adevarul

 

Ziarul adevarul - adevarul de seara - adevarul online

emag evomag ecco tinar fashionup otter matar

(P) Asigurari RCA - cel mai bun pret *** Haine online


Ziarul Adevarul Targoviste - Ultimele stiri Adevarul Targoviste - 28.05.2015

Directoarea unei grădiniţe din Târgovişte avertizează că 150 de copii ar putea fi în pericol într-o clădire din anul 1875 care nu a fost consolidată niciodată
Grădiniţa cu program prelungit „Alexandrina Simionescu Ghica“ din Târgovişte ar putea fi un real pericol. Directoarea instituţiei avertizează că un cutremur mai puternic ar putea distruge clădirea.

Secretele „Porţii Buzăului“, singura dintre cele patru intrări în cetatea Târgoviştei care a mai rămas în picioare
Având rol de apărare şi supraveghere, dar şi unul comercial, cele patru porţi de intrare/ieşire din fosta Cetate de Scaun a Târgoviştei erau amplasate în punctele de legătură cu zonele de interes al Ţării Româneşti, precum Bucureşti, Argeş sau Buzău.

Impozite mai mici cu 30% pentru Matei Voievod şi Priseaca
Consiliul Local Târgovişte a votat, miercuri, în cadrul şedinţei CLM, scăderea cu 30% a impozitelor în cartierele Matei Voievod şi Priseaca, începând cu 1 ianuarie 2016.

Linkuri Sponsorizate

De ziua lor, copiii au intrarea gratuită la muzeele din Târgovişte
De 1 iunie, Ziua Internaţională a Copilului, preşcolarii şi elevii vor avea ocazia de a vizita gratuit muzeele şi casele memoriale din Târgovişte ce aparţin Complexului Naţional Muzeal ”Curtea Domnească”. Atât părinţii, cât şi bunicii însoţitori vor avea şi ei acces gratuit.

În două săptămâni se reiau lucrările la Staţia de Epurare din Moreni
Lucrările la Staţia de Epurare a Apei din municipiul Moreni se reiau în două săptămâni, a anunţat Consiliul Judeţean Dâmboviţa. Autorităţile judeţene au găsit soluţii pentru deblocarea proiectului, după ce firma care executa proiectul a dat faliment.

Se reiau lucrările la Centura Târgoviştei, în valoare de 88 mililioane lei. Aproape 7 ai s-a bătut pasul pe loc
Lucrările  de reabilitare a Centurii Târgoviştei vor fi reluate săptămâna viitoare. Anunţul a fost făcut de primarul Cristian Stan, care spune că în primă fază se va lucra la dublarea podului de la Teiş şi în zona Bazei de Agrement, unde avem o problemă legată de canalizare pe proiectul Complex de Nataţie.

Consilier din Găeşti, găsit în offside de ANI
Ion Tomescu, fost consilier local al Oraşului Găeşti, Dâmboviţa, s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada exercitării mandatului de consilier local, potrivit ANI, întrucât la data de 13 iulie 2011, cabinetul său de avocatură a încheiat un contract de asistenţă juridică cu Primăria Oraşului Găeşti.

Atac la baionetă între Ţuţuianu şi Vladu, pe tema Companiei de Apă: "să se uite în oglindă să vadă cât e de urât"
Compania de Apă Târgovişte Dâmboviţa este subiect de scandal între liderii politici ai judeţului. După ce s-au acuzat reciproc de faptul că nu au fost în stare să facă din CATD o companie "sănătoasă" aceştia au trecut la atacuri personale. Preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu, declara că societatea este scena unor găşti constituite de-a lungul timpului şi că acolo ar trebui făcută curăţenie.

Zonele din judeţ în care "personalităţi sau personaje sunt scutite de plată la apă şi canal"
Preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu, a declarat că o să prezinte documente în perioada următoare prin care să ateste faptul că în multe zone din judeţ, anumite persoane erau branşate la sistemele de apă şi canal de ani de zile dar nu plăteau.

Locuitorii din Găeşti vor rămâne mâine fără apă la robinete
Compania de Apă Târgovişte-Dâmboviţa anunţă întreruperea furnizării apei potabile, astăzi, în Găeşti, în intervalul orar 7.00 - 16.00, pentru igienizarea periodică a rezervorului de înmagazinare a apei.

Primăriile mai pot cere asocierea cu CJD pentru drumurile comunale până la finalul lunii mai
Consiliile locale din judeţul Dâmboviţa mai au timp, până la finalul lunii mai, pentru a depune cereri de asociere cu Consiliul Judeţean, în vederea cofinanţării proiectelor ce vizează drumurile comunale (reabilitare, asfaltare, modernizare).

Cartel Alfa protestează, joi, împotriva pensiilor speciale ale parlamentarilor
Confederaţia Naţională Sindicală Cartel Alfa - filiala Dâmboviţa organizează o acţiune de protest, joi, între orele 12.00 - 13.00, în Piaţă Tricolorului din Târgovişte.

Mihai Viteazul, primul „reporter de război“ din România. Cum a pus domnitorul umărul la întemeierea presei
Începutul presei în România îl putem pune pe seama apariţiei tiparului în Ţara Românească, în secolul al XVI-lea, atunci când, la 1508, călăgărul Macarie tipăreşte prima carte, un Liturghier, în slavonă. Cu toate acestea, întemeietorul presei „avant la lettre“ poate fi considerat domnitorul Mihai Viteazul.

"Coiotu", de la Trooper, îşi scoate la licitaţie primul microfon la care a cântat
Alin "Coiotu" Dinca a donat primul său microfon la care a cântat, în urmă cu 20 de ani. Microfonul este scos la licitaţie de rockfm.ro iar banii strânşi vor merge către susţinea barului "La Piraţi" din Vama Veche.

O televiziune din Târgovişte va putea emite oficial în 7 judeţe, precum şi în Bucureşti
O televiziune din Târgovişte va putea emite oficial în 7 judeţe, precum şi în Bucureşti, după ce CNA a analizat, în şedinţa de marţi, solicitarea televiziuni.