adevarul

 

Ziarul adevarul de azi - adevarul de seara - adevarul online

Ziare romanesti recomandate

Programul TV de Azi

Stiri locale din Adevarul Suceava

(P) Asigurari RCA - cel mai bun pret

Ziarul Adevarul Suceava - Ultimele stiri Adevarul Suceava - 22.10.2018

Pregătiri pentru sezonul inundaţiilor. Digurile de pe Suceava, Moldova şi Râşca, reparate în regim de urgenţă
Finanţarea este asigurată de Guvern, prin Administraţia Naţională „Apele Române”, iar scopul lucrărilor este acela de refacere a porţiunilor de dig de apărare afectate de viituri sau de lucrările de infrastructură publică.

Cadoul emoţionant primit în Bucovina de principele Nicolae şi soţia Alina Binder. Coşarca „de zestre“ încărcată cu podoabe intime donate de oamenii locului
Principele Nicolae al României şi soţia sa, Alina Binder, au primit cadou la Câmpulung Moldovenesc, în judeţul Suceava, o coşarcă în care s-au aflat podoabe vechi adunate din regiunea Bucovinei.

FOTO Un autocamion încărcat cu clei s-a răsturnat pe şinele de tren. Traficul feroviar între Moldova şi Transilvania este blocat
Autocamionul circula pe drumul naţional 17 şi din motive necunoscute a părăsit carosabilul, răsturnându-se pe calea ferată.

Casa părintească a Laurei Lavric a fost distrusă într-un incendiu
Casa părintească a cântăreţei de muzică populară Laura Lavric a fost distrusă într-un incendiu în noaptea de sâmbătă spre duminică. Nu au fost persoane rănite, iar focul a izbucnit cel mai probabil din cauza unui scurtcircuit la un cablu defect.

Povestea inginerului care a inventat automobilul. Cum i-a „sustras” nevasta una dintre maşini şi a ajutat la inventarea saboţilor de frână
În anul 1885, Karl Benz a folosit pentru prima dată frâna la automobile, respectiv frânarea cu saboţi din lemn. Maşina se oprea cu ajutorul unui levier ce acţiona două blocuri din lemn asupra roţilor din spate.

Primăria Suceava, facilităţi numai pentru unii localnici: parcări publice gratis pentru bugetari
Primăria din Suceava a decis ca angajaţii de la instituţiile publice din centrul oraşului să beneficieze de gratuitate la parcările cu plata din zonă. Parcarea în centrul Sucevei costă 2 lei/oră, deci bugetarii sunt scutiţi de circa 300 de lei pe lună dacă parchează în parcările amenajate de Primărie.

Accidente mortale produse pe circuitele de Formula 1. Cine este unicul pilot care a devenit campion mondial postmortem
50 de piloţi au murit conducând un bolid de Formula 1, Cameron Earl fiind primul în 1952. 32 de piloţi au murit în cadrul curselor de la Marele Premii ale Campionatului Mondial, şapte în urma traumelor suferite în sesiunile de teste şi 11 la evenimente de Formula 1 extra – competiţionale.

O primărie din Suceava nu le oferă angajaţilor vouchere de vacanţă preferând să-i investească în interesul întregii comunităţi
Primăria municipiului Rădăuţi nu le va oferi angajaţilor tichete de vacanţă. Reprezentanţii primăriei au precizat că doresc să folosească respectivii bani în interesul întregii comunităţi, urmând a fi direcţionaţi spre alte investiţii. La primăria din Rădăuţi lucrează 200 de oameni.

VIDEO Un TIR ce a trecut pe culoarea roşie a semaforului a izbit patru maşini. Un copil a zburat dintr-un autoturism
Un TIR a lovit o maşină, după care a mai acroşat alte trei autoturisme oprite la culoarea roşie a semaforului. Trei persoane, printre care şi un copil de doi ani, au fost rănite.

Podurile provizorii de la Milişăuţi au fost aproape de a fi luate din nou de ape
Cele două poduri provizorii de pe râul Suceava, de pe raza oraşului Milişăuţi, au fost închise pentru 24 de ore deoarece au fost acoperite de ape. Unul dintre poduri chiar a suferit o fisură. Ele au fost redate circulaţiei rutiere după ce s-a stabilit că şoferii nu sunt puşi în pericol. În urmă cu o lună, un alt pod provizoriu a fost luat de ape.

Speciile de urşi de pe planetă. Care este ursul cu cele mai mari dimensiuni?
Pe planetă există nouă specii de urs, fiecare cu subspeciile sale. În cele ce urmează vă vom prezenta pe scurt speciile de urs de pe planeta noastră.

Cum face afaceri fiul unui secretar de primărie: a câştigat o licitaţie pentru amenajarea unei cafenele, apoi a făcut contestaţie. Are în zonă şi o altă afacere
Andrei Ciutac, fiul secretarului de la Primăria municipiului Suceava, a câştigat licitaţia pentru cafeneaua de la zona de agrement Tătăraşi, însă tot el a fost cel care a contestat licitaţia. În tot acest timp, fiul secretarului şi-a amenajat o rulotă în apropiere de cafenea, de unde vinde sucuri şi cafele, plătind Primăriei suma de 1.860 de lei pentru trei luni, în loc de 3.700 de euro, cât trebuia să achite chirie lunară pentru cafenea.

Cum este tratată ecologic „cicatricea“ din Parcul Naţional Călimani: „Cariera de sulf şi depozitele de steril încă sunt o ameninţare“
Parcul Naţional Călimani este o arie protejată, situată în partea central – nordică a României, ce se întinde pe teritoriul administrativ al judeţelor Suceava, Mureş, Harghita şi Bistriţa – Năsăud. Din nefericire, exploataţia de sulf care a funcţionat între 1969 şi 1997 a afectat sute de hectare de vegetaţie pe care autorităţile se chinuie să le ecologizeze.

Val de sinucideri în judeţul Suceava. Şase persoane şi-au pus capăt zilelor în mai puţin de două săptămâni
În ultima perioadă, pe raza judeţului Suceava au fost înregistrate şase sinucideri. O femeie s-a aruncat în faţa trenului, iar alte cinci persoane s-au spânzurat.

Cea mai sângeroasă bătălie din Antichitate. Peste 500.000 de oameni şi-au pierdut viaţa în lupta pentru supremaţia asupra Chinei
Bătălia de la Changping a fost o luptă ce a avut loc în anul 260 i.Hr. pe teritoriul Chinei. Aceasta s-a desfăşurat între statul condus de Qin şi cel al lui Zhao, bătălia încheindu-se cu victoria primului. Istoricii au estimat că în această luptă şi-ar fi pierdut viaţa peste 500.000 de soldaţi.