adevarul

 

Ziarul adevarul - adevarul de seara - adevarul online

emag evomag ecco tinar fashionup otter matar

(P) Asigurari RCA - cel mai bun pret *** Haine online


Ziarul Adevarul alba-iulia - Ultimele stiri Adevarul alba-iulia - 24.10.2014

Contestaţie respinsă pentru lotul 2 din autostrada Sebeş - Turda. Contractul de execuţie poate fi semnat cu Aktor SA
Încă un lot din autostrada Sebeş - Turda poate fi ”atacat” din punct de vedere a construcţiei. Curtea de Apel Bucureşti a respins, în 22 octombrie, plângerea formulată de compania RCM Construzioni, în calitate de lider al asociaţie de 10 firme constructoare, astfel încât în perioada următoare poate fi semnat contractul de execuţie.

Mândria României. Are 103 ani, a fost printre cei mai curajoşi soldaţi în cel de-al Doilea Război Mondial, iar statul i-a dat o pensie de 350 de lei
Pentru un veteran de război din satul Draşov, comuna Şpring, Ziua Armatei are dublă semnificaţie. Pe lângă faptul că sărbătoreşte alături de ceilalţi colegi ai săi care au luptat pe front, Ştefan Ioan Istrate îşi sărbătoreşte şi ziua de naştere.

Programul ”Casa Verde” pentru persoane fizice ar putea fi relansat în 2015
Preşedintele Administraţiei Fondului pentru Mediu, Adrian Gearâp a declarat, vineri, la Alba Iulia că după trei ani de pauză, în 2015 ar putea fi relansat Programul ”Casa Verde” pentru persoane fizice. Acesta a mai spus că s-au făcut eforturi uriaşe pentru a se finanţa toate proiectele restante.

Linkuri Sponsorizate

Un an de la arestarea comisarului Traian Berbeceanu. Ce mesaje transmit colegii fostului comandant de la BCCO Alba
În 23 octombrie 2014 se împlineşte un an de la una dintre cele mai mari erori judiciare din România ultimilor 25 de ani. În urmă cu exact un an de zile, aveau loc percheziţii la domiciliul comisarului şef Traian Berbeceanu urmate de reţinerea şi apoi arestarea preventivă a poliţistului. Cei care au orchestrat întreaga operaţiune se află, astăzi, în boxa acuzaţilor.

FOTO S-a turnat asfaltul pe autostrada Orăştie - Sibiu, în zona viaductului de la Aciliu. Termenul de finalizare ar putea fi respectat
Lotul 3 din Autostrada Orăştie – Sebeş – Sibiu are toate şansele să fie finalizat în 15 noiembrie, ultimul termen menţionat de către autorităţi. Constructorul a demarat activitatea de asfaltare în zona viaductului de la Aciliu. Singurul impediment ar putea fi vremea, însă este de aşteptat ca antreprenorul să îşi respecte angajamentul.

Carrefour Market se deschide la Alba Iulia: 1.000 de tigăi puse la bătaie la preţ promoţional
Un număr de 1.000 de tigăi la preţul promoţional de 10,90 lei îi aşteaptă pe cumpărători joi dimineaţă la ora 8.00, la deschiderea noului magazin Carrefour Market din Alba Iulia. Supermarketul din complexul comercial Alba Mall a fost inaugurat oficial miercuri, 22 octombrie.

Câştigul salarial în Alba, mai mic cu aproape 20 la sută faţă de media naţională
Câştigul salarial mediu net în luna august 2014, la nivelul judeţului Alba, a fost de 1.387 de lei, mai mic cu cu 296 de lei, respectiv cu 17,6%, faţă de salarial mediu realizat pe ţară, de 1.683 de  lei, potrivit ultimelor date făcute publice de Direcţia Regională de Statistică Alba.

Prima sentinţă în procesul de 2 milioane euro dintre LIDL şi Primăria Ocna Mureş pentru magazinul prăbuşit în 2010
Primăria Ocna Mureş a câştigat prima ”bătălie” din ”războiul” în justiţie cu compania LIDL Discount SRL, care solicită în justiţie despăgubiri de 2 milioane de euro pentru prăbuşirea în 2010 a supermarket-ului PLUS ca urmare a unei alunecări de teren produsă în oraş.

Alba Iulia Retail Park vândut la pachet cu un mall din Buzău pentru 10 milioane de euro
Complexul comercial din vecinătatea magazinului Kaufland, ce cuprinde magazinele Altex, Takko Fashion, Deichmann, Lem's şi Drogerie Markt, a fost vândut de omul de afaceri Dan Ostahie, proprietarul grupului Altex, fondului sud-african de investiţii NEPI.

FOTO „Ceauşescu ura golful“: afirmaţia pentru care inginerul care a „construit“ judeţul Alba a dat explicaţii la Securitate
Discuţia dintre Paul Tomiţă şi inginerul care a „construit“ judeţul Alba, Ioan Bolog, a fost surprinsă de „supraveghetorul“ de serviciu în casa profesorului de golf din Pianu de Jos, judeţul Alba, care era înţesată cu microfoane de Securitate.

Eleva Mălina Roşca din Alba Iulia, medaliată pentru a doua oară la Olimpiada Internaţională de Astronomie
Mălina Roşca, elevă la Colegiul Naţional ”Horea Cloşca şi Crişan” din Alba Iulia a obţinut medalia de bronz la Olimpiada Internaţională de Astronomie desfăşurată în Kîrghizstan. Anul trecut, în calitate de elevă a Şcolii Generale „Mihai Eminescu”, Mălina a obţinut medalia de argint tot la Olimpiada Internaţională de Astronomie, care a avut loc în Lituania.

Transporturi ilegale de lemn identificate în Alba prin ”radarul pădurii”
De la începutul lunii octombrie, de când a fost implementat programul „Radarul pădurilor” în toate judeţele din ţară, în Alba au fost depistate 11 transporturi ilegale de lemn. Potrivit ministrului delegat pentru Ape, Păduri şi Piscicultură, Doina Pană, prezentă marţi în Alba Iulia, judeţul Alba se află pe locul trei în România din punctul de vedere al tăierilor ilegale de pădure.

Crucea dăruită de Papa Ioan Paul al II-lea tineretului din întreaga lume, în pelerinaj la Alba Iulia
O cruce de lemn înaltă de aproape patru metri şi o icoană a Maicii Domnului, dăruite de Papa Ioan Paul al II-lea tinerilor catolici a ajuns la Catedrala Romano-Catolică din Alba Iulia, luni, 20 octombrie. Crucea este purtată în toată lumea de către tinerii catolici, într-o aventură spirituală, cu ocazia Zilelor Mondiale ale Tineretului.

Cine sunt martorii cu identitate protejată din dosarul fabricat comisarului Berbeceanu: concubina unui interlop, un procuror şi un fost şef din Poliţia Deva
Procurorul Ioan Mureşan s-a folosit în ancheta iniţiată împotriva comisarului şef Traian Berbeceanu şi de declaraţii date de patru martori sub identitate protejată. Numele acestora sunt dezvăluite în rechizitoriul prin care procurorul a fost trimis în judecată pentru falsificarea probelor împotriva fostului şef al BCCO Alba.

Depozitul de deşeuri din Alba Iulia, disputat în instanţă. Salprest a câştigat pe fond procesul cu Consiliul local
Societatea Salprest SRL a câştigat în primă instanţă procesul cu Primăria şi Consiliul local Alba Iulia privind administrarea depozitului de gunoi al municipiului. Consiliul local a decis, în noiembrie 2013, încetarea contractului cu firma privată pe motiv că societatea nu mai deţine licenţă vabilă în domeniul depozitării deşeurilor.