adevarul

 

Ziarul adevarul de azi - adevarul de seara - adevarul online

Ziare romanesti recomandate

Programul TV de Azi

Mutari Internationale

Stiri locale din Adevarul Suceava

(P) Asigurari RCA - cel mai bun pret

Ziarul Adevarul Suceava - Ultimele stiri Adevarul Suceava - 30.04.2017

Gafă a Administraţiei Prezidenţiale: Mănăstirea Dragomirna a ajuns peste noapte în patrimoniul UNESCO
Mădălina Dobrovolschi, purtătorul de cuvânt al Administraţiei Prezidenţiale, a prezentat programul pe care preşedintele Klaus Iohannis îl va avea în cadrul vizitei pe care o va face la Suceava. Aceasta a arătat că Iohannis va vizita, printre altele, mănăstirile Voroneţ şi Dragomirna, care fac parte din patrimoniul UNESCO. Trebuie menţionat însă că Mănăstirea Dragomirna nu a făcut niciodată parte din patrimoniul UNESCO.

Cum erau văzuţi ungurii care au năvălit în Europa la sfârşitul primului mileniu: „Se hrănesc cu carne crudă şi cu sânge“
Cucerirea de către unguri a Bazinului Panonic este un termen generic care se referă la o serie de evenimente istorice încheiate cu aşezarea ungurilor în Europa Centrală la sfârşitul secolului al IX-lea şi începutul celui de-al X-lea.

Victoria impresionantă a lui Ştefan cel Mare în urma căreia a primit titlul de „principe al creştinătăţii”
Domnitorul moldovean Ştefan cel Mare a reuşit să învingă în apropiere de Vaslui armata otomană condusă de Suleiman Paşa, oaste formată din peste 100.000 de soldaţi. În urma acestei victorii, Papa Sixtus al IV-lea l-a numit pe voievodul moldovean „principe al creştinătăţii”.

Locuitorii dintr-o comună suceveană nu au de patru ani medic de familie
Locuitorii din Crucea au rămas fără medic de familie încă din luna mai 2013, când din cauza datoriilor pe care le avea doctorul de la acea vreme, restanţe la fondul naţional unic de asigurări sociale, Casa de Asigurări de Sănătate a refuzat să-i reînnoiască Contractul Cadru cu data de 1 mai 2013. Medicul de familie Gheorghe Matei avea pe listele sale aproape 500 de pacienţi înscrişi.

600 de pastile Xanax confiscate de la medicul Poliţiei Suceava anchetat pentru că şi-ar fi drogat copii cu opiacee şi benzodiazepine
Aproape 600 de pastile Xanax, un flacon cu xanax lichid şi alte 1.400 de comprimate şi 24 de fiole de medicamente care pot fi eliberate doar pe bază de reţetă au fost confiscate de procurorii DIICOT de la Lorena Bîrleanu, şefa Centrului Medical al IPJ Suceava, acuzată că şi-ar fi drogat copiii cu opiacee şi benzodiazepine.

VIDEO Motociclist lovit violent de un BMW într-o intersecţie din Suceava. Atât victima, cât şi şoferul, au forţat semaforul
Un motociclist a pătruns pe culoarea roşie a semaforului într-o intersecţie din Suceava şi a fost lovit puternic de un BMW al cărui şofer a forţat culoarea galbenă.

Găselniţa românilor care fură lemne: au inventat o furtună. Patru silvicultori au fost trimişi în judecată
Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Vatra Dornei au trimis în instanţă spre judecare dosarul tăierilor ilegale de arbori realizate prin înscenarea unor calamităţi naturale. Nouă inculpaţi au fost trimişi în judecată, printre aceştia numărându-se şi patru angajaţi ai Ocolului Silvic Vatra Dornei.

Ce pedeapsă a primit tânărul care s-a urcat fără permis la volan şi a omorât doi oameni. Fratele lui şi-a pierdut viaţa într-un accident asemănător
Daniel Mândrilă, de 20 de ani, din Suceava, a fost condamnat de Judecătoria Suceava la cinci ani de închisoare pentru ucidere din culpă. Acesta se află în arest preventiv de la finele anului trecut, după ce s-a urcat fără permis la volan, producând un accident rutier în urma căruia doi tineri au decedat. După accident, Mândrilă a fugit de la locul faptei.

Viaţa privată a domnitorului Ştefan cel Mare. Câte neveste şi câţi copii a avut voievodul moldovean
Conform istoricilor, Ştefan cel Mare a avut cel puţin trei soţii şi şapte copii. Dintre aceştia, Petru Rareş este singurul fiul nelegitim recunoscut de marele domnitor.

România lucrului prost făcut. Şcoală modernizată şi apoi închisă pentru că localitatea a rămas fără copii
În satul Uideşti din comuna suceveană Forăşti există o şcoală modernă care stă din 2015 cu lacătul pe uşă pentru că în localitate nu mai sunt copii. Înainte de închidere, clădirea a fost reabilitată cu 200.000 de euro.

Deşi nu s-a bătut nici măcar un ţăruş valoarea şoselei ce centură a Rădăuţiului a crescut deja cu 20%
Chiar dacă nu au fost demarcate lucrările la şoseaua de centură a municipiului Rădăuţi, valoarea rutei ocolitoare a crescut deja cu 20%  de când proiectul a fost scos la licitaţie în anul 2009. Valoarea iniţială a proiectului era de 100 de milioane de lei şi prevedea construirea unei centuri de 16 kilometri lungime.

Percheziţii DIICOT acasă şi la biroul medicului IPJ Suceava care şi-ar fi drogat copii cu morfină şi benzodiazepină
Procurorii DIICOT Suceava fac percheziţii, luni dimineaţă, la locuinţa şi biroul Lorenei Adriana Bîrleanu, şefa Centrului Medical al IPJ Suceava, bănuită că şi-ar fi drogat copii cu morfină şi benzodiazepină.

Trădarea care l-a obligat pe Dimitrie Cantemir să-şi petreacă ultimii ani din viaţă în exilul din Rusia
Dimitrie Cantemir a fost numit domn al Moldovei de către turci, în anul 1710. Acesta i-a trădat pe otomani şi a trecut de partea ruşilor. În urma războiului ruso – turc, pierdut de noii aliaţi, în anul 1711, Cantemir a fost nevoit să se refugieze în Rusia, unde avea să trăiască în exil până la sfârşitul vieţii.

O singură persoană condamnată cu executare în „dosarul fursecurilor” de la Primăria Suceava. Majoritatea inculpaţilor din dosar au fost achitaţi
Curtea de Apel Cluj a stabilit că Tamara Chiribucă, apropiata lui Neculai Bujor, director economic al Primăriei Suceava în perioada 2000 – 2004, va petrece trei ani şi patru luni în spatele gratiilor. Neculai Bujor  a primit condamnare cu suspendare, în timp ce mai mulţi inculpaţi din dosar au fost achitaţi de instanţa clujeană.

Zece localităţi din Suceava au rămas fără energie electrică. Pe mai multe drumuri se circulă în condiţii de iarnă
Joi dimineaţă erau 27 de localităţi din judeţul Suceava fără energie electrică, dar parte din acestea au fost realimentate în cursul zilei, aseară echipele de intervenţie lucrând pentru remedierea defecţiunilor care au lăsat nealimentate cu energie zece localităţi. Drumul naţional DN17A, între Suceviţa şi Vatra Moldoviţei, a fost închis începând cu ora 10.30, pentru a se facilita intervenţia utilajelor de deszăpezire.