adevarul

 

Ziarul adevarul - adevarul de seara - adevarul online

emag evomag amafashion ecco tinar
fashionup otter mycloset matar matar

(P) Asigurari RCA - cel mai bun pret *** Haine online


Ziarul Adevarul Tulcea - Ultimele stiri Adevarul Tulcea - 16.04.2014

Pepiniera de şalău de la Enisala. La baza de cercetare vor fi lansate 500 de cuiburi de peşte
Miercuri, 200 cuiburi de icre embrionate de şalău vor fi lansate la baza de cercetare Enisala a Institutului Naţional de Cercetare Dezvoltare Delta Dunării, urmând ca timp de trei zile numărul lor să ajungă la 500.

FOTO Paştele în Delta Dunării. Turiştii sunt aşteptaţi cu delicatese tradiţionale, poveşti pescăreşti la foc de tabără şi plimbări pe apă
Turiştii care vor petrece sărbătorile pascale în Delta Dunării sunt aşteptaţi cu gusturile mării în farfurie, cu poveşti pescăreşti la foc de tabără şi cu plimbări în ţinutul sălbatic, printre nuferi şi păsări care îmbracă penajul de nuntă.

Laureaţii olimpiadei de limba rromani
La competiţia ce s-a desfăşurat la Tulcea în perioada 8-11 aprilie au participat peste 70 de elevi din toată ţara, din peste 20 de judeţe.

Linkuri Sponsorizate

FOTO Lăzărelul - cea mai frumoasă tradiţie de Sâmbăta Floriilor
Una dintre cele mai frumoase tradiţii care se practică în Tulcea de Sâmbăta Floriilor este „Lăzărelul“. Dis de dimineaţă, un grup de fete, îmbrăcate în costume tradiţionale, colindă din casă în casă în localitatea Izvoarele povestind despre moartea lui Lazăr.

FOTO Descoperă Cetatea Enisala pe două roţi
Iubitorii de natură şi de istorie sunt invitaţi de Asociaţia Tinerilor Ruşi Lipoveni din Sarichioi la o plimbare pe ruinele cetăţii sâmbătă, 12 aprilie, la evenimentul sportiv „Pedalăm împreună - Descoperă Cetatea Enisala”.

Olimpicii romi, primiţi la Tulcea cu un program artistic
Participanţii la Olimpiada naţională de limba romani au avut parte de o surpriză la Tulcea: mai mulţi elevi din localitate le-au pregătit un spectacol folcloric.

Deputatul Vasile Gugu: „Colegii mei au fost arestaţi de comunişti pentru pierderi în procesul de recoltare“
Doi şefi de fermă din judeţul Tulcea au fost duşi în beciurile Miliţiei pentru că nu au adunat tot porumbul de pe câmp cu combinele vechi.

Tulcenii îşi vor putea testa gratuit glicemia şi tensiunea arterială
Pe data de 7 aprilie, tulcenii îşi pot testa gratuit glicemia şi tensiunea arterială la unul dintre cele trei centre amplasate în Piaţa Civică, lângă Casa Sindicatelor, în zona de vest a municipiului.

Amorel Vătămănescu, regele turismului din Sulina, a murit la 48 de ani
Patronul celui mai mare şi mai vestit restaurant din Sulina, Amorel Vătămănescu, a încetat din viaţă marţi dimineaţă, la ora 8.10, în urma unui accident vascular cerebral. Vestea a căzut ca un trăsnet printre apropiaţii săi: el avea doar 48 de ani.

Gara - ambarcaţiune din Tulcea
Edificiul din oraşul Tulcea, amplasat pe malul lacului Ciuperca, are forma unei ambarcaţiuni. Construcţia ce a fost finalizată în anul 1972 este realizată după planurile arhitectului Irina Rosetti.

Delta Dunării fierbe în aşteptarea prinţului Charles
Dacă va veni în Deltă, moştenitorul coroanei britanice va fi tratat regeşte. De când i-a fost lansată invitaţia, oamenii Deltei fac planuri pentru programul vestitului oaspete

Sărbătoare pentru ucraineni: 200 de ani de la naşterea poetului Taras Şevcenko
Comunităţile ucrainene din Tulcea au adus un omagiu lui Taras Şevcenko, poetul naţional al Ucrainei, la împlinire a 200 de ani de la naşterea lui.

Ce aduce nou ediţia din acest an a Raliului „Delta Dunării“
În acest an, startul Raliului Delta Dunării va fi luat pe 29 mai, din Piaţa Civică. Traseul va avea o lungime de 158 de kilometri şi se vor adăuga două probe noi.

Traficanţi de droguri din Tulcea, arestaţi. La capii reţelei au fost găsite acasă mai multe substanţe periculoase
Şase traficanţi de droguri din Tulcea au fost arestaţi în urma unei anchete a procurorilor DIICOT – Biroul Teritorial Tulcea, finalizate prin percheziţii domiciliare.

FOTO Adevărata Oră a Pământului. Poiana Dobrogei, împădurită cu mii de puieţi de stejar şi frasin
Elevii şcolii şi ai liceului din Topolog şi pădurarii din Ciucurova au sărbătorit altfel Ora Pământului. Sâmbătă, 29 martie, ei au plantat 1.200 de puieţi de stejar, paltin şi frasin în Poiana Dobrogei.