adevarul

 

Ziarul adevarul - adevarul de seara - adevarul online

emag evomag amafashion ecco tinar
fashionup otter mycloset matar matar

(P) Asigurari RCA - cel mai bun pret *** Haine online


Ziarul Adevarul Iasi - Ultimele stiri Adevarul Iasi - 21.04.2014

Procesul în care judecătoarea Camelia Acrâşmăriţei este acuzată de conflict de interese şi fals s-a terminat
Curtea de Apel Galaţi a rămas în pronunţare în dosarul în care judecătoarea suspendată Camelia Acrâşmăriţei a fost trimisă în judecată pentru conflict de interese şi fals în declaraţii

„Captura” de Paşte a poliţiştilor rutieri: zeci de ieşeni au fost amendaţi
Reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Iaşi au aplicat mai multe sancţiuni în prima zi de Paşte şoferilor care au încălcat normele rutiere.

Scrisoarea Mitropolitului Moldovei şi Bucovinei, ÎPS Teofan, cu ocazia Sărbătorii Învierii Domnului
Înalt Prea Sfinţitul Teofan, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, se adresează credincioşilor şi preoţilor creştin ortodocşi cu ocazia Sărbătorilor de Paşte.

Linkuri Sponsorizate

Dosarul morţii unei sportive de performanţă: judecătorii ieşeni l-au condamnat dur pe bărbatul care a ars-o de vie pe canotoarea Oana Albu
Tribunalul Iaşi a pronunţat prima sentinţă în cazul ieşeanului Gabriel Albu, de 24 de ani, acuzat că în vara anului trecut a provocat moartea soţiei sale, canotoarea Oana Albu, după ce a incendiat-o.

FOTO VIDEO Patronul Hotelului Unirea din Iaşi a spulberat cu Lexusul doi tineri aflaţi pe o motocicletă
Un accident de circulaţie grav a avut loc în vineri seară, 18 aprilie, în municipiul Iaşi, protagonist fiind Lucian Grecu, patronul Hotelului Unirea.

Cum îşi bate joc un om de afaceri din Iaşi de Poliţia Rutieră. Conduce de patru ani fără permis şi are patru dosare penale
Un afacerist ieşean a fost arestat în noaptea de 17 spre 18 aprilie după ce a fost prins pentru a treia oară conducând fără permis.

Reţeta lui Costăchel pentru meniul de Paşte: friptură de miel la cuptor, varianta "niţeluş mai şmecheră"
Marius Cristian, alis Costăchel, unul dintre cei mai reputaţi gastronomi din ţara noastră propune o friptură de miel la cuptor pentru meniul de Paşte.

Dosarul Chevron. Motivele pentru care compania americană a primit autorizaţiile de mediu în judeţul Vaslui
Chevron România susţine într-o serie de documente ataşate unui dosar de la Tribunalul Iaşi că deţine până în prezent doar autorizaţii de mediu pentru explorare şi că exploatarea propriu-zisă depinde de rezultatele prospectării.

Un nou dosar penal pentru şeful medicilor din România. Vasile Astărăstoae este acuzat de procurori că s-a plătit pe el însuşi din bani europeni
Preşedintele Colegiului Medicilor din România, Vasile Astărăstoae, a fost trimis în judecată de procurorii ieşeni după ce s-ar fi angajat pe el însuşi în cadrul unui proiect finanţat în proporţie covârşitoare din fonduri europene.

De ce se vopsesc ouăle în Joia Mare. Tradiţii şi superstiţii de Paşte în Moldova
Credincioşii creştin-ortodocşi respectă cu sfinţenie tradiţia vopsitului ouălor de Paşte, obicei care face trimitere la jerfa Mântuitorului de pe muntele Golgota.

Fraţii Fenechiu au pierdut primul proces în care contestă regimul de executare din puşcărie
Judecătoria Iaşi a decis ieri, 16 aprilie, să respingă cererea înaintată de Lucian Fenechiu, fratele fostului ministru al transporturilor, Relu Fenechiu, prin care se solicita înlocuirea regimului de executare.

Ion Creangă şi misteriosul jurământ de sorginte masonică. Un fapt din istoria României cvasinecunoscut poate explica angajamentul parafat în secret
Un document aflat în arhivele Muzeului Literaturii Române Iaşi pune într-o lumină nouă activitatea secretă a lui Ion Creangă, despre care cercetătorii afirmă că este unul dintre puţinii mari oameni de cultură români din secolul al XIX-lea care nu a făcut parte din Masonerie.

Carne de cal vândută pe holurile unui spital din Iaşi. Mai multe cadre medicale, implicate într-o anchetă a Poliţiei
Poliţiştii ieşeni încearcă să descopere identitatea unei femei care a vândut carne de cal mai multor medici şi asistente, chiar în incinta spitalului, păcălindu-i că ar fi carne de viţel.

Document de arhivă descoperit la Iaşi. Opt mari oameni de cultură jură să execute hotărârile unui comitet misterios
Documentul a fost descoperit recent de către cercetătorii Muzeului Literaturii Române Iaşi în arhivele instituţiei şi n-a fost datat până în prezent.

Şefii UMF Iaşi au atacat în contencios administrativ "taxa pe student străin", impusă prin ordonanţă guvernamentală
Universitatea de Medicină şi Farmacie "Grigore T. Popa" din Iaşi a atacat în contencios administrativ Ordonanţa de Urgenţă 117/2013, care prevede că universităţile trebuie să dea statului 5% din veniturile încasate de la studenţi străini.