adevarul

 

Ziarul adevarul de azi - adevarul de seara - adevarul online

Ziare romanesti recomandate

Programul TV de Azi

Mutari Internationale

Stiri locale din Adevarul Zalau

(P) Asigurari RCA - cel mai bun pret

Ziarul Adevarul Zalau - Ultimele stiri Adevarul Zalau - 25.06.2017

VIDEO Scurtmetraj tulburător despre Sînziene. Tinerele dintr-un sat sălăjean recreează povestea faimoaselor creaturi din mitologia românească
O tânără în vârstă de 19 ani din satul sălăjean Marin a mobilizat 22 de prieteni din localitate şi a realizat un scurtmetraj despre povestea Sînzienelor.

Fascinantul templu hindus decorat cu 33.000 de statui
Monumentala construcţie fascinează nu numai prin basoreliefurile şi istoria sa, dar şi prin faptul că reprezintă un viu şi trepidant centru de pelerinaj.

Singurul parlamentar PMP care a votat la moţiune a fost exclus din partid. Tomac: „S-a comportat ca un maidanez politic“
La o zi şi jumătate de la votul în plen, deputatul PMP Liviu Balint explică, într-o postare pe contul său de Facebook, motivele pentru care a ales să ignore ordinele de partid şi să voteze la moţiune. El a fost exclus din partidul pe care-l conducea la nivelul judeţului Sălaj.

Păsări în pericol. 6 înaripate ameninţate cu dispariţia pentru că nu pot zbura
Mai multe specii de păsări au evoluat de-a lungul timpului fără a-şi dezvolta capacitatea de a zbura. Pentru că în acest fel au devenit mai vulnerabile în faţa prădătorilor, majoritatea au dispărut. Cele care au supravieţuit se dovedesc la fel de uimitoare precum suratele lor care se pot bucura de zborul în înaltul cerului.

Demers de promovare a portulului popular. Îmbracă o ie şi fă-ţi poză cu colegii de serviciu!
Un demers inedit de promovare a iei româneşti a fost lansat de către reprezentanţii Centrului Naţional de Informare şi Promovare Turistică Zalău.

Şezătoare cu film şi muzică, de Ziua Universală a Iei. Manuela Hărăbor, invitat special al evenimentului
Ziua Universală a Iei va fi marcată şi la Zalău, în 24 iunie, când Fundaţia Agapis organizează cea de-a patra ediţie a proiectului itinerant "Şezători în Ţara Silvaniei".

FOTO România lucrului prost făcut. Cum să toci milioane ca să îneci monumente istorice în betoane şi în kitsch
Şapte biserici de lemn din judeţul Sălaj, toate aflate pe lista monumentelor istorice de clasă A, au fost cuprinse într-un proiect finanţat din bani europeni, prin care a fost construită infrastructura care ar fi trebuit să faciliteze accesul turiştilor. A ieşit însă un kitsch.

Un bătrân de 72 de ani a murit într-un cămin de apometre
Bătrânul a fost găsit fără suflare de către un trecător, care a sunat de urgenţă la 112 şi a încercat, fără succes, să-l scoată pe bărbat din căminul de apometre.

Deputatul PMP care a ignorat decizia partidului şi a votat la moţiune. Gestul îi va putea aduce excluderea din partid
Deşi conducerea PMP a anunţat că formaţiunea politică nu va participa la votul pentru moţiunea de cenzură, liderul organizaţiei Sălaj a decis să ignore această decizie.

Capacitate 2017. Baremul de punctaj al subiectelor la Matematică de la Evaluarea Naţională Sălaj
Evaluare Naţională Sălaj 2017. 1.896 de elevi de clasa a VIII-a din judeţul Sălaj s-au înscris pentru a susţine examenele de Evaluare Naţională. Miercuri, 21 iunie, 1.808 dintre ei au participat la proba la matematică.

Capacitate 2017. Evaluarea Naţională la Matematică Sălaj. Un elev a primit subiectul de rezervă după ce a întârziat din motive medicale
Aproape 90 de absolvenţi de clasa a VIII-a din judeţul Sălaj au absentat miercuri, 21 iunie, de la cea de-a doua probă a Evaluării Naţionale.

Ceartă pe moştenirea lui Guşet, „uriaşul din Carpaţi“. Fiul şi fosta parteneră de viaţă îşi dispută trofeele şi medaliile campionului
La nici o săptămână de la înmormântarea celui mai titrat aruncător român de greutate al tuturor timpurilor, între fiul acestuia, George Guşet, şi fosta antrenoare şi parteneră de viaţă a sportivului, Lorena Boberschi, este pe punctul de a izbucni un scandal.

VIDEO Capacitate 2017. Rezolvarea subiectelor la Matematică la Evaluarea Naţională Sălaj
Evaluare Naţională Sălaj 2017. Aproximativ 1.800 de elevi sălăjeni au susţinut miercuri, 21 iunie, proba la matematică, din cadrul Evaluării Naţionale.

Capacitate 2017. Subiectele la Matematică la Evaluarea Naţională Sălaj
Cea de-a doua probă a Evaluării Naţionale se desfăşoară miercuri, 21 iunie, în 54 de centre de examen din judeţul Sălaj.

Ciorbă de miel cu agrişe. Reţeta tradiţională a unui cunoscut bucătar
Bogate în antioxidanţi şi în vitamina C, agrişele sunt folosite în bucătăria ardelenească în prepararea diferitor feluri de mâncare, de la ciorbe la deserturi.