adevarul

 

Ziarul adevarul - adevarul de seara - adevarul online

Ziare romanesti recomandate

Abonare newsletter ziarele.com

Adresa de e-mail:


Mutari Internationale

Stiri locale din Adevarul Tulcea

(P) Asigurari RCA - cel mai bun pret

Ziarul Adevarul Tulcea - Ultimele stiri Adevarul Tulcea - 04.05.2016

Blestemul peştelui auriu care împlineşte trei dorinţe. Cine mănâncă zolutuşcă, animăluţul acvatic cu solzi strălucitori, îşi atrage un şir de nenorociri
Peştele auriu care îţi poate împlini trei dorinţe există în legendele pescarilor din Deltă. El se numeşte zolotuşcă, care în limba ucraineană înseamnă auriu. Localnicii din Letea spun că cel care mănâncă peştele auriu va avea parte de nenorociri.

Toată delta într-un singur loc. Când se deschide satul pescăresc de la marginea oraşului Tulcea
În maximum două săptămâni, va fi deschis satul pescăresc de la marginea oraşului Tulcea, amenajat pe drumul spre Mahmudia.

Cel mai mare proiect de investiţie în Deltă: „Orice şmecher din Bucureşti care are pensiune în deltă va atrage fonduri şi apoi se va descotorosi de nea Vanea“
1,3 miliarde de euro fonduri europene stau la dispoziţia autorităţilor şi a localnicilor din Delta Dunării şi din câteva zone din Constanţa petru proiecte de dezvoltare. Din păcate, oamenii din deltă au ridicat mai multe probleme care stau în faţa accesării fondurilor.

Cum au rămas moşierii din Tulcea fără perle, sfeşnice şi dinţi de aur în gură după reforma agrară
În timpul reformei agrare din Tulcea, de la moşieri s-au luat de la covoare persane la materialul pentru rochii, de la aurul pentru dinţi până la şiragurile de perle.

Averile principalilor candidaţi la funcţia de primar al oraşului Tulcea
Principalii candidaţi la fotoliul de primar al oraşului Tulcea sunt Constantin Hogea, primarul în funcţie, şi Lucian Eduard Simion, fostul guvernator al Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării.

Pescuitul la scrumbie, permis până la 27 aprilie. În Rezervaţia Delta Dunării, un pescar poate folosi doar două setci
În perimetrul Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării se admite pescuitul în scop familial al scrumbiei folosind maximum două setci în perioada 18 aprilie – 27 aprilie inclusiv, în zonele aprobate prin Hotărârea de Guvern nr. 763/2015 pentru aprobarea Planului de Management şi a Regulamentului Rezervaţiei Biosferei "Delta Dunării".

Dacian Cioloş, la Tulcea: „Am discutat posibilitatea ca portul să fie transferat la autoritatea locală“
Portul Tulcea ar putea fi transferat la autoritatea locală, însă cu o condiţie: dacă aceasta se angajează să-i modernizeze infrastructura, aşa cum a anunţat Dacian Cioloş.

Profesor din Tulcea condamnat la închisoare cu executare pentru mită la Bacalaureat
Profesorul Ovidiu Marius Tîrlogeanu a primit cinci ani şi opt luni de închisoare cu executare pentru trafic de influenţă şi luare de mită.

VIDEO Şacali în Delta Dunării. Principalul prădător din sud-estul României a fost surprins noaptea pe Grindul Lupilor
Doi şacali au fost filmaţi de specialişti de la Rezervaţia Biosferei Delta Dunării, pe timp de noapte, în timp ce căutau hrană. Ei şi-au făcut apariţia pe Grindul Lupilor, într-o zonă strict protejată din sudul Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării, în apropierea Centrului de Monitorizare Ornitologică Cocorul.

Dacian Cioloş vine la Tulcea. Premierul participă la dezbaterea Strategiei integrate pentru dezvoltare durabilă a Deltei Dunării
Premierul Dacian Cioloş participă luni, 18 aprilie, la Tulcea, la dezbaterea Strategiei integrate de dezvoltare durabilă a Deltei Dunării.

Cele 10 priorităţi ale lui Ivan Patzaichin, campionul din Delta Dunării
Ivan Patzaichin are în palmares 22 de medalii la Campionatele Mondiale, dintre care nouă de aur, o medalie de aur la Campionatele Europene şi şapte medalii, din care patru de aur la Jocurile Olimpice. Dator locului unde s-a format, el vrea să schimbe soarta oamenilor deltei.

Permisele de pescuit comercial sunt valabile până la 7 iunie
Valabilitatea actelor de reglementare pentru desfăşurarea activităţii de pescuit comercial în perimetrul RBDD este prelungită până la data de 7 iunie 2016

Acţiune ecologică a deţinuţilor de la Chilia: au plantat copaci în zona atelierelor unde învaţă meserii tradiţionale
Mai mulţi deţinuţi şi personal din Penitenciarul din Tulcea au platat salcâmi şi pomi fructiferi în vecinătatea ansamblului de ateliere ecologice construit la secţia exterioară de pe grindul Tătaru.

Imagini inedite cu farul vechi din Sfântu Gheorghe, fotografiat de militarii nemţi în timpul Primului Război Mondial
O fotografie inedită, care datează din timpul Primului Război Mondial, ne arată vechiul far din Sfântu Gheorghe, ce a dispărut apoi într-un incendiu.

Atenţie, pescari! A început prohibiţia în Complexul Razim-Sinoie şi în lacurile litorale
În Complexul Razim-Sinoie şi în lacurile litorale se instituie măsuri de prohibiţie pentru pescuitul în scop comercial şi recreativ/sportiv al oricăror specii de peşti şi alte vieţuitoare acvatice, pe o durată de 69 de zile, în perioada 01 aprilie – 08 iunie inclusiv, anunţă Administraţia Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării.