adevarul

 

Ziarul adevarul de azi - adevarul de seara - adevarul online

Ziare romanesti recomandate

Programul TV de Azi

Mutari Internationale

Stiri locale din Adevarul Resita

(P) Asigurari RCA - cel mai bun pret

Ziarul Adevarul Resita - Ultimele stiri Adevarul Resita - 25.06.2017

Capacitate 2017. Rezolvarea subiectelor la Matematică la Evaluarea Naţională Caraş-Severin
În judeţul Caraş-Severin, au susţinut astăzi proba la matematică aproximativ 2.500 de elevi de clasa a VIII-a. Aceştia au început examenul de la ora 09.00.

Capacitate 2017. Subiectele la Matematică la Evaluarea Naţională în Caraş-Severin
În Caraş-Severin susţin această probă aproximativ 2.500 de elevi de clasa a VIII-a. Astăzi, candidaţii îşi evaluează cunoştinţele la Matematică.

Papricaş de ouă cu legume, bulion şi vin alb
Oul e unul dintre cele mai la îndemână alimente care, cu puţină imaginaţie şi câteva ingrediente, poate fi gătit în zeci de moduri

Şapte sosuri ca la restaurant pe care le poţi pregăti oricând acasă
Dacă vă place să gătiţi sau vă place doar să mâncaţi bine, trebuie să ştiţi că sosurile pot transforma o mâncare anostă într-un deliciu.

„Capacitate 2017. Rezolvarea subiectelor la Limba Română la Evaluarea Naţională în Caraş-Severin
În Caraş-Severin au susţinut această probă aproximativ 2.500 de elevi de clasa a VIII-a. Astăzi, candidaţii îşi evaluează cunoştinţele la Limba şi Literatura Română.

Capacitate 2017. Subiectele la Limba Română la Evaluarea Naţională în Caraş-Severin
Absolvenţii claselor a VIII-a intră luni în febra Evaluării Naţionale cu proba la Limba Română. Reprezentanţii Ministerului Educaţiei avertizează că anul acesta candidaţii vor fi supravegheaţi atât video, cât şi audio.

Cum se găteşte în Banat ştiuca la ceaun cu vin alb sec. Reţeta culeasă de la bătrânii de pe malurile Mureşului
Bucătarul reşiţean Mihai Uica a aflat de la localnicii de pe malurile Mureşului cum se găteşte ştiuca la ceaun şi ne-a dezvăluit reţeta.

Zeamă neagră – o ciorbă din ridichi negre şi frunze de varză
Bucătarul reşiţean Uica Mihai spune că numele şi culoarea întunecată a ciorbei neagre vine de la culoarea ridichiilor şi a celorlalte ingrediente

Comerţ cu produse tradiţionale la morile cu ciutură din Caraş-Severin. Cum au învăţat sătenii să trăiască din turism
Cel mai mare complex de mori pe apă din România se află la Rudăria, în judeţul Caraş Severin. Obiectivul atrage anual mii de turişti, din întreaga lume

România lucrului prost făcut. Zeci de milioane de lei cheltuiţi pentru reabilitarea inexistentă a unei staţii de epurare
Firma Confort, a omului de afaceri Georgică Cornu, câştiga în 2009 licitaţia pentru refacerea totală a Staţiei de Epurare a Municipiului Lugoj, aflată în aval pe râul Timiş, în zona localităţii Jabăr. Lucrarea era finanţată de Ministerul Mediului (60%) şi Primăria Lugoj (40%). Reabilitarea s-a realizat doar parţial, iar în prezent situaţia e dezastruoasă.

Cum poţi prepara acasă uleiuri aromate. Reţeta în şase paşi a unui cunoscut bucătar
Pentru a da un gust deosebit mâncărurilor, bucătarul reşiţean Mihai Uica ne propune soluţia uleiurilor şi oţeturilor aromate.

Un băieţel de trei ani, din Banat, suferă de o boală ciudată care nu-l lasă să se dezvolte. Părinţii nu mai au bani să-i asigure tratamentul
Antonio Popovici, un băieţel de trei ani, din vestul ţării, trece printr-o suferinţă greu de descris în cuvinte. Suferă de amiotrofie spinală de tip 1 Werdnig-Hoffmann, o boală care îi atrofiază muşchii corpului şi a inimii.

Reţetă spectaculoasă de sărmăluţe în foi de hrean, fierte în cimbru uscat, foi de dafin şi mărar proaspăt
Sarmalele, una din mâcărurile tradiţionale româneşti, pot fi gătite în mai multe feluri şi pot conţine tot felul de ingrediente exotice.

Romsilva vrea să taie 11.900 de metri cubi din pădurea seculară a Parcului Naţional Domogled-Valea Cernei. „Problema este că se va exploata legal“
Asociaţiile de mediu Agent Green şi GEC Nera atrag atenţia că în Parcul Naţional Domogled-Valea Cernei, Romsilva va exploata, conform planului de amenajament silvic pe anul 2017, peste 11.900 metri cubi de arbori, preponderent fag din văile Vlăsia Mare, Vlăsia Mică şi culmea Radocheasa.

UPDATE Rezultate alegeri parţiale Caraş-Severin. Candidata care a copiat sloganul lui Trump a câştigat alegerile în comuna Lăpuşnicul Mare
Într-o singură comună din Caraş-Severin au avut loc alegeri parţiale, duminică, 11 iunie. E vorba de Lăpuşnicu Mare, unde, primarul Ion Lala (PSD) şi-a dat demisia din funcţia de primar, în februarie 2017, invocând motive de sănătate.