adevarul

 

Ziarul adevarul de azi - adevarul de seara - adevarul online

Ziare romanesti recomandate

Programul TV de Azi

Stiri locale din Adevarul alba-iulia

(P) Asigurari RCA - cel mai bun pret

Ziarul Adevarul alba-iulia - Ultimele stiri Adevarul alba-iulia - 22.10.2018

Un senzor revoluţionar produs la fabrica Bosch din Blaj ar putea relansa piaţa automobilelor diesel
Un senzor produs la fabrica Bosch din Blaj reprezintă unul dintre cele mai importante elemente de care Volskwagen, dar posibil şi alţi producători auto, îşi leagă speranţele de redresare a pieţei automobilelor diesel.

Licitaţie de 6,4 milioane de lei pentru realizarea sistemului de canalizare şi a unei staţii de epurare într-o comună din Alba
Primăria Lupşa a demarat procedura publică de contractare a unui operator economic pentru derularea celei mai mari investiţii din istoria comunei.

Undă verde pentru dosarul comisarilor de la Garda de Mediu Bucureşti acuzaţi că au întocmit amenzi ilegale unor persoane fizice din Apuseni
Judecătoria Cîmpeni va demara cercetarea judecătorească în dosarul penal în care au fost trimişi în judecată trei comisari ai Gărzii de Mediu angajaţi, la data faptelor, în cadrul Comisariatului General Bucureşti.

Au primit 16.000 de lei în schimbul a patru caiete şi un pachet de şerveţele. Înşelăciune prin metoda ”accidentul” cu autori cetăţeni slovaci
Poliţiştii din Sebeş au identificat doi cetăţeni slovaci ca persoane bănuite de săvârşirea unei infracţiuni de înşelăciune, faptă în urma căreia doi vârstnici din localitate au fost prejudiciaţi cu suma de 16.000 de lei.

Răzbunare între autori de furturi în străinătate. Doi bărbaţi care au agresat o persoană la Alba Iulia, condamnaţi definitiv la închisoare cu executare
Curtea de Apel Alba Iulia a pronunţat sentinţa definitivă într-un dosar prin care două persoane au fost judecate pentru tâlhărirea unui bărbat.

Un nou proces controversat. Eparhia Reformată din Ardeal solicită în justiţie retrocedarea bunurilor fostului Colegiu Reformat ”Bethlen Gabor” din Aiud
Eparhia Reformată din Ardeal vrea obţină, în justiţie, restituirea a mai mult de 10.000 de obiecte de muzeu, care ar fi fost, în trecut, în proprietatea fostului Colegiu Reformat ”Bethlen Gabor” din Aiud, clădire aflată în patrimoniul instituţiei religioase.

Premiu prestigios pentru Sergiu Paşca, tânărul cercetător din Aiud plecat în SUA unde descifrează misterele creierului uman
Sergiu Paşca, profesor asistent de psihiatrie şi ştiinţe comportamentale la Universitatea Stanford, a primit ”Early Career Life Scientist” pentru anul 2018, acordat de Forumul Internaţional pentru Biologia Celulară. Tânărul profesor şi medic este originar din Aiud şi a plecat din România în 2009.

Cum să faci suport pentru biciclete fără să dai găuri în pereţi. Ideea ingenioasă a unui tânăr IT-ist din Alba Iulia
Cum să îşi faci un suport de bicicletă în apartament sau în orice altă locuinţă fără sa dai găuri în pereţi? Este o întrebare la care încearcă să răspundă un tânăr din Alba Iulia, de profesie informatician, pasionat, în timpul liber, de realizarea unor lucruri folositoare.

FOTO A fost asfaltat drumul care face legătura cu zona accidentului aviatic din Apuseni, la 1.500 metri altitudine. Localnicii l-au numit „Drumul lui Iovan“
Administraţia locală din comuna Horea a finalizat lucrarea privind asfaltarea a peste 7 km din ”Drumul lui Iovan”, care face legătura, prin satele Buteşti, Giurgiuţ, Zânzeşti, cu locul unde a avut loc tragicul accident aviatic din 20 ianuarie 2014.

Arhiepiscopia Romano Catolică de Alba Iulia solicită în justiţie retrocedarea a două clădiri ce aparţin Universităţii ”1 Decembrie 1918”
Arhiepiscopia Romano-Catolică de Alba Iulia solicită Curţii de Apel (CA) Alba Iulia anularea unui act administrativ emis de Guvernul României, prin care i-a fost respinsă cererea de retrocedare a actualului sediu al Universităţii "1 Decembrie 1918" Alba Iulia.

Stadiul lucrărilor pe primele două loturi ale autostrăzii Sebeş - Turda. Lotul 1 ar putea fi deschis parţial în 2019
Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) din România a publicat un grafic cu stadiul lucrărilor pe loturile 1 şi 2 ale Autostrăzii Sebeş-Turda, de la începutul anului şi până în prezent.

Trei spitale din Alba primesc finanţare pentru aparatură şi echipamente în valoare de aproape 4 milioane de lei
Ministerul Sănătăţii, prin Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Alba, alocă aproape 4 milioane de lei pentru achiziţia de aparatură şi echipamente medicale necesare în trei spitale din judeţ.

Poliţişti ameninţaţi cu securea şi furca la Aiud. Agresorul acuzat de tâlhărie a ajuns la închisoare după opt zile de la eliberarea condiţionată
Un bărbat în vârstă de 47 de ani din Aiud a fost condamnt la 3 ani şi 10 zile de închisoare cu executarepentru comiterea a patru infracţiuni. Acesta s-a întors în penitenciar după numai opt zile de la data la care a fost eliberat condiţionat, în 9 iunie 2018.

FOTO Prima comună din România cu debarcader pe malul unui râu. Investiţie în crearea unei zone de agrement la Ciugud
Comuna Ciugud, care deţine recordul naţional în ceea ce priveşte realizarea unor investiţii din fonduri europene, va beneficia de o zonă de agrement pe malul Mureşului.

Pericol pe autostrada A1, între Sebeş şi Sibiu. Al treilea urs omorât de o maşină în ultimele luni
Încă un urs a fost omorât pe Autostrada A1, între Sibiu şi Sebeş, acesta fiind al treilea animal lovit mortal în ultimele luni. Potrivit reprezentanţilor Direcţiei Regionale Drumuri şi Poduri Braşov, ursul a escaladat peste gardul înalt de 1,5 metri înălţime.