adevarul

 

Ziarul adevarul - adevarul de seara - adevarul online

emag evomag ecco fashionup otter matar

(P) Asigurari RCA - cel mai bun pret


Ziarul Adevarul Tulcea - Ultimele stiri Adevarul Tulcea - 09.02.2016

Poveşti cu monstrul Deltei Dunării. Cum mâncau odinioară copiii jumări din slănină de morun, sturionul critic ameninţat acum cu dispariţia
Morunul, ale cărui icre sunt un deliciu, este considerat a fi cel mai mare peşte de apă dulce din lume. Localnicii din deltă retrăiesc copilăria în care mâncau jumări din slănină de morun.

Doi pescari din Pardina, salvaţi de poliţiştii de frontieră. Lotca lor era în pericol de scufundare
Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă salvat doi pescari care se aflau într-o barcă tip lotcă, în pericol de scufundare, după ce lovise un buştean.

Patron de club şi trei angajaţi, reţinuţi pentru trafic de droguri
Patronul a două cluburi din Tulcea şi alţi trei angajaţi au fost reţinuţi pe 2 februarie de DIICOT pentru trafic de mare risc.

Linkuri Sponsorizate

Sărbătoarea Trifului în Dobrogea: ziua în care se dă de pomană gândacilor şi se stropesc viile cu apă sfinţită
În satele din Tulcea, pe data de 1 februarie se sărbătoreşte Sfântul Trifon sau Triful. În această zi se stropeşte via cu aghiasmă, se fac turte care se împart în vecini.

Avocată din Baroul Tulcea, reţinută de DNA. Cerea şpagă de la denunţători pentru a mitui judecătorii
O avocată din Tulcea a fost reţinută de DNA pentru trafic de influenţă şi spălare de bani. Avocata cerea zeci de mii de euro şi de lei pentru a interveni la judecători.

Ultimele colţuri de Rai din Dobrogea vor avea soarta plajei din Vama Veche
Plajele Sulina, Sfântu Gheorghe, Vadu, Corbu, Midia şi Portiţa şi-ar putea pierde farmecul. Administraţia Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării a comandat un studiu care să stabilească în ce măsură plajele sălbatice ar putea deveni turistice.

Cum arăta Sulina în 1932. Fotografii-document din anul de maximă glorie a celui mai cosmopolit oraş al României
Câteva imagini de colecţie cu familia regală la Sulina în anul 1932 ne dezvăluie o localitate cochetă, cu oameni îmbrăcaţi în straie de sărbătoare.

O gravidă în nouă luni a fost trasportată la spitalul din Chilia Veche de poliţiştii de frontieră
Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au transportat la spital o tânără gravidă în nouă luni. Pacienta a ajuns cu bine la dispensarul din Chilia Veche.

Toate şcolile din judeţ sunt închise şi marţi. Prognoza meteo pentru Tulcea şi Delta Dunării
Din cauza condiţiilor meteo nefavorabile, Prefectura Tulcea a decis să menţină şcolile închise şi marţi, 19 ianuarie.

Drumuri închise în judeţul Tulcea din cauza viscolului. Bacurile circulă din oră în oră
Judeţul Tulcea se află sub Cod portocaliu de vreme rea. Mai multe drumuri judeţene au fost închise, iar cinci localităţi au rămas fără curent electric, anunţă Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Delta.

Se schimbă anul şi pe stil vechi. Ucrainenii din Letea pregătesc calendarul din foi de ceapă pentru a afla cum va fi 2016
În noaptea de 13 spre 14 ianuarie se schimbă anul şi pe vechi. În satele de ucraineni e prilej de mers cu Melanka şi de colindat.

Blestemul pietrei de la Malcoci. Cel care a furat misterioasa bucată de piatră de pe „Dealul Banilor“ a atras toate relele asupra lui
Într-o epistolă a unui cleric din Tulcea se vorbeşte de o piatră cu inscripţie într-o limbă necunoscută care a adus doar nenorociri celui care a furat-o. Roca a fost dusă la Bucureşti, unde i s-a pierdut urma.

Autorizaţia de pescuit este prelungită până la începutul perioadei de prohibiţie
Administraţia Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării a stabilit, prin Decizie a Guvernatorului ARBDD, prelungirea până la începerea perioadei de prohibiţie pe anul 2016 a valabilităţii actelor de reglementare emise sau vizate în anul 2015 pentru activităţi de pescuit comercial.

Bătrân mort de frig. El locuia într-o casă neîncălzită
Un bătrân din Tulcea a murit din cauza frigului. El locuia împreună cu soţia lui într-o locuinţă neîncălzită. Din fericire, bătrâna a fost salvată la timp şi transportată la spital.

Blocaj de gheaţă pe braţul Dunărea Veche. Elicopterele au intervenit în mai multe zone din Delta Dunării
Din cauza temperaurilor deosebit de scăzute, luni dimineaţă, au fost probleme cu transportul pe braţul Dunărea Veche.