adevarul

 

Ziarul adevarul - adevarul de seara - adevarul online

emag evomag amafashion ecco tinar
fashionup otter mycloset matar matar

(P) Asigurari RCA - cel mai bun pret *** Haine online


Ziarul Adevarul Vaslui - Ultimele stiri Adevarul Vaslui - 20.04.2014

FOTO Bisericile vasluiene au fost neîncăpătoare pentru miile de credincioşi veniţi să ia Lumina Învierii
Cea mai importantă sărbătoare relgioasă de peste an a scos din case mii de vasluieni. Vremea frumoasă a făcut ca în majoritatea bisericilor din oraş slujba Învierii să se desfăşoare în altarele amenajate în aer liber.

Pastorala adresată vasluienilor de presfinţitului Corneliu, episcopul Huşilor:  “Nimeni nu trebuie să fie trist”
Învierea Domnului este singura şi fără sfârşit mângâiere. Învierea Mântuitorului ne dă sens vieţii şi curaj trecerii din această trecătoare viaţă spre cea veşnică. Învierea Celui răstignit pe cruce pentru păcatele noastre ne cheamă la întâlnirea cu El în taina vieţii celei veşnice, ne invită la masa bucuriei sfintei Împărtăşanii: „gustaţi şi vedeţi cât de bun este Domnul”!

Peste 50 de vasluieni au ajuns la spital în noaptea de Înviere
Cadrele medicale de la Serviciul de Ambulanţă al Judeţului (SAJ) Vaslui au fost asaltate cu solicitări în noaptea de Înviere. Peste 150 de vasluieni au avut nevoie de îngrijiri medicale în ultimele 24 de ore, 55 de solicitări fiind înregistrate numai în noaptea de sâmbătă spre duminică.

Linkuri Sponsorizate

Fostului şef al Agenţiei Domeniilor Statului Daniel Drăgan, condamnat la şase ani de închisoare, a fost eliberat
Judecatoria Vaslui a decis ieri eliberarea condiţionată a lui Daniel Drăgan, fostul şef al Agenţiei Domeniilor Statului (ADS), aflat după gratii din mai 2010, când a fost condamnat la şase ani de închisoare, pentru abuz  în serviciu cu consecinţe deosebit de grave. Drăgan a fost găsit vinovat de retrocedarea unei suprafeţe de 147 de hectare, din nordul Capitalei.

Basarabean prins cu un permis de conducere fals. L-a cumpărat cu 10 euro
Poliţişti de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei  Albiţa au depistat la controlul de frontieră un cetăţean care nu deţinea permis de conducere valabil pentru autoturismul  pe care îl conducea.

Poliţiştii vasluieni au descins în târgurile din mediul rural
În cadrul acţiunilor pentru prevenirea şi combaterea faptelor antisociale, premergător Sărbătorilor de Paşti, poliţiştii de ordine publică au aplicat peste 120 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de aproape 30.000 de lei. De asemenea, au ridicat în vederea confiscării bunuri, în valoare totală de peste 3.000 de lei.

Bucătăresele de la Pogoneşti ne recomandă reţeta pentru friptura de miel
Două bucătărese, maestre în pregătirea bucatelor tradiţionale ne propun reţeta pentru neplipsita friptură de miel pentru Paşte. Vasilica Iordache şi Maria Apostu fac parte din Asociaţia „Răzeşii” de la Pogoneşti, al cărei scop este promovarea şi conservarea tradiţiilor populare.

Efectele nefaste ale sindromului "singur acasă". Peste 3.200 de copii din judeţul Vaslui au părinţii plecaţi în străinătate, iar rata abandonului şcolar s-a dublat
Un studiu al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi pentru Protectia Copilului (DGASPC) Vaslui arată că în judeţ sunt peste 3.200 de minori ai căror părinţi se află la muncă în străinătate, iar aceşti copii reprezintă o categorie vulnerabilă.

FOTO VIDEO Ceremonial inedit la Unitatea Militară Bârlad. Comanda unităţii şi drapelul de luptă au fost predate
Ziua de 17 aprilie 2014 va rămâne în istoria unităţii militare bârlădene. Colonelul Viorel Orţan a predat comanda şi drapelul de luptă al Regimentului 52 Artilerie Mixtă „General Alexandru Tell” unui nou ofiţer.

Primarul Vasile Pavăl are planuri îndrăzneţe: Zona metropolitană Vaslui
Municipiul Vaslui îşi va folosi privilegiul de a fi reşedinţă de judeţ prin constituirea unei zone metropolitane împreună cu cele 11 comune din jur. Noua organizare va facilita accesarea de fonduri europene.

Peste 200 de vasluieni vor primi masa de Paşte de la Cantina de ajutor social
De sărbători, persoanele nevoiaşe din municipiul Vaslui  vor avea parte de produse tradiţionale: carne, ouă, cozonac, tot ceea ce e nevoie pentru fiecare familie. Pentru primele două zile de Paşte, când cantina va fi închisă, beneficiarii vor primi hrana rece, în avans.

Poliţist din Vaslui, campion naţional la lupte full contact
Un agent din cadrul Departamentului de Protecţie şi Intervenţie Rapidă (DPIR), al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Vaslui a devenit pentru al doilea an consecutiv, campion naţional la lupte full contact, la Campionatul Ministerului Afacerilor Interne de lupte full contact - Unifight 2014, desfăşurat la Bacău.

Peste 50 de medici au dat în judecată Spitalul Judeţean Vaslui, după tăierea sporului de gardă
Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Vaslui a fost dată în judecată de 58 de medici specialişti ai unităţii medicale după ce le-a fost diminuat cu 25 la sută, începând cu luna februarie, sporul de gardă din cauza crizei financiare cu care se confruntă spitalul vasluian.

Alimente expirate vândute vasluienilor. Zeci de kilograme de carne şi sute de ouă expirate au fost confiscate în ultimele zile
Echipe mixte formate din reprezentanţi ai DSVSA ŞI CJPC Vaslui, flancaţi de poliţişti şi jandarmi au desfăşurat ample controale în unităţile de alimentaţie publică, ferme şi abatoare. Au fost aplicate emenzi şi au fost confiscate produse în valoare totală de peste 70.000 de lei.

FOTO Care este preţul cărnii de miel în Bârlad cu trei zile înainte de Paşte
Ofertele variază între 20-30 de lei/kilogram. Mulţi credincioşi preferă să uite de tradiţie şi aleg să cumpere carne de porc, curcan sau vită, preţurile fiind mai ofertante.