adevarul

 

Ziarul adevarul de azi - adevarul de seara - adevarul online

Ziare romanesti recomandate

Programul TV de Azi

Mutari Internationale

Stiri locale din Adevarul Suceava

(P) Asigurari RCA - cel mai bun pret

Ziarul Adevarul Suceava - Ultimele stiri Adevarul Suceava - 26.09.2016

Piromanul care a băgat spaima în poliţişti, trimis în judecată. A incendiat trei maşini, inclusiv cea a unui comisar
Florin Nicolăică, de 40 de ani, din municipiul sucevean Rădăuţi, a fost trimis în judecată după ce a incendiat trei autoturisme. Una dintre maşini îi aparţinea unui comisar din cadrul Biroului de Investigaţii Criminale al Poliţiei municipiului Rădăuţi. În trecut, piromanul a stat un an şi trei luni după gratii pentru că a lovit cu capul în gură un poliţist.

Misterul morţii lui Tudor Vladimirescu. Cine l-a tocmit pe „monstrul din Galaţi“, asasinul liderului Revoluţiei de la 1821
Liderul pandurilor şi al Revoluţiei din 1821, Tudor Vladimirescu, a fost asasinat din ordinul conducătorului mişcării Eteria, Alexandru Ipsilanti, care a profitat de faptul că mai mulţi căpitani ai lui Vladimirescu erau nemulţumiţi de severitatea cu care erau pedepsiţi hoţii şi tâlharii din Ţara Românească.

VIDEO Opt persoane au ajuns la spital după ce un şofer angajat într-o depăşire pe linie continuă a lovit o ambulanţă aflată în misiune
Un tânăr de 22 de ani, din comuna suceveană Hânţeşti, a făcut o depăşire neregulamentară intrând în coliziune cu o ambulanţă aflată în misiune. În urma impactului, opt persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale.

Un individ de etnie romă a fost arestat după ce şi-a violat nepoata în vârstă de 15 ani. Violatorul a ademenit-o pe minoră pe un câmp, unde a abuzat sexual de ea
Constantin Roman, de 34 de ani, din oraşul sucevean Dolhasca, a fost reţinut de poliţişti după ce a abuzat sexual de nepoata sa, în vârstă de 15 ani, pe un câmp din localitate.

Ultima bătălie dintre Ştefan cel Mare şi turci: cum a fost salvat domnitorul moldovean dintre cadavre de aprodul Purice, după ce a căzut de pe cal
În anul 1486, Ştefan cel Mare a avut ultima sa bătălie cu turcii. Imperiul Otoman a trimis în Moldova o armată numeroasă pentru a-l înlătura pe Ştefan de la conducerea ţării şi pentru a-l numi pe Hronoda. Răzeşii voievodului moldovean au ieşit învingători, iar această bătălie a reprezentat ultima confruntare din războiul de 13 ani purtat de Ştefan cel Mare pentru înlăturarea suzeranităţii Porţii.

Şase indivizi au violat o tânără într-o magazie din Suceava. Fratele victimei a fost şi el tâlhărit de cei şase violatori
Şase indivizi cu vârste cuprinse între 23 şi 35 de ani, din judeţele Botoşani, Sălaj şi Maramureş, au atacat doi fraţi care locuiau într-o baracă din comuna suceveană Cârlibaba. Dacă pe bărbatul de 40 de ani l-au bătut şi i-au furat suma de 500 de lei, pe sora acestuia, în vârstă de 29 de ani, au violat-o toţi şase într-o magazie. Violatorii au fost arestaţi preventiv.

Primăria Suceava vrea să investească 2 milioane de lei într-o ruină de stadion
Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, vrea să cheltuiască 2 milioane de lei din banii publici pentru a monta o nocturnă şi o tabelă nouă pe stadionul Areni. Edilul Sucevei a promis în ultimii ani că va construi un nou stadion, după ce cel din Areni a ajuns într-o stare jalnică, accesul fiind interzis în unele zone deoarece există riscul de a se prăbuşi, conform celor de la Inspecţia de Stat în Construcţii.

Cum a blocat Maria Grapini terminarea unei pârtii de schi în care s-au investit 10 milioane de euro. Episodul amuzant al ploii torenţiale de pe munte
În masivul Rarău din Câmpulung Moldovenesc ar trebui să existe în prezent o pârtie de schi de 4.200 de metri, cu telegondolă şi instalaţie de zăpadă artificială. Însă, după ce Guvernul României a investit 10 milioane de euro, a sistat brusc finanţarea. Locuitorii oraşului o consideră vinovată pe Maria Grapini, care în timpul unei vizite făcute în Câmpulung Moldovenesc a acuzat autorităţile locale că i-ar fi pus viaţa în pericol.

Istoria revoluţiilor din România. Cine a organizat prima răscoală condusă „milităreşte“
În articolul de faţă vă vom prezenta cele mai reprezentative revolte şi revoluţii înregistrate în istoriografia României.

Angajaţi la spital condamnaţi cumulat la aproape 60 de ani de închisoare pentru falsuri în dosare de pensii de handicap
Tribunalul Suceava a dat o primă condamnare în dosarul în care mai mulţi doctori şi inspectori ai Primăriei Suceava au fost trimişi în judecată pentru falsuri în dosare de pensii de handicap. Din cele 35 de persoane trimise în judecată în toamna anului trecut, 26 au primit pedepse.

Doi ani de închisoare cu executare pentru şoferul care a spulberat un om pe o trecere de pietoni din Suceava, în timp ce gonea cu 100 km/h prin oraş
Curtea de Apel Suceava l-a condamnat definitiv pe Gheorghe Cimpoi, zis Gigi „Shumacher”, la doi ani de închisoare pentru ucidere din culpă. Individul a primit această pedeapsă după ce a omorât un om pe trecerea de pietoni cu maşina pe care o conducea cu peste 100 km/h.

Doi foşti şefi ai IPJ Suceava au fost trimişi în judecată de DNA.  Acestora li se impută achiziţionarea unui nou sediul de poliţie şi obţinerea ilegală de subvenţii
În ultimii ani, mai mulţi şefi aflaţi la conducerea IPJ Suceava au avut probleme cu legea. Dintre aceştia, cel mai sonor nume este cel al comisarului şef Ioan Nicuşor Todiruţ, acuzat că a cumpărat la un preţ supraevaluat sediul Poliţiei municipiului Suceava.

Trei pietoni au fost loviţi mortal de maşini, în mai puţin de jumătate de oră, în judeţul Suceava
Trei bărbaţi, cu vârste cuprinse între 63 şi 71 de ani, au decedat în mai puţin de jumătate de oră după ce au fost loviţi. Dacă doi dintre pietoni traversau neregulamentar strada, cel de-al treilea se deplasa pe mijlocul drumului.

35 de bărbaţi morţi găsiţi în pivniţa româncei Vera Renczi. 10 cele mai odioase criminale în serie din istorie
De-a lungul istoriei, majoritatea criminalilor în serie au fost de sex masculin. Statistic vorbin, criminalii în serie sunt de obicei bărbaţi de culoare albă, cu vârste cuprinse între 20 şi 30 de ani, care provin din clasa de mijloc sau de jos. Totuşi, au existat femei care au ignorat aceste statistici şi au comis tot felul de crime. În cele ce urmează vă vom prezenta cei mai infami ucigaşi în serie de sex feminin.