adevarul

 

Ziarul adevarul - adevarul de seara - adevarul online

emag evomag ecco tinar fashionup otter matar

(P) Asigurari RCA - cel mai bun pret *** Haine online


Ziarul Adevarul alba-iulia - Ultimele stiri Adevarul alba-iulia - 25.05.2015

FOTO Furtună urmată de viituri pe Râul Mare la Cugir. Drumul şi câteva cabane turistice au suferit pagube însemnate
O furtună puternică produsă duminică seara în zona oraşului Cugir din judeţul Alba a provocat o viitură pe Râul Mare. Apa şi aluviunile angrenate au afectat drumul şi câteva cabane turistice din zonă.

A început ”Alba sub lumini de Oscar”, festivalul de fotografie şi film cu cele mai mari premii din România
Alba Iulia este timp de şapte zile gazda unuia dintre cele mai mari festivaluri de fotografie şi film din România. „Alba sub lumini de Oscar” a debutat luni şi are premii totale de 6.500 de euro. Participă la festival aproape 100 de pasionaţi de fotografie şi film din întreaga ţară.

Funcţionar de la Primăria Sebeş, trimis în judecată pentru abuz în serviciu. A eliberat certificate fiscale false
Un funcţionar din Primăria Sebeş a fost trimis în judecată de către procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba pentru comiterea infracţiunilor de fals intelectual şi abuz în seviciu, ambele în formă continuată.

Linkuri Sponsorizate

Accident în Apuseni între un microbuz şi un TIR: 11 persoane au fost rănite şi au ajuns la spital
Un număr de 11 persoane au fost rănite uşor luni dimineaţa, în urma unui accident rutier petrecut pe DN74, între Alba Iulia şi Zlatna, pe raza localităţii Poiana Ampoiului. Au fost implicate două autovehicule, care au intrat în coliziune.

Un bărbat din Alba şi-a bătut nevasta, a dat foc la două case după care s-a spânzurat în pădure
Un bărbat în vârstă de 50 de ani din Alba şi-a trăit ultimele ore din viaţă la un nivel maxim. Mai întâi şi-a bătut nevasta, apoi a dat foc la propria casă şi la locauinţa unui vecin după care a mers în pădure şi s-a spânzurat.

Liberalii au sărbătorit la Alba Iulia 140 de ani de la înfiinţarea partidului cu gândul la moţiunea de cenzură
Lideri de frunte ai PNL au sărbătorit duminică, 25 mai 2015, la Alba Iulia împlinirea a 140 de la înfiiţarea partidului. Au participat la evenimente copreşedintele naţional Alina Gheorghiu, prim-vicepreşedinţii Ludovic Orban şi Teodor Atanasiu, copreşedinţii PNL Alba, Mircea Hava şi Adrian Teban, lideri şi membri ai organizaţiei judeţene.

Scandalul stenogramelor din PNL. Atanasiu nu cere scuze nimănui: „Ce discut în bucătărie cu soţia mă priveşte doar pe mine“
Senatorul Teodor Atanasiu nu regretă afirmaţiile de la Bistriţa împotriva unor reprezentanţi ai fostului PDL, aşa cum i-au cerut o parte dintre participanţii la Consiliul Naţional PNL desfăşurat sâmbătă la Piteşti. Parlamentarul a declarat duminică, 25 mai, la Alba Iulia că ce discută acasă în bucătărie cu soţia îl priveşte doar pe el.

Baroul Alba susţine greva generală a avocaţilor ca măsură de protest faţă de schimbările fiscale propuse de guvern
Conducerea Baroului Alba susţine declanşarea unei greve generale a avocaţilor ca protest faţă de schimbările legislative şi fiscale preconizate de guvern. Avocatul Ioan Rus a declarat că va susţine această propunere la congresul Uniunii Naţionale a Barourilor ce va avea loc în luna iunie.

Evadări spectaculoase din temniţele Cetăţii Alba Iulia: cum au reuşit să scape 31 de ţărani implicaţi în Răscoala lui Horea şi cum au fugit în munţi
Cetatea Alba Iulia a fost în urmă cu secole şi cea mai de temut închisoare din Transilvania. Dintre miile de ţărani închişi aici, unui au reuşit să evadeze. Cea mai spectaculoasă evadare a avut loc în noaptea de 7 august 1785, când 31 de ţărani implicaţi în Răscoala lui Horea au scăpat din carceră şi au fugit în munţi.

Cinci luni de arest pentru managerul Zen Gym Alba Iulia. Dragoş Feisan este acuzat de constituire grup infracţional organizat
Managerul centrului de fitness Zen Gym din Alba Iulia, afaceristul Dragoş Ionuţ Feisan, este cercetat de procurori DNA, în continuare, în arest preventiv. Ultima preluginre a măsurii arestului a fost dispusă în 11 mai de Curtea de Apel Bucureşti. Dragoş Feisan a fost arestat în 17 decembrie 2014, cea mai gravă acuzaţie fiind cea de constituire grup infracţional organizat.

Consiliul Judeţean Alba reia concursurile pentru ocuparea funcţiilor de arhitect şef şi secretar general
Consiliul Judeţean Alba reia procedura pentru organizarea concursurilor destinate ocupării a două funcţii cheie din cadrul instituţiei, respectiv secretar general şi arhitect şef. Ambele concursuri vor avea loc în 22 iunie 2015 la sediul Agenţiei Naţionale a Funcţionarilor Publici din Bucureşti.

UPDATE Patru cetăţeni arabi reţinuţi de DNA Alba Iulia pentru fraudă din fonduri europene
DNA Alba a reţinut încă patru persoane în dosarul de fraudă cu fonduri europene în care au fost arestate preventiv şase persoane la începutul lunii martie. Cele patru persoane reţinute în 20 şi 21 mai sunt cetăţeni străini reprezentanţi ai două societăţi comerciale care au fraudat fonduri europene dintr-un contract încheiat cu SC Hidro Parhova SA.

Povestea luptătorului anticomunist Ion Gavrilă Ogoranu. Cum a fentat miliţia şi securitatea timp de 26 de ani
Unul dintre cei mai cunoscuţi luptători anticomunişti români, Ion Gavrilă Ogoranu, a primit joi, 21 mai 2015, un moment special de respect şi apreciere pentru cele câteva decenii din viaţa sa pe care le-a dedicat în totalitate rezistenţei împotriva regimului comunist. La Sala Unirii a avut loc o nouă ediţie a simpozionului ”In memoriam Ion Gavrilă Ogoranu 1923 – 2006”.

Paturi noi pentru spitalul din Alba Iulia, donate de o fundaţie din Sibiu
Secţia de Chirurgie a spitalului din Alba Iulia, care la acest moment este parţial renovată, a primit mobilier nou donat de Fundaţia „Mission Without Borders” din Sibiu.

Transalpina de Apuseni - Lucruri puţin ştiute despre unul dintre cele mai întortocheate şi spectaculoase drumuri din România, făcut în sălbăticia munţilor
Drumul judeţean din Alba, care face legătura cu comunele Rîmeţ, Ponor şi Mogoş, poate fi o ”Transalpina” de Apuseni. Drumul străbate culmi de peste 1.000 de metri din sudul masivului muntos, o zonă de o frumuseţe rară, cu păduri, chei şi poieni spectaculoase.