adevarul

 

Ziarul adevarul de azi - adevarul de seara - adevarul online

Ziare romanesti recomandate

Programul TV de Azi

Mutari Internationale

Stiri locale din Adevarul alba-iulia

(P) Asigurari RCA - cel mai bun pret

Ziarul Adevarul alba-iulia - Ultimele stiri Adevarul alba-iulia - 22.01.2017

Miting de protest la Alba Iulia, în faţa Prefecturii. Oamenii au pancarte cu „Nu amnistiei, nu graţierii“
Un miting de protest faţă de ordonanţa amnistiei şi graţierii a început duminică, 22 ianuarie, şi la Alba Iulia, în faţa Prefecturii din oraş. Cîteva zeci de persoane au participat la manifestaţie, după care au plecat într-un marş prin oraş.

Mesajul românilor din Cleveland pentru Guvernul Grindeanu: „NU ordonanţei de amnistiere şi graţiere pentru borfaşi“
Românii din Cleveland, SUA, au ieşit din nou în stradă duminică, 22 ianuarie 2017. La aceeaşi oră cu protestele din ţară, grupul de români din oraşul american a organizat un mitig de protest în faţa bisericii greco-catolice româneşti din oraş.

Aventura unui preot din Transilvania în America: strămoşul românilor din diaspora s-a împrietenit cu Benjamin Franklin
Samuel Damian a fost primul român care a ajuns în America, în urmă cu peste 250 de ani. Originar din Transilvania, preotul a traversat Europa prin Austria, Germania, Franţa, Olanda şi apoi din Anglia a luat un vapor spre „tărâmul făgăduinţei“. Samuel Damian şi-a făcut drum până la uşa lui Benjamin Franklin, mânat de curiozitatea cu privire la noua minune descoperită, electricitatea.

Trafic de droguri în familie la Cugir. Doi soţi şi fiul acestora, trimişi în judecată de DIICOT Alba Iulia
O familie din Cugir formată din trei persoane a fost trimisă în judecată de procurori de la DIICOT Alba Iulia pentru infracţiuni din domeniul traficului de droguri. Unul dintre inculpaţi (tatăl) este în arest preventiv, iar un altul (fiul) este în arest la domiciliu.

Parastas pe Vârful Petreasa din Apuseni, la trei ani de la accidentul aviatic: la eveniment au luat parte 100 de persoane
Aproximativ 100 persoane au participat, sâmbătă, pe Vârful Petreasa, din Munţii Apuseni, la un parastas în memoria pilotului Adrian Iovan şi a studentei Aura Ion, victimele accidentului aviatic produs în 20 ianuarie 2014 în această zonă, comemorarea fiind organizată de fosta soţie a pilotului, Romaniţa Iovan, care a venit pe munte împreună cu fiul lor Albert.

Zugravul-ţepar din Alba a ajuns în faţa justiţiei. A înşelat 17 persoane cu 30.000 de lei
Un zugrav-ţepar din Alba a fost reţinut de poliţie pentru înşelăciune în construcţii. Liviu Sibişan este acuzat că a încasat avans de peste 30.000 de lei de la 17 persoane, pentru lucrări pe care nu le-a mai executat. Parchetul a decis cercetarea acestuia sub control judiciar.

Filmul unei crime care a îngrozit Alba Iulia: prostituată ucisă cu 25 de lovituri de cuţit. Motivarea unei condamnări la 25 de ani de închisoare
Tribunalul Alba a făcut publică motivarea deciziei prin care criminalul unei prostituate din Alba Iulia a fost condamnat la 25 de ani de închisoare pentru omor calificat. Mihai Răzvan Pandelea a ucis-o pe Alina Bianca Tănăsie cu 25 de lovituri de cuţit. Motivarea sentinţei descrie filmul crimei de la Alba Iulia.

Românii din Cleveland, împotriva amnistiei şi graţierii. Protest în faţa celei mai vechi biserici româneşti din SUA
Un grup de români din SUA a organizat în 19 ianuarie un miting de protest faţă de ordonanţele privind amnistia şi graţierea iniţiate de Guvernul României. Mitingul a avut loc în faţa unei biserici greco-catolice din Cleveland unde slujeşte un preot originar din Alba.

Trei ani de la accidentul aviatic din Apuseni. Anchetele penale nu sunt nici acum finalizate, iar multe întrebări nu şi-au găsit încă răspuns
La trei ani de la tragedia aviatică din Apuseni, autorităţile din România nu sunt capabile să ofere un răspuns exact referitor la ceea ce s-a întâmplat. Există un singur vinovat, neoficial, pilotul Adrian Iovan. Autorităţile n-au găsit sau n-au vrut să găsească nicio altă persoană care ar fi avut o vină, cel puţin în bâlbâiala de peste cinci ore de căutare a victimelor. Au existat doar câteva demisii de faţadă la nivel înalt.

Crimă cumplită în Alba. Femeie de 55 de ani, găsită fără suflare în propria casă, violată şi sugrumată. Doi tineri de 19 ani, arestaţi preventiv
O femeie de 55 de ani din comuna Şona, a fost găsită, noaptea trecută, fără suflare, în propria locuinţa. Din primele cercetări reiese că femeia ar fi fost violată şi sugrumată. Doi tineri de 19 ani ar fi făptaşii.

Primul român ajuns primar în Spania lucrează fără salariu pentru comunitate: „M-au votat spaniolii din comună“
Aurel Truţă este primul primar român din Spania. Bărbatul în vârstă de 40 de ani conduce o comunitate mică, de doar 111 persoane, care locuiesc într-o comună din nordul ţării. Aurel Truţă a plecat din Alba Iulia în urmă cu aproape 17 ani pentru a duce o viaţă mai bună.

Schimbări cu scandal în conducerea Cupru Min SA. Şase noi directori, numiţi în funcţii de consiliul de administraţie
Consiliul de administraţie al Cupru Min SA, compania minieră cu sediul în Alba, a finalizat procedura de selecţie a şapte directori cu atribuţii de conducere. În afară de directorul general Nicolae Turdean, niciunul dintre foştii şef nu a mai rămas pe funcţie.

Tainele alchimiei, pseudoştiinţa care caută elixirul suprem şi piatra filosofală. Istoria lui Paracelsus, cel mai cunoscut personaj în domeniu din istorie
Alchima a fost timp de mii de ani o artă ocultă care a servit intereselor şi aşteptărilor omenirii în diferitele sale etape de evoluţie. În cea mai simplă definiţie, alchimia era ştiinţa care ar fi permis obţinerea aurului din alte metale şi crearea unei „poţiuni magice” care să vindece omul de toate bolile.

Avocatul liderului MISA, Gregorian Bivolaru: „Viaţa şi integritatea îi sunt permanent puse în primejdie“
Viaţa şi integritatea corporală a liderului MISA, Gregorian Bivolaru, ar fi pusă în pericol la Peniteniciarul Aiud unde, acesta, îşi ispăşeşte peadeapsa de 6 ani de închisoare susţine avocatul acestuia. Curtea de Apel Alba Iulia a judecat miercuri, 18 ianuarie, un nou termen din procesul prin care Bivolaru susţine rejudecarea cauzei.

Funcţionar de la Direcţia de Asistenţă Socială Alba, în judecată pentru abuz în serviciu şi fals în înscrisuri oficiale
O fostă angajată a Direcţiei de Asistenţă Socială Alba a fost trimisă în judecată pentru săvârşirea infracţiunilor de abuz în serviciu, fals material în înscrisuri oficiale şi uz de fals. Inculpata a încheiat un acord de recunoaştere a vinovăţiei pentru pedeapsa de 1 an şi 8 luni de închisoare sub supraveghere.