adevarul

 

Ziarul adevarul de azi - adevarul de seara - adevarul online

Ziare romanesti recomandate

Programul TV de Azi

Stiri locale din Adevarul Slatina

(P) Asigurari RCA - cel mai bun pret

Ziarul Adevarul Slatina - Ultimele stiri Adevarul Slatina - 24.06.2018

Olimpiada care-i pregăteşte pe elevi pentru viaţă. „Dacă stai în banca ta nu poţi să schimbi lucruri“
Patru eleve de la Colegiul Naţional „Ion Minulescu“ din Slatina au aflat că experienţa participării la Olimpiada de Limbă Germană le deschide nenumărate perspective de viitor.

Satul în care se găsesc comori dacice la tot pasul: „Te rogi să nu iasă nimic iveală“. Nu poţi săpa o groapă fără arheolog
Într-o localitate din judeţul Olt sătenii sunt obligaţi, indiferent că vor să realizeze fundaţia unei case sau să construiască un gard, să cheme un specialist care supraveghează tot.

Ansamblul de dansuri populare înfiinţat în Belgia de românii cu dor aprins de casă. Cum li se schimbă străinilor radical impresia despre România
De peste trei ani, Ansamblul „Zamfira“ îi bucură pe românii aflaţi departe de casă şi îi face pe străinii din Belgia să vadă România cu alţi ochi.

Alţi trei elevi cu media 10 la Evaluarea Naţională, după afişarea rezultatelor la contestaţii. Ce şcoli au absolvit
Trei elevi din Olt care au susţinut examenul de Evaluare Naţională au primit note de 10 după reevaluarea lucrărilor lor.

Vicepremierul Paul Stănescu, certat de un slătinean întors de la muncă din străinătate: „Ce curaj au să vină printre oameni, la cât fură! Au tupeu!“ VIDEO
Venit să facă baie de mulţime în judeţul pe care l-a condus până în 2016, vicepremierul Paul Stănescu a avut surpriza ca un cetăţean să-l certe pentru atitudinea de a face scut în jurul preşedintelui PSD, Liviu Dragnea.

VIDEO Ministrul Agriculturii, în pieţele din Slatina, să verifice cum se vând tomatele. Slătinean: „Aţi venit ca pe vremea lu’ Ceauşescu, bă?!“
Prezenţa la Slatina a ministrului Agriculturii, programată cu luni bune în urmă pentru a promova programul „Alege oaia“, a început în pieţele agro-alimentare, unde i s-a spus ce vrea să audă, însă unde „curajoşii“ au venit şi cu reproşuri.

O tânără de 16 ani şi-a pus capăt zilelor. Bunica a aflat motivul din biletul de adio
Un cetăţean dintr-o comună olteană a sunat la poliţie, sâmbătă dimineaţă, 23 iunie 2018, pentru a anunţa că vecina sa, o copilă, şi-a pus capăt zilelor.

Paul Stănescu: Nu cred că preşedintele Iohannis va câştiga un nou mandat
Vicepremierul Paul Stănescu a declarat, sâmbătă, în urma anunţului preşedintelui Klaus Iohannis privind decizia de a candida pentru nou mandat, că nu crede că acesta va câştiga un nou mandat, iar referitor la suspendarea acestuia din funcţie a spus că PSD încă nu a luat o decizie.

Primarul comunei oltene Fărcaşele a decedat
Marin Tudor, primarul comunei Fărcaşele, din judeţul Olt, a decedat vineri, 22 iunie 2018, învins de o boală cumplită.

Un bărbat s-a înecat într-o baltă de la marginea proprietăţii sale: „Soţia îi plecase la muncă în străinătate, nu are o săptămână...“
Pompierii chemaţi în ajutor nu au mai putut salva viaţa unui bărbat de 46 ani, care s-a înecat într-o baltă din localitatea Grădinile.

Eleva de 10 la Evaluarea Naţională, cea mai râvnită medalie la Balcaniada pentru Juniori. Cinci medalii de aur şi una de bronz pentru matematicienii români
Eleva Diana Ţolu, din Slatina, care a încheiat cu 10 examenul de Evaluare Naţională, a obţinut aur la Balcaniada de Matematică pentru Juniori, desfăşurată în Grecia.

Vicepremierul Paul Stănescu: „Decizia de aseară are un substrat politic puternic“
Organizaţia Olt a PSD a transmis că îl susţine pe preşedintele PSD Liviu Dragnea atât în funcţiile politice, cât şi în cele administrative, după sentinţa pronunţată ieri în cazul DGASPC Teleorman.

Un tânăr care a violat o bătrână în vârstă de 86 ani a fost prins după doi ani. „O altă femeie s-a mutat din sat, de frica lui“
Un bărbat suspectat de violare de domiciliu şi viol a fost prins de poliţişti după doi ani şi jumătate de la comiterea faptei. Victima sa, o femeie în vârstă de 86 ani, a decedat între timp.

Povestea şefului de CAP care a înfiinţat prima fabrică de procesare a plantelor într-un sat din România. Cum obţinea esenţa pentru celebra băutură Brifcor
Tudor Dănacu are 85 de ani, povestiri dintr-o perioadă pe care o consideră glorioasă şi marele regret că s-a ales praful de tot ce reuşise să construiască, lucruri aproape de neimaginat, alături de sătenii săi.

Şcoala de la ţară cu promovabilitate 100% la Capacitate. „S-a pus problema desfiinţării, pentru că făceam concurenţă liceelor din localităţile apropiate“
Învaţă într-o şcoală de la ţară, o treime dintre ei au părinţii plecaţi la muncă în străinătate, provin, mulţi, din comunitatea de etnie romă, dar rezultatele bune deja sunt o obişnuinţă. Am încercat să aflăm cum reuşesc, stând de vorbă cu profesorii lor.