adevarul

 

Ziarul adevarul de azi - adevarul de seara - adevarul online

Ziare romanesti recomandate

Programul TV de Azi

Mutari Internationale

Stiri locale din Adevarul alba-iulia

(P) Asigurari RCA - cel mai bun pret

Ziarul Adevarul alba-iulia - Ultimele stiri Adevarul alba-iulia - 30.09.2016

Grupare infracţională de traficanţi de fier vechi condamnată la 65 de ani de închisoare după 8 ani de judecată
După opt ani de judecată un dosar de criminalitate organizată instrumentat de DIICOT şi BCCO Alba Iulia, privind o grupare specializată în furt de fier vechi care a acţionat în judeţele Alba, Hunedoara şi Mehedinţi, a primit o primă sentinţă. Tribunalul Harghita a condamnat 20 de inculpaţi la un total de 65 de ani de închisoare

Drumul spre zona turistică Şureanu ar putea fi modernizat. Ce solicitări are Consiliul Judeţean Alba la Guvern
Consiliul Judeţean Alba va solicita Guvernului transmiterea gratuită din fondul forestier naţional a unor sectoare din DJ 704 în scopul modernizării acestuia. Drumul este amplasat în Munţii Sebeşului şi face legătura dintre DN67C şi zona turistică Şureanu.

Dispută cu miză de 3 milioane de euro: Consiliul Judeţean Alba a pierdut prima etapă a procesului cu doi foşti consilieri
Consiliul Judeţean Alba a a pierdut prima etapă a procesului cu doi foşti consilieri judeţeni care au votat, în cunoştinţă de cauză, un proiect de hotărâre în 2008 deşi ştiau că sunt în conflict de interese. Este vorba despre foştii consilieri Gheorghe Iviniş şi Eugen Popa, iar hotărârea vizează atribuirea unor trasee de transport călători.

Alocări de 122 de milioane de euro pentru dezvoltarea Munţilor Apuseni. Ce prevede programul aprobat de Guvern
Guvernul a aprobat miercuri Memorandumul prin care vor fi dezvoltate programe integrate din fonduri europene şi bugetul naţional pentru îmbunătăţirea situaţiei sociale şi economice a locuitorilor din zonele pilot de intervenţie Roşia Montană-Munţii Apuseni, Valea Jiului şi comunităţile marginalizate din Moldova.

Ce sunt marcajele turistice şi care este semnificaţia lor. Cum sunt clasificate traseele montane
Marcajul turistic reprezintă un ansamblu de semne făcute pe copaci, stânci sau pe tăbliţe speciale, pentru a indica turiştilor un anumit drum sau traseu turistic. Prezenţa acestora este foarte importantă pentru a ghida turiştii pe trasee de munte cu grade de dificultate mai mari sau mai mici.

Mii de pelerini în Cetatea Alba Iulia la hramul Catedralei Catolice şi la sfinţirea sarcofagului episcopului Márton Áron
Mii de pelerini au participat, joi, la hramul Catedralei Romano-Catolice din Alba Iulia şi la slujba de sfinţire a sarcofagului în care au fost depuse, marţi, rămăşiţele pământeşti ale episcopului Márton Áron, acesta fiind exhumat la începutul lunii septembrie şi adus din criptă în Catedrală.

Alba Carolina Food Fest - festival cu specialităţi culinare în Cetatea Alba Iulia
Cetatea din Alba Iulia devine în acest weekend un delicious centru culinar la Festivalul „Alba Carolina Food Fest”. Participă peste 20 de restaurante mobile, de tip fast-food, sub diferite forme: autobuze, microbuze, rulote, căruţe sau standuri.

Selgros deschide noul hipermarket de la Alba Iulia după o investiţie de 8 milioane de euro
Selgros Cash&Carry România deschide vineri la Alba Iulia a doua sa unitate în format compact, după cea din Târgu Mureş. Clienţii vor regăsi în magazin sortimente diverse de mărfuri alimentare, dar şi cu o selecţie reprezentativă a gamei de produse nealimentare.

Guvernul a numit un nou subprefect de Alba: Marius Zincă, fost director la finanţele publice
Economistul Marius Zincă a fost numit în funcţia de subprefect al judeţului Alba. Guvernul a adoptat o hotărâre în acest sens în şedinţa desfăşurată miercuri, 28 septembrie. Acesta va prelua funcţia în următoarele zile, după ce decizia va fi publicată în Monitorul Oficial.

Cazare în condiţii ca acum 100 de ani într-o locuinţă tradiţională din Apuseni. Experimentul realizat de o familie din Bucureşti în satul Cheia din Alba
O familie din Bucureşti a construit şi amenajat o locuinţă tradiţională într-un sat părăsit din Munţii Trascău, în care se va putea locui la fel cum se trăia aici în urmă cu 100 de ani. Proiectul a fost denumit de iniţiatori situl de conservare etnografică ”Satul Cheia”, după numele localităţii ce aparţine de communa Râmeţ.

S-a certat cu vecinul pentru un câine şi l-a tăiat cu cuţitul de 10 ori. După patru zile a fost arestat pentru tentativă de omor
Un bărbat de 47 de ani din Sântimbru a fost arestat preventiv pentru tentativă de omor. Acesta l-a lovit cu o bâtă şi cu un cuţit pe vecinul său, un bărbat de 57 de ani, într-un conflict spontan. Victima a fost transportată la spital şi a suferit o intervenţie chirurgicală.

Ferma de măgăriţe din Apuseni, afacerea de succes cu lapte ce se vinde cu 100 de lei litrul
Un crescător de animale din Apuseni a înfiinţat o fermă de măgăriţe, o afacere de nişă cu un viitor promiţător. Laptele de măgăriţă are aproape toate caracteristicile laptelui mamar şi poate fi utilizat şi în tratarea unor boli. Aurel Stan are în ferma de acasă, în satul Certeje din oraşul Cîmpeni, 20 de măgăriţe.

Şofer beat şi cu permisul suspendat, reţinut de poliţie după ce a condus o maşină sustrasă prin violenţă
Poliţiştii din Alba Iulia au luat măsura reţinerii faţă de un tânăr care, după ce a sustras, folosind violenţa, cheile unui autoturism, l-a condus pe drumurile publice fiind sub influenţa alcoolului şi având permisul de conducere suspendat.

Crimele din Castelul Martinuzzi. Legenda despre împărăteasa Maria Tereza care-şi omora în chinuri iubiţii după amor
Castelul Martinuzzi din comuna Vinţu de Jos, reprezintă una dintre cele mai celebre ruine din Transilvania. Trecutul monumentului se întrepătrunde cu istoria conducătorilor imperiului Austro-Ungar şi cu personalitatea împărătesei Maria Tereza. Despre celebra împărăteasă s-au ţesut legende, una mai şocantă decât cealaltă, pe care la ceas de seară, bătrânii din zonă încă le povestesc.

Interlopul Ion Clămparu, transferat la Penitenciarul Aiud după ce ar fi instigat la proteste violente în puşcăria din Iaşi
Ion Clămparu, unul dintre cei mai periculoşi infractori români, condamnat la 11 ani şi 8 luni de închisoare în ţară şi la 20 de ani după gratii în Spania, a fost transferat recent de la Penitenciarul Iaşi, la Penitenciarul Aiud. Clămparu ar fi fost unul dintre instigatorii protestului care a avut loc în luna iulie, la închisoarea din Iaşi.