adevarul

 

Ziarul adevarul - adevarul de seara - adevarul online

emag evomag ecco tinar fashionup otter matar

(P) Asigurari RCA - cel mai bun pret *** Haine online


Ziarul Adevarul Zalau - Ultimele stiri Adevarul Zalau - 31.10.2014

FOTO Ministrul Fondurilor Europene, la Zalău: ”În noiembrie lansăm primele programe de finanţare”
Ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici, s-a aflat vineri, 31 octombrie, la Zalău, unde a vizitat obiective modernizate cu bani europeni şi a transmis câteva direcţii pentru finanţările viitoare.

ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014 Afişe electorale lipite în curtea bisericii în care a slujit tatăl lui Corneliu Coposu
Pe locul de aprins lumânări din curtea bisericii din Bobota, unde a slujit preotul Valentin Coposu, tatţl Seniorului Corneliu Coposu, au apărut, în ultima zi de campanie, afişe electorale ale candidatului la alegerile prezidenţiale 2014 Victor Ponta.

Rezultate alegeri prezidenţiale 2014. Primul tur. Când vom afla primele procente în judeţul Sălaj
Rezultatele alegerilor prezidenţiale 2014, din primul tur, vor fi transmise de Biroul Electoral Judeţean (BEJ) Sălaj, în cel mult 48 de ore, către Biroul Electoral Central (BEC). În acest timp, BEC centralizează atât datele primite de la fiecare Birou Electoral Judeţean, cât şi de la cele din străinătate. Mai întâi vor fi publicate rezultatele parţiale ale alegerilor prezidenţiale 2014, apoi cele finale.

Linkuri Sponsorizate

Prezenţa la vot la alegerile prezidenţiale 2014. Primul tur Sălaj. Ies sau nu sălăjenii la vot?
Prezenţa la vot la alegerile prezidenţiale 2014 va fi anunţată de către Biroul Electoral Central (BEC) pe tot parcursul zilei de duminică, începând cu ora 11.30 şi terminând cu ora 22.30. adevarul.ro vă va ţine la curent cu statisticile privind prezenţa la vot la alegerile prezidenţiale 2014 în judeţul Sălaj.

ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014 Kelemen Hunor, „prezenţă discretă“ în campanie. „Nu trebuie să arate decât că UDMR există!“
O „prezenţă discretă“ în campania electorală pentru alegerile prezidenţiale 2014, cu un discurs decent şi constant. Este descrierea generală făcută de sociologul Eugen Crihan, profesor la Universitatea Oradea, candidatului la Preşedinţia României Kelemen Hunor (UDMR).

Medicul de familie care a scris sute de reţete false şi-a recunoscut degeaba fapta. Judecătorii au respins acordul de recunoaştere a vinovăţiei
Medicul de familie din Zalău cercetat de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Sălaj pentru că, în urma denunţului unui pacient, s-a aflat că scrisese sute de reţete false, va fi cercetat penal în continuare, deşi încheiase un acord de recunoaştere a vinovăţiei cu procurorii.

Cine erau „duşmanii de clasă“ ai comunismului, inventaţi de Securitate: elevii, ziariştii şi credincioasele care ascultau rugăciunile preoţilor
Mai multe documente aparţinând fostei Securităţi din Sălaj, aduse la Zalău de reprezentanţii Consiliul Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii (CNSAS), vorbesc despre absurditatea unui sistem represiv care a transformat artificial, în „duşmani de clasă“, elevi de liceu, femei cu credinţă în Dumnezeu ori ziarişti care scriau articole neaprobate.

Biserica şi campania electorală. Cum s-au implicat preoţii din Sălaj în politică
Biserica şi politica merg, în Sălaj, pe drumuri aparent paralele, însă de-a lungul ultimilor ani au fost semnalate câteva cazuri în care cele două ”părţi” s-au intersectat destul de evident, prin implicare preoţilor în campania electorală. În plus, o dovadă a bunelor relaţii dintre preoţi şi politicieni sunt şi banii pompaţi de autorităţi în construcţii de biserici.

Accident mortal în Sălaj. Femeie spulberată de o autoutilitară în timp ce traversa DN 1C
Accident mortal în localitatea sălăjeană Glod. O femeie de 73 de ani şi-a pierdut viaţa, după ce s-a angajat în traversarea drumului, pe timp de noapte, printr-un loc nepermis şi fără să se asigure, fiind izbită de o autoutilitară care trecea pe acolo.

FOTO Celebrul bucătar britanic Jamie Oliver, împreună cu ”ţăranul” Mircea Groza, la un eveniment Slow Food din Italia
Celebrul bucătar britanic Jamie Oliver, cunoscut în special datorită reţetelor sau simple şi rapidă, dar şi datorită luptei împotriva produselor fast-food, a participat la Conferinţa ”Cooking to spread awareness” de la Torino, acolo unde s-a aflat şi sălăjeanul Mircea Groza, bucătarul din echipa ”Nişte ţărani”.

40 de ani de Şcoală Populară de Artă la Zalău. ”Prinţesa naiului” cântă la aniversare
La Zalău încep miercuri, 29 octombrie, evenimentele dedicate aniversării a 40 de ani de existenţă a Şcolii Populare de Artă Zalău. Aniversarea este deschisă de Oana Lianu, supranumită şi ”Prinţesa naiului”, absolventă a şcolii, care va susţine un miniconcert.

FOTO Muzeul care se întinde în trei judeţe
Un concept atipic de muzeu va fi lansat la începutul lunii noiembrie în Sălaj, Maramureş şi Satu Mare. Este vorba despre un muzeu ”distribuit”, ce va acoperi zona Ţării Codrului, ce cuprinde spaţii din cele trei judeţe, dar care a aparţinut, înainte de reorganizarea teritorială din 1968, exclusiv Sălajului.

Cine sunt cei care ne conduc judeţul. Politicienii care ne decid soarta
Nu sunt baroni locali dar au înhăţat puterea şi nu par dispuşi să o lase degrabă din mână. Este descrierea, pe scurt, a celor care ne conduc judeţul şi municipiul reşedinţă.

Frigul ne-a luat din nou prin surprindere. Elevii din Zalău stau înfofoliţi în şcolile neîncălzite
Deşi, oficial, sezonul de încălzire a început din 15 septembrie, mai multe şcoli şi licee din Zalău funcţionează şi acum cu caloriferele. În unele dintre ele, căldura va porni abia de la mijlocul lunii noiembrie.

Măsură unică în România: aleşi locali lăsaţi fără mandat după ce au trecut la partidul lui Tăriceanu pe ”Ordonanţa traseiştilor”
Doi consilieri locali municipali din Zalău au rămas, teoretic, fără mandat, după ce au trecut, în baza Ordonanţei 55 (Ordonanţa traseiştilor), la partidul lui Tăriceanu. Practic, însă, instanţa va avea, cel mai probabil, ultimul cuvânt în acest caz.