adevarul

 

Ziarul adevarul de azi - adevarul de seara - adevarul online

Ziare romanesti recomandate

Programul TV de Azi

Stiri locale din Adevarul Tulcea

(P) Asigurari RCA - cel mai bun pret

Ziarul Adevarul Tulcea - Ultimele stiri Adevarul Tulcea - 18.02.2019

Apel pentru identificarea deţinuţilor politici morţi la Periprava şi la Tîrgu Ocna. Sunt necesare probe ADN de la rude, pe cheltuiala statului
Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului şi Memoria Exilului Românesc (IICCMER) face apel la rudele celor care au pierit ca deţinuţi politici în lagărele de la Periprava şi Tîrgu Ocna. Cercetătorii au descoperit osemintele a 53 deţinuţi politici, a căror identitate este încă necunoscută.

VIDEO Povestea tragică a morii de la Letea. Suratele ei din Dobrogea au fost recuperate şi păstrate la loc de mare preţ
Morile din Dobrogea sunt primele exponate care te întâmpină în marele muzeu-parc Astra din Sibiu. Pitoreşti, vechi şi tradiţionale, fascinantele construcţii industriale din lemn sunt folosite ca emblemă a celui mai mare muzeu ţărănesc în aer liber din România. „(Co)Morile“ sunt ele numite de Astra. Tulcea este judeţul unde morile s-au păstrat cel mai mult timp. Una dintre morile dispărute ale Dobrogei are o poveste specială şi tristă.

Cum s-a ajuns ca turiştii din Deltă să mănânce peşte de la supermarket. „Şansa să ai un peşte proaspăt pe masă este doar dacă-l cumperi la negru“
Turiştii din Deltă nu înţeleg de ce plătesc pe preparatele din peşte la fel de mult ca la restaurantele din alte judeţe ale ţării. Mulţi dintre ei nici nu ştiu că peştele din farfurie este cumpărat din supermarket.

Delta Dunării, văzută în decurs de 10 ani de fotograful Sorin Onişor
Delta Dunării, în imagini captivante, a fost imortalizată de fotograful Sorin Onişor în decursul timpului. O colecţie care cuprinde imagini din ultimii 10 ani a fost împărtăşită publicului.

VIDEO Coloritul fantastic al Deltei Dunării, pământul sălbatic de la capătul României
Imaginile au fost captate de un fotograf împătimit al ţinutului de la capătul României. Prin fotografii şi filmări de la nivelul solului sau cu drona, el aduce în faţa tuturor peisajele şi coloritul fantastic al Dobrogei.

VIDEO Demonizarea faunei prădătoare a României. Cât de dăunători sunt, în realitate, cormoranii, şacalii sau lupii
Specialiştii în fauna Deltei Dunării consideră incorectă demonizarea şacalilor învinovăţiţi de distrugeri prin gospodăriile localnicilor sau chiar de dezgroparea cadavrelor din cimitire. Asemănătoare este problema cormoranilor, despre care Uniunea Europeană se abţine în a da un verdict, afirmând că impactul lor este greu de evaluat în mod obiectiv.

Legi noi pentru Delta Dunării. Ce reguli vor fi de acum pentru sănătatea mediului
Noile prevederi legislative ce vor fi aplicate în Delta Dunării au fost discutate de autorităţile tulcene. Primăriile vor putea angaja un medic de comună, iar gunoiul menajer va fi colectat printr-o procedură subvenţionată de la Stat.

Teroarea din Delta Dunării. Şacalii au ajuns să sape în morminte. „Parcă suntem în filmele de groază“
Oamenii dintr-un sat din Delta Dunării spun că şacalii au ajuns să dezgroape morţii din cimitir. În plus, şi animalele din gospodării au fost atacate.

FOTO VIDEO Captivanta Deltă a Dunării, aşa cum puţini o văd
Delta Dunării a fost surprinsă, la fel de captivantă şi de misterioasă, aşa cum puţini o văd - iarna. Oamenii locului o răsfaţă în fel şi chip cu fotografii extrem de frumoase.

Oraşul care organizează Cupa Hagi pentru copii, chiar de ziua de naştere a Regelui: „Nimic fără Hagi în fotbal“
În fiecare an, la 5 februarie, un oraş organizează singura Cupă Hagi din ţară, chiar de ziua de naştere a Regelui fotbalului românesc.

Reguli noi pentru pescuitul la ştiucă şi crap în Delta Dunării. A fost publicat Ordinul care stabileşte perioada şi zonele de prohibiţie
Ordinul privind stabilirea perioadelor şi zonelor de prohibiţie a pescuitului, precum şi a zonelor de protecţie a resurselor acvatice vii în anul 2019, a fost publicat în Monitorul Oficial.

Un şomer a ameninţat că se sinucide dacă nu vine primarul la el. A venit în schimb negociatorul Poliţiei
Un bărbat în vârstă de 34 ani a vrut să se sinucidă luni, 4 februarie, pentru că nu-şi găsea de lucru. El s-a urcat pe o clădire dezafectată ameninţând că-şi pune capăt zilelor.

Accident neobişnuit: tânăr prins între o maşină parcată şi un autobuz
Şoferul unui autoturism parcat a fost prins între maşina sa şi un autobuz care a trecut prea aproape. Tânărul tocmai se dăduse jos de la volan.

Doi primari şi un viceprimar din judeţul Tulcea, declaraţi incompatibili de ANI
Agenţia Naţională de Integritate a constatat starea de incompatibilitate în cazul a doi primari şi a unui viceprimar din judeţul Tulcea.

FOTO Insulă de pe lacul Sinoe, consolidată spre protecţia unei specii-simbol pentru Delta Dunării
O insulă din Delta Dunării a devenit o zonă strict protejată din perimetrul Rezervaţiei Biosferei Deltei Dunării datorită faptului că an de an, aici găseşte loc prielnic de cuibărit şi de creştere una dintre cele mai mari şi mai frumoase păsări din România.