adevarul

 

Ziarul adevarul - adevarul de seara - adevarul online

Ziare romanesti recomandate

Abonare newsletter ziarele.com

Adresa de e-mail:


Mutari Internationale

Stiri locale din Adevarul Targoviste

(P) Asigurari RCA - cel mai bun pret

Ziarul Adevarul Targoviste - Ultimele stiri Adevarul Targoviste - 30.06.2016

Legenda puţin ştiută a „Stejarului de 1.000 de ani”, la umbra căruia s-au odihnit Mihai Viteazul şi Neagoe Basarab
Dacă mergi în comuna Tătărani, sat Gheboieni, şi întrebi de „stejarul de 1000 de ani“, toată lumea te îndrumă exact către el. Au auzit până şi copiii de celebrul arbore care atrage ca un magnet turiştii dornici de aventură şi de răcoarea pădurii.

Tabăra de vară de astronomie şi astrofotografie în Dâmboviţa
Societatea Astronomică Română de Meteori vă invită să descoperiţi misterele cerului nopţii şi farmecul astrofotografiei în cadrul taberei PERSEIDE 2016 (1) – Şcoala de vară pentru copii şi tineret de iniţiere în astronomie şi fotografie.

CEX al PSD, la Târgovişte. Sunt luate în discuţie relaţiile cu Guvernul sau UNPR
Liderii centrali şi preşedinţii de organizaţii PSD se întrunesc, joi, la Târgovişte, într-o şedinţă a Comitetului Executiv Naţional , în care vor discuta despre majorităţile făcute de partid în consiliile judeţele şi locale, relaţia cu Guvernul şi cu UNPR, în perspectiva alegerilor parlamentare.

Un bărbat a ajuns la închisoare după ce a a furat maşina vecinului şi s-a oprit direct în gard. Era băut şi nu avea permis
Un bărbat de 31 de ani, din Şelaru, s-a ales cu dosar penal şi a fost reţinut de poliţie după ce a crezut de cuviinţă să facă o plimbare cu maşina vecinului, fără ştirea acestuia. Bărbatul, băut bine, s-a urcat la volan deşi nu avea permis de conducere.

Morenarii cer semafoare în oraş, printr-o petiţie
Locuitorii municipiului Moreni sunt adesea deranjaţi de modul haotic în care se circulă pe străzile oraşului. Câteva sute de morenari au semnat o petiţie prin care ei cer Consiliului Local al municipiului Moreni să amplaseze semafoare în oraş.

Evaluare Naţională 2016. Părinte: "Când am auzit de geometrie m-am speriat puţin"
Peste 4000 de absolvenţi de clasa a VIII-a din Dâmboviţa au susţinut, miercuri, proba scrisă la Matematică, ultima probă din cadrul Evaluării Naţionale 2016. La subiectul al III-lea, elevii au avut de calculat aria unui triunghi şi aria unei prisme, dar şi de demonstrat perpendicularitatea a două plane.

Noul model al cărţii de identitate a maşinii, eliberat de RAR după epuizarea celor existente
Registrul Auto Român va elibera noile cărţi de identitate a vehiculului după epuizarea celor deja tipărite, estimată la finele acestui an.

UVT intensifică parteneriatele cu instituţii din Norvegia prin proiectul ISOSTUD+
Un grup de 30 de studenţi ai Universităţii ”Valahia” au realizat o vizită de studiu în Norvegia, în perioada 11 – 14 iunie 2016 în cadrul activităţilor Plus ale proiectului ISOSTUD.

ANI: Un fost şi actual primar din Dâmboviţa, aflat în incompatibilitate
Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a constatat starea de incompatibilitate a unui primar din Dâmboviţa întrucât, în perioada 21 iunie 2012 - 11 octombrie 2013, a deţinut simultan funcţia de primar şi calitatea de comerciant persoană fizică.

Sfârşit tragic pentru un cioban şi mai multe oi în Munţii Bucegi. Au fost loviţi de trăsnet
Un cioban a murit, marţi, în timp ce se afla cu oile pe munte. Potrivit autorităţilor, acesta a fost lovit de trăsnet în zona Rătei, din Masivul Montan Bucegi. La fel s-a întâmplat şi cu oile sale.

A 6-a expediţie în Canare pentru Societatea Astronomică Română de Meteori
Societatea Astronomică Română de Meteori (SARM) organizează a 6-a expediţie românească în insulele Canare în perioada 28 iunie – 10 iulie 2016, intitulată "Cer, natură şi civilizaţie pe tărâmuri exotice". La expediţie participă 26 de persoane: 24 din România (între care 5 din Târgovişte) şi 2 americani.

32 de premii într-un singur weekend pentru "Clubului Victorioşilor"
Componenţii "Clubului Victorioşilor" au realizat în weekendul abia încheiat un record greu de egalat. Au obţinut 32 de premii, iar cele mai multe au venit de la "Lira Litoralului" - ediţia a XVII-a, desfăşurată în staţiunile Venus şi Cap Aurora. Echipajul a fost numeros, fiind alcătuit din 9 copii şi tineri.

Caravana mobilităţii si traiului independent ajunge în judeţul Dâmboviţa
În perioada 27 iunie-1 iulie, Fundaţia Motivation România furnizează servicii gratuite de evaluare a sănătăţii şi a nevoii de sprijin social pentru tinerii cu dizabilităţi locomotorii din judeţul Dâmboviţa şi judeţele vecine.

„O vară de poveste” la Centrul de Cultură Dâmboviţa
Centrul Judetean de Cultură Dâmboviţa oferă şi anul acesta o opţiune inedită pentru vacanţa de vară. A 5-a ediţie a Taberei de Creaţie „O vară de poveste” va începe luni, 4 iulie şi timp de 4 zile va grupa ateliere de mic artizanat, pictură, icoane pe sticla, cusături, olărit.