adevarul

 

Ziarul adevarul - adevarul de seara - adevarul online

emag evomag amafashion ecco tinar
fashionup otter mycloset matar matar
Ziare romanesti recomandate

Stiri locale din Adevarul Targoviste

Abonare newsletter ziarele.com

Adresa de e-mail:


(P) Asigurari RCA - cel mai bun pret *** Haine online


Ziarul Adevarul Targoviste - Ultimele stiri Adevarul Targoviste - 20.04.2014

FOTO VIDEO Loviţi de ape din toate părţile, dar cu credinţa în suflet. La Răscăieţi, oamenii au prin ape ca să ia Lumină
Chiar dacă au fost loviţi de ape în Sâmbăta Mare, sătenii din Răscăieţi, judeţul Dâmboviţa, nu au stat în case în noaptea de Înviere şi au ţinut cu orice chip să ia lumina sfântă de la biserică. Au mers căraţi pebraţe sau în spate, desculţi, cu căruţele sau cu cizme de cauciuc pentru a ajunge la biserica din sat, care era încojunrată de ape.

Dâmboviţa: De Paşte, Cod Galben de inundaţii, până la ora 18.00
Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor a actualizat Atenţionarea hidrologică din data de 19 aprilie, fenomenele vizate constând în creşteri de debite şi niveluri pe unele râuri din bazinele hidrografice, cu posibile depăşiri ale COTELOR DE ATENŢIE. Astfel, atenţionarea este valabilă, duminică, până la ora 18.00.

VIDEO Mesajul ÎPS Nifon, cu ocazia sărbătorii Paştelui
ÎPS Nifon, Arhiepiscopul şi Mitropolitul Târgoviştei a ţinut, ca în fiecare an, să trimită un cuvânt de învăţătură enoriaşilor dâmboviţeni. ÎPS a îndemnat la linişte, iubire şi răbdare.

Linkuri Sponsorizate

VIDEO Pompierii se luptă cu apa, jandarmii cu turiştii înzăpeziţi
Cinci turişti care se aflau în dificultate în Masivul Montan Bucegi au fost sprijiniţi de jandarmii montani, după ce nu au mai putut înainta din cauza zăpezii. Oamenii au cerut ajutor janadarmilor care au intervenit în zona Orzea, punctul “Belvedere” din Masivul Montan Bucegi.

VIDEO Drumul din dreapta Lacului Bolboci, blocat de un bolovan imens căzut de pe versanţi
Drumul de pe partea dreaptă a Lacului Bolboci este blocat temporar circulaţiei, fiind impracticabil din cauza căderilor de piatră urmând să se facă eforturi pentru deblocarea acestuia.

FOTO Trist, dar adevărat: salvamontiştii au ieşit la deszăpezit în Sâmbăta Mare
Vremea rea a creat probleme nu doar în zonele mai joase ale judeţului Dâmboviţa, ci şi la munte, unde a nins aproape două zile în continuu. În Sâmbăta Mare, salvamontiştii dâmboviţeni au ieşit la deszăpezit, chiar în faţa sediului Salvamont din Masivul Bucegi.

VIDEO 170 de oameni blocaţi în case, după ce două râuri au ieşit din matcă la Răscăieţi, jud. Dâmboviţa
170 de sinistraţi aşteaptă ajutorul autorităţilor, după ce două râuri au ieşit din matcă la Răscăieţi, jud. Dâmboviţa. Oamenii nu pot ieşi din case din cauza apei care s-a revărsat în peste 80 de gospodării. Potrivit primarului Iulian Buibăr, în Răscăieţi a plouat în continuu, mai multe zile la rând. De asemenea, toate fântânile au fost colmatate, apa nefiind potabilă.

Oraşul Găeşti va beneficia de o investiţie de aproape 30 mil. lei, pentru Reabilitarea şi extinderea reţelelor de apă şi canalizare
La Găeşti s-a semnat, vineri, contractului de lucrări „Reabilitarea şi extinderea reţelelor de apă şi canalizare”, o investiţie mare sub aspectul consecinţelor pozitive pe care le determină.

UPDATE VIDEO 15 persoane, printre care şi 7 copii, blocaţi pe o insulă, din cauza unei viituri pe Râul Dâmboviţa
Patru căruţe, în care se aflau 8 adulţi şi 7 copii, au rămas blocate în comuna dâmboviţeană Măneşti, pe albia Râului Dâmboviţa, după ce au fost suprinse de o viitură extrem de puternică. Oamenii au putut supravieţui doar pe o insulă şi au cerut ajutor.

Compania de Apă: în Aninoasa, apa este potabilă
Compania de Apă Târgovişte Dâmboviţa informează că a fost ridicată restricţia de utilizare a apei pentru consumul uman în sistemul public de alimentare cu apă în comuna Aninoasa.

Cod Galben în Dâmboviţa: râurile ies din matcă
Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor a actualizat Atenţionarea hidrologică din data de 16 aprilie 2014,  fenomenele vizate constând în creşteri de debite şi niveluri pe unele râuri din bazinele hidrografice, cu posibile depăşiri ale COTELOR DE ATENŢIE.

Teodor Baconschi: Elena Udrea, posibil candidat la funcţia de preşedinte, din partea PMP
Elena Udrea ar putea ajunge preşedintele României. Vicepreşedintele PMP Teodor Baconschi a declarat joi, într-o conferinţă de presă susţinută la Târgovişte, că Elena Udrea este posibil candidat la preşedinţie, dar candidatul dreptei va fi desemnat în urma sondajelor, nu pe 'vot sentimental'.

CSM Târgovişte, prima finalistă a Ligii Naţionale la baschet feminin
Echipa de baschet feminin CSM Târgovişte este prima finalistă a Ligii Naţionale, după ce a învins, joi, pe teren propriu, formaţia CSU Alba Iulia, cu scorul de 80-68 (44-27), în cea de-a doua partidă din trei programate în semifinale.

VIDEO "Calea Luminii" s-a aprins în Joia Mare, la Târgovişte
Manifestare unică în România, în Joia Mare, la Târgovişte, în vechea Cetate de Scaun a Ţării Româneşti, unde de 15 ani, luminările împânzesc oraşul voievodal, într-un spectacol inedit. Autorul proiectului ,,Calea Luminii", artistul plastic Mihai Şerbănescu, este convins că lumina lumânării călăuzeşte omul de la naştere până la moarte, iar flacara ei are o semnificaţie aparte pentru credincioşi.

Cel mai mare parc din Târgovişte va avea un orăşel al copiilor
Parcul Chindiei din Târgovişte a fost pregătit pentru sezonul cald. Pe lângă "primenirile" de rigoare (vopsit bănci, schimbat coşuri de gunoiu şi stâlpi de iluminat), autorităţile s-au gândit şi la cei mici, pentru care vor să construiască un orăşel numai al lor.