adevarul

 

Ziarul adevarul - adevarul de seara - adevarul online

emag evomag amafashion ecco tinar
fashionup otter mycloset matar matar

(P) Asigurari RCA - cel mai bun pret *** Haine online


Ziarul Adevarul Zalau - Ultimele stiri Adevarul Zalau - 23.04.2014

Cine a condus Sălajul după Revoluţie. Ce au fost şi ce au ajuns membrii CPUN
Imediat după evenimentele din decembrie 1989, în Sălaj, ca de altfel şi în celelalte judeţe ale ţării, a luat fiinţă Consiliul Judeţean Provizoriu al Frontului Salvării Naţionale din Sălaj, constituit în ziua de 22 decembrie 1989.

Sfântul Gheorghe şi războiul strigoilor
Potrivit credinţei populare, ajunul zilei de Sfântul Gheorghe este momentul magic în care strigoii se luptă pentru a pune stăpânire pe sate. Mulţi oameni păstrează încă obiceiurile prin care se apără de atacul sufletelor morţilor.

FOTO Zălăuanii au venit cu miile să ia Lumină
"Veniţi de luaţi lumină!". Este îndemnul la care au răspuns miile de zălăuani care au umplut până la refuz Catedrala Episcopală Sfânta Vineri din Zalău, dar şi curtea şi împrejurimile, pentru a asista la cea mai importantă slujbă de peste an.

Linkuri Sponsorizate

Ce gătim de Paşti: Friptură de ied cu comlău (muguri de hamei)
O reţetă tradiţională de Paşti de pe Valea Almaşului, judeţul Sălaj, umple casele de aromele combinate ale cărnii de ied cu cele ale verdeţurilor de sezon. Este vorba despre friptura de ied cu garnitură de muguri de hamei - sau comlău, cum i se spune hameiului în această parte de ţară - ale cărei secrete sunt dezvăluite pentru cititorii Adevărul de bucătarul Mircea Groza.

Înşelaţi prin metoda "accidentul". Doi zălăuani, lăsaţi de escroci fără o grămadă de bani
Două persoane din Zalău au fost înşelate într-o singură zi, una cu 2.000 lei, iar alta cu 12.500 lei şi 365 euro prin metoda cunoscută cu numele de "accidentul".

Au murit pentru credinţă. Preoţii ucişi de comunişti pentru că nu s-au lepădat de religie
În luna octombrie 1948, comuniştii au hotărât arestarea episcopilor, preoţilor şi credincioşilor greco catolici care se opuneau trecerii sub tutela ortodoxiei, regimul de la acea vreme decizând, în mod abuziv, să scoată Biserica Catolică în afara legii. Printre cei care au plătit, unii cu viaţa, pentru credinţa lor se numără şi preoţii martiri sălăjeni Ilie Borz şi Vasile Şuta.

Cum pot scăpa de stres bugetarii: excursii în Thailanda pentru cei cu lefuri mari şi mâncare din ştevie sau urzică pentru cei cu salarii mici
Bugetarii, în special cei care vin contact direct cu publicul mereu nemulţumit, suferă de stres, iar de aici apar tot soiul de probleme de sănătate.Este concluzia la care au ajuns reprezentanţii ITM Sălaj, după ce au analizat rapoartele trimise de instituţiile care au efectuat controalele medicale periodice.

FOTO VIDEO Senzualitate şi ritm la inaugurarea celei mai importante clădiri de patrimoniu din Zalău
Sala de bal în care pe vremuri dansau elitele Zalăului şi care se poate lăuda cu cea mai mare pictură murală din ţară a fost redată joi, 10 aprilie, publicului, după mai mulţi ani în care ea a fost fie în paragină, fie în reconstrucţie. Inaugurarea s-a făcut printr-un eveniment ce a inclus, printre altele, o demonstraţie de tango argentinian.

Cum era turnat la Securitate de către propriii colegi preotul Gheorghe Ţurcaş: „Erau şapte sau opt cei care mă turnau. Patru dintre ei erau preoţi”
Preot ortodox în perioada comunistă, însă cu o puternică filiaţie greco-catolică, părintele vicar foraneu greco-catolic Gheorghe Ţurcaş, din Şimleu Silvaniei, a trăit, recent, dezamăgirea de afla că, înainte de 1989 a fost turnat la Securitate chiar şi de unii dintre colegii săi pe care îi considera şi prieteni.

Cum a ajuns Elena Udrea să fie „patroană” în Sălaj
Fostul ministru al Dezvoltării, Elena Udrea, investeşte într-o staţiune balneară din Sălaj, pe care vrea să o transforme într-o alternativă la popularele staţiuni din Ungaria

Primul milionar al Sălajului a fost, înainte de Revoluţie, ofiţer de Securitate
Chiar dacă, oficial, nu există o statistică în acest sens, este limpede că primul sălăjean care s-a afirmat, după Revoluţie, prin averea sa este Viorel Stanca, primul şi singurul, deocamdată, om de afaceri din Sălaj ajuns în Top 300 Capital.

Cum erau raportate producţiile agricole în perioada comunistă în Sălaj
Parţial mit, parţial realitate. Cam aşa ar putea fi definită agricultura sălăjeană şi cea românească, în general, în perioada de dinainte de 1989, când, scriptic cel puţin, se obţineau producţii ce ar face acum să pălească de invidie orice antreprenor din domeniu.

FOTO Sala de bal a Zalăului, inaugurată cu un cocktail elegant. Cine dansa, pe vremuri, aici
Cunoscută de contemporani mai degrabă ca şi sala Cinematografului Libertatea, fosta sală de bal a oraşului, aflată în Clădirea Transilvania, revine de zilele acestea la strălucirea sa iniţială. Ea va fi inaugurată printr-un eveniment la care organizatorii impun ţinută "black tie".

FOTO Ofiţeri şi subofiţeri, avansaţi în grad înainte de termen de Ziua Jandarmeriei Române
Jandarmii sălăjeni au sărbătorit, joi, 3 aprilie, Ziua Jandarmeriei Române, printr-un eveniment festiv, la care au participat, alături de lucrătorii Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Sălaj, şi oficialităţi locale şi jurnaliştii.

FOTO 54 de CNS-işti pleacă săptămâna viitoare la olimpiadele naţionale. Cine sunt ei
Colegiul Naţional "Silvania" din Zalău dă, şi anul acesta, peste trei sferturi din olimpicii care reprezintă Sălaj la olimpiadele naţionale pe discipline de învăţământ, clasele IX- XII.