adevarul

 

Ziarul adevarul - adevarul de seara - adevarul online

emag evomag ecco tinar fashionup otter matar

(P) Asigurari RCA - cel mai bun pret *** Haine online


Ziarul Adevarul Sibiu - Ultimele stiri Adevarul Sibiu - 01.03.2015

Sibianul din SUA care i-a făcut pe englezi şi pe americani să „invadeze“ România
Lee Vasu, un pictor de 36 de ani stabilit în SUA de 25 de ani, conturează o imagine extraordinară a Sibiului în galeria de artă pe care o deţine în „Marele Măr“. Ba chiar i-a incitat atât de mult pe străini cu peisajele sale, încât zeci de artişti americani, britanici şi coreeni s-au înghesuit să vină să vadă cu ochii lor locurile pitoreşti.

Cum sunt ardelenii şi ardelencele. Ei - înceţi, ele - mândre, no? De unde vin exigenţa şi atitudinea de superioritate - explicaţiile specialiştilor
Despre ardelence se spune că sunt femei extrem de mândre, că se simt oarecum superioare celor din restul ţării, iar despre bărbaţii din Ardeal se spune că gândesc mult înainte să acţioneze. Un specialist a explicat pentru Adevărul cât adevăr este în aceste afirmaţii şi cum se explică atitudini de acest fel.

FOTO Doi tineri din Sibiu şi o afacere deşteaptă: vacanţă într-o gospodărie ţărănească, filme în podul şurii, plimbări cu căruţa şi mâncare ca la bunica acasă
Doi tineri din Sibiu vă aşteaptă în weekend, într-o gospodărie ţărănească superbă din Mărginimea Sibiului, cu proiecţii de filme în podul şurii, plimbări cu căruţa, precum şi cu cele mai bune preparate tradiţionale româneşti.

Linkuri Sponsorizate

Cele mai bune mâncăruri din bucătăria tradiţională ţigănească. Cum se prepară Şah Hai Mas-ul, puiul pe sâr a la Lulica, bândăreţul sau săviacul
Mâncărurile tradiţionale ale romilor sunt simplu de făcut, foarte săţioase şi, spun cei care le-au testat, extrem de savuroase. Şah Hai Mas-ul, puiul pe sâr a la Lulica, bândăreţul sau săviacul sunt preparate uşor de făcut de către orice gospodină.

Un bărbat diagnosticat cu gripă sezonieră a murit la Sibiu
Analizele de laborator au confirmat că un tânăr de 20 de ani din judeţul Sibiu, mort în cursul săptămânii trecute, era infectat cu virusul AH3.

Bărbatul acuzat că şi-a violat fetiţa de 1 an şi 10 luni, iar apoi a postat imaginile pe internet, reţinut pentru 24 de ore
Bărbatul acuzat că şi-ar fi violat fetiţa de 1 an şi 10 luni a fost reţinut în noaptea de marţi spre miercuri de către procurorii DIICOT şi urmează să fie prezentat în cursul zilei de miercuri Tribunalului Sibiu cu propunere de arestare preventivă.

Caz înfiorător la Sibiu: un bărbat este acuzat că şi-ar fi abuzat sexual fiica de 1 an şi 10 luni
Un sibian în vârstă de 30 de ani este acuzat că şi-ar fi abuzat sexual fiica în vârstă de 1 an şi 10 luni. Bărbatul este recidivist, acesta având al activ o condamnare cu suspendare pentru act sexual cu un minor.

Contractele pentru modernizarea a încă 13 străzi se vor semna săptămâna aceasta
Primăria Sibiu a parcurs procedurile pentru modernizarea străzii Frunzei şi a pachetului Guşteriţa – Lupeni care include 12 străzi de pământ din cele două cartiere, respectiv Olteţului, Ciocârliei, Ceaicovski, Zorilor, Albinelor, Vânătorilor, Tohan, Gen. Aldea Sandu, Prometeu, Petru Poni, Lamark şi Crinilor.

Ministrul de externe al Germaniei devine cetăţean de onoare al Sibiului
Ministrul de externe al Germaniei, Frank Walter Steinmeier, va vizita pe 9 martie Primăria Sibiu, ocazie cu care va primi titlul de cetăţean de onoare al municipiului Sibiu.

Secretul unei iubiri de jumătate de veac din Sibiu. „Când te cerţi, e bine să nu ajungi la fundul magaziei, acolo unde e iubirea. Atunci e rău“
S-au cunoscut într-un timp în care băieţii le cereau fetelor prietenia, mergeau la biserică în costume populare, iar divorţul aproape că era o poveste. Astăzi, după aproape jumătate de veac împreună, zâmbesc şi povestesc, pentru „Adevărul”, secretul unei iubiri cum astăzi găseşti din ce în ce mai rar.

Istoria celor mai frumoase străzi înguste din Sibiu. La ce ajutau în trecut şi ce legătură au avut cu diverse cataclisme
Admirate de turişti, străduţele înguste din fosta Capitală Culturală Europeană au avut un rol extrem de precis la momentul la care au fost construite, spun specialiştii. Cea mai cunoscută dintre ele este”Uliţa Balurilor”. „Adevărul“ vă invită într-o incursiune pe minunatele străzi înguste din Sibiu.

Ultimul meşter din judeţul Sibiu care transformă sobele de teracotă în opere de artă. Fundaţia Prinţului Charles, printre clienţi
Pasiunea cu care Michael Henning meştereşte piesele pentru sobe aduce în atelierul lui de la Cisnădioara clienţi din toată România, dar şi din străinătate. „Adevărul“ vă spune povestea lui.

Doi profesori şi-au făcut propriul muzeu: „Casa cu păpuşi“. „Străinii ne spun să avem grijă de obiceiuri, să nu le pierdem, că ei le-au pierdut demult“
Maria şi Mircea Drăgan, doi profesori sibieni pasionaţi de folclor, şi-au transformat casa într-un muzeu în care au strâns costume populare şi păpuşi îmbrăcate în port tradiţional. „Adevărul“ vă invită într-un muzeul plin de suflet.

FOTO Cele mai frumoase cabane din Sibiu
De la Cabana Negoiu, una din primele apărute în Carpaţi, la cabana de vânătoare a lui Nicolae Ceauşescu de la Bâlea Lac, cele mai frumoase cabane din Sibiu îi aşteaptă pe iubitorii de munte cu locaţii de cazare pline de poveşti frumoase, în zone cu peisaje care îţi taie respiraţia.

Ce este deochiul, cine deoache şi cum scăpăm de cel care ne-a „umplut de rele” - explicaţii tradiţionale şi ştiinţifice pentru cel mai răspândit obicei din lume
Credinţă populară păstrată deopotrivă de locuitorii de la sate dar şi de unii orăşeni, deochiul are, spun bătrânii, câteva leacuri sigure şi la îndemâna oricui. La rândul lor, oamenii de ştiinţă au propriile lor explicaţie pentru deochi, cel mai răspândit obicei din lume.