adevarul

 

Ziarul adevarul de azi - adevarul de seara - adevarul online

Ziare romanesti recomandate

Programul TV de Azi

Mutari Internationale

Stiri locale din Adevarul Sibiu

(P) Asigurari RCA - cel mai bun pret

Ziarul Adevarul Sibiu - Ultimele stiri Adevarul Sibiu - 25.06.2017

EXCLUSIV VIDEO Premierul Luxemburgului, la cumpărături de cosmetice româneşti, împreună cu partenerul său, la Sibiu
Premierul luxemburghez Xavier Bettel se află zilele acestea într-o vizită oficială în România, mai exact la Sibiu. El s-a întâlnit cu preşedintele Klaus Iohannis şi a fost prezent la reprezentaţia spectacolului "Şefele", în cadrul Festivalului Internaţional de Teatru (FITS).

Iohannis, la Sibiu: Îmi exprim speranţa că frontierele de tot felul care pot ridica ziduri între europeni vor fi înlocuite prin punţi ale culturii, libertăţii şi toleranţei
Klaus Iohannis a declarat, sâmbătă, la Sibiu, cu ocazia decorării directorului Teatrului Naţional „Radu Stanca“ şi a directorului Teatrului din localitatea Esch sur Alzette, că parteneriatul dintre Sibiu şi Luxemburg rămâne un exemplu pentru ceea ce înseamnă spiritul european, şeful statului exprimându-şi speranţa că „frontierele care pot ridica ziduri între europeni vor fi înlocuite prin punţi ale culturii, ale libertăţii şi ale toleranţei“

„Adevărul“ a obţinut o copie a licenţei Emiliei Şercan, jurnalistă specializată în denunţarea plagiatelor
Reprezentanţii Universităţii „Lucian Blaga“ din Sibiu au trimis jurnaliştilor „Adevărul“ o copie conformă cu originalul a lucrării de licenţă a jurnalistei Emilia Şercan, cunoscută drept o vânătoare a plagiatorilor. Iniţial reprezentanţii instituţiei au spus că au nevoie de acordul jurnalistei pentru prezentarea lucrării.

Directorul Centrului de Studii Globale, despre vizita lui Iohannis în SUA: „Nu suntem obişnuiţi să fim lăudaţi şi putem deveni sceptici“
A fost nevoie de 20 de ani pentru ca România să fie sincer lăudată pentru parcursul avut alături de Statele Unite ale Americii. Iar acest lucru nu trebuie privit cu scepticism, în ciuda contextului internaţional destul de complicat, apreciază directorul Centrului de Studii Globale din cadrul Universităţii „Lucian Blaga“ din Sibiu, într-un interviu acordat ziarului  „Adevărul“.

Ce nu le place turiştilor care vizitează centrul României: „În mod clar ne percepem ţara mai prost decât străinii“
În contextul geopolitic internaţional, tot mai mulţi turişti aleg să viziteze România, spun ghizii specializaţi din centrul ţării. Potrivit lor, turiştii apreciază peisajele, multiculturalitatea şi tradiţiile locale şi sunt dezamăgiţi de calitatea serviciilor mult mai mult decât de cea a drumurilor. A căror probleme nu sunt gropile, ci în special şoferii.

Ploile au provocat inundaţii în Sibiu şi Agnita. Previziunile meteo estimează ploi toată ziua
Din cauza gurilor de canal înfundate, două străzi din Sibiu au fost inundate în dimineaţa zilei de joi. Autorităţile au fost solicitate să intervină şi la Agnita, unde mai multe subsoluri s-au umplut cu apă. Cele mai importante cantitativ precipitaţii s-au înregistrat la Dumbrăveni.

Secretele precupeţelor pentru dulceţuri fără conservanţi: „Eu folosesc şi cuptorul pentru procesul de sterilizare“
De la recent apărutele căpşuni la cireşe, prune, mere sau chiar gogonele, precupeţele care vând în pieţele din Sibiu folosesc fructele pentru a pregăti din timp gemurile pentru iarnă. O parte dintre femei spun că nu folosesc niciun fel de conservant, iar gemurile astfel produse rezistă chiar şi mai mulţi ani.

Cum vor afecta tragediile recente din Europa securitatea la concerte: „Va apărea un nou standard, pe care nimeni nu-şi va mai permite să-l ignore“
Organizatorii de concerte şi evenimente culturale din România s-au grupat recent sub forma unei asociaţii, conduse de Codruţa Vulcu, care va organiza la Sibiu o conferinţă internaţională de amploare, unde s-ar putea decreta standarde noi de securitate în contextul ameninţărilor teroriste.

De ce să fii student cu bursă în străinătate: „Va fi foarte uşor de citit pe faţa voastră că aţi fost studenţi Erasmus“
Cum Uniunea Europeană încurajează nu doar schimbul de experienţă între cadrele didactice, ci şi mobilitatea studenţilor, tot mai mulţi tineri români au şansa de a studia în altă ţară, printr-o bursă Erasmus+ prin care primesc inclusiv bani de buzunar.

Anchetă a procurorilor după ce trupul unei femei şi cel al unui bărbat au fost găsite într-o baracă de la marginea municipiului Sibiu
Poliţiştii şi procurorii din municipiul Sibiu au declanşat, duminică, o anchetă după ce trupul unei femei şi cel al unui bărbat, foşti soţi, au fost descoperite într-o baracă de la marginea oraşului. Femeia a fost înjunghiată, iar bărbatul a fost găsit spânzurat, existând suspiciuni că bărbatul şi-ar fi ucis fosta soţie şi apoi s-ar fi omorât.

Experienţa „street food“ în România: „În afară de ziare şi flori, nu putem vinde nimic pe stradă“
În ciuda interesului în creştere în toată ţara, fenomenul „street food“ continuă să se limiteze în România la popcorn, porumb fier şi îngheţată, spun cei care lucrează în domeniu. Cu excepţia festivalurilor culinare, mâncarea de stradă n-are unde se produce şi prezenta.

Ce se întâmplă cu lucrarea de licenţă a Emiliei Şercan. „Nu comentez până nu îmi voi finaliza propria investigaţie“
La o săptămână de la apariţia în presă a unor presupuse pagini plagiate, despre care s-a spus că ar face parte din teza de licenţă a Emiliei Şercan, reprezentanţii Universităţii „Lucian Blaga“ din Sibiu spun că nu vor face publică lucrarea fără acordul jurnalistei. Între timp, Emilia Şercan a declarat că nu comentează până nu termină propria investigaţie.

Minivacanţa de 1 iunie: sâmbăta viitoare nu se mai oficiază cununii. Iar decesele se înregistrează cu aprobare de la Parchet
Din cauza faptului că ziua de joi este zi liberă şi nu se mai pot depune cereri, în cursul zilei de sâmbătă a săptămânii viitoare nu vor fi oficiate căsătorii la Sibiu. Pentru persoanele care încetează din viaţă în aceeaşi zi de sâmbătă, certificatele de deces vor mai putea fi eliberate doar cu aprobarea procurorilor.

Paşii obţinerii unui certificat de urbanism on-line în România: răbdare şi cunoştinţe tehnice
Primăriile din aproape 30 de oraşe din România au aderat la sistemul on-line de eliberare a certificatelor de urbanism, acţiune posibilă prin intermediul unui site guvernamental. Un arhitect din Sibiu a testat sistemul, explicând în limbaj mai puţin tehnic care sunt paşii.

Val de proteste în Sibiu: de la Aeroport, la Primărie şi Protecţia Socială
Trei curse aeriene care ar fi trebuit să aterizeze ori să decoleze de pe aeroportul internaţional de la Sibiu au înregistrat întârzieri în urma grevei declanşată de controlorii de trafic. În acelaşi timp, dar proteste diferite, au întrerupt lucrul şi angajaţii Primăriei şi ai Protecţiei Sociale.