adevarul

 

Ziarul adevarul de azi - adevarul de seara - adevarul online

Ziare romanesti recomandate

Programul TV de Azi

Mutari Internationale

Stiri locale din Adevarul Iasi

(P) Asigurari RCA - cel mai bun pret

Ziarul Adevarul Iasi - Ultimele stiri Adevarul Iasi - 30.04.2017

Ce a păţit un bărbat orb care călătorea împreună cu câinele lui. Cazul a ajuns până la Ministerul de Interne
Povestea tristă a unui ieşean născut fără vedere a devenit virală pe Facebook, ajungând inclusiv în atenţia Ministerului de Interne. Petrică Iordache a fost refuzat într-un mijloc de transport în comun deoarece voia să călătorească alături de un câine-ghid.

FOTO România lucrului prost făcut. Clădirea-fantomă care a costat 8,7 milioane de euro, dar a fost abandonată
Centrul Expoziţional Moldova, construit pe 5.300 de metri pătraţi, este măcinat de timp. După ce în decembrie 2010 s-a tăiat panglica de inaugurare, clădirea a fost abandonată, în ea fiind organizate doar două-trei târguri.

Metode pentru a scăpa de durerile chinuitoare de spate. Cum influenţează folosirea laptopului coloana vertebrală
În era digitală tot mai mulţi angajaţi îşi petrec programul de lucru în faţa calculatoarelor în poziţii incomode. Specialiştii kinetoterapeuţi susţin că majoritatea celor care le trec pragul cabinetelor reclamă dureri de spate, iar cauza principală este programul de lucru.

VIDEO Vechea pistă a Aeroportului din Iaşi devine traseu pentru demonstraţii de drift şi expoziţie de maşini tunate
În acest weekend, Aeroportul Internaţional Iaşi va găzdui Expo&Burn 2017. Sunt aşteptaţi 18.000 de ieşeni în cele două zile ale evenimentului ajuns la a IX-a ediţie.

Bebeluş de şase luni sufocat cu o pungă, transportat de urgenţă la spital cu un elicopter SMURD
O fetiţă de şase luni a fost internată în clinica ATI de la Spitalul de Copii „Sfânta Maria” din Iaşi după ce s-a sufocat în timp ce se juca cu o pungă de plastic.

FOTO Final de verificare europeană în Regiunea de Nord-Est: „Suntem aici pentru a sprijini autorităţile locale, nu pentru a le dicta ce să facă“
Vizita de lucru în Regiunea de Nord-Est a delegaţiei Comisiei Europene, condusă de Carsten Rasmussen – şeful Unităţii pentru România– Direcţia Generală Politică Regională şi Urbană, se încheie astăzi, la Iaşi.

Semnele care indică prezenţa depresiei la copii şi recomandările specialiştilor
Dispoziţia depresivă nu ţine cont de vârstă. Pentru că de puţine ori sunt ajutaţi de adulţi să-şi exprime corect stările, micuţii îşi exteriorizează trăirile interioare prin diverse comportamete.

Mai multe şantiere au fost deschise în municipiul Iaşi. Lucrările vizează restricţii pentru şoferi
Municipalitatea ieşeană a solicitat firmelor de construcţii să grăbească ritmul lucrărilor de reabilitare şi modernizare pe străzile din oraş.

FOTO Fabrica ridicată din propria cenuşă în care lucrează acum roboţi şi care în 2016 a avut o cifră de afaceri de 16 milioane de euro
Compania ieşeană Brikston Construction Solutions, fosta Ceramica, împlineşte 50 de ani de la inaugurare. În 1967, s-a deschis întâia carieră de argilă în satul Vlădiceni folosită pentru producerea primelor cărămizi la Iaşi. De atunci se utilizează aceeaşi materie primă. Firma lucrează cu 210 oameni în trei schimburi şi şase roboţi pentru a face faţă comenzilor.

FOTO Fisuri şi infiltraţii în faimoasa bojdeucă a lui Creangă. Cum „au reuşit“ autorităţile din Iaşi să rateze un proiect de 1 milion de euro pentru a repara casa
Atracţie pentru zeci de mii de turişti anual, Bojdeuca lui Ion Creangă din cartierul ieşean Ţicău se degradează din cauza lipsei intervenţiilor la acoperişul din şindrilă. Au apărut fisuri în pereţi şi muşchi în acoperişul refăcut ultima dată în urmă cu 15 ani. Mai mult, Consiliul Judeţean Iaşi, care are în subordine clădirea de patrimoniu, a pierdut finanţarea europeană care viza reparaţii capitale, proiect estimat la un milion de euro.

Cât mai costă în România un permis auto luat cu şpagă. Mita se calculează în mii de euro de cursant
Procurorii din Iaşi au demarat o investigaţie împotriva şpăgilor ce se dau pentru obţinerea permiselor de conducere. Un instructor auto a fost deja reţinut pentru 24 de ore fiind acuzat că a primit 3.000 de euro de la doi cursanţi. Biroul şefului Serviviului Permise a fost percheziţionat în acest caz.

Spaima şpăgarilor. Un agent dintr-un sat ieşean a denunţat cinci persoane diferite care au vrut să-i dea mită
Un poliţist din comuna Leţcani, judeţul Iaşi, e aproape de a stabili un nou record: e denunţat cinci persoane diferite care au vrut să îi ofere şpagă.

Criză gravă de sânge în spitalele din Iaşi. Medic coordonator: „Avem deficit şi la grupele care sunt mai frecvente”
Bolnavii care sunt programaţi la operaţii în spitalele din Iaşi au nevoie de sânge. La Centrul Regional de Transfuzii Sanguine Iaşi donează în această perioadă în jur de 50 de persoane zilnic.

Nevastă de interlop moartă după o operaţie la sâni. Familia vrea răzbunare împotriva medicilor şi atacă procurorii
Familia unei tinere de 28 de ani care a murit, în 2013, în urma unei operaţii estetice, contestă modul în care procurorii ieşeni investighează cazul acuzând că cercetările se desfăşoară lent. Anchetatorii au în lucru dosarul penal de mai bine de patru ani.

Directorul Institutului de Cercetări Economice şi Fiscale din Paris: „Poate că rezultatele alegerilor vor convinge dreapta franceză să devină liberal-conservatoare“
Profesorul Bogdan Călinescu, directorul Institutului de Cercetări Economice şi Fiscale din Paris, a comentat pentru „Adevărul” rezultatele primului tur de scrutin al alegerilor prezidenţiale din Franţa.