adevarul

 

Ziarul adevarul - adevarul de seara - adevarul online

emag evomag amafashion ecco tinar
fashionup otter mycloset matar matar

(P) Asigurari RCA - cel mai bun pret *** Haine online


Ziarul Adevarul Vaslui - Ultimele stiri Adevarul Vaslui - 31.07.2014

Cum a ajuns un procuror vasluian să primească bani de la un spărgător de locuinţe pentru a-l scăpa de puşcărie
Procurorul Vasile Şelaru este acuzat a primit 8000 de lei pentru a interveni pentru un hoţ judecat pentru săvârşirea a nouă infracţiuni de furt din locuinţe şi societăţi.  Procurorii DNA susţin că Şelaru s-a folosit de banii primiţi ilegal şi pentru a merge în luna mai la o reuniune a procurorilor criminalişti, la Cheile Grădiştei. Cu o zi înainte a fi reţinut de DNA, Vasile Şelaru a încercat să cumpere tăcerea unui martor oferindu-i 1000 de lei.

Un tânăr din Vaslui şi-a incendiat maşina în timpul controlului vamal după ce a fost prins cu ţigări de contrabandă
Un tânăr de 30 ani din Vaslui a fost reţinut de poliţişti de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Albiţa   pentru 24 de ore după ce şi-a incendiat autoturismul în care transporta ţigări de contrabandă, chiar în timpul controlului vamal. Incendiul puternic izbucnit în încăperea unde avea loc controlul a fost stins cu ajutorul pompierilor. O maşină aflată în apropierea celei incendiate a fost afectată de flăcări.

Verişorul fostului deputat Iftime vrea amânarea executării pedepsei de patru ani şi patru luni de închisoare
Ionuţ Atofanei, fostul director comercial al societăţii Koket, condamnat la închisoare cu executare alături de fostul deputat Dragoş Iftime şi tatăl acestuia, Ionel Iftime, a solicitat judecătorilor Tribunalului Vaslui amânarea executării pedepsei, din motive medicale. Se pare că Atofanei, în prezent internat la Institutul Oncologic din Iaşi, este în stare foarte gravă.

Linkuri Sponsorizate

Metoda "accidentul" continuă să facă ravagii în judeţul Vaslui: 25 de persoane înşelate în ultimele săptămâni
Pe parcursul lunii iulie la Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Vaslui au fost primite 25 sesizări privind infracţiuni de înşelăciune  comise prin metoda „accidentul”.

FOTO Turişti din cinci ţări au participat la Tabără de astronomie la Bădeana
Observatorul Astronomic şi Astroclubul “Perseus” al Muzeului “Vasile Pârvan” din Bârlad, judeţul Vaslui, a organizat o tabără de astronomie de trei nopţi în comuna Tutova, la marginea sudică a rezervaţiei Bădeana.

Bombă descoperită într-un cimitir din judeţul Vaslui
Un grup de localnici din satul Măcreşti, comuna Zăpodeni au descoperit o bombă în timp ce amenajau un mormânt pentru înmormântarea unei rude.

Criză fără precedent la Parchetul de pe lângă Tribunalul Vaslui: un singur procuror criminalist, în judeţul omorurilor
Arestarea procurorului criminalist Vasile Şelaru, din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vaslui provoacă o criză fără precendent în instituţia în care doar doar doi procurori criminalişti trebuie să instrumenteze zeci de dosare de mare violenţă: crime, tentative de omor, pruncucideri etc.

Jurnal de vacanţă: Cabanele de vânătoare construite pentru Ceauşeascu în judeţul Vaslui – perlele din inima pădurii
Campania „125 de locuri pentru care iubim România. Jurnal de vacanţă“ vă propune astăzi un popas în cea mai frumoasă zonă a judeţului Vaslui,  în pădurea din comuna Poieneşti, unde în urmă cu peste 30 ani aveau să fie construite două cabane de vânătoare pentru Nicolae Ceauşescu. Pădurea,  de o frumuseţe mirifică şi cu un potenţial cinegetic ridicat, avea să fie considerat un loc perfect de vânătoare pentru foştii nomenclaturişti.

Stenogramele şpăgii de la Garda de Mediu. Un afacerist către comisar: “Fă o manevră, te rog fă ceva…nu-i da pe societate, dă-i pe persoană fizică”
Un afacerist controversat din Bârlad a fost arestat după ce a mituit doi comisari de la Garda Naţională de Mediu cu 10.000 de lei, vin, ţuică şi parfum. “Adevărul” vă prezintă toate detaliile acestui caz, inclusiv o serie de interceptări care demonstrează influenţa pe care o avea omul de afaceri asupra autorităţilor locale.

Procurorul vasluian Vasile Şelaru, arestat preventiv, după o şedinţă de judecată maraton
Judecătorii Curţii de Apel Iaşi au dispus arestarea preventivă pentru 30 de zile a procurorului criminalist Vasile Şelaru, din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vaslui. Sentinţa pronunţată de magistraţii ieşeni aproape de ora 23.00, nu este definitivă, Inalta Curte de Casaţie şi Justiţie urmând să judece contestaţia formulată de procurorul Şelaru, în această seară.

FOTO Trei vasluieni reţinuţi de procurori, după ce au omorât în bătaie un tânăr şi pe alţi doi i-au băgat în spital
Trei vasluieni cu vârste cuprinse între 24 şi 30 de ani au fost reţinuţi, luni seară, de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Vaslui, pentru omor şi tentativă de omor, fiind acuzaţi că au ucis în bătaie cu o coasă, o bâtă şi o furcă, un tânăr de 22 de ani, iar pe alţi doi i-au băgat în spital, în urma unui conflict izbucnit din cauza unei fete.

FOTO Un copil de 13 ani a murit înecat în lacul Gârceni după ce a căzut de pe o plută improvizată din peturi
Un băiat de 13 ani a murit în această seară, înecat în lacul din localitatea vasluiană Gârceni. Muncea pentru a-şi ajuta familia, a fost cu vacile la păscut şi a vrut să facă o baie.

Un poliţist de frontieră vasluian nu îşi poate justifica averea realizată în 4 ani
Iosif Pascal, agent de poliţie din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Vaslui nu poate justifica parte din averea dobândită alături de soţia sa, în perioada 2006 – 2010.

Cum a fost ţinut tabloul "Ţărănci" în Prefectura Vaslui: 18 ani cu picioarele în sus
O pictură semnată de artista Maria Băbuşanu a fost expusă timp de 18 ani într-un birou al Prefecturii Vaslui cu susul în jos, fără ca vreunul dintre subprefecţii care au deţinut biroul să sesizeze acest lucru.

UPDATE FOTO Procurorul criminalist Vasile Şelaru, reţinut de DNA pentru trafic de influenţă
Un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vaslui a fost reţinut pentru 24 de ore de procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Iaşi, sub acuzaţia de de trafic de influenţă. Procurorul Vasile Şelaru este acuzat că a primit bani şi cazare într-un imobil pe litoral, pentru a interveni pe lângă alţi magistraţi, în vederea soluţionării favorabile a unui dosar.