adevarul

 

Ziarul adevarul - adevarul de seara - adevarul online

emag evomag amafashion ecco tinar
fashionup otter mycloset matar matar
Ziare romanesti recomandate

Stiri locale din Adevarul alba-iulia

Abonare newsletter ziarele.com

Adresa de e-mail:


(P) Asigurari RCA - cel mai bun pret *** Haine online


Ziarul Adevarul alba-iulia - Ultimele stiri Adevarul alba-iulia - 30.09.2014

Dosarul „Berbeceanu“: rolul interlopului Pera şi SMS-urile inventate pentru discreditarea fostului comandant al BCCO Alba Iulia
Rechizitoriul prin care au fost trimişi în judecată foştii procurorii DIICOT Ioan Mureşan şi Nicolaie Cean, respectiv ofiţerul de poliţie BCCO Alin Muntean dezvăluie situaţii şi lucruri greu de imaginat pentru justiţia din România. Cei trei sunt acuzaţi că au fabricat probe împotriva comisarului şef Traian Berbeceanu. Unul din martorii-cheie folosiţi împotriva acestuia a fost interlopul Ovidiu Ioiescu, zis Pera, cercetat în trecut de Berbeceanu.

FOTO VIDEO Acrobaţie pe coardă la zeci de metri înălţime între Calcarele de la Ampoiţa
Cel mai cunoscut practicant de slackline din România, Flaviu Cernescu, supranumit şi “Balaurul din Banat”, a arătat din nou că este un maestru al acestui sport extrem. Cernescu a parcurs pe o coardă specială distanţa dintre Calcarele de la Ampoiţa, la o înălţime de apeoape 30 de metri.

Deschiderea anului universitar la Alba Iulia. 4.500 de studenţi învaţă la Universitatea ”1 Decembrie 1918”
Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia a deschis oficial anul universitar 2014-2015, în cadrul unei festivităţi organizate la Casa de Cultură a Studenţilor, în prezenţa ministrului delegat pentru Învăţământ Superior, Mihnea Costoiu, a conducerii UAB şi autorităţilor judeţene şi locale. Zece studenţi de la UAB, cu rezultate excelente în anii de studiu, au fost răsplătiţi de primarul Mircea Hava cu premii în bani.

Linkuri Sponsorizate

Povestea sigiliului legiunii lui Avram Iancu. Iscălitura „Crăişorului munţilor“ garanta originalitatea secretelor militare şi politice
Sigiliul prefecturii Auraria Gemina a fost comandat de Avram Iancu pentru asigurarea originalităţii şi siguranţei secretelor militare şi politice,  în timpul Revoluţiei de la 1848-1849 din Transilvania.

Şapte tineri din trei judeţe condamnaţi la Alba Iulia la pedepse cu închisoarea pentru vânzări fictive pe internet
Şapte tineri judecaţi pentru infracţiuni de înşelăciune prin internet au fost condamnaţi definitiv la Curtea de Apel Alba Iulia, la câte 3 ani de închisoare cu suspendare. Inculpaţii au beneficiat de legea penală mai favorabilă şi de faptul că una dintre infracţiunile pentru care au fost trimişi în judecată a fost dezincriminată.

Debut cu victorie pentru CSU Alba Iulia în campionatul naţional de baschet feminin
Echipa antrenată de Miroslav Popov a învins,  pe teren propriu, pe Phoenix Galaţi, într-o partidă care a contat pentru etapa I a Ligii Naţionale de baschet feminin.

Primarul liberal din oraşul Cîmpeni, aproape să semneze adeziunea la PSD
Primarul oraşului Cîmpeni din Apuseni, Călin Andreş, este foarte aproape de a părăsi PNL pentru PSD. Andreş conduce Primăria Cîmpeni din 2004, când a fost ales primar din partea PRM.

Sentinţă la Curtea de Apel Alba Iulia: închisoare cu executare pentru un ”notar fals”, acuzat de înşelăciune
Un bărbat din Câmpina, judeţul Prahova, care s-a dat drept fals notar public şi a înşelat peste 80 de persoane din toată ţara a fost condamnat la 3 ani de închisoare cu executare. Sentinţa definitivă a fost pronunţată la Curtea de Apel Alba Iulia în 24 septembrie 2014.

Lacrimi, durere şi un drum presărat cu petale de trandafir pentru Iulia, tânăra de 16 ani din Alba care a murit subit acasă
Tânăra de 16 ani din comuna Sîncel, judeţul Alba, moarta în condiţii neelucidate încă, în propria locuinţă, a fost condusă joi pe ultimul drum de sute de persoane, membri ai familiei, colegi, prieteni şi locuitori din comună. Colegii şi prietenii au presărat petale de trandafiri de la casa unde a copilărit şi până la cimitir.

Consiliul Judeţean Alba doreşte administrare publică pentru noul depozit de deşeuri de la Galda de Jos
Consiliul Judeţean Alba a adoptat o hotărîre prin care solicită Ministerului Mediului schimbare a modalităţii de gestiune a Centrului de management integrat al deşeurilor ce va fi construit la Galda de Jos, din gestiune delegată în gestiune directă. Aceasta presupune înfiinţarea unui operator de drept public, care ar urma să preia administrarea Centrului.

VIDEO Dosar penal pentru un bărbat din Alba Iulia după ce a bătut cu sălbăticie un cal. Animalul a trebuit eutanasiaat
Un bărbat în vârstă de 36 de ani din Alba Iulia este cercetat penal pentru comiterea infracţiunii de rănire sau schingiuire a animalelor. Bărbatul a bătut cu sălbăticie un cal, căruia i-a rupt un picor, motiv pentru care a fost nevoie de eutanasierea animalului.

Dosarul DIICOT cu acuzaţiile la adresa comisarului Berbeceanu, restituit la Parchet. Cum a „lucrat“ Ioan Mureşan la dosar după preluarea cauzei la Bucureşti
Instanţa de cameră preliminară a Tribunalului Buucreşti a decis retrimiterea la DIICOT a materialului de urmărire penală prin care a fost trimis în judecată fostul comandant al BCCO Alba Iulia, comisarul şef Traian Berbeceanu. Judecătorul a constatat neregularităţi în actul de sesizare şi a solicitat refecerea dosarului.

INTERCEPTĂRI Fabricarea dosarului „Berbeceanu“: răzbunarea mafiotă a procurorilor
Rechizitoriul prin care anchetatorii comisarului-şef Traian Berbeceanu au fost deferiţi justiţiei dezvăluie o realitate greu de închipuit în România secolului XXI. Trei persoane plătite să apere interesele cetăţenilor – procurorii Ioan Mureşan şi Nicolaie Cean de la DIICOT Alba Iulia şi ofiţerul Alin Muntean de la BCCO Alba Iulia, au fabricat un dosar pentru a înlătura un poliţist ce devenise incomod pentru interesele lor.

FOTO Cum arată un Audi făcut praf într-un accident rutier. Trei persoane au ajuns la spital cu răni grave
Un accident rutier produs marţi seara în municipiul Blaj s-a soldat cu distrugerea autoturismului AUDI şi rănirea gravă a trei persoane. Accidentul s-a produs din cauza vitezei, şoferul pierzând controlul volanului după o curbă la stânga.

Consiliul local Alba Iulia solicită oficial Armatei ”Cazarma 415” din Cetate
Primăria Alba Iulia a demarat procedurile privind preluarea unei clădiri din Cetate ce aparţine Ministerului Apărării Naţionale. Este vorba despre clădiea cazarmei de lângă Poarta a III-a din Cetatea Alba Carolina, care va fi valorificată în scop turistic.