adevarul

 

Ziarul adevarul de azi - adevarul de seara - adevarul online

Ziare romanesti recomandate

Programul TV de Azi

Stiri locale din Adevarul alba-iulia

(P) Asigurari RCA - cel mai bun pret

Ziarul Adevarul alba-iulia - Ultimele stiri Adevarul alba-iulia - 19.08.2018

FOTO Sărbătoare emoţionantă lângă barajul de steril din Apuseni. Foşti locuitori ai satului Geamăna au revenit acasă după 30 de ani
Peste 100 de persoane foşti locuitori sau urmaşi ai unor familii care au locuit în Geamăna din comuna Lupşa s-au întâlnit duminică, 12 august, pentru prima dată de la momentul dispariţiei satului lor.

RMN sau CT. Diferenţele dintre rezonanţa magnetică şi tomografie, analizele medicale complexe care pot elucida un diagnostic
Printre analizele medicale care pot oferi detalii suplimentare în legătură cu un anumit diagnostic sunt şi tomografia computerizată (CT) sau rezonanţă magnetică nucleară (RMN). Cele două sunt diferite şi au avantaje şi dezavantaje.

Acţiunea ciobanului din Cugir care a dat în judecată UE pentru că nu se opune schimbărilor climatice, admisă de Curtea Europeană de Justiţie
Acţiunea iniţiată de 10 crescători de animale din mai multe ţări europene, printre care şi ciobanul Petru Vlad din Cugir, împotriva Parlamentului European şi Consiliului European, a fost admisă de Tribunalul de pe lângă Curtea Europeană de Justiţie.

Mecanismul infracţional creat de trei femei din Alba pentru a obţine ilegal zeci de credite cu acte false
Trei femei din Alba au fost condamnate la închisoare cu suspendare de un complet al Tribunalului Alba pentru infracţiuni de fals, uz de fals şi încşelăciune în dauna unei societăţi de creditare căreia i-au produs un prejudiciu de peste 120.000 de lei.

Cum trebuie condusă o maşină diesel pentru a-i proteja turbina. Problema traseelor scurte, în regim zilnic
Maşinile diesel sunt o prezenţă obişnuită pe drumurile din România. Stilul de condus care trebuie adaptat de şoferi în cazul autovehiculelor care funcţionează cu motorină este diferit faţă de cele care sunt alimentate cu benzină.

Exploatarea aurului aluvionar devine afacere în Apuseni. Cinci firme au primit avize pentru obţinerea metalului preţios din albia unor râuri
Exploatarea aurului aluvionar tinde să devină o afacere în zona Munţilor Apuseni. Agenţia pentru Protecţia Mediului Alba a eliberat, până în prezent, cinci avize privind extracţia metalului preţios din apele curgătoare din această zonă.

Motociclist ceh rănit grav în accident rutier pe Transalpina
Un motociclist ceh a fost grav rănit în urma unui accident rutier petrecut marţi, în jurul prânzului pe DN 67C – Transalpina, în zona localităţii Căpâlna din Alba.

Ce reprezintă codul IBAN şi de ce a fost introdus în sistemul bancar
Fiecare cont curent de la orice bancă din România are un numar unic de identificare, format din 24 de caractere, reprezentate de cifre şi litere.

Ce mai amendează Poliţia Locală la Alba Iulia. Sancţiunea anulată în justiţie pe motiv că autoturismul nu avea numere de înmatriculare
Un locuitor al municipiului Alba Iulia a obţinut în instanţa de judecată anularea unui proces verbal de contravenţie pe motiv că maşina era staţionată fără număr de înmatriculare.

VIDEO Imagini inedite din Parcul Natural Apuseni: cerbi care se hrănesc într-o poiană din pădure
Boi imagini inedite cu fauna spectaculoasă din Apuseni au fost făcute publice de Rgeia Naţională a Pădurilor. De această dată este vorba despre mai mulţi cerbi aflaţi într-o poiană.

Cum a dovedit un investigator sub acoperire un traficant de droguri care vindea canabis şi etnobotanice
Una dintre metodele folosite de poliţişti atunci când urmăresc prinderea unor traficanţi de droguri este utilizarea investigatorilor sub acoperire. Poliţistul desemnat ”investigator sub acoperire” se inflitrează în anturajul traficantului şi cumpără de la acesta droguri, la fel ca oricare client.

Voluntarii USR Alba au reuşit să strângă peste 22.000 de semnături pentru iniţiativa ”Fără penali în funcţii publice”
Organizaţia judeţeană a Uniunii Salvaţi România (USR) Alba a anunţat duminică faptul că au fost strânse peste 22.000 de semnături pentru susţinerea iniţiativei ”Fără penali în funcţii publice”

Daune morale de 120.000 de euro după 4 ani de la un accident în care au murit doi şoferi români în Franţa
Un accident mortal ce a avut loc în urmă cu 4 ani în Franţa, în care au decedat doi şoferi români, face obiectul unui proces civil la Alba Iulia deschis de familia celui care a murit nevinovat, un tânăr de 22 de ani din Negreşti, judeţul Vaslui. Cinci membri ai familiei au obţinut daune morale în valoare de 120.000 de euro.

Casa care poate fi construită în şase zile. Afacerea avantajoasă a unui producător de mobilă din Apuseni
O fabrică de mobilă din Apuseni construieşte în baza unor contracte externe tipuri de locuinţe care pot fi asamblate în câteva zile.

Mandat european de arest confirmat pe numele unui bărbat Alba acuzat de omor în Italia
Curtea de Apel Alba Iulia a confirmat vineri, 10 august, amndat european de arestare emis pe numele unui bărbat din comuna Stremţ, dat în urmărire internaţională pentru omor în Italia.