adevarul

 

Ziarul adevarul de azi - adevarul de seara - adevarul online

Ziare romanesti recomandate

Programul TV de Azi

Stiri locale din Adevarul Suceava

(P) Asigurari RCA - cel mai bun pret

Ziarul Adevarul Suceava - Ultimele stiri Adevarul Suceava - 12.12.2018

Drama unei familii rămasă fără casă în mijlocul iernii, alinată de mobilizarea emoţionantă a zeci de străini: „Eu cred că este primul pas spre o lume mai bună“
Zeci de oameni s-au implicat în ajutorarea unei familii cu doi copii din judeţul Suceava care a rămas fără casă din cauza unui incendiu puternic.

VIDEO Bărbat strivit de un copac pe munte. Salvatorii au coborât targa pe un teren accidentat, plin de bolovani şi cu porţiuni de gheaţă
Bărbatul se afla pe masivul Suhard, când un copac a căzut peste el. Cei care îl însoţeau au sunat de urgenţă la 112. Salvatorii de la SMURD şi Salvamont au lăsat maşinile de intervenţie la baza muntelui şi au urcat pe jos. Targa a fost coborâtă de nouă persoane pe un teren accidentat plin de bolovani şi cu porţiuni de gheaţă.

Ce vor să facă autorităţile pentru a pune capăt accidentelor mortale de pe şoselele din Suceava
Prefectul de Suceava, Mirela Adomnicăi, a cerut Inspectoratului Judeţean de Poliţie să facă un filmuleţ şocant în care să includă imagini video de la cele mai grave accidente produse pe raza judeţului. Filmuleţul va ajunge la cursanţii şcolilor de şoferi. Măsura a fost adoptată ca urmare a accidentului de la Vadu Moldovei, în care au murit cinci tineri.

De ce este important ca familia să se adune la masă măcar o dată pe zi
Specialiştii spun că familia ar trebui să se unească la masă măcar o dată pe zi pentru a discuta despre probleme şi despre bucurii. În acest timp, televizorul ar trebui să fie stins, iar pe telefoane nu ar trebui să ruleze jocuri sau animaţii.

FOTO Cine sunt cei cinci tineri prieteni care au murit într-un dramatic accident rutier. „Mi-a spus de fiecare dată că el şi mort se întoarce acasă“
Cinci tineri au murit într-un accident în judeţul Suceava. Patru dintre ei sunt din comuna Bogdăneşti, iar şoferul este din Râşca. Cei cinci sunt prieteni din copilărie şi când au plecat de casă le-au spus părinţilor că vor merge la Suceava ca să vadă un film. Acum cinci familii se pregătesc de înmormântare. Cele cinci victime aveau vârste cuprinse între 17-21 de ani.

Patimile unei văduve de război. Are 104 ani şi supravieţuieşte cu o pensie de 290 de lei
Viorica Hogaş s-a născut pe 9 februarie 1915, în comuna Udeşti a judeţului Suceava. Peste două luni va împlini 104 ani. Femeia şi-a pierdut soţul în cel de-Al Doilea Război Mondial, la foarte scurt timp după nuntă, şi nu s-a mai recăsătorit. A avut o viaţă grea, a fost refugiată şi a învăţat ce înseamnă foamea.

VIDEO Un autoturism a intrat sub un TIR. Cinci prieteni cu vârste cuprinse între 17 şi 21 de ani au murit pe loc
Accidentul rutier s-a petrecut duminică dimineaţă în jurul orei 2.00, pe raza comunei Vadu Moldovei a judeţului Suceava. Maşina în care se aflau cei cinci tineri a fost efectiv ruptă în două după ce a intrat sub autotren. Tinerii cu vârste cuprinse între 17-21 de ani erau prieteni şi se întorceau de la un local.

Cum pot fi ajutaţi copiii să înveţe să citească mai repede şi mai bine
O bună parte din această responsabilitate cade pe umerii părinţilor, spun specialiştii, care trebuie să transforme cititul într-o activitate atractivă pentru copii. Printre altele, părinţii sunt sfătuiţi să cumpere cărţi pe placul celor mici, chiar şi în format electronic.

Drumul care leagă Moldova de Ardeal este blocat din cauza unei cisterne care transportă GPL
Traficul rutier este blocat sâmbătă, la ora 11.30, pe DN 17, la ieşirea din Gura Humorului spre Frasin. Poliţia a luat această măsură din cauza unei cisterne care transportă GPL. Cisterna s-a defectat şi are scurgeri. Mirosul de gaz se simte de la câţiva kilometri distanţă.

VIDEO Pârtia de schi de la Câmpulung Moldovenesc a fost finalizată. Când se va putea schia pe masivul Rarău
Lucrările la pârtia de schi de pe masivul Rarău au fost, în sfârşit, finalizate. Săptămâna viitoare se vor face probele pentru punerea în funcţiune a teleondolei. Există şanse ca investiţia să fie inaugurată înainte de Crăciun.

Un brad de Crăciun plasat în centrul Chişinăului a fost un cadou primit din România
Un brad de Crăciun plasat într-o piaţă din centrul Chişinăului a fost oferit de silvicultorii Direcţiei Silvice Suceava. Acesta are o înălţime de 20 de metri şi a fost recoltat de pe raza Ocolului Silvic Breaza.

Bradul de Crăciun la ghiveci, soluţia cea mai prietenoasă cu mediul înconjurător
Regia Naţională a Pădurilor – Romsilva promovează achiziţionarea pomilor de Crăciun autohtoni şi, pentru a reduce la minimum impactul asupra mediului înconjurător, încurajează cumpărarea pomilor cu rădăcină protejată sau plantaţi în ghivece.

Românul acuzat de tortură, viol şi crimă în Belgia a participat la reconstiturea faptelor. Ce le-a spus anchetatorilor, cu lacrimi în ochi
Alexandru Caliniuc, din Salcea (judeţul Suceava), este suspectat că a violat, torturat şi ucis o belgiancă de 27 de ani. După comiterea faptei, criminalul s-a fotografiat alături de victima sa. Anchetatorii au găsit înregistrările în telefonul bărbatului.

Medicul care povesteşte cum mureau oamenii pe vremea lui Ceauşescu dintr-un motiv absurd: „Nu aveau buletin de Iaşi, Cluj, Timişoara sau Bucureşti“
Până în 1994, Spitalul Judeţean Suceava nu a avut un compartiment de Nefrologie. Înainte de Revoluţie, ca să se trateze, bolnavii cu probleme renale se înscriau pe o listă de aşteptare la Spitalul „C. I. Parhon” din Iaşi. Numai că mulţi dintre pacienţi se stingeau înainte să facă prima şedinţă de dializă.

Cum să te îmbraci ca să nu îngheţi de frig pe munte în sezonul rece. „Bocancii «trei sezoane» nu sunt de iarnă“
Cel mai important este să nu vă îmbrăcaţi gros ca să nu transpiraţi în mod inutil. Bine ar fi să evitaţi îmbrăcămintea din bumbac şi să nu vă porniţi la drum cu bocanci noi, recomandă specialiştii.