adevarul

 

Ziarul adevarul de azi - adevarul de seara - adevarul online

Ziare romanesti recomandate

Programul TV de Azi

Mutari Internationale

Stiri locale din Adevarul Zalau

(P) Asigurari RCA - cel mai bun pret

Ziarul Adevarul Zalau - Ultimele stiri Adevarul Zalau - 16.12.2017

Magistraţii ies în stradă împotriva modificării Codurilor Penale. Cristi Danileţ: „Este o ruşine ceea ce se întâmplă. Suntem cu ochii pe voi!“
Judecătorul clujean Cristi Danileţ a anunţat un protest fără precedent al magistraţilor din patru judeţe din nord-vestul ţării.

Dărnicie pe bicicletă. CicloMoşii aduc cadouri copiilor cu dizabilităţi
Îmbrăcaţi în Moş Crăciuni îmbujoraţi, câteva zeci de tineri pasionaţi de ciclism vor participa, pentru al patrulea an consecutiv, la o acţiune caritabilă.

Cinci construcţii de poveste în lume. Unde se află edificiul supranumit „castelul doamnelor“
Prezentate în basme drept nişte locuri încărcate de romantism, drame şi intrigi, reşedinţe pentru regi şi regine, cavaleri şi domniţe, multe dintre castelele care stau în picioare şi azi au fost construite mai degrabă pentru a servi ca fortăreţe, decât pentru a fascina prin aspectul lor.

Demisie la Spitalul Judeţean. Directorul de îngrijiri a cerut detaşarea la o altă unitate medicală
După şapte ani petrecuţi în funcţie, asistenta medicală a demisionat şi a ales să facă parte din echipa specialiştilor Spitalului din Satu Mare.

Târg caritabil cu bunătăţi tradiţionale. Zeci de gospodine îşi etalează măiestria ca să strângă fonduri pentru nevoiaşi
Aproximativ 100 de persoane s-au mobilizat într-un demers ce îşi propune să aducă zâmbetul pe feţele semenilor nevoiaşi.

Petiţia halucinantă şi plină de greşeli gramaticale a unui primar care propune transferarea poliţiştilor din comună. Ce răspuns a primit de la prefectură
Primarul a multiplicat petiţia ce se întinde pe cinci pagini în 600 de exemplare, câte unul pentru fiecare gospodărie din comună.

Direcţia Silvică scoate la vânzare 3.000 de pomi de Crăciun. Care sunt preţurile în acest an
Oficialii Direcţiei Silvice au anunţat că preţurile au rămas neschimbate faţă de anul trecut, brazii urmând să fie puşi în vânzare în a doua jumătate a săptămânii.

Sute de elevi pasionaţi de matematică se întrec la Concursul Naţional „Teodor Topan“
Competiţia este una cu tradiţie şi reprezintă un prilej pentru testarea potenţialului loturilor olimpice din clasele V-XII înaintea Olimpiadei de matematică.

Protest spontan la Casa de Pensii. Ce revendicări au salariaţii
Între orele 8 şi 10, lucrătorii instituţiei judeţene au oprit lucrul şi au ieşit în faţa instituţie, nemulţumiţi de nivelul salariilor.

Un biciclist lovit de maşină a decedat. Bărbatul a pierdut lupta cu viaţa pe patul de spital
Bărbatul a fost implicat într-un accident de circulaţie produs în urmă cu patru zile, pe DN 1H, în localitatea Şimleu Silvaniei.

Maşină lovită de tren. Şoferul avea o alcoolemie de 0,72 mg/l alcool în aerul expirat
Un autoturism a fost lovit de tren duminică seara, la o trecere de cale ferată, în urma impactului, un bărbat în vârstă de 68 de ani fiind rănit.

Povestea teologului care s-a convertit în paramedic: „Dacă aş ţine doar pentru mine talentul, aş da dovadă de egoism“
Preocupat să îi ajute pe cei din jurul său, un tânăr profesor de teologie s-a alăturat echipei de salvatori ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă.

Animale urâte şi bizare. Cum arată peştele gelatinos, una dintre cele mai inestetice creaturi ale Terrei
În timp ce cu unele creaturi natura s-a dovedit a fi generoasă, făcându-le pufoase, colorate şi drăgălaşe, pe altele pare să le fi desprins din cele mai înspăimântătoare coşmaruri.

Explozie puternică într-o garsonieră. Un chiriaş a încercat să-şi aprindă o ţigară
Deflagraţia urmată de incendiu a distrus locuinţa în care trăiau cu chirie două persoane. Un bărbat de 50 de ani şi o femeie de 53 de ani au fost transportaţi la spital.

Femeia care a pus pe picioare şura plină cu poveşti vechi ţărăneşti. Coordonează pe Facebook grupul „Daţi-ne şansa să ducem tradiţia mai departe“
Deşi a lăsat satul natal pentru oraş, sălăjeanca Crina Terec (43 de ani) nu şi-a uitat niciodată rădăcinile. După pierderea tatălui său, femeia a simţit nevoia de a face ceva prin care să îi cinstească memoria şi, în acelaşi timp, să readucă în lumină componente ale zestrei tradiţionale.