adevarul

 

Ziarul adevarul - adevarul de seara - adevarul online

emag evomag amafashion ecco tinar
fashionup otter mycloset matar matar
Ziare romanesti recomandate

Stiri locale din Adevarul Timisoara

Abonare newsletter ziarele.com

Adresa de e-mail:


(P) Asigurari RCA - cel mai bun pret *** Haine online


Ziarul Adevarul Timisoara - Ultimele stiri Adevarul Timisoara - 16.09.2014

VIDEO Cât îl costă pe fiecare părinte incompetenţa celor care au lăsat copiii fără manuale: „O estimare la prima vedere arată un cost de 136 de lei”
Ploaia şi lipsa manualelor pentru clasa întâi şi a II-a au bulversat începtul de an şcolar şi în Timiş. În timp ce micuţii fără manuale chicoteau şi se bucurau de începerea noului an şcolar şi revederea colegilor, pe holuri părinţii se chinuiau să găsească soluţii pentru a rezolva, din bani proprii, problema manualelor pentru copii. Aceeaşi părinţi care au suportat şi costurile pentru renovarea clasei.

VIDEO Morile de apă de la Eftimie Murgu, unice în Europa, ameninţate de viitură. O moară a fost puternic afectată
Ploile torenţiale căzute în pădurea dintre judeţele Caraş-Severin şi Mehedinţi au dus la umflarea pârâul Rudărica pe care se află complexul de mori de la Eftimie Murgu (Rudăria), judeţul Caraş-Severin. Viitura puternică a afectat morile, unice în Europa, dar şi o gospodărie aflată în apropierea pârâului.

EXCLUSIV Regele ţinut în şah într-un proces în care acuză Guvernul că i-a luat ilegal un teren
Într-un proces judecat de cinci ani şi plimbat pe rolul mai multor instanţe, Majestatea Sa Regele Mihai cere anularea unei hotărâri de Guvern prin care un teren de peste şase hectare din domeniul de la Săvârşin a fost trecut în proprietatea Statului. După ce a fost plimbat pe la Judecătoria Lipova, Tribunalul Arad, Curtea de Apel Timişoara şi Curtea Supremă, dosarul ajunge din nou la Curtea de Apel Timişoara, unde procesul se rejudecă.

Linkuri Sponsorizate

Cum a fost dat afară un manager al companiei pentru care Van Damme a făcut un şpagat de senzaţie: "Am fost umilit şi pus într-o situaţie jenantă"
Un dosar finalizat anul trecut şi aflat în arhiva Tribunalului Timiş arată modul în care un fost manager zonal al reprezentanţei româneşti a uneia din cele mai mari companii producătoare de camioane a fost dat afară. În cursul procesului dintre companie şi manager, firma a fost obligată să îl reprimească la lucru pe manager, dar în final acesta a pierdut procesul, fiind nevoit să restituie şi o sumă de bani companiei.

Preoţii despăgubiţi în bătaie de joc pentru un teren de pe autostradă au pierdut procesul cu CNADNR
Tribunalul Timiş a emis prima sentinţă în dosarul în care o parohie din Timiş a cerut majorarea despăgubirilor pentru terenul expropriat pe autostrada Lugoj-Deva. Parohia, al cărei teren a fost luat pentru autostradă, a primit şi acceptat un preţ de 7 euro pe metru pătrat, după care Guvernul a diminuat de 20 de ori valoarea exproprierilor.

IPS Nicolae Corneanu, Mitropolitul Banatului, internat la Institutul de Boli Cardiovasculare din Timişoara
Mitropolitul Banatului, IPS Nicolae Corneanu, în vârstă de 90 de ani, a fost internat, sâmbătă dimineaţă, la Institutul de Boli Cardiovasculare din Timişoara, după ce a acuzat o stare de rău, el fiind transportat cu ambulanţa la spital, relatează Mediafax.

Zece primari de la PPDD, PDL, PNL şi PNŢCD au trecut la PSD, în judeţul Timiş
Zece primari din Timiş, de la PPDD, PDL, PNL şi PNŢCD, au trecut la PSD după ordonanţa privind migraţia aleşilor locali, anunţul fiind făcut de liderul filalei PSD, Titu Bojin, la Conferinţa Judeţeană de vineri, informează Mediafax.

Primarul Timişoarei a criticat dur „ordonanţa traseiştilor”, dar profită de ea din plin: „E ca fotbalul jucat cu mâna”
Încă înainte ca ordonanţa care permite migrarea aleşilor locali spre alte partide fără ca aceştia să îşi piardă mandatul, liderii ACL Timiş, Constantin Ostaficiuc şi Nicolae Robu, au criticat ordonanţa. Partidul primarului Nicolae Robu este, însă, primul care profită de „ordonanţa traseiştilor”. Mare fan al fotbalului, Nicolae Robu compară ordonanţa cu schimbarea regulamentului din fotbalul, astfel încât jucătorii să poată folosi mâna.

Cele mai dure conflicte dintre baştanii bogaţi care au speriat Vestul: bătrâna plimbată în portbagaj, răpirea unei fetiţe şi un atac cu cocktail Molotov
Ultimul conflict dintre clanurile de rromi din Timişoara readuce în discuţie războaiele pentru supremaţie sau proprietăţi duse de rromii de mătase din Vestul ţării. Prevenirea reaprinderii unor conflicte mai vechi dintre clanuri a fost chiar cuprinsă într-o strategie a Poliţiei Timiş de combatere a infracţionalităţii din această vară.

VIDEO Super-concert cu legendara formaţie Pro Musica, după 21 de pauză şi 41 de ani de la înfiinţarea trupei
Mult aşteptatul concert de „comeback” al legendarei formaţii Pro Musica va avea loc în data de 5 octombrie 2014 la Filarmonica Banatul, de la ora 19.00.

FOTO Cum a apărut Lacul Surduc, cel mai mare lac din Timiş. O zonă turistică superbă lăsată în anonimat total
Despre lacul Surduc toţi timişenii au auzit. Puţini sunt cei care nu au fost măcar o dată acolo. Nu mulţi ştiu însă cum a apărut cel mai mare lac din judeţul Timiş.

VIDEO Începe PLAI 2014- cel mai mare festival de world music din România
Plai 2014 cuprinde trei zile de concerte în aer liber, spectacole de teatru, dans, workshop-uri, ateliere de măiestrie, activităţi culturale şi proiectii de filme.

FOTO Primăria Timişoara vrea să distrugă o clădire de o imensă valoare istorică, culturală şi patrimonială
Primăria Timişoara se află în faţa comiterii uneia dintre cele mai mari gafe de după anul 1989 încoace: dărâmarea imobilului în care a funcţionat Liceul Israelit

FOTO Fostul garaj al ACR-ului, transformat în şcoală modernă. Liceul „Nikolaus Lenau” s-a risipit În patru zări
Situaţie fără precedent în istoria unuia dintre cele mai prestigioase şcoli din Timişoara: Liceul „Nikolaus Lenau”. Şcoala unde a învăţat, printre alţii, şi renumita scriitoare Herta Muller, va funcţiona, din acestă toamnă, în patru spaţii diferite.

Călin Zanc a murit. Fostul antrenor şi-a pierdut viaţa într-un accident auto
Fostul fotbalist al echipelor „U” Cluj, FC Naţional, Sportul Studenţesc, Rocar şi Poli Timişoara, Călin Zanc, a murit în urma unui accident rutier petrecut în noaptea de marţi spre miercuri, în comuna Jichişu de Jos, judeţul Cluj.