adevarul

 

Ziarul adevarul - adevarul de seara - adevarul online

emag evomag ecco fashionup otter matar

(P) Asigurari RCA - cel mai bun pret


Ziarul Adevarul Tulcea - Ultimele stiri Adevarul Tulcea - 26.11.2015

A murit Maxim Gherasim, părintele satului Letea. „Am scris despre Deltă, am iubit-o, am desenat-o“
Maxim Gherasim, strănepotul ucrainenilor care au întemeiat satul Letea, a murit joi, la vârsta de 93 de ani. Pentru că era cel mai bătrân din Letea, localnicii îi spuneau „părintele satului Letea“.

Cine a fost primul proprietar care a deţinut Fabrica Talpa, transformată peste un secol în Colectiv, clubul groazei
Fosta Fabrică Pionierul, numită iniţial Talpa, unde funcţiona Clubul Colectiv, aparţinea la începutul secolului trecut unui tulcean, Nicola Prodanof.

Misterul morţii lui Alecu Văcărescu în închisoarea din Tulcea. Poetul a fost acuzat că şi-a otrăvit mătuşa
Condiţiile în care a murit poetul Alecu Văcărescu rămân un mister. Exilat la Tulcea, el a sfârşit în închisoare, unde a fost surghiunit după ce a fost acuzat că şi-a otrăvit mătuşa.

Linkuri Sponsorizate

Atentate la Paris. Fratele lui Ciprian Calciu cere ajutor prietenilor, pe Facebook, după ce doi copii au rămas orfani
Mircea Calciu, unul dintre cei doi fraţi gemeni ai lui Ciprian, tânărul din Tulcea mort în atentatele din Paris, a deschis un cont unde prietenii pot ajuta familia.

Dragoste românească ucisă în capitala Franţei: „Se iubeau atât de mult, aveau tot ce şi-au dorit“. Ce au lăsat în urmă românii morţi în atentatele de la Paris
Atentate la Paris. Ciprian Calciu din Tulcea şi Lăcrămioara Pop din Maramureş sunt cei doi români care şi-au pierdut viaţa în atentatele din Paris. Tinerii locuia în capitala Franţei şi aveau împreună un copil în vârstă de un an. „Adevărul“ vă prezintă un reportaj la rudele din ţară ale celor doi tineri.

A doua victimă din Tulcea în incendiul de la Clubul Colectiv. Alexandru Aliman a pierdut lupta cu moartea
Numărul tinerilor care au murit în incendiul de la Club Colectiv se ridică la 53. Printre ei se afă şi Alexandru Aliman, dinTulcea.

Enel construieşte o nouă linie de medie tensiune în Delta Dunării. Peste 1.400 de gospodării vor avea servicii mai bune
După finalizarea lucrărilor de modernizare, aproximativ 1.400 de gospodării din Delta Dunării, dar şi turiştii, vor avea parte de servicii de calitate în domeniul energiei electrice.

Alexandru Aliman, din Tulcea, se luptă să supravieţuiască. Tânărul a fost rănit în incendiul de la Club Colectiv
Alexandru Aliman, rănit în incendiul de la Club Colectiv, este singurul fiu al unei profesoare de Teoria muzicii din Tulcea. El este elev al Colegiului Spiru Haret din Tulcea.

Marş de solidaritate la Tulcea, în memoria tinerilor morţi la Clubul Colectiv. Liliana Gheorghe, tânăra moartă la spital, era din Tulcea
Aproximativ 100 de persoane au participat la un marş pe străzile din Tulcea în memoria tinerilor morţi la Clubul Colectiv din Bucureşti.

Liliana Gheorghe, înmormântată la Izvoarele, acolo unde a copilărit. Foştii profesori şi colegi au amenajat un colţ comemorativ în şcoală
Liliana Gheorghe, de 25 de ani, din Tulcea, care a murit duminică la Spitalul de Arşi din Capitală, va fi înmormântată astăzi. Tânăra a fost grav rănită în incendiul de la Clubul Colectiv din Bucureşti.

Produse artizanale din stuf şi papură, de vânzare pe internet
Produsele realizate manual din papură împletită pot fi achiziţionate acum de pe site-ul Atelierului EcoSocial Meşteşug.

Pescarii din Sfântu Gheorghe fac presiuni pentru ridicarea prohibiţiei la pescuit sturioni
Comunitatea de pescari din Sfântu Gheorghe, vestită în urmă cu un deceniu pentru numărul mare de autorizaţii de pescuit sturioni, solicită autorităţilor centrale să le permită pescuitul sturionilor în mod raţional, cu un număr limitat de unelte şi ambarcaţiuni.

Delta, patria învingătorilor: Mila 23, Crişan şi Caraorman au dat 24 de campioni mondiali. Patzaichin: „Nu ştiu dacă m-am născut în apă sau pe uscat“
Comuna Crişan, pierdută în sălbăticia Deltei Dunării, unde se ajunge doar pe calea apei, a dat României 24 de campioni, care au obţinut medalii la Jocurile Olimpice, Campionatele Mondiale şi Europene. Recordmenul fără nicio concurenţă este Ivan Patzaichin.

Aventurile scriitorului Jean Bart, cel care a împrumutat numele unui faimos corsar. A fost elevul lui Creangă şi a scris primul roman al unui port românesc
Jean Bart, pseudonimul literar al scriitorului Eugeniu P. Botez, a fost în copilărie elevul faimosului Ion Creangă. Botez avea să devină mai târziu ofiţer de marină, colindând toate apele lumii.

Guvernul României dă bani pentru un proiect mort. 7,1 milioane de lei pentru pista Aeroportului „Delta Dunării“
Recent s-a semnat la Tulcea contractul de finanţare pentru modernizarea Aeroportului Tulcea. Valoarea proiectului este de 54 de milioane de lei,  7,1 milioane de lei reprezentând cofinanţarea asigurată de Consiliul Judeţean Tulcea şi Guvernul României.