adevarul

 

Ziarul adevarul - adevarul de seara - adevarul online

emag evomag ecco fashionup otter matar

(P) Asigurari RCA - cel mai bun pret


Ziarul Adevarul Suceava - Ultimele stiri Adevarul Suceava - 28.11.2015

Patru persoane rănite, după ce un autocar care se întorcea din Anglia s-a răsturnat în Suceava
Un autocar în care se aflau 12 persoane şi care se întorcea din Anglia la Rădăuţi s-a răsturnat, sâmbătă dimineaţă, în localitatea suceveană Clit, din cauza vitezei, patru persoane fiind rănite în urma accidentului.

Este permisă parcarea pe trotuar sau nu? Ce spune Codul Rutier şi ce se întâmplă de fapt în realitate
Deşi unii şoferi consideră că parcarea pe trotuar este permisă dacă este lăsat liber un metru pentru pietoni, Codul Rutier îi contrazice. Legea spune că este interzisă ocuparea trotuarelor cu vehicule imobilizate, acest lucru fiind permis doar când în zonă există marcaje şi indicatoare care oferă dreptul conducătorilor auto de a-şi parca autoturismele pe trotuar.

Preşedintele Baroului Bota şi alţi opt inculpaţi au fost trimişi în judecată pentru 3.244 de infracţiuni. Cei nouă ar fi exercitat ilegal meseria de avocat
Parchetul de pe lângă Judecătoria Suceava a dispus trimiterea în judecată a nouă persoane în dosarul în care sunt cercetaţi membrii Baroului Bota. Pompiliu Bota este acuzat că a înfiinţat un barou de avocaţi, copie a baroului tradiţional, prin intermediul căruia mai multe persoane au exercitat ilegal meseria de avocat. Cei nouă inculpaţi trimişi în judecată sunt acuzaţi de comiterea a 3.244 de infracţiuni.

Linkuri Sponsorizate

Un fost poliţist de frontieră a stat ascuns cinci ani în podul casei, pentru a nu ajunge la puşcărie
Fostul poliţist de frontieră Marian Iaholnic – Coslac, care era dat în urmărire internaţională din luna martie 2009, a fost găsit de poliţişti chiar în podul casei sale din Siret. Iaholnic – Coslac a fost pus pe lista „most wanted“ a infractorilor români, după ce Tribunalul Militar Teritorial Bucureşti l-a condamnat la opt ani de închisoare pentru luare de mită şi complicitate la contrabandă.

Un primar din Suceava a fost condamnat la patru luni de închisoare cu suspendare pentru că şi-a angajat nora la primărie
Curtea de Apel Suceava l-a condamnat definitiv pe primarul comunei sucevene Ipoteşti la patru luni de închisoare cu suspendare pentru conflict de interese. Dumitru Corjuc este acuzat că a încălcat regimul juridic al conflictelor de interese în materie administrativă, întrucât, în calitate de primar, a semnat dispoziţiile prin care nora sa a fost numită în funcţia de consilier juridic, iar ulterior în cea de secretar al comunei Ipoteşti.

Ministerul Agriculturii, Centrul Regional pentru Finanţrea Investiţiilor Rurale de la Iaşi şi Primăria Pojorâta percheziţionate de procurorii DNA
Procurorii DNA Suceava fac mai multe percheziţii într-un dosar ce vizează fraude cu fonduri europene. Anchetatorii fac verificări la Primăria Pojorâta, sediul Asociaţiei GAL Bucovina de Munte, Ministerul Agriculturii şi la Centrul Regional pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale de la Iaşi.

Cum să arunci 10 milioane de euro: pârtia de schi de la Câmpulung Moldovenesc, abandonată de autorităţi, se deteriorează de la an la an
În prezent, pe masivul Rarău ar trebui să găsim o pârtie de 4.200 de metri, o telegondolă şi o instalaţie de zăpadă artificială, însă după ce au fost cheltuite 10 milioane de euro, lucrările de la pârtie au fost abandonate. Pentru finalizarea investiţiei ar mai fi nevoie de circa 3 milioane de euro, însă din 2013 nu s-a mai făcut nimic la pârtia de schi, aceasta intrând în conservare din cauza lipsei de finanţare.

Scriitorii români care au luptat în Primul Război Mondial. Cum au supraveţuit George Topârceanu şi Octavian Goga măcelului de la Turtucaia
George Topârceanu, Octavian Goga şi Camil Petrescu sunt cei mai cunoscuţi scriitori care au participat activ la luptele din Primul Război Mondial. Poetul George Topârceanu a fost luat prizonier de bulgari, în timp ce Camil Petrescu şi-a pierdut auzul la o ureche în urma experienţei de pe front.

O furtună puternică a făcut prăpăd pe Transrarău. Una dintre cele mai frumoase şosele din ţară arată ca după război
Un vânt ce a bătut cu peste 100 km/h a făcut prăpăd pe cea mai frumoasă şosea din nordul Moldovei. Zeci de copaci au fost pur şi simplu smulşi din rădăcini şi aruncaţi pe carosabil.

Lista scriitoriilor români închişi după gratii pentru că „au uneltit împotriva regimului comunist“
Mai mulţi scriitori au intrat în descursul timpului în confict cu autorităţile şi au ajuns să fie arestaţi. Viaţa publică şi acţiunile lor împotriva conducerii ţării au fost principalele motive pentru care scriitorii români au fost băgaţi la închisoare. Dacă unii au fost închişi pentru puţin timp, alţii şi-au petrecut o parte importantă din viaţă în detenţie.

Trei ani de închisoare pentru şoferul care a omorât un copil de cinci ani pe o trecere de pietoni din Suceava
Marius Hotin, de 35 de ani, din Suceava, a fost condamnat la trei ani de închisoare pentru comiterea infracţiunii de ucidere din culpă. Individul este acuzat că în vara anului trecut a lovit mortal cu maşina un băiat în vârstă de cinci ani care traversa strada regulamentar pe o trecere pentru pietoni din Burdujeni. După producerea accidentului, Hotin le-a declarat poliţiştilor că-şi scăpase telefonul în maşină şi de aceea nu l-a văzut pe minor.

Doar trei unităţi de învăţământ din municipiul Suceava au autorizaţie de securitate la incendiu
Din totalul delor 43 de grădinţe, şcoli şi licee din municipiul Suceava, doar trei deţin autorizaţi de securitate la incendiu de la pompieri, respectiv grădiniţele „1,2,3”, „Aşchiuţă” şi Guliver”. Celelalte unităţi de învăţământ funcţionează în baza avizului PSI dat înainte de anul 1992.

Tupeul unui şofer cu două BMW-uri: şi-a pus acelaşi număr de înmatriculare pe ambele maşini
Un bărbat din comuna suceveană Bosanci, are două autoturisme BMW pe care a pus acelaşi număr de înmatriculare: SV – 99 -GMC. Conform Poliţiei, unul dintre cele două vehicule ar fi fost înmatriculat legal, pe cealaltă maşină fiind montate plăcuţele ilegal. Poliţiştii recunosc că sunt cu mâinile legate şi nu au ce să-i facă individului până nu-l prind circulând în trafic cu maşina cu numere false.

Dependenţa de cocaină a poetului Ion Barbu: „Am luat obiceiul anumitor stupefiante: eter şi cocaină“
Mai mulţi critici au susţinut de-a lungul timpului faptul că Ion Barbu era dependent de cocaină şi că scria adesea când era în sevraj. În plus, Ion Barbu consuma droguri şi atunci când întreţinea relaţii sexuale extraconjugale. Chiar în poezia ”Riga Crypto şi lapona Enigel” se spune că ar fi vorba despre depedenţa de cocaină a lui Ion Barbu şi despre o relaţia amoroasă avută cu o pictoriţă norvegiană, relaţia care s-a terminat dezastruos.

Sute de elevi dintr-un sat sucevean, lăsaţi în frig şi cu toalete în fundul curţii, în prag de iarnă
Chiar înainte de începerea anului şcolar, în luna septembrie 2015, Consiliul Local al comunei sucevene Cornu Luncii a luat decizia de a demola un corp de clădire al Şcolii Gimnaziale din localitate, unde erau amenjate grupurile sanitare şi centrala termică. Astfel, peste 250 de elevi şi preşcolari, precum şi 25 de cadre didactice îşi desfăşoară în prezent cursurile în condiţii dificile, fără încălzire şi cu un WC improvizat în fundul curţii.