adevarul

 

Ziarul adevarul - adevarul de seara - adevarul online

emag evomag ecco tinar fashionup otter matar

(P) Asigurari RCA - cel mai bun pret *** Haine online


Ziarul Adevarul Timisoara - Ultimele stiri Adevarul Timisoara - 25.01.2015

FOTO VIDEO Primul club de jazz din România post-revoluţionară s-a transformat în pistă de biciclete
“Pod 16” din Timişoara a fost promul club de jazz care s-a deschis după Revoluţia din 1989 în România. Pe locul unde altădată se asculta jazz trece pista de biciclete de pe malul Begăi.

A intrat în vigoare regulamentul de cromatică a clădirilor din Timişoara. Locuitorii nu vor putea să îşi zugrăvească faţadele caselor cum îi taie capul
Consiliul Local Timişoara a aprobat Regulamentul privind identitatea cromatică a clădirilor din oraş. Acesta a intrat în vigoare din această lună.

FOTO Mica Unire, celebrată la statuia lui Alexandru Ioan Cuza din Timişoara
Sărăbătoarea legată de 156 de ani de la unirea principatelor Moldova şi Ţara Românească, de la 24 ianuarie 1859, au început, la Timişoara, cu tradiţionala depunere de coroane la statuia lui Alexandru Ioan Cuza, situată în faţa Inspectoratului Judeţean de Poliţie.

Linkuri Sponsorizate

Istoricul Daicoviciu, despre ciocoismul unor funcţionari regăţeni aduşi în Banat după Marea Unire: „Frumoase perdele, să mi le aduceţi acasă!“
Constantin Daicoviciu, unul dintre cei mai importanţi istorici români de la începutul epocii comuniste, a povestit o întâmplare petrecută la Lugoj, după unirea Banatului cu Regatul României.

Situaţie fără precedent la Timişoara. Primarul Nicolae Robu: „Este o situaţie înfiorătoare. Prefer să fiu înjurat decât să fac ilegalităţi”
Primăria Timişoara se confruntă cu o situaţie fără precedent din cauza spaţiilor verzi care vor rămâne neîntreţinute în cea mai mare parte din oraş. Primăria nu a reuşit să finalizeze licitaţia pentru desemnarea unei firme care să se ocupe de acest sector, iar problema nu se va rezolva mai devreme de patru luni.

Eveniment unic la Timişoara: „O singură turmă - un singur păstor“. Reprezentanţii cultelor religioase se roagă împreună
Închiderea Octavei de Rugăciune pentru Unitatea Creştinilor din Banat va avea loc, duminică, la Biserica Reformată din Timişoara.

Prima iubită a compozitorului Ludwing van Beethoven, înmormântată la Timişoara
Una dintre celebrele poveşti de iubire din Timişoara de altă dată îl are protagonist pe compozitorul Ludwig van Beethoven.

Rectorul Universităţii de Vest, dezgustat de atitudinea Guvernului: „Dezvoltarea se face prin investiţii, nu prin cârpirea unor bugete de asistenţă socială“
Marile Pirtea, rectorul Universităţii de Vest din Timişoara, se alătură timişenilor revoltaţi de tratamentul discriminatoriu la care judeţul este supus de Guvernul României.

O familie cu credit în franci elveţieni a ajuns să aibă o rată mai mare decât venitul: „Fără pensia părinţilor, nu ne-am descurca”
O familie din Timişoara, care a accesat în 2007, împreună cu păinţii, un credit de 65.000 de franci elveţieni, singura monedă în care se putea împrumuta, a ajuns să plătească acum o rată care depăşeşte venitul ambilor soţi. Claudia Groza, profesoară la o şcoală din oraş, susţine că fără ajutorul părinţilor pensionari ei şi soţului le-ar fi imposibil să achite ratele.

Corpul de Control al Guvernului a solicitat noi documente de la Primăria Timişoara în ancheta care vizează vânzarea caselor pe Legea 112
Cercetările Corpului de Control al Guvernului, care verifică retrocedările din Timişoara, dar şi vânzările pe Legea 112 continuă. Surse din cadrul Primăriei Timişoara au declarat că după ce a luat o furgonetă de documente, Corpul de Control a solicitat noi acte pe această temă.

Batjocura Guvernului României la adresa timişenilor: Teleormanul a primit 111 milioane de lei de la Buget, Timişul mărunţiş de 2,5 milioane de lei
Peste o treime din comunele din Timiş nu au primit niciun leu de la Bugetul naţional, după ce Guvernul a schimbat modalitatea de distribuire a sumelor pentru echilibrarea bugetelor locale.

Un timişorean a realizat harta interactivă a calităţii drumurilor din România
Timişoareanul Ovidiu Csillik a clasificat aproximativ 20.000 de sectoare de drum din toată România, în funcţie de calitatea lor.

Poliţist hărţuit în stil mafiot de şefii lui şi de un primar: „Nu are rost să ne punem cu ăştia, că ei conduc. Politicul“
Ancheta DNA în care au fost arestaţi şefii Poliţiei Timiş şi primarul din Recaş scoate la iveală detalii incredibile despre modul în care s-a încercat eliminarea unui poliţist cinstit. La un moment dat şeful Poliţiei Recaş, Marian Temu, îi spune subalternului său „neascultător” să se supună politicului pentru că „ăştia conduc”.

Trei persoane, între care o femeie însărcinată, rănite după ce maşina lor a fost lovită de tren, în judeţul Timiş
Trei persoane, între care o femeie însărcinată, au fost rănite, joi, după ce autoturismul în care se aflau a fost lovit de un tren, între localităţile Chevereşu Mare şi Vucova, judeţul Timiş. În urma accidentului, traficul feroviar a fost întrerupt timp de aproximativ o jumătate de oră.

FOTO Timişoara – oraşul în care e bine să trăieşti. Excelenţă prin industrie, cultură şi patrim0niu arhitectural
Judeţul Timiş este unul dintre cele mai dezvoltate judeţe ale României. Este la graniţa de vest, are o istorie occidentală care l-a propulsat foarte mult din punct de vedere economic.