adevarul

 

Ziarul adevarul - adevarul de seara - adevarul online

Ziare romanesti recomandate

Abonare newsletter ziarele.com

Adresa de e-mail:


Mutari Internationale

Stiri locale din Adevarul alba-iulia

(P) Asigurari RCA - cel mai bun pret

Ziarul Adevarul alba-iulia - Ultimele stiri Adevarul alba-iulia - 27.07.2016

Alba Iulia, primul oraş inteligent din România. Peste 40 de companii vor să se implice în proiect
Consiliul local Alba Iulia a aprobat protocolul de colaborare între municipalitate şi Ministerul Comunicaţiilor provind proiect ”Smart City”. Oraşul va deveni astfel, până în 2018, primul oraş inteligent din România.

Primarul staţiunii turistice Arieşeni, achitat în primă instanţă pentru acuzaţia de conflict de interese
Primarul staţiunii turistice Arieşeni din judeţul Alba a fost achitat la Judecătoria Cîmpeni pentru infracţiunea de conflict de interese. Marin Vasile Jurj este acuzat că, în calitate de primar, a achiziţionat servicii de cazare de la pensiunea administrată de tatăl său.

Cascada Pişoaia şi Dealul cu melci, două frumuseţi spectaculoase din Apuseni
Cascada Pişoaia şi Dealul cu Melci sunt două rezervaţii aflate pe teritoriul administrativ al comunei Vidra, în Munţii Apuseni, foarte aproape una de cealaltă. În ultimii ani au devenit atracţii turistice căutate mai ales în sezonul cald. Avantajul este şi accesul foarte facil pentru vizitare.

VIDEO Accident cu 4 răniţi şi un mort pe DN1 la Teiuş. Un autoturism cu pacienţi pentru dializă a intrat într-un TIR
Un accident rutier s-a petrecut sâmbătă dimineaţa, în jurul orei 7:00, în localitatea Teiuş, pe DN1. Cinci persoane au fost rănite după ce un autoturism s-a izbit de un TIR.

Ştirile anilor '20: interlopi fioroşi, împuşcături şi atentate într-un oraş mic de provincie
Ştirile despre bandiţi, atentate şi incidente violente făceau rating şi acum aproape 100 de ani. Toate acestea se întâmplau la Alba Iulia, un mic orăşel de provincie cu o populaţie de circa 12.000 de locuitori.

Mii de fotografii în Gheţarul de la Scărişoarea pentru o imagine 3D a celui mai mare bloc de gheaţă din România
Peştera Gheţarul Scărişoara adăposteşte cel vechi şi cel mai mare bloc de gheaţă subterană din lume. Speologi din ţară au demarat cercetări pentru a realiza imaginea tridimensională a blocului de gheaţa. Pentru aceasta s-au realizat mii de fotografii care vor fi introduse într-un soft special ce va permite reprezentarea 3D a peşterii.

Cronici sportive din perioada interbelică: când arbitrii erau părtinitori
În perioada interbelică, în Alba Iulia, singurul sport de echipă practicat la scară mai mare era fotbalul. Clubul Unirea s-a înfiinţat în 1924 şi s-a înscris în campionat, mai întâi la nivel regional, apoi în diviziile oficiale. Presa vremii relata despre absenţa mişcării sportive din oraş, dar şi despre meciurile echipei locale în campionat.

Agent economic amendat cu 60.000 de lei de Garda de Mediu Alba pentru poluarea râului Galda VIDEO
Garda de Mediu Alba a sancţionat trei agenţi economici din zona Galda cu o amendă contravenţională de 60.000 de lei şi două avertismente, în urma producerii unei poluări accidentale, în urmă cu o săptămână, la confluenţa râului Galda cu râul Mureş, poluare manifestată cu mortalitate piscicolă.

Cele mai bune licee din Alba după mediile la admitere. Rezultatele sunt mai slabe faţă de anul 2015
Ministerul Educaţiei a publicat marţi, 19 iulie, rezultatele repartizării computerizate în învăţământul liceal de stat a absolvenţilor clasei a VIII-a. Cea mai mare ultimă medie de admitere (9,20) s-a înregistrat la Colegiul ”Horea, Cloşca şi Crişan” din Alba Iulia, specializarea ”Ştiinţele Naturii”.

Aventura unui minor la volan: de la Sibiu până la Nădlac cu 5 maşini furate
Poliţiştii din cadrul Poliţiei Oraşului Abrud au identificat un minor din Sibiu care a sustras 5 autoturisme de pe raza judeţelor Alba, Bihor şi Sibiu. Băiatul le-a abandonat pe drum, în mai multe localităţi din judeţele menţionate, şi a fost prins oraşul Nădlac.

Bijuteria arhitecturală de la Blaj. Palatul Cultural ce poate rivaliza cu orice sală de spectacole din Europa FOTO
Palatul Cultural din Blaj a trecut printr-o transformare spectaculoasă. La trei ani de la debutul lucrărilor, clădirea poate fi considerată unul dintre cele mai importante edificii culturale din judeţul Alba. Cu o investiţie de 1,2 milioane euro, suma estimată la începutul proiectului, pe structura ruinelor ce datează din 1936 a fost creată o adevărată bijuterie arhitecturală.

Apa din reţeaua publică a unei comune din Alba nu este potabilă. DSP a găsit nitraţi şi enterococci
Direcţia de Sănătate Publică Alba anunţă că în comuna Lunca Mureşului că apa de la robinet nu este potabilă şi este recomandat să fie folosită doar în scop menajer, fără a fi utilizată la prepararea hranei sau pentru băut.

Aproape 2.000 de locuinţe din Alba, fără energie electrică după furtuni cu vânt şi ploi
Aproape 2.000 de locuinţe au rămas fără energie electrică în urma fenomenelor meteorologice produse în perioada 16-17 iulie 106 în Alba. De asemenea au fost inundate curţi, anexe gospodăreşti, un drum judeţean şi o stradă.

Blestemul aurului din Apuseni. Prigoana comuniştilor împotriva celor care nu au predat la stat metalul preţios
Locuitorii din Roşia Montană şi Bucium au trăit totdeauna mai bine decât cei din jurul lor datorită bogăţiei în aur a pământurilor lor. Cu toate acestea, munţii aceştia „plini de aur” şi-au cerut şi luat „ofranda” în fiecare an şi nu oricum ci, în cea mai mare parte, curmând sufletele unor oameni tineri abia ajunşi în floarea vieţii.

Deţinutul care a vrut să omoare o judecătoare din Aiud cu un ciob de sticlă a fost trimis în judecată
Deţinutul de la Penitenciarul Aiud care a încercat să omoare o judecătoare în sala de judecată cu un ciob de sticlă a fost trimis în judecată. Tribunalul Alba judecă în 18 iulie primul termen al dosarului.