adevarul

 

Ziarul adevarul de azi - adevarul de seara - adevarul online

Ziare romanesti recomandate

Programul TV de Azi

Mutari Internationale

Stiri locale din Adevarul Tulcea

(P) Asigurari RCA - cel mai bun pret

Ziarul Adevarul Tulcea - Ultimele stiri Adevarul Tulcea - 18.08.2017

Un muzeu din România le dă posibilitatea iubitorilor de artă să adopte o pictură. Pe listă se regăsesc Grigorescu, Tonitza, Brauner sau Ciucurencu
Lipsa fondurilor destinate restaurării şi starea avansată de degradare a unor opere de artă cu valoare incontestabilă i-au determinat pe reprezentanţii Muzeului de Artă din Tulcea să ofere posibilitatea publicului să adopte opere, salvându-le astfel de la distrugere.

Şcolile dunărene de teatru şi film îşi dau întâlnire la Sulina
Proiectul „Întâlniri Teatrale la Sulina” reuneşte reprezentanţii şcolilor de teatru şi film din ţările riverane Dunării.

Directoare DSP Tulcea, trimisă în judecată pentru corupţie. Procurorii DNA o acuză de abuz în serviciu
Şefa Direcţiei Judeţene de Sănătate Publică Tulcea (DSP), Laurenţia- Mariana Militaru, a fost trimisă în judecată pentru abuz în serviciu, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, dintre care una în formă continuată, de către procurorii DNA – Serviciul Teritorial Constanţa.

Tulcea: Femeie cu probleme locomotorii tâlhărită de şase minori care i-au furat încălţămintea şi poşeta. Doi pompieri au plecat într-o urmărire ca în filme
Doi pompieri tulceni au reuşit să prindă mai mulţi minori care, luni după-amiază, au tâlhărit o femeie de 55 de ani, cu probleme locomotorii, care se deplasa cu un triciclu electric, aceştia furându-i încălţămintea şi rupându-i poşeta din care i-au luat 150 de lei şi mai multe obiecte personale.

Scurgeri de petrol din nava eşuată acum 34 de ani în raiul natural din Peninsula Sacalin: „Este o pătură uleioasă în care păsările şi peştii n-au nicio şansă“
Localnicii din Sfântu Gheorghe au sesizat de câteva zile scurgeri de produse petroliere din epava unui remorcher care a eşuat în 1983 în Peninsula Sahalin, arie naturală protejată prin lege în România şi casă pentru sute de specii de animale rare.

Tulcea: Dubă luată de viitură la intersecţia DN 22 cu un drum judeţean, unde şoseaua este inundată
O dubă a fost luată de o viitură în judeţul Tulcea, la intersecţia DN22 cu un drum judeţean, unde şoseaua este inundată, iar la faţa locului au intervenit două autospeciale ale ISU.

Biserica din Caraorman, ridicată pe vremea Înaltei Porţi, are nevoie de renovare. Cum puteţi ajuta la salvarea picturilor lăcaşului de cult
Una dintre cele mai vechi biserici din Delta Dunării, cea din satul Caraorman, este în pericol. Dacă nu se găsesc bani pentru renovarea picturilor din interior şi a catapetesmei, urmele lăsate de cazacii zaporojeni ar putea dispărea.

Armanda-Maria Vărneanu, eleva care a luat singura medie de 10 la Bacalaureat din judeţul Tulcea: „Nu m-am meditat niciodată“
Armanda-Maria Vărneanu, absolventă a Colegiului Dobrogean „Spiru Haret“ din Tulcea, a obţinut singura medie de 10 la examenul de Bacalaureat din judeţ. Eleva, care a fost crescută mai mult de bunica sa, nu s-a meditat la nicio materie.

Rezultatele Bac 2017 Tulcea. S-au afişat notele, o singură elevă a obţinut media 10
Rezultatele la prima sesiune a examenului de Bacalaureat 2017 au fost afişate miercuri, 5 iulie, la ora 12.00, iar contestaţiile pot fi depuse între orele 16.00 – 20.00.

Tragedie în judeţul Tulcea: trei englezi pe biciclete, loviţi din plin cu maşina. Unul dintre ei a decedat pe loc
Pe drumul judeţean dintre Tulcea şi Agighiol, trei biciclişti au fost accidentaţi după ce un autoturism a intrat în plin în ei.

Bacalaureat 2017 Tulcea. Subiecte - proba la alegere a profilului. „A fost uşor“
Absolvenţii clasei a XII-a din Tulcea au susţinut vineri, 30 iunie, proba la alegere a profilului, de la examenul de Bacalaureat 2017. Candidaţii au avut de optat între Geografie, Fizică, Chimie, Biologie, Informatică, Logică, Psihologie, Economie, Sociologie sau Filosofie.

Bacalaureat 2017 Tulcea. Subiecte la Matematică şi Istorie
Absolvenţii clasei a XII-a susţin miercuri, 28 iunie, cea de-a doua probă scrisă a examenului de Bacalaureat 2017. În funcţie de profilul ales, candidaţii dau testare la Matematică (Real) sau Istorie (Uman).

Cinci răniţi într-un sat din Tulcea, în urma exploziei unor butelii
Cinci persoane au fost rănite, marţi, în urma exploziei mai multor butelii cu GPL într-o gospodărie din satul Balabancea, din Tulcea, la faţa locului deplasându-se mai multe echipaje de poliţişti, pompieri, ambulanţe şi un elicopter SMURD. Din primele date a reieşit că proprietarii locuinţei comercializau butelii GPL, iar la un moment dat a izbucnit un incendiu, care a provocat explozia buteliilor.

Rezultate Capacitate 2017. Ce note au luat elevii de la Tulcea la Evaluarea Naţională. Au fost afişate listele, două eleve au obţinut media 10
Au fost afişate rezultatele la Evaluarea Naţională 2017. Absolvenţii clasei a VIII-a, care au susţinut examenul de Capacitate, îşi pot vedea notele obţinute la cele două probe susţinute, Română şi Matematică.

BAC 2017 Tulcea. Subiectele la Română la examenul de Bacalaureat: Marin Preda la Uman, Ion Slavici sau Liviu Rebreanu la Real
Luni, 26 iunie 2017, elevii din clasa a 12-a revin în sălile de examen pentru Bacalaureat 2017. Elevii din Tulcea vor susţine prima probă scrisă, cea la Limba şi literatura română. Rezultatele finale la Bac 2017 se afişează pe data de 10 iulie 2017.