adevarul

 

Ziarul adevarul de azi - adevarul de seara - adevarul online

Ziare romanesti recomandate

Programul TV de Azi

Mutari Internationale

Stiri locale din Adevarul Resita

(P) Asigurari RCA - cel mai bun pret

Ziarul Adevarul Resita - Ultimele stiri Adevarul Resita - 22.01.2017

Doi reşiţeni au murit sufocaţi într-o grotă de la Băile Herculane. Incidentul este considerat accident de muncă
Doi reşiţeni au fost scoşi marţi, seara, decedaţi dintr-o grotă din Băile Herculane. După primele informaţii, cei doi au murit intoxicaţi, în timp ce efectuau măsurători topografice.

Un băieţel are mare nevoie de ajutor. Medicii au descoperit că are cancer, iar părinţii nu au banii pentru tratament
Un copil, de 5 ani, suferă de neuroblastom în stadiul trei cu metastază osoasă. Are mare nevoie de ajutor pentru a se vindeca de boală.

Efectele nocive ale energizantelor. Sunt recunoscute inclusiv de producători, prin avertismentele scrise pe etichete
Piaţa băuturilor din România a fost invadată în ultimii ani de tot felul de sucuri şi siropuri „energizante”. În majoritatea lor acestea au efecte nocive asupra sănătăţii, iar pe etichetele unora dintre ele se şi precizează acest lucru.

România la limita stocului de cărbune. Primăria din Anina are depozit imens de huilă de care nimeni nu este interesat
Gheorghe Românu, primarul din Anina, judeţul Caraş-Severin, spune că în localitatea pe care conduce există un depozit de 150-180.000 de tone care stă nefolosit şi nimeni din România nu se arată interesat să-l exploateze.

Se caută cel mai bun cârnat din Banat. Pregătiri pentru evenimentul tradiţional cu nume imposibil de pronunţat: „Worschtkoschtprob“
„Worschtkoschtprob”/„Degustarea cârnaţilor” este una dintre cele mai vechi şi cunoscute întreceri ale măcelarilor din Banat.

Un cunoscut regizor român nu a uitat de unde a plecat. Timp de o săptămână promovează toate filmele pe care le-a realizat în oraşul său natal
Regizorul Sabin Dorohoi, reşiţean la origini, a ales să-şi facă cunoscut oraşul natal într-un mod absolut inedit.

„Cina tăietorului de lemne“: o reţetă simplă şi delicioasă pentru cei care au avut o zi grea de muncă
Tăiatul lemnelor la pădure e muncă grea, care presupune mult efort. După o astfel de zi, tăietorul de lemne trebuie să aibă şi o cină pe măsură. Acelaşi fel de mâncare delicios e recomandat tuturor celor care muncesc din greu.

Virşli din jumătate de oaie şi un sfert de capră. Cum poţi să faci acasă gustoşii cârnaţi
Dacă aţi terminat cu produsele din carne porc, acum că s-a cam încheiat sezonul, mai ales cu cârnaţii, puteţi trece la virşli, tot nişte cârnaţi, doar că se fac din carne oaie şi din carne de capră.

Un tânăr din Banat, înger păzitor pentru oamenii săraci şi bolnavi. Cum a ajuns să ajute sute de persoane
O asociaţie, a unui tânăr, din vestul ţării, este una dintre cele mai active organizaţii umanitare din ţară. Prin intermediul ei, au fost ajutate zeci de familii nevoiaşe, mai ales cu ocazia sărbătorilor de iarnă.

Mahmureala se tratează cu ciorbă de murături. Reţeta perfectă ca să găteşti, la tine acasă, o zeamă acră şi delicioasă
Ciorba de murături este fără îndoială cel mai bun remediu pentru mahmureală. Aşa că dacă aţi fost la un chef şi vă treziţi a doua zi cu urmări, serviţi un bol de ciorbă şi sunteţi ca nou.

O judecătoare din Caraş-Severin şi familia nu pot justifica 209.000 de euro. Instanţa a dispus confiscarea banilor
Judecătorii timişeni au decis că familia colegei lor din Caraş-Severin, Luminiţa Telbis, nu poate justifica 209.000 de euro din averea pe care o deţine

S-au rătăcit pe munte şi au fost la un pas să îngheţe la propriu. Cum arătau cei patru turişti salvaţi de salvamontişti
Patru turişti s-au rătăcit pe Muntele Mic şi nu au mai fost în stare să găsească drumul pentru a se întoarce la pensiune, din cauza vremii rele şi vizibilităţii scăzute.

Tafelspitz, mâncarea simplă preferată de împăraţi. Reţeta după care poţi să găteşti acasă specialitatea locală vieneză
Tafelspitzul se face din cea mai bună şi mai fragedă bucată de carne de la vacă. Chiar dacă nu este o mâncare extravagantă poate fi considerată o delicatesă.

Zimbrul care stă mai mult prin curţile oamenilor decât în rezervaţie. „A intrat la mine fiindcă nu era închisă poarta“
Un zimbru din Rezervaţia Armeniş, judeţul Caraş-Severin, s-a desprins de turmă şi şi-a petrecut ultimele săptămâni mai mult uliţele satului decât pe văile şi dealurile împădurite.

Apicultorii din vestul ţării se plâng că albinele mor din cauze necunoscute. Vor fi trimise probe la un laborator din Franţa
Mai mulţi crescători de albine din Caraş-Severin au sesizat asociaţia de profil din judeţ despre un fenomen îngrijorător care s-a produs la sfârşitul anului.