adevarul

 

Ziarul adevarul - adevarul de seara - adevarul online

emag evomag ecco tinar fashionup otter matar

(P) Asigurari RCA - cel mai bun pret *** Haine online


Ziarul Adevarul Sibiu - Ultimele stiri Adevarul Sibiu - 30.01.2015

Scrisori de dragoste celebre. Emil Cioran către Friedgard Thoma “Sunteţi blestemul meu indispensabil”
La 70 de ani, scriitorul originar din Răşinari şi stabilit la Paris trăieşte o poveste de dragoste tulburătoare cu Friedgard Thoma, o tânără doctorandă în filosofie în vârstă de 35 de ani.

Ioan Banciu (PSD) a fost schimbat din funcţia de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Sibiu. Constantin Şovăială (PNL) îi ia locul
Consilierii judeţeni au discutat în şedinţa de joi, 29 ianuarie, schimbarea din funcţie a vicepreşedintelui Ioan Banciu (PSD). Constantin Şovăială (PNL) este noul vicepreşedinte al Consilului Judeţean Sibiu.

Johann Sachs von Harteneck, primarul de legendă al Sibiului
Un adevărat reformator, primarul de legendă al sibienilor, comite al saşilor şi jude regal, Johann Sachs von Harteneck a avut parte de un sfârşit cumplit, fiind decapitat în Piaţa Mare a Sibiului.

Linkuri Sponsorizate

Un nou dosar pentru notarul Răzvan Mărginean. Este cercetat pentru complicitate la înşelăciune
Numele notarului Răzvan Mărginean, pus sub acuzare în dosarul cămătăriei de la Sibiu, apare într-o nouă speţă, acesta fiind cercetat pentru complicitate la înşelăciune.

Cristian Pavel, director tehnic al Tursib Sibiu şi una dintre persoanele aflate în cercul de prieteni ai preşedintelui Iohannis, s-a spânzurat
Cristian Pavel, directorul tehnic al societăţii de transport în comun de la Sibiu, Tursib, şi o persoană aflată în cercul de prieteni ai preşedintelui Klaus Iohannis, a fost găsit spânzurat în cursul zilei de miercuri.

Sentinţă definitivă: Fostul inspector şcolar Sorin Joantă, condamnat la 2 ani şi jumătate de închisoare cu suspendare pentru luare de mită
Curtea de Apel Alba Iulia a dat sentinţa definitivă în cazul lui Sorin Joantă, fostul inspector şcolar pentru disciplina religie, cercetat într-un dosar privind infracţiuni de corupţie.

FOTO Cum s-a schimbat Sibiul în ultimii 25 de ani
De la valutişti şi consignaţii la marile hypermarketuri, de la vechile fabrici comuniste la Zona Industrială Vest şi de la vechiul centru istoric la bijuteria care atrage milioane de turişti, Sibiul a cunoscut schimbări substanţiale în ultimii 25 de ani.

Ghiţă Ciobanul, viaţa de după reclamele TV. Câtă faimă i-a rămas şi din ce mai scoate bani baciul preferat de politicieni, după dispariţia de pe micile ecrane
Simpaticul baci din reclamele de la Vodafone a rămas la fel de modest şi după faima câştigată odată cu apariţiile la televizor. Chiar dacă pune încet pe picioare mici afaceri de familie, nu a renunţat să meargă cu oile, pentru care spune că va avea toată viaţa foarte multă dragoste.

Ziua lui Ceauşescu. Cum era sărbătorit „cel mai iubit fiu al poporului” la Sibiu
La fel ca în toată ţara, ziua lui Ceauşescu era prilej de sărbătoare la Sibiu. În cinstea conducătorului se organizau simpozioane şi spectacole, iar ziarul local îi dedica uneori numere întregi.

De ce este unic Sibiul. De la turismul cultural la vestita brânză de Sibiu sau hotelul de gheaţă de la Bâlea Lac
Turismul cultural reprezintă principalul brand al fostei Capitale Culturale Europene, atrăgând an de an sute de mii de turişti în oraşul de pe malul Cibinului. Turiştii pot vizita aici şi cel mai mare complex muzeal din ţară, dar şi vestitul hotel de gheaţă de la Bâlea Lac.

Comisar şef din cadrul Poliţiei Sibiu, condamnat la 6 luni de închisoare cu amânare după ce s-a urcat băut la volan şi a provocat un accident
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a dat sentinţa definitivă în cazul comisarului şef Răzvan Prislopeanu, cel care în anul 2012 s-a urcat băut la volan după care a provocat un accident rutier.

Afacere de succes pe cont propriu, made in Sibiu: De la ferma de cerbi la agricultură bio şi turism ca-n Epoca de Aur
Cu foarte multă pasiune, ingredient esenţial pentru o afacere de succes, câţiva sibieni au reuşit să dezvolte mici business-uri de familie care nu doar că le aduc profit dar le dau şi şansa de a munci cu plăcere în fiecare zi.

FOTO Copilărie în frig şi în sărăcie: povestea cutremurătoare a celor cinci fraţi care locuiesc într-o casă fără acoperiş
Cinci copii din judeţul Sibiu trăiesc într-o casă care nici măcar nu este a lor, casă al cărei acoperiş este prăbuşit aproape în totalitate. Copiii trăiesc împreună cu mama lor într-o cameră de zece metri pătraţi.

Şase noi sensuri giratorii în Sibiu, în 2015. Care sunt principalele investiţii programate pentru acest an
Bugetul Sibiului pentru 2015 este de 486.044.210 lei, iar pe lista de investiţii se află, printre altele, lucrări la străzi, la unităţi de învăţământ, la spitalul de Pediatrie sau la Grădina Zoologică.

Ministrul Educaţiei: Elevii vor avea Abecedare din semestrul al doilea
Ministrul Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice, Mihai Sorin Cîmpeanu, a declarat luni, la Sibiu, că elevii de clasa I vor avea abecedare din semestrul al doilea, iar în cursul săptămânii viitoare va fi lansată licitaţia pentru manualele de clasa a treia.