adevarul

 

Ziarul adevarul de azi - adevarul de seara - adevarul online

Ziare romanesti recomandate

Programul TV de Azi

Mutari Internationale

Stiri locale din Adevarul Tulcea

(P) Asigurari RCA - cel mai bun pret

Ziarul Adevarul Tulcea - Ultimele stiri Adevarul Tulcea - 04.12.2016

Cine este medicul pediatru care vine la Tulcea să-i consulte pe copii. „Majoritatea au afecţiuni de sezon. Sunt bine îngrijiţi“
Un medic pediatru din Iaşi face muncă de voluntariat la spitalul din Tulcea unde acordă asistenţă medicală celor mai mici pacienţi.

Nicolae Răducu, părintele primului ONG din Tulcea: „La Sulina nu ne trebuie funicular, ci transport zilnic şi spital“
Nicolae Răducu, de 66 de ani, din Sulina, a înfiinţat primul ONG din Tulcea. Organizaţia neguvernamentală care se numeşte „Prietenii Deltei Dunării“ continuă să lupte pentru proiecte viabile pentru această zonă.

Secretele Coloniei Tulcea: cum găseau comuniştii braţe de muncă pentru muncile agricole
Fizula Refic, torţionarul deconspirat anul trecut de Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului şi Memoria Exilului Românesc, şi-a făcut ucenicia la colonia de muncă din judeţul Tulcea, care s-a înfiinţat pentru a avea mână de muncă gratis pentru lucrările de la Horticola.

Cum a ascuns Securitatea lui Ceauşescu focarele de holeră din Tulcea. „Celor bolnavi li se ard lucrurile şi casa“
În Deltă au izbucnit, în ultima jumătate de secol, mai multe focare de holeră, după ce localnicii au băut apă direct din Dunăre, netratată. Oraşul Sulina, în principal, a fost foarte afectat, aici înregistrându-se multe victime. Comuniştii au vrut să ţină secret epidemia de holeră, ziariştii neavând libertatea de a informa cititorii. Oamenii de rând aflaseră că locuinţele celor bolnavi erau arse şi că boala era adusă de peştele oceanic.

Un tânăr fără permis a murit după ce a intrat într-un copac cu autoutilitara pe care a furat-o
Un tânăr a murit duminică seară, în judeţul Tulcea, după ce a furat o autoutilitară, apoi s-a urcat la volan deşi nu avea permis de conducere, iar după câteva sute de metri a intrat cu maşina într-un copac de pe marginea drumului.

Preotul care a făcut închisoare pentru că scotea scrisorile deţinuţilor din penitenciar şi le trimitea familiilor
Constantin Antonescu era în anul 1951 preot la Parohia Chilia Veche din judeţul Tulcea. După câţiva ani, a fost arestat şi trimis pentru a fi anchetat la Securitarea Regiunii Constanţa.

Oraşul Tulcea a rămas în beznă marţi seară. Constantin Hogea: „Aşteptăm explicaţii“
Timp de jumătate de oră, tot oraşul Tulcea a fost neiluminat. Apoi, încet-încet în cartiere a început să se aprindă lumina.

Dosar penal pentru vătămare corporală în cazul accidentului naval de pe Dunăre, de la Mila 35
Poliţiştii din Tulcea au deschis dosar penal pentru vătămare corporală, în urma accidentului naval de joi seară de la Mila 35.

Secretele omului care a îmblânzit Dunărea: „A fost părintele unui fluviu“
Turistul care va ajunge în cosmopolitul oraş Sulina va putea admira pe faleză, în faţa fostului sediu al Comisiei Europene a Dunării, statuia lui Sir Charles Augustus Hartley.

Care este starea răniţilor în accidentul naval de la Mila 35. Şase dintre victime sunt medici
Nouă persoane au fost rănite în accidentul naval de la Mila 35 pe Dunăre care a avut loc joi după-amiază, în care au fost implicate două ambarcaţiuni.

UPDATE. 14 persoane au fost rănite, 6 dintre ele fiind duse la spital, după ciocnirea a două ambarcaţiuni în Delta Dunării
Şase persoane au ajuns la spital după ce au fost implicate într-un accident naval pe Dunăre, la Mila 35. Alte opt persoane au refuzat îngrijirile la o unitate medicală.

Scrumbia afumată ar putea fi al patrulea produs cu indicaţie geografică protejată, după telemeaua de Ibăneşti, salamul de Sibiu şi magiunul de Topoloveni
Scrumbia afumată de Dunăre, primul produs piscicol realizat din resursa Deltei Dunării, ar putea primi anul viitor certificat european Indicaţie Geografică Protejată (IGP), dosarul privind cererea de atribuire a acestuia fiind transmis zilele trecute Uniunii Europene.

Bărbat de 60 de ani mort în urma unui incendiu izbucnit în locuinţa sa
Un bărbat în vârstă de 60 de ani dintr-o localitate din Tulcea a murit, duminică dimineaţă, în urma unui incendiu izbucnit în locuinţa sa.

Malcoci sau superba poveste a primului sat al nemţilor din Dobrogea. Germanii au plecat „Acasă, în Rai“, iar biserica monumentală a devenit o ruină
Malcoci este primul sat înfiinţat de nemţii care au căutat în Dobrogea un loc binecuvântat, aşa cum au făcut-o şi turcii, macedonenii şi ruşii. Istoria locului este ascunsă în ruinele bisericii monumentale şi în cele câteva case ridicate în urmă cu un secol de către germani şi care au mai rămas în picioare

Victor Tarhon, fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Tulcea, acuzat de luare de mită în dosarul Ioanei Băsescu
Victor Tarhon, fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Tulcea, este acuzat de luare de mită în dosarul Ioanei Băsescu, fiica fostului preşedinte Traian Băsescu.