adevarul

 

Ziarul adevarul - adevarul de seara - adevarul online

emag evomag ecco fashionup otter matar

(P) Asigurari RCA - cel mai bun pret


Ziarul Adevarul alba-iulia - Ultimele stiri Adevarul alba-iulia - 28.11.2015

Un moment în care ardelenii au scris istorie: 16 noiembrie 1918. „Naţiunea română din Transilvania este hotărâtă a pieri decât a suferi sclavia şi atârnarea“
Manifestul din 16 noiembrie 1918 sublinia hotărât că „naţiunea română din Ungaria şi Transilvania va fi una de aici înainte în veci, cu întreg neamul românesc”. Documentul,  publicat în limbile germană şi franceză, a avut  o puternică rezonanţă şi în conştiinţa opiniei publice europene.

Înşelăciune cu aur prin metoda ”Regele Cioabă”: patru persoane din Vâlcea, cercetate penal la Alba Iulia
Trei femei şi un tânăr din judeţul Vâlcea sunt cercetaţi într-un dosar de înşelăciune prin metoda „Regele Cioabă” la Alba Iulia. Pentru documentarea anchetei, poliţiştii au efectuat percheziţii, iar tânărul a fost reţinut. Cele trei femei nu au fost găsite încă. Gruparea fura bijuteriile persoanelor cărora le ofereau în dar obiecte de podoabă din aur fals.

Legendele movilelor de la Biia: morminte pentru o armată otomană şi comori păzite de flăcări ce ies din pământ
Nişte movile asemănătoare unor piramide, aflate lângă satul Biia din Alba, ridică multe semne de întrebare şi provoacă imaginaţia celor care trec prin zonă. Legendele povestite de bătrânii satului spun că sub aceste ridicături ciudate de pământ s-ar afla o întreagă armată otomană care ar fi atacat satul în urmă cu sute de ani.

Linkuri Sponsorizate

Ce se întâmplă la Alba Iulia de Ziua Naţională. Festival de România fără artificii, dar cu paradă şi masă populară
Peste 20.000 de turişti sunt aşteptaţi la Alba Iulia cu ocazia evenimentelor programate pentru Ziua Naţională a României. Anul acesta se împlinesc 97 de ani de la Marea Unire din 1918, iar autorităţile au pregătit un program pentru toţi cei care vor ajunge aici de 1 decembrie.

De ce bat clopotele bisericilor catolice în fiecare zi la ora 12. Legătura cu momentul în care Iancu de Hunedoara a salvat lumea creştină de otomani
În fiecare zi, la ora 12.00, clopotele din bisericile catolice bat în întreaga lume. Acest lucru se întâmplă neîntrerupt de peste cinci sute de ani şi are o legătură directă cu Iancu de Hunedoara, voievod al Transilvaniei. Victoria acestuia la Belgrad, împotriva armatei turce condusă de Mahomed al II-lea în anul 1456, i-a adus recunoştinţa întregii lumi catolice.

Femeie judecată pentru tentativă de omor, condamnată la 6 ani de închisoare cu executare la Tribunalul Alba
O femeie din Alba judecată pentru tentativă de omor a fost condamnată la 6 ani de închisoare cu executare. Decizia a fost pronunţată luni, 23 noiembrie 2015, la Tribunalul Alba şi nu este definitivă. Laslău Petronela mai trebuie să plătească daune de 10.000 de lei.

Cascadoria care i-a impresionat pe americani, realizată cu o Dacia 1300, în 1995, la Alba Iulia. Cum a zburat Lae Dreghici 63 de metri peste două TIR-uri
O cascadorie celebră realizată în anul 1995 de Lae Dreghici, la Alba Iulia, a ajuns până pe posturile TV din SUA. Cascadorul „a zburat“ cu o Dacia 1300, modificată, de pe o trambulină cu o înălţime de patru metri, peste două TIR-uri aşezate unul după celălalt. A fost cea mai spectaculoasă cascadorie a momentului, la care au fost martori peste 40.000 de spectactori.

„Dorel“ a dat lovitura la Aiud: cum se asfaltează o parcare în care a mai rămas o maşină? Ce a ieşit este ireal: „Suntem mai rău ca la Caracal”
Situaţie ireală şi comică la Aiud. O firmă care asfalta o parcare a finalizat lucrarea fără a mişca o maşină de pe loc. S-a ajuns astfel în situaţia halucinantă ca întreaga parcare să fie asfalaltă cu excepţia locului unde se află parcată maşina respectivă. Fotografiile au fost publicate pe internet şi au provocat sute de comentarii. Un locuitor spune că ”suntem mai rău ca ăia la Caracal”

Luminile de sărbători vor costa 275.000 de euro la Alba Iulia. Pavilion în Piaţa Cetăţii şi tunel pe traseul porţilor
Alba Iulia va arăta cu totul altfel în acest an din punct de vedere a iluminatului de sărbători. Primăria a alocat un buget pe măsură, cifrat la 275.000 de euro. Podurile de la Porţile Cetăţii au fost deja decorate cu luminiţe şi pentru prima dată, între primele două porţi a fost amenajat un „tunel de lumini”. O parte din lumini se va aprinde cu ocazia Zilei Naţionale a României, iar restul vor fi funcţionale în data de 5 decembrie.

Moţii, armenii şi crâşmăritul din Apuseni, la sfârşitul anilor 1700. Arendaşii confiscau de la ţărani până şi vinul de împărtăşanie
Arendarea dreptului la crâşmărit unor armeni, în 1782, a fost picătura care a umplut paharul nemulţumirii moţilor şi una dintre scânteile Răscoalei conduse de Horea, Cloşca şi Crişan.

VIDEO ŞOCANT Om de afaceri din Alba Iulia, reţinut după ce a accidentat mortal un bărbat pe trecerea de pietoni
Un tânăr în vârstă de 34 de ani din Alba Iulia a fost reţinut de poliţie după ce a accidentat mortal un bărbat de 77 de ani, aflat pe trecerea de pietoni. Acccidentul a avut loc joi dimineaţă, iar şoferul, Daniel Urs, a condus cu viteză un autoturism Mercedes pe una dintre străzile aglomerate din oraş.

”Gătesc pentru o carte”, campanie pentru dotarea unei biblioteci într-un sat din Apuseni
„Gătesc pentru o carte” se numeşte campania demarată de Transavia în scopul dotării unei biblioteci din satul Ponorel, comuna Vidra, din Munţii Apuseni. Dornici să deprindă cât mai multe cunoştinţe, elevii se confruntă cu lipsa cărţilor, precum şi a unui spaţiu corespunzător de depozitare a acestora.

UPDATE Patrona unei pensiuni din Alba Iulia, găsită după două zile. Femeia de afaceri a dispărut după un curs la Cluj
Patroana unei pensiuni din Alba Iulia, în vârstă de 53 de ani, a fost dată dispărută după ce marţi a plecat la Cluj-Napoca şi nu s-a mai întors. Familia a anunţat deja autorităţile din judeţele Cluj şi Alba.

Cinci interlopi din Alba implicaţi într-o bătaie pe stradă în 2009, condamnaţi definitiv la închisoare
Cinci interlopi din Alba Iulia au fost condamnaţi definitiv la pedepse cu închisoarea pentru o încăierare din anul 2009. Printre aceştia se află fraţii Claudiu şi Cozmin Sibişean, dar şi foştii boxeri Andrei Dărămuş şi Iulian Cibu. Decizia a fost pronunţată la Curtea de Apel, instanţă care a decis rejudecarea procesului pentru un al şaselea inculpat implicat în bătaie

Festivalul de Folk ”Ziua de Mâine” la Alba Iulia: 10 concurenţi şi recitaluri cu cei mai mari interpreţi din ţară
Ediţia cu numărul 12 a Festivalului-concurs de muzică folk „Ziua de Mâine”, debutează vineri la Alba Iulia. Zece concurenţi au fost aleşi pentru a cânta în cele două zile de „competiţie muzicală”. Festivalul, care se va desfăşura în perioada 20-22 noiembrie la Casa de Cultură a Sindicatelor, aduce pe scenă şi în acest an nume mari ale genului, printre care Ducu Bertzi, Mircea Baniciu, Vasile Şeicaru, Mircea Vintilă.