adevarul

 

Ziarul adevarul de azi - adevarul de seara - adevarul online

Ziare romanesti recomandate

Programul TV de Azi

Stiri locale din Adevarul Ploiesti

(P) Asigurari RCA - cel mai bun pret

Ziarul Adevarul Ploiesti - Ultimele stiri Adevarul Ploiesti - 19.08.2018

Un jandarm a scris o poezie inspirată de violenţele protestului din Bucureşti: „Nici voi, dar nici jandarmeria nu vrea să curgă-ntre noi sânge“
”Aţi reuşit să ne-nvrăjbiţi! Din spate ura ne împinge!” este o parte din mesajul în versuri scris pe o reţea de socializare de un jandarm din Prahova. Florin Todoran, cunoscut printre colegii săi drept ”jandarmul poet”, spune că a fost şocat violenţa protestelor care au avut loc la Bucureşti, iar evenimentele recente l-au inspirat să scrie o poezie.

Doi turişti rătăciţi în Buşteni au fost recuperaţi de salvamontişti după ore întregi de căutări pe munte
Doi turişti, o femeie în vârstă de aproximativ 60 de ani şi un bărbat în vârstă de 52 de ani, au fost recuperaţi de pe munte, joi noapte, de salvamontiştii din Buşteni. Femeia se rătăcise pe untranseu din zona Valea Albă, iar bărbatul se accidentase pentru că abordase un traseu dificil pe Jepii Mici.

Concurenţă-record la admiterea în Şcoala de Poliţie din Câmpina. Cinci elevi pe loc înaintea probelor eliminatorii
Şcoala de Agenţi de Poliţie „Vasile Lascăr“ din Câmpina a înregistrat un nou record de candidaţi înscrişi pentru a susţine examenul de admitere organizat în sesiunea din august-septembrie 2018. 6.768 de persoane vor candida pe 1.300 de locuri aprobate de Ministerul de Interne pentru această sesiune.

Detectivii privaţi angajaţi să prindă hoţii de flori au reziliat contractul cu Primăria Câmpina. Au dat vina pe jurnaliştii care i-au deconspirat
O firmă de detectivi particulari care avea sarcina să prindă hoţii care fură florile plantate pe domeniul public şi persoanele care abandonează câini în zonele de periferie ale oraşului a decis să rezilieze contractul cu Primăria Câmpina. Informaţiile apărute în presa naţională despre această situaţie au fost motivul rezilierii contractului.

Cum păstrezi lavanda pe timpul iernii astfel încât parfumul florilor să reziste câteva luni
Deşi este o plantă iubitoare de soare, apă şi de căldură, lavanda trebuie ferită de lumină şi umiditate, odată cultivată, dacă vreţi să o păstraţi cât mai mult timp în casă. Pentru ca florile de lavandă să păstreze cât mai mult timp mirosul specific, este nevoie să respectaţi câteva reguli simple.

Sorin Pantiş, fostul ministru al Comunicaţiilor condamnat la şapte ani de închisoare, a fost eliberat condiţionat cu trei ani înainte de termen
Sorin Pantiş, fostul ministru al Comunicaţiilor condamnat la şapte ani de închisoare în dosarul privatizării Institutului de Cercetări Alimentare (ICA), alături de omul de afaceri Dan Voiculescu, a fost liberat condiţionat din închisoarea printr-o decizie a Judecătoria Ploieşti. Fostul ministru a executat patru ani din pedeapsă.

Au fost prinşi hackerii care au spart site-ul PSD: sunt doi adolescenţi, iar cel mai mic are 14 ani
Procurorii DIICOT Ploieşti au anunţat că au identificat doi tineri cu vârste sub 18 ani care ar fi spart mai multe site-uri, printre care şi site-ul PSD.

„Cartea umană“, proiectul unor liceeni care-şi provoacă prietenii să renunţe la smartphone: „De când lucrăm la proiect, ne-am întors acasă cu bateria încărcată“
Un proiect prin care adolescenţii dependenţi de telefonul mobil şi de comunicarea în mediul virtual sunt provocaţi să reînveţe să vorbească faţă în faţă cu oameni de vârsta lor este implementat în aceste zile de un grup de liceeni din Câmpina.

Primăria uneia dintre cele mai bogate comune din România oferă bani tinerilor pentru fertilizare in vitro
Primăria uneia dintre cele mai bogate comune din România oferă ajutor financiar cuplurilor de tineri care nu pot avea copii, dar şi femeilor gravide. Banii vor fi alocaţi pentru tratamentul de fertilizare in vitro, respectiv pentru analize specifice perioadei de sarcină.

Ce este panleucopenia, cea mai gravă boală provocată de un virus care poate afecta pisica
Când pisica este apatică, refuză mâncarea şi chiar apa, dormitează tot timpul şi nu-şi mai linge blăniţa, este timpul să mergeţi la cabinetul veterinar. Acestea pot fi primele simptome ale panleucopeniei, cea mai gravă boală provocată de un virus care vă poate omorî mica felină în câteva zile.

Femeia care a aflat secretul albastrului de Voroneţ. „Este carbonatul de cupru, un minereu cunoscut de toţi drept azurit“
Magdalena Banu (66 de ani) din Ploieşti, doctor în chimie, este printre puţinii cercetători din România care pot determina cu certitudine diagnosticul unei clădiri de patrimoniu sau al unei opere de artă, dar şi tratamentul de care acestea au nevoie pentru a putea fi salvate de la distrugere.

VIDEO Sute de ploieşteni au plecat la protestul Diasporei din Bucureşti: „Nu mai vrem să fim generaţia de sacrificiu”
Sute de ploieşteni au plecat, vineri, la Bucureşti pentru a participa la protestul Diasporei. Mulţi dintre ei şi-au dat întâlnire în diferite puncte ale Ploieştiului pentru a pleca în grup către Capitală.

Cum a ajuns să fie scoasă la vânzare pe OLX Rafinăria Steaua Română. Preţul de pornire: 10,3 milioane de euro. Directorul societăţii, bulversat de anunţ
Steaua Română din Câmpina, cea mai veche rafinărie din România, a fost scoasă la vânzare pe cel mai mare site de mică publicitate din România. Conducerea societăţii neagă că rafinăria este de vânzare.

Cum facem diferenţa între alergia la soare şi toxiinfecţia alimentară. Simptomul comun: erupţia cutanată
Medicii deramatologi atrag atenţia că de la o vară la alta tot mai mulţi pacienţi se prezintă la cabinetele medicale cu simptome specifice alergiei solare. Cauza exactă, dovedită ştiinţific, a creşterii numărului de persoane afectate de razele ultraviolete nu este cunoscută deocamdată.

Cum se mobilizează ploieştenii pentru mitingul Diasporei din data de 10 august
Ploieştenii se mobilizează pe reţelele de socializare pentru mitingul Diasporei care va avea loc în Capitală în data de 10 august. Cei care vor să participe la protestul de la Bucureşti sunt invitaţi să se întâlnească în cea mai mare gară din Ploieşti pentru a pleca împreună sau la benzinăria de la intrare în Ploieşti dinspre Valea Prahovei