adevarul

 

Ziarul adevarul de azi - adevarul de seara - adevarul online

Ziare romanesti recomandate

Programul TV de Azi

Mutari Internationale

Stiri locale din Adevarul Iasi

(P) Asigurari RCA - cel mai bun pret

Ziarul Adevarul Iasi - Ultimele stiri Adevarul Iasi - 18.08.2017

Trei greşeli capitale în cazul accidentului de la Putna: martorii n-au sunat la 112, victima n-a fost imobilizată şi n-a fost transportată regulamentar la spital
„Adevărul” a solicitat un punct de vedere de la profesorul Diana Cimpoeşu, coordonatorul SMURD în regiunea de Nord-Est a ţării, în legătură cu modul în care se acţionează atunci când o persoană este victima unui accident de tipul celui pe care l-a suferit Sebastian Lungu la Mănăstirea Putna.

Cămătarul bogătaşilor din cazinourile Bucureştiului. Cum erau agăţaţi chinezii pierzători de interlopul Sandu Hingheru
Un interlop din Sectorul 3 al Capitalei a fost condamnat pentru cămătărie după ce a oferit bani cu împrumut unor cetăţeni chinezi, pentru ca aceştia să joace în cazinourile din Bucureşti. Interlopul, pe nume Sandu Peltz sau "Hingheru", a fugit din ţară înainte de a fi arestat.

Autostrada-himeră între Moldova şi Ardeal. Cum s-a blocat de 10 ani proiectul în stadiul de studiu de fezabilitate
O asociaţie din domeniul infrastructurii rutiere trage un semnal de alarmă privind planurile Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) legate de Autostrada A8 Târgu Mureş - Iaşi, proiect aflat de un deceniu la nivelul de studiu de fezabilitate.

Lanţ uman de credincioşi împotriva unui hoţ care atenta la bunurile bisericii. Ce s-a întâmplat cu tânărul infractor
Un tânăr din judeţul Iaşi a încercat să sustragă bunuri dintr-o biserică însă a avut parte de o mare surpriză: a fost oprit şi imobilizat de enoriaşi.

Proprietăţile uleiului de gălbenele. Cum îl folosim pentru a îngriji pielea sensibilă
Unul din producătorii de ape florale şi uleiuri din Regiunea de Nord-Est a explicat pentru „Adevărul“ care sunt beneficiile utilizării uleiului de gălbenele.

Cum justifică oficialii Mănăstirii Putna două zile de tăcere în privinţa morţii elevului-voluntar: „În zilele de 14-15 august a fost hramul mare“
Într-un comunicat postat pe pagina proprie de Internet, conducerea Mănăstirii Putna menţionează că a ales să nu ofere informaţii referitoare la moartea elevului Sebastian Lungu deoarece în zilele de 14 şi 15 august a fost hramul lăcaşului de cult.

Divorţ în stil de IT-ist. Cum tranşează justiţia cazul unui român care a accesat mailul şi contul de Facebook al soţiei
Judecătorii din Iaşi au stabilit că un soţ nu are dreptul de a accesa conturile online personale ale celuilalt, chiar dacă a primit chiar de la acesta parolele de acces. Decizia a fost dată într-un proces ce a vizat un IT-ist care, pentru a aduna probe în procesul de divorţ, a accesat mai multe conturi online ale soţiei, având parolele de la aceasta.

Cum a fost ascunsă sub preş moartea elevului care muncea la Mănăstirea Putna
Un tânăr de 17 ani, care făcea practică la Mănăstirea Putna, a încetat din viaţă după un accident petrecut într-o zi de muncă. În ziua în care ar fi trebuit să afle cum a murit adolescentul, 22 de poliţişti se aflau chiar la mănăstire pentru a asigura ordinea de hramul celebrat pe 15 august. Adolescentul a murit după ce s-a lovit la cap în mănăstire, însă clericii nu ar fi sunat la 112. L-au dus ei înşişi la spital pe băiat şi l-au lăsat acolo.

Goana după stranieri. Vrem să-i facem antreprenori acasă, dar nu ştim câţi sunt plecaţi
Trei proiecte care îşi propun să facă din stranieri antreprenori pe meleagurile natale au fost lansate la foc automat în Iaşi. Cel mai recent este RestartHome, lansat astăzi în parteneriat cu Primăria Iaşi.

Cele mai amuzante bancuri despre personalităţi istorice şi celebrităţi. Cui îi spune un străjer „Măria ta, Măria mea e la tine?”
„Adevărul” vă propune zece bancuri amuzante în care personaje principale sunt personalităţi din lumea întreagă. Vă invităm să continuaţi lista, la comentarii, cu bancurile pe care le cunoaşteţi din aceeaşi categorie.

Misterul morţii bizare a unui licean, la Mănăstirea Putna. Dezvăluiri din interior: clericii ar fi vrut să nu se afle
Sebastian Lungu, adolescentul de 17 ani care a murit în condiţii neclare la Mănăstirea Putna, nu e singurul minor care ar fi lucrat în ultima săptămână la lăcaşul de cult. Un fost elev de la Seminarul din Iaşi ne-a dezvăluit, sub protecţia anonimatului, că e o practică uzuală ca liceenii să meargă, de bună voie, la Putna pentru a munci. Uneori, sunt şi plătiţi pentru asta.

Moartea suspectă a unui tânăr la Mănăstirea Putna. Sebastian, viitor preot, şi-a prins capul într-un lift
Un accident petrecut la Mănăstirea Putna în ajunul ceremoniilor religioase dedicate hramului lăcaşului de cult i-a adus sfârşitul unui tânăr care-şi petrecea vacanţa printre călugări.

Decăderea unui imperiu din beton şi fier vechi. Grup de firme falimentar din cauza creditelor bancare
În urmă cu doi ani, grupul Pieta, al omului de afaceri ieşean Constantin Comănescu, anunţa intrarea în insolvenţă a firmelor Remat şi Com-Beton. De atunci, regele fierului vechi de la Iaşi a vândut câteva active importante, dar cele două firme au în continuare datorii totale de peste 120 de milioane de lei.

Devoratorul de intelectuale. Lista incredibilă de victime a escrocului care a convins o profesoară să se filmeze cu vibratorul
Un bărbat de 42 de ani din Giurgiu, şomer şi cu studii medii, a convins o profesoară de engleză să se dezbrace pentru el pe Internet, folosind apoi imaginile explicite pentru a o şantaja. Escrocul sentimental nu e la prima ispravă de acest gen: a fost condamnat de mai multe ori după ce a amăgit mai multe femei, în general intelectuale singure, de vârsta a doua.

Cele mai tari bancuri despre fotbalişti. Ce fac jucătorii echipei naţionale a României după ce câştigă Campionatul Mondial
Vă prezentăm un top al celor mai amuzante bancuri despre fotbalişti. Propriile glume de acest fel le puteţi scrie la secţiunea comentarii.