adevarul

 

Ziarul adevarul de azi - adevarul de seara - adevarul online

Ziare romanesti recomandate

Programul TV de Azi

Mutari Internationale

Stiri locale din Adevarul Satu-Mare

(P) Asigurari RCA - cel mai bun pret

Ziarul Adevarul Satu-Mare - Ultimele stiri Adevarul Satu-Mare - 20.10.2017

O secretară dintr-o comună din România câştiga 23.000 de lei pe lună
Secretarea unei comune din Satu Mare avea un salariu lunar de circa 23.000 de lei în perioada 2014-2016, reiese dintrun raport al Curţii de Conturi.

Copil născut mort, după ce mama a fost abandonată noaptea de medici în spital. „Era un bebeluş frumos, perfect normal“
Doi tineri ce ar fi trebuit să sărbătorească venirea pe lume a primului lor copil, încearcă acum să-şi revină din tragedia prin care trec. Bebeluşul lor s-a născut mort, după ce tânăra a fost lăsată mai bine de 24 de ore în dureri cumplite.

O călăuză şi opt migranţi irakieni, opriţi la frontieră
Poliţiştii de frontieră din cadrul ITPF Sighetu Marmaţiei au reţinut opt cetăţeni irakieni, călăuziţi de un cetăţean de origine rusă, care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ugaria. Migranţii sunt cercetaţi pentru tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, iar bărbatul care îi călăuzea pentru trafic de migranţi, fiind reţinut pentru 24 de ore.

Ţigări de provenienţă ucraineană, descoperite în două vehicule la Halmeu
Poliţiştii de frontieră din cadrul PTF Halmeu împreună cu lucrătorii vamali au descoperit peste 2.900 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană, ascunse în două autovehicule care s-au prezentat pentru a intra în ţară.

Doi libanezi şi un algerian, solicitanţi de azil în România, depistaţi când încercau să treacă ilegal frontiera în Ungaria
Poliţiştii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Satu Mare au depistat trei cetăţeni asiatici care încercau să treacă ilegal frontiera în Ungaria, cu scopul de a ajunge într-un stat din Spaţiul Schengen. Cei trei au vârste cuprinse între 17 şi 28 de ani.

Satu Mare: 13 răniţi după ce un camion şi un autocar cu pasageri s-au ciocnit pe DN 19. A fost solicitat un elicopter SMURD
Treisprezece persoane au fost rănite în urma accidentului rutier produs luni seară în judeţul Satu Mare şi în care au fost implicate un autocar şi o autoutilitară, potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Satu Mare, Adriana Pop. În autocar se aflau 36 de pasageri din Serbia.

Samaro, băutura românească din nuci verzi care concurează cu tăriile nemţeşti
O distilerie din Satu Mare produce un digestiv din nuci verzi care începe să intre în cluburile din România, unde concurează cu vestitul Jägermaister. Producătorii speră ca în următorii ani, produsele româneşti, inclusiv palinca, să devină vedetele cluburilor şi barurilor de fiţe.

Cele mai noi servicii care transformă nunţile în evenimente exclusiviste
Piaţa serviciilor pentru evenimente s-a dezvoltat mult în ultimii ani, apărând o serie de noutăţi care până acum s-au regăsit doar la nunţile vedetelor din România.

Cum să faci acasă o îngheţată delicioasă de ciocolată
Îngheţata este desertul care nu poate fi refuzat de nimeni în perioada estivală. Ea răcoreşte şi, pe deasupra, reprezintă porţia de dulce pe care oricine şi-o doreşte o dată pe zi.

Zilele Culturale Maghiare Partium vor dura opt zile şi mizează pe 70.000 de vizitatori
Anul acesta evenimentul a ajuns la cea de-a XVI-a ediţie, iar capul de afiş este trupa Omega. Organizatorii au făcut o comparaţie cu prima ediţie, pentru a reliefa amploarea evenimentului.

Omul care a creat testul psihologic pentru examenul auto în România comunistă: „Testele care se dau acum sunt o prostie“
Medicul psihiatru Virgil Enătescu, o somitate în domeniul cercetării medicale, este cel care a conceput, la începutul anilor ’70, testele pentru examinarea psihologică a candidaţilor la examenul pentru permisul auto. Expertul este de părere că actualele metode de testare sunt irelevante.

Tinerii absolvenţi de liceu nu sunt atraşi aproape deloc de cariera de poliţişti
Inspectoratul de Poliţie Satu Mare pregăteşte cadre dar nu ajunge să se bucure de aportul lor pentru că acestea se transferă după ce îndeplinesc stagiul sub tutelă.

Secrete pentru alergătorii începători. Care este suprafaţa ideală la jogging
Alergarea este cel mai la îndemână mod de a face sport. Cei aflaţi la început de drum trebuie să ştie că există anumite secrete de care poate conta continuitatea lor în acest sport.

Rezultate Bac 2017 Satu Mare. Nici o medie de 10, pentru al doilea an consecutiv
Peste 1700 de elevi au aşteptat cu emoţie notele de la Bacalaureat 2017 Satu Mare. Rezultatele au fost afişate pe site-ul Ministerului Educaţiei şi lurmează să fie afişate la centrele de testare până la ora 16.00.

Noul şef al Poliţiei Locale vrea să schimbe imaginea instituţiei şi să îşi verifice agenţii prin GPS
Vasile Chişluca a fost comisar şef al Poliţiei de Frontieră iar la Poliţia Locală a fost numit după ce Ioan Precup a refuzat să mai continue în postul de director general.