adevarul

 

Ziarul adevarul de azi - adevarul de seara - adevarul online

Ziare romanesti recomandate

Programul TV de Azi

Mutari Internationale

Stiri locale din Adevarul Tulcea

(P) Asigurari RCA - cel mai bun pret

Ziarul Adevarul Tulcea - Ultimele stiri Adevarul Tulcea - 20.10.2017

Penitenciarul Tulcea: 36 de deţinuţi vor fi eliberaţi conform recursului compensatoriu
Joi, 19 octombrie, intră în vigoare legea recursului compensatoriu care va duce la eliberarea unor deţinuţi ce beneficiază de reduceri de pedeapsă pentru condiţiile necorespunzătoare din penitenciare.

Pescar înecat pe canalul Batag din Delta Dunării
Salvatorii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Delta” Tulcea au intervenit în noaptea de miercuri spre joi pentru găsirea unui pescar dispărut pe canalul Batag din Delta Dunării.

Reacţia conducerii Spitalului Tulcea, după apariţia unor imagini cu un bărbat lăsat să zacă pe jos: Îngrijitoarele nu au avut o atitudine umană
Conducerea Spitalului Judeţean Tulcea a analizat cazul unui bărbat căzut în Unitatea de Primire Urgenţe, după ce pe Facebook a apărut săptămâna trecută un filmuleţ care-l arată pe acesta întins pe jos, în UPU, fără a fi băgat în seamă de personalul unităţii medicale.

Incendiu de vegetaţie uscată în cimitirul din Babadag
Pentru a doua oară în această toamnă, pompierii militari intervin pentru localizarea şi stingerea unui incendiu de vegetaţie izbucnit în cimitirul din oraşul Babadag.

Primarul Constantin Hogea, trimis în judecată pentru abuz în serviciu
Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Constanţa au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a primarului oraşului Tulcea şi a altor doi funcţionari.

Pescarii din Deltă, nevoiţi să dea peştele pe degeaba. Cum ajunge un kilogram de caras de la un leu la 10 lei în drumul de la năvod la magazin
Cum Bursa de peşte din Tulcea rămâne deocamdată la stadiul de proiect, preţul peştelui prins în undiţele pescarilor din Delta Dunării este stabilit de micii afacerişti din cherhanale.

VIDEO Pacient lăsat să zacă pe jos la Spitalul Judeţean din Tulcea. Conducerea va face o analiză a imaginilor
Imagini cu un pacient căzut pe holurile Spitalului Judeţean din Tulcea, în timp ce în jurul său o angajată spăla cu mopul, au apărut pe o reţea socială. Conducerea spitalului va face o anchetă, dar nu exclude ca totul să fie o înscenare.

Cultură de cannabis descoperită de procurorii DIICOT. Două persoane au fost arestate preventiv pentru 30 de zile
Procurorii DIICOT au descoperit, în urma unor percheziţii, o cultură de cannabis compusă din 53 de plante. În acest caz au fost arestate pentru 30 de zile două persoane, dintre care unul este cetăţean englez.

Speciile exotice care au invadat Delta şi Marea Neagră. Polenul ambroziei provoacă astm, iar salcâmul pitic câştigă teren în faţa sălciilor
În ultimele sute de ani, plante şi vieţuitoare exotice au invadat Delta Dunării şi Marea Neagră, având o influenţă negative asupra ecosistemului unic în Europa şi asupra sănătăţii populaţiei.

Recomandările pompierilor pentru sezonul rece: „Renunţaţi la improvizaţii,  protejaţi-vă viaţa şi bunurile”
Pentru evitarea izbucnirii unor incendii, Inspectoratul de Stat pentru Situaţii de Urgenţă face unele recomandări celor care utilizează mijloace de încălzire individuală, mai ales celor care sunt tentaţi să recurgă la improvizaţii.

Exerciţii de alarmare ale IGSU în 11 localităţi tulcene
Pentru a treia lună consecutivă, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă efectuează exerciţii pentru verificarea funcţionării mijloacelor de alarmare a populaţiei. Aceste exerciţii au loc în prima zi de miercuri ale fiecărei luni.

FOTO Copilăria neştiută a Elenei Lupescu, amanta lui Carol al II-lea. Tatăl ei era farmacistul evreu Grünberg, care a avut o spiţerie la Sulina
Episodul Sulina din viaţa familiei Elenei Lupescu este aproape necunoscut. Tatăl ei, un farmacist evreu, s-a mutat la începutul anilor 1900 în cel mai cosmopolit loc al României, la capătul Dunării. La acea vreme, Sulina avea statut de Porto Franco (1870-1931) şi găzduia Comisiunea Europeană a Dunării (1856-1938). În oraşul cel mai estic al României trăiau pe atunci 26 naţii.

Scandal legat de puterea motoarelor ambarcaţiunilor din Delta Dunării. „Va fi un asalt la ecosistemele care au rămas încă necălcate de bărci“
Acuzaţii grave au fost lansate în spaţiul public de mai multe asociaţii şi patronate din Delta Dunării la adresa activităţii Administraţiei Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării. După 26 de ani de la înfiinţare, şefii ARBDD n-ar fi făcut nimic pentru oamenii deltei, spun protestatarii, iar rezervaţia este într-un grad avansat de degradare.

Povestea omului care a compus „La Chilia-n port“, cea mai cunoscută melodie cântată de deţinuţi
Autorul celebrei melodii „La Chilia-n port“ a murit în 2010, în anonimat, la Galaţi. În tinereţe, Puiu Spiru a fost trimis de comunişti la reeducare pe şantierul de la Bicaz

FOTO Sulina în imagini de epocă. Primul loc din România care vede răsăritul
Un marinar, fiu al locului, a studiat atât de în detaliu istoria Sulinei încât apelează la el chiar şi specialişti care doresc să cunoască trecutul şi prezentul celui mai estic punct al României.