adevarul

 

Ziarul adevarul de azi - adevarul de seara - adevarul online

Ziare romanesti recomandate

Programul TV de Azi

Mutari Internationale

Stiri locale din Adevarul Vaslui

(P) Asigurari RCA - cel mai bun pret

Ziarul Adevarul Vaslui - Ultimele stiri Adevarul Vaslui - 22.01.2017

Afacerist condamnat după ce a dat un tun de milioane la construcţia unei şcoli, în timp ce elevii învăţau într-o clădire dărăpănată
Omul de afaceri huşean Florin Gavrilescu, fost consilier judeţean PSD şi administrator al firmei ce a aparţinut primarului în funcţie al municipiului Huşi (judeţul Vaslui), a fost condamnat într-un dosar privind fraudarea fondurilor privind construcţia unei şcoli.

Marele premiu la Loto 6/49 câştigat cu un bilet jucat la o agenţie din Vaslui
Un jucător la Loto 6/49 a câştigat premiul de categoria I, în valoare de 16,69 milioane de lei (3,7 milioane euro), cu un bilet depus la o agenţie din Vaslui a anunţat, duminică, Loteria Română. Ultima dată premiul la această categorie fiind adjudecat în luna iulie a anului trecut, cu o valoare de 17,72 milioane de lei.

Zece reguli simple pentru a învăţa să patinezi singur, fără instructor
Una dintre bucuriile pe care ni le oferă iarna este, fără îndoială, plimbatul pe gheaţă cu patinele. Mersul la patinoar este o bucurie, mai ales pentru copii, însă pentru a practica acest sport în siguranţă e necesară respectarea unor reguli elementare.

Panica ginecologilor din Vaslui, acuzaţi că luau şpagă şi umileau pacientele sărace: „Te omor pe tine dacă te reclamă şi mă bagă şi pe mine“
Procesul celor trei ginecologi de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Vaslui, judecaţi pentru fapte de corupţie, a intrat într-o nouă fază la Tribunalul Vaslui, după ce s-a finalizat audierea martorilor propuşi de procurori.

Argumentele unui elev de excepţie din Vaslui, care a învăţat limba rusă, din plăcere, în mai puţin de un an: ”Piaţa muncii şi vasta cultură rusească”
Paul Răileanu, elev în clasa a XI-a la Liceul ”Mihail Kogălniceanu” din Vaslui, a ajuns olimpic la limba rusă, deşi nu studiază această disciplină la şcoală şi nici nu provine dintr-o familie cu vorbitori de limbă rusă. Pasionat de limbi străine, elevul vasluian are abilităţi lingvistice deosebite.

Ce este ciorba de potroace. Reţeta tradiţională perfectă, care scoate pe oricine din cea mai neagră mahmureală
Ciorba de potroace este o mâncare tradiţională românească la mare căutare după o noapte de petrecere şi excese alimentare.

Infractorul care a jefuit o casă în Spania şi a fost eliberat din arest în România. Individul a fugit după lovitură, dar a fost capturat de poliţişti la Vama Nădlac
Judecătorii Tribunalului Vaslui au dispus eliberarea din arest a bărbatul din judeţul Vaslui care în noaptea de Revelion a jefuit o familie de români din Madrid.

Băiatul care a bătut o profesoară cu ţeava de la calorifer a rupt teza notată cu 5.00 de femeie în faţa clasei. Lucrarea a fost recorectată la presiunile mamei elevului
Comisia desemnată să recorecteze teza elevului de la şcoala din localitatea vasluiană Todireşti, care a agresat profesoara de limba română cu o ţeavă de calorifer, a reevaluat lucrarea elevului. Recorectarea tezei s-a dispus la solicitarea mamei, care a invocat că fiul ei ar fi fost defavorizat de profesoară, care l-ar fi notat cu o notă mult prea mică raportat la conţinutul lucrării.

Cum a încercat un tânăr din Republica Moldova să intre în România, prin Vama Albiţa
Un tânăr din Republica Moldova, a fost depistat la Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa, în timp ce intenţiona să intre în Romania cu un pistol cu aer comprimat şi 483 proiectile aferente acestuia, din categoria armelor şi muniţiilor de foc neletale, fără a deţine documentele necesare.

Mii de bolnavi de cancer trăiesc un coşmar, fără medic de un an. „A murit cu speranţa că se va redeschide secţia“
Mii de bolnavi de cancer din judeţul Vaslui trăiesc o dramă după ce, în urmă cu un an, au rămas fără medic care să le asigure medicaţia, fiind obligaţi să facă naveta în judeţul vecin, la Iaşi.

10 lucruri mai puţin ştiute despre Mihai Eminescu. Cum saluta marele poet al românilor şi cum şi-a găsit sfârşitul
Viaţa marelui poet naţional Mihai Eminescu a rămas o sursă inepuizabilă de teorii şi polemici. Dincolo de opera sa inegalabilă, există multe aspecte din viaţa sa mai puţin cunoscute publicului larg.

Accident teribil: femeie de 34 de ani, care se deplasa cu fiica de mână, lovită mortal de un autoturism. Şoferul a fugit de la locul faptei
O femeie de 34 de ani, din localitatea vasluiană Rebricea, a murit sâmbătă seara, în urma unui accident rutier, conducătorul auto fugind de la locul faptei.

Fostul şef al ADS Vaslui a ieşit din puşcărie. Procurorii DNA s-au opus eliberării condiţionate
Mihai Hudum, fostul şef al Agenţiei Domeniilor Statului (ADS) Vaslui a fost eliberat condiţionat din închisoare. Hudum avea de ispăşit o condamnare de trei ani de închisoare în dosarul retrocedărilor ilegale, în care a fost condamnat şi fostul subprefect de Vaslui Sergiu Marian.

Militarii care s-au îmbogăţit din chirii fictive decontate din bani publici. Cum au folosit apartamentele rudelor drept paravan pentru înşelăciune
Şase militari din cadrul Unităţii Militare (UM) 01411 Bârlad sunt judecaţi de magistraţii Tribunalului Vaslui fiind acuzaţi de înşelăciune şi fals. Militarii sunt acuzaţi că timp de şase ani au încasat în mod ilegal bani pentru chirie. Potrivit procurorilor militari, cel care a pus la cale întreaga ”inginerie” a fost secretarul comisiei care se ocupa de compensaţiile pentru chiriile militarilor.

Un electronist din Bacău a murit la Vaslui după ce a căzut în interiorul unei eoliene. Acesta încerca să remedieze o defecţiune
Un echipaj de Terapie Intensivă Mobilă din cadrul SMURD Vaslui şi unul de Salvare din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Vaslui intervin pentru salvarea unui bărbat care a căzut în interiorul unei eoliene.