adevarul

 

Ziarul adevarul de azi - adevarul de seara - adevarul online

Ziare romanesti recomandate

Programul TV de Azi

Mutari Internationale

Stiri locale din Adevarul Oradea

(P) Asigurari RCA - cel mai bun pret

Ziarul Adevarul Oradea - Ultimele stiri Adevarul Oradea - 20.10.2017

VIDEO Ministrul Educaţiei, Liviu Pop: "Odată pentru totdeauna punem capăt problemei pe care a avut-o sistemul de învăţământ în ultimii 27  de ani"
În cel mult o lună, proiectul legii manualului şcolar va fi înaintat către Parlamentul României a afirmat ministrul Educaţiei, Liviu Pop, la debutul primei dezbateri regionale privind proiectul acestei legi.

Ce se întâmplă cu motorul maşinii atunci când folosim antigel incompatibil: „Ar putea suferi daune iremediabile“
Antigelul se utlizează pe întreaga perioadă a anului, nu doar iarna, deoarece protejează de rugină şi creşte temperatura de fierbere a lichidului de răcire.

Grevă spontană la OTL. Oraşul e blocat, niciun mijloc de transport în comun nu circulă
Transportul urban din Oradea este blocat din cauza unei greve spontane ce a fost declanşată, marţi dimineaţa, de angajaţii regiei Autonome de Transport Local Oradea. Sindicaliştii invocă salariile scăzute. Conducerea societăţii a invitat greviştii la negocieri, de rezultat depinzând durata protestului.

Cum îngrijim muşcatele peste iarnă ca să înflorească la primăvară. Ponturi preţioase de la horticultori
Chiar dacă sunt plante foarte rezistente, muşcatele au nevoie de îngrijire specială peste iarnă, astfel ca primăvara să înflorească abundent.

Sute de hectare de pădure, puse la pământ: „Trebuie luate măsuri cât mai urgente de exploatare pentru a nu se deprecia materialul lemnos“
Furtuna care a lovit Bihorul în urmă cu o lună a pus la pâmânt sute de hectare de pădure. Din păcate, lemnele doborâte riscă să nu poată fi valorificate din cauza accesului dificil în zonele cu probleme, în timp ce jandarmii patrulează pentru a evita furtul de lemne.

FOTO Cum arată unul dintre cele mai moderne blocuri operatorii din România. Lucrările au costat peste nouă milioane de lei
După cinci ani de muncă şi investiţii, a fost inaugurat unul dintre cele mai modern blocuri operaorii, din România, dedicate urologiei. Noua secţie care poate fi comparată cu cele mai dotate secţii de urologie din Europa, urmând ca medicii să realizeze intervenţii minim-invazive, unele dintre ele în premieră

Impresionanta poveste a tânărului care a ajuns bucătar după ce părinţii l-au părăsit: „Am aflat de pe internet că tata este închis pentru omor deosebit de grav“
Găteşte din copilărie, iar cea de la care a deprins această pasiune a fost bunica sa, persoana care i-a fost mamă şi tată până la vârsta de 11 ani. Chef Mihai Cristian Csillag (23 de ani) a copilărit fără părinţi, după ce mama l-a părăsit, iar tatăl a ajuns la închisoare pentru omor deosebit de grav, însă greutăţile vieţii nu au făcut decât să-l ambiţioneze să lupte şi mai mult pentru a devenni un bucătar cunoscut.

VIDEO Bărbatul filmat făcând sex oral pe soclul statuii lui Mihai Viteazul: „Aşa mă caracterizaţi, zici că îs de la ISIS“
Tinerii filmaţi în timp ce făceau sex pe soclul statuii lui Mihai Viteazul în Piaţa Unirii din Oradea s-au dus de bună voie la Poliţie. Deranjat că a ajuns „vedetă” peste noapte, Ştefan Sebastian Covăşdan a postat un mesaj pe Facebook în care foloseşte un limbaj vulgar.

VIDEO Sex oral în centrul oraşului Oradea. Imagini stupefiante cu doi tineri cocoţaţi pe statuia lui Mihai Viteazul
Doi tineri au fost filmaţi făcând sex oral pe soclul statuii lui Mihai Viteazul din Piaţa Unirii din Oradea. Imaginile scandaloase au fost postate pe internet, iar Poliţia Oradea a început o anchetă.

Procurorul Ciprian Man se întoarce la DNA Oradea
Delegat în urmă cu şase luni Structura Centrală a Direcţiei Naţionale Anticorupţie, procurorul Ciprian Man se întoarce la DNA Oradea.

Doi cunoscuţi hoţi de maşini au fost arestaţi. Ce au găsit poliţiştii în urma percheziţiilor
Doi cunoscuţi hoţi de maşini au ajuns după gratii, după ce peste 100 de poliţişti, mascaţi, şi jandarmi au descins în mai multe localităţi din Bihor unde au efectuat peste 20 de percheziţii domiciliare.

FOTO La mulţi ani, Oradea! Anunţul făcut de primarul oraşului chiar de ziua oraşului
Oradea a marcat  o dublă aniversare: 73 de ani de la eliberarea de sub dominaţie maghiară şi 99 de ani de la semnarea, în casa orădeanului Aurel Lazăr, a Declaraţiei de Independenţă a Românilor din Transilvania. Ziua oraşului a fost sărbătorită printr-un ceremonial militar-religios .

Fiul unui fost prim-procuror, vizat într-un dosar care priveşte cultivarea şi traficul de canabis
Zeci de percheziţii au fost efectuate la domiciliile unor persoane bănuite de furturi din locuinţe, din societăţi sau trafic şi consum de droguri. Printre suspecţii ridicaţi şi duşi la audieri se află fiul unui fost prim-procuror. Descinderile au avut loc în Beiuş, Ştei, Vaşcău şi câteva localităţi din apropiere. Şase dintre percheziţii au vizat un grup de traficanţi de droguri.

Oameni legitimaţi de Jandarmerie la Oradea, după ce au ieşit în stradă pentru a le mulţumi magistraţilor care se opun modificării legilor Justiţiei
În faţa Palatului de Justiţie din Oradea, câţiva orădeni au dorit să transmită mulţumiri magistraţilor, afişând mesajul “Mulţumim” şi “+ 3500 de magistraţi”. În acest fel au dorit să salute iniţiativa Forumului Judecătorilor din România pentru că a cerut public, printr-un memoriu adresat guvernului, retragerea proiectului de modificare a Legilor Justiţiei, promovat de Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader.

Trimis în judecată de procurorii anticorupţie, rectorul Universităţii din Oradea a scăpat de controlul judiciar
Rectorul Universităţii din Oradea, Constantin Bungău, nu se mai află sub control judiciar. Decizia a fost luată de către judecătorii Curţii de Apel Oradea. Aceeaşi măsură a fost luat şi în cazul Floarei Chipea, fostul decan al Facultăţii de Ştiinţe Socio-Umane, şi în cazul psihologului Camelia Dindelegan.