adevarul

 

Ziarul adevarul de azi - adevarul de seara - adevarul online

Ziare romanesti recomandate

Programul TV de Azi

Mutari Internationale

Stiri locale din Adevarul Iasi

(P) Asigurari RCA - cel mai bun pret

Ziarul Adevarul Iasi - Ultimele stiri Adevarul Iasi - 20.10.2017

Şeful Spitalului Paşcani s-a răsturnat cu maşina în timpul gărzii. Medicul-director a declarat peste 170 de gărzi în 2016
Costică Pânzaru, medic primar obstetrică-ginecologie şi managerul Spitalului Municipal Paşcani, a produs un grav accident de circulaţie în noaptea de 18 spre 19 octombrie când, teoretic, asigura garda la secţia de Obstetrică-Ginecologie a unităţii medicale pe care o conduce. Doctorul a scris în ultimele cinci declaraţii de avere că a realizat anual între 130 şi 170 de gărzi.

Cât a vrut să plătească un şofer prins în off-side de Poliţie. Conducătorul îşi dorea ca actele de constatare să fie distruse
Prins în flagrant conducând cu permisul suspendat, un bărbat din Iaşi s-a arătat dispus să îl mituiască pe agentul constatator pentru ca actele întocmite de acesta să fie distruse. Nu a făcut decât să îşi înrăutăţească situaţia juridică.

Preot cercetat de Poliţie după ce a împuşcat doi câini. Cum se apără slujitorul lui Dumnezeu
Preotul comunei Holboca, judeţul Iaşi, a ajuns în vizorul poliţiştilor după ce ar fi folosit un puşcă pentru a ucide două patrupede care îi ameninţau găinile.

Piedici în vânzarea terenurilor şi clădirilor deţinute de una dintre cele mai vechi fabrici de confecţii din ţară
După ce Iaşitex, companie din Iaşi ce face parte din grupul SCR al omului de afaceri Ştefan Vuza, a decis scoaterea la vânzare a activelor societăţii, Societatea de Investiţii Financiare Moldova a decis atacarea deciziei. SIF Moldova deţine 29% din pachetul de acţiuni.

Ce au voie să facă controlorii călătorilor prinşi fără bilet. Când pot chema Poliţia şi când trebuie să-şi ceară scuze
În ultimii ani, în Iaşi, mai multe persoane au sesizat că ar fi fost tratate necorespunzător de către controlorii de pe mijloacele de transport în comun.

Suma impresionantă găsită de „mascaţi“ sub perna unei tinere de etnie romă. În curte se aflau maşini Mercedes, Audi şi Volskwagen
O femeie din Iaşi, cercetată într-un dosar de evaziune fiscală, îşi păstra banii sub pernă. O mică avere a fost descoperită de anchetatori, cu ocazia unor percheziţii.

Bunicul condamnat pentru şantaj sexual. Cum s-a terminat idila pe care a avut-o cu o adolescentă de 16 ani
Un bărbat de 60 de ani a fost condamnat şi obligat să presteze muncă în folosul comunităţii după ce a şantajat o elevă de liceu cu care a avut o relaţie sexuală. Fata era plătită pentru a întreţine relaţii intime cu bărbatul şi, când a refuzat să continue aventura, a fost şantajată.

VIDEO Ministrul Mediului, primit cu flori la Iaşi de liderul local PSD. Oficialul Guvernului l-a criticat pe primarul Chirica, absent de la întâlnire
Graţiela Gavrilescu, ministrul Mediului, s-a aflat joi, 19 octombrie, la Iaşi unde le-a reproşat reprezentanţilor Primăriei Iaşi că n-au finalizat Planul de Calitate a Aerului. În replică, Primăria a transmis că „principalele surse de poluare din municipiul Iaşi sunt autovehiculele vechi (de transport marfă şi personale) şi centralele de apartament“.

O infecţie mortală: copiii şi-au adus tatăl la urgenţe, iar după două săptămâni l-au luat de la institutul de medicină legală
Alexandru Ilioi a fost internat în Spitalul „Sfântul Spiridon” din Iaşi la începutul lunii octombrie. După aproape două săptămâni de spitalizare, bărbatul a murit în urma unei septicemii. Familia bolnavului a aflat că bărbatul s-a infectat cu Clostridium difficile şi vrea să depună plângere în instanţă.

Cum pregătim bicicleta pentru sezonul rece. Sfaturi preţioase de la mecanici
Începutul toamnei îi determină pe biciclişti să caute atelierele de profil, echipamentele pentru zilele răcoroase şi consumabilele specifice perioadei ploioase.

În oraşul în care pasajele subterane au stat blocate în şantier cu anii, se anunţă un nou proiect futurist
Şefii Primăriei Iaşi au făcut un prim anunţ despre un viitor pasaj subteran spre unul dintre cele mai mari cartiere din oraş.

Cum apare hipotermia şi cum îi putem ajuta pe cei care îi cad victime. „Pacientul nu trebuie abordat cu brutalitate“
Doi bătrâni au fost internaţi la începutul lunii octombrie la Spitalul „Sfântul Spiridon” din Iaşi cu hipotermie severă. Un medic de medicină de urgenţă a explicat pentru „Adevărul” ce înseamnă acest diagnostic.

Infecţie în spital: familia unui bărbat internat în stare gravă la Iaşi a depus un memoriu la Ministerul Sănătăţii
Spitalul „Sfântul Spiridon” din Iaşi trebuie să răspundă unei familii care a depus o plângere la Ministerul Sănătăţii privind o posibilă infecţie intraspitalicească.

Tranzacţie pe piaţa materialelor de construcţii. Companie cu o tradiţie de cinci decenii, preluată de liderul mondial în producţia de cărămizi
Societatea Brikston Construction Solutions SA, fosta Ceramica, va ajunge în portofoliul companiei austriece Wienberger. Tranzacţia este verificată de Consiliul Concurenţei.

Bilet de adio sfâşietor al tinerei care s-a aruncat din Catedrala Sf. Paul. „Mamă, am făcut asta pentru mine, să scap“
Tânăra de 23 de ani care a murit după ce a căzut de la balconul Catedralei Sf. Paul din Londra este originară din Iaşi. Mama sa este o fostă jurnalistă din Capitala Moldovei, plecată în Londra acum mai mulţi ani.