adevarul

 

Ziarul adevarul de azi - adevarul de seara - adevarul online

Ziare romanesti recomandate

Programul TV de Azi

Mutari Internationale

Stiri locale din Adevarul Timisoara

(P) Asigurari RCA - cel mai bun pret

Ziarul Adevarul Timisoara - Ultimele stiri Adevarul Timisoara - 20.10.2017

Cum a fost compromisă ancheta în cazul studentei care a găsit hoţul după semnalul GPS de pe tableta furată
O studentă rămasă fără un laptop şi o tabletă după ce maşina i-a fost spartă de hoţi a reuşit, cu ajutorul semnalului GPS, să identifice adresa la care se găseşte tableta. Judecătorul a refuzat, însă, emiterea unui mandat de percheziţie. Ulterior semnalul de pe tabletă a dispărut, iar tânăra şi-a luat gândul de la bunurile furate.

FOTO VIDEO Titan, cel mai cunoscut robot din lume, a ajuns şi la Timişoara
Titan the Robot poate fi întâlnit la expoziţia Design in the Age of Intelligence, organizat de Flex la Biblioteca Universităţii Politehnica.

Câţi deţinuţi ai Penitenciarului Popa Şapcă din Timişoara beneficiază de „mica graţiere”
Penitenciarul Timişoara a făcut public numărul deţinuţilor de la Popa Şapcă puşi în libertate sau care urmează a fi puşi în libertate ca urmare a „micii graţieri”. Unii dintre deţinuţi au fost eliberaţi, alţii urmează să fie puşi în libertate în zilele următoare.

Mahăr din Sănătate, „turnat” de verişorul pus să mascheze un conflict de interese: „Mi-e ruşine să spun. Capacităţile lui de a percepe viaţa sunt limitate”
Fostul şef al Casei de Asigurări de Sănătate Timiş şi fost director al Direcţiei Antifraudă din cadrul Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, Cristian Careba, a depus mărturie în dosarul în care este trimis în judecată pentru conflict de interese, compliciate la înşelăciune şi spălare de bani.

Poliţişti atacaţi de o gaşcă de romi pentru salvarea unui spărgător de maşini. Hoţul a reuşit să fugă, cu cătuşele pe mâini
O urmărire ca în filme a avut loc joi seara pe străzile Timişoarei, unde poliţiştii Secţiei 1 au pornit în urmărirea unui suspect de furturi din autoturisme. Poliţiştii l-au identificat pe suspect în trafic şi au pornit în urmărirea maşinii. Hoţul a fost prins, dar a reuşit să fugă cu cătuşele pe mâini.

FOTO Povestea faimosului cartier timişorean Iosefin. A primit numele după vizita împăratului de la Viena
Iosefin este unul dintre cartierele istorice din Timişoara. A fost proiectat în 1744, ca un sat, de către colonişti germani, pe o parte şi de alta a Begăi. A primit numele actual în 1773, după o vizită făcută de împăratul Iosif al II-lea de Habsburg.

FOTO A fost inaugurată cea mai mare şi modernă seră din România. Roşii ca în Olanda, produse în judeţul Timiş: „Totul este computerizat”
La ieşirea din localitatea timişeană Biled (la 30 de kilometri de Timişoara), a fost pusă pe picioare cea mai mare şi totodată cea mai modernă seră din România.

FOTO Cel mai modern vagon al CFR-ului. Are internet, ecrane care arată poziţia geografică în timp real, prize, scaune ergonomice, camere video
În cadrul unui proiect iniţiat de sindicaliştii din Federaţia Naţională Feroviară Mişcare Comercial Vagoane şi compania CFR Călători, a fost prezentat şi la Timişoara modelul de vagon civilizat.

Inspectoratul de Stat în Construcţii acuză nereguli grave în reabilitarea porţii de intrare în Timişoara care a provocat decesul unui tânăr
Inspectoratul de Stat în Construcţii a făcut publice primele concluzii ale verificărilor efectuate la Primăria Timişoara în cazul porţii de la intrare în oraş, reabilitate în urmă cu doi ani şi prăbuşite peste maşina în care se afla un tânăr la furtuna din 17 septembrie.

Cel mai luxos hotel din România a fost rebranduit după ce a intrat în posesia unui om de afaceri timişorean. Carol Park Hotel a devenit Palatul Suter
Fostul hotel Carol Parc din Bucureşti a revenit la numele de Palatul Suter, după achiziţionarea lui de către un om de afaceri din Timişoara.

VIDEO Cum s-au „scurs” zeci de mii de euro pentru lucrări la podeţe înfundate şi şanţuri în care bălteşte apa
Caz incredibil într-un sat din Timiş, unde primăria a plătit peste 33.000 de euro pentru lucrări de „reparare a podeţelor” şi „amenajarea dispozitivelor pentru scurgerea şi evacuarea apelor pluviale” (şanţuri). Construite chiar în centrul satului, podeţele sunt inutile, apa neputând trece pe sub ele pentru că şanţurile la care sunt conectate sunt înfundate.

UPDATE VIDEO Percheziţii la clanurile de romi care au semănat teroare într-un oraş din Vestul ţării. Singura armă de foc găsită la percheziţii, un pistol de airsoft
Poliţişti ai Inspectoratului General al Poliţiei Române, coordonaţi de procurorii Parchetului General, au descins miercuri dimineaţa la mai multe adrese din municipiul Lugoj, vizaţi fiind membrii clanurilor de rromi care au fost implicaţi în ultimul an într-o serie de incidente violente.

Când va putea fi alimentată maşina electrică în mai puţin de cinci minute. Explicaţiile unuia dintre puţinii ingineri români specializaţi în domeniu
Una dintre cele mai mari provocări ale industriei auto în momentul de faţă este trecerea de la motorul cu ardere internă, la motorizarea electrică, iar una dintre cele mai mari probleme în această conversie este timpul de încărcare a maşinii electrice. Adrian Harea, unul dintre puţinii ingineri români specializaţi în domeniu, a explicat câteva dintre provocările industriei în momentul de faţă.

FOTO Descoperiri remarcabile ale arheologilor români şi maghiari la mănăstirea de la Igriş
Săpăturile arheologice au început în vara anului 2016, în cadrul unei colaborări între Muzeului Banatului din Timişoara şi cercetătorii de la Universitatea Catolică „Péter Pázmány” din Budapesta.

O lună de la furtuna care a măturat Timişoara. Nicio persoană pusă sub acuzare în dosarul porţii prăbuşite la intrarea în oraş
La o lună de la furtuna din 17 septembrie, care a provocat numai în judeţul Timiş cinci decese şi pagube materiale însemnate, efectele dezastrului au fost, în mare parte, rezolvate. Anchetele deschise în urma deceselor provocate de furtună continuă.