adevarul

 

Ziarul adevarul de azi - adevarul de seara - adevarul online

Ziare romanesti recomandate

Programul TV de Azi

Stiri locale din Adevarul Slatina

(P) Asigurari RCA - cel mai bun pret

Ziarul Adevarul Slatina - Ultimele stiri Adevarul Slatina - 22.10.2018

Viaţa lui Ilie Balaci la FC Scorniceşti: „A fost o umilinţă pentru el, un fel de «ce-am fost eu pentru Craiova şi ce-am ajuns»“
Foştii colaboratori ai inegalabilului Ilie Balaci îşi amintesc de marele fotbalist cu respect deosebit. Cum a ajuns „Minunea blondă“ la FC Olt Scorniceşti a povestit fostul organizator de competiţii al clubului.

Alte trei localităţi din Olt, sub supraveghere din cauza pestei. Medic veterinar: „Multe sacrificări sunt fără a efectua examenul de trichină“
DSVSA a instituit zonă de supraveghere în alte trei localităţi din judeţul Olt, după ce în judeţul vecin, Teleorman, numărul cazurilor confirmate de pestă a ajuns la patru. Sătenii din zona de atenţie au început să sacrifice animalele.

Avertisment pentru pacienţii astmatici, predispuşi toamna la crize mai dese: „Celulele cu memorie înmagazinează şi  episoadele devin mai greu de tratat“
Vremea capricioasă de toamnă nu le este tocmai prielnică pacienţilor care suferă de astm bronşic, umiditatea crescută, aerul rece, sau trecerile bruşte de la temperaturi mari la cele scăzute afectându-i. Ce trebuie obligatoriu să facă în criză şi care sunt riscurile.

Incendiu de proporţii pe proprietatea unui fermier. Au ars sute de baloţi de nutreţ şi zeci de tone de cereale
Un puternic incendiu a izbucnit duminică după-amiază, 21 octombrie 2018, într-o localitate olteană, un fermier pierzând mare parte din munca de peste vară. Pompierii încă intervin pentru lichidarea focarelor.

Cetăţeni italieni, răniţi într-un acident petrecut pe un drum judeţean din Olt. Şoferul a lovit un cap de pod
Patru cetăţeni italieni au ajuns la spital sâmbătă după-amiază, fiind răniţi în urma unui accident rutier petrecut pe un drum judeţean din Olt.

Cum îi afectează pe copii certurile din cuplu. Psiholog: „Românii continuă şi în vacanţă conflictele începute acasă“
Copiii, pentru care ne dorim tot ce e mai bun, spunem adesea, ajung de foarte multe ori victimele unui comportament necontrolat al părinţilor lor.

Elevii Şcolii Gimnaziale „George Poboran“, în dialog cu directorul Institutului Român pentru Drepturile Omului: „Să ai Panamera e opulenţă“
Şcoala Gimnazială „George Poboran“ din Slatina a găzduit, vineri, 19 octombrie 2018, o întâlnire a elevilor premiaţi la concursurile şcolare cu directorul Institutului Român pentru Drepturile Omului.

VIDEO Caznele angajatorului privat în România: „Cum să vină la mine instalatoru’, dacă se duce la stat şi ia de două ori mai mult?“
Peste 40 de angajatori şi-au căutat la Slatina forţă de muncă, venind cu aproape 500 de posturi disponibile, însă bursa locurilor de muncă s-a încheiat cu o nouă decepţie şi pentru patroni şi pentru şomeri.

Şcoala gimnazială slătineană în care elevii învaţă să construiască roboţi. „Încercăm să fim cu un pas înainte şi atenţi la ce se cere pe piaţă“
Elevii de gimnaziu pasionaţi de informatică, buni la matematică şi care vor să se perfecţioneze încă de pe acum într-o meserie a viitorului au ocazia să studieze robotica la clubul din şcoala lor.

Filtre ale poliţiştilor olteni în tot judeţul, în urma cazurilor de pestă porcină africană din Teleorman. O nouă localitate din Olt în pericol
Poliţiştii din Olt sunt în gardă după ce cinci localităţi din Olt, în total nouă sate, au fost puse, miercuri, 17 octombrie, sub supraveghere din cauza pestei porcine africane. Încă o comună din Olt se învecinează cu un nou focar de pestă, confirmat joi în Teleorman.

Peste 550 de posturi la „Bursa locurilor de muncă pentru absolvenţi“. Ce caută angajatorii
AJOFM Olt organizează la Slatina şi Caracal, vineri, 19 octombrie 2018, Bursa locurilor de muncă pentru absolvenţi, zeci de angajatori venind să recruteze noi angajaţi.

Trei procurori de la parchetele din Olt revin la post, după ce Secţia pentru procurori a CSM le-a încetat delegarea
În urma aprobării ordonanţei de urgenţă privind legile Justiţiei, care a impus noi reguli de vechime în cazul admiterii delegării procurorilor la instituţii cu rang superior, trei procurori revin la post în Olt.

Mascaţii, pe uliţele a două comune din Olt. Cât va dura intervenţia şi din ce motiv s-a dispus instituirea zonei de siguranţă
Luptătorii SAS, dar şi jandarmi şi efective ale echipajelor de intervenţie mobilă vor patrula pe raza a două localităţi din Olt, decizia fiind adoptată de curând de conducerea IJ Olt.

Fermierii olteni care de peste 20 de ani îşi vând legumele în Ardeal. „Foloseam produse chimice, până într-o zi, când soţul s-a îmbolnăvit rău“
Lucrează singuri 7.000 metri pătraţi de solar, iar banii europeni îi investesc de fiecare dată în modernizarea fermei. Pe clienţi, în special cei din Ardeal, i-au convins, legumele lor, fără „chimicale“,  fiind aşteptate şi cerute de primăvara până toamna târziu.

Om de afaceri din Olt, tâlhărit pe proprietatea sa de doi indiviţi mascaţi
Afaceristul oltean Marin Buliteanu a fost, sâmbătă, 13 octombrie 2018, victima unor indivizi mascaţi care l-au atacat pe proprietatea acestuia de la Slătioara, plecând ulterior cu maşina omului de afaceri.