adevarul

 

Ziarul adevarul de azi - adevarul de seara - adevarul online

Ziare romanesti recomandate

Programul TV de Azi

Mutari Internationale

Stiri locale din Adevarul Slatina

(P) Asigurari RCA - cel mai bun pret

Ziarul Adevarul Slatina - Ultimele stiri Adevarul Slatina - 16.12.2017

Candele aprinse în casele românilor simpli pentru „regele nostru“: „Îmi pare rău că nu voi mai trăi să-i văd că plătesc!“
Ana Manea (72 ani), o monarhistă convinsă, a trăit ocrotind în şifonier o poză mică şi moneda cu efigia regelui Mihai I. Este revoltată, astăzi, că atâţia ani românilor li s-a ascuns adevărul despre „regele nostru“.

Care este temperatura optimă în locuinţă pentru a ne proteja copiii. „Cei mici pierd foarte multă căldură periferic“
Din dorinţa de a ne îngriji copiii cât mai bine facem şi greşeli, sunt de părere medicii, o serie de afecţiuni respiratorii fiind puse, iarna, pe seama exceselor.

„600.000“ s-a lansat şi la Slatina. Cartianu: „Va fi nevoie, probabil, să revenim în stradă toţi cei 600.000… sau poate un milion“
„Fenomenul #Rezist. Povestea celei mai ample rezistenţe civice din istoria României“, cartea cu numărul 9 semnată Grigore Cartianu, a fost lansată şi la Slatina, în prezenţa autorului.

Bătut în miez de noapte pentru 7 lei. „Cred c-a făcut-o intenţionat, că nu ştie să trăiască în afara puşcăriei“
Două persoane din localitatea Corbu, judeţul Olt, au fost tâlhărite în miez de noapte, agresorul fiind mai întţâi reţinut şi ulterior trimis în arest pentru 30 de zile.

Istoria unei aşezări milenare, într-un film-documentar de 91 minute. „Acest oraş are ceva, pătrunde în celulele celor care vin şi trăiesc aici“
Al treilea oraş ca vechime din Ţara Românească are o istorie lansată sub forma unui film-documentar realizat de istoricul Aurelia Grosu.

Cât costă pământul în judeţul cu producţii-record în comunism: „Va deveni ce-a fost cândva, când bunicii îl cumpărau cu litra, cu cinzeaca...“
În judeţul campion la producţia de cereale, în comunism, şi cu rezultate de top şi în prezent, s-au tranzacţionat aproape 14.500 hectare în ultimii trei ani, la preţuri care oscilează în funcţie de localitate şi de calitatea terenului.

Zi de coşmar pentru şoferi. Patru permise reţinute pe oră, în acţiunea la care au participat poliţişti din cinci judeţe
Poliţiştii au reuşit să-i surprindă, miercuri, 13 decembrie 2017, în trafic pe şoferi, în opt ore aplicând aproape 600 de sancţiuni contravenţionale şi reţinând 32 de permise de conducere.

Protest la Agenţia de Plăţi şi Inspectoratul Teritorial de Muncă. Lider: „Protestul a fost spontan, nu ştim ce va fi în zilele următoare“
Zeci de angajaţi ai Agenţiei Judeţene de Plăţi  şi Inspecţie Socială (AJPIS) Olt şi ai Inspectoratului Teritorial de Muncă Olt au ieşit, miercuri, 13 decembrie, în faţa instituţiei, nemulţumiţi de salariile mici.

Angajaţii APIA, într-o situaţie fără precedent, după ce ministerul a stabilit că au sume imense de dat înapoi. Lider: „Lucrurile vor exploda“
Aflaţi în grevă japoneză pentru că le scad salariile de la 1 ianuarie 2018, angajaţii APIA au primit vestea că au şi bani înapoi de dat, după ce Curtea de Conturi a imputat Ministerului Agriculturii că le-ar fi acordat, din 2011, bani mai mulţi decât prevede legea.

Judeţ împânzit cu radare. Poliţişti din cinci judeţe acţionează pe drumurile intens circulate
O acţiune amplă desfăşurată cu scopul „creşterii gradului de disciplină rutieră“ are loc miercuri, 13 decembrie 2017, în judeţul Olt, poliţişti din alte patru judeţe venind în ajutor.

Noutăţi în cazul brăţării dacice pe care un bărbat a descoperit-o şi nu a declarat-o: Procurorul-general: „Noi facem texte să le dăm apă la moară detectoriştilor?“
O conferinţă desfăşurată marţi dimineaţa, la Muzeul Naţional de Istorie a României, a dezvăluit detalii în cazul brăţării dacice care a fost găsită şi nedeclarată de un localnic din Olt.

Dosar penal pentru ucidere din culpă la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina. O femeie a murit din cauza unui infarct, iar familia a sesizat cazul la Poliţie
O pacientă a decedat a treia zi de la internarea în Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina, unde a primit îngrijiri medicale în trei secţii. După deces, familia a sesizat Poliţia.

Trucuri pentru a scăpa de gheaţa depusă pe parbriz în timpul iernii. Cum poate ajuta nisipul pentru pisici
Vremea rece este o adevărată încercare pentru şoferi, prea puţini fiind dispuşi să irosească minute bune pentru a curăţa gheaţa de pe parbriz sau să aştepte dezaburirea geamurilor. Câteva trucuri verificate vor face ca lucrurile să meargă mult mai repede.

Destăinuirea emoţionantă a bărbatului care s-a aruncat în apele reci ale Oltului pentru a salva o tânără: „I-am spus că viaţa e frumoasă şi scurtă, merită trăită!“
Bărbatul care sâmbătă-dimineaţă a salvat o tânără de 18 ani de la înec, aruncându-se în apele reci ale Oltului, a povestit în detaliu, după o noapte în care a mărtusit că a putut cu greu adormi, cum s-a petrecut operaţiunea de salvare.

Brăţara dacică descoperită în curtea unui sătean are o valoare inestimabilă. Muzeul Naţional de Istorie a României: „Singura de acest tip descoperită până în prezent“
Specialiştii s-au pronunţat cu privire la autenticitatea brăţării dacice descoperite întâmplător în curtea unui sătean din Olt, Muzeul Naţional de Istorie a României anunţând că „este deosebit de importantă pentru patrimoniul naţional, fiind o piesă unicat, singura de acest tip descoperită până în prezent“.