adevarul

 

Ziarul adevarul de azi - adevarul de seara - adevarul online

Ziare romanesti recomandate

Programul TV de Azi

Mutari Internationale

Stiri locale din Adevarul alba-iulia

(P) Asigurari RCA - cel mai bun pret

Ziarul Adevarul alba-iulia - Ultimele stiri Adevarul alba-iulia - 19.02.2017

Povestea de 92 de ani a armelor produse la Cugir. Scandalul de corupţie şi spionaj care a zdruncinat „Uzina de Fier“
Fabricarea armelor la Cugir are o istorie de 92 de ani. Decizia privind producţia de armament la ”Fabrica de Fier” a fost luată la Paris în 1925. România avea nevoie de armement pentru a face faţă provocărilor care existau la momentul respectiv. Fabrica a fost terminată în 1928, dar prima comandă a fost lansată abia în 1932.

Aproape 30.000 de locuitori din Sebeş, fără apă potabilă din cauza unei defecţiuni la reţea
Cei aproape 30.000 de locuitori ai municipiului Sebeş au rămas duminică, 19 februarie, fără apă potabilă ca urmare a undei defecţiuni la reţeaua de alimentare. Autorităţile lucrează la remedierea defecţiunii şi se estimează reluarea distribuţiei apei în cursul după-amiezii.

Un bărbat şi-a tăiat cumnata la o mână cu cuţitul. Instanţa l-a condamant la 8 ani de închisoare pentru tentativă de omor
Un bărbat de 45 de ani din comuna Livezile, judeţul Alba, a fost condamnat definitiv la 8 ani şi 6 luni de închisoare cu executare pentru tentativă de omor calificat. Inculpatul a înjunghiat cu cuţitul o femeie de 71 de ani, soţia fratelui său. Comparativ, un alt bătbat din Roşia Montană care a omorât o persoană a primit doar 7 ani de închisoare.

Moaţele tulnicărese din Câmpeni, invitate la Carnavalul de la Veneţia. Susţin spectacole şi participă la marea defilare
Grupul de tulnicărese ”Moaţele” din Câmpeni participă la Carnavalul de la Veneţia. Tinerele tulnicărese din Apuseni susţin sâmbătă şi duminică spectacole la marele eveniment din oraşul italian.

Primarul PSD din Alba care şi-a angajat soţia la primărie, trimis în judecată pentru conflict de interese
Primarul comunei Lupşa din judeţul Alba, Dănuţ Vasile Bârzan (PSD), a fost trimis în judecată pentru conflict de interese. Primarul din Apuseni este acuzat că şi-a angajat soţia la primărie.

Inginerul Cristian Covaciu din Alba Iulia, desemnat Antreprenorul anului 2016 în România
Un inginer din Alba Iulia a fost ales antreprenorul anului 2016 în Romania, la gala competiţiei organizate de EY Romania. Cristian Covaciu, directorul companiei IPEC Alba Iulia, va intra în finala mondială pentru titlul World Entrepreneur of the Year, „Oscarul Antreprenorilor”. Gala va avea loc în iunie 2017 la Monte Carlo şi va avea în competiţie antreprenori din alte 59 de ţări.

Ce înseamnă dezvoltarea personală, conceptul neînţeles pe deplin în România. „Chiar şi în perioada socialistă au existat lucrări vizând auto-educarea“
În ultimii ani s-a dezvoltat foarte mult şi în România conceptul de ”dezvoltare personală”. Există ”traineri” care ţin cursuri cu această temă şi mai există zeci de bloguri unde se pot citi articole care arată care este cea mai bună modalitate de dezvoltare personală.

Monumentul Unirii de la Alba Iulia va costa peste 2 milioane euro. Autorităţile solicită urgentarea alocării banilor
Reprezentanţii judeţului Alba au solicitat în cadrul dezbaterii ”România Centenară” desfăşurată joi la Alba Iulia alocarea fondurilor necesare pentru derularea investiţilor ce au legătură cu sărbătorirea a 100 de ani de la Marea Unire. Monumentul Unirii ar urma să coste peste 2 milioane de euro.

Scandal la Spitalul din Aiud. Medic acuzat că înjură colegii şi asistentele. Sancţiunile nu au avut niciun efect
Un medic cardiolog de la Spitalul Municipal din Aiud este acuzat de colegi că prin comportamentul său provoacă scandaluri în unitatea medicală. Un număr de 43 de angajaţi ai spitalului au semnat o scrisoare prin care solicită Consiliului local să intervină pentru normalizarea situaţiei.

PSD Alba cere sancţionarea primarului Mihai Chirică şi îl susţine pe Liviu Dragnea pentru „păstrarea guvernării“
PSD Alba susţine guvernul Grindeanu şi solicită conducerii naţionale a partidului sancţionarea disciplinară a primarului Iaşului, Mihai Chirica.

Comuna din Alba campioană la fonduri europene a mai câştigat un proiect: 1,7 milioane euro pentru investiţii în piscicultură
Grupul de Acţiune Locală pentru Pescuit din bazinul Mureşului şi Secaşelor, coordonat de comuna Ciugud, a câştigat o finanţare de 1,7 milioane euro, bani ce vor fi folosiţi pentru a dezvolta zona din punct de vedere economic, prin investiţii în producţia piscicolă şi de acvacultură, respectiv prin dezvoltarea infrastructurii de comercializare a peştelui. Vor fi create aproape 30 de locuri de muncă.

Valentin a murit de Valentine's Day la doar 20 de ani. S-a răsturnat cu maşina şi nu purta centura de siguranţă
Tânărul care a murit în noaptea de Valentine's Day avea doar 20 de ani. Se numea Valentin Comănescu şi locuia în oraşul Abrud.

Acordurile procurorilor în dosarul furtului de 1,7 milioane de euro de la CEC Bank Zlatna, desfiinţate în instanţă
Curtea de Apel Alba Iulia a respins acordul de recunoaştere a vinovăţiei încheiat de procurori cu Elena Meteşan, una din cele două surori angajate la CEC Bank Zlatna acuzate de furtul a 1,7 milioane de euro. Acordul, acceptat pe fond la Tribunalul Alba, prevedea condamnarea femeii la trei ani de închisoare cu executare.

Tânăr de 20 de ani decedat după ce s-a răsturnat cu maşina într-un pârâu în Munţii Apuseni
Un tânăr în vârstă de 20 de ani şi-a pierdut viaţa în urma unui accident produs miercuri dimineaţa, în jurul orei 5:40, pe DN 74, la km 43, între Abrud şi Bucium, în Munţii Apuseni.

Zece ani în carcera Aiudului. Calvarul îndurat de un preot ortodox în închisorile comuniste
Ioan Bărdaş a fost un preot ortodox închis în mai multe închisori din România din motive politice. După 1948 a susţinut un grup de rezistenţă din munţi, dar a fost prins după trei ani, trădat de un pădurar.