adevarul

 

Ziarul adevarul - adevarul de seara - adevarul online

Ziare romanesti recomandate

Abonare newsletter ziarele.com

Adresa de e-mail:


Mutari Internationale

Stiri locale din Adevarul Iasi

(P) Asigurari RCA - cel mai bun pret

Ziarul Adevarul Iasi - Ultimele stiri Adevarul Iasi - 05.05.2016

Manager de spital lipit de scaunul de şef chiar dacă a administrat „nesatisfăcător“ unitatea medicală
Managerul Maternităţii „Elena Doamna” din Iaşi, dr. Cristina Dobre, rămâne pe scaunul de director chiar dacă a obţinut calificativul „nesatisfăcător” la evaluarea comisiei de specialitate din partea Consiliului Judeţean, autoritatea în subordinea căreia se află unitatea medicală.

La Iaşi s-a deschis capitala filmului românesc prin Festivalul Serile Filmului Românesc. Zeci de invitaţi, prezenţi la Iaşi până pe 8 mai
În data de 4 mai 2016 a început cea de-a VII-a ediţie a Festivalului Serile Filmului Românesc. Deschiderea festivalului a fost făcută în prezenţa invitatului special din acest an – actorul Mircea Diaconu.

De ce cade părul după tratamente oncologice. Medic: „Chimioterapia este cea mai periculoasă medicaţie umană“
Persoanele diagnosticate cu cancer care urmează şedinţe de chimioterapie sau de radioterapie se confruntă frecvent cu pierderea podoabei capilare.

Corporatistul care a părăsit domeniu IT pentru a deveni primar al Iaşiului: "Vechile administraţii au transformat Iaşiul într-un oraş de provincie"
Cea mai surprinzătoare apariţie de pe lista candidaţilor la funcţia de primar al municipiului Iaşi este un fost manager din domeniul IT, nemulţumit de modul în care Iaşul a fost administrat în ultimele decenii.

Filmul preferat cu Mircea Diaconu. Actorul este invitatul special al Serilor Filmului Românesc la Iaşi
Nu mai e mult şi în curând va începe mult aşteptatul (şi singurul eveniment de acest gen din Iaşi) Festival de Film „Serile Filmului Românesc” (Iaşi, 4-8 mai), cea de-a VII-a ediţie fiindu-i dedicată celebrului actor Mircea Diaconu.

Care sunt alimentele cele mai bogate în colesterol. Dieta care favorizează cel mai des apariţia bolilor cardiovasculare
Colesterolul este asociat apariţiei afecţiunilor cardiovasculare. Acest compus se găseşte doar în alimentele de origine animală. Un om nu ar trebui să consume într-o zi alimente care să depăşească 300 de miligrame de colesterol.

Copiii cu părinţi deţinuţi, greu încercaţi de societate. ONG-urile îi ajută să meargă la şcoală şi la medic
17.000 de copii din România au unul sau ambii părinţi în puşcărie, iar în societate sunt marginalizaţi şi cei mai mulţi se luptă cu o sărăcie crâncenă. Asociaţia Alternative Sociale a ajutat timp de un an 60 de astfel de copii din judeţele Iaşi şi Vaslui prin intermediul unui proiect cu finanţare norvegiană în valoare de 80.000 de euro.

Sfidare de doctor acuzat de corupţie. S-a întors şef în spitalul în care a fost prins în flagrant luând şpagă de la studenţi
Profesorul Carmen Dorobăţ, medic cercetat pentru fapte de corupţie, a revenit pe funcţia de manager a Spitalului de Boli Infecţioase „Sfânta Parascheva” din Iaşi.

Drama copiilor cu părinţi plecaţi peste hotare. Mii de minori suferă, iar statul român nu le oferă consiliere psihologică
În judeţul Iaşi sunt 4.000 de copii care au unul sau ambii părinţi plecaţi la muncă în străinătate. Separarea aceasta are un impact emoţional puternic asupra copiilor, de aceea este nevoie să primească sprijin şi consiliere psihologică. Lipsesc însă specialiştii care să le-o ofere. Asociaţia Alternative Sociale a sprijinit 205 copii din judeţele Iaşi şi Bacău.

Legendele podurilor din Iaşi. Bordelurile şi decapitările, istorii folosite în căutarea senzaţionalului
În Iaşi există Podu Roş, Podu de Fier, Podu de Piatră, iar în trecut a fost şi un Pod Verde. Specialiştii spun că aceste denumiri vin de la legende urbane.

Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei: „Noaptea Sfintelor Paşti este momentul cel mai potrivit pentru a înţelege că există multă moarte şi iad în noi”
Înalt Prea Sfinţitul Teofan, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, precizează în scrisoarea pastorală adresată credincioşilor de Paşti că singurul sprijin pentru temerile, fricile, confuziile şi tristeţea lor este la Hristos.

Cum fură escrocii banii din bancomate şi cât de repede sunt prinşi: metodele „furculiţa“ şi „pisicuţa“, cele mai folosite
În ultimii ani anchetatorii au reuşit să identifice şi să aresteze mai multe persoane din România care câştigă bani furând direct din bancomate. Cele mai folosite metode ale escrocilor sunt cunoscute în rândul procurorilor sub numele de „furculiţa“ şi „pisicuţa“.

Regimentul 2 Cavalerie al SUA a poposit la Iaşi. Militarii americani şi camarazii lor români şi-au prezentat publicului echipamentele din dotare
Militarii din Regimentul 2 Cavalerie al SUA şi cei de la Brigada 15 Mecanizată „Podu Înalt”din Iaşi au prezentat publicului câteva elemente de dotare, specifice unităţilor din care fac parte.

Dezinfectanţii asupra cărora planează suspiciuni grave se folosesc şi în spitalele din Iaşi: „Nu mai încheiem un contract până când nu se lămureşte situaţia”
Cele mai mari spitale din Iaşi au încheiate contracte de achiziţie pentru dezinfectanţi şi cu firma Hexi-Pharma, distribuitorul asupra căruia planează suspiciuni grave în legătură cu produsele pe care le comercializează pentru dezinfectarea unităţilor sanitare.

Opt persoane reţinute după percheziţii în Iaşi şi Vaslui pentru destructurarea unei reţele de contrabandă cu ţigări
Opt persoane au fost reţinute în urma unor percheziţii făcute în judeţele Iaşi şi Vaslui pentru destructurarea unei reţele de contrabandă cu ţigări, fiind suspectate că aduceau cantităţi mici de ţigări din Republica Moldova şi Ucraina, le depozitau şi apoi le vindeau în cele două judeţe.