adevarul

 

Ziarul adevarul de azi - adevarul de seara - adevarul online

Ziare romanesti recomandate

Programul TV de Azi

Mutari Internationale

Stiri locale din Adevarul Suceava

(P) Asigurari RCA - cel mai bun pret

Ziarul Adevarul Suceava - Ultimele stiri Adevarul Suceava - 23.10.2016

Sute de bolnavi cu probleme psihice trăiesc în frig şi fără apă caldă. Un psihiatru îi vizitează din când în când
Bolnavii psihici internaţi în Centrul de Recuperare şi Reabilitare Neuropsihiatrică de la Costâna trăiesc în nişte condiţii imposibil de imaginat pentru vremurile în care ne află. Centrala termică a centrului nu funcţionează pentru că nu a fost achiziţionat combustibilul necesar, apă caldă nu mai este din luna august, iar contractul pentru telefonie fixă a fost sistat. Poate mai grav, la acest centru nu există medic psihiatru.

Top 10 bancuri cu soacre. Când te uiţi cu un singur ochi la soacra ta?
Relaţia dintre ginere şi soacră este de cele mai multe ori una tensionată, aşa că de-a lungul timpului au apărut tot felul de glume pe baza acestui subiect. În cele ce urmează vă vom prezenta 10 dintre cele mai interesante bancuri cu soacre.

Un infractor de meserie, care avea interdicţie de a se apropia de soţia sa, a ajuns în arestul Poliţiei după ce a tras cu pistolul în faţa casei femeii
Ovidiu Gheorghe Ursachi, de 35 de ani, din Vicovu de Sus, a fost reţinut de poliţişti după ce a tras cu arma în faţa casei fostei sale soţii. Individul avea interdicţia de a se apropia la mai puţin de 50 de metri de locuinţa femeii. Anterior, Uraschi şi-a urmărit cu maşina fosta soţie prin oraş, a înjurat-o şi a ameninţat-o de mai multe ori.

Marea dilemă a românilor: sunt bucovinenii moldoveni? Când a apărut expresia „homo bucovinensis“ pentru a defini prototipul individului tolerant
Locuitorii judeţului Suceava trebuie să deconstruiască, de multe ori, tiradele prietenilor din celelalte regiuni ale României, care-i „acuză“ că sunt moldoveni.

Tentativa lui ÎPS Pimen de a intra în posesia a 160.000 de hectare de pădure: 84 de excepţii de neconstituţionalitate depuse de-a valma de şeful Bisericii
Arhepiscopia Sucevei şi Rădăuţilor şi Fondul Bisericesc Ortodox Român al Bucovinei, ambele reprezentate prin ÎPS Pimen, au depus 84 de excepţii de neconstituţionalitate la Curtea Constituţională. ÎPS Pimen, Arhiepiscopia şi FBORB nu consideră corectă soluţia dată acum doi ani de judecătorii Curţii Supreme, care au apreciat că cele 166.000 de hectare de pădure revendicate de FBORB în judeţul Suceava aparţin statului român.

Cum au păcălit patru tineri din Neamţ aproape 300 de oameni prin campanii umanitare false făcute pe Facebook
Patru tineri din judeţul Neamţ au reuşit să păcălească 273 de persoane cu ajutorul unor conturi false de Facebook, făcute pe numele unor vedete precum Andreea Marin şi Teo Trandafir. Aceştia anunţau că fac tot felul de campanii umanitare prin intermediul acelor conturi, reuşind să obţină în jur de 35.000 de euro. Doi dintre tinerii implicaţi în acest dosar sunt fraţi, au crescut în orfelinate şi s-au întâlnit abia în urmă cu trei ani de zile.

Cei şase indivizi care au violat o tânără, la doi paşi de fiul ei de 10 ani, au fost trimişi în judecată
La mijlocul lunii septembrie 2016, o femeie de 29 de ani a fost violată de şase indivizi de etnie rromă într-o magazie de pe raza comunei sucevene Cârlibaba. Fiul victimei, în vârstă de 10 ani, se afla într-o baracă, la doar câţiva metri de locul unde mama sa era abuzată sexual. Violatorii au fost trimişi în judecată, după ce în prealabil l-au bătut şi pe fratele tinerei.

Oraşul cu cea mai mare întindere din ţară, unde marele scriitor Ion Creangă a luat râie de la caprele Irinucăi
Oraşul Broşteni, din judeţul Suceava, este situat în zona montană şi, chiar dacă este greu de crezut, este oraşul cu cea mai mare suprafaţă din România, întinzându-se pe aproape 600 de kilometri pătraţi. Localitatea este pomenită şi de Ion Creangă în „Amintiri din copilărie”, când Nică ia râie de la caprele Irinucăi.

15 ţepari, evazionişti, traficanţi de minori şi contrabandişti au reuşit să scape de închisoare după ce au fugit din România
Pentru a scăpa de închisoare, mai mulţi infractori care au comis tot felul de fărădelegi pe teritoriul României au ales să fugă din ţară şi să se refugieze în ţări precum Iordania, Bahrein, Israel, Republica Moldova, Ucraina sau Austria, pentru a nu-şi ispăşi pedeapsa.

Bărbat suspectat de contrabandă cu ţigări, prins cu focuri de armă de către poliţiştii de frontieră din Suceava
Poliţiştii de frontieră suceveni au tras trei focuri de armă ca să prindă şi să reţină un bărbat ce a fugit în momentul în care i-a văzut pe oamenii legii, acesta având în autoturism aproape 14.000 de pachete de ţigări de provenienţă ucraineană, în valoare de aproximativ 140.000 de lei.

Ministerul Fondurilor Europene a semnalat o fraudă cu bani europeni la Consiliul Judeţean Suceava
Ancheta a constatat licitaţii trucate şi rapoarte de implementare false privind privind implementarea a două proiecte de e-guvernare, cu fonduri europene, de către Consiliul Judeţean Suceava. Valoarea totală a proiectelor se ridică la 13.361.118 lei din care 7.169.321 lei fără TVA s-au cheltuit pentru IT.

Mobilizare pentru ca meciul dintre Foresta şi Steaua să se joace la Suceava. Conducătorii echipei sucevene vor aduce o nocturnă mobilă din Italia
Echipa locală Foresta Suceava va întâlni Steaua Bucureşti în şaisprezecimile de finală ale Cupei României. Pro TV va transmite meciul în direct în seara zilei de joi 27 octombrie, de la ora 21.30, iar partida se va disputa pe un stadion cu nocturnă. Cum stadionul Areni din Suceava nu dispune de instalaţie de nocturnă, conducerea echipei de fotbal va închiria una mobilă.

Grădiniţa în care copiii stau cu umbrela la ore. Primarul din comună, reţinut de DNA pentru că a dat şpagă să-i ia copilul 10 la Evaluarea Naţională
Copiii de la grădiniţa din localitatea suceveană Văratec învaţă în condiţii foarte grele. Acoperişul clădirii este degradat şi are fisuri. Atunci când plouă, apa ajunge în sălile de curs. Micuţii sunt nevoiţi să stea cu umbrele, iar apa este strânsă în găleţi. Primarul din localitate este cercetat că a dat mită pentru ca fiul său să obţină note mai mari la Evaluarea Naţională.

Ultima luptă purtată între români şi turci. Câteva sute de pompieri români au ţinut piept la peste 6.000 de turci în bătălia din Dealul Spirii
Bătălia din Dealul Spirii, de la 13 septembrie 1848, a reprezentat un act de eroism al pompierilor români, care au luptat pentru a apăra revoluţia izbucnită în ţările române în cursul acelui an. Practic, bătălia ce s-a desfăşurat în apropiere de Bucureşti a fost ultima înfruntare directă dintre români şi turci.

Cinci persoane au fost trimise în judecată pentru că au încercat să muşamalizeze un accident mortal. Cumnatul şoferului vinovat a încercat să ia vina asupra sa
Un şofer din Câmpulung, cu o alcoolemie de 0,15 g/l, a lovit mortal cu maşina un bărbat de 68 de ani pe o trecere de pietoni. Patru apropiaţi de-ai săi au dat declaraţii mincinoase în faţa poliţiştilor şi a procurorilor, desemnând o altă persoană ca fiind şoferul vinovat de producerea accidentului, respectiv pe cumnatul celui vinovat. Toţi cei cinci au fost trimişi în judecată.