adevarul

 

Ziarul adevarul de azi - adevarul de seara - adevarul online

Ziare romanesti recomandate

Programul TV de Azi

Mutari Internationale

Stiri locale din Adevarul Galati

(P) Asigurari RCA - cel mai bun pret

Ziarul Adevarul Galati - Ultimele stiri Adevarul Galati - 19.03.2018

Pictorul maestru în arta clar-obscurului, urmaşul tehnicii lui Rembrandt. „A pornit ca o necesitate a marilor lipsuri pe care le aveam când eram copil“
Laurenţiu Popa este un pictor gălăţean supranumit Rembrandt, după maestrul clar-obscurului, tocmai pentru măiestria cu care stăpâneşte această tehnică. Laurenţiu a dus tehnica clar-obscurului la un alt nivel şi a creat o tehnică proprie, care se numeşte strat în strat, şi care i-a adus renumele la nivel naţional, dar mai ales internaţional.

Circulaţia a fost închisă pe podul care leagă localităţile gălăţene Valea Mărului şi Măcişeni. Construcţia a fost afectată de o surpare de teren
Mai multe echipe de la Consiliul Judeţean Galaţi s-au deplasat la faţa locului pentru a evalua situaţia. În perioada următoare, vor fi efectuate mai multe expertize tehnice, care vor stabili cea mai bună soluţie pentru refacerea podului.

Cum a ajuns un cioban care organizase la stână o reţea de sclavie să fie condamnat doar pentru distrugere. „O femeie a fost bătută până a făcut spume la gură“
Judecătorii l-au condamnat pe un bărbat din judeţul Galaţi la 2 ani şi 2 luni de închisoare cu executare pentru distrugere. Individul a fost obligat să plătească doar distrugerile provocate de turmele sale de oi pe terenurile unei societăţi agricole, deşi procurorii au adunat informaţii potrivit cărora ciobanul îşi trata angajaţii ca pe sclavi.

Ce este creierul abdominal şi cum ne influenţează viaţa. Calitatea digestiei şi vitalitatea depind de mintea din plex
Cercetările psihologice au demonstrat că există şi un creier abdominal, localizat în zona plexului solar. Acesta este responsabil cu multe din reflexele necondiţionate pe care oamenii le au, care sunt declanşate în primul rând de frici şi programări.

Acţiune comună a poliţiştilor de la Transporturi din Galaţi şi Iaşi.  Oamenii legii au descoperit mai multe fapte penale
Poliţiştii secţiilor regionale de Poliţie Transporturi Iaşi şi Galaţi au organizat o acţiune comună pentru menţinerea ordinii şi liniştii publice şi crearea unui climat corespunzător de siguranţă la transport călătorilor şi bunurilor acestora.

Trei şoferi au fost prinşi băuţi  în aceeaşi zi. Conducătorii auto aveau practic aceleaşi alcoolemii
Trei bărbaţi sunt cercetaţi pentru conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului după s-au urcat la volan băuţi, fiind depistaţi în trafic de poliţişti înainte să provoace accidente de circulaţie.

Bijuteria urbană de 2 milioane de euro: parcare etajată cu staţie cu 21 de posturi pentru alimentarea maşinilor electrice
Investiţia va fi realizată la Galaţi, în cartierul Mazepa 1, iar municipalitatea a anunţat că lucrările vor începe în scurt timp, după ce licitaţia a fost deja finalizată, iar contractul pentru proiectare şi construire este în curs de a fi semnat. Conform contractului, investiţia va fi dată în folosinţă în 20 de luni, adică în toamna lui 2019.

Profesoara de informatică care i-a convins pe liceeni să renunţe la weekenduri în favoarea roboticii
Robotica adună tot mai mulţi adepţi, iar competiţia FIRST Tech Challenge scoate la iveală nu doar liceeni talentaţi, ci şi profesori dedicaţi. Adriana Ciocănel, profesor de informatică la Colegiul Naţional „Calistrat Hogaş” din Tecuci, este unul dintre ei.

VIDEO Percheziţie la locuinţa unui gălăţean suspectat că a introdus ilegal în ţară alături de soţia sa, cetăţean elveţian, mai multe arme de foc
Poliţiştii din cadrul Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase Galaţi au efectuat o percheziţie domiciliară la locuinţa unui bărbat de 63 ani, din comuna Gohor, bănuit de nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor.

Primăria Tecuci a decontat note de plată pentru băuturi alcoolice consumate de angajaţi. Dezmăţul financiar cu bani publici descoperit de Curtea de Conturi
Curtea de Conturi a stabilit că în cursul anului 2016 au fost cheltuite ilegal la Primăria Tecuci sume importante pentru tot felul de achiziţii publice cu iz de promovare electorală: felicitări, calendare, publicaţii cu dedicaţie. A fost decontată inclusiv consumaţia la bar a unor angajaţi ai primăriei.

Un bărbat a creat o reţea de influenţă în rândul poliţiştilor de la Rutieră prin care trafica obţinerea permiselor de conducere
Gabriel Dănuţ Buhăescu (37 de ani) a fost trimis în judecată zilele trecute de către Parchetul de pe lângă Tribunalul Galaţi pentru trafic de influenţă.

VIDEO Şoferul din Belarus care a creat haos pe străzile din Galaţi, lovind cu TIR-ul mai mulţi biciclişti şi o maşină de Poliţie, a fost condamnat la 16 ani de închisoare
Brutski Stsiampkouski Siarhei (30 de ani) a fost găsit vinovat de tentativă de omor, două infracţiuni de ultraj, conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului şi părăsirea locului accidentului.

Ofertă în premieră lansată de Teatrul Dramatic din Galaţi. Dacă-i joi, e „Happy Hour”, deci cultura e la preţ redus
Prestigioasa instituţie de cultură a decis ca în fiecare joi, între 17,30 şi 18,30, să pună în aplicare „Happy Hour” (un concept de reduceri inspirat din comerţ şi servicii) în care biletele se pot cumpăra la preţ mai mic decât de obicei. Experimentul s-a desfăşurat în premieră pe 15 martie, iar următoarele ocazii de a lua bilete ieftine sunt pe 22 şi 29 martie.

Cum a fost reinterpretată de români într-un mod total bizar cea mai mare controversă religioasă a lumii moderne
Două treimi dintre români cred nu-i nicio diferenţă între reîncarnare şi înviere deşi, fundamental, cele două concepte sunt antagonice. Reîncarnarea presupune că există un număr finit de suflete, care trăiesc o infinitate de vieţi într-o infinitate de trupuri (inclusiv în formă animală), iar învierea merge pe ideea că există o infinitate de suflete care îşi trăiesc viaţa trupească o singură dată, după care se întorc la Domnul.

Incendiu la un apartament din Galaţi. Focul a pornit de la o lumânare aprinsă lăsată în balcon
Pompierii au intervenit astăzi cu două autospeciale cu spumă şi apă pe strada Navelor din Galaţi, unde locatarii unui bloc au reclamat că în balconul unui apartament a izbucnit un incendiu.