adevarul

 

Ziarul adevarul de azi - adevarul de seara - adevarul online

Ziare romanesti recomandate

Programul TV de Azi

Mutari Internationale

Stiri locale din Adevarul Zalau

(P) Asigurari RCA - cel mai bun pret

Ziarul Adevarul Zalau - Ultimele stiri Adevarul Zalau - 22.01.2017

Versuri secrete pe clopotele din bisericile din Sălaj. „Dacă interpretarea anului este corectă, clopotul datează de la 1514“
Pasiunea pentru fotografie, pentru călătorii şi pentru istoria judeţului natal i-au purtat paşii profesorului de matematică Mirel Matyas şi în turlele unor biserici din judeţul Sălaj, unde a descoperit că multe clopote sunt inscripţionate cu versuri sau cu date de identificare în limba latină. Fascinat de această descoperire, profesorul a studiat originea acestor inscripţii.

VIDEO Conditum paradoxum, cel mai gustos vin fiert. Care sunt secretele aromatei băuturi moştenite de la romani
Reţeta folosită de romani pentru prepararea vinului fiert a fost descoperită în lucrarea lui Marcus Gavius Apicius, „De re coquinaria“ (Despre bucătărie), prima carte de bucate a vremii.

"Noi despre noi", ghidul-manual prin care Sălajul îşi promovează zestrea cultural-istorică
Comorile dacilor, cetăţile şi castelele, bisericile şi mănăstirile, îndeletnicirile de odinioară, obiceiurile de iarnă ori oamenii de seamă ai Sălajului sunt promovate prin intermediul primului ghid-manual conceput în acest sens de către Muzeul Judeţean de Istorie şi Artă Zalău.

Legenda lui Buffalo Bill. Cum şi-a dobândit porecla personajul-simbol al Vestului Sălbatic
De-a lungul unei vieţi jumătate legendă, jumătate fabulaţie, William F. Cody întruchipează spiritul Vestului Sălbatic, creând un mit care dăinuieşte şi în prezent.

Începe lupta pentru gradaţiile de merit. Cum pot obţine dascălii un plus de 25% la salariu
Şi în acest an, personalul didactic din învăţământul preuniversitar de stat poate beneficia de recompense băneşti pentru implicarea în activitatea de la catedră.Şi în acest an, personalul didactic din învăţământul preuniversitar de stat poate beneficia de recompense băneşti pentru implicarea în activitatea de la catedră.

Bilanţ la doi ani de campanie publică: românii cu suflet mare au donat peste 200.000 de lei pentru salvarea Casei Memoriale "Iuliu Maniu"
Sute de oameni şi-au arătat solidaritatea şi au făcut donaţii în cadrul Campaniei Publice “Salvaţi istoria naţională, salvaţi Casa lui Iuliu Maniu”.

Se cauta studenţi pentru muncă în Germania. Ce condiţii pun angajatorii
Eşti student şi ai vrea să câştigi un ban în vacanţa de vară? Poţi alege unul dintre locurile de muncă puse la bătaie de angajatorii germani în domeniul hotelier-gastronomic, în gastronomia de sistem (fast-food), în producţia industrială ori în domeniul serviciilor.

Accident cu trei răniţi, după ce un autoturism a intrat într-o autoutilitară
Trei persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale, după ce au fost implicate într-un accident rutier petrecut din vina unui şofer neatent.

Cursuri gratuite de puericultură. Ce avantaje au tăticii cu diplomă
La cursuri pot participa şi tăticii, care, după naşterea copilului şi în baza atestatului de puericultură, vor putea beneficia de zece zile de concediu plătit.

Forţe proaspete în instanţele sălăjene. Cine sunt cei mai noi magistraţi
La instanţele din Sălaj îşi vor desfăşura activitatea noi magistraţi stagiari care au promovat anul trecut examenul de capacitate.

Andrei, băieţelul de 5 ani pe care l-a ajutat o întreagă comunitate, a pierdut lupta cu boala
Andrei Milaş, băieţelui în vârstă de doar cinci ani pentru salvarea căruia s-a mobilizat un întreg oraş, a pierdut, în această dimineaţă, lupta cu o boală necruţătoare. Diagnosticat la 3 ani şi 11 luni cu o formă agresivă de cancer, Andrei a plecat la îngeri după mai bine de un an petrecut prin spitale.

Cum a încercat Iuliu Maniu să salveze democraţia în România interbelică. Discursul în care a avertizat asupra pericolelor gândirii revizioniste
Iuliu Maniu a rămas în istorie drept un simbol al democraţiei, un lider politic care a luptat toată viaţa împotriva instaurării regimurilor dictatoriale.

Crin Bologa, prim-procuror din Sălaj: „Nu mai trebuie să ne bazăm doar pe talentul procurorului, ca acum 15 ani“
Campania „România infractorilor necunoscuţi“ continuă cu un interviu cu Crin Bologa, prim-procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Sălaj. Bologa vorbeşte despre cazurile cu autor necunoscut (AN), dar şi despre alte probleme ale instituţiei.

Poleiul a făcut victime: avalanşă de pacienţi cu mâini şi picioare rupte, la Urgenţe
Din cauza temperaturilor scăzute, trotuarele s-au transformat în adevărate patinoare, astfel că zeci de persoane s-au ales cu fracturi ori luxaţii după ce au căzut pe gheaţă.

Tânăr prins la furat de lemne de o patrulă a jandarmilor
Înăsprirea sancţiunilor aplicate celor care defrişează pădurile României nu pare să îi sperie pe amatorii de astfel de ilegalităţi.