adevarul

 

Ziarul adevarul de azi - adevarul de seara - adevarul online

Ziare romanesti recomandate

Programul TV de Azi

Mutari Internationale

Stiri locale din Adevarul Timisoara

(P) Asigurari RCA - cel mai bun pret

Ziarul Adevarul Timisoara - Ultimele stiri Adevarul Timisoara - 25.06.2017

Operă într-un decor fantastic. Primul concert într-o carieră de piatră din România FOTO
„Regal vienez” în cariera de piatră de la Bocşa (judeţul Caraş-Severin), susţinut de Art Kammerorchester, alcătuit din artişti ai Operei Române din Timişoara.

Cum puteţi să porniţi o maşină rămasă fără curent VIDEO
Orice şofer poate să rămână fără curent în baterie. Degeaba învârţi cheia din contact, nu există niciun semn, se aude doar un „clac”.

Muzica clasică va întâlni rock-ul simfonic în Bastionul Therezia. Spectacol cu Opera din Novi Sad, Filarmonica Vojvodinei şi Pasărea Rock
Orchestra Operei din Novi Sad alături de solişti cu nume sonore în lirica operelor din Viena, Berlin, Seul şi Timişoara, vor concerta în această seară. Pasărea Rock şi Aura Twarowska acompaniaţi de Orchestra Simfonică a Vojvodinei, vor concerta duminică.

Reprezentanta bulgarilor din Banat, ţinta unor acuzaţii după moţiunea de cenzură: „Am arătat că bănăţenii sunt uniţi, ne respectăm şi ne protejăm unul pe altul”
Mihaela Petronela Csokany, deputat din partea Uniunii Bulgarilor din România, a fost acuzată că a făcut parte din rândul grupului parlamentar al minorităţilor care l-au susţinut pe Liviu Dragnea, la moţiunea de cenzură de la începutul acestei săptămâni. Csokany a votat însă „abţinere”.

De ce simt nevoia unii oameni să-şi cumpere case şi maşini mari. Psiholog: „Cei care s-au simţit odată mici şi-au spus: «Lasă, că o să fie eu odată mare»“
Psihologul timişorean Cătălin Ilie a vorbit pentru „Adevărul” despre „lucrurile mari ale oamenilor care au fost cândva mici“.

Transformarea spectaculoasă a unei şcolii dintr-o comună din Timiş. Copiii vor merge cu plăcere să înveţe într-un astfel de loc FOTO
Elevii şcolii din Sânmihaiu Român, alături de elevi ai liceului “Ion Mincu” din Timişoara au transformat şcoala din localitatea vecină Timişoarei.

Incendiul devastator din 2016 nu a pus punct festivalului de jazz de la Gărâna. Scena e mai frumoasă decât au sperat, mai solidă decât îşi imaginau FOTO
A mai rămas puţin timp până la ediţia a 21-a a festivalului de jazz de la Gărâna. Scena care a ars complet în urma unui incendiu devastator a fost refăcută.

EXCLUSIV Scurgere de informaţii într-o mega-anchetă DIICOT. Cum au reuşit patru suspecţi să fugă din România exact în noaptea dinaintea percheziţiilor
Procurorii DIICOT Timişoara au realizat miercuri, 21 iunie, 45 de percheziţii pentru destructurarea unei grupări suspectate că a comis mai multe jafuri de răsunet în zona de vest a ţării. Descinderile DIICOT au fost un eşec, principalii suspecţi reuşind să fugă din ţară în noaptea de dinaintea percheziţiilor.

FOTO Unul dintre cele mai scumpe apartamente din Timişoara se află într-o clădire istorică din 1930
Compania care deţine portalul imobiliare.ro a realizat un top al celor mai scumpe apartamente din România. Clasamentul a fost realizat pe baza ofertelor de pe portal. Bucureştiul conduce detaşat, cel mai scump apartament din Capitală fiind un penthouse din Primăverii scos la vânzare pentru 3,8 milioane de euro. În Timişoara, cel mai scump apartament este cotat la 670.000 de euro.

Pe urmele lui Francesco Illy, inventatorul espressorului modern şi al brandului Illy: în ce casă a locuit acum 100 de ani la Timişoara
Renumitul cafegiu Francesco Illy, născut la Timişoara în 1892, a locuit, până la vârsta de 25 de ani, în casa părintească aflată pe actuala stradă Ciprian Porumbescu. Clădirea încă rezistă.

Scrisoare adresată preşedintelui Klaus Iohannis: „Noul premier trebuie să garanteze independenţa justiţiei şi continuarea luptei anticorupţie“
Mai multe grupuri civice cer preşedintelui României să numească un nou prim-ministru doar sub rezerva asumării unor principii de guvernare privind independenţa justiţiei şi continuarea luptei anticorupţie, reforma legislaţiei electorale, guvernarea deschisă şi menţinerea direcţiei euro-atlantice a României.

Cu ia pe bicicletă. E trendy să pedalezi în costum popular românesc
Echipa “Verde pentru Biciclete” îi invită pe iubitorii de pedalare la IA românească pe bicicletă. Sâmbătă, 24 iunie, se va celebra Ziua Internaţională a Iei!

Capacitate 2017. Un elev de clasa a VIII-a din Timiş a susţinut examenul de Evaluare Naţională din spital
Peste 4.000 de elevi din judeţul Timiş au susţinut miercuri proba a doua a examenului de Evaluare Naţională. Un elev din Timişoara a fost nevoit să suţină examenul în spital, suferind o fractură de picior în sâmbăta dinaintea începerii examenului.

Capacitate 2017. Baremul de punctaj al subiectelor de la Matematică de la Evaluarea Naţională din Timiş
Peste 4.000 de elevi din Timiş au susţinut marţi proba a doua a examenului de evaluare naţională, la Matematică. În prima zi a probei, susţinută luni, la Limba Română, niciun elev din Timiş nu a fost eliminat.

Capacitate 2017. Rezolvarea subiectelor la Matematică la Evaluarea Naţională Timiş
Peste 4.000 de elevi de clasa a opta din judeţul Timiş au susţinut astăzi a doua probă a examenului de Evaluare Naţională, la Matematică.