adevarul

 

Ziarul adevarul - adevarul de seara - adevarul online

emag evomag ecco tinar fashionup otter matar

(P) Asigurari RCA - cel mai bun pret *** Haine online


Ziarul Adevarul Zalau - Ultimele stiri Adevarul Zalau - 28.03.2015

Crimă oribilă: o femeie cu probleme psihice şi-a ucis propria mamă cu lovituri de satâr
O crimă oribilă a avut loc la Zalău în după amiaza zilei de vineri, 27 martie. O femeie de 43 de ani, recent externată dintr-un centru de boli psihice, şi-a omorât mama după ce i-a aplicat mai multe lovituri de satâr.

Delicii de post. Reţeta cu hamei care nu are legătură cu berea şi tocăniţa de hribi ”ca la bunica” - FOTO
Hameiul nu se foloseşte doar în industria berii, ci poate deveni şi bază pentru diverse feluri de mâncare. Un astfel de preparat, de post, ne-a fost recomandat de bucătarul Mircea Groza, care spune că mâncarea poate fi servită ca atare, dar şi ca garnitură lângă friptura de miel de sau de ied de Paşti.

Amintiri ”de colecţie” din Epoca Ceauşescu
Obiecte pe care mulţi le pot considera desuete şi doresc să le arunce ar putea deveni piese de colecţie ale Muzeului Judeţean de Istorie şi Artă Zalău. Instituţia caută obiecte semnificative pentru Epoca Ceauşescu, cele mai reprezentative piese urmând să fie cumpărate.

Linkuri Sponsorizate

Corneliu Coposu îşi sprijină mentorul şi după moarte
Încet, dar sigur, numărul celor care decid să se implice, într-un fel sau altul, în campania demarată pentru salvarea Casei Memoriale Iuliu Maniu din Bădăcin, devine tot mai mare. cea mai importantă donaţie făcută de până acum vine, indirect, din partea colaboratorului său apropiat Corneliu Coposu, Fundaţia înfiinţată în memoria sa donând 5.000 de lei.

Nu e păcăleală: veniturile unei categorii de bugetari cresc de la 1 aprilie cu peste 700 de lei net
Invocând o ordonanţă apărută la mijlocul acestei luni, Primăria Municipiului Zalău ar urma să aprobe, săptămâna viitoare, acordarea normei de hrană întregului personal al Poliţiei Locale, alţii decât poliţiştii locali, întrucât aceştia din urmă primesc, deja, acest supliment de venit încă de la 1 ianuarie.

Eşti sigur că o să o iubeşti „până la adânci bătrâneţe”? Capcanele pluralului şi topul greşelilor gramaticale: chibrite sau chibrituri, robinete sau robineţi?
Formarea pluralului substantivelor reprezintă una dintre provocările limbii române, mulţi vorbitori nativi picând acest ”examen”. În această situaţie s-a ajuns din cauza originii variate a cuvintelor din limba română, care conduce şi către reguli diverse de formare a pluralului.

Cele mai ciudate case din România: „Castelul Ciorii”, casa izolată de lume a arhitectului Károly Kós
Un castel în miniatura, cu o arhitectură aparte, realizat în mare parte din piatră, stă ascuns, izolat de lume, între dealurile Călatei, în Sălaj. Casa a aparţinut familiei arhitectului Károly Kós, de al cărui nume se leagă clădiri importante din Budapesta şi Cluj-Napoca.

Strănepotul lui Iuliu Maniu, dezvăluiri în premieră despre cum a refuzat marele ţărănist comenzile Masoneriei de a „conduce partea aceasta din lume”
Părintele Matei Boilă, strănepotul lui Iuliu Maniu, spune, într-un interviu, că faptul că Iuliu Maniu a refuzat, în 1918, să intre în Masonerie l-ar fi urmărit pe Sfinxul de la Bădăcin până la moarte şi chiar şi după acest moment.

Otrava din şaorma, cheeseburger, brânză topită şi cartofi prăjiţi. Ce mâncăm, de fapt, când alegem produsele de tip fast-food - explicaţiile medicilor
În ciuda gustului bun, produsele de tip fast-food ne pot face mult rău mai ales atunci când, presaţi de timp, apelăm foarte des la astfel de mâncare. Specialiştii spun că nu produsele în sine sunt „neprietenoase” cu sănătatea, ci felul în care sunt ele obţinute.

FOTO Jaf armat la o bancă. Autorii, prinşi de poliţişti (EXERCIŢIU)
Bubuituri, sirene, fum şi poliţişti înarmaţi. S-a întâmplat marţi, 24 martie, în centrul Zalăului, unde trei infractori încercau să scape de poliţişti după ce jefuiseră o bancă.

Se înmulţesc scandalurile din Sănătatea sălăjeană: medicii şpăgari şi ”ingineriile” financiare care căpuşează sistemul
Într-un judeţ în care cazurile complexe sunt trimise, cu regularitate, la clinicile din Cluj, este oarecum firesc ca numărul situaţiilor de malpraxis - reclamate şi dovedite - să fie mic. Sălajul compensează, însă, la capitolul ”şpagă” şi ”inginerii” financiare, fiind pronunţate mai multe sentinţe în acest sens.

FOTO Poliţiştii au schimbat pistolul cu lingura de lemn
Organizaţi în echipe, poliţiştii din Sălaj s-au întrecut luni, 23 martie, în gătit în aer liber. Competiţia, din care câştigătoare au ieşit papilele gustative ale participanţilor, face parte din programul pregătit pentru Ziua Poliţiei Române.

De unde vine cel mai scurt nume de localitate din România. Istoria zbuciumată a satului Ip
Două litere. Atât are cel mai scurt nume de localitate din România: Ip. Dincolo de numele special, localitatea din Sălaj se remarcă şi printr-o istorie zbuciumată, marcată de o mare tragedie.

Greşeli frecvente în limba română: „Îmi cer scuze“, eroarea de exprimare pe care o facem fără să ne dăm seama – zece capcane în vorbirea curentă
Limba română are capcane în care cad mulţi dintre utilizatorii săi nativi nu doar în scriere, ci şi în comunicarea orală, motiv pentru care apar frecvent greşeli de exprimare. Dezacordurile şi cuvintele folosite nepotrivit sunt cele mai frecvente greşeli de exprimare din limba română.

O altfel de şcoală, unde elevii învaţă să devină corporatişti: proiectul unei multinaţionale care îi antrenează pe liceeni să devină lideri
Un program finanţat de o multinaţională îi învaţă, gratuit, pe elevii de liceu din Zalău cum să-şi folosească şi să-şi pună în valoare calităţile pentru a reuşi în viaţă, în cadrul unui program extraşcolar.