adevarul

 

Ziarul adevarul - adevarul de seara - adevarul online

emag evomag ecco tinar fashionup otter matar

(P) Asigurari RCA - cel mai bun pret *** Haine online


Ziarul Adevarul Timisoara - Ultimele stiri Adevarul Timisoara - 30.10.2014

Pensionara din Timişoara care a câştigat 4 milioane de euro la loto şi-a ridicat premiul. A jucat un bilet de 7,7 lei
Câştigătoarea marelui premiu la categoria I a jocului Joker, din 16 octombrie a fost o persoană din Timişoara. Aceasta şi-a ridicat premiul de 4 milioane de euro de la sediul central al Loteriei Române.

FOTO Stea pentru muzicianul maghiar care nu a dorit să cânte în faţa unui singur spectator la Timişoara
Aleea Muzicienilor din faţa Filarmonicii Banatul din Timişoara s-a îmbogăţit cu o nouă stea. Joseph Joachim, unul dintre cei mai mari violonişti al secolului al XIX-lea

Decernarea titlului de Cetăţean de onoare al Timişoarei pentru germanul Horst Schwoon
Primarul Timişoarei, Nicolae Robu, va înmâna vineri, de la ora 15.00, disticţia de Cetăţean de onoare pentru germanul Horst Schwoon.

Linkuri Sponsorizate

Halloween cu germanul Jan Blomqvist la Timişoara, într-o hală a Pasmatexului decorată de studenţii de la Arte
Cluburile din Timişoara au pregătit, pentru acest sfârşit de săptămână, petreceri tematice legate de sărbătoarea de import Halloween.

FOTO EXCLUSIV Slujba şi pomana de la ora 12, pentru mitropolitul Nicolae, în cripta de sub altarul Catedralei
În fiecare zi, după ce clopotele bat ora 12, în subsolul Catedralei Mitropolitane, acolo unde sunt înmormântaţi cei doi mitropoliţi ai Banatului, se ţine o procesiune religioasă.

Cum a intrat politica în bisericile din Timiş. Preasfinţitul Paisie, „apostol” al PSD. Preafericitul, cetăţean de onoare al judeţului
Indiferent de culoarea pe care o au, liderii partidelor politice din Timiş au încercat să aibă o bună relaţie cu liderii religioşi, indiferent de cultul pe care îl reprezintă. Există şi excepţii în care relaţiile au la bază sprijinul reciproc pentru creşterea în credinţă, dar în cele mai multe cazuri „iubirea” este una din interes: politicienii finanţează bisericile contra facilitării accesului la alegătorii evlavioşi.

FOTO Podul de cale ferată care scurtează drumul dintre Timişoara şi Szeged cu 60 de kilometri ar putea fi refăcut
Autorităţile din judeţele Timiş şi Csongrad (Ungaria) aşteaptă noul exerciţiu financiar pe fondurile europene, pentru perioada 2014-2020, pentru refacerea unui pod de linie ferată.

Recompensă de 500 de euro pentru o pisică pierdută: „Scarlet e parte din familie”
O familie de lugojeni, a cărei pisică a dispărut de acasă în urmă cu o săptămână oferă o recompensă de 500 de euro celor care ajută la găsirea felinei care răspunde la numele de Scarlet.

VIDEO Filmare din elicopter deasupra şantierului de pe autostrada Arad-Mako, care va lega România şi Ungaria
O nouă înregistrare video din elicopter cu lucrările la Autostrada Vestului, secţiunea Arad-Mako, a fost postată pe YouTube. Aceasta arată stadiul lucrărilor de pe şantierul viitoarei autostrăzi care va lega România de Ungaria.

Concert inedit cu butoaie de vin, în parcarea Hotelului Timişoara
RoVinHud şi Asociaţia Ceva de Spus va organiza vineri, 31 octombrie, de la ora 17.00, în parcarea Hotelului Timişoara, un concert inedit de percuţie cu butoaie de vin, susţinut de Ansamblul Percutissimo.

Sever Bocu, cel mai mare politician bănăţean: “Centralismul a dus la aceleaşi concluzii logice: exploatare sau sărăcie”
După Revoluţie, cei care au ajuns la centru au făcut-o pentru interese personale, niciunul nefiind interesat să se ocupe de problemele cu care se confruntă cei din această zonă a ţării. Sever Bocu a fost în perioada interbelică unul dintre cei mai înverşunaţi politicieni bănăţeni.

VIDEO Compozitorul timişorean Cari Tibor şi-a lansat cel de al doilea videoclip: „Lost girl”
Noul videoclip este un prim pas într-un proiect muzical de lungă durată care îi va avea ca protagonişti pe compozitorul Cari Tibor şi pe violoncelistul Szabo Attila. Invitată permanentă este actriţa şi cântăreaţa Sânziana Tarţa, căreia i se vor alătura şi alţi muzicieni.

Austria şi Cehia vor fi sărbătorite împreună la Timişoara. Expoziţii care marchează 100 de ani de la îneputul războiului
Ambasada Republicii Cehe împreună cu Ambasada Austriei şi Consulatele Onorifice ale Austriei şi Cehiei la Timişoara vor sărbători împreună în data de 31 octombrie 2014 Zilele Naţionale ale celor două ţări în Bastionul Therezia.

Cum îşi justifică decizia judecătorul care i-a condamnat pe romii care au bătut un om cu bâte şi furci în centrul Buziaşului
Judecătorii Tribunalului Timiş au redactat sentinţa prin care membri clanului de romi Petrovici de la Buziaş au fost condamnaţi la închisoare pentru tentativă de omor.

VIDEO Stea pe Aleea Muzicienilor din Timişoara, pentru unul dintre cei mai buni violinişti ai secolului al XIX-lea. A concertat în Timişoara, în 1879
Joseph Joachim a concertat la Timişoara in 1879, iar steaua dedicata lui este a  şasea montata pe trotuarul din fata Filarmonicii, ea alăturându-i-se celor lui Enescu, Bartok, Liszt, Strauss Jr şi Brahms.