adevarul

 

Ziarul adevarul - adevarul de seara - adevarul online

Ziare romanesti recomandate

Abonare newsletter ziarele.com

Adresa de e-mail:


Mutari Internationale

Stiri locale din Adevarul Timisoara

(P) Asigurari RCA - cel mai bun pret

Ziarul Adevarul Timisoara - Ultimele stiri Adevarul Timisoara - 28.08.2016

VIDEO Cea mai utilizată manevră a nesimţiţilor din trafic: „Nu au răbdare şi nu au respect faţă de ceilalţi şoferi“
Este una dintre cele mai de prost-gust manevre. Pe lângă faptul că încalcă o regulă elementară de ciculaţie şi îi încurcă pe ceilalţi participanţi la trafic, este şi o sfidare faţă de şoferii oneşti.

Personalul de la punctele de frontietă din Timiş, Mehedinţi şi Caraş-Severin, suplimentat ca urmare a aglomeraţiei
Personalul de la punctele de frontietă din judeţele Timiş, Mehedinţi şi Caraş-Severin a fost suplimentat, în condiţiile în care s-au înregistrat creşteri ale valorilor de trafic determinate de faptul că românii care muncesc în străinătate şi veniseră să îşi petreacă vacanţa în ţară se întorc la lucru, dar şi de vizite ale turiştilor străini.

Ordinea şi disciplina în armată, vorbărie goală. Ce nu a fost în stare să facă un batalion întreg au realizat doi timişoreni cu spirit civic FOTO
Ştefan Cojocnean, multiplul campion de sporturi extreme, a făcut ordine după dezordinea lăsată de Armată, în Piaţa Libertăţii.

VIDEO Petrecere de fiţe în Sala Baroc a Muzeului de Artă Timişoara. Sărbătoritul, despre invitaţi: „Frumoşi, rafinaţi, plini de viaţă şi bun gust“
Un om de afaceri din Timişoara a organizat, cu ocazia zilei sale de naştere, o petrecere fastuoasă, în sala Baroc a Muzeului de Artă din Timişoara. La petrecerea, care a fost inspirată din filmul Great Gatsby, au participat aproximativ 100 de invitaţi. Evenimentul a stârnit controverse aprinse în oraş. Sărbătoritul susţine că este prins la mijloc într-un conflict dintre fosta şi actuala conducere a  muzeului.

VIDEO Cum a ajuns un baron din Banat să fie „abandonat” într-un cimitir sătesc: „Au jucat fotbal cu capu' lu' baronu”
Localitatea timişeană Bobda găzduieşte una dintre cele mai interesante construcţii din Banat. E vorba de un mausoleu (mormînt cu aspect şi dimensiuni monumentale) construit de un baron maghiar la jumătatea secolului XIX. Construcţia a ajuns o ruină, iar baronul a fost scos din mausoleu şi mutat în cimitirul de la marginea satului. Îngrijitorul cimitirului spune că, în anii 80, a fost martorul unei scene şocante.

Teatru „pe pâine”. Programul celei de-a 22-a ediţii a Festivalului European al Spectacolului – Festival al Dramaturgiei Româneşti de la Timişoara
Timişoara devine pentru cinci zile capitala dramaturgiei. În perioada 25-30 septembrie, la Timişoara este programată o nouă ediţie a Festivalului European al Spectacolului – Festival al Dramaturgiei Româneşti, FEST-FDR 2016.

Proiect grandios în patria lubeniţei bănăţene. 20 de milioane de euro pentru încălzirea cu apă geotermală şi un SPA ultramodern
Primarul Gheorghe Nastor susţine că a găsit deja trei surse de finanţare pe proiecte europene, pentru care Primăria Gottlob urmează să depună dosarul.

Veste bună pentru şoferi. Încă 15 kilometri din autostrada Vestului aşteaptă să fie deschişi
Veşti bune pentru şoferi. În scurt timp se va putea circula pe încă o porţiune de drum a austostrăzii Vestului (A1), care va lega oraşele Lugoj şi Deva.

Un poliţitst de frontieră şi un ofiţer DGA, suspectaţi de DIICOT că au asigurat protecţia unei reţele de trafic de migranţi
Procurorii DIICOT, însoţiţi de poliţişti de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timişoara – S.T.P.F. Timiş, lucrători din cadrul I.T.P.F. Oradea, şi ofiţeri DGA au descins la mai multe adrese pentru destructurarea unei reţele de trafic de migranţi.

Diferenţele dintre mititeii autohtoni şi „cevapcici“-ul din Serbia. „Aveţi grijă cu muştarul, că jumătate din gustul micului bun el îl dă“
Cunoscutul bucătar bănăţean Uica Mihai susţine că există mici diferenţe de preparare între mici şi „cevapcici“, care fac ca cele două produse să fie diferite la gust.

O nouă nebunie marca „Balaurul din Banat“: pe o roată în vârful unui turn de 256 de metri VIDEO
Acrobatul Flaviu Cernescu, supranumit „Balaurul din Banat”, a cucerit, cu monociclul, un nou vârf: turnul CET-ului de la Târgu Jiu.

VIDEO Comuna în care miroase ca în cocină: „Trebuie să închizi tot. Nu poţi să laşi hainele afară că put”
Fermele Smithfield „plantate” în mai multe localităţi din Timiş fac ca judeţul să plaseze pe primul loc la numărul de efective de porci din România. Avantajele economice rezultate din prezenţa fermelor Smithfield în unele localităţi atrag după sine şi unele dezavantaje. Cel mai mare este mirosul de cocină pe care trebuie să îl îndure oamenii din unele localităţi pe raza cărora se află ferme Smithfield.

„Oxford for Romania“: prima şcoală de vară la Oxford pentru elevi români
O elevă din Timişoara se află printre cei 21 de liceeni selectaţi pentru a participa la şcoala de vară „Oxford for Romania“, prima şcoală de vară organizată la Oxford exclusiv pentru liceenii din România (28 august-4 septembrie). Participarea Ameliei Trifu, elevă în clasa a XII-a la Colegiul Naţional de Artă „Ion Vidu“ este facilitată de o bursă integrală oferită de Fundaţia Haţegan din Timişoara.

Tramvaiele şi autobuzele din Timişoara au fost la un pas să fie scoase la vânzare de Fisc. Motivul: o datorie de peste opt milioane de euro
RATT  este într-o situaţie critică după ce a pierdut un proces cu Drecţia Generală a Finanţelor Publice Timişoara. RATT a câştigat procesul în primă instanţă, la Curtea de Apel, dar a pierdut la Curtea Supremă. Regia este obligată acum să îi achite Fiscului peste opt milioane de euro şi numai eşalonarea plăţii a făcut ca Finanţele să nu execute silit regia prin punerea în vânzare a mijloacelor de transport în comun.

Monopostul realizat de echipajul UPT Racing Team a concurat pe circuitul Riccardo Paletti din Italia FOTO
Echipa timişoreană UPT Racing Team a participat la prima competiţie de Formula Student, care s-a desfăşurat pe circuitul Riccardo Paletti din Italia.