adevarul

 

Ziarul adevarul - adevarul de seara - adevarul online

emag evomag ecco tinar fashionup otter matar

(P) Asigurari RCA - cel mai bun pret *** Haine online


Ziarul Adevarul Galati - Ultimele stiri Adevarul Galati - 03.09.2015

FOTO Masacrarea teilor seculari continuă la Galaţi. Război între gălăţeni şi oamenii cu drujbe ai Primăriei
În ciuda protestelor locuitorilor Galaţiului, autorităţile continuă distrugerea teilor seculari din oraş. Sub pretextul unor toaletări sau a unor proiecte de modernizare, zeci de arbori perfect sănătoşi au fost ciuntiţi groaznic sau doborâţi cu drujba, pur şi simplu. Mai multe organizaţii neguvernamentale ameninţă Primăria cu procese.

Trupa „Iris” şi Cristi Minculescu concertează în toamna aceasta la Galaţi
Spectacolul, care are loc în cadrul turneului naţional „Din nou împreună”, va avea loc pe 1 octombrie 2015, cu începere de la ora 19.00, pe scena Teatrului Muzical „Nae Leonard” din Galaţi.

Exerciţiu trilateral pe Dunăre. Românii, moldovenii şi ucrainenii s-au antrenat în caz de poluare pe fluviu
Români, moldoveni şi ucraineni au participat la un exerciţiu comun de gestionare a unei situaţii de urgenţă urmată de poluarea Dunării.

Linkuri Sponsorizate

Atenţie la animalele din gospodărie. Un septuagenar a ajuns la spital după ce propriul taur l-a atacat din cauza căldurii
Un septuagenar a fost grav rănit după ce propriul său taur l-a luat în coarne şi l-a călcat cu copitele. Bărbatul a fost transportat de urgenţă la Spitalul Judeţean Galaţi unde a fost supus unei intervenţii chirurgicale. Totul s-a întâmplat deoarece bătrânul şi-a lăsat animalul legat în soare, iar acesta s-a dezlegat şi şi-a atacat stăpânul.

Eveniment sportiv în scop caritabil la Galaţi. Fondurile vor fi folosite pentru susţinerea unor proiecte locale
Evenimentul va avea loc pe 13 septembrie 2015, între orele 8,00 şi 12,00,  pe Faleza Dunării. Vor fi patru probe: semimaraton (21 kilometri), ştafetă (3x7 kilometri), cros (7 kilometri) şi cursa populară (3 kilometri, cursă recomandată copiilor sub 16 ani). Cursele sunt cu taxă de participare (banii vor fi donaţi în scopuri caritabile), dar şi cu premii.

E jale! Un sfert dintre şcolile şi grădiniţele din judeţul Galaţi nu sunt autorizate sanitar
Dintre cele 436 de şcoli şi grădiniţe existente în judeţul Galaţi, 100 ar trebui să rămână închise în noul an şcolar deoarece nu respectă normele sanitare în vigoare. Autorităţile sanitare le vor permite însă, după principiul „răul cel mai mic”, să funcţioneze chiar şi fără autorizaţie, deoarece autorităţile locale nu au găsit soluţii pentru a asigura elevilor alte spaţii, corespunzătoare.

VIDEO Şase persoane au fost reţinute de DIICOT Galaţi într-un dosar privind o reţea de contrabandă cu ţigări în valoare de 1,2 milioane de lei
Persoanele reţinute au fost propuse pentru arestare. Procurorii au făcut şi 16 de percheziţii domiciliare pe raza judeţelor Galaţi, Brăila, Vrancea, Prahova şi Braşov. Făptuitorii au organizat un număr de cinci acţiuni infracţionale, în perioada  mai-august 2015, introducând în mod ilegal, din Republica Moldova în România, importante cantităţi importante de ţigări.

Doctorul grec care a revoluţionat sistemul medical românesc: respectat de Cuza şi de Regina Elisabeta, şi-a lăsat averea moştenire unui spital din Galaţi
Doctorul grec Aristide Serfioti a profesat prima dată medicina la Viena, iar în anul 1853 s-a mutat în Galaţi. A fost devotat meseriei sale şi a condus „Societatea Medicală” cu o mână de fier. Pentru meritele sale, Spitalul Militar din oraşul de la malul Dunării a primit numele doctorului Aristide Serfioti.

VIDEO Mai mulţi tineri au distrus cauciucurile maşinilor parcate pe Bulevardul George Coşbuc
Mai mulţi tineri vor avea de dat explicaţii în faţa poliţiştilor după ce au distrus cauciucurile mai multor maşini parcate pe Bulevardul George Coşbuc. Camerele de supraveghere montate în zonă au surprins actele de vandalism, iar patru dintre cei păgubiţi au depus plângere la poliţie.

Pompierii gălăţeni au ţinut un moment de reculegere pentru Daniel Fripis, salvatorul constănţean mort în misiune
Pompierii gălăţeni au ţinut marţi un moment de reculegere pentru pompierul Marius Daniel Fripis. Salvatorul constănţean a murit sâmbătă în timp ce se afla în misiune, după ce o butelie a explodat. Medicii care au sosit atunci la faţa locului nu au mai putut face nimic pentru subofiţerul de 42 de ani. Astăzi, Daniel a fost condus de familie, colegi şi prieteni pe ultimul drum.

Deţinutul care a evadat sâmbătă din Penitenciarul de Maximă Siguranţă Galaţi a fost prins. Le-a spus poliţiştilor că a vrut să îşi vadă copilul
După două zile de căutări, bărbatul în vârstă de 27 de ani, care a evadat în weekend din Pentenciarul Galaţi a fost prins în această dimineaţă, în zona Brateş. Deţinutul a motivat că a recurs la acest gest deoarece a vrut să îşi vadă copilul.

În atenţia şoferilor. Lista străzilor din Galaţi aflate în lucru săptămâna acesta
Serviciu public Ecosal a anunţat că lucrează pe zece străzi din Galaţi. Conducătorii auto sunt avertizaţi că în zonele aflate în şantier este posibil ca traficul să fie îngeunat, mai ales la orele de vârf.

FOTO Peste 1.000 de jocuri şi jucării vor fi expuse la Muzeul Istoriei, Culturii şi Spiritualităţii Creştine din Galaţi
Expoziţia va fi deschisă din data de 5 septembrie 2015, de la ora 11,00, fiind organizată de muzeul gălăţean în parteneriat cu Asociaţia Muzeul Jucăriilor din Bucureşti şi cu renumitul colecţionar de jucării Cristian Dumitru.

O nouă expoziţie de pictură la Muzeul de Artă Vizuală. Autorul, considerat unul dintre artiştii rebeli ai generaţiei sale
Vernisajul expoziţiei are loc vineri, 4 septembrie 2015, de la ora 12,00, la sediul Muzeului de Artă Vizuală din Galaţi din strada Tecuci nr. 7 (parterul blocului V3).

FOTO Cum s-au irosit 500.000 de euro din bani publici pe un proiect aiuritor: barca putredă de la malul Dunării
Ambarcaţiunea, construită în 2004 din banii Consiliului Judeţului Galaţi, s-a dorit o replică la Pânzarul Moldovenesc de pe vremea lui Ştefan cel Mare, însă nu a primit atestat din partea istoricilor. A plutit doar la şase zile ale Marinei, câteva ceasuri, apoi "a eşuat“ la malul Dunării, pe Faleză.