adevarul

 

Ziarul adevarul de azi - adevarul de seara - adevarul online

Ziare romanesti recomandate

Programul TV de Azi

Mutari Internationale

Stiri locale din Adevarul Tulcea

(P) Asigurari RCA - cel mai bun pret

Ziarul Adevarul Tulcea - Ultimele stiri Adevarul Tulcea - 22.01.2017

Remorcherul Grozavul este trimis în Delta Dunării pentru a veni în sprijinul populaţiei
Remorcherul maritim Grozavul pleacă vineri, 20 ianuarie, din Portul Constanţa, pentru a interveni în sprijinul populaţiei civile din Delta  Dunării, între porturile Sulina şi Tulcea.

Se reia traficul de călători pe canalul Sulina. Nava Moldova a plecat din Tulcea cu tone de alimente şi medicamente
Marţi, 17 ianuarie, se reia traficul pe braţul Sulina. Nava de pasageri Moldova a plecat către Sulina la prânz. Celelalte braţe rămân blocate, din cauza sloiurilor de gheaţă.

Anul Nou pe stil vechi în România. Ce obiceiuri specifice practică lipovenii şi ucrainenii din Dobrogea pe 13 ianuarie
În noaptea de 13 spre 14 ianuarie, ortodocşii de rit vechi serbează Anul Nou. În lumea rurală din Tulcea încă se păstrează tradiţiile, iar cete de colindători vestesc venirea noului an.

Destinul haiducului Nicolae Ciolacu, singurul supravieţuitor al mişcării de rezistenţă: „Cine n-a primit ziarele cu realizările partidului a ajuns la carceră“
Nicolae Ciolacu a fost singurul supravieţuitor dintre cei care au fost supranumiţi „Haiducii Dobrogei“, capii mişcării anticomuniste din această regiune a ţării.

Revolta miilor de români complet izolaţi de îngheţ în Delta Dunării: „Vedem primii soarele şi ultimii dreptatea“
Peste 11.000 de oameni care trăiesc în localităţile de pe malul Deltei Dunării sunt rupţi de civilizaţie de câteva zile. Oficialii societăţii de transport Navrom au decretat duminică, 8 ianuarie, ca nicio navă pentru călători să nu mai intre pe braţele Dunării din cauza sloiurilor de gheaţă care s-au format pe fluviu.

Misiuni de salvare pe Cod portocaliu. Autoturisme blocate în nămeţi
Mai multe drumuri din judeţul Tulcea au fost închise circulaţiei de Codul portocaliu. Cazurile medicale au fost rezolvate cu ajutorul utilajelor de deszăpezire.

Delta Dunării este izolată. Nicio navă de transport călători nu circulă de duminică
Oamenii din Delta Dunării nu au nicio posibilitate de a se deplasa. Navele de transport călători nu mai circulă de duminică.

Destine de luptători anticomunişti: „Haiducii Dobrogei“, aromânii care şi-au vărsat sângele în numele libertăţii. „Nouă ani nu am ştiut nimic de tatăl meu“
Aromânii din Dobrogea au scris o pagină eroică, dar sângeroasă, prin mişcarea de rezistenţă pe care au iniţiat-o şi au dus-o împotriva bolşevizării României. Cei care nu au fost ucişi pe loc au sfârşit în temniţele comuniste şi în coloniile Canalului Dunăre-Marea Neagră.

Vacanţă prelungită pentru elevi. Luni şi marţi se suspendă cursurile în toate şcolile din Tulcea
ISU Delta anunţă că luni, 9 ianuarie, şi marţi, 10 ianuarie, se suspendă cursurile în toate unităţile şcolare din judeţul Tulcea.

Lipovenii şi ucrainenii serbează Crăciunul pe stil vechi. Cum sună colindul care vesteşte naşterea Pruncului Sfânt
La 7 ianuarie este mare sărbătoare în comunităţile de ruşi lipoveni şi ucraineni din judeţul Tulcea, ei celebrând Crăciunul, cu 13 zile mai târziu faţă de calendarul oficial.

Gravide transportate cu şenilata la spital. Maşini blocate în zăpadă pe drumuri din judeţul Tulcea. Avertisment ISU Delta: „Nu plecaţi la drum“
Zece autoturisme au rămas înzăpezite pe drumuri din judeţul Tulcea, reprezentanţii a două primării şi cei de la Drumuri Judeţene intervenind pentru deblocarea acestora. De asemenea, trei persoane au fost transportate la spital cu şenilate.

Lumini şi culoare în Piaţa Civică din Tulcea. Revelionul a scos din case peste 2.000 de tulceni
Peste 2.000 de tulceni au fost prezenţi în noaptea de Revelion în Piaţa Civică, acolo unde a fost organizat un spectacol de lumini şi culoare.

Virusul gripei aviare a fost descoperit la Pardina. Este primul caz, din ultima perioadă, apărut într-o gospodărie
Autorităţile sanitar-veterinare sunt în alertă după ce într-o gospodărie din localitatea Pardina s-a identificat virusul gripei aviare.

Cine sunt parlamentarii judeţului Tulcea. Un fost colaborator al Securităţii este senator în viitorul Legislativ
La nivelul judeţului Tulcea, PSD va avea trei parlamentari, PNL doi, iar PMP va fi reprezentat de un senator, în urma redistribuirii mandatelor.

Alegeri parlamentare 2016. Doar trei candidaţi PSD de Tulcea au locuri asigurate în Parlament. PNL a obţinut un scor foarte mic
Alegeri parlamentare 2016. Până la redistribuirea voturilor, doar trei fotolii de parlamentar sunt sigure la Tulcea. PNL a obţinut un scor ruşinos.