adevarul

 

Ziarul adevarul de azi - adevarul de seara - adevarul online

Ziare romanesti recomandate

Programul TV de Azi

Mutari Internationale

Stiri locale din Adevarul Hunedoara

(P) Asigurari RCA - cel mai bun pret

Ziarul Adevarul Hunedoara - Ultimele stiri Adevarul Hunedoara - 19.03.2018

FOTO Şosea blocată în Retezat, după căderile de stânci. Alunecările au avut loc în apropiere de Lacul Gura Apelor
Traficul rutier pe Drumul Judeţean 685 Râu de Mori – Barajul Gura Apelor a fost blocat, duminică, după ce stâncile desprinse de pe versant s-au prăvălit pe şosea.

Cinci turişti au rămas blocaţi pe crestele Retezatului, din cauza viscolului, după ce au ignorat indicaţiile salvamontiştilor
Cinci turişti aflaţi într-o expediţie pe Vârful Peleaga, cel mai înalt din Masivul Retezat, au solicitat ajutorul salvamontiştilor, după ce s-au aflat în pericol.

VIDEO Satul care a renăscut pe muntele sfânt al dacilor. În anii 2000, ţinutul de poveste nu mai avea niciun locuitor
Un vechi sat al ciobanilor din munţi, părăsit la începutul anilor 2000, a fost readus la viaţă de câteva măicuţe. Un schit a fost ridicat în mijlocul pustietăţii, nu departe de Vârful Godeanu, considerat muntele sfânt al dacilor.

Tezaure de monede antice preţioase au fost recuperate din Germania. Procurorii sunt pe urmele unor brăţări dacice de aur
Mai multe tezaure de monede antice furate din siturile arheologice din Munţii Orăştiei şi traficate pe piaţa neagră au fost recuperate de autorităţile române, din Germania. Anchetatorii sunt pe urmele altor bărţări dacice de aur.

Zi istorică: 561 de ani de la moartea lui Ladislau Corvin, prinţul legendar din familia Huniazilor
Ladislau Huniade, fiul cel mare al voievodului Iancu de Hunedoara, a avut o poveste tulburătoare. În 16 martie s-au împlinit 561 de ani de la moartea sa.

Adolescentul care şi-a anunţat familia că se omoară şi a fugit de acasă a fost găsit
Poliţiştii l-au identificat pe minorul de 15 ani, dat în urmărire naţională, după ce a lăsat un bilet de adio familiei şi a plecat de la domiciliu.

Verdict în dosarul traficanţilor de aur dacic, la 10 ani de la începerea procesului
Magistraţii decid vineri soarta inculpaţilor în cel mai mare dosar privind traficul de comori dacice furate din siturile arheologice din Munţii Orăştiei.

Medicul care i-a ajutat ilegal pe candidaţii la recrutările în Poliţie a fost condamnat
Magistraţii au pronunţat sentinţa definitivă pentru medicul acuzat că a primit şpagă de la candidaţii la examenul organizat pentru recrutarea unor agenţi de poliţie din sursă externă.

Iulian Ceia a contestat condamnarea la închisoare. Cine este controversatul personaj indicat ca lider al traficanţilor de comori dacice
Iulian Ceia, considerat de procurori liderul unor reţele de traficanţi de comori sustrase din siturile cetăţilor dacice din Munţii Orăştiei, a contestat executarea pedepsei cu închisoarea. Timp de doi ani şi jumătate, Ceia s-a aflat pe lista urmăriţilor internaţionali.

Destinele tragice ale soţiilor de voievozi. Cumplitul sfârşit al nevestei lui Mihai Viteazul şi martiriul doamnei Marica
Soarta soţiilor lui Mihai Viteazul şi soţiei lui Constantin Brâncoveanu a fost tragică, scria Nicolae Iorga, în relatările sale istorice. Prea mult noroc nu au avut nici primele soţii ale lui Ştefan cel Mare, peţite din ţinuturi îndepărtate.

Un adolescent a lăsat un bilet de adio familiei adoptive, în care a anunţat că se omoară, şi a fugit de acasă
Mai multe echipe de poliţişti caută un adolescent de 15 ani, care a fugit de acasă, anunţându-şi familia, printr-un bilet de adio, că se va sinucide.

Mărturiile SF care l-au transformat pe Arsenie Boca într-un superstar: „S-a dus la urs cu mâinile goale şi l-a urecheat“
Mărturii bizare despre duhovnicul Arsenie Boca, niciodată verificate, i-au creat imaginea de personaj fabulos, capabil de fapte cu totul ieşite din comun.

Sentinţă definitivă după spargerea de la Castelul Corvinilor. Suma uriaşă furată de hoţul ghinionist a rămas ascunsă
Magistraţii au pronunţat sentinţa definitivă în procesul în care Gabriel Gal (31 de ani), zis Chucky, a fost acuzat că a jefuit casieria Castelului Corvinilor şi a furat peste 175.000 de lei, din încasările muzeului pe mini-vacanţa de 1 mai 2017. Banii nu au mai fost recuperaţi.

Palatul cetăţii medievale va fi redeschis turiştilor, după cinci ani. Planuri de cinci milioane de euro pentru reabilitarea lui
Incinta I a Cetăţii Devei va fi redeschisă publicului după realizarea unor lucrări de amenajare. Accesul în „palatul” medieval a fost interzis turiştilor în ultimii ani.

FOTO Accident rutier în municipiu, produs de un şofer băut. Trei copii şi un adult au ajuns în spital
Un accident rutier a avut loc miercuri după-amiază într-o intersecţie din municipiul Hunedoara. În urma impactului dintre un microbuz şi un autoturism, trei copii şi un adult au ajuns în spital.