adevarul

 

Ziarul adevarul de azi - adevarul de seara - adevarul online

Ziare romanesti recomandate

Programul TV de Azi

Mutari Internationale

Stiri locale din Adevarul Tulcea

(P) Asigurari RCA - cel mai bun pret

Ziarul Adevarul Tulcea - Ultimele stiri Adevarul Tulcea - 26.03.2017

Floră ca în insulele Creta şi Corsica. Care este zona din Dobrogea unde trăiesc 20% din plantele Europei
Pentru un weekend cu odihnă activă, Dobrogea este ideală. Într-o escapadă care poate fi şi numai de o zi, călătorul poate parcurge toate formele de relief, de la Munţii Măcinului din nord până la Marea Neagră în sudul litoralului. Aici întâlneşte toate formele de relief, precum şi o floră bogată ca în insulele Creta şi Corsica.

Insuficienta dotare a Armatei Române în război: „Din cauza crizei de muniţiuni, artileria trage numai cu o parte din material“
În Campania din Vest, Armata Română a reuşit să menţină aliniamentul frontului la nivelul celui al armatelor vecine sovietice, mult mai bine dotate şi instruite.

Profesor formator în sistemul de educaţie „Step by Step“: „Părinţii vor să se implice cât mai puţin şi aşteaptă ca şcoala să îl scoată pe copil academician“
Profesoara Marinela Peiciu (40 de ani), din Tulcea, face o radiografie a şcolii româneşti şi explică diferenţele dintre sistemul de învăţământ tradiţional şi cel alternativ, numit Step by Step.

Volumul „Iubire şi prejudecată“, lansat post-mortem, la Isaccea. Autoarea a murit anul trecut, înaintea examenului de Bacalaureat
Marṭi, 28 februarie, ȋncepȃnd cu ora 17.00, la Biblioteca oraṣului Isaccea, va avea loc lansarea volumului „Iubire ṣi prejudecată“, scris de Andreea Paraschiv ṣi publicat, post-mortem, de editura Coresi.

Fosta şefă a AJOFM Tulcea, condamnată la cinci ani închisoare pentru că a obţinut pe nedrept fonduri europene
Fosta şefă a Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Tulcea Iuliana Lefter a fost condamnată, miercuri, de Tribunalul Tulcea, la cinci ani de închisoare, pentru că a folosit documente false sau incomplete pentru a obţine pe nedrept fonduri europene, sentinţa nefiind definitivă.

Legenda stejarului îngenuncheat din inima Deltei. Cum a reuşit viteazul cazac să îşi salveze mireasa furată de turci
În anul 1928, savantul I. Simionescu descrie aşezarea de la Crişan, spunând că aici era cea dintâi aşezare omenească, cu case învelite în stuf, cu crâşmă şi o moară de vânt. Stejarul îngenuncheat din Pădurea Caraorman are o legendă pierdută în istoria locului.

Protest la Tulcea. Câteva sute de persoane sunt prezente în fiecare seară pe stradă
În fiecare seară, câteva sute de tulceni protestează pe străzi şi scandează lozinci antiguvernamentale. Ei spun că nu se lasă până când nu este anulată ordonanţa de urgenţă a Guvernului PSD

Ruinele înspăimântătoare din inima Deltei. Cum alungă turiştii pe capete o „fabrică-fantomă“ din Caraorman
În inima Deltei Dunării, la intrarea în satul Caraorman, zac ruinele fostei fabrici de prelucrare a nisipului, proiect comunist care nu s-a realizat niciodată.

Protest la Tulcea. „Salvaţi-mi viitorul“, mesajul copiilor din Tulcea pentru restul ţării
Şi tulcenii au ieşit în stradă miercuri seara. Întâlnirea celor aproximativ 1.000 de persoane a avut loc în Piaţa Civică. Apoi, au plecat în marş pe străzile oraşului, până la Casa de Cultură şi Prefectură.

Remorcherul care sparge gheaţa groasă de 15 centimetri în Delta Dunării şi face loc navelor de pasageri blocate de îngheţ
Remorcherul „Grozavul“, aflat în dotarea Centrului de Scafandri Constanţa, a fost trimis în ajutorul oamenilor din Delta Dunării, fiindcă navele de pasageri nu mai pot naviga pe braţele fluviului care au îngheţat.

Protest la Tulcea, în Piaţa Tricolorului. „Graţierea nu trebuie adoptată pentru baronii locali“
Timp de o oră, mai mulţi tulceni au protestat faţă de intenţia Guvernului de a adopta proiectele de ordonanţă privind graţierea unor pedepse şi modificarea Codului penal.

Remorcherul Grozavul este trimis în Delta Dunării pentru a veni în sprijinul populaţiei
Remorcherul maritim Grozavul pleacă vineri, 20 ianuarie, din Portul Constanţa, pentru a interveni în sprijinul populaţiei civile din Delta  Dunării, între porturile Sulina şi Tulcea.

Se reia traficul de călători pe canalul Sulina. Nava Moldova a plecat din Tulcea cu tone de alimente şi medicamente
Marţi, 17 ianuarie, se reia traficul pe braţul Sulina. Nava de pasageri Moldova a plecat către Sulina la prânz. Celelalte braţe rămân blocate, din cauza sloiurilor de gheaţă.

Anul Nou pe stil vechi în România. Ce obiceiuri specifice practică lipovenii şi ucrainenii din Dobrogea pe 13 ianuarie
În noaptea de 13 spre 14 ianuarie, ortodocşii de rit vechi serbează Anul Nou. În lumea rurală din Tulcea încă se păstrează tradiţiile, iar cete de colindători vestesc venirea noului an.

Destinul haiducului Nicolae Ciolacu, singurul supravieţuitor al mişcării de rezistenţă: „Cine n-a primit ziarele cu realizările partidului a ajuns la carceră“
Nicolae Ciolacu a fost singurul supravieţuitor dintre cei care au fost supranumiţi „Haiducii Dobrogei“, capii mişcării anticomuniste din această regiune a ţării.