adevarul

 

Ziarul adevarul - adevarul de seara - adevarul online

emag evomag ecco tinar fashionup otter matar

(P) Asigurari RCA - cel mai bun pret *** Haine online


Ziarul Adevarul alba-iulia - Ultimele stiri Adevarul alba-iulia - 06.03.2015

Directorul APM Alba, Mihaela Mih Dehelean, trimis în judecată de procurorii DNA pentru fapte de corupţie
Directorul executiv al Agenţiei pentru Protecţia Mediului Alba, Mihaela Mih Dehelean (PSD), a fost trimisă în judecată de procurorii DNA pentru infracţiuni de corupţie. În acelaşi dosar vor fi judecaţi fostul director al societăţii Cupru Min SA Abrud, Gheorghe Iordache reprezentantul unei firme din Cluj-Napoca.

Directorul APM Alba, judecat pentru luare de mită şi instigare la abuz în serviciu. Mihaela Mih Dehelean a primit 200 de pungi cu produse alimentare
Directorul Agenţiei Pentru Protecţia Mediului Alba a fost trimis în jduecată de DNA pentru luare de mită şi instigare la abuz în serviciu. Mihaela Mih dehelean este acuzată că a luat mită 200 de pungi de produse alimentare de la fostul director al societăţii Cupru Min SA Abrud, în valoare de aproximativ 5.000 de lei.

Cele mai frumoase trasee montane din Alba: Cheile Râmeţului şi Gheţarul de la Scărişoara
În judeţul Alba, unele dintre cele mai frumoase şi spectaculoase trasee montane sunt în Munţii Trascău şi în zona Gheţarului de la Scărişoara. Accesul este relativ facil, astfel încât acestea pot fi parcurse cu un efort mediu. Munţii Trascău sunt situaţi în partea sud-estică a Munţilor Apuseni dominând valea Mureşului în aval de confluenţa cu Arieşul.

Linkuri Sponsorizate

Accident în lanţ pe Autostrada A1 în Alba. Patru autovehicule implicate, un şofer a fost grav rănit
Autostrada A1 a fost blocată pe un sens de circulaţie în noaptea de joi spre vineri în urma unui accident în lanţ. Accidentul a avut loc la limita dintre judeţele Alba şi Hunedoara. Au fost implicate două autocoamioane şi două autoturisme.

Finanţare norvegiană de 8 milioane de lei pentru un muzeu de artă religioasă la Alba Iulia
Consiliul Judeţean Alba a demarat, în parteneriat cu Muzeul Naţional al Unirii din Alba Iulia, Arhiepiscopia Ortodoxă de Alba Iulia şi Muzeul Universităţii din Bergen, Norvegia, un proiect cu finanţare externă prin care clădirea fostului Spital Militar din Cetatea Alba Iulia va fi reabilitată şi transformată într-un muzeu ce va adăposti două dintre cele mai valoroase colecţii de artă veche românească.

Ţeparul Marius Alexa, achitat penal la Curtea de Apel Alba Iulia în dosarul ”Meridian”. Instanţa a menţinut despăgubirile de 500.000 euro
Unul dintre cei mai mari ”ţepari” din domeniul imobiliar din judeţul Alba, Marius Alexa, a fost achitat definitiv din punct de vedere penal în dosarul privind vânzarea caselor din cartierul Merdian. Afaceristul, urmărit internaţional pentru o condamnare cu executare, treuie să plătească, în schimb, despăgubiri de peste 500.000 de euro.

Concursuri pentru funcţii cu greutate la Consiliul Judeţean Alba: secretar şi arhitect şef
Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici a publicat anunţurile privind organizarea concursurilor de ocupare a funcţiilor de secretar şi arhitect şef al judeţului Alba. Concursurile vor avea loc în 3 aprilie 2015 la sediul instituţiei din Bucureşti.

Activele fostei fabrici Incov Alba Iulia, cel mai mare producător de covoare din estul Europei, se vând cu 6,5 milioane de euro
După aproape un an de zile de la pronunţarea falimentului, activele fostei fabrici de covoare Incov SA Alba Iulia sunt scoase la vânzare. Prima licitaţie publică este programată în 26 martie 2015 la sediul lichidatorului judiciar din Alba Iulia. Preţul solicitat pentru toate activele de pe platforma industrială este de 6,5 milioane de euro, fără TVA.

Şase interlopi din Alba condamnaţi la închisoare pentru o încăierare din 2009. Printre inculpaţi sunt fraţii Sibişean şi boxerul Andrei Dărămuş
Şase interlopi din Alba Iulia au fost condamnaţi în prima instanţă la pedepse cu închisoarea pentru o încăierare din anul 2009. Printre aceştia se află fraţii Claudiu şi Cozmin Sibişean, dar şi foştii boxeri Andrei Dărămuş şi Iulian Cibu.

VIDEO Eroul de la Alba Iulia. Cum a ajutat cetăţeanul Radu Marta la prinderea unui infractor foarte periculos
Cetăţeanul Radu Marta din comuna Pianu este un mic erou. Spiritul civic de care a dat dovadă au dus la prinderea unui infractor deosebit de periculos. Luni, 2 martie, un bărbat înarmat cu un pisol letal a jefuit o casă de schimb valutar din Alba Iulia. Atacatorul a fost prins în scurt timp de poliţişti cu ajutorul cetăţeanului vigilent.

Preşedintele suspendat al CJ Hunedoara, sub control judiciar. Mircea Moloţ scapă de arest la domiciliu
Tribunalul Alba a decis marţi, 3 martie, cercetarea sub control judiciar a preşedintelui suspendat al CJ Hunedoara, Mircea Moloţ, aflat în arest la domiciliu. Decizia poate fi contestată la Curtea de Apel. Aceeaşi hotărâre a fost luată şi în cazul altor trei inculpaţi. Ginerele lui Moloţ, Robertto Patrick Venter, a obţinut definitiv, marţi, statutul de inculpat sub control judiciar.

Şase persoane, între care doi notari, arestate preventiv la Curtea de Apel Alba Iulia în dosarul fraudei cu fonduri europene din Sibiu şi Prahova
Procurorii DNA Alba Iulia au reţinut cinci persoane în dosarul fraudei din fonduri europene privind investiţia de reabilitare a staţiei de epurare de la Ocna Sibiului. Printre reţinuţi sunt doi notari şi reprezentanţi ai societăţilor comerciale care au derulat investiţia ce nu a fost recepţionată. Marţi, 3 martie, cei cinci sunt propuşi pentru arestare preventivă la Curtea de Apel Alba Iulia.

Carierea infracţională a unui tânăr din Alba Iulia specialist în înşelăciuni: 10 ani de închisoare în trei dosare penale
Funcţionar APIA, intermediar de locuri de muncă în strinătate şi patron de firmă de construcţii sunt ocupaţiile false pe care şi le-a atribuit un tânăr din Alba Iulia specializat în infracţiuni de înţelăciune. Groza Adrian Petru a înşelat sute de persoane cu o sumă totală ce depăşeşte 100.000 de lei. În ultimul dosar a fost condamnat la 4 ani şi 6 luni de închisoare cu executare. În total a primit 10 ani de închisoare.

Fostul viceprimar PPDD din Alba Iulia, supărat că îl boicotează ziariştii: ”am fost persiflat în fel şi chip, ciufulit”
Fostul viceprimar din Alba Iulia, Dorin Şerdean (PPDD), schimbat din funcţie de majoritatea consilierilor PNL, se plânge pe facebook că a fost boicotat de ziarişti şi se întreabă apoi ”de ce a fost nevoie să moară atâţia oameni în decembrie 1989”. Şerdean s-a supărat după ce presa a scris despre ”escapada” acestuia în Dubai, chiar în perioada când urma să fie demis de consilieri.

Patru tineri din Alba Iulia, suspecţi într-un dosar de jaf şi tâlhărie la o sală de jocuri, reţinuţi de poliţişti
Poliţiştii de investigaţii criminale din cadrul Poliţiei Alba Iulia au identificat patru bărbaţi bănuiţi de comiterea unei tâlhării la o sală de jocuri din oraş. Pentru obţinerea de probe în cauză, marţi dimineaţă, poliţiştii au efectuat două percheziţii domiciliare ocazie cu care cele patru persoane bănuite de comiterea faptei au fost reţinute.