adevarul

 

Ziarul adevarul de azi - adevarul de seara - adevarul online

Ziare romanesti recomandate

Programul TV de Azi

Stiri locale din Adevarul Tulcea

(P) Asigurari RCA - cel mai bun pret

Ziarul Adevarul Tulcea - Ultimele stiri Adevarul Tulcea - 12.12.2018

FOTO Iarna pe muntele ascuns. Peisaje hibernale de o frumuseţe rară în nordul Dobrogei
Dobrogea oferă peisaje de vis iarna, spre surprinderea celor care caută muntele doar în Carpaţi. În nordul regiunii sunt cei mai vechi munţi ai României, iar o călătorie prin desişul pădurii albite de nea te poartă în basmul hibernal.

VIDEO Povestea falsului Picasso din Tulcea devine o carte. Autorii farsei expun deja totul într-o piesă de teatru
Povestea falsului Picasso îngropat în pădurea din Tulcea va fi scrisă de protagonista întâmplării. O editură olandeză doreşte să publice peripeţia care a dus doi publicişti din Olanda până în pragul infarctului, crezând că au descoperit o lucrare de artă valoroasă furată, ascunsă la rădăcina unui copac.

A fost depusă cererea de finanţare pentru podul suspendat peste Dunăre. Cât va costa construcţia
CNAIR a depus aplicaţia de finanţare pentru proiectul podului suspendat peste Dunăre în zona Brăila - Tulcea. Podul va avea o lungime de aproape 2 kilometri.

Licitaţie publică pentru deschiderea a şase rute aeriene de pe aeroportul din Tulcea
Licitaţia vizează crearea unor legături aeriene între Tulcea şi şase destinaţii europene. Ofertele primite vor fi deschise pe 15 ianuarie 2019.

VIDEO Tricolorul flutură pe Ţuţuiatu, cel mai înalt vârf din cei mai vechi munţi ai României. Unde mai poate fi văzut în Munţii Măcinului
De la Centenar, tricolorul flutură pe Vârful Ţuţuiatu (467 metri), cel mai înalt vârf din cei mai vechi munţi ai României - Munţii Măcinului, din nordul Dobrogei. Dobrogenii au mai înfipt drapele şi în alt loc simbolic al Dobrogei: Crucea de pe Munţii Măcinului.

VIDEO Splendoarea sălbatică a Deltei Dunării cuprinsă în imagini superbe
Imagini superbe din Delta Dunării au fost surprinse într-un filmuleţ care te poartă într-o călătorie prin cel mai sălbatic loc al României.

Taximetrist bătut şi abandonat pe un câmp. A ajuns în stare gravă la spital
Poliţiştii au deschis o anchetă privind cazul de agresiune după ce au fost sesizaţi la numărul de urgenţă 112. Starea şoferului este gravă.

Cu căruţa la braconaj. Peste 1 kilometru de plase monofilament descoperite de poliţişti
Bărbatul, de 36 de ani, transporta cu căruţa plase monofilament şi peşti proaspăt capturaţi. Plasele măsurau peste 1.100 de metri lungime.

VIDEO Circulaţie în condiţii de iarnă pe drumurile din judeţul Tulcea
Circulaţia se desfăşoară în condiţii de iarnă pe drumurile din judeţul Tulcea. pentru a evita neplăcerile în trafic, poliţiştii au o serie de recomandări.

Primarii care se opun pensiilor speciale: „vrem să ne păstrăm acelaşi statut ca orice funcţionar public”
Primarii au decis să să opună pensiilor speciale destinate aleşilor locali şi să-şi păstreze acelaşi statut ca orice alt funcţionar public.

Proxeneţi la 20 de ani. Au convins fete de 15 şi 16 ani să se prostitueze
Fetele au fost racolate de tinerii proxeneţi prin metoda „lover-boy”: se îndrăgosteau de ei, apoi erau determinate să întreţină relaţii sexuale şi cu alţi bărbaţi.

Efectele pestei porcine africane: mistreţii şi şacalii din Delta Dunării vor fi omorâţi
Vânătoarea mistreţilor şi şacalilor se va desfăşura în cele 6 foste fonduri cinegetice aflate în perimetrul Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării (RBDD): Ceamurlia, Heraclea, Bălteni, Rusca, Popina şi Stipoc.

Olandezul care a descoperit falsul Picasso la Tulcea: „Ne-au atras într-o cursă“
Mira Feticu şi Frank Westerman sunt asaltaţi de publicul din Olanda, care doreşte să afle amănunte despre „Farsa secolului“. Cei doi au fost trimişi să sape la rădăcina unui copac dintr-o pădure din Tulcea, pentru a găsi unul dintre tablourile furate în „Jaful secolului“ de la Muzeul de Artă din Rotterdam din octombrie 2012.

Efectul Picasso asupra actorilor din farsă: „Dintr-odată sunt faimoasă“. Autorii au descris în detaliu cum au plănuit totul
Autorii farsei au explicat în detaliu cum au procedat în cazul falsului Picasso plasat în pădurea de la Greci. Artiştii belgieni insistă asupra faptului că n-au vrut decât să-şi documenteze spectacolul, nu să-i facă reclamă.

VIDEO Cine sunt falsificatorii tabloului lui Picasso ascuns în pădurea din Tulcea. „Singurul care nu primeşte niciodată recunoaştere este escrocul“
Descoperirea unei lucrări de Pablo Picasso într-o pădure din Tulcea s-a dovedit a fi o farsă pusă la cale de doi artişti din Belgia. Ei sunt producătorii unei companii de teatru documentar, iar experimentul din România va fi folosit într-un spectacol despre falsificarea operelor de artă.