adevarul

 

Ziarul adevarul - adevarul de seara - adevarul online

emag evomag amafashion ecco tinar
fashionup otter mycloset matar matar
Ziare romanesti recomandate

Stiri locale din Adevarul Targoviste

Abonare newsletter ziarele.com

Adresa de e-mail:


(P) Asigurari RCA - cel mai bun pret *** Haine online


Ziarul Adevarul Targoviste - Ultimele stiri Adevarul Targoviste - 31.07.2014

VIDEO Trei cai, suprinşi de apele învolburate ale Neajlovului, au fost salvaţi de pompierii dâmboviţeni
Pompierii de la ISU Dâmboviţa şi-au riscat viaţa pentru trei cai suprinşi de apele învolburate ale Neajlovului, pe un câmp din comuna dâmboviţeană Corbii Mari. Militarii au realizat un cordon de salvatori pe o lungime de aproape 60 de metri, asiguraţi cu cordiţe de salvare, animelele fiind aduse în siguranţă la mal, una câte una.

VIDEO Grindina a distrus toată munca bulgarilor din Petreşti
Un sat întreg din comuna dâmboviţeană Petreşti a fost înghiţit de apele învolburate ale Neajlovului. De parcă nu ar fi fost de ajuns, sătenii s-au ales şi cu legumele distruse de grindină. Sute de hectare de legume şi solarii au fost distruse, iar oamenii se uită acum neputincioşi cum munca lor s-a dus pe apa sâmbetei.

CATD opreşte apa la Moreni
Compania de Apă Târgovişte - Dâmboviţa anunţă întreruperea furnizării apei potabile din sursa Paltinu, în municipiul Moreni, joi, pentru aproximativ 16 de ore, începând cu orele 01:00, din cauza unei avarii in localitatea Băneşti, judeţul Prahova.

Linkuri Sponsorizate

„A piece of culture, a culture of peace”  - Şcoală de Vară de Studii Baltice şi Nordice, la Târgovişte
La Centrul International De Conferinta Al Universitatii Valahia- Corpul K va avea loc, vineri, Şcoala de Vară de Studii Baltice şi Nordice intitulată „A piece of culture, a culture of peace” (CoolPeace).

“Îmbrăcăm Târgoviştea”- proiect dedicat persoanelor defavorizate
Târgoviştenii sunt aşteptaţi să participe, în mod activ, la campania “Îmbrăcăm Târgoviştea”. În cadrul acesteia, ei pot dona articole vestimentare pentru persoanele defavorizate, asistate de fundaţia “Anisia Ioana”.

Sorana Cîrstea şi-a aflat adversara, din optimi, de la Washington
Sorana Cîrstea şi-a aflat adversara din optimile turneului WTA de la Washington. Jucătoarea sârbă de tenis Bojana Jovanovski a învins-o, ieri, cu 6-7, 7-5, 7-5 pe australianca Olivia Rogowska, în runda inaugurală a turneului american şi va juca, astăzi, în optimi, cu târgovişteanca Sorana Cîrstea.

Chindia a învins pe Urban Titu cu 1-0 şi merge mai departe în Cupa României
Chindia Târgovişte a reuşit să se califice în al treilea tur al Cupei României Timişoreana, după ce s-a impus ieri în confruntatea dâmboviţeană cu Urban Titu. Formaţia antrenată de Nicu Croitoru, cel care a antrenat-o pe Urban până în urmă cu câteva săptămâni, a câştigat la limită, cu scorul de 1-0, după golul reuşit de Cherchez în ultimele secvenţe ale jocului.

VIDEO FOTO Neajlovul s-a revărsat peste Puntea de Greci: 100 de gospodării au fost inundate, iar legumele au fost distruse
O ploaie de numai 30 de minute a inundat peste 100 de gospodarii din satul Puntea de Greci, din comuna dâmboviţeană Petreşti. Oamenii spun că aşa năpastă nu s-a mai abătut asupra lor de zeci de ani şi că pe lângă curţile şi casele inundate, grindina le-a distrus toale legumele de pe câmpuri, singura lor sursă de venit.

FOTO Izolaţi în vârful dealului. 10 familii din Malu cu Flori, despărţite de restul comunei, de un crater imens
Precipitaţiile abundente au creat probleme şi în satul Micloşanii Mari, comuna Malu cu Flori din Dâmboviţa. Zece familii dintr-un cătun au rămas izolate, după ce singura cale de acces a fost distrusă de o alunecare de teren. Oamenii spun că nu mai au pe unde să iasă din sat decât pe jos însă şi aşa este foarte periculos, în drum apărând un crater de câţiva metri adâncime.

FOTO Tabăra Stejarul distrusă de o alunecare masivă de teren. Pământul mai are puţin şi intră în piscină
Tabăra Stejarul din Dâmboviţa, una dintre cele mai vechi din judeţ, este la un pas de a fi înghiţită de o alunecare masivă de teren care înaintează de la an al an. Consiliul Judeţean, în subordinea căruia se află tabăra, spune că alunecarea s-a produs în urmă cu 5 ani. Sâmbătă însă, ea a s-a reactivat şi a distrus două clădiri în care se puteau caza elevi.

Termocentrala de la Doiceşti a fost cumpărată de un ucrainean pentru aproape 14 milioane de euro
Termoelectrica a vândut unei companii din Cehia active în valoare de 13,8 milioane de euro, printre acestea numărându-se centrala termoelectrică Doiceşti şi staţia intermediară de comprimare din comuna Aninoasa (judeţul Dâmboviţa).

Cadavru uman, găsit în Barajul Paltinu, principala sursă de apă pentru morenari
Descoperire macabră la Barajul Paltinu, din judeţul Prahova, unde, aseară, a ieşit la suprafaţă un cadavru uman, potrivit unui comunicat de presă al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Prahova. Chemaţi de urgenţă la faţa locului, pompierii au reuşit să aducă, la mal, cadavrul, în pofida faptului că ploua torenţial şi vântul sulfa cu putere.

FOTO VIDEO Prăpăd în două localităţi din Dâmboviţa: “A fost apa în casă de un metru”
A fost prăpăd, noaptea trecută, în comunele Vişineşti şi Iedera, din Dâmboviţa. Zeci de gospodării au fost inundate şi mai multe drumuri au fost rupte. La Vişineşti, o porţiune din Drumul Judeţean 710 B s- a rupt după ce albia pârâului Cricovul Dulce a fost blocată de o alunecare masivă de teren, iar la Iedera, apa a fost atât de mare încât le-a intrat în case oamenilor şi le-a defectat motoarele la maşini.

Dragnea şi prefectul de Dâmboviţa s-au contrazis la Guvern cu privire la gradul de alertă din judeţul Dâmboviţa
Vicepremierul Liviu Dragnea şi prefectul judeţului Dâmboviţa, Victor Sanda, s-au contrazis, luni, la comandamentul de urgenţă de la Palatul Victoria, cu privire la gradul de alertă din judeţ, instituit de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) în urma ultimelor evenimente meteorologice.

Pârgaru a demisionat din PNL şi pleacă în tabăra lui Tăriceanu
Deputatul Ion Pârgaru a anunţat luni că demisionează din PNL pentru a trece la PLR, partidul încă nenăscut al lui Călin Popescu-Tăriceanu.