adevarul

 

Ziarul adevarul - adevarul de seara - adevarul online

Ziare romanesti recomandate

Abonare newsletter ziarele.com

Adresa de e-mail:


Mutari Internationale

Stiri locale din Adevarul Iasi

(P) Asigurari RCA - cel mai bun pret

Ziarul Adevarul Iasi - Ultimele stiri Adevarul Iasi - 23.07.2016

Sticla de whiskey luată de justiţie de la Poliţia Rutieră. S-a ales praful de dosarul cu zeci de poliţişti acuzaţi de mită
Dosarul în care 14 poliţişti au fost acuzaţi de fapte de corupţie a fost finalizat de judecătorii ieşeni cu mai multe achitări şi pedepse cu suspendare după ce, în primă instanţă, majoritatea agenţilor primiseră condamnări cu executare.

Verdictul grav al preşedintelui Societăţii Române de Neurochirurgie: „Tumorile cerebrale sunt din ce în ce mai frecvente“
Profesorul doctor Ion Poeată, preşedintele Societăţii Române de Neurochirurgie, povesteşte pentru „Weekend Adevărul“ care sunt principalele afecţiuni ale bolnavilor care i se adresează, care sunt temerile lor şi care sunt riscurile unei proceduri medicale.

Ministerul promite bani Spitalului „Sfântul Spiridon“ din Iaşi, acolo unde pacienţii sunt operaţi câte doi în aceeaşi sală
Ministerul Sănătăţii a promis conducerii Spitalului „Sfântul Spiridon” din Iaşi că o va sprijini pentru finalizarea lucrărilor la Clinica de Chirurgie Plastică şi Microchirurgie Reconstructivă.

Avertismentul unui psiholog: „Privitul la televizor nu este o modalitate de relaxare. Este o îmbâcsire a creierului“
Activităţile de relaxare trebuie să facă parte din obiceiurile zilnice, pentru a ne menţine corpul sănătos. Psihologii menţionează că acestea contribuie la stabilirea unui echilibru interior şi implicit a sănătăţii fizice şi psihice.

Imperiul financiar din spatele şcolilor „Lumina“. Afaceriştii atacaţi de oamenii lui Erdogan „învârt“ sume colosale în România
10 unităţi de învăţământ, plasate în diverse oraşe din România, funcţionează sub egida „Lumina“, afacerea fiind controlată de mai mulţi cetăţeni turci. În spatele şcolilor se află o societate pe acţiuni şi o fundaţie ce au avut, doar în 2015, un profit de aproximativ 10 milioane de lei.

Critic de teatru, despre Radu Beligan: „Gena sa teatrală a fost puternică. I-a asigurat o longevitate creativă“
Radu Beligan a murit. Maestrul s-a stins din viaţă astăzi, 20 iulie, la Spitalul Elias din Capitală după ce în ultimele zile a fost monitorizat în unitatea medicală.

Coşmar la Clinica de Chirurgie Plastică din Iaşi: „Operăm câte doi pacienţi, simultan, în aceeaşi sală. Asta nu s-a mai văzut în Europa, în ultimii 100 de ani“
Clinica de Chirurgie Plastică şi Microchirurgie Reconstructivă de la Spitalul „Sfântul Spiridon” din Iaşi funcţionează în condiţii necorespunzătoare. Revoltat de atitudinea Ministerului Sănătăţii din ultimii ani, şeful clinicii, profesorul Teodor Stamate, a explicat modul în care sunt îngrijiţi pacienţii săi, de doi ani. „Nu cred că s-a mai văzut aşa ceva în Europa, în ultimii 100 de ani”, a subliniat chirurgul.

Secrete odioase de după gratii: guri cusute, crime, violuri. Păţania unui tânăr abuzat sexual cu o coadă de mătură
Penitenciarele sunt locurile în care se petrec lucruri ce pot părea neverosimile celor aflaţi în libertate. Numai la Iaşi, unde se află o închisoare de maximă siguranţă şi de unde au izbucnit protestele deţinuţilor, o serie de evenimente recente au şocat opinia publică.

Campanie umanitară unică în ţară. Un preot caută îngeri păzitori pentru 400 de copii. „Numai investind în educaţia lor, îi ajutăm să aibă un viitor mai bun”
Preotul misionar Dan Damaschin de la Maternitatea Cuza –Vodă din Iaşi a pus pe picioare un proiect de adopţie la distanţă a aproape 400 de copii săraci din judeţ. Prin contribuţia donatorilor, preotul şi voluntarii săi se îngrijesc să ofere sprijin constant familiilor nevoiaşe care arată că susţin educaţia copiilor. Cei mici, la rândul lor, trebuie să dovedească aplecare faţă de şcoală şi rezultate pe măsură.

Bărbat descoperit înecat într-un lac din Iaşi, cu o sacoşă plină cu rulmenţi legată de gât
Descoperire macabră a aunui ieşean care se afla, în dimineaţa zilei de marţi, 19 iulie, în apropierea lacului Veneţia. Acesta a descoperit cadavrul unui bărbat.

Oamenii care şi-au sfidat sfârşitul. Poveştile impresionante ale românilor cărora moartea le-a redat dreptul la viaţa
„Ziua Donatorului de Organe” a fost sărbătorită ieri, 18 iulie, la Spitalul „Dr. C. I. Parhon” din Iaşi de pacienţii care au primit un rinichi sănătos şi de echipa centrului de transplant renal. După 16 ani de la primul transplant renal, centrul ieşean a ajuns la 180 de intervenţii de acest tip.

Poliţiştii „în călduri“ din România: agenţii care s-au despuiat de uniformă pentru sex ilegal, „scurt, aicea, cinci minute“
Mai mulţi poliţişti români au fost trimişi în judecată sau condamnaţi, în ultimii ani, după ce au pretins sau primit favoruri sexuale de la persoane pe care trebuiau să le ancheteze sau protejeze.

Cea mai rapidă şi delicioasă modalitate de a pune castraveţii la murat: reţeta celebrului Costăchel
O gospodină atentă începe încă din timpul verii să pună murături. Vă prezentăm o reţetă foarte rapidă de castraveţi la murat, folosită de celebrul bucătar Costăchel.

Zeci de deţinuţi de la Penitenciarul Iaşi sunt în refuz de hrană. Trei dintre ei s-au urcat din nou pe acoperişul clăririi
Zeci de deţinuţi încarceraţi la Penitenciarul de Maximă Siguranţă din Iaşi se află, duminică, în refuz de hrană, iar trei dintre ei s-au urcat din nou pe acoperişul clădirii principale a instituţiei. De câteva zile, conducerea penitenciarului ieşean nu a mai oferit nicio informaţie legată de protestul deţinuţilor.