adevarul

 

Ziarul adevarul - adevarul de seara - adevarul online

emag evomag ecco tinar fashionup otter matar

(P) Asigurari RCA - cel mai bun pret *** Haine online


Ziarul Adevarul alba-iulia - Ultimele stiri Adevarul alba-iulia - 04.07.2015

Subiecte Bacalaureat 2015 Geografie, Biologie, Chimie, Fizică Alba
Bacalaureat 2015 Geografie, Biologie, Chimie, Fizică. Examenul de Bacalaureat 2015 se încheie astăzi cu probele scrise la Geografie, Biologie, Chimie şi Fizică. Subiectele la Bacalaureat 2015 Geografie, Biologie, Chimie, Fizică vor fi făcute publice după începerea examenului. Rezolvările subiectelor la  Geografie, Biologie, Chimie, Fizică vor putea fi urmărite şi pe adevarul.ro, după ora 12.00.

Prima decizie în dosarul de şantaj la adresa companiei Albalact: inculpatul a primit închisoare cu suspendare
Judecătoria Alba Iulia a pronunţat prima decizie în dosarul de şantaj în care un bărbat este acuzat că a cerut bani unui reprezentant al societăţii Albalact pentru a nu dezvălui faptul că a găsit o larvă într-o sticlă de lapte. Ioniţă Mihai Bogdan din Iaşi a primit închisoare cu suspendare sub supraveghere.

Bărbatul care a jefuit cu arma o casă de schimb din Alba Iulia, condamnat definitiv la închisoare cu executare
Bărbatul din Alba Iulia care a jefuit sub ameninţarea unei arme de foc o casă de schimb valutar a fost condamnat definitiv la 2 ani şi 3 luni de închisoare. Sentinţa a fost pronunţată la Curtea de Apel în 24 iunie 2015.

Linkuri Sponsorizate

Şofer prins în flagrant în timp ce încerca să mituiască un poliţist din Alba
n şofer care a condus o maşină neînmatriculată pe DN1, în judeţul Alba a încercat să dea mită 2.000 de lei unui poliţist de la Serviciul Rutier şi, în schimb, s-a ales cu flagrant şi dosar penal pentru două fapte.

Concursul pentru funcţia de preşedinte al Tribunalului Alba, câştigat de judecătoarea Ţâmpea Teodora Maria
Concursul organizat de Institutul Naţional al Magistraturii pentru funcţia de preşedinte al Tribunalului Alba a fost câştigat de judecătoarea Ţâmpea Teodora Maria. Procedura de selecţie organizată de INM a vizat şi posturile de preşedinte la Judecătoriile Blaj şi Cîmpeni, respectiv cel de procuror general adjunct la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia.

Cârciumile interbelice, locul unde se făcea politică, afaceri şi se pierdeau averi la jocurile de noroc
Cârciumile au reprezentat dintotdeauna locul unde se făcea politică, se discutau afaceri, bârfe, dar se pierdeau şi averi la jocurile de noroc. Fiecare oraş avea cârciumi celebre unde mergea lumea bună, dar şi stabilimente ”rău famate” frecventate de categoriile sociale defavorizate.

Subiecte Bacalaureat 2015 Istorie Alba
Examenul de Bacalaureat 2015 Istorie va fi susţinut miercuri, 1 iulie. În Alba, aproape 3.000 de candidaţi s-au înscris la toate probele de la Bacalaureat 2015. Subiectele la MAtematică Bacalaureat 2015 vor fi publicat pe adevarul.ro, după începerea examenului, iar rezolvările subiectelor la Istorie Bacalaureat 2015 vor fi prezentate pe adevarul.ro, după ora 12.00.

Subiecte Bacalaureat 2015 Matematică M1, M2, M3, M4 Alba. Doi candidaţi eliminaţi pentru tentativă de fraudă
Examenul de Bacalaureat 2015 Matematică va fi susţinut miercuri, 1 iulie. În Alba, aproape 3.000 de candidaţi s-au înscris la Bacalaureat. Subiectele la Bacalaureat 2015 Matematică vor fi publicate pe adevarul.ro, după începerea examenului. De asemenea, rezolvările subiectelor la Bacalaureat 2015 Matematică vor fi prezentate pe adevarul.ro, după ora 12.00.

FOTO Monument medieval dispărut din Cetatea Alba Iulia: biserica eremiţilor augustinieni
Cetatea Alba Iulia a avut în trecut şi alte monumente reprezentative care, în timp, au fost demolate sau distruse. Unul dintre acestea este Biserica eremiţilor augustinieni. Clădirea a fost cel de-al treilea monument medieval, din punctul de vedere al mărimii, din Cetate, după catedrala Sf. Mihail şi palatul episcopal.

Aventura ”Balaurului de Transilvania” la Alba Iulia: a dormit suspendat pe un stâlp de fier la zeci de metri de sol
Cel mai cunoscut practicant de slackline din România, Flaviu Cernescu, supranumit şi “Balaurul din Transilvania”, a pus la cale o nouă aventură. A dormit împreună cu un prieten suspendat pe stâlpul de fier care susţine trecerea peste râul Mureş, la Alba Iulia, a conductelor de alimentare cu apă potabilă.

Bărbatul din Sebeş care şi-a omorât concubina cu toporul în faţa copiilor a primit 10 ani de închisoare
Judecătorii Tribunalului Alba au fost blânzi cu bărbatul din Sebeş care şi-a ucis concubina cu toporul în faţa propriilor copii. Şamu Ilie, de 28 de ani, a fost condamnat la 10 ani de închisoare, pedeapsa minimă prevăzută pentru infracţiunea de omor. Decizia poate fi contestată la Curtea de Apel.

Perle la Bacalaureat 2015: „Politic, Ponta şi-a luat viaţa cu operaţia în Turcia”, „Fără Facebook, Otilia era introvertită. Nu avea unde se spovedi prietenilor din listă“
La trântă cu Limba şi literatura română. Au început să apară primele perle ale elevilor, la prima proba scrisă a examenului de Bacalaureat. De tot râsul sau plânsul, exprimările aparţin unor elevi care au stat 12 ani pe băncile şcolii.

Misterele accidentului aviatic de lângă Moscova, care ar fi putut schimba soarta României. Au vrut sovieticii să-l omoare pe Nicolae Ceauşescu în 1957?
În avionul prăbuşit în apropiere de Moscova, în toamna anului 1957, era o delegaţie a comuniştilor din România. Fostul dictator Nicolae Ceauşescu a scăpat doar cu câteva zgârieturi, dar şi-a pierdut un bun prieten.

Rezultate finale Evaluare Naţională 2015 Alba, după contestaţii: 50 de note au fost mărite, iar 9 scăzute
Rezultate finale Evaluare Naţionala, după contestaţii vor fi afişate marţi, 30 iunie. Inspectoratul  În Alba s-au depus un număr de 206 contestaţii. Rezultatele finale Evaluare Naţională 2015, după contestaţii vor fi publicate pe adevarul.ro, în scurt timp după afişarea acestora pe edu.ro.

Subiecte Bacalaureat 2015 Limba Maternă Maghiară şi Germană Alba
Examenul de Bacalaureat 2015 Limba Maternă va fi susţinut marţi, 30 iunie. În Alba, aproximativ 100 de candidaţi s-au înscris la Bacalaureat Limba Maternă Maghiară şi Germană. Subiecte, rezolvari subiecte limba maternă maghiară şi germană Bacalaureat 2015, subiecte Bacalaureat 2015 maghiară, subiecte Bacalaureat 2015 germană, toate vor fi prezentate pe adevarul.ro.