adevarul

 

Ziarul adevarul - adevarul de seara - adevarul online

emag evomag ecco tinar fashionup otter matar

(P) Asigurari RCA - cel mai bun pret *** Haine online


Ziarul Adevarul Timisoara - Ultimele stiri Adevarul Timisoara - 19.12.2014

19 decembrie 1989. Muncitorii de la ELBA refuză să intre în secţii. Se declanşează greva. Generalul Guşă este apostrofat de muncitori
Prima fabrică din Timişoara unde muncitorii au refuzat să mai lucreze a fost Electrobanat (ELBA). Generalul Ştefan Guşă se deplasează personal să discute cu oamenii.

FOTO Expoziţie spectaculoasă a Muzeului Terorii de la Budapesta, deschisă la Bastionul Therezia din Timişoara
Timişorenii care vizitează expoziţia deschisă la Salonul Vega din Bastionul Therezia vor putea retrăi momentele importante ale Revoluţiei din 1989 cât şi cele din perioada comunistă.

VIDEO Cum au scăpat de pedepse miliţienii şi militarii care au ucis manifestanţii la Catedrală, în 18 decembrie 1989
În 18 decembrie 1989, trei timişoreni au fost omorâţi pe treptele Catedralei. Alte cinci persoane au fost rănite de gloanţele trase din cordonul miliţienilor şi militarilor.

Linkuri Sponsorizate

VIDEO "Rock pentru Revoluţie" după 25 de ani de când Timişoara se declara oraş liber de comunism
Timişorenii de la Phoenix şi Pro Musica, alături de ex-iugoslavii Bajaga şi Riblija Corba, vor concerta, sâmbătă, de la ora 19.00, pe scena din Piaţa Victoriei din Timişoara.

18 decembrie 1989. Operaţiunea Trandafirul. Mărturii din morga de la Timişoara: „Erau morţi peste tot pe coridorul întunecat“
CUTREMURĂTOR Alexandra Enache, directorul Institutului de Medicină Legală din Timişoara, a fost medic rezident la Morga Spitalului Judeţean în 1989. Secvenţele de coşmar ale acelor timpuri o urmăresc şi acum.

FOTO Áder János, preşedintele Ungariei, la Timişoara: „1989 a fost un an al minunilor. Libertatea obţinută a avut darul să aducă adevărata împăcare între cele două naţiuni“
Áder János, preşedintele Ungariei, Sali Berisha, fostul preşedinte şi prim-ministru al Albaniei, şi Tőkés László au participat la comemorarea a 25 de ani de la Revoluţia din Timişoara.

EXCLUSIV Spovedanie de securist. Radu Tinu, omul responsabil de filajul pastorului László Tőkés: „A fost o lucrare de Master Chef“
Fostul adjunct al Securităţii din Timiş la momentul Revoluţiei, maiorul în rezervă Radu Tinu, care răspundea personal de urmărirea lui László Tőkés, dar şi a Hertei Muller a relatat într-un interviu pentru ziarul „Adevărul” cum l-a ascultat zi şi noapte pe pastorul de la casa căruia a pornit Revoluţia Română.  Radu Tinu susţine că Tőkés a fost un trădător, dar asta nu eclipsează meritele celor puţini care au luptat pentru idealul de libertate.

Un consilier judeţean cere demisia preşedintelui CJ Timiş, anchetat de DNA, pentru că „a umplut break news-ul televiziunilor centrale”
Fostul primar al Lugojului, Marius Martinescu, în prezent consilier judeţean, l-a atacat dur pe preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, Titu Bojin, căruia i-a solicitat demisia din cauza dosarului de la DNA care a umplut „break news-sul televiziunilor centrale”.

Primarul Timişoarei a primit „ochiul din cer”, cadou de ziua numelui. Darul a fost cumpărat de mai mulţi şefi din primărie
Primarul Timişoarei Nicolae Robu a avut parte de o surpriză de proporţii cu ocazia sărbătorii de Sfântul Nicolae. Mai mulţi şefi din primărie, dar şi din afara instituţiei, au pus mână de la mână şi i-au făcut primarului cadou un aparat supranumit şi „ochiul din cer”.

Zi de doliu în Timişoara în memoria celor omorâţi la Revoluţie
Data de 17 decembrie este declarată Zi de doliu prin Hotărâre de Consiliu Local din anul 1993. La Cimitirul Eroilor va avea loc slujba de pomenire a eroilor martiri şi parastas.

17 decembrie 1989. Ziua-n care Armata şi-a ciuruit poporul în Timişoara: „Am văzut-o pe mama împuşcată în cap. Tata era ghemuit, nimerit în stomac“
Data de 17 decembrie 1989 rămâne una dintre cele mai sângeroase ale Revoluţiei. A fost ziua în care Armata şi trupele de Securitate au deschis focul împotriva manifestanţilor din Timişoara.

VIDEO Mii de oameni l-au aclamat pe Klaus Iohannis la Timişoara: „Mă aşteptam să se întâmple asta la Timişoara şi sunt foarte bucuros”
Preşedintele ales al României şi-a respectat promisiunea făcută în campania electorală şi a venit la Timişoara pe 16 decembrie pentru a marca debutul Revoluţiei Române. Aula Magna a Universităţii de Vest a fost neîncăpătoare pentru timişorenii veniţi să îl vadă şi să îl asculte pe Klaus Iohannis, iar în centrul Timişoarei mii de oameni s-au călcat în picioare pentru a-i strânge mâna sau a-i face o poză preşedintelui ales.

UPDATE Klaus Iohannis la Timişoara. Mesajul preşedintelui ales pentru români la 25 de ani de la izbucnirea Revoluţiei
Preşedintele ales al României, Klaus Iohannis a ajuns la Timişoara cu ocazia marcării a 25 de ani de la izbucnirea Revoluţiei Române din Decembrie 1989.

Ioan Selejan din „Ţinutul Secuiesc“ este noul mitropolit al Banatului
Sinodul Bisericii Ortodoxe Române a ales noul mitropolit al Banatului, post rămas vacant după moartea lui Nicolae Corneanu. Noul mitropolit a fost ales Ioan Selejan, arhiepiscopul Harghitei şi Covasnei.

16 decembrie 1989. „În Piaţa Maria se găsesc 1.000 de persoane. Se acţionează cu două plutoane de securitate şi 100 de miliţieni care fac ordine”
Manifestaţia pro-Tokes din faţa Bisericii Reformate din Piaţa Maria, care au început în 15 decembrie, s-a transformat, în 16 decembrie într-un protest anti-Ceauşescu.