adevarul

 

Ziarul adevarul de azi - adevarul de seara - adevarul online

Ziare romanesti recomandate

Programul TV de Azi

Stiri locale din Adevarul Timisoara

(P) Asigurari RCA - cel mai bun pret

Ziarul Adevarul Timisoara - Ultimele stiri Adevarul Timisoara - 12.12.2018

Alianţa Vestului rămâne momentan una exclusivistă. Robu: „M-au căutat şi primari PSD. Dacă ne-am înmulţi peste noapte am compromite această idee“
Primarul Timişoarei, Nicolae Robu, susţine că mai mulţi primari, inclusiv din PSD, şi-au exprimat dorinţa de a adera la Alianţa Vestului. Până la obţinerea unor rezultate concrete, primarii celor patru oraşe care au fondat Alianţa Vestului nu sunt, însă, dispuşi să primească în asociere şi alte oraşe.

Cum se prepară sufganiyot, gogoşile cu dulceaţă nelipsite de pe masa evreilor în timpul sărbătorii Hanuka
De Hanuka, evreii mănâncă gogoşi umplute cu dulceaţă („sufganiyot“), delicioasele clătite şi chiftele de cartofi („latkes“ sau „levivot“). Vă vom prezenta reţeta tradiţională după care sunt gătite.

Timişoara a ratat o finanţare europeană de opt milioane de euro. Explicaţiile primarului Nicolae Robu
Primăria Timişoara a ratat o finanţare de opt milioane de euro, bani pe care municipalitatea i-a investit deja în reabilitarea a 30 de tramvaie. Practic, primăria avea posibilitatea să îşi recupereze banii investiţi, dar proiectul a fost respins.

Atac violent asupra unui poliţist aflat în misiune. Au fost trase şi focuri de armă
Un poliţist, şef de post într-o localitate din Timiş, a ajuns la spital după ce a fost rănit în misiune. Poliţistul a fost ultragiat de un membru al unui clan de romi pe care trebuia să îl audieze.

Rămas fără banii împrumutaţi fostei iubite, un român trebuie să-i plătească femeii şi daune morale. Cum a ajuns bărbatul să fie păgubit de două ori
Povestea a doi concubini din Timiş s-a încheiat păgubos pentru un bărbat. Femeia, pe care o ceruse în căsătorie, a refuzat să-i returneze bărbatului un împrumut de 2.500 de euro. Păgubitul este obligat acum, în plus, să-i mai plătească fostei partenere şi daune morale de 20.000 de lei.

FOTO O veche şcoală dintr-un sat izolat, transformată după mai bine de 30 de ani. În lipsa copiilor a devenit un spectaculos muzeu şi centru cultural
Şcoala din Buzad a fost construită în 1913. Prima generaţie de copii au învăţat aici din 1922, iar din 1985 şcoala a fost închisă, din lipsa numărului minim de elevi.

FOTO Incendiu puternic lângă Timişoara. Pompierii s-au luptat toată dimineaţa cu flăcările
Un incendiu a izbucnit la o locuinţă din comuna Sânmihaiu Român (la 20 de kilometri de Timişoara). Pentru lichidarea focului pompierii lucrează de ore bune.

VIDEO De ce spune preşedintele CJ Timiş că „nu e foarte necesar” un spital regional la Timişoara: „Îmi asum ceea ce spun”
Invitat într-o emisiune la o televiziune locală, preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, Călin Dobra, a declarat că judeţul Timiş nu are nevoie în momentul de faţă nevoie de un spital regional construit din temelii, spitalul judeţean Timişoara, construit acum 40 de ani, funcţionând deja ca un spital regional.

Cum s-a modificat actualul teritoriu al României din 1480 până în prezent. „E o temă ignorată multă vreme la noi în ţară“
120 de hărţi rare au fost expuse public în premieră la Timişoara şi prezintă o imagine de ansamblu a modificării structurii teritoriului pe care se află România în prezent.

Alianţa Vestului încearcă să facă ceea ce Timişoara nu a putut singură. Niciun partid nu a avut preocupări reale pentru descentralizare
Punctul 11 din Proclamaţia de la Timişoara a reprezentat un subiect tabu foarte mulţi ani. Acesta spunea: „Timişoara este hotărâtă să ia în serios şi să se foloseasca de principiul descentralizării economice şi administrative“.

Un om al străzii a fost arestat după ce a fost prins la furat în camera de corpuri delicte a Parchetului de pe lângă Judecătoria Lugoj
Un om fără adăpost din Lugoj a fost arestat preventiv după ce ar fi încercat să fure din camera de corpuri delicte a Parchetului de pe lângă Judecătoria Lugoj.Un om fără adăpost din Lugoj a fost arestat preventiv după ce ar fi încercat să fure din camera de corpuri delicte a Parchetului de pe lângă Judecătoria Lugoj.

Misterul dinţilor lui Freddie Mercury. Dacă şi-ar fi reparat dantura, i-ar fi schimbat vocea vedetei rock?
Dacă vom căuta mai adânc în biografia sa, vom descoperi că Freddie Mercury nu avea o relaţie foarte bună cu dentistul. Un interesant articol despre dantura lui Freddie Mercury a fost publicat pe blogul dentalexperts.ro.

O nouă tragedie pe şoselele din Timiş. Un tânăr de 18 ani a murit nevinovat
Accidentul a avut loc noaptea trecută pe drumul care leagă Timişoara de vama Cenad. Un tânăr de 18 ani, pasager în maşina care a provocat accidentul, a murit.

De ce românii din Ungaria nu au motive să sărbătorească Centenarul. „Această Unire pe noi ne-a lăsat în afara naţiunii româneşti“
Un reportaj realizat de Tiberiu Boca, de la redacţia de limbă română a Televiziunii ungare, spune punctul de vedere al comunităţii româneşti care acum o sută de ani a rămas în Ungaria.

DOCUMENT A fost înfiinţată Alianţa Vestului. Timişoara, Arad, Oradea şi Cluj – Napoca se asociază ca să atragă bani europeni pentru proiecte majore
Primarii oraşelor Timişoara, Arad, Oradea şi Cluj Napoca au semnat sâmbătă, la Timişoara, documentul de înfiinţare a Alianţei Vestului. Cele patru oraşe îşi propun să realizeze proiecte comune în domeniul infrastructurii, dar şi în cultură, educaţie, sănătate, turism, sport, securitate şi dezvoltare.