adevarul

 

Ziarul adevarul - adevarul de seara - adevarul online

emag evomag ecco tinar fashionup otter matar

(P) Asigurari RCA - cel mai bun pret *** Haine online


Ziarul Adevarul Sibiu - Ultimele stiri Adevarul Sibiu - 27.08.2015

Pâinea secuiască de 7 milioane de euro, apreciată şi de prinţul Charles
O mică afacere de familie s-a transformat, la Sfântu Gheorghe (Covasna), într-un businesss de succes, extins şi dincolo de graniţele ţării.

Povestea ultimilor landleri, germanii deportaţi în România pentru că au refuzat să accepte religia catolică
Landlerii au ajuns în zonă Sibiului începând cu 1737, după ce au refuzat să treacă la religia catolică impusă în Austro-Ungaria. Astăzi, doar câteva zeci de landleri mai trăiesc în zona Sibiului.

Mesajul unei doctoriţe care a părăsit sistemul medical românesc pentru Anglia: „Nu e nicio plăcere să lucrezi pe bani puţini, nerespectat, hăituit, hulit”
Ioana Iftimie Năstase, o doctoriţă din România care lucrează în Marea Britanie, a publicat pe pagina personală de Facebook un mesaj dur despre sistemul de sănătate românesc şi despre motivele care îi determină pe tinerii medici să aleagă să profeseze în afara ţării.

Linkuri Sponsorizate

Vrăjitorul gherghefului: un băiat de doar 10 ani din Sibiu este cel mai priceput mic meşteşugar şi ştie secretele ţesutului
La doar 10 ani, Silviu Gâţă, din localitatea sibiană Sălişte, ţese adevărate minunăţii la un gherghef vechi de 100 de ani, care i-a aparţinut bunicii. Anul acesta, Silviu a câştigat pentru a cincea oară consecutiv Olimpiada Naţională a Micilor Meşteşugari.

20 de expresii pe care le folosesc românii când sunt supăraţi
Un cunoscut portal internaţional de turism prezintă un top al celor mai cunoscute expresii pe care românii le folosesc atunci când sunt supăraţi.

Diferenţele dintre saşi şi şvabi. Etnicii germani au ajuns pe teritoriul actual al României la diferenţă de cinci secole unii de alţii şi vorbesc dialecte diferite
Perioadele de timp diferite în care au ajuns pe actualul teritoriu al României, religia, dar şi dialectul vorbit sunt doar câteva din aspectele care îi diferenţiază pe saşi şi pe şvabi, şi unii, şi alţii membri ai comunităţii de etnici germani din ţara noastră.

Care este, de fapt, originea expresiei „Cât ai zice peşte“. Inventarul zicerilor româneşti inspirate din viaţa pescărească
Expresia „cât ai zice peşte” este des întâlnită în limbajul de fiecare zi şi înseamnă „imediat”, iar cuvântul „peşte” se regăseşte în mai multe sintagme din limba română.

Codrin Tocuţ, studentul la Medicină cu scrisoarea dură pentru statul român: „Mă pregătesc să plec din ţară, dar cu speranţa că niciodată nu va fi nevoie“
Scrisoarea publicată de Codrin Tocuţ pe un blog al studenţilor la Medicină a stârnit reacţii aprinse în spaţiul public. Tânărul care a avut curajul să vorbească public despre problemele din sistemul românesc de sănătate este  un student foarte bun şi este convins că doar prin promovarea adevăratelor valori lucrurile se pot schimba în România.

Pericolele din brânza vândută pe marginea drumului, în plină caniculă. Ce riscăm dacă mâncăm produsele ţinute în soarele fierbinte - explicaţia medicilor
Chiar dacă mercurul din termometre ajunge şi la 40 de grade, comercianţii de brânzeturi sunt nelipsiţi de pe marginea şoselelor. Consumarea produselor lactate ţinute în astfel de condiţii poate avea efecte din cele mai neplăcute, după cum avertizează specialiştii.

Scrisoarea dură a unui student român la Medicină, în Germania, către stat: „Văd că pretenţiile îţi cresc. Tu crezi că eu o să suport să lucrez într-o cocină de spital?”
Codrin Tocuţ, un tânăr român care studiază medicina în Germania, a publicat pe blog o scrisoare deschisă către statul român în care vorbeşte deschis despre problemele din sistemul de sănătate românesc şi motivele care îi determină pe cei ca el să aleagă să profeseze în afara ţării.

Cei mai buni papanaşi ardeleneşti. Reţeta unică a lui Bogdan Roman, sibianul care a făcut senzaţie la Masterchef
Spre deosebire de papanaşii din zona Moldovei, care se prăjesc în ulei, papanaşii ardeleneşti sunt fierţi şi pot fi serviţi simpli sau în diferite combinaţii. “Adevărul” vă prezintă reţeta deliciosului preparat.

Toxiinfecţie alimentară la o pensiune din staţiunea Păltiniş. Doisprezece turişti au fost duşi la Spitalul Judeţean din Sibiu
Doisprezece turişti cazaţi la o pensiune din staţiunea Păltiniş au ajuns sâmbătă la Urgenţe, la Spitalul Judeţean din Sibiu. Printre ei se numără şi doi copii.

Poveste de dragoste ca-n filme: un neamţ şi o suedeză s-au îndrăgostit şi s-au mutat într-un sat pitoresc din Ardeal
Germanul Albrecht Köllner şi suedeza Johanna Köllner au ajuns în România cu proiecte diferite. S-au cunoscut aici, s-au îndrăgostit şi şi-au dat seama că împărtăşesc acelaşi vis, acela de a trăi frumos şi sănătos într-un peisaj de poveste, undeva în Ardeal. Aşa că au renunţat la vieţile lor din Germania şi Suedia şi s-au mutat la Şomartin, judeţul Sibiu, într-o casă veche de 200 de ani.

VIDEO FOTO Dansatori populari din şapte ţări au făcut spectacol în centrul Sibiului. O paradă impresionantă a deschis Festivalul Cântecele Munţilor
Dansatori din şapte ţări au oferit vineri un spectacol impresionat pe pietonala Nicolae Bălcescu din centrul Sibiului.

Medicul Alina Cătană este noul coordonator al Programului Naţional de Oncologie la Sibiu. Fostul coordonator şi-a dat demisia după percheziţiile DNA
Medicul Alina Cătană este noul coordonator al Programului Naţional de Oncologie la Sibiu. Numirea a fost făcută după ce fostul medic coordonator, Valeria Văleanu, a demisionat în urma percheziţiilor DNA într-un dosar de corupţie.