adevarul

 

Ziarul adevarul - adevarul de seara - adevarul online

emag evomag ecco fashionup otter matar

(P) Asigurari RCA - cel mai bun pret


Ziarul Adevarul Iasi - Ultimele stiri Adevarul Iasi - 28.11.2015

Gheorghe Nichita şi doi şefi ai Poliţiei Locale, trimişi în judecată în dosarul spionării amantei. Şoferul baronului de Iaşi a recunoscut faptele
Procurorii DNA au dispus în cursul zilei de vineri trimiterea în judecată a baronului Gheorghe Nichita, acuzat că a folosit Poliţia Locală din Iaşi pentriu a-şi spiona amanta din Primărie.

Alimentele şi exerciţiile fizice care întăresc oasele şi articulaţiile. Ce să mâncăm pentru a creşte doza de calciu
În sezonul rece se amplifică durerile de articulaţii şi de oase. Toate persoanele, indiferent de vârstă, sunt predispuse în a simţi disconfort odată cu răcirea vremii. Un rol deosebit de important în întărirea oaselor şi articulaţiilor îl au alimentaţia şi exerciţiile fizice.

Paradox juridic în cazul unui copil născut mort în maternitate. Directorul medical şi-a dovedit nevinovăţia, dar nu poate reveni pe post întrucât acesta este ocupat
Fostul director medical al Maternităţii „Elena Doamna” din Iaşi, medicul Răzvan Socolov, a câştigat definitiv procesul intentat unităţii medicale şi Consiliului Judeţean după ce a fost demis din funcţie.

Linkuri Sponsorizate

Misterioasa sinucidere a unui profesor universitar: s-ar fi spânzurat din cauza unui proiect european
Un cadrul universitar din Iaşi s-a sinucis în cursul serii de miercuri fiind descoperit fără suflare de un coleg de muncă. Motivele din spatele gestului par a fi legate de serviciu.

Număr record de implanturi cohleare la Iaşi. S-a redat auzul pentru zeci de persoane, de la bebeluşi până la vârstnici
Conducerea Spitalului de Recuperare din Iaşi, unitate unde funcţionează singurul Centru de Audiologie şi Vestibulogie din Moldova, susţine că urmează să mai primească 2,3 milioane de lei pe programul naţional de implant cohlear. Astfel, celor 25 de implanturi deja realizate se vor mai adăuga încă 15, ceea ce va face ca anul acesta să se înregistreze un număr record de la înfiinţarea centrului.

Apel la solidaritate. Fiul unui preot militar are nevoie de 100.000 de euro pentru un transplant de măduvă
Fiul preotului militar Valentin Pâţâligă, David, are nevoie de ajutor. Băiatul în vârstă de şapte ani a fost diagnosticat săptămâna trecută cu leucemie acută limfoblastică şi este internat la Spitalul de Copii „Sfânta Maria” din Iaşi. Şansa lui David este un transplant de măduvă estimat la 100.000 de Euro, sumă care depăşeşte posibilităţile familiei.

Vasile Astărăstoae, condamnat definitiv după ce s-a angajat pe sine însuşi într-un proiect european
Curtea de Apel Iaşi a decis, în cursul zilei de joi, condamnarea definitivă a fostului şef al Colegiului Medicilor din România, Vasile Astărăstoae. Acesta a fost găsit vinovat pentru conflict de interese.

Dinastia Astărăstoae, dărâmată după 16 ani. Un traseist politic, un medic acuzat de malpraxis şi un altul de luare de mită vor şefia de la Colegiul Medicilor Iaşi
Epoca profesorului Vasile Astărăstoae care se află la conducerea Colegiului Medicilor Iaşi (CMI) din 1999 se încheie în mai puţin de o lună. Momentan, şi-au exprimat public intenţia de a candida la şefia colegiului doi medici ieşeni, Tudor Ciuhodaru şi Răzvan Socolov, surse din sistem indicând că inclusiv actualul decan al Facultăţii de Medicină de la UMF, Doina Azoicăi, ţinteşte către această poziţie.

Cea mai SF secţie dintr-un spital românesc: compartiment de robotică la Recuperare, în Iaşi
După ce a achiziţionat cel mai performant robot care reeducă mersul persoanelor imobilizate în scaune cu rotile, conducerea Spitalului de Recuperare din Iaşi intenţionează să înfiinţeze un compartiment de robotică. Pe lângă ''vedeta'' spitalului, aici va funcţiona robot similar pentru membrele superioare, echipament care urmează să fie cumpărat anul viitor.

Un profesor doctor de la UTI din Iaşi a fost găsit spânzurat în incinta unei facultăţi. Motivele sunt legate de serviciu
Un bărbat de 47 de ani, profesor al Universităţii Tehnice „Gheorghe Asachi”, s-a spânzurat în incinta unei facultăţi din Iaşi.

Ce vârstă are teiul lui Eminescu, arborele-simbol al poetului. Specialiştii indică o speranţă de viaţă de 100 de ani
Arborele despre care se spune că l-a inspirat pe marele poet Mihai Eminescu poate fi admirat în Parcul Copou din Iaşi şi este declarat monument al naturii.

Gala Premiilor Operelor Naţionale şi-a desemnat câştigătorii la Iaşi. Cunoscuţi artişti de operă, teatru şi dans au urcat pe scenă pentru a oferi premiile
Pe 23 noiembrie, la Iaşi, s-au anunţat câştigătorii celei de-a treia ediţii a Galei Premiilor Operelor Naţionale, într-un spectacol prezentat de Cătălin Sava şi Irina Păcurariu.

Bucuria unui deputat condamnat cu suspendare: „Îi mulţumesc lui Dumnezeu că am scăpat”. Anghel Stanciu îşi invita colegii să-şi ia Parlamentul înapoi
Parlamentarul PSD Anghel Stanciu a comentat sentinţa de condamnare la şase ani de închisoare cu suspendare spunând că îi mulţumeşte lui Dumnezeu că a scăpat. Stanciu şi-a angajat la propriu cabinet fiul şi nora.

Cel mai important aparat de la Spitalul de Recuperare din Iaşi s-a stricat. Pacienţii, puşi pe drumuri pentru analize esenţiale
80% dintre pacienţii de la Spitalul de Recuperare din Iaşi au nevoie de măsurători ale densităţii osoase. Pentru că osteodensitometrul s-a defectat în urmă cu trei săptămâni, bolnavii sunt trimişi la alte laboratoare pentru a-şi face analizele.

Cum a încercat fiica baronului Nichita să-şi salveze tatăl de DNA. Notăriţa Ilinca a vrut să-i fenteze pe procurori şi a ascuns în pantaloni acte, în timpul descinderilor
Fiica cea mică a primarului suspendat al Iaşului, Ilinca Nichita, ar fi încercat să ascundă documente sub bluză, în momentul percheziţiilor efectuate de DNA la vila tatălui său, reiese din documentele anchetatorilor.