adevarul

 

Ziarul adevarul - adevarul de seara - adevarul online

emag evomag ecco tinar fashionup otter matar

(P) Asigurari RCA - cel mai bun pret *** Haine online


Ziarul Adevarul alba-iulia - Ultimele stiri Adevarul alba-iulia - 27.01.2015

Percheziţii ale poliţiştilor din Alba în trei localităţi din Mureş la suspecţi în comiterea unui jaf la o benzinărie din Blaj
La două luni de la jaful petrecut la o benzinărie din Blaj, în urma căruia patru bărbaţi au furat peste 20.000 de lei după ce au agresat o angajată, suspecţii au fost identificaţi. Peste 60 de poliţişti din cadrul IPJ Alba şi Mureş, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Blaj, efectuează marţi dimineaţa 10 percheziţii la persoane bănuite de săvârşirea infracţiunilor de tâlhărie calificată şi lipsire de libertate în mod ilegal.

Consiliul Judeţean Alba se împrumută cu 20 milioane de lei pentru finanţarea unor proiecte de investiţii publice
Consiliul Judeţean Alba va contracta un împrumut de pe piaţa privată, în valoare de de maxim 20.000.000 lei (circa 4,5 milioane de euro), în vederea asigurării resursele financiare pentru realizarea unor proiecte de investiţii publice de interes judeţean.

Bărbat din Iaşi judecat la Alba Iulia pentru şantaj împotriva companiei Albalact
Un bărbat din judeţul Iaşi este judecat la Alba Iulia pentru şantaj împotriva companiei producătoare de lactate, Albalact SA. Ioniţă Mihai Bogdan a băgat o larvă într-o cutie de lapte şi a cerut bani societăţii din Alba.

Linkuri Sponsorizate

Poliţist din Aiud condamnat la 3 ani de închisoare cu suspendare pentru fapte de corupţie
Un poliţist din Aiud a primit la Tribunalul Alba pedeapsa de 3 ani de închisoare cu suspendare sub supraveghere pentru fapte de corupţie. Copil Daniel Fănel este judecat pentru că a primit o sumă de bani de la un şofer, care încălcase regulile de circulaţie şi trebuia să îi fie suspendat permisul de conducere.

Top 20 de companii care susţin bugetul local din Alba Iulia. Nivel de colectare de 102% în anul 2014
Primele 20 de companii din Alba Iulia contribuie la bugetul local cu aproximativ 1 milion de euro (4,3 milioane de lei). Anul 2014 a însemnat un grad de colectare de 102% a impozitelor şi taxelor locale, ceea ce situează oraşul între primele la nivel naţional, din acest punct de vedere.

Şanse în plus pe piaţa muncii pentru 125 de persoane din regiunile Centru şi Nord-Vest
Prin proiect vor fi înfiinţate opt structuri de economie socială, în care vor fi angajate 32 de persoane din zonele urbane şi rurale din regiunile Centru şi Nord-Vest.

Protestatarii împotriva poluării din Sebeş transmit o petiţie cu aproape 5000 de semnături preşedintelui Iohannis
Asociaţiile care organizează protestele împotriva instalaţiilor de producţie formaldehidă de pe platforma industrială Kronospan Sebeş au transmis preşedintelui Klaus Iohannis o petiţie prin care solicită ”măsuri concrete” privind reducerea poluării în oraş. Petiţia a fost semnată de aproape 5.000 de locuitori din Sebeş şi localităţile apropiate.

Doi tineri din Alba Iulia condamnaţi de Tribunalul Timiş la închisoare cu executare pentru trafic de migranţi
Doi tineri din Alba Iulia au fost condamnaţi la Tribunalul Timiş la pedepse cu executare pentru constituire grup infracţional organizat şi trafic de migranţi. Moldovan Bogdan şi Radu Iocob Mihai au primit fiecare câte 3 ani, 3 luni şi 3 zile de închisoare cu executare. Primul dintre cei doi condamnaţi a fost reţinut de poliţiştii din Alba Iulia şi transferat la Penitenciarul Aiud.

Ziua lui Ceauşescu. Cadourile nomenclaturii din Alba Iulia pentru sărbătoarea dictatorului
Ziua dictatorului Nicolae Ceauşescu reprezenta şi la Alba Iulia o mare sărbătoare în care erau angrenate toate păturile sociale. Dincolo de manifestările publice în care programul era ocupat exclusiv de ode dedicate dictatorului şi cuplului prezindenţial, o veritabilă provocare pentru nomenclatura comunistă o reprezenta cadoul ce trebuia transmis marelui conducător.

Sindicatul din RMGC susţine poziţia preşedintelui Iohannis privind reluarea dialogului pe tema Roşia Montană
Sindicatul ”Viitorul Mineritului” din cadrul companiei Roşia Montană Gold Corporation susţine poziţia preşedintelui privind proiectul minier din Munţii Apuseni. Iohannis a cerut ”rediscutarea” proiectului, lucru care a provocat critici din partea asociaţiilor care se opun investiţiei.

FOTO Povestea educatoarei care doarme în şcoală pentru a fi alături de cei 10 copii dintr-un sat din Munţii Sebeşului
O tânără educaatoare din Alba demonstrează că dragostea pentru copii este mai presus de multe lucruri de ordin personal. Ioana Alina Koncz are 27 de ani este educatoare la 10 copii, la grădiniţa din satul Purcăreţi, comuna Pianu. Din cauza distanţei mari faţă de casă, educatoarea este nevoită să locuiască într-o cameră din şcoală.

LIVE VIDEO Al treilea protest la Sebeş, împotriva fabricii de formaldehidă de pe platforma Kronospan
La Sebeş se organizează, duminică, 25 ianuarie, al treilea protest împotriva poluării şi referitor la fabricile de formaldehidă de pe platforma industrială Kronospan. După negocieri ratate între reprezentanţi ai societăţii civile, ai ONG-urilor pentru protecţia mediului şi compania Kronospan, dar şi răspunsuri fără efect din partea autorităţilor, oamenii vor participa la un nou marş de protest prin oraş.

Cele mai amuzante nume de localităţi din România: Şpring, Crăciunelu de Jos, Cioara de Sus din judeţul Alba
Cele mai amuzante nume de localităţi din România. Istoria unităţilor administrativ-teritoriale a dat naşterea de-a lungul secolelor la denumiri hazlii. Unele se păstrează şi acum şi provoacă amuyamentul călătorilor. Pe o astfel de listă în Alba s-ar regăsi Şpring, Crăciunelu de Jos, Cioara de Sus sau mai multe cătune din Apuseni

Cuza şi împăratul Napoleon al III-lea: Scrisoarea trimisă de Domnul Unirii în urmă cu 150 de ani
În  scrisoarea trimisă împăratului Franţei, Domnul Unirii amintea despre împroprietărirea ţăranilor, despre necesitatea codurilor de legi, administrarea justiţiei, reorganizarea finanţelor, înfiinţarea de spitale.

Opozanţii proiectului Roşia Montană îl acuză pe Klaus Iohannis că a schimbat „tonul“ după ce a fost ales preşedinte
Opozanţii proiectului minier de la Roşia Montană îl acuză pe preşedintele Klaus Iohannis că şi-a schimbat „tonul“ în legătură cu investiţia din Munţii Apuseni, după ce a fost ales în funcţia de la Cotroceni. Asociaţia Alburnus Maior precizează că înainte de alageri Iohanis s-a pronunţat clar împotriva proiectului, iar acum susţine că proiectul trebuie „rediscutat“.