adevarul

 

Ziarul adevarul - adevarul de seara - adevarul online

Ziare romanesti recomandate

Abonare newsletter ziarele.com

Adresa de e-mail:


Mutari Internationale

Stiri locale din Adevarul Zalau

(P) Asigurari RCA - cel mai bun pret

Ziarul Adevarul Zalau - Ultimele stiri Adevarul Zalau - 04.05.2016

Un teolog ajuns bancher în SUA doreşte să fie primar al Zalăului
În vârstă de 37 de ani, Vasile Cristian Lungu este candidatul Partidului Mişcarea Populară Sălaj pentru Primăria Zalău. Născut în Zalău, aspirantul la fotoliul de edil şi-a petrecut ultimii 16 ani în Statele Unite ale Americii, unde a lucrat în sistemul bancar.

Angajări la Poliţie. Cine sunt sportivii sălăjeni care râvnesc la epoleţi
Lupta pentru cele 22 de posturi de agent de poliţie în comunele sălăjene s-a dovedit a fi una acerbă. Printre cei care visează să îmbrace uniforma de poliţist se numără şi nume grele din sportul sălăjean.

Ce a decis Curtea de Apel Cluj în cazul magistratului sălăjean suspectat de corupţie
Patriţiu Dărăban, vicepreşedinte al Tribunalului Sălaj, va sta încă 60 de zile sub control judiciar, au decis, în noaptea de marţi spre miercuri, magistraţii Curţii de Apel Cluj. Magistratul este acuzat de constituirea unui grup infracţional organizat, luare de mită în formă continuată şi abuz în serviciu.

La un pas de tragedie. O mamă şi copilul ei de 10 luni au scăpat ca prin urechile acului dintr-un incident provocat de un şmecher cu BMW
O femeie din Zalău a trecut prin clipe de groază, în a doua zi de Paşte, pe drumul E81, în timp ce mergea de la Cluj-Napoca, acasă, la Zalău. Întreaga păţanie a fost filmată cu camera de pe bordul maşinii.

Tragedie în prima zi de Paşte! Un bătrân de 81 de ani a ars de viu în propria locuinţă
Un bărbat în vârstă de 81 de ani, din comuna Treznea, a ars de viu în prima zi de Paşte, după ce locuinţa sa a fost cuprinsă de flăcări.

Mii de miei au fost sacrificaţi în Sălaj pentru masa de Paşte
Sălăjenii au sacrificat în acest an, pentru masa de Paşte, cel puţin 7.200 de miei şi iezi, arată datele oficiale ale Direcţiei Sanitar Veterinare şi Pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Sălaj. Alte câteva mii au fost sacrificaţi în gospodăriile proprii.

Hristos a înviat! Zălăuanii au luat Lumina Sfântă
Credincioşii din Zalău au primit vestea Învierii Mântuitorului Iisus Hristos. Cei mai mulţi au ales să ia parte, în această noapte sfântă, la slujba religioasă oficiată la Catedrala Episcopală "Înălţarea Domnului", acolo unde a fost prezent şi PS Petroniu, Episcopul Sălajului.

Spitalul Judeţean Zalău foloseşte lunar sute de litri din dezinfectanţii suspectaţi că ar fi neconformi
Cinci din cele şase spitale din judeţ au contracte cu Hexi Pharma, compania implicată în amplu scandal al dezinfectanţilor diluaţi.

Scene cutremurătoare în centrul Zalăului. Patimile lui Hristos, retrăite de credincioşi
Peste 1.000 de zălăuani de toate vârstele au luat parte, în Vinerea Mare, la reprezentarea dramatică a “Drumului Crucii” pe care Iisus Hristos l-a parcurs spre Golgota înainte de a fi răstignit.

Ce program au de Paşte spitalele şi farmaciile din Sălaj
Asistenţa medicală de urgenţă prespitalicească şi spitalicească va fi asigurată în permanenţă în perioada Sărbătorilor Pascale, în toate unităţile sanitare publice din judeţ.

Un consilier municipal, găsit incompatibil de ANI
Consilierul local Eugen Pop, director al Companiei de Apă Sucursala Zalău, a fost declarat incompatibil de către Agenţia Naţională de Integritate (ANI).

Licean arestat pentru import de cannabis. Băiatul cumpărase drogurile de pe internet pentru a le consuma cu prietenii
Magistraţii Tribunalului Sălaj au admis propunerea DIICOT Sălaj de plasare în arest la domiciliu a unui adolescent care a importat din Canada peste 50 de grame de cannabis.

Iubeşti ciclismul? Ai condiţie fizică bună? Vino la „Sălaj Velo Tur”!
Aproximativ 200 de ciclişti vor lua startul competiţiei „Sălaj Velo Tur”, un tur de ciclism pe şosea programat pentru 14 mai. Potrivit organizatorilor, concursul are un nivel mediu-avansat şi se adresează atât sportivilor legitimaţi, cât şi amatorilor cu pregătire fizică adecvată, care vor avea de parcus unul dintre cele două trasee.

Primarii pe viaţă ai României. Un edil sălăjean este neclintit din scaun de 27 de ani
Sălajul nu duce lipsă de edili pentru care a fi primar a devenit o meserie, cei mai mulţi provenind din rândurile social-democraţilor. Unii dintre ei îşi ocupă fotoliile de mai bine de două decenii, iar în acest an speră să prindă un nou mandat.

Obiceiuri de Paşte în Sălaj: Bărbaţii comunei Rus se întrec în ciocnitul ouălor roşii
Un obicei unic în ţară se păstrează, de mai bine de 100 de ani, în comuna Rus din judeţul Sălaj. An de an, în prima zi de Paşte, la ieşirea din biserică, bărbaţii participă la ciocotă, un concurs de spart ouă roşii.