adevarul

 

Ziarul adevarul de azi - adevarul de seara - adevarul online

Ziare romanesti recomandate

Programul TV de Azi

Stiri locale din Adevarul Timisoara

(P) Asigurari RCA - cel mai bun pret

Ziarul Adevarul Timisoara - Ultimele stiri Adevarul Timisoara - 19.08.2018

FOTO Retroparada Fabricat în România, prima dată la Timişoara. Toate modelele de Dacia, IMS-uri şi Aro-uri, TV-uri şi Mobre
După şapte ediţii desfăşurate la nivel naţional, retroparada Fabricat în România a ajuns şi în Timişoara. Este cel mai nou eveniment organizat în capitala Banatului, pentru amatorii de maşini oldies, care sunt deja obişnuiţi cu tradiţionalele Retroparade de Primăvară şi Toamnă.

FOTO Ţinutul de poveste din călcâiul cizmei italiene. Oraşe medievale uluitoare, plaje de vis, străduţe romantice
Regiunea Puglia din sudul Italiei, de pe coasta Mării Adriatice, este în mare parte necunoscută şi pe nedrept ignorată de turiştii români. Este şi foarte puţin promovată, în detrimentul altor destinaţii turistice pe care le oferă Italia. Vă propunem o călătorie prin locurile desprinse parcă din poveşti ale regiunii Puglia.

Principiul strict care guvernează adopţia copiilor. De ce nu pot părinţii adoptivi să aleagă copilul pe care să-l ia acasă
Un domeniu foarte sensibil, adopţia copiilor, este guvernat de reguli pe care părinţii adoptivi trebuie să le respecte cu stricteţe. Unul dintre principii este identificarea celei mai potrivite familii pentru un copil adoptabil şi căutarea unui copil pentru o familie.

Tânără din Timişoara rănită grav la protestul diasporei din 10 august: „Nu văd cu un ochi, nu aud bine cu o ureche“
Angelica Troia (42 de ani) s-a aflat în grupul celor 17 persoane care au plecat de la Timişoara la Bucureşti, pentru a participa la mitingul diasporei din 10 august. S-a întors din Capitală cu probleme la ochiul stâng, cu urechea dreaptă fără auz şi alte răni pe corp.

Cum se făcea medicina populară în unele sate din Banat la începutul secolulul XX. Ziua lucrau la câmp, seara bandajau pacienţii
Cum se făcea medicina la începutul anilor 1900 în satele româneşti din Banatul de Sud am putut afla dintr-o povestire scrisă de Pavel Gătăianţu, în volumul „Oameni de seamă ai Banatului”.

Visează la turişti, dar nu mişcă un deget pentru a-i atrage. „Nu sunt amatori de agroturism, se jenează să primească oameni străini la ei în casă“
Infrastructura turistică din zona Padeşului este praf. Nu sunt hoteluri, restaurante, iar patrimoniul istoric este lăsat să degradeze.

Ce putem învăţa din ultimul caz în care trei oameni au murit gazaţi într-o fântână. O tragedie identică s-a petrecut şi în urmă cu câteva luni
Un caz din judeţul Timiş în care trei oameni au murit intoxicaţi într-o fântână, dar şi un caz din Caraş – Severin în care trei oameni au murit intoxicaţi într-o cisternă arată cât de periculoase sunt aceste cazuri.

Un fost ambasador acuză că trei femei agresate de jandarmi la Bucureşti au fost ignorate la spital: „Doctorimea privitoare de Antena 3 şi-a pierdut de tot sufletul“
Vasile Popovici, fost ambasador al României în Portugalia (2006 - 2011) şi în Regatul Maroc (2011 - 2016), a postat pe pagina sa de Facebook un mesaj dur împotriva medicilor care nu şi-ar fi făcut datoria faţă de timişorenii care au avut de suferit de pe urma interveţiei jandarmilor, din 10 august, de la Bucureşti.

Oltenii rămaşi fără marfă au dublat preţul lubeniţei de la Gottlob. “Lubeniţele lor sunt bombe chimice. Produsele noastre nu au fost fertilizate excesiv”
Samsarii şi producătorii de lubeniţă din Oltenia, rămaşi fără marfă, au luat cu asalt Gottlobul. Datorită lor preţul lubeniţei din Timiş s-a dublat.

Proiectul Timişoara Capitală Europeană a Culturii, în pericol. Experţi europeni: „Lacunele între angajamentele financiare şi realitate sunt alarmante”
Experţii desemnaţi de Comisia Europeană să monitorizeze proiectul Timişoara Capitală Europeană a Culturii trag un semnal de alarmă, arătând că angajamentele de alocare a banilor necesari proiectului nu au fost respectate nici de Primăria Timişoara, nici de Consiliul Judeţean, nici de Ministerul Culturii.

Cum să eviţi „ţepele“ muncitorilor în construcţii de ocazie. Sfaturile unui inspector la Protecţia Consumatorului
Magazinele de bricolaj şi depozitele de material de construcţii sunt luate cu asalt în această perioadă de românii care îşi construiesc sau renovează casele. Angajarea unui meseriaş este o adevărată provocare, iar riscul unor ”ţepe” sunt mari.

Accident extrem de grav, cu doi morţi şi patru răniţi, pe centura Timişoarei. Bărbat şi femeie, ucişi în propria maşină de un şofer aflat în depăşire
Un accident rutier extrem de grav s-a produs marţi, 14 august, pe şoseaua de centură a oraşului Timişoara. Doi oameni au murit şi patru sunt răniţi după ciocnirea violentă a două autoturisme.

FOTO Cum a fost salvată statuia Sfintei Maria cu Pruncul Isus din Timişoara. Securitatea a ordonat distrugerea ei, dar muncitorii au ascuns-o până în 1989
Deşi au primit ordin de la Securitate să distrugă o superbă statuie a Sfintei Maria din Timişoara, muncitorii s-au temut de o pedeapsă divină şi au ascuns monumentul, care a putut fi scos din nou la lumină imediat după Revoluţia din 1989.

Româncă din Milano, la aproape patru zile de la protestul diasporei: „Mă doare carnea pe mine. Am momente de confuzie. Nu mă recunosc nici eu“
Trei femei, două din Timişoara şi una din Milano, acuză stări de rău puse pe seama gazelor lacrimogene inhalate la protestul din 10 august de la Bucureşti. Una dintre participantele la miting spune că a avut pierderi de memorie şi are momente când este confuză.

Două clanuri s-au răfuit la Timişoara. Trei focuri de armă în faţa Spitalului Judeţean
În cursul nopţii trecute, un grup de persoane au provocat mare deranj în faţa Spitalului Judeţean din Timişoara. A fost vorba de o răfuială între două clanuri de romi din Buziaş, între care există un conflict de mai mult timp.