adevarul

 

Ziarul adevarul de azi - adevarul de seara - adevarul online

Ziare romanesti recomandate

Programul TV de Azi

Mutari Internationale

Stiri locale din Adevarul Targoviste

(P) Asigurari RCA - cel mai bun pret

Ziarul Adevarul Targoviste - Ultimele stiri Adevarul Targoviste - 04.12.2016

Câte posturi ţineau valahii pe an şi ce rânduieli aveau preoţii pe vremea domnitorului Constantin Brâncoveanu
Valahii ţineau în trecut doar patru posturi pe an. Cele mai mari posturi, ca şi în zilele noastre, erau Posturile Crăciunului şi Postul Paştelui, care ţinea 40 de zile.

VIDEO Neatenţia era să îi coste viaţa. Maşină cu turişti, răsturnată într-o râpă în Bucegi
Şapte turişti au văzut oartea cu ochii în Masivul Montan Bucegi. Din cauza neatenţiei la volan, dar şi a drumului acoperit cu gheaţă, s-au răsturnat cu autoturismul într-un pârâu. Aceştia au fost ajutaţi de jandarmii montani care le-au readus maşina pe roţi.

FOTO Trei maşini cuprinse de flăcări după ce un şofer a adormit cu piciorul pe acceleraţie într-o parcare
O autoutilitară s-a făcut scrum şi alte două maşini au fost avariate, noaptea trecută, într-o parcare din Târgovişte. Martorii spun că focul ar fi pornit după ce şoferul dubiţei ar fi adormit cu piciorul pe acceleraţie. Şoferul însă nu recunoaşte acest lucru şi spune că a lăsat maşina pornită preţ de 15 minute şi a găsit-o arzând.

FOTO VIDEO Zeci de curioşi s-au strâns la baza Sfinxului din Bucegi pentru „a se încărca“ de la Piramida Energetică
În fiecare an, pe 28 noiembrie, zeci de oameni urcă la Sfinx de ziua Munţilor Bucegi pentru a vedea „piramida energetică“ care acoperă megalitul antropomorf aflat la 2.216 metri altitudine.

VIDEO Vedetă din Kenya, interpretare de excepţie de Ziua României - „Doamne, ocroteşte-i pe români”
Wendy Kimani, o cântăreaţă renumită din Kenya a ţinut să le transmită românilor un călduros "La mulţi ani", alături de naista Mariana Preda, elevă a maestrului Gheorghe Zamfir. Wendy Kimani a interpretat melodia Vetei Biriş, „Doamne, ocroteşte-i pe români”.

VIDEO De 20 ani, o familie simplă din Dâmboviţa petrece Ziua Naţională acasă, cu prietenii. „Pentru mine e o zi sfântă“
Spune despre el că este un român adevărat şi este înconjurat numai de români frumoşi de Ziua Naţională. Nea Costică, aşa cum este cunoscut în comuna Răzvad, şi-a facut un obicei din a organiza petrecerea de 1 decembrie acasă cu prietenii. A răspuns afirmativ şi un "stranier" care a revenit acasă după 10 ani de muncă în Spania.

Solia Târgoviştei, absentă în Sala Unirii din Alba Iulia, la un moment solemn
Solia Târgoviştei a lipsit de 1 Decembrie de la un tradiţional moment desfăşurat la Sala Unirii din Alba Iulia de Ziua Naţională a României, la evenimentul simbolic fiind prezentă doar solia Sucevei.

Politehnica vine hotărâtă să câştige lângă Turn. Chindia trece printr-o perioadă grea
Politehnica Timişoara începe returul ligii secunde cu o deplasare lungă şi dificilă, lângă Turnul Chindiei. Alb-violeţii vor juca la Târgovişte, pe terenul Chindiei, duminică, 4 decembrie, în ziua în care clubul istoric al Politehnicii aniversează 95 de ani de la înfiinţare.

VIDEO Tricolor lung de 50 de metri, la Răcari, cu ocazia Zilei Naţionale a României
Primăria oraşului Răcari a iniţiat un proiect “De 1 Decembrie 2016, cu ocazia Zilei Naţionale a României , să arborăm împreună Steagul Naţional ”, prin care încearcă să amintească cetăţenilor că, sunt romani şi, arborarea Drapelului Româiei este un act de respect.

SARM organizează a doua Gală de Tineret în care sunt premiate talentele
Societatea Astronomică Română de Meteori, asociaţie de tineret cu tradiţie, organizează Gala de Tineret Târgovişte 2016, ediţia a 2-a. Evenimentul va avea loc la Casa Tineretului în perioada 3-9 decembrie 2016 şi este finanţat de Primăria Municipiului Târgovişte – Consiliul Local Municipal, desfăşurându-se în parteneriat cu Fundaţia Judeţeană pentru Tineret Dâmboviţa şi Asociaţia de tineret ARENA.

Primăria Târgovişte aşteaptă ofertanţi pentru lucrările la Şoseaua de Centură. Termenul de finalizare este 2018
Primăria Târgovişte a anunţat că a fost reluată procedura de licitaţie publică pentru proiectul de reabilitare şi modernizare a Drumului de Centură. 11 ianuarie 2017 este termenul limită până la care constructorii pot depune ofertele pentru acest proiect de anvergură, după care imediat se va trece la evaluarea lor, iar până cel târziu în vara anului viitor, vor demara lucrările de execuţie.

Managerul de la Malaxa, avere frumuşică în Dâmboviţa
Agenţia Naţională de Integritate a început verificările declaraţiei de avere a fostului manager al Spitalului Clinic "Nicolae Malaxa” din Capitală, au declarat miercuri, pentru News.ro, surse din ANI.

Manifestările de 1 decembrie de la Târgovişte
În Târgovişte va avea loc o ceremonie publică militară, dedicată Zilei Naţionale a României. Manifestările lov avea loc în Piaţa Tricolorului şi vor începe de la ora 11.00. Se vor depune coroane de flori la Monumentul Eroilor, se vor rosti alocuţiuni, iar militarii vor defila prin faţa tuturor.

Top 10 melodii care reduc stresul. Un hit lansat în 2014 a fost declarat „cea mai relaxantă melodie din lume“
Ultimele studii realizate de specialiştii în neurologie arată că ascultatea anumitor melodii poate reduce nivelul stresului din organism cu până la 65%. Fiecare are modul său de a relaxa atunci când se simte "sufocat" la serviciu, la şcoală sau într-o situaţie anume, însă muzica are un efect garantat.

VIDEO Predare de "ştafetă" la ISU Dâmboviţa. La ceremonia oficială a participat şeful IGSU
Marţi, la Curtea Domnească din Târgovişte a avut loc ceremonia de predare-primire a comenzii şi drapelului de luptă al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Basarab I” Dâmboviţa, după ce col. Mirel Pietreanu a cerut trecerea în rezervă.