adevarul

 

Ziarul adevarul de azi - adevarul de seara - adevarul online

Ziare romanesti recomandate

Programul TV de Azi

Stiri locale din Adevarul Slatina

(P) Asigurari RCA - cel mai bun pret

Ziarul Adevarul Slatina - Ultimele stiri Adevarul Slatina - 12.12.2018

VIDEO Cât plăteşte statul pentru porcii din comuna în care sacrificările s-au făcut cu jandarmii la poartă. Proprietarul animalelor din ultimul focar, tăiat de pe listă
Cetăţenii din Rusăneşti, comuna în care sacrificările impuse în planul de combatere a pestei s-au făcut cu jandarmii pe uliţă, îşi vor prim banii din despăgubiri până la Crăciun. Ce sumă totală se consumă.

Amintiri de la înmormântarea tatălui dictatorului Nicolae Ceauşescu: „Au fost 1.200 de meniuri. Unii au intrat şi de trei ori“
Nelu Ciobanu, fostul director comunist al Alimentaţiei Publice din judeţul Olt, povesteşte după aproape 50 de ani ce s-a întâmplat la Scorniceşti atunci când a murit Andruţă Ceauşescu, tatăl dictatorului Nicolae Ceauşescu.

Efectele pestei porcine: la cât a ajuns preţul porcilor „în viu“ în Oltenia şi unde se mai găsesc porci mai ieftini
Preţul porcilor pe care îi comercializează fermierii mici a crescut considerabil comparativ cu anul trecut în Olt, focarele de pestă porcină determinând restricţii semnificative în multe zone. Vă prezentăm cum se tranzacţionează animalele şi care este, de fapt, procedura legală.

Pestă porcină africană şi la Dăneasa, pe un fond de vânătoare. Reguli noi pentru vânători
Analiza probelor recoltate de la doi porci mistreţi găsiţi morţi pe un fond de vânătoare de la Dăneasa, judeţul Olt, a indicat, într-o primă fază, pesta porcină la unul dintre ei, cealaltă fiind neconcludentă. Urmează confirmarea cu laboratorul naţional şi măsurile impuse de medicii veterinari.

Suma-record pe care CJ Olt a alocat-o răsplătirii celor mai buni elevi şi profesori. Cine încasează premii de câte 6.000 lei şi pentru ce performanţă
Bugetul rezervat în acest an răplătirii performanţei elevilor şi profesorilor din judeţul Olt a ajuns la aproape 200.000 lei, cea mai mare sumă de până acum, numărul celor care astăzi vor fi premiaţi fiind şi el de aproape 450.

Detalii şocante din viaţa bărbatului care şi-a omorât cu o cruzime rară animalul de povară. Fiu: „Dormeam mai mult pe câmp, cu mama, după ce ne bătea“
Un bărbat de 48 ani a omorât calul de povară pentru că acesta nu a mai reuşit să tragă o căruţă încărcată cu nisip, fapta sa îngrozind Internetul. Mărturia unuia dintre fiii bărbatului dovedeşte, însă, că cele întâmplate nu sunt singurele fapte de agresiune.

De ce Programul „Tomata“ toacă bani, iar noi punem pe masă roşii din Turcia. Fermier: „Eu pe ăia 3.000 de euro îi mănânc într-o lună pe cărbuni“
Guvernul României plăteşte în acest an peste 220 de milioane de lei legumicultorilor care produc roşii în extrasezon, însă în supermarket găsim tot roşii din Spania, Italia şi Turcia. Vă propunem o analiză pentru a afla unde se rupe firul.

FOTO Imagini greu de privit. Un oltean şi-a omorât calul pentru că n-a mai putut trage căruţa cu nisip. Reacţii: „Nu i-ar mai răbda Dumnezeu pe pământ!“
Un bărbat dintr-o comună olteană şi-ar fi omorât calul pentru că animalul nu a mai putut trage căruţa încărcată cu nisip. Poliţia cercetează calul.

Copil de 4 ani lovit pe trecerea pentru pietoni. Era însoţit de părinţi
Un minor care era însoţit de părinţi a fost accidentat duminică-seara pe o trecere pentru pietoni din Slatina, judeţul Olt, ajungând la spital.

DSVSA a anunţat rezultatul analizei probelor recoltate de la porcul mort la Potcoava. „Procedura a fost efectuată ca măsură preventivă“
Probele recoltate în cazul porcului găsit mort la Potcoava, vineri, 7 decembrie 2018, au demostrat că nu e vorba de pestă porcină africană, cum, de altfel, medicul veterinar concesionar a şi susţinut.

Un bărbat şi-a pierdut viaţa pe un drum din Olt. Echipajele medicale au reuşit să-l readucă la viaţă, dar a intervenit un nou stop cardio-respirator
Un accident grav s-a petrecut, duminică-seara, pe un drum din Olt, un bărbat de 53 ani pierzându-şi viaţă, cu toate eforturile echipajelor medicale de a-l salva.

Profesoara de franceză care a învăţat programare la 42 de ani, iar acum antrenează viitori informaticieni
Conduce o şcoală gimnazială care se reinventează pentru a rezista scăderii naturale a numărului de elevi, pentru asta pariind pe informatică, domeniul prezentului, dar mai ales al viitorului. Cum a reuşit să atragă elevii la clubul de robotică, iar astăzi îi învaţă şi pe alţii cum să facă.

Dorel a lovit din nou: circulaţia pe un drum naţional, întreruptă după prăbuşirea limitatorului de înălţime
Traficul rutier a fost blocat timp de aproximativ o oră vineri, pe drumul naţional 64, la intrarea în Caracal dinspre Slatina, după ce şoferul unei maşini de mare tonaj a agăţat şi a doborât limitatorul de înălţime.

Cum a ajuns biblioteca din Slatina într-un local construit ca bar de noapte. „Să nu aştepte ca omul să vie după carte, ci cartea să se ducă după om“
O bibliotecă astăzi cu o zestre bogată, cu filială şi în Republica Moldova şi secţii de carte şi în engleză, franceză şi italiană, a ajuns să primească în zorii anilor ’90 un sediu construit ca un mare complex de alimentaţie publică, din care nu lipsea un restaurant de noapte.

Localnicii din Potcoava, în alertă. Un porc a murit, se aşteaptă rezultatul analizelor. Medic veterinar: „Toţi porcii mor de pestă, sunt nebuni?!“
Vestea că un porc a murit în curtea unui cetăţean din Potcoava, judeţul Olt, a alertat comunitatea întreagă. „Suntem pregătiţi, doar nu-i lăsăm pe jandarmi să-i ia!“, spun localnicii.