adevarul

 

Ziarul adevarul - adevarul de seara - adevarul online

emag evomag ecco tinar fashionup otter matar

(P) Asigurari RCA - cel mai bun pret *** Haine online


Ziarul Adevarul Zalau - Ultimele stiri Adevarul Zalau - 22.11.2014

Ce scumpiri aduce 2015 în Zalău: cresc taxele şi impozitele locale şi taxa de colectare a deşeurilor
Anul 2015 ar urma să aducă la Zalău majorări de taxe şi impozite locale. Singura şansă ca aceste majorări se nu se aplice ar fi neaprobarea lor de către consilierii locali municipali.

Alegeri prezidenţiale 2014: Cum s-au împărţit Klaus Iohannis şi Victor Ponta pe voturi în Sălaj
Preşedintele ales al românilor, Klaus Iohannis, a aduna în Sălaj 77.397 de voturi valabile (62,93 la sută), în timp ce contracandidatul său, Victor Ponta, a fost votat de 45.582 de sălăjeni (37,06 la sută). Pe unităţii administrative, la alegerile prezidenţiale 2014, turul doi, Klaus Iohannis a câştigat în cele patru oraşe din Sălaj şi în 41 de comune, în timp ce Ponta a câştigat doar în 16 comune.

Curtea de Apel Cluj a înjumătăţit pedeapsa primarului din Crişeni, prins de ANI că şi-a angajat fiul ca şi consilier personal
Curtea de Apel Cluj a redus la jumătate pedeapsa stabilită prin acordul de recunoaştere a vinovăţiei încheiat între procurorii Parhetului de pe lângă Judecătoria Zalău şi primarul comunei sălăjene Crişeni, Maior Andrei, găsit de Agenţia Naţională de Integritate în conflict de interese de natură administrativă şi penală.

Linkuri Sponsorizate

Primarii traseişti pun pierderea alegerilor de către Victor Ponta pe seama ”căpşunarilor” şi a maghiarilor
Doi dintre cei patru primari din Sălaj care au trecut, în baza Ordonanţei traseiştilor, la PSD, au reuşit să obţină, în comunele pe care le administrează, rezultate favorabile lui Victor Ponta. Ceilalţi doi primari traseişti au migrat degeaba, nereuşind să aducă voturi suficiente pentru noul partid.

Ca-n filmele cu Mafia: au aruncat cu coktailuri Molotov într-un apartament, pentru a-l intimda pe proprietar. Vinovaţii, trimişi în judecată
Au aruncat cu sticle incendiare, cunoscute sub denumirea de cocktailuir Molotiv, într-un apartament, nu înainte de a se asigura că nu-i poate recunoaşte nimeni, acoperindu-şi plăcuţele de înmatriculare ale maşinii. Este ”filmul” atacului mafiot de la Zalău din noaptea de 20 spre 21 septembrie, ai cărui autori au fost trimişi zilele acestea în judecată.

Porţie de sănătate la pahar: suc de mere, fără zahăr sau conservanţi, produs de cercetătorii de la Jibou
Nu are nici un adaos de zahăr, nu are conservanţi sau oxidanţi, dar poate fi păstrat chiar şi timp de un an. Sunt calităţile sucului de mere produs la Centrul de Cercetări Biologice - Grădina Botanică ”Vasile Fati” din Jibou.

Instituţia Prefectului contestă în instanţă hotărârile prin care doi consilieri locali municipali, trecuţi la partidul lui Tăriceanu, şi-au pierdut mandatele
După ce a atacat în contencios administrativ schimbarea din funcţie a viceprimarului PSD al Zalăului, Daniela Coţa, Instituţia Prefectului contestă acum şi cele două hotărâri ale Consiliului Local Municipal din 27 octombrie, prin care consilierii locali trecuţi de la PNL la PLR îşi pierdeau mandatele.

Hoţul, paznic la bani. Cum fura un casier din impozitele şi taxele locale plătite de alţii
Hoţul, paznic la bani. Cam aşa ar putea fi descrisă situaţia lui Silviu, un bărbat din Dobrin care, angajat ca şi casier la primărie,  a avut grijă să îşi acorde, din când în când, câte un ”bonus” din impozitele plătite de contribuabili.

Masterand român la Cambridge, după ce a stat 11 ore în frig fără să voteze: ”Domnule Iohannis, vă rugăm: fiţi cu ochii pe ei!”
George Cătălin Ţurcaş, tânărul din Şimleu Silvaniei, olimpic naţional şi internaţional la matematică pe vremea când era elev, masterand în matematică pură la Cambridge acum, lansează un apel către preşedintele ales Klaus Iohannis. Apelul vine după ce, alături de alţi studenţi români, a stat peste 11 ore la coadă în Londra, fără a reuşi să voteze.

Alegeri prezidenţiale 2014: Număr record de alegători pe liste speciale în Sălaj. Secţiile unde s-au înregistrat cele mai ciudate situaţii
Prezenţa record a sălăjenilor la urne la alegerile prezidenţiale 2014, de 61,89 la sută, vine la pachet cu un număr record de alegători pe liste speciale: 12.963, reprezentând peste 10 la sută din totalul alegătorilor care au participat la vot.

Alegeri prezidenţiale 2014: Rezultate numărătoare paralelă ACL Sălaj: viitorul preşedinte a obţinut un scor de 63%
Diferenţă mare, în Sălaj, între cei doi candidaţi rămaşi în cursa finală din cadrul alegerilor prezidenţiale 2014. Cel puţin aşa rezultă din numărătoarea paralelă făcută, după închiderea urnelor, de ACL Sălaj.

Alegeri prezidenţiale 2014. Turul doi în Sălaj: Preşedinta unei secţii de votare, schimbată din funcţie din cauza activităţii de pe Facebook
Preşedinta unei secţii de votare din Zalău a fost schimbată din funcţie după ce a fost reclamată la Biroul Electoral Judeţean că ar face campanie pe Facebook pentru unul dintre candidaţii de la alegerile prezidenţiale 2014 şi că, în consecinţă, nu ar fi imparţială.

Alegeri prezidenţiale 2014. Turul doi în Sălaj: Aproape 2.000 de alegători au votat, până la ora 10.00, pe liste suplimentare. Care sunt secţiile ”fruntaşe”
Potrivit unei centralizări realizare de Biroul Electoral Central, până la ora 10.00, numărul alegătorilor din Sălaj care au votat la alegerile prezidenţiale 2014, turul doi, pe liste suplimentare, a ajuns deja la aproape 2.000.

Alegeri prezidenţiale 2014. Turul doi în Sălaj: Cum merg la vot arestaţii din judeţ
Mai puţin de jumătate din persoanele arestate preventiv sau aflate în arest la domiciliu şi-au au votat duminică, 16 noiembrie, la alegerile prezidenţiale 2014, turul doi, în Sălaj.

FOTO Sportul chiar este pentru toţi. Tineri cu dizabilităţi produse de boli rare, în competiţie
Un exemplu de mobilizare şi motivare. Asta au oferit celor interesaţi mai mulţi tineri cu dizabilităţi produse de boli rare, antrenaţi de Asociaţia Prader Willi în competiţii sportive adaptate posibilităţilor lor fizice.