adevarul

 

Ziarul adevarul de azi - adevarul de seara - adevarul online

Ziare romanesti recomandate

Programul TV de Azi

Mutari Internationale

Stiri locale din Adevarul Timisoara

(P) Asigurari RCA - cel mai bun pret

Ziarul Adevarul Timisoara - Ultimele stiri Adevarul Timisoara - 30.04.2017

Turiştii olandezi s-au întors în secolul al XIX-lea într-o vizită în Ţara Făgetului FOTO
La începutul acestui an a fost inaugurat un tronson de 15 kilometri din autostrada care face legătura între Lugoj şi Deva, motiv pentru care Margina, una dintre cele mai sărace zone ale judeţul Timiş, a fost conectată la propriu cu restul lumii.

VIDEO „Aceşti ţigani sunt zero în faţa mea. Dacă ei continuă războiul cu mine pierd”. Clanurile de romi care se urăsc de moarte, la un pas de măcel
Un scandal declanşat în urmă cu aproximativ două luni pe Facebook, între două clanuri de romi din Lugoj, judeţul Timiş, a escaladat în acest weekend, când romii au fost la un pas de măcel. Cu Poliţia la uşă, romii, care au casele lipite, s-au „bombardat” peste zidul care separă proprietăţile.

FOTO Raiul ambasadorului Austro-Ungariei în America. Ce minunăţie naturală a clădit baronul maghiar la doi paşi de Timişoara
Parcul dendrologic de la Bazoş, din judeţul Timiş, visul grofului Ambrózy Lajos (Ludovic), este o destinaţie perfectă pentru o zi de duminică.

Timişoara şi-a recăpătat apelativul de Oraşul florilor. Un olandez a transformat centru burgului FOTO
A trei ediţie a festivalui Timfloris – care se desfăşoară sub tematica Timişoara Capitală Europeană a Culturii 2021, a început, astăzi, în Piaţa Victorie.

VIDEO E normal să se crească vaci în cea mai bogată comună din România? Răspunsul unei femei care nu suportă mirosul de „urină şi fecale de la vacă“
Dezbatere aprinsă în Dumbrăviţa, judeţul Timiş. Aflată în imediata apropiere a Timişoarei, Dumbrăviţa a devenit cea mai bogată comună din România după ce vilele au „răsărit” una după alta în comună, localitatea cunoscând o dezvoltare puternică. În ciuda urbanizării Dumbrăviţei, unii localnici au rămas la vechile ocupaţii: creşterea animalelor. Urmele lăsate de vaci îi înfurie, însă, pe unii dintre localnici.

FOTO Povestea bătrânei arene „Olimpia“ din Timişoara. Din 1968, rămâne sala de sport cea mai importantă din oraş
Sala Olimpia, situată pe aleea FC Ripensia, a fost proiectată de arhitectul Sorin Gavra, în anul 1968. Sorin Gavra făcea parte pe atunci din rândul proiectanţilor de la Iprotim, care a adunat în rândurile sale cei mai buni profesionişti din Timişoara şi Arad.

Medic pediatru: Epidemia de rujeolă, o consecinţă a „medicinei pe Facebook“
Numărul alarmant de decese înregistrate în România din cauza rujeolei este pus de medicul pediatru Mihai Gafencu, de la Spitalul „Louis Ţurcanu“ din Timişoara, atât pe seama „neglijenţei cronice“ a instituţiilor competente de a informa populaţia, cât şi pe lista de profesionalism a multor medici.

Ghidul IT-istului român care vrea să câştige zeci de mii de euro într-un an. De ce este burlăcia un dezavantaj
Paul Danci este un inginer român care lucrează ca expert în domeniul siguranţei auto pentru mărci ca BMW, Audi sau Volkswagen. Ajuns în doar patru ani în high management, Paul a realizat pentru „Adevărul” un ghid al IT-istului român care vrea să lucreze în industria automotive în Germania.

Au început lucrările la prima parcare supraetajată din Timişoara. Investiţie de 11 milioane de euro
Prima parcare supraetajată din Timişoara va avea şase niveluri şi va oferi peste 900 de locuri. Investiţia în valoare de 11 milioane de euro va fi inaugurată în această toamnă.

UPDATE Un vameş de la Nădlac, recunoscut ca un personaj „deosebit de influent“, arestat preventiv
Doru Ţica, un vameş, fost şef de tură în Vama Nădlac, a fost reţinut pentru 24 de ore de procurorii DNA Timişoara, fiind acuzat de trafic de influenţă. Alături de Ţica a fost reţinut şi un alt bărbat, Ştefan Mărunţelu. Cei doi sunt acuzaţi că au promis influenţarea unei sentinţe favorabile în schimbul sumei de 25.000 de euro.

Alpinistul Horia Colibăşanu a ajuns în tabăra de bază avansată, pe Himalaya. În 4 săptămâni va porni spre vârful Everest
Alpinistul Horia Colibăşanu, care a pornit luna aceasta în cea mai performantă expediţie românească pe Everest (8.848 metri), a ajuns în tabăra de bază avansată, aflată la 6.400 metri, de unde va începe organizarea ascensiunii spre vârf, programată să aibă loc peste aproximativ patru săptămâni.

Ipoteză devastatoare despre documentul - cheie din dosarul DNA „case pentru persoane influente” din Timişoara
O anchetă care vizează modul în care 1.000 de locuinţe din Timişoara au fost vândute ilegal, unele dintre ele ajungând la persoane influente din oraş, este în lucru la DNA structura centrală. Cheia dosarului este un document emis în 1998 prin care s-a făcut o derogare de la lege. Unul dintre juriştii a cărui semnătură apare pe document susţine că nu a semnat o asemenea hârtie.

Primăria Timişoara importă un festival de film de la Mediaş şi lasă festivalurile autohtone în bătaia morilor de vânt
Primăria Timişoara investeşte Festivalului de Film Central European, adus de la Mediaş, dar nu dă doi bani pentru tradiţionalele festivaluri organizate în capitala Banatului.

Istoria mall-ului: primul a fost inventat de un vienez plecat în America
Mall-ul face parte astăzi şi din viaţa românilor. A devenit un spaţiu complex, unde se poate mânca, se pot face cumpărături de orice fel, se practică sport, activităţi de relaxare, artistice sau de socializare. Iată care este istoria mall-ului.

Caz medical tulburător de care fug toate centrele medicale din România. Real pericol pentru ceilalţi pacienţi şi angajaţi. „Creierul ei se degradează ireversibil“
O familie din Timişoara caută disperată soluţii de îngrijire pentru fiica de 27 de ani, care suferă de sindromul Rett - o formă foarte gravă şi rară de autism, retard mintal profund, psihoză dezintegrativă şi atrofie cerebrală globală.