adevarul

 

Ziarul adevarul de azi - adevarul de seara - adevarul online

Ziare romanesti recomandate

Programul TV de Azi

Mutari Internationale

Stiri locale din Adevarul Sibiu

(P) Asigurari RCA - cel mai bun pret

Ziarul Adevarul Sibiu - Ultimele stiri Adevarul Sibiu - 20.10.2017

Cum s-au coalizat cei mai activi luptători împotriva Ordonanţei 13, după nouă luni de la protestele #rezist. „Creăm un spaţiu Schengen al grupurilor civice“
Oamenii care au participat la protestele împotriva Ordonanţei 13 vor, după nouă luni de la evenimente, să creeze un soi de federalizare a celor mai importante organizaţii civice din România, organizaţii legate într-un fel sau altul de fenomenul #rezist. Li s-au alăturat în acest demers şi organizaţii precum Platforma România 100, a lui Dacian Cioloş, sau Vedem Just, iniţiativă a judecătorului Cristi Dănileţ.

Topul celor mai frecvente ne-urgenţe pentru care românii sună la 112. Cât de des se pune întrebarea „Ştiţi cumva cât e ora?“
Cu ocazia primei nopţi în care nimeni nu a cerut ajutorul lor prin intermediul 112, poliţiştii sibieni au întocmit o listă cu apelurile care, de fapt, n-au nicio legătură cu vreo situaţie care ar putea fi caracterizată drept una „urgentă“.

Românul intervievat de Morgan Freeman pentru un documentar care va fi difuzat pe National Geographic: „L-a interesat cum am putut învăţa ce este iubirea“
Celebrul actor american Morgan Freeman a realizat un interviu cu Izidor Ruckel (37 de ani), un tânăr român care a crescut în orfelinatele comuniste şi a fost adoptat la vârsta de 11 ani de către o familie de cetăţeni din SUA.

De ce refuză românii să se protejeze de potenţiale dezastre naturale. „Peste 80% dintre locuinţele din ţară sunt în acest moment neasigurate“
La Sibiu, a fost organizat vineri, 13 octombrie, primul eveniment dintr-o serie de 20 programate în toată România, conceput de autorităţi şi operatorii din domeniul asigurărilor cu rolul de a răspândi informaţii despre importanţa încheierii unei poliţe de asigurare împotriva dezastrelor naturale. Nimeni nu s-a prezentat la dezbatere.

Care sunt primele arme folosite vreodată pe actualul teritoriu al României. Puşca al cărei fitil ardea cu „uluitoarea“ viteză de 30 de centimetri pe oră
Amenajat ca urmare a donaţiilor lăsate de August von Spiess, maistru de vânătoare al Casei Regale a României, Muzeul de vânătoare din Sibiu include peste 1.500 de piese care surprind evoluţia armelor pe teritoriul ţării noastre, inclusiv trecerea de la puştile cu fitil la cele cu cremene.

Motivarea excluderii definitive a lui Pomohaci din preoţie: „A întreţinut un scandal mediatic fără precendent“
Cristian Pomohaci a fost caterisit, în primă fază, pentru abateri morale de la canoanele bisericeşti. În urma apelului formulat de fostul preot, reprezentanţii Mitropoliei Ardealului au mai identificat trei mari abateri, pentru care Pomohaci a fost exclus din rândurile preoţimii definitiv şi irevocabil.

Pădurile din jurul Sibiului, primele din ţară în care accesul „enduriştilor“ este interzis
Tot mai des indicaţi drept cauză a distrugerii potecilor de munte, dar şi de creare de disconfort pentru crescătorii de animale, pasionaţii de hard-enduro vor fi amendaţi cu până la 500 de lei, dacă se abat de la traseele pe care le mai este permisă circulaţia în Răşinari, satul de la poalele munţilor Cindrel şi în vecinătatea oraşului Sibiu.

Un parlamentar PSD, fost preşedinte de organizaţie, a demisionat din partid. Foştii colegi: „Gest de trădare, datorează scuze, nu a fost capabil“
La nici un an de când a fost ales deputat, Ovidiu Sittlerli a decis să părăsească partidul pe ale cărui liste a fost propulsat în Parlament. Deputatul nu îşi motivează gestul, dar foştii lui colegi de partid nu îi iartă gestul şi îi reproşează că, oricum, nu a avut rezultate.

Schimbări în administraţia din Sibiu
În locul prefectului a fost decisă aducerea unei secretare de comună, iar pe postul de inspector şcolar general a fost numită o profesoară de educaţie fizică a unei şcoli generale dintr-un sat. Iar concursurile organizate pentru alte posturi sunt câştigate tot de apropiaţi de partid. Se întâmplă în ultimele zile, în judeţul Sibiu şi implică toate partidele reprezentative.

Circulaţie oprită temporar pe Transfăgărăşan, între Bâlea Lac şi Bâlea Cascadă, din cauza viscolului şi ceţii
Circulaţia rutieră pe Drumul Naţional 7 C – Transfăgărăşan este întreruptă, luni, pentru toate categoriile de autovehicule între Bâlea Lac şi Bâlea Cascadă ca urmare a vizibilităţii reduse provocate de viscol şi de ceaţă, anunţă Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR). De asemenea, pe sectorul respectiv de drum există pericol de producere a avalanşelor.

VIDEO Poliţistul trimis 5 ani în puşcărie pentru că a împuşcat un scandalagiu. Încarcerat în martie 2016, încearcă pe toate căile să se reabiliteze juridic
Bogdan Gheorghe Grigoraş a fost încarcerat în martie 2016, după o condamnare la 5 ani de închisoare pentru omor calificat. A împuşcat mortal un scandalagiu care l-a ameninţat, înjurat şi lovit. De atunci, încearcă să se reabiliteze, folosind toate căile juridice posibile.

Secretele Brânzei de Sibiu, dezvăluite de Ghiţă Ciobanul: „Dacă la 7 dimineaţa îi dai cheag, la ora 2 e gata“
Un grup de iniţiativă format din mai mulţi ciobani din zona munţilor Mărginimii Sibiului a demarat proiectul certificării la nivel european a produsului „Telemeaua de Sibiu“. Gheorghe Dănuleţiu, cunoscut mai ales sub numele de Ghiţă Ciobanul, a dezvăluit câteva din caracteristicile care dau specificul brânzei de Sibiu.

INTERVIU Cu ce s-a ales primarul care a mers pe jos 327 de kilometri până la Bucureşti în semn de protest: „Un sfert de kilogram de monede“
Tudor Mihalache, primarul oraşului Copşa Mică, a devenit cunoscut în toată ţara după ce, în semn de protest faţă de finanţarea proiectului de apă şi canal din oraşul său, a mers pe jos până în Capitală. Acolo a depus noi memorii şi a aşteptat pe holuri, fără a fi primit de niciun ministru. Într-un interviu pentru „Adevărul“, primarul descrie principalele câştiguri ale protestului prin care nu a vrut nici circ, nici scandal.

Decizie finală, fără drept de recurs, în cazul Pomohaci: „Sarcina preoţiei este prea greu de purtat pentru Cristian Dorin Pomohaci“
La doar o zi de la ultima înfăţişare în faţa judecăţii bisericeşti, Consistoriul Mitropolitan de la Sibiu a decis, fără drept de recurs, că pentru Cristian Pomohaci exigenţele vieţii preoţeşti sunt dificil de îndeplinit, iar haina clericală este prea grea pentru umerii celui care, dacă doreşte, poate rămâne cântăreţ.