adevarul

 

Ziarul adevarul de azi - adevarul de seara - adevarul online

Ziare romanesti recomandate

Programul TV de Azi

Mutari Internationale

Stiri locale din Adevarul Galati

(P) Asigurari RCA - cel mai bun pret

Ziarul Adevarul Galati - Ultimele stiri Adevarul Galati - 20.10.2017

Afacerea cu morţi de la Spitalul de Urgenţă din Galaţi. Şeful Serviciului de Medicină Legală Galaţi şi asistentul şef au fost reţinuţi de ofiţerii anticorupţie
Medicul Iuliu Fulga este suspectat că a încheiat un contract cu o firmă aparţinând asistentului şef al Serviciului de Medicină Legală din Galaţi, în baza căruia morţii erau transportaţi cu maşinile acestuia din urmă, deşi exista un conflict de interese evident. Cei doi îşi împărţeau apoi banii.

Angajaţii Fiscului din Galaţi, obligaţi să păzească prin rotaţie intrarea în sediu pentru că instituţia nu are bani să plătească paznici
Este pentru oară în istoria instituţiei când în buget nu au fost prevăzuţi bani pentru paza clădirilor, însă conducerea DGRFP Galaţi spune că măsura luată are caracter provizoriu, iar situaţia se va rezolva în viitorul apropiat.

Cum acţionează dorinţa. Care sunt tehnicile pe care le putem folosi pentru a nu ajunge sclavii propriilor impulsuri
Mulţi dintre noi se lasă conduşi în viaţa de zi cu zi de tot felul de dorinţe, care se manifestă sub forma unor impulsuri cărora nu le fac faţă. Fie că e vorba de dorinţa de a cumpăra diverse lucruri, dorinţa de a bea sau a fuma, ori dorinţa de a juca jocuri de noroc, cei în cauză se dovedesc de cele mai multe ori incapabili să se abţină.

Expoziţie inedită la Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii din Galaţi. Vor fi expuse sute de fotografii, cărţi poştale şi corespondenţă din perioada 1835-1940
Sub genericul „Arhive, Cetăţenie şi Interculturalism”, Serviciul Judeţean Galaţi al Arhivelor Naţionale vă invită vineri, 20 octombrie 2017, de la ora 12.00, la sediul Complexului Muzeal de Ştiinţele Naturii „Răsvan Angheluţă” Galaţi să participaţi la vernisajul expoziţiei „Reprezentanţe diplomatice la Dunăre de Jos şi Marea Neagră”.

A distrus oglinzile laterale de la trei maşini ca să se distreze. Autorul a fost prins de poliţişti
Un bărbat de 33 de ani este anchetat pentru distrugere după ce a rupt oglinzile laterale de la trei maşini parcate pe o stradă din Galaţi.

Un şofer beat a intrat cu maşina într-o autospecială de Poliţie. Bărbatul avea o alcoolemie de 2,01 mg/l alcool pur în aerul expirat
Un bărbat de 37 de ani este anchetat pentru conducerea unui vehicul sub influenţa băuturilor alcoolice după ce a lovit în plin o maşină de Poliţie, neacordându-i prioritate într-o intersecţie.

20.000 de gălăţeni, încă racordaţi la sistemul centralizat de termoficare, nu ştiu când vor primi căldură
Calorgal nu ştie când va putea furniza căldură gălăţenilor pentru că depinde exclusiv de hotărârea Consiliul Local Galaţi. Dacă forul deliberativ local nu plăteşte în avans agentul termic către CET, nu se va discuta nici măcar de procedura de pornire a sistemului de termoficare.

Povestea dramatică a navei româneşti răpite de arabi. Cum au scăpat marinarii din Egipt fugind sub o ploaie de gloanţe
Nava „Albatros” a ajuns în Egipt în baza unui contract internaţional, însă o serie de „oameni de afaceri” arabi au încercat pur şi simplu să o fure statului român. A fost recuperată de România după un episod de război, cu focuri de mitralieră. Acum se numeşte „Perseus”, iar destinul ei este din nou în cumpănă.

Fermierul care a dat castraveţii pe o plantaţie de canabis. La ce pedeapsă l-au condamnat judecătorii
Gabriel Viorel Mărgărit, un fermier cu spirit de iniţiativă din localitatea gălăţeană Slobozia Conachi, a fost condamnat de Curtea de Apel Galaţi  la închisoare pentru trafic de droguri de risc.

UPDATE Percheziţii la Spitalul de Urgenţă Galaţi. Procurorii au ridicat dovezi privind o serie de achiziţii ilegale
Potrivit primelor informaţii, ar fi vorba despre un dosar penal legat de achiziţii publice ilegale. Percheziţiile sunt făcute de ofiţeri ai Direcţiei Generale Anticorupţie, sub coordonarea unui procuror de la Parchetul Judecătoriei Galaţi.

VIDEO Naufragiu pe Dunăre. O navă sub pavilion străin a eşuat pe un banc de nisip în dreptul oraşului Galaţi
Nava lungă de 108 metri încerca să facă o manevră de întoarcere însă a atins, miercuri noapte, un obstacol nesemnalizat (un banc de nisip) de pe fundul Dunării. Zona este în grija Administraţie Fluviale a Dunării de Jos (AFDJ), instituţie care, cu nici 24 de ore înainte, anunţase că navigaţia pe fluviu se desfăşoară în condiţii de siguranţă.

Fost viceprimar acuzat de ANI de incompatibilitate pentru că a reprezentat primăria în administrarea unui liceu
Tănase Bârlădeanu, fostul viceprimar al oraşului Bereşti, judeţul Galaţi este acuzat că a deţinut în paralel cu funcţia de viceprimar şi pe cea de membru al consiliului de administraţie al liceului tehnologic din localitate. Pentru cea din urmă funcţie el nu a obţinut niciun fel de avantaje (este fără plată), dar cu toate acestea cei de la Agenţia Naţională de Integritate spun că este o încălcare a legii.

Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Galaţi recrutează candidaţi pentru şcolile postliceale din Ministerul Afacerilor   Interne
Tinerii care au până în 27 ani şi vor să devină jandarm, au ocazia să se înscrie la concursul organizat pentru ocuparea a 700 de posturi în structurile Jandarmeriei române.

Accident de circulaţie într-o intersecţie intens circulată din Galaţi. O persoană a avut nevoie de îngrijiri medicale
Poliţiştii nu au reuşit încă să stabilească cine se face vinovat de producerea unui accident de circulaţie care a avut loc astăzi la intersecţia străzilor Basarabiei cu George Coşbuc din Galaţi. Şoferul unuia dintre autoturismele implicate a ajuns la spital în urma evenimentului rutier.

Accident bizar la Galaţi. Un blindat al Armatei române a doborât un stâlp de electricitate de pe un important bulevard
Un accident cu totul bizar s-a produs la Galaţi miercuri, 18 octombrie 2017, în cursul după-amiezei. Un vehicul blindat din dotarea Armatei române (în oraş există o unitate militară de blindate şi una de infanterie) a intrat într-un stâlp de electricitate de pe marginea bulevardului Ştefan cel Mare, în apropiere de zona cunoscută sub numele de Bariera Traian.