adevarul

 

Ziarul adevarul - adevarul de seara - adevarul online

Ziare romanesti recomandate

Abonare newsletter ziarele.com

Adresa de e-mail:


Mutari Internationale

Stiri locale din Adevarul Timisoara

(P) Asigurari RCA - cel mai bun pret

Ziarul Adevarul Timisoara - Ultimele stiri Adevarul Timisoara - 27.06.2016

VIDEO Evaluare Naţională 2016. Întâlnirea cu extratereştrii, povestită de un elev de clasa a VIII-a la examen: „Erau mici şi verzi, ca jeleurile”
Emoţii mari pentru cei 4.500 de elevi din Timiş care au susţinut, luni, prima probă a examenului de Evaluare Naţională 2016, la Limba Română.  Elevilor  li s-a cerut să demonstreze că poezia „Salcâmi” de A.E. Baconsky aparţine genului liric şi să facă o compunere, reală sau imaginară, privind o întâmplare petrecută într-o zonă turistică. La acest din urmă subiect, elevii au dat frâu liber imaginaţiei.

Sistem anti-şpagă unic în Europa la vama Stamora-Moraviţa. Cum ajung şoferii să nu mai dea ochii cu poliţiştii de frontieră
Poliţia de Frontieră Română implementează la frontiera cu Serbia, de la Vama Moraviţa, tehnologie de ultimă generaţie pentru controlul documentelor

Cinci cruci cu mesaje anti-islamiste au apărut pe o pasarelă din Timişoara
Cinci cruci pe care sunt scrise mesaje anti-islamiste au apărut agăţate pe o pasarelă din Timişoara, aflată în apropierea centrului oraşului, autorii fiind încă necunoscuţi. Poliţia Locală va trimite un agent la faţa locului pentru a face verificări, arată News.ro.

Au fost treziţi de o basculantă plină cu pietriş. Accident într-o comună din Timiş FOTO
Şoferul unui camion încărcat cu pietriş a pierdut controlul volanului şi a intrat într-o casă din localitatea Chizătău.

Misterul celebrei stânci Babacaia, de lângă Insula Ostrov, pe care un turc gelos şi-a legat nevasta bănuită de infidelitate
În aval de Insula Ostrov, în dreptul localităţii cărăşene Coronini, din adâncul Dunării iese o stâncă neagră. Este una dintre frumuseţile locului, în jurul căreia s-au ţesut numeroase legende şi poveşti,

Cercetător american de origine română, specializat în adopţii: „Dacă România şi-ar deschide porţile, americanii ar veni din nou să înfieze copii”
Profesor  universitar şi cercetător în domeniul adopţiilor de 30 de ani, americanul de origine română Victor Groza, care în ciuda numelui românesc nu vorbeşte limba română, a vorbit într-un scurt interviu pentru „Adevărul” despre problema adopţiilor internaţionale, dar şi despre problemele cu care se confruntă părinţii adoptivi şi copiii adoptaţi.

IT-ist român care lucrează cu ADN-ul englezilor: „Ei au vrut să fie mereu liberi si împrăştiaţi, asemeni unei turme de capre”
Cristian Sfercoci, un român care lucrează pentru o companie de stat din Marea Britanie a vorbit pentru „Adevărul” despre starea de spirit de la Londra, despre cauzele care au dus la decizia englezilor de ieşire din UE, dar şi despre posibile efecte ale acestei decizii pe termen mediu şi lung.

O nouă tentativă eşuată de alegere a preşedintelui Consiliului Judeţean Timiş. Liberalii au boicotat pentru a doua oară şedinţa de constituire a CJ
Constituirea noului Consiliu Judeţean Timiş şi alegerea preşedintelui sunt boicotate pentru a doua oară, în mai puţin de trei zile, PNL. Dacă nu se vor prezenta la cea de-a treia convocare, aleşii liberali îşi vor pierde mandatele.

Scandal urmat de crimă într-o comună din Banat: „Şi-au spus cuvinte grele din cauza unei relaţii de concubinaj”
Situaţia dramatică într-o comună din Caraş-Severin. Un bărbat a murit, iar altul a ajuns la spital în urma unei dispute dintre doi localnici. Potrivit presei locale, totul ar fi plecat de la discuţiile pentru formarea unei majorităţi în Consiliul Local al comunei Domaşnea. Surse judiciare susţin că scandalul a pornit de la o relaţie de concubinaj.

Satele ridicate de bănăţeni în Bărăgan au fost rase în anii '60. Cum arăta o casă construită în „Siberia României“
Bănăţenii deportaţi în Bărăgan au revenit acasă în anul 1956. Au lăsat în urmă 18 localităţi, peste care avea să se aştearnă uitarea.

Analist economic cu „afinităţi culturale” faţă de Rusia, despre Brexit: „Relaţia unilaterală a României cu America devine periculoasă”
Profesorul Nicolae Ţăran, un cunoscut analist economic din Timişoara a comentat pentru „Adevărul” rezultatul referendumului din Marea Britanie. Cu câteva articole ale sale preluate şi de Vocea Rusiei, Ţăran susţine că nu are decât afinităţi culturale faţă de Rusia. Analistul consideră, însă, că Brexistul va duce la „o lume multipolară în care hegemonia americană se va sfârşi” .

Moment istoric, la Timişoara. Primul consilier local cu dizabilităţi a depus jurământul. Primul viceprimar UDMR din ultimii 26 de ani, o altă premieră
Şedinţa de constituire a Consiliului Local Timişoara, ales în urma scrutinului din cinci iunie, a avut loc vineri. PNL şi UDMR au semnat un protocol de formare a unei coaliţii pe plan local. În urma acestei colaborări, UDMR a dat primul viceprimar al Timişoarei în ultimii 26 de ani.  Tot vineri, a depus jurământul de consilier local, prima persoană cu dizabilităţi aleasă pe această funcţie.

Efectele Brexit: românii cu economii în lire sterline asaltează casele de schimb valutar şi cumpără lei sau euro. „Nimeni nu vine cu mai puţin de 10.000 de lire”
Rezultatele referendumului privind ieşirea Marii Britanii din UE au dus la o depreciere a lirei sterline la cel mai scăzut nivel din ultimii 30 de ani. Pe acest fond, mulţi români care au avut economii în lire sterline au luat cu asalt casele de schimb valutar. „Nimeni nu a venit cu câteva sute. Fiecare a schimbat între 10.000 şi 70.000 de lire”, a spus patronul unuia din cele mai mari lanţuri de case de schimb valutar.

Un dascăl din Timişoara protestează faţă de noul Statut al Elevului: „Profesorul devine un ostatic al elevilor. Trebuie să aibă grijă cum dă notele“
Noul Statut al Elevului care se prefigurează acum prevede noi drepturi pentru învăţăcei. Printre acestea se află şi un articol care spune că o treime dintr-o clasă va putea să schimbe un profesor.

Condamnat definitiv la şase ani şi opt luni de închisoare, „Stăpânul Timişoarei” cere anularea sentinţei pentru că a fost „ascultat” de SRI
Aflat în Italia, unde a fugit după pronunţarea sentineţi finale prin care a fost condamnat la şase ani şi opt luni de închisoare, cunoscutul interlop Sorin Udrea, supranumit şi „Stăpânul Timişoarei”, solicită anularea sentinţei prin care a fost condamnat. Prin avocatul său, Udrea invocă hotărârea CCR care scoate SRI din anchetele penale.