adevarul

 

Ziarul adevarul - adevarul de seara - adevarul online

Ziare romanesti recomandate

Abonare newsletter ziarele.com

Adresa de e-mail:


Mutari Internationale

Stiri locale din Adevarul Zalau

(P) Asigurari RCA - cel mai bun pret

Ziarul Adevarul Zalau - Ultimele stiri Adevarul Zalau - 29.06.2016

Tragedie în Sălaj. Un copil de trei ani, ucis de o viitură în timp ce traversa cu căruţa Valea Cheudului
Viitura apărută ca din senin a răsturnat căruţa în care se aflau o femeie şi cei doi copii ai săi: o fetiţă de nouă luni şi un băieţel de trei ani.

Grindina şi furtuna au provocat pagube de peste 5 milioane de lei în Sălaj
Potrivit centralizării comisiilor responsanbile cu evaluarea pagubelelor produse în judeţ în perioada 25 mai-23 iunie, ca urmare a ploilor torenţiale, vântului puternic şi grindinei, în Sălaj au fost afectate 19 comune, cu 43 de localităţi.

Evaluare Naţională 2016. Proba la Matematică a dat bătăi de cap elevilor sălăjeni
Evaluare Naţională 2016. Peste 1.900 de elevi din Sălaj au susţinut, miercuri, proba scrisă la Matematică, ultima a Evaluării Naţionale din acest an. Printre subiectele pe care le-au avut de rezolvat s-au numărat calculul ariei unui triunghi şi a unei prisme, desenarea unui paralelipiped şi calcularea unor funcţii.

Ochelari sau lentile de contact? Sfaturi utile despre cum să facem alegerea corectă pentru o vedere sănătoasă
Odată cu evoluţia medicinei, persoanelor cu probleme de vedere li s-a oferit posibilitatea de a înlocui clasicii ochelari cu modernele lentile de contact. Ambele dispozitive medicale prezintă avantaje şi dezavantaje de care este bine să ţinem cont când facem alegerea.

Medic veterinar din Zalău, găsit în conflict de interese de ANI
Veterinarul care a intrat în vizorul ANI este consilier superior în cadrul Serviciului de Sănătate şi Bunăstare a Animalelor, Monitorizare Boli şi medic veterinar oficial al Circumscripţiei Sanitare Veterinare Zonale Zalău.

O treime dintre absolvenţii de liceu din Sălaj sunt utilizatori de nivel mediu ai calculatorului
Candidaţii de la Bacalaureatul din acest an au fost puşi în dificultate de subiectele primate la proba de evaluare a competenţelor digitale.

Licean înjunghiat în timpul unui festival de muzică populară. Tânărul susţine, în aceste zile, Bacalaureatul
Un elev al Liceului Tehnologic „Gheorghe Pop de Băseşti” Cehu Silvaniei a fost la un pas de moarte după ce a fost înjunghiat în zona gâtului de către un minor de 17 ani, în timpul unui eveniment cultural organizat în centrul oraşului.

Căpuşele au invadat judeţul. Patru sălăjeni au fost diagnosticaţi cu boala Lyme
Tot mai mulţi sălăjeni ajuns la medic după ce au fost muşcaţi de căpuşe. Specialiştii ne recomandă să nu încercăm să extragem singuri această insectă mică, dar periculoasă.

Evaluare naţională 2016. Elev: „Ne-au dat poezia «Salcia». Sau era «Salcâmii»?“
Evaluare Naţionala 2016. În Sălaj, probele Evaluării Naţionale vor fi susţinute în 56 de centre de examen, lucrările urmând să fie transportate şi evaluate într-un alt judeţ.

Sălajul are Consiliu Judeţean. Cine va conduce judeţul în următorii patru ani
Noua structură a CJ Sălaj a fost validată duminică, prilej cu care au fost aleşi preşedintele şi cei doi vicepreşedinţi.

Top 5 ponturi să-ţi recâştigi încrederea în tine. Cine sunt oamenii cu care nu trebuie să ne comparăm niciodată
Fiecare din noi se simte, la un moment dat, deznădăjduit, neîncrezător în forţele proprii şi nefericit. Nu trebuie să disperăm, pentru că stă în puterea noastră să ne recâştigăm încrederea în sine.

Tabără de pictură la Iaz. 15 copii vor învăţa să picteze pe sticlă
Ajunsă la cea de-a şaptea ediţie, tabăra „Icoana din sufletul meu – tradiţie şi originalitate” va reuni 15 copii, cu vârste cuprinse între 8 şi 16, care provin din medii sociale, judeţe şi culturi diferite.

Doliu în lumea medicală din Sălaj. A murit Kadar Zoltan, un renumit medic al Spitalului Judeţea Zalău
Doctorul Kadar Zoltan s-a stins la vârsta de 62 de ani. El lucra în Spitalul Judeţean de Urgenţă Zalău din 1991, în cadrul Laboratorului Radiologie şi Imagistică Medicală.

Liberalii şi UNPR-iştii sălăjeni au chiulit de la prima şedinţă de constituire a Consiliului Judeţean
O nouă încercare de constituire a CJ Sălaj a fost programată pentru duminică dimineaţă. Dacă nici de această dată nu se întruneşte cvorumul, şedinţa se va relua peste încă trei zile.

De ce se formează unghiile încarnate. Top 4 metode banale de prevenire a afecţiunii grave şi chinuitoare
Unghia încarnată este nu doar o problemă estetică, ci mai ales una care provoacă dureri greu de suportat. Ea apare cel mai frecvent la picioare şi în special la degetul mare, iar intervenţia întârziată poate determina complicaţii.