adevarul

 

Ziarul adevarul de azi - adevarul de seara - adevarul online

Ziare romanesti recomandate

Programul TV de Azi

Mutari Internationale

Stiri locale din Adevarul Suceava

(P) Asigurari RCA - cel mai bun pret

Ziarul Adevarul Suceava - Ultimele stiri Adevarul Suceava - 22.01.2017

UPDATE Aproape 200 de suceveni au protestat în faţa Prefecturii faţă de proiectele de ordonanţă privind graţierea şi modificarea Codului Penal
În jur de 200 de suceveni au protestat în această seară faţă de proiectele de ordonanţă privind graţierea şi modificarea Codului Penal. Aceştia s-au adunat începând cu ora 17.00, la Prefectura Suceava.

Deznodământ la trei ani de la violarea şi uciderea unei bătrâne: agresorul avea pe atunci 15 ani
În luna mai a anului 2014, o bătrână de 70 de ani, din oraşul sucevean Milişăuţi, a fost găsită moartă în propria casă. Doi tineri, de 21 şi de 15 ani, au fost reţinuţi la acea vreme, fiind consideraţi autorii crimei. Dacă cel de 21 de ani a negat încă de la început că ar fi luat parte la crimă, minorul a susţinut că au fost împreună în casa femeii, de unde au furat 600 de lei, iar „partenerul” său ar fi omorât-o pe bătrână în timp ce o viola.

Cum a măcelărit Decebal armata romană. Generalul Cornelius Fuscus a fost ucis pe câmpul de luptă
În anul 87, Domiţian a pregătit un atac puternic asupra lui Decebal, bătălia fiind condusă de către generalul Cornelius Fuscus. Cele două părţi s-au întâlnit la Tapae, unde romanii au fost prinşi într-o ambuscadă, mai toţi soldaţii romani fiind omorâţi, împreună cu generalul Fuscus.

Aproape 40% din copii din judeţul Suceava nu au fost vaccinaţi antirujeolic în 2016
Procentul de acoperire vaccinală antirujeolică la copiii în vârstă de un an în judeţul Suceava era doar de 61% în cursul anului trecut, reprezentând cel mai mic procent înregistrat până în prezent la nivelul DSP Suceava.

11 ani de închisoare pentru un tânăr care a omorât un om care îi putea fi tată, doar pentru că i-a împins bicicleta în şanţ
Florin Ţigănescu, de 18 ani, din comuna suceveană Vatra Moldoviţei, a fost condamnat la 11 ani de închisoare pentru comiterea infracţiunii de omor. Acesta este acuzat că l-a omorât în bătaie pe un consătean în vârstă de 58 de ani, pentru că i-a împins bicicleta într-un şanţ. După ce l-a lovit pe bărbat în nenumărate rânduri, agresorul l-a cărat până în faţa casei sale unde l-a abandonat, fiind găsit decedat de către rude.

Rezultatele a trei expertize privind incendiul ce a distrus unul dintre cele mai mari centre comerciale din Suceava se bat cap în cap
Un expert tehnic sucevean susţine că incendiul ce a distrus Centrul Comercial „Rozita” ar fi fost pus intenţionat. Alte două expertize relevă că, tehnic, puterea energetică instalată pentru depozitele Rozita era mai mare cu încă jumătate faţă de cea folosită, iar Institutul INSEMEX Petroşani a identificat responsabilii pentru producerea incendiului devastator de la Rozita printre agenţii economici care îşi desfăşurau activitatea în acest spaţiu.

Povestea Mariei Obrenovici, amanta din cauza căreia Alexandru Ioan Cuza ar fi fost obligat să abdice
Maria Obrenovici a fost amanta şi marea iubire a lui Alexandru Ioan Cuza. Aceasta i-a dăruit lui Cuza doi băieţi, care au fost crescuţi de soţia domnitorului, Doamna Elena. Mai mulţi istorici susţin că Maria Obrenovici a participat la complotul ce a dus la abdicare lui Cuza.

Fostul lider al minorităţii ucraiene din România a fost reţinut de autorităţile ucrainene în vederea extrădării în ţară
Afaceristul sucevean Dumitru Morhan, fostul lider al minorităţii ucrainene din România, a fost reţinut în Ucraina în baza unei cereri de extrădare emisă de autorităţile române. Acesta a fugit din ţară în anul 2014, cu puţin înainte ca Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României să-l condamne definitiv la trei ani de închisoare cu executare pentru înşelăciune.

Un italian a fost omorât după ce a venit în România să-şi recupereze concubina. Criminalul a fost trimis în judecată
Antonio Sesa, un italian în vârstă de 65 de ani, a fost omorât în bătaie, în localitatea suceveană Vama, de un localnic de 40 de ani. Victima se afla în România deoarece încerca să o convingă pe fosta lui iubită să se întoarcă la el, în Italia. Actualul iubit al femeii a reacţionat agresiv, lovindu-l cu picioarele de mai multe ori, până când italianul a decedat. Criminalul a fost trimis în judecată de procurorii suceveni.

Asasinarea lui Nicolae Iorga: marele istoric român a fost împuşcat de nouă ori
La data de 27 noiembrie 1940, Nicolae Iorga a fost ridicat de un grup de legionari şi asasinat lângă Strejnicu. El a fost împuşcat de nouă ori. Legionarii îl considerau pe Iorga responsabil pentru moartea comandantului lor, Corneliu Zelea Codreanu.

O pârtie de schi ce trebuia finalizată în 2012 are nevoie de opt milioane de lei pentru a fi terminată
Pentru finalizarea pârtie de schi din Masivul Rarău mai este nevoie de opt milioane de lei. Până în prezent, pentru pârtia de la Câmpulung Moldovenesc au fost alocate 14 milioane de euro, din care 3,3 milioane în ultimul trimestru din 2016.

Un nou – născut a fost găsit mort după ce mama sa l-a abandonat într-o pungă de plastic în apropiere unei gări din Suceava
Poliţiştii suceveni caută o femeie ce şi-a abandonat copilul nou – născut într-o pungă de plastic, în preajma Policlinicii CFR din cartierul Burdujeni. Deocamdată, oamenii legii nu au foarte multe detalii, aceştia aşteaptă rezultatele necropsiei pentru a putea stabili dacă micuţul a murit de frig sau era deja mort când a fost lăsat singur în frig.

Cele mai bune bancuri cu animale. De ce a murit papagalul de ciudă după ce stăpânul s-a însurat
Animalele au fost tot timpul o sursă pentru bancuri. Iată aici o selecţie cu câteva dintre cele mai bune glume pe această temă.

O femeie din Suceava a primit 15 ani de închisoare după ce s-a aruncat în faţa trenului cu fiul de 5 ani. Băiatul va trebui să trăiască cu picioarele amputate
O femeie care s-a aruncat cu băieţelul său în vârstă de cinci ani în faţa trenului a fost condamnată la 15 ani, 7 luni şi 15 zile de închisoare. Locomotiva a trecut peste cei doi, însă doar printr-o minune ambii au scăpat cu viaţă.

Povestea Katharinei Siegel, dragostea secretă a domnitorului Vlad Ţepeş. Voievodul muntean a avut cinci copii cu frumoasa săsoaică
Katharina Siegel a fost fiica unui ţesător sas din cetatea Braşovului. La vârsta de 17 ani l-a cunoscut pe Vlad Ţepeş, care avea 24 de ani. Relaţia dintre ei a durat 20 de ani.