adevarul

 

Ziarul adevarul - adevarul de seara - adevarul online

emag evomag amafashion ecco tinar
fashionup otter mycloset matar matar

(P) Asigurari RCA - cel mai bun pret *** Haine online


Ziarul Adevarul Zalau - Ultimele stiri Adevarul Zalau - 17.04.2014

Au murit pentru credinţă. Preoţii ucişi de comunişti pentru că nu s-au lepădat de religie
În luna octombrie 1948, comuniştii au hotărât arestarea episcopilor, preoţilor şi credincioşilor greco catolici care se opuneau trecerii sub tutela ortodoxiei, regimul de la acea vreme decizând, în mod abuziv, să scoată Biserica Catolică în afara legii. Printre cei care au plătit, unii cu viaţa, pentru credinţa lor se numără şi preoţii martiri sălăjeni Ilie Borz şi Vasile Şuta.

Înşelaţi prin metoda "accidentul". Doi zălăuani, lăsaţi de escroci fără o grămadă de bani
Două persoane din Zalău au fost înşelate într-o singură zi, una cu 2.000 lei, iar alta cu 12.500 lei şi 365 euro prin metoda cunoscută cu numele de "accidentul".

Cum pot scăpa de stres bugetarii: excursii în Thailanda pentru cei cu lefuri mari şi mâncare din ştevie sau urzică pentru cei cu salarii mici
Bugetarii, în special cei care vin contact direct cu publicul mereu nemulţumit, suferă de stres, iar de aici apar tot soiul de probleme de sănătate.Este concluzia la care au ajuns reprezentanţii ITM Sălaj, după ce au analizat rapoartele trimise de instituţiile care au efectuat controalele medicale periodice.

Linkuri Sponsorizate

FOTO VIDEO Senzualitate şi ritm la inaugurarea celei mai importante clădiri de patrimoniu din Zalău
Sala de bal în care pe vremuri dansau elitele Zalăului şi care se poate lăuda cu cea mai mare pictură murală din ţară a fost redată joi, 10 aprilie, publicului, după mai mulţi ani în care ea a fost fie în paragină, fie în reconstrucţie. Inaugurarea s-a făcut printr-un eveniment ce a inclus, printre altele, o demonstraţie de tango argentinian.

Cum era turnat la Securitate de către propriii colegi preotul Gheorghe Ţurcaş: „Erau şapte sau opt cei care mă turnau. Patru dintre ei erau preoţi”
Preot ortodox în perioada comunistă, însă cu o puternică filiaţie greco-catolică, părintele vicar foraneu greco-catolic Gheorghe Ţurcaş, din Şimleu Silvaniei, a trăit, recent, dezamăgirea de afla că, înainte de 1989 a fost turnat la Securitate chiar şi de unii dintre colegii săi pe care îi considera şi prieteni.

Cum a ajuns Elena Udrea să fie „patroană” în Sălaj
Fostul ministru al Dezvoltării, Elena Udrea, investeşte într-o staţiune balneară din Sălaj, pe care vrea să o transforme într-o alternativă la popularele staţiuni din Ungaria

Primul milionar al Sălajului a fost, înainte de Revoluţie, ofiţer de Securitate
Chiar dacă, oficial, nu există o statistică în acest sens, este limpede că primul sălăjean care s-a afirmat, după Revoluţie, prin averea sa este Viorel Stanca, primul şi singurul, deocamdată, om de afaceri din Sălaj ajuns în Top 300 Capital.

Cum erau raportate producţiile agricole în perioada comunistă în Sălaj
Parţial mit, parţial realitate. Cam aşa ar putea fi definită agricultura sălăjeană şi cea românească, în general, în perioada de dinainte de 1989, când, scriptic cel puţin, se obţineau producţii ce ar face acum să pălească de invidie orice antreprenor din domeniu.

FOTO Sala de bal a Zalăului, inaugurată cu un cocktail elegant. Cine dansa, pe vremuri, aici
Cunoscută de contemporani mai degrabă ca şi sala Cinematografului Libertatea, fosta sală de bal a oraşului, aflată în Clădirea Transilvania, revine de zilele acestea la strălucirea sa iniţială. Ea va fi inaugurată printr-un eveniment la care organizatorii impun ţinută "black tie".

FOTO Ofiţeri şi subofiţeri, avansaţi în grad înainte de termen de Ziua Jandarmeriei Române
Jandarmii sălăjeni au sărbătorit, joi, 3 aprilie, Ziua Jandarmeriei Române, printr-un eveniment festiv, la care au participat, alături de lucrătorii Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Sălaj, şi oficialităţi locale şi jurnaliştii.

FOTO 54 de CNS-işti pleacă săptămâna viitoare la olimpiadele naţionale. Cine sunt ei
Colegiul Naţional "Silvania" din Zalău dă, şi anul acesta, peste trei sferturi din olimpicii care reprezintă Sălaj la olimpiadele naţionale pe discipline de învăţământ, clasele IX- XII.

FOTO Gara din Zalău, o clădire modernă ce va avea lift şi "foodcourt"
Nu este o clădire monument istoric, ca multe dintre gările din oraşele mari ale României, însă promite să fie una dintre cele mai frumoase gări din ţară, pentru că acolo s-au investit, în ultimii ani, sume importante de bani din fonduri europene.

Păcăleală sau propagandă: cum erau raportate „realizările” din agricultură în comunism
Oricât de poznaş şi de pus de glume ar fi fost ţăranul român de-a lungul istoriei, specialiştii în antropologie spun că sărbătoarea păcălelilor nu poate fi pusă pe seama predecesorilor noştri.

FOTO Episcopia Greco-Catolică de Oradea şi Consiliul Judeţean Sălaj îşi dispută în instanţă moşia lui Iuliu Maniu
Marele om politic Iuliu Maniu, fost premier al României şi unul dintre artizanii Marii Uniri, a lăsat, prin testament, conacul familiei sale de la Bădăcin, judeţul Sălaj, Episcopiei Greco-Catolice de Oradea. Nici până azi dorinţa testamentară a ilustrului om politic nu a fost încă împlinită.

VIDEO Cum spălau bani patronii arestaţi sâmbătă în Sălaj. Detalii de la procurori
Cei opt patroni din Sălaj arestaţi preventiv sâmbătă, 29 martie, foloseau în spălarea de bani firme fantomă, înfiinţată pe numele unor boschetari ori persoane cu venituri reduse, racolaţi de un fost poliţist din Tăşnad, judeţul Satu Mare, arestat şi el împreună cu cei opt.