adevarul

 

Ziarul adevarul de azi - adevarul de seara - adevarul online

Ziare romanesti recomandate

Programul TV de Azi

Mutari Internationale

Stiri locale din Adevarul Slatina

(P) Asigurari RCA - cel mai bun pret

Ziarul Adevarul Slatina - Ultimele stiri Adevarul Slatina - 20.10.2017

Răspunsul unui angajator la bursa locurilor de muncă pentru absolvenţi: „Ne pare rău, post de lucrător pe Facebook n-avem!“
Puţini şi dezinteresaţi au fost şomerii tineri, astăzi, la Bursa locurilor de muncă pentru absolvenţi organizată de serviciul public de ocupare, angajatorii plecând la firmă cu doar câteva nume înşirate pe liste.

Se schimbă şeful la IPJ Olt. Cătălin Florescu, mutat la Şcoala de Poliţie
Cătălin Florescu, şeful Inspectoratului de Poliţie Judeţean Olt, va conduce Şcoala de Poliţie din Slatina, în locul său fiind împuternicit adjunctul.

Selecţie pentru şcolile de jandarmi, în ianuarie. Locuri mai multe şi perioadă mai mică de şcolarizare
700 de locuri sunt disponibile pentru sesiunea de admitere care va fi organizată la începutul anului viitor în cele două şcoli militare de subofiţeri de jandarmi, de la Fălticeni şi Drăgăşani.

Ce cumpără elevii de la chioşcurile din şcoală, deşi legea interzice. „Am avut şi «magazin de vise» în spatele şcolii, ne mai miră ceva?“
Un ordin vechi de nouă ani interzice comercializarea în şcoli şi pe o rază de 100 de metri în jurul acestora a produselor cu conţinut mare de zahăr, sare, grăsimi „rele“ etc. Toată lumea-l ştie, nimeni nu ţine cont de el.

UPDATE - VIDEO Incendiu puternic în Slatina. Pompierii au reuşit să-l lichideze după trei ore
Pompierii ISU Olt au acţionat joi-seara pentru stingerea unui incendiu puternic izbucnit la un depozit de furaje din Slatina, reuşind să învingă flăcările după trei ore.

Peste 550 locuri de muncă vacante la Bursa pentru absolvenţi. Şomerii până în 25 ani, de patru ori mai mulţi
Bursa locurilor de muncă pentru absolvenţi este organizată în două oraşe din Olt, numărul locurilor de muncă anunţate depăşind 550.

Asistenţii vor protesta, mâine, în Bucureşti. Lider: „Marşul va avea loc indiferent de rezultatul discuţiilor de astăzi“
Aproximativ 15.000 de sindicalişti SANITAS vor protesta, joi, 19 octombrie 2017, în Bucureşti, nemulţumiţi de proiectele guvernanţilor în domeniul muncii.

Numărul cazurilor de îmbolnăviri creşte îngrijorător, vaccinul antigripal lipseşte. Director DSP: „Ni s-a transmis că-l vom primi la începutul lunii decembrie“
De la o săptămână la alta numărul cazurilor de îmbolnăviri creşte, însă epidemiologii, deşi recomandă vaccinarea drept „cea mai sigură şi eficientă măsură profilactică“, ridică neputincioşi din umeri, pentru că produsul lipseşte din stoc.

Cum se mânca în perioada interbelică şi ce pedepse se aplicau patronilor. „Pentru că nu a respectat gramajul a făcut trei luni de închisoare“
Perioada dintre cele două războaie mondiale a fost, spun nostalgicii, „altă lume“, şi aduc drept argumente documente vechi, în măsură să ridice uşor vălul aşternut peste acea perioadă.

Cum justifică drumarii intervenţiile întârziate: „Poleiul apare acolo unde nu te-aştepţi“
Drumarii dau asigurări că sunt pregătiţi să întâmpine iarna, deşi sunt câteva recomandări şi observaţii pe care le au de făcut, ca succesul să fie deplin.

Accident în drum spre şcoală. Cinci persoane au ajuns la spital
Un accident rutier în care cinci persoane au fost implicate s-a produs marţi-dimineaţă, 17 octombrie 2017, pe un drum din judeţul Olt.

Ce amendă primesc hoţii de lemne. „E foarte greu să-i determini să plătească“
Furtul de lemne, teoretic, aspru sancţionat, continuă în pădurile din judeţ şi chiar s-a înteţit odată cu răcirea vremii, jandarmii depistând vineri, 13 octombrie, alţi făptuitori.

Vin banii de la APIA. Peste 32.000 fermieri îi aşteaptă în conturi
APIA Olt a transmis, în noaptea de duminică/luni, 15/16 octombrie 2017, primele situaţii de plată, astfel că spre mijlocul acestei săptămâni primii fermieri vor avea banii reprezentând sprijinul pe suprafaţă, avansul acordat, în cont.

Cele mai delicioase budinci cu legume. Trei reţete olteneşti, cu praz, ciuperci sau varză
Servite ca mâncare de bază sau ca desert (cele dulci), budincile sunt preparate la îndemână şi gustoase, ingredientele folosite fiind deosebit de variate.

Liceenii care scot la lumină poveştile din comunitatea lor. Articolul cel mai citit, scris de ei, a depăşit 30.000 de vizualizări într-o zi
Deşi au intrat în redacţia Slatina Buzz!, foarte mulţi intre ei,  în joacă, zeci de liceeni au ajuns să ia în serios meseria de jurnalist. Totul e posibil printr-un proiect ajuns la a treia ediţie.