adevarul

 

Ziarul adevarul - adevarul de seara - adevarul online

emag evomag ecco fashionup otter matar

(P) Asigurari RCA - cel mai bun pret


Ziarul Adevarul Targoviste - Ultimele stiri Adevarul Targoviste - 10.02.2016

Povestea cruntă a bătrânilor săraci şi bolnavi din Pucioasa, forţaţi să plătească cărăuşi pentru apa potabilă
Lipsa apei potabile pare un chin nesfârşit pentru cei 26.000 de abonaţi din zona de nord a judeţului Dâmboviţa. Cel mai greu se descurcă persoanele în vârstă şi copiii. De aproape o lună, locatarii din Pucioasa, dar şi miile de bonaţi din alte patru comuna învecinate – Vulcana Pandele, Vulcana Băi, Doiceşti şi Brăneşti, sunt nevoiţi să cumpere apă pentru consum şi mâncare, sau să aştepte cisternele care aduc apă potabilă.

Top 40 Forbes. Târgovişte, oraş bun pentru dezvoltarea unei afaceri. Pe ce loc se află fosta Cetate de Scaun
Municipiul Târgovişte apare în Publicaţia Forbes, într-un top care enumeră cele mai bune 40 de oraşe din România în care să derulezi o afacere. Topul este condus, în ordine, de Timişoara, Cluj şi Bucureşti. Târgovişte a devansat oraşe precum Mircurea Ciuc, Piatra Neamţ sau Satu Mare.

Sala Sporturilor din Târgovişte, prădată de hoţi. A fost furată aparatura electronică
Hoţii au dat spargerea la Sala Sporturilor din Târgovişte. Persoane necunoscute au forţat intrarea în sală pe o uşă laterală cu o rangă, în noaptea de marţi spre miercuri. A fost furată aparatura electronică folosită la controlul tabelei de marcaj.

Linkuri Sponsorizate

Închis aproape o lună, Bazinul de înot din Târgovişte se redeschide
Bazinul de înot din Microraionul III, din Târgovişte, a fost redeschis, după ce conducerea Clubului Sportiv Municipal Târgovişte a anunţat că au fost rezolvate problemele legate de clorinarea apei. Bazinul va fi redeschis pentru publicul larg începând cu ziua de mâine, 11 februarie. Activitatea se va desfăşura în condiţii normale, după programul zilnic, în intervalul orar 10.00 – 21.30.

Bilanţ 2015: 238 de persoane descoperite muncind la negru şi amenzi de 10 miliarde date de ITM Dâmboviţa, pentru munca la negru
Recoltă bogată pentru ITM Dâmboviţa în 2015. Au fost descoperite 238 de persoane fără nicio formă de angajare la 82 de angajatori dâmboviţeni. Cele mai multe au fost găsite muncind în domeniile construcţiilor, al fabricării produselor de patiserie sau restaurantelor.

Dâmboviţa: Oferta cursurilor de formare profesională şi situaţia locurilor de muncă
Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Dâmboviţa organizează în această lună mai multe cursuri de formare profesională în domenii cum sunt, cormeţul, gastronomia sau turismul. De asemenea, aproape 400 de locuri de muncă sunt vacante, săptămâna aceasta, în Dâmboviţa.

Cupa YouthBank Târgovişte la baschet
Fundaţia Comunitară Dâmboviţa, prin programul YouthBank Târgovişte, vă invită, sâmbătă, 13 februarie 2016, ora 9,00, în sala de sport a Şcolii Tudor Vladimiresu din Târgovişte la Cupa YouthBank la baschet 3x3. Este un eveniment destinat tuturor iubitorilor de sport. Ai posibilitatea să practici câteva ore de sport, să socializezi şi să cunoşti tinerii liceeni din echipa YouthBank locală.

Cum a apărut curtea de juraţi în Valahia. Oameni de rând, aleşi pentru a decide în cazuri de crimă, după modelul francez
Curţile de juraţi au luat fiinţă în virtutea Legii pentru formarea curţilor de juraţi din 16 iulie 1868, deşi instituţia juraţilor este menţionată în Codul de procedură penală promulgat la 2 dec. 1864. În conformitate cu legea din 1868, s-a format şi la Târgovişte o curte de juraţi care a funcţionat, pentru început, în sediul primăriei oraşului.

Reţeta romilor din Dâmboviţa să-şi ridice vile acasă: „Am fost în Suedia la furat, la muncă, la cerşit. Îmi puneam basmaua la gură şi ziceam aşa: «Please, coroana»!”
Ţiganilor din Odobeşti, judeţul Dâmboviţa, le merge atât de bine, încât comuna este un imens şantier. Casele s-au înmulţit ca ciupercile după ploaie, iar primăria, pentru a face faţă acestui fenomen, a disponibilzat o suprafaţă mare de teren.

Rovana Plumb, deputat de Dâmboviţa, înlocuită de la conducerea CN al PSD, cu Constantin Niţă, de la Braşov
Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a luat decizia de a o schimba pe Rovana Plumb, deputat de Dâmboviţa, din fruntea Consiliului Naţional al patidului. Rovana va fi înlocuită cu deputatul Constantin Niţă, şeful PSD Braşov.

Deputatul Ion Stan este susţinut în cadrul a două mitinguri în Nucet şi Târgovişte. Stan a fost condamnat la închisoare cu executare pentru trafic de influenţă
Condamnat la închisoare cu executare pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă, deputatul PSD de Dâmboviţa Ion Stan este încă foarte iubit în comuna natală, Nucet. Fostul preşedinte al organizaţiei Dâmboviţa va fi susţinut în cadrul unui miting anunţat pentru data de 11 februarie, ora 13.00, în faţa Stadionului comunal Nucet.

Sorana Cârstea e pe val. Câte poziţii a urcat în topul mondial
Tenismena târgovişteanca Sorana Cârstea pare să îşi reintre în formă. Ea a înregistrat un salt impresionant în clasamentul WTA, dat publicităţii luni.

Conflictele şcolare ar putea fi rezolvate cu ajutorul medierii
Corpului Profesional al Mediatorilor din Dâmboviţa a găsit o metodă excelentă de a rezolva conflictele care apar în mediul şcolar. Organizaţia a semnat, vineri, un protocol de colaborare cu Colegiul Naţional ”Vladimir Streinu” din Găeşti şi cu Asociaţia de Părinţi Vladimir Streinu ”Junior 13”.

Cătălin Voicu ar putea fi eliberat din cauza întârzierii cu care se operează în Monitorul Oficial. Decizia va fi luată de Tribunalul Dâmboviţa
Tribunalul Dâmboviţa judecă, vineri, 12 februarie, dosarul în care fostul senator PSD, Cătălin Voicu, condamnat la 7 ani de închisoare pentru corupţie, ar putea fi eliberat condiţionat. Voicu se bazează pe cele şase ”lucrări ştiinţifice” scrise în spatele gratiilor.

Ororile la care a fost supusă o româncă plecată la muncă în Italia. Violată, sedată, bătută şi obligată să-i mănânce fecalele „stăpânului”: „Nu meriţi să trăieşti!”
Un caz terifiant, care îi are drept protagonişti pe doi români, a îngrozit Italia. Un bărbat din localitatea dâmboviţeană Găeşti a oripilat presa din Italia, după ce a violat o româncă de 42 de ani, pentru a o obliga să se prostitueze. De parcă nu ar fi fost de ajuns, bărbatul în vârstă de 30 de ani a urinat pe femeie şi a bătut-o, înregistrând totul.