adevarul

 

Ziarul adevarul - adevarul de seara - adevarul online

Ziare romanesti recomandate

Abonare newsletter ziarele.com

Adresa de e-mail:


Mutari Internationale

Stiri locale din Adevarul Iasi

(P) Asigurari RCA - cel mai bun pret

Ziarul Adevarul Iasi - Ultimele stiri Adevarul Iasi - 27.06.2016

Cum îi privesc britanicii pe români după Brexit: „Înainte nu le păsa dacă mă trag din Shakespeare sau Mircea the Old Man“
Ieşeanul Bogdan Cronţ, plecat de trei ani din România şi stabilit, alături de familie, în Londra, descrie modul în care atmosfera s-a schimbat în Capitala Marii Britanii după ce britanicii au votat ca ţara lor să iasă din Uniunea Europeană.

Evaluare naţională 2016 Iaşi. Elev de la un colegiu de prestigiu: „Ca să rămân aici, trebuie să iau 10 la matematică“
Evaluare naţională 2016 Iaşi. Subiectele de la limba şi literatura română nu le-au întins capcane tinerilor înscrişi la Colegiul Naţional „Emil Racoviţă” din Iaşi. Pentru elevii de la unul dintre cele mai bune licee din oraş, prima probă a examenului de capacitate a fost accesibilă, permiţându-le, după cum au precizat, să obţină nota maximă.

Operaţii la limită în spitalele din Iaşi. Stocurile de anestezice necesare intervenţiilor chirurgicale sunt aproape epuizate
Unităţile medicale din Iaşi mai au substanţe care se administrează înainte şi după operaţie doar pentru cel mult trei săptămâni. Unele spitale au cerut chiar ajutorul altor colegi pentru a-i putea opera pe bolnavi.

De ce ne poate ucide înţepătura de albină. Medic: „E ca şi cum victima este strânsă de gât şi sângele nu mai circulă”
Înţepătura de albină poate provoca decesul persoanei „atacate”, pe lângă reacţiile alergice uşoare, de la nivelul pielii. Şocul anafilactic se instalează în câteva minute de la intrarea substanţei alergene în organism. Astfel, persoana înţepată intră în stop cardio-respirator şi în unele cazuri nu mai poate fi salvată prin manevre de resuscitare.

Doi poliţişti au mimat sexul oral cu un bărbat pe care îl audiau. Suspectul, pus să se târască pe jos ca un şarpe
Justiţia din Iaşi investighează un caz incredibil petrecut în incinta unei secţii de Poliţie din judeţ. Doi agenţi sunt acuzaţi că au umilit un bărbat pe care îl cercetau, lovindu-l, strivind-i degetele şi mimând cu el un act sexual.

Cum a ajuns să colaboreze cu Spitalul „Sfântul Spiridon” un terapeut acuzat că i-a scos proteza unei paciente în timpul unor manevre medicale
Terapeutul Maria Chirvase de la Spitalul „Sfântul Spiridon” din Iaşi, acuzat de rudele unei paciente care se află în comă de trei săptămâni că i-a scos proteza fixată de ortopezi, colaborează cu unitatea medicală de cinci ani, în baza unui contract de prestări servicii pe perioadă determinată, până la organizarea unui nou concurs.

Cele mai tari bancuri despre fotbal şi microbişti. Ce zice Sfântul Petru când echipa României ajunge la Poarta Raiului
Sportul cu balonul rotund este sursa a nenumărate bancuri şi glume, stârnid amuzamentul atât microbiştilor cât şi celor care nu sunt pasionaţi de fotbal. Având în vederea că în această perioadă se desfăşoară Campionatul European, „Adevărul” vă prezintă cele mai tari 10 bancuri despre fotbal şi microbişti.

Care sunt persoanele cu cel mai mare risc de adormire la volan
Circa 20% dintre accidentele rutiere sunt produse pe fondul somnolenţei şi al adormirii la volan. Grav este că multe persoane nu se ştiu cu afecţiuni ale somnului, dar ca simptome se numără starea de oboseală generală, cronică, deşi abia s-au trezit. Studiile au arătat că există anumite persoane mult mai predispuse să adoarmă la volan.

Cum ucide canicula. Medic: „Noi nu suntem făcuţi să funcţionăm la temperaturi de peste 40 de grade Celsius“
Căldura a mai făcut o victimă în judeţul Iaşi. Un bărbat care a lucrat la câmp, fiind expus mai multe ore la soare, şi-a pierdut viaţa din cauza hipertemiei. Medicii avertizează că expunerea prelungită la temperaturi crescute devine fatală, pentru că şocul termic afectează toate organele.

Primarul Chirica i-a chemat şi pe ortodocşi şi pe catolici pentru a spune rugăciuni la învestirea în funcţie. Cine vor fi viceprimarii Iaşului
Consilierii locali desemnaţi după alegerile locale din 5 iunie s-au reunit în cursul zilei de vineri, 24 iunie, pentru a desemna viceprimarii şi a stabili componenţa comisiile de specialitate ale Consiliului Local. În cadrul aceleiaşi ceremonii a depus jurământul şi Mihai Chirica, după ce, în prealabil, pe lângă imn, în sală s-au incantat şi rugăciuni.

Ce au în plus ouăle de prepeliţă faţă de cele de găină - explicaţia nutriţionistului
Ouăle de prepeliţă, deşi mai mici de cinci ori decât ouăle obişnuite, au numeroase beneficii pentru organism. Conţinutul de proteine este aproximativ egal, uşor mai ridicat chiar în oul de prepeliţă. Cât despre vitamine, ouăle de prepeliţă conţin în cantitate mai mare următoarele vitamine: B12, tiamina, riboflavina, niacina, acid pantotenic şi folat.

Canicula face primele victime la Iaşi. Un om a murit de la căldură, alţi trei sunt în comă
Un ieşean a murit din cauza căldurii. Bărbatul a căzut pe stradă, în timp ce lucra la firma de salubrizare din Iaşi. Alţi trei bolnavi sunt internaţi în comă din cauza hipertermiei.

„Târgul Internaţional de ceramică tradiţională «Cucuteni - 5000»”. Meşteri olari din ţară şi străinătate expun la Iaşi
Ieşenii pot admira în weekend obiecte din ceramică tradiţională pe care zeci de meşteri olari din ţară şi străinătate le vor expune în Parcul Copou.

Fostul ministru Fenechiu, mită de 620.000 de euro de la două societăţi. Baronul, acuzat de trafic de influenţă şi spălare de bani
Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie l-au pus sub învinuire, în cursul zilei de joi, pe Relu Fenechiu, fost ministru al transporturilor, pe care îl acuză de trafic de influenţă şi spălare de bani.

Lupta pentru viaţă a unui preot din Iaşi. Cum salvează părintele Radu Brânză pruncii „programaţi“ pentru avort
O echipă de tineri coordonată de părintele Radu Brînză de la Biserica „Sfântul Haralambie” din Iaşi se luptă de şase ani cu prejudecăţile societăţii despre femeia însărcinată fără a fi căsătorită şi cu cele despre familiile cu mulţi copii. Departamentul Pro Vita din cadrul Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei salvează pruncii „programaţi” pentru avort şi susţine 153 de familii, care au împreună 1.400 de copii.