adevarul

 

Ziarul adevarul de azi - adevarul de seara - adevarul online

Ziare romanesti recomandate

Programul TV de Azi

Stiri locale din Adevarul Sibiu

(P) Asigurari RCA - cel mai bun pret

Ziarul Adevarul Sibiu - Ultimele stiri Adevarul Sibiu - 22.10.2018

Cauza probabilă a incendiului din Sibiu este un scurtcircuit electric; prejudiciul depăşeşte 1,8 milioane de lei
Cauză probabil a incendiului de la depozitul de uleiuri folosite şi vopsea din municipiul Sibiu este un scurtcircuit electric, potrivit reprezentanţilor ISU, care au precizat că cercetările continuă.

Consulul Germaniei la Sibiu: „Europa trebuie să rămână unită”
Consulul Germaniei la Sibiu, Hans E. Tischler, consideră, într-un mesaj adresat cu ocazia Zilei Unităţii Germaniei, că „doar cu puterile unite poate Europa să ţină sub control fenomene precum populismul. Dacă Europa nu acţionează unitar, atunci se va putea doar reacţiona”.

Sibiu: 30 de pompieri mai acţionează pentru stingerea incendiului de la depozitul de uleiuri folosite şi vopsea. Focul este aproape lichidat
Reprezentanţii ISU Sibiu au precizat că la această oră 30 de pompieri mai intervin pentru stingerea incendiului de la depozitul de uleiuri folosite şi vopsea din municipiul, cu 5 autospeciale de stingere cu apă şi spumă, iar incendiul este aproape lichidat.

VIDEO Incendiu la un depozit de uleiuri folosite şi vopsea din municipiul Sibiu, ISU intervine cu şapte autospeciale de stingere; nu sunt victime
Un incendiu a izbucnit, vineri seară, la un depozit de uleiuri folosite, vopsea pe bază de apă şi recipiente sub presiune goale aflat în municipiul Sibiu. Peste 200 de pompieri cu 12 autospeciale de stingere cu apă şi spumă intervin pentru lichidarea acestuia, iar din primele informaţii reiese că nu sunt victime, anunţă ISU Sibiu.

Iohannis şi soţia au participat la slujba de la Biserica Romano-Catolică „Sfânta Treime“ din Sibiu. Preşedintele nu a precizat dacă va vota la referendum
Preşedintele Klaus Iohannis şi soţia sa au participat, duminică, la slujba de la Biserica Romano-Catolică "Sfânta Treime" din Sibiu. Şeful statului nu a anunţat dacă şi unde va merge la vot de referendum.

Mitropolitul Ardealului, la referendum: Acest vot democratic este pentru noi şi pentru urmaşii noştri
Mitropolitul Ardealului, Laurenţiu Streza, a votat, sâmbătă dimineaţă, la scurt timp de la deschiderea secţiilor de vot pentru referendumul de modificare a Constituţiei în sensul redefinirii familiei, el spunând că „acest vot democratic este pentru noi şi pentru urmaşii noştri, pentru copiii noştri şi pentru nepoţii noştri".

BEJ Sibiu, sesizat că unui membru PSD care ar fi trebuit să facă parte din comisia de votare nu i s-a permis accesul în secţie
Biroul Electoral Judeţean Sibiu a fost sesizat, sâmbătă, că unui membru PSD care trebuia să facă parte din comisia de votare din localitatea Bungard nu i s-a permis accesul. Reprezentanţii BEJ analizează situaţia, dar au transmis că acesta nu s-a prezentat vineri la constituirea comisiei, aşa cum ar fi trebuit.

Sibiu: 21 de elevi au primit îngrijiri medicale, în urma pulverizării unui spray iritant într-o clasă de la Liceul de Industrie Alimentară
Mai multe echipaje SMURD au intervenit, miercuri, la Liceul de Industrie Alimentară din Sibiu, pentru a acorda ajutor medical mai multor elevi care au suferit iritaţii ale căilor respiratorii, în urma pulverizării unei substanţe iritante. În total, 21 de copii cu vârste de 14 şi 15 ani au fost evaluaţi de cadrele medicale, şase dintre ei fiind duşi la spital.

Salvamont Sibiu: În zona de creastă a Munţilor Făgăraş stratul de zăpadă este între 10-20 centimetri, în weekend fiind aşteptate noi ninsori
Salvamontiştii din Sibiu anunţă că în zona de creastă a Munţilor Făgăraş s-a depus un strat de zăpadă cu o grosime între 10 şi 20 de centimetri, iar la sfârşitul săptămânii sunt aşteptate noi căderi de zăpadă.

Un tânăr a murit după ce a urcat pe munte îmbrăcat prea subţire şi a făcut hipotermie
Un tânăr de 22 de ani a făcut şoc hipotermic şi a murit după ce a plecat într-o excursie pe munte şi a fost foarte subţire îmbrăcat.

Salvamontiştii de la Bâlea intervin pentru salvarea a doi turişti aflaţi în zona de creastă, aceştia fiind în stare critică, epuizaţi şi cu hipotermie
Patrula Salvamont de la Bâlea intervine, luni seară, pentru salvarea a doi turişti aflaţi în zona de creastă, în apropiere de lacul Bâlea, aceştia fiind epuizaţi şi având hipotermie, astfel că starea lor este critică.

VIDEO Prima ninsoare din această toamnă, la Bâlea Lac
Prima ninsoare din această toamnă la Bâlea Lac a fost înregistrată, luni după-amiază, meteorologii spunând că, în cursul nopţii următoare, lapoviţa şi ninsoarea vor fi chiar mai abundente.

Carmen Iohannis, oră de dirigenţie în aer liber: unde şi-a dus elevii
Carmen Iohannis şi-a dus elevii de la clasa la care este dirigintă la un antrenament de tenis, cu ocazia Sibiu Open 2018, care se desfăşoară în aceste zile.

O comună de lângă Sibiu, lăudată de Microsoft: Pixul şi hârtia au rămas în secolul trecut
Primăria comunei Şelimbăr din judeţul Sibiu este dată drept exemplu pe pagina Microsoft pentru bune practici în adminsitraţia locală.

Cum a decis o săsoaică să vândă flori acasă, după ce a muncit la Bursa bavareză. „Oamenii mă strâng la piept şi-mi spun poveştile lor“
În fiecare an, în lunile de primăvară-vară, piaţa din Sibiu prinde culoare datorită unei săsoaice care nu şi-a uitat locul unde s-a născut sau grădina unde a copilărit. Sara Eiwendt vinde flori, pe care le culege din propria grădină, şi atrage cei mai mulţi clienţi datorită căruciorului cu care le duce la piaţă: este vechi de 100 de ani. În acelaşi scop l-au folosit mama şi bunicii ei.