adevarul

 

Ziarul adevarul de azi - adevarul de seara - adevarul online

Ziare romanesti recomandate

Programul TV de Azi

Mutari Internationale

Stiri locale din Adevarul Zalau

(P) Asigurari RCA - cel mai bun pret

Ziarul Adevarul Zalau - Ultimele stiri Adevarul Zalau - 19.02.2017

Poliţist chemat să aplaneze un conflict între un bărbat şi o femeie, trimis în judecată pentru c-ar fi atacat-o pe fiica acestora, în vârstă de 16 ani
Agentul de siguranţă publică este acuzat că ar fi lovit o adolescentă în vârstă de 16 ani, în timpul exercitării atribuţiilor de serviciu.

UPDATE Traficul a fost reluat pe E58. Bărbat rănit grav după ce o autocisternă cu motorină a intrat într-o autobasculantă
Se circulă în condiţii normale pe E58, în localitatea Gîlgău, după mai multe ore în care traficul a fost blocat din cauza unui accident rutier produs vineri dimineaţă, în care au fost implicate o autocisternă şi o autobasculantă.

Achitat pentru o faptă de abuz în serviciu, dar condamnat pentru alta. Ce pedeapsă a primit un primar care şi-a angajat ambele fiice la Primărie
Primarul a fost trimis în judecată în primăvara anului 2015, pentru mai multe infracţiuni de corupţie, conflict de interese şi abuz în serviciu.

UPDATE Accident mortal la TenarisSilcotub Zalău. Un agent de securitate a fost spulberat de locomotivă
Bărbatul în vârstă de 46 de ani şi-a găsit sfârşitul strivit de tren în timp ce lucra în schimbul de noapte la fabrica de ţevi din Zalău.

Recidivist arestat după ce a furat doi cai şi o căruţă
Un bărbat din comuna Plopiş, recidivist, îşi va petrece următoarele 30 de zile în spatele gratiilor, oamenii legii suspectându-l că este autorul a două furturi produse în noaptea de 13 spre 14 februarie.

Concurs pentru elevi. Se caută mesaje, fotografii şi filme antidrog
"Colorează-ţi viaţa altfel... fără droguri!" este tema ediţiei din acest an a concursului naţional "Mesajul meu antidrog", derulat de Agenţia Naţională Antidrog (ANA), prin Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Sălaj.

Firme închise pe bandă rulantă. În fiecare zi din 2016, cinci patroni au pus lacătul pe uşă
În timp ce peste 1.800 de firme au fost închise în cursul anului 2016, în peisajul economic al judeţului au apărut doar 1.200 de societăţi noi.

Arta ca terapie. Expoziţie cu lucrări ale copiilor cu boli rare
Expoziţia intitulată "ColaboRARE" este prilejuită de Ziua Internaţională a Bolilor Rare, celebrată în anii bisecţi în 29 februarie şi, ceilalţi ani, în 28 februarie.

Strănepotul lui Iuliu Maniu îi cere preşedintelui Iohannis reluarea căutărilor osemintelor marelui ţărănist
Demersul reprezintă o continuare a eforturilor familiei de a aduce la Bădăcin rămăşiţele pământeşti ale marelui om politic.

14 lucruri inedite despre corpul femeilor. De ce resimt durerea mai intens, dar au imunitate mai puternică decât bărbaţii
Cercetările ştiinţifice din ultima perioadă au oferit posibilitatea ca anumite calităţi unice ale anatomiei feminine să fie puse în lumină.

Omagiu pentru 546 de copii fără morminte. „Credeau că merg să facă duş. N-a fost apă, ci gaz“
1 milion de copii din întreaga lume au fost deportaţi în lagărele de exterminare naziste. Câteva sute din ei proveneau din oraşul Şimleu Silvaniei, acolo unde exista cea mai mare comunitate de evrei din judeţul Sălaj.

Iuliu Maniu a fost urmărit de Serviciul Secret de Informaţii, la ordinul Regelui Carol al II-lea. Ce informaţii furniza Corpul Detectivilor în radiotelegrame
În 1933, după ce a demisionat din funcţia de prim-ministru şi, mai apoi, din cea de preşedinte al PNŢ, Iuliu Maniu s-a retras la casa din localitatea sălăjeană Bădăcin. Patru ani mai târziu, când se pregătea să revină în forţă în viaţa politică, ţărănistul a fost luat în vizor de către reprezentanţii Serviciului Secret de Informaţii. Totul, din ordinul Regelui Carol al II-lea.

Biciclist mort după ce a intrat pe contrasens şi a fost izbit de o maşină
Un accident mortal s-a petrecut miercuri seara, în jurul orei 20.00, când un bărbat de numai 33 de ani şi-a pierdut viaţa pe DN 1C.

Ai de trimis un obiect de valoare prin poştă? Cum să te protejezi când coletul se pierde ori este distrus
Dacă ai de trimis prin poştă un telefon, un aparat foto sau orice alt obiect valoros pentru care  vrei să ai garanţia că va ajunge întreg la destinaţie, nu ar strica să iei în calcul încheierea unei "poliţe de asigurare".

Campania anti-PNŢ şi procesul lui Maniu, prin ochii comuniştilor: „Maniştii“ se împotriveau „drumului nou“
Viaţa politică din Sălaj a continuat să fie una agitată şi după alegerile parlamentare din noiembrie 1946, când comuniştii au ajuns la putere.