adevarul

 

Ziarul adevarul de azi - adevarul de seara - adevarul online

Ziare romanesti recomandate

Programul TV de Azi

Mutari Internationale

Stiri locale din Adevarul Iasi

(P) Asigurari RCA - cel mai bun pret

Ziarul Adevarul Iasi - Ultimele stiri Adevarul Iasi - 24.10.2016

Urmărit penal de calibru „adăpostit“ de PRU. Fostul primar de Iaşi, Gheorghe Nichita, a ajuns şef de filială şi candidează pentru Camera Deputaţilor
Fostul primar de Iaşi, Gheorghe Nichita, a anunţat în cursul zilei de duminică, 23 octombrie, că-şi va depune candidatura, din partea Partidului România Unită (PRU, pentru un mandat în Camera Deputaţilor.

VIDEO Fostul baron PSD Nichita a oprit un interviu enervat c-a fost întrebat dacă a luat şpagă. „Vă văd că mă jigniţi“
Fostul primar de Iaşi, Gheorghe Nichita, trimis în judecată în două dosare penale, a refuzat să continue un interviu după ce a fost întrebat dacă a luat sau i s-a oferit mită. În plus, l-a acuzat pe reporter că-l jigneşte prin modul în care se uită când pune întrebările.

INTERVIU Roxana Ota, doctor în muzică, formatoare de pianişti de geniu: „Când vorbim de performanţă, nu merge cu bombonele, ci cu muncă şi dăruire”
Roxana Ota a obţinut, alături de elevii săi, peste 200 de premii internaţionale sau naţionale naţionale la competiţiile de pian. Într-un interviu acordat cotidianului „Adevărul”, Roxana Ota vorbeşte despre sacrificiile pe care copiii, dar şi familiile lor, trebuie să le facă pentru a face performanţă în muzică, despre cum îşi susţine statul român olimpicii dar şi despre condiţia artistului român.

Medic iatroistoriograf: „Fotografiile de istoria medicinei arată ce se întâmpla când oamenii nu se vaccinau“
Pasiunea pentru istoria medicinei l-a determinat pe medicul ieşean Richard Constantinescu să caute prin Arhivele Naţionale şi prin bibliotecile universitare documente care surprind începutul şi evoluţia medicinei în spaţiul românesc. A descoperit astfel fotografii de o valoare culturală deosebită, dar şi dovezi care au puterea de a contracara orice teorie neştiinţifică privind ineficienţa vaccinurilor.

Cum ne îmbrăcăm în sezonul rece ca să nu transpirăm. Medic: „Ideal e să folosim metoda straturilor subţiri şi multiple”
Îmbrăcămintea pe care o purtăm în sezonul rece trebuie să permită pielii să respire. De aceea, specialiştii recomandă folosirea hainelor din fibre naturale, precum lâna, bumbacul sau inul.

Răscoala mămicilor. Mii de femei din ţară cer sancţionarea medicilor responsabili de moartea unui bebeluş
Mămicile din toată ţara s-au organizat pe o reţea socială şi anunţă că vor ieşi în stradă, în marile oraşe, pentru a protesta împotriva sistemului medical. Femeile s-au solidarizat după moartea unui bebeluş din Suceava, transferat în ultimul moment către o clinică de specialitate din Iaşi.

Cele mai tari bancuri cu Sfântul Petru. Cum încearcă românul să dea şpagă la poarta Raiului
Printre cele mai amuzante bancuri care circule pe Internet sunt şi cele în care protagonist este Sfântul Petru. Vă prezentăm o colecţie de glume.

Reacţia unui influent cleric ortodox după apelul preşedintelui Iohannis la toleranţă şi acceptarea celuilalt: „Tocmai am aflat că sunt un fanatic religios“
Preşedintele României, Klaus Iohannis, s-a declarat împotriva fanatismului religios, în chestiunea interzicerii căsătoriei dintre persoane de acelaşi sex, stârnind o reacţie acidă din partea unuia dintre cei mai influenţi membri ai Bisericii Ortodoxe Române.

Un bebeluş suspect de meningo-encefalită a murit în timp ce era transportat spre o clinică. Părinţii acuză medicii că au cerut transferul prea târziu
Un bebeluş din judeţul Suceava a murit în drum spre Iaşi, în timp ce era transportat de un elicopter SMURD către o clinică de specialitate.

Vile, terenuri şi un BMW X6, indisponibilizate de procurori de la Fenechiu după ce acesta a recunoscut o şpagă de aproape 1 milion de euro
Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) Ploieşti au dispus, înainte de a încheia acordul de recunoaştere a vinovăţiei cu Relu Fenechiu, punerea sub sechestru a mai multor bunuri ce aparţin acestuia.

O femeie înţepată de o căpuşă a paralizat. Medic: „Victima încă nu se poate deplasa. Sperăm să-şi revină”
O femeie a paralizat în urma unei complicaţii neurologice pe care a dezvoltat-o odată cu boala Lyme. Victima este internată în stare stabilă la Spitalul de Boli Infecţioase „Sfânta Parascheva” din Iaşi.

Turneul de afurisire al emisarilor de la Muntele Athos. Cine sunt cei patru călugări care merg prin ţară şi blestemă şefii BOR după Sinodul din Creta
Patru călugări din Muntele Athos susţin luna aceasta mai multe conferinţe prin ţară, toate organizate de simpatizanţi ai discursului împotriva Sinodului din Creta. Potrivit unui comunicat al Patriarhiei Române, monahii nu au binecuvântarea mănăstirilor din care fac parte pentru a exprima public un punct de vedere despre Sinodul din Creta, afirmaţiile pe care le lansează exprimând strict opinia lor personală.

Spectacolul burlesc „Autorităţile şi posedata de la raclă“. Explicaţiile ilare ale jandarmilor care au condus „bolnava“ la moaşte
O femeie de aproximativ 30 de ani care avea un comportament asociat în general persoanelor presupus posedate a fost transportată, peste rând, direct la racla Sfintei Parascheva. Modul de acţiune al jandarmilor a fost blamat de o parte a opiniei publice, care a acuzat că autorităţile nu ar fi trebuit să o transporte pe pretinsa posedată la raclă ci într-o zonă în care să nu deranjeze ordinea publică.

Fetiţa cu picioarele strivite de remorcă părăseşte spitalul după două luni. Copila învaţă să se deplaseze cu un singur picior
După aproape două luni de spitalizare, fetiţa din Constanţa cu picioarele strivite de o remorcă este externată marţi, 18 octombrie, din Spitalul de Copii „Sfânta Maria” din Iaşi.

Înţepătură fatală. Un ieşean şi-a pierdut viaţa după ce a fost înţepat de un ţânţar purtător al virusului West Nile
Un ieşean a murit după ce a fost infectat prin înţepătură de ţânţar cu virusul West Nile. Bărbatul a decedat după două săptămâni în care a stat internat la Spitalul de Boli Infecţioase „Sfânta Parascheva“ din Iaşi. Alte patru persoane din judeţ sunt înregistrate oficial cu acelaşi virus, după înţepături de ţânţari.