adevarul

 

Ziarul adevarul - adevarul de seara - adevarul online

emag evomag ecco tinar fashionup otter matar

(P) Asigurari RCA - cel mai bun pret *** Haine online


Ziarul Adevarul alba-iulia - Ultimele stiri Adevarul alba-iulia - 22.10.2014

FOTO „Ceauşescu ura golful“: afirmaţia pentru care inginerul care a „construit“ judeţul Alba a dat explicaţii la Securitate
Discuţia dintre Paul Tomiţă şi inginerul care a „construit“ judeţul Alba a fost surprinsă de „supraveghetorul“ de serviciu în casa profesorului de golf din Pianu de Jos, judeţul Alba, care era înţesată cu microfoane de Securitate.

Carrefour Market Alba Iulia se deschide oficial: 1.000 de tigăi puse la bătaie la preţ promoţional
Un număr de 1.000 de tigăi la preţul promoţional de 10,90 lei îi aşteaptă pe cumpărători joi dimineaţă la ora 8.00, la deschiderea noului magazin Carrefour Market din Alba Iulia. Supermarketul din complexul comercial Alba Mall a fost inaugurat oficial miercuri, 22 octombrie.

Câştigul salarial în Alba, mai mic cu aproape 20 la sută faţă de media naţională
Câştigul salarial mediu net în luna august 2014, la nivelul judeţului Alba, a fost de 1.387 de lei, mai mic cu cu 296 de lei, respectiv cu 17,6%, faţă de salarial mediu realizat pe ţară, de 1.683 de  lei, potrivit ultimelor date făcute publice de Direcţia Regională de Statistică Alba.

Linkuri Sponsorizate

Prima sentinţă în procesul de 2 milioane de euro dintre LIDL şi Primăria Ocna Mureş pentru magazinul prăbuşit în 2010
Primăria Ocna Mureş a câştigat prima ”bătălie” din ”războiul” în justiţie cu compania LIDL Discount SRL, care solicită în justiţie despăgubiri de 2 milioane de euro pentru prăbuşirea în 2010 a supermarket-ului PLUS ca urmare a unei alunecări de teren produsă în oraş.

Alba Iulia Retail Park vândut la pachet cu un mall din Buzău pentru 10 milioane de euro
Complexul comercial din vecinătatea magazinului Kaufland, ce cuprinde magazinele Altex, Takko Fashion, Deichmann, Lem's şi Drogerie Markt, a fost vândut de omul de afaceri Dan Ostahie, proprietarul grupului Altex, fondului sud-african de investiţii NEPI.

Eleva Mălina Roşca din Alba Iulia, medaliată pentru a doua oară la Olimpiada Internaţională de Astronomie
Mălina Roşca, elevă la Colegiul Naţional ”Horea Cloşca şi Crişan” din Alba Iulia a obţinut medalia de bronz la Olimpiada Internaţională de Astronomie desfăşurată în Kîrghizstan. Anul trecut, în calitate de elevă a Şcolii Generale „Mihai Eminescu”, Mălina a obţinut medalia de argint tot la Olimpiada Internaţională de Astronomie, care a avut loc în Lituania.

Transporturi ilegale de lemn identificate în Alba prin ”radarul pădurii”
De la începutul lunii octombrie, de când a fost implementat programul „Radarul pădurilor” în toate judeţele din ţară, în Alba au fost depistate 11 transporturi ilegale de lemn. Potrivit ministrului delegat pentru Ape, Păduri şi Piscicultură, Doina Pană, prezentă marţi în Alba Iulia, judeţul Alba se află pe locul trei în România din punctul de vedere al tăierilor ilegale de pădure.

Crucea dăruită de Papa Ioan Paul al II-lea tineretului din întreaga lume, în pelerinaj la Alba Iulia
O cruce de lemn înaltă de aproape patru metri şi o icoană a Maicii Domnului, dăruite de Papa Ioan Paul al II-lea tinerilor catolici a ajuns la Catedrala Romano-Catolică din Alba Iulia, luni, 20 octombrie. Crucea este purtată în toată lumea de către tinerii catolici, într-o aventură spirituală, cu ocazia Zilelor Mondiale ale Tineretului.

Cine sunt martorii cu identitate protejată din dosarul fabricat comisarului Berbeceanu: concubina unui interlop, un procuror şi un fost şef din Poliţia Deva
Procurorul Ioan Mureşan s-a folosit în ancheta iniţiată împotriva comisarului şef Traian Berbeceanu şi de declaraţii date de patru martori sub identitate protejată. Numele acestora sunt dezvăluite în rechizitoriul prin care procurorul a fost trimis în judecată pentru falsificarea probelor împotriva fostului şef al BCCO Alba.

Depozitul de deşeuri din Alba Iulia, disputat în instanţă. Salprest a câştigat pe fond procesul cu Consiliul local
Societatea Salprest SRL a câştigat în primă instanţă procesul cu Primăria şi Consiliul local Alba Iulia privind administrarea depozitului de gunoi al municipiului. Consiliul local a decis, în noiembrie 2013, încetarea contractului cu firma privată pe motiv că societatea nu mai deţine licenţă vabilă în domeniul depozitării deşeurilor.

Doi proxeneţi din Alba Iulia au primit închisoare cu suspendare, după ce au filmat, şantajat şi traficat o minoră
Doi proxeneţi din Alba Iulia judecaţi pentru trafic de minori, şantaj şi pornografie infantilă au fost condamnaţi definitiv la închisoare cu suspendare sub supraveghere. Cornel Bumbu şi Daniel Gergely au avut noroc la Curtea de Apel Alba Iulia, instanţă care a suspendat pedepsele cu executare decise iniţial la Tribunal.

Incident violent între un echipaj de poliţie şi o şoferiţă din Sebeş. Femeia susţine că a fost bruscată de agenţi
O femeie de 52 de ani din Sebeş a ajuns sâmbătă la spital în stare de şoc în urma unui scandal violent cu un echipaj de poliţie rutieră. Femeia susţine că a fost bruscată şi îmbrâncită de poliţişti, care au oprit-o în trafic deoarece nu avea luminile de întâlnire pornite.

Gruparea „Sibişean“ din Alba Iulia, condamnată definitiv la 45 de ani de închisoare. Liderul interlopilor a primit 7 ani după gratii
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a pronunţat joi, 16 octombrie 2014, sentinţa definitivă într-un dosar de criminalitate organizată în care au fost judecaţi 12 inculpaţi din Alba. Este vorba despre aşa-zisa grupare Sibişean, implicată înainte de anul 2005 în activităţi infracţionale săvârşite cu violenţă în Alba Iulia.

Bilanţul migraţiei politice din Alba: PSD a racolat peste 40 de aleşi locali. Cinci primari au plecat de la PNL şi PDL
În Alba, aproximativ 80 de aleşi locali şi-au schimbat opţiunea politică în ultimele 45 de zile, prin adeziunea la alte partide sau declararea ca independenţi. Beneficiarul principal al migrărilor este PSD, care a atras peste 40 de primari, consilieri locali şi consilieri judeţeni.

Administratori chinezi ai unei firme din Alba, cercetaţi pentru evaziune fiscală şi înşelăciune de aproape 1 milion de lei
Poliţiştii de investigare a fraudelor din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba au documentat activitatea infracţională a reprezentanţilor chinezi a unei societăţi comerciale din Zlatna care în perioada 2007 – 2014 au creat un prejudiciu bugetului de stat de peste 700.000 mii lei. Aceeaşi administratori sunt cercetaţi pentru înşelăciune în dauna angajaţilor societăţii pe care i-ar fi prejudiciat cu peste 240.000 lei.