adevarul

 

Ziarul adevarul de azi - adevarul de seara - adevarul online

Ziare romanesti recomandate

Programul TV de Azi

Stiri locale din Adevarul Slatina

(P) Asigurari RCA - cel mai bun pret

Ziarul Adevarul Slatina - Ultimele stiri Adevarul Slatina - 19.08.2018

Un „diasporean“ şi-a găsit maşina scrum. Pompierii spun că ar fi acţiune intenţionată
Un autoturism s-a făcut scrum, noaptea trecută, în oraşul Potcoava, din judeţul Olt, pompierii intervenind prompt, dar nemaiputând salva autoturismul.

Ce este Tuta Absoluta, molia care-a ajuns să-i înspăimânte pe fermierii români. „E o insectă, n-o putem distruge cu nimic“
Legumicultorii români se plâng de o adevărată invazie a unui dăunător din ce în ce mai greu de stârpit. Specialiştii spun că fermierii nu le ascultă sfaturile, motiv pentru care au de suferit.

Cum îi ajută pe copii şcolile de vară. „Părinţii nu mai au răbdare să se joace“
Foarte multe unităţi educative organizează pentru elevi, în ultimii ani, „şcoli de vară“. Ce plus aduc acestea şi ce fac efectiv copiii, puteţi afla în articolul următor.

De ce selecţiile pentru „căpşunari“ nu mai au succesul de altădată. Fermier din România: „Am ajuns să plătim ca în străinătate, dar n-avem cui“
Angajatorii spanioli au venit cu o nouă ofertă de sute de locuri de muncă pentru români, doar că „bătaia“ din urmă cu 10 ani e istorie, în condiţiile în care nici fermierii români nu mai găsesc forţă de muncă, deşi au ajuns să plătească mult mai bine ca în anii trecuţi.

Delicii pentru iarnă, reţete cu vinete. Care sunt cantităţile pentru cea mai bună zacuscă
Deşi rafturile magazinelor sunt simple, conservele pe care le pregătim acasă rămân cele mai sigure. Iată câteva reţete cu pătlăgele vinete, produse relativ uşor de preparat şi cu un gust pe care îl veţi aprecia.

Copiii-artişti care şi-au plătit prin muncă două săptămâni la mare. „Sunt printre ei copii care n-au mai plecat până acum de-acasă“
Zeci de dansatori şi solişti de muzică populară din Olt, copii şi tineri, se află până la sfârşitul verii pe litoral, unde cântă şi dansează pentru turişti în trei restaurante cu specific românesc.

Cum a scăpat comuna Deveselu de gunoaie, deşi tot judeţul este sufocat: „Mă costă mai ieftin decât dacă i-aş lăsa pe ei să arunce pe oriunde“
Pentru că operatorul judeţean nu a intrat nici până acum „în pâine“, deşi un depozit ecologic de mari dimensiuni a fost finalizat cu aproape trei ani în urmă, primarul comunei Deveselu a luat hotărârea să se descurce pe cont propriu.

VIDEO Premii în bani şi un mesaj special pentru elevii de 10: „Să nu rămâneţi acolo, să veniţi acasă, pentru că este foarte multă treabă“
Cei 12 elevi din judeţ care au terminat examenele naţionale cu media 10 şi-au primit, luni, 13 august 2018, banii promişi de Ministerul Educaţiei.

Veşti proaste pentru şoferi: noi restricţii, luni, 13 august, pe drumul european  E 574. Circulaţie pe un singur fir şi în perioada 16-18 august
După ce sâmbătă, 11 august, şoferii care tranzitează judeţul Olt au fost nevoiţi să ocolească oraşul Balş, pe acelaşi drum european sunt anunţate noi restricţii.

Peste 70 de vitezomani surprinşi zilnic de poliţişti pe drumurile din judeţ. Care este recordul de viteză al săptămânii
Poliţiştii din Olt au surprins, în săptămâna 6-12 august 2018, peste 500 de şoferi care au depăşit limita legală de viteză, mulţi dintre ei rămânând fără permis.

Accident cu şapte persoane implicate, în judeţul Olt.  Printre răniţi se află şi un copil de 2 ani
Un accident de circulaţie în urma căruia trei persoane au fost rănite s-a petrecut duminică, 12 august 2018, în judeţul Olt.

Revolta unui „diasporean“: „Ei n-au nevoie de oameni ca noi aici. Au nevoie de oameni pe care să-i manipuleze, cărora să le dea cifre, nu valori“
Octavian Mitrache este unul dintre românii care s-au întors în ţară să le ceară guvernanţilor socoteală. Locuieşte de şase ani în Italia, soţia sa lucrează acolo de 14 ani, iar rostul şi-l văd alături de singura fiică departe de ţară. A protestat vineri seara în Bucureşti, alături de soţie şi de alte câteva zeci de cetăţeni din Rusăneşti, Olt.

UPDATE Bărbat în stare gravă în urma unei înţepături de albină. Un elicopter SMURD îl aduce la spital
Un bărbat dintr-o comună olteană a fost transportat cu un elicopetr SMURD la spital, după ce a suferit o înţepătură de albină.

„Profesorul de cusături“. Vine din Germania special să predea tehnici de cusut ii tradiţionale: „Îţi agaţă două flori de ţâţă şi e «ie superb㻓
Plecat în Germania în 1988, Nelu Dumitrescu face naveta între ţara de adopţie şi România, răspunzând ori de câte ori poate invitaţiilor de a participa la şezătorile organizate de românii pasionaţi de costumul popular românesc şi de vechile tehnici de cusut pe care bărbatul le-a deprins în localitatea Tichiriş din Vrancea istorică şi pe care le predă mai departe.

Ce este „piciorul diabetic“ şi cum pot fi prevenite complicaţiile. De ce nu se încălzesc picioarele prin apropiere de o sursă de căldură
Pacienţii diagnosticaţi cu diabet trebuie să ştie că boala va evolua insidios şi că trebuie ţinută sub control, una dintre complicaţiile grave fiind „piciorul diabetic“.