adevarul

 

Ziarul adevarul - adevarul de seara - adevarul online

Ziare romanesti recomandate

Abonare newsletter ziarele.com

Adresa de e-mail:


Mutari Internationale

Stiri locale din Adevarul Suceava

(P) Asigurari RCA - cel mai bun pret

Ziarul Adevarul Suceava - Ultimele stiri Adevarul Suceava - 03.05.2016

Creştere uriaşă a mortalităţii infantile în Suceava: 22 de copii sub un an au murit, iar 18 s-au născut decedaţi în 2016
În 2016, la nivelul judeţului Suceava s-a înregistrat un indicativ de 10,1% la mia de locuitori în ceea ce priveşte mortalitatea infantilă, mult peste media naţională. Medicii menţionează că principalele cauze care duc la mortalitate infantilă sunt condiţiile nefavorabile din familie. Totuşi, în nicio statistică nu apar infecţiile intraspitaliceşti ca şi cauză a mortalităţii infantile.

Jandarmii suceveni au rămas fără poligon din cauza lucrărilor nerecepţionate de la şoseaua de centură a Sucevei
Jandarmii suceveni nu vor mai putea folosi poligonul de la Mihoveni pentru trageri cu mitraliera sau cu pistolul deoarece pe linia de tragere se află tronsolul III al rutei ocolitoare a municipiului Suceava, care a fost dată spre circulaţie fără ca lucrările să fie recepţionate de CNADNR. Astfel, jandarmii suceveni vor fi nevoiţi să se deplaseze zeci de kilometri până la Fălticeni pentru antrenamente.

Voievozii homosexuali ai Moldovei: nepoţii lui Ştefan cel Mare şi ai lui Alexandru Lăpuşneanu ar fi fost atraşi de bărbaţi
Nepotul lui Ştefan cel Mare, Iliaş Rareş, nepotul lui Alexandru Lăpuşneanu, Alexandru Iliaş, şi fiul lui Vasile Lupu, Ştefăniţă Lupu, sunt trei dintre domnitorii Moldovei despre care istoricii au apreciat de-a lungul timpului că aveau o oarece atracţie pentru persoanele de acelaşi sex.

Top 10 filme celebre turnate în România: Ghost Rider, Transporter 3 şi Borat au scene filmate în spaţiul mioritic
De-a lungul timpului, în producţiile internaţionale au apărut scene filmate în România. În cele ce urmează v-am pregătit 10 exemple de filme ce conţin scene filmate în ţara noastră sau care au fost turnate în întregime în România.

Primari pe viaţă în România. Ion Lungu, primarul Sucevei, vrea un al patrulea mandat de edil şef al urbei sucevene
Ion Lungu, actualul primar al Sucevei, se află la conducerea municipalităţii din anul 2004 şi speră ca la alegerile din această vară să obţină cel de-al patrulea mandat de edil şef.

Cum s-a produs primul atentat cu bombă din România de după Revoluţie: un poliţist a murit, iar alţi cinci au fost răniţi
La data de 9 martie 1995, o bombă amplasată sub o maşină a explodat în faţa Palatului de Justiţie din Suceava. Un poliţist a fost ucis, iar alţi cinci militari şi un civil au fost răniţi. Mulţi s-au hazardat atunci să clasifice explozia drept un atac terorist, însă de fapt o femeie, care se afla în divorţ, a vrut să-ţi asasineze soţul pentru a rămâne cu averea familiei.

Candidatura medicului PSD Tiberius Brădăţan la Primăria municipiului Suceava a fost anulată de Judecătorie
Judecătoria Suceava a anulat hotărârea Biroului Electoral Municipal de acceptare a candidaturii Partidului Social Democrat pentru Primăria municipiului Suceava. Practic, magistraţii suceveni au anulat candidatura medicului Tiberiu Brădăţan la fotoliul de edil şef al municipiului Suceava.

Lista de candidaţi PSD la Consiliul Local Suceava a fost respinsă de Judecătorie
Judecătoria Suceava a anulat hotărârea Biroului Electoral Municipal de acceptare a listei de candidaturi a Partidului Social Democrat pentru Consiliul Local municipal Suceava. PSD a făcut apel la hotărârea instanţei , iar astăzi se va judeca această contestaţie.

Povestea de film a domnitorul Ştefan Tomşa. A devenit voievod după ce l-a trădat pe Despot Vodă, însă a sfârşit decapitat, la fel ca predecesorul
Ştefan Tomşa a fost unul dintre cei mai controversaţi domnitori ai Moldovei. Provenind dintre boieri, hatmanul Tomşa l-a omorât pe voievodul Despot Vodă, devenind el domn al Moldovei. Ştefan Tomşa a fost alungat din Moldova din Alexandru Lăpuşneanu, sfârşind într-un mod tragic în Polonia, unde a fost decapitat de regele Sigismund.

VIDEO Un muncitor a fost salvat de un coleg după ce un mal de pământ s-a surpat peste el
Un bărbat de 37 de ani, care lucra la un şanţ de canalizare în oraşul sucevean Frasin, a fost la un pas de moarte după ce un mal de pământ s-a surpat peste el. Norocul său a fost că un coleg excavatorist a fost prezenţa de spirit de a bloca cu cupa utilajului o parte din pământ. Pompierii au intervenit şi ei cu prompitudine scoţându-l din şanţ şi transportându-l la spital.

70 de bătrâni dintr-un centru din Solca trăiesc din mila publică şi riscă să ajungă în stradă dacă Guvernul şi Ministerul Muncii nu îi vor ajuta
În Căminul de bătrâni din Solca trăiesc 70 de bătrâni din 35 de localităţi, fără căldură, electricitate şi hrană şi riscă să fie scoşi în stradă, după ce nu a mai primit fonduri din octombrie 2015. CJ Suceava a alocat suma de 166.000 de lei, bani necesari pentru plata facturilor restante şi pentru plata salariilor restante la cei 32 de angajaţi ai Căminului din Solca, bani ce rezolvă problema acestui centru însă pentru scurt timp.

„Turnătorul” Marius Ursaciuc vrea un al patrulea mandat de edil şef al oraşului Gura Humorului
Marius Ursaciuc, actualul primar al oraşului Gura Humorului şi candidat PNL pentru un nou mandat, a fost colaborator al fostei Securităţi. Asta a stabilit Curtea Supremă în vara lui 2010. Ursaciuc a scris şase note informative între 1985 şi 1988. Din acest motiv, edilul nu se încadrează în criteriile de integritate stabilite de PNL la finele anului trecut.

Patru ucraineni şi-au riscat libertatea pentru 50 de dolari. Aceştia au fost prinşi în timp ce introduceau în ţară 4.000 de pachete de ţigări de contrabandă
Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuţi au trimis în judecată patru ucraineni pentru comiterea infracţiunilor de trecere frauduloasă a frontierei de stat şi contrabandă în formă agravantă. Conform rechizitoriului, cei patru au fost momiţi de către un concetăţean de-al lor cu câte 50 de dolari pentru ca fiecare să introducă în România câte 1.000 de pachete de ţigări de contrabandă.

Top 10 bancuri cu Iţic. Ce scrie în anunţul de mică publicitate atunci când îi moare cel mai bun prieten, Ştrul
Iţic, strămoşul lui Bulă, este arhetipul persoanei cam zgârcite şi cu spirit întreprinzător, care a adus zâmbete pe feţele românilor atât în timpul comunismului, cât şi în anii de după Revoluţie.

Un tronson al şoselei de centură a Sucevei este deschis circulaţiei, însă lucrările nu au fost recepţionate de CNADNR
CNADNR permite circulaţia pe tronsonul III al şoselei de centură a Sucevei fără ca să fi făcut recepţia lucrărilor nici în ziua de azi. Compania a plătit  încă de anul trecut toţi banii firmei bucureştene Teo Trans Consulting, undeva peste 6 milioane de lei.