adevarul

 

Ziarul adevarul - adevarul de seara - adevarul online

emag evomag amafashion ecco tinar
fashionup otter mycloset matar matar
Ziare romanesti recomandate

Stiri locale din Adevarul alba-iulia

Abonare newsletter ziarele.com

Adresa de e-mail:


(P) Asigurari RCA - cel mai bun pret *** Haine online


Ziarul Adevarul alba-iulia - Ultimele stiri Adevarul alba-iulia - 02.09.2014

FOTO „Lopta-pila“, sportul tradiţional la care se relaxau Avram Iancu şi tribunii Revoluţiei de la 1848 din Transilvania
Dintr-un document păstrat la Muzeul Naţional al Unirii din Alba Iulia  aflăm că tribunii Revoluţiei de la 1848 din Transilvania, în frunte cu Avram Iancu, se relaxau la „lopta-pila“. Este vorba de una dintre denumirile sub care este cunoscut jocul tradiţional al românilor-oina, care a intrat după 1989 în categoria sporturilor care „există, dar nu se practică“.

Doi tineri din Alba Iulia inculpaţi la Timişoara într-un dosar de trafic de migranţi. Unul a primit arest preventiv iar celălalt arest la domiciliu
Doi tineri din Alba Iulia, Radu Iacob Mihai, 28 de ani şi Moldovan Bogdan – 25 de ani, au primit mandate de arestare pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, infracţiuni de trafic de migranţi şi infracţiuni de complicitate la tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat. Hotârârea a fost luată de Tribunalul Timişoara iar dosarul a fost instrumentat de DIICOT.

VIDEO Start timid în executarea lucrărilor pe autostrada Sebeş - Turda
Începutul lunii septembrie 2014 înseamnă şi demararea lucrărilor pe autostrada Sebeş - Turda, proiect ce are ca termen de finalizare luna decembrie 2015. Primele lucrări sunt executate pe tronsonul 3 şi 4 între Aiud şi Turda.

Linkuri Sponsorizate

Preşedintele CJ Alba a primit medalia “Dimitrie Cantemir” a Academiei de Ştiinţe din Republica Moldova
Preşedintele Consiliului Judeţean Alba, Ion Dumitrel, a primit duminică medalia “Dimitrie Cantemir” a Academiei de Ştiinţe a Republicii Moldova. Distincţia i-a fost înmânată de preşedintele ASM, academician Gheorghe Duca, în cadrul unei ceremonii organizate în localitatea Truşeni, de lângă Chişinău.

FOTO VIDEO Cu monociclul la 220 metri înălţime pe turnul din Zlatna. O nouă aventură a acrobatului Flaviu Cernescu
Acrobatul Flaviu Cernescu, devenit celebru după momentele susţinute la show-ul ”Românii au talent”, a urcat din nou pe turnul fostului combinat de cupru din Zlatna, la o înălţime de 220 de metri. Îmbrăcat într-un costum de spiderman, Flaviu Cernescu a făcut o demonstraţie cu monociclul în vârful turnului.

VIDEO Revoluţia din 1989 la Stremţ, în Alba: mult vin, sarmale şi o pereche de palme pentru primăriţa comunistă
Un film documentar realizat de doi studenţi de la UNATC Bucureşti are ca temă principală modul în care s-a desfăşurat Revoluţia din 1989 în comuna Stremţ din judeţul Alba. Din relatările hilare ale actorilor nu lipsesc principalele ingrediente ale revoluţiei: terorişti, arme, tancuri, comunişti, dezinformare.

Aurul de la Pianu de Sus, cel mai bogat zăcământ aluvionar din România. A fost exploatat sute de ani cu şaitrocul
Cea mai cunoscută zonă cu aur aluvionar din România se găseşte în judeţul Alba, în zona comunei Pianu, în imediata apropiere a terenului de golf amenajat în urmă cu mai bine de 10 ani. Aurul a fost exploatată în această zonă începand din antichitate, activitatea minieră având amploare maximă între secolele XV si XIX.

Bărbat din Iaşi reţinut de poliţişti din Alba pentru şantaj. A cerut bani de la o firmă pentru că ar fi găsit o larvă într-0 cutie cu lapte
Un bărbat din judeţul Iaşi a fost reţinut de Poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale din cadrul Inspectoratului de poliţie Judeţean Alba pentru şantaj. Acesta a cerut bani unei societăţi comerciale producătoare de lactate, ameninţând că va da publicităţii faptul că, într-o cutie de lapte, a găsit o larvă.

Teren de golf lângă Alba Iulia într-o zonă de agrement amenajată de Primăria Ciugud
La distanţă de aproximativ 2 kilometri de Alba Iulia, în lunca râului Mureş, va fi amenajat un teren de golf. Iniţiativa aparţine Primăriei Ciugud, care va transforma o zonă de pe teritoriul satului Teleac într-un spaţiu de agrement pentru activităţi sportive şi recreative.

FOTO 102 ani de la zborul pionierului aviaţiei române peste Cetatea Alba Carolina
Zborul lui Aurel Vlaicu peste Cetatea din Alba Iulia a fost parte a turneului pe care pionierul aviaţiei române l-a făcut în vara anului 1912 în zece oraşe din Ardeal. Aeroplanul pilotat de Aurel Vlaicu s-a urcat la 700 de metri, coborând apoi deasupra caselor. Aparatul a „săgetat“ văzhuhul timp de 40 de minute.

Al cincilea supermarket Profi din Alba deschis la Ocna Mureş
Compania care deţine brandul Profi a deschis joi, 28 august 2014, cel de-al 244-lea supermarket din România, în oraşul Ocna Mureş din judeţul Alba. Noul magazin funcţionează în formatul standard, într-un spaţiu închiriat în centrul oraşului.

FOTO Ofertă inedită la o casă de vacanţă din Apuseni: „baie la ciubăr“ în loc de clasica piscină
O casă de vacanţă din Apuseni propune o idee inedită de relaxare pentru clienţii care îi trec pragul: „baie la ciubăr“. Proprietarul casei a construit un ”ciubăr”, adică un vas mare făcut din doage de lemn, care umplut cu apă devine o alternativă viabilă la o piscină clasică.

Concurs de mountain-bike pe un traseu de 20 de kilometri în masivul Şureanu
Pasionaţii concursurilor de bicicletă pe traseu montan sunt invitaţi sâmbătă, 30 august, la ora 12.00, la evenimentul Şureanu Mountain Bike. Competiţia are loc, în zona Munţilor Şureanu, pe un traseu de 20 de kilometri şi este organizată de Consiliul Judeţean Alba, în colaborare cu Alba Sport Vision şi clubul „Bicheru-Cycling”.

Şofer din Cugir reţinut de poliţie. A condus beat şi a acidentat mortal o femeie care circula pe bicicletă
Şoferul de 58 de ani din Cugir care a accidentat grav o tânără de 34 de ani din acelaşi oraş, iar, în urma leziunilor suferite aceasta şi-a pierdut viaţa, a fost reţinut de poliţişti. Bărbatul este cercetat pentru ucidere din culpă şi conducere sub influenţa alcoolului.

FOTO Băile Romane de la Cetea, o destinaţie turistică spectaculoasă prea puţin cunoscută şi promovată
La o distanţă de aproximativ 20 de kilometri de Alba Iulia, pe teritoriul comunei Galda de Jos, în Cheile Cetii, se află aşa-zisele Băi Romane. Denumirea populară a fost dată de localnici şi reprezintă o succesiune de patru cascade de mărimi diferite care au format la bază mici lacuri din apa curgătoare.