adevarul

 

Ziarul adevarul - adevarul de seara - adevarul online

emag evomag ecco tinar fashionup otter matar

(P) Asigurari RCA - cel mai bun pret *** Haine online


Ziarul Adevarul Suceava - Ultimele stiri Adevarul Suceava - 28.07.2015

Cum încearcă ÎPS Teodosie să-şi transforme mănăstirea privată şi complexul hotelier în monument istoric
Fundaţia controlată de ÎPS Teodosie, arhiepiscopul de Constanţa, a cerut Ministerului Culturii clasarea ca monument istoric a complexului bisericesc de lux construit în judeţul Suceava pe locul casei în care a copilărit ierarhul. Dacă primeşte aprobarea, prelatul scapă de amenzile pe care i le tot dau pompierii

BOR a cerut un teren de 240 de metri pătraţi în Suceava, Ministerul Justiţiei se conformează
Ministerul Justiţiei vrea să atribuie gratuit Patriarhiei Române un teren de 240 de metri pătraţi, aflat lângă Palatul de Justiţie din Suceava, pentru construirea ansamblului arhitectural „In memoriam“, pentru comemorarea eroilor neamului, potrivit unui proiect supus dezbaterii publice de către instituţie.

Secretele leacurilor mănăstireşti de la Sihăstria Putnei. Care sunt reţetele doctoriilor-minune pentru sănătate
Părintele Grigorie de la Mănăstirea Sihăstria Putnei din judeţul Suceava a dezvăluit reţetele după care se prepară unele dintre leacurile mănăstireşti folosite de vieţuitorii aşezământului monahal.

Linkuri Sponsorizate

Cea mai spectaculoasă etapă a campionatului naţional de drift, în weekend pe TransRarău
Peste 20 de piloţi de drift din toată ţară se vor întrece, pe Rarău, în perioada 24-26 iulie, în cea mai spectaculoasă etapă a Campionatului Naţional de Drift. Este cea de a treia etapă a sezonului şi se va desfăşura pe sectorul superior al drumului judeţean 175B, între Pojorata şi Vârful Rarău.

„Lista lui Schindler“ din Bucovina. Poveste fabuloasă a lui Traian Popovici, primarul-erou care a salvat 20.000 de evrei de la moarte sigură
Primar al oraşului Cernăuţi în perioada celui de-al Doilea Război Mondial, avocatul Traian Popovici a reuşit să salveze 20.000 de evrei de la deportarea în Transnistria. Pentru că nu s-a raliat curentului antisemit, Popovici a fost poreclit „Jidovitul”, iar evreilor li se spunea „poporul lui Traian”.

FOTO VIDEO Inundaţii la Rădăuţi provocate de o rupere de nori. Au fost afectate străzi şi curţi din zona Spitalului şi Poliţiei de Frontieră
O rupere de nori a provocat, luni după-amiază, inundaţii pe mai multe străzi şi curţi de locuinţe din municipiul Rădăuţi, fiind înregistrate probleme în zona Spitalului şi sediului Poliţiei de Frontieră.

FOTO O tornadă a smuls acoperişul unui liceu din Rădăuţi şi l-a izbit de un bloc aflat la o distanţă de o sută de metri
Acoperişul internatului Colegiului "Andronic Motrescu” din Rădăuţi a fost smuls de o vijelie, duminică seară, şi a fost izbit de un bloc de locuinţe aflat la o sută de metri distanţă. Acoperişul smuls de vânt a avariat o altă clădire a liceului, dar şi blocul de care s-a lovit.

Un hoţ din Suceava a adormit cu un sac plin cu bunurile furate în holul locuinţei jefuite
Un bărbat din comuna suceveană Mălini, care a intrat, sâmbătă după-amiază, într-o locuinţă din aceeaşi localitate, a furat mai multe bunuri pe care le-a pus într-un sac, dar, din cauză că era băut, a adormit în holul locuinţei, fiind găsit de către proprietari.

VIDEO Un bărbat a ameninţat că se aruncă de pe Spital Judeţean Suceava
Un bărbat din Fălticeni, ajuns cu ambulanţa la Urgenţele Spitalului Judeţean Suceava, a ieşit pe faţada clădrii, la etajul 6, şi a ameninţat că se sinucide. Bărbatul afirma că ar fi fost bătut de un poliţist.

Câţi bani a cheltuit Universitatea "Ştefan cel Mare” din Suceava cu decerarea titlului Doctor Honoris Causa preşedintelui Republicii Moldova?
Pentru decernarea titlului de Doctor Honoris Causa lui Nicolae Timofti, Universitatea "Ştefan cel Mare” din Suceava a cheltuit suma de 7.986 de lei pentru cazare şi 13.696 de lei cheltuieli de protocol şi organizarea propriu – zisă a evenimentului, respectiv broşuri, însemne Doctor Honoris Causa, ecusoane, gustări, apă, cafele, aranjamente florale şi drapele.

Dorel a săpat două cratere pe o stradă din Suceava în disperarea sa de a găsi o conductă inexistentă
Săpatul unor gropi de trei metri şi jumătate adâncime, înguste dar lungi de mai mulţi metri, în căutarea unei conducte inexistente, a speriat locuitorii unor străzi din cartierul sucevean Iţcani. Deşi li s-a spus constructorilor că ceea ce caută - vechea conductă ce trebuia înlocuită se afla doar la doi metri în lateral, cu ieşire la  un al doilea canal vizibil, şantieriştii au continuat să sape în van conform “planului”.

Complex bisericesc de lux cârmuit de ÎPS Teodosie în Bucovina. Cum stoarce „Hapsâneanul“ 1 milion de euro de la stat pentru un lăcaş uriaş, în stil „ştefanian”
Unul dintre cele mai luxoase complexuri rezidenţiale bisericeşti din România, cel „păstorit“ de arhiepiscopul Tomisului la Dorna Arini, se „îmbogăţeşte“ cu încă un lăcaş de cult finanţat din bani publici.

A ridicat Ştefan cel Mare câte o biserică după fiecare luptă câştigată? Lista lăcaşurilor de cult ctitorite de domnitor
Chiar dacă legenda spune că Ştefan cel Mare a ridicat o biserică după fiecare bătălie purtată, doar pe pisaniile a 19 de lăcaşuri de cult domnitorul moldovean este pomenit ca şi ctitor. Cea mai mare parte a bisericilor şi mănăstirilor construite de Ştefan cel Mare sunt în judeţul Suceava, mănăstirile Putna şi Voroneţ fiind cunoscute în întreaga ţară.

Un tânăr de 26 de ani, fără pic de experienţă, este noul şef al sistemului de sănătate din Suceava
Inginerul Adrian Ianovici este noul director al DSP Suceava. În vârstă de doar 26 de ani, tânărul inginer este noul şef al sistemului de sănătate sucevean deşi nu are experienţă în acest domeniu. Funcţia de director al instituţiei de sănătate publică judeţeană Suceava a devenit vacantă dupa ce directorul unităţii, doctorul Ludovic Abiţei, a anunţat că şi-a dat demisia, ca urmare ar unor presiuni la care a fost supus.

VIDEO Incendiu violent la Suceava. O cabană din Şaru Dornei, mistuită de flăcările izbucnite de la o lumânare
O cabană construită pe structură de lemn a fost cuprinsă de flăcări, duminică după-amiază, în localitatea Todireni din comuna suceveană Şaru Dornei. Incendiul a izbucnit de la o lumânare aprinsă lăsată nesupravegheată.