adevarul

 

Ziarul adevarul de azi - adevarul de seara - adevarul online

Ziare romanesti recomandate

Programul TV de Azi

Mutari Internationale

Stiri locale din Adevarul Resita

(P) Asigurari RCA - cel mai bun pret

Ziarul Adevarul Resita - Ultimele stiri Adevarul Resita - 29.09.2016

Ministerul Mediului propune împuşcarea a 1.691 de animale protejate prin lege: 552 de urşi, 657 de lupi şi 482 de pisici sălbatice. ONG-urile cer modificarea Ordinului
Mai multe organizaţii de mediu sunt indignate de noul ordin al Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor privind numărul de animale sălbatice care  pot fi împuşcate.

Băuturile cu care bătrânii din Munţii Banatului răzbeau în sezonul friguros
În trecut, bătrânii foloseau alcoolul băut cu măsură şi ca armă împotriva frigului sau leac împotriva gripei. Oamenii spuneau că „o gură de răchie te pune pe picioare“ şi te face să nu simţi frigul.

Semnături depuse la Ministerul Mediului pentru stoparea construirii de minihidrocentrale pe râul Nera
Comunitatea De-Click a depus miercuri 28 septembrie 2016 la Ministerul Mediului petiţia „Spunem nu distrugerii râului Nera, semnată de 50.000 de persoane.

Primar suspendat de prefect pentru o condamnare la închisoare cu suspendare, repus în funcţie de instanţă. Ameninţă cu procese pentru abuz de putere
Edilul şef al comunei Fârliug revine în funcţie după ce a fost suspendat, în luna iulie, de către Florenţa Albu, prefectul judeţului Cara-Severin. Ioan Borduz a contestat ordinul prefectului la Tribunalul Caraş-Severin şi a avut câştig de cauză.

Cel mai distrus spital din România se află în Caraş-Severin. Bolnavii sunt trataţi în mijlocul „pepinierei“ de microbi
Clădirea în care funcţionează sanatoriul de la Marila arată ca după un bombardament: jumătate de acoperiş smuls de vânt, balcoane care atârnă, ziduri căzute, igrasie şi mucegai

Cum poţi scăpa în mod natural de pesticidele şi erbicidele din legume şi fructe
Cele mai multe din legumele şi fructele din supermarket conţin erbicide şi pesticide care pot să provoace probleme de sănătate.

Cel mai bun leac natural pentru plămâni şi infecţii respiratorii. Cum se prepară rapid „antibioticul săracului“
Doctorul Virginia Faur, cercetător şi inventator de medicamente, are două reţete naturale care pot fi folosite cu succes în lupta cu infecţiile respiratorii.

Rostopasca, leacul universal pentru afecţiuni interne şi externe. Extrem de periculoasă dacă nu se respectă dozele
Cercetătoarea Virginia Faur spune că există o plantă poate ajuta în peste 150 de afecţiuni, atât interne, cât şi externe.

Homeschooling tipic românesc. Copiii dintr-un sat fac orele acasă la învăţător. Şcoala e în renovare de 10 ani
La Cănicea, în comuna Domaşnea (Caraş-Severin), elevii fac şcoală la profesorul Cristian Nicoară acasă. Situaţia durează din 2006, când şcoala din localitate a intrat în renovare. De zece ani, administraţia locală nu a fost în stare să facă rost de bani să finalizeze lucrările.

Un Porsche aparţinând unui afacerist din Reşiţa a fost incendiat: „Nu ştiu dacă e o răzbunare sau un mesaj de ameninţare“
Un autoturism Porsche Cayenne, care aparţinea unui om de afaceri din Caraş Severin a ars în noaptea de joi pe vineri.

Condimentul comun folosit în multe restaurante ca să ascundă lipsurile bucătarului
Bucătarul bănăţean cunoscut sub numele de Uica Mihai susţine că ocoleşte multe restaurante unde a simţit că mâncarea fost “îmbunătăţită” cu un praf de condimente.

Reţeta ideală de lapte de pasăre, desertul franţuzesc pe care-l găteau bunicii noştri
Laptele de pasăre este desertul pe care bunicii îl făceau cu mare spor mai ales în zona Banatului, fără să ştie de fapt că şi omologii lor din Franţa îl serveau ca delicatesă şi îl numeau "ile flottante".

Eşec de 2,3 milioane de euro în implementarea fondurilor europene pentru administraţia locală din Moldova Nouă
Primăria Moldova Nouă a ratat implementarea unui proiect transfrontalier şi ar trebui să returneze partenerilor din Serbia.

Ciudanoviţa, locul din România unde radiaţiile de uraniu depăşesc de 100 de ori limita de alertă. Statul ascunde catastrofa
Comuna Ciudanoviţa se află în judeţul Caraş-Severin, la aproximativ 20 de kilometri de Oraviţa. În vremea regimului comunist, în această zonă au funcţionat două mine de uraniu: Ciudanoviţa şi Lişava.

Tuberculoză într-o şcoală din Reşiţa. Patru copii sunt trimişi la investigaţii suplimentare
Părinţii elevilor clasei a cincea de la Şcoala nr.6 “Mihai Peia”din Reşiţa sunt speriaţi că şi copiii lor ar putea să se îmbolnăvească, după ce unul dintre elevi a fost descoperit cu această boală.