adevarul

 

Ziarul adevarul - adevarul de seara - adevarul online

emag evomag ecco tinar fashionup otter matar

(P) Asigurari RCA - cel mai bun pret *** Haine online


Ziarul Adevarul Tulcea - Ultimele stiri Adevarul Tulcea - 10.10.2015

Jurilovca vă aşteaptă la Serbarea borşului pescăresc. Delicatesa va fi pregătită într-un ceaun de o tonă
SĂRBĂTOARE Dacă vreţi să mâncaţi cel mai gustos borş de peşte, sunteţi aşteptaţi duminică, 11 octombrie, la Jurilovca, la Serbarea borşului pescăresc. Delicatesa va fi pregătită într-un ceaun de o tonă.

Şeful RAR Tulcea, Doru Manole, a fost reţinut de DNA. El este acuzat de luare de mită
Doru Manole, şeful Registrului Auto Român Tulcea a fost reţinut de procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Constanţa. El este acuzat de săvârşirea a patru infracţiuni de luare de mită.

Ambasadoarea adolescentă a lipovenilor din Delta Dunării. Tânăra cântă muzică tradiţională, inspirată de pasiunea străbunicii ei
Georgiana Chiriţă, o tânără din comuna Jurilovca, judeţul Tulcea, duce mai departe tradiţiile ruşilor lipoveni, fiind prezentă la toate evenimentele şi festivalurile de gen. În timpul liber, îi învaţă pe copii să cânte la chitară.

Linkuri Sponsorizate

Misterele sturionilor, peştii de-o vârstă cu dinozaurii. Se reproduc la 14 ani, pot trăi până la 100 de ani şi sunt în pericol de dispariţie
Viitorul celor mai valoroşi peşti, sturionii, este incert după 2016. Anul viitor expiră perioada de 10 ani în care a fost interzis pescuitul sturionilor. Cu toate acestea, este o specie la fel de ameninţată ca în urmă cu un deceniu.

O altfel de vacanţă în Delta Dunării: o zi alături de pescari, încheiată cu o masă tradiţională şi delicioasă
Turiştii care vor să vadă cum se prepară un borş tradiţional de peşte îşi pot petrece o zi alături de pescari, în Delta Dunării. Pentru 150 de lei, vizitatorii au parte de o aventură printre canalele cu nuferi şi colonii de pelicani şi cormorani şi de o masă pescărească.

Construcţiile de pe plaja Sulina, în valoare de şapte milioane de lei, redate turismului. Investiţia este abandonată de mai mulţi ani
Guvernatorul Deltei Dunării, Lucian Eduard Simion, a anunţat pe blog că până la sfârşitul lunii, Comisia Europeană ar putea ridica restricţiile impuse în urmă cu cinci ani pe plaja din Sulina.

Cum au ajuns italienii în Tulcea, la Greci. Imigranţii cioplitori în piatră de pe tărâmul românesc al făgăduinţei: „Aici au găsit porci, lapte şi n-au mai plecat”
Mai mulţi italieni care au încercat să scape de sărăcie au venit în Dobrogea, după anul 1878. Cioplitori în piatră, şlefuitori sau pur şi simplu agricultori, oamenii s-au amestecat cu localnicii şi au schimbat istoria unor aşezări în care şi în zilele noastre se mai vorbeşte limba italiană

Delta Dunării în septembrie şi octombrie: descoperă lumea înaripatelor şi a celor mai frumoase peisaje
Nimic nu se compară cu o plimbare toamna, cu lotca, pe canalele deltei pline cu nuferi. În Delta Dunării, în septembrie şi octombrie, păsările sălbatice ies din ascunzători şi îşi iau zborul, pregătindu-se pentru marea plecare.

Mihail Moruzov, părintele serviciilor secrete române, spionul fără mormânt. Oasele lui au fost aruncate într-o groapă comună din Cimitirul Bellu
Pe 18 septembrie se împlinesc 128 de ani de la naşterea lui Mihail Moruzov, părintele serviciilor secrete române. Fiica lui, Aurora Florina, de 90 de ani, suferă pentru că nu poate aprinde o lumânare la mormântul tatălui ei.

Trei tineri din Tulcea care cultivau canabis în locuinţă au fost arestaţi
Ciocîrlan Ovidiu Iulian, Macamov Alexandru şi Strîmbu Răzvan au fost prinşi de procurorii DIICOT se ocupau cu traficul de droguri de mare risc. Ei au fost reţinuţi şi ulterior arestaţi.

Martor la tragedia navei Mogoşoaia: „Morţii erau spălaţi cu furtunul şi apoi erau trimişi la autopsie“
TITANICUL ROMÂNESC Martorii îşi amintesc cu groază de zilele care au urmat după scufundarea navei Mogoşoaia, în dimineaţa zilei de 10 septembrie 1989, când au murit aproximativ 200 de oameni.

Master chef din Delta Dunării: două gospodine din Sfântu Gheorghe au preparat cel mai bun borş de peşte. Reţeta-minune a peparatului tradiţional
Două gospodine din Sfântu Gheorghe au luat premiul cel mare la Festivalul Borşului de Peşte din Delta Dunării, care s-a desfăşurat la Crişan. Dumitriţa Ivanov şi Alexandra Varenic au preparat cel mai bun borş de peşte din Delta Dunării.

Constantin Hogea, primarul de la poarta Deltei acuzat de corupţie
Constantin Hogea a condus Primăria Tulcea din 2004 până în această primăvară când a fost reţinut de procurorii DNA fiind acuzat de luare de mită.

Dichis`n`Blues, primul festival de blues din Deltă. Artiştii care vor cânta la Tulcea
Dichis`n`Blues este primul festival de blues din Deltă, fiind organizat în weekendul 4-6 septembrie, pe Esplanada dintre Casa Avramide şi Teatrul Jean Bart din Tulcea.

Deţinuţii învaţă meserii tradiţionale şi construiesc case ecologice în Delta Dunării
O sută de deţinuţi cu un nivel scăzut de şcolarizare construiesc case ecologice ce găzduiesc apoi ateliere de meserii tradiţionale, pe un grind din Delta Dunării, în cadrul unui proiect pilot al Penitenciarului Tulcea, cu sprijinul Asociaţiei Ivan Patzaichin.