adevarul

 

Ziarul adevarul - adevarul de seara - adevarul online

Ziare romanesti recomandate

Abonare newsletter ziarele.com

Adresa de e-mail:


Mutari Internationale

Stiri locale din Adevarul Suceava

(P) Asigurari RCA - cel mai bun pret

Ziarul Adevarul Suceava - Ultimele stiri Adevarul Suceava - 30.07.2016

Rablele abandonate vor dispărea din municipiul Suceava. Proprietarii vor primi amenzi cuprinse între 1.000 şi 2.000 de lei
În municipiul Suceava vor fi ridicate maşinile abandonate pe străzi. Astfel, toate rablele ce nu au mai fost scoase din parcare de ani buni de zile vor fi duse fie la reparat, fie la un centru de colectare a fierului vechi.

Festivalul Medieval din Suceava riscă să nu mai aibă loc după ce Consiliul Local nu a votat pentru finanţarea acestuia
După Sighişoara, şi Festivalul de Artă Medievală „Ştefan cel Mare” din Suceava riscă să nu mai aibă loc. Şi asta deoarece reprezentanţii PSD şi ALDE nu au votat proiectul de asociere între Primăria Suceava şi Muzeul Bucovinei pentru organizarea acestui festival.

Cultura de canabis a unui tânăr din Suceava a fost distrusă chiar de către mama sa
Vasile Gabriel Magopăţ, de 27 de ani, din comuna suceveană Frumosu, a fost reţinut pentru 24 de ore, după ce procurorii DIICOT au descoperit că acesta şi-a amenajat într-un solar din spatele casei o cultură de canabis „indoor”. La percheziţii, în locuinţa sa poliţiştii au găsit 25 de grame de canabis. Anchetatorii au descoperit că mama lui Magopăţ a fost cea care a distrus cultura fiului după ce a aflat ce cultivă acesta.

Un crater de pe Lună poartă numele savantului român Spiru Haret. Nici Eminescu, Enescu sau Brâncuşi nu lipsesc din spaţiu
Numele matematicianului român Spiru Haret a fost atribuit unui crater de pe lună. Uniunea Internaţională Astronomică a botezat craterul descoperit în 1959 după Haret, ca o recunoaştere internaţională a meritelor acestuia.

La un pas de a pune lupul paznic la oi: o tânără care dorea să devină poliţistă s-a folosit de un permis de conducere fals
O tânără aspirantă la statutul de poliţist, carea fost la un pas de a obţine uniforma mult dorită, s-a ales cu un dosar penal pentru comiterea a trei infracţiuni, după ce s-a folosit pentru a se înscrie la concursul organizat de IGPR de un permis de conducere fals.

Piaţa SF din Suceava, unde castraveţii sunt mov, roşiile - negre, iar pieţarii - verzi. Cumpărător: „Totul pare stricat, nu-ţi mai vine să cumperi nimic“
Acoperişul vechi al Pieţei Agroalimentare din Suceava a fost înlocuit cu unul nou, dintr-un material verzui, care filtrează lumina şi care creează o atmosferă de film ştiinţifico-fantastic. Pieţarii se plâng că li se schimbă culoarea legumelor, iar clienţii – că nu ştiu ce cumpără.

Românul din spatele construirii Turnului Eiffel: inginerul Pănculescu a inventat o tehnică folosită la ridicarea monumentului
Inginerul român Gheorghe Pănculescu a inventat o tehnică nouă de îmbinare a grinzilor de metal, tehnică ce a stat la baza construirii Turnului Eiffel de la Paris. Contribuţia avută de Pănculescu la ridicarea cunoscutului monument francez este recunoscută de însuşi Gustave Eiffel, într-o lucrarea a acestuia.

Traficanţii de droguri din Suceava au primit o nouă lovitură din partea DIICOT: trei dealeri de haşiş, cannabis şi ecstasy au fost reţinuţi
După ce, în urmă cu o săptămână, cinci indivizi din zona Rădăuţi ce vindeau etnobotanice către 300 de clienţi au fost arestaţi preventiv, a venit altor patru dealeri să fie săltaţi de procurorii de la combaterea crimei organizate. Anchetatorii au stabilit că cei patru au fost alimentaţi cu haşiş, cannabis şi ecstasy din Spania, droguri pe care aceştia le vindeau tinerilor de pe raza judeţului.

Găselniţa găsită de Universitatea „Ştefan cel Mare” pentru a atrage studenţi: din anul II, studenţii cu taxă vor primi „burse”
După ce a impus la multe facultăţi taxe comparabile cu cele de la universităţile importante din ţară, universitatea suceveană a anunţat că va acorda „burse” studenţilor care plătesc taxe. Astfel, cei ce vor promova în anul II, vor primi o bursă egală cu 10% din valoarea taxei, celor care vor promova în anul III li se va acorda o bursă egală cu 20% din valoarea taxei, iar celor care vor promova în anul IV, o bursă în valoare egală cu 30% din taxă.

Ligheniada 2016: sucevenii se vor spăla la lighean timp de nouă zile cât apa caldă va fi oprită în tot oraşul
Apa caldă va fi întreruptă în tot oraşul Suceava în perioada 25 iulie – 3 august. Primarul Ion Lungu a explicat că reprezentanţii firmei Thermonet nu pot face reparaţiile necesare la şase puncte termice din toate cartierele Sucevei fără oprirea integrală a furnizării agentului termic.

Giumalău, cea mai întinsă pădure virgină de molid a Europei. Agent Green cere recunoşterea şi protecţie internaţională a pădurii din Munţii Bucovinei
Rezervaţia codrul secular Giumalău reprezintă cea mai mare pădure virgină de molid, descoperită până în prezent, care a mai rămas în întreaga zonă de climă temperată a Europei.

Maiorul care a salvat Putna din mâinile sovieticilor: „De aici nu ne mai retragem! Peste Putna nu se trece!“
Maiorul Valeriu Carp este eroul care a oprit înaintarea soldaţilor sovietici pe teritoriul României, ce tocmai pierduse nordul Bucovinei şi Basarabia. Acesta a lua de unul singur decizia de a le ordona soldaţilor din batalionul pe care îl conducea să se oprească din retragere şi să stăvilească înaintarea armatei sovietice care nu respecta prevederile Pactului Ribbentrop – Molotov şi ajunsese în apropiere de Putna.

O investiţie de 10 milioane de lei a fost blocată de contestaţiile unei firme din Botoşani
Victor Construct SRL Botoşani a blocat lucrările de amenajare a zonei de agrement Tătăraşi din municipiul Suceava, contestând licitaţia organizată de Primărie. Bătălia firmelor private pe banii împrumutaţi, în numele sucevenilor, de Primărie a ajuns la Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor şi mai apoi, aproape sigur, în instanţă.

Gheorghe Flutur propune excluderea din PNL a consilierului care s-a fotografiat simulând o decapitare în stilul teroriştilor ISIS: „Dezaprob acest gest!”
Prim-vicepreşedintele PNL Gheorghe Flutur a anunţat că va propune excluderea din partid a consilierului local Mihai Bogdan Bicsi care s-a fotografiat în timp ce simula o decapitare în stil ISIS. „Dezaprob şi mă delimitez de acest gest reprobabil şi regretabil”, a afirmat Flutur.

Un contrabandist ce a lovit cu maşina autospeciala Poliţiei de Frontieră a vrut să scape de răspunderea penală vânzând, în fals, vehiculul unei persoane moarte
Ilarion George Dumitrescu, din comuna suceveană Straja, este cercetat de procurorii suceveni după ce a izbit cu autoturismul său Mercedes ML, în care transporta 7.930 de pachete de ţigări de contrabandă, autospeciala poliţiştilor de frontieră aflată în urmărirea sa. Suspectul a încercat să-şi „fabrice” un contract prin care vindea maşina Mercedes ML unui persoane decedate, în încercarea de a scăpa de răspunderea penală.