adevarul

 

Ziarul adevarul de azi - adevarul de seara - adevarul online

Ziare romanesti recomandate

Programul TV de Azi

Stiri locale din Adevarul Tulcea

(P) Asigurari RCA - cel mai bun pret

Ziarul Adevarul Tulcea - Ultimele stiri Adevarul Tulcea - 24.06.2018

FOTO Regiunea fără ie. Cum arată în Dobrogea cămaşa tradiţională a portului popular românesc
În Dobrogea, locul de creştinare a poporului român, pământenii poartă cămaşa românească în care se regăsesc semnele cusute ale altor regiuni, dar şi detalii împrumutate de la etnii. Regiunea nu are o ie propriu-zisă, dar şi-a creat propria cămaşă, deosebită de restul ţării.

Un subofiţer SPP de la vila de protocol din Uzlina a fost găsit mort
Un angajat SPP la vila de protocol din Uzlina a fost găsit împuşcat. Subofiţerul în vârstă de 29 de ani era în dispozitiv din anul 2014.

Şase filme despre oameni şi mediu, selectate în competiţia principală Pelicam. Programul complet al festivalului
Cele şase filme din competiţia principală a Pelicam de anul acesta ne provoacă să chestionăm rolul nostru în lume. În această epocă a consecinţelor, ne întrebăm dacă suntem personajul bun sau cel rău în această poveste.

Alertă de pestă porcină africană în Tulcea. Primele măsuri pentru stoparea răspândirii virusului
Cadavrul unui mistreţ suspect de pestă porcină africană a fost identificat într-o zonă mlăştinoasă din comuna Ceatalchioi. Pe data de 9 iunie au apărut primele cazuri de mortalitate la porcine. DSVSA Tulcea a luat primele măsuri.

VIDEO Bătaie din gelozie în centrul oraşului: o tânără e jucată în picioare de mai multe femei de etnie romă şi nimeni nu intervine
Imaginile cu mai multe femei de etnie romă care lovesc o tânără au stârnit indignarea oamenilor din Babadag, judeţul Tulcea. Oficialităţile au reuşit să descopere cine sunt agresoarele care apar în acele filmări.

Accident cu patru victime în apropiere de municipiul Tulcea
Salvatorii de la ISU Delta Tulcea au intervenit pentru descarcerarea a patru persoane. Accidentul s-a produs în localitatea Mineri.

Hotelul plutitor Bella Marina din Jurilovca, în centrul unei anchete. DNA îi acuză pe reprezentanţii firmei de fraudarea fondurilor europene
Modul în care s-au folosit banii europeni pentru un proiectul unui Hotel plutitor în Jurliovca a făcut obiectul unei anchete DNA. Procurorii i-au trimis în judecată pe reprezentanţii firmei pentru evaziune fiscală şi spălare a banilor.

Controale privind respectarea limitei de viteză în Delta Dunării. Care sunt zonele unde nu se poate depăşi viteza de 5 km/h
Administraţia Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării va pune în aplicare prevederile legale privind monitorizarea vitezei de deplasare a ambarcaţiunilor şi navelor pe canalele şi lacurile din perimetrul rezervaţiei.

O femeie este cercetată de procurori după ce a intrat într-o şcoală din Tulcea şi a lovit cu băţul un elev şi o profesoară
O femeie de 46 de ani este cercetată de poliţişti, după ce a intrat val-vârtej într-o clasă a unei şcoli din Tulcea, unde a lovit cu băţul un elev de 16 ani şi o profesoară.

Val de incendii cu autor necunoscut în Delta Dunării. Oamenii sunt disperaţi de pasivitatea poliţiei: „Ce să fac eu, să îi omor, să-mi fac singur dreptate?“
Trei familii din Chilia Veche, judeţul Tulcea, au fost victimele unor incendii petrecute începând cu decembrie 2016. Oamenii spun că în spatele acestor distrugeri ar sta trei bărbaţi din sat care ar fi făcut acest lucru din răzbunare. Cu toate acestea, poliţia, spun ei, nu a audiat pe nimeni şi nu a identificat niciun suspect.

Sărbătoarea sfinţilor mucenici de la Niculiţel. Cei patru soldaţi care au murit pentru credinţa lor
Luni, 4 iunie, Biserica Ortodoxă îi prăznuieşte pe cei patru sfinţi martiri ale căror moaşte au fost descoperite într-o criptă din localitatea Niculiţel. Zotic, Atal, Camasie şi Filip au murit pentru credinţa lor.

FOTO Imagini dezolante în Delta Dunării, în apropiere de Tulcea. „Am intrat în ţinutul morţii”
Delta Dunării este în luna mai şi iunie de o frumuseţe deosebită. Natura oferă turiştilor un peisaj de vis, plin de culoare şi viaţă. Dar, nu peste tot este aşa. Sunt şi zone unde omul distruge această frumuseţe.

VIDEO Salvare incredibilă. O femeie dispărută de acasă, găsită după 8 zile într-o râpă
Femeia de 72 de ani a fost dată dispărută de către fiul acesteia. După 8 zile, poliţiştii au găsit-o într-o rîpă cu vegetaţie abundentă.

Turişti salvaţi pe lacul Goloviţa, în apropiere de Gura Portiţei
Turişti, aflaţi într-o barcă de mici dimensiuni, au fost salvaţi de angajaţii primăriei Jurilovca care au intervenit cu ambarcaţiunea instituţiei.

A început prohibiţia la peşte. Câţi braconieri a prins Poliţia Deltei Dunării
Poliţiştii Serviciului de Poliţie Delta Dunării au prins în trei zile mai mulţi braconieri care pescuiseră illegal aproape 200 kilograme de peşte şi 3 ambarcaţiuni cu motor.