adevarul

 

Ziarul adevarul de azi - adevarul de seara - adevarul online

Ziare romanesti recomandate

Programul TV de Azi

Mutari Internationale

Stiri locale din Adevarul Targoviste

(P) Asigurari RCA - cel mai bun pret

Ziarul Adevarul Targoviste - Ultimele stiri Adevarul Targoviste - 26.03.2017

România accelerează achiziţia de transportoare blindate de la Moreni. Când ar urma să fie produs TBT 8x8 pentru armata română
Transportorul blindat de la Moreni pare să devină un proiect viabil. Armata are în plan să comande încă din acest an 272 de transportoare blindate, aproape jumătate din achiziţia totală de 600 de bucăţi.

Festivalul One World Romania: De 10 ani în Europa, de 10 ani pe ecrane
Ce s-a întâmplat cu Europa şi cu noi între 2007 şi 2017? Acum 10 ani, România era primită în Uniunea Europeană şi o largă majoritate de români simţea că aceasta era singura cale spre prosperitate şi spre o societate bazată pe valori.

„Ziua Mondială  Împotriva Tuberculozei”. Statistici alarmante ale OMS
Raportul Global pentru Tuberculoză din 2016 al OMS arată că 49 milioane de vieţi au fost salvate prin diagnostic efectiv şi tratament în perioada 2000-2015. În anul 2015, 10,4 milioane de persoane aveau tuberculoză (5,9 milioane au fost bărbaţi, 3,5 milioane femei şi 1 milion copii).

Curs de gravură dedicat copiilor, la Casa Atelier Gabriel Popescu
Consiliul Judeţean Dâmboviţa a desfăşurat un curs de iniţiere în arta gravurii dedicat copiilor la Casa Atelier Gabriel Popescu, în ideea creşterii atractivităţii turistice a muzeului, cu intenţia reînvierii artei gravurii, promovarea artei gravurii şi a personalităţii gravorului Gabriel Popescu.

VIDEO Poliţiştii care asigurau paza la cele două licee ameninţate cu bombă nu ştiau că e vorba despre o situaţie reală
Au crezut că participă la un exerciţiu de rutină. Poliţiştii dâmboviţeni care au asigurat zona la cele două licee din Târgovişte ameninţate cu bombă în această dimineaţă, nu ştiau că participă la o situaţie reală.

UPDATE Alertă cu bombă în două licee din Târgovişte. Elevii şi cadrele didactice au fost evacuaţi. SMS-urile de ameninţare au fost făcute publice FOTO
Sute de elevi şi cadre didactice de la două licee din Târgovişte au fost evacuaţi, iar cursurile au fost suspendate, vineri dimineaţă, după ce inspectoratele de poliţie şi jandarmi au fost anunţate că în cele două unităţi de învăţământ au fost amplasate bombe. Autorităţile au terminat verificările în primul liceu, nefiind depistat niciun pericol.

Aviz favorabil de la CNI pentru stadionul de la Târgovişte. Câte locuri sunt prevăzute şi cât va costa noua arenă
Târgovişte intră pe harta ţării cu stadioane luxoase. Fosta Cetate de Scaun va avea un stadion de lux construit din bani publici, după ce Compania Naţională pentru Investiţii (CNI) a dat un aviz favorabil.

Marş pentru viaţă, sâmbătă, la Targoviste
Sâmbătă, chiar de Buna Vestire, la Târgovişte, Asociaţia Studenţi pentru Viaţă, Asociaţia Pro Vita Târgovişte şi A.S.C.O.R., împreună cu Arhiepiscopia Târgoviştei, vor organiza Marşul pentru viaţă, sub genericul Ajută Mama şi Copilul! Ei depind de tine!

Figură frumoasă făcută de elevii lui Dan Mocanu în Rusia
Succes total pentru elevii lui Dan Mocanu, la una dintre cele mai tari competiţii de K1 din Rusia, Tatneft, din oraşul Kazan. Cristian Ristea şi Robert Stoica şi-au bătut fără probleme adversarii şi merg în etapa următoare a competiţiei, care va avea loc în luna iulie.

Zeci de medalii pentru CS Târgovişte, la Campionatul Naţional de Karate Shito Ryu
Sâmbătă, 11 Martie 2017, la Sala Sporturilor ”Romeo Iamandi” din Buzău, a avut loc cea de a XX-a ediţie a Campionatul Naţional de Karate Shito Ryu, competiţie aniversară organizată de către Federaţia Română de Karate.

Cum apare apneea în somn, afecţiune care poate fi fatală. Cauzele cele mai banale, care pot fi evitate cu lejeritate
Apneea este o întrerupere temporară a respiraţiei. Persoanele care suferă de apnee în somn se opresc din respirat în mod repetat în timpul somnului, pentru intervale cuprinse între câteva secunde şi chiar mai mult de un minut.

Cum să evitaţi înşelăciunile pe internet. Recomandările Poliţiei
Poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Târgovişte au fost sesizaţi de o tânără de 26 de  ani, din localitate, cu privire la faptul că a fost înşelată. Din cercetări a reieşit că aceasta ar fi primit printr-o firmă de curierat un telefon mobil pe care l-ar fi comandat de pe un site destinat comerţului online şi pentru care ar fi plătit 450 de lei.

O nouă rundă de discuţii pentru dezvoltarea zonei montane din Bucegi
Joi, 23 martie 2017, la sediul Consiliului Judeţean Dâmboviţa, a avut loc o întâlnire de lucru a reprezentanţilor Consiliului Consultativ de Administrare al Parcului Natural Bucegi (CCA – PNB). Principalul obiectiv al întrunirii a vizat îmbunătăţirea procesului de funcţionare a mecanismului consultativ, responsabil cu administrarea intereselor comunităţilor locale în ceea ce priveşte dezvoltarea durabilă a zonei montane.

Pompierii dâmboviţeni plantează copaci la Lucieni în "Luna Pădurii"
"Luna Pădurii", eveniment anual ce se desfăşoară în perioada 15 martie – 15 aprilie, este unul din cele mai importante evenimente în domeniul silvic şi ecologic. Anul acesta şi pompierii dâmboviţeni au ales să participe.

60 de ani de la semnarea Tratatelor de la Roma
În urmă cu şaizeci de ani, la Roma, au fost puse bazele Europei pe care o cunoaştem astăzi, inaugurându-se astfel cea mai lungă perioadă de pace din istoria scrisă a acestui continent.