adevarul

 

Ziarul adevarul de azi - adevarul de seara - adevarul online

Ziare romanesti recomandate

Programul TV de Azi

Mutari Internationale

Stiri locale din Adevarul alba-iulia

(P) Asigurari RCA - cel mai bun pret

Ziarul Adevarul alba-iulia - Ultimele stiri Adevarul alba-iulia - 25.06.2017

Arhiepiscopia Ortodoxă de Alba Iulia cercetează cazul preotului Pomohaci, acuzat că a încercat să corupă sexual un minor
Arhiepiscopia Ortodoxă de Alba Iulia cercetează o serie de acuzaţii de corupţie sexuală aduse preotului Cristian Pomohaci, care este şi interpret de muzică populară şi care slujeşte într-o comună din Mureş, acesta fiind acuzat că i-ar fi propus unui adolescent de 17 ani să întreţină relaţii sexuale, o înregistrare cu o presupusă discuţie între acesta şi băiat fiind postată pe internet.

Liceanul care a stat închis opt ani în temniţele comuniste. A aşteptat degeaba americanii care să salveze România de bolşevici
Simion Drăgoi era un adolescent rebel în 1949, când s-a înscris în Liga Anticomunistă din Alba Iulia, în aşteptarea americanilor care să salveze România de comunişti. El este însă unul dintre puţinii membri ai Ligii care au trăit să ne povestească, la cei 86 de ani ai lui, despre calvarul judecării şi condamnării la închisoare în temniţele comuniste.

FOTO Aranjamente florale spectaculoase la Ziua Rozelor de la Ciumbrud, capitala neoficială a trandafirilor în România
Zeci de soiuri de trandafiri şi aranjamente florale sunt expuse, sâmbătă, 24 iunie, la Ciumbrud, în judeţul Alba, cu ocazia ”Zilei Rozelor”, ce are ca scop sărbătorirea trandafirilor şi promovarea cultivatorilor din această zonă.

Rafting şi caiac pe Arieş. Cât costă aventura extremă pe râul faimos din Apuseni
Pentru cei cu spirit de aventură, râul Arieş oferă numeroase posibilităţi de petrecere a timpului liber. Pe cursul inferior al râului, în aval de comuna Sălciua se organizează periodic curse de caiac şi rafting.

AUDIO Preot celebru în Ardeal, acuzat că ar fi încercat să corupă sexual un tânăr. „Facem sex, te plătesc pentru sex“
Preotul Cristian Pomohaci din Mureş, cunoscut în Ardeal şi pentru talentul său de cântăreţ de muzică populară, este în centrul unui scandal mediatic. În mediul online a apărut o înregistrare a unei conversaţii plină de picanterii care ar fi avut loc între preot şi un adolescent de 17 ani.

19 noi cazuri de rujeolă confirmate în Alba în două comunităţi de romi din Aiud şi Unirea
Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Alba informează că 19 noi cazuri de rujeolă au fost confirmate, vineri, în comuna Unirea (12) şi municipiul Aiud (7), în comunităţi de etnie romă, la copii cu vârste cuprinse între 2 şi 19 ani, aceştia fiind izolaţi sau internaţi.

FOTO Incursiune pe Autostrada Sebeş - Turda. Stadiul lucrărilor şi punctele sensibile de pe cei 70 de kilometri
Lucrările pe Autostrada Sebeş - Turda avansează diferit pe cele patru loturi de execuţie. Ultimele evoluţii dau ca sigură finalizarea în 2017 a loturilor 3 şi 4, astfel încât se va putea circula pe autostradă de la ieşirea din Aiud şi până la Turda cel mai târziu în decembrie 2017.

Şofer de 22 de ani, autor al unui accident în care au murit un fost primar din Alba şi soţia acestuia, trimis în judecată pentru ucidere din culpă
Un tânăr în vârstă de 22 de ani a fost trimis în judecată pentru ucidere din culpă, la Judecătoria Blaj. Inculpatul este acuzat că, în timp ce conducea o autotutilitară, a omorât două persoane, soţ şi soţie, care se plmbau pe trotuar, pe lângă drum.

Un bărbat prins în timp ce oferea 100 de lei mită unui poliţist, de acord să primească închisoare cu suspendare
Un bărbat din Alba, care a fost prin în flagrant în timp ce oferea 100 de lei mită unui poliţist, a încheiat un acord de recunoaştere cu anchetatorii pentru pedeapsa de 1 an şi 8 luni de închisoare cu suspendare.

Licitaţie cu miză de peste 60 de milioane de euro la Cupru Min Abrud. Compania vinde 80.000 tone de concentrat în 2 ani
Cupru Min SA Abrud, compania minieră din Apuseni, a lansat o licitaţie internaâională pentru vânzarea unei cantităţi de 80.000 de tone de concentrat de cupru. Contractul va fi încheiat pe o perioadă de doi ani şi ar urma să depăşească valoarea de 60 de milioane de euro.

FOTO VIDEO Imaginile dezastrului de la Ponor, în Apuseni. O rupere de nori a distrus drumuri, poduri şi gospodării
Cea mai afectată localitate din Apuseni, în urma ruperii de nori ce a avut loc miercuri după-amiază, este Ponor. Au fost distruse drumuri şi poduri, apa intrând şi în gospodăriile oamenilor.

Cetatea uitată de lângă Alba Iulia: pentru construcţia ei a fost donat un deal acum 700 de ani
O cetatea medievală mai puţin cunoscută şi promovată se află la câţiva kilometri de Alba Iulia, pe teritoriul satului Tăuţi, comuna Meteş. Obiectivul poate fi vizitat relativ uşor, existând chiar şi un traseu care „pleacă” din Alba Iulia şi traversează Dealul Mamut.

„Am stors bacşişul şi am stârpit corupţia“. Discursul lui Maniu din 1936, rostit pentru alegătorii de la Vinţu de Jos
Marele om politic Iuliu Maniu a susţinut în 28 iunie 1936 un discurs istoric în faţa alegătorilor săi din Vinţu de Jos, judeţul Alba. Maniu a lăudat realizările Partidului Naţional Ţărănesc, i-a criticat pe liberali, dar şi pe Regele Carol al II-lea.

FOTO VIDEO Rupere de nori în Apuseni. Situaţie dramatică în comuna Ponor: „A fost nevoie să tragem clopotele la biserică“
Inundaţii mari în Apuseni după o furtună produsă miercuri după-amiază, 21 iunie. Ploile au afectat zone întinse din comunele Ponor, Sălciua şi oraşul Baia de Arieş. Cea mai gravă situaţie s-a înregistrat în satul Vale în Jos comuna Ponor.

Amânare în dosarul ”Batthyaneum” la Curtea de Apel Alba Iulia. Expertul Arhiepiscopiei Romano-Catolice a cerut timp pentru prezentarea unei lucrări
Dosarul ”Batthyaneum”, aflat pe rolul Curţii de Apel Alba Iulia, a fost amânat miercuri, 21 iunie, pentru luna septembrie. Amânarea a fost solicitată atât de reprezentantul Bibliotecii Naţionale a României, cât şi de profesorul Buzogany Desideriu, cel care a realizat traducerea testamenului lăsat de Episcopul Batthyány Ignác, în calitate de expert al instituţiei religioase.