adevarul

 

Ziarul adevarul de azi - adevarul de seara - adevarul online

Ziare romanesti recomandate

Programul TV de Azi

Mutari Internationale

Stiri locale din Adevarul Suceava

(P) Asigurari RCA - cel mai bun pret

Ziarul Adevarul Suceava - Ultimele stiri Adevarul Suceava - 19.02.2017

Comuna în care a fost construită cea mai mare aberaţie din fonduri europene a fost declarată staţiune turistică
Comuna Pojorâta, localitatea în care a fost construită Groapa de gunoi din Pasul Mestecăniş, a fost declarată de Guvernul României staţiune turistică de interes local.

Expediţia lui Alexandru cel Mare în zona unde azi e judeţul Teleorman. Răscoala înăbuşită de regele macedonean după moartea tatălui său
În anul 335 î.Hr., Alexandru cel Mare a organizat o expediţie împotriva tribalilor, un neam tracic de la nord de Balcani, bătălia decisivă având loc în zona localităţii Zimnicea de astăzi. Tribalii au fost înfrânţi de regele Macedoniei, acesta continuându-şi expediţia împotriva altor neamuri tracice din Peninsula Balcanică.

Suceava organizează din nou o finală de campionat naţional de judo, după mai bine de 30 de ani de pauză
Finala Campionatului Naţional Individual de Judo under 18 va organizată pentru prima oară la Suceava după o pauză de mai bine de 30 de ani. Finala Campionatului Naţional de Judo under 18 va reuni peste 300 de judoka de la 45 de cluburi din întrega ţară. Participanţii se vor întrece la 15 categorii de greutate, opt la feminin şi nouă la masculin.

Contrabandiştii de ţigări din inima Sucevei au fost trimişi în judecată. Mii de pachete de ţigări de contrabandă vândute în Piaţa Centrală
Indivizii au fost trimişi în judecată pentru contrabandă în dosarul care îi vizează pe indivizii ce vindeau ţigări şi alcool de contrabandă în Piaţa Mare din Suceava. La percheziţiile făcute asupra lor au fost găsite mii de pachete de ţigări de contrabandă şi sute de litri de alcool şi băuturi alcoolice de contrabandă. Procurorii au pus sechestru pe mai multe proprietăţi ale inculpaţilor din dosar.

Ziua în care romii au devenit liberi în Moldova: domnitorul Sturdza le-a oferit aceleaşi drepturi ca şi moldovenilor
După ce la începutul anului 1844 domnitorul moldovean Mihail Sturdza a adoptat legea prin care romii deveneau liberi, iar dările de la romii liberi aveau să fie folosite la răscumpărarea robilor scoşi la vânzare de particulari, la data de 14 februarie 1844 în Moldova s-a votat libertatea romilor, care au dobândit aceleaşi drepturi cu locuitorii ţării.

Cum sunt puse ambulanţele pe drumuri degeaba: una din cinci solicitări ajunse la ambulanţă este nejustificată
Şeful Serviciului Judeţean de Ambulanţă Suceava a explicat că una din cinci solicitări care ajung la Ambulanţă este nefondată. Oamenii sună la 112 şi cer sprijinul ambulanţei din cele mai ciudate motive. La Spitalul din Rădăuţi, aproape zilnic ajunge cu ambulanţa un om al străzii. Acesta se trânteşte practic la pământ şi nu se mai mişcă până când cineva sună la 112. El merge la spital, mănâncă, doarme şi a doua zi o ia de la capăt.

Acţiune de reducere a efectelor produse de blocajele de gheţuri desfăşurată de Apele Române pe râurile Dorna şi Bistriţa
Prima etapă a constat în realizarea unui şenal de scurgere a apelor prin îndepărtarea gheţurilor râului Bistriţa, din aval către amonte, spre zona de confluenţă. Acţiunea s-a realizat simultan de pe ambele maluri cu excavatoare cu braţ lung.

O întregă comunitate încearcă să ajute o familie cu patru copii rămasă fără acoperiş deasupra capului în plină iarnă
Familia Belciug din satul sucevean Mihoveni şi-a pierdut toată agoniseala de-o viaţă într-un incendiu. Toată familia stă acum într-o casă care nu era locuită, pusă la dispoziţie de un consătean, iar Primăria împreună cu preotul şi oamenii din comună au început deja să adune materialele necesare pentru ca, imediat cum se mai încălzeşte, să poată începe reconstruirea casei.

Cum l-a decapitat fiul nelegitim al lui Ştefan cel Mare pe nepotul domnitorului
Alexandru Cornea, fiul lui Bogdan al III-lea şi nepotul lui Ştefan cel Mare, s-a aflat la conducerea Moldovei între 1540 şi 1541. El a fost alungat de pe tronul ţării de către Petru Rareş, fiul nelegitim al marelui voievod. În urma bătăliei de la Galaţi, Cornea a fost capturat şi decapitat din ordinul lui Petru Rareş.

VIDEO Doi tineri au fost surprinşi făcând sex în sala de cinema. S-a întâmplat la Suceava, înainte de proiecţia filmului „Fifty Shades Darker”
Un spectator intrat mai devreme în sala de cinema pentru a viziona filmul "Fifty Shades Darker" a surprins doi tineri care întreţineau relaţii sexuale. Aceştia riscă să fie amendaţi drastic dacă vor fi identificaţi de către poliţişti.

VIDEO Un cerb hăituit de lupi a fost salvat de pompieri de pe apa îngheţată a râului Bistriţa
Pompierii dorneni au intervenit pentru a salvat un cerb ce a rămas blocat pe apa îngheţată a râului Bistriţa, unde s-a refugiat de teama unei haite de lupi.

Topul celor mai rău famate cartiere din România. Cum a ajuns o mahala anonimă să surclaseze Ferentariul
Conform unui studiu privind calitatea vieţii şi siguranţa locuitorilor din 42 de oraşe din România, municipiul Suceava se află pe penultimul loc, mai rău decât aceştia trăind doar locuitorii oraşului Alexandria din judeţul Teleorman.

Plagiatul de care a fost acuzat Caragiale: cum s-a încheiat scandalul din anii 1900
Ion Luca Caragiale a fost acuzat că ar fi plagiat „Năpasta” după piesa „Nenorocul”, scrisă de Istvan Kemeny. Acuzaţia a apărut în Revista literară. Mâhnit de acuzaţiile care îi erau aduse şi de faptul că jurnalistul Caion, cel ce i-a adus aceste acuzaţii, a fost achitat, Caragiale a plecat cu familia din ţară, stabilindu-se la Berlin, unde a şi decedat în anul 1912.

UPDATE 20 de suceveni au protestat faţă de Guvernul României pe un frig năprazanic
Peste 100 de oameni au anunţat că vor ieşi în această seară pe străzile Sucevei pentru a protesta faţă de modul cum a încercat Guvernul României să adopte OUG 13. Aceştia se vor aduna începând cu ora 18.00 în faţa Prefecturii din Suceava.

Judecătorii suceveni au redus cu 12 ani pedeapsa unui criminal ce şi-a omorât şi îngropat cumnatul în spatele casei
La sfârşitul lunii martie a anului 2015, Curtea de Apel Suceava l-a condamnat definitiv pe inculpatul Mihai Gheorghe Ureche la 20 de ani de închisoare pentru comiterea infracţiunii de omor. Acesta a primit această pedeapsă după ce în anul 1999, împreună cu un alt fratele de-al său, l-au omorât pe un cumnat şi l-au îngropat în spatele casei.