adevarul

 

Ziarul adevarul de azi - adevarul de seara - adevarul online

Ziare romanesti recomandate

Programul TV de Azi

Mutari Internationale

Stiri locale din Adevarul Giurgiu

(P) Asigurari RCA - cel mai bun pret

Ziarul Adevarul Giurgiu - Ultimele stiri Adevarul Giurgiu - 18.08.2017

Icoană a Maicii Domnului, mărturie peste veacuri a Războiului Crimeii. A fost împunsă cu iataganul de turci
Veche de mai bine de două secole, Catedrala Adormirea Maicii Domnului din municipiul Giurgiu adăposteşte o mărturie a Războiului Crimeii. Este vorba de o icoană a Încoronării Maicii Domnului donată de soţia generalului rus Soimanov, căzut pe câmpul de luptă la Inkerman.

Zi de foc pentru pompierii de la ISU Giurgiu: militarii au intervenit pentru stingerea a nouă incendii de vegetaţie
Pompierii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Giurgiu (ISU) au avut o zi de foc. Nu mai puţin de 9 incendii de vegetaţie uscată au izbucnit în judeţ. În acest context, cei de la ISU fac câteva recomandări celor care doresc să ardă vegetaţie uscată şi mirişte.

Ziua Marinei, sărbătorită la Giurgiu. Oficialităţile au pregătit spectacole folclorice, jocuri marinăreşti şi defilări cu ambarcaţiuni
Sărbătoarea ortodoxă Adormirea Maicii Domnului şi, totodată, Ziua Marinei Române sunt celebrate marţi, 15 august, în municipiul Giurgiu cu mai multe evenimente.

Patru răniţi după ce un autoturism s-a ciocnit cu un autocar, pe DN 6. Un copil a fost proiectat prin luneta maşinii
Patru persoane au fost rănite în urma unui accident rutier produs luni dimineaţă pe Drumul Naţional 6, în judeţul Giurgiu, unde un autoturism s-a ciocnit cu un autocar în care se aflau 30 de pasageri. Niciunul dintre pasagerii din autocar nu a fost rănit, dar patru dintre cei cinci ocupanţi ai autoturismului au fost transportaţi la spital, cel mai grav fiind rănit un copil de patru ani, care a fost proiectat prin luneta maşinii.

Rezultate Bac 2017 Giurgiu. Nicio notă de 10 în judeţ
Rezultate Bac 2017 Giurgiu. Pe portalul edu.ro au fost afişate primele rezultate la examenul de Bacalaureat 2017.

Bacalaureat 2017 Giurgiu. Subiecte - proba la alegere a profilului
Candidaţii la Bacalaureat 2017 susţin vineri, 30 iunie, ultima probă din cadrul acestei sesiuni. Rezultatele se vor afişa pe 5 iulie.

Bacalaureat 2017 Giurgiu. Subiecte la Matematică şi Istorie
Elevii de clasa a XII-a se întorc astăzi în sălile de examen pentru a susţine cea de a doua probă scrisă la Bacalaureat 2017. În funcţie de profilul pe care l-au studiat în cei patru ani de liceu, aceştia vor susţine examenul la Matematică şi Istorie

Rezultate Capacitate 2017. Ce note au luat elevii din Giurgiu la Evaluarea Naţională. Au fost afişate listele. Cinci elevi au obţinut media maximă
Au fost afişate rezultatele la Evaluarea Naţională 2017. Absolvenţii clasei a VIII-a, care au susţinut examenul de Capacitate, îşi pot vedea notele obţinute la cele două probe susţinute, Română şi Matematică.

BAC 2017 Giurgiu. Subiectele la Română la examenul de Bacalaureat: Marin Preda la Uman, Ion Slavici sau Liviu Rebreanu la Real
Candidaţii la Bacalaureat 2017 intră în focurile examenului maturităţii. Potrivit calendarului de desfăşurare a examenului de Bacalaureat, probele scrise încep pe 26 iunie, cu proba la Limba şi literatura română, pe care o susţin toţi candidaţii, indiferent de profilul absolvit.

Capacitate 2017. Baremul de punctaj al subiectelor la Matematică de la Evaluarea Naţională Giurgiu
Elevii de clasa a VIII-a au susţinut miercuri, 22 iunie, ultima probă a Evaluării Naţionale. După ce examenul se încheie, Ministerul Educaţiei va face public baremul de punctaj al subiectelor la matematică.

Capacitate 2017. Rezolvarea subiectelor la Matematică la Evaluarea Naţională Giurgiu
Evaluarea Naţională se încheie miercuri, 22 iunie, cu proba scrisă la matematică. Ca şi la prima probă, elevii au la dispoziţie trei ore pentru rezolvarea subiectelor.

Capacitate 2017. Subiectele la Matematică la Evaluarea Naţională la Giurgiu
Absolvenţii claselor a VIII-a au susţinut miercuri, 22 iunie, ultima probă a Evaluării Naţionale, la matematică. Potrivit metodologiei de desfăşurare a examenului, în fiecare sală au fost montate camere video de supraveghere.

Şpagă la Fisc: bani şi lănţişoare din argint
Procurorii DNA au trimis în judecată două angajate cu funcţie de la Finanţele Publice Giurgiu, care au luat mită, prin intermediul unei complice, pentru rezolvarea unui dosar. Consiliera şi inspectoarea de la Fisc au primit bani şi câte un lănţişor de argint.

Capacitate 2017. Subiectele la Limba Română la Evaluarea Naţională la Giurgiu
Absolvenţii claselor a VIII-a intră luni în febra Evaluării Naţionale cu proba la Limba Română. Reprezentanţii Ministerului Educaţiei avertizează că anul acesta candidaţii vor fi supravegheaţi atât video, cât şi audio.

Fiul cel mare al lui Donald Trump, la vânătoare la Giurgiu. Fiul preşedintelui SUA a ajuns în România cu un avion privat
Fiul cel mare al preşedintelui SUA Donald Trump a venit la vânătoare la Giurgiu. Moştenitorul imperiului Trump este cunoscut ca un pasionat de pescuit şi vânătoare.