adevarul

 

Ziarul adevarul - adevarul de seara - adevarul online

emag evomag ecco tinar fashionup otter matar

(P) Asigurari RCA - cel mai bun pret *** Haine online


Ziarul Adevarul Targoviste - Ultimele stiri Adevarul Targoviste - 04.09.2015

VIDEO Tânără violată la drumul mare de un bărbat care se scuză că e „impotent”. Declaraţia halucinantă a bărbatului: „Îi doresc sănătate şi fericire“
O tânără din Dâmboviţa, în vârstă de 23 de ani, a trăit, poate, cea mai traumatizantă experienţă din viaţa ei. A fost acostată de un bărbat pe marginea Drumului Naţional 1 A, în comuna Crevedia, bătută şi violată într-un şanţ.

FOTO Veche cetate, descoperită la Curtea Domnească din Târgovişte. A fost scos la iveală şi un mormânt  ce conţinea fragmente dintr-o ţesătură cu fire de aur
Arheologii medievişti de la Curtea Domnească au făcut noi descoperiri importante pe şantierul arheologic din vechea capitală a Ţării Româneşti. Sub soarele torid, în condiţii dure de muncă, dar mânaţi de pasiunea meseriei pe care o desfăşoară pâna la sacrificiu, arheologii medievişti scriu noi pagini din istoria Târgoviştei.

Record de vizitatori la Peştera Ialomiţei, în două luni de la redeschidere
Peste 52.000 de turişti au ales să viziteze peştera din Munţii Bucegi, fiind ca un magnet pentru turişti. Aceasta a fost cuprinsă într-un amplu program de reabilitare, care a vizat modernizarea căilor de acces, înlocuirea podeţelor şi a scărilor interioare, a instalaţiei electrice, instalarea de sisteme de supraveghere video şi amenajarea unui nou punct de informare turistică.

Linkuri Sponsorizate

Capitala şi 21 de judeţe rămân sub avertizare de caniculă şi vineri
Capitala şi 21 de judeţe din sudul şi estul ţării rămân sub cod galben de caniculă, joi şi vineri, când se vor înregistra temperaturi maxime cuprinse între 35 şi 37 de grade, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi.

Ultramaratonul Dracula, cursa din Bucegi la care aleargă sute de sportivi din ţară şi străinătate
Câteva sute de sportivi din România şi din străinătate vor alerga la a doua ediţie a Ultramaratonul Internaţional „Transylvania Trail Traverse” (TTT), care va avea loc în munţii Bucegi, cu plecarea din Bran, în perioada de 4-6 septembrie 2015.

Sex cu o minoră. Agent de poliţie acuzat că s-a iubit cu o elevă de 13 ani, arestat pentru 30 de zile. Mesaje incriminatoare pe Facebook
Pată neagră asupra Poliţiei din Răcari, judeţul Dâmboviţa, acolo unde un agent în vârstă de 37 de ani este acuzat că a întreţinut relaţii sexuale cu o fată de 14 ani. Cei doi s-ar fi iubit mai multe luni la rând, iar totul a ieşit la iveală atunci când eleva a început să lipsească de la şcoală.

Nu se mai opreşte apa. Compania de Apă amână efectuarea lucrărilor din cauza caniculei
Compania de Apă Târgovişte - Dâmboviţa anunţă că nu va mai opri apa, joi, 3 septembrie, pentru a nu crea un disconfort accentuat târgoviştenilor pe timp de caniculă. Măsura a fost luată la cererea Inspectoratului Pentru Situaţii de Urgenţă „Basarab I” al Judeţului Dâmboviţa.

Consiliul Judeţen Dâmboviţa va realiza un masterplan pentru drumurile judeţene ce va stabili priorităţile de investiţii în infrastructură
Consiliul Judeţean Dâmboviţa va realiza un masterplan pentru drumurile judeţene care va da indicatorii de circulaţie şi de migraţie, urmând ca în baza acestor date să se prioritizeze investiţiile în infrastructura rutieră, a declarat preşedintele CJ Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu.

Zilele Cetăţii Târgovişte, 2015. Tot ce trebuie să ştii despre evenimentul acestei toamne
Primăria Târgovişte promite că prin programul gândit pentru perioada, 8-13 septembrie, în cadrul Zilelor Cetăţii Târgovişte, 2015, nimeni nu se va plictisi. Vor fi evenimente atât pentru cei mici, cât şi pentru cei mari. Bugetul alocat pentru aceste manifestări este 614.000 lei, din care 77.000 reprezintă sponsorizări.

Arheologii târgovişte îşi prezintă, vineri, descoperirile de senzaţie făcute la Poiana Cireşului
Cercetarea arheologică de pe şantierul Poiana Cireşului de lângă Piatra Neamţ a luat sfârşit. Printre nenumăratele obiecte şi rămăşiţe osoase scoase la lumină, s-au găsit şi oase gravate sau obiecte de podoabă cu o vechime de peste 20.000 de ani, aparţinând Omului Gravetian care avea aici, în acea vreme, o tabără de vânătoare.

Şeful de judeţ care vede daci prin Bucegi. Burebista, Decebal şi Zalmoxis vor avea statui în munţi, deşi istoriografia nu le-a păstrat reprezentări oficiale
Preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu, s-a gândit să exploateze legendele despre locurile din Munţii Bucegi în care se presupune că au trăit dacii şi conducătorii lor. Şeful administraţiei judeţene şi-a prezentat public ideea de a monta trei statui, reprezentându-i pe Burebista, Decebal şi Zalmoxis la intersecţia a două drumuri judeţene, în zona Cabanei „Dichiu“, situată în comuna Moroeni.

Joi se opreşte apa în Târgovişte şi în 7 comune limitrofe
Compania de Apă Târgovişte-Dâmboviţa anunţă întreruperea furnizării apei potabile pe reţelele de distribuţie din municipiul Târgovişte, precum şi pe reţelele localităţilor limitrofe alimentate din aceasta: Aninoasa, Sotanga, Gură Ocniţei, Razvad, Doicesti, Dragomireşti şi Ulmi. Apa se va opri joi, în intervallul 07:00 - 21:00.

Dâmboviţa: Procent de promovare sub media pe ţară, la a doua sesiune a Bacalaureatului
Rezultate uşor mai scăzute decât anul trecut la a doua sesiune a bacalaureatului din acest an, în Dâmboviţa. În urma afişării notelor, înaintea contestaţiilor, procentul de promovare este de 19,67%, faţă de 19,79% anul trecut. De asemenea, rezultatele situează judeţul Dâmboviţa sub media naţională, de 24,1%.

ASTRO 2015, expoziţie de astrofotografie, la Târgovişte
Societatea Astronomică Română de Meteori organizează Astro 2015 – Gala educaţiei non-formale prin astronomie pentru tineret, eveniment la care participă persoane care au derulat, derulează sau sunt implicate sub diverse forme în proiecte, activităţi şi acţiuni dedicate astronomiei şi educaţiei prin astronomie.

Prima expediţie românească în Alpii Dinarici: cucerirea vârfului Dinara (1831), cea mai înaltă cotă din Croaţia
La începutul anului 2007, odată cu intrarea României în Uniunea Europeană, pasionaţii de turism montan grupaţi în jurul Asociaţiei de Turism „Chindia” au iniţiat TOP 27, topul cuceririi celei mai înalte cote din fiecare ţară a UE. La 1 iulie 2013, prin intrarea Croaţiei în UE, TOP 27 a devenit ca obiectiv montan, TOP 28. În acest context, cucerirea celei mai înalte cote din Croaţia devenea o prioritate în programul montaniarzilor dâmboviţeni.