adevarul

 

Ziarul adevarul de azi - adevarul de seara - adevarul online

Ziare romanesti recomandate

Programul TV de Azi

Mutari Internationale

Stiri locale din Adevarul Sibiu

(P) Asigurari RCA - cel mai bun pret

Ziarul Adevarul Sibiu - Ultimele stiri Adevarul Sibiu - 30.04.2017

Finul preşedintelui României, reales în fruntea organizaţiei etnicilor germani din România
Medicul Paul-Jürgen Porr (66 de ani) a fost ales în unanimitate să ocupe în continuare funcţia de preşedinte al Forumului Democrat al Germanilor din România, pe care a preluat-o de la Klaus Iohannis. Acesta din urmă este naşul de cununie al lui Porr.

Alergiile de primăvară: ce afecţiuni poate provoca polenul în lunile mai şi iunie
Cei care odată cu venirea primăverii strănută frecvent, au mâncărimi de nas sau ochi, nas înfundat, tuşesc sec ori descoperă diferite erupţii pe piele sunt îndemnaţi să consulte un alergolog. Acesta le poate prescrie un tratament corect împotriva alergiilor de primăvară.

Medicul Paul Porr, reales în funcţia de preşedinte al Forumului Democrat al Germanilor din România
Medicul Paul Porr a fost reales, cu unanimitate de voturi, în funcţia de preşedinte al Forumului Democrat al Germanilor din România (FDGR), funcţie pe care a preluat-o în martie 2013 de la şeful statului, Klaus Iohannis. Porr are un mandat de patru ani.

Sibiu: O femeie şi fiul ei de 13 ani, răniţi după ce trei maşini s-au ciocnit în apropierea unei pieţe agroalimentare
O femeie şi fiul ei de 13 ani au fost răniţi, sâmbătă, după ce trei maşini s-au ciocnit într-o intersecţie din municipiul Sibiu, aflată în apropierea unei pieţe agroalimentare. Accidentul s-ar fi produs din cauza neacordării de prioritate, traficul în zonă fiind momentan îngreunat.

Cum să-ţi pregăteşti bicicleta „înţepenită“ pentru drumurile de vară. Principalele probleme care apar după „hibernare“
Venirea sezonului cald determină tot mai mulţi români să folosească mult mai des bicicletele în deplasările către serviciu sau plimbări. După ce au stat câteva luni nefolosite pe perioada iernii, bicicletele au nevoie de minime lucrări de întreţinere, arată tehnicienii din domeniu.

România lucrului prost făcut. Piaţa din Sibiu care a costat milioane, dar e folosită ca depozit: „În locul ţăranilor am avut chinezi“
Aproximativ două milioane de lei au plătit sibienii pentru construirea unei pieţe agroalimentare într-unul din cartierele oraşului. Investiţia a fost rezultatul unor negocieri politice între social-democraţi şi primarul Sibiului din acea vreme, Klaus Iohannis. Negocieri din care a rezultat o piaţă care acum e depozit de scule.

A trecut ursul. Poliţia sibiană şi-a primit înapoi şeful mutat în urma împuşcării unui urs în oraş
Comisarul-şef Tiberiu Ivancea a revenit la conducerea Inspectoratului Judeţean de Poliţie Sibiu, de unde a fost detaşat în octombrie anul trecut, după ce un urs care a ajuns în municipiul Sibiu a sfârşit împuşcat.

Izolaţii de la marginea Sibiului: „Avem nevoie de lucruri elementare pentru secolul în care trăim“
Pe o păşune de aproximativ 80 de ha aflată la marginea municipiului Sibiu, dar pe teritoriul administrativ al oraşului Cisnădie, în ultimii ani s-a construit un cartier în care deja locuiesc câteva mii de oameni. Alte mii sunt aşteptate să se mute, deşi în Cartierul Arhitecţilor se circulă prin noroaie, pe întuneric, nu există magazine, creşe, iar traficul spre Sibiu a devenit infernal la orele de vârf: durează şi o oră să intri în oraş.

Hotărâre judecătorească: Chiriaşii din casa pierdută de Iohannis în centrul Sibiului îşi pot reintabula locuinţele
Judecătorii Curţii de Apel Alba Iulia au respins recursul formulat de Rodica Baştea, asociata preşedintelui României, Klaus Iohannis, împotriva unei sentinţe a Tribunalului Sibiu, care a permis foştilor chiriaşi din imobilul din centrul Sibiului să redevină proprietari tabulari în respectiva casă.

Cei 1.100 de credincioşi care deţin recordul la atragerea de fonduri europene în România
Primul contract pe care România l-a semnat în cadrul Programului Operaţional Regional în actualul exerciţiu bugetar european valorează 22 de milioane de lei şi are drept beneficiar Parohia Evanghelică C.A. din Sibiu, parohie care mai numără 1.100 de credincioşi.

Cum se prăbuşeşte sistemul de colectare ecologică a gunoiului în România. „Aici nu e vorba de rezistat, ci cât de mult ne mai permitem să mergem în pierdere“
Pregătite din fondurile nerambursabile alocate României în exerciţiul bugetar european anterior, sistemele de management integrat al deşeurilor puse în funcţiune la nivel de judeţe dau rateuri. La Bistriţa, sistemul a clacat de anul trecut, la Bacău tocmai a fost notificată rezilierea contractului de colectare şi transport, iar Sibiul se pregăteşte de acelaşi destin.

Efectele valului de ninsoare din aprilie pentru pomiculturi: „pagubele sunt totale“
Cu pomii înfloriţi acoperiţi de două zile cu zăpadă, pomicultorii din Sibiu se declară deznădăjduiţi. La minus două grade, orice floare de pom este compromisă, iar pentru noaptea dintre vineri şi sâmbătă minimele anunţate sunt de minus cinci grade Celsius.

Sibiu: din 38 de sirene de alarmare publică, cinci s-au defectat în timpul exerciţiului. Alte două erau deja stricate
Locuitorii din două cartiere ale municipiului Sibiu n-au avut cum să mai audă sirenele în cursul dimineţii de joi, când a fost programat exerciţiul de alarmare publică în cadrul unei campanii organizată la nivel naţional.

Şefa Resurselor Umane din Poliţia sibiană, cercetată pentru 80.000 de lei încasaţi pentru lupta împotriva corupţiei
Procurorii sibieni au fost sesizaţi de către Inspectoratul Judeţean de Poliţie Sibiu să verifice dacă e de domeniul penal sporul de 30% la salariu pe care şefa Serviciului Resurse umane şi l-a acordat în ultimii opt ani.

Cum se circulă în sensurile giratorii? Noile standarde pentru marcajele rutiere ar trebui să ajute şoferii
Înmulţirea intersecţiilor de tip giraţie cu mai multe benzi de circulaţie în oraşele României a creat cel puţin discuţii aprinse pe tema regulilor care trebuie respectate în astfel de intersecţii. Noile standarde româneşti în materie de marcaj rutier ar trebui să mai detensioneze discuţiile.