adevarul

 

Ziarul adevarul de azi - adevarul de seara - adevarul online

Ziare romanesti recomandate

Programul TV de Azi

Stiri locale din Adevarul alba-iulia

(P) Asigurari RCA - cel mai bun pret

Ziarul Adevarul alba-iulia - Ultimele stiri Adevarul alba-iulia - 12.12.2018

Primarii din Alba Iulia şi Sibiu vor şi ei în Alianţa Vestului
Primarii din Alba Iulia şi Sibiu vor şi ei în ”Alianţa Vestului”. Mircea Hava şi Astrid Fodor susţin aderarea oraşelor pe care le conduc la asociaţia care ar urma să fie realizată între Cluj-Napoca, Arad, Oradea şi Timişoara.

Polaris Holding pierde pe toate ”liniile” în Alba. Licitaţie de 19 milioane de euro privind colectarea deşeurilor, suspendată după ce firma a depus contestaţie
Procedura de concesionare a serviciului de colectare şi transport a deşeurilor în cea mai mare zonă a judeţului Alba, care cuprinde municipiile Alba Iulia şi Aiud, respectiv oraşele Teiuş şi Ocna Mureş şi comunele limitrofe acestora, a fost suspendată ca urmare a unei comntestaţii formulate de către unul dintre ofertanţi.

FOTO Primul Ghid Ilustrat al Elevului din România, lansat la Alba Iulia în cadrul festivalului CivicON
Primul Ghid Ilustrat al Elevului, din România, a fost lansat, sâmbătă, la Alba Iulia în cadrul festivalului CivicON 2018. Ghidul a fost realizat de către asociaţia Forum Apulum, în colaborare cu Consiliul Naţional al Elevilor şi UNICEF România.

Un pădurar s-a crezut stăpân pe maşina ocolului şi pe pădurea statului. După 4 ani a ajuns după gratii pentru delapidare
Un pădurar din Alba a fost reţinut de poliţie pentru infracţiunea de delapidare, acesta fiind acuzat că a prejudiciat un ocol silvic cu peste 117.000 lei.

Cine este Ciprian Miron, noul şef al Poliţiei Capitalei: fost ofiţer de „crimă organizată” şi absolvent al academiei FBI
Noul şef al Poliţiei Capitalei, comisarul şef Adrian Ciprian Miron, şi-a început cariera de poliţist la Alba Iulia.

Ce înseamnă decantarea unui vin şi cum se realizează procesul pentru a obţine o aromă perfectă
Decantarea vinului este un proces absolut necesar pentru ca licoarea să-şi arate adevărata valoare. Procesul este simplu, dar trebuie avute în vedere câteva principii pentru a descoperi toate aromele vinului.

Consilier local obligat să plătească daune morale după ce a înjurat din greşeală un om de afaceri, deşi-l viza pe primar
Un consilier local din comuna Galda de Jos, judeţul Alba, a fost obligat de o instanţă de judecată la plata de daune morale de lei către un om de afaceri din comună ca urmare a unor postări jignitoare pe Facebook.

A fugit după un consătean cu drujba, l-a ameninţat cu moartea şi a ajuns după gratii
Un tânăr din Abrud a fost reţinut de poliţişti. Şi-a agresat un cunoscut şi l-a ameninţat cu moartea. Fiind sub influenţa alcoolului, acesta s-a dus acasă la persoana respectivă, cu un motoferăstrău.

La Sebeş, deşeurile se ”mută” în subteran. Licitaţie de 300.000 de euro pentru construirea a 14 platforme
Primăria Sebeş a lansat licitaţia pentru amenajarea unui număr de 14 platforme subterane de colectare a deşeurilor menajere.

Echipa de robotică a Colegiului Naţional IM Clain din Blaj participă la cea mai mare competiţie naţională a liceelor
Echipa de robotică a Colegiului Naţional ”Inochentie Micu Clain” Blaj a obţinut un grant în valoare de 5.000 euro. În aproximativ cinci luni de zile, RUBIX trebuie să conceapă şi să programeze un robot, cu care să participe la o competiţie la nivel naţional.

Eşecurile BCR în nouă procese prin care se vrea recuperarea unui prejudiciu de 8 milioane de euro de la foşti angajaţi din Alba Iulia
BCR Bucureşti a pierdut, în prima instanţă, un număr de 9 procese pe care le-a intentat unor foşti angajaţi de la sucursala din Alba Iulia de la care solicită plata, în solidar, a sumelor de 7.816.099 de euro şi 1.178.421 lei.

Deţinutul-vedetă din Alba vrea să ştie cât mai are de stat la închisoare. Proces pentru contopirea a două pedepse
Unul dintre cei mai cunoscuţi deţinuţi din Alba, Raul Nicoale Rus, zis ”Pricu” vrea în justiţie contopirea a două pedepse cu executare primite în 2014 şi 2018.

Ce este stretchingul şi cum se realizează. Câte tipuri de exerciţii există şi motivele pentru care este necesar acest tip de sport
Termenul de “stretching” se referă la o gamă de exerciţii prin care se realizează întinderea musculaturii, mai exact mişcări de mobilitate ale corpului. Cu toate că se numără printre cele mai importante elemente ale antrenamentului, este ignorat de foarte multe persoane.

VIDEO Aventurile prefectului de Alba la Şcoala de Administraţie din Paris. Selfieuri filmate cu Dănuţ pentru deliciul fanilor de pe Facebook
Prefectul de Alba, Dănuţ Hălălai, participă, în aceste zile, la cursuri organizate la Paris de Şcoala Naţională de Administraţie Publică.

Au vândut o maşină inexistentă prin anunţ la mica publicitate. După 4 ani a venit nota de plată: închisoare cu executare
Trei bărbaţi din judeţul Olt, care au înşelat un locuitor din Alba Iulia prin metoda anunţului fals de publicitate au fost condamnaţi, definitiv, la închisoare.