adevarul

 

Ziarul adevarul - adevarul de seara - adevarul online

emag evomag ecco tinar fashionup otter matar

(P) Asigurari RCA - cel mai bun pret *** Haine online


Ziarul Adevarul Iasi - Ultimele stiri Adevarul Iasi - 30.03.2015

FOTO Teatru Naţional din Iaşi, inclus de BBC într-o listă scurtă cu şapte teatre care îţi taie respiraţia
BBC a publicat în ediţia electronică un material în care a prezentat şapte dintre cele mai frumoase teatre de pe mapamond. Lista a fost realizată urmare a unor propuneri venite din partea cititorilor şi pe ea se regăseşte şi Teatrul Naţional "Vasile Alecsandri" din Iaşi.

Poliţistul care a inspirat personajul comisarul Moldovan, unul dintre cei mai odioşi criminali ai României postbelice
Maşina de propagandă a regimului comunist din România postbelică a creat un erou dintr-un poliţist bucureştean a cărui aură încă mai dăinuie. Cercetările istorice au arătat că poliţistul a fost, de fapt, un criminal

Cum se „cumpără“ libertatea în justiţie. Un afacerist implicat într-un jaf ca-n filme scapă de închisoare
Deşi a fost găsit vinovat în primă instanţă, un afacerist controversat din Iaşi acuzat că a insturmentat un jaf de la o casă de amanet a fost exonerate de acuzaţii, de judecătorii din apel, după ce a semnat o înţelegere cu agentul economic prejudiciat. Paradoxal, cei pe care Ionuţ Palia Budescu i-a ajutat să fure riscă în continuare să intre în puşcărie.

Linkuri Sponsorizate

Perle de top ale politicienilor din Iaşi. Cum a minţit Nichita că a fost coleg de echipă cu Gheorghe Hagi şi ce i-a căşunat lui Adomniţei cu steluţele UE
Politicienii din Iaşi nu s-au putut remarca în ultimii ani cu reuşite administrative deosebite, în schimb au reuşit să intre în topul naţional al gafelor din declaraţii.

Prăbuşirea profesorului Astărăstoae. Cel mai influent medic ai ultimilor ani părăseşte scena pe uşa din dos, măcinat de scandaluri şi de dosare penale
Unul dintre cei mai influenţi oameni din sistemul sanitar românesc, Vasile Astărăstoae, a rămas în doar câteva luni fără cele mai importante funcţii după ce a fost îngenuncheat de procurori şi măcinat de scandalurile colegilor.

Reprezentanţie de excepţie la „Românii au talent”: corul Juvenes Ecclesiae a stârnit ropote de aplauze şi a primit laude din partea juriului
Corul Juvenes Ecclesiae, din Iaşi, a avut o reprezentanţie spectaculoasă în cadrul show-ului televizat Românii au talent de vineri, 27 martie. Cei 30 de membri ai corului au primit laude din partea juraţilor şi aplauze din partea spectactorilor.

VIDEO Lecţie de onorat istoria predată românilor de National Geographic. Cum a fost ridicată Columna lui Traian, explicat într-un filmuleţ animat uluitor
O echipă de artişti animatori de la National Geographic a muncit timp de câteva luni pentru un filmuleţ animat de aproape cinci minute pentru a explica construirea Columnei lui Traian, "unul dintre cele mai impresionante monumente care au supravieţuit prăbuşirii Imperiului Roman".

Cele mai mari minciuni pe care le-am învăţat în manualele de istorie ale lui Ceauşeşcu: bătălii false ale lui Ştefan cel Mare şi regatul inventat al lui Burebista
Regimul naţionalist-comunist condus de dictatorul Nicolae Ceauşescu a presupus, printre alte linii de acţiune, mistificarea aproape în totalitate a istoriei.

Protest la Iaşi faţă de superimunitatea lui Dan Şova. Ieşenii sunt mobilizaţi în faţa Palatului Culturii
Iaşiul se află pe lista celor 10 oraşe din România unde au fost anunţate pentru astăzi, 27 martie, proteste împotriva imunitaţii parlamentare.

Vasile Astărăstoae a demisionat din funcţia de preşedinte al Colegiului Medicilor, la o zi după ce a fost condamnat
Profesorul Vasile Astărăstoae a demisionat din funcţia de preşedinte al Colegiului Medicilor din România în cursul dimineţii de vineri, la o zi după ce a fost condamnat de Judecătoria Iaşi pentru conflict de interese.

Avocaţii ieşeni organizează o petrecere tematică în care vor purta costume specifice Vestului Sălbatic
Câteva sute de avocaţi ieşeni vor petrece vineri seară la o petrecere tematică organizată de reprezentanţii Baroului Iaşi.

Istoria capului de bour de pe stema Moldovei - ce legătură există cu legenda lui Dragoş Vodă şi cu zeul persan Mithra
Izvoarele istorice au explicaţii diferite pentru originea capului de bour folosit pe emblema vechiului stat moldav. În timp ce cronicarii moldoveni asociază insigna cu descălecatul lui Dragoş Vodă, Mircea Eliade, de pildă, vorbeşte în lucrările sale despre cultul lui Mithra, zeu persan foarte răspândit pe teritoriul fostei Dacii.

Vasile Astărăstoae, condamnat la un an şi jumătate de închisoare după ce s-a angajat pe sine în proiecte europene
Judecătorii ieşeni l-au condamnat la un an şi şase luni de închisoare cu suspendare pe Vasile Astărăstoae, preşedintele Colegiului Medicilor din România, profesorul fiind găsit vinovat pentru conflict de interese.

Misterul soldaţilor-fantomă de pe Dealul Lunganilor, celebra „ţară de dincolo de negură“ a lui Mihail Sadoveanu
Comuna Lungani este cel mai cunoscut loc din Iaşi, în care oamenii se plâng că sunt bânuiţi de fantome de aproape 100 de ani.

Al doilea fugar care a evadat de la Iaşi, prins după zece zile în celălalt capăt al ţării cu actele altei persoane
Autorităţile de la Vama Borş l-au identificat pe cel de-al doilea basarabean care a evadat în urmă cu zece zile de la Curtea de Apel Iaşi. Ion Ţîgănescu era dat în urmărire generală.