adevarul

 

Ziarul adevarul de azi - adevarul de seara - adevarul online

Ziare romanesti recomandate

Programul TV de Azi

Stiri locale din Adevarul Iasi

(P) Asigurari RCA - cel mai bun pret

Ziarul Adevarul Iasi - Ultimele stiri Adevarul Iasi - 12.12.2018

Secretele reuşitei unei românce make-up artist în Italia. „Îmi lipseau prietenii, îmi lipseau limba română, umorul românesc, mâncarea“
Numele ei adevărat este Paula Niculiţă, însă cei care o cunosc nu-i mai spun demult aşa. Paula Niculita este o ieşeancă „adoptată“ de Italia de mai bine de 14 ani.

Americanul care vrea cu tot dinadinsul să lucreze în România, deşi spune că a fost şicanat la fostul loc de muncă
Jones Jermale de Schumburt, un sportiv originar din Statele Unite ale Americii a dat în judecată clubul de baschet Politehnica Iaşi pentru a se putea întoarce la echipă, dar şi pentru a-şi recupera sume salariale despre care spune că ar fi restante.

Topul celor mai poluate oraşe din România. Contrar aşteptărilor, Bucureştiul este surclasat în clasamentul nefast de un oraş de provincie
Un raport realizat de specialiştii Observatorului Român de Sănătate indică faptul că valorile maxime admise în ceea ce priveşte concentraţia de pulberi în suspensie este depăşită frecvent în marile oraşe din România.

Interlopul condamnat la Paris şi Berlin care vrea să-şi execute pedeapsa în România, unde i se va scădea pedeapsa
Un infractor de trist renume în Iaşi, Deniş Şuşnea, fost Popovici, va fi adus în ţară pentru a executa o pedeapsă de 14 ani alcătuită din condamnări primite în România, Franţa şi Germania. În ţara noastră, Şuşnea va beneficia de reducerea de pedeapsă stabilită prin lege de recursul compensatoriu, având în vedere că, în Penitenciarul Iaşi, condiţiile de detenţie sunt improprii.

Copiii românilor plecaţi în străinătate, prinşi între două lumi: peste ce dau când trec graniţa şi ce probleme îi aşteaptă la întoarcerea în România
S-a vorbit de multe ori de copiii românilor plecaţi în străinătate, mai ales despre cei care se întorc după o vreme în ţară. In România, adaptarea poate fi dificilă, mai ales că programa şcolară de aici este încărcată, ei nefiind obişnuiţi cu ritmul alert din ţară.

Star of Hope România îl aduce la Iaşi pe pianistul lui Elvis Presley
Per-Erik Hallin, fost pianist în trupa lui Elvis Presley, împreună cu Laura Bretan şi Costel Busuioc cântă pentru susţinerea a 254 de copii cu dizabilităţi şi a părinţilor acestora din 5 Centre de Terapie Star of Hope România.

Domnişoara cu pocnitori. Ce cantitate uriaşă de petarde au găsit poliţiştii în portbagajul unei tinere
Una dintre cele mai mari capturi de materiale pirotehnice din ultima perioadă a fost realizată, la finele săptămânii trecute, în municipiul Iaşi. Proprietara lorr, o domnişoară s-a ales cu dosar, penal.

200 de transplanturi renale făcute la Iaşi în ultimii 18 ani. Medic coordonator: „Putem face fără probleme 100 de astfel de intervenţii anual“
Din anul 2000 până în prezent, la Iaşi s-au efectuat peste 200 de intervenţii de transplant renal, 26 dintre acestea desfăşurându-se pe parcursul acestui an, toate „în condiţii moderne şi sigure”. Prof. univ. dr Adrian Covic, coordonatorul Centrului de Transplant Renal Iaşi, a spus ca se pot face fără probleme 100 de astfel de intervenţii pe an.

„Traseul Memoriei“, organizat în Iaşi în anul Centenarului
Proiectul „Traseul Memoriei”, implementat de Primăria Municipiului Iaşi cu finanţare de la Guvernul României, este un proiect dedicat oraşului, care aniversează Centenarul Marii Uniri din 1918.

Zece filme de artă europene pe care fiecare cinefil ar trebui să le vadă
Academia Europeană de Film acordă premii pentru cele mai bune pelicule turnate în ţări de pe bătrânul continent începând cu 1988. Am selectat 10 dintre cele mai apreciate filme care au primit distincţia de cel mai bun film european.

Ceartă pe autostrăzi neconstruite.  Asociaţiile civice care militează pentru autostrada Iaşi-Târgu Mureş acuză PSD că promovează autostrada Bacău-Braşov
Asociaţiile civice care militează pentru autostrada Iaşi-Târgu Mureş susţin că PSD vrea să dinamiteze dezvoltarea Moldovei, prin promovarea autostrăzii Bacău-Braşov, pe motiv că ar fi mai scurtă şi mai ieftină.

Încep proiecţiile pentru „Iaşi, inima României“, un film documentar despre anii refugiului
Documentarul "Iaşi, inima României (1916 – 1918)”, realizat de de jurnalista ieşeană Alina Ţiţei, va fi prezentat în premieră publicului sâmbătă, 8 decembrie, la Tg. Mureş si la Cluj-Napoca.

Campanie de donare de sânge încheiată cu succes. Studenţii de la Medicină au dat o mână de ajutor Centrului de Transfuzii
505 persoane au donat sânge săptămâna aceasta, la Centrul Regional de Transfuzie Sanguină din Iaşi (CRTS), în urma campaniei „Donează Sânge – Fii erou!”.

Cum au ajuns la puşcărie trei stranieri veniţi în ţară de Sărbători. „Unde este dreptatea din România?”
Deşi nu au recunoscut fapta, cei trei au fost găsiţi vinovaţi pentru omor, judecătorii considerând că sunt probe suficiente pentru a-i trimite în spatele gratiile.

Concertul de Revelion de la Iaşi, buget mai mic decât anul trecut. Primăria Iaşi aşteaptă decizia ISU pentru focul de artificii
Primarul Iaşului, Mihai Chirica, a declarat că bugetul alocat pentru concertul în aer liber de Revelion va fi mai mic decât cel de anul trecut. Edilul a precizat că nu ştie dacă va fi şi un foc de artificii, după ce ISU şi Poliţia au interzis spectacolul pirotehnic de Zilele Oraşului.