adevarul

 

Ziarul adevarul de azi - adevarul de seara - adevarul online

Ziare romanesti recomandate

Programul TV de Azi

Mutari Internationale

Stiri locale din Adevarul Zalau

(P) Asigurari RCA - cel mai bun pret

Ziarul Adevarul Zalau - Ultimele stiri Adevarul Zalau - 30.04.2017

O sălăjeancă de 18 ani, marea câştigătoare a Festivalului Naţional de Folclor „Valeria Peter Predescu“
Tânăra în vârstă de 18 ani a convins nu doar publicul, ci şi juriul de specialitate al concursului naţional de interpretare a cântecului popular românesc.

Top 7 metode pentru a scăpa de insomnii. Ce activităţi sunt indicate cu 2-3 ore înainte de a merge la culcare
Atât de necesar şi de recomfortant, un somn liniştit este greu de obţinut de către unii oameni. Grijile cotidiene, sforăitul partenerului, televizorul sau un bec apris, copiii ori animalele de companie ne pot perturba somnul.

Performanţă notabilă la Olimpiada Naţională. Un elev de la CNS, cel mai bun la engleză din ţară
Peste 320 de elevi din toată ţara s-au întrecut, în perioada 24-27 aprilie, la Piteşti, în cadrul Olimpiadei Naţionale de Limba Engleză. Sălajul a fost reprezentat de opt liceeni.

Bronz pentru HC Zalău. După o pauză de 5 ani, fetele lui Tadici urcă pe podium
Echipa antrenată de Gheorghe Tadici a reuşit să urce pe podiumul Ligii Naţionale, după victoria de vineri, 28 aprilie, în faţa celor de la Unirea Slobozia.

Poliţiştii, în stradă de 1 Mai. Ce recomandări au oamenii legii pentru o minivacanţă în siguranţă
Peste 300 de poliţişti vor fi prezenţi la datorie pentru asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică şi pentru prevenirea producerii oricăror evenimente negative, cu prilejul minivacanţei de 1 Mai.

"Tineri colecţionari din România". Costumul popular sălăjean, expus la Muzeul Etnografic al Transilvaniei
Două tinere promotoare ale creaţiei artistice tradiţionale româneşti reprezintă judeţul Sălaj la expoziţia ce are loc, în această perioadă, la Muzeul Etnografic al Transilvaniei.

FOTO Explozie de culoare la grădina botanică. Cum îşi aşteaptă vizitatorii unul dintre cele mai frumoase locuri din ţară
Celebrele lalale de la Grădina Botanică din Jibou sunt în floare, în această perioadă. Peste 40.000 de lalele, din soiuri diverse, unele aduse tocmai din Olanda, aşteaptă să fie admirate.

"Ce înseamnă să fii om". Instrumentul educaţional digital prin care elevii din Sălaj vor învăţa despre Holocaust
Graţie unui proiect Erasmus+ al Comisiei Suedeze de Luptă împotriva Antisemitismului, câteva sute de elevi sălăjeni din clasele VI-XII vor avea ocazia de a învăţa la clasă pe tema Holocaustului.

Navigatorul care a înconjurat lumea pe apă singur şi fără escale
La aproape un sfert de secol de la stabilirea recordului mondial, Sir Robin Knox-Johnston continuă să inspire noi generaţii de navigatori.

Colecţie de infracţiuni pentru un adolescent. Drogat şi fără permis, a plecat la plimbare cu o maşină furată din faţa blocului
Un bărbat a reclamat că în noaptea de 23 spre 24 aprilie, i-a fost furat autoturismul proprietate personală pe care îl parcase în faţa blocului.

Incendiu de la un aragaz lăsat nesupravegheat. Proprietara s-a intoxicat cu fum
Un aragaz de camping cu butelie lăsat nesupravegheat a provocat aprinderea unui teanc de ziare situate în imediata apropiere.

Rezultate dezastruoase la Definitivat 2017. Notaţi cu 10 la inspecţii, au primit 3 şi 4 la proba scrisă
În acest an, niciun candidat nu a reuşit performanţa de a obţine nota maximă la proba scrisă, cea mai bine pregătit cadru didactic fiind răsplătit cu 9,79.

Imagini superbe de la Mănăstirea Strâmba. Cum arată locul vizitat de mulţi credincioşi care-şi caută alinarea
Pasionat de fotografie şi recunoscut pentru preocuparea sa pentru promovarea frumuseţilor Sălajului, profesorul Mirel Matyas a postat pe contul său de Facebook mai mult imagini frumoase de la Mănăstirea Strâmba.

Şef de post prins beat la volan. Pedeapsa primită pentru că a refuzat recoltarea de probe biologice
Oprit în trafic de către colegii săi poliţişti, omul legii a suflat în etilotest, care a indicat o valoare a alcoolemiei de 0,67 mg/l în aerul expirat.

Rezultatele Olimpiadei Naţionale de Informatică. Cine sunt elevii sălăjeni care au excelat la competiţia şcolară
340 de elevi români în domeniul informaticii s-au întrecut în perioada 20-25 aprilie, la Braşov, la Olimpiada Naţională de Informatică pentru liceu.