adevarul

 

Ziarul adevarul - adevarul de seara - adevarul online

emag evomag ecco tinar fashionup otter matar

(P) Asigurari RCA - cel mai bun pret *** Haine online


Ziarul Adevarul Timisoara - Ultimele stiri Adevarul Timisoara - 26.02.2015

EXCLUSIV Profesor de la Poli, dat afară din cauza comportamentului nepotrivit, repus pe funcţie de judecători
Universitatea Politehnica din Timişoara este obligată de o sentinţă a Curţii de Apel să îl reangajeze pe un profesor de la Facultatea de Chimie Industrială şi Ingineria Mediului. Şef de lucrări şi foarte bun din punct de vedere profesional, profesorul Mircea Niculescu a fost dat afară pentru probleme de comportament ducându-i în culmea disperării pe unii dintre colegii săi şi pe studenţi.

FOTO VIDEO Charlottenburg, singurul sat rotund din România. Istoria unică a unei localităţi construite acum 24o de ani
Charlottenburg, sat aflat la 35 de kilometri de Timişoara, a fost construit acum 240 de ani de colonişti germani, sub forma unui cerc.

FOTO Timişoara a fost promovată la cel mai mare târg de turism din Serbia. Vecinii sunt aşteptaţi la shopping şi la slujba de Înviere de la Catedrală
Standul României de la Târgul de Turism de la Belgrad a fost acaparat de oferta timişorenilor. Sârbii au putut afla şi despre activitatea complexului Arsenal Park de la Orăştie.

Linkuri Sponsorizate

FOTO Piaţa Victoriei este rezervată exclusiv producătorilor de mărţişoare din Timişoara
Cu ocazia sărbătorilor de primăvară, Timişoara s-a umplut cu vânzători de mărţişoare. Producătorii şi comercianţii au primit autorizaţii în 24 de locaţi care cuprind toate cartierele oraşului, cât şi zona centrală.

1% din localităţile din România sunt nelocuite. Patru localităţi fantomă se află în Banat
În cadrul proiectului Hackathonul Datelor Deschise s-a descoperit că în România există 126 de localităţi fantomă. Trei sunt în Timiş, una în Caraş-Severin.

Omul gospodar îşi face vara sanie: Timişoara primeşte 13 autofreze pentru deszăpezire de ultimă generaţie
Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR) a achiziţionat primele utilaje de deszăpezire, pe fonduri europene.

A mai căzut un mit. „Casa Turcească” din Timişoara este din cărămidă austriacă
În Timişoara circulă o legendă urbană care spune că o casă din cartierul Elisabetin, mai exact cea aflată pe strada Evlia Celebi nr.2, ar fi singura rămasă de pe vremea turcilor.

Parlamentul de la Bruxelles a decernat Premiul Cetăţeanului European lui Andrei Pleşu şi Societăţii Timişoara
Parlamentul European a decernat Premiul Cetăţeanului European - ediţia 2014 - lui Andrei Pleşu şi Societăţii Timişoara.

„Oameni de o nesimţire incredibilă” continuă să parcheze pe strada pietonală
Avertismentele şi amenzile date de Poliţia Locală nu au avut darul să civilizeze şoferii. Aceştia au transformat din nou în parcare strada pietonală Mărăşeşti.

EXLUSIV Simona Halep, românca minune care face imagine pozitivă României în lume, caricaturizată de Ştefan Popa Popa’s
Caricaturistul timişorean Ştefan Popa Popa’s a realizat pentru Adevărul portretul jucătoarei de tenis Simona Halep.

Primul ziar german din sud-estul Europei a apărut la Timişoara. Cel dintâi cotidian politic a supravieţuit căderii Imperiului, dar a fost închis de comunişti
Primul ziar german din sud-estul Europei a apărut la Timişoara, în anul 1771. Era vorba de săptămânalul Intelligenz-Blatt. Au apărut doar 13 ediţii, apoi a dispărut.

Primăria Timişoara caută să angajeze un avocat pentru un proces cu o miză uriaşă. „Avem nevoie de un cap limpede”
Procesul dintree Primăria Timişoara şi Curtea de Conturi, care a constatat ilegalitatea finanţării echipei de fotbal Poli patronată de Marian Iancu, a ajuns în fază finală la Curtea de Apel Timişoara. În primă instanţă, primăria a pierdut procesul, iar pentru a-şi spori şansele de câştig, pentru ultima fază procesuală municipalitatea caută să angajeze un avocat.

Un primar remarcabil al Timişoarei despre care nu se vorbeşte deloc. Pe vremea lui s-au construit actuala clădire a Operei şi Teatrului
Steiner Ferencz a fost primarul Timişoarei în perioada 1872-1876. De numele său de leagă construcţia actualei clădiri a Operei, dar şi introducerea liniilor de tren în jurul oraşului.

FOTO Povestea groaznicei execuţii a secuiului Gheorghe Doja la Timişoara. A fost devorat de soldaţii săi în timp ce era încoronat pe un „tron“ încins
Gheorghe Doja a fost torturat în mod barbar şi executat prin aşezare pe un „tron” înroşit în foc, la 20 iulie 1514. În timp ce era mâncat de soldaţii săi înfometaţi, el spunea: “Se pare că în loc de luptători, am crescut lângă mine nişte câini”.

Ministerul Educaţiei continuă să lase în paragină Baza "Uszoda" din Timişoara: "Uite aşa, o să amendăm statul român!"
Primarul Nicolae Robu cere Ministerului Educaţiei să cedeze Baza "Uszoda" în administrarea Municipalităţii, care s-ar putea ocupa de intreţinerea ei.