adevarul

 

Ziarul adevarul de azi - adevarul de seara - adevarul online

Ziare romanesti recomandate

Programul TV de Azi

Mutari Internationale

Stiri locale din Adevarul Pitesti

(P) Asigurari RCA - cel mai bun pret

Ziarul Adevarul Pitesti - Ultimele stiri Adevarul Pitesti - 19.03.2018

Ce a scris în biletul de adio judecătoarea care a încercat să se sinucidă. Gabriela Iordache este unul dintre cei mai respectaţi magistraţi din Argeş
Judecătoarea Gabriela Iordache, fostă preşedintă a Judecătoriei Piteşti, a fost adusă în stare foarte gravă la Spitalul Floreasca din Capitală, intubată şi ventilată mecanic după ce a înghiţit clor şi detartrant în dimineaţa zilei de duminică, 18 martie.

Cine este Florin Totan, dirijorul descris ca „André Rieu de România“. Muzicianul a început o cruciadă împotriva inculturii: „Ne prăbuşim în gregar, în grobian“
Dirijorul Florin Totan este autorul unui proiect cultural cu un imens succes în România, "Bucuriile muzicii", o serie de spectacole realizate într-un format care se adresează tuturor. Publicul l-a numit André Rieu de România, asemănare pe care artistul şi-o explică doar prin bucuria şi entuziasmul produse prin intermediul muzicii.

Sanda Weigl, nepoata lui Bertolt Brecht: „Americanii sunt nebuni după cântecul «Lume, lume», aş putea să-l cânt de dimineaţa până seara“
Stabilită la New York de 26 de ani şi plecată din România de mai bine de o jumătate de secol, Sanda Weigl i-a cucerit pe americani cu cântecele româneşti, vocea sa inconfundabilă şi repertoriul inedit. Mari vedete, precum Sean Penn şi Debbie Harry, de la trupa Blondie, o apreciază. Sanda Weigl, nepoată a marelui Bertolt Brecht, a acordat un interviu în exclusivitate pentru „Weekend Adevărul“.

Primarul care-i face de râs pe Facebook pe leneşii comunei. Edilul a publicat peste 80 de fotografii pe o „listă a ruşinii“
Primăria comunei argeşene Corbi a publicat pe pagina de Facebook, sub titlul „Lista ruşinii”, fotografii şi adrese a zeci de gospodării neîngrijite din comună. În caz că cei vizaţi nu vor lua măsuri, aceştia ar putea fi amendaţi şi, mai mult chiar, conform unei Hotărâri de Consiliu Local, li se vor dubla impozitele.

O judecătoare din Argeş şi-a tăiat venele şi a înghiţit detartrant. Magistrata, care a lăsat şi o scrisoare de adio, transportată de urgenţă la Spitalul Floreasca
Judecătoarea Gabriela Iordache (45 de ani), fostă preşedintă a Judecătoriei Piteşti, a încercat să se sinucidă în dimineaţa zilei de duminică, 18 martie. Femeia şi-a tăiat venele şi a înghiţit detartrant. Judecătoarea a fost transportată de urgenţă la Spitalul Floreasca din Capitală, prezentând arsuri interne din cauza soluţiei ingerate. Femeia a lăsat un bilet de adio al cărui conţinut nu a fost făcut public.

Cum au pătimit evreii din Piteşti din cauza legislaţiei antisemite. Exproprieri scandaloase şi multe procese înscenate
Ca toţi evreii din România, nici cei de la Piteşti nu au scăpat de aplicarea legislaţiei antisemite din vremea dictaturii militare a generalului Antonescu, mulţi dintre ei ajungând să fie  deportaţi în Transnistria. Au fost şi cazuri în care autorităţile au mers până la înscenarea unora sabortaje economice.

Reţeta de cârnaţi şi piure a celebrului Keith Richards. Cum găteşte legendarul chitarist de la The Rolling Stones
Un artist cu o carieră excepţională, celebrul chitarist Keith Richards de la The Rolling Stones, a scris şi cea mai citită autobiografie rock a tuturor timpurilor, intitulată „Viaţă” (Editura Polirom, 2017). O autobiografie incendiară, în care Keith Richards vorbeşte fără ocolişuri despre viaţa sa trăită la maxim, dar în care îşi prezintă şi pasiunile culinare şi chiar o reţetă proprie.

Cazul delicat al mamei răpuse de cancer. Deşi familia a primit donaţii uriaşe, factura spitalizării în Franţa e neplătită
Cazul umanitar al Cristinei Manea, tânăra de 23 de ani din Piteşti care a murit după un cancer diagnosticat în ziua în care a devenit mămică, a strâns din donaţii peste 600.000 de lei, doar într-o primă fază. Suma este de peste 20 de ori mai mare decât factura spitalizării în Franţa, neplătită la patru luni de la externare, pentru care spitalul a cerut sprijinul Consulatului Român din Lyon. Soţul femeii susţine că n-a fost contactat.

Închisoare cu suspendare pentru unul dintre interlopii care au bătut crunt doi poliţişti. Ce le spuneau agresorii în timp ce-i loveau cu pumnii şi picioarele: „Ce, mă, ăştia sunt gabori?“
Constantin Dincuţă, unul dintre cei doi bărbaţi care în ianuarie 2016 au bătut crunt în plină stradă la Curtea de Argeş doi poliţişti aflaţi în misiune, a fost condamnat la închisoare cu suspendare după ce a contestat sentinţa iniţială, de un an şi 6 luni de închisoare cu executare. În cazul celuilalt agresor, pedeapsa a fost redusă de la 2 ani şi 2 luni de închisoare la un an şi opt luni de închisoare. Sentinţa este definitivă.

Povestea lui Nello Manzatti, trubadurul mort în exil cu gândul la România. Cum a fost prigonit celebrul compozitor şi interpret interbelic Ion Mânzatu
Pe numele său real Ion Mânzatu, compozitorul, cântăreţul, gazetarul şi scriitorul român cunoscut mai ales sub numele de scenă italianizat Nello Manzatti a fost una dintre figurile cele mai pregnante ale exilului anticomunist de după 1945, exil din care nu s-a  mai putut întoarce niciodată la ai săi.

Povestea mărţişorului legionar pentru care posesorii riscau închisoarea: „Un capitol terifiant din istoria recentă“
Un vechi mărţişor de argint confecţionat într-o reţea clandestină legionară este unul dintre cele mai valoroase artefacte care vor putea fi admirate în viitorul Muzeu al Rezistenţei.

VIDEO Ce cocktail chimic a fumat tânărul găsit mort după ce a fost abandonat în centrul Piteştiului. Cazul a fost preluat de DIICOT
Alexandru Ţuţulică, tânărul care a fost aruncat duminică, 11 martie, dintr-o maşină în centrul Piteştiului şi care a decedat din cauza unei asfixii prin edem pulmonar acut, cumpărase etnobotanice din Slatina cu 10 lei plicul. Procurorii DIICOT au făcut trei percheziţii la Piteşti şi Slatina, dosarul vizând vânzarea de droguri şi ucidere din culpă. Trei persoane au fost duse la audieri la DIICOT Piteşti.

DIICOT Piteşti: Percheziţii într-un dosar de omor din culpă. Un tânăr a murit după ce a consumat substanţe etnobotanice
Procurorii  DIICOT – Serviciul Teritorial Piteşti împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Piteşti au efectuat 3 percheziţii domiciliare pe raza municipiilor Piteşti şi Slatina, într-o cauză vizând săvârşirea infracţiunilor de efectuare de operaţiuni comerciale cu substanţe susceptibile de a avea efect psihoactiv şi ucidere din culpă.

Cum pot fi utilizate urzicile pentru întreţinerea frumuseţii. Aplicaţiile de comprese muiate în infuzie călduţă
Foarte bogate în clorofilă, substanţe azotoase şi vitamine, frunzele de urzică pot fi utilizate cu succes în cosmetică, sub formă de infuzie, decoct sau tinctură. Vă prezentăm în materialul de mai jos câteva metode de a utiliza urzicile pentru întreţinerea frumuseţii.

Jurnalistul britanic care a făcut România celebră în toată lumea: „Mulţi străini au idei preconcepute şi nu realizează ce destinaţie fantastică este România“
Din 23 martie, la TVR va fi difuzată seria de documentare „Flavours of Romania”, realizată de jurnalistul britanic Charlie Ottley, autorul faimoasei serii „Wild Carpathia“, prin care România a fost promovată în întreaga lume. Charlie Ottley a acordat un interviu în exclusivitate pentru „Adevărul“, un interviu în care vorbeşte la superlativ despre locurile din România.