adevarul

 

Ziarul adevarul - adevarul de seara - adevarul online

emag evomag ecco tinar fashionup otter matar

(P) Asigurari RCA - cel mai bun pret *** Haine online


Ziarul Adevarul Suceava - Ultimele stiri Adevarul Suceava - 26.03.2015

Cum a reuşit un sucevean anonim să ia 100.000 de euro de la Metrorex, pentru a face reclamă unei linii de metrou care nu există în Capitală
Aproape o sută de mii de euro va încasa Daniel Mariniuc, un tânăr de 30 de ani din Suceava, pentru a face reclamă liniei de metrou din Drumul Taberei, aflată în construcţie. Tânărul a explicat, pentru ”Adevărul”, cum a fost ajutat, de fapt, de DNA să pună mâna pe contractul scos la licitaţie de Metrorex.

După 13 ani de la moartea tatălui, un sucevean a povestit cine a fost autorul. Criminalul a primit 20 de ani pentru odioasa sa faptă
Mihai Gheorghe Ureche din comuna suceveană Frumosu a fost condamnat la 20 de ani de închisoare pentru omor. În anul 1999, Gheorghe Ureche şi fratele său l-au omorât în bătaie pe un cumnat, după care l-au îngropat în grădina din spatele casei. Timp de 13 ani această crimă a fost un mister, până în 2012, când fiului mortului a povestit că unchii săi l-au omorât şi îngropat în grădină pe tatăl său.

Prefectul Florin Sinescu a fost demis şi va fi înlocuit cu subprefectul Constantin Harasim
Prefectul Florin Sinescu a fost demis din funcţie, miercuri, printr-o hotărâre a Guvernului României. În locul lui a fost numit Constantin Harasim, instalat subprefect de doar trei zile.

Linkuri Sponsorizate

Dorel s-a angajat pe viaţă la şoseaua de centură a Sucevei. După ce a montat indicatoare cu distanţe SF, a pus şi panouri cu rute inventate spre Bucureşti
După ce, în urmă cu o lună, pe şoseaua de centură a Sucevei şi-a făcut apariţia un indicator rutier care a reconfigurat harta României, Dorel a lovit din nou. Pe un tronson proaspăt dat în folosinţă, mai multe marcaje rutiere au fost montate, însă acestea îi induc în eroare pe şoferi. Un indicator rutier arată că pe acest tronson se poate ajunge la Bucureşti, însă, după câţiva kilometri parcurşi, Bucureştiul dispare de pe marcajele rutiere.

Investiţii de aproape 35 de milioane de euro pentru ca municipiul Suceava să semene măcar cu un oraş european
Reamenajarea zonei de pe lângă Palatul Administrativ al Sucevei, finalizarea lucrărilor la Centrul Cultural Bucovina, reabilitarea Cetăţii de Scaun a Sucevei, construcţia sălilor de sport de la Colegiul Naţional “Ştefan cel Mare” şi Liceul cu Program Sportiv, reabililitarea clădirii Muzeului de Istorie din cadrul Muzeului Bucovinei, sunt investiţii care au, teoretic, finanţarea asigurată şi ar ţine doar de constructori să îşi termine treaba.

Maternitatea din Rădăuţi a fost închisă de două ori după ce 16 nou-născuţi au fost infectaţi cu stafilococul auriu
Secţia de Maternitate a Spitalului Municipal Rădăuţi a fost închisă de două ori la sfârşitul anului 2013 precum şi la începutul lunii martie 2014. Atunci, 16 bebeluşi care au fost născuţi la acest spital au fost infectaţi cu stafilococul auriu, toate cazurile din zona Rădăuţi fiind preluate de Spitalul Judeţean Suceava. Direcţia de Sănătate Publică Suceava a amendat spitalul rădăuţean cu 15.000 de lei.

Misterele morţii lui Nicolae Labiş: accident sau complot al Securităţii? Cum şi-a găsit sfârşitul tânărul poet sub roţile unui tramvai din Capitală
Poetul sucevean Nicolae Labiş a murit la vârsta de doar 21 de ani în urma unui accident de tramvai, petrecut în Bucureşti. Oficial, s-a stabilit că Labiş era beat, a alunecat şi a căzut sub roţile tramvaiului, însă apropiaţii săi au susţinut, de-a lungul timpului, că poetul a fost împins în faţa tramvaiului de Securitate, pentru că Labiş începuse să se îndoiască de doctrina comunistă.

O injecţie cu antibiotic a dus la moartea unui bărbat care a ajuns cu gripă la spital
Conducerea Spitalului din Rădăuţi şi Poliţia suceveană au început o anchetă pentru a stabili cum a decedat un bărbat de 47 de ani, la mai puţin de 24 de ore de la internare. Acesta ajunsese la spital cu gripă, iar medicii au început un tratament cu antibiotic fără a-i face un test pentru a vedea dacă este alergic sau nu. Rudele bărbatului susţin că, conform concluziilor medicilor legişti, acesta a murit tocmai de la o reacţie alergică.

FOTO Schi extrem la poalele masivului Rarău în luna martie. Zăpada mieilor s-a lăsat în Bucovina de jumătate de metru
A nins abundent în Bucovina în ultimele zile, iar pasionaţii sporturilor extreme au profitat de ziua superbă de sâmbătă, 21 martie, pentru o rundă de schi alpin la poalele masivului Rarău.

Bebeluşul bolnav abandonat în spital de părinţi va fi operat într-o Clinică de Cardiologie din Israel
Vasilică copilul de un an şi două luni care a fost abandonat de părinţi în Spitalul Judeţean Suceava va fi operat în Israel. Micuţul are probleme cardiace severe, astfel că a fost examinat de o echipă de medici din Israel care s-a oferit să-l opereze pe copil. Problema este că acesta are nevoie de o persoană care să-l însoţească pe timpul intervenţiei chirurgicale şi pe perioada post-operatorie, circa o lună de zile, în Israel.

Verdict istoric: 62 de şpăgari trimişi la puşcărie în „Mită în Vama Siret“, primul proces de mare corupţie al anilor 2000
În ianuarie 2011, DNA a ridicat 66 de angajaţi ai vămii din localitatea suceveană Siret sub acuzaţiilor de trafic de ţigări şi luare de mită. 48 dintre ei au primit ieri, definitiv şi irevocabil, câte 5 ani de închisoare cu executare.

VIDEO UPDATE: Pedofilul prins în flagrant în timp ce întreţinea relaţii sexuale cu un minor a fost eliberat
Un bărbat de 43 de ani, din comuna suceveană Frumosu, a fost prins în flagrant de jandarmi în timp ce întreţinea relaţii sexuale orale cu un minor de 15 ani. Individul a declarat că nu la prima ispravă de acest gen, el precizând că i-a dat adolescentului suma de 50 de lei pentru „favorurile sexual” prestate.

Biserica ridicată de Ştefan cel Mare în locul copacului ce i-a salvat viaţa. Domnitorul s-ar fi căţărat într-un arin pentru a scăpa de unguri
În localitatea Baia, din judeţul Suceava, Ştefan cel Mare a ridicat Biserica Albă ca urmare a victoriei împotriva ungurilor conduşi de Matia Corvin. Legenda spune că, într-o noapte din luna decembrie a anului 1467, ungurii au năvălit în Moldova şi i-au prins pe moldoveni nepregătiţi. Chiar Ştefan Vodă a trebuit să urce într-un arin pentru a se face nevăzut. După ce a câştigat bătălia, Ştefan cel Mare a ridicat o biserică în locul acelui copac.

Anchetă DNA la Primăria Suceava. Procurorii investighează contractul de salubrizare stradală şi deszăpezire
Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au demarat o anchetă privind contractul de salubrizare stradală şi deszăpezire încheiat între Primăria municipiului Suceava şi compania Diasil Service, la sesizarea Rosal Grup.

Sute de ucraineni vor să redobândească cetăţenia română - val de cereri la Suceava: „Vin cu sarsanaua plină la noi”
Războiul, cât şi dorinţa de a circula liberi prin Europa ii face pe cetăţenii ucraineni să “bombardeze” autorităţile sucevene cu cereri de redobândire a cetăţeniei şi transcriere a documentelor in scopul obţinerii documentelor de identitate româneşti.