adevarul

 

Ziarul adevarul de azi - adevarul de seara - adevarul online

Ziare romanesti recomandate

Programul TV de Azi

Mutari Internationale

Stiri locale din Adevarul Zalau

(P) Asigurari RCA - cel mai bun pret

Ziarul Adevarul Zalau - Ultimele stiri Adevarul Zalau - 25.10.2016

Achitat de prima instanţă, un fost primar a fost condamnat de Curtea de Apel. Decizia este definitivă
Trimis în judecată într-un dosar de corupţie, fostul edil a scăpat doar cu o amendă penală în urma procesului de pe rolul Judecătoriei Şimleu Silvaniei. Magistraţii Curţii de Apel nu au fost la fel de indulgenţi.

Tată şi fiu, la un pas de moarte după ce au fost atacaţi cu furca. Ce pedeapsă a primit agresorul
Pe fondul unui conflict mai vechi, agresorul s-a năpustit cu furca asupra unui bărbat din localitatea sălăjeană Gîrceiu, lovindu-l cu sete în cap. Gestul fiului victimei de a sări în ajutorul tatălui prăbuşit la pământ într-o baltă de sânge a fost aspru pedepsit de inculpatul violent.

Românul care confecţionează şi vinde papioane de lemn: „Un astfel de accesoriu este, practic, o piesă de artă“
Gabriel Ştefan Măcelar, un tânăr din Sălaj, a învăţat singur cum să facă papioane şi şi-a transformat pasiunea într-un adevărat business, care acum îi asigură un venit stabil.

Iuliu Maniu, omul care a trăit ca un adevărat creştin. „S-a îngrijit de cei necăjiţi şi i-a îmbrăcat pe cei goi”
Moralitatea care l-a consacrat în prim-planul scenei interbelice pe marele om politic Iuliu Maniu i-a atras acestuia denumirea de „Sfinxul de la Bădăcin”.

Cei 4 factori care influenţează negativ dezvoltarea copilului. Comparaţiile între fraţi şi etichetările sunt cele mai nocive
Primii ani din viaţa copilului sunt cruciali în ceea ce priveşte dezvoltarea lui ca individ. Anumite experienţe la care el este expus îşi pot pune amprenta asupra personalităţii sale, pot determina formarea unor vulnerabilităţi ori a unor mecanisme optime de adaptare la realitate.

Probele orale fac primele victime. Trei candidaţi au fost eliminaţi din cursa pentru fotoliile directorilor de şcoli
44 din totalul celor 106 aspiranţi la funcţiile de conducere din învăţământul sălăjean au susţinut, până în acest moment, probele orale. Trei dintre ei au picat la proba de evaluare a CV-ului.

Soţie de fost consilier judeţean, trimisă în judecată pentru evaziune fiscală
Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Sălaj au finalizat cercetările într-un nou dosar de evaziune fiscală ce o vizează pe Artemiza Floare Mocan, soţia fostului consilier judeţean PDL, Ioan Mocan.

Un pompier sălăjean în conducerea IGSU
După ce anul trecut a fost desemnat să ocupe, timp de şase luni, scaunul de adjunct şef al ISU Bucureşti-Ilfov, zilele trecute, un pompier sălăjean a primit o funcţie a vârful Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă.

Păpădia, soluţia naturii pentru problemele hepatice
Creşte peste tot, însă puţini ştiu că abundă în proprietăţi curative. Păpădia nu este o plantă pretenţioasă, motiv pentru care poate fi întâlnită nu doar pe câmpuri ori în păduri, ci şi pe marginea drumurilor sau în crăpăturile din asfalt.

Grevă de avertisment în spitalele sălăjene. Personalul medical a asigurat doar urgenţele
Timp de două ore, în spitalele din judeţul Sălaj a fost asigurată doar o treime din activitate, în semn de protest faţă de inechităţile salariale din sistemul sanitar.

Consilier local acuzat de incompatibilitate. Firma soţului avea contracte de peste 250.000 de lei cu primăria
După cei săptămâna trecută, un angajat al DSVSA Sălaj şi unul al DSP Sălaj au fost găsiţi în conflict de interese penal, Agenţia Naţională de Integritate a anunţat marţi că un alt sălăjean a ajuns în vizorul instituţiei.

Colecţia impresionantă din camera Steluţei. Profesorul de informatică din Zalău care a strâns mii de articole sportive FOTO
Câteva sute de fulare şi alte câteva sute de fanioane, zeci de tricouri şi mingi, grămezi de reviste şi cărţi sportive, colecţii de abţibilduri şi de DVD-uri, medalii, sticle de vin şi de şampanie etichetate cu numele unor echipe de fotbal din România alcătuiesc o impresionantă colecţie pe care sălăjeanul Florin Morar o completează ori de câte ori are ocazia.

FOTO Aproape 1.000 de elevi au tras un semnal de alarmă privind traficul de persoane
Ziua mondială de luptă împotriva traficului de persoane a fost marcată şi la Zalău, printr-o acţiune desfăşurată în faţa Parcului Central.

Cum reacţionăm corect când copilul se manifestă agresiv. De ce nu este indicată izolarea lui
Un ţipăt, o vorbă urâtă, o muşcătură ori o palmă aplicată fratelui sau colegului de clasă sunt câteva dintre manifestările agresive prin care copilul încearcă să exprime emoţiile negative pe care le simte la momentul respectiv.

Aproape 1.400 de doze de vaccin hexavalent au ajuns în Sălaj. Medicii de familie reiau campania de imunizare a bebeluşilor
După câteva luni de aşteptare disperată, părinţii bebeluşilor din Sălaj primesc o veste bună. Aproape 1.400 de doze de vaccin hexavalent vor fi distribuite în cursul zilei de marţi medicilor de familie din judeţ pentru imunizarea micuţilor.