adevarul

 

Ziarul adevarul de azi - adevarul de seara - adevarul online

Ziare romanesti recomandate

Programul TV de Azi

Mutari Internationale

Stiri locale din Adevarul Pitesti

(P) Asigurari RCA - cel mai bun pret

Ziarul Adevarul Pitesti - Ultimele stiri Adevarul Pitesti - 16.12.2017

VIDEO Sicriul Regelui Mihai a fost coborât în cripta din Necropola Regală
Regele Mihai I al României a fost înmormântat sâmbătă, 16 decembrie, în Curtea de Argeş. Mii de oameni s-au adunat în aşteptarea popasului final al Regelui Mihai I.

Spoială: Gara Regală din Curtea de Argeş a fost acoperită cu folie, pentru a nu se observa starea avansată de degradare
Gara Regală din Curtea de Argeş a fost acoperită cu un mesh pentru a nu se vedea starea avansată de degradare a clădirii.

A călătorit opt ore cu trenul ca să ajungă la înmormântarea Regelui Mihai de la Curtea de Argeş: „A fost un conducător adevărat, nu ca ăştia de la guvernare“
Mii de oameni l-au aşteptat sâmbătă seara pe Regele Mihai la Curtea de Argeş, la capătul ultimei sale călătorii. Printre cei care au venit de la distanţe mari pentru a lua parte la funeraliile Regelui Mihai I al României s-a numărat şi un pensionar de 68 de ani din Suceava,

Doi studenţi români eminenţi de la Oxford organizează primul târg de ştiinţe din ţara noastră
Între 17 şi 20 decembrie, la Piteşti şi Baia Mare are loc Romania Science Week, primul târg de ştiinţe desfăşurat la nivel naţional din România. Scopul evenimentului este de a promova ştiinţe precum matematica, fizica, astronomia, chimia, biologia şi altele publicului larg. Intrarea este gratuită şi nu există limită de vârstă.

Cum este cârpită în mod ruşinos gara regală din Curtea de Argeş pentru ultimul drum al Regelui Mihai
La gara regală din Curtea de Argeş se lucrează intens la montarea unor mashuri-gigant care să acopere dezinteresul arătat decenii la rând de către autorităţile române. Monumentul este cârpit pe ultima sută de metri pentru funeraliile de sâmbătă ale Regelui Mihai.

Cum folosesc fitoterapeuţii scoarţa de stejar. „Conţine taninuri, pectine, răşini şi săruri minerale“
Scoarţa de stejar conţine, susţin fitoterapeuţii, numeroase substanţe benefice pentru sănătate şi pentru tratarea a numeroase afecţiuni.

Relaţia pe care Regele Mihai a avut-o cu cu dinastia Brătienilor: „O legătură de devotament până la sacrificiul suprem faţă de Coroana României“
Ion I. C. (Ionel) Brătianu, omul politic căruia istoria acestui neam îi datorează Unirea din 1918 şi reformele care au stat la baza democraţiei interbelice, este cel căruia Regele Mihai i-a datorat prima sa domnie. Legăturile Brătienilor cu Monarhia au început însă cu mult înaintea acestui moment şi au continuat şi în a doua domnie a Majestăţii Sale.

Procuror DIICOT, despre efectele modificării Codului Penal: „Dacă un cetăţean se masturbează în faţa fetiţei tale, nu va mai putea fi arestat“
Procurorul DIICOT Antonia Diaconu a postat pe contul de Facebook un text în care exemplifică ce efecte devastatoare aduc modificările operate la legile Justiţiei.

Elena Arnăuţoiu, sora liderilor mişcării de rezistenţă din Nucşoara: „Dacă ar vedea fraţii mei ce se petrece în ţara asta, şi-ar da seama că au murit degeaba“
Elena Ion Arnăuţoiu, sora partizanilor anticomunişti Petre şi Toma Arnăuţoiu, are acum 98 de ani. A petrecut peste şapte ani în închisorile comuniste. S-a întâlnit de două ori cu Regele Mihai şi a rememorat pentru „Adevărul“ acele momente speciale.

Ce jucării îi oferi copilului tău. Care ar trebui să fie atitudinea părinţilor în faţa pretenţiilor „high-tech“
Dacă acum 20 de ani copiii încă îi mai cereau Moşului câte o maşinuţă, păpuşică sau ursuleţ, astăzi micuţii au pretenţii la care în urmă cu două decenii nici părinţii lor nu sperau. Tabletele, telefoanele şi jocurile video sunt în topul preferinţele copiilor încă de la vârste mici.

Cum vede un tânăr monarhist viitorul monarhiei: „Mai are o şansă în România, cât mai există în viaţă oameni care să fi cunoscut perioada respectivă“
Preşedinte al organizaţiei de tineret a Alianţei pentru Restaurarea Monarhiei şi autor al unei cărţi despre Regele Mihai, Tudor Vişan-Miu (22 de ani) a vorbit pentru Adevărul despre cum vede el viitorul monarhiei şi ce l-a motivat să devină monarhist.

Incendiu la o şcoală din Argeş. 20 de elevi au fost evacuaţi
Un incendiu a izbucnit miercuri dimineaţă la Şcoala Generală cu clasele I-IV din comuna argeşeană Mioarele, în timpul orelor de curs. Din fericire, toţi elevii şi profesorii au fost evacuaţi la timp.

Risc mare de avalanşă în Munţii Făgăraş din cauza încălzirii vremii. La Bâlea Lac, stratul de zăpadă depăşeşte un metru
A nins şi tot continuă să ningă la munte. Zăpada de săptămîna trecută a afost acoperită cu un nou strat de peste 20 de cm. Pentru că vremea se va încălzi accentuat în aceste zile, riscul declanşării de avalanşe este mare, de gradul patru, la altitudini de peste 1800 metri.

Cum s-a îndrăgostit Nichita Stănescu de oraşul Câmpulung Muscel. Ce poezie i-a dedicat
Nichita Stănescu a avut o relaţie foarte strânsă de prietenie cu un alt mare poet, Gheorghe Tomozei. Nichita Stănescu a stat de mai multe ori în casa de vacanţă a lui Gheorghe Tomozei de la Câmpulung Muscel şi i-a plăcut atât de mult oraşul de la poalele Mateiaşului încât i-a dedicat o poezie specială.

Mesajul unei procuroare DIICOT legat de legile justiţiei: „Nimeni nu a încercat să-mi spună ce să fac într-un dosar. Nu vreau ca asta să se schimbe“
Procuror DIICOT şi cu o experienţă de 10 ani ca magistrat, Antonia Diaconu a scris pe contul său de Facebook o postare legată de proiectele de modificare ale legilor justiţiei.