adevarul

 

Ziarul adevarul de azi - adevarul de seara - adevarul online

Ziare romanesti recomandate

Programul TV de Azi

Mutari Internationale

Stiri locale din Adevarul Sibiu

(P) Asigurari RCA - cel mai bun pret

Ziarul Adevarul Sibiu - Ultimele stiri Adevarul Sibiu - 19.02.2017

Specialiştii în IT care luptă noaptea împotriva ştirilor false de pe Facebook
Tineri specialişti din domeniul IT s-au reunit vineri noaptea la Sibiu pentru a crea uneltele necesare care să ducă la înlăturarea de pe Facebook a ştirilor false propagate pentru publicul din România.

Protestul „Ora de lectură“ din Sibiu, exportat în capitalele Europei
Iniţiatorul protestului ”Ora de lectură” din Sibiu anunţă că mişcări similare sunt programate, duminică, şi în capitale precum Londra, Berlin, Paris sau Madrid. La Sibiu, pentru ziua de dumincă au fost avizate trei proteste împotriva recentelor acte normative emise de Guvern.

Cum se face coniacul de casă în satele din Sibiu şi Mureş. Secretele dezvăluite de cei mai apreciaţi „meşteri“ locali
În mai multe sate de la întretăierea judeţelor Sibiu şi Mureş, tot mai mulţi localnici văd în vinul pe care îl storc toamnă de toamnă doar o cale de a produce un coniac ”straşnic” de casă.

Zidul de sub Podul Minciunilor din Sibiu stă să se prăbuşească. Accesul a fost restricţionat. Primăria: ”o greşeală de formulare”
Reprezentanţii Primăriei Sibiu au restricţionat accesul pietonilor pe sub Podul Minciunilor: balustrada scărilor care urcă spre pod s-a înclinat atât de mult încât riscă să se prăbuşească, laolaltă cu bucăţi din zid.

Şefii Protecţiei Copilului Sibiu, despre participarea celor mici la proteste: „Ar fi contrar libertăţii de întrunire paşnică dacă le-ar fi îngrădit acest drept“
Prima reacţie oficială clară emisă în România pe tema participării copiilor, alături de părinţi, la protestele din ultimele zile vine de la Sibiu. Oficialii Direcţiei de Asistenţă Socială de aici au arătat că, în contextul unor proteste paşnice, a ţinut de alegerea părinţilor dacă să fie însoţiţi de copii sau nu.

Când au început românii să locuiască în cetatea Sibiului? „Saşii erau conservatori, evitau vânzarea proprietăţilor către persoane de altă religie“
Teoretic, integrarea românilor în comunitatea Hermannstadtului ar fi trebuit să aibă drept punct de pornire anul 1781, când împăratul Iosif al II-lea a dat Edictul de concivilitate, spun istoricii. Însă tot ei arată şi care au fost cutumele săseşti care au amânat accesul real al românilor în cetate.

Întâlnire cu un lider PSD, în ultima seară de proteste autorizate la Sibiu: „Ne-a incitat“
Aproximativ 60 – 70 de persoane au mai mărşăluit prin centrul istoric al Sibiului, în ultima seară în care mai este valabil avizul obţinut la începutul lunii. Oamenii care au cerut demisia Guvernului s-au ”întâlnit” şi cu preşedintele organizaţiei municipale a PSD, Gheorghe Suditu.

Ziua 15. 100 de sibieni au protestat cu ”mesaje de iubire” pentru politicieni
Cu mesaje pregătite pe specificul ”zilei îndrăgostiţilor”, aproximativ 100 de persoane au mai venit în centrul Sibiului pentru a continua protestele începute din 31 ianuarie.

Protestatarii de la Sibiu s-au împărţit: unii vor să rămână în stradă, alţii - să facă o pauză
În cea de-a 15 zi de proteste continue, dar în scădere ca participare, la Sibiu vocile celor care cheamă lumea în stradă s-au împărţit în două.

Fără precedent: Primăria Sibiu nu a putut cheltui nici jumătate din cât a încasat. Situaţie similară la Braşov
Din cele 417 milioane de lei care au intrat în conturile Primăriei Sibiu în cursul anului 2016, executivul local a cheltuit doar 187 de milioane de lei. Situaţia este asemănătoare cu cea din Braşov, unde cheltuielile realizate de primărie anul trecut sunt la mai puţin de jumătate din încasări.

Mama rănitelor, pensionara care le ascunde pe soţiile maltratate: „Unele femei vin bătute, doar cu ce au pe ele şi cu copilul în braţe“
O pensionară de 69 de ani din Sibiu este coordonatoarea unei asociaţii care ajută femeile bătute de soţi. Asociaţia are şi „o casă sigură“, o locuinţă secretă unde, în anumite condiţii, unele victime pot fi găzduite o vreme.

Protestatarii de la Sibiu nu mai au suflu: 150 de oameni au scandat în Piaţa Mare
Cel mult 150 de sibieni au mai ieşit, luni seara, în centrul oraşului pentru a continua protestele începute în urmă cu două săptămâni.

Fotografiile protestului prin lectură de la Sibiu au devenit virale
La nici 24 de ore de la publicarea pe Facebook a fotografiilor cu cei 300 de sibieni care au protestat lecturând în linişte, timp de o oră, în centrul oraşului, peste 2.000 de oameni din ţară şi nu numai au share-uit imaginile.

6.000 de sibieni au protestat în seara cu numărul 13. ”Asta nu-i politică, e cultură civică!”
La prânzul zilei de duminică, mai bine de 300 de sibieni au ieşit să protesteze prin cultură, citind cărţi timp de o oră în Piaţa Mare. Câteva ore mai târziu, numărul sibienilor ieşiţi în stradă a crescut de mai bine de 20 de ori.

Peste 3.500 de sibieni au ieşit în stradă. „Credeaţi că nici noi nu ne iubim ţara?”
Chiar dacă participarea a scăzut constant în ultimele seri, iniţiatorii protestelor de la Sibiu nu intenţionează să se oprească. Iar sâmbătă seara, numărul participanţilor a crescut brusc faţă de ultimele proteste.