adevarul

 

Ziarul adevarul - adevarul de seara - adevarul online

emag evomag ecco tinar fashionup otter matar

(P) Asigurari RCA - cel mai bun pret *** Haine online


Ziarul Adevarul Suceava - Ultimele stiri Adevarul Suceava - 30.08.2015

Tăcerea, secretul marelui filosof şi poet Lucian Blaga. Când a vorbit prima dată: „Ţineam mâna, ruşinat, peste ochi. Graiul ieşea întreg din gura mea“
Geniul poetic al lui Lucian Blaga ascunde şi un secret: filosoful nu a reuşit să vorbească până la vârsta de 4 ani. Micul Lucian îi înţelegea pe cei din jur, însă avea o problemă în a se exprima, deşi nu suferea de nicio boală. Abia la vârsta de 4 ani a spus primele cuvinte, în faţa mamei sale.

Edilii suceveni au aprobat noi finanţări pentru bisericile din judeţ. Cei mai mulţi bani de la buget se duc pe catedrala care va eclipsa toate bisericile din ţară
Consilierii locali suceveni au aprobat noi fonduri pentru lăcaşurile de cult din municipiu. Pe lângă milionul de lei promis catedralei ortodoxe ”Naşterea Domnului”, 100.000 de lei au fost alocaţi bisericii penticostale ”Filadelfia”, pentru reparaţii, în timp ce biserica ”Sfântul Simion” a primit din partea Primăriei Suceava suma de 26.000 de lei pentru construirea unei case mortuare.

Asasinat comandat de un om de afaceri din Suceava: bărbatul a plătit un fost puşcăriaş să-i ucidă rivalul şi să mascheze totul într-un accident
Iosep – Constantin Axentioi, patronul unui gater din comuna suceveană Vama, este cercetat de Poliţie pentru că i-a promis 30.000 de lei şi 10.000 de euro unui fost puşcăriaş, dacă acesta îi va omorî un rival cu care avea o dispută din cauza unei păduri.

Linkuri Sponsorizate

FOTO Exerciţiu spectaculos al pompierilor suceveni. Aceştia au simulat prăbuşirea unui avion în masivul Călimani
Pompierii suceveni au organizat un exerciţiu complex prin care au simulat tot felul de intervenţii cum ar fi: un incendiu produs într-o pădure, prăbuşirea unui avion şi rănirea a trei turişti care încercau să escaladeze un versant. Toate aceste trei situaţii tactice au fost simulate pe masivul Călimani.

”Suceava AIR Show” a ajuns la a IV-a ediţie”
Invitatul special al acestei ediţii este campionul mondial Jurgis Kairys, o legendă a sporturilor aviatice mondiale. Alături de aceste vor mai evolua piloţii experimentaţi ai formaţiei Iacării Acrobaţi, piloţii Aeroclubului României Hawks of Romania şi Asociaţiei Bucovina Fly Club, precum şi pilotul Sandi Oprişor de la Sanaero Helicopter.

Românii din Cernăuţi cer revenirea numelor a peste 50 de străzi din oraş la denumirea lor istorică
Conform legislaţiei privind decomunizarea, cele mai multe denumiri de străzi, circa 50, urmează să fie schimbate în oraşul Cernăuţi. Românii de acolo doresc ca străzile să revină la denumirea lor istorică, astfel este de aşteptat ca în viitor în Cernăuţi să-şi facă apariţia străzi cu numele de Aurel Vlaicu, Ciprian Porumbescu sau Gherorghe Asachi.

Grav accident ecologic la Suceava. Celebra Bistriţă aurie s-a transformat pe kilometri întregi în portocalie
Un accident produs în fosta exploatare minieră Isipoaia, aflată pe raza oraşului sucevean Broşteni, a dus la poluarea râului Bistriţa cu o cantitate uriaşă de apă încărcată cu reziduuri feroase.

De 7 lei, Spitalul Judeţean Suceava trebuie să le asigure bolnavilor trei mese pe zi
Trei mese pe zi pentru un pacient de la Spitalul Judeţean Suceava costă mai puţin de opt lei. Alocaţiile de hrană pentru pacienţii din spitale au rămas blocate la acelaşi nivel din 2008.

Singurul cimitir din România tăiat în două de calea ferată. Austro-ungarii au decretat acum 125 de ani că trenul trebuie să treacă printre morminte
Oraşul sucevean Rădăuţi este unic în ţară prin faptul că trenul trece prin mijlocul cimitirului. Calea ferată a fost pusă în funcţiune în anul 1889 de către administraţia austro-ungară pentru ruta Dorneşti - Rădăuţi - Brodina.

Piroman din dragoste. Un sucevean gelos pe fosta iubită i-a dat foc la casă chiar în noaptea nunţii
Două case din oraşul sucevean Milişăuţi au fost incendiate intenţionat. Principalul suspect este un bărbat de 30 de ani care, din gelozie, ar fi incendiat gospodăria celui care se căsătorea cu fosta lui iubită, chiar în noaptea nunţii acestora . Luat la întrebări de poliţişti, acesta nu a recunoscut faptele, dar sătenii spun că, în trecut, acesta i-ar fi aplicat ceva bătăi fetei care s-a măritat şi că ar fi ameninţat-o că-i va da foc la casă.

Cei trei fraţi care le-au rupt inimile românilor făcând poze lângă un măgăruş pentru 1 leu, obligaţi să cerşească: „Nu sunt amărâţi, îi fugăreşte tatăl”
Trei fraţi dintr-un sat sucevean sunt puşi de părinţi să stea pe margiena drumului european 85 şi să cerşească. Pentru a fi convingători, aceştia au fost ”alimentaţi” cu un măgăruş şi cu o pancartă pe care scrie: 1 leu poza.

Reţetă financiară pe bani publici pentru ridicarea celei mai mari catedrale ortodoxe din provincie. Aleşii suceveni accelerează finanţarea pentru sfinţire
Două milioane de euro, dintre care 1,5 milioane de la bugetul Primăriei Suceava şi alţi 500.000 din donaţii, atât a înghiţit, până acum, cea mai mare catedrală din provincie, care se ridică la Suceava. Pentru a fi sfinţită în octombrie, catedrala urmează să primească, zilele acestea, încă un milion de lei de la municipalitate, iar un alt milion de lei a fost solicitat de la Guvern.

Peste 9.250 de copii suceveni au cel puţin un părinte plecat la muncă în străinătate
Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului va monitoriza după data de 14 septembrie, copiii ai căror părinţi sunt plecaţi la muncă în străinătate. Aceşti copii vor fi vizitaţi, pentru început, de către un asistent social o dată la două luni. În evidenţele DGASPC Suceava sunt 2.575 de copii care au ambii părinţi plecaţi la muncă în străinătate şi au fost lăsaţi în grija rudelor.

Top zece mituri despre Ştefan cel Mare: a fost înalt sau scund, a ridicat o biserică după fiecare victorie, a fost sau nu un mare crai
O parte dintre poveştile pe care le auzim în ziua de astăzi despre Ştefan cel Mare pot fi exagerări. Astfel, ziarul „Adevărul“ a încercat să explice unele mituri legate de marele voievod moldovean.

Glumă macabră a unor elevi suceveni: şi-au ucis virtual un coleg. Tinerii i-au scris condoleanţe pe pagina de Facebook, deşi acesta era viu şi nevătămat
Mai multe postări care au apărut pe contul de Facebook al unui tânăr din municipiul Suceava, elev la Colegiul Naţional ”Ştefan cel Mare” din localitate, au creat panică printre prietenii acestuia. Câţiva amici s-au gândit să-i facă o glumă şi au început să posteze pe contul lui de Facebook mesaje de condoleanţe, iar în scurt timp pagina acestuia s-a umplut de astfel de mesaje.