adevarul

 

Ziarul adevarul - adevarul de seara - adevarul online

emag evomag ecco tinar fashionup otter matar

(P) Asigurari RCA - cel mai bun pret *** Haine online


Ziarul Adevarul Timisoara - Ultimele stiri Adevarul Timisoara - 28.08.2015

FOTO "Coşul cu legume" de la Timişoara: Opt ani de real succes. Reţeta a fost importată din Franţa
În urmă cu opt ani, o mână de timişoreni au decis să importe din Franţa o reţetă inedită de a face cumpărături. Oamenii cumpără săptămânal o ladă plină cu produse eco, susţinând astfel micii agricultorii locali.

Noi detalii despre şoferul român al dubei cu refugiaţi rasturnate în Ungaria: maşina fusese închiriată pentru o cursă până la Botoşani
Emil Raciu, şoferul care a condus dubiţa plină cu refugiaţi sirieri, cu care s-a răsturnat în Ungaria, a închiriat maşina de o firmă din Timişoara.

O limuzină americană Lincoln TownCar, transformată în uscător de covoare la Lugoj
O fotografie realizată la Lugoj a devenit viral pe reţelele de socializare. Un Lincoln TownCar a fost transformat în uscător de covoare.

Linkuri Sponsorizate

Povestea căii ferate care leagă Timişoara de Szeged. Primele locomotive au fost aduse cu ambarcaţiuni pe Bega
Calea ferată dintre Oraviţa şi Baziaş, prima cale ferată din România actuală, cea a fost urmată la scurt timp de o altă linie importantă pentru dezvoltarea economică a Banatului: magistrala Szeged-Timişoara-Baziaş.

Cum au fost asasinaţi în Banat luptătorii anticomuniştii dobrogeni: cei condamnaţi la închisoare, au fost executaţi lângă Lugoj
Cei condamnaţi la închisoare sau muncă silnică au fost executaţi, în fapt asasinaţi, organele de represiune comunist încălcau prin aceasta chiar sentinţele aşa-zisei justiţii a aceluiaşi regim.

FOTO Cvartetul Capricioso şi dansatorii de la Vivo s-au solidarizat cu coriştii din Venlo. Poliţiştii locali l-au sunat pe primarul Timişoarei
Cvartetul de coarde timişorean Capricioso, alături de dansatorii de la şcoala de tango Vivo au susţinut un spectacol gratuit în faţa trecătorilor din Piaţa Victoriei.

VIDEO Cum se joacă copiii imigranţilor. Pietrele de pe linia ferată şi gunoaiele din plastic sunt transformate în jucării
Imaginile care ilustrează criza imigranţilor nu sunt numai despre refugiaţii care fug de poliţie şi care încearcă să treacă prin gardul de sârmă ghimpată sau dorm rupţi de oboseală pe unde apucă. Imagini aparte oferă copiii refugiaţilor care cad „la datorie” după drumul istovitor, dar şi copiii care încă găsesc energie să se joace în timp ce părinţii lor se odihnesc.

Imagini rare din interiorul clădirii Teatrului „Franz Josef” din Timişoara, înainte şi după marele incendiu
Clădirea Teatrului şi Operei din Timişoara, construită între 1871 şi 1875, a trecut prin două incendii devastatoare.

Scriitorul Daniel Vighi, despre alungarea coriştilor olandezi din centrul Timişoarei: “Suntem penibili şi la nivel cultural fără rivali!”
Ariergarda este prima şi singura asociaţie culturală din Timişoara care ia atitudine faţă de alungarea coriştilor de la Venlo, din centrul Timişoara.

Tragedii duble după valul de refugiaţi care traversează Ungaria spre Vest. Imigranţi - „Talibanii ne ucid”, maghiari - „Dumnezeu să ferească România de ei!”
Miile de imigranţi care se îndreaptă spre Vestul Europei prin Ungaria lasă în urmă un adevărat dezastru. Poveştile de viaţă tragice ale refugiaţilor se izbesc la Röszke, comuna de la graniţa cu Serbia prin care imigranţii intră în Ungaria, de nemulţumirile localnicilor, care se plâng în special de mizeria de nedescris pe care imigranţii o lasă în urma lor.

Poliţia maghiară a intervenit cu gaze lacrimogene împotriva imigranţilor. O persoană încătuşată într-o maşină de poliţie din România
Zi agitată în Ungaria, la tabăra de refugiaţi de la Roszke, aflată la graniţa cu Serbia. În jur de 200 de migranţi au devenit violenţi, iar poliţia maghiară a folosit gaze lacrimogene împotriva lor.

Cum arăta Banatul înainte de cucerirea maghiară din secolul X: De la dominaţia avară la cnezatul bulgar al lui Glad şi ducatul pecenegului Ahtum
Teritoriul bănăţean era, până la moartea ţarului Simeon I al Bulgariei, în 927, o marcă a ţaratului bulgar. Ieşirea voievodatului de sub tutela bulgară s-a produs înainte de 934, când bulgarii sunt învinşi de armatele maghiare conduse de Zuard, Cadusa şi Boyta.

Liniştea de dinaintea furtunii la graniţa României cu Serbia. Cât de pregătiţi suntem pentru a primi refugiaţi din Orientul Mijlociu: „E o mare problemă!”
Situaţia imigranţilor din Balcani şi din apropierea graniţei cu România, în special de la frontiera dintre Serbia şi Ungaria, a pus în alertă şi autorităţile din ţara noastră.

Corul Regal Venlona, alungat de poliţia locală din centrul Timişoarei, a concertat în aeroprtul internaţional „Traian Vuia”
Corul Regal Venlona din Olanda care a susţinut mai multe concerte în Timişoara şi Banat, a plecat astăzi spre casă, de la Aeroportul Internaţional Timişoara.

Tânărul cu „picior de elefant“. Cum arată malformaţia extrem de rară diagnosticată la Timişoara
Cazul unui tânăr ajuns la Spitalul Judeţean din Timişoara în urmă cu patru ani i-a şocat pe medici. Pacientul, Dumitru Sârb, a ajuns la spital cu o malformaţie care îl făcea să aibă un picior asemenea celui de elefant. Situaţia tânărului este cu atât mai grea cu cât trăieşte în condiţii grele, doar cu fratele său, dintr-o pensie lunară de 272 de lei.