adevarul

 

Ziarul adevarul - adevarul de seara - adevarul online

emag evomag ecco tinar fashionup otter matar

(P) Asigurari RCA - cel mai bun pret *** Haine online


Ziarul Adevarul Suceava - Ultimele stiri Adevarul Suceava - 27.04.2015

Caz fără precedent în România: primar arestat, consiliu local dizolvat, secretar lipsă. Oraşul Rădăuţi nu mai poate fi condus
Primăria oraşului sucevean Rădăuţi a ajuns la capătul a trei ani de scandaluri politice de un absurd fără precedent în România, iar în acest moment nimeni nu mai dreptul legal de a o conduce.

Ucrainenii au interzis tranzitul pietonilor prin Vama Siret
Autorităţile ucrainene nu mai permit atât intrarea cât şi ieşirea pietonilor prin Vama Siret. Explicaţia este aceea că vecinii noştri au început construirea unei artere pe care să poată circula pietonii. Până în  prezent cei ce mergeau pe jos dinspre/înspre Ucraina prin Vama Siret erau nevoiţi să se deplaseze pe partea carosabilă, fiind puşi în pericol de autovehiculele care circulau pe această rută.

Percheziţii în Suceava şi Bucureşti la o grupare de evazionişti care a prejudiciat statul cu peste trei milioane de lei
Poliţiştii suceveni fac în această dimineaţă mai multe percheziţii în Suceava şi Bucureşti, într-un dosar de evaziune fiscală ce depăşeşte suma de 3.000.000 de lei.

Linkuri Sponsorizate

Capitalele Moldovei şi mizele domnitorilor. Cum a ars Alexandru Lăpuşneanu toate cetăţile Moldovei şi a mutat capitala de la Suceava la Iaşi
De-a lungul timpului, Principatul Moldovei a avut patru capitale. Dacă la mijlocul Secolului al XIV-lea, localităţile Baia şi Siret, timp de mai bine de două decenii, au fost reşedinţa statului moldav, din 1388 Suceava a devenit capitala Moldovei. În 1564, reşedinţa statului a fost mutată la Iaşi, de Alexandru Lăpuşneanu, care a incendiat toate cetăţile din Moldova, pentru a intra în graţiile sultanului turc Soliman Magnificul.

Cheia contrabandei cu ţigări la graniţa de nord. Ce şpagă a achitat lunar, timp de 5 ani, cel mai temut traficant din Ucraina
Procurorii DNA Suceava lucrează la un dosar în care este vizat fostul şef al Poliţiei de Frontieră din Vama Siret, Nelu Fediuc, unul dintre cei mai controversaţi lucrători la graniţele României, suspectat că a luat şpagă lunar, timp de cinci ani, de la cel mai temut contrabandist de ţigări din Ucraina.

Cupa Hagi Danone ajunge în acest weekend la Suceava
Caravana celei mai importante competiţii de fotbal din România rezervată copiilor cu vârste cuprinse între 10 şi 12 ani se întoarce pe stadionul Areni din Suceava după o pauză de doi ani. Etapa zonală de la Suceava se va disputa sâmbătă şi duminică şi va reuni la start 32 de echipe.

Senatoarea-coafor şi ambiţiile ei bizare. Cum a vrut Vasilica Miron să ajungă şefă la Liga Profesionistă de Fotbal şi de ce nu se mai duce în Australia
Senatoarea PNL de Suceava Vasilica-Steliana Miron a scandalizat România în ultimele zile, declarând că indemnizaţia de parlamentar nu-i ajunge de coafor. Parlamentarul nu se află însă la prima ieşire publică ciudată.

Trei firme ridică gunoiul gratis în municipiul Suceava
După ce Rosal ”a contestat procedura selecţiei de oferte, prin care consorţiul Diasil - Florconstruct”a fost desemnat să se ocupe de salubrizarea menajeră pînă la stabilirea noului operator, în urma licitaţiei din 2 iunie, problema ridicării gunoaielor menajere din municipiul Suceava a rămas în aer. Deocamdată, gunoiul din Suceava este ridicat de toate cele trei firme, cu titlu gratuit.

Un criminal sucevean condamnat la 20 de ani de închisoare, pentru că şi-a omorât şi îngropat cumnatul în spatele casei, a fost prins în Italia
Mihai Gheorghe Ureche, de 39 de ani, din comuna suceveană Frumosu, a fost reţinut de carabinierii italieni din regiunea Calabria. Pe numele suceveanului a fost emis un mandat european de arestare, după ce Curtea de Apel Suceava l-a condamnat la 20 de ani de închisoare pentru omor. Ureche a fost acuzat că în anul 1999, împreună cu fratele său, l-au omorât pe un cumnat, după care l-au îngropat în spatele casei.

„Mâncătorul de femei” nu va sta nicio zi după gratii
Vasile Lavric, rădăuţeanul suspectat de dispariţia a trei surori din familia Iordache, denumit de presă „Mâncătorul de femei”, a fost condamnat definitiv la trei ani de închisoare cu suspendare pentru tentativă de omor calificat. Individul a primit această pedeapsă după ce ar fi bătut-o pe Nicoleta Lavric, una din cele trei dispărute, care i-a fost soţie, femeia alegându-se cu o lovitură puternică la cap.

Oraşe dispărute din România. Baia, prima capitală a Moldovei
Localitatea Baia din judeţul Suceava, prima capitală a Moldovei, este astăzi unul dintre acele oraşe dispărute din România. Dacă în evul mediu, oraşul Baia era unul dintre principalele centre urbane din Moldova, în prezent este o comună a judeţului Suceava, în care îşi duc veacul aproape 10.000 de suflete.

Românii din Ucraina nu mai vor să recunoască limba „moldovenească” ca limbă maternă
Asociaţia Naţional-Culturală „Basarabia” a Românilor din regiunea Odessa, prin preşedintele său Anatol Popescu, a cerut unificarea programelor de învăţământ din şcolile cu predare în limba română şi cele cu predare în limba „moldovenească”, pentru ca în şcoli să fie utilizată doar limba română, cea recunoscută ca şi limbă oficială până şi în Republica Moldova.

VIDEO Incendiu la Padrino. Acoperişul restaurantului a luat foc de la coşul de fum, în zona bucătăriei
Un incendiu a izbucnit, marţi dimineaţă, la restaurantul Padrino de pe strada Universităţii din municipiul Suceava. Focul a fost stins de pompieri înainte să se extindă la întreaga construcţie.

VIDEO Bătaie cruntă într-un bar din Suceava. Cinci bărbaţi au atacat patronul şi clienţii şi au devastat localul
Imagini teribile au fost suprinse de camerele de supraveghere instalate într-un bar din judeţul Suceava. Clienţii au fost bătuţi de cinci indivizi care doreau să se răzbune pe patron. Bărbaţii au spart geamurile şi au devastat clădirea.

FOTO VIDEO Castelele bântuite din România: legende desprinse din filme de groază cu domniţe înşelate şi fantome răzbunătare
Ţara lui Dracula nu poate duce lipsă de o întreagă pleiadă de castele şi conace despre care se spune că ar fi bântuite de tot felul de fantome şi spirite ale unor persoanej istorice. Adevărul vă prezintă un top al castelelor bântuite din România