adevarul

 

Ziarul adevarul de azi - adevarul de seara - adevarul online

Ziare romanesti recomandate

Programul TV de Azi

Stiri locale din Adevarul Oradea

(P) Asigurari RCA - cel mai bun pret

Ziarul Adevarul Oradea - Ultimele stiri Adevarul Oradea - 19.08.2018

Cum a fost găsită tânăra care a dispărut de acasă după ce şi-a înjunghiat bunica
La mai bine de o săptămână de când şi-a înjunghiat bunica în spate cu mai multe lovituri de cuţit, după care a dispărut de acasă, tânăra de 13 ani a fost găsită.

Cum a reuşit o primărie din România să tripleze numărul autorizaţiilor de reabilitare a clădirilor din centrul oraşului
Măsurile luate, în ultimii trei ani, au dus la triplarea numărului de autorizaţii de construire emise pentru reabilitarea clădirilor din zonele centrale, ca urmare a măsurilor administrative aplicate de către o primărie din România.

Cea mai simplă şi gustoasă reţetă de ardei copţi
Serviţi ca atare, puşi la borcan, folosiţi în zacuscă sau în alte preparate, ardeii copţi reprezintă unul dintre cele mai des întâlnite preparate în această perioadă.

Proiecte de peste 18 milioane de euro pentru dezvoltarea unui oraş important din România
Estimate la peste 18 milioane de euro, mai multe proiecte implementate de Primăria Oradea au ca scop dezvoltarea oraşului. Acestea vor asigura un transport în comun mai rapid, piste pentru biciclete, zone verzi şi spaţii pietonale. Totodată, intrarea în Oradea dinspre Băile Felix va fi complet schimbată, se va construi un drum între localităţile Podgoria şi Fughiu, şi se va reabilita  clădirea primăriei locale

Povestea tânărului care a salvat o casă din cel de-Al Doilea Război Mondial: „Am restaurat-o cu bunicul. A fost greu, dar nu imposibil“
La 17 ani, bihoreanul Alexandru Răştariu este pasionat de tradiţiile româneşti. Alături de bunicul său, a reuşit să restaureze o casă veche de peste 84 de ani, clădire ce se află în localitatea Poiana de Vascău, la peste 100 de kilometri de Oradea.

Puterile miraculoase ale apei de la Mănăstirea Izbuc. Mii de pelerini sunt atraşi de izvorul unic în Europa
Cea mai veche mănăstire ortodoxă din Ardeal, cunoscută, în primul rând, pentru izvorul unic în Europa, este luată cu asalt de către pelerine în această zi. Se spune că apa de la izvor ar avea puteri miraculoase şi tot acolo se găseşte un fragment din lemnul Sfintei Cruci. Credincioşii vin să se închine la icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului, la icoana Mântuitorului pictată de părintele Arsenie Boca, dar şi la moaştele Sfântului Nectarie.

Autobuz decapotabil pentru turiştii care vizitează unul dintre cele mai frumoase oraşe din România. Cât costă biletul
Decapotabil şi fără geamuri laterale, un autobuz turistic îi va purta pe vizitatorii unui oraş din România pe la cele mai importante obiective pentru a le oferi ocazia să vadă cât mai bine împrejurimile.

Cele mai simple metode de răcorit maşina vara fără să consumăm combustibil. Ponturi de la specialişti
Perioada caniculară este un coşmar pentru şoferii nevoiţi să petreacă o mare parte a timpului în trafic. Pentru ca suferinţa să fie cât mai scurtă pe perioada temperaturilor insuportabile, vă propunem câteva metode cu ajutorul cărora maşina se va răcori.

Mama fetei de 13 ani care şi-a înjunghiat bunica şi a fugit: „Tatăl a întreţinut relaţii cu fiica mea. Ea mi-a confirmat asta“
Mama adolescentei din Oradea care şi-a înjunghiat bunica în spate cu mai multe lovituri de cuţit aduce acuzaţii grave. Potrivit femeii, tânăra de 13 ani ar fi îndrăgostită de propriul tată.

Dezastrul pestei porcine africane: sute de animale au fost ucise, iar numărul focarelor este în continuă creştere
Sute de porci au fost sacrificaţi după ce pesta porcină africană a cuprins şi judeţul Bihor. Până la sfârşitul săptămânii trecute au fost identificate 27 de focare, dintre care 26 la porcii domestici şi unul la mistreţi.

Adolescenta care şi-a înjunghiat bunica fiindcă n-a lăsat-o să-şi vadă tatăl a fugit de acasă şi este de negăsit de două zile
Adolescenta de 13 ani care şi-a înjunghiat bunica de mai multe ori într-un apartament de la periferia oraşului Oradea a dispărut imediat după ce a comis fapta. Poliţiştii au făcut publică fotografia tinerei.

Motivul halucinant pentru care o adolescentă de 13 ani şi-a înjunghiat bunica de mai multe ori
O fetiţă de 13 ani şi-a înjunghiat bunica cu mai multe lovituri de cuţit. Se pare că tânăra a recurs la acest gest extrem după ce bunica nu i-ar fi permis să iasă afară şi a închis-o în casă.

VIDEO Ce spun românii din diaspora care au trecut graniţa pentru protestul din 10 august: „Sunt cerşetor. Cerşetor de 4.000 de lire pe lună“
Românii care lucrează în străinătate se întorc în ţară pentru protestul anunţat de diaspora pe 10 august, în Piaţa Victoriei. Cu pancarte sau cu tricouri cu mesajul #rezist sau #FărăPenali, aproximativ 50 de orădeni  i-au aşteptat, miercuri seara, în vama Borş, momentul întâlnirii fiind unul emoţionant.

Amendă de 100.000 de lei pentru nemţii care au cumpărat Fabrica de Zahăr. Ce au descoperit comisarii Gărzii de Mediu
În urma unui control inopinat, comisarii Gărzii de Mediu au descoprit că la Fabrica de Zahăr din Oradea s-au efectuat lucrări de demontare neautorizate, astfel că au aplicat o amendă de 100.000 de lei.

Cum reuşeşte Aquaparkul Nymphaea să se situeze în topul locurilor de distracţie din România şi să atragă mii de vizitatori
Succesul de care se bucură Aquaparkul Nymphaea din Oradea nu mai reprezintă o noutate pentru nimeni. O nouă dovadă în acest sens stă un articol dedicat complexului de agrement în cel mai recent număr al revistei Business Magazin, intitulat „Distracţia acvatică de 3 milioane de euro din Oradea”.