adevarul

 

Ziarul adevarul - adevarul de seara - adevarul online

emag evomag ecco tinar fashionup otter matar

(P) Asigurari RCA - cel mai bun pret *** Haine online


Ziarul Adevarul Targoviste - Ultimele stiri Adevarul Targoviste - 28.02.2015

FOTO Paştele Cailor, a 17-a ediţie, în imagini
Cei mai frumoşi cai au putut fi admiraţi, astăzi, în cartierul Matei Voievod Sârbi din Târgovişte. Comunitatea bulgară de acolo a sărbătorit “Paştele Cailor” sau “Tudoriţa”, sărbătoare dedicată animalului atât de îndrăgit de ei. Evenimentul este unic în ţară.

„Obârşia Ialomiţei“, a doua cea mai înaltă cascadă din România şi cea mai spectaculoasă din Carpaţii Meridionali
Judeţul Dâmboviţa oferă unele dintre cele mai spectaculoase forme de relief din ţară. Pe lângă minunatele „sculpturi” realizate de natură, Babele şi Sfinxul, Munţii Bucegi ai judeţului Dâmboviţa mai dispun de o sumedenie de cascade care mai de care mai interesante.

Prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dâmboviţa, declarat colaborator al Securităţii. Decizie irevocabilă a ÎCCJ
Prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dâmboviţa, Iulian Preda, a pierdut recursul la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, împotriva deciziei Curţii de Apel Bucureşti, care constata că a fost colaborator al securităţii. Numele său apare în ultimul raport al CNSAS dat publicităţii.

Linkuri Sponsorizate

Parcul Aşchiuţă a ajuns ruşinea Târgoviştei. A devenit "toaletă pentru maidanezi", iar copiii îşi pot scoate ochii în gardul deteriorat
Odinioară unul dintre cele mai frumoase parcuri din Târgovişte, Parcul Aşchiuţă a devenit un loc în care părinţilor şi copiilor le este frică şi lehamite, în acelaşi timp, să se plimbe sau să se joace.

Primăvara vine cu o bursă a locurilor de muncă pentru şomeri
Bursa Mărţişorului, devenită o tradiţie în judeţul Dâmboviţa, se va desfăşura şi anul acesta. Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Dâmboviţa va organiza, vineri, Bursa Locurilor de Muncă, atât în municipiul Târgovişte, cât şi în municipiul Moreni.

Elevii de la ţară se întrec la olimpiada judeţeană de lectură
Olimpiada de lectură-etapa judeţeană a fost programată, sâmbătă dimineaţă, la Şcoala Gimnazială ,,Mihai Viteazul" din Târgovişte.

Cultivatorii de mere din Voineşti, daţi ca exemplu pozitiv de Societatea Academică Română
Reducerea taxelor pentru cei cu venituri mici, implicarea băncilor în lupta împotriva evaziunii fiscale, eficientizarea achiziţiilor publice sau impunerea de termene clare pentru realizarea autostrăzilor sunt principalele măsuri recomandate într-un raport al Societăţii Academice Române (SAR) pentru dezvoltarea României.

Presa locală, unealtă a proxeneţilor din Târgovişte. Au câştigat 50.000 de lei în patru luni
Ziarele de anunţuri la mica publicitate au devenit unelte pentru proxeneţii din Târgovişte, care au câştigat, se pare, nu mai puţin de 50.000 de lei în patru luni. O grupare de proxeneţi a recrutat tinere din Piteşti şi din Târgovişte pe care le-ar fi adăpostit şi obligat să întreţină relaţii sexuale cu bărbaţi racolaţi prin intermediul anunţurilor din presa locală, anunţă Poliţia Română.

"Paştele Cailor" are loc în acest weekend, la Târgovişte
Paştele Cailor" are loc în fiecare an, în prima sâmbătă din Postul Paştelui, în sâmbătă Sfântului Toader, de unde vine şi denumirea de "Tudorita". Este sărbătoarea primăverii, menită să pregătească muncile agricole ale gospodarilor.

AITT: O săptămână de transport gratuit pentru studenţii din Campusul Universitar
Asociaţia Investitorilor Turism Transport (AITT) Târgovişte, care asigură transportul în comun în oraş, pune la dispoziţia studenţilor şi profesorilor care vor învăţa în noile spaţii inaugurate în Campusul Universitar, un nou traseu. Acesta va funcţiona în intervalul orar 07.00 - 20.00, iar sătămâna aceasta, trasnportul este gratuit.

Cod galben de inundaţii, valabil şi în Dâmboviţa, pe râul Argeş
Pe cursul superior al râului Argeş si pe afluenţii acestuia din judeţul Dâmboviţa şi din judeţul Argeş, hidrologii au instituit un cod galben de inundaţii.

Preşedintele Asociaţiei Birourilor de Mediere din Dâmboviţa, Rodica Vlaicu, vrea tot mai sus. Ţinteşte un loc în Consiliul de Mediere
Preşedintele Asociaţiei Birourilor de Mediere din Dâmboviţa, mediatorul Rodica Vlaicu, candidează pentru un loc în Consiliul de Mediere. Rodica Vlaicu este şi preşedintele Tribunalului Permanent de Arbitraj Institutionalizat Dâmboviţa, primul de acest fel deschis în România.

Cum au acţionat cei mai sângeroşi criminali din istoria judeţului Dâmboviţa: evadări ca în filme, iubiri pasionale sau celebrităţi reduse la tăcere
Crimele săvârşite pe teritoriul judeţului Dâmboviţa, dar şi criminalii celebri închişi în penitenciarele de la Găeşti sau Caragiale au ţinut zile întregi capul de afiş al multor ziare, iar televiziunile au început jurnalele de ştiri cu ele.

FOTO În ce a investit Universitatea Valahia 14 milioane de euro: 2.000 de studenţi şi 150 de profesori beneficiază de dotări de ultimă generaţie
După aproape 25 de ani de la începerea lucrărilor, Campusul Universitar îşi deschide porţile pentru 2.000 de studenţi şi 150 de cadre didactice. Ieri, în prezenţa mai multor miniştri, au fost inagurate trei facultăţi. Este vorba de Facultatea de Inginerie Electrică, Electronică şi Tehnologia Informaţiei, Facultatea de Ingineria Mediului şi Ştiinţa Alimentelor şi Facultatea de Ingineria Materialelor şi  Mecanică.

Alertă la Penitenciarul Găeşti. Un deţinut este dispărut de mai bine de 24 de ore. A fost recompensat pentru bună purtare de 6 ori, dar nu a călcat strâmb, până acum
Un deţinut al Penitenciarului Găeşti este dat dispărut, după ce, luni, a primit din partea conducerii închisorii o permisie de 24 de ore acordată ca recompensă pentru bună purtare. Bărbatul era încarcerat pentru furt de lemne, iar în luna mai ar fi avut posibilitatea să ceară eliberarea.