adevarul

 

Ziarul adevarul de azi - adevarul de seara - adevarul online

Ziare romanesti recomandate

Programul TV de Azi

Mutari Internationale

Stiri locale din Adevarul Suceava

(P) Asigurari RCA - cel mai bun pret

Ziarul Adevarul Suceava - Ultimele stiri Adevarul Suceava - 19.03.2018

FOTO Iarna a pus stăpânire pe judeţul Suceava. Zăpada a depăşit în unele localităţi şi jumătate de metru
După ninsoarea pornită de sâmbătă seara (17 martie 2017, judeţul Suceava este acoperit de zăpadă, iarna revenind în forţă, după câteva zile în care temperaturile au fost pe timpul zilei peste 10 grade Celsius.

Mama care şi-a omorât copilul nou-născut în canalizare, condamnată definitiv la 8 ani de închisoare
Curtea de Apel Suceava a condamnat-o pe Gabriela Boghian (21 de ani) la opt ani de închisoare pentru omor, după ce în primă instanţă tânăra primise 16 ani de închisoare. Decizia magistraţilor suceveni este definitivă. Aceasta fost trimisă după gratii pentru că în septembrie 2017 ea şi-a băgat băieţelul nou-născut, de doar patru zile, într-o pungă şi l-a aruncat într-un canal colector. Cadavrul micuţului avea să fie găsit după câteva zile.

Strat de 30 de centimetri de zăpadă pe un drum din Suceava. Drumarii nu au intervenit deloc deşi a nins toată noaptea
Un drum comunal din localitatea Horodnic de Jos, judeţul Suceava, este impracticabil după ce drumarii nu au intervenit deloc toată noaptea, iar pe şosea s-a aşternut un strat gros de zăpadă. Drumul comunal 46B, din comuna Horodnic de Jos, a fost acoperit de un strat de zăpadă ce are în unele locuri o grosime de aproape 30 de centimetri.

VIDEO Mesajul tranşant postat de un şofer revoltat la capătul unui pod care arată ca după bombardament: „Aşa repară escrocii în România!“
Starea podului din comuna Şcheia, care face legătura cu cartierul Iţcani din municipiul Suceava, nemulţumeşte miile de şoferi care îl tranziteză zilnic. Reparat recent, podul n-a făcut faţă iernii. Craterele acoperite fie cu bitum la rece, fie cu pavele, reapar aproape imediat. Gropile de pe pod sunt atât de multe şi dese încât efectiv nu pot fi ocolite.

Cum erau mobilizaţi bucovinenii să lupte împotriva lui Napoleon: „Aţi vre să vă însărcinaţi sănguri cu ruşine la lume neînpărtăşăndu-vă la ăst război?“
În anul 1813, bucovinenii erau chemaţi să lupte împotriva lui Napoleon în bătălia de la Lvov. Oficialii provinciei încercau să-i convingă pe localnici că francezii conduşi de Napoleon au distrus mai multe biserici în drumul lor spre Rusia.

Pârtia de schi din Masivul Rarău a fost proiectată într-o arie protejată. Ce se va întâmpla cu tronsonul deja construit
Pârtia de schi de pe Rarău – Câmpulung Moldovenesc, care trebuia finalizată şi dată spre folosinţă de ani buni de zile are unul dintre cele două tronsoane proiectate într-o arie protejată. Dacă primul tronson a fost finalizat şi mai este nevoie doar de omologarea pârtiei, cel de-al doilea tronson nu poate fi realizat deoarece a fost proiectat într-o zonă protejată în situl „Natura 2000”.

Piromanul violator „Polonic” şi-a tăiat cu o lamă organul genital imediat după ce a fost încarcerat în Penitenciarul Botoşani
Piromanul Petrică Mândrilă zis „Polonic” a ajuns la spital după ce şi-a tăiat cu o lamă organul genital la câteva ore distanţă după ce a fost încarcerat în Penitenciarul Botoşani. Individul a fost arestat preventiv la mijlocul lunii trecute pentru că a violat o adolescentă în vârstă de 15 ani.

Singurul muzeu al lemnului din România va fi modernizat cu 2,6 milioane de euro. Exponatele, unice în Europa
Muzeul „Arta Lemnului” din municipiul Câmpulung Moldovenesc, judeţul Suceava, înfiinţat în 1936, este unic în ţară şi totodată printre puţinele din Europa ca tematică şi ca valoare a exponatelor. Acest muzeu va fi modernizat în baza unui proiect finanţat prin fonduri europene a cărui valoare se ridică la 2,6 milioane de euro.

Pedeapsa primită de un violator care a abuzat sexual o femeie de faţă cu soţul ei. Victima a fost violată pe un câmp după ce soţii au fost luaţi la ocazie
Un cuplu din comuna suceveană Ipoteşti a fost luat la ocazie de o maşină în care se aflau patru indivizi de etnie romă. Aceştia i-au dus pe cei doi pe un câmp, unde le-au luat telefoanele mobile, iar pe femeia de 52 de ani au violat-o toţi patru, de faţă cu soţul ei. Unul dintre violatori a fost condamnat la 11 ani şi patru luni de închisoare.

Ce întrebări conţineau cărţile de istorie tipărite după Unirea Principatelor Române: „Romănii sănt feciorii poporului celui faimos al Romanilor“
În cartea „Istoria româniloru. Biografii româneşci după metoda catehetică pentru clasa a 2-a şi a 3-a primară, şi şcolele săteşti din Principatele unite”, apărută în anul 1860, sunt mai multe întrebări din istoria ţării noastre, precum şi răspunsurile pe care elevii trebuiau să le ofere.

Judeţul din România în care mor cei mai mulţi oameni în accidente rutiere. Şirul nesfârşit al evenimentelor sinistre
Conform Inspectoratului General al Poliţiei Române, în anul 2017, la nivel naţional, au fost înregistrate 8.642 de accidente rutiere grave în urma cărora au decedat 1.951 de persoane.

Microbuz şcolar plin cu elevi lovit puternic de o autospecială de poliţie
Un poliţist neatent a intrat cu autospeciala de poliţie în partea din spate a unui microbuz şcolar plin cu elevi. Din fericire, nimeni nu a fost rănit.

Escrocul care a adunat din condamnări 225 de ani de închisoare. Cum a reuşit un „magistrat“ cu patru clase să înşele zeci de români dispuşi să ofere şpagă
Un escroc din Suceava pe nume Ovidiu Rusu a strâns condamnări care însumează 225 de ani de închisoare. Deşi a absolvit doar patru clase, a reuşit să păcălească zeci de oameni dându-se drept procuror sau judecător şi obţinând de la aceştia sume foarte mari de bani. El se lăuda în urmă cu ceva ani că ar fi strâns o avere de peste 700.000 de euro.

Pedepsele pentru zoofilie în timpul lui Vasile Lupu: „Întăi li să tae capetele şi dup-acea să ard în foc cu acel dobitoc“
Vasile Lupu (1595 - 1661) a ocupat tronul Moldovei în două rânduri, respectiv între aprilie 1643 – aprilie 1653 şi mai 1653 – iulie 1653. În timpul primei sale domnii, în anul 1646, a fost tipărită Pravila lui Vasile Lupu, o culegere de legi care conţinea numeroase dispoziţii de caracter general, norme de drept civil, vamal, fiscal, medicină legală şi de drept canonic.

Un bărbat a fost băgat după gratii pentru că i-a dat foc tatălui său. Bătrânul de 86 de ani a ajuns la spital cu arsuri pe 60% din corp
Un bărbat din comuna Mănăstirea Humorului, judeţul Suceava, a fost arestat pentru tentativă de omor după ce i-a dat foc tatălui său, în vârstă de 86 de ani.