adevarul

 

Ziarul adevarul - adevarul de seara - adevarul online

emag evomag ecco fashionup otter matar

(P) Asigurari RCA - cel mai bun pret


Ziarul Adevarul Zalau - Ultimele stiri Adevarul Zalau - 10.02.2016

Dezvăluirile făcute de Iuliu Maniu în faţa morţii. Cu ce regrete a trecut în veşnicie fostul prim-ministru al României
Fostul mare om politic Iuliu Maniu, preşedinte al Partidului Naţional Ţărănesc şi de trei ori prim-ministru al României în perioada interbelică, se stingea – bătrân şi bolnav – într-o celulă a închisorii comuniste de la Sighetu Marmaţiei, într-o zi de 5 februarie, în urmă cu 63 de ani.

Imaginea dezastrului de la Letca. Cele zece vagoane deraiate - mormane de fier
Cele zece vagoane încărcate cu sare, parte a unui tren de marfă, ce au deraiat în noaptea de vineri spre sâmbătă cu câteva sute de metri înainte de intrarea dinspre Dej în staţia CF Letca, din judeţul Sălaj, zac răsturnate şi luni, la două zile de la producerea incidentului.

Cât de bun e de fapt spanacul: ne ajută să devenim mai puternici sau „efectul Popeye Marinarul” este doar un mit
Generaţii întregi de copii au crescut cu obligaţia de a mânca, periodic, mâncare de spanac, în virtutea faptului că leguma ar asigura organismului un aport substanţial de fier. Ideea a fost intens promovată şi de celebrul desen animat „Popeye Marinarul“, în care personajul principal căpăta puteri extraordinare imediat ce mânca o conservă cu spanac.

Linkuri Sponsorizate

Zece vagoane încărcate cu sare au deraiat într-o staţie CF din Sălaj - UPDATE
Traficul feroviar între localităţile Jibou, din judeţul Sălaj, şi Dej, judeţul Cluj, este întrerupt după ce în cursul nopţii de vineri spre sâmbătă, în jurul orei 1.00, zece vagoane ale unui tren marfar au deraiat în staţia CF Letca.

PNL a rămas fără principala „gură de foc“ pentru Primăria Zalău. Înalta Curte de Casaţie a stricat planurile liberalilor
Prelungirea procesului pe care co-preşedintele PNL Sălaj, Radu Căpîlnaşiu, îl are la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie cu Agenţia Naţională de Integritate, îi pune pe liberali să apeleze la o soluţie de avarie în perspectiva alegerilor locale din 5 iunie.

Ce metode foloseau strămoşii noştri pentru a fi frumoşi şi sănătoşi. Despre şamani, descântece şi poţiuni magice
Practicile folosite, din preistorie şi până azi, pentru îngrijirea sănătăţii şi frumuseţii vor face obiectul unei expoziţii ce va fi găzduită de Muzeul de Artă ”Ioan Sima” din Zalău.

Şapte ani de închisoare pentru pedofilul german prins în Sălaj. Sora şi cumnatul victimei, pedepse mai aspre, după ce „au vândut” copilul pedofilului
Cetăţeanul german Wendt Mayco Norbert, prins în mai 2014 că întreţinea relaţii sexuale, de mai mulţi ani, cu un copil din Şimleu Silvaniei, a fost condamnat la şapte ani de închisoare. Sora copilului şi soţul acesteia, cei care au intermediat tărăşenia, au fost condamnaţi la câte opt ani de închisoare.

Cum se face delicioasa mămăligă cu magiun - reţeta unui desert special din Sălaj
Un desert ce făcea, în urmă cu decenii, deliciul meselor bunicilor, poate reprezenta şi astăzi o alternativă naturală şi sănătoasă la deserturile intens procesate disponibile în comerţ: mămăliga cu silvoiţă (magiun).

Cu voia judecătorilor, un lector universitar care făcea comerţ cu lucrări de licenţă scapă de închisoare
Judecătorii Curţii de Apel Cluj au admis joi, 4 februarie, în parte, apelul declarat de lectorul universitar Mariana Popa, condamnată, în primă în instanţă, la cinci ani şi patru luni de închisoare, cu executare, pentru luare de mită. În urma deciziei- care este definitivă - profesoara scapă de închisoare.

Blocul comunist îmbrăcat în peste 2.200 de geamuri. Cum arată, după reabilitare, gigantul cu 152 de apartamente
Un bloc de locuinţe imens, din centrul Zalăului, şi-a schimbat semnificativ înfăţişarea după lucrările de reabilitare termică la care a fost supus. Una dintre modificări este apariţia unui mare număr de geamuri de sticlă, după ce constructorul a luat decizia închiderii cu tâmplărie termopan a tuturor balcoanelor.

Ce şmecherii mai fac instituţiile publice cu banii noştri: plăţi pentru lucrări neefectuate sau achitate deja, decontări ilegale, bugete supraevaluate
Cel mai recent raport al Curţii de Conturi, dat publicităţii săptămâna aceasta, evidenţiază faptul că instituţiile publice au, în continuare, deficienţe majore în gestionarea banului public.

Iuliu Maniu, comemorat la Bădăcin la 63 de ani de la moarte
La Bădăcin, acolo unde Iuliu Maniu se simţea ”acasă”, fostul premier al României va fi comemorat la sfârşitul acestei săptămâni, când se împlinesc 63 de ani de la moartea sa, într-o celulă a temniţei de la Sighetu Marmaţiei.

A murit cel mai tânăr deţinut politic din România comunistă. Închis la 13 ani de Securitate, ales primar după revoluţie
Miron Chichişan, cunoscut mai cu seamă datorită mandatului său de primar al municipiului Zalău în perioada 1992 - 1996, s-a stins din viaţă duminică, 31 ianuarie 2016, la vârsta de 70 de ani.

Secretul piroştelor cu păsat şi seminţe de hârban. Cum se salvează de la uitare cele mai exotice reţete de mâncare din Ardeal
Mai multe reţete specifice satelor din Ardeal, precum cea de „piroşte cu păsat şi seminţe de hârban“, au fost culese de câţiva tineri voluntari din Zalău, judeţul Sălaj, de la bunicii şi chiar străbunicii lor pentru a fi adunate într-o broşură şi salvate de la uitare.

Pompierii sălăjeni, campioni la dat amenzi
Pompierii sălăjeni au aplicat în 2015 amenzi în valoare de peste 1,1 milioane de lei (de patru ori mai mult faţă de anul precedent) şi a aplicat, în medie, aproape patru sancţiuni la fiecare control, situându-se pe locul 10 la nivel naţional din acest punct de vedere.