adevarul

 

Ziarul adevarul de azi - adevarul de seara - adevarul online

Ziare romanesti recomandate

Programul TV de Azi

Stiri locale din Adevarul alba-iulia

(P) Asigurari RCA - cel mai bun pret

Ziarul Adevarul alba-iulia - Ultimele stiri Adevarul alba-iulia - 24.06.2018

VIDEO Momentul în care viitura a lovit năprasnic un sat din Munţii Apuseni. Imaginile apocaliptice au fost surprinse cu o cameră de supraveghere
Camerele video amplasate de Primăria Ighiu în satul Bucerdea Vinoasă, judeţul Alba, au susprins momentul în care viitura ajunge la locuinţele oamenilor şi ia pe sus maşinile întâlnite în cale. 150 de locuinţe au fost afectate în acest sat, în timp ce la Cricău numărul caselor indundate este de 200. 40 de maşini au fost distruse parţial sau total după inundaţiile devastatoare de vineri, 22 iunie.

VIDEO Accident spectaculos pe Autostrada Sebeş - Sibiu. Un tânăr a scăpat nevătămat după ce şi-a distrus maşina
Un accident rutier a avut loc duminică pe Autostrada Sebeş-Sibiu în zona viaductului de la Aciliu. O maşină cu numere de Alba a fost distrusă total după ce şoferul a intrat în spatele unui TIR.

FOTO Viitură devastatoare la Bucerdea Vinoasă: „Frigiderul şi maşina de spălat pluteau prin casă. Am sunat la fiica mea  să mă scoată, că eu aici mor”
Satul Bucerdea Vinoasă din Alba era cunoscut până acum doar pentru vinul de calitate produs aici şi pentru legendele cu Decebal, având în vedere că nu departe se află cetatea dacică de la Piatra Craivii. De vineri, localitatea a intrat în atenţia publică şi prin furtuna urmată de o viitură devastatoare care a inundat 150 de case şi a distrus 20 de maşini.

FOTO VIDEO Bilanţ după dezastrul din Alba: peste 400 de case inundate, 40 de maşini distruse, 10 persoane evacuate. Armata a fost chemată în ajutor
Peste 400 de case sau dependinţe inundate, 40 de autoturisme avariate, 10 persoane evacuate, 3 persoane izolate, mai mulţi kilometri de drumuri şi străzi distruse. Acesta este un prim bilanţ al inundaţiilor devastatoare care au avut loc vineri în câteva localităţi din Alba, în apropiere de Alba Iulia.

Cei mai bătrâni copaci din România. Stejarii seculari care au aproape 900 de ani
În România supravieuiesc câteva exemplare de copaci care au sute de ani vechime. Cel mai ”bătrân” pare a fi un stejar din satul Mercheaşa, judeţul Braşov, despre care specialiştii susţin că are 900 de ani.

FOTO VIDEO Dezastrul de la Bucerdea Vinoasă. Viitura provocată de furtună a măturat totul în cale
Satul Bucerdea Vinoasă a fost vineri în centrul furtunii puternice care a afectat Imaginile arată coşmarul trăit de oamenii de aici.

FOTO VIDEO Persoane salvate din calea unei viituri în comuna Cricău din Alba. Au fost preluate de ambulanţe în stare de şoc
Una dintre cele mai afectate localităţi din Alba, în urma furtunii devastatoare de vineri, este Cricău. Aici, mai multe persoane au fost salvate de forţele de intervenţie, după ce apa din casele lor a ajuns la 1,5 metri.

FOTO VIDEO Inundaţii puternice în Alba. Localităţi măturate de viituri după o furtună devastatoare
Furtunile produse vineri în Alba au provocat daune importante în câteva localităţi. În comuna Pianu o stradă s-a transformat într-un veritabil râu de apă care a măturat totul în cale. Viituri au avut loc şi la Bucerdea Vinoasă şi Cricău

Vladimir Cosma şi musicalul Mamma Mia, gratuit în Cetatea Alba Iulia la ”Sărbătoarea Muzicii”
Timp de trei zile, în Cetatea Alba Iulia va răsuna muzică de calitate. Celebrul compozitor Vladimir Cosma este ”capul de afiş” al evenimentului Sărbătoarea Muzicii.

Mesajul PSD Alba după condamnarea la închisoare a lui Liviu Dragnea: „A fost o decizie luată sub presiuni. Îl susţinem în continuare“
La câteva ore după ce preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a fost condamnat de judecătorii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie la trei ani şi şase luni de închisoarecu executare  pentru instigare la abuz în serviciu PSD Alba a transmis un mesaj pe pagina oficială de pe facebook a organizaţiei.

Tinerii care au violat o minoră pe o păşune de lângă Alba Iulia au fost arestaţi preventiv
Cei trei tineri din comuna Roşia de Secaş care ar fi violat o minoră de 17 ani, i-ar fi furat telefoanele şi ar fi ameninţat-o cu acte de violenţă, în cazul în care va reclama faptele, au fost arestaţi preventiv.

FOTO Inundaţii după o furtună puternică în Apuseni. Drum judeţean din comuna Vidra acoperit de aluviuni
Un drum de acces din satul Ponorel, comuna Vidra, a fost acoperit, joi, de aluviuni pe o distanţă de circa 1 kilometru ca urmare a precipitaţiilor abundente şi a scurgerilor de pe versanţi.

FOTO A renunţat la învăţământ şi IT pentru a cultiva plante aromatice şi legume „într-un mod natural şi firesc“
A urmat facultăţile de Filologie şi IT, a profesat la catedră şi în domeniul calculatoarelor, dar nu a fost mulţumit de acest ”drum” în viaţă. A renunţat la tot şi a început o mică afacere în agricultură. Florian Hada a devenit un obişnuit al pieţelor din Alba Iulia, unde a găsit o clientelă fidelă pentru legumele şi plantele aromatice, pe care le obţine în sera sa din satul Hăpria.

Infractorul nesăbuit: prins a doua oară fără permis, după ce a furat plăcuţe de înmatriculare şi combustibil de la o benzinărie
Un bărbat de 34 de ani din municipiul Bucureşti va fi cercetat în stare de arest preventiv după ce a fost depistat de poliţiştii din Aiud în timp ce conducea un autoturism, fără a poseda permis de conducere.

Minoră violată pe o păşune de lângă Alba Iulia. Trei tineri au fost reţinuţi de poliţie
Poliţiştii din Alba Iulia au reţinut trei tineri din comuna Roşia de Secaş, ce sunt bănuiţi de viol, complicitate la viol, furt şi ameninţare. Aceştia ar fi violat o minoră de 17 ani, ia-ar fi furat telefoanele şi ar fi ameninţat-o cu acte de violenţă, în cazul în care va reclama faptele.