adevarul

 

Ziarul adevarul de azi - adevarul de seara - adevarul online

Ziare romanesti recomandate

Programul TV de Azi

Mutari Internationale

Stiri locale din Adevarul Suceava

(P) Asigurari RCA - cel mai bun pret

Ziarul Adevarul Suceava - Ultimele stiri Adevarul Suceava - 25.06.2017

Cum a încercat un sucevean să-şi salveze iubita din satul Clit care „l-a trimis“ la spital cu un cuţit înfipt în spate
Poliţiştii din Suceava au trebuit să facă investigaţii amănunţite pentru a putea proba că un bărbat în vârstă de 53 de ani a fost înjunghiat de concubina lui, fapt pe care a încercat să-l ascundă.

Ritualuri funerare din Moldova secolelor VIII-X: trupuri înhumate sau incinerate
Perioda secolelor VIII – X din istoria României nu este una foarte cunoscută. În spaţiul dintre Dunăre, Carpaţi şi Prut existau tot felul de probleme privind structurile social – etnice şi politice. Istoricii Cristian Luca şi Dragoş Măndescu vorbesc în cartea lor, „Rituri şi ritualuri funerare în sp̧atiul extracarpatic în secolele VIII-X”, despre cercetările lor arheologice privind necropolele şi mormintele izolate din perioada respectivă.

Cum s-au mobilizat locuitorii unui oraş de provincie să renoveze spitalul local prin muncă benevolă şi bani din donaţii
Secţia de pediatrie a Spitalului Municipal din Câmpulung Moldovenesc este renovată în totalitate din banii şi prin munca membrilor comunităţii locale.

Un frizer sucevean a câştigat unul dintre cele mai importante concursuri organizate la nivel naţional
Robert Nichitean, un tânăr frizer din Suceava, a participat la Bucureşti la competiţia , R.B.A, un eveniment destinat frizerilor din întreaga ţară. Suceveanul a câştigat această competiţie, intrând în echipa R.B.A , în care se află 10 dintre cei mai buni frizeri din România.

Capacitate 2017. Baremul de punctaj al subiectelor la Matematică de la Evaluarea Naţională Suceava
Rezultatele vor fi afişate pe 26 iunie, candidaţii având posibilitatea să depună contestaţii în aceaşi zi, până la ora 20.00. Rezultatele finale vor fi cunoscute pe data de 30 iunie. Adevărul Live a prezentat rezolvarea subiectelor, precum şi baremul de punctaj al subiectelor de la Capacitate.

Capacitate 2017 Suceava. Reacţia elevilor după proba de la Matematică a Evaluării Naţionale: „A fost mai uşor decât la simulare”
Evaluarea Naţională 2017 s-a desfăşurat fără probleme în judeţul Suceava şi în cazul celei de-a doua probe. Prezenţa în sălile de examen a fost la fel ca la proba de Limba Română, fiind înregistraţi 122 de absenţi, din totalul de 6.188 de elevi înscrişi.

Capacitate 2017. Rezolvarea subiectelor la Matematică la Evaluarea Naţională Suceava
Examenul de la Matematică pare să nu le fi dat foarte mari bătăi de cap elevilor suceveni, aceştia susţinând că subiectele au fost mult mai uşoare decât la simulare.

Un bolnav de la Spitalul de Psihiatrie Siret s-a spânzurat cu cearşaful de balustrada de la etajul unităţii medicale
Un bărbat de 32 de ani, internat în urmă cu câteva zile la Spitalul de Psihiatrie din Siret, s-a spânzurat cu cearşaful de la pat de balustrada de la etajul unităţii medicale. El a fost descoperit de o asistenă în timp ce ceilalţi bolnavi ai spitalului luau cina. Poliţiştii, spitalul şi DSP Suceava au deschis o anchetă în acest caz pentru a se descoperi cine se face vinovat de faptul că bolnavul nu a fost supravegheat.

Capacitate 2017. Subiecte la Matematică Evaluare Naţională Suceava. Peste 6.000 de elevi susţin astăzi proba la matematică
Peste 6.000 de elevi din judeţul Suceava vor susţine astăzi proba scrisă la matematică,iar examenul va fi monitorizat video, după ce luni absolvenţii de gimnaziu au declarat că subiectele au fost accesibile.

Moartea Regelui Ferdinand şi a lui Ion Brătianu, văzute prin ochii prim-ministrului Ion Gheorghe Duca
Prim ministrul Ion Gheorghe Duca, cel care a fost asasinat de către legionari în gara Sinaia, şi-a scris amintirile în trei volume, unul dintre capitole fiind dedicat morţii regelui Ferdinand şi a lui Ion Brătianu.

Cea mai mare pârtie de schi din Moldova va fi finalizată după ce ani buni a fost lăsată de izbelişte
Pârtia din Masivul Rarău – Câmpulung Moldovenesc, ce are o lungime de 4,7 kilometri, va fi finalizată în cursul acestui an, după ce Ministerul Turismului a alocat suma de 7,5 milioane de lei pentru ca pârtia să fie terminată. După ce au fost investite 10 milioane de euro în această pârtie, lucrările au fost blocate din lipsă de fonduri, începând cu anul 2012, proiectul fiind realizat în proporţie de circa 90%.

Mănăstire recuperată la Înalta Curte de o familie din Suceava. Oficialii BOR o preluaseră după un banal „act de sfinţire“
Complexul monahal de la Catrinari-Panaci revine în proprietatea familiei Acatrinei şi a asociaţilor. Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a desfiinţat hotărârile anterioare date de instanţele sucevene în favoarea BOR – Arhiepiscopia Sucevei şi Rădăuţilor. Judecătorii de la instanţa supremă au apreciat că „actul de sfinţire” nu reprezintă un mod de dobândire al dreptului de proprietate.

Capacitate 2017. Rezolvarea subiectelor la Limba Română la Evaluarea Naţională Suceava
Elevii au avut de demonstrat că poezia "Ploaie", de Magda Isanos, aparţine genului liric. Un alt subiect a constat în descrierea unei întâmplări imaginarea sau reale petrecută la o competiţie sportivă.

VIDEO Panică printre clienţii unui supermarket după ce un şofer a intrat cu maşina în magazin
Clienţii şi angajaţii supermarket-ului Profi din municipiul Suceava au trecut prin clipe de panică după ce un şofer începător a pierdut controlul asupra maşinii pe care o conducea şi a ajuns cu vehiculul în uşa magazinului.

Capacitate 2017. Subiectele la Limba Română la Evaluarea Naţională la Suceava
Absolvenţii claselor a VIII-a intră luni în febra Evaluării Naţionale cu proba la Limba Română. Reprezentanţii Ministerului Educaţiei avertizează că anul acesta candidaţii vor fi supravegheaţi atât video, cât şi audio.