adevarul

 

Ziarul adevarul de azi - adevarul de seara - adevarul online

Ziare romanesti recomandate

Programul TV de Azi

Mutari Internationale

Stiri locale din Adevarul Resita

(P) Asigurari RCA - cel mai bun pret

Ziarul Adevarul Resita - Ultimele stiri Adevarul Resita - 26.03.2017

FOTO Un reşiţean produce manual autoturisme unicat. Clienţii nu se înghesuie din cauza costului extrem de ridicat
Un inginer din Reşiţa este gata oricând să producă un autoturism la comandă, pentru cei care vor să aibă o maşină unicat, bineînţeles la un preţ pe măsură.

Muntele Mic ar putea deveni cea mai nouă staţiune turistică de iarnă din România. Edilii locali trebuie să realizeze infrastructura necesară
Primarul comunei Turnu Ruieni, Mihai Maralescu a început demersurile pentru transformarea zonei Muntele Mic în staţiune turistică de iarnă.

Stufat de miel cu praz. Cum se prepară în Banat una dintre cele mai gustoase mâncăruri cu carne de miel
Stufat de miel este unul dintre modurile cele mai simple şi gustoase de a pregăti acest tip de carne, extrem de căutată în această perioadă.

Concurs unic în ţară. CăruţLine 3, o competiţie în care concurenţii îşi construiesc bolidul pe loc
La Anina, în Caraş-Severin, în 29 aprilie, are loc una dintre cele mai inedite întreceri din ţară – CăruţLine, care a ajuns la cea de-a treia ediţie.

Oficialii gigantului Tesla, în vizită la Reşiţa. „Să nu ne hazardăm, deocamdată e doar o vizită de documentare“
În toamna anului trecut, doi primari din Caraş-Severin anunţau că nu mai stau să aştepte să le bată investitorii la uşă şi vor pleca ei în căutarea lor.

Miel în sos de bere parfumat cu rozmarin, o reţetă delicioasă
Dacă sunteţi fani ai cărnii de miel, dar mai ales că se apropie perioada în care se găteşte, am încercat să aflăm o reţetă inedită pentru acest tip de mâncare.

Revolta unui român disperat, care spune că soţia i-a murit cu zile în spital: „Am sesizat parchetul pentru omor calificat“
Georgel Ilcu, a cărui soţie a murit în condiţii suspecte în spitalul din Caransebeş, aduce acuzaţii grave medicilor, pe care-i acuză că au acţionat precipitat şi total neprofesionist.

Românca ajunsă arhitectă de top la New York la 33 de ani. Lucrează cu vedete de anvergură mondială, iar celebrul Kanye West i-a comandat un proiect uluitor
Oana Stănescu (33 de ani), din Reşiţa, a reuşit să-şi construiască o carieră extraordinară în New York: este printre cei mai cunoscuţi şi mediatizaţi arhitecţi ai metropolei americane. A colaborat cu rapperul Kanye West şi construieşte o superpiscină pentru americani.

Grindeanu, în Caraş: „Nu vreau ca în 2020, când vin acasă la mama, să vin pe aceleaşi drumuri şi să găsesc aceleaşi probleme“
Prim-ministrul Sorin Grindeanu şi ministrul Dezvoltării Sevil Shhaideh s-au întâlnit vineri cu primarii din Caraş-Severin, judeţul natal al premierului.

Străzile unui oraş din Banat, refăcute în batjocură cu 12 milioane de euro împrumutaţi. Cum şi-au bătut joc de bani contractanţii lucrării
Străzile pentru care Primăria Reşiţa a contractat, în mandatul primarului Mihai Stepanescu, un credit pe 30 de ani, de 12 milioane de euro, au fost asfaltate în bătaie de joc şi acum sunt toate sparte, deşi n-au trecut decât trei ani de la refacerea totală a acestora.

Exploatările forestiere au lăsat un oraş fără apă potabilă. Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă s-a întrunit pentru găsirea unei soluţii
Caransebeşul se află într-o situaţie critică în privinţa apei potabile. Localnicii s-au plâns în ultimele luni că apa care curge la robinete este extrem de murdară şi nu poate fi băută.

Cea mai nouă organizaţie de mediu atrage atenţia asupra unui fenomen grav: câinii sălbăticiţi care atacă în haită şi ucid animalele pădurii
Fotograful cărăşean Ciprian Floare, împreună cu încă doi prieteni, cu toţii pasionaţi de natură, au pus bazele celei mai noi asociaţii ecologiste din Banat.

Maşina unui primar, vandalizată în parcare. Edilul spune că va depune plângere
Portiera din spate a maşinii primarului din Moldova Nouă a fost zgâriată de mai multe ori în ultimele patru luni de zile. Adrian Torma spune că asta nu se întâmpla când nu era în funcţie

Festival dedicat împărătesei Sisi a Austro-Ungariei la Băile Herculane
Primăria Băile Herculane a prins în programul cultural, pentru vara acestui an, un festival inedit dedicat împărătesei Elisabeta, mai cunoscută sub numele de Sissi.

Fiertură de dragavei: reţeta pentru o mâncare bogată în vitamine şi fier
În Banat i se spune dragavei, iar prin alte zone ale ţării planta, care creşte liberă pe câmp, este cunoscută drept ştevia creaţă sau limba boului.