adevarul

 

Ziarul adevarul de azi - adevarul de seara - adevarul online

Ziare romanesti recomandate

Programul TV de Azi

Mutari Internationale

Stiri locale din Adevarul Resita

(P) Asigurari RCA - cel mai bun pret

Ziarul Adevarul Resita - Ultimele stiri Adevarul Resita - 04.12.2016

Mall şi aquapark în loc de fabrici părăsite. Primarul unui oraş din Banat vrea să transforme o fostă zonă industrială într-una de relaxare
Un teren de circa 20 hectare, care se află destul de aproape de centrul oraşului Reşiţa şi pe care, în trecut, au fost mai multe hale, ar putea găzdui primul mall din municipiul de pe Bârzava, acesta fiind şi primul din Caraş-Severin.

Reţeta celor mai buni cârnaţi de pustă din Banat. Care sunt ingredientele care-i transformă într-un deliciu culinar
Fie că tăiaţi porcul de Crăciun sau doar îl tăiaţi de pe listă, poate aveţi totuşi poftă de nişte cârnaţi de casă fără E-uri şi fără alte adaosuri nesănătoase.

Şefa Direcţiei de Cultură şi un primar din Caraş-Severin au fost declaraţi incompatibili de către Agenţia Naţională de Integritate
Şefa culturii cărăşene, Liubiţa Raichici şi primarul Dumitru Crăciun au dreptul să conteste în instanţă decizia prin care au fost declaraţi incompatibili. Dacă vor pierde, timp de trei ani nu vor mai putea să ocupe o funcţie publică.

„Moarea de varză“, lichidul vindecător recomandat  în caz de mahmureală
Dr. Virginia Faur, cercetător şi inventator de medicamente, recomandă „moarea de varză“, adică zeama rezultată de la varza pusă la murat, pentru vindecarea mai multor afecţiuni.

Reşiţa, în centrul scandalului privind acreditările ilegale pentru prelevările de organe. Directorul spitalul spune că totul este legal
Managerul Spitalului Judeţean din Reşiţa, Dumitru Secăşan, susţine că nu înţelege de ce unitatea pe care o conduce a fost nominalizată de ministrul Vlad Voiculescu printre centrele de recoltarea de organe care au fost acreditate ilegal de către Agenţia Naţională de Transplant.

Reţetă de ramen. Cea mai hrănitoare supă din lume, simbol al bucătăriei japoneze
Ramenul este o supă hrănitoare de origine japoneză, care este un fel de simbol naţional pentru japonezi, similară cu supa cu tăiţei pentru bănăţeni.

Staţiunile de iarnă din Caraş-Severin sunt la pământ. Fără investiţii publice şi zăpadă, tot mai mulţi proprietari de pensiuni renunţă să mai facă turism
Vestul României are un potenţial turistic enorm pentru anotimpul de iarnă, însă foarte puţin exploatat, din cauză că statul a lăsat în paragină şi nu s-a mai implicat aproape deloc în exploatarea turistică a regiunii.

Reţeta naturală şi sănătoasă a unui pateu de post. Poate fi pregătit acasă foarte simplu
Postul Crăciunului, care a început în 14 noiembrie, dă prilejul comercianţilor să vândă o serie de produse vegetale care în alte perioade nu au acelaşi succes.

Reşiţa se dezvoltă cu ajutorul noilor tehnologii. Cum se face trecerea de la oraş industrial la „Smart City“
Reşiţa îşi propune să devină din nou unul dintre cele mai performante oraşe româneşti printr-un proiect care să-i asigure trecerea de la oraş industrial la unul inteligent - „Reşiţa, de la industrie la Smart City”.

Urechi de porc la tigaie, o reţetă delicioasă de iarnă
Dacă tot vine perioada tradiţională pentru sacrificatul porcului, poate ar fi bine să ne amintim de vremurile când porcul rămânea fără urechi imediat după ce era pârlit.

Un ONG acuză că pădurile din Parcul Naţional Semenic ar fi „măcelărite“
Asociatia Agent Green, organizaţie neguvernamentală pentru protecţia mediului, acuză Romsilva şi Ministerul Mediului că permit măcelărirea pădurilor din Parcul Naţional Semenic – Cheile Caraşului.

Cum să-ţi asiguri o viaţă lungă şi sănătoasă. Strategia „bunelor obiceiuri“, cele 11 sfaturi pentru fericire şi bunăstare
Specialiştii spun că longevitatea “se învaţă” şi că dacă avem o viaţă ordonată cu obiceiuri sănătoase putem trăi mai mult şi mai liniştiţi.

Locomotivă cu abur construită la Reşiţa, vedetă pe un traseu turistic din Ţara Galilor
Locomotiva construită la Reşiţa a căpătat numele de Vlad, pentru că a fost cumpărată dintr-un depozit din Transilvania, unde a fost abandonată.

Energizant natural din vremea aztecilor, preparat pe bază de cacao
Ai consumat cacao presărată în prăjituri, compoturi sau diferite alte deserturi. Dar nu te-ai gândit că pudra de cacao este un ingredient miraculos, care îţi protejează sănătatea.

Munţii Poaina Ruscă vor fi populaţi cu zimbri. WWF România vrea să aducă în ţară 100 de exemplare până în 2020
WWF-România şi Rewilding Europe au demarat în anul 2012 iniţiativa de reintroducere a zimbrilor în Munţii Ţarcu, primul transport având loc în mai 2014.