adevarul

 

Ziarul adevarul de azi - adevarul de seara - adevarul online

Ziare romanesti recomandate

Programul TV de Azi

Mutari Internationale

Stiri locale din Adevarul Tulcea

(P) Asigurari RCA - cel mai bun pret

Ziarul Adevarul Tulcea - Ultimele stiri Adevarul Tulcea - 30.04.2017

INTERVIU Noul guvernator al Deltei Dunării: „Ştiu agenţi ecologişti cărora li s-a dat foc la casă“
Mălin-Matei Muşatescu, noul guvernator al Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării, a vorbit, în exclusivitate cu reporterii cotidianului „Adevărul“, despre mecanismele numirii sale în poziţia de administrator şi despre proiectul său de management.

1 Mai în Delta Dunării: delicatese în farfurie şi plimbări în colţul de Rai. Care sunt preţurile de cazare la pensiuni şi hoteluri
Turiştii care vor petrece 1 Mai în Delta Dunării sunt aşteptaţi cu poveşti pescăreşti la foc de tabără, cu plimbări în ţinutul sălbatic, printre nuferi şi păsări, şi cu delicatese în farfurie.

„Caţavencul“ Mălin-Matei Muşatescu este noul guvernator al Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării
Premierul Sorin Grindeanu l-a numit în funcţia de guvernator al Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării pe Mălin-Matei Muşatescu, fost vicepreşedinte al Asociaţiei Salvaţi Delta.

Legenda „vrăjitoarei“ îngropate în Munţii Măcin. Pe locul unde a fost ucisă a apărut un izvor cu apă vindecătoare
Judeţul Tulcea este tărâmul izvoarelor de leac, credincioşii mergând an de an la acestea, cu credinţa că apa are puteri tămăduitoare asupra trupului, dar mai ales asupra sufletului. Cea mai frumoasă legendă o are izvorul de la Măcin.

Poveşti cu pescarii lipoveni de altădată: „Numai într-o singură zi a prins în năvod 34.000 ocale vechi de peşte“
În secolul XIX, aflăm din scrierile vechi, lacul Razelm era atât de bogat în peşte încât peste 10.000 de lipoveni trăiau regeşte. Din nefericire, rezervele s-au împuţinat drastic după ce s-a pescuit cu plase dese sau în perioada în care peştele depunea ouăle.

Mărturia unui deţinut în lagărul lui Ficior: „Zilnic murea câte un om, iar cei care nu ne îndeplineam planul eram bătuţi la tălpi sau pe spate“
Teodor Stanca, de 84 de ani, din Timişoara, condamnat pentru că a participat la revolta studenţilor timişoreni, din 1956, a cunoscut regimul de teroare din lagărul de la Periprava pe vremea când comandant era torţionarul Ioan Ficior.

VIDEO Ioan Ficior a fost condamnat la 20 de ani închisoare. Torţionarul, ridicat de poliţişti pentru a fi încarcerat
Ioan Ficior a fost condamnat la 20 de ani închisoare de instanţa supremă, fiind găsit vinovat de infracţiuni contra umanităţii. Fostul comandant al Coloniei de muncă Periprava a fost condamnat iniţial de Curtea de Apel Bucureşti la 20 de ani de închisoare şi la plata a 310.000 de euro daune morale.

Insuficienta dotare a Armatei Române în război: „Din cauza crizei de muniţiuni, artileria trage numai cu o parte din material“
În Campania din Vest, Armata Română a reuşit să menţină aliniamentul frontului la nivelul celui al armatelor vecine sovietice, mult mai bine dotate şi instruite.

Profesor formator în sistemul de educaţie „Step by Step“: „Părinţii vor să se implice cât mai puţin şi aşteaptă ca şcoala să îl scoată pe copil academician“
Profesoara Marinela Peiciu (40 de ani), din Tulcea, face o radiografie a şcolii româneşti şi explică diferenţele dintre sistemul de învăţământ tradiţional şi cel alternativ, numit Step by Step.

Volumul „Iubire şi prejudecată“, lansat post-mortem, la Isaccea. Autoarea a murit anul trecut, înaintea examenului de Bacalaureat
Marṭi, 28 februarie, ȋncepȃnd cu ora 17.00, la Biblioteca oraṣului Isaccea, va avea loc lansarea volumului „Iubire ṣi prejudecată“, scris de Andreea Paraschiv ṣi publicat, post-mortem, de editura Coresi.

Fosta şefă a AJOFM Tulcea, condamnată la cinci ani închisoare pentru că a obţinut pe nedrept fonduri europene
Fosta şefă a Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Tulcea Iuliana Lefter a fost condamnată, miercuri, de Tribunalul Tulcea, la cinci ani de închisoare, pentru că a folosit documente false sau incomplete pentru a obţine pe nedrept fonduri europene, sentinţa nefiind definitivă.

Legenda stejarului îngenuncheat din inima Deltei. Cum a reuşit viteazul cazac să îşi salveze mireasa furată de turci
În anul 1928, savantul I. Simionescu descrie aşezarea de la Crişan, spunând că aici era cea dintâi aşezare omenească, cu case învelite în stuf, cu crâşmă şi o moară de vânt. Stejarul îngenuncheat din Pădurea Caraorman are o legendă pierdută în istoria locului.

Protest la Tulcea. Câteva sute de persoane sunt prezente în fiecare seară pe stradă
În fiecare seară, câteva sute de tulceni protestează pe străzi şi scandează lozinci antiguvernamentale. Ei spun că nu se lasă până când nu este anulată ordonanţa de urgenţă a Guvernului PSD

Ruinele înspăimântătoare din inima Deltei. Cum alungă turiştii pe capete o „fabrică-fantomă“ din Caraorman
În inima Deltei Dunării, la intrarea în satul Caraorman, zac ruinele fostei fabrici de prelucrare a nisipului, proiect comunist care nu s-a realizat niciodată.

Protest la Tulcea. „Salvaţi-mi viitorul“, mesajul copiilor din Tulcea pentru restul ţării
Şi tulcenii au ieşit în stradă miercuri seara. Întâlnirea celor aproximativ 1.000 de persoane a avut loc în Piaţa Civică. Apoi, au plecat în marş pe străzile oraşului, până la Casa de Cultură şi Prefectură.