adevarul

 

Ziarul adevarul - adevarul de seara - adevarul online

emag evomag amafashion ecco tinar
fashionup otter mycloset matar matar

(P) Asigurari RCA - cel mai bun pret *** Haine online


Ziarul Adevarul Tulcea - Ultimele stiri Adevarul Tulcea - 17.09.2014

Jurnal de vacanţă. Gura Portiţei, paradisul dintre mare şi Deltă. Plaja de pe care poţi aduna scoici cu lopata
VACANŢĂ Un sat de pescari, aşa cum era Gura Portiţei în urmă cu peste două decenii, unde lipovenii îşi ridicau colibe acoperite de stuf şi îşi întindeau în apă plasele, a devenit astăzi cel mai exotic loc de pe litoralul românesc

Şcoala din Jijila are o grupă de grădiniţă cu program prelungit
Din anul şcolar 2014-2015 funcţionează, pentru prima dată, o grupă de grădiniţă cu program prelungit. la unitatea de învăţământ din Jijila.

Jumătate de secol de învăţământ la Babadag. Şcoala „Constantin Brâncoveanu“ a împlinit 50 de ani de existenţă
Anul acesta are o semnificaţie importantă pentru comunitatea din Babadag: şcoala gimnazială „Constantin Brâncoveanu“, de pe strada Heracleea, împlineşte 50 de ani de existenţă.

Linkuri Sponsorizate

10 milioane de lei pentru sistemele de canalizare şi alimentare cu apă în Babadag şi Măcin
Recent s-a finalizat studiul de fezabilitate pentru lucrări de canalizare şi alimentare cu apă în Măcin, Isaccea şi Babadag. Proiectul este finanţat prin Compania Naţională de Investiţii, respectiv Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice.

Tulcea va avea o Bursă de peşte. Acesta va fi adus de către pescar la punctul de colectare cel mai apropiat
În aproximativ o lună vor începe lucrările pentru realizarea obiectivelor de investiţii propuse prin proiectul „Bursa de peşte“, anunţă şeful Agenţiei Naţionale de Pescuit şi Acvacultură, Cristinel Gherghişan.

FOTO Un transport agabaritic a blocat Canalul Sulina aproape o zi întreagă
Turiştii şi localnicii din zonele situate de-a lungul Canalului Sulina au putut admira unul din cele mai mari transporturi agabaritice.

Titanicul românesc. 25 de ani de la scufundarea navei Mogoşoaia. Mărturia unui supravieţuitor: „Vasul s-a scufundat în câteva minute“
Pe 10 septembrie se împlinesc 25 de ani de la cea mai mare catastrofă navală  românească: scufundarea navei Mogoşoaia la Cotu Pisicii, în Tulcea. Aproximativ 200 de persoane au murit înecate. Teodor Neagu, unul dintre puţinii supravieţuitori, îşi aminteşte teribilul accident.

Motociclist omorât de un şofer din Tulcea. Bărbatul a refuzat să sufle în etilotest
Luni, 8 septembrie,  la ora 20.30, un motociclist a sfârşit sub roţile unui Volkswagen Touareg. Tragedia s-a petrecut pe DN 22, între localităţile Babagad şi Baia.

RowmaniaFest, Festivalul Internaţional al Bărcilor cu Vâsle, în imagini
Este ultima zi a Festivalului Internaţional al Bărcilor – RowmaniaFest, care are loc la Tulcea. Timp de trei zile, multiplul campion Ivan Patzaichin i-a purtat pe participanţi în lumea bărcilor cu vâsle, a tradiţiilor Deltei Dunării.

Bazilica de la Niculiţel va putea fi vizitată de turişti începând de anul viitor
La începutul lunii aprilie au început lucrările la reabilitarea monumentului paleocreştin de la Niculiţel. La sfârşitul anului viitor, el va putea fi redeschis turiştilor.

Terapie prin joc, formă şi culoare pentru mai mulţi copii cu nevoi speciale
Un număr de 16 copii de la Şcoala Gimnazială Specială nr.14 din Tulcea vor face terapie prin joc, formă şi culoare, timp de 12 săptămâni. Ei vor fi asistaţi de un psiholog.

Sfântu Gheorghe, localitate din inima Deltei, va avea sistem de canalizare
Guvernul a aprobat în şedinţa din data de 26 augut suma de 4,3 milioane de lei pentru sistemul de canalizare de la Sfântu Gheorghe, unde trăiesc aproximativ 1.000 de suflete.

Protest la înălţime. Un bărbat din Babadag ameninţă că se sinucide ori de câte ori are probleme la primărie
Un bărbat din Babadag se urcă pe stâlp şi ameninţă că se aruncă ori de câte ori are probleme cu primăria oraşului.

Funcţionar al Primăriei Văcăreni, trimis în judecată de DNA. Violeta Hagiu a falsificat mai multe acte pentru a obţine fonduri europene
Violeta Hagiu, funcţionar la Primăria Văcăreni, a fost trimisă în judecată pentru că a încercat să obţină pentru un membru al familiei sale fonduri europene cu acte false.

Festivalul Internaţional al Bărcilor cu Vâsle. Ce străzi vor fi închise circulaţiei
130 de poliţişti vor asigura ordinea publică în perioada Festivalului Internaţional al Bărcilor cu Vâsle, care se va desfăşura la Tulcea în perioada 29 – 31 august.