adevarul

 

Ziarul adevarul de azi - adevarul de seara - adevarul online

Ziare romanesti recomandate

Programul TV de Azi

Mutari Internationale

Stiri locale din Adevarul Targoviste

(P) Asigurari RCA - cel mai bun pret

Ziarul Adevarul Targoviste - Ultimele stiri Adevarul Targoviste - 22.10.2016

Povestea ciudată a Peşterei Ialomiţei, considerată cel mai important Centru Energetic natural al planetei
Recentele lucrări de reabilitare, care au transformat-o într-un punct de atracţie, dar şi relatările unor  autori precum Cristina Pănculescu sau Miahai Haret, care vorbesc despre această locaţie ca despre un “centru energetic”, au transformat Peştera Ialomiţei în cel mai vizitat obiectiv turistic al judeţului Dâmboviţa.

Reacţia Ministerului Culturii în cazul termopanelor de la Curtea Domnească: „Cazul Curţii Domneşti indică disfuncţionalităţi ale sistemului“
Oficialii din Ministerul Culturii au remis „Adevărul“ un comunicat de presă în care justifică reacţia întârziată a specialiştilor la „schingiuirea“ cuinelor de la Curtea Domnească din Târgovişte.

VIDEO Prima reacţie a profesoarei de la Moreni, filmată în timpul unui scandal cu elevii
Profesoara de Limba Română, filmată în timpul unei ore când se ceartă cu elevi şi loveşte o elevă, are priam reacţie după acest incident. Ea spune că elevii care au creat scandal în timpul orei sunt elevi cu probleme grave de comportament şi că ea nu a lovit pe nimeni, ci doar a încercat să îşi facă loc pentru a ieşi din clasă.

Consiliul Local din Găeşti a cesionat 10.000 de mp şi aşteaptă oferta Arctic
Consiliul Local Găeşti a aprobat cesionarea unui teren de 10.000 de mp, pentru o perioadă de 49 de ani şi aşteaptă ca Arctic, producător de electrocasnice, să îşi dezvolte afacerea.

European Business Assembly a premiat Universitatea Valahia pentru a treia oară
Comitetul Socrates al European Business Assembly a recunoscut încă o dată activitatea de succes a universităţii târgoviştene. Universitatea „Valahia” din Târgovişte a fost nominalizată pentru a treia oară ca fiind „Cea mai bună universitate regională”, datorită profesionalismului, dezvoltării şi realizărilor în domeniul ştiinţific şi educaţional, precum şi pentru nivelul înalt de pregătire al absolvenţilor.

Preşedintele UNESCO Community din Paris, la Crizantema de Aur
Joi, 20 octombrie 2016, conducerea Consiliului Judeţean Dâmboviţa a primit vizita Preşedintelui UNESCO Community din Paris – doamna Marietta Bantchev. Întâlnirea a avut loc la sediul instituţiei noastre, principalele puncte ale discuţiei fiind centrate în jurul valorilor culturale, ştiinţifice şi educaţionale din Judeţul Dâmboviţa.

VIDEO Limba Română predată “altfel”. Bătaie şi înjurături între profesoară şi elevi
Scene incredibile s-au derulat la o oră de Limba şi Literatura Română, la un liceu. Profesoara şi elevii se jignesc reciproc şi chiar se înjură. Nu lipsesc nici scenele de bătaie. În tot acest timp, elevii au filmat absolut tot.

Frumosul de Voineşti a devenit tricolor. Nimeni nu ştie cum s-a întâmplat aşa ceva
Surpriză de proporţii pentru un tânăr inginer horticol, care a descoperit în livada pe care o administrează un fruct cum nu s-a mai văzut vreodată pe plantaţiile de pe Valea Dâmboviţei. Ionuţ Neagu a cules un măr în trei culori: roşu, portocaliu şi galben.

Bursa locurilor de muncă pentru absolvenţi, la Târgovişte
Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Dâmboviţa organizează, joi, 20 octombrie, de la ora 10, la Clubul Studentilor din Târgovişte, Bursa Locurilor de Muncă pentru Absolvenţi.

CSM Târgovişte învinge clar SCMU Craiova, în etapa a doua a Diviziei A1 feminine de volei
Echipa de volei feminin CSM Târgovişte a învins, miercuri seara, pe teren propriu, pe SCMU Craiova cu 3-0 (25-12, 25-12, 25-14), într-un meci din etapa a doua a Diviziei A1, informează agerpres.ro.

Orchestra Simfonică „Muntenia” a pregătit spectacolul „Simfonii de toamnă”
Consiliul Judeţean Dâmboviţa, prin Centru Judeţean de Cultură Dâmboviţa, vă invită să celebraţi toamna, prin intermediul muzicii. La începutul unei noi stagiuni, Orchestra Simfonică „Muntenia”, dirijată de maestrul Daniel Jinga, a pus în scenă spectacolul „Simfonii de toamnă”, care se va desfăşura pe data de 30 octombrie, de la ora 18:00, la Muzeul de Istorie din Târgovişte.

Ouăle, un pericol pentru sănătate? Care sunt explicaţiile medicilor
Un studiu recent realizat la Harvard a constatat faptul că persoanele care consumă cel puţin un ou pe zi au avut un risc semnificativ mai mare de deces. Mai mult, studiul arată că pot bloca arterele asemenea fumatului şi pot produce diabet de tip II.

Peştera Ialomiţei va fi curăţată de gunoaie de peste 20 de persoane
Trasele turistice din zona Padina, dar şi Peştera Ialomiţei vor fi curăţate de gunoaiele lăsate de turişti. Acţiunea este organizată de Complexul Naţional Muzeal ”Curtea Domnească” şi Serviciul Public Judeţean Salvamont Salvaspeo Dâmboviţa, instituţii subordonate Consiliului Judeţean Dâmboviţa, în colaborare cu Primăria Comunei Moroieni şi Alpin Club ”Pro-Mont” Bucureşti.

Cazul apei infestate de la Pucioasa. Dosarul a ajuns la DNA pentru că "există suspiciunea plăţii fictive a unor sume de bani "
Sursa de apă a cinci localităţi din nordul judeţului Dâmboviţa a ajuns subiect de investigaţii pentru procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie, potrivit unui comunicat remis de IPJ Dâmboviţa.

Monument istoric cu termopane, avizat şi apoi criticat de Ministerul Culturii: „Cei mai buni specialişti se pot înşela“
Oficialii Ministerului Culturii au lansat recent un text care ar putea sta ca bază viitorului cod al patrimoniului. În text sunt criticate lucrările cu termopane de la Curtea Domnească din Târgovişte, lucrări avizate tot de Ministerul Culturii.