adevarul

 

Ziarul adevarul - adevarul de seara - adevarul online

emag evomag ecco tinar fashionup otter matar

(P) Asigurari RCA - cel mai bun pret *** Haine online


Ziarul Adevarul Tulcea - Ultimele stiri Adevarul Tulcea - 27.03.2015

Alertă de gripă aviară în Delta Dunării. Virusul a fost descoperit în leşurile unor pelicani
Autorităţile sanitar-veterinare din judeţul Tulcea sunt în alertă după ce în zona insulei Ceaplace, Delta Dunării, a fost confirmată prezenţa virusului gripei aviare. Boala a fost depistată la mai mulţi pelicani, descoperiţi morţi.

Percheziţii DNA la Judecătoria Măcin într-un dosar privind fapte de corupţie
Procurori din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni de corupţie, asimilate celor de corupţie şi a unor infracţiuni de fals, comise în perioada 2007 – 2015.

Sărbătoare dublă la Tulcea: Buna Vestire şi şapte ani de la întronizarea Episcopului Tulcii, PS Sa Visarion Bălţat
Pentru credincioşii tulceni, ziua de 25 martie are o dublă semnificaţie spirituală: Buna Vestire, mare sărbătoare a creştinătăţii, dar şi împlinirea a şapte ani de episcopat la Tulcea.

Linkuri Sponsorizate

Locul unde marea îmbrăţişează Dunărea. Imagini fascinante de la gura de vărsare de la Sulina
Imaginile pe care Dunărea le face la vărsarea în Marea Neagră sunt fascinante. Culori diferite se amestecă şi totuşi fiecare îşi păstrează autonomia.

Cea mai mare fabrică de conserve din România, de la Sulina, a ajuns o ruină. Un investitor din Bucureşti vrea să ridice aici un hotel de lux
Înainte de căderea comunismului, România avea mai multe fabrici de conserve şi întreprinderi piscicole. Cele mai multe erau, cum era şi firesc, în sud-estul României.

Limanul Razim-Sinoe, cea mai mare întindere de apă dulce din România. Poveşti din lumea călifarului alb, a lebedei şi a pelicanului creţ
Limanul Razim, sau Razelm, este cea mai mare întindere de apă dulce din România. Zona numită în antichitate Halmyris vrăjeşte prin măreţia peisajului, gingăşia florilor şi sălbăticia vieţuitoarelor.

VIDEO „Tu ai putea face sex în condiţiile astea?“ Cel mai îndrăzneţ spot de promovare a Deltei Dunării
Asociaţia Salvaţi Delta şi Dunărea a dat publicităţii un spot îndrăzneţ prin care încearcă să determine turiştii să protejeze acest colţ de Rai.

Liviu Mihaiu, despre acordarea sumei de un miliard de euro pentru Deltă: „Cu banii ăştia se construia o Deltă nouă“
Liviu Mihaiu, preşedintele Asociaţiei „Salvaţi Delta şi Dunărea“, consideră că România nu este pregătită să absoarbă fonduri de un miliard de euro.

Mare sărbătoare în lumea bălţii: Ziua peştelui. Ce trebuie să mănânci în această zi pentru a fi ferit de rele
De sute de ani, pescuitul a rămas îndeletnicirea principală a oamenilor din Delta Dunării. Pe 17 martie este mare sărbătoare în acest colt de ţară: oamenii bălţii sărbătoresc „Ziua peştelui“.

Eşti din Tulcea dacă… „Toţi colegii de facultate te întreabă dacă nu le aduci şi lor nişte peşte“ sau „Peştele de la magazin e mai scump ca la Bucureşti“
Pe Facebook s-au constituit mai multe grupuri denumite „Eşti din Tulcea dacă…“. Mai mulţi tineri au dat exemplu despre cum poţi să te identifici drept tulcean după o serie de criterii haioase.

Jurilovca este Satul Cultural al României. Comuna de lipoveni a impresionat cu evenimentele de excepţie, dar şi cu o marinată din peşte şi miere şi cu vinul Kazacului
Comuna Jurilovca a câştigat finala concursului „Satul Cultural al României“. Evenimentele derulate în mica aşezare de pescari lipoveni au făcut-o cunoscută în întreaga lume: aici se prepară cel mai bun borş de peşte, iarna pescarii se întrec la copcă, iar vara copiii învaţă să scrie în slavonă.

Unde se poate pescui în Delta Dunării. Ce taxe trebuie să plătească un pescar amator
Delta Dunării este considerată Raiul pescarilor. La dispoziţia pescarilor amatori sunt 31 de zone delimitate unde se poate arunca undiţa, printre nuferi şi cormorani.

Scandalul care a zguduit învăţământul tulcean. Profesori prinşi că au primit şpagă de 800 de euro la examenul de Bacalaureat
La sfârşitul anului trecut, mai multe cadre didactice din Tulcea au fost arestate fiind suspectate că au luat mită la examenul de Bacalaureat. Şpaga varia de la 400 la 800 de euro.

O asistentă medicală din Tulcea, care mirosea a alcool, făcea injecţii copiilor. Poliţia nu i-a recoltat probe
O asistentă medicală în vârstă de aproximativ 50 de ani a ajuns în noaptea de miercuri spre joi la Poliţie, după ce pacienţii au reclamat faptul că mirosea puternic a alcool.

Şapte persoane au fost rănite într-un accident produs între Tulcea şi Agighiol
Un microbuz plin cu pasageri s-a izbit în această dimineaţă de un copac pe drumul care leagă Tulcea de Agighiol. Din fericire, nu a murit nimeni.