adevarul

 

Ziarul adevarul - adevarul de seara - adevarul online

emag evomag amafashion ecco tinar
fashionup otter mycloset matar matar
Ziare romanesti recomandate

Stiri locale din Adevarul alba-iulia

Abonare newsletter ziarele.com

Adresa de e-mail:


(P) Asigurari RCA - cel mai bun pret *** Haine online


Ziarul Adevarul alba-iulia - Ultimele stiri Adevarul alba-iulia - 22.08.2014

FOTO Mocăniţa la Alba Iulia: o istorie de 100 de ani
Mocăniţa a făcut parte din viaţa de zi cu zi a oraşului Alba Iulia timp de aproape 100 de ani. Calea ferată îngustă pe traseul Alba Iulia – Zlana a fost inaugurată în anul 1895 şi a rezistat până în 1981.

Festivalul ”Dilema veche” din Cetatea Alba Iulia, singurul din România organizat de o revistă
Dilematicii de pretutindeni sunt chemaţi, din nou, pentru trei zile în cea mai frumoasă Cetate din România la singurul festival din România organizat de o revistă. Tema ediţiei 2014 a Festivalului ”Dilema veche” este “Noi suntem ceilalţi” şi se desfăşoară în perioada 22 – 24 august 2014.

Proiect de 1 milion de euro pentru modernizarea ambulatoriului de la Spitalul Orăşenesc Cugir
Primăria Cugir este beneficiara unui proiect de aproximativ 1 milion de euro, finanţat din fonduri europene, pentru reabilitarea si dotarea Ambulatoriului de la Spitalul Orăşenesc. Contractul a fost semnat vineri, 22 august, la sediul Agenţiei de Dezvoltare Regională Centru.

Linkuri Sponsorizate

Bărbat arestat preventiv la Tribunalul Alba pentru tentativă de omor
Un bărbat de 44 de ani din localitatea Vinerea a fost arestat preventiv pentru o durată de 30 de zile pentru tentativă de omor. Barbu Haralambie a înjunghiat un consătean, pe fondul consumului de alcool şi a unui conflict spontan.

VIDEO Peste 500 de kilograme de fructe de pădure culese ilegal din Apuseni, confiscate de poliţişti
Peste 500 de kilograme de fructe de pădure şi ciuperci şi 20 metri cubi de material lemnos au fost confiscaţi de poliţiştii şi jandarmii din judeţul Alba, în urma acţiunii organizate miercuri în Munţii Apuseni. Au fost legitimaţi 70 de culegători şi s-a constatat că produsele erau recoltate ilegal de pe terenurile primăriilor din zonă.

Fostul şef al DIICOT Alba Iulia a scăpat de control judiciar în dosarul dovezilor fabricate împotriva comisarului Traian Berbeceanu
Fostul şef al DIICOT Alba, Ioan Mureşan, va fi judecat fără niciun fel de interdicţii în dosarul în care DNA îl acuză că a “fabricat” dovezi împotriva lui Traian Berbeceanu. Decizia privind revocarea măsurii controlului judiciar a fost luată miercuri de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Uzina Mecanică Cugir angajează 100 de muncitori pentru a face faţă comenzilor de armament
Guvenul a aprobat suplimentarea angajaţiilor de la Uzina Mecanică Cugir S.A. cu 100 persoane şi a cheltuielilor de natură salarială cu 2.034 mii lei, ca urmare a extinderii activităţii societăţii.

Prebet Aiud a intrat pe pierdere după mai mulţi ani de profit. Motivul este încasarea cu întârziere a creanţelor
Societatea Prebet SA Aiud, unul dintre cei mai mari producători din ţară din prefabricate din beton pentru căi feroviare, rutiere şi de comunicaţii, a intrat pe pierdere după o lungă perioadă de profit. Exerciţul financiar pentru prima jumătate a anului 2014 indică pierderi cifrate la 890.511 lei.

Administrator de firmă din Alba condamnat la închisoare cu executare pentru evaziune fiscală
Un om de afaceri, administrator al societăţii Vidra Lux SRL Teiuş, a fost condamnat de Tribunalul Alba la 3 ani de închisoare cu executare pentru evaziune fiscală. Gheorghe Drâmbărean a mai fost condamnat în ultimii ani în alte trei dosare privind infracţiuni economice.

Trasee de vacanţă pe culmile Apusenilor: peşteri, cătune şi peisaje de basm
Turismul rural este, în prezent, un mijloc de dezvoltare în zona Munţilor Apuseni. Zeci de pensiuni oferă condiţii dintre cele mai diverse şi pentru toate buzunarele. Comuna Gârda de Sus este un loc absolut superb pe care îl prezentăm în cadrul campaniei „125 de locuri pentru care iubim România. Jurnal de vacanţă“.

Vehicul de intervenţie în zone montane, achiziţionat de ISU Alba din fonduri europene
Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Alba va fi dotat cu o autospecială complexă de intervenţie pentru zone montane. Achiziţia autovehiculului se va realiza printr-un proiect cu finanţare europeană derulat la nivelul regiunii Centru.

FOTO Zece motive pentru înfiinţarea unui Muzeu al credinţei străbune la Alba Iulia
Susţinătorii ideii înfiinţării unui muzeu al credinţei străbune la Alba Iulia aduc ca argumente evenimentele istorice religioase importante petrecute, de-alungul timpului, pe meleagurile Albei.

Poliţiştii din Alba căzuţi la datorie: au murit la Revoluţie, striviţi de maşini sau ucişi de infractori
Şapte poliţişti din Alba au murit în decursul anilor la datorie. Trei dintre aceştia au decedat în timpul Revoluţiei din 1989, alţii în accidente rutiere sau ucişi de infractori.

Accident auto mortal în Apuseni: şoferul de 19 ani a decedat iar alţi trei pasageri au ajuns la spital cu răni grave
Un tânăr în vârstă de 19 ani, conducător auto al unui autoturism BMW, a decedat sâmbătă seara într-un accident de circulaţie produs pe DN75, în Apuseni. Alţi trei pasageri în maşină sunt la spital cu răni grave. Şoferul nu a adaptat viteza la condiţiile de drum.

FOTO Trei supravieţuitori ai accidentului aviatic din Apuseni, în pelerinaj la locul tragediei împreună cu moţii salvatori
Trei dintre suprevieţuitorii accidentului aviatic din Apuseni au revenit pentru prima dată la locul tragediei. Medicii Radu Zamfir şi Sorin Ianceu şi copilotul Răzvan Petrescu au urcat sâmbătă la locul unde în 20 ianuarie a căzut avionul pilotat de Adrian Iovan, pe muntele Petreasa. Au fost însoţiţi de cei trei moţi salvatori, precum şi de oficialităţi din Horea şi de localnici care au participat la căutarea epavei avionului.