adevarul

 

Ziarul adevarul - adevarul de seara - adevarul online

emag evomag ecco tinar fashionup otter matar

(P) Asigurari RCA - cel mai bun pret *** Haine online


Ziarul Adevarul Timisoara - Ultimele stiri Adevarul Timisoara - 01.04.2015

Fascinanta poveste de iubire dintre studentul criminal de la Medicină şi ucraineanca pe care a cucerit-o din puşcărie: „Ştiu ce fac şi nu o să regret!“
Aflat în Penitenciarul Arad în regim de maximă siguranţă, Sergiu Raul Florea, tânărul condamnat pentru celebra crimă de la Medicină, a reuşit să o cucerească pe Inna Kalioglo, o tânără de 22 din Ucraina, care a acceptat să îi fie şi soţie.

Povestea celui mai cunoscut spion al Vienei la Timişoara. Anton von Hammer era un specialist în limbile orientale
Anton von Hammer (1809-1889) a locuit la Timişoara vreme de patru ani, între 1835-1839, lucrând oficial ca translator oriental.

Cocoană, „Ucigaşul cu Ferrari“ din Timişoara, a devenit un şofer model: după ce a omorât un om, acum conduce cu 50 de kilometri la oră
La un an şi jumătate de la eliberarea din închisoare, Adrian Cocoană, cel supranumit de presa românească “Ucigaşul cu Ferrari”, a fost văzut conducând foarte prudent pe străzile din Timişoara.

Linkuri Sponsorizate

FOTO Cele mai frumoase locuri de camping. Un popas la Campingul Internaţional de la Pădurea Verde
Campingul de la Pădurea Verde din Timişoara are un teren gazonat de 5.000 metri pătraţi dotat cu prize electrice pentru corturi şi rulote. Oferă şi 40 de căsuţe tip camping.

FOTO Cel mai mare maestru clopotar din Banat. Catedrala Ortodoxă, Domul Catolic sau Biserica Millenium din Timişoara au clopotele lui Novotny
Antal Novotny a realizat clopote pentru mai toate bisericile din Timişoara. Făcea clopote pentru orice etnie sau confesiune, pentru biserici romano-catolice, ortodoxe, greco-catolice, reformate sau de alte confesiuni.

Deputatul Cornel Sămărtinean: „Investiţiile Ungariei în străinătate au trecut de 25% din PIB. Cehia a ajuns la 10%, Polonia 6%. România are mai puţin de 0,5% din PIB”
Cornel Sămărtinean, deputat PNL de Timiş, susţine că Timişoara, al doilea contributor ca mărime după Bucureşti la bugetul de stat, ar trebui să fie stimulat şi susţinut pentru că are forţa necesară pentru a se extinde la nivel economic spre zone din ţările vecine.

FOTO Cum arăta un permis de conducere auto în 1946: Amendă pentru „Orice conducător de vehicul, care merge cu o iuţeală mai mare de 25 km pe oră, în oraşe, comune rurale sau cătune"
În anii ’40, maşinile erau o raritate în Timişoara. Cu toate acestea, existau persoane care aveau maşini, circulau taxiuri şi autobuze. Spina Andrei a primit permisul în anul 1946.

Primarul-exemplu pentru o ţară întreagă. Lucrează fără salariu şi mai aduce bani de acasă: „Familia mi-a spus clar că vin aici pentru un motiv - să fac treabă!“
Primarul unei comune din Timiş lucrează fără salariu, edilul investind banii care i s-ar fi cuvenit în flori pentru doamnele din comună de 8 martie şi pomi fructiferi pe care îi oferă localnicilor, cerându-le în schimb să dea dovadă de responsabilitate civică. În plus, primarul vine şi cu bani de acasă premiind copiii cu rezultate bune la şcoală şi finanţând activităţile culturale şi sportive din comună.

Ştefan Popa Popa’s cere BOR să-l canonizeze pe Arsenie Boca: „Nu se poate ca Ştefan cel Mare, vărsătorul de sânge nevinovat, să fie făcut sfânt. Iar cel mai mare sfânt din România, nu“
Artistul Ştefan Popa Popa’s cere mai marilor Bisericii Ortodoxe Române să îl canonizeze pe părintele Arsenie Boca, pe care îl consideră cel mai mare sfânt al ortodoxiei.

Politicienii spun lucruri trăsnite: show-ul „televizionistic” al preşedintelui CJ Timiş, „cocoşeii de aur” ai lui Nicolae Robu şi gramatica Mariei Grapini
Aflaţi în lumina reflectoarelor, politicienii timişeni s-au făcut remarcaţi de-a lungul timpului printr-o serie de expresii „colorate”. Campioni au fost preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, Titu Bojin, dar nu s-au lăsat mai prejos nici primarul Timişoarei, Nicolae Robu şi nici europarlamentarul Maria Grapini, celebră pentru greşelile gramaticale din postările de pe Facebook.

Femeile din spatele Regilor României. Elisabeta a fost supranumită „Mama răniţilor“, Maria era activă pe front, Elena a stat în umbra fiului ei, Mihai I
Prima Regină a României a fost Elisabeta, cunoscută şi cu pseudonimul "Carmen Sylva". Ea a fost urmată de Regina Maria, Regina Elena şi Regina Ana. „Adevărul“ vă spune care au fost femeile care au stat în spatele Regilor României.

Fabuloasa poveste a francezilor din Banat. Istoria unei colonizări în sens invers după 200 de ani
În anul 1770, în timpul colonizării făcute de Imperiul Habsburgic, peste 2.000 de familii de francezi din Lorena şi Alsacia, cât şi 639 de familii din Luxemburg, se stabilesc în jurul Timişoarei.

Comisia Europeană impune autostradă nouă în Banat, nefiind interesată de cea din Moldova, promovată intens de Ministerul Transporturilor
Comisia Europenă a transmis oficialilor de la Bucureşti să revizuească planul în ceea ce priveşte autostrăzile. C.E. a respins planul prezentat de Ministerul Transporturilor cu autostrăzile din Moldova şi cere urgentarea realizării Autostrăzii A6.

VIDEO Thy Veils din Timişoara, cea mai apreciată formaţie de ambiental din România, într-un concert de excepţie în Biserica Romano-Catolică din Elisabetin
Timişorenii de Thy Veils au lansat pe canalul Youtube înregistrarea excelentului concert susţinut anul trecut, în luna septembrie, în Biserica Romano-Catolică din Elisabetin.

EXCLUSIV Ce duce cu el un alpinist la peste 8.000 de metri altitudine. Horia Colibăşanu pregăteşte bagajul pentru expediţia din Himalaya
Alpinistul timişorean Horia Colibăşanu pregăteşte o nouă premieră naţională. Va coborî de la peste 8.000 de metri (de pe Himalaya) cu schiurile. Temerarul ne-a primit acasă pentru a ne arăta cum îşi face bagajul şi ce duce cu el în expediţie.