adevarul

 

Ziarul adevarul - adevarul de seara - adevarul online

emag evomag ecco tinar fashionup otter matar

(P) Asigurari RCA - cel mai bun pret *** Haine online


Ziarul Adevarul Zalau - Ultimele stiri Adevarul Zalau - 29.08.2015

Schimbări de directori şi directori adjuncţi în şcolile din Sălaj. Cinci inspectori şcolari au renunţat la funcţii
De la 1 septembrie, 11 unităţi cu personalitate juridică din Sălaj vor avea directori noi. De asemenea, în opt unităţi se schimbă şi directorii adjuncţi, iar cinci inspectori şcolari au renunţat la funcţii.

FOTO Pelerinaj în memoria martirilor comunismului: 165 de kilometri pe jos de la Mormântul Simbol al lui Iuliu Maniu, la Cimitirul Săracilor din Sighet
80 de tineri din mai multe judeţe ale ţării au pornit duminică, 23 august, într-un pelerinaj închinat memoriei martirilor comunismului. Punctul de plecare al pelerinajului este Mormântul Simbol al lui Iuliu Maniu, din Bădăcin, iar destinaţia este Cimitirul Săracilor din Sighetu Marmaţiei, acolo unde se presupune că ar fi îngropat fostul lider politic român.

Adevărul despre „moartea din dulciuri“: când simţim prima oară acest gust. Topul alimentelor dulci care ne fac cel mai mult rău
Gustul dulce este unanim recunoscut drept ceva bun încă din primele clipe ale vieţii. Dulciurile, fie ele naturale sau artificiale, pot fi, însă, ceva rău pentru organism atunci nu sunt respectate câteva condiţii de bază.

Linkuri Sponsorizate

Sfârşit de drum pentru o tânără de 27 de ani. S-a spânzurat cu o eşarfă de un pom
Natalia, o tânără frumoasă de 27 de ani, dintr-un sat din Sălaj, a decis să-şi pună capăt zilelor. Localnicii spun că ea nu este la prima încercare de a-şi încheia socotelile cu viaţa şi pun comportamentul fetei pe seama unei labilităţi psihice.

Muntele Sfintei Treimi din Sălaj: secretele locului încărcat de misticism spre care se îndreaptă, în fiecare lună, mii de pelerini
Mânaţi de credinţă sau de curiozitate şi motivaţi invariabil de nevoia unei vindecări divine, trupeşti sau spirituale, mii de pelerini pornesc, la fiecare început de lună, către un loc din Sălaj pustiu până în urmă cu puţin timp.

Coadă pentru apa care nu e bună de băut. De ce stau zălăuanii la rând pentru a lua apă care nici măcar nu este potabilă
Cozile la izvoarele arteziene fac parte din ”peisajul” Zalăului de zeci de ani. Nici măcar inscripţiile care îi avertizează pe consumatori că apa nu este potabilă nu îi ţin pe zălăuani departe de aceste cozi.

VIDEO Cum se făceau casele în urmă cu o sută de ani. Tinerii care clădesc, în secolul XXI, pereţi din lut amestecat cu apă şi paie
Pereţii unei case ţărăneşti, ce va compune muzeul etnografic de la Iaz, sunt clădiţi, zilele acestea, din lut, apă şi paie, după o reţetă ”brevetată” de strămoşi. Totul se petrece într-un sat din judeţul Sălaj.

Admitere în magistratură: 34 de sălăjeni încearcă să devină judecători sau procurori
34 de absolvenţi de Drept s-au înscris la concursul de admitere în magistratură sau la Institutul Naţional al Magistraturii, organizat în perioada aceasta de această instituţie.

Lectorul universitar prins că vindea lucrări de licenţă studenţilor va fi scos de după gratii şi plasat în arest la domiciliu
Judecătorii Curţii de Apel Cluj au respins marţi, 18 august, contestaţia formulată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Sălaj împotriva deciziei Tribunalului Sălaj de înlocuire a măsurii arestului preventiv cu arestul la domiciliu în cazul Marianei Popa, lectorul universitar prins că vindea lucrări de licenţă studenţilor.

Care sunt diferenţele dintre maghiari şi secui. O istorie comună controversată: ce îi uneşte şi ce îi desparte
Problema posibilei origini comune a maghiarilor şi secuilor din România reprezintă o permanentă sursă de controverse între istorici. Specialiştii au formulat de-a lungul anilor mai multe teorii.

Situl arheologic cu cele mai multe tezaure dacice, după Sarmizegetusa. Kilogramele de bijuterii de aur şi argint descoperite acolo sunt expuse în Viena şi Budapesta
Situl arheologic de pe Măgura Şimleului, din Sălaj, este situl cu cea mai mare densitate de tezaure dacice din ţară, după Sarmizegetusa. 15 tezaure dacice au fost descoperite acolo, cel mai important fiind un tezaur de argint descoperit în 1986, care cântăreşte peste două kilograme.

FOTO Sărbătoare la Strâmba. Sute de credincioşi şi zeci de preoţi au participat la hramul mănăstirii
Sute de credincioşi şi zeci de preoţi au participat sâmbătă, 15 august, la hramul Mănăstirii Strâmba şi Sălaj. Slujba a fost oficiată de un sobor de 20 de preoţi, în frunte cu Episcopul Petroniu al Sălajului.

Procurorii strică „piaţa“ lucrărilor de licenţă de-a gata. Lector universitar, trimis în judecată într-un dosar ce acoperă trei judeţe
Un lector universitar de la Facultatea de Ştiinţe ale Educaţiei, Psihologie, Educaţie Fizică şi Sport din cadrul Universităţii „Vasile Goldiş” a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Sălaj, sub acuzaţia de luare de mită. Mai exact, procurorii spun că lectorul vindea lucrări de licenţă gata făcute studenţilor, pretinzându-le sume cuprinse între 250 şi 300 de euro.

Încă o viaţă curmată înainte de vreme: un bărbat a murit după ce, dorind să evite un câine, s-a răsturnat cu ATV-ul
Un bărbat de 47 de ani din localitatea sălăjeană Şărmăşag a murit joi, 13 august, după ce s-a răsturnat cu ATV-ul pe un drum drept. Localnicii spun că bărbatul a vrut să evite un câine, moment în care autovehiculul s-a dezechilibrat şi s-a răsturnat.

La un pas de încă o tragedie. O basculantă plină cu nisip a ieşit de pe drum şi s-a izbit de o casă
O basculantă încărcată cu nisip s-a oprit joi, 13 august, în zidul unei case de pe marginea drumului naţional DN 1H din localitatea Crişeni. Din fericire, cu excepţia şoferului, care a fost rănit uşor, teribilul accident nu a făcut victime.