adevarul

 

Ziarul adevarul - adevarul de seara - adevarul online

emag evomag ecco fashionup otter matar

(P) Asigurari RCA - cel mai bun pret


Ziarul Adevarul Targoviste - Ultimele stiri Adevarul Targoviste - 29.11.2015

FOTO VIDEO Zeci de turişti s-au încărcat energetic de la Piramida Sfinxului din Bucegi. Oamenii se adună an de an la 28 noiembrie, pentru această manifestare
Zeci de turişti care au vrut să se încarce energetic de la simbolul României, Sfinxul din Bucegi, au urcat pe munte, în ciuda zăpezii destul de mari. Salvamontiştii le-au fost alături pe toată durat ceremoniei, pentru a evita orice accidentare.

FOTO Cum arată Palatul Brâncovenesc de la Potlogi, inaugurat astăzi. Până acum patru ani a fost coteţ pentru porci
Palatul Complexul Brâncovenesc de la Potlogi, considerat monument istoric de importanţă naţională, a fost inugurat, astăzi, după ce autorităţile din Dâmboviţa au realizat un proiect de reabilitare în valoare de 41 de milioane de lei. Pentru refacerea clădirilor s-au studiat cărţi vechi, iar istorii au avut ultimul cuvânt de spus.

„Autostrada“ Evului Mediu, drumul comercial Braşov-Târgovişte-Brăila. A rezistat sute de ani şi a dus la dezvoltarea ţării
Cunoscut ca „autostrada Evului Mediu“, drumul comercial Braşov - Rucăr – Targoviste - Valea Ialomiţei -  Brăila a fost cel care a dus la dezvoltarea puternică a Ţării Româneşti. Rolul drumului comercial dintre Târgovişte şi Braşov era unul extrem de important pentru că se făceau schimburi de mărfuri, iar comercianţii din Orient şi Occident aduceau la noi marfă rară.

Linkuri Sponsorizate

De Ziua Naţională a României, montaniarzii de la Asociaţia de Turism „Chindia” vor arbora tricolorul pe vârful Olympus din Cipru
Membrii Asociaţiei de Turism „Chindia”, iniţiatorii TOP 28, vor cuceri, de Ziua Naţională a României, vârful Olympus din Cipru. De asemenea, steagul Municipiului Târgovişte va fi şi el arborat.

FOTO VIDEO Apa a năvălit în mai multe curţi din Văcăreşti. Copaci doborâţi de vânt în Târgovişte şi Moreni
Ploile din ultimele zile au început deja să facă probleme în judeţul Dâmboviţa! Mai multe gospodării au fost inundate în comună Văcăreşti după ce apa de pe câmp a năvălit în curţile oamenilor.

VIDEO DN 71 blocat, în urma unui accident rutier. Şase ambulanţe şi două autospeciale de la ISU s-au deplasat la faţa locului
DN 71 Târgovite – Bucureşti  a fost blocat, în această seară, în zona "Achim", pentru mai bine de o oră, după ce o dubiţă s-a ciocnit cu un autoturism. De vină ar fi, spun oamenii legii, şoferul unui autoturism Ford, care a intrat de pe un drum secundar, fără să acorde prioritate.

PNL aşteaptă scuze de la Ţuţuianu, după ce acesta l-a numit "prost" pe Iulian Vladu
Comitetul Judeţean Executiv al PNL Dâmboviţa a luat decizia ca membrii partidului să nu mai participe la nicio acţiune publică organizată de către preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Ţuţuianu Adrian.

Preşedintele CJD, întâlnire cu managerii de la Spitalul Judeţean
Preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa (CJD), Adrian Ţuţuianu, s-a întâlnit astăzi cu conducerea spitalului şi şefii de secţie, pentru a fi analizate situaţia economico – financiară a spitalului, decontările în raport cu Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Dâmboviţa (CJAS), recuperare medicală, investigaţii paraclinice şi spitalizarea continuă.

FOTO A doua grădină ZOO descoperită în decurs de trei zile, în Dâmboviţa. Un bărbat creştea lei, struţi, lame, papagali exotici, babuini şi multe alte păsări
A doua grădină ZOO a fost descoperită în decurs de trei zile, în Dâmboviţa. Aceasta a fost găsită în comuna Potlogi, pe proprietatea unui Proprietarul avea lei, lame, struţi, babuini şi multe alte păsări. Nici acesta nu funcţiona legal, însă, inspectorii DSV i-au dat un avertisment, cu promisiunea că se va autoriza săptămâna viitoare.

Noaptea se ocupau de prostituţie, ziua furau porumb. Cinci târgovişteni, acuzaţi de proxenetism în Germania şi Belgia
Poliţiştii din Târgovişte au reţinut cinci bărbaţi bănuiţi pentru mai multe furturi şi pentru înlesnirea prostituţiei pe teritoriul Germaniei şi Belgiei de către două tinere.

Doi bucureşteni, blocaţi cu maşina în Bucegi
Doi turişti din municipiul Bucureşti au avut nevoie de ajutorul jandarmilor pentru a ieşi cu maşina din nămeţi. Jandarmii din cadrul Postului Montan Ordine Publică Zănoaga, aflaţi în patrulare pe traseele montane, au intervenit pe DJ 714 Moroeni-Bolboci-Peştera din Masivul Montan Bucegi, în sprijinul celor doi turişti.

Ninsoarea lasă fără curent mai multe zone din Dâmboviţa
Electrica Distribuţie, filiala Târgovişte, anunţă abonaţii că, în această perioadă, din cauza condiţiilor meteo nefavorabile au apărut mai multe deranjamente în instalaţiile electrice. Este vorba de localităţile: Puntea de Greci, Măneşti, Frasin, Raciu şi pe platoul Padina, unde sunt deranjamente colective.

Târgovişte: putere mare putere de cumpărare, dar fără mall
Zona de nord-est a ţării dispune de cea mai mare suprafaţă de retail modern din ţară, excluzând Bucureştiul, cu toate că puterea de cumpărare din această regiune este cea mai mică din ţară, conform unui studiu realizat de compania de consultanţă imobiliară DTZ Echinox pe 28 de oraşe din România.

Turişti mai mulţi în zona montană dâmboviţeană, atraşi de Peştera Ialomiţei, ca un magnet
Primul weekend în care munţii sunt acoperiţi de zăpădă i-a atras ca un magnet pe turişti. Cabanele din zona Padina, Munţii Bucegi, au fost din nou solicitate la capacitate maximă în zona montană dâmboviţeană, pentru acest sfârşit de sptămână. Peştera Ialomiţei are un aport important la acest aspect.

Palatul Brâncovenesc, ferit de eventuale inundaţii
Inaugurarea proiectului european de restaurare a Palatului Brâncovenesc va fi evenimentul anului 2015, astfel că Primăria POtlogi a pus la punct, în colaborare cu Consiliul Judeţean Dâmboviţa, un proiect de amenajare a malurilor Pârâului Tudorel, pentru a proteja de eventuale inundaţii Palatul Brâncovenesc.