adevarul

 

Ziarul adevarul - adevarul de seara - adevarul online

emag evomag ecco tinar fashionup otter matar

(P) Asigurari RCA - cel mai bun pret *** Haine online


Ziarul Adevarul Timisoara - Ultimele stiri Adevarul Timisoara - 05.07.2015

Saga unei familii de şvabi din Săcălaz: vânduţi de Ceauşescu, şi-au răscumpărat casa după 20 de ani, când fiica lor a venit să studieze în România
Destin Christine (57 de ani) şi Ewald Neu (59 de ani) au părăsit România în 1982, cu destinaţia Germania, însă o parte din inima lor a rămas în Săcălaz, judeţul Timiş, locul unde s-au născut şi au copilărit. După zeci de ani de la plecarea lor, fiica cea mică a decis să studieze la Facultatea de Medicină din Timişoara.

Războiul interlopilor. Doi tineri au fost răniţi în urma unei bătăi cu săbii în faţa Poliţiei Timiş
Un incident grav a avut loc duminică dimineaţa între două grupări de interlopi din Timişoara. Scandalul a avut loc chiar lângă sediul Poliţiei Timiş, unul dintre interlopi ajungând la spital în stare gravă.

Studenţii timişoreni care au construit cu 500 de euro o maşină care se parchează singură
INGENIOZITATE Cinci studenţi de la Universitatea Politehnica Timişoara au câştigat un concurs organizat de o multinaţională, inventând o maşină de jucărie capabilă să se parcheze singură şi chiar să danseze.

Linkuri Sponsorizate

Începe Festivalul JazzTM 2015. În această seară: Brum, Aufgang şi legendarul Marcus Miller
Azi debutează festivalului JazzTM 2015, care aduce în Piaţa Victoriei din Timişoara nume importante din jazzul mondial.

FOTO Martin Schulz, preşedintele Parlamentului European, a plecat cu un tablou de la expoziţia lui Popa’s
Sute de persoane au stat la coadă în Parlamentul European pentru un portret marca Ştefan Popa Popa’s. Evenimentul de promovare a României a fost organizat de europarlamentarul Maria Grapini.

Subiecte Bacalaureat 2015 Geografie, Biologie, Chimie, Fizică Timiş
Bacalaureat 2015 Geografie, Biologie, Chimie, Fizică. Probele de foc ale Bacalaureatului din acest continuă astăzi, cu probele la Geografie, Biologie, Chimie şi Fizică. În judeţul Timiş sunt înscrişi 5.200 de elevi. Subiectele la Bacalaureat 2015 vor fi disponibile pe adevarul.ro, la puţin timp după începerea examenului, iar rezolvarea subiectelor se va face la Adevărul Live.

Cine este mai periculos: un corupt sau un traficant de ţigări? Răspunsul dat de un judecător nemilos cu infractorii
Un dosar de contrabandă în care poliţiştii de frontieră i-au prins în flagrant pe traficanţi în timp ce introduceau în România ţigări scoate la iveală lejeritatea cu care este tratat fenomenul. Marii corupţi, cu şpăgi de milioane de euro, le-au dat aripi  contrabandiştilor care consideră traficul de ţigări un furt mărunt. Judecătorul care i-a arestat pe contrabandişti a explicat, însă, că ambele fenomene sunt la fel de periculoase.

Judecătorul care l-a arestat pe un profesor prins cu şpagă despre cumpărarea examenelor: „În final va duce la colapsul moral al societăţii”
Tribunalul Timiş a redactat motivarea sentinţei prin care un profesor de la Universitatea de Vest din Timişoara a fost arestat după ce a fost prins în flagrant luând mită de la trei studenţi 900 de lei. Judecătorul care l-a arestat pe Ovidiu Aritoni a arătat pericolul pe care îl prezintă corupţia în mediul academic. Într-un final, Curtea de Apel l-a lăsat pe profesor în libertate sub control judiciar.

Chestionare on-line pentru măsurarea gradului de încredere în deciziile Curţii de Apel Timişoara
Curtea de Apel Timişoara pune, în premieră, la dispoziţia celor care participă la actul de justiţie o serie de chestionare on-line care au ca scop măsurarea gradului de încredere în deciziile Curţii, precum şi în cele ale instanţelor din jurisdicţia acesteia, transmite Mediafax.

EXCLUSIV Notar celebru, anchetat pentru falsuri într-o afacere a clanului de romi Cârpaci cu CNADNR, declarat nevinovat după prescrierea faptelor
Procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Timişoara şi ai DNA Timişoara au închis dosarul cu nume grele al uneia din cele mai dubioase afaceri imobiliare din Timişoara, în care liderul clanului Cârpaci, Ionelaş Cârpaci, a pus mâna pe un teren pe care l-a vândut ulterior CNADNR-ului, fără ca statul să fie proprietar pe teren, nici acum, la peste 7 ani de la tranzacţie.

Membrii uneia din cele mai temute trupe de interlopi, condamnaţi la ani grei de închisoare. Liderul, achitat într-o primă fază, a primit şase ani şi patru luni
O judecătoare de la Tribunalul Timiş a emis prima sentinţă în dosarul „clanului Torj”. Printre cei mai temuţi interlopi din Banat, membrii grupării Torj au primit ani grei de închisoare, inclusiv liderul trupei de interlopi, Lucian Torj, achitat îtr-o primă fază a fost condamnat după rejudecare la şase ani şi patru luni. Sentinţa nu este definitivă.

Subiecte Bacalaureat 2015 Istorie Timiş
Bacalaureat 2015 Istorie. Probele de foc ale Bacalaureatului din acest continuă astăzi, cu proba la Istorie. În judeţul Timiş sunt înscrişi 5.200 de elevi. Subiectele la Bacalaureat 2015 Istorie vor fi disponibile pe adevarul.ro, la puţin timp după începerea examenului, iar rezolvarea subiectelor la Istorie se va face la Adevărul Live.

Subiecte Bacalaureat 2015 Matematică M1, M2, M3, M4 Timiş
Bacalaureat 2015 Matematică. Probele de foc ale Bacalaureatului din acest continuă astăzi cu proba la Matematică. În judeţul Timiş sunt înscrişi 5.200 de elevi. Subiectele la Bac 2015 Matematică vor fi disponibile pe adevarul.ro, la puţin timp după începerea examenului, iar rezolvarea subiectelor la Română se va la Adevărul Live.

Evaluarea Naţională 2015. Elevă care a luat 10 după contestaţii: „Pasiunea mea este să fiu profesoară. Vreau să îi fac pe copii să iubească matematica“
Evaluare naţională 2015. O elevă de clasa a VIII-a din Timiş a reuşit să ia după contestaţii media generală 10. Ioana Paulescu, elevă a şcolii generale din cadrul Liceului Grigore Moisil din Timişoara, luase în primă fază 9.95, pierzând zecele pentru doar cinci sutimi. A fost convinsă că a făcut totul bine, a depus contestaţie şi a obţinut media 10. Tânăra visează să devină profesoară de matematică.

Rezultate finale Evaluare Naţională 2015 Timiş după contestaţii
Rezultate finale Evaluarea Naţională 2015 după contestaţii. Marţi, 30 iunie, se afişează rezultatele finale după soluţionarea contestaţiilor. Prima dată, rezultatele se vor afişa pe edu.ro.