adevarul

 

Ziarul adevarul - adevarul de seara - adevarul online

emag evomag amafashion ecco tinar
fashionup otter mycloset matar matar
Ziare romanesti recomandate

Stiri locale din Adevarul alba-iulia

Abonare newsletter ziarele.com

Adresa de e-mail:


(P) Asigurari RCA - cel mai bun pret *** Haine online


Ziarul Adevarul alba-iulia - Ultimele stiri Adevarul alba-iulia - 19.04.2014

Părintele poeziei germane moderne în Alba: profesor la Colegiul Principelui, căutător al urmelor romane la Ampelum
Numele lui Martin Opitz se leagă de prima instituţie de învaţământ superior din Transilvania, Colegiul Academic din Alba Iulia, dar şi de zona anticului Ampelum, actualul oraş Zlatna. Martin Opitz a fost laureat al Universităţii germane din Heidelberg.

Masă festivă de Paşte pentru 44 de persoane fără adăpost din Alba Iulia
Persoanele fără adăpost, ocrotite în cadrul Aşezământului Social Filantropia Ortodoxă din Gara CFR din Alba Iulia, vor avea parte şi în acest an de o masă festivă cu ocazia Sfintelor Sărbători de Paşti. 44 de persoane fără adăpost (9 femei şi 35 bărbaţi) din Alba Iulia vor beneficia, duminică, 20 aprilie, de o masă festivă, oferită de Asociaţia Filantropia Ortodoxă Alba Iulia.

Comisarul Berbeceanu, întâlnire emoţionantă după cinci luni cu un coleg din BCCO Alba: „Solidaritatea noastră se bazează pe satisfacţii deosebite”
Povestea demnă de un scenariu de film a comisarului şef Traian Berbeceanu continuă cu noi episoade cu ”happy end”. Decizia definitivă a Curţii de Apel Alba Iulia prin care i s-a anulat măsura controlului judiciar i-a permis poliţistului să se întâlnească că unul dintre prietenii şi oamenii săi de încredere din BCCO Alba Iulia: subcomisarul Cristian Link, şeful Serviciului Antidrog din cadrul structurii de poliţie.

Linkuri Sponsorizate

Praznicele din Sâmbăta Mare: îngroparea Mântuitorului Isus Hristos şi coborârea în iad
Creştinii sărbătoresc astăzi ultima zi înainte de Învierea Mântuitorului Iisus Hristos, zi cunoscută şi sub denumirea de Sâmbătă Mare sau Sâmbătă Patimilor. La miezul nopţii, credincioşii vor ascultă, în faţă bisericilor, slujba de Înviere, la care se va primi lumina şi vestea că Hristos a Înviat.

Demonstraţie culinară la Burgos în Spania: chef-ul Ion Buzgure din Alba Iulia a gătit mâncare românească
Primăria Alba Iulia a participat la o vizită de studiu la Burgos în Spania având ca scop realizarea unor schimburi de experienţă în domeniul gastronomiei şi turismului, în cadrul proiectului Gastronomic Cities. Din delegaţie a făcut parte şi un bucătar profesionist care le-a transmis spaniolilor câteva secrete din bucătăria românească.

VIDEO Comisarul Traian Berbeceanu a scăpat de măsurile restrictive. Curtea de Apel Alba a respins contestaţia DIICOT
Fostul comandant al BCCO Alba Iulia, comisarul şef Traian Berbeceanu, nu mai are niciun fel de interdicţii în dosarul în care este cercetat penal de DIICOT. Curtea de Apel Alba Iulia a respins contestaţia procurorilor la decizia Tribunalului Hunedoara, care a anulat toate interdicţiile impuse prin măsura controlului judiciar.

Bărbat din Cluj condamnat definitiv la închisoare cu executare după ce a lovit o maşină a IPJ Alba
Un bărbat din Cluj care a furat un autoturism Mercedes şi a lovit o maşină a IPJ Alba a fost condamnat definitive la pedeapsa de 2 ani de închisoare cu executare. Daniel Iuga (34 de ani) a fost judecat pentru furt calificat, distrugere, conducere pe drumurile publice a unui autovehicul cu număr fals de înmatriculare şi părăsirea locului accidentului ca urmare a săvârşirii unei infracţiuni.

Medalie de aur la un concurs internaţional în Franţa pentru vinul Sauvignon Blanc de Jidvei
Compania producătoare de vin Jidvei SRL din judeţ a obţinut medalia de aur la un concurs international desfăşurat în Franţa pentru Sauvignon Blanc Nec Plus Ultra. „Concours Mondial du Sauvignon“ s-a desfăşurat în perioada 11-12 aprilie 2014, la Bordeaux. Vinul premiat din podgoria Jidvei provine din recolta 2013.

VIDEO Comisarul Traian Berbeceanu la Curtea de Apel Alba Iulia: „Dosarul DIICOT este fals de la un capăt la altul. Sunt nevinovat“
„Sunt total nevinovat. Este un dosar fals de la un capăt la altul“, a spus comisarul şef Traian Berbeceanu, fost comandant al BCCO Alba Iulia, joi, în faţa judecătorului de la Curtea de Apel în susţinerea acţiunii privind anularea măsurilor restrictive impuse de DIICOT. Instanţa se va pronunţa vineri, iar decizia va fi definitivă.

FOTO „Păştenii“ de la Vinerea, „fugăritul mirelui“ la Presaca Ampoiului şi tocaşii de la Garda de Sus, obiceiuri străvechi de Paşte, păstrate în Alba
În satele din Alba se mai păstrează şi astăzi o serie de obicieuri din perioada Paştelui, ţinute încă din vremea strămoşilor. Adevărul vă prezintă o trecere în revistă a celor mai frumoase astfel de tradiţii.

Autorul jafului de la un magazin alimentar din Alba Iulia, reţinut de poliţişti
Poliţiştii din Alba Iulia au reuşit să îl prindă pe autorul unui jaf de la un magazin alimentar din oraş, ce a avut loc în urmă cu două săptămâni. Suspectul reţinut este un tânăr de 24 de ani.

Dosarul DIICOT - Berbeceanu: Curtea de Apel decide joi dacă fostul şef al BCCO Alba Iulia rămâne fără interdicţii
Curtea de Apel Alba Iulia a înregistrat pe rol miercuri, 16 aprilie, contestaţia DIICOT la decizia Tribunalului Hunedoara privind revocarea măsurilor preventive în cazul fostului şef de la Brigada de Combatere a Criminalităţii Organizate (BCCO) Alba, Traian Berbeceanu.

Viaţa şi calvarul preotului Ioan Suciu, Episcopul Tinerilor. A murit fără judecată în închisorile comuniste
Prigoana securităţii comuniste a avut în Transilvania ca obiectiv eliminarea preoţilor greco-catolici, după ce această religie a fost interzisă de stat. Printre cei care au suferit mult şi au murit în închisoare se află şi Ioan Suciu, denumit şi „Episcopul Tinerilor“.

UPDATE Un judecător, vicepreşedinte la Curtea de Apel Alba Iulia, a lovit cu maşina un om pe trecerea de pietoni
Judecătorul Cristina Nicoară, vicepreşedintele Curţii de Apel Alba este cercetată pentru vătămare corporală din culpă după ce a lovit, miercuri dimineaţa, un bărbat pe o trecere de pietoni din Alb Iulia. Victima a fost transportată la spital, dar este conştientă.

Avizul de mediu pentru planul urbanistic zonal al proiectului Roşia Montană, anulat de Tribunalul Covasna
Opozanţii proiectului minier de la Roşia Montană au mai câştigat o bătălie în războiul demarat în justiţie împotriva instituţiilor statului român, care au eliberat avize pentru investiţia din Munţii Apuseni. Tribunalul Covasna a anulat marţi, 15 aprilie, avizul de mediu emis de Agenţia de Protecţie a Mediului Sibiu pentru planul urbanistic zonal - zona de dezvoltare industrială Roşia Montană. Decizia nu este definitivă.