adevarul

 

Ziarul adevarul de azi - adevarul de seara - adevarul online

Ziare romanesti recomandate

Programul TV de Azi

Mutari Internationale

Stiri locale din Adevarul Tulcea

(P) Asigurari RCA - cel mai bun pret

Ziarul Adevarul Tulcea - Ultimele stiri Adevarul Tulcea - 19.02.2017

Singurele suflete de pe Insula Şerpilor, când tărâmul era al României. „Printre arestaţi se găsesc criminali ordinari“
Pe vremea când Insula Şerpilor era pământ românesc, Raul Călinescu, fondatorul cercetărilor biogeografice în România, a făcut o călătorie pe acest tărâm, realizând prima schiţă monografică. În lucrarea sa, omul de ştiinţă vorbeşte şi de oamenii de pe insulă.

Legenda stejarului îngenuncheat din inima Deltei. Cum a reuşit viteazul cazac să îşi salveze mireasa furată de turci
În anul 1928, savantul I. Simionescu descrie aşezarea de la Crişan, spunând că aici era cea dintâi aşezare omenească, cu case învelite în stuf, cu crâşmă şi o moară de vânt. Stejarul îngenuncheat din Pădurea Caraorman are o legendă pierdută în istoria locului.

Protest la Tulcea. Câteva sute de persoane sunt prezente în fiecare seară pe stradă
În fiecare seară, câteva sute de tulceni protestează pe străzi şi scandează lozinci antiguvernamentale. Ei spun că nu se lasă până când nu este anulată ordonanţa de urgenţă a Guvernului PSD

Ruinele înspăimântătoare din inima Deltei. Cum alungă turiştii pe capete o „fabrică-fantomă“ din Caraorman
În inima Deltei Dunării, la intrarea în satul Caraorman, zac ruinele fostei fabrici de prelucrare a nisipului, proiect comunist care nu s-a realizat niciodată.

Protest la Tulcea. „Salvaţi-mi viitorul“, mesajul copiilor din Tulcea pentru restul ţării
Şi tulcenii au ieşit în stradă miercuri seara. Întâlnirea celor aproximativ 1.000 de persoane a avut loc în Piaţa Civică. Apoi, au plecat în marş pe străzile oraşului, până la Casa de Cultură şi Prefectură.

Remorcherul care sparge gheaţa groasă de 15 centimetri în Delta Dunării şi face loc navelor de pasageri blocate de îngheţ
Remorcherul „Grozavul“, aflat în dotarea Centrului de Scafandri Constanţa, a fost trimis în ajutorul oamenilor din Delta Dunării, fiindcă navele de pasageri nu mai pot naviga pe braţele fluviului care au îngheţat.

Protest la Tulcea, în Piaţa Tricolorului. „Graţierea nu trebuie adoptată pentru baronii locali“
Timp de o oră, mai mulţi tulceni au protestat faţă de intenţia Guvernului de a adopta proiectele de ordonanţă privind graţierea unor pedepse şi modificarea Codului penal.

Remorcherul Grozavul este trimis în Delta Dunării pentru a veni în sprijinul populaţiei
Remorcherul maritim Grozavul pleacă vineri, 20 ianuarie, din Portul Constanţa, pentru a interveni în sprijinul populaţiei civile din Delta  Dunării, între porturile Sulina şi Tulcea.

Se reia traficul de călători pe canalul Sulina. Nava Moldova a plecat din Tulcea cu tone de alimente şi medicamente
Marţi, 17 ianuarie, se reia traficul pe braţul Sulina. Nava de pasageri Moldova a plecat către Sulina la prânz. Celelalte braţe rămân blocate, din cauza sloiurilor de gheaţă.

Anul Nou pe stil vechi în România. Ce obiceiuri specifice practică lipovenii şi ucrainenii din Dobrogea pe 13 ianuarie
În noaptea de 13 spre 14 ianuarie, ortodocşii de rit vechi serbează Anul Nou. În lumea rurală din Tulcea încă se păstrează tradiţiile, iar cete de colindători vestesc venirea noului an.

Destinul haiducului Nicolae Ciolacu, singurul supravieţuitor al mişcării de rezistenţă: „Cine n-a primit ziarele cu realizările partidului a ajuns la carceră“
Nicolae Ciolacu a fost singurul supravieţuitor dintre cei care au fost supranumiţi „Haiducii Dobrogei“, capii mişcării anticomuniste din această regiune a ţării.

Revolta miilor de români complet izolaţi de îngheţ în Delta Dunării: „Vedem primii soarele şi ultimii dreptatea“
Peste 11.000 de oameni care trăiesc în localităţile de pe malul Deltei Dunării sunt rupţi de civilizaţie de câteva zile. Oficialii societăţii de transport Navrom au decretat duminică, 8 ianuarie, ca nicio navă pentru călători să nu mai intre pe braţele Dunării din cauza sloiurilor de gheaţă care s-au format pe fluviu.

Misiuni de salvare pe Cod portocaliu. Autoturisme blocate în nămeţi
Mai multe drumuri din judeţul Tulcea au fost închise circulaţiei de Codul portocaliu. Cazurile medicale au fost rezolvate cu ajutorul utilajelor de deszăpezire.

Delta Dunării este izolată. Nicio navă de transport călători nu circulă de duminică
Oamenii din Delta Dunării nu au nicio posibilitate de a se deplasa. Navele de transport călători nu mai circulă de duminică.

Destine de luptători anticomunişti: „Haiducii Dobrogei“, aromânii care şi-au vărsat sângele în numele libertăţii. „Nouă ani nu am ştiut nimic de tatăl meu“
Aromânii din Dobrogea au scris o pagină eroică, dar sângeroasă, prin mişcarea de rezistenţă pe care au iniţiat-o şi au dus-o împotriva bolşevizării României. Cei care nu au fost ucişi pe loc au sfârşit în temniţele comuniste şi în coloniile Canalului Dunăre-Marea Neagră.