adevarul

 

Ziarul adevarul de azi - adevarul de seara - adevarul online

Ziare romanesti recomandate

Programul TV de Azi

Mutari Internationale

Stiri locale din Adevarul Iasi

(P) Asigurari RCA - cel mai bun pret

Ziarul Adevarul Iasi - Ultimele stiri Adevarul Iasi - 22.01.2017

La Iaşi se strigă „Legea graţierii e ruşinea ţării“, „DNA, DNA, curăţă politica“. Peste 1.000 de ieşeni protestează în stradă
Ieşenii au ieşit în centrul oraşului astăzi, 22 ianuarie, de la ora 17.00, şi scandează împotriva Guvernului Grindeanu. Protestatarii sunt nemulţumiţi de proiectelor de ordonanţă privind graţierea şi modificarea Codului penal.

A crescut numărul copiilor abuzaţi sexual: cazul tulburător al fetiţei de 4 ani pe care tatăl a supus-o la perversiuni
Abuzul sexual a atins cote îngrijorătoare în judeţul Iaşi. Anul trecut, 121 de copii au fost supuşi unor perversiuni sexuale chiar de membrii familiilor din care provin. Numărul minorilor abuzaţi sexual în 2016 depăşeşte toate statisticile din ultimii şase ani.

Umorul negru, în cele mai reuşite bancuri. Ce-i răspunde bibliotecara unui tip care caută o carte despre sinucidere
Deşi cunoscut ca fiind uneori macabru, umorul negru are farmecul său. „Adevărul“ vă prezintă o selecţie a celor mai tari bancuri din această clasă aparte a umorului.

Secrete din telegrame vechi de 70 de ani ale CIA, făcute publice: „Ministerele din România se pot muta la Iaşi“
Documentele desecretizate recent de Agenţia Centrală de Informaţii (CIA) americană conţin informaţii inclusiv despre oraşul Iaşi. Potrivit acestor materiale secrete până zilele trecute, în noiembrie 1950 a fost realizat un raport care arăta că există un plan prin care guvernul de la Bucureşti să ajungă la Iaşi.

Avocatul care a spulberat un pieton în Iaşi: 5 ani şi 4 luni de închisoare. Iulian Gafon pierde graţierea la limită
Judecătorii Curţii de Apel Iaşi l-au condamnat la cinci ani şi patru luni de închisoare cu executare pe avocatul Iulian Gafon, judecat pentru mai multe infraţiuni rutiere, printre care şi ucidere din culpă. Gafon mai are posibilitatea de a contesta decizia.

Gripa ucide bătrânii. Un al doilea bărbat din Iaşi a murit după o infecţie cu virus gripal. „Pacientul avea mai multe boli”
Un al doilea bătrân din judeţul Iaşi şi-a pierdut viaţa în urma complicaţiilor cu care s-a confruntat din cauza gripei. Pacientul a murit după câteva zile de la confirmarea gripeiu de către laboratorul Institutului Naţional de Boli Infecţioase „Matei Balş”.

Cinci dintre cele mai populare invenţii de tip „board games“ cu care vă puteţi umple weekendurile
Jocurile de strategie în care participă mai multe persoane au devenit foarte populare în ultimii ani. Ele sunt jucate cel mai adesea de tineri, însă sunt şi pe placul copiilor. Vă prezentăm o colecţie de cinci jocuri de strategie pe care le puteţi juca alături de prieteni.

Dramele din spatele graţierii. Şoferul ucigaş al unui olimpic va fi eliberat. Părinte: „Sunt victimă a acestui proiect”
Proiectul privind graţierea amplifică durerea mai multor familii care şi-au pierdut un apropiat în accidente rutiere provocate de şoferi care au fost condamnaţi sau vor fi condamnaţi la pedepse sub cinci ani.

A doua zi de proteste faţă de ordonanţa privind graţierea, la Iaşi. Circa 200 de persoane au plecat să protesteze la sediul Primăriei
Ieşenii sunt hotărâţi să protesteze, începând de astăzi, în fiecare seară, până pe 29 ianuarie, faţă de proiectul de OUG al Ministerului Justiţiei privind graţierea colectivă. La fel ca în cazul protestului spontan de aseară, la ora 18 erau prezente circa 100 de persoane în Piaţa Unirii.

Cum a ajuns Comisariatul pentru Protecţia Consumatorilor din Iaşi adăpost pentru penali şi incompentenţi
Instituţia care reprezintă interesul consumatorilor în raport cu operatorii privaţi a angajat în ultimii ani mai multe persoane care şi-au părăsit vechile locuri de muncă în urma unor scandaluri. Două dintre aceste personaje au ocupat funcţii cheie în cadrul instituţiei, având o puternică susţinere politică, în ciuda problemelor pe care le aveau.

Top 10 omonime din limba română. Cum se califică „aer“, „abate“ sau „babalâc“ la această categorie gramaticală
Un profesor de limbă română a prezentat pentru „Adevărul“ mai multe omonime întâlnite în limba română. Cuvintele care se scriu la fel, dar au sensuri diferite, se diferenţiază uneori şi prin pronunţie.

În jur de 100 de persoane s-au adunat în centrul Iaşiului pentru a protesta faţă de OUG privind graţierea
Un protest spontan a izbucnit miercuri seara, în centrul municipiului Iaşi, în contextul publicării spre dezbatere publică a proiectelor promovate de Ministerul Justiţiei privind graţierea şi modificarea legislaţiei penale.

Îmbulzeală la o licitaţie a Fiscului pentru limuzina unui contrabandist. Maşina a fost cumpărată cu preţ dublu
Unsprezece persoane s-au înscris la licitaţia organizată de Serviciul Executări Silite Cazuri Speciale al Fiscului ieşean pentru a vinde autoturismul de lux al unui contrabandist. Deşi maşina Mercedes a fost scoasă la vânzare la jumătate de preţ, un ploieştean a ajuns să o cumpere la valoarea de evaluare.

Bătrânii nimănui: bunicii cărora nu le deschide nimeni uşa suferă în casă de frig, foame şi sete
Tot mai mulţi bătrâni din judeţul Iaşi sunt găsiţi în casă în stare deplorabilă, uneori chiar inconştienţi. Medicii atrag atenţia că bătrânii ajung la spital uneori după zile de suferinţă, când cineva le deschide uşa.

Cele mai bune vinuri pentru fiert şi cum te scapă vinul roşu de răceală. Două reţete recomandate de celebrul Costăchel
O cană de vin fiert poate fi un ajutor de nădejde în această perioadă, când temperaturile sunt scăzute, şi poate fi chiar un remediu excelent împotriva răcelii. Celebrul blogger ieşean Costăchel explică de ce este improprie folosirea sintagmei „vin fiert“, care sunt cele mai indicate vinuri pentru a fi consumate încălzite şi oferă două dintre reţetele sale.