adevarul

 

Ziarul adevarul de azi - adevarul de seara - adevarul online

Ziare romanesti recomandate

Programul TV de Azi

Mutari Internationale

Stiri locale din Adevarul Timisoara

(P) Asigurari RCA - cel mai bun pret

Ziarul Adevarul Timisoara - Ultimele stiri Adevarul Timisoara - 16.12.2017

Timişoara: Programul manifestărilor dedicate Revoluţiei Române
Primăria municipiului Timişoara şi asociaţiile de revoluţionari din oraş au pregătit un program special dedicat marcării a 28 de ani de la Revoluţia Română, printre manifestări numărându-se depuneri de coroane, slujbe religioase, dar şi aprinderi de candele pe treptele Catedralei Mitropolitane.

FOTO Brazi de Crăciun cum nu a mai văzut Moşul pe la noi. S-au folosit anvelope, capace de plastic, doze de bere, CD-uri şi multe obiecte aruncate la gunoi
Pentru realizarea brazilor de Crăciun din Piaţa Libertăţii s-au folosit peste 25.000 de doze de aluminiu, 62 de cauciucuri, 20.000 de capace, 4.500 de CD-uri, 9.000 de pungi de plastic şi 3.000 de pahare de plastic.

Cifrele de coşmar privind exodul intelectualilor din România. „Corupţia este principalul motiv invocat“
România este printre ţările care „exportă“ cel mai mult în privinţa personalului înalt calificat, care lucrează ȋn cercetare, medicină, tehnologia informaţiei.

VIDEO Un bărbat de 65 de ani doarme într-o toaletă publică: „Copiii vitregi m-au scos afară din casă, iarna“
Caz cutremurător la Lugoj. Un bărbat fără adăpost doarme într-o toaletă ecologică. Foarte bolnav, omul trăieşte de pe o zi e alta din mila oamenilor.

FOTO Pelerinaj la Castelul Regal din Săvârşin. Cele mai importante instituţii din Timişoara au depus coroane în memoria Regelui Mihai
Reprezentanţi ai celor mai importante instituţii din Timişoara au depus la Castelul Regal din Săvârşin coroane de flori în memoria MS Regele Mihai I al Romaniei.

FOTO Povestea bisericii reformate din Piaţa Maria, locul în care s-a aprins revoluţia din 1989
Puţină lume cunoaşte istoria bisericii reformate din Piaţa Maria, numită şi „biserica lui Tőkés“, locul în care s-a aprins flacăra revoluţiei din decembrie 1989.

FOTO Mesajul transmis la un post public de radio din Elveţia: „Românii din străinătate nu doresc ca România să se întoarcă spre dictatură“
Prin asociaţia Rezist Zürich, românii din Elveţia protestează faţă de modificările aduse legilor Justiţiei în Parlamentul României. Unul dintre membrii asociaţiei, a vorbit la un post de radio din Elveţia despre pericolul instaurării dictaturii în România.

Bomba cu ceas de pe „Fâşia Gaza“ de la Timişoara. Decizia pompierilor după incendiul devastator în care un om a murit carbonizat
La două zile după incendiul izbucnit la un bazar de pe strada Constantin Brâncoveanu în care un om a murit carbonizat, pompierii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă au declanşat o serie de controale la bazarurile din zona supranumită „Fâşia Gaza“. Au fost descoperite mai multe nereguli.

Fiscul a descoperit în 2017, în vestul ţării, venituri nedeclarate de aproape 700 de milioane de lei. Dosare penale pentru prejudicii de 265 de milioane de lei
Direcţia Generală a Finanţelor Publice Timişoara a făcut publică situaţia controalelor efectuate de inspectorii fiscali în primele 11 luni ale anului 2017 în judeţele Timiş, Arad, Caraş – Severin şi Hunedoara. În urma controalelor s-au emis decizii de impunere în valoare de 685 de milioane de lei.

Zece reguli de aur pentru prevenirea accidentelor în sport. Cum se traduce în realitate conceptul de „refacere pasivă“
Riscul unor accidentări în cazul practicării unui sport este foarte mare, indiferent că vorbim despre sportivi profesionişti sau amatori. Un kinetoterapeut a întocmit pentru “Adevărul” un decalog al prevenirii accidentelor în sport.

Doctorul timişorean al Regelui Mihai: „I-am recomandat să bea un pahar de vin roşu seara, iar dimineaţa o bucată de ciocolată neagră şi ceai verde”
Dorel Săndesc, cunoscut specialist în Terapie Intensivă, fost şef al secţiei ATI de la Spitalul Judeţean din Timişoara, a povestit despre întâlnirile cu Regele Mihai.

Sentinţă finală în dosarul unui poliţist antimafia acuzat că i-a cerut o mită de 13.000 de euro unui poliţist anchetat de DIICOT
Curtea de Apel Alba Iulia a pronunţat sentinţa finală într-un dosar DNA în care un poliţist de frontieră a fost acuzat de luare de mită şi trafic de influenţă, fiind acuzat că a cerut 13.000 de euro pentru a-l ajuta pe un poliţist cercetat într-un dosar DIICOT.

VIDEO Imagini rare cu Regele Mihai la Catedrala din Timişoara, în 1946. De sărbătorile pascale din 1997, ctitorul a trecut pentru a doua oră pragul bisericii
Imagini video rare de la sfinţirea Catedralei Mitropolitane din centrul Timişoarei, apoi la revenirea ctitorului, în 1997, pot fi văzute într-un reportaj realizat de TVR Timişoara.

VIDEO Târgul de Crăciun cu preţuri de restaurant de lux. 70 de lei kilogramul de şoric, 65 de lei kilogramul de jumeri
Primăria Timişoara a pregătit pentru acest an cel mai mare târg de Crăciun de până acum. Aproximativ o sută de căsuţe au fost montate în Piaţa Victoriei, în parcarea de la Modex – unde se află târgul gastonomic, şi în Piaţa Libertăţii – unde se găsesc produse eco şi hand-made.

Malpraxis poliţienesc. Mărturia unui tânăr bătut de poliţişti şi jandarmi, până la hemoragie internă, după ce l-au confundat cu un interlop
Patru poliţişti şi patru jandarmi din Timişoara sunt cercetaţi de Parchetul Militar, fiind acuzaţi că i-au bătut cu sălbăticie pe doi tineri confundaţi cu nişte infractori. Bogdan Graţian Dragoş (34 de ani), una dintre victime, a povestit pentru „Adevărul” coşmarul prin care a trecut. „Putea fi oricine în locul meu”, susţine tânărul, despre care medicii spun că în urma bătăilor suferite viaţa i-a fost pusă în pericol.