adevarul

 

Ziarul adevarul - adevarul de seara - adevarul online

emag evomag amafashion ecco tinar
fashionup otter mycloset matar matar
Ziare romanesti recomandate

Stiri locale din Adevarul Timisoara

Abonare newsletter ziarele.com

Adresa de e-mail:


(P) Asigurari RCA - cel mai bun pret *** Haine online


Ziarul Adevarul Timisoara - Ultimele stiri Adevarul Timisoara - 29.07.2014

FOTO "Profanarea" cimitirului din Brebu Nou, girată de comunitatea pemilor din Germania
Toţi brazii care înconjurau cimitirul din Brebu Nou (Caras-Severin) şi care dădeau un pitoresc aparte locului au fost tăiaţi. Reprezentanţii germanilor au cerut intervenţia.

Mitropolitul Banatului a fost internat la Institutul Cardiologic din Timişoara
ÎPS Nicolae Corneanu, Mitropolitul Banatului, a fost transportat la Institutul de Boli Cardiovasculare din Timişoara.

Bilanţ, recorduri şi planuri mari la Teatrul Maghiar din Timişoara
Teatrul Maghiar de Stat ”Csiky Gergely” a produs în stagiunea 2013/2014, recent încheiată, şapte noi montări şi a reluat opt dintre cele mai apreciate producţii ale sale din sezoanele precedente.

Linkuri Sponsorizate

FOTO Romii din Franţa sunt dispuşi să renunţe la turnuleţele de pe palat. Deocamdată lucrează fără autorizaţie
Proprietarii unui palat ţigănesc au continuat lucrările de consolidare a clădirii fără a avea autorizaţie. Primarul Nicolae Robu s-a dus personal să discute cu ei.

S-a semnat contractul pentru primele şase blocuri din Timişoara care vor fi reabilitate termic pe fonduri europene
Primăria Timişoara a semnat primul contract de finanţare pentru reabilitarea blocurilor de locuinţe din municipiu din cadrul proiectului „Sprijinirea investiţiilor în eficienţa energetică a blocurilor de locuinţe din Timişoara, pentru familii cu un venit mediu sub 500 euro/lună”.

Un ţărănist din Timişoara, criticat dur pentru că este fan al lui Putin, despre doborârea avionului din Ucraina: „Nu avea ce să caute într-un teatru de război”
Un consilier PNŢCD din Timişoara, a cărei propunere pentru funcţia de viceprimar al oraşului a declanşat un scandal fără precedent din cauza odelor aduse lui Putin şi Rusiei, le ia apărarea ruşilor în scandalul avionului doborât în Ucraina. Herzog îl critică şi pe Băsescu, pe care îl acuză că vrea să câştige puncte în faţa americanilor.

Dan Şova, iertat pentru că a negat Holocaustul din România: „Este singurul lider politic care a negat Holocaustul şi apoi a recunoscut public că a greşit”
Aflat la Lugoj pentru un concurs pe tema Holocaustului, directorul Institutului Naţional pentru Studierea Holocaustului din România „Elie Wiesel”, Alexandru Florian, a declarat că în perioada 1990-2004 au fost foarte multe declaraţii de negare a Holocaustului din partea elitei politice, însă Dan Şova este singurul politician care a făcut o astfel de declaraţie, iar apoi şi-a cerut scuze public, recunoscând că a greşit.

Ultimatum. Peste o lună încep să curgă amenzile pentru cei care nu-şi salubrizează şi îngrădesc terenurile
De la 1 septembrie vor fi luate măsuri drastice împotriva proprietarilor care nu-şi salubrizează şi împrejmuiesc terenurile.

ACS Poli a încheiat mini-cantonamentul din Ungaria cu victoria în faţa celor de la Elore Bekescsaba
Stagiul de pregătire din Ungaria s-a încheiat pentru ACS Poli. Jucătorii pregătiţi de Dan Alexa au învins cu 1-0 pe divizionara secundă Elore Bekescsaba, într-un joc disputat sâmbătă, pe stadionul maghiarilor.

FOTO Isprava timişoreanul Flaviu Cernescu din Polonia îţi taie respiraţia
Flaviu Cernescu, unul dintre cei mai cunoscuţi practicanţi de slackline din România, se află la Urban Highline Festival de la Lublin (Polonia).

TITULARIZARE 2014 TIMIŞ Un candidat la examenul de titularizare a luat nota 1 la Educaţie Fizică şi Sport
Ministerul Educaţiei Naţionale a publicat rezultatele la examenul de Titularizare, pe www.edu.ro.  Au existat trei candidaţi în Timiş cu nota 10.

Cadavrul unui tânăr despre care familia crede că a fost ucis, ţinut de mai bine de două luni în congelator la Medicină Legală
Familia lui Daniel Ursu, un tânăr din Timişoara care s-a sinucis la jumătatea lunii mai, la Găeşti, bănuieşte că tânărul a fost ucis şi a cerut o nouă autopsie a cadavrului. Expertiza nu se poate realiza până nu este finalizat primul raport de autopsie, care este în lucru de mai bine de două luni. În tot acest timp, cadavrul este ţinut într-un congelator la IML Timişoara.

VIDEO Grav accident de muncă în Timiş. Un bărbat a intrat în comă după ce a căzut de la o înălţime de cinci metri
Ambulanţa Lugoj a fost solicitată astăzi să intevină la un accident de muncă petrecut la o firmă de pe strada Timişoarei, informeză www.redesteptarea.ro.

Cei mai buni elevi din ţară la Memoria Holocaustului. Povestea eroilor care au salvat evrei a luat premiul întâi
Peste 70 de elevi de gimnaziu şi liceu din toată ţara au participat săptămâna trecută, la Lugoj, la Concursul Naţional de Memorie a Holocaustului. Un elev din Timişoara a luat premiul întâi la categoria gimnaziu, iar o elevă din Râmnicu-Vâlcea a luat locul întâi la categoria elevilor de liceu.

FOTO Copaci de 18 milioane de ani, în „Pădurea împietrită” din Banat
În zona Poienii Lupului, locul unde are loc celebrul festival de jazz de la Gărâna (Caras-Severin), există un muzeu în aer liber unicat în România. Este primul muzeu din ţară în care sunt expuşi arbori fosilizaţi, vechi de până la 18 milioane de ani.