adevarul

 

Ziarul adevarul - adevarul de seara - adevarul online

emag evomag amafashion ecco tinar
fashionup otter mycloset matar matar

(P) Asigurari RCA - cel mai bun pret *** Haine online


Ziarul Adevarul Suceava - Ultimele stiri Adevarul Suceava - 20.04.2014

FOTO Elena Udrea petrece Paştele în Bucovina. A frământat aluatul pentru cozonaci îmbrăcată în costum naţional
Deputatul PMP Elena Udrea petrece sărbătorile pascale în judeţul Suceava. Udrea a publicat pe Facebook fotografii în care frământă aluatul pentru cozonaci îmbrăcată în costum naţional. Udrea va participa la slujba de Învierea la Mănăstirea Voroneţ.

Elena Băsescu şi-a vizitat bunicul internat într-un azil din Suceava
În Vinerea Mare, Elena Băsescu şi-a vizitat bunicul din partea mamei, Gheorghe Andruşca (95 ani), care se află internat într-un azil din judeţul Suceava. Socrul lui Traian Băsescu şi-a cunoscut pentru prima dată strănepoata, Sofia, în vârstă de şase luni.

Afaceristul sucevean condamnat pentru jafuri armate în Austria vrea să-şi execute pedeapsa în România
Omul de afaceri Vasilică Puşcaşu, condamnat de 12 ani de închisoare în Austria, ar putea să îşi ispăşească restul pedepsei într-un penitenciar din România. Patron al unei firme de construcţii în România, Puşcaşu a fost condamnat pentru două jafuri armate la bănci din Austria. După întoarcerea în ţară, Puşcaşu ar putea beneficia de o reducere a pedepsei.

Linkuri Sponsorizate

Înfrângere ruşinoasă pentru Rapid CFR Suceava, în Vinerea Patimilor
Rapid CFR Suceava s-a făcut de râs în meciul disputat vineri pe stadionul Areni, în prima etapă din play-out-ul Ligii a II-a. Sucevenii au pierdut cu 3-0 în faţa ultimei clasate Dunărea Galaţi.

Tradiţii de Paşte din Bucovina: fetele care vor să fie iubite se spală pe cap cu apă cu busuioc, iar cei care vor să fie sănătoşi se scaldă în Vinerea Mare
Tradiţiile specifice sărbătorilor pascale din judeţul Suceava aveau menirea de a-l pregăti pe credincios pentru a spiritul sărbătorii. Oamenii credeau că dacă respectă tradiţiile moştenite din bătrâni vor fi sănătoşi tot anul şi vor avea recolte îmbelşugate.

FOTO Cum a fost capturat, după opt ani, „mâncătorul de femei“ din Rădăuţi
Vasile Lavric, un mecanic auto din Rădăuţi, este protagonistul unui mister demn de Dosarele X. Trei surori care i-au trecut prin pat au dispărut fără urmă în perioada 1995 - 2005. Procurorii l-au reţinut, luni noapte, pe Lavric. În gospodăria lui au descoperit îngropate mai multe oase. El a fost poreclit de mass-media "mâncătorul de femei" întrucât a fost suspectat, fără dovezi concrete, de canibalism.

Un sucevean a murit într-un incendiu, iar mama acestuia s-a intoxicat cu fum
Un bărbat din comuna suceveană Zvoriştea a murit, luni după-amiază, într-un incendiu izbucnit la locuinţa mamei sale, care s-a intoxicat cu fum, iar un vecin a suferit un atac de panică.

A murit jurnalistul Mugur Geu
Jurnalistul Mugur Geu, redactor principal la cotidianul Crai Nou, a murit, luni dimineaţă, în secţia de reanimare a Spitalului Judeţean de Urgenţe Suceava.

VIDEO Ninge abundent la Suceava. Circulaţia, îngreunată pe drumurile din zona de munte a judeţului
Ninge abundent, începând de vineri dimineaţă, în judeţul Suceava. Mai multe tiruri sunt blocate, vineri dimineaţă, între localităţile Vatra Moldoviţei şi Suceviţa din judeţul Suceava, la kilometrul 31 al DN 17A, din cauza zăpezii, informează Centrul InfoTrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române.

ACET introduce plăţile electronice pentru abonaţii din opt localităţi ale judeţului Suceava
Operatorul judeţean de apă şi canalizare ACET SA Suceava a introdus plata electronică a facturilor pentru consumatorii din Suceava, Vatra Dornei, Câmpulung Moldovenesc, Gura Humorului, Fălticeni, Rădăuţi, Siret şi Solca.

VIDEO Mohamed Tomescu, un tânăr sirian din comuna Vama, eroul unui film prezent la Festivalul Internaţional Visions du Réel din Elveţia
Scurtmetrajul documentar "Mohamed Tomescu", realizat în toamna anului trecut în comuna Vama din judeţul Suceava, va participa la Festivalul Internaţional de Film Visions du Réel de la Nyon, în Elveţia, în secţiunea Premiers Pas, dedicată tinerilor cineaşti. Eroul filmului, Mohamed, este un tânăr sirian care locuieşte în comuna Vama împreună cu mama lui.

ÎPS Pimen, spion al Securităţii în SUA, Germania şi Israel, turnător la Mănăstirea Putna
ÎPS Pimen şi-a început cariera de turnător al Securităţii în 1975, atunci când era ghid la Mănăstirea Putna, cu numele conspirativ Sidorovici. Ulterior, Pimen a fost racolat de Direcţia de Informaţii Externe, cu numele conspirativ Petru, fiind trimis în misiuni externe în Germania, SUA şi Israel. După misiunea din SUA, Pimen a criticat ierarhii de acolo că nu profită de jocurile de noroc pentru a obţine venituri.

Accesul vizitatorilor în Cetatea de Scaun a Sucevei, interzis până în august
Cetatea de Scaun a Sucevei îşi închide porţile pentru o perioadă de patru luni. Accesul turiştilor a fost interzis începând de astăzi din cauză că lucrările pentru construirea turnului de la intrare în cetate puteau fi periculoase pentru vizitatori.

FOTO Gara Iţcani, edificiu spectaculos al arhitecturii austriece, lăsată de CFR să se transforme într-o ruină
Gara Iţcani este, fără îndoială, cea mai spectaculoasă din judeţul Suceava. Construit în urmă cu 150 de ani, edificiul este o bijuterie a arhitecturii austriece. În ultimii zece ani, clădirea monument istoric a fost abandonată de CFR şi se transformă încet într-o ruină.

Aglomeraţie mare în staţiile de carburanţi din Suceava, după ce şoferii din oraş s-au înghesuit să facă plinul înaintea scumpirilor de mâine
Mai multe staţii de carburant din municipiul Suceava au fost aglomerate, luni, după ce numeroşi şoferi au vrut să facă plinul rezervoarelor autovehiculelor înaintea creşterii preţurilor ca urmare a accizării suplimentare, administratorii staţiilor susţinând că au avut vânzări record.