adevarul

 

Ziarul adevarul de azi - adevarul de seara - adevarul online

Ziare romanesti recomandate

Programul TV de Azi

Mutari Internationale

Stiri locale din Adevarul Sibiu

(P) Asigurari RCA - cel mai bun pret

Ziarul Adevarul Sibiu - Ultimele stiri Adevarul Sibiu - 18.08.2017

Un traseu montan, distrus de motocicliştii enduro în mai puţin de doi ani. „Trec pe lângă noi ca rachetele“
În nici doi ani, unul din cele mai apreciate trasee turistice din munţii Cindrel a fost distrus în proporţie de 90% de motocicliştii pasionaţi de enduro. Salvamontiştii spun că situaţia se repetă în multe alte locuri, dar legislaţia nu permite limitarea accesului pasionaţilor de off-road. Ai căror reprezentanţi spun că lucrurile au o rezolvare simplă: panouri de informare.

Sărbătoare de trei zile la Mediaş – Festivalul „Mediaş, cetate medievală. Târg de meşteşuguri vii“
Au fost trei zile de sărbătoare în municipiul Mediaş în perioada 11-13 august, cu ocazia celei de-a XIII-a ediţii a festivalului „Mediaş, cetate medievală. Târg de meşteşuguri vii”.

La ce vârstă şi pe ce bani ies la pensie militarii statelor membre NATO
Rezerviştii români fac parte din categoria celor mai slab plătiţi militari pensionari din ţările membre ale Alianţei nord-atlantice, rezultă dintr-o statistică întocmită de reprezentanţii cadrelor militare din ţara noastră.

VIDEO Incendiu în ziua Sfintei Marii. Cum au evitat pompierii o tragedie generată de un frigider împrumutat
Incendiul produs în dimineaţa zilei de marţi în municipiul Sibiu a fost generat de un frigider împrumutat. La momentul izbucnirii flăcărilor, gestul unui vecin care a spart uşa apartamentului a dus la blocarea câtorva zeci de persoane în propriile locuinţe.

Calculul de groază făcut de experţi. De ce n-ar putea fi reparat mai devreme de 2020 lotul 3 al autostrăzii Sibiu - Orăştie
Începută în iunie 2011, o porţiune de 22,11 kilometri din autostrada A1, situată între limita judeţului Alba şi oraşul sibian Sălişte, are nevoie de reparaţii radicale, în special pentru a opri alunecările de teren. Anul trecut, autorităţile au eşuat în demersul de a remedia defecţiunile. Au reluat acum procedurile, care – în cel mai optimist scenariu – vor stabiliza autostrada la începutul lui 2020.

Klaus Iohannis, la o nouă întâlnire a saşilor, în judeţul Braşov: „Această comunitate îşi recapătă vigoarea“
La o săptămână după Întâlnirea saşilor de la Sibiu, preşedintele României, Klaus Iohannis, participă duminică, 13 august, la Săptămâna Haferland, un alt eveniment al comunităţii din care face parte. Preşedintele apreciază că saşii sunt, în acest moment, într-un proces de revigorare.

Litoralul Ardealului, locul în care românii se umplu de nămol în scop terapeutic
În fiecare vară, mare parte din zecile de mii de turişti care aleg Ocna Sibiului drept destinaţie se ung din cap până în picioare cu pasta neagră pe care o scot din balta cu nămol. Medicii spun că acesta are indicaţii terapeutice, dar este recomandat şi sfatul doctorului înainte de „bălăceala în nămol“.

Situaţie extrem de periculoasă: dealul pe care a fost prelungită pista Aeroportului din Sibiu alunecă din nou
Finalizată în 2008, lucrarea de extindere a pistei Aeroportului internaţional Sibiu s-a prăbuşit parţial în 2010, când o parte din dealul construit în cadrul proiectului a luat-o la vale, lăsând un capăt al căii de rulare în aer. A durat şapte ani refacerea lucrării, care tot nu a fost încă recepţionată: au apărut din nou fisuri.

Unde se bea cea mai scumpă apă din România. Topul preţurilor percepute consumatorilor în toate judeţele ţării
3,77 de lei pentru un metru cub de apă este suma medie practicată în România de companiile care furnizează servicii de apă şi canal.

Călin, maramureşeanul cu fofează. Povestea singurului producător de elice pentru paramotoare din România
Dintre paginile cărţii „Sfârlează cu fofează“, copilului Călin Paşca i s-au aprins „beculeţele“ pentru zbor. Călcâiele i-au luat foc pentru această pasiune câţiva ani mai târziu, când în aceeaşi zi în care şi-a cumpărat o parapantă a şi zburat. După ce a descoperit paramotorul, Călin a îmbinat pasiunea cu munca, iar acum este singurul român care produce elice pentru astfel de aparate de zbor.

Cum se aruncă bani publici cu ghiotura pe proiecte culturale îndoielnice. Oraşul în care municipalitatea este acuzată că „a făcut praf tot segmentul cultural privat“
Mai bine de 54 de milioane de lei din bugetele locale sunt alocate în 2017 în şapte oraşe din România pentru a susţine evenimente culturale independente. Deşi banii reprezintă procente importate din bugetele publice, operatorii culturali arată că, de multe ori, banii sunt aruncaţi pe proiecte fie discutabile, fie care s-ar putea autofinanţa.

VIDEO FOTO Ploile de după caniculă: străzile Sibiului au devenit lacuri, iar pepenii din pieţe au început să plutească
Ploaia care a căzut în această după-amiază peste Sibiu a dus la îngreunarea traficului auto pe mai multe străzi din oraş, dar şi la intrarea dinspre Şelimbăr. Nici canalizarea din pieţe nu a făcut faţă, astfel încât pepenii au început să plutească.

FOTO Saşii, întâmpinaţi de Iohannis la Sibiu: „Ne lipseşte România, dar aici nu aveţi ordinea din Germania“
Cea de-a 27-a ediţie a Întâlnirii saşilor din România este cea mai mare organizată până acum, cu peste 12.000 de participanţi. La Sibiu, capitala saşilor transilvăneni, cel care i-a întâmpinat a fost preşedintele României, Klaus Iohannis. Oamenii s-au bucurat, dar la final au tras concluzia: „după ce se termină, ne întoarcem acasă. Acasă e în Germania“.

UPDATE Iohannis, către saşii transilvăneni: „Povestiţi-le copiilor şi nepoţilor, în graiul vostru tradiţional, despre Sibiu. Sunteţi acasă“
Preşedintele Klaus Iohannis a ajuns, sâmbătă, la Sibiu, la cea de-a 27-a întâlnire a saşilor transilvăneni, începându-şi vizita cu participarea la Parada Porturilor Populare. El va susţine un discurs în jurul orei 12.00.

FOTO Unic în lume. Singurul tur de artă stradală pe pereţi de şcoli se află în România
Câteva zeci de pereţi, cu precădere ziduri ale unor şcoli, sunt daţi în fiecare vară pe mâna unora dintre cei mai pricepuţi artişti stradali din România, dar şi din străinătate. Inspiraţia şi munca de trei veri a acestora a dus la crearea unui traseu unic în lume.