adevarul

 

Ziarul adevarul de azi - adevarul de seara - adevarul online

Ziare romanesti recomandate

Programul TV de Azi

Mutari Internationale

Stiri locale din Adevarul Suceava

(P) Asigurari RCA - cel mai bun pret

Ziarul Adevarul Suceava - Ultimele stiri Adevarul Suceava - 20.10.2017

O bătrână de 80 de ani a ajuns la spital după ce a încurcat sticla de agheasmă cu cea de diluant
O femeie în vârstă de 80 de ani, din oraşul sucevean Frasin, a ajuns la spital cu intoxicaţie cu diluant după ce a încurcat sticla cu agheasmă cu cea de diluant, luând o gură bună de diluant.

Gaşca de români ce a dat zeci de spargeri în magazinele de lux din Franţa. Prejudiciul din dosar a fost estimat la peste un milion de euro
Mai mulţi indivizi din Suceava şi Galaţi au comis zeci de spargeri pe raza Franţei, aceştia vizând în special magazine de lux. O parte dintre ei au fost prinşi în Franţa, iar o parte sunt căutaţi în România, prejudiciul estimat de autorităţile franceze fiind estimat la peste un milion de euro.

Cum au reuşit câţiva oameni, cu forţe proprii, să renoveze secţia de pediatrie a unui spital de provincie
Şapte oameni s-au oferit voluntari pentru a renova secţia de pediatrie a Spitalului municipal Câmpulung Moldovenesc. Cu ajutorul câmpulungenilor, precum şi a românilor din ţară şi din afară, aceştia au reuşit să schimbe din temelii faţa secţiei unde vor fi trataţi copiii din zonă.

Fotografia din inima Bucovinei ce a furat ochii editorilor de la National Geographic
Unul dintre cadrele surprinse în urmă cu două săptămâni de zile de către fotograful sucevean Cătălin Urdoi a fost publicat în preferinţele editorilor de la secţiunea Landscape a celor de la National Geographic.

Preşedintele canibal care i-a oferit lui Ceauşescu diamante în schimbul unei românce pe care a luat-o de soţie
Jean-Bedel Bokassa a fost preşedintele Republicii Centrafricane, ţară pe care a condus-o cu o mână de fier. Acesta i-a propus lui Ceauşescu 10% din producţia de diamante a ţării în schimbul unei românce de care s-a îndrăgostit. Bokassa a fost acuzat că avea obiceiul de a-şi omorî duşmanii, după care îi mânca.

Sute de oameni i-au condus pe ultimul drum pe preotul Petru Gavril şi pe fiica lui, morţi într-un accident în timp ce mergeau să se roage la Sfânta Parascheva
Preotul Petru Gavril şi fiica sa, Anisia, au fost conduşi pe ultimul drum de către sute de oameni. Slujba de înmormântare a fost oficiată de un sobor format din 100 de preoţi, în frunte cu ÎPS Pimen, Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor.

Fostul luptător de MMA „Ursul Carpatin“ se plânge de condiţiile din închisorile din Marea Britanie: „Spital de nebuni, frate“
Ghiţă Ignat, fostul luptător de MMA, a postat pe site-ul său un articol prin care se plânge de condiţiile din închisorile din Marea Britanie. Acesta a arătat că în penitenciarul în care este el închis sunt 2.000 de deţinuţi, iar pe timp de noapte aceştia urlă, bat în uşă şi în gratii cu picioarele, pumnii sau scaunele, astfel că nimeni nu se poate odihni. El chiar compară închisoarea în care se află închis cu un spital de nebuni.

Cum a tras Ştefan cel Mare în ţeapă 100 de tătari pentru a băga frica în hanul tătar Mamac
În vara anului 1470, voievodul moldovean Ştefan cel Mare a avut o bătălie grea cu tătarii conduşi de hanul Mamac. Răzeşii lui Ştefan au ieşit învingători din lupta purtată în localitatea Lipnic, aflată în prezent în Republica Moldova. Pentru a băga spaima în hanul Mamac, Ştefan cel Mare a tras în ţeapă 100 de tătari, omorându-l totodată şi pe fiul hanului.

Statuia lui Ştefan cel Mare, care stă să se prăbuşească, pare imposibil de restaurat. Nicio firmă nu s-a înscris la licitaţia privind reabilitarea sa
Unul dintre simbolurile municipiului Suceava, statuia ecvestră a domnitorului Ştefan cel Mare, este în paragină după ce a fost lăsat de izbelişte ani în şir. În cele din urmă, Primăria Suceava a întocmit un proiect privind reabilitarea statuii, însă la licitaţie nu s-a înscris nicio firmă. Municipalitatea va scoate din nou la licitaţie proiectul privind repararea statuii lui Ştefan cel Mare, însă autorităţile locale nu se arată prea optimiste.

Carnagiu în familia unui preot care mergea să se închine la moaştele Sfintei Parascheva. Preotul, sora, cumnatul şi fiica sa au murit într-un accident cumplit
Un grav accident de circulaţie s-a produs în judeţul Suceava sâmbătă, 14 octombrie, soldat cu moartea a cinci persoane. Preotul Petrică Gavril, sora şi cumnatul său au murit pe loc, iar fiica sa a decedat la spital. Preotul se îndrepta împreună cu familia şi cu patru copii, spre Iaşi, pentru a se închina la moaştele Sfintei Cuvioase Parascheva, când maşina sa a fost lovită violent de un vehicul intrat pe contrasens.

Top 10 bancuri cu Ceauşescu. De ce nu se lipeau timbrele avându-l ca subiect pe preşedintele dictator
Românii care au trăit sub dictatura lui Nicolae Ceauşescu au inventat mai multe bancuri care l-au avut în prim-plan pe preşedintele României.

UPDATE Cinci persoane şi-au pierdut viaţa după ce un şofer a intrat cu maşina pe contrasens. A fost activat Planul Roşu de interveţie FOTO
Un grav accident de circulaţie s-a produs, sâmbătă după-amiază, pe o şosea din Suceava. Cinci persoane şi-au pierdut viaţa.

Accident în Suceava: O maşină scăpată de sub control a lovit doi stâlpi din beton şi un autoturism parcat pe care l-a răsturnat
Un accident de circulaţie s-a produs, sâmbătă, în municipiul Suceava, după ce o şoferul unei maşini a pierdut controlul volanului, a lovit doi stâlpi din beton şi un autoturism parcat pe care l-a răsturnat. O persoană a fost rănită, iar poliţiştii încearcă să afle cauzele producerii evenimentului.

Cum a ajuns primul cazino din România o ruină în continuă degradare. Clădirea superbă ar putea fi restaurată printr-un proiect european de 4,9 milioane de euro
Cazinoul din Vatra Dornei, prima clădire de aceste gen din România, clasificat ca monument istoric, este în prezent o grămadă de moloz. După Revoluţie, cazinoul dornean a intrat într-o degradare accentuată şi, până în prezent, nu a fost supus unor lucrări de reabilitare.

Bărbatul care s-a băgat într-o fântână pentru a scoate un salam a murit la spital
Un bărbat din comuna suceveană Ipoteşti a ajuns zilele trecute la spital în stare gravă după ce a coborât în fântâna din curtea casei pentru a scoate un baton de salam şi o pungă de lapte, rămânând fără aer. Din nefericire, acesta a decedat.