adevarul

 

Ziarul adevarul de azi - adevarul de seara - adevarul online

Ziare romanesti recomandate

Programul TV de Azi

Stiri locale din Adevarul Suceava

(P) Asigurari RCA - cel mai bun pret

Ziarul Adevarul Suceava - Ultimele stiri Adevarul Suceava - 24.06.2018

Podul dintre Suceava şi Botoşani început în 1995 şi neterminat nici acum. Cum se învinuiesc reciproc politicienii din cele două judeţe
În anul 1995 au fost începute lucrările la podul care ar trebui să lege localităţile Zamostea (Suceava) de Talpa (Botoşani). Lucrările au fost sistate în mai multe rânduri, iar din 2004 nu s-a mai mişcat nimic.

VIDEO Mănăstire din Suceava devastată de un incendiu înspăimântător. Lăcaşul cu cult a ars a patra oară de la construire
Mănăstirea „Sfântul Mina” din Suceava a luat foc în dimineaţa zilei de duminică, 24 iunie, din cauza unei sobe metalice nesupravegheată.

Banda de tâlhari care a băgat spaima în români: „A terorizat locuitorii din multe sate”
La mijlocul secolului XIX, banda de tâlhari condusă de Ion Lache a comis peste 50 crime, tâlhării şi furturi, pe raza României, mai ales în zona Argeş – Ilfov.

PSD-iştii suceveni îl susţin pe Dragnea: „Acest mandat nu poate fi pus în discuţie sub presiunea străzii sau a unor reprezentanţi nocivi ai statului paralel“
În urma condamnării lui Liviu Dragnea, PSD Suceava a transmis un comunicat de presă prin care susţine că sentinţa este umbrită de anumite circumstanţe nefireşti şi că social-democraţii suceveni îl vor susţine în continuare pe Liviu Dragnea, al cărui mandat „nu poate fi pus în discuţie sub presiunea străzii sau a unor reprezentanţi nocivi ai statului paralel”.

Ministrul Educaţiei, după condamnarea lui Dragnea: „Sunt sigur că deciziile viitoare ale instanţei vor anula această sentinţă”
Ministrul Educaţiei, Valentin Popa, s-a arătat încrezător cu privire la faptul că Liviu Dragnea va scăpa de închisoare în cele din urmă, deoarece condamnarea primită de către acesta are un „anumit grad de incertitudine”.

Dosarul ciobanului care şi-a omorât copilul de 9 luni, rejudecat cu criminalul în libertate: „A lovit victima pentru că plângea în momente nepotrivite“
Un individ de 22 de ani şi-a bătut în nenumărate rânduri fiul în vârstă de nouă luni, care în urma bătăilor încasate a decedat. Tribunalul Suceava l-a condamnat la şase ani de închisoare pentru lovituri cauzatoare de moarte, însă Curtea de Apel Suceava a dispus rejudecarea dosarului, cu criminalul în libertate sub control judiciar.

Cel mai beţiv domnitor al Moldovei. „Bea vin din oală zicând că e mai dulce decât din pahar“
Eustatie Dabija a fost domnitorul Moldovei între 1661 şi 1665. Cronicarii l-au descris drept un consumator înrăit de băuturi alcoolice, mulţi istorici punându-l în fruntea clasamentului celor mai beţivi conducători ai Moldovei din toate timpurile.

Fost primar ajuns la 83 de ani la închisoare după ce a violat o copilă de 15 ani aflată în comă alcoolică
Alexandru Mireuţă (83 de ani), fost primar în oraşul sucevean Solca între 1996 şi 2000, a fost  condamnat la trei ani şi patru luni de închisoare după ce a violat o adolescentă de 15 ani de la un centru de plasament.

Copiii de 10 ai Sucevei. 11 elevi au obţinut nota maximă la Evaluarea Naţională
Absolvenţii de clasa a VIII-a care au susţinut Evaluarea Naţională pot verifica, marţi, rezultatele evaluării. 11 elevi din Suceava au obţinut nota maximă la primul examen din viaţa lor.

Scandal între Primăria, Consiliul Judeţean şi Poliţia din Suceava din cauza piraţilor de pe maxi – taxi
Vehiculele de tip maxi – taxi nu mai au voie să transporte călători pe raza municipiului Suceava, în baza unei hotărâri de Consiliu Local. Totuşi, firmele de maxi – taxi au obţinut de la CJ Suceava o autorizaţie de transport pentru judeţ, însă nu efectuează cursele conform autorizaţiei primite şi continuă să efectueze ilegal curse pe raza oraşului, producând o pagubă firmei de transport local, înfiinţată de Primărie.

VIDEO Cui aparţine limuzina în care s-au lăfăit ierarhii BOR chemaţi să sfinţească o biserică: „A fost pusă la dispoziţie de un fiu al satului“
Preotul Ioan Guşă de la biserica din Baia, judeţul Suceava, unde mai mulţi arhiepiscopi şi preoţi şi-au făcut apariţia în autoturisme de lux pentru o slujbă de sfinţire, a spus că una dintre maşini ar fi fost pusă la dispoziţia înalţilor ierarhi ordodocşi de către un localnic.

Un bărbat i-a tăiat gâtul soţiei şi a încercat să incendieze casa pentru a-şi ascunde crima
Un bărbat de 57 de ani din oraşul sucevean Broşteni şi-a omorât soţia, după care a încercat să-şi incendieze locuinţa pentru a-şi ascunde crima. Ulterior, el a mers la poliţie şi a anunţat că nevasta sa este moartă în casă.

Cum a ajuns să coste 7 milioane de euro un kilometru de şosea de centură. Construcţia a început în urmă cu 11 ani şi este în continuare neterminată
Guvernul României a stabilit că şoseaua de centură a municipiului Suceava mai are nevoie de 113 milioane de lei pentru a fi terminată. Astfel, suma totală ce va fi investită în centura Sucevei ajunge la 400 de milioane de lei. Practic, un kilometru a ajuns să coste 32 de milioane de lei, adică aproximativ 7 milioane de euro.

VIDEO Arhiepiscopi şi preoţi, în maşini de lux la sfinţirea unei biserici: „Am crezut că e vreo nuntă cu manelişti”
ÎPS Teodosie, ÎPS Ioachim şi PS Damaschin Dorneanul au oficiat slujba de târnosire de la Biserica „Sfânta Cuvioasă Paraschev”, din comuna Baia, judeţul Suceava. Aceştia au ajuns la poarta lăcaşului de cult cu două autoturisme de lux, stârnind indignarea localnicilor.

Povestea lui „Whisky Man“, românul care a spart zeci de bănci în Ungaria: „E o cale greşită cea pe care am mers eu“
În perioada 1993 – 1999, Ambrus Attila, originar din Fitod – Harghita, a jefuit aproape 30 de bănci din Ungaria, producând o pagubă de peste 500.000 de dolari. El a fost condamnat la 17 ani de închisoare şi a fost eliberat după 12 ani pentru bună purtare. Se spune că Ambrus consuma un pahar de whisky înainte de comiterea fiecărui jaf.