adevarul

 

Ziarul adevarul de azi - adevarul de seara - adevarul online

Ziare romanesti recomandate

Programul TV de Azi

Stiri locale din Adevarul Targoviste

(P) Asigurari RCA - cel mai bun pret

Ziarul Adevarul Targoviste - Ultimele stiri Adevarul Targoviste - 24.06.2018

VIDEO La pescuit, pe stradă. Cum fac haz de necaz locatarii unei zone care se inundă la fiecare ploaie mai mare: „A venit marea...”
O zonă din Târgovişte se transformă într-un adevărat lac de acumulare la fiecare ploaie mai serioasă. Vorbim de Şoseaua de Centură a Târgoviştei, care se inundată de fiecare dată lângă clădirea în care acum funcţionează Parchetul de pe lângăTribunalul Dâmboviţa.

Tabăra Internaţională de Pictură „Târgoviştea Veche”
În perioada 24 iunie - 1 iulie 2018, la Târgovişte, se va desfăşura ediţia a II-a a Taberei Internaţionale de Pictură „Târgoviştea Veche” organizată de Centrul Judeţean de Cultură Dâmboviţa.

O nouă acţiune de combatere a insectelor de disconfort. Măsuri speciale pentru evitarea intoxicaţiilor familiilor de albine
Primăria Municipiului Târgovişte informează cetăţenii că în perioada 29 iunie - 5 iulie 2018, în intervalul orar 05.30 – 10.30 , se vor efectua acţiuni de combatere a insectelor de disconfort (ţânţari, muşte, omizi, gândaci, etc.), prin pulverizare aeriană, pe toată suprafaţa municipiului Târgovişte (inclusiv cartierele Priseaca şi Sagricom).

Swimathon, la Târgovişte. Înoată! Susţine! Donează!
50 de persoane, împărţite pe 10 echipe, vor înota continuu, timp de o oră, în cadrul unei campanii de strângere de fonduri, pentru susţinerea a cinci proiecte de implicare în comunitate. Evenimentul se numeşte Swimathon şi a ajuns la ediţia a II-a, în organizarea Fundaţiei Comunitare Dâmboviţa.

Staţiunea de Cercetări Pomicole Voineşti ar putea fi salvată de la dezastru de către Ministerul Agriculturii
Staţiunea de Cercetări Pomicole Voineşti ar putea fi salvată de la dezastru de către Ministerul Agriculturii, care a anunţat că vrea să reorganizeze 13 institute şi staţiuni de cercetare-dezvoltare agricolă. De asemenea, unele dintre ele urmează a fi desfiinţate. Staţiuea de la Voineşti este locul în care „s-a născut” celebrul Frumosul de Voineşti.

Care sunt motivele „banale“ pentru care ne trezim în mijlocul nopţii şi nu mai putem adormi
Dacă vă treziţi în timpul nopţi şi vă faceţi gânduri negre, aflaţi că este complet normal acest lucru şi face parte din ADN-ul nostru uman, spun specialiştii. Cauzele sunt multiple: beţi prea multă apă şi mergeţi la toaletă, vă este prea cald sau sunteţi stresat. Este bine de ştiu că putem combate fără prea mari bătăi de cap aceste stări.

Un şofer care transporta perne ecologice în Franţa, cercetat pentru furt. A tras pe dreapta şi a golit remorca
Doi bărbaţi au fost suprinşi în flagrant în timp ce furau mai multe perne ecologice dintr-o semiremorcă. Unul dintre aceştia era chiar conducătorul autoutilitarei care tracta semiremorca, angajat la o firmă producătoare de perne.

Fiica unui bărbat omorât pe zebră de o şoferiţă drogată: „Tăticul meu, mă arde inima în piept de dorul tău. O să-ţi fac dreptate, jur!“
Fata unui bărbat în vârstă de 57 de ani, care a fost accidentat mortal pe trecerea de pietoni a postat un mesaj pe Facebook în care spune că vrea să-şi răzbune tatăl. Supărarea tinerei este cu atât mai mare cu cât procurorii au decis s-o cerceteze în libertate pe şoferiţa vinovată.

„Târgoviştea poartă ie“, sâmbătă, lângă Moara de Lemn
Evenimentul cultural „Târgoviştea poartă ie’’ organizat de Consiliul Judeţean Dâmboviţa,  prin Centrul Judeţean de Cultură Dâmboviţa, le va oferi anul acesta dâmboviţenilor prilejul de a se bucura de o expoziţie de artă populară.

Ziua Universală a iei este sărbătorită la Curtea Domnească. Expoziţie inedită
Cu ocazia Zilei Universale a Iei, Consiliul Judeţean Dâmboviţa şi Complexul Naţional Muzeal ”Curtea Domnească” Târgovişte, organizează expoziţia etnografică „Ia românească – unitate şi continuitate”, în cadrul căreia vor putea fi admirate iile purtate pe meleaguri româneşti.

Echipă de fotbal de Liga a III-a în Pucioasa. Hagi va trimite jucători din pepiniera proprie în oraşul - staţiune
Pucioasa va avea echipă de fotbal din acest sezon, în liga a 3-a. Autorităţile locale au anunţat transformarea AS FC Aninoasa în AS FC Pucioasa. La echipă ar putea ajunge inclusiv fotbalişti de la Academia lui Hagi.

Casa Armatei va fi predată Consiliului Judeţean. Clădirea va fi reabilitată şi va deveni un centru cultural nou
Ministerul Apărării va renunţa la Casa Armatei din Târgovişte. Prezent joi, în Dâmboviţa, ministrul Mihai Fifor a spus că ministerul acceptă preluarea clădirii Casei Armatei din Târgovişte de către Consiliul Judeţean Dâmboviţa pentru a o reabilita.

Cum să-ţi atingi obiectivele fixate de Anul Nou. Statistica arată că doar 8% din populaţia planetei reuşeşte să facă ce şi-a propus în noaptea dintre ani
Statisticile arată că doar 8% dintre oamenii de pe glob îşi ating efectiv obiectivele stabilite. Potrivit Universităţii din Scranton SUA, 92% dintre cei care şi-au stabilit obiectivele de Anul Nou nu reuşesc niciodată să le atingă.

Ministerul Apărării anunţă înfiinţarea unui liceu tehnic militar, pentru asigurarea forţei de muncă specializată
Aflat într-o vizită de lucru în judeţul Dâmboviţa, Ministrul Apărării, Mihai Firor, a anunţat că Centrul 185 Mentenanţă „Radu cel Mare” din Târgovişte va beneficia de investiţii importante pentru a deveni unul de referinţă pentru armată, în condiţiile în care industria de apărare din judeţ va fi revigorată cu fonduri de la Minister. De asemenea, a anunţat că MApN va înfiinţa un liceu tehnic militar pentru asigurarea forţei de muncă specializată.

Ministrul Apărării spune că în 2020 România ar putea avea cel mai modern transportor blindat amfibiu din Europa
Ministrul Apărării Naţionale, Mihai Fifor, a declarat, joi, la Târgovişte, că România va produce în 2020 cel mai modern transportor blindat amfibiu din Uniunea Europeană. Transportorul Agilis se va construi aproape integral la Moreni. La solicitarea Ministerului Apărării Naţionale, Parlamentul a aprobat, miercuri, demararea procesului de realizare a prototipurilor viitoarelor transportoare blindate amfibii 8×8 pentru Armata Română.