adevarul

 

Ziarul adevarul de azi - adevarul de seara - adevarul online

Ziare romanesti recomandate

Programul TV de Azi

Mutari Internationale

Stiri locale din Adevarul Sibiu

(P) Asigurari RCA - cel mai bun pret

Ziarul Adevarul Sibiu - Ultimele stiri Adevarul Sibiu - 28.09.2016

Spovedania cu ochii în lacrimi a lui Valentin Gligor, colegul de celulă al lui Nicolae Steinhardt: „Nu mi-am putut imagina că Iliescu o să ajungă la putere“
Sibianul Valentin Gligor (80 de ani) a trecut prin două închisori comuniste, Fortul 13 Jilava şi Gherla, şi prin lagărul de muncă forţată de la Luciu-Giurgeni. Printre toate aceste momente dramatice a existat şi o mare bucurie: la Jilava, a fost coleg de celulă cu Nicolae Steinhardt, de care l-a legat apoi o prietenie de o viaţă.

Ce şanse sunt să fie prins acum un criminal din anii 90. Cum s-au schimbat tehnicile de investigare în dosare cu autor necunoscut
Chiar dacă mulţi sunt sceptici, specialiştii spun că sunt în continuare şanse să fie identificaţi autorii unor infracţiuni cu violenţă comise în anii `90, spre exemplu. Tehnologia modernă şi bazele de date complexe pot duce la rezultate la care nimeni nu ar fi sperat în anii de după Revoluţie.

Reacţia dură a unor poliţişti, după votul din Parlament în cazul Oprea: „Este un afront adus fiecărui poliţist activ şi societăţii în ansamblul ei”
Într-o petiţie adresată Preşedintelui României şi Guvernului României, reprezentanţii Sindicatului Poliţiştilor ”Diamantul” cer revizuirea COnstituţiei, astfel încât să nu mai fie nevoie de încuviinţarea Parlamentului sau a Preşedinţiei pentru începerea urmăririi penale în cazul senatorilor, deputaţilor şi miniştrilor.

Vladimir Beliş, preşedintele Societăţii de Medicină Legală, explică rolul testelor ADN în Criminalistică. Cazuri celebre de omor rezolvate în România
Profesorul universitar doctor Vladimir Beliş, preşedintele Societăţii de Medicină Legală din România şi membru de onoare al Academiei Române, explică, într-un interviu acordat cotidianului „Adevărul”, cum au ajuns să se facă expertize ADN în România, cât de importante sunt în soluţionarea dosarelor penale în care avem, iniţial, autor necunoscut şi ce cazuri din dosare celebre au fost rezolvate pe baza acestor teste.

Ofiţer de la Crimă Organizată Sibiu, condamnat la închisoare cu executare după ce a sprijinit cea mai mare grupare de traficanţi de etnobotanice din oraş
Subcomisarul Alexandru Tancou, fost ofiţer în cadrul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate (SCCO) Sibiu, a făcut închisoare cu executare după ce a fost acuzat de procurori că ar fi sprijinit gruparea de traficanţi de etnobotanice a lui “Adi Foto”, cea mai mare de acest gen destructurată la Sibiu.

VIDEO „Asistăm la o acaparare a conducerii Poliţiei de către corupţi şi incompetenţi“. Mărturii exclusive din sistemul MAI
Emil Păscuţ, liderul Sindicatului Poliţiştilor din România „Diamantul“, vorbeşte deschis, într-un interviu acordat cotidianului „Adevărul“, despre problemele din Poliţia Română mai mult sau mai puţin cunoscute, de la cadrul legislativ la problemele de logistică şi cele care ţin de pregătirea personalului.

Lecţia de viaţă a unui adolescent din Sibiu: abandonat de mamă, crescut de o familie cu suflet mare, a devenit olimpic la şah
Emanuel Chivoiu (15 ani), din oraşul Mediaş, judeţul Sibiu, a fost părăsit de mamă când avea doar 6 luni. Familia Cristian, care l-a luat în plasament, i-a devenit însă una adevărată şi l-a încurajat să-şi urmeze pasiunea pentru şah şi să atingă performanţa în acest sport al minţii.

Ce spun cititorii „Adevărul“ despre ţara infractorilor invizibili. „Nepăsarea, complicitatea, lipsa de profesionalism fac din România un rai al infractorilor“
Campania iniţiată de cotidianul „Adevărul“, despre „România infractorilor necunoscuţi“, pornită de la informaţia statistica potrivit căreia există 600.000 de dosare penale nerezolvate, a stârnit reacţii vii din partea cititorilor.

CAMPANIE „Adevărul” - România infractorilor necunoscuţi: 600.000 de dosare de crime, violuri şi furturi, ascunse în sertarele Sistemului
Ziarul „Adevărul” demarează, astăzi, Campania „România infractorilor necunoscuţi”, prin care vă vom prezenta, în fiecare zi, pe larg, cum a ajuns ţara noastră să înregistreze 600.000 de dosare penale nerezolvate de oamenii legii.

Un nou scandal la IPJ Sibiu. Procurorii fac cercetări pentru dare şi luare de mită, abuz în serviciu şi fals în înscrisuri
Un nou scandal zguduie Inspectoratul de Poliţie al judeţului Sibiu. Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu fac cercetări într-un nou dosar, în care mai multe persoane sunt suspectate de săvârşirea unor infracţiuni.

O femeie urmărită internaţional pentru comiterea de furturi în Germania a fost prinsă de poliţişti la Sibiu
O femeie de 27 de ani, urmărită internaţional pentru că a comis mai multe furturi în Germania şi a provocat un prejudiciu de peste 41.000 de euro, a fost prinsă de poliţişti în municipiul Sibiu, ulterior ea fiind arestată preventiv.

Cine este românul înregistrat cu 35.000 de euro lunar pentru creşterea copilului. „Urma să facem prima plată în august“
Un sibian care desfăşoară afaceri în domeniul agriculturii urma să primească lunar o indemnizaţie de 35.000 de euro pentru creşterea copilului. Autorităţile au suspendat temporar plata.

Cum se prepară cea mai bună fasole cu ciolan. Recomandarea unui bucătar care a făcut senzaţie la Masterchef
Delicioasa fasole cu ciolan, unul din cele mai populare preparate româneşti, se poate face după reţeta clasică, sau poate fi “îmbogăţită” şi cu alte ingrediente cum sunt smântâna şi tarhonul.

Lisabona, farmecul unic al unui oraş ca-n poveşti. Ce trebuie vizitat într-una dintre cele mai frumoase capitale ale Europei
A doua cea mai veche capitală a Europei, după Atena, Lisabona şi-a păstrat nealterat farmecul timpurilor de demult, o frumuseţe caldă şi simplă la care-ţi vei dori cu siguranţă să te reîntorci.

Top 10 bancuri cu profesori. Ştiţi care e viitorul pentru „eu casc“?
La fel ca şi alte categorii profesionale, profesorii au constituit întotdeauna ţinta a numeroase bancuri. Iată câteva dintre cele mai reuşite astfel de glume.