adevarul

 

Ziarul adevarul de azi - adevarul de seara - adevarul online

Ziare romanesti recomandate

Programul TV de Azi

Mutari Internationale

Stiri locale din Adevarul Resita

(P) Asigurari RCA - cel mai bun pret

Ziarul Adevarul Resita - Ultimele stiri Adevarul Resita - 24.10.2016

Doi primari din Banat pleacă după investitori. Primul abordat e gigantul Tesla Motors
Primarii din Reşiţa şi Caransebeş au schimbat strategia. Nu mai aşteaptă să vină investitorii la ei, ci merg ei la investitori.

Reţeta cu ţuică şi coji de ouă care te ajută să-ţi întăreşti plămânii şi imunitatea într-un mod natural
Dacă aveţi în această perioadă probleme cu imunitatea sau cu plămânii există reţete simple şi naturale care vă pot ajuta în lupta cu bolile.

Scovarda de Banat, improvizaţia dulce din aluat. Patru reţete de umplutură după care te lingi pe degete
Scovarda este un desert uşor de făcut şi poate fi servită cu tot felul de umpluturi dulci şi nu numai. Pentru bănăţeni, scovarda este unul dintre cele mai comune deserturi.

Reţetă pentru curăţarea ficatului. Cum putem elimina calculii biliari
Unul dintre cei mai importanţi factori de longevitate este sănătatea ficatului. Dr. Virginia Faur, cercetător şi inventator de medicamente, are o reţetă de curăţare a ficatului.

Conflictul istoric între vânători la graniţa între Timiş şi Caraş-Severin. Cele două grupe se ceartă de ani de zile pe animale
Două grupe de vânători, una din Caraş-Severin şi una din Timiş, se ceartă de ani de zile din cauza unui fond de vânătoare, care se află exact la graniţa dintre judeţe.

Un primar din Banat vrea să ştie câţi locuitori mai are oraşul pe care îl conduce şi ce îşi doresc aceştia
Primăria Municipiului Reşiţa va demara, din 20 octombrie, timp de aproape o lună, o consultare publică de proporţii, din care vrea să afle date importante, care să stea la devoltarea municipiului de pe Bârzava.

Pastrama sau cum păstrezi gustul delicios al cărnii în orice anotimp
Pastrama este un produs alimentar care se poate prepara din aproape orice fel de carne şi este modalitate perfectă de a păstra carnea.

Obiectivul turistic ascuns lângă cascada Bigăr: morile de apă de la Rudăria macină făină de peste un secol
În Caraş-Severin, pe Valea Almăjului, nu departe de celebra cascadă Bigăr, un alt obiectiv atrage numeroşi turişti, chiar dacă nu este la fel de cunoscut. Aici se află cel mai mare complex de mori din România, format din 22 de mori de apă

„Vaccinul“ natural extrem de eficient împotriva răcelii. Reţeta simplă din fructe, usturoi şi miere care „ucide“ gripa
Sezonul rece se instalează, odată cu virozele. Specialiştii recomandă vaccinarea antigripală în această perioadă, însă din motive diferite nu toată lumea o face. Pe de altă parte, există un vaccin natural extrem de eficient.

Încă o legendă urbană despre români şi  Turnul Eiffel este demontată cu acte. Marele fals al metodei îmbinării niturilor
Alături de legenda că oţelul din care a fost construit Turnul Eiffel ar fi provenit de la Reşiţa, o altă legătură românească cu simbolul Parisului a fost intens mediatizată. Este vorba de metoda de îmbinare prin nituri, pe care Gustave Eiffel ar fi preluat-o de la un inginer român, Gheorghe Pănculescu.

Picantă, acră şi sărată. Kimchi, varianta bănăţeană a unei garnituri tradiţionale coreene
Despre kimchi, o garnitură care provine din bucătăria tradiţională coreeană, se spune că este unul dintre cele mai sănătoase alimente din lume datorită conţinutului variat de legume şi condimente. De asemenea, e considerată benefică sănătăţii, fiind una dintre cele mai importante surse de probiotice.

Şacalul atacă tot mai des în Banat. Cum a devenit un pericol o specie care în urmă cu zece ani nici nu exista în această zonă
Mai multe localităţi din Caraş-Severin şi Timiş au probleme serioase cu şacalii. Locuitorii din satele de pe lângă frontiera cu Serbia s-au plâns că în ultimii ani, şacalii sunt tot mai mulţi şi mai agresivi

Bogaţii Reşiţei uită să-şi plătească impozitele pentru autoturismele de lux. Primarul ameninţă că le va confisca limuzinele
Ioan Popa, primarul Reşiţei, îi avertizează pe posesorii de autoturisme care au uitat în ultimii ani să îşi mai plătească impozitele că au 30 de zile să ajungă la zi cu plata taxelor. După această perioadă, Primăria le va pune sechestru pe maşini şi le va scoate la licitaţie.

„Locomotives Reşiţa“, povestea fotbaliştilor „americani“ de pe malul Bârzavei
Dacă în America soccerul prinde tot mai mult şi are tot mai mulţi adepţi, nu la fel de bine se simte fotbalul american la noi. În Romania, în prezent, există doar şase echipe de fotbal american.

Alimentul miraculos care înlocuieşte cel mai bine carnea. Reţeta unui pateu delicios
Cercetătoarea Virginia Faur, cunoscută în Banat pentru medicametele şi reţele naturale pe care le-a brevetat, spune că există un aliment cu mare aport nutritiv, care poate oricând să înlocuiască carnea cu succes, fiind mult mai sănătos.