adevarul

 

Ziarul adevarul de azi - adevarul de seara - adevarul online

Ziare romanesti recomandate

Programul TV de Azi

Mutari Internationale

Stiri locale din Adevarul Resita

(P) Asigurari RCA - cel mai bun pret

Ziarul Adevarul Resita - Ultimele stiri Adevarul Resita - 18.08.2017

Trafic de coşmar pe drumul către cascada Bigăr: „Omul ar vrea să se dea jos din maşină direct în cascadă, dacă se poate“
Fiecare sfârşit de săptămână vine cu blocaje repetate pe Drumul Naţional 57B, de la care se face accesul la celebra Cascadă Bigăr, din Caraş-Severin.

O primărie din România şi-a consultat locuitorii înainte de a demara anumite investiţii în oraş
Primăria Municipiului Reşiţa a făcut publică o cercetare sociologică care a fost efectuată în perioada noiembrie 2016 – februarie 2017

Metoda folosită de cea mai perversă torţionară comunistă din Banat: „Bătaia la testicule. Era specialitatea unei femei pe nume Vida“
Pentru ca regimul comunist - stalinist să se impună în România, mulţi oameni au produs lucruri abominabile semenilor lor.

VIDEO Avram Iancu a ajuns înot în România, la Moldova Nouă, unde a fost aşteptat de peste 1.000 de persoane
Bibliotecarul Avram Iancu, cunoscut pentru traseele pe care le parcurge înot, a ajuns astăzi în România, într-una dintre cele mai mari provocări la care s-a angajat.

„Părintele telenovelelor“, plătit de o primărie pentru un film de promovare a unor joburi care nu există încă. Întâi au vrut să-i sponsorizeze alt film
Primăria Reşiţa a încercat anul trecut să finanţeze cu 100.000 de lei un film regizat de Iura Luncaşu, cel care a făcut şi telenovelele „Inimă de ţigan“ sau „Regina“, doar că nu s-a putut legal. Mai apoi Primăria a decis totuşi să plătească 100.000 de lei pentru un film scurt „de promovare a locurilor de muncă din oraş“, film făcut de acelaşi regizor. Filmul scurt a fost filmat la finele lui 2016, dar nu a fost prezentat încă.

VIDEO Turma de zimbri eliberată în Caraş-Severin are trei membri noi
WWF România anunţă că, în patrulele recente de la Măgura Zimbrilor din Munţii Ţarcu, echipa de teren a constatat apariţia a trei noi pui de zimbru, unul fătat în semi-libertate, iar alţi doi fătaţi în libertate.

Secretele unui donjon din Caraş-Severin: ce spun atestările documentare
Pe unul dintre cele mai înalte dealuri din Caraş-Severin, la 420 de metri altitudine, în comuna Turnu Ruieni, poate fi văzută ruina unui turn medieval. Construcţia are aproximativ 12 metri în înălţime, fiind ridicată pe patru nivele.

Ministrul Economiei promite rezolvarea  poluării de la Moldova Nouă, care ajunge şi în Serbia. România riscă să fie amendată de Comisia Europeană
România a fost avertizată de mai multe ori de către Comisia Europeană, din cauza poluării cu praf de la Moldova Nouă

Măgarii extrem de rari de la Grădina Zoologică din Reşiţa. În Europa mai sunt doar 14 astfel de exemplare
Atracţia Grădinii Zoologice “Ioan Crişan” din Reşiţa o reprezintă doi măgari unici în România şi extrem de rari în toată lumea.

Reţetă: dovlecei picanţi, puşi la borcan cu ceapă şi roşii
Bucătarul reşiţean Uica Mihai ne-a oferit o scurtă reţetă despre cum putem pregăti un adevărat deliciu pentru la iarnă.

Cel mai mare muzeu în aer liber al locomotivelor de epocă din Europa este mâncat de rugină. Motivul absolut ridicol pentru lipsa reabilitării
Muzeul Locomotivelor cu Abur din Reşiţa se află într-o vizibilă stare de degradare. Mai multe exponate sunt ruginite şi invadate de vegetaţie, plăcuţele cu informaţii sunt şterse şi nu mai pot fi citite, iar soclurile pe care sunt ridicate au nevoie şi ele de o reabilitare urgentă.

VIDEO „76 de operaţii făcute de un singur medic român au fost refăcute aici, în Ungaria“. O fostă asistentă îi ajută pe români să se trateze în spitalele maghiare
Mii de români care locuiesc în Vestul ţării merg să se trateze în localităţi maghiare de graniţă, cum ar fi în Mako sau Szeged. Printre cei care şi-au făcut adevărate afaceri care înlesnesc accesul pacienţilor de peste graniţă se numără şi românca de etnie maghiară Maria Toth.

Ketchup de corcoduşe, un sos dulce şi sănătos. Cum îl poţi face acasă
Corcoduşele sunt fructe delicioase, ignorate de foarte multă lume, deşi sunt o sursă directă şi extrem de sănătoasă de potasiu, magneziu şi vitamina C.

Gărâna găzduieşte un nou festival de excepţie. Vin artişti din SUA, Mare Britanie, Austria şi Serbia
Un nou festival îşi face loc pe scena din Poiana Lupului de la Gărâna, este la prima ediţie şi strânge artişti de pe mai multe continente. Festivalul de fusion&gospel „Visions of Dreams”  este produs de americanul Dean Bowman.

Şoferul care a produs accidentul din Caraş-Severin, soldat cu moartea unei persoane şi rănirea altor cinci, are 17 ani
Şoferul care a produs accidentul din oraşul Bocşa, din judeţul Caraş-Severin, soldat cu moartea unei persoane şi rănirea altor cinci, are 17 ani, el fiind cercetat pentru ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă şi conducerea unui autovehicul fără permis de conducere.