Lacul Morţii” din peştera Coiba Mare.

FOTO VIDEO Deschiderea anului şcolar la Colegiul Militar din Alba Iulia. 120 de ”boboci” au jurat să slujească Armata Română
Cei peste 400 de elevi ai Colegiului Naţional Militar „Mihai Viteazul” din Alba Iulia au început, luni, 15 septembrie, noul an şcolar. La ceremonia coordonată de comandantul unităţii, colonel Marcel Domşa, a fost prezent şi ministrul Apărării Naţionale, Mircea Duşa.

Început de an şcolar la Penitenciarul Aiud: un deţinut este în clasa I la 51 de ani
Festivitatea de deschidere a noului an şcolar a avut loc, luni, şi la Penitenciarul Aiud. La cursurile Şcolii cu clasele I-VIII nr. 4 din incinta penitenciarului sunt înscrişi un număr de 132 persoane, deţinuţi care vor studia la nivelul primar şi gimnazial. Dintre aceştia, cel mai tânăr are 21 de ani, iar cel mai în vârstă are 51 de ani şi este elev în clasa I.

Ministrul Apărării: spaţiile din Cetatea Alba Iulia ocupate de fosta unitate de vânători de munte, cedate Primăriei
Ministrul Apărării Naţionale, Mircea Duşa a declarat, luni, la Alba Iulia, că este de acord cu restrângerea activităţii din clădirile armatei din Cetatea Alba Carolina şi cedarea unor spaţii administraţiei locale. În imobilele vizate, reprezentanţii administraţiei locale intenţionează să amenajeze spaţii de interes public.

Tineri traficanţi şi consumatori de droguri din Blaj condamnaţi la închisoare. Doi au primit pedepse cu executare
Tribunalul Alba a pronunţat prima decizie într-un dosar în care 11 tineri din zona municipiului Blaj sunt judecaţi pentru trafic şi consum de droguri. Doi inculpaţi au primit închisoare cu executare, şase au fost condamnaţi la pedepse cu suspendare iar trei tineri ar urma să fie asistaţi judiciar pe o perioadă de mai multe luni.

FOTO VIDEO Adrenalină şi distracţie în parcul de aventură din pădurea Mamut, lângă Alba Iulia
Sporturi extreme, adrenalină, distracţie şi relaxare. Acestea sunt câteva dintre ingredientele pe care le pune la dispoziţie parcul de aventură amenajat în pădurea Mamut de lângă Alba Iulia. Sute de copii, tineri şi adulţi se aventurează pe traseele spectaculoase amenajate printre copaci, unele la înălţimi de peste 10 metri.

FOTO Incidentele congresului PSD de la Alba Iulia. Prezidenţiabilul Victor Ponta şi anul 2018
Preşedintele PSD, Victor Ponta, a venit vineri, 12 septembrie 2014, la Alba Iulia pentru a ”căuta” cele peste 5 milioane de voturi care îl despart de funcţia de preşedinte al României. Cel puţin aşa a afirmat mâna sa dreaptă din partid şi de la Guvern, vicepremierul Liviu Dragnea. PSD a încercat să arate prin Congresul Naţional de la Alba Iulia că este un partid ”mamut” care nu ar avea cum să piardă cea mai importantă funcţe din stat.

Ministrul Liviu Dragnea despre plângerea depusă la DNA de Iohannis: ”Putea să pună un ţuţăr să facă lucrul ăsta”
Discursurile liderilor PSD susţinute la Congresul de la Alba Iulia s-au constituit şi în atacuri la principalul contracandidat al premierului Ponta, preşedintele PNL, Klaus Johannis. Liviu Dragnea a declarat că liderul PNL Klaus Iohannis este „un reclamagiu” şi că s-a descalificat depunând plângere penală pe OUG 55.

VIDEO UPDATE Premierul Victor Ponta, aşteptat cu proteste la Alba Iulia. Congresul PSD, transmis în direct
Prezenţa premierului Victor Ponta la Alba Iulia unde primeşte, vineri, validarea Congresului Naţional al partidului pentru candidatura la prezindenţiale nu a rămas fără răspuns din partea opoziţiei. Aproximativ 150 de membri ai PNL şi PDL (ACL) Alba au participat la un marş spontan prin centrul oraşului în semn de protest faţă de poziţia adoptată în ultimii ani de Guvern faţă de judeţul Alba şi oraşul Alba Iulia.