adevarul

 

Ziarul adevarul de azi - adevarul de seara - adevarul online

Ziare romanesti recomandate

Programul TV de Azi

Mutari Internationale

Stiri locale din Adevarul alba-iulia

(P) Asigurari RCA - cel mai bun pret

Ziarul Adevarul alba-iulia - Ultimele stiri Adevarul alba-iulia - 19.03.2018

Imaginile ruşinii pe râul Arieş în Munţii Apuseni. Cantităţi uriaşe de sticle din plastic plutesc pe apele umflate de ploi
Creşterea debitului râului Arieş datorită precipitaţiilor şi topirii zăpezii de pe munte a dus la apariţia unor imagini apocaliptice, cu mari cantităţi de deşeuri din plastic ce sunt transportate în aval.

Chipurile de pe bancnotele dolarilor americani. Cum au fost modificaţi stilistic foştii preşedinţi ai Statelor Unite
Dolarul american este unitatea monetară a Statelor Unite şi a fost adoptat de către Congresul Confederaţiilor Statelor Unite pe data de 6 iulie 1785. În circulaţie există, în prezent, un număr de şapte bancnote de dolari. Pe şase dintre acestea sunt reprezentate chipurile unor foşti preşedinţi americani, iar pe una a unui fost şef al trezoreriei.

Casa Forum, un spaţiu pentru cultură civică şi gândire critică la Alba Iulia
Asociaţia „Forum Apulum” a inaugurat pe strada Regina Maria din Alba Iulia, la numărul 18, un spaţiu destinat activităţilor culturale şi educaţionale.

Preşedintele şi un vicepreşedinte de la Curtea de Apel Alba Iulia pleacă la ÎCCJ. Alexandra Paştiu şi Andrei Rus au obţinut promovarea la instanţa supremă
Curtea de Apel Alba Iulia va rămâne fără doi dintre cei trei judecători care ocupă funcţiile de conducere după ce aceştia au promovat examenul pentru Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Simularea Evaluării Naţionale în Alba: 51,5% dintre elevi au luat note peste 5
Inspectoratul Şcolar Judeţean Alba a centralizat rezultatele înregistrate la simularea probelor scrise din cadrul Evaluării Naţionale pentru elevii claselor a VIII-a, care s-a desfăşurat în perioada 5-7 martie.

Pensionarul „amorezat“, o tânără minoră şi mai multe fotografii nud. Cum s-a terminat povestea dintre cei doi
Un pensionar de 55 de ani, o tânără minoră cu 41 de ani mai tânără şi mai multe fotografii transmise pe o reţea de socializare noului prieten al fetei. Toate acestea s-au finalizat cu un proces în justiţie.

Servicii gratuite pentru cinci comunităţi marginalizate ale municipiului Alba Iulia, printr-un proiect cu finanţare europeană
Serviciile gratuite furnizate prin proiect sunt integrate, ceea ce înseamnă că ating aspecte esenţiale care ţin de sfera medicală, socială, profesională, educaţională, juridică. Fiecare persoană va beneficia de minimum două măsuri de sprijin.

Şofer de autocar trimis în judecată la Aiud pentru uciderea a două persoane din culpă, într-un accident pe DN1
Parchetul de pe lângă Judecătoria Aiud a dispus trimiterea în judecată, după aproape doi ani şi jumătate de la producerea unui accident mortal pe DN1, a unui şofer din Bistriţa-Năsăud, pentru săvârşirea infracţiunilor de ucidere din culpă şi vărămare corporală din culpă.

FOTO Fermierul din Aiud care are succes cu o cultură de mure: „Am pornit de la câteva plăntuţe cultivate pentru familie“
Un tânăr din Aiud, angajat la penitenciarul din localitate, a găsit în timpul liber reţeta de succes pentru a obţine venituri importante dintr-o cultură mai puţin întâlnită la noi în ţară. Emanuel Gavrilaş cultivă mure pe mai bine de 4.000 de metri pătraţi.

Scrisoare deschisă pentru inaugurarea traficului pe autostrada A10, între Aiud şi Turda: „Domnule ministru, câte vieţi ar putea fi salvate?”
Asociaţia Pro Infrastructura a publicat o scrisoare deschisă adresată ministrului Transporturilor prin care îi solicită acestuia să promoveze de urgenţă în Guvern măsurile legislative necesare pentru deschiderea imediată a traficului pe cei 28 de km finalizaţi ai Autostrăzii Sebeş-Turda.

Dezvăluirea amară a unui bătrân de 73 de ani care şi-a pierdut banii depuşi la CEC: „Am pus 200.000 de lei şi mai am numa' 89 de bani în cont“
Curtea de Apel Alba Iulia a continuat în această săptămână judecarea dosarului privind delapidarea de peste 1 milion de euro de la agenţia CEC Bank Zlatna, în care este inculpată o fostă angajată a instituţiei bancare, Elena Meteşan. În sala de judecată au fost prezenţi câţiva clienţi ai băncii care nu şi-au recuperat sumele depuse la CEC,

Motivarea unei decizii de condamnare la închisoare cu suspendare pentru un accident soldat cu doi morţi
Judecătoria Blaj a motivat decizia prin care a condamnat la închisoare cu suspendare un tânăr în vârstă de 23 de ani, judecat pentru ucidere din culpă. Bărbatul a primit pedeapsa de 3 ani de închisoare cu suspendarea executării, sub supraveghere, pe un termen de 3 ani şi 6 luni.

Intrarea Armatei Române în Alba Iulia după 1 Decembrie 1918. Cum au ajuns în oraşul Marii Uniri „eroii de la Mărăşeşti“
Armata Română a sosit la Alba Iulia după evenimentul din 1 Decembrie 1918. Primele unităţi militare ajungeau în oraş după mai bine de două săptămâni de la Marea Unire.

VIDEO „Regele“ pădurilor din Apuseni filmat în ipostaze spectaculoase
„Rangerii” Parcului Natural Apuseni au surprins în ultimele zile imagini spectaculoase cu „regele“ pădurilor. Cerbul carpatin este reprezentativ pentru fauna sălbatică din aceasă zonă.

O femeie de 78 de ani diagnosticată cu gripă a murit la Spitalul Judeţean Alba
O pacientă diagnosticată cu gripă de tip B în vârstă de 78 de ani a decedat prin stop cardio-respirator la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Alba Iulia în data de 11 martie 2018.