adevarul

 

Ziarul adevarul - adevarul de seara - adevarul online

emag evomag ecco tinar fashionup otter matar

(P) Asigurari RCA - cel mai bun pret *** Haine online


Ziarul Adevarul Zalau - Ultimele stiri Adevarul Zalau - 25.01.2015

Spitalul Judeţean de Urgenţă Zalău, judecat penal pentru vătămare corporală din culpă în cazul mămicilor care s-au îmbolnăvit de meningită
Spitalul Judeţean de Urgenţă Zalău a fost trimis în judecată pentru patru infracţiuni de vătămare corporală din culpă. Dosarul a fost înregistrat joi, 22 ianuarie, pe rolul Judecătoriei Zalău.

Ambulatoriul Spitalului Judeţean intră în şantier. Va fi amenajat şi un spaţiu pentru spitalizarea de o zi
Dacă în prezent internările de o zi se fac pe secţie, în viitor pacienţii care vor putea fi trataţi sau investigaţi pe parcursul unei singure zile vor avea la dispoziţie un spaţiu special, ce va fi amenajat în zona ambulatoriului de specialitate din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Zalău.

Pentru doi vecini, locatarii unui bloc din Zalău nu primesc scutire de la impozitul pe clădire
Pentru că la două apartamente lucrările de reabilitare termică nu au fost realizate conform recomandărilor auditorului energetic, locatarii unui bloc din Zalău nu vor putea beneficia de scutire de la plata impozitului de clădire, facilitate ce se poate acorda, potrivit Codului Fiscal, pe o perioadă de şapte ani.

Linkuri Sponsorizate

Cum este sărbătorită „Mica Unire“ la Zalău
Împlinirea a 156 de ani de la Unirea Principatelor Române va fi marcată sâmbătă, 24 ianuarie, la Zalău, printr-un program ce va include mai multe ceremonii, dar şi un spectacol festiv cu intrare gratuită.

Două femei, „uşurate“ de 18.000 de lei prin metoda „Accidentul“. Escrocii s-au dat drept avocaţi
În ciuda frecventelor semnalări în mass media a unor astfel de cazuri, metoda ”Accidentul” continuă să facă victime. Miercuri, 21 ianuarie, încă două femei din Zalău au căzut în plasa escrocilor, care s-au pretins a fi ”avocaţi”.

Cum vrea Consiliul Judeţean să scape de drumurile proaste. Strategia pentru 2015
Mai puţine plombări şi mai multe reabilitări. Este strategia prin care Consiliul Judeţean  vrea să ajungă ca, la finalul anului viitor, în Sălaj să nu mai fie drumuri judeţene proaste.

Brandurile care definesc Sălajul: ceapa de Pericei, pălinca şi imaginea unui mare român
Multă vreme, mai cu seamă în perioada comunistă, Sălajul era asociat de toţi românii cu ţuica de Zalău sau cu pălinca, folosită de sălăjeni ca o veritabilă monedă de schimb. Brandului judeţului i s-a adăugat, apoi, ceapa de Pericei, care i-a adus judeţului intrarea în Cartea Recordurilor. Dincolo de emblemele materiale, Sălajul poartă pecetea unui mare român.

Afacere de succes: profesorul care a câştigat pariul cu agricultura
A fost mai întâi profesor de fizică, iar apoi unul dintre cei mai longevivi primari din Sălaj. A renunţat la tot pentru a demonstra că poate face o afacere de succes în agricultură. Şi a reuşit.

Trădare sau democraţie? Secretele refuielilor politice dintre foştii mari lideri ţărănişti şi bunii prieteni Ion Raţiu şi Corneliu Coposu
Fiul lui Ion Raţiu, Nicolae, care susţine că ”manevrele” lui Corneliu Coposu din interiorul PNŢCD au determinat alegerile interne din CDR, din 1992, când Emil Constantinescu a fost desemnat candidatul convenţiei la preşedinţia României, este contrazis, cu cifre, de istorici.

Bărbatul care l-a împuşcat pe paznicul fondului de vânătoare din Stîrciu, identificat şi trimis în judecată
Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Şimleu Silvaniei au dispus trimiterea în judecată a lui Cosmin-Ionuţ Marincaş, vânătorul care l-a împuşcat mortal, în noiembrie 2013, pe paznicul unui fond de vânătoare din Sălaj.

Tupeu: un hoţ a sărit să-l bată pe un şef de post
Tiberiu Haraga, un bărbat din localitatea sălăjeană Halmăşd, se află în arestul IPJ după ce a încercat să-l lovească pe şeful de post din comună, iar a doua zi a recidivat, plusând şi cu ameninţări la adresa unui jandarm.

Duhovnicul spre care vin credincioşi din toată Transilvania. Misiunea lui pentru credinţă a început într-un vagon de tablă
A cunoscut lipsurile crunte ale vieţii monahale la vârsta la care nu era pregătit pentru asta, motiv pentru care tentaţia de a renunţa a fost mare. Credinţa l-a ajutat să reziste, iar astăzi părintele Grighentie păstoreşte un loc spre care vin să se roage zeci de mii de credincioşi din Transilvania şi din întreaga ţară.

Dosarul poliţiştilor ”motorinari” de la Jibou se rejudecă!
Unul dintre cele mai complexe dosare din justiţia sălăjeană, în care 23 de persoane - poliţişti TF şi angajaţi CFR - au fost trimise în judecată pentru luare şi dare de mită şi delapidare în formă continuată - a fost trimis spre rejudecare, după cinci ani de anchete şi de termene în instanţă.

Agent de pază, omorât pe o trecere de pietoni
Un bărbat din Zalău a fost spulberat duminică seară pe o trecere de pietoni din zona gării de o maşină condusă de un şofer băut. Din nefericire, impactul i-a fost fatal pietonului, care a murit pe loc.

Tupeu incredibil: cei doi bărbaţi - tată şi fiu - care şi-au violat fiicele, respectiv surorile, au cerut eliberarea din arest
Cei doi bărbaţi din Cuzăplac - Aurel (48 de ani) şi Claudiu (23 de ani) Gordea – care au fost arestaţi preventiv joi, 15 ianuarie, acuzaţi că şi-au violat, luni al rând, fiica, respectiv sora în vârstă de 12 ani, dar şi pe o altă fiica, respectiv soră, mai mare, au avut tupeul să ceară eliberarea din arest.