adevarul

 

Ziarul adevarul de azi - adevarul de seara - adevarul online

Ziare romanesti recomandate

Programul TV de Azi

Stiri locale din Adevarul Pitesti

(P) Asigurari RCA - cel mai bun pret

Ziarul Adevarul Pitesti - Ultimele stiri Adevarul Pitesti - 12.12.2018

Petalele de trandafir ajută la tratarea aftelor. Cum se prepară acasă maceratul terapeutic
Aproximativ 25% din populaţia globului dezvoltă, la nivelul cavităţii bucale, afte, mici ulceraţii dureroase şi adesea recidivante. Cele mai multe nu au nevoie de tratament specific şi se vindecă, în mod natural, fără medicamente, în 10-15 zile.

Cum a reuşit în 1902 un consilier local din Piteşti să convingă Guvernul să nu-şi bată joc de banul public
În toamna lui 1902, Ion N. Coculescu, un consilier comunal din Piteşti (care pe atunci încă era comună) reuşea să convingă Consiliul de Miniştri să nu mai modifice bugetul de venituri şi cheltuieli al primăriei într-un mod ce nu se justifica, invocând faptul că aleşilor locali le este interzis să îşi bată joc de banul public.

Ce este Remediul floral Bach, inventat de un britanic ameninţat de Colegiul Medicilor cu excluderea
Remediile Bach, după numele celebrului medic bacteriolog Edward Bach (1886 -1936), care a concluzionat că "boala este consolidarea în corpul fizic a unei atitudini mentale”, sunt terapii 100% naturale, care ar ajuta la restabilirea echilibrul emoţional.

Cum se prepară uleiul de coada-şoricelului. Ce beneficii are pentru piele
Coada şoricelului are indicaţii în tratarea unui şir lung de afecţini, însă una dintre cele mai importante acţiuni terapeutice este cea regeneratore de ţesuturi. Cele mai la îndemână forme de administrare în acest scop sunt compresele cu infuzie, însă există şi formule cu acţiune mult mai intensă şi eficientă.

O româncă absolventă de Drept, cea mai frumoasă din Europa
Originară din Piteşti şi absolventă de Drept, românca Andreea Coman (25 de ani) a obţinut pe 7 decembrie titlul de Miss Supranaţional Europe 2018 la finala internaţională din Polonia a concursului internaţional Miss Supranaţional 2018, una dintre cele mai importante competiţii de frumuseţe din lume, ce a reunit 72 de fete de pe toate continentele.

Un pompier care intervenea la un accident a fost lovit de o maşină care a ricoşat după impactul cu un alt autoturism
Un accident neobişnuit s-a produs sâmbătă noaptea la intrarea în oraşul Mioveni. Un pompier care intervenea la un accident cu trei răniţi a fost lovit de o maşină care a ricoşat în urma impactului cu un alt autoturism.

Un tânăr politician a murit într-un accident rutier
Un tânăr politician de doar 31 de ani s-a stins din viaţă sâmbătă noaptea în urma unui teribil accident produs în comuna argeşeană Poiana Lacului. O maşină ce mergea cu viteză mare a intrat pe contrasens şi a intrat în plin în automobilul în care se afla Liviu Păunoiu, membru al filialei Argeş al partidului Pro România şi fost vicepreşedinte TLDE Argeş.

Povestea celei mai vechi vetre monahale din Ţara Românească. A fost restaurată de Constantin Brâncoveanu
Considerată cea mai veche vatră monahală din Ţară Românească, Mănăstirea Cotmeana din Argeş este datată din 1292. Însuşi termenul "cotmeana" provine din câte se pare de la hoardele cumane care au trecut prin aceste locuri.

Două bătrâne lovite pe trecerea de pietoni lângă Mănăstirea Curtea de Argeş
Două femei, în vârstă de 64, respectiv 71 de ani, ambele din Curtea de Argeş, au fost lovite în plin sâmbătă în jurul prânzului, pe trecerea de pietoni, chiar lângă Mănăstirea Curtea de Argeş. Cele două femei ieşiseră de la slujba de dimineaţă şi se îndreptau spre casă.

FOTO/VIDEO La 95 de ani, a bătut sute de kilometri pentru a ajunge la Sfântuliţă: „Muceniţa Filoteia mi-a vindecat fata de cancer“
Vineri, la sfinţirea Altarului noii Catedrale Arhiepiscopale din Curtea de Argeş, lăcaş ce poartă hramurile Sfintei Muceniţe Filoteia şi ale Sfinţilor Arhangheli Mihail şi Gavril, au venit credincioşi din toată ţara. Printre ei, şi bătrâni gata să bată Centenarul, care au parcurs sute de kilometri pentru a atinge moaştele Sfintei, mutate, de aseară, în Necropola Regală.

FOTO Altarul Catedralei Arhiepiscopale din Curtea de Argeş a fost sfinţit. Mii de credincioşi au venit pentru slujbă
Vineri a avut loc sfinţirea Altarului noii Catedrale Arhiepiscopale din Curtea de Argeş, ce poartă hramurile Sfânta Muceniţă Filoteia şi Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavril.

Un leac vechi pe care bunicii îl foloseau ca cicatrizant. Cum poţi obţine acasă un decoct terapeutic simplu
Troscotul, o buruiană care creşte în orice curte cu măcar un colţ cu verdeaţă, căreia mai nimeni nu-i mai dă importanţă în zilele noastre, are virtuţi terapeutice pe nedrept uitate, de care bunicii şi străbunicii noştri ştiau să profite ca să-şi tămăduiască rănile trupeşti.

De ce este indicat să-i implicăm pe copii în treburile casei: „Pot înţelege că nu este obligatoriu ca lucrurile să iasă bine din prima“
Mulţi părinţi sunt reticenţi legat de necesitatea de a-i antrena pe copii în treburile casnice. Însă specialiştii spun că implicarea copiilor în astfel de activităţi are beneficii din mai multe puncte de vedere.

A murit Valeriu Nicuţ, generalul demis după ce a dat detalii despre bazele americane din România. Militarul era cumnatul lui Gabriel Oprea
Valeriu Nicuţ, fost secretar de stat în MapN şi fost şef al secţiei Parteneriat din cadrul Statului Militar Internaţional din cadrul NATO, a murit la vârsta de 63 de ani.

O fostă profesoară de franceză a murit după ce a căzut în gol de la etajul 10. Soţul crede că este vorba de sinucidere
Ceea ce,  iniţial, părea un accident, ar putea fi, în realitate, o sinucidere. Pensionara din Piteşti care a murit, miercuri, după ce a căzut de la etajul 10 al blocului în care locuia suferea de depresie.