adevarul

 

Ziarul adevarul de azi - adevarul de seara - adevarul online

Ziare romanesti recomandate

Programul TV de Azi

Mutari Internationale

Stiri locale din Adevarul Targoviste

(P) Asigurari RCA - cel mai bun pret

Ziarul Adevarul Targoviste - Ultimele stiri Adevarul Targoviste - 20.10.2017

Cine a inventat cifra zero, cu ajutorul căreia s-au pus bazele matematicii şi fizicii moderne
Deşi oamenii au înţeles întotdeauna conceptul de nimic, conceptului de zero i-au trebuit secole bune din istoria omenirii pentru a deveni ceea ce este în ziua de azi. S-a dezvoltat pe deplin în India, în jurul secolului IV, poate cu câteva secole mai devreme chiar. Astăzi, zero, atât ca număr, cât şi ca un concept care înseamnă absenţa oricărei cantităţi, ne permite să realizăm calcule, să facem ecuaţii complicate şi să inventăm computere.

Invitaţie pe un şantier arheologic, acolo unde au fost descoperite estigiile unui sat preistoric, de epoca eneolitită
În perioada 23 - 25 octombrie 2017, între orele 10.00 – 13.00, Consiliul Judeţean Dâmboviţa şi Complexul Naţional Muzeal „Curtea Domnească“ Târgovişte vă invită să descoperiţi vestigiile unui sat preistoric, de epoca eneolitită (eneo = cupru; litic = piatră), în cadrul unor vizite ghidate.

Muzeul de Istorie din cadrul Complexului Naţional Muzeal ”Curtea Domnească” va fi închis timp de 10 zile
Muzeul de Istorie din cadrul Complexului Naţional Muzeal ”Curtea Domnească” va fi închis timp de 10 zile, în perioada 22 - 31 octombrie pentru amenajarea expoziţiei „Aurul şi argintul antic al României”.

FOTO VIDEO Un cercetător ştiinţific şi un profesor de muzică şi religie, pe scena Crizantemei de Aur, în prima seară
Norocoşii care au putut lua parte la spectacolul din prima seară a Crizantemei de Aur 2017, au avut parte de surprize. O profesoară, dar şi un cercetător de la Centrul Judeţean de Cultură Dâmboviţa au urcat pe scena festivalului.

Vizita reprezentanţilor UNESCO la sediul Consiliului Judeţean Dâmboviţa
Autorităţile judeţului Dâmboviţa au primit, joi, vizita reprezentanţilor UNESCO, prezenţi în municipiul Târgovişte cu prilejul celei de-a 50-a ediţii a Festivalului Naţional de Interpretare şi Creaţie a Romanţei Româneşti „Crizantema de Aur”, desfăşurat sub patronajul Comisiei Naţionale a României pentru UNESCO.

Contractul cu Supercom nu se va prelungi. Autorităţile trebuie să organizeze licitaţie pentru gestionarea gunoiului
Adunarea Generală a Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară „Reabilitarea Colectării, Transportului, Depozitării şi Prelucrării Deşeurilor Solide în Judeţul Dâmboviţa” a decis, joi, să nu prelungească contractul cu Supercom, firma care se ocupă în acest moment de gestionarea gunoiului în judeţul Dâmboviţa.

VIDEO Un pui de urs a fost observat în Hulubeşti, la câteva zile după ce a alergat printr-un cartier din Găeşti
După ce i-a îngrozit pe locuitorii din Găeşti, în noaptea de sâmbătă spre duminică, un pui de urs a dat târcoale caselor din Hulubeşti. Animalul a fost filmat în această dimineaţă de doi tineri, care au postat imaginile pe Facebook.

Muzeul romanţei, unic în ţară, inaugurat la Târgovişte
Ieri, la Târgovişte, a fost inaugurat Muzeului Romanţei sub patronajul Federaţiei Asociaţiilor, Centrelor şi Cluburilor UNESCO din Europa şi America de Nord.

Facebook advertising sau email marketing? Care variantă este mai bună pentru dezvoltarea unei afaceri sau pentru popularizarea unui blog
Fie că vorbim de un blog, de o companie care înregistrează anual milioane de euro din vânzări sau pur şi simplu de un site de nişă, toate au nevoie de promovare, iar noile tendinţe de marketing în social media pot îmbunătăţi cifra de afaceri a multor companii sau chiar numărul de vizitatori.

FOTO Creşte preţul merelor din cauza producţiei slabe de anul acesta
Este forfotă mare în livezile de pe Valea Dâmboviţei. Culesul merelor şi perelor este în toi, iar producătorii spun că producţia este una extrem de slabă. Din cauza această şi Frumosul de Voineşti va fi mai scump în pieţe.

Liber în dosarul „tancul rusesc“, Ion Dumitru o vrea la închisoare pe Rovana Plumb. „În PSD e un canibalism în care unii îi mănâncă pe alţii“
Scăpat de închisoare după ce a fost acuzat că a cumpărat un tanc rusesc, vopsit în roz, pe când era director la Romsilva, la un preţ de 1.744 de ori mai mare, Ion Dumitru, fost deputat de Dâmboviţa, îşi cere salariile restante şi vrea să o vadă la închisoare pe Rovana Plumb, deputat  PSD de Dâmboviţa.

Aproape 600 de locuri de muncă vacante sunt puse la dispoziţia absolvenţilor
Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Dâmboviţa, în parteneriat cu Consiliul Judeţean, organizează, vineri, Bursa Locurilor de Muncă pentru Absolvenţi. Acţiunea are loc, de la ora 10.00, la Clubul Studenţilor din Târgovişte şi au confirmat participarea 37 de agenţi economici.

Planul roşu de intervenţie, testat de ISU Dâmboviţa în inima Munţilor Bucegi
ISU Dâmboviţa desfăşoară joi , 19 octombrie, un exerciţiu amplu în Munţii Bucegi, care are scopul de a testa "viabilitatea Planului Roşu de intervenţie al judeţului Dâmboviţa în cazul unui accident major pe căile de transport rutier şi a modului de aplicare a Procedurii privind managementul informaţiilor şi coordonarea resurselor în cazul intervenţiilor în zona montană”.

Voluntariatul în astronomie, tot mai căutat de tinerii dornici să descopere tainele astrelor
Societatea Astronomică Română de Meteori - SARM, asociaţie de tradiţie în spaţiul românesc, având experienţă de 24 de ani în derularea de activităţi desfăşurate pe bază de voluntariat, derulează proiectul „Voluntariat în astronomia de tineret”.

Armata Română şi achiziţia de transportoare blindate. Sindicalist de la Moreni: „Cine va da cele 68 de milioane şi cum?“
Ministerul Apărării a anunţat că va cumpăra două transportoare blindate - Piranha 5 şi Agilis. Primele vehicule americane produse de General Dynamics vor intra în dotarea forţelor române până la sfârşitul anului, potrivit TVR. Mihai Fifor a declarat la postul public că armata va cumpăra în viitor şi un alt tip transportor, care va fi produs la Moreni, în colaborare cu producătorul german Rheinmetall.