adevarul

 

Ziarul adevarul de azi - adevarul de seara - adevarul online

Ziare romanesti recomandate

Programul TV de Azi

Mutari Internationale

Stiri locale din Adevarul Iasi

(P) Asigurari RCA - cel mai bun pret

Ziarul Adevarul Iasi - Ultimele stiri Adevarul Iasi - 26.03.2017

„Găsitorii“- salvatorii zilelor noastre. Aplicaţia unică în Europa, lansată de trei tineri din Iaşi, care dă deja rezultate
Trei prieteni au dezvoltat o aplicaţie inteligentă care vine în sprijinul celor ce pierd animale de companie. „Găsitorii“ a fost lansată la mijlocul acestei luni, iar de atunci numărul utilizatorilor a depăşit 500, iar primele animale au ajuns din nou în posesia stăpânilor.

Protest pe un drum ciuruit. Şoferii enervaţi de craterele din asfalt au blocat calea de acces de la marginea Iaşiului
Cel mai distrus drum de la ieşirea din Iaşi spre localitatea Dancu a generat un protest de amploare duminică la amiază. Zeci de şoferi au blocat DJ249A Iaşi-Ungheni. O parte din tronsonul de drum plin de gropi este în administrarea Primăriei Iaşi, iar restul revine Consiliului Judeţean. Niciuna dintre instituţii nu are o soluţie rapidă de modernizare a arterei.

FOTO Măsuri dure împotriva chiriaşilor din casele insalubre care stau să se dărâme în Iaşi
Edilul-şef al Iaşiului, Mihai Chirica, a anunţat că toţi cei care stau cu chirie în locuinţe oferite de municipalitate şi care „sunt implicaţi în infracţiuni grave de violenţă, trafic de droguri sau trafic de persoane“ vor fi evacuaţi. În acest sens, în următoarea perioadă va fi aprobată o hotărâre de Consiliu Local.

Cum ne păstrăm cât mai mult timp pantofii ca noi. Trucuri simple pentru a avea o încălţăminte rezistentă
Într-o lume în care prima impresie contează, hainele şi încălţămintea reprezintă de cele mai multe ori o carte de vizită. Pentru a fi siguri că obiectele de vestimentaţie şi accesoriile sunt în stare bună o perioadă cât mai lungă, este nevoie să acordăm timp îngrijirii acestora.

FOTO Perspective diferite la Marşul pentru viaţă din Iaşi: „Orice întrerupere de sarcină lasă urme mult mai adânci“
În jur de 1.000 de persoane au luat parte la „Marşul pentru Viaţă“ organizat de Asociaţia „Pro Vita“ a Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei. Oameni de toate vârstele, cei mai mulţi însoţiţi de copii sau nepoţi, au participat la evenimentul organizat de Buna Vestire. Printre cei prezenţi s-au aflat şi mulţi preoţi.

Vieţi amanetate pentru următoarele două decenii. Undă verde pentru cel mai mare credit din istoria judeţului Iaşi
Consilierii judeţeni ieşeni au aprobat contractarea unui credit de 22 de milioane de euro de la Banca Europeană de Investiţii. Aleşii au selectat din cele opt oferte, venite de la instituţii de creditare din ţară şi din Uniunea Europeană, pe cea cu termenul de returnare cel mai mare, respectiv 20 de ani.

Marşul anti-avort, anunţat în toate municipiile şi oraşele din judeţul Iaşi. Susţinătorii fac o plimbare prin centru sau se întâlnesc la biserică
Atât în municipiul Iaşi, cât şi la Paşcani, dar şi în oraşele Hârlău şi Târgu Frumos sunt anunţate deplasări şi adunări publice.

Care este cea mai traumatizantă replică pe care o poţi adresa copilului tău. „Este suma inculturii şi a iresponsabilităţii“
Un psiholog pediatru a enumerat pentru „Adevărul” şase replici care nu-şi au locul în comunicarea dintre un părinte şi copilul său. Specialistul a subliniat că aceste expresii îl pot afecta pe termen lung pe minor.

Un ieşean a muşcat un bărbat de gât şi de ureche, pe motiv că acesta se uita insistent la iubita sa
Un tânăr din Iaşi care venise cu prietena la spital a muşcat un bărbat de gât şi de ureche, pe motiv că acesta se uita insistent la iubita sa, pe numele agresorului, cunoscut drept consumator de substanţe interzise, fiind deschis doar penal.

Milionar în euro din garda nouă, cu năravuri penale din anii '90. Afaceristul Bogdan Cihodaru, trei ani de închisoare
Omul de afaceri Bogdan Cihodaru, unul dintre cei mai avuţi oameni din Iaşi, a fost condamnat vineri, 24 martie, la 3 ani de închisoare cu suspendare sub supraveghere, într-un dosar în care au mai fost condamnaţi un avocat şi un notar.

Tânăra accidentată grav de un avocat beat a intrat în moarte cerebrală. Prietenul fetei şi-a pierdut viaţa
Tânără a fost implicată într-un accident rutier petrecut miercuri în Iaşi. Victima a fost internată în stare gravă la Spitalul „Sfântul Spiridon”, în ATI. Începând de aseară, investigaţiile paceintei arată lipsa activităţii cerebrale.

Modificări din mers la programul „Start Up Nation- Romania“. Cum se împart 480 de milioane de euro
Peste 100 de ieşeni au luat parte la o dezbatere privind programul „Start Up Nation -Romania“, prin care anual se doreşte înfiinţarea a 10.000 de noi firme. La discuţii au fost prezenţi secretarul de stat în Ministerul pentru Mediu de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat, Harry Ilan Laufer, şi cel de la Secretariatul General al Guvernului, Adrian Mlădinoiu, care au anunţat mai multe completări la program.

Avocatul criminal din Iaşi, lovit de amnezie după ce a spulberat o maşină la semafor. Camerele de supraveghere au surprins momentul impactului năucitor
Avocatul ieşean Victor Ion Axinte (26 de ani) a fost încarcerat după ce a provocat un accident rutier soldat cu moartea unui tânăr de 36 de ani şi rănirea gravă a iubitei acestuia. Accidentul a fost surprins de camerele de supraveghere

Crime odioase comise de moldovence. Femeia care i-a băgat un cuţit în inimă soţului care a îndrăznit să o înjure
Cele mai multe crime ce au fost soluţionate de anchetatori, în ultimii ani, în municipiul Iaşi, au fost comise de bărbaţi. Au fost, însă, şi asasinate comise de femei, unul mai odios decât celălalt.

Cursele aeriene anulate intempestiv de Tarom de la Iaşi, preluate la foc automat de o companie low-cost
La doar câteva zile din momentul în care compania Tarom a anunţat anularea curselor spre Munchen de pe Aeroportul din Iaşi, operatorul low-cost Blue Air şi-a anunţat intrarea pe această piaţă.