adevarul

 

Ziarul adevarul de azi - adevarul de seara - adevarul online

Ziare romanesti recomandate

Programul TV de Azi

Mutari Internationale

Stiri locale din Adevarul Iasi

(P) Asigurari RCA - cel mai bun pret

Ziarul Adevarul Iasi - Ultimele stiri Adevarul Iasi - 16.12.2017

VIDEO „Vă vedem din Iaşi“, protest la adresa parlamentarilor şi moment de reculegere în memoria Regelui Mihai
Câţiva ieşeni s-au adunat sâmbătă pe Bulevardul Ştefan cel Mare, în faţa sediului PSD, în semn de protest la adresa clasei politice. Oamenii au ţinut un moment de reculegere în memoria Regelui Mihai I.

Ucigaşii de la metrou. Cazuri cutremurătoare în care oamenii au fost împinşi în faţa morţii
De-a lungul anilor în întreaga lume au fost raportate situaţii infiorătoare în care oamenii au comis crime în public, unele asemănătoare cu cea care a avut loc la recent la metroul bucureştean. În spatele gesturilor extreme sunt, de cele mai multe ori, fie furii de moment, fie boli psihice.

Studenta lovită de o maşină pe trotuar a murit la spital. Sute de oameni au donat sânge în ultimele zile pentru a o salva
Cerasela T., studentă a Facultăţii de Farmacie de la Universitatea de Medicină şi Farmacie „Grigore T. Popa” din Iaşi, a murit la spital în cursul după-amiezei de vineri, 15 decembrie, după ce a fost grav accidentată de o maşină.

Mobilizare emoţionantă pentru salvarea studentei accidentate pe trotuar. „Sălile centrului de transfuzie sunt încă pline”
Ieşenii s-au prezentat la centrul de transfuzii în număr considerabil mai mare faţă de zilele obişnuite. Oamenii au donat sânge după ce medicii au cerut ajutor pentru o studentă accidentată grav.

Un bolnav care are nevoie de transplant de plămâni aşteaptă de doi ani operaţia salvatoare. „O să fac intervenţia în ţară”
Ieşeanul este internat la Spitalul Colentina pentru investigaţii. Bolnavul a fost anunţat că operaţia de care are nevoie va fi realizată în ţară, la Spitalul „Sfânta Maria” din Capitală.

Marturia tânărului care i-a supravieţuit unui criminal condamnat la închisoare pe viaţă: „Apreciez sentinţa ca permisivă“
Casian Harpă, una dintre victimele studentului condamnat joi, 14 decembrie 2017, la închisoare pe viaţă, spune că traumele psihice şi fizice suferite acum doi ani nu s-au vindecat încă.

VIDEO Ce s-a ales de celebra autostradă care ar traversa munţii României. Traseul ciudat, „mai uşor de făcut“, propus de ministrul Transporturilor
În timpul unei interpelări la proiectul de buget pentru 2018, deputatul ieşean Cosette Chichirău a cerut clarificări privind Autostrada Est-Vest, deoarece proiectul nu apare ca „o prioritate“ în planificările guvernanţilor.

Sfaturi utile pentru orice freelancer. De ce trebuie să ţină cont cei care lucrează de acasă
Pe o piaţă a muncii unde deficitul de personal creşte de la o lună la alta, tot mai mulţi profesionişti decid să renunţe la o slujbă sigură şi să devină colaboratori în proiecte independente, preferând sursele alternative de câştig, dar şi libertatea de a face parte din proiecte diverse.

Bărbatul care a agresat un poliţist chiar în faţa instituţiei a mai fost condamnat şi a fost eliberat condiţionat
Bărbatul din judeţul Iaşi care a agresat un poliţist chiar în faţa postului de Pooliţie a fost reţinut, fiind cercetat pentru ultraj. Anchetatorii au stabilit că a fost condamnat pentru infracţiuni comise cu violenţă, fiind eliberat condiţionat în 2016.

Crima abominabilă din cămin. Studentul ucigaş, condamnat la închisoare pe viaţă deşi nu a recunoscut fapta
Tribunalul Iaşi a dispus condamnarea pe viaţă a tânărului Aurelian Giosan, tânărul care, în 2015, şi-a înjunghiat doi colegi de cămin.

O tânără bolnavă grav, mamă de triplete,  caută donatori de sânge. „Fetele tânjesc după mine, eu n-am nicio putere”
Mama celor cinci fetiţe are nevoie lunar de transfuzii de sânge şi de trombocite din cauza stării deosebite în care se află. Femeia face apel către oamenii care pot dona sânge şi-i îndeamnă să o ajute.

Cum este umilită Moldova la împărţirea banilor. Cea mai săracă regiune din România, doar 2,4% pentru transporturi în proiectul de buget pe 2018
Proiectul de buget publicat de Camera Deputaţilor arată lipsa de susţinere pentru cea mai săracă regiune de dezvoltare a ţării. Listele cu investiţii la cele mai importante ministere arată că judeţele din Regiunea de Nord-Est fie nu sunt nominalizate, fie primesc sume de tot râsul.

Cum vor fi audiaţi cu vocea distorsionată martori în dosarul Cordunenilor. Transmisiune în direct în sala de judecată
Judecătorii ieşeni au solicitat audierea a doi martori cu identitate protejată în procesul privind reţea de hoţi de buzunare a clanului Corduneanu.

Universitatea care a câştigat cele mai multe proiecte de cercetare la nivel naţional. Ce presupun proiectele în valoare de 6,5 milioane de euro
Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iaşi a anunţat că a câştigat patru proiecte depuse pentru  finanţare în competiţia „Proiecte complexe realizate în consorţii CDI (PCCDI)”.

Cinci pârtii de schi din Europa în care vă puteţi petrece Sărbătorile de Iarnă
Austria, Franţa şi Elveţia sunt printre ţările favorite ale pasionaţilor sporturilor de iarnă. Vă prezentăm câteva dintre cele mai frumoase locuri din Europa în care puteţi schia în această iarnă.