adevarul

 

Ziarul adevarul - adevarul de seara - adevarul online

Ziare romanesti recomandate

Abonare newsletter ziarele.com

Adresa de e-mail:


Mutari Internationale

Stiri locale din Adevarul Suceava

(P) Asigurari RCA - cel mai bun pret

Ziarul Adevarul Suceava - Ultimele stiri Adevarul Suceava - 01.07.2016

Rezultate Evaluare Naţională 2016 Suceava. S-au afişat rezultatele: doar două medii de 10 în tot judeţul
Rezultate Evaluare Naţională 2016. Ministerul Educaţiei anunţă vineri, 1 iulie, rezultatele parţiale la Evaluarea Naţională. Notele sunt afişate pe site-ul edu.ro şi la avizierele instituţiilor de învăţământ. Rezultatele pot fi contestate doar pe 1 iulie, în intervalul orar 16.00 – 20.00. Rezultatele finale sunt făcute publice pe data de 5 iulie.

Mii de pelerini au participat la procesiunea moaştelor Sf. Ioan cel Nou de la Suceava. Credincioşii s-au îmbulzit să treacă pe sub raclă şi icoana sfântului
Mii de pelerini din toată ţara s-au adunat şi în acest an la Suceava, de Sânziene. Credincioşii s-au închinat la racla cu moaştele Sfântului Ioan cel Nou de la Suceava şi au participat apoi la procesiunea de pe străzile oraşului.

Primarul Ion Lungu a depus jurământul pentru al patrulea mandat consecutiv, în prezenţa ÎPS Pimen. Harşovschi şi Andronache, aleşi viceprimari ai Sucevei
Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, a depus miercuri jurământul pentru cel de-al patrulea mandat consecutiv în fruntea Primăriei Suceava, în cadrul şedinţei de constituire a noului Consiliu Local. La şedinţă a fost prezent şi ÎPS Pimen, arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor.

Gheorghe Flutur, ales preşedinte al CJ Suceava. Viorel Seredenciuc şi Gheorghe Niţă, vicepreşedinţi
Preşedintele PNL Suceava, senatorul Gheorghe Flutur, a fost ales preşedinte al Consiliului Judeţean Suceava, miercuri, în cadrul şedinţei de constituire a deliberativului judeţean. Vicepreşedinţi au fost aleşi liberalii Gheorghe Niţă şi Viorel Seredenciuc.

Imagini cu inundaţiile devastatoare din judeţul Suceava. Apele au măturat totul în cale
O persoană este dată dispărută, iar o alta a murit strivită de un copac în împrejurări încă neclare. Sute de gospodării şi zeci de drumuri au fost afectate de ruperi de nori, viituri şi torenţi. În zona Gura Humorului, mai mulţi turişti au trebuit salvaţi din calea apelor de către pompieri.

Dramele colectivizării în Bucovina: cum a fost omorât un om din cauza a doi snopi de ovăz
Colectivizarea în judeţul Suceava, precum şi în restul ţării, nu a fost lipsită de represalii împotriva ţăranilor care nu erau de acord cu iniţiativa comuniştilor. Dacă cei de la munte au scăpat mai uşor, ţăranii din nordul Sucevei, din preajma oraşelor Rădăuţi şi Siret, au avut mult de suferit de pe urma colectivizării.

22 de copii şi adulţi aflaţi în vacanţă în Bucovina au ajuns la spital cu toxiinfecţie alimentară
11 copii şi 11 adulţi din Târgu Mureş, veniţi în Bucovina în excursie pentru a sărbători finalul clasei a IV-a, au ajuns la spital cu toxiinfecţie alimentară.

Băiatul care scrie cărţi pentru a-şi plăti operaţiile: a publicat patru volume din dorinţa de a merge
Sebastian Crăciun (13 ani), din Câmpulung Moldovenesc, suferă de tetrapareză spastică, o boală ce l-a imobilizat în scaunul cu rotile. Puterea acestui copil este formidabilă, el a scris patru cărţi şi din banii obţinuţi în urma vânzării acestora au fost plătită o serie de operaţii ce l-au ajutat să se ridice din scaunul cu rotile. Motto-ul lui Sebastian este „eu scriu pentru a merge!”.

VIDEO Sute de gospodării din Suceava au fost inundate de ploile torenţiale căzute în 12 localităţi din judeţ. Patru persoane au rămas izolate de viitură
73 de pompieri sprijiniţi de poliţişti, jandarmi şi voluntari, au intervenit pentru a monitoriza localităţile prin care viitura a făcut ravagii în judeţul Suceava. În comunele Horodnic de Sus şi Horodnic de Jos inundaţiile au afectat nu mai puţin de 80 de gospodării.

Un fost şef al IPJ Suceava a fost trimis în judecată de procurorii anticorupţie
Comisarul şef Ioan Crap, fostul şef al IPJ Suceava, este acuzat de DNA că a obţinut pe nedrept fonduri din bugetul general al Uniunii Europene şi de la bugetul de stat (subvenţii agricole) în valoare totală de 86.697 lei.

Un bărbat a incendiat locuinţa mamei sale din cauză că nu a primit moştenire casa părintească
Un bărbat de 61 de ani din comuna suceveană Vereşti s-a urcat în podul casei mamei sale unde a provocat un incendiu, deoarece a aflat că nu lui îi va revine locuinţa părintească după decesul bătrânei. Pompierii au intervenit rapid şi au reuşit să stingă flăcările înainte ca acestea să se extindă la întreg imobilul.

Povestea lui Constantin Arseni, medicul care a pus bazele neurochirurgiei româneşti
Profesor universitar şi director al clinicii de Neurochirurgie a facultăţii de medicină din Bucureşti, medicul sucevean Constantin Arseni a pus bazele neurochirurgiei româneşti împreună cu mentorul său Dumitru Bagdasar.

„Criza” gunoiului menajer din Suceava continuă. Licitaţia pentru salubritate în municipiul Suceava a fost anulată
Municipaliatea suceveană este nevoită să organizeze o nouă licitaţie, întrucât cea adjudecată de asocierea de firme formată din Diasil Service şi Florconstruct a fost anulată de Curtea de Apel Suceava.

FOTO Un canion şi-a făcut apariţia pe un imaş din Suceava în urma ploilor torenţiale din ultima perioadă
Apele pluviale adunate pe noua pistă a Aeroportului „Ştefan cel Mare” au inundat grădinile a 20 de gospodării din oraşul sucevean Salcea. Sutele de tone de nisip aduse de torentul pluvial direcţionat de proiectanţii aeroportului pe o singură gură de deversare, subdimensionată, au îngropat culturile oamenilor. Consecinţa cea mai gravă este însă crearea, în mijlocul imaşului de la Salcea, a unui adevărat canion.

400 de elevi şi preşcolari dintr-o comună din Suceava învaţă într-o şcoală dărăpănată, veche de 100 de ani
La Şcoala cu clasele I – IV Mironu sunt înscrişi 314 elevi şi 75 de preşcolari care îşi desfăşoară orele în condiţii grele, în trei schimburi. Cei trei educatori, cei 15 învăţători, precum şi cei trei profesori se chinuie în fiecare zi să îi înveţe pe copii să lupte să îşi depăşească condiţia mizeră în care se află. Şcoala Mironu este într-o stare deplorabilă, fără apă curentă şi grup sanitar.