adevarul

 

Ziarul adevarul - adevarul de seara - adevarul online

emag evomag ecco tinar fashionup otter matar

(P) Asigurari RCA - cel mai bun pret *** Haine online


Ziarul Adevarul Zalau - Ultimele stiri Adevarul Zalau - 26.11.2014

Reţea de traficanţi care ”aproviziona” cu droguri cluburile şi localurile din Sălaj, destructurată de poliţişti şi procurori. 100 de persoane aduse la audieri
Poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Sălaj şi procurorii D.I.I.C.O.T. –  B.T. Sălaj au efectuat în cursul zilei de marţi, 25 noiembrie, 13 percheziţii pe raza municipiilor Zalău, Cluj-Napoca şi Ploieşti, la membrii unei grupări specializate în trafic de droguri de risc şi trafic de substanţe cu efecte psihoactive.

28 de persoane, implicate în accidente de muncă în Sălaj. Două şi-au pierdut viaţa
Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Teritorial de Muncă Sălaj, în perioada iulie – octombrie 2014, la nivelul judeţului au avut loc 15 accidente de muncă. 28 de lucrători au fost accidentaţi, doi dintre aceştia mortal.

FOTO Recompense pentru excelenţă. Cine sunt cei mai performanţi elevi ai momentului
Elevii premiaţi la olimpiadele şi concursurile şcolare naţionale şi internaţionale au fost recompensaţi, miercuri, cu premii în bani, în cadrul Galei Olimpicilor, oganizată de Inspectoratul Şcolar.

Linkuri Sponsorizate

Promisiuni în an electoral. Ce s-a ales de „profeţiile” făcute la Zalău de membrii Guvernului Ponta
Membri ai Cabinetului Ponta, în frunte cu premierul, s-au perindat prin Sălaj, în anul electoral 2014, lansând ”profeţii” despre viitoare realizări regionale ori naţionale.

Percheziţii DIICOT. Firme din Sălaj, implicate în afaceri ilegale cu administratorii unui club de fotbal din Ploieşti
Poliţiştii Biroului de Combatere a Criminalităţii Organizate au efectuat în această dimineaţă percheziţii în Sălaj, în cadrul unei acţiuni coordonate de DIICOT Ploieşti. Este vizată o grupare infracţională specializată în evaziune fiscală şi spălare de bani, structurată în jurul unui club de fotbal din Ploieşti.

Răsturnare de situaţie în cazul investiţiei de la Cehu Silvaniei blocate de consilierii locali
Răsturnare de situaţie în procesul dintre foştii consilieri locali şi primarul oraşului Cehu Silvaniei, pe de-o parte, din o societate care deţine acolo o fermă de porci, pe de altă parte. Curtea de Apel Cluj a dat câştig de cauză aleşilor, după ce, în primă instanţă, câştigase societatea.

Prefectul ”apolitic” al Sălajului, acuzat de ”ingerinţe în politică”. Prefectul, la rândul său, acuză
Încheierea alegerilor prezidenţiale nu a adus liniştea în politica sălăjeană. Primarul Zalăului, Radu Căpîlnaşiu, care este şi preşedintele PNL Sălaj, îl acuză pe prefectul Ionel Ciunt de ingerinţe în politică. Prefectul acuză, la rândul său, presiuni.

Liberali până la moarte. Primarii care nu s-au lăsat cumpăraţi cu promisiuni. „Roata merge roată!”
Înainte de ”Ordonanţa traseiştilor”, PNL avea în Sălaj 11 primari. 10 a rămas în partid şi după campania de racolare dusă în baza acelei ordonanţe, unii dintre cei 10 mizând pe statornicie, în detrimentul iluziei unui câştig imediat.

VIDEO Alice Ghile, la Next Star cu o piesă celebră a lui Mariah Carey. Ce au decis juraţii
Alice Ghile, fetiţa din Zalău cu voce de aur, s-a aflat săptămâna aceasta în faţa juraţilor de la Next Star, participând la cea de-a zecea emisiune din sezonul IV al show-ului de la Antena 1.

FOTO Ei sunt cei mai talentaţi actori în devenire din Sălaj
Cea de-a patra ediţie a Festivalului Judeţean de Teatru pentru Elevi şi-a desemnat duminică, 23 noiembrie, câştigătorii. Aceştia au fost selectaţi de juriu din cei aproape 500 de participanţi.

FOTO Corneliu Coposu, comemorat în satul natal
Regretatul om politic român Corneliu Coposu a fost comemorat sâmbătă, 22 noiembrie, în satul său natal, Bobota, din judeţul Sălaj. Zeci de persoane au adus, astfel, un omagiu, Seniorului, la împlinirea a 19 ani de la moartea sa.

Ce scumpiri aduce 2015 în Zalău: cresc taxele şi impozitele locale şi taxa de colectare a deşeurilor
Anul 2015 ar urma să aducă la Zalău majorări de taxe şi impozite locale. Singura şansă ca aceste majorări se nu se aplice ar fi neaprobarea lor de către consilierii locali municipali.

Alegeri prezidenţiale 2014: Cum s-au împărţit Klaus Iohannis şi Victor Ponta pe voturi în Sălaj
Preşedintele ales al românilor, Klaus Iohannis, a aduna în Sălaj 77.397 de voturi valabile (62,93 la sută), în timp ce contracandidatul său, Victor Ponta, a fost votat de 45.582 de sălăjeni (37,06 la sută). Pe unităţii administrative, la alegerile prezidenţiale 2014, turul doi, Klaus Iohannis a câştigat în cele patru oraşe din Sălaj şi în 41 de comune, în timp ce Ponta a câştigat doar în 16 comune.

Curtea de Apel Cluj a înjumătăţit pedeapsa primarului din Crişeni, prins de ANI că şi-a angajat fiul ca şi consilier personal
Curtea de Apel Cluj a redus la jumătate pedeapsa stabilită prin acordul de recunoaştere a vinovăţiei încheiat între procurorii Parhetului de pe lângă Judecătoria Zalău şi primarul comunei sălăjene Crişeni, Maior Andrei, găsit de Agenţia Naţională de Integritate în conflict de interese de natură administrativă şi penală.

Primarii traseişti pun pierderea alegerilor de către Victor Ponta pe seama ”căpşunarilor” şi a maghiarilor
Doi dintre cei patru primari din Sălaj care au trecut, în baza Ordonanţei traseiştilor, la PSD, au reuşit să obţină, în comunele pe care le administrează, rezultate favorabile lui Victor Ponta. Ceilalţi doi primari traseişti au migrat degeaba, nereuşind să aducă voturi suficiente pentru noul partid.