adevarul

 

Ziarul adevarul - adevarul de seara - adevarul online

emag evomag ecco tinar fashionup otter matar

(P) Asigurari RCA - cel mai bun pret *** Haine online


Ziarul Adevarul Targoviste - Ultimele stiri Adevarul Targoviste - 07.07.2015

Rezultate Bacalaureat 2015 Dâmboviţa. Judeţul Dâmboviţa, sub media naţională
Rezultate BAC 2015. Ministerul Educaţiei a publicat rezultatele la examenului de Bacalaureat 2015. În acest an, la Dâmboviţa 3.944 de elevi au susţinut examenul naţional de Bacalaureat.

Danezu, interlopul care a nenorocit un poliţist, bănuit de omor în puşcărie
Danezu, interlopul care l-a nenorocit pe agentul Codruţ Oprea, poliţist al IPJ Dâmboviţa, după ce l-a lovit în cap cu o sticlă, a comis-o din nou. Acesta este bănuit de omor în puşcărie, după ce ar fi agresat un alt deţinut al Penitencirului Mărgineni, care, ulterior, a murit.

Turistă din Cehia, jefuită în Sinaia
O turistă din Cehia a trăit clipe de groază în România. Tânăra, în vârstă de 21 de ani, a fost jefuită în Sinaia. Dezorientată, fata a fost ajutată de o patrulă din cadrul Postului de Jandarmi Montani Peştera, după ce turist din Cehia a fost observată în zona  Cabanei Dichiu.

Linkuri Sponsorizate

Codul de îmbrăcăminte la Bucureşti acum 300 de ani: salbe de aur de diferite mărimi, „până la valoarea de 10 galbeni“
Porturile valahilor în secolul al XVIII-lea au fost descrise amănunţit de florentinul Anton Maria Del Chiaro Fiorentino, în cartea "Revoluţiile Valahiei". În lucrarea sa, Del Chiaro povesteşte că femeile valahe se purtau precum cele din Turcia sau Grecia.

FOTO VIDEO Celebrul cartof de Lunguleţu, afectat de secetă. Ţăranii spun că le-a scăzut producţia cu până la 50%
Celebrul cartof de Lunguleţu este greu încercat de secetă în acest an. Agricultorii spun că lipsa ploilor de primăvară i-a afectat serios, iar producţiile au scăzut şi cu 50%.  Pe lângă asta, nu îi ajută nici preţul, care este de doar 40 de bani/kg.

Cazul stâlpului înghiţit de clădire. Proprietarul spune că a cerut în repetate rânduri autorizaţie de mutare a stâlpului amplasat pe terenul său, dar nu i s-a dat
Directorul ARR Dâmboviţa, Trifu Marius Robertino, coproprietar al terenului şi clădirii în cauză, spune, într-o scrisoare remisă Adevărul, că a făcut mai multe solicitări la Primăria Târgovişte, dar şi la AITT, firma care administrează respectivul stâlp şi că a fost plimbat de la unii la alţii, fără ca cineva să îi dea avizul de mutare al stâlpului.

Curs de iniţiere în astronomie şi ştiinţe spaţiale pentru cadrele didactice
Cadrele didactice din învăţământul primar au ocazia de învăţa mai multe despre stronomie şi ştiiţele spaţiale în cadrul unui curs dedicat lor. Biroul European de Resurse pentru Educaţie Spaţială - România (ESERO România), în colaborare cu Societatea Astronomică Română de Meteori (SARM), organizează în perioada 14-17 iulie 2015 un curs de specialitate.

FOTO Bătrân plecat după ciuperci, dat dispărut. Jandarmii îl caută de trei zile
Un bătrân în vârstă de 72 de ani, din comuna dâmboviţeană Răzvad, este căutat de familie, rude dar şi de zeci de jandarmi, de mai bine de trei zile.  Bărbatul s-a dus în pădure să caute ciuperci, vineri dimineaţa. De atunci, însă, nimeni nu a mai dat de el.

Bărbatul care şi-a secţionat penisul, subiect în presa internaţională
Cazul bărbatului în vârstă de 57 de ani, din Târgovişte, care a ajuns în stare gravă la spital, după ce şi-a tăiat penisul cu un cuţit, a fost preluat de presa internaţională. "Depressed Romanian chops off his own penis in bizarre suicide attempt", notează Daily Mail.

Ministrul Culturii: Vom sprijini reabilitarea bisericilor monumente istorice din Dâmboviţa
Ministrul Culturii, Ioan Vulpescu, a declarat că va sprijini proiectele de reabilitare a monumentelor istorice din judeţul Dâmboviţa. Vulpescu a efectuat, vineri, o vizită de lucru la Palatul Brâncovenesc de la Potlogi, reabilitat cu fonduri europene, precum şi la mai multe biserici din judeţul Dâmboviţa care au nevoie de lucrări de reparaţii sau de restaurare a picturii.

Evadat de la Penitenciarul Găeşti, găsit după patru luni, în Spania
Un deţinut care evadase de la Penitenciarul Găeşti, din judeţul Dâmboviţa, în luna februarie, a fost găsit în Spania, la 1 iulie, în urma schimbului de informaţii prin intermediul Biroului Sirene din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională – Inspectoratul General al Poliţiei Române.

FOTO Unul dintre proprietarii clădirii care a înghiţit un stâlp, director la ARR Dâmboviţa
Târgoviştenii care tranzitează Microraionul IV se miră de construcţia care a răsărit peste noapte lângă un trotuar şi fac poze cu stâlpul înghiţit de clădire. Stâlpul cu pricina este plin de cabluri de internet, televiziune şi de curent electric. Stupoarea este cu atât mai mare cu cât clădirea aparţine unui director de instituţie publică.

La Târgovişte ar putea fi reînviată pista de cartodrom
În urmă cu peste 30 de ani la Târgovişte a fost construit un cartodrom, care, la momentul respectiv a găzduit chiar şi competiţii naţionale de profil. Primăria Târgovişte caută, în acest moment, soluţii pentru a putea construi o nouă pistă destinată iubitorilor acestui sport.

O femeie care atentează la siguranţa copiilor şi a mămicilor, circulă liberă prin Târgovişte
Poliţia din Târgovişte caută o femeie, posibil cu probleme psihice, care acostează mămici cu copii şi îi bruschează şi îi înjură. Mai multe mămici au povestit pe un grup format pe FB de păţaniiile prin care au trecut şi de spaima pe care au tras-o.

Subiecte Bacalaureat 2015 Geografie, Biologie, Chimie, Fizică Dâmboviţa
Bacalaureat 2015 Geografie, Biologie, Chimie, Fizică. Examenul de Bacalaureat 2015 se încheie astăzi cu probele scrise la Geografie, Biologie, Chimie şi Fizică. Subiectele la Bacalaureat 2015 Geografie, Biologie, Chimie, Fizică vor fi făcute publice după începerea examenului. Rezolvările subiectelor la  Geografie, Biologie, Chimie, Fizică vor putea fi urmărite şi pe adevarul.ro, după ora 12.00.