adevarul

 

Ziarul adevarul de azi - adevarul de seara - adevarul online

Ziare romanesti recomandate

Programul TV de Azi

Mutari Internationale

Stiri locale din Adevarul Iasi

(P) Asigurari RCA - cel mai bun pret

Ziarul Adevarul Iasi - Ultimele stiri Adevarul Iasi - 19.02.2017

INTERVIU Avertismentul unui medic cardiolog: „Există infarctul silenţios, mai greu de diagnosticat, uneori prea târziu“
Profesorul doctor Ioan Bostaca, medic primar cardiolog de 20 de ani la Spitalul „Sfântul Spiridon“ din Iaşi, explică pentru „Weekend Adevărul“ care sunt afecţiunileinimii cel mai des întâlnite în rândul pacienţilor tineri şi cum se manifestă acestea „la distanţă“.

Moarte suspectă a unui pacient după cinci operaţii controversate. „Chirurgul nu a avut consimţământul pacientului”
Colegiul Medicilor Iaşi a decis să solicite unui chirurg dintr-un alt centru universitar o opinie vizavi de modul în care a fost îngrijit un pacient care a murit la Spitalul „Sfântul Spiridon” din Iaşi.

De la ce vârstă ar trebui copiii să fie învăţaţi alfabetul. Sfaturile unui psiholog pediatru
Un psiholog pediatru a explicat pentru „Adevărul” când şi cum părinţii îşi pot învăţa copiii literele sau cifrele. Specialistul arată că adulţii trebuie să înveţe să respecte evoluţia firească a minorului.

Povestea în imagini a „florilor iernii“. Cea mai frumoasă expoziţie de aranjamente florale poate fi admirată la Iaşi
O expoziţie unică în ţară mai poate fi admirată la Grădina Botanică „Anastasie Fătu“ din Iaşi până pe 26 februarie. Flori şi aranjamente florale unicat au fost pregătite pentru cei care ajung în Copou, în această perioadă.

Un beţiv din Iaşi jură că îşi va ucide nevasta, însă nu poate fi arestat. Cazul pentru care niciun politician nu vrea să schimbe legislaţia
Anchetatorii din Iaşi nu pot aresta un individ periculos, care a ameninţat de mai multe ori că îşi va ucide familia, din cauza unei lacune legislative. Bărbatul nu poate fi arestat deoarece singura infracţiune pe care o comite este încălcarea unui ordin de restricţie, însă pentru această singură faptă, procedural, în România nu se poate dispune arestarea preventivă.

Casa primită de Crăciun de o familie nevoiaşă a fost mistuită de flăcări. „Avem nevoie de orice pentru ca zece copii să doarmă în patul lor“
O familie cu zece copii a rămas fără adăpost, după ce casa primită cadou de Crăciun a ars într-un incendiu. Preotul care i-a ajutat iniţial şi-a propus să le ridice şi a doua casă.

Test de cultură generală despre capitalele Africii. De câte dintre aceste ţări ai auzit?
Vă propunem un test de cultură generală despre capitale statelor mai puţin cunoscute din Africa. Vă invităm să ne spuneţi, la secţiunea comentarii, câte întrebări aţi ştiut.

Un ieşean s-a pozat în timp ce urina pe maşina Poliţiei şi a postat imaginile pe Facebook. Cum au reuşit procurorii să-i facă dosar penal
Un caz juridic inedit, la Iaşi: un bărbat a fost trimis în judecată pentru tulburarea liniştii publică după ce şi-a făcut nevoile pe o autospecială a Poliţiei, s-a pozat şi a postat imaginile pe Facebook.

Bebeluş mort, înecat cu propria vomă, în ziua botezului. Părinţii erau atât de beţi încât n-au putut explica ce s-a întâmplat
În aceeaşi seară în care în Iaşi o mamă a fost găsită moartă în timp ce fetiţa sa o mângâia, într-un alt cartier al oraşului se scria o altă dramă. O familie dezorganizată cu mai mulţi copiii este în vizorul autorităţilor.

„Regele mall-urilor“, ieşeanul Iulian Dascălu, construieşte cea mai înaltă clădire din ţară
Lucrările la cea mai înaltă clădire din România vor începe în această primăvară, la Timişoara, şi sunt realizate de firma controlată de ieşeanul Iulian Dascălu. Aceasta va fi construită în cadrul proiectului multifuncţional Openville şi va avea 155 de metri înălţime. Cele mai înalte imobile din ţară sunt în Bucureşti şi au în jur de 135 de metri.

Beneficiile cititului împreună: de ce e important să citiţi cu voce tare pentru copii sau adulţi
Pe 16 februarie în întreaga lume se celebrează Ziua Internaţională a Cititului Împreună (ZICI). În zeci de biblioteci din România, scriitori şi tineri se întâlnesc pentru a marca una dintre cele mai atractive activităţi. Specialiştii vă recomandă să citiţi minim 20 de minute alături de copil, încă de la o vârstă foarte mică.

Coşmarul femeii găsite moartă lângă fiica de 3 ani. Şi-a pierdut controlul după ce alţi doi copii i-au murit într-un incendiu
Femeia locuia cu fiica sa în centrul Iaşiului, într-o casă amărâtă care n-a avut niciodată apă, lumină şi gaz. Chiar dacă la câţiva metri de locuinţa insalubră funcţionează trei instituţii de stat, nimeni n-a depus o sesizare la Protecţia Copilului sau la Direcţia de Asistenţă Comunitară.

Dosar penal după un concurs de la UMF Iaşi. Un doctor a deschis cutia Pandorei după ce examenul pe care-l promovase a fost anulat dintr-un motiv inedit
Procurorii ieşeni investighează o posibilă încălcare a legii ce ar fi fost comisă de către reprezentanţii Universităţii de Medicină şi Farmacie (UMF) din Iaşi. Aceştia au invalidat un concurs după ce unul dintre candidaţii pierzători a invocat că rezultatele au fost publicate prea târziu.

Cum vrea Iaşiul să devină primul municipiu din ţară cu „zero deşeuri“: de la tarif diferenţiat pentru gunoi până la ateliere de reparaţii
Iaşiul anunţă că se alătura reţelei internaţionale „Oraşe Zero Deşeuri“ -„Zero Waste Municipalities“- şi devine astfel primul municipiu din România, cu o populaţie de peste 350.000 de locuitori, care se angajează să implementeze soluţiile „zero deşeuri“.

Liderul consilierilor judeţeni PNL Iaşi a murit. Daniel Minciună avea 42 de ani şi era unul dintre cei mai apreciaţi liberali
Liderul consilierilor PNL din cadrul Consiliului Judeţean Iaşi a decedat în cursul zilei de miercuri, 15 februarie, în urma unui stop-cardio respirator cauzat, cel mai probabil, de afecţiuni cardiace.