adevarul

 

Ziarul adevarul de azi - adevarul de seara - adevarul online

Ziare romanesti recomandate

Programul TV de Azi

Stiri locale din Adevarul Oradea

(P) Asigurari RCA - cel mai bun pret

Ziarul Adevarul Oradea - Ultimele stiri Adevarul Oradea - 18.02.2019

Ce traseu va urma Drumul Apusenilor, şoseaua spectaculoasă proiectată să străbate culmile înalte din Transilvania
Consiliul Judeţean Bihor a finalizat procedura de licitaţie pentru cele două tronsoane de drum care vor străbate Munţii Apuseni, reunite într-un singur proiect denumit generic „Drumul Apusenilor”, câştigătoare a unei finanţări europene de 105,7 milioane de lei plus TVA, adică peste 22 milioane euro.

Cum au scăpat de răspundere doi bihoreni care au ieşit la vânătoare de vulpi, dar s-au distrat trăgând după câini. Decizia procurorilor
Doi vânători din Bihor care anul trecut au ucis un câine şi au rănit un altul, ambii cu stăpân, au fost declaraţi nevinovaţi de procurori pe motiv că animalele hoinăreau pe un teren agricol aflat pe raza unui fond de vânătoare, şi, potrivit Legii Vânătorii, în acest caz animalele pot fi capturate sau împuşcate fără restricţii.

UPDATE VIDEO Campionatul medicilor falşi: român filmat în timp ce extrage măseaua unui consătean cu patentul
În plin scandal al falşilor medici prinşi lucrând în cabinete private şi spitale din România, un filmuleţ realizat într-un sat din Bihor, cu un bărbat care extrage măseaua unui consătean cu patentul, face senzaţie pe reţelele de socializare.

VIDEO O femeie a fost filmată în timp ce fură dintr-o maşină parcată în Oradea
O femeie a fost surprinsă joi de camerele de supraveghere dintr-un cartier orădean, în timp ce cotrobăie într-un BMW parcat în faţa unui bloc, proprietara autoturismului făcând publice imaginile şi solicitând ajutor pentru identificarea hoaţei care, pentru că nu a găsit altceva, i-a furat asigurarea maşinii.

Cum încearcă Primăria Capitalei să-şi salveze firmele desfiinţate de instanţe: avocatul nu a ajuns la proces din cauza unei crize biliare
Primăria Capitalei încearcă să anuleze hotărârea judecătorească prin care e obligată să desfiinţeze cele 22 de companii municipale constituite nelegal şi a apelat la căi extraordinare de atac, printr-un intermediar, Service Ciclop SA, acţionar minoritar în societăţile înfiinţate, firma invocând în acţiune că nu a fost reprezentată la proces deoarece avocatul societăţii a avut colică biliară.

Judecător englez, către o româncă prinsă jefuind bătrâni în Manchester: „Aţi comis infracţiuni josnice“. Cum a fost pedepsită infractoarea
O româncă în vârstă de 20 ani a fost condamnată la închisoare în Manchester după ce a fost prinsă că a jefuit mai multe persoane vârstnice în centrele comerciale ale oraşului

VIDEO Râs surprins la vânătoare în Munţii Apuseni: imagini inedite
Imagini inedite cu un râs care a ieşit la vânătoare au fost surprinse de camerele de supraveghere amplasate pe raza Parcului Natural Apuseni şi postate pe pagina de Facebook de reprezentanţii organizaţiei.

Oraşul în care proprietarii de apartamente îşi vor putea plăti facturile la întreţinere online. Toate cheltuielile administratorilor vor fi la vedere
Proprietarii de apartamente din Oradea vor putea plăti facturile la întreţinere online şi, totodată, vor putea urmări toate cheltuielile făcute de administratorii asociaţiilor de proprietari, ca urmare a unui demers al Primăriei orădene.

O fostă funcţionară a BRD Oradea a furat peste 750.000 lei din conturile clienţilor. Femeia „a ciupit“ din bani timp de 4 ani
O fostă funcţionară a Băncii Române de Dezvoltare din Oradea, Marina Ignătescu, a fost condamnată marţi, 12 februarie, printr-o hotărâre judecătorească nedefinitivă, la 4 ani şi 8 luni de închisoare după ce, în perioada 2009-2013, „s-a servit“ din conturile unor clienţi ai băncii cu peste 750.000 lei, paguba nefiind recuperată.

Ce plante se pun în pământ în februarie. Lucrările care trebuie făcute în grădină în această perioadă a anului
Cei care au o mică grădină pe terasă ori în curte ştiu că fiecare plantă are o perioadă optimă de însămânţare care trebuie respectată, iar în luna februarie începe munca.

Soarta oraşului minier din Bihor ridicat de sovietici în anii '50. Considerat edificator pentru arhitectura totalitară, primeşte un mare impuls turistic
Ştei, un orăşel bihorean de la poalele Parcului Natural Apuseni, a fost inclus din acest an în Ruta Culturală ATRIUM, a oraşelor europene cu arhitectură de tip totalitarist. Oraşul a fost amenajat de regimul sovietic în perioada 1952-1956 şi a fost denumit Dr. Petru Groza în perioada comunistă.

VIDEO Cum au fost umilite angajatele unei firme din China pe care patronul le-a considerat „neperformante“
O înregistrare în care angajatele ale unei companii de frumuseţe din China se târăsc pe o şosea aglomerată, drept pedeapsă pentru că nu şi-au îndeplinit norma, a devenit virală pe internet.

Al doilea oraş din România în care plata călătoriilor cu tramvaiele şi autobuzele poate fi făcută direct cu cardul bancar
Oradea este al doilea oraş al ţării, după Sibiu, în care călătoriile cu mijloacele de transport în comun pot fi plătite cu cardul contactless, ori cu telefonul mobil, direct în tramvaie sau autobuze.

Patron arădean trimis în judecată de DNA Oradea pentru mită de peste 2 milioane de lei. Pe cine ar fi şpăguit afaceristul
Un cunoscut om de afaceri arădean, Virgil Sorin Henţ, patronul firmei Tehnodomus, a fost trimis în judecată de procurorii DNA Oradea, acuzat că, în perioada mai 2010 – octombrie 2012, l-ar fi mituit pe fostul director al Departamentului Dezvoltare, Investiţii şi Achiziţii din cadrul Administraţiei Naţionale "Apele Române", Vasile Ofimiaş.

Anchetă penală în cazul exploziei de la staţia de îmbuteliat gaz din Bihor. Cum evoluează starea celor 7 victime
Explozia produsă la staţia de îmbuteliat Corsar Gas din localitatea bihoreană Ştei, soldată cu rănirea a 7 muncitori dintre care 4 grav, a ajuns în atenţia organelor de anchetă penală care efectuează cercetări pentru acuzaţii de vătămare corporală din culpă, distrugere şi nerespectarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă.