adevarul

 

Ziarul adevarul - adevarul de seara - adevarul online

emag evomag amafashion ecco tinar
fashionup otter mycloset matar matar

(P) Asigurari RCA - cel mai bun pret *** Haine online


Ziarul Adevarul Zalau - Ultimele stiri Adevarul Zalau - 30.09.2014

Cât a investit Elena Udrea în modernizarea Băilor Boghiş. Candidatul la Preşedinţia României deţine 50 la sută din staţiunea din Sălaj (FOTO)
Bazinele de agrement în aer liber şi zona adiacentă acestora din staţiunea sălăjeană Boghiş Băi au făcut obiectul unor investiţii semnificative, încheiate în luna iulie. Elena Udrea, care deţine jumătate din staţiune, a scos din buzunar o sumă importantă de bani pentru a susţine aceste investiţii.

ACL Sălaj reclamă alocări de fonduri pe criterii exclusiv politice. LISTA ALOCĂRILOR
Deputatul democrat-liberal Lucian Bode, co-repreşedinte ACL Sălaj, a declarat, într-o conferinţă de presă susţinută de celălalt co-preşedinte, ACL Sălaj, că cere instituţiilor abilitate să investigheze modul în care s-au făcut alocările de fonduri pe Ordonanţa 28/2013 în Sălaj, acuzând criterii exclusiv politice, dar şi nerespectări ale legislaţiei în vigoare.

IN MEMORIAM Mihail Ştefan. A plecat la stele unul dintre ultimii ”apostoli” ai învăţământului sălăjean
Profesorul şi scriitorul sălăjean Mihail Ştefan a plecat, zilele trecute, la stele, după o chinuitoare suferinţă provocată de o boală fără leac. Profesorul lasă în urmă, în memoria celor care l-au cunoscut, amintiri frumoase.

Linkuri Sponsorizate

65 de tineri, selectaţi de angajatorii veniţi la Bursa locurilor de muncă pentru absolvenţi
Dintre cei aproximativ 150 de persoane care a încercat, vineri, să îşi găsească o slujbă la Bursa locurilor de muncă pentru absolvenţi organizată de Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Sălaj, 65 au fost selectate în vederea angajării.

Semne de ieşire din criză: Cemacon redeschide fabrica de la Zalău!
Producătorul autohton de blocuri ceramice Cemacon redeschide, de anul viitor, fabrica de la Zalău, aflată în conservare din 2007. Motivul - creşterea cererii pentru blocuri ceramice peste posibilităţile actuale de producţie.

Curtea de Apel Cluj a schimbat pedeapsa în cazul bebeluşului din Zalău, cumpărat de o familie din Iaşi. Apelul DIICOT, respins
Curtea de Apel Cluj a admis joi apelul declarat de Mărioara Stănescu, soţia controversatului afacerist ieşean Nicuşor Stănescu, zis ”Napoleon”, în dosarul de trafic de minori instrumentat de DIICOT Sălaj.

Jurnalul Seniorului despre culisele celui de-Al Doilea Război Mondial şi monografia familiei Coposu, lansate la Bucureşti
Istoricul sălăjean Marin Pop lansează vineri, la Biblioteca Naţională a României, două lucrări ce îl au ca autor, respectiv ca protagonist, pe Seniorul Corneliu Coposu. În primul caz este vorba despre jurnalul marelui om politic din perioada ”loviturii de Palat” de la 23 august 1944.

Începe maratonul artelor la Zalău. Muzică jazz, artă plastică şi fotografică - la liber
Timp de două săptămâni, la Zalău muzica, arta plastică şi fotografia fac legea, pentru că Festivalul Artelor Muza Fest, care începe joi, 25 septembrie şi se încheie în 9 octombrie, programează o serie de evenimente de acest gen.

Bursa locurilor de muncă pentru absolvenţi. 250 de locuri de muncă, din care 27 pentru absolvenţii de facultate, puse la dispoziţia tinerilor
Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Sălaj  organizează vineri, 26 septembrie, bursa locurilor de muncă pentru absolvenţi, eveniment  la care sunt invitaţi să participe toţi absolvenţii de învăţământ, de orice nivel, care doresc să se încadreze pe locurile de muncă vacante disponibile.

Pretendenţii la magistratură, picaţi pe capete. Doar patru candidaţi din Sălaj au mai rămas în cursă
Pretendenţii la un post de judecător sau procuror înscrişi la concursul de admitere în magistratură, respectiv la cel de admitere la Institutul Naţional al Magistraturii, au fost triaţi la sânge prin proba eliminatorie. Din Sălaj, după această probă au mai rămas pentru interviu doar patru dintre cei 34 de candidaţi înscrişi.

Bărbatul care a lovit un jandarm cu o rangă şi a pus pe fugă un echipaj de ordine publică a fost condamnat. Ce pedeapsă a primit el
Stelian Şerban, bărbatul care, la începutul lunii august 2014, a pus pe fugă un echipaj de ordine publică, lovind cu ranga un jandarm şi ameninţându-i şi pe ceilalţi membri ai echipajului cu o coasă, a fost condamnat miercuri, 24 septembrie, la închisoare.

Trei consilieri liberali au trecut la PLR. Reprezentant PNL: ”Îşi vor pierde mandatul. PLR, legal, nu există”
Ordonanţa de urgenţă care permite aleşilor locali să treacă la un alt partid fără a-şi pierde mandatul produce primele efecte în Sălaj: doi consilieri locali şi unul judeţean au trecut săptămâna aceasta de la PNL la PLR. Reprezentanţii PNL Sălaj spun, însă, că aceştia şi-ar putea pierde mandatul.

Viol în familie: cu mama plecată la muncă în Italia, o fetiţă a îndurat trei ani violurile tatălui vitreg
După cazul bărbatului din Popeni, care şi-a violat timp de mai mulţi ani fiicele - naturale - în vârstă de 8, respectiv 10 ani, şi după cel al bărbatului din Ciula, care şi-a violat fiica de 12 ani bolnavă psihic, o altă dramă din aceeaşi categorie iese acum la iveală în Sălaj. Victimă - o fetiţă acum în vârstă de 14 ani, violată în ultimii trei ani de tatăl său vitreg.

Suntem campioni la colectat selectiv, dar ratăm de fiecare dată titlul de ”Oraşul Reciclării”. Explicaţia Primăriei
Municipiul Zalău s-a clasat şi în acest an pe locul I după cantitatea de deşeuri colectate selectiv pe locuitor în cadrul competiţiei ”Oraşul Reciclării” însă a ratat, din nou, marele premiu, constituit de o zonă eco wi-fi, în valoare de 12.000 de euro.

Cuplu din Vaslui dat în urmărire naţională, găsit din întâmplare în Sălaj. Cei doi soţi - decăzuţi din drepturile părinteşti din cauza drogurilor
O familie din Vaslui, dată în urmărire naţională, a fost depistată de poliţiştii sălăjeni pe raza judeţului nostru, după ce femeia a cauzat, sâmbătă, 20 septembrie, un grav accident de circulaţie.