adevarul

 

Ziarul adevarul - adevarul de seara - adevarul online

Ziare romanesti recomandate

Abonare newsletter ziarele.com

Adresa de e-mail:


Mutari Internationale

Stiri locale din Adevarul Iasi

(P) Asigurari RCA - cel mai bun pret

Ziarul Adevarul Iasi - Ultimele stiri Adevarul Iasi - 28.08.2016

Îngerii din Iaşi continuă să salveze destine: voluntarii de la Casa Share construiesc de la zero a unsprezecea locuinţă
Bogdan Tănasă, iniţiatorul proiectului Casa Share, îşi continuă campania de suflet. Acesta s-a apucat de construit de la zero a 11-a locuinţă. Totul este posibil cu sprijinul oamenilor cu suflet mare care donează bani şi materiale de construcţie, dar şi a celor care dau o mână de ajutor şi lucrează gratuit zi lumină la amenajarea locuinţei.

Criză de locuri în creşele din Iaşi. Părinţii sunt disperaţi după ce sute de copii sunt pe lista de aşteptare
Cele 11 creşe din municipiul Iaşi sunt insuficiente penru a face faţă numărului mare de copii. Ar mai fi nevoie de încă opt astfel de unităţi pentru a rezolva toate solicitările.

Beneficiile uriaşe ale strugurilor: previn cancerul, bolile de inimă şi îmbunătăţesc memoria
Nutriţioniştii subliniază că strugurii au efecte benefice asupra organismului. Se numără printre fructele cu cel mai bogat conţinut de glucide, conţin 80% apă în care se găsesc minerale, iar seminţele au un conţinut ridicat de vitaminele B şi C.

Paşii legali pe care familiile celor aflaţi în moarte cerebrală trebuie să îi urmeze pentru a le dona organele
Coordonatorul Centrului Regional de Transplant Iaşi, dr. Raluca Neagu, a explicat care sunt paşii pe care familiile pacienţilor aflaţi în moarte cerebrală îi urmează pentru a le dona organele sănătoase.

Cei mai ridicoli violatori din România. Un bărbat a vrut să violeze o tânără cu un pămătuf pe penis, iar altul a abuzat sexual cu limba o studentă
Anchetatorii ieşeni au rememorat pentru „Adevărul” care sunt cele mai ciudate acte de viol sau de tentativă la viol la care au fost solicitaţi să intervină în ultimii ani. Pe lângă situaţiile în care violatorii nu reuşesc să aibe o erecţie atunci când încearcă să întreţină raporturi sexuale, încadrate de cele mai multe ori la tentative de viol, autorităţile s-au confruntat şi cu cazuri neobişnuite.

Viaţa după puşcărie a baronului Nichita. Ex-primarul Iaşiului, discuţie fierbinte pe Facebook, cu o domnişoară: „Gigi, bea ceva bun, f**e ceva bun!”
Fostul primar al Iaşiului, Gheorghe Nichita, a devenit utilizator al reţelei sociale Facebook de câteva săptămâni, fiind foarte activ şi interacţionând permanent cu prietenii săi virtuali, chiar şi cu cei care îl contestă.

Ce alimente trebuie să consumi pentru a avea o tiroidă sănătoasă
Tiroida este o glandă cu o greutate de 15-30 de grame, este o parte importantă a sistemului endocrin şi afectează aproape toate organele din corp. Păstrarea ei în condiţii optime se poate face şi printr-o alimentaţie corespunzătoare.

Clanul lui Cosmos e „number one“ la datoriile către Primărie. Cum au ajuns interlopii ieşeni datori cu zeci de mii de euro către bugetul local
Patru membri ai clanului interlop Tănase din Iaşi, al cărui lider, Cosmos Tănase, se află în puşcărie pentru trafic de droguri, figurează pe lista persoanelor fizice cu datorii consistente către bugetul local.

Operaţii amânate în ultimul moment. Spitalele cu unităţile de transfuzie neautorizate reprogramează intervenţiile
Spitalele ieşene în care se află unităţi de transfuzie care nu au fost autorizate de DSP au fost informaţi de Ministerul Sănătăţii că trebuie să-şi limiteze intervenţiile care pot fi programate.

Cum vă puteţi recupera fără probleme taxa de mediu plătită către stat. Paşii legali, explicaţi în detaliu
După ce instituţiie europene au declarat ilegal timbrul de mediu aferent înmatriculărilor vehiculelor din România, mai mulţi români s-au îndreptat împotriva statului român pentru a-şi recupera banii. Un avocat explică pentru „Adevărul”ce trebuie să facă şoferii pentru a-şi recupera suma plătită.

Top 5 bacterii din apa potabilă. Care sunt cei mai periculoşi agenţi patogeni, responsabili de boli deosebit de grave
Bacteriile din apa potabilă care curge la robinet pot fi patogene, adică pot determina apariţia unor boli, sau nepatogene.

Baronul Nichita, executat silit la finalul mandatului de primar. Cu ce avere a rămas fostul edil după 12 ani
Fostul primar al municipiului Iaşi, Gheorghe Nichita, şi-a făcut publică declaraţia de avere de la finalul mandatului, în documentul postat pe site-ul Primăriei Iaşi existând mai multe modificări în avuţia fostului edil faţă de anii trecuţi.

Bătaie de joc pe banii ieşenilor: 50.000 de euro au fost investiţi în copertine inutile în staţiile RATP
Edilii au plătit câte 5.000 de euro pe zece copertine pentru staţiile de transport public, care însă acoperă doar o mică parte din refugiul pentru călători. Oamenii sunt nemulţumiţi că investiţia este prea mare şi ineficientă.

Haplea, un personaj „uluitor de simplu în ce face şi ce spune“. Povestea primului desen animat românesc păstrat în arhive
„Haplea” este cel mai vechi film românesc de animaţie care s-a păstrat până astăzi în Arhiva Naţională de Filme. Desenul animat îl are ca personaj principal pe Haplea, un tip naiv, „uluitor de simplu în ce face şi ce spune”.

Pepenele verde, medicamentul de sezon împotriva cancerului. Ce substanţe miraculoase conţine fructul delicios
Vara este sezonul pepenelui, iar nutriţioniştii recomandă consumul lui datorită proprietăţilor pe care îl are. Studiile arată că acest fruct are o încărcare glicemică şi o putere antioxidantă slabe.