adevarul

 

Ziarul adevarul de azi - adevarul de seara - adevarul online

Ziare romanesti recomandate

Programul TV de Azi

Stiri locale din Adevarul Suceava

(P) Asigurari RCA - cel mai bun pret

Ziarul Adevarul Suceava - Ultimele stiri Adevarul Suceava - 19.08.2018

Alexandru Brădăţan, tânărul solist de muzică populară ce promovează Bucovina prin cântec: „Mă gândeam ce aş fi cântat dacă mă năşteam în altă parte”
Alexandru Brădăţan este un tânăr solist de muzică populară extrem de apreciat în zona Bucovinei, precum şi în întreaga ţară. El este un promotor al Bucovinei şi al tradiţiilor din zonă pe care le promovează prin cântec.

Controversata moarte a romancierului Liviu Rebreanu. Teoria conform căreia ar fi fost asasinat de un soldat
Scriitorul Liviu Rebreanu a murit pe 1 septembrie 1944. Oficial, el ar fi decedat din cauza unor afecţiuni cardiace, însă apropiaţii au susţinut faptul că acesta ar fi fost asasinat de un soldat.

Drumul cu peripeţii al sicriului marelui dramaturg Ion Luca Caragiale: „Vagonul rătăceşte de două săptămâni pe liniile germane şi austriece“
Aducerea în ţară a sicriului în care se afla trupul neînsufleţit al marelui dramaturg Ion Luca Caragiale pare a fi o scenă desprinsă chiar din comediile scriitorului. Sicriul său a rătăcit două săptămâni pe căile ferate dintre România şi Germania.

Câmpulung Film Fest a ajuns la cea de-a treia ediţie. La festival sunt aşteptaţi invitaţi din Ungaria şi Israel
Ediţia a treia a „Câmpulung Film Fest”, festivalul comparativ de film de la Câmpulung Moldovenesc, judeţul Suceava, va avea loc anul acesta în perioada 23 – 26 august 2018.

Cadavrul mumificat al unui bărbat descoperit într-un beci, la opt luni distanţă după ce a fost omorât de un partener de pahar
Stelian Rotari (30 de ani), din comuna Marginea, judeţul Suceava, a fost trimis în judecată pentru că l-ar fi omorât pe un consătean cu şapte ani mai mare şi i-a ascuns cadavrul într-un beci. Maricel Zlotari locuia la domiciliul criminalului său şi nu mai fusese văzut din toamna lui 2017. Poliţia a găsit cadavrul în mai 2018.

Un bărbat trimis în judecată pentru crimă, lăsat în libertate sub control judiciar. Rudele victimei susţin că sunt ameninţate
Cristinel Drăgoi a fost pus în libertate după ce a stat patru luni în arest preventiv pentru crimă. El este acuzat că l-ar fi omorât pe fostul viceprimar din comuna suceveană Moara. De două zile, Drăgoi a fost pus în libertate sub control judiciar.

VIDEO Potop pe străzile din Câmpulung Moldovenesc. Localnicii spun că n-au văzut aşa ceva în viaţa lor
O ploaie torenţială căzută miercuri, 15 august, a produs inundaţii pe străzile şi în mai multe gospodării din municipiul Câmpulung Moldovenesc, judeţul Suceava. Localnicii susţin că nu au mai existat în istorie astfel de inundaţii.

Mii de pelerini au luat parte la sărbătorirea hramului Mănăstirii Putna. Credincioşii au putut vedea coroana reconstruită a lui Ştefan cel Mare
Mii de credincioşi au fost prezenţi astăzi, 15 august, la Mănăstirea Putna, unde a avut loc hramul bisericii. Pe lângă slujbă, pelerinii au putut circula cu trenul Suceava – Putna, repus în funcţiune după şase ani de pauză, dar au putut vedea şi coroana reconstruită a domnitorului Ştefan cel Mare, expusă la muzeul mănăstirii.

Pâlnie de prăbuşire produsă pe plaja iazului de decantare a sterilului Tărnicioara
În data de 13 august 2018, AN „Apele Române” prin Administraţia Bazinală de Apă Siret/Sistemul de Gospodărire a Apelor Suceava a fost informată de către S. CONVERSMIN S.A. Bucureşti - punct de lucru Vatra Dornei că, în urma precipitaţiilor abundente căzute în ultima perioadă s-a constatat antrenarea de material din corpul iazului Tărnicioara, judeţul Suceava, prin sistemul de evacuare din canalul de subtraversare al  iazului.

Utilajele unei pârtii au defecţiuni înainte să fi fost puse în funcţiune. Lucrările au început acum nouă ani
Pârtia de la Câmpulung Moldovenesc a fost începută în urmă cu nouă ani şi, deşi este finalizată în proporţie de 90% de cinci ani, ea nu a fost dată în folosinţă nici până în prezent. Autorităţile susţin că vor inaugura pârtia în iarna acestui an.

VIDEO Deputat USR agresat de un poliţist în sediul Primăriei Rădăuţi: „Mi-a rupt legitimaţia şi a aruncat-o într-un colţ“
Deputatul USR Adrian Claudiu Prisnel a publicat pe contul personal de Facebook un film înregistrat cu telefonul mobil din care reiese că a fost agresat de un poliţist local din Rădăuţi în în sediul primăriei din localitate. Deputatul strânga semnături în cadrul campaniei „Fără penali în funcţii publice”.

Moartea fiului lui George Coşbuc: „Nefericita întâmplare a întunecat pentru totdeauna sufletul marelui poet, grăbindu-i sfârşitul“
Alexandru Coşbuc a murit la vârsta de 19 ani, într-un accident rutier. Decesul a survenit la data de 26 august 1915. Tatăl său a fost extrem de afectat de moarte fiului, decedând trei ani mai târziu, la vârsta de 51 de ani.

Un bărbat i-a tăiat gâtul soţiei şi a încercat să-i dea foc, după ce femeia l-a reclamat pentru violenţă domestică
Un bărbat de 57 de ani din oraşul sucevean Broşteni i-a tăiat gâtul soţiei sale după ce femeia a mers la Poliţie şi l-a reclamat pentru bătăi repetate. Pentru a-şi ascunde crima, bărbatul a încercat să-şi incendieze casa. El a fost trimis în judecată de procurorii suceveni.

Moartea marelui scriitor Ion Creangă: „Se prăbuşi deodată, lovit de atac de epilepsie şi de apoplexie laolaltă“
Ion Creangă a murit la data de 31 decembrie 1889, într-o tutungerie din Iaşi, din cauza unei crize de epilepsie. Marele scriitor român a fost înmormântat două zile mai târziu în cimitirul Eternitatea din Iaşi.

Circa 500 de suceveni se plimbă prin oraş în semn de protest faţă de guvernul Dăncilă
Sucevenii s-au mobilizat pe Facebook şi au ieşit în stradă, începând cu ora 18.00, în centrul oraşului în faţa Prefecturii Judeţului Suceava.