adevarul

 

Ziarul adevarul de azi - adevarul de seara - adevarul online

Ziare romanesti recomandate

Programul TV de Azi

Mutari Internationale

Stiri locale din Adevarul alba-iulia

(P) Asigurari RCA - cel mai bun pret

Ziarul Adevarul alba-iulia - Ultimele stiri Adevarul alba-iulia - 20.10.2017

VIDEO Cum i-a speriat pe locuitorii din Alba Iulia mega-petrecerea unui milionar în euro
O explozie puternică produsă joi seara la Alba Iulia a provocat îngrijorare printre locuitorii oraşului. Oamenii au asistat, ulterior, la un spectacol cu focuri de artificii aşa cum sunt organizate doar de Ziua Naţională sau de Anul Nou. Evenimentul a fost ocazionat de mega-petrecerea unui milionar în euro.

Efectele legii recursului compensatoriu la Penitenciarul Aiud: 25 de deţinuţi au fost eliberaţi din închisoare
Un număr de 25 de deţinuţi au fost eliberaţi de la Penitenciarul Aiud ca urmare a beneficiilor legii recursului compensatoriu.

Cum funcţionau cele 4 case de toleranţă din Alba Iulia în urmă cu 140 de ani. Hangiu amendat pentru că a pus o prostituată să-şi amuze clienţii
Reglementarea prostituţiei în Ungaria, în a doua jumătate a secolului al XVIII- lea, a influenţat evoluţia celei mai vechi meserii din lume şi în Transilvania. Astfel, în 1880, Alba Iulia (apoi Aiud, 1888, Abrud, 1905, şi Sebeş, 1913) intrau treptat în rândul oraşelor Imperiului care s-au dotat cu un regulament al prostituţiei.

Cum au scăpat definitiv de închisoare 23 de inculpaţi anchetaţi pentru o fraudă de peste 11 milioane de euro. Consecinţele dezincrimării abuzului în serviciu la CCR
23 de inculpaţi au fost achitaţi definitiv joi, 19 octombrie, la Curtea de Apel Alba Iulia pentru abuz în serviciu şi complicitate la această infracţiune într-un dosar instrumentat de procurorii DNA Alba Iulia. Parte vătămată este BCR, ai căror reprezentanţi reclamă un prejudiciu de peste 11 milioane de euro. Achitarea este urmare a deciziei Curţii Constituţionale a României din iunie 2016.

Bărbat condamnat la 10 ani de închisoare într-un dosar de înşelăciune, prins şi încarcerat la Penitenciarul Aiud
Un bărbat din Alba condamnat la 10 ani de închisoare într-un dosar de înşelăciune cu maşini ”Singer” a fost prins şi dus în penitenciar după 1 an şi jumătate de la pronunţarea sentinţei.

A ameninţat doi poliţişti cu moartea şi le-a distrus parbrizul la maşină. După trei luni, bărbatul şi-a primit pedeapsa în justiţie
Un scandal cu un bărbat şi doi poliţişti, ce a avut loc la începutul lunii iulie a acestui an într-o comună din Alba, a primit o decizie în justiţie. Inculpatul care a ameninţat poliţiştii cu moartea a fost condamnat la închisoare cu executare.

Martori în procesul crimei de la Lunca Mureşului confirmă concluzii ale anchetatorilor. Mărturii din sala de judecată
Cea mai detaliată declaraţie a fost dată de o nepoată a bărbatului trimis în judecată pentru omor, Barsony Gligor, care a relatat evenimente ce au avut loc imediat după producerea crimei. Femeia a povestit cum a ajuns unchiul său în locuinţa ei, adus de soţul acesteia pentru a fi pansat la mână şi cum a recunoscut obiecte de îmbrăcăminte ale inculpatului, pe care le spăla în mod obişnuit.

Cum vrea afaceristul Alin Simota să scape de o condamnare definitivă la închisoare, după ce a instigat doi poliţişti la abuz în serviciu
Afaceristul Alin Simota, poreclit în trecut ”baronul Văii Jiului”, condamnat definitiv la 6 luni de închisoare cu executare pentru instigare la abuz în serviciu, vrea să scape de pedepeapsă pe motiv că infracţiunea ar fi fost dezincriminată prin hotărârea Curţii Constituţionale din 2016. Afaceristul a iniţiat o contestaţie la executare, respinsă iniţial la Judecătoria Alba Iulia. Procesul este acum pe rolul Tribunalului Alba.

FOTO VIDEO Armă de asalt produsă la Cugir, la standarde NATO: a intrat în probe şi se aşteaptă comenzi din ţară şi străinătate
Fabrica de Arme Cugir a proiectat o nouă armă de asalt, denumită NAT1, care va putea fi produsă, în serie, în viitorul apropiat. Arma este perfect compatibilă cu cele existente în dotarea armatelor din ţările NATO.

FOTO Lucrări complexe pe lotul 1 al Autostrăzii Sebeş - Turda. Cum arată şantierul la podurile peste râurile Mureş şi Ampoi
Pe lotul 1 al Autostrăzii Sebeş - Turda vor fi construite patru poduri care vor traversa văi, precum şi viaducte ce vor trece peste drumuri, repectiv peste calea ferată. Din acest punct de vedere este cea mai complexă zonă de pe întreg traseul autostrăzii.

Cinci proiecte din Alba, selectate pentru finanţări de peste 70 de milioane de lei în cadrul apelului ”Start Up Plus”
Autoritatea de Management pentru Programul Operaţional Capital Uman (AM POCU), din cadrul Ministerului Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene, a publicat lista intermediară a cererilor de finanţare care au fost aprobate în etapa de evaluare tehnică şi financiară pentru apelul de proiecte “România Start Up Plus”.

Licitaţie de 7 milioane de lei pentru construcţia unei mansarde la policlinica din Alba Iulia
Spitalul Judeţean de Urgenţă Alba a demarat licitaţia de achiziţie a serviciilor de mansardare a clădirii în care a funcţionat policlinica instituţiei. Documentaţia a fost publicată în 12 octombrie 2017 pe SEAP cu o valoare estimată a contractului de 7 milioane de lei, bani alocaţi de Consiliul Judeţean Alba.

Zborurile lui Aurel Vlaicu în faţa a zeci de mii de oameni entuziasmaţi: „Eşti cel mai mare geniu al poporului nostru“
Auel Vlaicu a efectuat în perioada 1911 - 1912 mai multe zboruri demonstrative în faţa a zeci de mii de oameni din Transilvania şi Banat. Oamenii l-au primit cu entuziasm în fiecare oraş în care marele aviator a ajuns cu avionul inventat de el.

FOTO VIDEO Un cerb solitar şi mai multe capre negre curioase, ”vedetele” unor imagini inedite suprinse în Apuseni
Rangerii de la Parcul Natural Apuseni au surprins noi imagini foto şi video spectaculoase cu animale sălbatice în mediul lor natural.

Container cu echipamente de salvare şi căutare în valoare de 400.000 de euro, în dotarea ISU Alba
Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Unirea” al judeţului  Alba are în dotare un container pentru căutare-salvare cu o valoare de aproximativ 400.000 de euro.