adevarul

 

Ziarul adevarul - adevarul de seara - adevarul online

emag evomag ecco tinar fashionup otter matar

(P) Asigurari RCA - cel mai bun pret *** Haine online


Ziarul Adevarul Iasi - Ultimele stiri Adevarul Iasi - 20.12.2014

Cum a eşuat Revoluţia de la Iaşi, cel mai minuţios pregătit protest din decembrie 1989 împotriva dictaturii ceauşiste
În data de 14 decembrie, la ora 16.00, mii de oameni urmau să se întâlnească în Piaţa Română din Iaşi pentru a protesta împotriva sistemului comunist. Revolta de la Iaşi a fost cel mai minuţios pregătită dintre toatele manifestările similare din ţară şi a eşuat în modul cel mai spectaculos.

FOTO VIDEO Cum arată casa mistuită de flacări în care s-au găsit 500.000 de pachete de ţigări. Tutunul descoperit din întâmplare valorează un milion de euro
Ţigările de contrabandă găsite de poliţiştii ieşeni într-o casă care a luat foc ar valora pe piaţa neagră aproximativ 1 milion de euro. Imobilul era închiriat către doi cetăţeni din Republica Moldova care urmează a fi identificaţi.

Ce mai fură aleşii noştri. Un senator este acuzat că s-a premiat pe sine în perioada în care era primar al unei comune sărace
Procurorii DNA l-au trimis în judecată pe Sorin Lazăr, senator în Parlamentul României, pe care îl acuză de mai multe fapte de abuz în serviciu.

Linkuri Sponsorizate

În numele tatălui. Beizadeaua unui şef UNPR a împuşcat o persoană nevinovată după ce s-a lăudat cu numele tatălui său
Fiul prim-vicepreşedintelui UNPR, Mircea Manolache, a fost trimis în judecată după ce, în urma unei şicane în trafic, a urmărit un taximetrist cu maşina şi a împuşcat un amic de-al acestuia.

Remember 2006. Tragedia de la Constanţa, similară cu primul accident aerian grav din istoria SMURD
Peste mai puţin de o lună se vor împlini nouă ani de la tragedia aviatică de la Iaşi, din 2006, atunci când patru angajaţi au SMURD şi-au pierdut vieţile în urma prăbuşirii unui elicopter.

Incendiu cu iz de răfuială mafiotă la Iaşi. O casă în care erau ascunse 500.000 de pachete de ţigări de contrabandă s-a făcut scrum
Un incendiu puternic a izbucnit în după-amiaza zilei de joi, 18 decembrie, la o casă din localitatea ieşeană Vişani. La faţa locului, autorităţile au găsit nu mai puţin de 500.000 de pachete de ţigări de contrabandă.

Percheziţii la una dintre cele mai mari firme de taximetrie din Iaşi într-un dosar de evaziune fiscală
Autorităţile ieşene au organizat joi dimineaţă, 18 decembrie, trei percheziţii la firma de taximetrie RVR, controlată de cotroversatul om de afaceri Radu Norocea.

Şeful celui mai mare spital de pediatrie din Moldova: „Rromii fură tot. Au plecat cu faianţa din salon şi clanţa de la uşă”
Directorul Spitalul de Pediatrie "Sf. Maria" din Iaşi, Radu Terinte, acuză o situaţie despre care susţine că se petrece de ani buni şi care-i vizează pe cetăţenii de etnie rromă.

Range Rover avariat grav după coliziunea cu un Opel Astra. Accidentul a avut loc în Iaşi, iar o persoană a rămas încarcerată
Un accident de circulaţie grav a avut loc astăzi, 17 decembrie, pe bulevardul Tudor Vladimirescu, una dintre cele mai aglomerate artere din Iaşi.

Şef de tribunal cumpărat cu 50.000 de euro. S-a vândut unui comisar-samsar de la Protecţia Consumatorilor
Comisarul Ioan Leonte, fost primar şi fost şef la Protecţia Consumatorului Iaşi, şi-a construit o sferă de influenţă în care, de-a lungul anilor, au intrat judecători, şefi de instituţii sau funcţionari publici.

"Epoca de aur" rememorată la Muzeul Unirii din Iaşi
La Iaşi, în  luna în care se împlinesc 25 de ani de la Revoluţia din 1989, fiecare dintre cei care au trăit în comunism sunt încurajaţi de către echipa Complexului Muzeal Naţional "Moldova" să îşi aducă contribuţia la îmbogăţirea colecţiei de muzeu cu exponate din acea perioadă.

Cursă WizzAir în premieră la Iaşi. Avionul de Veneţia a aterizat cu întârziere din cauza ceţii dese
Un avion WizzAir a aterizat în premieră la Iaşi în cursul zilei de marţi, 16 decembrie. Este vorba despre cursa Veneţia - Iaşi.

Cum arăta o zi din viaţa unui student român acum 150 de ani: „S-a tras bine la măsea. Am fost servit din toate părţile. Mi-a pricinuit remuşcări de ordin moral“
Jurnalul din tinereţe al lui Iacob Negruzzi, unul dintre cei mai importanţi oameni de cultură români din secolul al XIX-lea, constituie un document istoric important despre moravurile vremii, consemnate cu o „sinceritate şocantă pe alocuri“.

FOTO VIDEO Pasajul „la mustaţă“, unic în România. Autobuzele trec la distanţă de câţiva centimetri când se intersectează
La Iaşi a fost inaugurat luni, 15 decembrie, unul dintre cele mai controversate proiecte ale primăriei conduse de baronul Gheorghe Nichita (PSD). Pasajul subteran „Mihai Eminescu“ a fost întârziat peste doi ani, iar opinia publică a discutat intens în acest interval pe subiectul „Încap sau nu două autobuze?“.

Soţia unui afacerist reţinut de DIICOT, fost deputat PNL, numită manager al „maternităţii groazei” din Iaşi
Ex-parlamentarul ieşean Cristina Dobre a fost numit manager interimar al Maternităţii “Elena Doamna” din Iaşi, după ce conducerea acestei instituţii a fost demisă urmare a morţii în condiţii neclare a unui bebeluş.