adevarul

 

Ziarul adevarul de azi - adevarul de seara - adevarul online

Ziare romanesti recomandate

Programul TV de Azi

Mutari Internationale

Stiri locale din Adevarul Targoviste

(P) Asigurari RCA - cel mai bun pret

Ziarul Adevarul Targoviste - Ultimele stiri Adevarul Targoviste - 19.03.2018

FOTO VIDEO Imagini scandaloase pe reţelele sociale. Pod tranzitat de vehicule grele, reparat cu placaj, cauciuc şi cuie
O idee „măreaţă" a unor muncitori a devenit virală pe reţelele de socializare. Constructorul care se ocupă de reparaţia unui pod deteriorat, la ieşirea din Târgovişte, a folosit o bucată de placaj, peste care a montat un cauciuc. Pentru a fi siguri că improvizaţia rezistă, muncitorii au bătut şi cuie.

FOTO VIDEO Dezastrul de la Văleni. Casele se "scufundă" pe zi ce trece. Comănescu: "cred că vor mai fi şi alte familii evacuate"
O alunecare de teren pune în pericol un sat întreg, după ce 11 case au fost distruse în Văleni de Dâmboviţa. Trei familii au fost deja evacuate de autorităţi, însă numărul lor ar putea creşte. Oamenii spun că plouă în continuu de patru zile, iar dealul nu dă semne că se stabilizează. Practic, pământul este ca o pernă pe apă.

Primarul Târgoviştei, despre centura oraşului: „Într-o lună mă lămuresc dacă boala asta e moarte sigură“
Centura Municipiului Târgovişte este departe de finalizare, deşi până la 31 decembrie 2018 proiectul ar fi trebuit să fie gata. Primarul Cristian Stan a declarat că lucrările sunt întârziate cu 50% şi a transmis un avertisment către firma care a câştigat proiectul să se apuce de treabă: să recupereze diferenţa de 50% în următoarele 30 de zile.

FOTO A început deszăpezirea drumului asfaltat de la Bolboci. Peisaj de poveste
Autorităţile au început deszăpezirea drumului asfaltat care înconjoară Lacul Bolboci din Munţii Bucegi. Aceasta este prima măsura, din cele ce vor urma, în vederea redeschiderii muntelui pentru turiştii Staţiunii Padina - Peştera.

Inspectorii sanitar-veterinari au început controalele în pieţe şi magazine, în apropierea Paştelui
Mai este puţin până la Paştele iar Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Dâmboviţa a dispus intensificarea controalelor pentru verificarea condiţiilor de igienă în care sunt produse, depozitate, transportate şi valorificate carnea de miel, ouăle şi alte alimente de origine animală şi nonanimală.

VIDEO Top 5 cele mai luxoase staţiuni turistice din Thailanda. Imagini fabuloase din paradisul nisipului alb
Un adevărat paradis al nisipului alb, al apelor cristaline şi al peisajelor dramatice, plajele tropicale ale Thailandei sunt renumite în întreaga lume pentru frumuseţea lor.

FOTO VIDEO Autorităţile au evacuat mai multe familii în urma unei alunecări de teren în Văleni Dâmboviţa
În urma precipitaţiilor abundente căzute în ultima perioadă în judeţul Dâmboviţa, vineri, 16 martie, s-a reactivat alunecarea de teren din satul Văleni Dâmboviţa, în punctul Lunca, pe o lăţime de aproximativ 300 de metri, ce a afectat un număr de 11 gospodării.

VIDEO Cele mai bune exerciţii pentru braţe puternice şi bicepşi clar definiţi
Dacă îţi pui voinţa în mişcare şi reuşeşti să intri într-o sală de forţă nu doar pentru a alerga pe o bandă, trebuie să incluzi în programul de antrenament şi aceste exerciţii ideale pentru braţe puternice şi bicepşi definiţi.

FOTO Dezastrul provocat de inundaţii în zona de câmpie a României. Care sunt culturile agricole cel mai grav afectate
Agricultorii s-au bucurat de zăpada căzută săptămâna trecută, însă, în urma temperaturilor ridicate, câmpurile s-au umplut de apă şi a apărut fenomenul de băltire. Cele mai afectate sunt culturile de păioase, care riscă să fie compromise în totalitate dacă va continua să plouă.

146 de unităţi locative pentru tineri în cartierul Sagricom, din Târgovişte
Au început să se vadă primele rezultate în cartierul Sagricom, pe şantierul ANL care vizează finalizarea celor 146 de unităţi locative pentru tineri. După ce au fost abandonate timp de 10 ani, lucrările de construcţie în zona ANL Sagricom au fost reluate în toamna anului trecut.

Apa se retrage cu greu. Pompierii au fost solicitaţi să scoată apa din mai multe gospodării
Bazinele hidrografice Homorodul Mic şi Homorodul Mare din judeţele Harghita şi Braşov au fost  sub cod roşu de inundaţii, conform unei alte avertizări emise de Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA). Şi în Dâmboviţa au fost probleme în urma precipitaţiilor. Pompierii au fost solicitaţi să intervină Gura Foii, Moreni, Gemenea, Priseaca sau Doiceşti unde mai multe locuinţe, străzi şi curţi au fost inundate.

O nouă staţiune turistică de interes naţional în România. Decizia Guvernului deschide calea spre noi investiţii, anunţă autorităţile
Guvernul a aprobat, astăzi, atestarea unor localităţi sau părţi din localităţi ca staţiuni turistice de interes naţional sau local şi modificarea anexei nr.5 la Hotărârea Guvernului nr.852/2008 pentru aprobarea normelor şi criteriilor de atestare a staţiunilor turistice. Pe lista staţiunilor turistice de interes naţional se află şi Zona Peştera-Padina, din comuna dâmboviţeană Moroeni.

FOTO Zeci de somaţii primite de şoferi din partea Poliţiei Locale Târgovişte
Poliţia Locală a făcut ordine într-una dintre cele mai mari parcări din Târgovişte. Vorbim de parcarea de lângă cimitirul Simuleasa, din microraionul XII, în care şoferii parcau la întâmplare de mai bine de doi de când a fost dată în folosinţă.

Noi acuzaţii la adresa Poliţiei din Dâmboviţa: „Toţi oamenii de la Poliţie s-au pus pe criterii politice“
Familia tinerei ucise de către subofiţerul Florin Oprea în coafor spune că sediul Poliţiei Titu a fost ocupat, în ultimii ani, de oameni ai legii numiţi pe criterii politice. Intervenţia la timp a autorităţilor poate că ar fi evitat această tragedie, însă poliţiştii au fost ocupaţi să se "spele" unii pe alţii, spun părinţii îndureraţi.

Calea ferată Târgovişte - Pietroşiţa, distrusă de o alunecare de teren
Traficul feroviar este blocat pe secţia de cale ferată 904 care face legătura între Târgovişte şi Pietroşiţa, din nordul judeţului Dâmboviţa, din cauza unei alunecări de teren.