adevarul

 

Ziarul adevarul de azi - adevarul de seara - adevarul online

Ziare romanesti recomandate

Programul TV de Azi

Mutari Internationale

Stiri locale din Adevarul Pitesti

(P) Asigurari RCA - cel mai bun pret

Ziarul Adevarul Pitesti - Ultimele stiri Adevarul Pitesti - 20.10.2017

Povestea românului care a scris Istoria psihologiei muzicale, o lucrare unicat în lume. L-a avut profesor pe Dimitrie Gusti
Unul dintre cei mai apreciaţi entomuzicologi şi psihologi din prima jumătate a secolului XX, Constantin A. Ionescu este autorul unei lucrări unicat în lume, intitulată Istoria psihologiei muzicale. O lucrare ce se găseşte la loc de referinţă în zeci de mari biblioteci din întreaga lume.

Drama unei românce: diagnosticată cu o formă rară de cancer chiar în ziua în care a născut
O tânără de 23 de ani din Piteşti a fost diagnosticată, în vara acestui an, imediat după ce a născut, cu o formă rară de cancer: sarcom alveolar de părţi moi. Disperat, soţul femeii încearcă să strângă cei 70 de mii de euro care-i dau tinerei posibilitatea să urmeze un tratament cu 50% şanse de reuşită. Sâmbătă, la Piteşti va fi organizată o acţiune umanitară pentru tânăra mămică.

Povestea istoricului literar laureat al Premiului Academiei Române la doar 40 de ani. A editat jurnalul inedit al lui Alecsandri
Profesor universitar, istoric literar şi scriitor, Constantin Papastate a primit în 1948 Premiul „C. Hamangiu” al Academiei Române pentru editarea jurnalului inedit al lui Vasile Alecsandri. A fost cel mai important premiu din cariera sa editorială, carieră ce se întinde pe parcursul a patru decenii.

Moştenitorii Brătienilor vor dona bani pentru repararea Vilei Forica, după ce conacul va fi cumpărat de Ministerul Culturii
Vila Florica, celebrul conac al familiei Brătianu, va fi cumpărată de Ministerul Culturii. Decizia a fost luată în plenul Camerei Deputaţilor săptămâna trecută. Preţul negociat de proprietari cu Ministerul este de 1,82 milioane euro. După încheierea formalităţilor, actualii proprietari vor dona o parte din suma încasată Ministerului Culturii pentru repararea monumentului istoric şi acordarea unor burse.

Turist salvat de salvamontiştii argeşeni după ce a abandonat traseul. Bărbatul pornise în tenişi şi pantaloni de trening pe creasta Făgăraşilor
Un bărbat de 29 de ani a fost la un pas să sfârşească îngheţat, marţi seară, pe traseul de creastă al Munţilor Făgăraş. Tânărul a pornit la drum echipat total neadecvat şi a abandonat traseul  când a ajuns la epuizare.

Percheziţii în Argeş într-un dosar de evaziune fiscală şi spălare de bani
Miercuri dimneaţă, poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Argeş, sub coordonarea Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice şi cu suportul Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Poliţiei Române, efectuează 36 percheziţii pe raza judeţelor Argeş, Prahova, Giurgiu, Sibiu, Iaşi, Ialomiţa, Bacău, Vaslui, Arad şi Vâlcea şi în municipul Bucureşti. Printre cei vizaţi se numără şi fostul poliţist Dan Săndulescu.

„Nea Traian mă obliga să-i fac sex oral. Am fost nevoit să-i spăl nevasta în zona organelor genitale“. Mărturiile unui tânăr din dosarul stăpânilor de sclavi
Scandalul stăpânilor de sclavi din Argeş continuă: apar detalii teribile ale suferinţei victimelor implicate în dosar.

Leacul din bătrâni care nu dă greş nici azi în cazuri de gripă, astm şi tuse convulsivă
Natura oferă sute de plante cu virtuţi tămăduitoare, unele dintre ele renumite pentru calităţile lor terapeutice, altele - mai puţin ştiute, dar la fel de eficiente. Podbalul, nalba-mare şi sovarful fac parte din categoria buruienilor nu foarte populare, dar cu puteri vindecătoare testate din străbuni şi confirmate de fitoterapeuţii zilelor noastre.

Povestea negustorului român putred de bogat care a construit trei biserici şi un schit. Averea i-a fost împărţită după moarte de către Mitropolitul Neofit
Unul dintre cei mai bogaţi negustori români din secolul al XVIII-lea, Martin Buliga, s-a remarcat şi prin faptul că a construit din banii agonisiţi trei biserici şi un schit, toate în judeţul Argeş.

Cât câştigă primarul unei comune din Argeş cu 4.000 de locuitori. „Am decis să publicăm salariile pe Facebook pentru o mai mare transparenţă“
Oficialii unei primării din judeţul Argeş au publicat pe pagina de Facebook salariile tuturor celor 25 de angajaţi, precum şi a celor 13 consilieri locali.

Accident straniu în Argeş. Un bărbat a murit înţepenit într-un ochi de geam
Tragedie în comuna argeşeană Bârla. Un bărbat în vârsă de 56 de ani a fost găsit fără suflare, , duminică seara, înţepenit într-un ochi de geam al uşii de la intrarea în casă.

VIDEO Cum arată un videoclip românesc în limbaj mimico-gestual. Tânăra care traduce pentru surzi melodii celebre
O tânără din Piteşti îi ajută pe cei care nu aud să intre în atmosfera videoclipurilor româneşti difuzate pe canalele TV de muzică. Lavinia Chiţu este prima interpretă în limbaj mimico-gestual din România care "traduce" inclusiv videoclipuri. Tânăra face şi un master pentru a se perfecţiona.

Cum alegi cel mai potrivit psiholog. „Utilizarea unor metode neştiinţifice poate produce efecte negative grave“
Psihoterapia este un proces complicat, motiv pentru care alegerea unui psiholog care să te poată ajuta într-adevăr să-ţi deschizi sufletul este un aspect foarte important.

Englezul care culege basmele româneşti din satele ţării. Poveştile celebre, traduse şi citite copiilor din Marea Britanie
De anul viitor, zeci de poveşti şi basme româneşti vor fi traduse şi citite copiilor din şcoli din Marea Britanie. Proiectul, intitulat Transferania, este posibil graţie lui John Row (72 de ani), un scriitor şi povestitor englez care strânge în această toamnă poveşti şi basme din două sate româneşti. Acestea vor fi publicate într-o carte bilingvă în Marea Britanie şi România, la sfârşitul lui 2018.

Trupa Grimus a cântat vineri seară pe scena Filarmonicii Piteşti
Un nou concert Acusticul de Weekend, vineri seară, la Filarmonica Piteşti.  De data aceasta, pe scenă au urcat băieţii de la Grimus.