adevarul

 

Ziarul adevarul - adevarul de seara - adevarul online

emag evomag ecco fashionup otter matar

(P) Asigurari RCA - cel mai bun pret


Ziarul Adevarul Vaslui - Ultimele stiri Adevarul Vaslui - 30.11.2015

Momentul adevărului pentru judecătorii din Vaslui. Oamenii simpli dau note magistraţilor
Tribunalul Vaslui realizează până la sfârşitul anului un studiu inedit, o premieră pentru instanţele din judeţ, prin care justiţiabilii, sub protecţia confidenţialităţii datelor personale, îşi spun părerea despre activitatea judecătorilor. Sondajul de opinie îi vizează şi pe ceilalţi funcţionari ai instanţelor de judecată.

10 lucruri pe care nu trebuie să le discuţi în faţa copilului - sfaturile specialiştilor
Discuţiile părinte-copil au un rol deosebit pentru a crea ataşamentul, pentru dezvoltarea psiho-emoţională a acestuia din urmă, pentru formarea limbajului şi a personalităţii

Zece remedii naturiste care ne scapă de „roşu în gât“. Cum putem scăpa de durerea chinuitoare fără medicamente
Odată cu sezonul rece, afecţiunile respiratorii, asociate cu durerile în gât, aduc disconfort atât copiilor, cât şi adulţilor. Pentru că în majoritatea situaţiilor celebrul ”roşu în gât” este o afecţiune de natură virală, medicii nu recomandă antibioticele la care mulţi bolnavi apelează după ce apar primele semne ale bolii.

Linkuri Sponsorizate

Pictură inedită cu vârful de cuţit: artista din Vaslui ale cărei tablouri strălucesc în galeriile lumii, din India până în Emiratele Arabe Unite
Mioara Corozel Cherki (45 de ani) este o pictoriţă născută la Vaslui, ale cărei tablouri sunt admirate în expoziţii din cele mai îndepărtate colţuri ale lumii. Lucrările ei sunt speciale deoarece sunt pictate, în mare parte, cu ajutorul cuţitului, o tehnică mai puţin utilizată în România.

Cunoscut membru al lumii interlope ieşene, arestat. Cum au reuşit poliţiştii din Vaslui să anihileze una dintre sursele importante de pe piaţa drogurilor
Costin Başag, cunoscut membru al lumii interlope ieşene, a fost arestat vineri noapte la Vaslui, fiind acuzat de trafic de droguri. Traficantul a ajuns în vizorul poliţiştilor de Crimă Organizată din Vaslui, după ce o elevă a ajuns în comă la spital.

Iubitul Adrianei Motaş, eleva dispărută din Bârlad în martie 2013, prins la vama Nădlac. Tânărul era dat în urmărire internaţională de autorităţile germane
Ionuţ Ştefan Tofan (29 ani), din Bârlad, a fost prins joi, 26 noiembrie, la vama Nădlac în timp ce încerca să intre în ţară. Tânărul este cunoscut poliţiştilor bârlădeni, acesta fiind acuzat de şantaj sexual de chirurgul Octavian Marcu, medicul care a avut o relaţie amoroasă o pacientă minoră, iubita oficială a şantajistului

O femeie sărmană din Huşi, executată silit după ce a uitat să declare banii mamei pregătiţi pentru înmormântare
O femeie din Huşi, beneficiară de ajutorul social, este executată silit de autorităţile fiscale locale, după ce s-a constatat că a primit venitul minim garantat, dar nu a declarat banii dintr-un cont în care erau depuse economiile mamei sale pentru înmormântare.

Mărturia mamei care a avut curajul să-i ceară ginecologului şpaga înapoi, după ce a fost la un pas să moară: „I-am dat 1400 de lei“. Medicul: „Doamne, fereşte!“
Judecătorii Tribunalului Vaslui au făcut vineri, 27 noiembrie, primele audieri de martori în dosarul celor trei ginecologi de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Vaslui, acuzaţi de fapte de corupţie. Unul dintre martorii audiaţi, a fost pus sub acuzarea de mărturie mincinoasă, după ce şi-a schimbat declaraţia dată în faţa procurorilor.

Proprietarii de maşini din Bârlad, direct răspunzători pentru avariile produse de utilajele de deszăpezire
Directorul Companiei de Utilităţi Publice (CUP) Bârlad, Adrian Bobeică, a înştiinţat preşedinţii de asociaţii că aceştia trebuie să informeze proprietarii de autoturisme cu privire la obligaţiile ce le au în sezonul rece.

Observatorul Bârlad, în direct cu Agenţia Spaţială Japoneză (JAXA). Videoconferinţă cu intrarea gratuită
Planetariul şi Observatorul Astronomic al Muzeului „Vasile Pârvan” din Bârlad, judeţul Vaslui,  transmite în direct o videoconferinţă cu Aurora Simionescu, astrofizician român care lucrează la Agenţia Spaţială Japoneză (JAXA).

De ce nu se face sex în timpul postului şi care este, de fapt, voia lui Dumnezeu. Abstinenţa sexuală este „îngăduinţă şi nu poruncă”
Postul înseamnă abstinenţă, iar abstinenţa înseamnă să te cufunzi în rugă şi să renunţi la mâncărurile de dulce, să laşi deoparte invidia şi răutăţile faţă de semeni, dar şi să renunţi la relaţiile intime conjugale, spun unii preoţi. Care este, de fapt, voia Domnului?

Liderul interlopilor din Bacău, eliberat din închisoare de judecătorii vasluieni pentru bună purtare
Condamnat la patru ani de închisoare pentru infracţiuni de crimă organizată şi trafic de droguri transfrontalier, Novac Bărbieru, liderul lumii interlope din Bacău, a fost eliberat înainte de termen de Tribunalul Vaslui, după ce iniţial Judecătoria a respins de două ori cererile de eliberare condiţionate formulate de acesta.

Autorităţile vasluiene pregătescă paradă militară fastuoasă şi o expoziţie de tehnică militară de Ziua României
Autorităţile vasluiene au renunţat la spectacolele artistice de Ziua României, însă cetăţenii sunt aşteptaţi la o paradă militară impresionantă şi o expoziţie de tehnică militară.

Mâna largă a consilierilor locali din Bârlad, în postul Crăciunului, pentru repararea lăcaşelor de cult
Un proiect iniţiat de primarul interimar Marin Bunea prevede alocarea a 25.000 de lei pentru lucrări de reparaţii.

De unde vine expresia „dar din dar se face rai“. Care a fost adevărata zicală, modificată în timp de religiozitatea românilor
Expresia „dar din dar se face rai“ a stârnit adevărate controverse, după ce lingvistul George Pruteanu a argumentat că, de fapt, originea acesteia este cu totul alta.