adevarul

 

Ziarul adevarul - adevarul de seara - adevarul online

emag evomag ecco tinar fashionup otter matar

(P) Asigurari RCA - cel mai bun pret *** Haine online


Ziarul Adevarul Zalau - Ultimele stiri Adevarul Zalau - 24.05.2015

FOTO Eroi în viaţă la Ziua Sportului 2015: octogenarii care nu lasă vârsta să le răpească dragostea pentru mişcare
Ziua Sportului Tenaris 2015 de la Zalău a consemnat un număr record de participanţi. Printre aceştia, concurenţi care au devenit o emblemă a celor două crosuri organizate în cadrul evenimentelor, oameni care demonstrează că atunci când ai voinţă limitele nu mai există.

FOTO A fost inaugurat cel mai mare centru social din Transilvania. Preotul care l-a construit a primit cea mai înaltă distincţie a Mitropoliei
Centrul Social „Sfântul Gheorghe” din Românaşi a fost inaugurat sâmbătă, 23 mai, în prezenţa a sute de invitaţi. Centrul aparţine Parohiei Ordodoxe Românaşi şi a fost construit de părintele Gheorghe Gherman din donaţii şi sponsorizări însumând 12.000.000 de lei.

Tragedia Arlettei Coposu, soţia Seniorului: arestată, torturată, închisă şi apoi răpusă de cancer. Cumnatele ei: „Avea o sclipire în privire, era distinsă“
Femeia de care Corneliu Coposu s-a îndrăgostit la prima vedere a fost întemniţată 14 ani de comunişti, fiind acuzată că, împreună cu France, sora ei, a complotat împotriva statului român. La doi ani de la eliberare, Arlette avea să fie răpusă de cancer.

Linkuri Sponsorizate

Cum a fost huiduit Corneliu Coposu chiar la el acasă. Manipulările securiste au funcţionat şi după Revoluţie
Deşi era o personalitate cu care sălăjenii ar fi trebuit să se mândrească, Corneliu Coposu a avut parte, imediat după Revoluţie, de o primire ruşinoasă, în care marele om politic a fost huiduit şi chiar agresat. Istoricul Marin Pop spune că la baza acestui comportament huliganic al sălăjenilor a stat manipularea securistă, subjugată FSN-ului.

FOTO Cel mai mare complex de servicii sociale din regiune se deschide în weekend. Este realizat din donaţiile credincioşilor - 12.000.000 de lei
Un complex de servicii sociale ce se întinde pe aproape 3.500 de metri pătraţi şi care a costat, de-a lungul celor 15 ani de edificare, aproximativ 12.000.000 de lei, va fi dat în folosinţă în zilele următoare în Sălaj.

FOTO Zălăuanii vor circula cu autobuze folosite de elveţieni
Transportul public de călători din municipiul Zalău va utiliza, de la sfârşitul săptămânii viitoare, patru autobuze recent intrate în parcul auto al operatorului de transport în comun din Zalău, Transurbis.

FOTO Eroi în viaţă, sărbătoriţi cât încă se mai poate. Un veteran de război a primit flori şi tort la împlinirea vârstei de 102 ani
A luptat pe front în cel de-al Doilea Război Mondial, a fost şi prizonierul sovieticilor timp de mai bine de trei ani şi, în ciuda vieţii deloc uşoare, a ajuns la venerabila vârstă de 102 ani.

FOTO Cum arată castrele de la Buciumi şi Porolissum. Clădiri de acum 2.000 de ani, reconstruite
Turiştii care vor trece, de la sfârşitul acestui an, pe la castrele romane de la Buciumi şi Porolissum îşi vor putea imagina mai uşor cum se trăia acolo în urmă cu 2.000 de ani, graţie reconstrucţiei unei părţi din clădirile existente acolo în perioada de glorie a Imperiului Roman.

Ciudata prietenie dintre Corneliu Coposu şi un marxist convins, care îl turna la Securitate. Seniorul şi-a convins amicul turnător să i se spovedească
Domiciliul forţat de la Rubla l-a apropiat pe deţinutul politic Corneliu Coposu de un marxist convins, scriitorul Alexandru Ivasiuc, care se afla acolo în urma ispăşirii unei condamnări pentru deviaţionism politic, manifestat cu ocazia contra-revoluţiei din Ungaria.

Intimidare mortală: un martor dintr-un proces penal, ucis cu sânge rece de cel împotriva căruia a depus mărturie
Un bărbat de 38 de ani din Zalău, martor într-un proces penal, a fost ucis în noaptea de 18 spre 19 mai de doi tineri. Unul dintre presupuşii criminali este persoana împotriva căruia depusese mărturie.

Trecerea prin Dacia a tiranului Caracalla, unul dintre cei mai cruzi împăraţi romani, pregătită identic cu vizitele de lucru ale lui Ceauşescu
Unul dintre cei mai temuţi împăraţi pe care i-a avut Imperiul Roman, Marcus Aurelius Antonius, zis Caracalla, ar fi vizitat, în 214, oraşul Porolissum, situat pe graniţa nordică a Imperiului. Istoricii spun că vizita suveranului a fost pregătită întocmai celor ale dictatorului Nicolae Ceauşescu.

Românii strâng rândurile în jurul lui Iuliu Maniu. Salvarea casei - o datorie morală pentru răul făcut de comunişti Sfinxului de la Bădăcin
Români simpli, din ţară şi din străinătate, s-au alăturat campaniei care îşi propune să salveze de la ruină casa memorială a lui Iuliu Maniu din localitatea sălăjeană Bădăcin. 30.000 de lei s-au strâns până acum, iar campania continuă.

FOTO Ştiinţa a coborât în stradă la Zalău. Cei mai inventivi elevi - premiaţi
Cea de-a VIII-a ediţie a Festivalului Naţional al Ştiinţei de la Zalău şi-a desemnat sâmbătă, 16 mai, câştigătorii. Elevi din Cluj, Mureş, Tulcea, Vâlcea şi, bineînţeles, Sălaj, au concurat pentru premiile puse în joc de organizatori.

FOTO VIDEO Surprize la Noaptea Muzeelor. Un ghid venit din Epoca Romană i-a întâmpinat pe vizitatori
După o expoziţie de bază spectaculoasă, care invită vizitatorul la o incursiune în timp, din preistorie până azi, Muzeul Judeţean de Istorie şi Artă Zalău a lansat la Noaptea Muzeelor un nou punct de atracţie.

La Zalău, Noaptea Muzeelor este imperială
Ediţia din acest an a Nopţii Muzeelor se va desfăşura la Muzeul Judeţean de Istorie Zalău sub ”patronajul” împăratului roman Marcus Aurelius Antonius, alias Caracalla. O replică umană a singurului împărat roman care a vizitat capitala Daciei Porolissensis va fi una dintre principalele atracţii ale evenimentului.