adevarul

 

Ziarul adevarul - adevarul de seara - adevarul online

emag evomag ecco tinar fashionup otter matar

(P) Asigurari RCA - cel mai bun pret *** Haine online


Ziarul Adevarul Sibiu - Ultimele stiri Adevarul Sibiu - 21.04.2015

Turism inedit la Sibiu: ”Drumul preşedintelui”, vizită în locurile care i-au marcat viaţa lui Klaus Iohannis
O companie din Sibiu le propune celor care ajung în fosta Capitală Culturală Europeană un tur inedit: o vizită în principalele locuri care i-au marcat devenirea actulului preşedinte al României.

Secretele lui Badea Cârţan, legendarul ţăran român care a mers pe jos până la Roma. A dormit lângă statuia lui Mihai Viteazul şi pe soclul Columnei lui Traian
Momente mai puţin cunoscute din viaţa legendarului Badea Cârţan sunt prezentate de doi fii ai satului Cârţişara într-o broşură tipărită în anul 1936.

De ce sunt atraşi bărbaţii de femeile cu sâni mari şi cu fese proeminente. Explicaţia specialiştilor: „Este scris în ADN-ul uman“
Atracţia bărbaţilor pentru femei cu forme bine definite are în primul rând legătură cu fertilitatea, dar formele pronunţate pot fi considerate un indicator al sănătăţii şi al unei rate mai ridicate de supravieţuire, spun specialiştii.

Linkuri Sponsorizate

Cum se prepară cel mai bun hencleş, legendara prăjitură a saşilor. Secretele unui desert tradiţional delicios
Cel mai vechi şi cel mai cunoscut desert al saşilor nu lipseşte de pe masă la nicio sărbătoare importantă, fie că vorbim despre Paşte, Crăciun, nunţi sau botezuri. „Adevărul“ vă spune secretele delicioasei prăjituri.

Obiceiuri şi tradiţii în a doua zi de Paşte, în Mărginime: băieţii îşi stropesc alesele cu parfum. Cum îi întâmpină fetele pe cei case se spune că le vor fi ursiţi
În multe din satele Mărginimii Sibiului localnicii păstrează şi astăzi un obicei vechi, despre care se spune că le poate arăta fetelor inclusive cine le va fi ursit.

Noica, Păltinişul şi Securitatea. Ritualul zilnic al filosofului în staţiunea de lângă Sibiu. Vizitele lui „Nae” şi „Noe” - operaţiune de filaj a comuniştilor
Izolat al Păltiniş, unde a ajuns să fie căutat de sute de tineri iubitori de filosofie, Constantin Noica avea să-şi petreacă ultimii şase ani din viaţă în mansarda unei căbănuţe modeste situate într-una dintre cele mai frumoase staţiuni montane ale României. L-au vizitat frecvent Gabiel Liiceanu şi Andrei Pleşu, iar Securitatea l-a supravegheat îndeaproape.

Obiceiuri de Paşte unice în ţară, la Sibiu: tinerii căsătoriţi primesc în cimitir lucruri pentru casă, iar localnicii aduc pe morminte ouă, vin şi cozonac
În satul Rod din judeţul Sibiu localnicii respecă cu sfinţenie obiceiuri vechi de sute de ani, unice în România, obiceiuri care se leagă de cimitirul din sat.

Tainele dansului din buric - de unde vine ritualul tradiţional prin care tinerele ţigănci îşi caută soţi
Admirat şi practicat nu doar de ţigani, dansul din buric are origini vechi şi se practică şi acum după reguli stricte în comunităţile de romi.

VIDEO FOTO Sute de sibieni au mers la Înviere la biserica din Bezded, în Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului
Sute de sibieni au ales şi în acest an să asiste la slujba de Înviere la biserica monument istoric aflată în cel mai mare muzeu în aer liber din România.

Masa de Paşte cu morţii - obiceiuri ciudate al sătenilor din Mărginime în noaptea de Înviere
În multe gospodării din satele Mărginimii Sibiului localnicii păstrează şi acum cu sfinţenie obiceiuri vechi de sute de ani.

Legenda lui Andrei Budac, ultimul haiduc al Transilvaniei. A sfârşit ucis mişeleşte, trădat de un camarad, şi îngropat fără cruce la mormânt
La sfârşit secolului al XIX-lea şi începutul secolului XX, o ceată de haiduci condusă de unul dintre cei mai vestiţi cârţişoreni punea pe jar autorităţile şi aducea bucurie în sufletele ţăranilor simpli.

FOTO Romulus Mailat, criminalul român care a şocat Italia, suflet sensibil după gratii. Desena trandafiri şi trimitea scrisori emoţionante celor de acasă
Proaspăt extrădat în România, după ce în urmă cu câţiva ani a fost condamnat la închisoare pe viaţă în Italia pentru uciderea Giovannei Regiani, Romulus Mailat a trimis familiei cât timp a stat după gratii scrisori emoţionante, în care se adresa fiecărui membru al familiei şi pe care desena trandafiri.

Mărirea şi decăderea faimosului brand de Cisnădie, preferatul lui Nicolae Ceauşescu. De ce a murit fabrica unde s-au făcut covoarele din Casa Poporului
Legendara fabrică de covoare de la Cisnădie, din judeţul Sibiu, unde se făceau covoare exportate apoi în toată lumea şi pentru care în ţară se făceau liste de aşteptare, nu mai are astăzi niciun angajat.

Cele mai bune trucuri ca să arăţi impecabil de Paşte. Ce recomandă specialiştii pentru păr, ochi, buze, sprâncene sau ten obosit
Pentru a arăta impecabil de Paşte e suficient să apelaţi la câteva trucuri simple, dar extrem de eficiente, lucruri care se pot face foarte bine şi acasă, nu doar în saloanele de frumuseţe.

Masa de Paşte cu puţine calorii. Bucate recomandate de Bogdan Roman, sibianul care a făcut senzaţie la Masterchef
Masa de Paşte poate păstra tradiţia şi fără să aibă miile de calorii specifice ospăţurilor copioase de sărbători. Cotletul de miel cu legume verzi şi sos Madeira, supa-cremă de praz cu gust de miel sau checul aperitiv pot fi o alternativă nu doar gustoasă ci şi avantajoasă pentru cei care ţin chiar şi de sărbători la siluetă.