adevarul

 

Ziarul adevarul - adevarul de seara - adevarul online

Ziare romanesti recomandate

Abonare newsletter ziarele.com

Adresa de e-mail:


Mutari Internationale

Stiri locale din Adevarul Suceava

(P) Asigurari RCA - cel mai bun pret

Ziarul Adevarul Suceava - Ultimele stiri Adevarul Suceava - 28.05.2016

Primarul şi secretara celei mai bogate comune din Suceava vor fi cercetaţi sub control judiciar pentru luare de mită
Primarul comunei Şcheia, Vasile Andriciuc şi secretara Luminiţa Rîşca sunt acuzaţi de luare de mită, trafic de influenţă, abuz în serviciu şi fals intelectual. Aceştia au primit diverse sume de bani de la un denunţător pentru a-i prelungi un contract de concesiune a unei păşuni de 79 de hectare.

Preşedintele Curţii Constituţionale, Augustin Zegrean, a primit titlul de Doctor Honoris Causa al Universităţii „Ştefan cel Mare” din Suceava
Universitatea „Ştefan cel Mare” din Suceava a decernat titlul de Doctor Honoris Causa preşedintelui Curţii Constituţionale a României, Augustin Zegrean. Universitarii suceveni îi vor acorda acest titlu lui Augustin Zegrean deoarece începând cu 2012 a stabilit relaţii de colaborare cu CCR, susţinând pregătirea studenţilor suceveni în cadrul CCR.

Cea mai bogată Primărie de comună din judeţul Suceava „călcată” de procurorii DNA
Procurorii DNA Bucureşti au descins astăzi la Primăria din comuna Şcheia şi la Prefectura Suceava. Ancheta vizează mai multe documente legate de acordarea unor contracte de închiriere a păşunilor din Şcheia.

Judeţul Suceava ar putea rămâne fără curent electric din cauza alunecărilor de teren de pe şoseaua de centură
Cum pământul o ia la vale pe primul tronson al rutei ocolitoare a Suceava, un stâlp de înaltă tensiune mai are puţin şi se prăbuşeşte. Încet, dar sigur, terenul alunecă şi a ajuns la mai puţin de jumătate de metru de stâlpul respectiv. În cazul în care acel stâlp de înaltă tensiune cade din cauza alunecărilor de teren, nu numai municipiul Suceava va fi afectat, ci tot judeţul ar putea rămâne fără curent electric.

Tupeu incredibil pentru şeful IŞJ Suceava. A cerut gradaţie de merit la mai puţin de un an de la scandalul transferurilor ilegale în clasa a IX-a
La mai puţin de un an de zile de la scandalul transferurilor ilegale în clasa a IX-a, ce a lovit învăţământul din judeţul Suceava, inspectorul şef Gheorghe Lazăr vrea să primească gradaţie de merit. Acesta a contestat în instanţă calificativul „Bine” primit Ministerul Educaţiei şi şi-a depus bine mersi dosarul pentru gradaţie, profitând de faptul că încă nu s-a dat o decizie definitivă cu privire la contestaţia sa.

Traian Băsescu, despre moartea lui Dan Condrea: „Ştiu foarte bine cum lucrează serviciile, te pot compromite, dar nu să meargă la abordări de tip mafiot“
Într-o conferinţă de presă avută la Suceava, fostul preşedinte Traian Băsescu a vorbit despre moartea patronului de la Hexi Pharma, Dan Condrea. El a spus că, după părerea sa, serviciile secrete nu ar fi implicate în niciun fel în decesul lui Condrea.

VIDEO Gospodăria unui pădurar a fost incendiată intenţionat de o mână criminală
Pompierii suceveni au intervenit cu cinci autospeciale pentru a stinge un incendiu ce a cuprins gospodăria pădurarului din comuna Suceviţa, precum şi a unui vecin de-al acestuia. După stingerea flăcărilor, salvatorii au descoperit că focul a fost pus intenţionat. În incendiu au pierit 30 de curcani şi 30 de pui.

PSD Suceava a fost obligat să retragă 55.000 de pliante ale candidatului la Primărie deoarece s-a folosit ilegal de tricolor
PSD Suceava a fost obligat de Biroul Electoral Municipal să retragă 55.000 de pliante ale candidatului la Primăria municipiului Suceava, Tiberius Brădăţan, deoarece s-au folosit ilegal de tricolor.

Cinci brăţări antice din argint, vechi de două milenii, au fost descoperite într-o pădure din Suceava
Cinci brăţări din argint, vechi de două milenii au fost descoperite de cu ajutorul detectoarelor de metale de fraţii Hatnean de la Pătrăuţi pe teritoriul comunei Stroieşti. Brăţările au aparţinut populaţiei ce a locuit pe aceste teritorii pe la începutul mileniului întâi, anii 100 – 200, maxim 300, era noastră.

Cine au fost românii care au câştigat Nobelul. Doar unul dintre cei cinci laureaţi se mai afla în România când a primit premiul
Cinci români numără printre cei au primit premiul Nobel, până în prezent: George Emil Palade pentru Medicină, Ioan Moraru – pentru Pace, Elie Wiesel – pentru Pace, Herta Muller – pentru Literatură, Ştefan W. Hell – pentru Chimie. Dintre cei cinci, doar Ioan Moraru se afla în România atunci când a obţinut această distincţie, ceilalţi alegând să emigreze.

Direcţia Silvică Suceava a plantat 7,1 milioane de puieţi forestieri, în această primăvară
Direcţia Silvică Suceava a realizat în primăvara acestui an o suprafaţă totală de regenerări de 2.180 hectare, din care 790 hectare au fost regenerări naturale şi 1.390 hectare  împăduriri integrale, fiind una din cele mai mari suprafeţe regenerate în campaniile de împăduriri din ultimii cinci ani. 125 de hectare de pepiniere, izvor anual pentru regenerarea pădurilor din judeţul Suceava şi din ţară.

Dedesubturile unei investiţii aberante cu bani europeni: cum a ajuns o groapă de gunoi din vârful muntelui la un pas să falimenteze un întreg judeţ
Groapa de gunoi din Pasul Mestecăniş este una dintre cele mai mari aberaţii construite în România din fonduri europene. În urma procesului câştigat de localnicii din Pojorâta, Consiliul Judeţean Suceava ar putea fi obligat să restituie către UE peste 27 de milioane de lei, ocazie cu care judeţul bucovinean ar intra în faliment.

Pedofilul de la Protecţia Copilului Suceava s-a spânzurat. Acesta şi-a pus capăt zilelor imediat după ce a fost eliberat din arest
Marius Dumitriu, bărbatul de 37 de ani, cercetat de DIICOT Suceava pentru că a hărţuit sexual timp de un an un băiat de 12 ani dintr-un centru de plasament din Suceava, a fost găsit spânzurat în locuinţa sa. Acesta a fost eliberat zilele trecute din arest, însă nu a rezistat prea mult în libertate, el alegând să-şi pună capăt zilelor, lăsând un bilet prin care îşi cerea iertare pentru ce a făcut.

Mănăstirea Corlăţeni este considerată „Athos-ul românesc“. Ce viziune a avut bătrânul care a construit lăcaşul de cult
Mănăstirea Corlăţeni de la Pojorâta a fost ridicată în anul 1927 de un localnic. Comuniştii au desfiinţat lăcaşul de cult, schitul din Pojorâta fiind reînfiinţat în 1990 în vârful munţilor. Cel care a reînfiinţat schitul, părintele Visarion Breabăn, a dorit ca rânduială liturgică şi monahală a schitului să fie fidelă celei de pe Muntele Athos.

Trei elevi care cultivau canabis acasă le-au spus părinţilor că fac proiecte pentru orele de botanică
Trei elevi de la un liceu din municipiul Rădăuţi au intrat în atenţia procurorilor DIICOT Suceava, după ce au adus seminţe de canabis din Italia şi le-au plantat în ghivece. Procurorii le-au percheziţionat locuinţele, ocazie cu care au găsit cinci plante de canabis. Pentru a putea cultiva aceste plante în propriile case, tinerii le-au spus părinţilor că totul face parte dintr-un proiect pentru orele de botanică.