adevarul

 

Ziarul adevarul de azi - adevarul de seara - adevarul online

Ziare romanesti recomandate

Programul TV de Azi

Stiri locale din Adevarul Iasi

(P) Asigurari RCA - cel mai bun pret

Ziarul Adevarul Iasi - Ultimele stiri Adevarul Iasi - 18.02.2019

Cum a influenţat aderarea la Uniunea Europeană numărul crimelor comise în România. Statistica indică o scădere drastică a omorurilor după anul 2006
Spre deosebire de anii ’90, numărul faptelor de omor pedepsite în ultimii ani în România a scăzut considerabil. Anul trecut a fost unul dintre anii cu cei mai puţini criminali condamnaţi, cifre similare fiind înregistrate în intervalul 2007-2009.

Cum a reuşit un bărbat ţintuit în scaunul cu rotile să aducă marijuana în România. Culisele unui dosar nemaiîntâlnit
Un bărbat de 32 de ani, suferind de un handicap grav, a fost condamnat alături de alte două persoane într-un dosar de trafic de droguri.

Cei cinci hormoni care aduc fericirea
Ne petrecem mult timp întrebându-ne dacă suntem sau nu fericiţi şi suntem într-o continuă căutare. Din punct de vedere ştiinţific, creierul uman joacă rolul unui mic laborator care secretă subtanţe şi realizează procese chimice care ne induc anumite stări precum buna dispoziţie, entuziasmul, plăcerea.

Măcel la ziua de naştere a unui copil. Un bărbat i-a dat cu toporul în cap fratelui pentru că a dansat cu iubita sa
Adunaţi la ziua de naştere a unei fetie de opt ani, doi fraţi din Iaşi au fost implicaţi într-un conflict absurd în urma căruia unul a ajuns la puşcărie iar celălalt la spital.

Toate autobuzele şi tramvaiele din Iaşi, dotate cu internet wireless
Toate cele 259 de autobuze şi tramvaie ale companiei ieşene de transport au fost dotate cu dispozitive pentru conectarea la internet wireless, contractul încheiat pe un an cu o companie de telefonie ridicându-se la 125.000 de lei.

„Regele mall-urilor” pregăteşte un nou proiect imobiliar în inima Iaşului. Ce avize a obţinut Iulian Dascălu
Firmei deţinute de omul de afaceri Iulian Dascălu, considerat cel mai bogat un om din Iaşi, a obţinut avize pentru construcţii de lucrări în centrul Iaşului, pe o suprafaţă de teren situată în apropiere de Palas.

Chiria noului sediu al Direcţiei Drumuri şi Poduri Iaşi este de peste 38.000 de euro pe lună, deşi proprietarul clădirii ceruse recent o sumă mult mai mică
Jurnaliştii Ziarului de Iaşi au publicat o anchetă în care dezvăluie că mutarea Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Iaşi într-un nou sediu ar costa mult mai mult decât ceruse iniţial afaceristul care închiriază clădirea.

Explozie urmată de incendiu la un cămin de nefamilişti din Iaşi. 14 pompierii intervin
Autorităţile din Iaşi intervin în după-amiaza zilei de joi, 14 februarie, la un incendiu ce a izbucnit la un cămin de nefamilişti din municipiu.

De ce „vânează” Vaticanul colaboratori ai Securităţii din Biserica Catolică Română. Reacţia unui prelat investigat: „Eram prea mititel atunci”
O cerere oficială formulată de reprezentanţii Sfântului Scaun a pus pe jar comunitatea catolică din România.  Şase preoţi sunt investigaţi de CNSAS pentru posibile colaborări cu Securitatea comunistă.

Gazul ilariant va fi folosit în Iaşi pentru a reduce durerile naşterilor naturale
La Maternitatea „Elena Doamna” din Iaşi, viitoarele mame vor putea naşte zâmbind pentru că de curând a fost reintrodus gazul ilariant pe post de ajutor împotriva durerii.

Asistenta care cere ministrului Sănătăţii să-l demită pe şeful Institutului Socola. „Conduce spitalul ca pe propria moşie“
O angajată a Institutului de Psihiatrie „Socola” Iaşi solicită ministrului Sănătăţii să-l demită pe dr. Gabriel Oprişanu, managerului spitalului, pentru „modul defectuos” în care conduce unitatea medicală. Femeia spune că, dacă ministrul nu va lua nicio măsură împotriva presupusurilor abuzuri ale managerului, este hotărâtă să intre în greva foamei în faţa Ministerului Sănătăţii (MS).

DOCUMENT Papa caută posibili colaboratori ai Securităţii în cadrul Bisericii Catolice din România. Vaticanul a trimis o cerere la CNSAS
O cerere inedită a fost trimisă CNSAS-ului de către Miguel Buendia, reprezentat al Sfântului Scaun, nunţiu apostolic şi decan al corpului diplomatic. El solicită clarificarea unor eventuale relaţii cu Securitatea în ceea ce priveşte mai mulţi preoţi catolici din România.

Românii care vor să devină asistenţi maternali trebuie să fie absolvenţi de liceu
Începând din acest an, cei care vor să devină asistenţi maternali vor putea să-şi depună dosarele şi să obţină un certificat care să le dea posibilitatea să crească un copil din plasament doar dacă au studii medii.

Metoda barbară prin care un cântăreţ bisericesc şi-a torturat iubita. Bărbatul a fost găsit vinovat de omor calificat
Un bărbat de 50 de ani din comuna ieşeană Ciorteşti a fost condamnat de Tribunalul Iaşi la 20 de ani de închisoare fiind găsit vinovat de omor calificat.