adevarul

 

Ziarul adevarul de azi - adevarul de seara - adevarul online

Ziare romanesti recomandate

Programul TV de Azi

Mutari Internationale

Stiri locale din Adevarul Timisoara

(P) Asigurari RCA - cel mai bun pret

Ziarul Adevarul Timisoara - Ultimele stiri Adevarul Timisoara - 26.10.2016

VIDEO Vânătorul de hoţi: românul care luptă pe Facebook împotriva ciorditorilor
Timişoreanul Cristi Brâncovan a declanşat, pe cont propriu, un război împotriva bandelor de hoţi din buzunare care acţionează în special pe mijloacele de transport în comun. El îi prezintă pe infractori pe Facebook, încurajând oamenii să îi reclame la Poliţie dacă e cazul.

Pastorul care l-a somat pe Iohannis să se exprime „pro creştinism” i-a scris, din nou, preşedintelui: „Limbajul dur nu a izvorât din fanatism religios”
Preşedintele Alianţei Evanghelice din România, pastorul baptist Viorel Iuga, cel care a transmis săptămâna trecută un mesaj public prin care i-a cerut preşedintelui Klaus Iohannis să se exprime „pro creştinism”, obţinând o reacţie din partea şefului statului, i-a scris, din nou, preşedintelui. Iuga îşi explică „limbajul mai dur şi mai direct”, susţinând că „nu a fost izvorât din fanatism religios, ci dintr-o inimă îndurerată”.

Ciorditorii din mijloacele de transport în comun au trecut la agresiuni. Un bărbat a scăpat nejefuit, dar a fost bătut
Un timişorean în vârste de 63 de ani din Timişoara a fost agresat de o bandă formată din trei persoane cunoscute ca hoţi de buzunare. Aflaţi în apropiere, poliţiştii au intervenit şi i-au predat pe agresori Secţiei 1 Poliţie.

Minunata Timişoara, la începutul anilor '70. Înregistrarea care a devenit virală pe Facebook VIDEO
În câteva ore de la urcarea pe Facebook, videclipul „Timişoara în anul 1973“ a avut mii de vizualizări, sute de distribuiri şi foarte multe like-uri.

Elev de 10 ani, judecat şi condamnat, la Timişoara, pentru furtul unui telefon mobil. Cine a pus la cale scenariul
Curtea de Apel Timişoara a judecat, marţi, un dosar în care a fost inculpat un elev de 10 ani de la Colegiul de Arte „Ion Vidu” din Timişoara. Băiatul a fost trimis în judecată pentru furtul unui telefon mobil, iar magistraţii care l-au condamnat pe elev au fost colegii acestuia. Totul s-a petrecut în cadrul unui proces simulat cu ocazia Zilei Justiţiei Civile Europene.

Banat IT propune o platformă digitală de lucru pentru proiecte culturale, sociale şi sportive din Timişoara
Banat IT, cu susţinerea Smart City, Asociaţia Comunitară Timişoara şi Alergotura, a organizat o întâlnire cu peste 200 de IT-şti, artişti, organizatori de evenimente şi persoane care doresc să se implice activ în dezvoltarea proiectelor benefice pentru Timişoara în următorii ani.

Povestea regimentului de la Timişoara care a luptat atât de partea nemţilor cât şi de a sovieticilor, în al Doilea Război Mondial
Două unităţi importante ale Armatei Române, care au luptat în al Doilea Război Mondial, au legături cu Timişoara. Regimentul 6 Artilerie Grea a avut garnizoana la Castelul Huniade între 1942-1945, iar Divizia 18 Infanterie a fost mutată în Timişoara, în anii '50.

Iliescu, despre Regele Mihai, în anul 1989: „Este un boşorog care ar trebui să-şi vadă de pensie şi să ne lase dracului în pace“
Regele Mihai, ultimul monarh din ţările Europei de Est, unul dintre puţinii şefi de stat în viaţă din perioada celui de-Al Doilea Război Mondial, a împlinit 95 de ani.

Premierii din România şi Serbia şi-au dat întâlnire la Timişoara. Vor discuta despre relaţiile dintre oraşele de graniţă ale celor două ţări
Premierul român, Dacian Cioloş şi Aleksandar Vucici, prim-ministrul Serbiei, se întâlnesc în noiembrie, la Timişoara.

Conducerea PRM Timiş a fost preluată de sirianul Aboultef Gassan
Partidul România Mare, filiala Timiş, a anunţat numirea unei noi conduceri la nivel judeţean, în frunte cu preşedintele Aboultef Gassan.

Cum să nu-şi dorească medicii să fugă din România? În Europa pot câştiga între 5.000 şi 16.000 de euro pe lună
Medicii români sunt atraşi de mirajul Occidentului datorită salariilor şi mari şi condiţiilor foarte bune de lucru. Aceştia pot câştiga între 5.000 şi 16.000 de euro.

Atmosferă fenomenală la concertul din Peştera Româneşti. Mii de melomani au ascultat Mozart şi Strauss în grotă
Peştera Româneşti din Munţii Poiana Ruscă a fost luată cu asalt, duminică, de mii de iubitori ai muzicii. Pentru a 32-a oară s-a organizat tradiţionalul concert din grotă.

Psihologul din spatele „statuii“ lui Charlie Chaplin din centru Timişoarei
Toni Varuti, mimul care îl joacă pe Chaplin, este a prima „statuie vie“ care a primit autorizaţie din partea Primăriei Timişoara.

De ce nu reuşesc femeile să schimbe o roată la maşină: „Dacă se întâmplă să rămân în pană, cobor din maşină, pun triunghiul şi zâmbesc frumos“
O companie din Timişoara care vinde cauciucuri a organizat un inedit curs despre cum se schimbă simplu şi eficient roata de la maşină. S-a demonstrat că deocamdată conducătoarele auto nu pot face pasul spre independenţa totală faţă de bărbat.

Mesajul baptiştilor moderaţi: „Famila trebuie apărată, dar biserica trebuie să îşi clarifice mai întâi propriile probleme”
Profesorul timişorean Marius Cimpoae, membru al Bisericii Baptiste Germane din Timişoara, cea mai veche biserică baptistă din sud-vestul României, a ţinut să transmită un mesaj moderat cu privire la această problemă.