adevarul

 

Ziarul adevarul de azi - adevarul de seara - adevarul online

Ziare romanesti recomandate

Programul TV de Azi

Stiri locale din Adevarul Hunedoara

(P) Asigurari RCA - cel mai bun pret

Ziarul Adevarul Hunedoara - Ultimele stiri Adevarul Hunedoara - 22.10.2018

Cea mai sălbatică zonă a fostei căi ferate înguste a devenit traseu educativ: locul oferă un habitat bogat şi extrem de rar
Cea mai frumoasă zonă traversată în trecut de calea ferată îngustă Hunedoara - Ţinutul Pădurenilor a devenit traseu educativ pentru iubitorii de natură. Aici pot fi văzute specii rare de plante şi arbori.

VIDEO Record de vizitatori ajunşi din greşeală la Ulpia Traiana Sarmizegetusa. „Spun că au venit să vadă ruinele cetăţii dacice şi că nu vor să audă de romani“
Zeci de mii de turişti ajung anual la ruinele metropolei antice întemeiată de Traian, dar mulţi dintre oaspeţii ei ajung aici din greşeală.

Cât cheltuie primăria cu podoabele de iarnă din municipiu. Un brad artificial de opt metri va lumina centrul pietonal
Noul centru pietonal şi Parcul Tineretului vor fi cele mai împodobite locuri din municipiul Hunedoara cu ocazia sărbătorilor de iarnă.

Noapte albă pentru jandarmii montani şi salvamontişti în Masivul Godeanu: au căutat două turiste rătăcite
Savamontiştii şi jandarmii montani au căutat o noapte întreagă două turiste care s-au rătăcit în zona Vârfului Gugu, din Masivul Godeanu.

Tânărul care a parazitat calea ferată a fost prins. A furat aproape 100 de metri de cablu din instalaţiile feroviare
Un tânăr a fost reţinut de poliţişti după ce a furat aproape 100 de metri liniari de cablu electric, din componenţa instalaţiilor de semnalizare feroviară.

Spionii CIA, despre megaproiectul secret al uraniului din România: „Minele sunt păzite de soldaţi sovietici cu mitraliere. Uraniul este sigilat şi dus în URSS”
Spionii Agenţiei Centrale de Informaţii a SUA au oferit rapoarte detaliate despre proiectul secret româno-sovietic al exploatărilor de uraniu de la începutul anilor 1950. Minele erau păzite de soldaţi sovietici înarmaţi cu „balalaici” (pistoale mitralieră), informau documentele CIA.

FOTO „Bijuteria” căilor ferate din vestul ţării, transformată radical. Ce planuri sunt cu gara veche de 120 de ani
Una dintre cele mai frumoase din ţară se află în şantier de doi ani. Între timp, monumentul istoric vechi de peste 120 de ani şi-a schimbat înfăţişarea, iar autorităţile au planuri mari cu acesta.

FOTO Paradisul din Munţii Apuseni. Cum a transformat toamna satele de poveste din Ţara Moţilor
Toamna transformă cele mai ascunse sate din Munţii Apuseni într-un adevărat paradis. Sunt locuri pitoreşti, cu o istorie aparte, impresionante prin frumuseţea lor.

Revolta primarului căruia i s-au cerut 28 de avize pentru un proiect: „Suntem bătaia de joc a statului român. Am trecut şapte ani prin calvarul obţinerii lor”
Primarul oraşului Haţeg se plânge într-o scrisoare deschisă adresată Guvernului României că a avut de aşteptat aproape trei ani pentru obţinerea unora dintre cele 28 de avize necesare pentru derularea unui proiect şi, când acestea au fost obţinute, cu mare greutate, i-au fost cerute altele.

Cel mai bun an pentru turism. Care au fost cele mai atractive destinaţii şi câţi turişti au stat cel puţin o noapte în judeţ
Numărul turiştilor care au ales să rămână în judeţul Hunedoara a crescut în 2018, iar Castelul Corvinilor şi Cetatea Devei s-au numărat printre cele mai vizitate locuri.

Traseele turistice din Masivul Retezat au fost refăcute de salvamontişti. Lista celor 35 de poteci de munte din rezervaţie
Timp de mai multe zile, salvamontiştii din Hunedoara au lucrat la refacerea marcajelor de pe traseele turistice din Masivul Retezat.

Bursa locurilor de muncă a absolvenţilor: peste 40 de tineri şi-au găsit de lucru
Peste 40 de tineri au fost selectaţi pentru a fi angajaţi, în Hunedoara, la Bursa locurilor de muncă pentru absolvenţi.

Zeci de siderurgişti de la ArcelorMittal Hunedoara au ieşit în stradă. Oamenii sunt nemulţumiţi de salariile mici
Peste 50 de angajaţi ai combinatului siderurgic ArcelorMittal Hunedoara au protestat, joi, în faţa Oţelăriei Electrice. Oamenii s-au declarat nemulţumiţi de salariile scăzute şi de lipsa investiţiilor în personal.

Teroarea instaurată de Ceauşescu după greva din 1977, relatată în note secrete. Cum s-au destăinuit minerii jurnalistului american de la The New York Times
Note secrete ale oficialilor americani arătau cum au trăit minerii cea mai mare mişcare de protest din anii 1970, Greva minerilor din 1977. Un jurnalist american i-a convins pe localnici să se destăinuie, despre cum li s-a schimbat viaţa, după ce l-au sfidat pe Nicolae Ceauşescu.

Orchestra Metropolitană din Bucureşti va concerta la Castelul Corvinilor
Orchestra Metropolitană Bucureşti va concerta la Castelul Corvinilor. Evenimentul face parte dintr-un proiect dedicat Centenarului Marii Uniri.