adevarul

 

Ziarul adevarul de azi - adevarul de seara - adevarul online

Ziare romanesti recomandate

Programul TV de Azi

Mutari Internationale

Stiri locale din Adevarul Giurgiu

(P) Asigurari RCA - cel mai bun pret

Ziarul Adevarul Giurgiu - Ultimele stiri Adevarul Giurgiu - 20.10.2017

Poliţist reţinut pentru luare de mită. Ceruse bani pentru a interveni în favoarea unui conducător auto rămas fără permis
Poliţiştii din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie au prins în flagrant un poliţist care lua mită 3.000 de lei pentru a ajuta o persoană să-şi recupereze permisul auto.

Apel disperat al medicilor pentru donarea de sânge: „Nu trebuie să aşteptăm tragedii colective pentru a ne mobiliza”
Spitalele din România se confruntă zilnic cu criza stocului de sânge, numărul donatorilor scăzând de la o zi la alta. În această situaţie, medicii se văd nevoiţi să apeleze la diferite mijloace pentru a conştientiza populaţia despre importanţa vitală a donării de sânge.

Migranţi descoperiţi la graniţă într-un microbuz cu mobilă. Şoferul a fost arestat, la fel şi însoţitorul său
Poliţiştii de frontieră din Giurgiu au descoperit, ascunşi într-un microbuz încărcat cu mobilă, 11 migranţi din Afganistan, Pakistan şi Bangladesh, care intenţionau să intre ilegal în România. Ei au fost predaţi autorităţilor bulgare pentru continuarea cercetărilor, iar faţă de şoferul microbuzului şi însoţitorul acestuia, doi cetăţeni români, a fost dispusă măsura arestării preventive pentru 30 de zile.

Doi funcţionari publici de la Evidenţa Populaţiei au fost trimişi în judecată pentru luare de mită şi fals intelectual
Cei doi funcţionari publici lucrau la Direcţia Judeţeană de Evidenţă a Persoanelor Giurgiu şi au fost anchetaţi de Direcţia Generală Anticorupţie (D.G.A.).

Geamia transformată în biserică ortodoxă în cinstea ţarului Nicolae I al Rusiei
La finalul războiului ruso-turc, în semn de mulţumire pentru eliberarea oraşului, autorităţile din Giurgiu au decis în anul 1830 transformarea unei geamii în biserică ortodoxă. Acum, creştinii se închină în locul unde altădată musulmanii îşi făceau rugăciunea.

Autorităţile giurgiuvene fac exerciţii pentru prevenirea unor accidente pe Dunăre
Mai multe exerciţii tactice ale Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă se vor desfăşura joi, 28 septembrie, în Portul Giurgiu.

Şoferul turc al unui camion, arestat pentru trafic de migranţi
Poliţiştii de frontieră din Giurgiu au descoperit, ascunşi în paravântul unui camion condus de un cetăţean turc, doi cetăţeni sirieni şi un cetăţean iranian care intenţionau să intre ilegal în ţară. Şoferul camionului, care i-a ajutat pe cei trei cetăţeni să se ascundă în mijlocul de transport, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, iar migranţii au fost predaţi autorităţilor de frontieră bulgare.

Trei minore îl acuză pe un angajat al Protecţiei Copilului de agresiune sexuală
Trei minore aflate în plasament într-o casă de tip familial îl acuză pe un angajat al Protecţiei Copilului că le-ar fi făcut propuneri de natură sexuală.

Ploi torenţiale, grindină şi vânt puternic. Pompierii Detaşamentului Bolintin Deal intervin în mai multe localităţi
În numai câteva minute o parte a judeţului Giurgiu s-a confruntat în seara zilei de miercuri, 20 septembrie, cu ploi torenţiale, vânt puternic şi căderi de grindină. Meteorologii au schimbat avertizarea de cod galben în cea de cod portocaliu.

Şcoli închise în tot judeţul Giurgiu din cauza avertizărilor meteorologice
Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Giurgiu s-a întrunit miercuri, 20 septembrie, pentru a discuta măsurile necesare ce trebuie luate ţinând cont de atenţionarea meteorologică Cod Galben emisă de Administraţia Naţională de Meteorologie.

UPDATE Percheziţiile IPJ Olt nu vizează Primăria Giurgiu. Mai multe descinderi au loc în judeţ
Mai multe percheziţii au avut loc joi, 14 septembrie, în cinci judeţe. Poliţiştii verifică mai multe instituţii publice cu privire la achiziţia de mobilier urban. În judeţul Giurgiu sunt verificate mai multe locaţii.

În primele 8 luni ale anului, 21 de persoane au murit în accidente rutiere pe raza judeţului Giurgiu
În primele 8 luni ale anului 2017, în judeţul Giurgiu, s-au produs 50 de accidente rutiere grave soldate cu decesul a 21 de persoane şi rănirea gravă a altor 36. Totodată s-a constat că printre principalele cauze generatoare de accidente se numără viteza, neacordarea priorităţii de trecere şi depăşirea neregulamentară.

Trei copii au fost la un pas de o tragedie. Casa în care locuiau a fost mistuită de flăcări
Un incendiu a izbucnit vineri, 1 septembrie, la o casă din localitatea Dărăşti-Vlasca, judeţul Giurgiu. În locuinţă erau 3 copii.

Icoană a Maicii Domnului, mărturie peste veacuri a Războiului Crimeii. A fost împunsă cu iataganul de turci
Veche de mai bine de două secole, Catedrala Adormirea Maicii Domnului din municipiul Giurgiu adăposteşte o mărturie a Războiului Crimeii. Este vorba de o icoană a Încoronării Maicii Domnului donată de soţia generalului rus Soimanov, căzut pe câmpul de luptă la Inkerman.

Zi de foc pentru pompierii de la ISU Giurgiu: militarii au intervenit pentru stingerea a nouă incendii de vegetaţie
Pompierii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Giurgiu (ISU) au avut o zi de foc. Nu mai puţin de 9 incendii de vegetaţie uscată au izbucnit în judeţ. În acest context, cei de la ISU fac câteva recomandări celor care doresc să ardă vegetaţie uscată şi mirişte.