adevarul

 

Ziarul adevarul de azi - adevarul de seara - adevarul online

Ziare romanesti recomandate

Programul TV de Azi

Mutari Internationale

Stiri locale din Adevarul Targoviste

(P) Asigurari RCA - cel mai bun pret

Ziarul Adevarul Targoviste - Ultimele stiri Adevarul Targoviste - 16.12.2017

FOTO VIDEO Peste 1.000 de persoane l-au aplaudat pe Regele Mihai şi au aruncat cu flori înspre trenul regal, la Titu
Peste 1.000 de persoane din mai multe localităţi ale judeţului Dâmboviţa au aşteptat convoiul regal pentru a-l saluta pentru ultima dată pe Regele Mihai. Oamenii au aplaudat în momentul în care trenul regal a încetinit în gara di Titu, au scandat "Regele Mihai" şi au aruncat cu flori.

Crăciunul, în vremea lui Constantin Brâncoveanu. „Casele erau cutrierate de servitorii Curţii, care adunau bacşişuri“
Ceremoniile eclesiastice în Valahia domnitorului Constantin Brâncoveanu sunt descrise în amănunt de secretarul său pentru limbile apusene, florentinul Anton Maria Del Chiaro. Acesta ne spune care erau obiceiurile valahilor în perioada Crăciunului şi cu ce daruri trebuiau să-l mulţumească pe conducătorul român diferitele etnii.

FOTO VIDEO Peste 200 de copii din secţiile Spitalul Judeţean, vizitaţi de Moş Crăciun
Peste 200 de copii internaţi în secţiile Spitalul Judeţean de Urgenţă din Târgovişte au fost colindaţi de elevii Seminarului Teologic din Târgovişte, iar Moş Crăciun le-a împărţit daruri.

Cele mai bune 10 filme de Crăciun din toate timpurile. Ce loc ocupă celebra serie „Singur acasă“
Vă prezentăm câteva „motive serioase“ pentru a sta în faţa televizoarelor în aceste zile şi de a urmări cele mai reuşite producţii cinematografice care au ca temă centrală Crăciunul.

O firmă turcească va crea o fabrică ce se întinde pe 11.000 de mp, pentru a veni în sprijinul Arctic Ulmi
Autorităţile judeţului Dâmboviţa au purtat, joi, discuţii cu acţionarii unei societăţi comerciale cu capital turcesc în legătură cu stadiul demersurilor privind înfiinţarea, în localitatea Văcăreşti, a unei fabrici destinate realizării de componente necesare în procesul de producţie al firmei Arctic de la Ulmi, acolo unde urmează să se construiască o fabrica de maşini de spălat rufe, maşini de spălat vase, cuptoare cu microunde.

Muntele sacru al dacilor, aproape de a ajunge „staţiune de interes naţional“. Ce ar urma să se întâmple în zona Padina-Peştera
Staţiunea Padina - Peştera din Munţii Bucegi, iubită de turişti pentru peisajul încă virgin, este pe drumul către declararea ca "staţiune montană de interes naţional".

VIDEO Autoturism cuprins de flăcări pe A1, la kilometrul 70
Pompierii din Dâmboviţa au intervenit, joi dimineaţa, pentru lichidarea unui incendiu izbucnit la blocul motor al unui autoturism care circula pe Autostrada Bucurşti - Piteşti (A1)

Efectul creşterii preţului la ouă. Aproximativ 30.000 de ouă, transportate ilegal, confiscate de poliţişti
Poliţiştii târgovişteni au depistat, miercuri, în traficul rutier un bărbat în timp transporta ilegal 27.000 de ouă. Întreaga cantitate de ouă a fost confiscată, iar conducătorul auto a fost sancţionat contravenţional, informează Inspectoratul de Poliţie Judeţean Dâmboviţa.

Impozitele şi taxele locale nu vor creşte în 2018, în Târgovişte
În şedinţa de Consiliu Local de miercuri a fost aprobată propunerea executivului potrivit căreia, în anul 2018, taxele şi impozitele nu se majorează în municipiul Târgovişte.

Percheziţii în Capitală şi alte 4 judeţe la comercianţii de ţigări şi obiecte pirotehnice
Percheziţii de amploare au fost făcute, miercuri, de poliţişti în Capitală şi în judeţele Ilfov, Buzău, Dâmboviţa şi Cluj. Omenii legii au găsit şi ridicat 280.000 de ţigarete, aproximativ 600.000 de bucăţi de articole pirotehnice, toate provenind din contrabandă.

Risc mare de producere a avalanşelor, la peste 1.800 de metri în Bucegi şi Făgăraş
Meteorologii au anunţat că riscul producerii unor avalanşe în Munţii Bucegi şi Făgăraş este mare. Salvamontiştii cer turiştilor care practică sporturi de iarnă să solicite informaţii despre starea traseelor şi să fie echipaţi.

FOTO Peisajul de care va avea parte convoiul regal pe drumul către Curtea de Argeş
Convoiul regal va avea parte de un peisaj nu tocmai demn pentru ceea ce a însemnat Regele Mihai pentru România. Trenul Regal cu sicriul Regelui Mihai I va sosi în Gara din Curtea de Argeş sâmbătă, 16 decembrie, la ora 17.30. Până acolo, însă, gările sunt dezolante.

Poliţiştii îi verifică pe comercianţii de pomi de Crăciun
Poliţiştii de la ordine publică, sub coordonarea Direcţiei de Ordine Publică – I.G.P.R., acţionează în această lună, pe drumurile publice şi pe cele forestire, în zonele împădurite cu răşinoase şi în pieţe, târguri, oboare sau alte locuri de comercializare, pentru prevenirea comiterii unor fapte ce contravin legislaţiei silvice, în ceea ce priveşte tăierea, transportul şi comercializarea pomilor de Crăciun.

Cum s-a transformat Moş Nicolae în Moş Crăciun şi ce alte nume a primit de-a lungul timpului simpaticul bătrân
Chiar dacă mitul poate varia de la zonă la zonă, în special în funcţie de clima din perioada Crăciunului, Moş Crăciun este imaginat ca fiind îmbrăcat într-un costum roşu, având o barbă lungă şi albă şi locuind în Finlanda sau în Canada.

Spitalul unde toţi pacienţii sunt trataţi şi consiliaţi să treacă peste greutăţi. „Nu ne place să vorbim despre moarte, dar toţi ne îmbolnăvim şi murim“
Secţia de Îngrijiri Paliative din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă din Târgovişte este locul unde pacienţi în fază terminală primesc alinare. Fie că vorbim de pacienţi oncologici sau suferinzi de orice altă boală cronică, cu toţii sunt primesc în fiecare zi zâmbete, respect şi un ambient plăcut în care medici şi aparţinători, deopotrivă, muncesc cot la cot pentru a le face mai uşoară pregătirea pentru „ultimul drum“.