adevarul

 

Ziarul adevarul de azi - adevarul de seara - adevarul online

Ziare romanesti recomandate

Programul TV de Azi

Stiri locale din Adevarul Resita

(P) Asigurari RCA - cel mai bun pret

Ziarul Adevarul Resita - Ultimele stiri Adevarul Resita - 22.10.2018

Voluntarii care au reparat într-o singură zi casa unei femei bolnave de epilepsie. „Sunt foarte emoţionată. N-am crezut niciodată că atâta lume mă va ajuta“
Peste 40 de voluntari au răspuns apelului făcut de Asociaţia “Acasă în Banat” pentru a reface casa unei femei grav bolnave de epilepsie din Bucovăţ, judeţul Timiş. Aceştia s-au strâns sâmbătă, 20 octombrie, şi până seara au reconstruit micuţa casă de pâmânt pe o avea femeia.

ZeroCozi, aplicaţia care ar putea scăpa românii de stat la coadă. Urmează să fie introdusă în primele instituţii publice
Doi ingineri IT din Timişoara – Radu Jakab si Cristian Voina, amândoi de 34 de ani, cu o experienţă de aproximativ 23 de ani de programare şi trei ani de management de produse software, au dezvoltat o aplicaţie prin care speră să facă să dispară cozile din România.

Un bănăţean a înregistrat reţeta unei salate de ciuperci de acum 150 de ani. Are clienţi care-i cumpără câte 30 de borcane
Mircea Freisz, unul dintre cei mai cunoscuţi producători de ciuperci din Caraş-Severin, este singurul producător din judeţ care a reuşit să înregistreze la Ministerul Agriculturii produse autentice tradiţionale din Banatul de munte.

Cum se face găigana, omleta preparată în Banat. Ingredientele speciale care trebuie adăugate lângă ouă
În Banat, omleta se numeşte găigană şi se face după reguli moştenite din bătrâni. Bucătarul reşiţean Uica Mihai ne dezvăluie cum pregăteşte el o găigană bănăţeană autentică.

Vestul ţării va avea încă un aeroport. „În maximum un an de zile va fi funcţional“
Gabriel Olariu, omul de afaceri din Lugoj care a preluat Aeroportul din Caransebeş a anunţat că a început demersurile pentru autorizarea lui.

Povestea echipei de fotbal american din Reşiţa. Are antrenor din SUA şi caută jucători: „Le oferim noi echipament celor selectaţi să facă parte din lot“
Reşiţa Locomotives, echipa de fotbal american din Caraş-Severin caută jucători pentru formarea unui lot cu care să se poată înscrie în campionatul naţional de fotbal.

Zamă de părădaisă cu şiuşiuleţ. Cum se prepară reţeta autentică din Banat
Bucătarul reşiţean Uica Mihai are o reţetă care provoacă zâmbete atunci când le-o prezintă apropiaţilor. Asta pentru că foarte puţină lume ştie ce înseamnă şiuşiuleţ.

Secretele producerii rachiului de cireşe în Banatul Montan: ajunge şi la 50 de lei litrul. „Fie că se bucură, fie că sunt trişti, oamenii beau un pahar“
Producătorii de rachiu din Banatul de Munte, Caraş-Severin, se plâng că producţiile mari de fructe din acest an nu sunt şi calitative, astfel că celebra băutură poate avea de suferit.

Găigană bănăţeană uriaşă, de 1001 ouă, pregătită de şapte bucătari într-o tigaie de doi metri
A zecea ediţie a Festivalului Papricaşului şi Vinului va avea loc sâmbătă şi duminică, în Parcul Central din Buziaş.

Singurul muzeu în aer liber al locomotivelor de epocă a fost readus la viaţă. Exponatele, salvate de rugină şi degradare
Aflat într-o avansată stare de degradare, muzeul în aer liber format din 16 dintre cele mai vechi şi valoroase locomotive care au circulat vreodată în România are din nou ce arătă.

Trucuri pentru a ne ţine în frâu pofta de mâncare. Soluţia tărâţelor de psyllium
Avem tendinţa uneori să punem alimente sănătoase în farfurie, dar să nu fim atenţi la mărimea porţiilor. Asta înseamnă ca s-ar putea să nu dăm jos kilogramele pe care nu le mai dorim.

VIDEO Cum sunt distruse pădurile în parcul naţional unde se afla Cascada Bigăr. „60% din suprafaţă este afectată“
Agent Green şi EuroNatur au publicat zilele trecute o nouă investigaţie în cadrul campaniei internaţionale “Un dezastru national/ Out of control”.

Cum se pregăteşte zacuscă specială cu ingrediente deosebite. Reţeta bucătarului bănăţean Uica Mihai
Dacă nu aţi pus încă zacusca în borcane pentru iarna care vine, bucătarul bănăţean Uica Mihai vine cu o propunere, o reţetă mai specială cu ingrediente deosebite.

VIDEO Ce este „Patrulaterala Vestului”, proiectul care uneşte cele mai importante oraşe din cea mai dezvoltată regiune a ţării
La sfârşitul săptămânii trecute a avut loc cea de-a treia ediţie a conferinţei Urban Talk, organizată de Urbanize Hub, la Timişoara, în cadrul căreia 15 speakeri din şase ţări au vorbit despre oraşele viitorului.

Ce reguli trebuie să respecţi dacă eşti la dietă şi ai fost invitat la restaurant
Eşti într-o perioadă în care vrei să îţi schimbi stilul de viaţă şi alimentaţie? Nu ai posibilitatea să mănânci acasă şi trebuie să alegi un restaurant? Sau ai fost invitată la restaurant şi nu vrei să refuzi?