adevarul

 

Ziarul adevarul - adevarul de seara - adevarul online

emag evomag ecco tinar fashionup otter matar

(P) Asigurari RCA - cel mai bun pret *** Haine online


Ziarul Adevarul Tulcea - Ultimele stiri Adevarul Tulcea - 25.05.2015

Aventurile marelui explorator Jacques-Yves Cousteau în Delta Dunării: a explorat o zonă sălbatică a României şi a transmis povestea ei lumii întregi
Un bătrânel înalt şi uscăţel, cu ochi iscoditori, pasionat de aventură, a scris prima carte de vizită a României, cu mult timp înaintea prinţului Charles. Jacques-Yves Cousteau a dezvăluit lumii întregi, prin filmele sale, mirajul tărâmului sălbatic din Delta Dunării. „Este greu de crezut că mai există aşa ceva în Europa“, se minuna el.

Periprava, colonia de muncă unde au murit 124 de deţinuţi. Arheologi şi experţi caută rămăşiţele pământeşti ale celor care au fost îngropaţi aici
În aceste zile, Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului şi Memoria Exilului Românesc (IICCMER) şi Muzeul Naţional de Istorie a Transilvaniei din Cluj-Napoca (MNIT) continuă investigaţiile pentru căutarea, descoperirea şi deshumarea deţinuţilor politici morţi în lagărul de muncă de la Periprava.

Dobrogea, tărâmul morilor de vânt. Blestemul din Letea: cum au sfârşit cei care au confiscat moara unui ţăran
Patru tineri pasionaţi de viaţa şi de istoria Deltei Dunării au scos la lumină poveşti neştiute despre morile de vânt din ţinutul apelor.

Linkuri Sponsorizate

Poligonul Babadag, loc de antrenament pentru infanterişti români, americani şi bulgari
Infanterişti români şi străini se antrenează în aceste zile la poligonul de la Babadag, în cadrul exerciţiului „Platinum Eagle”.

Sacalin, peninsula care se roteşte. Misterele limbii de pământ care s-a născut din Marea Neagră şi a apărut în urmă cu un secol şi jumătate
În urmă cu peste un secol şi jumătate, în jurul anilor 1860, un punct a apărut în zare, în Marea Neagră, în dreptul braţului Sfântu Gheorghe, la o distanţă de doi kilometri de ţărm. Acum, limba de pământ măsoară peste 21.000 de hectare.

Turneu internaţional de Box la Tulcea. La „Centura Dunării“ vor participa 150 de sportivi din zece ţări
La Tulcea se va desfăşura în perioada 8 - 14 iunie prima ediţie a Turneului Internaţional de Box Masculin „Centura Dunării“ 2015.

Tărâmul ultimilor leproşi din România: cum trăiesc în Tichileşti singurii 20 de bolnavi din ţara noastră care poartă în ei coşmarul unei boli covârşitoare
Tichileşti, un loc uitat de Dumnezeu, este şi casă, şi cimitir pentru ultimii leproşi din România. Odată cu ultimii bătrâni se va stârpi şi boala care a băgat în sperieţi o Europă întreagă: lepra, care a lăsat mii de făpturi mutilate şi tot atâtea suflete ciuntite.

VIDEO Călătorie în ţinutul fascinant al lipovenilor, Jurilovca. Pe urmele unei vechi aşezări greceşti şi la Capul Doloşman
Jurilovca este poarta de intrare în Delta Dunării. Dacă până nu demult turiştii erau în trecere pe aici, în ultimii ani au descoperit un tărâm de poveste, oameni frumoşi, gospodării primitoare, un loc încărcat de istorie.

Un monstru de oţel la gurile Dunării. Nava Dnieper Princess a acostat la Sfântu Gheorghe
Duminică, 10 mai, în portul de la Sfântu Gheorghe a acostat cea mai mare navă de până acum. Ea se numeşte Dnieper Princess.

Imagini fascinante cu cel mai vechi braţ al Dunării: Sfântu Gheorghe, împărăţia ascunsă a apelor
Nu ai cum să nu te îndrăgosteşti pe loc de ţinutul străjuit de ape din deltă. Sfântu Gheorghe a rămas un tărâm virgin, cu case tradiţioale şi cu multă verdeaţă.

Lucian Eduard Simion, guvernatorul Deltei: „Este greu să-i scoţi din peisaj pe şmecherii cu maşini de lux şi lanţuri grele la gât“
Lucian Eduard Simion, guvernatorul ARBDD (Administraţia Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării), a făcut pe blog câteva precizări privind plajele Vadu şi Corbu, zone sălbatice ce sunt luate cu asalt în fiecare an de turişti.

Festivalul Anonimul va reveni în Sfântu Gheorghe. Evenimentul de renume va avea loc în luna august
În 2015, Festivalul Internaţional de Film Independent va avea loc în Sfântu Gheorghe, în perioada 17 – 23 august.

VIDEO Gabi Cristea şi Tavi Clonda au botezat o fetiţă, în mare secret. Slujba a avut loc în Delta Dunării
Proaspăt căsătoriţi, Gabriela Cristea şi Tavi Clonda au botezat sâmbătă, 2 mai, o fetiţă, departe de ochii presei.

1 Mai în Tulcea şi în Delta Dunării: maraton în Munţii Măcin, serbări câmpeneşti, obiceiuri străvechi
Delta Dunării poate fi destinaţia perfectă pentru 1 Mai. Autorităţile locale şi agenţii economici organizează mai multe evenimente la care sunt aşteptaţi turiştii în acest weekend.

Constantin Balaban, şeful Parchetului din Măcin, reţinut de DNA. Magistratul este acuzat de luare de mită: bani şi un viţel
Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie au dispus reţinerea pentru 24 de ore, începând de la data de 23 aprilie 2015, a lui Constantin Balaban, prim procuror delegat al Parchetului de pe lângă Judecătoria Măcin. El este acuzat de săvârşirea a trei infracţiuni de luare de mită.