adevarul

 

Ziarul adevarul de azi - adevarul de seara - adevarul online

Ziare romanesti recomandate

Programul TV de Azi

Stiri locale din Adevarul Ploiesti

(P) Asigurari RCA - cel mai bun pret

Ziarul Adevarul Ploiesti - Ultimele stiri Adevarul Ploiesti - 12.12.2018

Tatăl acuzat că şi-a abuzat sexual timp de un an fetiţele de 6 şi 9 ani. Pedeapsa cu iz simbolic primită la judecătorie
Ploieşteanul Sorin Costin Iana (37 de ani), un bărbat acuzat că şi-a violat cele două fetiţe în repetare rânduri, a fost condamnat de prima instanţă. Judecătoria Ploieşti a decis ca bărbatul este vinovat de corupere sexuală.

Pedepsele drastice pentru corupţie în România interbelică. Câţi ani de puşcărie putea primi un funcţionar public pentru „nedreaptă luare“
În perioada interbelică, faptele ilegale săvârşite de un funcţionar public erau aspru pedepsite. Încă de pe vremea când în vigoare era Codul Penal emis în 1936 de Carol al II-lea, un angajat al statului era obligat de lege să-şi facă datoria fără a pretinde bani sau alte foloase.

Ce scria pe Facebook unul dintre turiştii morţi în avalanşa din Bucegi: „Părinţi bolnavi pentru care 50 de cm de zăpadă nu au însemnat mare lucru“
Mugurel I. şi Ionuţ Cristian M. sunt cei doi turişti care au murit, duminică, în avalanşa produsă în Bucegi pe Valea Morarului. Erau pasionaţi ai muntelui, cu experienţă pe traseele periculoase.

O comună din România - pe primul loc la poluare în Europa. Agenţia de Mediu a găsit vinovaţii: sobele şi traficul rutier
O comună din România s-a aflat pe primul loc în topul celor mai poluate localităţi din Europa conform măsurătorilor indicate, în data de 4 decembrie, de Worlds Air Pollution – un proiect care măsoară calitatea aerului din 80 de ţări, citat de ziarul Liberatea.

A fost găsită a doua victimă din avalanşa produsă pe Valea Morarului
Salvamontiştii din Buşteni au anunţat că au găsit şi cea de a doua victimă a avalanşei produsă duminică pe Valea Morarului din Bucegi.

Ce s-a întâmplat cu profesorul acuzat că a bătut un elev cu scaunul. A fost citat luni dimineaţă la Poliţie pentru audieri
Profesorul din Ploieşt acuzat că a lovit cu scaunul pe unul dintre elevii săi, chiar în sala de clasă, nu s-a prezentat la Poliţie pentru a fi audiat. Acesta a fost citat pentru luni la ora 10.

Primele imagini de la locul unde s-a produs avalanşa care a surprins doi turişti. Salvamontiştii au reluat căutările pe Valea Morarului
Două echipe de salvatori montani au reluat, luni dimineaţă, căutările pe Valea Morarului, în munţii Bucegi, unde duminică după-amiază o avalanşă a surprins mai mulţi turiştii aflaţi pe un traseu închis iarna.

Descoperire şocantă a pompierilor într-o casă care a ars din temelii
Pompierii prahoveni au intervenit, luni dimineaţă, în comuna Dumbrăveşti pentru a stinge focul care a cuprins o casă particulară. La finalul intervenţiei, pompierii au descoperit cadavrul unui bărbat printre ruinele locuinţei.

Bărbat mort în Bucegi după ce a fost surprins de o avalanşă. Salvamotist:”99 la sută mai este o persoană sub zăpadă”
Un bărbat a murit după ce a fost surprins de o avalanşă, duminică, pe un traseu din Masivul Bucegi, trupul său fiind descoperit de mai mulţi turişti care au încercat să-l resusciteze, însă fără succes. Salvamontiştii au constatat că pe acel traseu există două urme de paşi de om, prin urmare nu exclud posibilitatea unei a doua victime.

Doi răniţi după explozia în timpul mersului a două anvelope ale unui autobuz al companiei de transport public din Ploieşti
Doi pasageri ai unui autobuz care aparţine companiei publice de călători din Ploieşti au fost rănite, sâmbătă seară, în timpul unui accident petrecut la intrare în oraş. Şoferul autobuzului a fost nevoit să frâneze brusc pentru că două cauciucuri au explodat în mers.

VIDEO Scene şocante la Ploieşti: un elev de clasa a 7-a este bătut cu scaunul de profesorul de Biologie
Scenele au fost înregistrate în această săptămână, cazul fiind sesizat de mama elevului. Aceasta va merge luni la Serviciul de Medicină Legală şi apoi la Poliţie, pentru a face demersurile necesare anchetei.

Cât costă un Revelion de fiţe într-un hotel de cinci stele de pe Valea Prahovei şi cum faci să-l asculţi live pe Cezar Ouatu în noaptea dintre ani
Fără o mie de euro nu ai cum să găseşti o cameră disponibilă pentru a petrece ultimele zile din anul 2018 la munte. În staţiunile de pe Valea Prahovei, la hotelurile de patru şi cinci stele, ofertele pentru pachetele de Revelion pornesc de la 800 de euro pentru trei nopţi de cazare şi ajung la 2.000 de euro pentru camerele duble cu vedere la munte.

Cazul rar al celor cinci absolvenţi de Teologie care au dat nas în nas la şcoala de poliţie
Cinci absolvenţi ai facultăţii de teologie au decis să renunţe la viitorul preoţesc şi să îmbrace uniforma Poliţei Române. Deşi pare o schimbare radicală, toţi susţin că între poliţia şi preoţie există multe lucruri în comun.

Încă un profesor de la Universitatea Petrol Gaze Ploieşti a fost condamnat pentru luare de mită
Dan Ioan Grigoraş, profesor la Unversitatea Petrol Gaze (UPG) din Ploieşti, a fost condamnat la doi ani şi nouă luni de închisoare cu suspendare într-un dosar de corupţie. Profesorul a fost găsit vinovat de luare de mită şi evaziune fiscală.

Polei pe DN1B şi pe majoritatea drumurilor judeţene din Prahova. Accidentele se ţint lanţ din cauza carosabilului alunecos
În urma ploii de noaptea trecută, pe majoritatea drumurilor din judeţul Prahova, inclusiv pe DN1 B, în zona Mizil, s-a format polei. Accidentele cu victime s-au ţinut lanţ miercuri dimineaţă.