adevarul

 

Ziarul adevarul de azi - adevarul de seara - adevarul online

Ziare romanesti recomandate

Programul TV de Azi

Stiri locale din Adevarul Hunedoara

(P) Asigurari RCA - cel mai bun pret

Ziarul Adevarul Hunedoara - Ultimele stiri Adevarul Hunedoara - 19.08.2018

VIDEO Poiana Omului, paradisul din munţi unde regele Decebal ar fi murit. De secole, este loc de întâlnire al ciobanilor
Poiana Omului, aflată în Munţii Orăştiei, nu departe de Sarmizegetusa Regia, ar fi fost, potrivit credinţelor populare, locul unde regele Decebal şi-ar fi găsit sfârşitul. Acum impresionează prin frumuseţea ei.

Villa rustica şi necropola antică de pe malul Lacului Cinciş. Secretele marilor descoperiri din ţinutul minelor dacice
Un cimitir antic din care au fost scoase la iveală vestigii preţioase şi o villa rustica se află pe malul Lacului Cinciş, însă puţini sunt cei care mai ştiu de existenţa lor. Arheologii susţin că ar putea devenii atracţii turistice, însă nicio autoritate nu a luat măsuri pentru îngrijirea lor, siturile istorice rămânând astfel, necunoscute.

Cea mai aşteptată veste despre Castelul Corvinilor. Locul vizitat de 300.000 de turişti va deveni un şantier imens
Contractul de aproape cinci milioane de euro pentru reabilitarea Castelului Corvinilor va fi semnat în următoarele zile, dacă nu au loc contestaţii în urma licitaţiei privind execuţia proiectului.

FOTO Salvarea nesperată a bisericii de şapte secole. Ce „bijuterii” se află lăcaşul medieval de pe Valea Streiului
Biserica medievală Strei, una dintre cele mai vechi din ţară, va fi reabilitată cu ajutorul voluntarilor. Impresionează prin vechimea ei, dar şi prin „bijuteriile” din interiorul său.

VIDEO Primul covor de asfalt pe şoseaua spre Lacul Cinciş. Drumul judeţean a fost reparat parţial în urma reclamaţiilor
Mai puţin de doi kilometri din şoseaua Hunedoara – Lacul Cinciş – Topilţa au fost acoperiţi cu un strat nou de asfalt, după o aşteptare îndelungată şi după numeroasele reclamaţii ale localnicilor şi turiştilor.

FOTO Cele mai bizare arme din Al Doilea Război Mondial: tancurile subacvatice ale naziştilor şi câinii anti-tanc din URSS
Al Doilea Război Mondial a făcut circa 100 de milioane de victime, potrivit istoricilor, şi a fost marcat de investiţii nemaiîntâlnite vreodată în construcţia de arme şi armament. Unele proiecte militare au depăşit aproape orice imaginaţie.

Cea mai mare reţea de piste de biciclete va fi construită în centrul municipiului. Investiţia va fi realizată pe fonduri UE
Muncipiul Deva va avea un traseu de aproape 3,5 kilometri de piste de biciclete, în zona centrală. Primăria va solicita fonduri de la Uniunea Europeană pentru finanţarea investiţiei.

Tineri prinşi de jandarmi după spargerea unor hale din Valea Jiului. Au furat unelte de peste 6.000 de euro
Doi tineri au fost prins la scurt timp după ce au dat o spargere la depozitul unei firme din Aninoasa şi au furat unelte şi materiale de construcţii în valoare de peste 6.000 de euro.

VIDEO Şamanul canadian din Munţii Orăştiei terorizat de sătenii abrutizaţi de alcool. De ce au tăbărât peste el cu parii în faţa soţiei
Stepehen Izreal, un canadian care s-a mutat cu soţia sa în Munţii Orăştiei, în satul de la poalele Sarmizegetusei Regia, a simţit pe propria piele răzbunarea câtorva localnici băuţi. Oamenii au tăbărât asupra lui şi l-au bătut crunt. S-a ales cu coastele rupte şi numeroase vânătăi.

De ce şi-a adus Traian Berbeceanu fiul minor la proteste: „Am vrut să-i predau o lecţie importantă. Am greşit undeva?”
Poliţistul Traian Berbeceanu susţine că şi-a adus adesea fiul la mitingurile la care a participat şi explică de ce acest gest nu poate fi catalogat ca iresponsabil.

Pedeapsă mai blândă pentru Mircia Muntean, fostul primar condamnat la şase ani ani de închisoare
Fostul primar al Devei, Mircia Muntean, a fost transferat de le Peniteniciarul Aiud, la Penitenciarul Bârcea Mare – Deva.

Cele mai bizare asasinate ale voievozilor medievali. Monarhul ucis mişeleşte în timp ce se desfăta cu amantele
O mulţime de voievozi medievali ai românilor au sfârşit, după numai câţiva ani de domnie, în urma unor comploturi puse la cale de cei pe care îi considerau loiali. Unii dintre aceştia au rămas în istorie mai cunoscuţi pentru modul în care au sfârşit.

Marian Godină i-a ironizat pe şefii PSD Hunedoara, după o gafă: „Băieţi, aruncaţi un ochi în oglindă. Veţi vedea un prost pe care îl credeţi deştept“
Organizaţia PSD Hunedoara a fost făcută de râs de poliţistul Marian Godină, după o postare pe Facebook, legată de Mălin Bot.

Uzina germană de maşini de spălat care scoate oraşul din anonimat. Cum arată şantierul fabricii de 110 milioane de euro
Construcţia fabricii de maşini de spălat din Simeria, investiţie estimată la 110 milioane de euro, a fost anunţată oficial, la sfârşitul lunii martie. Şantierul viitoarei uzine germane s-a deschis la marginea oraşului, în zona intersecţiei magistralelor rutiere şi feroviare.

Protest al salariaţilor Termocentralei Mintia. Oamenii au „ocupat” trecerea de pietoni de pe Drumul Naţional 7
Aproape 100 de salariaţi ai Termocentralei Mintia protestează, de luni dimineaţă, acuzând Ministerul Energiei că nu îşi respectă promisiunile faţă de aceştia.