adevarul

 

Ziarul adevarul de azi - adevarul de seara - adevarul online

Ziare romanesti recomandate

Programul TV de Azi

Mutari Internationale

Stiri locale din Adevarul Tulcea

(P) Asigurari RCA - cel mai bun pret

Ziarul Adevarul Tulcea - Ultimele stiri Adevarul Tulcea - 19.03.2018

Copiii supradotaţi din Tulcea vor beneficia de un program educaţional diferenţiat
La Casa Avramide a avut loc miercuri conferinţa de lansare  a proiectului Asociaţiei Gifted Center, pentru descoperirea copiilor cu abilităţi înalte şi oferirea unui program educaţional diferenţiat.

Geta Caragiu, sculptoriţa care a realizat bustul lui Grigore Antipa din Tulcea, a murit
Sora mai mică a actorului Toma Caragiu, Geta Caragiu, a murit la vârsta de 88 de ani. Ea a realizat bustul lui Grigore Antipa, inaugurat în 1995, în Tulcea.

Prietenii plecaţi „în lume“ care salvează de la distanţă comuna natală. Povestea fântânilor minunate din Luncaviţa refăcute din donaţii şi muncă gratuită
Un grup de prieteni născuţi în comuna tulceană Luncaviţa au iniţiat în anul 2014 proiectul „Întoarcerea la Izvoare”, prin care readuc la viaţă fântâni vechi abandonate sau uitate de lume. Totul se face cu voluntari, unii dintre ei fiind străini de aceste locuri.

FOTO Imagini mirifice cu Delta Dunării „scăpată“ de sub sloiurile de gheaţă. Cum arată primele semne de primăvară în ţinutul de poveste
În Delta Dunării se arată primele semne de primăvară: apele se dezgheaţă, păsările se pregătesc de dansul iubirii. Navele de pasageri aduc primii turişti care vor să se bucure de sălbăticia acestui colţ de Rai.

Porc mistreţ vânat în Rezervaţia Parcului Naţional Munţii Măcin. Exemplarul valora 1.000 de euro
Poliţiştii din Tulcea au depistat în zona Rezervaţiei Parcului Naţional Munţii Măcinului un bărbat din comuna Greci, care a vânat un porc mistreţ.

Tânăra care a murit în avalanşa din Munţii Vrancei era fiică a comunei Luncaviţa
Claudia Malcea, tânăra care şi-a pierdut viaţa sâmbătă, în avalanşa de zăpadă declanşată în zona Cheile Tişiţei, s-a născut în Luncaviţa, dar locuia de mai mulţi ani în Capitală.

Tânăra din Tulcea medaliată cu aur la concursurile naţionale de gimnastică din Italia. „Aş veni să stau în România, dar nu pentru totdeauna“
Ana Maria Moraru (17 ani) avea doar 6 ani când, împreună cu familia, a părăsit satul Rachelu din judeţul Tulcea pentru o viaţă mai bună în străinătate. Din localitatea situată pe malul drept al Dunării, familia Moraru a ajuns tocmai în regiunea Padova, în apropierea oraşului italian Revigo, unde face performanţă în sportul ei preferat: gimnastica

FOTO VIDEO Cum sunt ajutate păsările din Delta Dunării să supravieţuiască îngheţului târziu. Un sponsor anonim a donat zeci de saci cu mâncare
Când Delta Dunării îngheaţă, păsările din rezervaţia naturală sunt hrănite cu grăunţe împrăştiate de echipele Administraţiei Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării (ARBDD).

Sinistrat din Delta Dunării, dus spre spital de Poliţia de Frontieră
Bărbatul aflat pe Grindul Stipoc acuza probleme medicale şi a fost ajutat de poliţiştii de frontieră să ajungă într-o comună de unde a fost prleuat de ambulanţă.

Un bărbat face puşcărie pentru că a vrut să-şi scape nevasta de dosar penal. A oferit mită unui poliţist care l-a denunţat
Un bărbat din judeţul Tulcea a primit o condamnare de închisoare cu executare pentru că a oferit mită unui poliţist.

Ce reguli ar trebui să respecte turiştii în Delta Dunării. Perturbarea coloniilor de păsări este interzisă cu desăvârşire
Conform Administraţiei Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării, fie că sunteţi turist sau pescar, trebuie să respectaţi câteva reguli în momentul în care intraţi în rezervaţie. Delta Dunării este un loc unic care trebuie protejat.

Localitatea Mina Altân Tepe, sinistrată. „Maşina cu pâine a venit până la intrarea în sat şi a fost nevoită să se întoarcă“
Localnicii din mica aşezare dobrogeană Altân Tepe sunt sinistraţi. Joi dimineaţă, nici maşina care aducea pâine nu a putut să ajungă.

Tragicul sfârşit al celor doi îndrăgostiţi care au fost înmormântaţi în cimitirul cosmopolit din Sulina
La marginea oraşului, îşi dorm somnul în nisipul deltei laolaltă ortodocşi, musulmani, ruşi lipoveni. Două morminte, aşezate unul lângă altul, ascund o dramă a secolului XIX.

VIDEO Restricţii rutiere pe drumurile din judeţul Tulcea. Şcolile rămân închise
Pentru a treia zi consecutivă, judeţul Tulcea se află sub Cod Portocaliu de temperaturi scăzute şi viscol. Autorităţile au luat măsura închiderii unor drumuri naţionale şi judeţene.

Drumuri şi şcoli închise în judeţul Tulcea. Codul Portocaliu, prelungit până pe 1 martie
Codul Portocaliu de temperaturi scăzute a fost prelungit până joi, 1 martie. După 24 de ore de vreme rea, mai multe drumuri naţionale şi judeţene din Tulcea au fost închise.