adevarul

 

Ziarul adevarul de azi - adevarul de seara - adevarul online

Ziare romanesti recomandate

Programul TV de Azi

Mutari Internationale

Stiri locale din Adevarul alba-iulia

(P) Asigurari RCA - cel mai bun pret

Ziarul Adevarul alba-iulia - Ultimele stiri Adevarul alba-iulia - 24.10.2016

Mărturia singurei profesoare din Alba cu punctaj maxim la concursul pentru directori în şcoli: „Sunt un outsider pentru că nu am făcut politică“
Proba scrisă a concursului pentru directori în unităţile de învăţământ a fost promovată în Alba de 131 de candidaţi. Un singur profesor a reuşit să obţină punctajul maxim – Diana Augusta Aftenie, care candidează pentru funcţia de director general al Colegiului Naţional ”I. M. Clain” Blaj. Profesoara de Limba Română regretă că felicitările din partea colegilor au fost doar ”şuşoteli pe la colţuri”.

„Indiana Jones“ de Transilvania: aventurile incredibile ale exploratorului Franz Binder în triburile de canibali din Africa
Franz Binder (1824-1875) a fost un spirit temerar ce poate fi oricând aşezat printre marii exploratori ai lumii. A fost un fel de „Indiana Jones“ al Transilvaniei, având în vedere aventurile incredibile pe care le-a avut în timpul călătoriilor sale prin lume. Binder a fost primul primul european care, în 1860, a intrat în contact cu triburi din regiunea Nilului superior, în inima Africii.

Alfabetizare digitală pentru 30 de oameni ai strazii din Alba Iulia
Persoanele ocrotite in Centrul Social de Urgenţă Alba vor avea sansa sa urmeze gratuit cursuri prin care sa descopere tainele care se ascund in spatele ecranului de calculator.

Două femei trimise în judecată la Alba Iulia pentru înşelăciune. Au încheiat credite false cu bani de la un CAR
O angajată a Spitalului Municipal Târnăveni, la Resurse Umane şi o casieră de la CAR CFR Cluj, Sucursala Teiuş, la data faptelor, au fost trimise în judecată la Tribunalul Alba, într-un dosar ce vizează încheierea unor credite false, în valoare totală de 355.000 lei, contracte încheiate fără cunoştinţa sau acordul titularilor.

Ce trebuie să facă agricultorii pentru a beneficia de cadastrarea gratuită a terenurilor
În următorii şapte ani, imobilele din ţară vor fi cadastrate gratuit prin intermediul unui program finanţat de la bugetul de stat. Din anul 2020 subvenţiile agricole nu ar mai fi acordate pentru acele terenuri care nu au cadastrul finalizat, astfel încât procedura a început în 2016 cu această categorie de imobile.

Afacerea generoasă a unui IT-ist român din SUA: o companie la care lucrează de acasă doar persoane cu dizabilităţi
Un tânăr din judeţul Alba stabilit în SUA a lansat o companie în domeniul IT, la care va angaja doar persoane cu dizabilităţi. Virgil Nariţa are 27 de ani şi îşi urmează visul american din 2011.

„Poate dacă eram mai convingător...“ Regrete după moartea tinerei de 15 ani din Zlatna, într-un accident rutier pe autostrada Orăştie - Sibiu
O fată de 15 ani din oraşul Zlatna a murit, iar un adolescent de 18 ani este rănit în urma unui accident rutier produs din cauza vitezei, sâmbătă seara, pe Autostrada Orăştie-Sibiu. Şoferul avea permisul de doar o lună şi a pierdut controlul volanului din cauza vitezei şi a lipsei de experienţă.

Istoria fascinantă a scutierilor de Muhlbach, ordinul cavaleresc care a apărat sute de ani Sebeşul de cotropitori
În secolul XIX Muhlbach (Sebeş) era un burg elegant şi industrializat, unul din cele şapte oraşe săseşti “Siebenburgen” din Transilvania. Un oraş prosper şi cochet, cu artişti cunoscuţi şi familii înstărite, Mühlbach oferea clienţilor servicii şi produse la rangul celor din Austria, fiind vizitat de străini deopotrivă pentru turism şi afaceri.

Un bătrân de 78 de ani a murit ars de viu într-un incendiu ce i-a cuprins casa într-un sat din Apuseni
Un bărbat de 78 de ani şi-a pierdut viaţa într-un incendiu a izbucnit în noaptea de vineri spre sâmbătă în localitatea Poiana Ampoiului, comuna Meteş, judeţul Alba.

Şcoala dintr-un sat din Alba care mai are doar 9 elevi. Trei profesori pregătesc un singur copil pentru Evaluarea Naţională
Şcoala generală din comuna Rîmeţ, judeţul Alba, amplasată pe culmile Munţilor Trascău, deţine un record greu de egalat în altă parte a ţării. Aici învaţă numai nouă copii, dintre care opt sunt în ciclul primar şi unul singur, în cel gimnazial, în clasa a VIII-a.

Un urs şi o haită de lupi au omorât aproape 30 de vaci şi oi pe o păşune montană din Alba
Un urs de mari dimensiuni a mâncat şase vaci şi doi viţei, iar o haită de lupi a omorât 20 de ovine, după ce au fost duse pe munte la păscut, animalele fiind ale unor localnici din satul Ţelna, judeţul Alba.

Revoltele de pe moşiile Episcopiei catolice a Transilvaniei, cel mai mare moşier al provinciei în Evul Mediu
Ţărănii aserviţi formau marea majoritate a populaţiei de pe moşiile Episcopiei Catolice a Transilvaniei, cu reşedinta la Alba Iulia. Prin sudoarea lor era susţinut un aparat feudal numeros, apărat de soldaţi plătiţi şi de zidurile groase ale cetăţii.

Schimbări pe listele PNL Alba. Primarul din Zlatna, care negociază trecerea la PSD, eliminat dintre candidaţi
Lista candidaţilor PNL Alba la alegerile parlamentare din 11 decembrie a fost modificată de conducerea judeţeană a partidului. Noua componenţă şi ordinea pe liste au fost validate joi de Biroul Permanent Naţional al partidului. De pe lista de la Senat a dispărut primarul din Zlatna, Silviu Ponoran, plasat iniţial pe locul doi, care negociază trecerea la PSD şi candidatura din partea acestui partid pe un loc eligibil

Designer vestimentar român ajuns vedetă în America de Nord. Îmbracă actriţe, supermodele şi pe soţia premierului Canadei
Creaţiile vestimentare ale unui tânăr designer din Blaj fac furori în Canada şi au ajuns să fie cunoscute în toată lumea după ce au ajuns în garderoba soţiei premierului acestei ţări. Lucian Matiş „a îmbrăcat-o“ pe Sophie Trudeau cu două rochii spectaculoase atunci când familia premierului Canadei a vizitat pentru prima dată, oficial, Casa Albă, la Washington. Alte cliente ale designerului sunt supermodelul Iman şi cântăreaţa Nelly Furtado.

UPDATE Medicul Ioan Boilă din Alba Iulia va fi extrădat în Anglia. Decizie definitivă la Înalta Curte de Casaţie
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie judecă, joi, contestaţia depusă de medicul Ioan Boilă, după ce Curtea de Apel Alba Iulia a admis punerea în executare a mandatului european de arestare şi predarea acestuia pentru a fi cercetat de autorităţile britanice pentru deţinere de materiale pornografice cu minori.