adevarul

 

Ziarul adevarul de azi - adevarul de seara - adevarul online

Ziare romanesti recomandate

Programul TV de Azi

Mutari Internationale

Stiri locale din Adevarul Galati

(P) Asigurari RCA - cel mai bun pret

Ziarul Adevarul Galati - Ultimele stiri Adevarul Galati - 27.09.2016

Cum a ajuns un traficant de droguri, care vindea canabis adolescenţilor, să presteze muncă în folosul comunităţii la o şcoală
Curtea de Apel Galaţi l-a condamnat definitiv pe un gălăţean la doi ani de închisoare cu suspendare pentru trafic de droguri, însă judecătorii au comis o eroare de proporţii.

Dramatica poveste a mănăstirii româneşti distruse din temelie de şapte ori, dar refăcută din propria cenuşă
De-a lungul istoriei sale, întinsă pe mai bine de o jumătate de mileniu, aşezământul monahal de la Cârlomăneşti a fost, în numeroase rânduri, distrus de trăsnet, ars de păgâni sau prădat de bandele de jefuitori.

Falsificatori fără frontiere. Mai nou, se măsluiesc taloanele de inspecţie tehnică periodică a maşinilor aduse în vamă
Cel mai nou caz de acest fel a fost descoperit pe 26 septembrie de către poliţiştii din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Galaţi. Talonul falsificat era al unei maşini înmatriculată în Anglia.

Artiştii din Galaţi au invadat Casa Poporului. Cea mai mare expoziţie de grup organizată de plasticienii dunăreni
Evenimentul reuneşte lucrările a 31 de artişti plastici din Galaţi, iar demersul este realizat la iniţiativa chirurgului-senator Paul Ichim.

Au început probele sub presiune la reţeaua de încălzire din Galaţi. Unde şi cum puteţi sesiza eventualele probleme
Pe toată perioada probelor, echipele de intervenţie ale societăţii de distribuţie Calorgal SA stau la dispoziţia consumatorilor pentru orice fel de remedieri şi reparaţii la instalaţia interioară

Asociaţia „Galaţi, oraşul meu” propune reabilitarea centrului istoric: „Ne lipseşte sentimentul de apartenenţă faţă de acest oraş”
O mână de oameni pasionaţi de istoria locală şi mari iubitori ai Galaţiului încearcă zi de zi să schimbe în bine soarta unui oraş care pare că şi-a pierdut identitatea şi farmecul de odinioară. Bogdan-Radu Brînzan, preşedintele Asociaţiei „Galaţi, oraşul meu” a stat de vorbă cu reporterii „Adevărul” despre aceste demersuri, precum şi despre proiectul de suflet care implică reabilitarea centrului istoric şi valorificarea turistică a acestuia.

De ce femeile trăiesc mai mult decât bărbaţii? Psiholog: „Bărbatul e focul, iar femeia este picătura chinezească“
Conform statisticilor, femeile trăiesc în medie cu 7 ani mai mult decât bărbaţii. Deşi pare greu de crezut, în proporţie de 70-80% acest lucru se datorează modului în care bărbaţii şi femeile se raportează la sex.

Plantaţie de canabis în propria gospodărie. Un gălăţean vindea drogurile din ”producţie proprie” cu 35-40 lei/gramul
Procurorii DIICOT Galaţi  împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Galaţi au prins în flagrant  un bărbat care vroia să vândă aproximativ 410 grame de canabis.

VIDEO Cum au fost lăsaţi în libertate membrii unei grupări de contrabandişti, deşi procurorii ceruseră arestarea lor pentru a nu influenţa ancheta
Contrabandiştii de ţigări acţionau atât în Galaţi, cât şi în judeţele Brăila, Vrancea, Prahova şi Braşov. Ei aduceau ţigări, prin mai multe metode ilegale, din Republica Moldova, apoi le redistribuiau către întreg teritoriul României.

Povestea reginei văzduhului, prima femeie aviator din România. Persiflată în ţara natală, şi-a urmat visul în Franţa
Elena Caragiani şi-a obţinut Brevetul Internaţional de Pilot Aviator în anul 1915, fiind printre primele zece femei pilot din lume. Avea doar 27 de ani atunci când şi-a văzut visul cu ochii tocmai în Franţa, după ce statul român i-a pus nenumărate piedici, pilotarea avioanelor fiind destinată exclusiv bărbaţilor.

Miniştrii de ruşine ai Afacerilor Interne. Lista guvernanţilor care au condus Poliţia Română spre haosul a 600.000 de dosare nerezolvate
„Adevărul“ vă propune o trecere în revistă a oamenilor politici care au condus după 1989 Ministerul Afacerilor Interne, responsabil cu Poliţia Română, instituţie care a acumulat progresiv rateuri în ultimii 26 de ani şi a ajuns să raporteze în prezent 569.840 de infracţiuni cu autor necunoscut.

Jaful de 1 miliard de euro. Cum s-a furat tot sistemul făcut în comunism pentru a iriga 100.000 de hectare de teren agricol
Sistemul de irigaţii din judeţul Galaţi a fost ruinat sistematic de administrarea defectuoasă, de privatizările dubioase şi de hoardele de hoţi. În ultimele trei decenii, bunuri evaluate la circa un miliard de euro, care ar fi asigurat irigarea a 100.000 de hectare, au dispărut în neant.

Şi-a ucis mama paralizată cu o lovitură de pumn, dar neagă că ar avea vreo implicare în oribila faptă şi dă vina pe judecător că i-ar fi falsificat declaraţia
Ilie Gheorghe (62 de ani), originar din localitatea gălăţeană Pechea, şi-a lovit mama în vârstă de 91 de ani şi a omorât-o pe loc. Individul a fost arestat preventiv şi riscă 20 de ani de închisoare.

„Grădina cu îngeri”, o expoziţie de excepţie la Muzeul Istoriei, Culturii şi Spiritualităţii Creştine la Dunărea de Jos
Expoziţia este semnată de artista Silvia Radu şi va fi deschisă până pe 31 octombrie 2016. Sunt reunite numeroase lucrări de sculptură, pictură şi basorelief din toate etapele şi ariile stilistice ale artistei.

Cele mai mari catastrofe navale româneşti din istorie. Traian Băsescu şi incendiul înfricoşător de pe râul Sena
Cel mai grav eveniment în care a fost implicată o navă militară românească a avut loc în 1944 şi s-a soldat cu 1.000 de morţi. Cel mai mare dezastru civil s-a produs în 1989, în apropiere de Galaţi, şi a dus la moartea a 239 de oameni. Traian Băsescu a fost implicat în una dintre catastrofele navale româneşti din top 5.