adevarul

 

Ziarul adevarul de azi - adevarul de seara - adevarul online

Ziare romanesti recomandate

Programul TV de Azi

Stiri locale din Adevarul Iasi

(P) Asigurari RCA - cel mai bun pret

Ziarul Adevarul Iasi - Ultimele stiri Adevarul Iasi - 22.10.2018

Cum a fost păcălit statul român să ofere 1 milion de lei unui analfabet. Metoda infailibilă de a face bani aplicată de românul cu „şcoala vieţii”
Deşi nu ştie să scrie şi să citească, un individ din judeţul Iaşi a păcălit statul roman să îi vireze în jur de un million de lei în conturi, drept returnare de TVA. Prejudiciul total comis prin evaziune de către Mihalache Stănescu a fost de aproximativ 1,7 milioane de lei, bani pe care statul ar vrea să-i recupereze dar nu prea are de unde.

Protest motorizat al locuitorilor din Bârnova. Oamenii nemulţumiţi au ajuns până în faţa Primăriei
Zeci de persoane care au case pe şoseaua Bârnova şi care circulă pe un drum distrus de lucrările la reţelele de utilităţi au protestat luni.

Băieţel de 10 ani supus la perversiuni sexuale de un vecin care băuse spirt. Violatorul spune că suferă de amnezie
Un invidiv din judeţul Iaşi a fost condamnat la şapte ani de închisoare după ce a vuiolat un copil de 10 ani cu care este vecin. Decizia de condamnare nu este definitive şi poate fi atacată cu apel.

Ce faci cu nucile iarna. În ce reţete pot fi incluse şi ce derivate poţi obţine din ele
Bogate în proteine şi minerale, nucile sunt tot mai des recomandate în alimentaţia zilnică. Cei care deţin livezi de nuci susţin că acestea sunt tot mai căutate pe piaţă.

Oamenii care duc piaţa la uşa clienţilor. Cum a fost înfiinţat la Iaşi un hub pentru susţinerea producătorilor locali
O firmă din Iaşi a creat un centru alimentar unde adună produse de la micii fermieri din judeţ şi le distribuie în funcţie de comenzi.

Top 10 filme italiene de artă pe care orice cinefil ar trebui să le vadă
Vă prezentăm o antologie de 10 filme considerate de referinţă pentru cinematografia italiană. Ne puteţi scrie la secţiunea de comentarii pe care dintre ele le-aţi vizionat.

Gafă copilărească a procurorilor în dosarul unui obsedat sexual. Deşi individul a recunoscut faptele, anchetatorii i-au greşit calculul pedepsei
Un individ din Iaşi nu a fost condamnat încă, deşi a semnat un acord de recunoaştere a vinovăţiei, după ce anchetatorii i-au calculat greşit pedeapsa finală aplicată pentru trei fapte de agrsiune sexuală.

Protestul locuitorilor unui cartier de case din Iaşi. Oamenii aşteaptă de ani întregi asfaltul în comună: „Se merge cu maşina ca pe şina de cale ferată“
Zeci de familii aşteaptă de câţiva ani refacerea unui drum din municipiul Iaşi. Oamenilor li s-a promis constant demararea lucrărilor, iar acum în prag de sezon rece sunt anunţaţi că asfaltarea va fi executată abia în 2019.

VIDEO Director de spital filmat hlizindu-se în direct în timp ce vorbeşte despre cancer. Imaginile au devenit virale
Un videoclip mai vechi ce îl afişează pe directorul Institutului de Psihiatrie „Socola” Iaşi a devenit viral pe internet după ce a fost distribuit pe nenumărate grupuri de Facebook, dar şi pe YouTube.

Sărăcie mortală. O femeie din Iaşi a ars de vie în casă în timp ce încerca să se încălzească la lumânări, pentru că nu avea bani de lemne
Femeia de 62 de ani a fost descoperită carbonizată de pompieri. Vecinii spun că victima nu avea nici căldură şi nici electricitate, încălzindu-se, iarnă de iarnă, la lumânare.

Cum stă „îngheţat“ de un an dosarul de corupţie al baronului Nichita. Expertiza, amânată de nu mai puţin de opt ori
De la sfârşitul anului 2017, în procesul în care fostul primar al Iaşului este acuzat că a folosit Poliţia Locală pentru a-şi spion amanta nu s-a mai întâmplat nimic.

Universitatea de Medicină Iaşi obţine finanţare europeană pentru refacerea clădirii-fantomă din centrul oraşului
Una dintre cele mai înalte clădiri din Iaşi va fi amenajată printr-o finanţare europeană de peste 5,5 milioane de euro. Banii au fost accesaţi de Universitatea de Medicină şi Farmacie „Gr. T. Popa“.

Tulburătorul caz al unei doctoriţe care a clacat psihic din cauza suprasolicitării. A primit interdicţie să-şi vadă fetiţa după ce a ameninţat că o omoară şi se sinucide
Situaţie delicată în familia unui tânăr medic oncolog din Iaşi, care a primit interdicţia de a se apropia de fetiţa de doi ani, după o decizie a judecătorilor.

Performanţă de trafic pe Aeroportul Iaşi. Pentru a doua oară în istoria sa, aerogara a atins pragul de un milion de pasageri
Aeroportul Internaţional Iaşi a sărbătorit miercuri pasagerul cu numărul 1.000.000 din acest an, cu o lună mai devreme faţă de 2017.

O tânără din Iaşi ar fi băut 4 litri de ţuică. Medicii spun că tot mai multe femei ajung la spital din cauza alcoolului
Reprezentanţii Spitalului de Urgenţă „Sfântul Spiridon” din Iaşi susţin că, în ultimele zile, s-au confruntat cu mai multe cazuri de femei care au ajuns la spital din cauza alcoolului. Recordul absolut în privinţa consumului a fost înregistrat de o femeie căreia i s-a făcut după ce ar fi băut, conform propriei declaraţii, 4 litri de ţuică.