adevarul

 

Ziarul adevarul - adevarul de seara - adevarul online

emag evomag ecco tinar fashionup otter matar

(P) Asigurari RCA - cel mai bun pret *** Haine online


Ziarul Adevarul Suceava - Ultimele stiri Adevarul Suceava - 09.10.2015

„Drumul Comorilor“, calea neştiută din inima Rarăului care contestă frumuseţea Transfăgărăşanului şi Transalpinei
Şoseaua Transrarău face legătura între localităţile Pojorâta şi Chiril traversând munţii Rarău. Drumul, inaugurat recent, ajunge până la o altitudine de 1.400 de metri înlesnind accesul spre cabana şi schitul Rarău, precum şi spre vestitele monumente naturale numite “Pietrele Doamnei”.

Microbuz de pasageri lovit violent de un camion la ieşirea din Fălticeni. Şoferul care a cauzat accidentul a murit pe loc, alte cinci persoane au fost rănite
Un accident de circulaţie grav s-a produs în dimineaţa zilei de joi, 8 octombrie, la ieşirea din localitatea suceveană Fălticeni.

Legenda sinistră a celui mai bătrân stejar din România. Copacul a fost plantat în 1241 drept „cruce“ pe un mormânt uriaş
Stejarul din oraşul sucevean Cajvana este considerat cel mai vechi din sud-estul Europei. Legenda spune că arborele a fost plantat după marea invazie a tătarilor din 1241.

Linkuri Sponsorizate

Revelion 2015 în Bucovina. Pensiunile şi hotelurile din Bucovina le pregătesc turiştilor tot felul de surprize, atât culinare cât şi artistice
Unităţile de cazare din Bucovina şi-au pregătit ofertele pentru Revelion 2015 în Bucovina. Turiştii sunt aşteptaţi cu mâncăruri tradiţionale, ţuică, afinată, urători, tot felul de petreceri sau activităţi, pentru ca trecerea dintre ani să fie una de neuitat.

Povestea primei femei neurochirurg din lume, Sofia Ionescu: „Pot să jur că n-am condiţionat niciodată actul medical“
Sofia Ionescu s-a născut în 1920, în Fălticeni, şi a urmat cursurile Facultăţii de Medicină de la Bucureşti. Ea este considerată prima femeie neurochirurg din lume, după ce, în anul 1944, a operat pe creier un băieţel, intervenţia chirurgicală fiind un real succes.

Niciun avion TAROM nu va ateriza ori decola pe aeroportul din Suceava înainte de 1 martie 2016
Din programul TAROM furnizat site-urilor specializate în transporturi aeriene reiese că abia din data de 1 martie 2016 vor fi efectuate curse pe ruta Bucureşti - Suceava şi retur. Astfel, chiar dacă aeroportul din Suceava va fi finalzat până la sfârşitul acestei luni, este greu de crezut ca în acest an să decoleze vreun avion de pasageri de pe pista de la Salcea.

Medici, asistente şi infirmiere de la Spitalul Judeţean Suceava, trimişi în judecată pentru că au falsificat zeci de dosare de pensionare
Nu mai puţin de 35 de persoane, printre care medici, asistente şi infirmiere de la Spitalul Judeţean Suceava dar şi inspectori de specialitate ai Primăriei Suceava, au fost trimise în judecată pentru săvârşirea a 628 de fapte. Falsurile, precum bilete de analize sau de externare şi scrisori medicale cu diagnostice grave, care nu corespundeau realităţii, se făceau în schimbul unor sume cuprinse între 200 şi 5.000 de lei

Gara Iţcani, marea capodoperă a arhitecturii austro-ungare, casă pentru boschetari, şobolani şi câini vagabonzi
Gara Iţcan, din municipiul Suceava, o bijuterie arhitecturală construită în secolul al XIX-lea, sub stăpânirea austro-ungară, a ajuns o ruină. Pereţii scorojiţi, geamurile sparte şi peronul plin de crăpături fac parte dintr-un peisaj din care nu lipsesc boschetarii, câinii vagabonzi şi şobolanii.

Mărturia terifiantă a unui supravieţuitor al masacrului de la Fântâna Albă, când 3.000 de români au fost ucişi de sovietici: „Trăgeau în noi ca după iepuri”
Colonelul în rezervă Petru Huţan a povestit cum s-au desfăşurat evenimentele de la 1 aprilie 1941, când 3.000 de bucovineni, care au vrut să părăsească Uniunea Sovietică şi să se întoarcă în România au fost omorâţi de grănicerii sovietici. Acesta a arătat că românii care vroiau să meargă în ţara natală au fost pur şi simplu masacraţi de soldaţii sovietici, care trăgeau în ei ca „în iepuri”.

Catedrala-gigant din Suceava, cea mai mare biserică ortodoxă din provincie, sfinţită în faţa „sfântului” Becali şi a mii de creştini. Câţi bani a înghiţit de la stat
Cea mai mare catedrală din provincie a fost sfinţită la 25 de ani de la începerea ridicării lăcaşului de cult. Un sobor mare de preoţi, format din mari ierarhi ai Bisericii Ortodoxe Române, a oficiat slujba din sfinţire a Catedralei ”Naşterea Domnului” din Suceava. De la slujbă nu a lipsit patronul FCSB, Gigi Becali, care însă nu a dorit să dea niciun fel de declaraţie în faţa jurnaliştilor prezenţi la eveniment.

Povestea terifiantă a cântăreţei de operă Mizzi Locker. S-a numărat printre cei 13 supravieţuitori ai deportărilor decretate de sovietici în Basarabia şi Bucovina
Mizzi Locker s-a născut în Rădăuţi, într-o familie de evrei, însă aproape doi ani de zile i-a petrecut într-un lagăr. Alături de soţul ei, a fost deportată în lagărul morţii de la Mikhailovka, de unde a reuşit să fugă cu ajutorul unei localnice. Din cei 745 de evrei bucovineni şi basarabeni duşi în lagărul Mikhailovka, doar soţii Locker împreună cu alte 11 persoane au scăpat cu viaţă.

Bărbatul care şi-a înjunghiat fiicele gemene şi a incendiat propria casă a fost arestat preventiv
Vasile Ciornei a fost reperat de o patrulă de poliţie în momentul în care cobora din pădure pentru a intra în comuna Putna. Bărbatul ieşise din ascunzătoare deoarece i se făcuse foame şi frig. Patru zile la rând, poliţiştii l-au căutat pe individul care şi-a bătut şi tăiat cu un briceag fiicele, după care şi-a dat foc la propria casă.

Un colonel în rezervă a fost condamnat la un an şi două luni de închisoare pentru că a încercat să-şi scape progenitura de puşcărie
Colonelul în rezervă Sergiu Ganea a fost condamnat la un an şi două luni de închisoare cu suspendare pentru încercarea de a determina mărturia mincinoasă şi fals în declaraţii. Acesta a încercat să mituiască cu bani familia unei minore de 13 ani, pe care fiul său Tudor Ganea a îmbătat-o şi a violat-o. Pentru fapta sa, fiul colonelului a primit doi ani şi jumătate de închisoare cu executare.

Mecanismul obezităţii: „Energia ingerată şi cea consumată trebuie să fie egale“. Cum se previne cea mai gravă problemă de sănătate publică a umanităţii
Obezitatea este una dintre marile probleme ale umanităţii, Organizaţia Mondială a Sănătăţii  încadrând afecţiunea între primele cauze prevenibile de mortalitate.

Individul care şi-a înjunghiat fiicele gemene şi-a dat foc la casă. Bărbatul este căutat de poliţişti în toată Bucovina
Vasile Ciornei, individul de 38 de ani din comuna suceveană Putna, care şi-a bătut şi înjunghiat fiicele gemene, se poate alege cu un nou dosar penal. După ce casa sa aflată în construcţie a fost cuprinsă subit de un incendiu, anchetatorii au format un cerc de suspecţi, iar Ciornei este principalul vizat de anchetă. Poliţiştii îl caută pe putnean, care cel mai probabil nu a reuşit să fugă din ţară.