adevarul

 

Ziarul adevarul - adevarul de seara - adevarul online

emag evomag ecco tinar fashionup otter matar

(P) Asigurari RCA - cel mai bun pret *** Haine online


Ziarul Adevarul Sibiu - Ultimele stiri Adevarul Sibiu - 28.03.2015

Cum a devenit „cool“ un meşteşug pe cale de dispariţie. Şcoala de ţesut unde se predă ştafeta tradiţiei
Aproximativ 100 de copii din localităţile sibiene Avrig şi Scoreiu învaţă să ţeasă, să împletească sau să brodeze sub îndrumarea Rodicăi Ispas, profesoara care le predă micuţilor arta ţesutului de aproape 30 de ani. „Adevărul“ vă spune povestea tinerilor pasionaţi de un meşteşug pe cale de dispariţie.

Scena principală a Festivalului ARTmania revine în Piaţa Mare
Festivalul ARTmania atrage în fiecare an mii de turişti la Sibiu iar la aniversarea a zece ediţii principalele concerte internaţionale vor avea loc în Piaţa Mare, cu acces gratuit, în zilele de vineri şi sâmbătă, 31 iulie şi 1 august 2015.

VIDEO FOTO Protest la Sibiu faţă de superimunitatea parlamentară: „Şova, nu uita / Mirul nu te va scăpa!”, „Parlament de hoţi, ne-aţi furat pe toţi!”
Votul din Parlament în cazul lui Dan Şova i-a scos şi pe sibieni în stradă. Câteva sute de persoane şi-au anunţat prezenţa pe Facebook la evenimentul programat pentru ora 18:00, în Piaţa Mare din oraş.

Linkuri Sponsorizate

De ce ni se „zbate ochiul” - explicaţiile doctorilor le contrazic pe cele din popor. Chiar crezi că dacă se zbate ochiul drept e semn bun, iar stângul îţi aduce supărare?
„Zbaterea ochiului” are explicaţii ştiinţifice, spun specialiştii. Mulţi români, însă, văd în asta un semn, potrivit credinţelor populare păstrate din generaţie în generaţie.

FOTO Cea mai frumoasă pensiune din România, Castelul de lut din Valea Zânelor – construcţia de poveste făcută doar din materiale naturale
O pensiune din localitatea Porumbacu de Sus, judeţul Sibiu, poate concura fără probleme pentru titlul de cea mai frumoasă din România. Este construită doar din materiale naturale, iar zona aleasă este una de poveste.

Ce simbolizează, de fapt, salbele ţigăneşti? Unde îşi fac ţiganii bănuţii de aur şi câte monede se pun în salba unei fete considerată o „partidă bună”
Vestitele salbe ţigăneşti au origini româneşti, spun reprezentanţii romilor, însă în jurul lor au ajuns să se construiască, în timp, adevărate poveşti de viaţă. Fetele de măritat, de exemplu, pot intra într-o familie bună doar dacă au o salbă corespunzătoare.

Istoria controversată a salamului de Sibiu. De ce costa cât 24 de kilograme de zahăr şi cum a salvat Nicu Ceauşescu producţia salamului „de lux” de la Mediaş
Vestitul salam de Sibiu era considerat, în comunism, unul dintre produsele de lux din România. Producţia mergea în cea mai mare parte la export. „Adevărul“ vă spune povestea gustosului salam.

Ruben Hanţ, copilul minune de la „Românii au talent“ care a învăţat să cânte singur la chitară. Vrea să câştige concursul pentru a-şi ajuta sora
Felul în care ţine chitara, culcată în braţe, dar şi modul absolut emoţinant în care a interpretat la chitară şi apoi şi vocal melodia celor de la Voltaj, ”Lumea-i a mea” i-au adus lui Ruben la Românii au talent nu doar aprecierea juriului, care l-a trimis în etapa următoare cu 4 de DA, ci mai ales admiraţia spectatorilor, care l-au aplaudat minute în şir.

Campionii din pivniţă. Cel mai frumos vis pentru doi copii care trăiesc într-un beci: „O casă mică, multă ciocolată, stafide şi un TIR de jucărie, dacă se poate“
Andrei (6 ani) şi Andrada (8 ani) locuiesc cu mama lor în pivniţa unei case din Sibiu. Condiţiile extrem de modeste în care trăiesc nu-i demoralizează, dimpotrivă: amândoi fac sport de performanţă şi au rezultate bune la şcoală.

FOTO Zece locuri unice din cel mai mare muzeu în aer liber din România, Muzeul ASTRA din Sibiu: moara cu pânze de la Curcani, fântâna cu hecnă din Prahova
Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului îşi aşteaptă vizitatorii să descopere monumente unice, printre care o instalaţie unicat în România în ceea ce priveşte tehnica de extracţie a apei, o gospodărie de prelucrare a chihlimbarului, meşteşug extreme de rar, dar şi singura moară cu pânze din România.

VIDEO Ce spune un tânăr american despre mâncarea românească. Cum s-a îndrăgostit de sarmale, de ciorbele cu borş şi de prăjiturile cu esenţă de rom
Un tânăr misionar american şi-a povestit experienţele avute cu preparatele tradiţionale româneşti, de la sarmale, supe sau ciorbe, până la piftie sau prăjiturile preparate la noi în ţară.

Şapte dintre inculpaţii din dosarul fraudelor informatice au fost arestaţi preventiv. Ofiţerul de poliţie şi alţi patru inculpaţi au primit arest la domiciliu
Şapte dintre inculpaţii din dosarul fraudelor informatice de la Sibiu au fost arestaţi preventiv, în noaptea de vineri spre sâmbătă, şi alţi cinci, printre care şi un ofiţer de poliţie, au primit arest la domiciliu.

Impresiile unui tânăr brazilian despre România – 60 de lucruri pe care le-a învăţat despre ţara noastră
Fernando Castilho Cintra, un tânăr Brazilian, şi-a publicat pe pagina dintr-o reţea de socializare impresiile sale despre România şi despre români.

VIDEO Reţea specializată în infracţiuni informatice, destructurată la Sibiu. Un poliţist i-a sprijinit pe infractori, iar prejudiciul este de 850.000 de dolari
20 de percheziţii au avut loc în Sibiu, Vâlcea, Braşov şi Bucureşti, 33 de persoane fiind duse la DIICOT, Biroul Teritorial Sibiu, pentru audieri.

O femeie de 35 de ani a ajuns la spitalul din Sibiu după ce a consumat substanţe etnobotanice
O femeie în vârstă de 35 de ani a ajuns la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu după ce a consumat substanţe etnobotanice.