adevarul

 

Ziarul adevarul - adevarul de seara - adevarul online

emag evomag ecco tinar fashionup otter matar

(P) Asigurari RCA - cel mai bun pret *** Haine online


Ziarul Adevarul Zalau - Ultimele stiri Adevarul Zalau - 21.12.2014

FOTO Tânăra care îi ajută pe copiii lihniţi de foame, care muncesc, după şcoală, pentru a-şi întreţine familiile
Smaranda Cioban, o tânără de 26 de ani din Zalău, şi-a petrecut câteva luni în mijlocul elevilor din mahalalele oraşului indian Jaipur, cărora le-a oferit şansa la o educaţie mai bună.

Despre Revoluţie şi revoluţionari, la Zalău
Împlinirea a 25 de ani de la evenimentele din decembrie 1989 va fi marcată la Zalău prin obişnuitele ceremonii militare şi religioase, care vor fi urmate, anul acesta, şi o conferinţă în care se va vorbi despre contextul Revoluţiei şi despre ce a însemnat evenimentul în Sălaj.

Schimbări de ”peisaj” în dosarul traficanţilor de droguri din Zalău, cu clienţi chiar şi în rândul copiilor de 11 ani
Una dintre cele şapte persoane arestate la sfârşitul lunii noiembrie în dosarul vizând traficul de droguri de risc şi de mare risc din Zalău, în care o parte dintre consumatori erau copii, a ieşit din arest. Alţi doi ”colegi” i-au luat, însă, locul în spatele gratiilor.

Linkuri Sponsorizate

Adevărul despre produsul exclusivist românesc, criticat dur de tabloidul britanic Daily Mail: de ce costă 365 de euro borcanul de dulceaţă sau de miere
Publicaţia britanică Daily Mail arăta, zilele trecute, cu degetul, către o femeie din Viscri care ar vinde borcanul de gem cu 365 de euro după ce Prinţul Charles i-ar fi apreciat produsul. Jurnaliştii britanici au ”ratat” mierea din Sălaj, care se vinde la acelaşi preţ. Ambele produse ajung la această valoare cât de poate de justificat.

Multinaţionalele care schimbă programa învăţământului profesional. Ce meserii sunt vizate
Un parteneriat între mediul educaţional şi cel industrial se va concretiza, în curând, prin aprobarea unor noi standarde de pregătire profesională pentrul elevii din învăţământul profesional şi tehnic românesc

Cătălin Ţurcaş, tânărul de la Cambridge care i-a scris lui Iohannis să aibă grijă de ţară, vânat de arabi să le pregătească geniile la matematică
La 22 de ani, Cătălin Ţurcaş are deja în spate experienţe la care mulţi nici nu visează. Pasionat de matematică, i-a antrenat pe olimpicii din Arabia Saudită şi a primit deja o ofertă de doctorat în Anglia. Cătălin a fost foarte mediatizat în România, după alegerile prezidenţiale de luna trecută, când i-a trimis o scrisoare preşedintelui ales Klaus Iohannis.

Olandez cu afaceri în Sălaj, arestat pentru trafic de fiinţe umane. El obligase mai multe românce să se prostitueze în Olanda
Herman Wessels, un olandez în vârstă de 48 de ani care avea în Sălaj afaceri cu produse second-hand, a fost arestat provizoriu pentru 15 zile, după ce instanţele olandeze au emis pe numele său un mandat de arestare pentru trafic de fiinţe umane. Mai mult, autorităţile germane îl căutau de şase ani pentru o condamnare de 3 ani şi 10 luni de închisoare.

Bărbaţii care au plasat valută falsă în Transilvania şi în Austria şi Germania, trimişi în judecată
Cei doi bărbaţi, ambii cu domiciliul în judeţul Bihor, suspectaţi că plasau bancnote euro false şi prinşi de oamenii legii în 20 noiembrie în timp ce încercau să iasă din ţară prin Vama Borş, au fost trimişi  în judecată pentru plasare de monedă falsă.

Sălajul, ”gaura” de la mijlocul Autostrăzii Transilvania
Deşi de-o parte şi de alta a traseului sălăjean al Autostrăzii Transilvania se lucrează de zor, pentru tronsonul din Sălaj Guvernul se încăpăţânează să nu aloce fonduri, cu toate că fără cei  84 de kilometri de autostradă din judeţ investiţia, per ansamblu, nu-şi are rostul.

”Cântec pentru copiii lumii”. Din Zalău, România, pentru Jaipur, India
Un concert caritabil are loc marţi, 16 decembrie, la Zalău, banii donaţi de participanţi urmând să ajungă, la începutul anului viitor, la elevii unei şcoli dintr-o mahala indiană.

Rezultatele ediţiei a IX-a a Concursului Interjudeţean de Matematică „Teodor Topan“. Competiţia – dominată de clujeni şi băimăreni
Aproape 270 de elevi din clasele V-XII din Cluj, Bihor, Satu Mare, Maramureş, Bistriţa - Năsăud, Sălaj şi din Republica Moldova s-au întrecut sâmbătă, 13 decembrie, în cadrul Concursului Interjudeţean de Matematică ”Teodor Topan”, ediţia a IX-a, organizat la Şcoala ”Silvania” din Şimleu Silvaniei.

Se inversează „exodul creierelor“? Planurile unor „minţi de aur“ ale României: vor să studieze cât mai mult în Anglia, dar să se întoarcă acasă
La prima vedere, par nişte puşti obişnuiţi, cu preocupări şi visuri comune. Când încep să vorbească despre ceea ce fac, nimic nu mai pare comun ci, mai degrabă, desprins dintr-o lume despre care cei mai mulţi dintre noi doar am auzit: lumea elitei ştiinţifice, în care constatăm cu bucurie că românii sunt bine reprezentaţi.

Secretele elevilor români care şi-au transformat pasiunile în medalii la olimpiade internaţionale
Cristiana Petre (clasa a XI-a) şi Eszter Bogdan (clasa a X-a), din Zalău, au obţinut anul acesta locuri fruntaşe la olimpiade internaţionale doar prin plăcerea de a citi.

FOTO VIDEO Poveştile ce se ascund în spatele mormintelor vechi de mii de ani
O inedită expoziţie, mai cu seamă că suntem în pragul Sărbătorilor de Iarnă, a fost vernisată vineri, 12 decembrie, la Muzeul Judeţean de Istorie şi Artă Zalău. Chiar dacă, la prima vedere, expoziţia este una dedicată morţii, organizatorii se asigură că ea vorbeşte, de fapt, despre viaţă.

Administrator de firmă, arestat pentru evaziune fiscală. Prejudiciul produs de el - aproape 1,4 milioane de lei
Administratorul unei firme din Zalău a fost arestat preventiv vineri, 12 decembrie, într-un dosar de evaziune fiscală instrumentat de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Sălaj.