adevarul

 

Ziarul adevarul de azi - adevarul de seara - adevarul online

Ziare romanesti recomandate

Programul TV de Azi

Mutari Internationale

Stiri locale din Adevarul Iasi

(P) Asigurari RCA - cel mai bun pret

Ziarul Adevarul Iasi - Ultimele stiri Adevarul Iasi - 19.03.2018

VIDEO Aeroportul din Iaşi, blocat din cauza condiţiilor meteo. Două curse au fost anulate, iar altele au întârzieri
Ninsoarea abundentă căzută continuu începând de sâmbătă seară a perturbat şi activitatea aerogării ieşene. Mai mulţi pasageri nu vor ajunge la timp la destinaţie.

De ce pierderea animalului de companie este resimţită ca o tragedie de proprietar. Mulţi refuză să admită public durerea
Psihologii consideră că dispariţia unui animal de companie poate fi o experienţă traumatizantă pentru cei care-l au în grijă.

Antreprenorul ieşean care şi-a descoperit pasiunea pentru ciclism la 40 de ani: „Am început pentru că îmi doream să slăbesc“
Eugen Nicuşor Vlad, zis Vlad Piciu, era cunoscut în Iaşi pentru casa de amanet pe care o deţine de două decenii, dar de trei ani a făcut o pasiune pentru sportul pe două roţi. Între timp a făcut Turul României pe bicicletă, a înfiinţat o echipă de ciclism, iar acum va organiza Brevete de ciclism la Iaşi.

Contract de deszăpezire încheiat în regim de urgenţă pentru curăţarea drumurilor din judeţul Iaşi
Pe drumurile judeţene din Iaşi se circulă în condiţii de iarnă. O atenţie deosebită se acordă drumului 248F Budeşti-Hadambu, unde se intervine pentru a înlătura efectele poleiului.

VIDEO Revenirea zăpezii dă bătăi de cap drumarilor din Moldova. În ce condiţii se circulă pe tronsoanele naţionale
Căderile abundente de zăpadă din ultimele ore au scos din garaje toate utilajele de intervenţie ale Companiei Naţionale de Drumuri.

A fost convocat Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă. Iaşiul este sub avertizare meteo cod galben
Începând de sâmbătă seara, de la ora 18.00, judeţul se află sub avertizare meteorologică. Sunt aşteptate ninsori însemnate cantitativ, iar drumarii se declară pregătiţi să intervină.

Problemele cronice ale unui pol regional de IT: posturi universitare neocupate de 5 ani şi număr limitat de studenţi
Ministrul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale, Bogdan Cojocaru, a discutat cu oficialii Universităţii „Alexandru Ioan Cuza” despre unele dintre provocările învăţământului universitar ieşean.

Cât de grav ne poate îmbolnăvi poluarea din marile oraşe. „Diferite particule produc afecţiuni, unele foarte agresive“
Peste 30% dintre accidentele vasculare cerebrale sunt provocate prin două mecanisme: creşterea tensiunii arteriale şi scăderea colesterolului „bun” (HDL), mai ales la femei. Afecţiunile au legătură cu diferite particule microscopice din atmosferă.

FOTO Bărbat izbit pe trecerea de pietoni dintr-o zonă centrală a Iaşiului. Şoferul consumase alcool
Un bărbat a fost lovit pe trecerea de pietoni din Podu Roş, vineri seară, în jurul orei 19.40. Acesta a fost dus la spital de un echipaj SMURD.

Antidot împotriva birocraţiei. Patru ieşeni au umilit Serviciul de Permise pentru a-şi obţine documentele necesare
Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculări a Vehiculelor (SPCRPCIV) Iaşi a fost dat în judecată de mai mulţi ieşeni după ce, anul trecut, a refuzat să le elibereze documente din arhivă. Zeci de persoane s-au văzut nevoite să dea în judecată instituţia pentru a-şi obţine astfel înscrisurile. Patru ieşeni au câştigat deja procesele.

Aviz la foc automat pentru Spitalul Regional de Urgenţă. Când revin în România experţii Băncii Europene de Investiţii
Consiliul Judeţean Iaşi a eliberat vineri avizul unic pentru Planul Urbanistic Zonal în vederea construirii Spitalului Regional de Urgenţă.

VIDEO Cum funcţionează prima bicicletă electrică-chopper fabricată în România. „Are personalitate, n-o găseşti în magazin“
Doi antreprenori din judeţul Neamţ au prezentat la Iaşi un produs de nişă pentru piaţa bicicletelor din România, aflată în continuă creştere.

Se întorc ninsorile. În Iaşi se vor înregistra temperaturi şi cu peste 10-15°C mai coborâte decât cele normale
Oficialii Prefecturii Iaşi au transmis că judeţul se va afla de sâmbătă, 17 martie, sub o nouă avertizare meteo. Codul galben va fi menţinut cel puţin până duminică seară.

Cea mai mare mişcare voluntară de mediu este sărbătorită la Iaşi prin sport şi lumini stinse în centrul oraşului
Ora Pământului, cea mai mare mişcare voluntară de mediu din toate timpurile, va fi marcată sâmbătă, 24 martie. În peste 7.000 de oraşe din întreaga lume se vor singe luminile timp de o oră.

Test de cultură generală despre construcţii grandioase şi celebre. Care este cea mai înaltă clădire din România
Vă propunem un test de cultură generală despre construcţii cunoscute, fie ele mai noi sau mai vechi. Ne puteţi scrie la secţiunea de comentarii câte dintre răspunsuri aţi ştiut.