adevarul

 

Ziarul adevarul - adevarul de seara - adevarul online

Ziare romanesti recomandate

Abonare newsletter ziarele.com

Adresa de e-mail:


Mutari Internationale

Stiri locale din Adevarul alba-iulia

(P) Asigurari RCA - cel mai bun pret

Ziarul Adevarul alba-iulia - Ultimele stiri Adevarul alba-iulia - 01.07.2016

Comisarul Traian Berbeceanu, achitat în dosarul inventat de procurori. „Duşmanul” său, fostul şef de la DIICOT Alba Iulia, a primit 7 ani de închisoare
Unul dintre cele mai mediatizate dosare penale din ultimii ani a ajuns la finalul primei etape. Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a pronunţat în 30 iunie 2016 primele decizii, fostul comandant al BCCO Alba Iulia, Traian Berbeceanu a fost achitat, iar fostul procuror şef de la DIICOT Alba Iulia, Ioan Mureşan, a primit 7 ani de închisoare.

Inspector de mediu condamnat la 3 ani de închisoare pentru luare de mită, de Tribunalul Alba. Cine a fost denunţătorul
Un inspector de mediu din Hunedoara, judecat pentru luare de mită, a fost condamnat la 3 ani de închisoare cu suspendare la Tribunalul Alba. Burcuş Săvulescu Hannelore Andrea a primit bani de la un om de afaceri din Alba pentru a scădea suma unor obligaţii fiscale datorate către stat.

Ioan Dîrzu a demisionat de la conducerea PSD Alba ca urmare a rezultatelor slabe de la alegeri UPDATE
PSD Alba a rămas fără preşedinte. Deputatul Ioan Dîrzu a demisionat de la conducerea organizaţiei ca urmare a rezultatelor sub aşteptări obţinute la alegerile locale din 5 iunie. Decizia a fost luată la Comitetul Executiv Naţional al PSD defăşurat joi la Târgovişte.

”Lectură în şură”, un proiect pentru încurajarea lecturii în mediul rural
Locuitorii din mai multe localităţi din Alba sunt invitaţi în această vară la o "Lectură în şură", proiect al Centrului de Cultură "Augustin Bena" ce are ca scop încurajarea lecturii în rândul oamenilor din mediul rural, indiferent de vârstă şi promovarea valorilor locale din fiecare comunitate.

Rezultate Evaluare Naţională 2016 Alba. Ce note au luat elevii din Alba
Rezultate Evaluare Naţională 2016. Ministerul Educaţiei anunţă vineri, 1 iulie, rezultatele parţiale la Evaluarea Naţională. Notele sunt afişate pe site-ul edu.ro şi la avizierele instituţiilor de învăţământ. Rezultatele pot fi contestate doar pe 1 iulie, în intervalul orar 16.00 – 20.00. Rezultatele finale sunt făcute publice pe data de 5 iulie.

Ce înseamnă, de fapt, „a dat bir cu fugiţii” şi „tufă de Veneţia”. Zece expresii ciudate din limba română
Limba română cuprinde o sumedenie de expresii care de care mai ciudate sau mai hilare. Unele sunt simplu de înţeles şi de definit, dar altele au o întreagă istorie a modului în care s-au format şi s-au transmis de-a lungul vremurilor.

Directorul comercial al Romarm, Mihai Nicuşor, trimis în judecată de DNA pentru instigare la abuz în serviciu
Directorul comercial al Romarm.Mihai Nicuşor, fost consilier jdueţean PNL în Alba, a fost trimis în judecată deprocurori DNA pentru instigare la abuz în serviciu şi complicitate la cumpărare de influenţă.

Evaluare Naţională 2016: peste 2.500 de elevi din Alba susţin proba la Matematică. Ce subiecte au avut de rezolvat
Miercuri, 29 iunie, peste 2.500 de absolvenţi de clasa a VIII-a din Alba sunt aşteptaţi la proba scrisă la Matematică, în cadrul examenului de Evaluare Naţională 2016, care contează pentru admiterea la liceu. Rezultatele vor fi cunoscute în 1 iulie.

Secretele unui castel nobiliar din Transilvania vechi de peste 400 de ani: donat, moştenit şi pierdut la cărţi
Un castel vechi de peste 400 de ani, care în decursul existenţei sale a fost donat, pierdut la cărţi, moştenit sau naţionalizat de statul comunist, este în prezent centrul oenoturismului din Transilvania, respectiv a turismului viti-vinicol în cunoscutele podgorii din zona Târnavelor. Castelul este amplasat în comuna Cetatea de Baltă, în estul judeţului Alba

Lucrările pe autostrada Sebeş - Turda, deblocate. CNADNR emite autorizaţii de construire pentru loturile 1 şi 3
Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale emite marţi, 28 iunie 2016, autorizaţiile de construire pentru 26 de km din autostrada Sebeş - Turda, respectiv 14 km din 17 km pentru lotul 1 şi în întregime (12,5 km) pentru lotul 3. Anunţul a fost făcut de Cătălin Drulă, consilierul premierului pe probleme de infrastructură.

Legenda româncei care a fost furată de o şatră de ţigani şi a ajuns cea mai apreciată dansatoare din Europa
Tânăra a cutreierat aproape prin toată Europa în „sânul“ unei şatre de ţigani, timp în care a dat zeci de spectacole publice, a uitat limba română şi i-a fost schimbat numele. Şi-a redescoperit originile abia la maturitate.

„Băiatul deştept” din Alba a cerut insolvenţa firmei cu afaceri de peste 50 de milioane de euro din comerţul cu energie
Una dintre cele mai mari firme private de pe piaţa comerţului cu energie electrică îşi cere insolvenţa din cauza datoriilor. Firma se numeşte Romenergy Industry SRL Alba Iulia şi aparţine omului de afaceri Daniel Oros. Firma ajuns la maximul cifrei de afaceri în 2014, când a înregistrat la acest capitol suma de 56 de milioane de euro, cu doar nouă angajaţi.

Evaluare Naţională 2016: subiectele la Română, prima probă la Capacitate: analiza poeziei „Salcâmi” şi o compunere despre o zi într-o staţiune UPDATE
Aproape 2.600 de absolvenţi de clasa a VIII-a din Alba susţin, luni, 27 iunie, proba scrisă de Limba şi literatura română, în cadrul examenului de Evaluare Naţională 2016, care contează pentru admiterea la liceu. Proba la Matematică este programată în 29 iunie, iar evaluarea pentru limba maternă, în 28 iunie. Rezultatele la examenul de Capacitate 2016 vor fi cunoscute în 1 iulie.

Legendele de la Chicera Comorii, muntele din Apuseni unde a fost îngropată o mare cantitate de aur
Munţii Apuseni sunt recunoscuţi pentru bogăţia resurselor minerale, mai ales în aur. De-a lungul vremurilor au apărut numeroase legende despre comori ascunse în munţi, lacuri, galerii miniere, care au fost transmise din generaţi în generaţie. Una dintre aceste legende, care a căpătat în timp câteva versiuni, se referă la comoara de la Chicera Comorii.

Echipă formată din două femei la conducerea Primăriei Aiud: primar PNL şi viceprimar UDMR
Municipiul Aiud este prima localitate urbană din Alba care va fi condusă din punct de vedere administrativ de două femei. După ce Oana Badea (PNL) a câştigat funcţia de primar, Lorincz Helga (UDMR) a fost desemnată viceprimar.