adevarul

 

Ziarul adevarul - adevarul de seara - adevarul online

emag evomag ecco tinar fashionup otter matar

(P) Asigurari RCA - cel mai bun pret *** Haine online


Ziarul Adevarul Tulcea - Ultimele stiri Adevarul Tulcea - 04.03.2015

Povestea singurului sfânt al musulmanilor, pe pământ românesc. Cum i s-a arătat în vis lui Baiazid al II-lea în timpul luptelor cu Ştefan cel Mare
În pămânul Dobrogei îşi doarme somnul de veci sfântul musulman care a întemeiat dinastia turco-tătară pe aceste meleaguri. Sari Saltuk Dede, dervişul venit din Imperiul Bizantin cu misiunea de a răspândi religia islamică şi pe teritoriul dintre Dunăre şi Marea Neagră.

Legendele Sulinei, Turnul Babel din Deltă. Romeo şi Julieta îşi dorm somnul de veci alături de piratul de la Dunăre
Începutul sau sfârşitul lumii, aşa cum este considerat oraşul unde se poate ajunge doar pe calea apei, la Sulina s-au născut cele mai multe legende din Delta Dunării. Este locul unde fiecare construcţie are un mister.

Ce este, de fapt, mărţişorul: „Firul răsucit simbolizează înlănţuirea zilelor, într-o luptă continuă între rău şi bine, între viaţă şi moarte“
La prima vedere, am putea crede că mărţişor înseamnă obiectul din plastic sau metal care este legat de şnurul în două culori. În realitate, simbolul primăverii este şnurul bicolor.

Linkuri Sponsorizate

Blestemul casei lui Moruzov, omul care a înfiinţat primul Serviciu Secret din România: cuibul spionilor a ars până în temelii şi nu şi-a găsit niciun cumpărător
În Tulcea, pe malul Lacului Câşliţa, considerat o mini Deltă, Mihail Moruzov, care a înfiinţat primul Serviciu Secret din România, a ridicat o vilă cochetă, care pare să fi fost blestemată.

Mihail Moruzov, spionul cu trei clase şi omul lui Carol al II-lea, care a înfiinţat primul Serviciu Secret din România
Cu doar trei clase primare, Mihail Moruzov a reuşit să creeze o reţea de spioni care concura în secolul trecut cu cele ale marilor puteri europene, cu care a capturat agenţi nemţi şi a cules informaţii importante pentru front. Om de încredere al lui Carol al II-lea, a sfârşit împuşcat de legionari într-o celulă de la Jilava, în 1940, în timp ce pregătea o alianţă a serviciilor secrete române, italiene şi germane.

Cele mai frumoase sate din Tulcea. Jurilovca, Luncaviţa şi Niculiţel, tărâmurile din poveşti
Jurilovca, Luncaviţa şi Niculiţel sunt tărâmuri iubite de Dumnezeu. Aici poţi mânca cel mai delicios  borş de peşte şi vei admira căsuţele alb-albastre cu acoperiş din stuf şi cu lotcă la poartă, de unde poţi pleca într-o plimbare pe canalele înţesate de nuferi şi pelicani.

Sulina de altădată. Fotografii de colecţie din micul orăşel cochet de pe malul Dunării
Sulina, fostul sat terorizat de bandiţi, a fost transformat de Comisia Europeană a Dunării într-un oraş cu vile cochete, cu iederă pe ziduri şi flori de glicină la poartă. Acum, multe construcţii de pe faleză sunt în paragină.

Au apărut primii ghiocei în Pădurea Babadag. Care este legenda vestitorului primăverii
În Pădurea Babadag zăpada încă înveleşte pământul, însă ghioceii au apărut, ca în fiecare an. Este momentul în care mulţi localnici o iau la pas printre copaci pentru a culege vestitorii primăverii pe care apoi îi vinde la margine de drum.

Superlativele Deltei Dunării. Top 7 - cele mai interesante şi mai puţin ştiute lucruri despre Delta Dunării
Pe cât de frumoasă este Delta Dunării pe atât de nepromovată este zona. Nemţii, dar şi turişti din alte zone ar cumpăra bilete în fiecare an aici, în defavoarea litoralului românesc sau bulgăresc.

Alin Cristian Scarlat, bărbatul care şi-a bătut fosta iubită în repetate rânduri, a fost pus sub control judiciar
Alin Cristian Scarlat, bărbatul care şi-a bătut în repetate rânduri fosta iubită, a fost pus sub control judiciar de către procurorii tulceni.

VIDEO Delta Dunării în alb şi negru. Un film de colecţie realizat în 1966 în acest colţ de Rai
Într-o filmare - document din 1966, Delta Dunării este promovată ca fiind un loc liniştit, cu ape strălucitoare şi calme, un loc unde păsările se antrenează pentru marea călătorie din toamnă.

Cartea de vizită a judeţului Tulcea: braţele Dunării, peştele şi crucea paleocreştină. Cum arăta stema comunistă
Cartea de vizită a judeţului Tulcea este reprezentată de cele trei braţe ale Deltei Dunării: Sulina, Chilia şi Sfântul Gheorghe, peşte şi o cruce creştină.

Cele mai bune locuri de pescuit în Delta Dunării. Unde trag cel mai bine monştrii cu mustăţi, bibanul şi ştiuca
Delta Dunării nu este doar un paradis pentru turistul care vrea să se rupă de tumultul civilizaţiei şi vine să se plimbe cu lotca printre cormorani şi nuferi. Este şi locul perfect pentru cei care vor să pescuiască.

Strigătul disperat de ajutor al unei tinere, pe Facebook: „Am fost bătută de multe ori de fostul concubin, iar Poliţia nu face nimic. O să mă omoare!“
O tânără din Tulcea trăieşte de mai mulţi ani un coşmar. Bătută şi ameninţată de fostul concubin în plină stradă, ea a făcut mai multe plângeri la Poliţie. Agresorul este, în continuare, liber.

Fraţii Dumitru şi Nicolae Fudulea, liderii mişcării de rezistenţă anticomunistă din Tulcea
Doi din cei patru fraţi Fudulea din Testemelu Tulcea, fostul nume ala localităţii Vasile Alecsandri, s-au situat în fruntea mişcării anticomuniste.