adevarul

 

Ziarul adevarul de azi - adevarul de seara - adevarul online

Ziare romanesti recomandate

Programul TV de Azi

Stiri locale din Adevarul Pitesti

(P) Asigurari RCA - cel mai bun pret

Ziarul Adevarul Pitesti - Ultimele stiri Adevarul Pitesti - 18.02.2019

Planul prin care un traficat turc de droguri, condamnat în România, a vrut să-şi reducă pedeapsa cu un fals denunţ. Turcul s-a trezit, la rândul lui, denunţat
Yigit Hakan, un traficant de droguri turc ce a fost condamnat la 17 ani şi 8 luni închisoare după ce, împreună cu un alt  turc şi doi români, au băgat în ţară 333 kilograme de heroină, a încercat să-şi reducă pedeapsa cu un denunţ  bazat pe fapte nereale. Planurile i-au  fost date peste cap de un alt inculpat.

Mama care a demascat practica „plicului pentru educatoare“ îşi ia copilul şi pleacă în Anglia: „Să nu vă mai văitaţi că vreţi o ţară ca afară!“
O mamă din Piteşti spune că a decis să se mute definitiv în Marea Britanie pentru a-i asigura o educaţie sănătoasă fiicei sale. Femeia a reclamat în 2018 plăţile nefiscalizate impuse în grădiniţe, dar a fost ignorată de autorităţile statului român.

Care sunt cele mai importante beneficii ale terapiei prin artă
Terapia prin artă este înainte de toate o formă de expresie ce ajută o persoană să îşi exteriorizeze sentimente sau emoţii prin desen, pictură, colaje sau modelaj. Care sunt cele mai importante beneficii ale terapiei prin artă aflaţi din materialul de mai jos.

Când ştii că persoana de lângă tine nu e cea potrivită: caracteristicile celor care se simt nefericiţi într-o relaţie
Când eşti într-o relaţie care te face fericit, se vede cu ochiul liber. Şi nefericirea e vizibilă, aşa că, prin urmare, relaţia nepotrivită nu e chiar greu de identificat. Speranţa că-l vei schimba în cele din urmă pe cel de lângă tine, astfel încât să faci din relaţie una împlinită, e însăşi un semn că partenerul nu e cel potrivit.

Doi fraţi geniali din Câmpulung Muscel, studenţi la Oxford
Andreea şi Costin Oncescu, doi fraţi originari din Câmpulung Muscel, judeţul Argeş, sunt studenţi la Oxford. Andreea este în ultimul an la Inginerie, are două stagii de practică la Rolls-Royce, firmă care i-a făcut şi o ofertă de muncă, iar Costin este în primul an la Informatică.

VIDEO Cum au reuşit pompierii să salveze o pisicuţă căzută într-o fântână
Un echipaj al Detaşamentului de Pomieri Mioveni (judeţul Argeş), chemat să intervină pentru salavarea unui pui de pisică, a reuşit, în doar cinci minute, să scoată patrupedul din fântâna în care căzuse.

Ce deserturi inedite se pot face cu florile de salcâm
Dincolo de parfumul special, florile de salcâm pot fi utilizate şi pentru a prepara mai multe deserturi. Vă prezentăm în articolul de mai jos două dintre aceste preparate inedite.

Un tânăr din Piteşti a fost reţinut pentru trafic de cocaină. Bărbatul intrase în posesia drogurilor prin curierat
Poliţiştii Serviciului Antidrog din cadrul B.C.C.O. Piteşti, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul D.I.I.C.O.T. - Serviciul Teritorial Piteşti, cu sprijinul Direcţiei Operaţiuni Speciale-Biroul Operaţiuni Speciale Piteşti, au depistat în flagrant delict un bărbat de 29 de ani, din Piteşti. Tânărul avea asupra sa 20 de grame de cocaină şi a fost arestat.

Cum se prepară sucul natural de cătină şi în ce afecţiuni este foarte util
Cătina, arbustul spinos, cu fructe portocalii, este considerat o sursă valoroasă de substanţe active datorită nu doar compoziţiei bobiţelor sale astringente, ci şi compuşilor ce se găsesc în scoarţă, seminţe şi chiar frunze, toate utilizate în scop terapeutic.

Autoturismul multifuncţional românesc abandonat imediat după Revoluţie. „A fost un proiect uriaş, cu o idee clară şi revoluţionară în epocă“
Inginerii celebrei Întreprinderi de Asistenţă Tehnică şi Service pentru Autoturisme-IATSA, care funcţiona la nici 30 de kilometri de Uzina Dacia de la Mioveni, începuseră în 1988 un proiect ambiţios, de concepere a unui autoturism multifuncţional.

Darius Vâlcov a fost lăsat fără permis de conducere. Cu ce viteză l-au prins poliţiştii în localitate
Consilierul de stat Darius Vâlcov a rămas fără permisul de conducere pentru 90 de zile şi s-a ales cu o amendă de 1.305 de lei după ce, joi după-amiază, a fost prins de poliţiştii din Argeş depăşind viteza maximă admisă în localitate.

Regele Carol al II-lea va fi reînhumat în noua catedrală de la Curtea de Argeş. Când a fost programată ceremonia
Rămăşiţele pământeşti ale regelui Carol al II-lea şi ale reginei mamă Elena vor fi mutate în Noua Catedrală Arhiepiscopală şi Regală de la Curtea de Argeş. Petra tombală este de mai multe săptămâni gata. Tot la Curtea de Argeş vor fi aduse în acest an osemintele principelui Mircea, ultimul copil al regelui Ferdinand şi reginei Maria.

Povestea profesorului care a scris o carte despre rezistenţa anticomunistă. Tatăl său a fost împuşcat de Securitate, iar mama a făcut 15 ani de muncă silnică
Un cercetător şi profesor apreciat, Grigore Constantinescu a scris printre altele şi o carte despre rezistenţa anticomunistă. Mişcarea l-a afectat direct, părinţii săi având mult de suferit pentru susţinerea fraţilor Toma şi Petre Arnăuţoiu. Iustina, mama sa, a fost condamnată la 15 ani de muncă silnică, iar tatăl său a fost executat.

Cum a ajuns România groapa de gunoi a maşinilor uzate. „Ne batem acum cu Polonia pentru primul loc în Europa“
În ultimii trei ani, în România au fost înmatriculate un milion de maşini second-hand de peste 8 ani vechime. Principalii factor care au dus la această explozie a maşinilor uzate sunt, conform specialiştilor din industria auto, eliminarea timbrului de mediu, lipsa fiscalizării şi controalele destul de lejere la inspecţiile tehnice.

Ce efecte adverse au plantele care stimulează apetitul sexual
Se spune că dragostea e cel mai bun afrodisiac, însă chiar şi atunci când ea există din plin, apetitul sexual poate fi scăzut. Stimularea cu afrodisiace naturale pare cea mai sigură soluţie, însă realitatea e că nu întotdeauna plantele care au astfel de efecte sunt lipsite de riscuri.