adevarul

 

Ziarul adevarul de azi - adevarul de seara - adevarul online

Ziare romanesti recomandate

Programul TV de Azi

Mutari Internationale

Stiri locale din Adevarul Zalau

(P) Asigurari RCA - cel mai bun pret

Ziarul Adevarul Zalau - Ultimele stiri Adevarul Zalau - 04.12.2016

Luni, zi liberă pentru elevii sălăjeni
Cercurile pedagogice pe discipline prelungesc mini-vacanţa elevilor sălăjeni cu încă o zi. La şcoală se vor duce doar elevii la clasele cărora se susţin lecţii deschise.

Armele şi armurile războinicilor antici. Colecţia spectaculoasă de spade cu pietre preţioase expusă în România
Muzeografii susţin că războinicul este cel căruia i se datorează cele mai multe invenţii dintr-o societate. Nevoia lui de arme şi echipamente militare a determinat dezvoltarea unei adevărate tehnologii, încă din cele mai vechi timpuri, precum şi apariţia de artizani în domeniu.

Oficialii sălăjeni răspund criticilor Comisiei Limes: "Proiectul a urmărit punerea în valoare a castrelor romane"
Aspru criticate de specialiştii Ministerului Culturii pentru modul în care au înţeles restaurarea castrelor romane de la Porolissum şi Buciumi, autorităţile judeţene contraatacă.

1 Decembrie în curtea Muzeului: atelier de făcut cocarde tricolore, vin fiert şi păsulă cu curechi - FOTO
Zeci de copii însoţiţi de părinţi şi bunici au petrecut Ziua Naţională într-un mod mai puţin oficial, graţie unei inedite acţiuni organizate de Muzeul Judeţean de Istorie şi Artă Zalău.

FOTO Ziua Naţională la Zalău: Paradă militară fără tehnică de luptă
Peste 1.000 de zălăuani au luat parte la parada militară organizată în centrul municipiului cu prilejul Zilei Naţionale a României. Evenimentul a durat aproximativ 20 de minute şi a fost mult mai puţin spectaculos decât cel de anul trecut.

Cum arată Ambulatoriul Spitalului Judeţean, după o investiţie de 8 milioane de lei - FOTO
Cei care trec pragul celei mai mari unităţi spitaliceşti din Sălaj, dar şi medicii şi personalul de aici au parte de un confort sporit graţie unei investiţii derulate din fonduri de la bugetul judeţului.

Spitale şi farmacii deschise în Sălaj în mini-vacanţa de 1 Decembrie
Patru spitale vor asigura în judeţ asistenţa medicală de urgenţă pentru adulţi şi copii în perioada 30 noiembrie-4 decembrie, au anunţat reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Sălaj.

Zece greşeli comune: ce este „sunetul mării“ pe care îl auzim în scoică şi de ce urlă lupii la lună
Nu tot ceea ce considerăm a fi adevărat chiar este. Multe dintre informaţiile pe care le luăm drept adevăruri generale sunt, în realitate, nişte erori.

Curtea de Apel Cluj l-a scăpat de arest preventiv pe studentul acuzat că făcea trafic de ecstasy
Studentul zălăuan Alexandru Vaida a stat în arest preventiv doar cinci zile, întrucât magistraţii clujeni au desfiinţat decizia colegilor lor de la Tribunalul Sălaj.

Indemnizaţii de lux în ATOP Sălaj. Cei 13 membri încasează pe şedinţă mai mult decât 30 de consilieri judeţeni într-o lună
După ce nu au reuşit să obţină suficiente voturi pentru a avea doi reprezentanţi în Autoritatea Teritorială de Ordine Publică (ATOP) Sălaj, liberalii au trecut la atac.

Ai un frigider pe care nu îl mai foloseşti? Ce primeşti dacă alegi să îl reciclezi
Asociaţia Română pentru Reciclare ‐ ROREC organizează în judeţul Sălaj două acţiuni de colectare a deşeurilor electrice şi electronice (DEEE), în cadrul campaniei naţionale "3,2,1 START!"

Festivalul Judeţean de Teatru pentru Elevi şi-a desemnat câştigătorii. Ei sunt cei mai talentaţi elevi-actori
Ediţia din acest an a Festivalului Judeţean de Teatru pentru Elevi a reunit peste 450 de elevi şi profesori îndrumători.

Cine sunt preşedinţii şi locţiitorii secţiilor de votare din Sălaj
La Instituţia Prefectului au avut loc sâmbătă, 26 noiembrie, desemnarea computerizată a preşedinţilor şi locţiitorilor secţiilor de votare.

O nouă condamnare la închisoare pentru un tânăr prins că vindea etnobotanice
Condamnat de prima instanţă la şase ani de detenţie pentru constituirea unui grup infracţional organizat şi trafic de etnobotanice, un tânăr de 26 de ani a primit luni, 28 noiembrie, o nouă pedeapsă cu închisoarea.

Cum să fii un părinte mai bun. Povestea femeii care a renunţat la cariera în IT pentru a deveni formator în educaţie parentală
Deşi se bucura de o carieră de succes în domeniul IT, Meda Morariu a hotărât să meargă pe un alt drum, mânată de dragostea pe care o poartă copiilor.