adevarul

 

Ziarul adevarul - adevarul de seara - adevarul online

Ziare romanesti recomandate

Abonare newsletter ziarele.com

Adresa de e-mail:


Mutari Internationale

Stiri locale din Adevarul Resita

(P) Asigurari RCA - cel mai bun pret

Ziarul Adevarul Resita - Ultimele stiri Adevarul Resita - 30.08.2016

Primarul din Reşiţa este acuzat că ar fi bătut un angajat al unei firme de internet. Ioan Popa neagă incidentul
Ioan Popa, primarul municipiului Reşiţa, este acuzat de către un angajat al unei firme din Timişoara că l-ar fi bătut în timp ce discutau despre contractul pe care societatea acestuia o are cu Primăria Reşiţa.

O femeie găsită înecată în Dunăre la începutul lunii august a fost identificată după proteza dentară
Poliţiştii din Caraş-Severin au avut o misiune extrem de grea în identificare unei femei care a fost găsită înecată în Dunăre la începutul lui august, în zona localităţii Măceşti, de lângă Moldova Nouă.

Încep concedierile la Primăria Reşiţa. Două sute de funcţionari nu se vor mai regăsi pe statele de plată
Un sfert din cei 890 de angajaţi ai Primăriei Municipiului Reşiţa vor rămâne fără loc de muncă în perioada care urmează.

Cu sau fără uniforme? Disputa eternă a începutului de an şcolar
Reintroducerea uniformelor ca ţinută obligatorie în şcolile din România este un subiect mereu actual şi extrem de disputat.

Singura clinică de recuperare a bolnavilor de cancer are nevoie de sprijinul românilor
În urmă cu patru ani, mai exact în 25 septembrie 2012, în localitatea Slatina Nera, din judeţul Caraş-Severin începeau lucrările de construcţie a Clinicii Nera – Centru pentru Cercetări în Recuperarea Oncologică, singurul aşezământ de recuperarea a bolnavilor de cancer din România.

Româncă din Italia: „Zgomotul cutremurului a fost de nedescris. Foarte tare s-a simţit. Am fugit pe terasă!“
Cutremurul care a avut loc miercuri dimineaţă în apropierea oraşului Perugia din Italia a îngrijorat sute de familii din Banat, ale căror rude sunt plecate la muncă în zona în care s-a produs seismul de 6,2 pe scara Richter.

Ce e mai bine să-ţi cumperi, o casă nouă sau una veche? Avantaje şi dezavantaje
Dacă sunteţi în faza în care vă doriţi o casă şi aveţi şi banii necesari, cel mai bine e să vă consultaţi cu un specialist înainte de a lua o decizie. Puteţi cumpăra o casă veche, pe care să o renovaţi, sau puteţi construi una de la zero. Sunt foarte multe argumente care pot înclina balanţa în favoarea uneia dintre opţiuni.

Un microbuz care transporta profesori supraveghetori de la Bac, lovit de un camion. Patru persoane au ajuns la spital
Un grav accident de circulaţie, în urma căruia şoferul unui microbuz şi trei dintre pasageri au ajuns la spital, a avut loc luni, în jurul orei 14.00, în localitatea reşiţeană Soceni.

Reşiţa începe să respire: suedezii de la Autoliv deschid o fabrică în care vor lucra cel puţin 1.000 de muncitori
Cu un şomaj ridicat, o pierdere de mai mult de un sfert din numărul de locuitori şi mult îmbătrânită Reşiţa are nevoie de investitori ca de oxigen.

Alimentul banal care reduce efectele nocive ale fumatului şi scade colesterolul
Un aliment care nu ar trebui să lipsească din bucătăria românilor nu este apreciat la adevărata valoare, deşi este extrem de comun şi uşor de procurat.

Generalul Ioan Dragalina, eroul care a adus prima victorie românească în Primul Război Mondial
Ioan Dragalina este fără îndoială unul dintre eroii români din Primul Război Mondial. De la gradul de sublocotenet a ajuns până la cel de general şi a condus Aramata I a României. Este primul general care a căzut pe câmpul de luptă, iar anul acesta se împlinesc 100 de ani de la moartea sa.

Investiţie de 1,5 milioane de euro în turism: pontonul de pe malul unui lac din Caraş arată ca în Saint Tropez
Cunoscut ca Nelu Tăieţelu datorită succesului pe care la avut cu afacerea pastelor Monte Banato şi actual primar al Reşiţei, Nelu Popa a pariat milioane de euro pe transformarea unui colţ uitat din natură într-o oază de distracţie, în zona barajului Văliug, pe râul Bârzava, din Caraş-Severin.

Eliminarea toxinelor din organism cu ajutorul orezului - mit sau realitate
Bănăţeanca Virginia Faur este cunoscută în vestul ţării pentru medicamentele naturiste pe care le-a inventat şi le produce în Laboratoarele Favisan din Lugoj. Ea vorbeşte şi despre detoxifierea cu orez.

Reprezentanţii GEC Nera: „În cazul poluării de la Moldova Nouă trimitem memorii degeaba de zece ani“
În Sudul Banatului, în România şi Serbia, funcţionează o organizaţie de mediu extrem de activă. Grupul Ecologic de Colaborare Nera(GEC NERA) semnalează acţiunile de încălcare a normelor de mediu atât autorităţilor din România, cât şi celor europene.

Reşiţenii vor plăti o taxă pentru apa de ploaie
Primarul Ioan Popa continuă să ia măsuri nepopulare, dar care sunt necesare după cum susţine edilul.După ce a tăiat subvenţia pentru transport acordată pensionarilor, Popa îi anunţă pe reşiţeni că vor avea parte de o nouă taxă, cea pentru “apa de ploaie”.