adevarul

 

Ziarul adevarul - adevarul de seara - adevarul online

Ziare romanesti recomandate

Abonare newsletter ziarele.com

Adresa de e-mail:


Mutari Internationale

Stiri locale din Adevarul Tulcea

(P) Asigurari RCA - cel mai bun pret

Ziarul Adevarul Tulcea - Ultimele stiri Adevarul Tulcea - 30.08.2016

Măreţia spitalului din Sulina: unitatea cu 40 de paturi avea „sală de operaţii după ultimele cerinţe ale chirurgiei moderne“
Pe la 1887 spitalul din Sulina, cu secţie de chirurgie, rivaliza în dotare cu spitalele din Bucureşti. Era o insulă de civilizaţie în pustiul primitiv al deltei.  Astăzi, unitatea este închisă.

Accident în Delta Dunării: ambarcaţiunea în care se aflau a intrat într-o salcie. Un turist este grav rănit
Trei turişti au fost răniţi, după ce şalupa în care se aflau a deviat de la traseul obişnuit şi a intrat într-o salcie, în Delta Dunării.

Începe Festivalul internaţional al bărcilor cu vâsle. Programul complet al evenimentului
În perioada 26 şi 28 august, are loc la Tulcea ROWMANIAFEST 2016, festivalul internaţional al bărcilor cu vâsle, eveniment ajuns la cea de-a şasea ediţie.

Cum să te speli în Dunăre „ca la Nufăru“: plajă din Deltă trasformată într-o adevărată groapă de gunoi
În zonele din Rezervaţia Delta Dunării unde campingurile lipsesc, turiştii se descurcă cum pot. Acolo unde dorm şi mănâncă, se bronzează şi îşi fac nevoile. Astfel, unele teritorii sălbatice ajung gropi de gunoi, iar amenzile nu mai sperie pe nimeni.

Cum erau îngropaţi deţinuţii care mureau la Periprava. Se deschide şantierul de investigaţii arheologice din deltă
În cimitirul lipovenesc de la Periprava au fost descoperite în ultimii ani scheletele a 11 deţinuţi. Campania de investigaţii arheologică continuă şi în 2016.

Regina Maria, călător în Delta Dunării: „Lipovenii, molâi uriaşi cu părul bălan, cu bărbile în floarea mierii, care poartă cămăşi roşii, fluturând ca nişte maci“
Regina Maria a României a compus în timpul Primului Război Mondial un poem în proză intitulat „Ţara pe care o iubesc“, o carte de vizită a României, de la Cotroceni la Dunăre şi la Marea Neagră.

Rezultate Bacalaureat 2016 Tulcea. S-au afişat notele finale la Bac 2016 după contestaţii
Rezultate Bacalaureat 2016. Ministerul Educaţiei a anunţat sâmbătă, 16 iulie, rezultatele finale la Bacalaureat 2016. Notele sunt afişate pe site-ul bacalaureat.edu.ro şi la avizierele instituţiilor de învăţământ.

63 de deţinuţi de la Penitenciarul Tulcea au refuzat hrana. Câţiva au protestat la miezul nopţii
Mai mulţi deţinuţi de la Penitenciarul Tulcea au refuzat hrana joi dimineaţa, alăturându-se valului de proteste de la celelalte spaţii de detenţie din ţară.

Revolta deţinuţilor a ajuns şi în Penitenciarul din Tulcea. Puşcăriaşii au cerut graţierea
Revolta cuprinde şi deţinuţii de la Penitenciarul din Tulcea. Câţiva dintre ei au cerut condiţii mai bune şi graţierea şi s-au făcut auziţi după ce au bătut în gratii.

Rezultate Bacalaureat 2016 Tulcea. S-au afişat notele la Bac. Nicio medie de 10 la nivelul judeţului
Rezultate Bacalaureat 2016. Ministerul Educaţiei a anunţat marţi, 12 iulie, rezultatele la Bacalaureat 2016. Notele sunt afişate pe site-ul bacalaureat.edu.ro şi la avizierele instituţiilor de învăţământ.

UPDATE Navigaţia pe Dunăre a fost reluată. Scafandrii spun că este vorba de o baliză şi nu de o mină neexplodată
În noaptea de miercuri spre joi, Căpitănia Zonală Tucea a anunţat că în zona Maliuc a fost  descoperită o mină din cel de-al Doilea Război Mondial.

Opt delfini au eşuat pe plaja dintre Sulina şi Sfântu Gheorghe. Cel mai probabil, mamiferele au fost prinse accidental în plase
Pe sectorul de plajă cuprins între localitaţile Sulina şi Sfântul Gheorghe au fost găsiţi pe 4 iulie opt delfini eşuaţi, care erau într-un stadiu avansat de descompunere, anunţă Administraţia Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării.

Rezultate Evaluare Naţională 2016 Tulcea. Notele finale la Capacitate 2016 după contestaţii
Rezultate Evaluare Naţională 2016. Ministerul Educaţiei anunţă marţi, 5 iulie, rezultatele finale la Capacitate 2016. Notele sunt afişate pe site-ul edu.ro şi la avizierele instituţiilor de învăţământ.

Bacalaureat 2016 Tulcea. Subiectele la Limba şi literatura română
Luni, 4 iulie, are loc proba scrisă din cadrul examenului de Bacalaureat la disciplina Limba şi literatura română.

Cum a fost omorât Cocoş, celebrul bandit al Deltei, pornit să violeze neveste de lipoveni. Lăcomia şi beţia i-au fost fatale
Nu doar Terente, Ştefan Vasali, vestitul bandit din Delta Dunării, care a fost ucis în 1927, a provocat teroare în Delta Dunării. Un bandit la fel de celebru a fost Cocoş, care provoca nelegiuri în satele lipovenilor.