adevarul

 

Ziarul adevarul de azi - adevarul de seara - adevarul online

Ziare romanesti recomandate

Programul TV de Azi

Mutari Internationale

Stiri locale din Adevarul Suceava

(P) Asigurari RCA - cel mai bun pret

Ziarul Adevarul Suceava - Ultimele stiri Adevarul Suceava - 26.03.2017

FOTO Cum arată singurul centru de pregătire a pompierilor din ţară, una din cele 12 baze de antrenament de acest gen din întreaga lume
La Siret funcţionează singurul centru de pregătire a pompierilor din ţară şi unul dintre cele 12 din lume. Centrul este destinat perfecţionării personalului din Inspectoratele pentru Situaţii de Urgenţă din toată ţara. Pe această suprafaţă, cu dotările pe care le au la dispoziţie, lucrătorii de la ISU Suceava organizează cursuri pentru pompieri din toată ţara, dar şi pentru colegi din alte ţări membre sau nu ale Uniunii Europene.

FOTO 500 sute de suceveni au luat parte la Marşul pentru Viaţă de la Suceava: „Avortul reprezintă un simptom al unei crize morale prin care trece România”
Sâmbătă, de Buna Vestire, circa 500 de suceveni s-au strâns în centrul oraşului pentru a lua parte la „Marşul pentru Viaţă“, un eveniment desfăşurat astăzi, în mai multe oraşe din ţară.

„Marşul pentru Viaţă” din faţa Casei de Cultură şi până la Spitalul Judeţean Suceava
„Marşul pentru Viaţă” are în prim plan interzicerea avorturilor. Evenimentul este autorizat să se desfăşoare pentru două ore.

Bătăi, camioane distruse şi ameninţări cu moartea după o licitaţie pentru exploatarea unei păduri. Răzbunarea pierzătorilor, anchetată de poliţie
După ce au pierdut o licitaţie organizată pentru administrarea unei parcele de pădure în vederea exploatării forestiere, membrii unei familii din localitatea suceveană Vama au trecut la represalii împotriva celor care au câştigat licitaţia.

Cum au murit 3.000 de soldaţi români în lagărele din Alsacia şi Lorena. „Au îndurat foamea, mizeria şi torturile“
După intrarea României în Primul Război Mondial, mii de soldaţi au fost făcuţi prizonieri după cumplitele bătălii din Carpaţi şi din Muntenia, în lunile octombrie şi noiembrie 1916. Primii prizonieri români au ajuns cu trenul în Alsacia – Lorena în ianuarie-februarie 1917. Foametea, frigul şi mizeria au făcut ca aproape 3.000 de ostaşi români să-şi piardă viaţa.

Ceauşescu, găsit vinovat pentru străzile neasfaltate din cel mai periculos cartier din România: „Să-l întrebăm pe Ceauşescu de ce nu a asfaltat în Iţcani”
Cartierul Iţcani, din Suceava, este zona cea mai puţin dezvoltată din municipiul reşedinţă de judeţ, fiind desemnat la începutul acestui an de un site de imobiliare cel mai periculos cartier din România. Mai multe străzi din Iţcani nu sunt asfaltate, edilul Sucevei, Ion Lungu, găsindu-l responsabil pe Nicolae Ceauşescu.

Groapa de gunoi din Pasul Mestecăniş nu are o cale de acces legală: CJ Suceava mai are nevoie de o bucată de teren pentru finalizarea drumului
Consiliul Judeţean Suceava are are nevoie de 250 de metri pătraţi de la Primăria Pojorâta pentru a putea amenaja un drum de acces către Groapa de Gunoi din Pasul Mestecăniş.

160 de mineri de la Crucea au ajuns la Bucureşti, unde au intrat în greva foamei în faţa Ministerului Energiei
Aproximativ 150 de mineri de la exploatarea de uraniu Crucea – Botuşanu au refuzat să intre în subteran. Aceştia au declanşat protestele şi ameninţă că vor intra în greva foamei, nemulţumiţi de faptul că nu şi-au primit drepturile salariale. Ortacii nu şi-au banii pe lunile ianuarie, februarie şi martie, ei ameninţând că vor pleca să protesteze la Bucureşti, în faţa Ministerului Energiei.

Ambulanţe „vânate” de şoferi neatenţi pe şoselele Bucovinei: cinci autosanitare avariate în mai puţin de trei luni de zile
În acest an, nu mai puţin de cinci ambulanţe ce aparţin de SAJ Suceava au fost implicate în accidente rutiere. Numai în această lună, trei ambulanţe au fost izbite de şoferi neatenţi, care nu le-au acordat prioritate. Interesant este că de fiecare dată, ambulanţele erau fără pacient, iar nimeni nu a fost rănit grav.

Scriitorul căruia îi căuta soţia amante: Cum era „alimentat“ cu iubite marele critic George Călinescu
George Călinescu a fost un cuceritor fără pereche, multe dintre cuceririle sale fiind documentate şi de către oamenii Securităţii. Mai mult, Alice Vera Călinescu, soţia scriitorului, era cea care îi căuta amante lui George Călinescu.

Un medic şi-ar fi sedat fiii cu medicamente puternice. Ce ar putea păţi copiii din cauza morfinei: „Dă dependenţă, ca orice alt produs toxic“
Medicul Anatolii Buzdugan a arătat că morfina şi benzodiazepina crează dependenţă. În cazul în care persoanele cărora le sunt administrate aceste substanţe nu îşi primesc doza, intră în sevraj.

Doctoriţa poliţiştilor suceveni este bănuită că şi-ar fi transformat propriii copii în cobai: în sângele băieţilor s-a găsit morfină
Lorena-Adriana Bîrleanu, şefa Centrului Medical din cadrul IPJ Suceava, este suspectată că le-ar fi administrat fiilor săi, de 11 şi 15 ani, medicamente folosite de bolnavii în faze terminale. Copiii au ajuns zilele trecute la spital, testele de urină dovedind că în sângele lor au ajuns cantităţi însemnate de benzodiazepină şi morfină. DIICOT Suceava a demarat o anchetă, fiind făcute cercetări pentru stabilirea vinovăţiei persoanelor implicate.

Un an şi nouă luni de închisoare cu suspendare pentru şefa Casei Judeţene de Pensii din Suceava
Inculpata Maria Camelia Chitul a ajuns la un acord de recunoaştere a vinovăţiei, a acceptat încadrarea juridică pentru care a fost pusă în mişcare acţiunea penală şi a fost de acord cu felul şi cuantumul pedepsei aplicate, precum şi cu forma de executare a acesteia, respectiv un an şi nouă luni de închisoare cu suspendare sub supraveghere.

Detaliile groaznice ale unei crime comise de un adolescent de 15 ani: a violat o bătrână de 70 de ani cu un lemn, frustrat că nu şi-a putut satisface poftele sexuale
Un tânăr de 18 ani din comuna suceveană Arbore a fost trimis în judecată după ce a omorât o femeie în luna mai a anului 2014. Acesta a intrat în casa unei bătrâne de 70 de ani din oraşul Milişăuţi, a furat 700 de lei, după care, în încercarea de a scăpa, a lovit-o pe femeie cu pumnii, a curentat-o cu lanterna şi a violat-o.

Un viceprimar a fost prins transportând cherestea fără acte, având şi permisul suspendat. Poliţiştii i-au confiscat un camion în valoare de 150.000 de lei
Niculai Floriştean, viceprimarul din comuna suceveană Valea Moldovei, a fost depistat fără permis de conducere la volanul unui camion în care transporta cherestea fără documente de provenienţă. Acesta a fost amendat cu 5.000 de lei, i s-a confiscat lemnul de 7.000 de lei şi i s-a indisponibilizat camionul în valoare de 150.000 de lei. În plus, pe numele său a fost întocmit un dosar penal.