adevarul

 

Ziarul adevarul de azi - adevarul de seara - adevarul online

Ziare romanesti recomandate

Programul TV de Azi

Mutari Internationale

Stiri locale din Adevarul Sibiu

(P) Asigurari RCA - cel mai bun pret

Ziarul Adevarul Sibiu - Ultimele stiri Adevarul Sibiu - 16.12.2017

Vă vedem din Sibiu: protest mut în faţa sediului PSD. Protestatarii au adus flori şi foi cu citate din Regele Mihai
Un nou flashmob a avut loc, sâmbătă, în faţa sediului PSD din Sibiu, protestul fiind complet mut, în semn de respect pentru funeraliile Regelui Mihai. Participanţii au adus garoafe albe şi foi pe care au scris citate din discursurile Regelui Mihai. Totul a fost organizat de grupul „Vă vedem din Sibiu“.

Liceenii români premiaţi de NASA care n-au bani pentru a-şi ridica premiile din SUA
Un grup de şase liceeni din Sibiu, membri ai echipei Horizon, au câştigat mai multe premii în cadrul unei competiţii de robotică din SUA. Tinerii urmează să fie premiaţi de NASA şi de Massachusetts Institute of Technology, însă nu se pot deplasa la Boston, la ceremonia de decernare a premiilor.

Sibiu: Două tinere, lovite de un microbuz pe o trecere de pietoni
Două tinere au fost rănite, vineri dimineaţă, după ce au fost lovite de un microbuz pe o trecere de pietoni. Accidentul a avut loc pe DN 7, în localitatea sibiană Tălmaciu, unde la această oră traficul rutier este blocat.

De veghe, peste noapte, la sediul PSD. „Chiar şi când clipim vă vedem“
De la câteva zeci de sibieni care, la miezul zilei de luni s-au postat în faţa sediului PSD Sibiu pentru a protesta în tăcere faţă de modificările legilor Justiţiei, s-a ajuns la peste 100 de persoane care să vegheze acelaşi sediu, peste noapte. Au apărut scaune, ceaiuri şi cafele, bannere şi pancarte, ba chiar şi un proiector. „Vă vedem“ a fost mesajul proiectat pe sediul PSD, pe tot parcursul nopţii. Marţi dimineaţă, protestul continuă.

Cât de indicat este să-ţi îmbraci câinele când este frig. Excesele „vestimentare“ le pot cauza bronhopneumonii severe
Între 30 şi 90 de lei costă un pulover pentru un câine de companie, în timp ce o haină pentru iarnă poate depăşi lejer 150 de lei. Medicii veterinari au păreri împărţite când vine vorba de a-ţi îmbrăca animalele de companie pe timpul iernii.

Peste 1.500 de sibieni au ieşit cu oale şi linguri în stradă: „Vocea noastră e auzită, nu ştiu dacă e şi ascultată“
Peste 1.500 de sibieni au ieşit, duminică seara, pentru a participa la un marş de protest împotriva modificărilor legilor justiţiei. La fel ca şi în alte oraşe din ţară, o parte din protestatari au ieşit cu oale şi linguri, urmând lozinca noilor manifestări potrivit cărora ”Toţi suntem în aceeaşi oală”.

VIDEO Primele imagini ale ciocnirii dintre maşina unui parlamentar PSD şi protestatarii de la Parlament
După ce procurorii au anunţat că au deschis dosar de urmărire penală din culpă pe numele deputatului PSD de Sibiu, Ioan Terea, reprezentanţii USR au făcut publică o filmare a momentului în care parlamentarul este oprit în faţa trecerii de pietoni de către protestatari.

Biserică pusă sub sechestru pentru neplata impozitelor
Administraţia municipiului Sibiu a instituit sechestru pe o clădire folosită drept lăcaş de cult de Biserica creştină „Biruinţa“. Aceasta a acumulat datorii la bugetul local din cauza neplăţii impozitelor, de care credincioşii spun că ar fi trebuit scutiţi.

Centru pentru copiii cu boli incurabile, taxat cu 12.000 de euro pentru reacreditare. „Nimeni nu donează bani pentru stat“
Finanţat prin intermediul unui ONG, singurul centru din judeţul Sibiu pentru copiii care se sting din viaţă în urma unor boli incurabile a ajuns în impas. Conducerea căminului-spital a fost înştiinţată că reacreditarea costă aproximativ 12.000 de euro, de 12 ori mai mult decât costa acum cinci ani. „Cei care donează o fac pentru copiii bolnavi, nu pentru a alimenta bugetul statului“, arată reprezentanţii centrului.

REPORTAJ Noua Dreaptă, de Ziua Naţională printre secui: „Ce sens avea să mergem la Craiova? Aici e nevoie de unitate împotriva forţelor distrugătoare!“
Sub motivul contracarării unor provocări separatiste lansate de lideri ai etniei maghiare, zeci de membri ai Partidului Noua Dreaptă au mers de 1 Decembrie la Sfântu Gheorghe, în Covasna. „Aici e mai mare nevoia de unitate împotriva forţelor distrugătoare“, flutură un tricolor preşedintele filialei din Italia a partidului neo-legionar. I-a luat două zile să ajungă din Roma la Sfântu Gheorghe, pentru a fi alături de „camarazi“.

Sibiul cere Guvernului titlul de „Oraş al Unirii”
Istorici din Sibiu s-au alăturat reprezentanţilor Primăriei pentru a argumenta în faţa Guvernului de ce şi oraşul de pe râul Cibin merită un titlu onorific de „Oraş al Unirii“, în vederea aniversării centenarului Marii Uniri.

Directorul aeroportului care şi-a triplat numărul de pasageri: „În zece ani vom mai avea 20 de milioane de noi călători în România“
Din 2014, pe Aeroportul internaţional din Sibiu numărul pasagerilor a crescut de aproape trei ori, anul acesta estimările indicând peste 500.000 de pasageri pe aeroportul care a fost modernizat complet în urmă cu zece ani. Directorul Marius Gîrdea explică de ce importanţa acestor aeroporturi regionale va creşte în perioada imediat următoare.

Cinci noi curse regulate de pe Aeroportul Sibiu, din aprilie 2018, către destinaţii din Europa
Cinci noi rute către destinaţii din Danemarca, Belgia, Franţa, Elveţia şi Germania vor fi operate de către Wizz Air, începând din aprilie 2018, de pe Aeroportul Sibiu. Compania va aloca încă o aeronavă Airbus A320 bazei din Sibiu şi va suplimenta numărul de curse către Londra-Luton, Memmingen, Dortmund şi Nuremberg.

UPDATE Peste 5.000 de oameni au mărşăluit pe străzile Sibiului. ”Călin, Dragnea, Tudorel,/Ei sunt statul paralel”
Câteva mii de sibieni - o participare mult peste estimările iniţiale - au participat duminică seara la un nou protest împotriva intenţiilor actualei puteri de a modifica legislaţia în zona justiţiei şi cea a fiscalităţii.

VIDEO Reculegere la casa unde a copilărit Stela Popescu. „Oamenii dragi nu mor niciodată, ci se transformă în amintiri frumoase“
În frunte cu primarul, preotul şi directorul şcolii, mai mulţi săteni din satul sibian Sliminic s-au strâns vineri în curtea casei unde, în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, a copilărit cea care a fost Stela Popescu. La eveniment a participat şi un fost coleg de şcoală primară a actriţei.