adevarul

 

Ziarul adevarul - adevarul de seara - adevarul online

Ziare romanesti recomandate

Abonare newsletter ziarele.com

Adresa de e-mail:


Mutari Internationale

Stiri locale din Adevarul alba-iulia

(P) Asigurari RCA - cel mai bun pret

Ziarul Adevarul alba-iulia - Ultimele stiri Adevarul alba-iulia - 26.05.2016

A început transhumanţa în Munţii Sebeşului: copiii au luat vacanţa şi pleacă cu părinţii să îngrijească oile peste vară
În satele din Munţii Sebeşului, familiile de ciobani au început transhumanţa anului 2016. Copiii au intrat deja în vacanţă, având derogare oficială de la minister, şi urcă pe munte împreună cu părinţii, de unde se mai întorc doar la toamnă. Sute de familii din această zonă a judeţului Alba trudesc toată vara pentru a-şi câştiga traiul la stânele din vârf de munte.

Escrocii au găsit o nouă metodă de înşelăciune: contractul de telefonie. Două persoane din Alba au primit facturi de mii de lei
Poliţia Alba Iulia atenţionează asupra unor noi metode de înşelăciune. Infractorii profită de naivitatea unora şi încheie, în numele acestora, contracte de telefonie. Apoi cei în cauză primesc şi facturile, după ce nu verifică exact ce semnează. Două persoane au căzut în plasa escrocilor.

VIDEO Şase răniţi în urma unui accident la Alba Iulia între un microbuz şi un autoturism
Şase persoane au fost rănite miercuri după-amiază la Alba Iulia în urma unui accident în care au fost implicate un microbuz şi un autoturism.

VIDEO Revoluţia din decembrie 1989 la Aiud. Cum a fost apărat oraşul de către soldaţi şi civili înarmaţi
La fel ca în toată ţara şi în oraşul Aiud au ieşit în stradă mii de oameni în decembrie 1989 pentru a-şi striga nevoia de libertate. Oamenii au devastat birourile administraţiei locale comuniste, însă nu au existat incidente grave care să ducă la rănirea sau decesul unor persoane.

Trei copii din Alba, pe lista persoanelor dispărute. Se presupune că s-au înecat, dar trupurile nu au fost găsite
Trei copii din Alba sunt pe lista persoanelor dispărute de mai mulţi ani chiar dacă există indicii că s-ar fi înecat, dar corpurile acestora nu au fost găsite niciodată. Cea mai veche dispariţie este din 1999, a unui băiat din Baia de Arieş

Cum a fost promovată ţara noastră la un târg din Chicago din 1893: costumul tradiţional şi maşina de cusut Singer
Imaginea României la Târgul internaţional din Chichago din 1893 a fost reprezentată prin litografii colorate în care apar femei şi bărbaţi din Vechiul Regat îmbrăcaţi în costume populare, redate în detalii perfecte, similare cusăturii Singer.

Liviu Dragnea în vizită electorală în Alba: ”PSD va câştiga alegerile locale dar nu va fi ceva spectaculos”
Preşedintele Partidului Social Democrat, Liviu Dragnea, a ajuns marţi în judeţul Alba pentru a participa la evenimente electorale ale candidaţilor de la Sebeş şi Cugir. Alături de acesta s-a aflat şi fostul ministru Mircea Duşa.

Vâltorile, maşinile de spălat naturale fără detergent şi fără curent electric. Cum funcţionează o asemenea invenţie arhaică
În satele de munte se mai păstrează încă vechile vâltori folosite timp de sute de ani de locuitorii acestor zone pentru spălatul hainelor şi a altor obiecte din locuinţă. În comuna Şugag din Munţii Sebeşului există chiar o stradă care poartă acest nume, semn că aici au existat asemenea invenţii foarte eficiente.

Doi bărbaţi din Alba, decedaţi în condiţii violente: unul a fost dat dispărut în Apuseni, altul a căzut cu bicicleta
Un bărbat de 60 de ani din comuna Sălciua, zona Munţilor Apuseni, dat dispărut, a fost căutat, marţi, de forţele de intervenţie, în cadrul unei acţiuni de amploare. După mai multe ore, bărbatul a fost găsit decedat.

Acuzaţii de „mită electorală“ într-o comună din Alba. Candidatul ALDE ar fi împărţit tricouri şi şepci alegătorilor
Noua legislaţie electorală a descurajat foarte mult scandalurile dintre candidaţi. În Alba campania derulată până acum a fost anostă şi chiar plicitisitoare. Un singur caz a ieşit din aceste ”tipare” şi a ajuns în atenţia unui birou electoral. Primarul din comuna Şpring este acuzat că a oferit alegătorilor tricouri şi şepci cu sigla partidului în campania electorală.

Ce cuprinde testamentul contelui Batthyany. Documentul este probă în procesul în care se solicită retrocedarea Bibliotecii Batthyaneum din Alba Iulia
Testamentul redactat de Iganac Batthyany în anul 1798, probă în instanţă în cadrul procesului în care Arhiepiscopia Romano-Catolică solicită retrocedarea Bibliotecii Bathyaneum, cuprinde toate realizările şi bunurile deţinute sau dobândite treptat de episcopul Transilvaniei.

Drama femeii din Alba care suferă de o boală rară ce îi distruge pielea şi oasele: „Miracole există, dar poate eu nu le merit“
O femeie în vârstă de 37 de ani din Zlatna, judeţul Alba, suferă de o boală teribilă: epidermoliză buloasă distrofică. O maladie rară, care îi macină pielea, oasele şi dantura, care face ca trupul acesteia să o doară tot timpul şi care a lăsat-o fără degete şi palme.

Afacerist controversat din Alba trimis în judecată pentru fraudă din fonduri europene. Gelu Iancu ar fi obţinut ilegal 2,6 milioane de lei
Afaceristul Gelu Iancu a fost trimis în judecată de procurorii DNA Alba Iulia într-un nou dosar de corupţie. Omul de afaceri este acuzat că a solicitat şi primit în mod ilegal suma de aproximativ 2,9 milioane de lei din fonduri europene, folosită pentru modernizarea activităţii unei fabrici de prelucrare a cărnii.

Reportaj printre Mihai Viteazul, Horea, Regii României Mari, ghizii din  „Babilon“ în „Noaptea Muzeelor“
Personalităţi marcante ale istoriei naţionale, întruchipate de istorici sau voluntari, şi-au depănat propriile poveşti în faţa vizitatorilor veniţi la Alba Iulia pentru „Noaptea Muzeelor“.

Filmul unei crime care a îngrozit România. Cum a omorât un tânăr din Alba Iulia o prostituată cu 25 de lovituri de cuţit
Una dintre cele mai înfiorătoare crime din ultimii ani este descrisă amănunţit în rechizitoriul prin care a fost trimis în judecată autorul. Răzvan Pandelea, un tânăr în vârstă de 26 de ani, din Alba Iulia, a ucis în 2 februarie 2016 o prostituată cu 25 de lovituri de cuţit. Anchetatorii îi motivează gestul prin problemele pe care le avea în căsnicie, fiind în proces de divorţ cu soţia.