adevarul

 

Ziarul adevarul - adevarul de seara - adevarul online

emag evomag ecco tinar fashionup otter matar

(P) Asigurari RCA - cel mai bun pret *** Haine online


Ziarul Adevarul Tulcea - Ultimele stiri Adevarul Tulcea - 26.04.2015

Paradisul de pe litoral, protejat de invazia turiştilor. Pe plajele Vadu şi Corbu vor fi amenajate locuri de parcare şi vor fi montate panouri
În ultimii ani, numărul turiştilor a crescut semnificativ pe plajele Corbu şi Vadu. Evident, aceste colţuri de natură protejate au avut de suferit. Mulţi îşi parchează autoturismele direct pe nisip şi campează oriunde doresc.

Constantin Balaban, şeful Parchetului din Măcin, reţinut de DNA. Magistratul este acuzat de luare de mită: bani şi un viţel
Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie au dispus reţinerea pentru 24 de ore, începând de la data de 23 aprilie 2015, a lui Constantin Balaban, prim procuror delegat al Parchetului de pe lângă Judecătoria Măcin. El este acuzat de săvârşirea a trei infracţiuni de luare de mită.

Sfântu Gheorghe, voinicul care a ucis balaurul uriaş de la gurile Dunării
Sfântu Gheorghe, una dintre cele mai frumoase destinaţii din Delta Dunării, are o legendă la fel de frumoasă. Adevărul vă spune de unde vine numele localităţii.

Linkuri Sponsorizate

Peste 1.000 de cuiburi embrionate de şalău au fost lansate la baza de cercetare de la Enisala
Administraţia Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării (ARBDD) a lansat aproximativ 1000 cuiburi embrionate de şalău la baza de cercetare Enisala.

Cele mai frumoase locuri din Delta Dunării. Vacanţă printre nuferi, stejari seculari, lotci şi pelicani
În Delta Dunării veţi mânca cel mai bun borş de peşte, vă puteţi plimba printre canalele înţesate de nuferi şi pelicani şi veţi admira căsuţele alb-albastre cu lotcă la poartă. Adevărul vă prezintă cele mai frumoase locuri pe care merită să le vizitaţi în Delta Dunării.

Ciudata tragedie de la gurile Dunării. Nobili ruşi, cu un iaht plin cu aur, găsiţi morţi după ce nava a eşuat în condiţii misterioase la Sf. Gheorghe
În 1920, yachtul Ostara a eşuat la Sfântu Gheorghe, după ce a fost prins de o furtună puternică. La bord se aflau membrii familiei de nobili ruşi de origine germană Skadovsky - Falz Fein şi echipajul. Niciunul nu a mai ajuns viu pe uscat. O parte dintre ei au fost găsiţi împuşcaţi. După două luni, alte două cadavre au fost găsite pe peninsula Sacalin.

De Izvorul Tămăduirii se petrec minuni la Tulcea. Pelerinaj la izvoarele de leac în zi de mare sărbătoare
Credincioşii din Tulcea merg de Izvorul Tămăduirii, la izvoarele de leac cu credinţa că apa are puteri tămăduitoare asupra trupului, dar mai ales asupra sufletului.

FOTO Primăvara a izbucnit în lumea apelor. Imagini de poveste din Carcaliu şi Zebil
În Carcaliu şi Zebil, două tărâmuri iubite de Dumnezeu şi sărutate de soare, primăvara a izbucnit cu flori la ferestre şi cu miros de verde în lunci.

Un autocar plin cu copii a luat foc în judeţul Tulcea. Nimeni nu a fost rănit
Un autocar plin cu copii aflaţi în excursie a luat foc, vineri, în judeţul Tulcea, pompierii intervenind pentru stingerea flăcărilor, iar în urma incidentului nicio persoană nu a fost rănită, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Tradiţii de Paşte în Dobrogea: Paparuda şi Caloianul. Joia Mare, ziua în care sufletele morţilor coboară pe pământ pentru a petrece cu cei vii
În multe sate din Dobrogea încă se mai păstrează tradiţii vechi de Paşte. După ce creştinii petrec Paştele alături de sufletele morţilor, se pregătesc de marea sărbătoare a Învierii Domnului. Cojile de ouă se aruncă pe Apa Sâmbetei, iar tinerele fecioare fac ritualuri de invocare a ploii.

Copiii din Letea vor avea apă potabilă. Asociaţia „Salvaţi Dunărea şi Delta“ le-a adus cel mai frumos cadou de Paşti
Asociaţia „Salvaţi Dunărea şi Delta“ luptă pentru ca oamenii din Delta Dunării să aibă condiţii civilizate de trai. În curând, şcoala va avea sistem de apă potabilă.

75 de ani de la înfiinţarea Batalionului de Infanterie Marină, prima unitate de acest fel din Armata Română
La data de 1 aprilie 1940, prin Înaltul Decret Regal nr. 635 a fost constituit Batalionul de Infanterie Marină - prima unitate de acest fel din Armata Română.

Cristina Gherghişan, director adjunct la APIA Tulcea, reţinută de procurorii DNA. Ea a primit mită un smartphone şi sume de bani
Cristina Gherghişan, director adjunct al Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură Tulcea, este acuzată de procurorii DNA de săvârşirea a trei infracţiuni de luare de mită.

Gura Portiţei, locul unde se aude liniştea. Complexul Eden dispune de mai multe căsuţe de vacanţă, unde turiştii vin să se bucure de plajă şi soare
Pe o plajă încă virgină, la Gura Portiţei, parcă din pământ au răsărit câteva căsuţe vopsite în alb şi albastru. Turiştii au parte aici încă de linişte.

Sărbătoare la şantierul naval din Tulcea. De 40 de ani, colosul industrial lansează la apă nave de pescuit oceanic, cargouri şi tancuri petroliere
Şantierul Naval din Tulcea a luat fiinţă în 21 martie 1975, prin Decretul prezidenţial nr. 45. La început, aici s-au construit nave de pescuit oceanic. Numele şantierului s-a schimbat de mai multe ori în decursul timpului, dar activitatea a fost la fel de eficientă.