adevarul

 

Ziarul adevarul de azi - adevarul de seara - adevarul online

Ziare romanesti recomandate

Programul TV de Azi

Mutari Internationale

Stiri locale din Adevarul alba-iulia

(P) Asigurari RCA - cel mai bun pret

Ziarul Adevarul alba-iulia - Ultimele stiri Adevarul alba-iulia - 04.12.2016

Şapte zile de la crima care a îngrozit o comună din Alba. Cine l-a omorât pe fostul primar din Lunca Mureşului?
La şapte zile de la crima care a îngrozit Alba, procurorii nu au reţinut niciun suspect. Ioan Rusu, fost primar timp de 12 ani al comunei Lunca Mureşului, a fost găsit mort în 27 noiembrie, cu gâtul tăiat lângă maşina personală.

Ghid turistic pe telefon prin aplicaţia ”e-alba iulia”. Cum funcţionează şi ce atracţii pot fi descoperite
Turiştii care ajung la Alba Iulia pot apela şi la un ghid turistic virtual pentru a afla cele mai interesante lucruri despre Cealaltă Capitală. Oraşul istoric are acum o aplicaţia de smart tourism numită e-alba iulia. Aplicaţia poate fi descărcată gratuitde pe Google play şi în curând va fi lansată şi pe pe App Store.

Maghiarul din Alba care a alergat 30 de kilometri cu tricolorul României de Ziua Naţională, felicitat de ministrul Apărării
Sportivul de origine maghiară Polgar Levente, care, deşi nu are o mână, a alergat 30 de kilometri în 1 decembrie 2016 cu steagul României de la Aiud la Alba Iulia a fost felicitat de ministrul Apărării Naţionale, Mihnea Ioan Motoc.

A început sezonul de iarnă pe pârtiile din Alba. Se schiază la Arieşeni şi în masivul Şureanu
Ninsorile din ultima perioadă aduc veşti bune pentru cei care vor să se bucure de sporturile de iarnă. S-a deschis sezonul de schi pe pârtiile din Alba, pe Domeniul Schiabil Şureanu şi la Arieşeni, în Munţii Apuseni. Este cea mai timpurie deschidere de sezon de până acum.

Drum comunal din Apuseni, blocat de zăpadă troienită. Un sat cu 100 de locuitori este izolat de oraşul Cîmpeni
Pompierii din Cîmpeni au fost chemaţi să intervină, sâmbătă după-amiaza, în jurul orei 13.30, pentru deblocarea unui drum comunal acoperit cu zăpadă troienită, în Munţii Apuseni. Aceştia acţionează în sprijinul autorităţilor locale.

Cum să vinzi imaginea Zilei Naţionale unui supermarket
De 1 Decembrie, Alba Iulia, oraşul Marii Uniri, cum le place politicienilor locali să-l alinte în lipsă de alte clişee la îndemână, s-a vândut la ofertă.  A fost un fel de Black Friday, doar că s-a ţinut joia. Până la urmă, asta mai era de vândut, Ziua Naţională… şi a fost doar o chestiune de timp până când a fost scoasă la raft. ”No man`s land”, cumpărat de Kaufland.

Ghidul ”Smart City pentru Romania”, lansat de ministrul Comunicaţiilor la Alba Iulia
Ministrul Comunicaţiilor, Delia Popescu, a lansat vineri, 2 decembrie, ghidul ”Smart City pentru Romania”. Cu această ocazie, la sediul Universităţii ”1 Decembrie 1918”, a fost prezentat proiectul pilot „Alba Iulia Smart City 2018”.

Şeful IPJ Alba: „Un ministru de interne trebuie să corespundă unor criterii de integritate. Dacă le încalcă, afectează imaginea Poliţiei“
Comisarul-şef Cristian Dunca, şeful Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Alba, a acordat un interviu ziarului „Adevărul“, în cadrul campaniei „România infractorilor necunoscuţi“. El a vorbit despre numărul mare de cazuri cu autor necunoscut (AN) şi despre alte probleme ale instituţiei.

Cum au petrecut românii Ziua Naţională. Între incidentul cu trenul regal de la Buşteni şi „unirea bucătarilor“ de la Alba
Sute de mii de români au participat, în diverse oraşe ale României, la evenimentele prilejuite de sărbătorirea Zilei Naţionale a României. Printre momentele de bucurie şi paradele militare, s-au strecurat şi mai multe incidente.

Veterani ai războiului din Republica Moldova, la Alba Iulia, de 1 Decembrie: ”Ne-am încărcat cu energie românească”
Alba Iulia a fost şi în 2016 o destinaţie pentru sute de români din Basarabia. Printre aceştia s-au aflat şi câţiva veterani ai sângerosului război din anul 1992 de pe teritoriul Republicii Moldova.

Doi americani din Texas, de Ziua Naţională la Alba Iulia: ”E cam frig aici, dar este multă căldură în inimi”
Printre miile de participanţi la sărbătoarea Zilei Naţionale de la Alba Iulia s-au aflat şi doi cetăţeni americani. Aceştia sunt pentru a treia oară în România, dar pentru prima dată în oraşul Marii Uniri.

Cavalerii templieri la Alba Iulia de 1 Decembrie. Au defilat prin Cetate şi au depus o coroană de flori la statuia lui Mihai Viteazul
O pată de culoare printre miile de participanţi la evenimentele dedicate sărbătoririi Zilei Naţionale a României de la Alba Iulia au fost cavalerii templieri.

Marea Unire a bucătarilor la Alba Iulia. Cum au sărbătorit Ziua Naţională cei 20.000 de oameni ajunşi în oraşul Unirii
O sărbătoare a oamenilor simpli. Astfel poate fi caracterizat pe scurt evenimentul de la Alba Iulia. Peste 20.000 de persoane au ajuns în Cetatea Alba Carolina pentru a se bucura de Ziua Naţională a României. În afară de localnici, au ajuns aici români din Republica Moldova, precum şi din multe alte ţări de pe glob. Am întâlnit în mijlocul oamenilor şi doi cetăţeni americani care au rămas plăcut surprinşi de ceea ce au văzut la Alba Iulia.

Garda Naţională de la Alba Iulia. Rolul jucat de soldaţii români în apărarea şi organizarea Marii Uniri de la 1918
La Marea Adunare de la Alba Iulia – hotărâtă pentru data de 1 Decembrie 1918 – au participat, pe lângă delegaţii oficiali, numeroşi români dornici să confirme intenţiile de unire cu România. Înfruntând frigul iernii şi mai ales epidemia de gripă spaniolă care a secerat mai multe vieţi decât o făcuse întreg războiul, comunităţi întregi au luat calea Albei Iulia

Programul celor 100.000 de români veniţi la Alba Iulia în 1 Decembrie 1918: ”serviciu divin, deschiderea adunării, cetirea rezoluţiunei”
Responsabilitatea întocmirii programului zilei de 1 Decembrie 1918, la Alba Iulia, a căzut în sarcina unui „comitet aranjator“ . Organizatorii au acordat o atenţie sporită traseului pe care trebuiau să-l urmeze miile de români sosiţi în oraş, pentru a ajunge pe  aşa numitul „câmp al lui Horea“, actualul platou din faţa Catedralei Încoronării.