adevarul

 

Ziarul adevarul - adevarul de seara - adevarul online

emag evomag ecco tinar fashionup otter matar

(P) Asigurari RCA - cel mai bun pret *** Haine online


Ziarul Adevarul Galati - Ultimele stiri Adevarul Galati - 25.04.2015

VIDEO „Lord of the Dance”, varianta feminină. Povestea frumoasei din Galaţi, singura româncă profesoară de dansuri irlandeze, recunoscută internaţional
Mara Cernat (27 de ani) este singura româncă certificată de o comisie specială de la Dublin (Irlanda) să predea dansuri tradiţionale irlandeze. Mara, originară din Galaţi, şi-a înfiinţat o şcoală de astfel de dansuri în Capitală

Conflict spontan în cartierul Micro 17. Un agent de pază a fost rănit
Weekend-ul a debutat cu o altercaţie în cartierul Micro 17 din Galaţi. Un tânăr de 29 de ani a ajuns la spital cu plăgi tăiate în zona feselor, în urma unui conflict spontan cu un bărbat de 30 de ani.

Bărbat din Prodăneşti, găsit fără suflare în propria locuinţă, după ce seara trecută a căzut de pe scuter
O femeie din localitatea gălăţeană Prodăneşti a trecut prin clipe de coşmar în această dimineaţă, când şi-a găsit soţul fără suflare în casă. Înspăimântată, aceasta a sunat la 112 şi un echipaj al Seviciului de Ambulanţă s-a deplasat la locuinţa tinerei familii.

Linkuri Sponsorizate

Numărul accidentelor de muncă este în scădere. Inspectorii de muncă spun că şi frecvenţa lor este mai redusă
Acest lucru scoate în evidenţă faptul că angajatorii din Galaţi au fost preocupaţi de crearea mediului de lucru sigur şi sănătos, de crearea unei stări de bine la locul de muncă, succesul lucrătorilor fiind şi succesul patronilor.

De Ziua Astronomiei, gălăţenii vor fi cu ochii pe Lună, planetele Venus, Marte şi Saturn, precum şi pe roiurile de stele sau pe stelele duble
Publicul va putea descoperi sâmbătă seara principalele stele şi constelaţii ale cerului de primăvară. În sala de programe educative şi activităţi interactive a Observatorului Astronomic vor fi difuzate diferite prezentări de astronomie.

Accident ce pare desprins dintr-un film de acţiune. Un tab al armatei Statelor Unite a lovit maşina poliţiei militare care escorta un convoi de blindate
Incidentul s-a petrecut pe Centura Galaţiului, în urma unei manevre greşite a şoferului care se afla la volanul autoturismului Poliţiei Militare. Din fericire, nimeni nu a fost rănit.

Şerpi Boa, vipere, Mamba Neagră, cobre sau tarantule pot fi văzute de astăzi la Muzeul de Ştiinţele Naturii
Printre cele 70 de specii de reptile periculoase pot fi văzute şi două exemplare de varani aduşi direct din Africa. Expoziţia va fi deschisă penă pe 7 iunie.

Rămaşi fără locuri de muncă, salariaţii disponibilizaţi de la Apaterm se pregătesc de proteste
Cei 500 de oameni rămaşi fără locuri de muncă după ce Apaterm a intrat în faliment cheamă alături de ei şi reprezentanţii ONG-urilor, dar şi oamenii simpli, afectaţi de lipsa apei calde.

Autorităţile din Galaţi vor să restaureze şi să introducă în circuitul turistic o casă care a aparţinut fiului unui premier bulgar
„Casa E.I. Guechoff (Geshov)”, monument care există şi astăzi pe strada Domnească la nr. 58, a fost sediu al Prefecturii Covurlui. Imobilul a aparţinut, din perioada interbelică şi până la naţionalizarea lui, fiului prim-ministrului Bulgariei de la începutul secolului al XX-lea.

Deranjat de calitatea muzicii, un bărbat a distrus laptopul unui vecin cu piatra. Acum se zbate între viaţă şi moarte
Zece persoane sunt urmărite penal după ce acestea s-au luat la ceartă de Paştele Blajinilor. Totul s-a petrecut în localitatea gălăţeană Iveşti

Gina Patrichi şi saltul de la bibliotecară pe litoral la super-actriţa de pe scena Teatrului Dramatic din Galaţi
La doar 20 de ani, tânăra Gina Patrichi a primit şansa de a juca un rol principal într-o piesă regizată de Valeriu Moisescu. Ce a urmat? O adevărată legendă a teatrului românesc.

VIDEO Mircea Duşa în Poligonul Smârdan: „Astăzi a avut loc o defăşurare impresionantă de forţe”
Ministrul apărării naţionale, Mircea Duşa, şi generalul Sir Adrian Bradshaw, adjunctul comandantului suprem al Forţelor Aliate din Europa, au mers astăzi în Poligonul Smârdan, din judeţul Galaţi pentru a lua parte la un exerciţiu militar bazat pe un scenariu fictiv

Workshop Internaţional pentru promovarea importanţei ariilor protejate din Lunca Prutului inferior
La acest workshop vor fi prezenţi directorii şi reprezentanţii tuturor ariilor protejate membre în reţeaua DANUBEPARKS pentru dezvoltarea de strategii şi proiecte comune precum şi pentru promovarea importanţei ariilor protejate din Lunca Prutului inferior pentru conservarea patrimoniului natural al Dunării şi necesitatea cooperării în proiectele viitoare dezvoltate în cadrul reţelei.

Veşti bune pentru iubitorii lui Shakespeare: Scorpia va fi îmblânzită şi la „Fani Tardini”
A cincea premieră din acest an de la Dramaticul gălăţean, „Îmblânzirea scorpiei” are o distribuţie extrem de generoasă. Spectacolele vor avea loc week-end-ul următor.

Exerciţiu canin în cadrul proiectului „Împreună în lupta împotriva contrabandei cu ţigarete şi tutun”
La data de 20 aprilie 2015, în judeţul Galaţi, în Punctul de Trecere a Frontierei Galaţi – Giurgiuleşti, a avut loc un exerciţiu canin demonstrativ, organizat de Inspectoratul de Poliţie Judeţean Călăraşi în parteneriat cu Inspectoratul de Poliţie al judeţului Galaţi, în cadrul proiectului finanţat din fonduri europene nerambursabile, „Împreună în lupta împotriva contrabandei cu ţigarete şi tutun”.