adevarul

 

Ziarul adevarul - adevarul de seara - adevarul online

emag evomag amafashion ecco tinar
fashionup otter mycloset matar matar

(P) Asigurari RCA - cel mai bun pret *** Haine online


Ziarul Adevarul Zalau - Ultimele stiri Adevarul Zalau - 21.09.2014

Kelemen Hunor: ”Mâine depunem semnăturile pentru susţinerea candidaturii mele la Preşedinţie. (...) Nu am nicio înţelegere cu domnul Ponta”
Kelemen Hunor, preşedintele UDMR, a declarat, duminică, 21 septembrie, la Zalău, că formaţiunea pe care o conduce a finalizat procesul de strângere a semnăturilor pentru susţinerea candidaturii sale la Preşedinţia României, lista urmând să fie depusă luni, 22 septembrie, la ora 15.00, la BEC.

FOTO Distracţie în stil maghiar în centrul Zalăului
Comunitatea maghiară din Sălaj a petrecut duminică la Ziua portului popular şi a gastronomiei maghiare. La eveniment a luat parte şi preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, aflat în precampanie pentru alegerile prezidenţiale.

Naşterile, cel mai frecvent serviciu de care sălăjenii au beneficiat în străinătate. Casa de Asigurări de Sănătate a plătit spitalelor din alte ţări peste 270.000 de lei
36 de sălăjeni au beneficiat anul acesta de decontări ale unor tratamente şi proceduri medicale în clinici din străinătate. Niciuna dintre aceste proceduri nu s-a făcut în baza mult trâmbiţatei hotărâri 304/2014 privind asistenţa medicală transfrontalieră.

Linkuri Sponsorizate

Olarii fac paradă la Zalău. Programul Târgului Olarilor
La Zalău începe vineri, 19 septembrie, prima ediţie a Târgului Olarilor, eveniment ce va aduce în oraşul de la poalele Meseşului artişti din ţarp şi din străinătate. Tototodată, pe parcursul celor trei zile cât va dura evenimentul, vor fi organizate şi expoziţii cu ceramică veche, dar şi ateliere de lucru destinate micilor artişti.

Curtea de Apel Cluj confirmă incompatibilitatea primarului Zalăului
Primarul municipiului Zalău, Radu Căpîlnaşiu, a pierdut prima bătălie în instanţă cu Agenţia Naţională de Integritate. Curtea de Apel Cluj, prima instanţă sesizată de edil, a respins contestaţia formulată de edil împotriva raportului ANI.

Revenire spectaculoasă în muzică pe scena „Vocea României”. Cine este surpriza primei ediţii
Revenire spectaculoasă în muzică pe scena show-ului ”Vocea României” de la Pro Tv. O revelaţie a anului 2001 a decis să încerce să se relanseze în muzică, aşa că şi-a luat inima-n dinţi şi s-a prezentat la preselecţii.

Admiterea la şcolile de subofiţeri jandarmi a făcut opt tineri din Sălaj fericiţi
Admiterea la şcolile de subofiteri jandarmi, ale cărei rezultate au fost afişate în urmă cu puţin timp, a adus veşti bune pentru opt tineri din Sălaj. Ei au fost admişi la cele două şcoli la care s-au înscris - de la Fălticeni şi de la Drăgăşani.

Desfăşurare de forţe în Gara Jibou. Pompierii au de stins un incendiu şi de ajutat persoanele rănite în urma deraierii unui tren (simulare)
Pompierii sălăjeni îşi verifică joi, 18 septembrie, capacitate de intervenţie în situaţii de maximă criză. Se va întâmpla în gara din Jibou, unde va avea loc, începând cu ora 11.00, un exerciţiu de simulare.

Admitere şcoli de poliţie 2014: 11 tineri din Sălaj, pe listele cu reuşiţi
S-au afişat rezultatele admiterii la şcolile de poliţie 2014. din cei peste 80 de candidaţi din Sălaj înscrişi, 11 au fost declaraţi admişi şi vor începe, de la 1 octombrie, şcolile de agenţi de poliţie.

Lipsa manualelor pentru clasele I şi a II-a, suplinită de părinţi din buzunarele proprii
Lipsa manualelor pentru clasele I şi a II-a, cauzată de contestaţii în derularea licitaţiilor organizate de Ministerul Educaţiei Naţionale, este compensată, în unele şcoli, de părinţi, care au pus mână de la mână şi au cumpărat auxiliare din care copiii să poată învăţa.

74 de ani de la masacrul de la Ip, când 157 de români au fost ucişi de armata horthystă. Mesajul urmaşilor: „Iertăm, dar nu putem uita!“
Peste o mie de oameni s-au adunat duminică în localitatea Ip, pentru a-i comemora pe cei 157 de români ucişi de armata horthystă, în urmă cu 74 de ani, într-una dintre cele mai sângeroase pagini ale istoriei României. Mesajul urmaşilor celor ucişi: „Iertăm, dar nu putem uita!“.

Patru tineri din Sălaj, arşi de vii în maşina în care se aflau. Ei vor fi înmormântaţi luni, împreună
Un teribil accident de circulaţie a avut loc sâmbătă dimineaţa, în jurul orei 2.45, în localitatea sălăjeană Someş Odorhei. În urma accidentului, patru tineri cu vârste cuprinse între 21 şi 24 de ani şi-au pierdut viaţa, arşi de vii în maşina în care se aflau.

Atenţie! Se blochează circulaţia în centrul Zalăului
Conducătorii auto din Zalău sau cei care au drum în weekend în zonă trebuie să ştie că circulaţia va fi restricţionată sâmbătă şi duminică în centrul municipiului, respectiv pe şoseaua ocolitoare.

Cresc şansele de angajare pentru absolvenţii de studii superioare
Potrivit informaţiilor făcute publice de Agenţia Judeţeană de Ocupare a Forţei de Muncă Sălaj, dintre cele 120 de locuri de muncă vacante oferită săptămâna aceasta de angajatorii din judeţ, zece se adresează absolvenţilor de studii superioare, fiind cea mai consistente ofertă din ultima perioadă.

S-a inventat harta care îţi arată cum poţi să te distrezi în timpul liber
Un traseu care să te poarte pe la producători tradiţionali de vin, de pâine ori de tot soiul de delicii culinare sau care să reunească marile stupine din judeţ ori obiective turistice mai mult sau mai puţin titrate. Sunt câteva dintre propunerile cu care surprinde Proiectul Sălaj - Experienţa autentică a Transilvaniei - harta turistică a judeţului.