adevarul

 

Ziarul adevarul de azi - adevarul de seara - adevarul online

Ziare romanesti recomandate

Programul TV de Azi

Mutari Internationale

Stiri locale din Adevarul Resita

(P) Asigurari RCA - cel mai bun pret

Ziarul Adevarul Resita - Ultimele stiri Adevarul Resita - 19.02.2017

Românul care a colecţionat cele mai multe maşini Dacia. Cum a ajuns să adune în garaj peste 30 de autoturisme
Iulian Zaiba (30 de ani), din Lugoj, vrea să deschidă un muzeu al autoturismelor din ţările comuniste. El a reuşit să achiziţioneze, până acum, 30 de maşini, cele mai multe fiind marca Dacia.

Bolnavii de SIDA, marginalizaţi şi discriminaţi în România. Moartea tragică a celor doi tineri care au refuzat să mai urmeze tratamentul
Doi tineri bolnavi de SIDA au murit de la începutul acestui an, pentru că au refuzat să-şi mai administreze tratamentul, susţine Petrică Agape, preşedintele Asociaţiei Anti-HIV Inocenţă şi Speranţă din Caraş-Severin.

Asociaţia Pro Consumatori susţine că 78% din bulionul şi pasta de tomate vândute în România ar trebui retrase de pe piaţă
Într-un studiu privind calitatea tomatelor în conservă fabricate industrial, Asociaţiei Pro Consumatori (APC) atrage atenţia că “78% din bulionul şi pasta de tomate trebuie retrase de la comercializare deoarece este realizat din concentrat de tomate, de provenienţa necunoscută, diluat cu apă până la obţinerea tipului de bulion sau pastă de tomate dorită a fi comercializată”.

Două depozite de cereale au luat foc lângă Oraviţa, iar pompierii s-au luptat cu flăcările mai bine de patru ore
Pompierii din Oraviţa s-au luptat mai multe ore să stingă un incendiu izbucnit la două depozite de cereale din Ticvaniul Mic.

Fiertură de urzici cu brânză: o reţetă pentru primăvara care bate la uşă
Urzicile sunt printre primele plante sălbatice pe care le putem găti primăvara devreme, aşa că o reţetă pentru o mâncare gustoasă de urzici este binevenită în această perioadă.

Hoţii dau atacul la albine. Nu se tem nici de înţepături, nici de poliţişti
Apicultorii din Caraş-Severin se plâng că furturile stupilor cu albine au devenit un obicei în zonă şi că nimeni nu face nimic ca să le stopeze.

Maşina unui primar, incendiată pe marginea drumului. Edilul avea un Porsche Cayenne
Maşina primarului de la Lăpuşnicul Mare, Ion Lala, a ars luni, 13 februarie, pe marginea Drumului Naţional 57, între Anina şi Bozovici.

Un consiliul local din România s-a întrunit o singură dată de la alegerile din iunie, de anul trecut
Prefectul Florenţa Albu a transmis un ultim avertisment aleşilor locali ai comunei Păltiniş din Caraş-Severin, care de la alegerile locale de anul trecut s-au întrunit o singură dată, în luna octombrie 2016.

Ciorbă şi tocăniţă de melci. Cum trebuie pregătiţi melcii înainte de a fi gătiţi
Dacă nu aţi încercat niciodată bunătăţi de melc şi se cutremură carnea pe voi numai la gândul că îi aveţi în farfurie, ascultaţi de bucătarul bănăţean Uica Mihai şi faceţi o încercare. E important să ştiţi câteva lucruri înainte.

O delicatesă culinară: cum să găteşti limbă de vacă în sos picant
Reţeta de astăzi este pentru o carne mai rară, dar care a început să se găsească şi în supermarketurile româneşti.

O româncă este printre cele mai apreciate stewardese într-una dintre cele mai mari companii aviatice din lume
Laura Laţcu (30 de ani), o fostă angajată a Primăriei din Oţelul-Roşu, a ajuns stewardesă la una dintre cele mai mari companii aviatice din lume. Este vorba despre o companie fondată în 1993 care acoperă China, Asia, Europa şi America de Nord, cu peste 600 de rute interne şi internaţionale, în mai mult de 90 de oraşe de pe glob.

Mierea de Caraş-Severin are succes la Berlin. Cum au ajuns apicultorii cărăşeni să fie cunoscuţi în întreaga lume
De şapte ani, o cooperativă agricolă din Mehadia reprezintă România la una dintre cele mai importante expoziţii agricole din Europa, în Germania, la Berlin.

„Scordotochitură“ de ştiucă: o reţetă delicioasă pentru prepararea unui peşte de râu
Reţeta de gătit ştiucă e mai mult o invenţie a cunoscutului bucătar bănăţean Uica Mihai, care a profitat de cadoul pe care i l-a făcut un vecin pescar şi a încropit o bunătate de mâncare.

UPDATE Reşiţenii nu renunţă la proteste. Manifestanţii cer demisia Guvernului
Circa 500 de reşiţeni s-au adunat şi duminică să protesteze, chiar dacă ordonanţa a fost abrogată şi guvernanţii şi-au recunoscut greşeala.

Urma unui lup foarte mare, surprinsă de un fotograf din Caraş-Severin. E aproape dublă faţă de urma unui exemplar obişnuit
Un fotograf din Caraş-Severin, pasionat de natură, a fotografiat şi postat pe pagina sa de Facebook o urmă imensă, care după toate caracteristicile ar aparţine unui lup.