adevarul

 

Ziarul adevarul - adevarul de seara - adevarul online

emag evomag ecco tinar fashionup otter matar

(P) Asigurari RCA - cel mai bun pret *** Haine online


Ziarul Adevarul alba-iulia - Ultimele stiri Adevarul alba-iulia - 01.08.2015

Secretele bastioanelor Cetăţii Alba Carolina, sistemul de apărare al celei mai mari fortificaţii din Transilvania
Unele dintre cele mai spectaculoase componente ale Cetăţii Alba Carolina sunt bastioanele. Concepute pentru a avea un rol important în apărarea edificiului, bastionaele sunt în număr de şapte şi au primit denumiri de ”patroni” laici sau religioşi: Trinitarienilor sau Trinităţii, Sfântul Ştefan, Eugeniu de Savoia, Sfântul Mihail, Sfântul Carol, Sfântul Capistrano şi Sfânta Elisabeta.

Dosarul de corupţie privind reabilitarea unor şcoli din Sibiu şi Braşov, trimis în judecată de DNA la Tribunalul Alba
DNA Alba Iulia a trimis în judecată dosarul de corupţie privind reabilitarea unor şcoli din Sibiu şi Braşov în cadrul unui proiect cofinanţat din fonduri provenind de la Banca Europeană de Investiţii şi Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei. Dosarul cu şapte inculpaţi a fost înregistrat, pe fond, în 30 iulie 2015, la Tribunalul Alba.

Trei prostituate din Alba reţinute de poliţie după ce au jefuit bărbaţi ademeniţi cu favoruri sexuale
Poliţiştii din Alba Iulia au reţinut trei femei ce sunt bănuite de comiterea a patru furturi, fapte comise asupra unor bărbaţi cărora le-ar fi promis favoruri sexuale. Prejudiciile reclamate de către persoanele păgubite se ridică la peste 7.000 de lei.

Linkuri Sponsorizate

Serviciu privat de Ambulanţă, inaugurat la Alba Iulia de Crucea Roşie
La Alba Iulia a fost inaugurat joi, 30 iulie 2014, primul serviciu privat de Ambulanţă din judeţul Alba. Acesta este administrat de Crucea Roşie şi este dotat cu patru ambulanţe, un dispecerat, cameră de sterilizat şi o cameră de odihnă.

FOTO VIDEO Accident grav în Alba: un subofiţer de 34 de ani de la Regimentul Gardă a murit. Autocarul în care se afla a fost lovit de o cisternă
Un subofiţer din cadrul Regimentului 30 Gardă a murit miercuri după-amiază într-un accident rutier produs pe DN1 în judeţul Alba. O autocisternă a intrat pe contrasens şi a lovit autocarul în care se afla victima.

FOTO Istoria oraşului Alba Iulia prin restaurante şi cazinouri: cârciuma lui Julanu, La Porumbelul, La Istrătoaie
Restaurantele, cârciumile, hotelurile şi cazinourile au fost şi sunt în continuare locurile unde se desfăşoară o bună parte din viaţa publică a unui oraş. La Alba Iulia aceste stabilimente au o istorie interesantă care a influenţa evoluţia oraşului. De aproape trei secole au existat la Alba Iulia două zone urbane cu o viaţă distinctă, Cetatea şi oraşul de jos.

Salmonella în carne la pensiunea din Rimetea unde 15 copii s-au îmbolnăvit de toxiinfecţie alimentară
Investigaţiile de laborator realizate la DSVSA Alba au identificat Salmonella la o parte din produsele alimentare, respectiv carne, folosite pentru prepararea mâncării în data de 16 iulie la pensiunea din Rimetea unde s-au îmbolnăvit 15 elevi aflaţi în excursie. Pensiunea a fost amendată iar activitatea a fost suspendată.

Ediţie aniversară a festivalului FânFest, evenimentul organizat de opozanţii proiectului Roşia Montană
Asociaţia Alburnus Maior împreună cu voluntarii Campaniei Salvaţi Roşia Montană organizează în perioada 13 - 16 august 2015 o nouă ediţie a evenimentului FânFest, cel mai cunoscut festival alternativ din România. Programul de anul acesta cuprinde concerte live, expoziţii, filme documentare, tururi ghidate şi cea mai mare întrunire a activiştilor din România în cadrul forumului social de activism.

Povestea tragică şi secretul lui Carl Filtsch, pianistul genial din Sebeş care i-a cucerit pe Chopin şi pe Franz Liszt
Carl Filtsch, născut la Sebeş în anul 1830, a fost una din cele mai importante personalităţi muzicale ale secolului al XIX-lea. Frédéric Chopin spunea spunea despre el o frază celebră: „Dumnezeule, ce copil! Până acum, nimeni nu m-a înţeles aşa ca el…”. Din păcate pentru lumea muzicală, Carl Filtsch a murit la doar 15 ani, în 1845, la Veneţia, răpus de o boală incurabilă.

Ştiinţele exacte şi cele juridice, cele mai căutate specializări la Universitatea din Alba Iulia
Ştiinţele exacte şi cele juridice sunt cele mai căutate specializări la Universitatea ”1 Decembrie 1918”. La Informatică, Contabilitate şi Drept au fost ocupate toate locurile, atât cele bugetate cât şi cele cu taxă. De asemenea, specializarea Kinetoterapie, nou inclusă în programa universitară, are toate locurile ocupate.

Accident grav în Arad provocat de un şofer de TIR din Alba. Un bărbat şi copilul acestuia au murit în tragedie
Un bărbat de 52 de ani din Alba a provocat un grav accident rutier pe DN7 în zona localităţii Ilteu din judeţul Arad. Bărbatul conducea un TIR şi nu a adaptat viteza la condiţiile de mers, a pierdut controlul volanului şi a intrat în coliziune cu un autoturism în care se afla o familie cu doi copii. În urma impactului frontal, şoferul, un bărbat de 41 de ani şi fiul său de 8 ani au decedat.

Sexul în Dacia Romană. Cum se distrau soldaţii romani la orgiile din templele închinate zeului Liber Pater
Romanii au adus cu ei în Dacia şi cultul erotismului, manifestat în special prin construirea pe lângă oraşe a unor temple închinate zeului Liber Pater, protector al viţei de viei şi fertilităţii ogoarelor. Aici aveau loc aproape permanent petreceri care se încheiau cu veritabile orgii sexuale.

Scandalul Kronospan Sebeş: compania austriacă obţine suspendarea deciziei privind revizuirea autorizaţiei integrate de mediu
Kronospan Sebeş a câştigat un prim proces cu Ministerul Mediului, Agenţia Naţională pentru Protecţia Mediului şi APM Alba, instituţii care au decis în luna mai 2015 reluarea procedurii privind obţinerea autorizaţiei integrate de mediu pentru platforma industrială ce cuprinde şi fabrica de formaldehidă. Compania a solicitat în instanţă anularea actului administrativ, obţinând suspendarea deciziei până la judecarea procesului pe fond.

Cine sunt saşii şi cum au contribuit la dezvoltarea Transilvaniei. Cine le-a dat denumirea de saşi coloniştilor germani aduşi în Ardeal
Saşii au fost timp de sute de ani şi sunt în continuare o populaţie care a influenţat decisiv istoria Transilvaniei. Colonizaţi în scopuri economice şi militare, saşii au fost de-a lungul timpului o populaţie privilegiată, în dauna celei româneşti, majoritare. Au construit sate şi oraşe, biserici şi cetăţi care se păstrează şi astăzi, iar în perioada comunistă cei mai mulţi au ales să plece în Germania.

Lucrările la autostrada Sebeş - Turda pot fi reluate pe trei loturi. APM Alba a emis autorizaţia integrată de mediu
Lucrările la Autostrada Sebeş - Turda vor fi reluate pe loturile 1, 2 şi 4 după ce APM Alba a emis autorizaţia integrată de mediu, ca urmare a unei proceduri de revizuire a documentaţiei. Anunţul a fost făcut vineri, la Alba Iulia, de preşedintele Agenţiei Naţionale pentru Protecţia Mediului, Toma Florin Petcu.