adevarul

 

Ziarul adevarul - adevarul de seara - adevarul online

Ziare romanesti recomandate

Abonare newsletter ziarele.com

Adresa de e-mail:


Mutari Internationale

Stiri locale din Adevarul Targoviste

(P) Asigurari RCA - cel mai bun pret

Ziarul Adevarul Targoviste - Ultimele stiri Adevarul Targoviste - 30.08.2016

Cum devenim învingători? Specialiştii spun că totul porneşte de la educaţie
Adultul victorios a fost, cu siguranţă, un copil bine educat, care a fost ajutat să înţeleagă de ce este bine sau nu să facă un anumit lucru. Specialiştii spun că educaţia din copilărie trebuie să se bazeze pe dezvoltarea calităţilor celor mici. Dacă acest aspect elementar este respectat, adultul are toate premisele să devină un om de succes în ceea ce face.

Complexul de Nataţie de la Târgovişte ar putea găzdui competiţii oficiale din cadrul Federaţiei Române de Nataţie
Complexul de Nataţie de la Târgovişte ar putea găzdui competiţii oficiale din cadrul Federaţiei Române de Nataţie, după ce campioana olimpică, Camelia Potec, a ţinut să vadă cu ochii săi bazinul de dimensiuni olimpice de la Târgovişte. Aceasta a felicitat autorităţile locale pentru investiţie şi şi-a dat acordul pentru o colaborare între Federaţie şi Primăria Târgovişte.

Zilele Cetăţii Târgovişte 2016. Program complet
Programul zilelor Cetăţii Târgovişte a fost aprobat de Consiliul Local. Ca în fiecare an, târgoviştenii vor avea parte de spectacole, scenete istorice, competiţii sportive, precum şi un concert in memoriam Laura Stoica. Zilele Cetăţii Târgovişte vor avea loc în perioada 8-11 septembrie.

Patru personalităţi vor primi titlul de "cetăţean de onoare"
Bogdan Suceavă, Marin Cârciumaru, Alexandru Boriga (post-mortem) şi Gheorghe Văduva vor primi titlul de "cetăţean de onoare" acordat de Primăria Târgovişte.

Legea achiziţiilor publice, criticată de Corneliu Ştefan, vicepreşedinte al CJD: „Ne blochează activitatea“
Legea 98/2016 privind achiziţiile publice este criticată de vicepreşedintele CJ Dâmboviţa, Corneliu Ştefan. În opinia sa, legea actuală nu numai că nu a adus o îmbunătăţire a activităţii, dar a adus un blocaj în administraţie.

Rezultatele blocajului din Centrul Vechi, de sâmbătă seara: sute de persoane legitimate şi amprentate
Acţiunea la care au participat zeci de poliţişti, jandarmi şi mascaţi de sâmbătă seara, s-a lăsat de sute legitimări şi amprentări, dar şi cu constatarea în flagrant a 4 infracţiuni.

Pompierii de la I.S.U. Dâmboviţa, pe podium la Competiţia Naţională de Descarcerare şi de Acordare a Primului Ajutor Calificat
Vineri, 26 august 2016, s-a încheiat cea de-a cincea ediţie a Competiţiei Naţionale de Descarcerare şi de Acordare a Primului Ajutor Calificat, care s-a desfăşurat, în perioada 24-26 august a.c., la Centrul Tehnic Titu al Renault Technologie Roumanie.

VIDEO Şoferul care a omorât un pieton pe zebră a primit 60 de zile de control judiciar
Şoferul care omorât un bătrân de 86 de ani pe trecerea de pietoni şi apoi a fugit de la faţa locului a fost audit la Parchetul de pe lângă Tribunalul Dâmboviţa. Procurorii au luat împotriva sa măsura controlului judiciar pentru 60 de zile.

FOTO VIDEO „Street art“ sau cum să dai viaţă unui oraş trist, considerat staţiune. Ioana Zbanţ: „M-am gândit să dau puţină culoare acestui loc“
Oraşul - staţiune de interes naţional Pucioasa a fost “înviorat” de o tânără în vârstă de 29 de ani. Venită în condiu din Italia, Ioana Zbanţ a decis să îşi pună amprenta peste zona în care a copilărit. A pictat un portret pe peretele de la baza unui pod din Trainica. Oamenii care treceau zilnic pe acolo se opreau să o felicite şi să o roage să picteze aşa tot oraşul.

Trafic blocat, duminică, pe Autostrada A1 Bucureşti - Piteşti din cauza unui incendiu de vegetaţie
Traficul rutier pe Autostrada A1 a fost blocat, duminică, timp de zeci de minute, la kilometrul 76, pe sensul de mers către Piteşti, în judeţul Dâmboviţa, din cauza unui incendiu de vegetaţie uscată, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Eroii neamului, comemoraţi în Garnizoana de la Teiş. Autorităţile au rostit numele a 300 de ostaşi
300 de nume ale militarilor căzuţi pe front în Primul Război Mondial au fost rostite în Cimitirul de Onoare Românesc, de la Târgovişte, în cadrul unei adunări solemne.

Vechii negustori ai Ţării Româneşti, baza dezvoltării fostei Cetăţi de Scaun Târgovişte
În ierarhia socială veche, negustorii erau erau consideraţi piloni ai societăţii, după clerul, nobilimea şi cetăţenii. Deşi erau blamaţi de restul populaţiei pe motiv că averea lor provine din înşelăciuni, negustorii chiar au contribuit la dezvoltarea vechilor aşezări. Aşa s-a întâmplat şi cu fost Cetate de Scaun a Ţării Româneşti, Târgovişte.

UPDATE Şoferul care a lovit mortal un pieton, pe trecere, a fost reţinut de poliţie
Un bătrân în vârstă de 86 de ani a murit pe trecerea de pietoni. În timp ce traversa, acesta a fost lovit în plin de şoferul unui autoturism Mercedes. Imediat după impact, conducătorul auto s-a făcut nevăzut, dar a fost prins de poliţie la scurt timp. Se dusese liniştit acasă.

Centrul vechi, blocat de mascaţi, poliţişti şi jandarmi, dotaţi cu câini şi arme la vedere. „Ce e asta, inchiziţie?“
Atmosfera calmă şi relaxantă din Centrul Vechi din Târgovişte a fost stricată, noaptea trecută, de zeci de mascaţi, poliţişti şi jandarmi, înarmaţi până în dinţi şi ajutaţi de câini special antrenaţi. Aceştia au blocat practic zona şi nimeni nu a mai putut ieşi fără să fie legitimat şi amprentat.

VIDEO Patru tineri au scăpat cu viaţă după ce s-au răsturnat cu BMW-ul. Martor: „Aveau 200 la oră“
Un accident teribil a avut loc, sâmbătă, pe DN 72 A, care leagă Târgovişte de Câmpulung. Patru tineri au ajuns la spital după ce şoferul unui BMW a pierdut controlul volanului, a lovit un cap de pod şi s-a răsturnat în şanţul de pe marginea drumului. Pompierii de la descarcerare au scos două victime dintre fiarele contorsionate.