adevarul

 

Ziarul adevarul de azi - adevarul de seara - adevarul online

Ziare romanesti recomandate

Programul TV de Azi

Mutari Internationale

Stiri locale din Adevarul Suceava

(P) Asigurari RCA - cel mai bun pret

Ziarul Adevarul Suceava - Ultimele stiri Adevarul Suceava - 18.08.2017

Cel mai mare festival de artă medievală din ţară va deveni internaţional
Festivalului Medieval, organizat de Muzeul Bucovinei în incinta Cetăţii de Scaun de la Suceava, se va desfăşura în intervalul 17 – 20 august. Peste  500 de invitaţi oficiali de la noi din ţară precum şi din Ungaria, Serbia, Italia şi Ucraina vor participa la acest eveniment. Festivalului Medieval a ajuns la a XI-a ediţie.

Moartea elevului de la Putna. Inspectorii de muncă au mers în control după cinci zile de la eveniment, pentru că erau liberi
Zilele libere au făcut ca abia la cinci zile de la incident să afle şi ITM Suceava ce s-a întâmplat. Totuşi, dacă Arhiepiscopia Sucevei ar fi anunţat pe 11 august 2017 ce a păţit Sebastian, probabil că oficalii de la ITM Suceava ar fi putut trimite un inspector la Mănăstirea Putna în timp util. Aceştia au anunţat ITM-ul abia sâmbătă, 12 august, când a început minivacanţa de Sfânta Maria.

Tupeu: trei tineri au tăiat cauciucurile unei maşini de Poliţie parcată chiar în curtea postului de Poliţie
Trei tineri de etnie romă din comuna Şcheia sunt bănuiţi că ar fi tăiat cauciucurile de la mai multe maşini aflate în parcarea Postului de Poliţie din localitate. Aceştia ar fi recurs la acest gest după ce, în urma unui control de rutină, poliţiştii le-ar fi luat o sumă de bani pe care nu au putut să o justifice, bani pe care indivizii se pare că i-ar fi furat.

Un bărbat cu probleme psihice i-a tăiat gâtul mamei sale pentru că nu l-a lăsat să fumeze în camera de hotel
Un caz şocant s-a petrecut într-o cameră de hotel din Vatra Dornei. Un bărbat cu probleme psihice şi-a înjunghiat mortal mama pe motiv că nu i-a permis să fumeze în camera de hotel în care erau cazaţi.

Infractorii neprinşi care dispar uşor-uşor de pe listele de urmăriţi ale Poliţiei Române şi ale Interpolului
În ultimii ani, pe site-urile Poliţiei Române şi Interpolului figurau ca urmăriţi mai mulţi infractori români, consideraţi extrem de periculoşi sau care erau căutaţi de foarte mult timp. Celebrul afacerist evazionist Severin Tcaciuc, capul unei grupări de tip mafiot – Alexie Pitişciuc şi violatorul Sorin Colev nu mai figurează ca fiind urmăriţi, deşi aceştia sunt în continuare în libertate.

Primul film science-fiction din lume, proiectat într-o biserică catolică din România. Muzica de orgă, fundalul sonor
Filmul „Le Voyage dans la Lune“, una dintre capodoperele cinematografiei, va fi proiectat în cadrul unui cine-concert organizat în biserica catolică din oraşul Câmpulung Moldovenesc.

Românul devenit stăpân al Ţării de Foc. Julius Popper, globe-trotter-ul numit „Conchistadorul român al Patagoniei“
Julius Popper (1857 – 1893) a fost un explorator român care a întreprins mai multe expediţii în Ţara de Foc. Pentru activităţile desfăşurate în această zonă, el a fost numit „Conchistadorul român al Patagoniei”.

Poliţiştii de la ţară nu sunt de găsit la Posturile de Poliţie: şefii de post ar urma să fie „legaţi” de birou în permanenţă
Mai mulţi primari din judeţul Suceava s-au plâns de faptul că posturile de poliţie pe care le conduc sunt mai des închise decât deschise. Autoritatea Teritorială de Ordine Publică (ATOP) Suceava vrea ca şeful de post să fie cel care să răspundă solicitărilor primite de la localnici şi să nu mai facă parte din patrule intercomunale. Această problema va fi greu de rezolvat până când deficitul de personal nu va fi completat la nivelul IPJ Suceava.

De ce a dispărut de pe Youtube un videoclip, „în care s-au investit foarte mulţi bani“, lansat de Cabron. Scandalul imaginilor folosite fără drepturi de autor
Administratorii Youtube au şters prima versiune a videoclipului realizat recent de echipa de producţie a rapperului român Cabron pentru melodia "Bombele". Decizia a fost luată ca urmare a revendicării de către un sucevean a drepturilor de autor pentru un fragment al videoclipului.

VIDEO Zeci de peşti morţi descoperiţi în râul Moldova. Fabricile de lemn din zonă sunt considerate responsabile
Un pescar a filmat mai mulţi peşti morţi pe care i-a găsit în râul Moldova, pe raza municipiului Câmpulung Moldovenesc. Fabricile de lemn din preajmă sunt acuzate că îşi aruncă deşeurile în apă, omorând astfel zeci de peşti.

Românca devenită o vedetă a filmului mut. „Eliza la Porta face cinste ţării sale şi ne arată că în străinătate avem artişti buni“
Elizza la Porta, pe numele său real Eliza Streinu, s-a născut în anul 1902 la Craiova. Aceasta a fost o actriţă ce a apărut în mai multe filme mute germane. Odată ce au apărut filmele cu sonor, Elizza s-a retras din activitatea actoricească.

După ce şi-au mărit salariile, reprezentaţii Primăriei Suceava au blocat angajările în cadrul instituţiei
După ce toţi angajaţii Primăriei din Suceava s-au ales cu salarii mărite, autorităţile locale au anunţat că vor fi blocate angajările în cadrul instituţiei. În acest moment, din cele 753 de posturi din cadrul Primăriei Suceava libere sunt 104, pentru 20 fiind demarate procedurile de angajare. Restul de 84 de posturi vor rămâne blocate, astfel că Primăria speră ca în acest an să economisească 3 milioane de lei, iar la anul 7 milioane de lei.

VIDEO Femeie filmată în timp ce fură cu lejeritate dintr-o benzinărie plină cu oameni
O femeie a fost filmată în timp ce fură dintr-o benzinărie din judeţul Suceava. Aceasta ia cu lejeritate un pachet Orange şi îl bagă în geantă. Reprezentanţii benzinăriei au cerut sprijinul pe Facebook, după ce au postat mai multe imagini şi fimuleţe cu hoaţa.

Piste de biciclete trasate parcă pentru beţivi: „Au făcut-o ca să o facă“
Dacă vechile marcaje dădeau prin stâlpi, noile marcaje prin care se încearcă evitarea stâlpilor arată de parcă ar fi destinate bicicliştilor sub influenţa alcoolului. În municipiul Suceava urmează să fie marcaţi 12.762 metri liniari de piste pentru biciclete. Lăţimea pistelor este de un metru şi sunt amenajate pe trotuarele din oraş, fiind semnalizate din 500 în 500 de metri.

12% din părinţii din Suceava refuză să-şi vaccineze copiii. Procentul minorilor nevaccinaţi ar fi undeva la 30%
Luna trecută, în judeţul Suceava au fost vaccinaţi 2.006 copii. Totuşi, în continuare, foarte mulţi părinţi refuză să-şi vaccineze copiii.