adevarul

 

Ziarul adevarul de azi - adevarul de seara - adevarul online

Ziare romanesti recomandate

Programul TV de Azi

Stiri locale din Adevarul Satu-Mare

(P) Asigurari RCA - cel mai bun pret

Ziarul Adevarul Satu-Mare - Ultimele stiri Adevarul Satu-Mare - 22.10.2018

Povestea celei mai mari plantaţii de peri pădureţi din Europa: nu se ştie când au apărut pomii pe păşunea satului, iar oamenii se pot aproviziona când vor
Plantaţia de peri pădureţi de la Chegea, din judeţul Satu Mare, a fost catalogată ca fiind unică în Europa, prin suprafaţă şi exemplare. Oamenii folosesc perele pentru palincă. Perii s-au dezvoltat „în stare sălbatică“ pe o păşune de 180 de hectare, care aparţine Composesoratului Chegea, dar toţi localnicii au acces „la liber“ la fructe.

O femeie din Satu Mare construieşte un centru de zi pentru copiii săraci în ruina unei centrale termice. Preţul: 200.000 de euro
Marinela Gliga a început să facă acte de caritate în urmă cu opt ani, iar în prezent aceasta a ajuns activitatea care îi ocupă cel mai mult timp. Acum are în grijă, prin asociaţia din care face parte, de 25 de copii.

O femeie a fost salvată din râul Someş, după ce s-a aruncat de pe pod
Femeia s-a aruncat de pe podul Golescu, dar curenţii de apă au dus-o pe o insulă de nisip. De acolo a încercat să ajungă iar în apă pentru a-şi pune capăt zilelor, dar a fost salvată de un bărbat.

Din Satu Mare în Siberia: un tată şi fiul lui vor reface cu maşina traseul străbătut pe jos de bunic în anii '40
Attila şi Norbert Bertici, tată şi fiu din Satu Mare, vor realiza un traseu de 27.000 de km cu maşina până la Vladivostok, în Siberia. Acelaşi traseu a fost străbătut, în sens invers, de bunicul lui Attila Bertici, în anii '40, după deportare.

Doi sătmăreni fac apel pentru strângerea de ghiozdane care să fie donate copiiilor nevoiaşi la început de an şcolar
Cei doi au realizat şi anul trecut o astfel de campanie în urma căreia 40 de copiii au primit ghiozdane echipate complet.

Un nou focar de pestă porcină africană a fost închis la Satu Mare
Focarul a fost depistat în luna iulie a acestui an, în localitatea Sărăuad. Oficialii DSVSA apreciază modul în care cetăţenii au înţeles şi susţinut activitatea de eradicare a virusului.

Criminalul de la Apa, care şi-a ucis părinţii şi bunica, a fost condamnat la închisoare pe viaţă
Răzvan Rentea a refuzat să îşi recunoască faptele, în fiecare fază a procesului, afirmând că totul este o înscenare. Cu toate acestea a fost condamnat la închisoare pe viaţă pentru cele trei crime.

Ce rol are coada câinelui şi de ce nu e bine să fie tăiată
Cupajele, tăierea urechilor şi a cozii la câini nu este agreată de cabinetele veterinare şi de medici, dar cu toate acestea multă lume îşi maltratează în acest fel animalul pentru a-l „stiliza”.

Dirijorul care a transformat copiii luaţi „de la coada vacii“ în absolvenţi de Conservator
Mircea Câcu a instruit peste 400 de cântăreţi de fanfară în cei peste 20 de ani de activitate ca dirijor, unora dintre ei oferindu-le astfel un viitor pe care în alte condiţii nu ar fi putut să îl obţină.

Intervenţie salvatoare a pompierilor, care au salvat o stradă întreagă de la o explozie
Pompierii au reuşit să ţină situaţia sub control până ce echipe de intervenţie a firmei de distribuţie gaz au intervenit pentru a rezolva avaria.

Scandal între primăria Homorod şi Ocolul Silvic, pe tema unor arbori uscaţi. Ocolul Silvic afirmă că la mijloc sunt interese personale
Cel care a făcut publică neînţelegerea dintre cele două instituţii este primarul, care acuză Ocolul Silvic de sabotarea celui mai vechi festival folcloric din Satu Mare. Directorul Ocolului Silvic afirmă că nu e dispus să încalce legea pentru interesele personale ale cuiva.

Două minore însărcinate au ajuns în acest weekend la Urgenţe
Una dintre ele a declarat medicilor că îşi va abandona copilul în spital imediat după naştere. Aceasta are doar 15 ani, iar cea de-a doua fată este gravidă, deşi are doar 12 ani.

Someşul a mai făcut o victimă - bărbat înecat, căutat de pompieri în Someş, în zona Oar
Apelul la 112 a fost făcut de prietenii bărbatului care s-au impacientat că acesta nu a mai ieşit la suprafaţă după ce a intrat în Someş să facă o baie.

Sătmărenii nu se înghesuie să lucreze la Administraţia Domeniului Public, serviciul de ridicare maşini
În urma primului concurs s-au ocupat doar 10 posturi din cele 22 disponibile, cel mai greu fiind de găsit şoferii, pentru că nivelul de salarizare este mai mic decât cel din mediul privat.

Lucrările la pârtia de schi de la Luna Şes au intrat în linie dreaptă
Salvamontiştii sătmăreni anunţă că în aproximativ o săptămână se vor finaliza lucrările de amenajare a pârtiei, după care se trece la finisarea ei şi la montarea instalaţiei de înzăpezire.