adevarul

 

Ziarul adevarul - adevarul de seara - adevarul online

emag evomag ecco fashionup otter matar

(P) Asigurari RCA - cel mai bun pret


Ziarul Adevarul Suceava - Ultimele stiri Adevarul Suceava - 07.02.2016

Protest ieşit din comun într-un oraş din Bucovina: „Nu vă cerem bogăţii, vrem doar pârtia de ski“
Sute de locuitori ai oraşului sucevean Câmpulung Moldovenesc au participat duminică, 7 februarie, la un miting în cadrul căruia au solicitat finanţare pentru finalizarea unui proiect abandonat inexplicabil de către Guvernul Ponta după o investiţie de 10 milioane de euro.

Sinucidere din dragoste: un adolescent de 16 ani s-a spânzurat cu fularul fostei sale iubite
Un minor de 16 ani, din comuna suceveană Horodniceni, s-a spânzurat cu fularul iubitei sale de un uscător din rufe de pe raza oraşului Fălticeni, după ce aceasta i-a spus că vrea să se despartă de el. Un bărbat a încercat să-l salveze, însă din nefericire adolescentul a decedat la secţia de Terapie Intensivă a Spitalului Judeţean Suceava.

Linkuri Sponsorizate

Prima autobiografie din literatura română. Cum şi-a descris boierul Teodor Vârnav viaţa trăită la începtul anilor 1800
„Istoria vieţii mele“, de Teodor Vârnav, un boier din Moldova, a fost scrisă în 1845 şi este considerată prima operă autobiografică din literatura română. Teodor Vârnav s-a născut la 1 martie 1801 la Floreşti, în judeţul Galaţi. Amintirile sale, rămase într-un manuscris, au fost publicate de cărturarul Artur Gorovei.

Cinematograful Modern al Primăriei din Suceava s-a ales cu un site de doi bani deşi s-a plătit o mică avere pentru el
Municipalitatea suceveană a achiziţionat un site pentru Cinematograful Modern din localitate, plătind suma de 60.000 de lei, deşi specialiştii susţin că pentru un asemenea site ar fi nevoie de cel mult 12.000 de lei. Pe acest site va fi afişat programul de la Cinema Modern, putându-se totodată achiziţiona bilete online la peliculele derulate la cinematograful primăriei.

Lecţie despre cum să cheltuieşti fără nici o noimă aproape 150.000 de euro. Patinoar folosit doar pe timp de vară de echipa de hochei din Suceava
Patinoarul din spatele Sălii Sportului din municipiul Suceava, în care MTS a investit 150.000 de euro, arată jalnic şi este folosit rareori, pe timp de vară, când hocheiştii se echipează cu patine cu rotile. Echipa de hochei under 16 a CSM Suceava face, teoretic, pregătirea pe acest patinoar, însă rezultatele obţinute ca urmare a acestei pregătiri lasă de dorit, tinerii suceveni încasând 14 înfrângeri în cele 14 meciuri jucate.

Un topor din epoca bronzului a fost descoperit într-o localitate din Suceava. Arheologii estimează că este vechi de peste 3.000 de ani
Un topor din bronz, excelent conservat, vechi de 3.000 de ani, a fost descoperit la Pătrăuţi şi oferit Muzeului Bucovinei, prin Direcţia de Cultură. În ultimii ani, obiectele predate Direcţiei de Cultură  de către astfel de pasionaţi arheologi amatori s-au înmulţit, iar unele dintre ele sunt excepţionale.

Cum a mers Constantin Brâncuşi 2.000 de kilometri pe jos până la Paris din cauza unei sculpturi care nu i-a fost plătită
În anul 1903, marele sculptor Constantin Brâncuşi a primit comanda de a realiza bustul generalului Carol Davila. Din cauză că cei care au comandat bustul nu au fost mulţumiţi de creaţia lui Brâncuşi, nu i-au oferit banii promişi, astfel că sculptorul a luat o decizie radicală.

Cine este săteanul care a stopat cea mai mare aberaţie cu fonduri UE din România: groapa de gunoi din vârful muntelui
Apicultorul Aristide Maxim este vocea sătenilor din localitatea suceveană Pojorâta, care au reuşit să anuleze în instanţă cea mai mare aberaţie cu fonduri UE realizată vreodată în România: o groapă de gunoi în vârful muntelui, într-unul dintre cele mai frumoase pasuri rutiere din ţară.

Două milioane de euro investite într-o clădire din mijlocul pustietăţii. Casa Corpului Didactic din Suceava, construită într-o zonă fără curent electric
Casa Corpului Didactic din comuna suceveană Şcheia este o investiţie absurdă a Ministerului Educaţiei. Construcţia clădirii a început în anul 2012, într-o zonă nelocuită, fără acces la un drum public sau utilităţi, valoarea proiectului fiind estimată la două milioane de euro. Până în prezent, Ministerul Educaţiei a pompat în această absurditate aproape 3 milioane de lei, termenul pentru finalizarea investiţiei fiind deja depăşit.

Poarta Direcţiei Silvice Suceava, blocată cu camionul. 800 de silvicultori au încercat să intre cu forţa în clădire, revoltaţi de majorarea tarifului la lemn
Circa 800 de angajaţi în domeniul silviculturii au organizat luni, 1 februarie, un protest împotriva conducerii Direcţiei Silvice din Suceava. Mitingul a degenerat când forţele de ordine le-au interzis protestatarilor să pătrundă în curtea instituţiei.

Groapa de gunoi de pe Mestecăniş a fost construită ilegal. Consiliul Judeţean Suceava riscă să înapoieze Uniunii Europene toţi banii investiţi
Curtea de Apel Cluj a desfiinţat decizia prin care Consiliul Local Pojorâta oferea un teren de nouă hectare Consiliului Judeţean Suceava, teren pe care a fost construită groapa de gunoi de pe Mestecăniş. Cu alte cuvinte, magistraţii clujeni au arătat că depozitul ecologic de deşeuri de pe Mestecăniş a fost realizat ilegal.

Oraşul Gura Humorului a fost inclus într-un top al celor mai frumoase 30 de oraşe din Europa
Gura Humorului apare într-un top realizat de o agenţie de turism din Japonia şi făcut public de cei de la Telegraph, al celor mai frumoase 30 de oraşe mici din Europa. Pe aceeaşi listă a localităţilor recomandate apar localităţi din Europa de Vest, dar şi din ţările învecinate României, precum Sopron din Ungaria, sau Koprivstita – Bulgaria.

Cum a vândut ÎPS Pimen imaginea mănăstirilor din Bucovina teroristului Omar Hayssam. Culisele unei afaceri în care urma banilor s-a pierdut misterios
În luna septembrie 2004, Arhiepiscopia Sucevei şi Rădăuţilor păstorită de ÎPS Pimen, a oferit firmei Bucovina Enterprises, condusă de Omar Hayssam, dreptul de a folosi imaginea mănăstirilor bucovinene în promovarea apei minerale Bucovina. În baza acestui contract, Arhiepiscopia ar fi primit de la firma teroristului 250.000 de lei.

Autorităţile sucevene sunt în alertă după ce la Cernăuţi au murit cinci oameni din cauza gripei porcine
La Palatul Administrativ al Sucevei a avut loc, sâmbătă, o şedinţă extraordinară, în urma căreia au fost adoptate mai multe măsuri cu caracter preventiv, pentru prevenirea răspândirii virului AH1N1.