adevarul

 

Ziarul adevarul de azi - adevarul de seara - adevarul online

Ziare romanesti recomandate

Programul TV de Azi

Mutari Internationale

Stiri locale din Adevarul Targoviste

(P) Asigurari RCA - cel mai bun pret

Ziarul Adevarul Targoviste - Ultimele stiri Adevarul Targoviste - 25.09.2016

Un enterovirus, cauza îmbolnăvirii elevilor din Moreni
Din datele culese în timpul derulării anchetei epidemiologice, medicii suspicionează ca şi cauza a îmbolnăvirilor, circulaţia unui enterovirus. Probele biologice recoltate de la pacienţi au fost trimise pentru confirmare la Institutul Cantacuzino din Bucureşti, în acest moment fiind în lucru.

Cele mai tari 20 smartphone-uri din lume. Lista preţurile cu care pot fi cumpărate
Telefoanele inteligente au evoluat atât de mult încât ne oferă senzori de amprentă, rezistenţă la apă şi la praf şi o multitudine de aplicaţii care ne fac viaţa mai uşoară. „Adevărul” vă prezintă topul 20 al celor mai bune smartphone-uri de pe piaţă, la ora actuală, dar şi preţurile cu care pot fi achiziţionate.

Primarul din Ulmi a fost reţinut, joi, pentru 24 de ore, pentru şantaj şi fals în declaraţii
Primarul ales al comunei dâmboviţene Ulmi, Bogdan Tiţa, a fost reţinut, joi, pentru 24 de ore, pentru şantaj şi influenţarea declaraţiilor. Astăzi el va fi prezentat magistraţilor cu propunere de arestare preventivă, potrivit IPJ Dâmboviţa.

Două cazuri de rujeolă confirmate în Dâmboviţa
Institutul Cantacuzino a confirmat, joi, suspiciunea de rujeolă în cazul celui de-al treilea copil decedat, a declarat, purtătorul de cuvânt al Ministerului Sănătăţii, Valentin Popescu. Ministerul Sănătăţii a anunţat, miercuri, că trei copii cu vârsta sub un an au murit şi alţi 675 au fost diagnosticaţi cu rujeolă în 23 de judeţe, în primele opt luni ale anului.

Săptămâna viitoare, Noaptea Cercetătorilor Europeni, la Târgovişte
Ştiinţa iese în stradă la Târgovişte, în alte 14 orase din Romania si în 250 de oraşe europene, cu ocazia Noptii Cercetătorilor Europeni.

Ce înseamnă expresia „Homo homini lupus” şi cum trebuie folosită corect
Expresia se traduce „Omul e lup pentru om”. Poetul latin Plaut a fost acela care, acum peste 2.000 de ani, în versul 405 din comedia sa Asinaria a caracterizat în aceste cuvinte, ajunse celebre, lăcomia sălbatică, nepotolită, ce transformă pe unii oameni în fiare faţă de semenii lor.

Protest la Penitenciarul Mărgineni. 25 de rude ale unor deţinuţi cer stoparea corupţiei, pe terenul de fotbal din Caragiale
Mai multe rude ale unor deţinuţi de la Penitenciarul Mărgineni protează pe terenul de fotbal, cerând, prin mesaje înscrise pe pancarte, "Jos corupţia din ANP".

FM Logistic investeşte 20 mil. euro într-un depozit pentru medicamente
FM Logistic România, unul dintre cei mai mari jucători din sectorul de logistică şi transport, investeşte 20 de milioane de euro într-un depozit de 20.000 de metri pătraţi pentru medicamente, echipamente medicale şi cosmetice.

Rectorul UVT, Călin Oros, candidat la Camera Deputaţilor din partea ALDE Dâmboviţa
Rectorul Universităţii „Valahia” din Târgovişte, Călin Oros, a fost prezentat drept candidat pentru Camera Deputaţilor de către şefii ALDE Dâmboviţa.

Transregio Chindia (Titu - Bâldana - Târgovişte – Sinaia), şanse uriaşe de a primi finanţare şi de a fi reabilitat
Transregio Chindia A1 (Titu - Bâldana - Târgovişte – Sinaia) a primit cel mai mare punctaj în forma aprobată a Master Planului General de Transport al României. Proiectul Trans-Regio A1 - Titu - Bâldana - Târgovişte – Sinaia este stabilit la un cost estimat de 103,73 milioane de euro şi are o lungime de aproximativ 131 de kilometri.

Teatrul Tony Bulandra deschide stagiunea cu piesa "Frumos e în septembrie la Veneţia"
Noua producţie a Teatrului Tony Bulandra care marchează începutul stagiunii este "Frumos e în septembrie la Veneţia", de Teodor Mazilu. Avanpremiera şi premiera vor avea loc pe 22 şi 23 septembrie, de la ora 19.00, la Sala Studio a Teatrului Tony Bulandra.

Întors de la o stână din Dâmboviţa în satul groazei, unul dintre sclavii din Berevoieşti s-a sinucis de frica rudelor celor aflaţi în închisoare
Unul dintre bărbaţii ţinuţi sclavi la Berevoeşti, judeţul Argeş, a fost găsit spânzurat, luni seara, martorii povestindu-le anchetatorilor că omul ar fi recurs la acest gest pentru că s-ar fi temut de rudele celor aflaţi în arest.

Greşeala gravă pe care o fac mulţi în bucătărie: evită porcul, dar consumă carnea de pui cu tot cu piele. De ce este totul greşit pentru siluetă
Foarte multe persoane renunţă la carnea de porc sau la cea de vită şi consumă regulat carne de pui, în ideea de a introduce în organism o cantitate mai mică de grăsimi, dar cu un aport important de proteine.

VIDEO A spart 15 magazine, dar a fost dovedit de camerele de supraveghere. Intra în patru labe ca să nu pornească senzorii de mişcare
Un tânăr de 23 de ani, din Perşinari, judeţul Dâmboviţa, a fost prins de poliţişti după ce a spart numai puţin de 15 magazine. Din fiecare magazin, hoţul şterpelea sume mici de bani sau diferite produse. În total, valoarea furturilor se ridică la 3.000 de lei. Acum el este reţinut şi urmează să fie prezentat instanţei cu propunere de arestare preventivă pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat.

Moreni. Creşte numărul copiilor care se îmbolnăvesc. Deocamdată nu se cunoaşte cauza
În ultimele două zile, la Spitalul Municipal Moreni s-au mai prezentat alţi 8 copii cu vârste cuprinse între 3-16 ani, toţi elevi ai unităţilor de învăţământ din Municipiul Moreni, care au prezentat simptome de vărsături, greaţă şi dureri abdominale.