adevarul

 

Ziarul adevarul de azi - adevarul de seara - adevarul online

Ziare romanesti recomandate

Programul TV de Azi

Mutari Internationale

Stiri locale din Adevarul Zalau

(P) Asigurari RCA - cel mai bun pret

Ziarul Adevarul Zalau - Ultimele stiri Adevarul Zalau - 25.09.2016

FOTO Sălăjenii au ieşit la curăţenia generală "Let's Do It, Romania!". Saci plini cu scutece murdare, găsiţi pe Meseş
Sute de saci cu deşeuri au fost adunaţi în cursul zilei de sâmbătă, 24 septembrie, de către echipele de voluntari din judeţul Sălaj implicate în ediţia din acest an a "Let's Do It, Romania!"

Laboratorul cu imprimante 3D, „arma“ cu care un liceu din Zalău încearcă să-i atragă pe absolvenţii de gimnaziu
Liceul Tehnologic „Mihai Viteazul“ din Zalău a câştigat un proiect în valoare de 15.000 de euro, în cadrul competiţiei „Idei din ţara lui Andrei“, prin care îşi propune să asigure elevilor o pregătire tehnică superioară.

FOTO Lada cu zestre sălăjeană a fost deschisă în centrul Zalăului. Cum îşi promovează Sălajul obiceiurile şi gastronomia locală
Sarmale cu păsat, pogăcele cu ceapa, plăcintă cu varză, pită, pancove, cârnaţ, slăninuţă afumată şi tradiţionala pălincă au fost doar o parte dintre preparatele tradiţionale cu care au fost întâmpiaţi zălăuanii, sâmbătă, 24 septembrie, pe platoul din faţa Prefecturii.

Cum pregătim poamele uscate, delicatesa dulce a iernii - o reţetă simplă, păstrată de la bunici
Poamele uscate, o delicatesă dulce de pe vremea bunicilor şi străbunicilor noştri, se mai pregăteşte şi astăzi, în zonele rurale, în special de către bătrânii satului.

Condamnare în cazul tinerei vinovate de incendiul în care fratele său în vârstă de doi ani a pierit. Ce au decis judecătorii
Gestul necugetat al unei adolescente de etnie romă din Zalău, de a arunca ţigara aprinsă lângă un flacon cu benzină,  i-a fost fatal fratelui cel mic, care a sfârşit în chinuri groaznice.

Sanitarii sălăjeni ameninţă cu greva. Lider sindical: "S-a creat un tratament discriminatoriu al structurilor profesionale din Sănătate"
Sindicaliştii din Sănătatea sălăjeană strâng, în această perioadă, semnături pentru declaşarea conflictului de muncă. Nemulţumiţi de inechităţile salariale din sistem, o parte dintre membrii Sanitas Sălaj se pregătesc de prima acţiune de protest, greva japoneză din 12 octombrie.

Instanţa sălăjeană a decis: Înmatricularea autovehiculelor se face fără plata timbrului de mediu
Magistraţii Tribunalului Sălaj au obligat, zilele trecute, Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor (SPCRPCÎV) din cadrul Prefecturii să înscrie în circulaţie un Volkswagen fără plata timbrului de mediu.

Candidatul la fotoliul de primar al unei comune din Sălaj a recunoscut că a dat mită electorală. Ce pedeapsă i-au aplicat judecătorii
Sălăjeanul Vasile Ianc, cel care a candidat la alegerile din 5 iunie pentru fotoliul de primar al comunei Năpradea, a recunoscut în faţa instanţei că a dat mită unor cetăţeni cu drept de vot pentru a-i convinge să îl aleagă la scrutinul din 5 iunie.

Povestea unei pasiuni. Cum a ajuns o tânără din Zalău să-i machieze pe Tommy Hilfiger şi pe fetele şeicului din Dubai
Zălăuanca Adina Ivaşcău este make-up artist, iar ultimii doi ani şi i-a petrecut într-o lume la care cei mai mulţi dintre noi doar visează: în lumea plină de strălucire, lux şi eleganţă a Dubaiului.

Cele mai mari indemnizaţii de creştere a copilului din Sălaj. Un părinte primeşte lunar în cont 6.622 de lei
Peste 1.700 de părinţi din judeţul Sălaj beneficiază de indemnizaţii de creştere a copilului. Mai mult de trei sferturi dintre aceştia primesc indemnizaţia minimă prevăzută de lege.

Cum să corectăm copilul fără să se simtă umilit. „Ruşinea este sentimentul profund că nu merită să fie iubit“
Vina şi ruşinea sunt două sentimente pe care fiinţa umană le învaţă încă din copilărie, în relaţie cu membrii familiei.

Suspecţi arestaţi după ce au tâlhărit un bătrân pentru 15 lei, o lanternă şi un telefon
Magistraţii Judecătoriei Jibou au admis propunerea procurorilor privind arestarea a doi tineri de 16, respectiv 19 ani, suspectaţi că au tâlhărit un bătrân din comuna sălăjeană Creaca.

Sălajul, exemplu de bune practici în administraţia publică. Un proiect implementat de Consiliul Judeţean, în topul celor mai bune opt aplicaţii din ţară
În cadrul proiectului finanţat din fonduri nerambursabile, registrul agricol electronic a fost introdus în CJ Sălaj şi în 15 primării din judeţ.

Cum a reuşit o mamă din Zalău să deschidă fiului său autist uşa spre lume. Detaliile metodei de terapie prin pictură
Attila are 7 ani, iar la 3 ani şi cinci luni a fost dignosticat cu autism. Până atunci, părinţii nu au avut nicio bănuială că pruncul lor ar putea avea o problemă, deşi copilul nu rostea niciun cuvânt.

„Rapunzel de Zalău“ a părăsit show-ul „Supravieţuitorul“. Un puzzle a eliminat-o din competiţie
După doar şase zile petrecute pe insula filipineză, zălăuanca Aurelia Ardelean a părăsit competiţia "Supravieţuitorul". Aceasta nu a reuşit să se concentreze şi a pierdut duelul în care a intrat împreună cu Alex, Lucian şi Liviu, pe insula exilului.