adevarul

 

Ziarul adevarul de azi - adevarul de seara - adevarul online

Ziare romanesti recomandate

Programul TV de Azi

Mutari Internationale

Stiri locale din Adevarul Tulcea

(P) Asigurari RCA - cel mai bun pret

Ziarul Adevarul Tulcea - Ultimele stiri Adevarul Tulcea - 27.10.2016

Malcoci sau superba poveste a primului sat al nemţilor din Dobrogea. Germanii au plecat „Acasă, în Rai“, iar biserica monumentală a devenit o ruină
Malcoci este primul sat înfiinţat de nemţii care au căutat în Dobrogea un loc binecuvântat, aşa cum au făcut-o şi turcii, macedonenii şi ruşii. Istoria locului este ascunsă în ruinele bisericii monumentale şi în cele câteva case ridicate în urmă cu un secol de către germani şi care au mai rămas în picioare

Scrumbia afumată ar putea fi al patrulea produs cu indicaţie geografică protejată, după telemeaua de Ibăneşti, salamul de Sibiu şi magiunul de Topoloveni
Scrumbia afumată de Dunăre, primul produs piscicol realizat din resursa Deltei Dunării, ar putea primi anul viitor certificat european Indicaţie Geografică Protejată (IGP), dosarul privind cererea de atribuire a acestuia fiind transmis zilele trecute Uniunii Europene.

Bărbat de 60 de ani mort în urma unui incendiu izbucnit în locuinţa sa
Un bărbat în vârstă de 60 de ani dintr-o localitate din Tulcea a murit, duminică dimineaţă, în urma unui incendiu izbucnit în locuinţa sa.

Victor Tarhon, fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Tulcea, acuzat de luare de mită în dosarul Ioanei Băsescu
Victor Tarhon, fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Tulcea, este acuzat de luare de mită în dosarul Ioanei Băsescu, fiica fostului preşedinte Traian Băsescu.

Liderii PSD s-au reunit în Delta Dunării, la Murighiol. „Vom avea multe nume noi pentru următoarele alegeri“, a anunţat Liviu Dragnea
Liderii centrali şi judeţeni ai PSD s-au reunit în şedinţa Consiliului Executiv Naţional (CExN), la un resort din Delta Dunării. Aici vor lua decizii privind campania electorală.

Deţinutul de la Penitenciarul Tulcea care evadase de la Alum a fost prins. El ar fi putut fi eliberat în august 2017
Deţinutul care evadase de la combinatul Alum Tulcea a fost capturat. Condamnat la 2 ani de închisoare pentru furt calificat, Marian Ciuraru lucra, ca deţinut în Penitenciarul Tulcea, la Alum SA. Vineri, în jurul orei 14.50, el a părăsit punctul de lucru.

Un deţinut a evadat de la punctul de lucru Alum SA. Cine are informaţii despre fugar este rugat să sune la 112
Vineri,  16 sepembrie, în jurul orei 14:50,  deţinutul  Marian Ciuraru, în vârstă de 23 de ani, a părăsit punctul de lucru Alum S.A, unde presta activităţi lucrative. El este condamnat definitiv la doi ani de închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat.

Delta Dunării, paradisul redescoperit de români. Investitori: „Nu au mai fost atâţia turişti în Deltă din anii '90“
Temperaturile mari, investiţiile şi siguranţa au adus în sezonul turistic 2016 turişti ca în vremurile bune, din anii '90.

Începe Festivalul „Dichis’n’Blues“ la Tulcea. Invitaţi din toată lumea vor încânta publicul cu muzică de calitate
Nume sonore din toată lumea vor fi prezente la Festivalul „Dichis’n’Blues“ care va avea loc în zilele de 2 şi 3 septembrie la Tulcea.

Peştele, preparatul-zilei în Delta Dunării. Două festivaluri ale borşului pescăresc în Jurilovca şi Crişan
GUST Dacă vreţi să vă îmbătaţi cu aromele celui mai bun borş de peşte mergeţi în acest weekend în Jurilovca şi la Crişan, unde oamenii locului vor dezvălui cum se prepară deliciosul preparat tradiţional.

Tragedie în Tulcea. Consilierul judeţean Constantin Cabaua a murit într-un accident rutier
Constantin Cabaua, consilier judeţean la Tulcea, a murit pe 31 august într-un accident de circulaţie care a avut loc între localităţile Cerna şi Mircea Vodă.

Măreţia spitalului din Sulina: unitatea cu 40 de paturi avea „sală de operaţii după ultimele cerinţe ale chirurgiei moderne“
Pe la 1887 spitalul din Sulina, cu secţie de chirurgie, rivaliza în dotare cu spitalele din Bucureşti. Era o insulă de civilizaţie în pustiul primitiv al deltei.  Astăzi, unitatea este închisă.

Accident în Delta Dunării: ambarcaţiunea în care se aflau a intrat într-o salcie. Un turist este grav rănit
Trei turişti au fost răniţi, după ce şalupa în care se aflau a deviat de la traseul obişnuit şi a intrat într-o salcie, în Delta Dunării.

Începe Festivalul internaţional al bărcilor cu vâsle. Programul complet al evenimentului
În perioada 26 şi 28 august, are loc la Tulcea ROWMANIAFEST 2016, festivalul internaţional al bărcilor cu vâsle, eveniment ajuns la cea de-a şasea ediţie.

Cum să te speli în Dunăre „ca la Nufăru“: plajă din Deltă trasformată într-o adevărată groapă de gunoi
În zonele din Rezervaţia Delta Dunării unde campingurile lipsesc, turiştii se descurcă cum pot. Acolo unde dorm şi mănâncă, se bronzează şi îşi fac nevoile. Astfel, unele teritorii sălbatice ajung gropi de gunoi, iar amenzile nu mai sperie pe nimeni.