adevarul

 

Ziarul adevarul de azi - adevarul de seara - adevarul online

Ziare romanesti recomandate

Programul TV de Azi

Stiri locale din Adevarul Hunedoara

(P) Asigurari RCA - cel mai bun pret

Ziarul Adevarul Hunedoara - Ultimele stiri Adevarul Hunedoara - 18.02.2019

VIDEO Mănăstirea ridicată într-un loc de poveste. Cum s-a schimbat schitul Sfântul Nectarie în şase ani de existenţă
De şase ani o mănăstire care păstrează moaşte ale Sfântului Nectarie se construieşte în apropiere de Hunedoara, pe Valea Roatei. Priveliştea locului din mijlocul sălbăticiei s-a transformat spectaculos.

Sentinţă majorată pentru criminalul care a înjunghiat un tânăr în faţa iubitei sale. Crima a fost pusă pe seama alcoolului
Magistraţii au pronunţat sentinţa definitivă în dosarul crimei din Orăştie. Florin Kovacs a fost condamnat după ce a ucis cu sânge rece un tânăr de 20 de ani.

Clipe de coşmar pentru un călător cu trenul. A fost bătut şi jefuit înainte de a coborî în staţie
Poliţiştii au reţinut un bărbat din satul Brănişca, acuzat că a bătut jefuit un pasager al unui tren cu care circula între oraşele Deva şi Simeria.

Ursul Baloo a fost sărbătorit în staţiunea Straja. „Mascota vie” a împlinit 19 ani de când trăieşte la poalele pârtiilor
Ursul Baloo a fost sărbătorit cu un tort de fructe şi miere, la împlinirea a 19 ani. „Mascota vie” a staţiunii montane locuieşte într-un ţarc la marginea pârtiilor.

VIDEO Povestea familiei de zimbri care atrage toate privirile oaspeţilor grădinii zoologice. Ce soartă va avea puiul lor
Prima pereche de zimbri a fost adusă în primăvara anului 2016 la Grădina Zoologică din Hunedoara din Germania, iar în prezent, aici sunt găzduite trei astfel de animale, unul dintre acestea fiind primul zimbru născut în captivitate.

VIDEO Drumul spre Lacul Cinciş, pericol pentru şoferi. Ce soartă va avea şoseaua turistică ignorată în ultimii ani
Şoseaua Hunedoara – Lacul – Cinciş – Topliţa se numără printre cele mai aglomerate drumuri judeţene turistice din judeţ, însă a rămas şi una dintre cele mai degradate.

VIDEO Satul din munţi, cu două şosele moderne care duc în pădure: „Mergem două ore pe jos până în judeţul vecin”
Satul Negoiu se află la graniţa judeţelor Hunedoara şi Caraş-Severin, într-un ţinut pitoresc până la care se poate ajunge pe o şosea modernă. Drumul spre judeţul vecin se opreşte, însă, în pădure.

Statul român a fost reclamat la UNESCO: „Situaţia gravă a cetăţilor dacice a fost neglijată în ultimele două decenii”
O fundaţie care activează în domeniul patrimoniului a sesizat UNESCO faţă de situaţia în care au ajuns cetăţile dacice din Munţii Orăştiei, la 20 de de ani de la includerea lor pe lista obiectivelor din patrimoniul mondial UNESCO.

Sentinţă definitivă pentru şoferul de 18 ani care a ucis o elevă pe trecerea de pietoni. Tânărul a recunoscut faptele
Magistraţii au pronunţat sentinţa definitivă pentru tânărul de 18 ani care a ucis o adolescentă din Hunedoara, într-un accident produs pe trecerea de pietoni.

Accident grav pe DN 66. Două familii care mergeau la Mănăstirea Prislop au ajuns la spital: doi copii şi o tânără însărcinată sunt printre răniţi
Un accident rutier în care au fost implicate trei autoturisme s-a petrecut pe Drumul Naţional 66, în apropiere de Petroşani. Printre victime se află o tânără însărcinată şi două fete de câte patru ani.

Tribunalul tot mai aglomerat cu dosare. Câte cauze au avut de judecat magistraţii
Magistraţii  au prezentat raportul de activitate pe anul 2018. Judecătorii au avut de soluţionat un număr mai mare de cauze decât în anii trecuţi.

VIDEO Maşină în flăcări pe un bulevard aglomerat. Unii şoferii au stat nepăsători: „N-au vrut să îşi consume stingătoarele”
Un autoturism a luat foc pe un bulevard din centrul municipiului Deva. Unii martori oculari au relatat că şoferii nu au sărit în ajutor, pentru a încerca stingerea incendiului, înainte de sosirea pompierilor.

Povestea descoperirilor unicat din Ulpia Traiana Sarmizegetusa. Cum s-au pierdut celebrele mozaicuri din palatele antice
Cele mai ample săpături arheologice derulate în Ulpia Traiana Sarmizegetusa au început în secolul al XIX-lea şi au avut ca rezultat un şir lung de descoperiri valoroase.

FOTO Iarnă de poveste în Sarmizegetusa Regia. Zăpada de aproape un metru a împodobit aşezarea antică din munţi
Zăpada aşternută peste Sarmizegetusa Regia măsoară aproape un metru, iar turiştii care vor să viziteze capitala dacilor întâmpină dificultăţi. Eforturile le sunt răsplătite de priveliştile de poveste din munţi.