adevarul

 

Ziarul adevarul - adevarul de seara - adevarul online

emag evomag ecco tinar fashionup otter matar

(P) Asigurari RCA - cel mai bun pret *** Haine online


Ziarul Adevarul Sibiu - Ultimele stiri Adevarul Sibiu - 22.05.2015

Calfa călătoare care s-a îndrăgostit de România şi a rămas aici: un german cucerit de plaiurile noastre şi-a făcut un atelier de dogărie în satul sibian Richiş
Germanul Christian Rummel (30 de ani) s-a mutat în România în 2010, după ce a ajuns pentru prima dată aici în 2007, în cadrul unui program pentru calfele călătoare. Cucerit de farmecul tradiţiilor locale, şi-a întemeiat o familie şi trăieşte în satul sibian Richiş, unde a repornit atelierul de dogărie.

Şapte moduri prin care să te faci de râs în România. Ce li se recomandă străinilor să evite dacă ajung în ţara noastră
Un portal de turism le recomandă străinilor şapte lucruri pe care trebuie să le evite dacă nu vor să se facă de râs atunci când ajung în România.

Secretele din „inima Sibiului“. Piaţa Mare, de la locul unde infractorii erau decapitaţi sau spânzuraţi la kilometrul zero al Capitalei Culturale Europene
Cel mai cunoscut loc al Sibiului a fost, de-a lungul istoriei, târg, loc unde se făceau decapitări, parc sau loc deschis traficului rutier, iar astăzi este considerat kilometrul zero al Sibiului şi locul unde au loc cele mai importante evenimente din oraş.

Linkuri Sponsorizate

Arena Platoş devine parc de distracţii pe perioada verii
După o investiţie considerabilă şi cinci ani de zile în care Arena Platoş Păltiniş a devenit un reper în sporturile de iarnă din România, complexul de ski şi snowboard avansează înspre un parc de distracţii complet în timpul verii.

Secretele Turnului Trompeţilor din Mediaş, aflat în top 12 al celor mai înclinate turnuri din lume. Legenda spune că ar fi fost strâmbat de Dumnezeu
Turnul Trompeţilor din Mediaş, judeţul Sibiu, are o deviaţie pe axă de 2,28 metri, înscriindu-se între primele 12 construcţii de acest gen din lume.

Povestea lui Hermann Oberth, sibianul care a revoluţionat navigaţia spaţială. A fost primul om din lume care a gândit proiectul rachetelor moderne de acum
Savantul transilvănean născut la Sibiu a rămas cunoscut în istorie drept părintele navigaţiei spaţiale, cercetările sale în domeniu fiind recunoscute şi apreciate în întreaga lume.

VIDEO FOTO O mireasă a plecat de la propria nuntă pentru a lua parte la protestul de la Sibiu împotriva defrişărilor
Aproximativ 100 de persoane au participat la protestul care a avut loc între orele 16:00 şi 18:00 în centrul Sibiului.

Sibianul Ieronim Budac, locotenentul lui Al Capone: cum a ajuns în Mississippi cu un camion cu alcool de contrabandă, fugind de poliţie
Cârţişoreanul rămas şi azi o legendă a avut o viaţă plină de peripeţii în America. Cu banii strânşi a dezvoltat acasă afaceri bănoase şi a fost primar în satul lui timp de patru mandate.

Tăierile de păduri scot din nou sibienii în stradă. Între 300 şi 500 de oameni sunt aşteptaţi la protestul de sâmbătă
Sibienii vor protesta din nou la sfârşitul acestei săptămâni vizavi de tăierile de păduri. Protestul va avea loc sâmbătă în centrul oraşului.

Picnic uriaş în centrul Sibiului, la cea de-a cincea ediţie a Festivalului Huet.Urban
Cea mai veche piaţă medievală a Sibiului, Piaţa Huet, revine din nou la viaţă, pentru două zile, în cadrul celei de-a cincea ediţii a Festivalului Huet.Urban.

Ilie Carabulea se întoarce după gratii. Este a treia oară când omul de afaceri este încarcerat în dosarul Carpatica Asig
Omul de afaceri Ilie Carabulea se întoarce în spatele gratiilor, fiind încarcerat pentru a treia oară de când a izbucnit scandalul Carpatica Asig.

Povestea delicioaselor sarmale: ce conţinea reţeta lor acum 120 de ani şi cum s-a ajuns de acolo la gustoasele variante cu urdă sau stafide
Deliciosul preparat are origini turceşti, dar a ajuns să fie pregătit în foarte multe ţări. Chiar dacă pare un fel de mâncare banal, sarmaua poate fi pregătită în moduri din cele mai diferite.

Delicii din bucătăria tradiţională săsească: secretele preparării celui mai bun brock, a ciorbei de sfeclă galbenă sau a gustoasei supe de chimen
Preparatele tradiţionale ale saşilor sunt extrem de savuroase, iar reţetele nu sunt deloc greu de pregătit. Rose Marie Muller, din localitatea sibiană Alţâna, a dezvlăuit pentru „Adevărul“ reţetele câtorva preparate săseşti delicioase.

FOTO VIDEO Accident cumplit urmat de incendiu pe DN14: Un bărbat şi soţia lui au murit, 4 persoane, printre care şi un copil, sunt grav rănite
Două persoane au murit duminică dimineaţa într-un accident de circulaţie produs pe drumul naţional 14, în judeţul Sibiu, la ieşire din localitatea Şura Mare.

FOTO VIDEO Aproximativ 400 de sibieni au ieşit în stradă pentru a milita pentru protejarea pădurilor: „Nu tăiaţi copacii, se răzbună dacii”
Două ore a durat protestul care a strâns aproximativ 400 de persoane în centrul Sibiului. Oamenii spun că au ieşit în stradă pentru că îşi doresc să trăiască „într-o planetă vie”.