adevarul

 

Ziarul adevarul - adevarul de seara - adevarul online

emag evomag ecco fashionup otter matar

(P) Asigurari RCA - cel mai bun pret


Ziarul Adevarul Iasi - Ultimele stiri Adevarul Iasi - 14.02.2016

Cât de spectaculos arată Palatul Culturii din Iaşi cu două luni înainte de deschidere. Bijuteria arhitecturală a fost închisă timp de opt ani
Una dintre cele mai frumoase clădiri din România a fost închisă în urmă cu opt ani. La jumătatea lunii aprilie, instituţia de cultură îşi va deschide porţile pentru vizitatori. După restaurare, Palatul Culturii este o bijuterie arhitecturală.

O comună din judeţul Iaşi are interzis la ajutoarele sociale. De ce nu-şi mai primesc asistaţii banii de trei luni
Niciunul dintre cei 230 de beneficiari ai venitului minim garantat şi ai alocaţiei de susţinere a familiei din comuna ieşeană Costuleni nu-şi mai primesc ajutoarele din luna noiembrie. Un control al Curţii de Conturi efectuat în perioada 2013-2014 arăta că mai multe familii primeau bani necuveniţi de la stat, iar asistenta socială trebuia să verifice dacă suspiciunile se confirmă. Nu a făcut acest lucru, iar ajutoarele au fost suspendate.

Dezamăgirile unui faimos lingvist român: „Etichetele morale ale epocii noastre sunt falsele doctorate şi cărţile scrise în închisoare“
Profesorul universitar Stelian Dumistrăcel (79 de ani), cercetător cu o vastă operă ştiinţifică în dialectologie, fonetică, etimologie, romanistică, stilistică şi istoria limbii române, se declară dezamăgit de situaţia actuală a învăţământului românesc ajuns într-o criză majoră din cauza unor schimbări legislative care au permis „o corupţie adevărată“.

Linkuri Sponsorizate

Eugen Târcoveanu, medic chirurg: „Cancerul are mai multe cauze. Mâncarea de azi e ultrachimizată şi oamenii mănâncă mai mult decât au nevoie“
În Vest, către care privim cu toţii cu invidie, sunt liste lungi de aşteptare pentru aproape orice tratament, spune prof. dr. Eugen Târcoveanu. La noi, chiar dacă nu sunt condiţii optime la internare, măcar intervenţiile se fac atunci când e nevoie, în cele mai multe cazuri, crede specialistul.

De ce nu pot copiii să-şi arate depresia, drama care îi macină pe ascuns. „Dacă nu se face psihoterapie, copiii pot încerca să se sinucidă“
Depresia nu este o afecţiune specifică doar adulţilor. Copiii, la rândul lor, pot fi afectaţi de simptome care să caracterizeze depresia. Spre deosebire de adulţi, simptomele celor mici sunt mascate.

Experiment „Adevărul“. Cât timp durează până îţi cenzurează Liviu Dragnea un comentariu pe Facebook
Reporterii „Adevărul” au testat viteza de reacţie a administratorilor paginii de Facebook dedicată lui Liviu Dragnea atunci când „se confruntă“ cu un comentariu critic la adresa preşedintelui PSD.

Ce este metoda „Loverboy“, tehnica prin care fetele sărmane sunt transformate în sclave sexuale
Una dintre cele mai folosite metode de către traficanţii de carne vie este cea denumită de autorităţi „loverboy”, mai multe fete din România ajungând astfel în reţele de prostituţie.

Judecătorul constituţional propulsat de Fenechiu a câştigat funcţia de rector a Universităţii "Cuza" din Iaşi
Profesorul Tudorel Toader, judecător în cadrul Curţii Constituţionale a României, va fi următorul rector al Universităţii "Alexandru Ioan Cuza" din Iaşi. Toader l-a devansat pe profesorul Codrin Cuţitaru.

Spectacol deosebit, în regia maestrului Gigi Căciuleanu, pe scena Operei Naţionale din Iaşi. De Valentine’s Day: „Imagine all the people” (John Lennon)
Opera Naţională Română Iaşi pune în scenă pe 14 februarie, de Ziua Îndrăgostiţilor, un spectacolul special, care a obţinut în 2014 Premiul de excelenţă la Gala Premiilor Operelor Naţionale.

Escrocii din Iaşi care i-au făcut buletin de România lui Robert De Niro. Cum falsificau bani cu imprimanta şi scotch
Doi bărbaţi din judeţul Iaşi au fost trimişi în judecată după ce au falsificat peste 100 de bancnote folosindu-se de o imprimantă, un scaner şi scotch. În trecut, escrocii falsificau acte de identitate unul dintre acestea, descoperit de autorităţi, conţinând datele şi poza actorului american Robert De Niro.

Motivele pentru care micul dejun nu trebuie sărit niciodată. Cum stimulează memoria mâncatul de dimineaţă
Prima masă a zilei are multiple efecte benefice asupra organismului, susţin nutriţioniştii. Copiii şi adolescenţii care sunt obişnuiţi să mănânce dimineaţa îşi menţin o greutate normală atunci când cresc.

Profesorii ieşeni, despre predarea a doar două ore de istorie în gimnaziu: „Fără înţelegerea lumii de astăzi şi a modului cum s-a ajuns la ea, am fi incompleţi”
Conducerea Facultăţii de Istorie de la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi consideră că disciplina de istorie este în pericol de „degradare”, având în vedere propunerea Institutului Naţional de Ştiinţe ale Educaţiei, conform căreia la clasele de gimnaziu s-ar putea preda o singură oră de istorie.

Cele mai odioase violuri comise de moldoveni: de la fetiţa de 3 ani abuzată de bunic la minora care şi-a filmat tatăl când făcea sex cu ea
Mai multe cazuri de viol care au şocat opinia publică au avut loc, în ultimii ani, în Iaşi. În acest judeţ cele mai des întâlnite cazuri de abuzuri sexuale sunt cele în care victimele sunt minore. Iaşul e pe primul loc în ţară la număul de violuri.

Bunică de 80 de ani violată până la moarte de nepot. Ce pedeapsă au stabilit judecătorii pentru odioasa faptă a unui ieşean
Un bărbat de 30 de ani din judeţul Iaşi a fost condamnat la 18 ani de închisoare după ce a fost găsit vinovat pentru violare de domiciliu şi viol urmat de moartea victimei.

Cum poţi trata frigiditatea. Plantele-minune care cresc libidoul: „Se fac duşuri şi spălături vaginale dimineaţa şi seara“
Statisticile arată că 30% dintre femei se confruntă cu diminuarea sau lipsa totală a apetitului sexual. Specialiştii spun însă că această afecţiune poate fi tratată prin intermediul unor remedii naturiste. Există plante care ajută la creşterea apetitul sexual.