adevarul

 

Ziarul adevarul - adevarul de seara - adevarul online

Ziare romanesti recomandate

Abonare newsletter ziarele.com

Adresa de e-mail:


Mutari Internationale

Stiri locale din Adevarul Zalau

(P) Asigurari RCA - cel mai bun pret

Ziarul Adevarul Zalau - Ultimele stiri Adevarul Zalau - 25.08.2016

Ambasadori ai cântecului şi dansului popular din şapte ţări fac spectacol în Sălaj
Festivalurile internaţionale de folclor "Ecouri Meseşene" şi "Someş, cântecele tale" se unesc pentru al patrulea an consecutiv pentru a oferi iubitorilor de muzică şi dans popular trei zile de spectacole de calitate.

Zece sălăjeni s-au accidentat şi alţi 15 s-au îmbolnăvit la locul de muncă
Nouă accidente de muncă soldate cu zece victime s-au produs în primul semestru al acestui an, potrivit datelor prezentate de către reprezentanţii Inspectoratului Teritorial de Muncă Sălaj în cadrul Comisiei de Dialog Social desfăşurată joi, 25 august, la Prefectură.

MMC Biker’s Fest: Două zile cu motoare turate şi muzică rock la Broscărie
Motoare turate la maxim, cai putere, adrenalină şi concerte de muzică rock vor fi cuvintele de ordine ale acestui final de săptămână, la Ştrandul Termal “Brocărie”, din judeţul Sălaj.

Secretele monumentului de la Guruslău, un edificiu de 26 de metri ridicat în amintirea ultimei victorii a lui Mihai Viteazul
Construit în urmă cu 40 de ani, monumentul de la Guruslău a fost ridicat în cinstea victoriei obţinute în 3 august 1601 de Mihai Viteazul în faţa lui Sigismund Bathory. A fost, de altfel, ultima bătălie câştigată de către voievodul valah înainte de a fi asasinat, în 8 august 1601.

Un deputat îl acuză pe premierul Cioloş că nu-i pasă de problemele din judeţul natal: „Aşa-zisul Guvern de tehnocraţi nu are nicio răspundere în faţa nimănui“
Nemulţumit că nu a primit niciun răspuns de mai bine de două luni la o interpelare pe care a formulat-o, deputatul ALDE, Mirel Taloş, arată cu degetul înspre premierul Dacian Cioloş.

Războiul interjudeţean pentru Pizda Babei. Izvorul, marcat pe Google Maps, atrage „legiuni“ de turişti
Situat la graniţa dintre Sălaj şi Maramureş, izvorul cu nume deocheat este revendicat de locuitorii ambelor judeţe. Delimitarea cadastrală a teritoriilor administrative şi marcarea hotarelor a făcut lumină parţial în disputa istorică.

Primăria Şimleu intervine în scandalul unităţii de transfuzie din oraş. Va finanţa achiziţia de echipamente pentru obţinerea autorizaţiei
Unitatea de transfuzie sanguină din cadrul Spitalului Orăşenesc "Prof. dr. Ioan Puşcaş" din Şimleu Silvaniei trebuie să se conformeze  şi să obţină autorizaţia de funcţionare de la Direcţia de Sănătate Publică până în 1 noiembrie 2016.

Adevărul ascuns 71 de ani despre lovitura de stat din 23 August 1944. De ce a oprit Iuliu Maniu de la publicare un interviu istoric acordat de Corneliu Coposu
Marele om politic Corneliu Coposu a acordat pe 20 august 1945 un interviu amplu pentru Associated Press în care a dezvăluit în detaliu culisele acţiunii din 23 August 1944, care a condus la răsturnarea regimului dictatorial al mareşalului Ion Antonescu. Articolul n-a mai apărut la vremea respectivă în presa din România deoarece liderul ţărănist Iuliu Maniu l-a oprit de la publicare.

În arest preventiv pentru că au tâlhărit un bărbat în scara blocului. Unul dintre suspecţi este minor
Doi tineri din Zalău au fost arestaţi pentru 30 de zile, după ce au tâlhărit, în miezul nopţii, un bărbat în scara blocului.

Pelerinaj la Sighetu Marmaţiei. 70 de tineri parcurg 165 de km pe jos pentru a cinsti memoria lui Iuliu Maniu
70 de tineri de mai multe confesiuni pornesc, marţi dimineaţă, de la Bădăcin, în tradiţionalul pelerinaj la Sighetu Marmaţiei. Pelerinii vor parcurge pe jos 165 de kilometri, indiferent de condiţiile vremii, pentru a cinsti memoria lui Iuliu Maniu.

Pompierii au găsit trupul bărbatului înghiţit de apele Someşului
Zălăuanul de 41 de ani care se afla, duminică, 21 august, la o partidă de pescuit pe Someş, în apropiere de localitatea Ciocmani, şi-a găsit sfârşitul înecat în apele râului.

Tragedie pe Someş. Un bărbat s-a înecat în timpul unei partide de pescuit
Un zălăuan a murit duminică, 21 august, în jurul orei 16, sub privirile îngrozite ale prietenei lui, în timp ce se afla la pescuit, pe Someş.

Prim-procurorul Parchetului Sălaj s-a încuscrit cu primarul Şimleului
Adrian Ţurcaş, mezinul edilului din Şimleu Silvaniei, Septimiu Ţurcaş, s-a căsătorit, sâmbătă, 20 august. Aleasa inimii lui a fost nimeni alta decât Andrada Bologa, fiica prim-procurorului Parchetului de pe lângă Tribunalul Sălaj.

Povestea Cristinei Balaban, femeia care  s-a transformat în mamă adoptivă pentru 126 de copii singuri pe lume
Cristina Balaban a înfiinţat Asociaţia Benefacto, prin intermediul căreia luptă să facă fericiţi peste 100 de copii instituţionalizaţi la Cehu Silvaniei, în judeţul Sălaj

Nunta străbunicilor, recreată în detaliu după 75 de ani. Nepoata de 19 ani l-a avut drept mire pe un prieten bun din sat
O ceremonie de nuntă care a avut loc în anul 1941 într-o mică localitate din judeţul Sălaj, Marin, a fost reprodusă, după 75 de ani, de strănepoata miresei. Evenimentul a trezit din nou satul la viaţă, a implicat toată comunitatea locală şi ar putea ajuta la promovarea sătucului tot mai depopulat.