adevarul

 

Ziarul adevarul - adevarul de seara - adevarul online

emag evomag ecco tinar fashionup otter matar

(P) Asigurari RCA - cel mai bun pret *** Haine online


Ziarul Adevarul Zalau - Ultimele stiri Adevarul Zalau - 24.10.2014

Ordonanţa traseiştilor face victime: doi consilieri locali din Zalău, propuşi pentru pierderea mandatelor
Doi consilieri locali din cadrul Consiliului Local Municipal Zalău care, în perioada ”de graţie” prevăzută de Ordonanţa 55/2014, cunoscută ca ”ordonanţa traseiştilor”, au făcut trecerea de la PNL la PLR, ar urma să îşi piardă mandatele. Pe ordinea de zi a şedinţei de luni, 27 octombrie, sunt incluse două proiecte ce vizează constatarea încetării de drept, înainte de termen, a mandatului celor doi.

FOTO Adrenalină şi aventură la Şcoala ”Gheorghe Lazăr”. Copii evacuaţi dintr-o sală de la ultimul etaj
O simulare desfăşurată de pompieri la Şcoala ”Gheorghe Lazăr” a crescut nivelul de adrenalină din corpul elevilor de acolo, care au văzut, majoritatea pentru prima oară, iar unii pe propria piele, cum decurge o acţiune de salvare a persoanelor surprinse de un incendiu.

Alegeri prezidentiale 2014: ”Pliante mincinoase” pentru pensionarii din Sălaj
Mai mulţi pensionari din Sălaj au primit de la poştaşi pliante care sugerau că Iohannis le va tăia pensiile dacă va ajunge preşedintele României şi că doar Ponta le poate garanta pensiile intacte. Incidentul a fost adus în atenţia Biroului Electoral Judeţean (BEJ) Sălaj.

Linkuri Sponsorizate

A murit pe loc după ce a fost izbit de o maşină şi proiectat în alta
Un bărbat de 58 de ani din localitatea sălăjeană Vîrşolţ a murit pe loc marţi seară într-un cumplit accident rutier, petrecut pe DN IH, între Şimleu Silvaniei şi Pericei. El a fost izbit de o maşină şi proiectat pe contransens, unde a fost lovit de un alt autoturism.

Poza selfie care îţi poate aduce 200 de lei. Ce ai de făcut pentru a câştiga banii
După ce în luna mai a venit în faţa publicului cu o nouă şi spectaculoasă expoziţie de bază, ce propune vizitatorului o călătorie în timp, expresiv ilustrată, Muzeul Judeţean de Istorie şi Artă din Zalău încearcă acum să-i câştige pe tineri de partea sa cu o metodă inedită: îi provoacă să îşi face un selfie la muzeu.

FOTO Vagon - cisternă plin cu 50.000 de litri de motorină, deraiat lângă Şimleu Silvaniei
Incident periculos în desfăşurare la ieşirea din oraşul sălăjean Şimleu Silvaniei, către Cehei. Un vagon - cisternă, încărcat cu 50.000 de litri de motorină, a deraiat  pe o cale ferată de manevră din apropierea depozitului de combustibil de acolo.

Când tocmeala ia locul legii. Aleşii din Sălaj care au ajuns după gratii ori care luptă în instanţă pentru a scăpa de închisoare
Conflict de interese, abuz în serviciu, fals intelectual. Sunt câteva dintre faptele de corupţie de care sunt acuzaţi mai mulţi primari şi foşti primari din Sălajul. Unul a ajuns deja în spatele gratiilor. Alţii - aşteaptă încă deciziile instanţelor de judecată.

Atenţie la ciupercile de pădure! Număr record de pacienţi diagnosticaţi cu intoxicaţii acute
Număr record de pacienţi diagnosticaţi cu intoxicaţie acută cu ciuperci. Doar de vineri până duminică, la Unitatea de Primire a Urgenţelor din cadrul Spitalului Judeţean Zalău au ajuns 12 sălăjeni care au avut nevoie de ajutorul medicilor, după ce au mâncat ciuperci culese de ei din pădure.

Preţul unui vot: 1,5 milioane de lei. Cum au ajuns consilierii locali dintr-un orăşel din Ardeal să plătească pentru votul lor
Primarul oraşului Cehu Silvaniei, din Sălaj, şi consilierii locali din mandatul precedent, 12 la număr, sunt puşi de instanţă de plătească în solidar aproape 1,5 milioane de lei unei firme din oraş căreia i-au blocat o investiţie din fonduri europene.

FOTO Seniorul Corneliu Coposu are statuie la Şimleu Silvaniei
În Parcul Central din Şimleu Silvaniei a fost dezvelit în weekend bustul fostului mare om politic Corneliu Coposu, de la al cărui naştere s-au împlinit anul acesta 100 de ani. Bustul a fost realizat de artistul sibian Nicu Mihoc.

Descoperire macabră: femeie moartă de mai multe zile, într-un bloc din Zalău
Trupul în descompunere al unei femei din Zalău a fost găsit în weekend în apartamentul în care aceasta locuia. Descoperirea macabra a fost făcută de pompieri, alertaţi de vecini.

Dispariţie sau aventură? Fata de 14 ani din Zalău dată în urmărire naţională a plecat de bunăvoie cu iubitul
Andreea, fata de 14 ani din Zalău, care a stârnit în weekend o adevărată isterie în mass -media şi pe reţelele de socializare după ce mama ei s-a adresat televiziunilor pentru a-şi găsi fata dispărută de acasă, ar fi plecat cu iubitul de bunăvoie.

FOTO Monarhiştii din Sălaj strâng rândurile
Alianţa Naţională pentru Restaurarea Monarhiei (ANRM) are, de săptămâna aceasta, filială şi în Sălaj. Sălăjenii cu idei monarhiste s-au întâlnit, joi, pentru a-şi alege organele de conducere.

Furia unei neveste:  o femeie şi-a lovit soţul cu o rangă în cap până i-a crăpat craniul
O femeie din Zalău este dovada vie a faptului că nu doar femeile sunt victimele violenţei domestice. Ea fost arestată preventiv ieri, după ce aproape că şi-a omorât soţul în bătaie.

FOTO Afterschool gratuit pentru elevi din două şcoli. O multinaţională finanţează programul
Un proiect-pilot, de susţinere a programului „Şcoala după şcoală“ de către o companie privată, se derulează, de zilele acestea, în două şcoli gimnazilae din  Zalău.