adevarul

 

Ziarul adevarul de azi - adevarul de seara - adevarul online

Ziare romanesti recomandate

Programul TV de Azi

Mutari Internationale

Stiri locale din Adevarul Suceava

(P) Asigurari RCA - cel mai bun pret

Ziarul Adevarul Suceava - Ultimele stiri Adevarul Suceava - 04.12.2016

Cod galben de viscol pentru judeţele Neamţ şi Suceava
Meteorologii au emis, duminică dimineaţă, o atenţionare cod galben de viscol pentru zona de munte a judeţelor Neamţ şi Suceava. Potrivit Centrului Infotrafic al Poliţiei Române, la această oră nu sunt semnalate drumuri naţionale sau autostrăzi cu circulaţia întreruptă din cauza vremii nefavorabile, însă pe unele drumuri naţionale, în zona montană, circulaţia rutieră se desfăşoară în condiţii de zăpadă.

Peste 15 ani de închisoare pentru trei hoţi care au atacat cu butelii poliţiştii după ce au fost prinşi la furat
Curtea de Apel Suceava a dat o decizie definitivă în cazul indivizilor prinşi la furat, ce i-au atacat cu butelii şi pietre pe poliţiştii care încercau să-i reţină.

La doar 17 ani un tânăr din Suceava are de dat socoteală în faţa judecătorilor pentru că a tâlhărit o femeie şi a evadat de sub nasul poliţiştilor
Constantin Bozu (de 17 ani), din municipiul Rădăuţi, a fost trimis în judecată de procurorii suceveni pentru tâlhărie calificată şi evadare. Acesta, împreună cu alţi trei tineri, au tâlhărit o femeie dintr-o localitatea suceveană, intrând peste ea cu forţa în casă. Bozu a fost prins la scurt timp de poliţişti, însă în momentul în care era dus pentru audieri la Parchet, a reuşit să fugă taman de la uşa instituţiei.

FOTO VIDEO Ziua Naţională a României sărbătorită modest la Suceava. Mii de oameni au participat la parada militară din centrul oraşului
Mii de suceveni au luat parte şi în acest an la manifestările organizate cu ocazia Zilei Naţionale a României. Parada militară şi muzica populară au făcut deliciul publicului.

Cum s-a făcut unirea Bucovinei cu România: „Declaraţia a fost primită cu unanimitate şi aclamată delirant de întreaga adunare“
Bucovina a fost a doua provincie care s-a unit cu patria-mamă, după Basarabia. În urmă cu 98 de ani, la data 28 noiembrie 1918, a avut loc proclamarea unirii Bucovinei cu România, moment istoric important în făurirea statului naţional unitar român, alături de unirea anterioară Basarabiei - la 27 Martie - şi de unirea ulterioară a Transilvaniei, la 1 Decembrie 1918.

Municipiul Suceava două milioane de euro din cauza licitaţiilor: reţeaua de termoficare a oraşului nu va fi modernizată deşi bani există
Municipiul Suceava a primit 9 milioane de lei de la Guvern pentru a moderniza sistemul de termoficare, însă cum licitaţiile au durat circa patru luni de zile, contractul ar putea fi semnat abia pe 2 decembrie 2016, dacă nu cumva vor fi depuse contestaţii. În aceste condiţii, banii de la Guvern nu vor putea fi folosiţi până la finele anului şi municipalitate va trebuie să-i restituie.

Declaraţiile belicoase ale ÎPS Pimen: „Resursele ţării au fost vândute la străini de trădători din sânul nostru“
De Ziua Bucovinei, ÎPS Pimen a atacat problema restituirii pădurilor către Fondul Bisericesc, după ce procesul ce viza retrocedarea a 166.000 de hectare de pădure şi care s-a întins pe ani întregi a fost câştigat de Romsilva. El a spus că a fost la Curtea Constituţională şi a arătat că biserica a fost întotdeauna proprietarul acelor păduri, însă procurorii au susţinut că acestea nu a fost niciodată în proprietatea bisericii.

Masacrele comise de 10 dintre cei mai cumpliţi asasini din istorie: Breivik, criminalul care a omorât 77 de persoane într-o singură zi
De-a lungul timpului au fost făcute o mulţime de filme sau au fost scrise cărţi despre criminali în serie, dar puţini au fost cei care au omorât într-o singură zi zeci de oameni. În cele ce urmează vă vom prezenta cei mai cumpliţi asasini din istorie, care în decursul unei singure zile au curmat vieţile a zeci de persoane.

În prag de iarnă, judeţul Suceava nu are antiderapant decât pentru 48 de ore
Judeţul Suceava se află sub cod galben de viscol şi ninsori, însă la Secţia Drumuri Naţionale Câmpulung Moldovenesc nu există material antiderapant decât pentru 48 de ore, care mai mult este împrumutat de la Braşov. Firmele câştigătoare ale licitaţiilor pentru deszăpezirea drumurilor naţionale din judeţ nu au nici ele cu ce lucra deoarece la CNADNR nu este sare.

Îmbulzeală la licitaţia privind realizarea canalizării în cel mai întins oraş din ţară
Nu mai puţin de 25 de firme se bat să facă o canalizare la Broşteni, oraşul cu cea mai mare întindere din România. Primăria din Broşteni a organizat o licitaţie la care au luat parte 25 de firme din întreaga ţară, precum şi din Italia. Valoarea proiectului se ridică la două milioane de euro. Deocamdată nu a fost desemnată firma câştigătoare a licitaţiei.

Secretele hackerului român care a spart serverele NASA. SirVic a scăpat de închisoare, deşi a produs o pagubă de 1,5 milioane de dolari
Victor Faur, un tânăr din Arad cunoscut în mediul online ca SirVic, a spart serverele NASA, pătrunzând în peste 150 de computere şi producând o pagubă de 1,5 milioane de dolari. Deşi risca să stea 54 de ani după gratii, Faur s-a ales cu 16 luni de închisoare cu suspendare şi a trebuit să plătească statului american despăgubiri de 240.000 de dolari.

Primarul şi secretarul dintr-o localitate din Suceava s-au dat cap în cap cu maşinile după ce s-au cinstit bine în sediul Primăriei
Primarul şi secretarul comunei sucevene Vutureşti au consumat împreună băuturi alcoolice în interiorul Primăriei, iar la plecare s-au ciocnit frontal cu maşinile. Cei doi s-au ales cu dosare penale pe numele lor după ce au fost puşi să sufle în etilotest, având rezultatele de 0,83, respectiv 0,79 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Declaraţia şocantă a unei asistente de la un Centru Neuropsihiatric din Suceava: „Faptul că a fost ţinută în frig şi că nu şi-a primit medicaţia i-a grăbit sfârşitul”
O asistentă de la Centrul Neuropsihiatric Costâna din judeţul Suceava, sub protecţia anonimatului, a povestit că o bătrână de 83 de ani, internată în acest centru, a avut o moarte cumplită, fiind ţinută în frig şi fără medicamente în ultimele zile ale vieţii sale. Cei de la DGASPC Suceava mi-au confirmat moartea bătrânei, însă susţin că a decedat din cauze naturale şi nu pentru că nu şi-ar fi primit medicamentele.

Mecanicul de locomotivă care a devenit un temut criminal în serie. „Omul ciocan“ a dat vina pe diavol pentru crimele comise
Romulus Vereş este unul dintre cei mai fioroşi criminali în serie pe care i-a avut România. Supranumit „omul ciocan“, Vereş s-a născut la data de 23 ianuarie 1929 în Cluj Napoca şi a lucrat ca mecanic de locomitivă. În anii `70, a omorât opt femei, însă a scăpat de închisoare deoarece avea probleme psihice grave. El a fost internat la Spitalul de Psihiatrie din Ştei, unde şi-a petrecut restul vieţii.

O avocată ce i-a promis unui criminal că îl scapă de închisoare în schimbul a 18.000 de euro a fost condamnată la patru ani de închisoare cu suspendare
Avocata suceveancă Carmen Kreisel Cricleviţ a fost condamnată de Curtea de Apel Suceava la patru ani de închisoare cu suspendare pentru comiterea infracţiunii de trafic de influenţă. Aceasta i-a cerut lui Ion Pop, patronul unei discoteci din Suceava, suma de 18.000 de euro pentru a-l scăpa de închisoare. Bărbatul a fost însă condamnat la 18 ani de închisoare pentru că l-a omorât în bătaie pe un client de-al său.