adevarul

 

Ziarul adevarul - adevarul de seara - adevarul online

emag evomag ecco tinar fashionup otter matar

(P) Asigurari RCA - cel mai bun pret *** Haine online


Ziarul Adevarul Tulcea - Ultimele stiri Adevarul Tulcea - 20.10.2014

Ordonanţa lui Liviu Dragnea a tulburat apele pe scena politică din Tulcea şi Delta Dunării. Ce partid a avut de câştigat
În Judeţul Tulcea, a fost o adevărată mişcare de trupe pe scena politică de la intrarea în vigoare a ordonanţei de urgenţă a lui Liviu Dragnea care le permite aleşilor locali să schimbe partidul fără să-şi piardă mandatul.

Licitaţie pentru Bursa de peşte de la Tulcea. Se caută un sistem informatic de aproape 4 milioane lei
Bursa de peşte din Tulcea va fi dotată cu un sistem IT în valoare de 3,7 milioane de lei. Prin acest sistem va fi vândută producţia piscicolă din Delta Dunării.

Valorificarea stufului din Delta Dunării, stabilită de Administraţia Biosferei
Lucian Eduard Simion, guvernatorul Administraţiei Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării (ARBDD), a aprobat Normele privind accesul şi desfăşurarea activităţii de valorificare a resursei stuficole neconcesionate din domeniul public al statului din Rezervaţia Biosferei Delta Dunării.

Linkuri Sponsorizate

Mai multe drumuri judeţene din Tulcea vor fi reabilitate
Mai multe drumuri judeţene din Tulcea vor fi reabilitate, a anunţat vicepreşedintele Consiliului Judeţean Tulcea, Vasile Strat.

FOTO Jurilovca, capitala culinară a Dobrogei. Cel mai bun borş de peşte s-a împărţit în mii de porţii
Mii de oameni au luat duminică cu asalt Jurilovca pentru a gusta din cel mai bun borş de peşte, la Serbarea Borşului Pescăresc.

O expoziţie inedită despre corpurile de iluminat de pe cinci continente va fi deschisă la Tulcea
Peste 300 de exponate şi fotografii şi documente de epocă despre corpurile de iluminat de pe cinci continente vor putea fi admirate de publicul tulcean.

Premieră la meciul România-Ungaria. Răsună imnul Naţionalei de fotbal, compus de tulceanul Rafael. Solistul Iris: „Dacă ne tai, curge sânge tricolor“
MÂNDRIE. Muzicianul originar din Tulcea este autorul Imnul naţionalei de fotbal a României, ce va fi lansat sâmbătă, la meciul cu Ungaria.

FOTO Jurilovca vă aşteaptă la Serbarea Borşului Pescăresc. Peste 700 kilograme de peşte va fi preparat de pescari, în faţa publicului
Dacă vreţi să gustaţi cel mai bun borş de peşte, mergeţi în acest weekend la Jurilovca, unde are loc Serbarea Borşului Pescăresc. Unul din cele mai frumoase sate din România îşi va deschide larg porţile, pentru a-i cunoaşte tradiţiile vechi de sute de ani. După ce veţi savura gustul Deltei, puteţi admira atracţiile zonei.

A fost lansat manualul online al turistului în Delta Dunării: atracţii turistice, informaţii despre zonele vizitate, sfaturi despre călătorie
Administraţia Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării a realizat manualul digital al turismului în rezervaţie.. El este disponibil în limbile română şi engleză.

Doi pescari aflaţi în pericol pe lacul Sinoe, salvaţi de poliţiştii de frontieră tulceni
Doi pescari au plecat să pescuiască pe lacul Sinoe cu o lotcă. Surprinşi d eun vânt puternic, ei au încercat să ajungă la mal, însă li s-a rupt o vâslă. Imediat, au cerut ajutor.

Un vas tip cargo a eşuat pe canalul Sulina. Militarii au intervenit pentru salvarea echipajului
Un vas tip cargo a eşuat pe canalul Sulina, din cauza nivelului scăzut al Dunării. Cei 12 membri ai vasului au fost salvaţi în această dimineaţă de militari.

VIDEO Luiza Zan, câştigătoarea premiului I la Cerbul de Aur, în 2004, împlineşte 34 de ani
Luiza Zan s-a născut la Tulcea, pe 7 octombrie 1980. A început să cânte când avea 3 ani, însă când l-a ascultat prima dată pe Nat King Cole a hotărât că vrea să cânte jazz.

Ruperea colacului miresei simbolizează actul sexual din noaptea nunţii. Ce păţea mireasa care nu era virgină
OBICEIURI Şi mireasa de la sfârşitul secolului XIX şi începutul secolului XX se împodobea cu mărgele, iar pe cap purta coroniţă de flori. După ce îşi părăsea casa părintească naşa îi rupea turta deasupra capului, şi la sfârşitul petrecerii era legată cu un batic, semn că intra în tagma nevestelor. La sfârşitul nunţii, mesenii ajutau noua familie cu daruri, de regulă animale.

Lotca solară a fost lansată la apă. Ea va putea fi admirată pe Dâmboviţa
Rowmania, organizaţia multiplului campion Ivan Patzaichin, a lansat la apă lotca solară, pe Dâmboviţa. Organizatorii îi aşteaptă pe bucureşteni la o plimbare în acest weekend.

Copiii din Ciucurova au un loc de joacă modern
Locul de joacă este amenajat chiar pe strada principală din localitate, în dreptul bisericii „Acoperământul Maicii Domnului“.