adevarul

 

Ziarul adevarul de azi - adevarul de seara - adevarul online

Ziare romanesti recomandate

Programul TV de Azi

Stiri locale din Adevarul Iasi

(P) Asigurari RCA - cel mai bun pret

Ziarul Adevarul Iasi - Ultimele stiri Adevarul Iasi - 19.08.2018

Puternic articol-manifest publicat în „Le Figaro“ de profesorul român Alexandru Călinescu: „Bolnavul Europei nu este Polonia sau Ungaria, ci România“
Reputatul profesor ieşean Alexandru Călinescu a publicat un articol de opinie în cotidianul francez „Le Figaro“, în care pune în context european situaţia României după incidentele grave înregistrate la protestul diasporei din 10 august.

Drama unei adolescente cu părinţi divorţaţi: pasată între părinţii, a luat un pumn de pastile pentru epilepsie
Medicii ieşeni acordă îngrijiri medicale unei adolescente de 15 ani care a încercat să se sinucidă pe fondul unor probleme familiale.

Tupeu de interlop înjurat în trafic: urmărire cu BMW-ul şi atac cu sabia în faţa unui restaurant plin de clienţi
Un interlop din Iaşi a lovit cu sabia maşina unui şofer cu care se înjurase în trafic, scenele violente având loc în faţa unui restaurant din municipiul Iaşi. Agresorul, care este fratele unui alt interlop din Iaşi, a fost trimis în judecată fiind acuzat de tulburarea ordinii şi liniştii publice, distrugere şi lovire.

Sfaturi de parenting oferite de un medic al Institutului „Socola”: „Părinţii moderni răsfaţă prea mult copiii”
Medicul psihiatru Andreea Nester susţine că tinerii catalogaţi de multe ori de adulţi ca fiind „narcisişti, egoişti, leneşi” sunt, de fapt, rezultatul unui model de parenting eşuat.

Moda „doula” face ravagii printre gravidele din România. O femeie din Iaşi, aproape de moarte după ce a vrut doar suport psihologic la naştere
O femeie de 31 de ani din Iaşi a vrut să nască acasă, supravegheată doar de o dula. E vorba de o persoană fără pregătire medicală, care ar fi trebuit să îi asigure doar suport psihologic pe timpul naşterii. Gravida a ajuns în stare gravă la spital, fiind salvată de medici.

Măcel cu sabia la mall. Ciocnire interlopă între Corduneni şi Vandam într-un centru comercial din Iaşi
În urma unei altercaţii ce a avut loc la Iulius Mall, Vandam Constantin, un interlop din Iaşi, nu a mai ţinut cont că e în public: a scos sabia şi a lovit un combatant. Victima se afla alături de mai mulţi apropiaţi ai clanului Corduneanu.

Revolta unei tinere care a stat în chirie fără contract: „Proprietarii au impresia că pot să înşele oamenii la nesfârşit, pentru că nimeni nu ia atitudine“
O tânără din Iaşi s-a văzut nevoită să apeleze la autorităţi după ce, spune ea, a fost umilită şi înşelată de un proprietar de la care a închiriat un apartament fără contract. Chiriaşa spune că a fost pusă să plătească pagube şi facturi care nu-i aparţineau, dar şi că nu şi-a recuparat garanţia. Mai mult, a precizat ea, proprietarii nu i-ar fi respectat dreptul la intimitate în perioada şederii.

Metoda cinică a unui traficant de droguri: stupefiante gratis în club, pentru formarea clientelei. Cum s-a năruit imperiul halucinogenelor
Pentru a-şi fideliza clienţii, un traficant de droguri din Iaşi oferea gratuit, în cluburi, canabis şi ecstasy. Ulterior, tânărul a reuşit să vândă cantităţi impresionante de stupefiante.

Pavel Hodea a murit. Fostul preşedinte al clubului de fotbal Poli Iaşi a făcut infarct la vârsta de 57 de ani
Conducerea clubului de fotbal ieşean a anunţat moartea lui Pavel Hodea, fost finanţator al Poli Iaşi, la vârsta de 57 de ani.

Locotenentul Cordunenilor care a aruncat cu cocktailuri Molotov înspre o vilă a fost eliberat. Cu cine nu are voie să se întâlnească
Tribunalul Iaşi a decis ca individul acuzat că a vrut să incendieze vila unor membri au lumii interlope din Iaşi să fie eliberat din arest. Claudiu Petrovici va fi cercetat sub control judiciar şi nu are voie să ia legătura cu unul dintre fraţii Corduneanu, Petronel.

Bătaie între funcţionarii Primăriei Iaşi, din cauza unui document. „Şi eu îţi pot da cu perforatorul ăsta în cap“
Un angajat al Primăriei Iaşi a fost trimis în judecată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Iaşi fiind acuzat de purtare abuzivă. Valentin Mocanu lucrează la Direcţia Tehnică şi Investiţii şi a lovit, în timpul serviciului, un coleg de birou, Gabriel Ghergheşanu.

Asaltul viperelor: doi ieşeni au ajuns la spital cu dureri cumplite la picior după ce au fost muşcaţi de şerpii veninoşi
Medicii ieşeni au acordat îngrijiri medicale, în cursul zilei de sâmbătă, 11 august, unor persoane care au fost muşcate de şerpi. Victimele au supravieţuit şi sunt sub observaţie medicală.

Test de cultură generală despre muzicieni. Cine compus melodia de la începutul emisiunii Teleenciclopedia
Vă propunem un test de cultură alcătuit din întrebări din lumea muzicală. Ne puteţi scrie la secţiunea de comentarii câte dintre întrebări aţi ştiut.

FOTO VIDEO Mii de oameni participă la un nou protest în Piaţa Unirii din Iaşi. „Ieşim pentru România, ieşim pentru libertate”
Pe reţelele sociale a apărut un îndemn pentru ca ieşenii să se adune, în cursul serii de sâmbătă, 11 august, la un nou protest.

Cum improvizezi o atelă din tacâmuri de inox, cutii sau sticle de plastic. „Reţeta“ pentru oameni aflaţi în situaţii extreme
În situaţii limită, pentru a imobiliza membre accidentate se pot folosit tot felul de materaiele mai puţin obişnuite.