adevarul

 

Ziarul adevarul - adevarul de seara - adevarul online

emag evomag ecco tinar fashionup otter matar

(P) Asigurari RCA - cel mai bun pret *** Haine online


Ziarul Adevarul Zalau - Ultimele stiri Adevarul Zalau - 29.07.2015

Cei doi criminali care au omorât un bărbat din răzbunare pentru ajutorul dat de victimă justiţiei, au fost trimişi în judecată
Cei doi tineri care, în noaptea de 18 spre 19 mai au ucis cu sânge rece un bărbat de 38 de ani, care îl reclamase pe unul dintre ei la Poliţie pentru furtul unui cal şi a fost şi martor în procesul la capătul căruia a fost condamnat la închisoare, au fost trimişi în judecată de procurori.

Adevărul despre bicarbonatul de sodiu. Beneficiile, dar şi riscurile fatale ale prafului din bucătărie considerat medicament universal
Mediul online este asaltat, în ultima perioadă, de sute de articole care vorbesc despre beneficiile fantastice ale banalului bicarbonat de sodiu, folosit în mod tradiţional la prepararea prăjiturilor. Medicii atrag atenţie că o parte dintre aceste beneficii sunt simple mituri şi că se ignoră efectele adverse ale compusului.

Rezultate finale titularizare 2015 Sălaj. Contestaţiile au făcut nouă candidaţi fericiţi
Dintre cele 54 de contestaţii depuse, în Sălaj, după afişarea rezultatelor la examenul de titularizare, comisiile de reevaluare au admis 25. Doar nouă dintre acestea au dus, însă, la trecerea pragului de promovare.

Linkuri Sponsorizate

Brutele care au violat şi abuzat sexual două fetiţe, trimise în judecată. Violatorii sunt fraţi iar una dintre victime, în vârstă de 9 ani, este fiica unuia dintre ei!
Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Şimleu Silvaniei nu au avut nevoie de foarte mult timp pentru a se convinge că suspiciunile ce planau asupra fraţilor Liviu şi Viorel Chifor, din localitatea sălăjeană Ban, sunt adevărate. După aproximativ două săptămâni de cercetări, cei doi violatori incestuoşi au fost trimişi în judecată, în stare de arest preventiv.

Un tânăr de 25 de ani s-a înecat în râul Someş în timp ce se scălda cu prietenii
Un tânăr de 25 de ani a pierit joi după-amiază, în timp ce se scălda, alături de prieteni, în apele râului Someş, aval de de Jibou. Pompierii au fost cei care i-au găsit trupul neînsufleţit şi l-au scos din apă.

VIDEO Disperarea unor oameni ajunşi la capătul răbdării: ”NU mai putem supravieţui în condiţiile acestea”
După ce drumul ce uneşte mai multe localităţi din comuna sălăjeană Gâlgău n-a văzut niciodată asfaltul, deşi este considerat drum judeţean, şi după ce în ciuda numeroaselor sesizări, administraţia judeţeană nici măcar nu a acoperit craterele din drumul de pământ, locatarii din zonă au decis să treacă la proteste.

FOTO Urmele unui impunător templu sau basilici romane, cu două niveluri, descoperite la Porolissum
Arheologii au descoperit, în fostul oraş roman Porolissum, urmele unei clădiri de dimensiuni impresionante, cu o lungime de 40 de metri şi o lăţime de 20 de metri, ce a avut destinaţia de templu sau bazilică romană.

Un copil de 14 ani condamnat pentru tâlhărie a dat o nouă lovitură: a ameninţat o femeie cu un cuţit până i-a luat banii şi bijuteriile de aur
Abia eliberat din Penitenciarul Satu Mare, unde fusese închis pe durata procesului în care era judecat pentru o tâlhărie comisă în 23 aprilie, Antoniu Daniel Caba, un copil de 14 ani, din Zalău, a făcut-o din nou lată.

Un lector universitar de la ”Vasile Goldiş”, reţinut de procurori după ce le-a vândut studenţilor lucrări de licenţă gata întocmite - UPDATE
Un lector universitar care presă la o facultate din Zalău a Universităţii “Vasile Goldiş” Arad a fost reţinută luni, 20 iulie, de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Sălaj urmând ca marţi, 21 iulie, să fie prezentată magistraţilor instanţei judeţene cu propunere de arestare preventivă.  Cadrul universitar este acuzat de luare de mită.

Sanctuarul liliecilor rari din Sălaj, interzis muritorilor de rând din cauza gafei unui funcţionar
O peşteră din Sălaj, Peştera Măgurici, a fost declarată arie protejată de interes comunitar datorită faptului că trei dintre cele cinci specii de lilieci ce trăiesc în galeriile întunecate de aici sunt specii rare, desemnate priorităţi EUROBATS. O gafă a unui funcţionar face ca locul să fie inaccesibil publicului.

Cum arată, filmată din aer, una dintre cele mai frumoase grădini botanice din ţară - imagini spectaculoase
Imagini spectaculoase cu Grădina Botanică din Jibou, a doua ca mărime şi una dintre cele mai frumoase din ţară, sunt disponibile acum graţie unei filmări aeriene realizate cu ajutorul unei drone.

FOTO Vestiare şi terase de un milion de lei pentru practicanţii şi iubitorii sportului alb
Practicanţii tenisului au, de acum, la dispoziţie,  la baza sportivă de lângă Sala Sporturilor din Zalău, vestiare moderne şi terase de unde spectatorii pot privi confruntările de pe teren.

Rezultate titularizare 2015 Sălaj: doar 37 la sută dintre candidaţi au luat note de trecere. Două lucrări - anulate pentru ”nerespectarea metodologiei de concurs”
Rezultatele concursului de titularizare 2015 s-au afişat luni, 20 iulie, pe site-ul Ministerului Educaţiei, dar şi la avizierul şi pe site-ul Inspectoratului Şcolar. În Sălaj, au luat note peste 7, care permit participarea la repartiţia pe posturile titularizabile, 116 candidaţi.

Legătura dintre Elisabeta Bathory, una dintre cele mai crude femei din istoria omenirii, şi uciderea unui balaur
O legendă locală de domeniul fantasticului face trimiteri la originea familiei nobiliare Bathory, care l-a dat lumii pe regele Poloniei, Ştefan Bathory, pe contesa Elisabeta Bathory, cea mai crudă femeie din istoria omenirii, dar şi numeroşi principi, printre care şi Sigismund Bathory, adversarul lui Mihai Viteazu de la Guruslău.

Destinul tragic al Corneliei Maniu. Sora fostului premier al României a murit de foame, izolată de Securitate
Una dintre surorile lui Iuliu Maniu, Cornelia, a avut o viaţă ce ar putea inspira un scenariu de film. După o existenţă trăită în slujba Domnului, ea a devenit ţinta persecuţiei regimului comunist şi a ajuns să moară de foame, fiind ţinută izolată de Securitate.