adevarul

 

Ziarul adevarul - adevarul de seara - adevarul online

emag evomag ecco tinar fashionup otter matar

(P) Asigurari RCA - cel mai bun pret *** Haine online


Ziarul Adevarul Zalau - Ultimele stiri Adevarul Zalau - 26.04.2015

Femeia care şi-a măcelărit mama cu satârul, eliberată din arest. Cererea de eliberare a fost făcută chiar de procurori!
Claudia, femeia de 43 de ani din Zalău care şi-a măcelărit în 27 martie propria mamă, scapă de arestul preventiv, precum şi de răspunderea penală pentru fapta sa.

Se caută viitori poliţişti. Ce ofertă există pentru sesiunea 2015
Tinerii care îşi doresc o carieră de poliţist sunt aşteptaţi la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Sălaj, care începe de joi, 23 aprilie, procesul de recrutare a candidaţilor.

23 de posturi de inspector şcolar, scoase la concurs. Candidaţii nu vor susţine probele la Bucureşti
După ce, începând cu luna martie, au fost organizate concursuri pentru funcţiile de inspector şcolar general, inspector şcolar general adjunct şi director al Casei Corpului Didactic, a venit acum rândul inspectorilor şcolar să intre în concurs.

Linkuri Sponsorizate

Un elev de gimnaziu a gândit un auxiliar pentru studiu geografiei la clasele a VI-a
Un elev din clasa a VII-a la Şcoala Gimnazială ”Mihai Eminescu” din Zalău, olimpic la geografie, a scris şi editat un auxiliar pentru studiul geografiei de clasa a VI-a. Lucrarea a apărut, zilele acestea, la Editura ”Caiete Silvane”.

Cezariană sau naştere naturală, avantaje şi dezavantaje. Care variantă implică mai puţine riscuri şi cum ştii ce ţi se potriveşte
De frica durerilor naşterii, tot mai multe femei aleg să-şi aducă pe lume copiii prin cezariană. Interesant este că şi numărul medicilor care susţin că cezariana este o opţiune mai bună este tot mai mare.

Iuliu Maniu, aşa cum un singur om şi-l poate aminti: „Simţeai că nu-l poţi minţi niciodată, avea o privire frumoasă, ochi albaştri, pătrunzători”
Descrierea făcută lui Iuliu Maniu îi aparţine Flaviei Coposu, sora Seniorului Corneliu Coposu, care îl cunoscuse personal pe Maniu date fiind relaţiile de rudenie dintre cele două familii.

FOTO Străinii care îşi fac propria universitate în România: o multinaţională a construit o şcoală de 14 milioane de dolari
Terra, Marte, Venus, Jupiter... sunt doar câteva dintre amfiteatrele şi sălile în care se vor pregăti, înainte de a intra în producţie, angajaţii companiei Tenaris din întreaga Europă de Est. Sălile fac parte din TenarisUniversity, o facilitate inaugurată sâmbătă, 18 aprilie, la Zalău, a cărei construcţie a costat 14 milioane de dolari, sumă la care se adaugă dotări de alte patru milioane de dolari.

Miturile despre alcool, spulberate: cui pe cui nu se scoate, iar apa face bine când eşti mahmur. Ce aliment trebuie să mănânci înainte de a te apuca de băut
Neplăcerile de a doua zi produse de consumul de alcool pot fi prevenite printr-o metodă foarte simplă. Specialiştii mai spun, de asemenea, că o modă a momentului, amestecarea alcoolului cu băuturile energizante, amplifică mahmureala de a doua zi.

Numărul sălăjenilor care au câştigat la Loteria bonurilor fiscale a ajuns la 97
Până joi, 16 aprilie, la ora 15:00,  la nivelul Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice Sălaj au fost prelucrate un număr de 97 cereri de revendicare a premiilor la Loteria bonurilor fiscale, transmit reprezentanţii instituţiei.

Ce s-a întâmplat cu obiectele care i-au aparţinut lui Iuliu Maniu. Lupta urmaşilor pentru recuperarea bunurilor marelui om politic
Ofiţerul politic al închisorii de la Sighetu Marmaţiei a păstrat pălăria, bastonul, o batistă cu monogramă şi o matriţă de lemn ce i-au aparţinut lui Iuliu Maniu, închis acolo. O femeie din Cluj are şi acum un tablou înfăţişându-l pe Avram Iancu, deţinut de familia Maniu şi ajuns în condiţii cel puţin tulburi la noul deţinător.

Premierul Victor Ponta este aşteptat sâmbătă, la Zalău, la inaugurarea unei universităţi private
Victor Ponta va participa sâmbătă, 18 aprilie, la inaugurarea TenarisUniversity, construită la Zalău de compania multinaţională Tenaris. Valoarea investiţiei este estimată la 14 milioane de dolari.

Ei sunt elevii cu care ne mândrim: olimpicii care au câştigat premii la naţională
Zeci de elevi olimpici sălăjeni s-au întors, zilele trecute, de la etapa naţională a olimpiadelor şcolare cu premii şi menţiuni. Lista lor a fost făcută publică miercuri, 15 aprilie, într-o conferinţă de presă, de inspectorul şcolar Marcel Lucaciu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar.

Sălaj: Numărul câştigătorilor Loteriei Bonurilor Fiscale a ajuns la 61
Până miercuri, 15 aprilie, la ora 12.00, 61 de persoane din Sălaj s-au prezentat la unităţile ANAF cu dovada că au câştigat la Loteria bonurilor fiscale. Numărul lor ar putea creşte în perioada următoare, întrucât termenul până la care se pot revendica premiile expiră abia la jumătatea lunii mai.

Cei doi care au speriat Sălajul
Doi infractori de etnie romă au reuşit să-i bage în sperieţi pe locuitorii satelor din sud-vestul Sălajului, după ce , din 2013 încoace, au reuşit să dea mai multe spargeri, unele cu violenţă, scăpând, de fiecare dată, neprinşi.

Cavalerii de Malta îşi fac reşedinţă într-un conac din Sălaj
Un conac din Sălaj, datând de la sfârşitul secolului al XIX-lea, va fi amenajat pentru a deveni sediul din România al Ordinului Cavalerilor de Malta. Clădirea a fost cumpărată cu 200.000 de euro de la foştii proprietari şi a intrat deja într-un proces de restaurare.