adevarul

 

Ziarul adevarul de azi - adevarul de seara - adevarul online

Ziare romanesti recomandate

Programul TV de Azi

Mutari Internationale

Stiri locale din Adevarul Tulcea

(P) Asigurari RCA - cel mai bun pret

Ziarul Adevarul Tulcea - Ultimele stiri Adevarul Tulcea - 25.06.2017

Percheziţii la locuinţele a cinci tulceni suspectaţi de braconaj la un complex piscicol din Tulcea
Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au făcut, în baza unor mandate emise de către Judecătoria Tulcea, percheziţii la domiciliile a cinci tulceni implicaţi în activităţi de braconaj la un complex piscicol aparţinând unei societăţi comerciale din judeţul Tulcea.

Tulcea: Trei persoane au fost rănite după ce maşina în care se aflau s-a răsturnat şi apoi a luat foc
Trei persoane au ajuns în stare gravă la Spitalul Judeţean Constanţa, vineri, după ce au fost rănite în urma unui accident petrecut în judeţul Tulcea, după ce maşina în care se aflau s-a răsturnat, iar apoi a luat foc, la locul evenimentul deplasându-se şi un elicopter SMURD.

Capacitate 2017. Barem de punctaj al subiectelor de la Evaluarea Naţională Tulcea
Absolvenţii de clasa a VIII-a înscrişi la Evaluarea Naţională 2017 au trecut miercuri, 22 iunie, prin proba scrisă la Matematică. Adevărul Live prezintă rezolvarea subiectelor, precum şi baremul de punctaj al subiectelor de la Capacitate.

Capacitate 2017. Rezolvarea subiectelor la Matematică de la Evaluarea Naţională Tulcea
Subiectele la proba de Matematică de la examenul de Evaluare Naţională 2017 sunt considerate de nivel mediu, după elevii care au susţinut această testare. Absolvenţii de clasa a VIII-a înscrişi la Evaluarea Naţională 2017 au miercuri, 22 iunie, proba scrisă la Matematică.

Capacitate 2017. Subiectele la Matematică la Evaluarea Naţională Tulcea: grile, probleme şi exerciţii cu enunţuri de completat
Absolvenţii de clasa a VIII-a înscrişi la Evaluarea Naţională 2017 au susţinut miercuri, 22 iunie, proba scrisă la Matematică.

Faleza şi portul din Tulcea au trecut în administrarea Consiliului Judeţean
Marţi, 20 iunie, deputaţii au votat trecerea falezei şi portului Tulcea în administrarea Consiliului Judeţean Tulcea, urmând ca cele două să intre într-un proces de modernizare cu fonduri europene.

Tulcea: Peste 500 de hectare de teren agricol şi cinci kilometri de drumuri comunale, inundate în urma unei viituri
Peste 500 de hectare de teren agricol şi cinci kilometri de drumuri comunale au fost inundate, iar peste 600 de stupi au fost luaţi de ape, în urma unei viituri produse în comuna tulceană Luncaviţa.

Capacitate 2017. Subiectele la Limba Română la Evaluarea Naţională la Tulcea
Absolvenţii claselor a VIII-a intră luni în febra Evaluării Naţionale cu proba la Limba Română. Reprezentanţii Ministerului Educaţiei avertizează că anul acesta candidaţii vor fi supravegheaţi atât video, cât şi audio.

Filmul „Zona Franca“, marele câştigător al Pelicam 2017
O coproducţie străină a câştigat trofeul Pelicam - Festivalul Internaţional de Film despre Mediu şi Oameni desfăşurat în weekend la Tulcea.

Joi începe a şasea ediţie Pelicam: proiecţii pentru cei mici şi cei mari. Programul complet al festivalului
A şasea ediţie a Pelicam începe mâine la Tulcea cu o zi plină de proiecţii pentru copii. Vineri sunt programate filmele pentru adolescenţi, iar sâmbătă şi duminică vor putea fi vizionate filmele din toate cele patru competiţii Pelicam.

Tulcea: Jandarm în stare gravă la spital, după ce a fost lovit cu maşina de un bărbat condamnat la închisoare
Un jandarm de la Inspectoratul Judeţean Tulcea a ajuns în stare gravă la spital după ce a fost lovit cu maşina de un bărbat care fusese oprit în trafic de poliţişti pentru punerea în aplicare a unui mandat de executare a unei pedepse cu închisoarea, acesta părăsind locul faptei şi fiind căutat în prezent. În cauză a fost deschis dosar penal pentru ultraj.

Yes Men, activiştii care parodiază cele mai mari corporaţii şi guverne, vin la Pelicam. Ce documentare vom putea viziona în premieră
Cei doi celebri activişti de la Yes Men vin la Tulcea pentru a participa la cea de-a şasea ediţie a Pelicam – Festivalul Internaţional de Film despre Mediu şi Oameni, care se va desfăşura în perioada 8-11 iunie.

Pompierii au intervenit pentru a salva şase persoane care au căzut dintr-o barcă
Pompierii tulceni au intervenit, sâmbătă după-amiază, pentru salvarea a şase persoane care au căzut în apă din barcă, la faţa locului deplasându-se mai multe ambarcaţiuni ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Tulcea, dar şi ale Poliţiei de Frontieră.

Pe urmele faimosului bandit Terente, „Regele bălţilor“: „Dacă ar fi trăit în aceste vremuri, ar fi ajuns preşedintele ţării“
Banditul Terente rămâne cea mai vestită legendă a lipovenilor, neam din care se trage. Deşi a trecut aproape un secol de la moartea sa, oamenii se tem se vorbească de el. Crimele şi violurile de care a fost acuzat cel supranumit „Regele bălţilor“ încă îngrozesc.

Reguli noi de turism pe plajele Vadu şi Corbu. Au fost montate bariere şi panouri pe sectoarele de plajă virgine
Situate pe teritoriul Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării, plajele Vadu şi Corbu sunt utilizate, în mod tradiţional, de către turişti pentru cură heliomarină. Aici, în perioada estivală, mai ales în week-end, se înregistrează un mare aflux de turişti ceea ce a determinat Administraţia Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării (ARBDD) să adopte măsuri pentru protejarea lor.