adevarul

 

Ziarul adevarul de azi - adevarul de seara - adevarul online

Ziare romanesti recomandate

Programul TV de Azi

Stiri locale din Adevarul alba-iulia

(P) Asigurari RCA - cel mai bun pret

Ziarul Adevarul alba-iulia - Ultimele stiri Adevarul alba-iulia - 18.02.2019

Satul românesc din America. Cum a fost înfiinţat primul ”colţ de Românie” din SUA pe un domeniu cumpărat de o mănăstire
Un român pasionat de folclor a reuşit să pună bazele primului ”Sat românesc din America”. Gheorghe Chindriş este cetăţean american din 2004, dar a revenit în ţară şi acum lucrează la exploatarea minieră de stat Cupru Min Abrud.

Cum a scăpat de închisoare un afacerist judecat pentru o ţeapă de 2,6 milioane de lei. Instanţa a constatat prescrierea faptei
Viorel Roman, un afacerist din Iaşi, a scăpat de închisoare şi de plata unor daune de peste 3 milioane de lei către o femeie de afaceri din Alba pe care a înşelat-o în urmă cu aproape 10 ani. Curtea de Apel Alba Iulia a constatat prescrierea infracţiunii de înşelăciune.

Preotul „bătăuş“ din Alba, condamnat penal definitiv după ce a lovit cu pumnul un minor. Agresorul a oferit victimei trei capre ca să se împace
Preotul ”bătăuş” din Abrud rămâne condamant penal, definitiv, pentru lovire şi alte violenţe. Curtea de Apel Alba Iulia a pronunţat sentinţa definitivă în dosarul în care inculpatul de profesie preot a fost judecat pentru o bătaie aplicată unui minor de 17 ani.

Ce este diagnoza auto şi cum decurge procedura de verificare a componentelor electronice ale unei maşini
Unităţile de comandă, calculatoarele sau ECU (electronic central unit) au devenit o prezenţă obligatorie pentru orice maşină construită în vremurile noastre.

Trafic de influenţă cu bani pentru a rezolva returnarea a două permise auto. Autorul a fost prins şi trimis în judecată
Parchetul de pe lângă Tribunalul Alba a dispus trimiterea în judecată a unui bărbat inculpat pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă.

Bătaie între ciobani încheiată cu victima în pericol de moarte şi agresorii condamnaţi la închisoare cu executare
O bătaie iscată între ciobani în zona Coasta Curată din Alba Iulia s-a finalizat cu un dosar penal şi cu condamnări pentru tentativă de omor.

Situaţie explozivă la Spitalul din Blaj: nu mai sunt bani pentru plata salariilor pe luna ianuarie. Deficitul financiar este de peste 130.000 de lei
Conducerea Spitalului Municipal Blaj a amânat plata salariilor pentru luna ianuarie 2019, care ar fi trebuit făcută vineri 15 februarie, după ce sumele aferente majorării salariilor personalului nemedical, care ar fi trebuit alocate de la bugetul de stat, nu au fost virate instituţiei medicale blăjene.

Cum îşi hărţuia fosta soţie un şef din Poliţia Locală Alba Iulia. Mesaje jignitoare şi ameninţări transmise pe telefon
IPJ Alba a revenit vineri, 15 februarie, cu detalii în legătură cu cazul şefului din Poliţia Locală Alba Iulia reţinut pentru hărţuire faţă de fosta soţie.

Fost primar din Alba, trimis în judecată pentru delapidare după ce şi-a însuşit sume de bani din sponsorizări
Fostul primar al comunei Vinţu de Jos din Alba, alături de fostul director economic al instituţiei, au fost trimişi în judecată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Alba Iulia.

Profesoara acuzată că a întreţinut relaţii sexuale cu un elev de 14 ani şi-a dat demisia din învăţământ. Povestea pozelor compromiţătoare
Profesoara din Alba acuzată că a întreţinut relaţii sexuale cu un elev din clasa la care preda, în vârstă de 14 ani, şi-a dat demisia din învăţământ. Femeia este cercetată, sub control judiciar, pentru act sexual cu un minor.

Poliţist local din Alba Iulia, reţinut pentru şantaj şi hărţuire faţă de fosta soţie, poliţistă în cadrul MAI
Şeful Biroului circulaţia pe drumurile publice din cadrul Poliţiei Locale Alba Iulia a fost reţinut pentru 24 de ore pentru şantaj faţă de fosta sa soţie, poliţist în cadrul IPJ Alba.

Reacţia românilor la cazul profesoarei din Alba reţinute după ce s-a culcat cu un elev de 14 ani: „Profesoarele mele semănau cu Ana Pauker şi Veorica“
Cazul profesoarei din Alba reţinute şi apoi plasate sub control judiciar după ce s-a culcat cu un elev de-al ei, în vârstă de 14 ani, a provocat comentarii ”aprinse” în mediul virtual.

Profesoară de 34 de ani din Alba, reţinută şi plasată sub control judiciar după ce s-a culcat cu un elev de 14 ani
O profesoară în vârstă de 34 de ani din Alba Iulia a fost reţinută de poliţişti din Alba Iulia pentru comiterea infracţiunii de act sexual cu un minor.

FOTO Crescătorul de iepuri gigant din Alba. Un exemplar ajunge şi la 10 kilograme
Un tânăr în vârstă de 29 de ani din Alba Iulia, de profesie kinoterapeut neuropediatric, este pasionat de creşterea iepurilor gigant.

Pârtiile de schi din Alba au zăpadă excelentă pentru sporturile de iarnă
Zăpada abundentă, face ca pârtiile din Munţii Sebeşului, la Şureanu, ce însumează 12 kilometri de domeniu schiabil, să se prezinte "excelent", o situaţie asemănătoare fiind şi la Arieşeni, în Munţii Apuseni.