adevarul

 

Ziarul adevarul de azi - adevarul de seara - adevarul online

Ziare romanesti recomandate

Programul TV de Azi

Mutari Internationale

Stiri locale din Adevarul Ploiesti

(P) Asigurari RCA - cel mai bun pret

Ziarul Adevarul Ploiesti - Ultimele stiri Adevarul Ploiesti - 20.10.2017

Şapte deţinuţi din penitenciarele din Prahova au fost liberaţi condiţionat, noaptea trecută
Şapte deţinuţi din penitenciarele din Prahova au ieşit, noaptea trecută, din spatele gratiilor, ca urmare a intrării în vigoare a legii 169/2017 ,  privind recursul compensatoriu.

VIDEO Revoltă la Penitenciarul de Femei Târgşor, în ziua intrării în vigoare a legii care permite eliberări condiţionate în masă: „Nu ne lasă să ieşim!“
Intrarea în vigoare a Legii privind recursul compensatoriu a creat confuzie atât printre deţinutele de la Penitenciarul Târgşorul Nou, din judeţul Prahova, cât şi printre angajaţii închisorii. În după-amiaza zilei de joi, 19 octombrie, femeile încarcerate au declanşat o revoltă, majoritatea cerând să fie eliberate urgent.

Încurcătură cu banii publici. Zeci de profesori au rămas fără salarii. Primar: „Mai am doar 5.000 de lei să plătesc profesorii“
Zeci de profesori din Prahova au rămas fără salariile pe luna septembrie pentru că primăriile nu mai au bani să le achite. Autorităţile locale recunosc faptul că au făcut demersuri încă din vară către Direcţia de Finanţe Publice pentru deblocarea sumelor de bani din trimestrul al IV-lea de plată, pentru a acoperi deficitul din lunile anterioare, iar acum s-a văzut cu vistieria goală.

Directorul unui centru pentru persoane cu handicap, acuzat de angajaţi că a ascuns o epidemie de râie şi că a folosit mâncarea ca să-i trimită copilului pachet
O parte dintre angajaţii Centrului de Asistenţă şi Îngrijire Persoane Adulte cu Handicap (CIAPAH) din Urlaţi, aflat în subordinea Consiliului Judeţean Prahova, aduc acuzaţii grave la adresa directorului acestei instituţii, pe care îl acuză de comportament abuziv, nepotrivit pentru un loc unde sunt îngrijiţi bătrâni bolnavi.

Elicopterul SMURD intervine pentru salvarea unui biciclist octogenar rănit într-un accident
Un bărbat în vârstă de 84 de ani, victima unui accident rutier, a fost preluat, marţi dimineaţă, de un elicopter SMURD. Accidentul s-a petrecut pe un drum comunal din Pucheni Mari.

Două femei, rănite într-o explozie. La spital a ajuns şi un bebeluş
O femeie în vârstă de 40 de ani, împreună cu bebeluşul său în vârstă de doar o lună au ajuns, marţi dimineaţă, la Centrul de Primiri Urgenţe din cadrul Spitalului Municipal Câmpina, în urma exploziei unei butelii. La acelaşi spital a ajuns la spital şi o tânără în vârstă de 19 ani, care prezenta arsuri minore la o mână.

VIDEO Intervenţie de urgenţă a jandarmilor pentru capturarea unui urs care se ascunsese într-o benzinărie
Intervenţie de urgenţă a jandarmilor din Prahova, sâmbătă noaptea, pentru alungarea unui urs adult care a fost surprins alergând pe DN1A în zona Vălenii de Munte. Animalul speriat s-a ascuns într-o primă fază într-o benzinărie, pentru ca în cele din urmă să fugă pe străzile lăturalnice din Vălenii de Munte.

Cum se protejează gardul viu din conifere de vitregiile iernii. Tratamentul esenţial toamna, explicat de un inginer horticultor
Deşi sunt conifere şi am spera că aceste plante se descurcă fără ajutorul nostru în sezonul rece, horticultorii avertizează că, pentru a avea un gard viu sănătos la primăvară, este nevoie de o serie de tratamente pentru a ajuta brăduţii să reziste gerului şi ninsorilor abundente.

Elevul care a ameninţat că aruncă în aer două licee: „Nu prea aveam chef de şcoală şi m-am gândit să fac ceva nou“
Robert Gabriel Nisipeanu (18 ani), elevul din Dâmboviţa care în primăvara anului 2017 a trimis mesaje Poliţiei şi Jandarmeriei ameninţând că va arunca în aer două licee din Târgovişte, va fi judecat la Curtea de Apel din Ploieşti.

O parte din mita primită de Ancuţa Macovei, directorul din ANAF arestat de DNA, ar fi ajuns la Vasile Blaga
O parte din banii primiţi cu titlu de mită de Ancuţa Anda Macovei, fost director IT al Autorităţii Naţionale Vamale, în prezent director în cadrul ANAF, ar fi ajuns la Vasile Blaga. Informaţia apare în referatul de arestare întocmit de procurori anticorupţie din Ploieşti pe numele Ancuţei Macovei.

Criminalul care şi-a ucis iubita pentru că nu a vrut să facă sex în grup, condamnat la închisoare
Alexandru Rusu (30 de ani), bărbatul din Bucureşti, acuzat că a ucis-o cu 34 de lovituri de cuţit pe femeia cu care trebuia să se căsătoreacă în vara acestui, an a fost condamnat la 20 de ani şi 8 luni de închisoare. Tribunalul Prahova a decis ca autorul crimei să plătească şi daune morale celor doi copii minori pe care i-a lăsat orfani, dar şi daune materiale în valoare de 105.000 euro.

Cum sunt pedepsite în România mamele care îşi omoară copiii nou-născuţi
În România, mama care îşi omoară copilul nou-născut nu este tratată ca un criminal de rând, legiuitorul considerând că gestul, oricât de înfiorător ar fi, trebuie apreciat în contextul unei tulburări de moment. Aşadar, Noul Cod Penal, în vigoare din februarie 2014, separă omorul în toate formele sale, de infracţiunea prevăzută de articolul 200, uciderea ori vătămarea nou-născutului săvârşită de către mamă.

Cine este denunţătoarea directoarei din ANAF arestată de DNA pentru că a primit mită în cutii cu prăjituri
Ancuţa Macovei, directorul IT din ANAF, arestată într-un dosar de corupţie instrumentat de DNA Ploieşti, a fost denunţată de Irina Socol, fondatoarea Siveco, una dintre cele mai importante societăţi în domeniul IT din România. Macovei este acuzată că a primit mită un milion de euro, mascaţi în cutii cu produse de cofetărie, pentru a interveni în desfăşurarea unor licitaţii publice, astfel încât acestea să fie câştigate de anumite firme.

Directoarea de la ANAF acuzată că a luat mită un milion de euro a ieşit din arest. Are interdicţie să vorbească cu un important om de afaceri
Ancuţa Anda Macovei, fostul director IT din cadrul Autorităţii Naţionale a Vămilor, în prezent director în cadrul ANAF, a fost plasată, luni, în arest la domiciliu printr-o decizie definitivă a Curţii de Apel Ploieşti. Macovei a fost iniţial arestată preventiv pentru 30 de zilie, de către Tribunalul Prahova, la solicitarea DNA Ploieşti, care o cercetează într-un dosar de corupţie.

Ce pedeapsă a primit românul judecat pentru atentat la siguranţă naţională pentru că şi-a spionat iubita
Prahoveanul acuzat că şi-a spionat iubita prin intermediul unui sistem dotat cu GPS pe care l-a montat pe maşina femeii, a fost condamnat la închisoare cu suspendare. Curtea de Apel Ploieşti a considerat că Ion Cătălin Moraru este vinovat de desfăşurare fără autorizare a activităţilor specifice de culegere de informaţii supuse autorizării.