adevarul

 

Ziarul adevarul de azi - adevarul de seara - adevarul online

Ziare romanesti recomandate

Programul TV de Azi

Mutari Internationale

Stiri locale din Adevarul alba-iulia

(P) Asigurari RCA - cel mai bun pret

Ziarul Adevarul alba-iulia - Ultimele stiri Adevarul alba-iulia - 18.08.2017

VIDEO Noi imagini aeriene nodul rutier spectaculos de la Turda, care leagă două autostrăzi şi un drum naţional
Asociaţia Pro Infrastructura a publicat noi imagini video cu Autostrada A10, în zona nodului rutier de la Turda, cel mai spectaculos din România, care conectează viitoarea autostradă A10  Sebeş Turda cu A3  şi DN1.

Pensionările masive afectează IPJ Alba. Mai multe structuri au rămas fără şefi după retragerea poliţiştilor la pensie
Valul de pensionări din sistem nu a ocolit nici IPJ Alba. În ultimele două săptămâni mai mulţi ofiţeri şi subofiţeri au depus cereri de pensionare pentru a beneficia de prevederile legislative aflate, încă, în vigoare. Printre cei care au ales să se retragă este şi comisarul şef Laurenţiu Crişan, fost adjunct al inspectorului şef.

Povestea scriitorului şi ziaristului Tiron Albani, un erou al Marii Uniri de la 1918. Rămas orfan de mic, şi-a luat soarta în propriile mâini
Printre marii eroi ai Marii Uniri de la Alba Iulia a fost şi ziaristul şi scriitorul Tiron Albani. În 2017 s-au împlinit 130 de ani de la naşterea acestuia în satul Gârbova de Sus din judeţul Alba.

Eroul de la Poşaga. În comuna din Apuseni există un monument închinat unui tânăr decedat în Revoluţia din 1989
În comuna Poşaga din Munţii Apuseni există un tip de monument mai puţin întâlnit în România. În centrul satului cu acelaşi nume a fost ridicat monumentul închinat unui erou din Revoluţia din Decembrie 1989.

Dilema Veche: Festival al culturii şi artelor în Cetatea Alba Carolina
Cea mai mare cetate din România, Cetatea Alba Carolina, este cuprinsă de spiritul dilematic, aproape ritualic, la sfârşitul fiecărei veri. Festivalul „Dilema Veche“, ajuns la cea de-a VI-a ediţie, va avea loc în perioada 25-27 august 2017.

Cum se manifestă personalitatea sadică. Caracteristicile psihopatologice ale acestui tip de comportament deviant
Oamenii care au tendinţe sadice consideră că toţi ceilalţi trebuie să fie sub controlul lor. Potrivit psihologilor, această tendinţă se manifestă indiferent dacă cealaltă persoană este partenerul de cuplu, propriul copil, colegul de serviciu sau un prieten apropiat.

Nereguli grave la „Drumul Dragostei“. A doua amendă pentru pensiunea din Alba unde zeci de oameni s-au îmbolnăvit la nuntă
DSP Alba a finalizat ancheta epidemiologică la pensiunea unde câteva zeci de nuntaşi au suferit o toxiinfecţie alimentară. Inspectorii sanitari au descoperit nereguli grave, motiv pentru care au suspendat activitatea sălii de evenimente şi au aplicat o amendă de 10.000 de lei.

Ultraj, distrugere şi ameninţări cu moartea. Agresor periculos din Cugir, trimis în judecată de procurori
Un bărbat în vârstă de 40 de ani din Cugir a fost trimis în judecată de procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia pentru mai multe infracţiuni de ultraj, distrugere, ameninţare şi tulburarea ordinii şi liniştii publice.

Droguri confiscate de la un inculpat decedat şi un cetăţean străin. Decizie la Tribunalul Alba
La solicitarea DIICOT Alba Iulia, Tribunalul Alba a decis în 31 iulie 2017 confiscarea specială a unor cantităţi de droguri ridicate de la doi bărbaţi în urma unor percheziţii realizate în aprilie 2016.

FOTO VIDEO Transalpina în miniatură din Apuseni. Drum spectaculos ce asigură accesul auto pe muntele unde s-a născut Horea, modernizat cu 2 milioane de euro
Primăria comunei Horea din Alba a finalizat modernizarea unui drum spectaculos, ce asigură accesul auto facil pe o distanţă de pest 5 kilometri până la peste 1000 de metri altitudine. Drumul trece pe lângă casa memorială a eroului naţional, Horea, conducător al Răscoalei de la 1784.

Ce s-a ales de minele din Apuseni: istoria unui dezastru
Zeci de mii de oameni din Apuseni munceau în minerit în trecutul nu foarte îndepărtat. Astăzi, după ce trei exploatări miniere de aur s-au închis, numărul celor care mai sunt implicaţi în activitatea minieră este mai mic de 1.000 de persoane

Poliţistul-erou care a salvat un adolescent de la înec, felicitat şi premiat de colegii din IPJ Alba
Poliţistul-erou din Alba care a salvat de la înec un adolescent a fost felicitat de colegii din conducerea IPJ Alba şi a primit un premiu în bani din partea sindicatului poliţiştilor.

Şi-a violat nepoata bolnavă psihic şi acum a primit sentinţa definitivă: 5 ani şi 6 luni de închisoare cu executare
Curtea de Apel Alba Iulia a decis condamnarea definitivă la 5 ani şi 6 luni de închisoare cu executare pentru viol a unui tânăr din comuna Galda de Jos care şi-a agresat sexual o nepoată.

Licitaţie de aproape 5 milioane de euro la Primăria Alba Iulia pentru amenajarea şi întreţinerea spaţiilor verzi
Primăria Alba Iulia organizează în această perioadă o licitaţie importantă cu impact asupra modului în care va arăta oraşul în următorii doi ani. Este vorba despre amenajarea şi întreţinerea spaţiilor verzi din municipiu cu o valoare estimată de aproape 5 milioane de euro.

Ce sunt codurile de bare de pe produsele din magazine. Modul exact în care funcţionează sistemul de citire optică
Revoluţia înregistrată pe piaţa produselor de consum a determinat găsirea unor noi modalităţi de identificare a produselor. Aşa s-a ajuns la invenţia codurilor de bare, care reprezintă un proces de citire optică prin intermediul unui scanner electronic, respectiv cititr optic de coduri.