adevarul

 

Ziarul adevarul de azi - adevarul de seara - adevarul online

Ziare romanesti recomandate

Programul TV de Azi

Mutari Internationale

Stiri locale din Adevarul Timisoara

(P) Asigurari RCA - cel mai bun pret

Ziarul Adevarul Timisoara - Ultimele stiri Adevarul Timisoara - 04.12.2016

Confesiunile unui celebru cafengiu: „Cafeaua a fost interzisă în România de comunişti pentru că aducea un aport deosebit la deşteptarea românului"
Librăria „La Două Bufniţe”, recent deschisă în Piaţa Unirii din Timişoara, dispune şi de un spaţiu de cafenea. Este singurul loc din oraş unde se poate bea o cafea de la celebrul cafegiu al Bucureştiului, Gheorghe Florescu.

O banală centrală termică din Timişoara a fost transformată într-un modern birou de arhitectură FOTO
Un grup de arhitecţi din Timişoara a avut ideea faină să modifice o centrală termică dintr-un cartier de blocuri. Proiectul lor a fost premiat la Bienala Timişoreană de Arhitectură (BETA) din 2016.

Spargere la un magazin de bijuterii din Lugoj. Hoţii au furat podoabe în valoare de zeci de mii de lei
Proprietarul unui magazin de bijuterii din municipiul Lugoj, din judeţul Timiş, a sunat, sâmbătă, la numărul de urgenţe 112 pentru a anunţa că unitatea sa a fost spartă, iar din interior lipsesc mai multe bijuterii, paguba ridicându-se la zeci de mii de lei.

Postul, cel mai bun tratament cunoscut. Revenirea bruscă şi rapidă la alimentaţia obişnuită poate provoca moartea
Se spune că postul este cel mai bun tratament cunoscut şi cel mai eficace posibil. Postul înseamnă curăţire, înlesneşte eliminarea toxinelor şi rezidurilor.

Care dintre variantele „noi-născuţi“ şi „nou-născuţi“ este cea corectă. „«Nou» are sensul de «recent», fiind adverb“
Una dintre cele frecvente greşeli întâlnite în limba română îi vizează pe „nou-născuţi”. În rubrica radiofonică susţinută la Radio Timişoara, profesorul Marcel Tolcea a explicat care este varianta corectă.

S-a deschis "La Două Bufniţe", noua librărie independentă a Timişoarei. Un spaţiu pentru iubitorii de cărţi, cultură şi frumos, în Piaţa Unirii FOTO
Librăria independentă “La Două Bufniţe” s-a deschis la Timişoara, în zona Pieţei Unirii. Vor avea loc o serie de evenimente în perioada următoare.

Revoluţionarul Lorin Fortuna, într-o emisiune moderată de Mihai Tatulici. "În Banat, se ştie, exista la vremea respectivă mâncare suficientă"
Lorin Fortuna, unul dintre liderii Revoluţiei de la Timişoara, vorbeşte despre Revoluţie într-o emisiune realizată de TVR în 1992, care a fost moderată de Mihai Tatulici.

Piaţa Victoriei din Timişoara a îmbrăcat haine de sărbătoare. S-a deschis ediţia a zecea a Târgului de Crăciun FOTO
Cea de a zecea ediţie a Târgului de Crăciun de la Timişoara şi-a deschis porţile în cadrul evenimentelor organizate de 1 decembrie.

Ziua Naţională a României, sărbătorită la Timişoara cu parada forţelor de apărare şi de ordine FOTO
Manifestările dedicate zilei de 1 decembrie de la Timişoara au culminat cu parada forţelor militare de apărare şi de ordine ale poliţie şi jandarmeriei, care au defilat pe Bulevardul Revoluţiei din 1989.

Muzeul Revoluţiei, temă de campanie electorală: “PSD face tot posibilul ca un asemenea muzeu să nu existe în Timişoara, de fapt să nu existe niciunde”
Nicolae Robu, primarul Timişoarei, acuză PSD de “criptocomunism”, pe motiv că Consiliul Judeţean Timiş nu vrea să renunţe la clădirea Garnizoanei pentru a se realize acolo un muzeu al Revoluţiei.

Evenimentele din 1 decembrie, de la Timişoara. Paradă militară, concerte, deschiderea Târgului de Crăciun şi aprinderea iluminatului de sărbători
De Ziua Naţională a României, la Timişoara se inaugurează Târgul de Crăciun şi se aprinde iluminatul de sărbători.

INTERVIU Radu Motica, unul dintre candidaţii pentru CSM din partea societăţii civile: „Trecutul meu este foarte sănătos. Ar trebui să îl apreciaţi“
Şapte persoane candidează pentru funcţia de membru al Consiliului Superior al Magistraturii din partea societăţii civile. Printre aceştia, Radu Motica, decan al Facultăţii de Drept din Timişoara timp de 20 de ani. Radu Motica a fost primul şef al Poliţiei Timiş după Revoluţie, iar înainte de 1989 a fost membru PCR. „Trecutul meu este foarte curat. Ar trebui să îl apreciaţi“, susţine Radu Motica într-un scurt interviu acordat ziarului „Adevărul“.

Românii dau năvala în Ungaria şi Austria în minivacanţa de Ziua Naţională. Coadă mare la frontiera de pe Austrada Vestului
Ziua Naţională a României aduce o veritabilă vacanţă pentru mulţi români. În mod oficial, de astăzi şi până luni este liber.

Greşeala pe care o fac în trafic unii biciclişti şi apoi dau vina pe şoferi
Lipsa pistelor de bicicletă îi obligă pe biciclişti să folosească partea carosabilă. Ajunşi în stradă, bicicliştii intră de multe ori în conflict cu şoferii, iar una dintre cele mai frecvente dispute porneşte de la depăşirea de către biciclişti a maşinilor care stau în coloană. În astfel de situaţii, mulţi biciclişti comit o greşeală care poate să îi coste viaţa.

Lorin Fortuna a fost condus de camarazii săi pe ultimul drum: „Cozile de topor ale Securităţii au câştigat din nou“ FOTO
Lorin Fortuna, una din figurile emblematice ale revoluţiei din 1989, a fost condus pe ultimul drum de apropiaţi şi camarazii săi.