adevarul

 

Ziarul adevarul de azi - adevarul de seara - adevarul online

Ziare romanesti recomandate

Programul TV de Azi

Stiri locale din Adevarul Sibiu

(P) Asigurari RCA - cel mai bun pret

Ziarul Adevarul Sibiu - Ultimele stiri Adevarul Sibiu - 19.08.2018

Prietenii berzelor. Cum salvează o familie sute de vieţuitoare cu resurse minime: „Păsările nu ştiu dacă ai sau nu bani în cont“
În localitatea Cristian din judeţul Sibiu sunt salvate în fiecare an câte 40 de berze de la pieire şi zece alte specii de animale şi păsări. „Prietenii Berzelor” este o asociaţie care a fost înfiinţată acum 10 ani şi care este colacul de salvare pentru multe dintre păsările găsite cu aripile frânte. În prezent, aceasta este în căutare de un teren pe care să ridice un adevărat centru  de reabilitare.

După „Balena Albastră“, presa din Rusia scrie despre un nou „joc mortal“, intitulat Momo
În presa rusă au apărut mai multe articole despre un nou presupus „joc mortal”. Acesta ar fi asemănător cu „Balena Albastră” şi deja ar fi făcut o victimă în Argentina.

Un urs a fost omorât de o autoutilitară pe Autostrada Sibiu-Deva. Administratorii drumului nu ştiu precis cum a reuşit să intre animalul pe şosea
Un urs a fost lovit mortal vineri noaptea, după ce a pătruns pe Autostrada Sibiu-Deva. Animalul a fost lovit în plin de o camionetă cu o greutate de aproximativ 7 tone. Nu există alte victime, însă nu se ştie acum cine ar plăti daunele, în cazul în care şoferul va cere despăgubiri.

O femeie a vrut să-şi scoată ilegal fiul de 5 ani din ţară: l-a ascuns sub bancheta din spate a unui microbuz. Ce explicaţii a dat poliţiştilor
O femeie originară din Sibiu a încercat să-şi scoată copilul de 5 ani din ţară ilegal, ascuns sub bancheta din spate a unui microbuz.

Cum vrea să rezolve Sibiul problema parcărilor în centru
Autorităţile locale din Sibiu vor să majoreze tarifele pentru parcările publice din oraş. Un proiect este pus acum în dezbateri publice şi prevede ca în centru, spre exemplu, acestea să coste de cinci ori mai mult: dacă acum e 2 lei pe zi, se propune un tarif de 10 lei pe zi.

Un atelier de tâmplărie, cuprins de flăcări. Doi bărbaţi au fost transportaţi la spital cu arsuri
Doi bărbaţi din comuna Şelimbăr, judeţul Sibiu, au ajuns la spital după ce atelierul de tâmplărie în care se aflau a ars joi dimineaţa.

„Culture Trip“, comparaţie între Sibiu şi Sighişoara: ce alegem?
În România sunt atâtea locuri de văzut şi atâtea lucruri de făcut încât e greu să indici un anume loc pe care n-ar trebui să-l ratezi. The Culture Trip, o publicaţie online specializată în promovarea culturilor globale, s-a aventurat să facă o comparaţie între Sibiu şi Sighişoara pentru a alege destinaţia perfectă.

Iohannis, criticat de PSD Sibiu: „Werner a lăsat ţara în haos, Eurostat îi dă peste nas“. Despre Ecaterina Andronescu: „A ţinut să facă jocul preşedintelui“
Preşedintele Klaus Iohannis şi senatorul Ecaterina Andronescu sunt criticaţi de liderii PSD Sibiu. Într-un comunicat de presă, PSD SIbiu scrie că „Eurostat îi dă peste nas lui Klaus Iohannis”, precizând că „România înregistrează cea mai mare creştere economică trimestrială din Europa”.

O turistă din Lituania, lăsată inconştientă pe Transfăgărăşan. Un şofer a lovit-o şi a fugit de la locul accidentului
O turistă din Lituania, în vârstă de 24 de ani, a fost lăsată inconştientă pe Transfăgărăşan după ce a fost lovită de o maşină.

Un bărbat de 63 de ani şi-a ucis soţia din gelozie. „Femeia a fost bătută cu pumnii şi picioarele, are urme de lovituri chiar şi în zona intimă”
După ce şi-a bătut în repetate rânduri soţia, un bărbat de 63 de ani din Sibiu a chemat ambulanţa, văzând că aceasta nu mai mişcă. Medicii au constatat decesul femeii.

Un nou protest la Sibiu. „Subordonarea politică şi militară a instituţiilor statului în interesul unui condamnat este inacceptabilă“
„Violenţa legitimă a statului în folosul unui condamnat” este tema unui nou protest care se anunţă pentru luni seara în Sibiu. De data aceasta, sibienii sunt aşteptaţi în Piaţa Mare din centrul oraşului, acolo unde astăzi nu este programat niciun eveniment cultural.

FOTO Detonarea unei stânci care punea în pericol traficul pe Transfăgărăşan. S-au folosit 20 de kilograme de trotil
Traficul rutier pe Transfăgărăşan a fost închis luni, pentru ca o stâncă să fie detonată. Aceasta reprezenta un pericol pentru turişti.

Stadiul pregătirii Summitului UE de la Sibiu: „Un accent important se pune pe securitate“
România este pregătită să organizeze în 9 mai 2019, la Sibiu, Summitul informal al şefilor de stat şi de guvern din Uniunea Europeană, anunţă Primăria Sibiu într-un comunicat de presă.

Jocurile Olimpice de la Tokyo vor fi deschise cu un spectacol creat la Sibiu. „Povestea prinţesei deocheate“ este o creaţie a regizorului Silviu Purcărete
Un spectacol regizat la Sibiu va deschide Jocurile Culturale şi Olimpice de la Tokyo din anul 2020. Acesta va putea fi urmărit de sibieni pe 8 şi 12 septembrie la Teatrul Naţional „Radu Stanca”.

Instigator la protestul de duminică din Sibiu, ridicat de jandarmi. „Jandarmii din Sibiu nu sunt ca cei din Bucureşti”
Sibienii au continuat să protesteze pentru a treia zi consecutiv, chiar dacă într-un număr mult mai mic decât vineri seara, pe 10 august. Duminică, 12 august, aceştia au mărşăluit pe acelaşi traseu, iar seara un bărbat care i-a însoţit pe manifestanţi şi care încerca să schimbe traseul marşului a fost ridicat de jandarmi.