adevarul

 

Ziarul adevarul de azi - adevarul de seara - adevarul online

Ziare romanesti recomandate

Programul TV de Azi

Mutari Internationale

Stiri locale din Adevarul Satu-Mare

(P) Asigurari RCA - cel mai bun pret

Ziarul Adevarul Satu-Mare - Ultimele stiri Adevarul Satu-Mare - 19.03.2018

VIDEO Cum se joacă golballul, fotbalul practicat de nevăzători. Sportivii slăbesc 4 kilograme într-o singură zi de turneu
Golballul este fotbalul jucat de nevăzători, iar efortul fizic îi solicită intens pe competitori. Auzul jucătorilor este esenţial pentru practicarea acestui sport.

Zona joasă a oraşului Tăşnad este sub apă după ploile de noaptea trecută. Oamenii îşi scot apa din case şi beciuri
Oamenii sunt revoltaţi pentru faptul că şanţurile nu au capacitatea de a colecta toată apa de ploaie, iar aceasta le-a intrat în beciuri şi chiar în case.

Cele mai exclusiviste destinaţii de vacanţă, pe care românii şi le permit cu greu
Distanţa mare dintre România şi destinaţiile de vacanţă face ca atât timpul de zbor cât şi preţul biletelor să fie unul mare şi să îi descurajeze pe români să îşi achiziţioneze vacanţe în astfel de locaţii.

În judeţul Satu Mare s-a înregistrat al doilea deces cauzat de virusul gripal
Un bărbat de 66 de ani a decedat la 11 zile de la internare, în secreţiile sale fiind confirmată prezenţa virusului gripal de tip A.

Una din cinci ţigări vândute în judeţul Satu Mare este de contrabandă. Prejudiciul naţional e de 560 de milioane de euro anual
Zona de Nord Vest este a doua cea mai afectată de fenomenul contrabandei, din România, după cea de nord est, unde se resimt două direcţii de intrare a ţigărilor de contrabandă în ţară: din Ucraina şi din Moldova.

Tânărul care şi-a donat o parte din ficat pentru a salva viaţa unei necunoscute a primit titlul de Cetăţean de Onoare al localităţii din care provine fata salvată
Romeo Kulcasar şi-a donat o parte din ficat pentru a salva viaţa Anettei, deşi nu o cunoştea când a decis să facă acest gest. Consiliul Local al oraşului Tăşnad, de unde este tânărul, i-a refuzat titlul, dar cei de la Santău au decis că el îl merită.

Cel mai eficient câine dresat în găsirea de ţigări de contrabandă şi droguri se află în judeţul Satu Mare
Speedy a avut o acţiune de mare succes în urmă cu câteva luni, când datorită nasului său fin a descoperit o încărcătură de ţigări de contrabandă într-un camion încărcarcat cu rumeguş.

Peste 1.000 de persoane în stradă la Ziua Maghiarilor de Pretutindeni. Kelemen Hunor: „România ştie spre ce direcţie să se îndrepte?“
Peste 1.000 de etnici maghiari au luat parte la parada husarilor, organizată la Satu Mare cu ocazia Zilei Maghiarilor de Pretutindeni. Mai apoi, au asista la dezvelirea statuii lui Szechenyi Istvan şi la discursurile politicienilor.

De ce este important să ne relaxăm. Simptomele tensiunii interne care trebuie să ne îngrijoreze
Relaxarea este o stare cerută de fizicul şi psihicul unui om atunci când tensiunea şi încordarea pe care le resimte sunt critice. Psihologii afirmă că astfel de momente se pot evita dacă ne acordăm timp pentru relaxare chiar şi atunci când nu-i simţim nevoia.

S-a inagurat investiţia de 2 milioane de euro a Guvernului Ungariei, din Satu Mare
Clădirea Colegiul Kolcsey Ferenc a fost retrocedată după 1990, către Biserica Catolică. Clădirea a servit de-a lungul timpului desfăşurării actului educaţional, de câţiva ani fiind mutat aici liceul maghiar din oraş.

Eleva bătăuşă care şi-a „păruit“ colega de clasă a fost exmatriculată
Celelalte două fete care i-au sărit în ajutor ca să îşi bată colega s-au ales cu nota scăzută la purtare. Tot scandalul a pornit de la o postare pe Facebook ce implica un băiat.

Doi poliţişti locali sunt eroi la Carei. Au salvat viaţa unui bărbat în timpul unei patrulări
Cei doi se aflau în patrulare când au fost sesizaţi că unui bărbat i s-a făcut rău în scara blocului. Până la intervenţia celor de la SMURD agenţii i-au oferit primul ajutor.

Ce sunt cumpărăturile compulsive şi cum vă daţi seama dacă suferiţi de o astfel de tulburare. „Problema este când pierdem complet controlul“
Momentul în care cumpărăturile ne controlează viaţa şi deţinem mai multe bunuri decât avem nevoie trebuie să fie un semnal de alarmă şi un îndemn de la face o vizită unui psiholog.

Şcoli cu tradiţie, surclasate de unele din mediul rural, în topul instituţiilor de învăţământ gimnaziale
Şcolile din Drăguşeni şi Supur sunt o surpriză în TOP20, ele devansând alte şcoli de renume din municipiul Satu Mare.

Manifestări de amploare la Satu Mare, de Ziua Maghiarilor
Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a îndemnat pe toată lumea să fie prezentă la Satu Mare cu ocazia zilei de 15 Martie.