adevarul

 

Ziarul adevarul de azi - adevarul de seara - adevarul online

Ziare romanesti recomandate

Programul TV de Azi

Mutari Internationale

Stiri locale din Adevarul Galati

(P) Asigurari RCA - cel mai bun pret

Ziarul Adevarul Galati - Ultimele stiri Adevarul Galati - 26.03.2017

Blocul din Galaţi devastat de explozia unei butelii va fi consolidat. Lucrările se fac din bani publici, ceea ce este ilegal
Explozia produsă în urmă cu o săptămână a ucis un copil de un an şi jumătate şi a rănit grav două persoane. Circa 30 de apartamente au rămas fără uşi şi geamuri din cauza suflului deflagraţiei, locatarii fiind mutaţi de către autorităţi în locuinţe temporare. Persoana vinovată de producerea accidentului este cercetată penal.

Blestemul unei familii din Oancea. În trei ani, i-a ars casa de două ori şi şi-a pierdut în flăcări unul dintre copii
Vineri seară, casa familiei Panait din satul gălăţean Oancea a fost mistuită de flăcări, iar cei cinci copii au rămas din nou fără acoperiş deasupra capului, după ce în septembrie 2015 li se întâmplase acelaşi lucru. Din fericire, de data asta nu a murit nimeni, însă acum trei ani un bebeluş de 10 luni a pierit în incendiu.

Buna Vestire la Galaţi. Marş pentru viaţă, slujbe religioase şi daruri din partea Arhiepiscopiei pentru tinerele mame
Sâmbătă, 25 martie 2017, ziua de Buna Vestire a fost marcată la Galaţi de numeroase evenimente organizate de Arhiepiscopia Dunării de Jos.

Faţa întunecată a lui Ştefan cel Mare. Mărturii istorice care-l arată ca jefuitor lacom şi înrobitor de oameni
Cronicile poloneze pomenesc de peste 100.000 de robi luaţi de voievodul moldav, în anul 1498, din Polonia. Oamenii ar fi fost strămutaţi în Moldova pentru a popula ţinuturile pustiite de tătari.

Delicatesă de post: borş de ştevie cu legume. Bucătarii explică de ce ingredientul principal este ultimul care trebuie adăugat
Borşul de ştevie cu legume este preparat de mulţi ani pe meleagurile noastre, însă secretul preparatului nu stă în ingrediente, pentru că unele chiar pot să lipsească, ci în ordinea în care trebuie adăugate acestea şi în modul de pregătire.

Omul de afaceri care făcea evaziune fiscală de zeci de milioane de euro cu procurorii DIICOT pe urmele lui a fost trimis în judecată
Dan Ştefan Ciolcă este considerat capul mafiei cerealelor din sud-estul României, după ce procurorii DIICOT Galaţi au descoperit că acesta a organizat un grup infracţional, ce a prejudiciat statul român cu zeci de milioane de euro.

O femeie de 84 de ani a murit după ce a pus mâncarea pe foc şi a adormit. Bucătăria imobilului şi o parte din acoperiş s-au făcut scrum
Pompierii au intervenit cu două autospeciale cu apă şi spumă pentru a stinge un incendiu pe strada Unirii din Galaţi. Din nefericire, medicii nu au mai putut face nimic pentru proprietara casei, o bătrânică de 84 de ani.

Marş în Galaţi, Tecuci şi Târgu Bujor privind susţinerea familiei creştine şi a drepturilor legale ale mamei şi copilului
Sâmbătă, 25 martie, Jandarmeria Galaţi va asigura măsurile de ordine publică la marşul civic care vizează susţinerea familiei creştine şi a drepturilor legale ale mamei şi copilului.

Un şofer a intrat în plin într-o căruţă. Căruţaşul, beat mort, a ajuns la spital pentru îngrijiri medicale
Un gălăţean de 69 de ani nu a păstrat distanţa faţă de o căruţă pe care a întâlnit-o în trafic şi a intrat în ea. La testarea cu alcooltestul, nu şoferul, ci căruţaşul a fost depistat pozitiv, acesta fiind transportat la spital pentru îngrijiri medicale.

UPDATE Corul Naţional de Cameră Madrigal n-a mai ajuns la concertul de sâmbătă, din centrul oraşului Galaţi
Evenimentul are loc în parcul „Mihai Eminescu” şi este organizat de Ministerul Culturii şi o organizaţie neguvernamentală pentru a marca „Ora Pământului”. Recitalul „Madrigal” se va desfăşura între orele 20,30-21,30, răstimp în care toate luminile oraşului vor fi stinse.

Comisarul fotomodel, judecat pentru că a folosit poliţiştii din subordine ca bodyguarzi, a fost achitat. Abuzul în serviciu n-a putut fi probat
Judecătorii Curţii de Apel Galaţi l-au achitat definitiv de acuzaţiile de abuz în serviciu contra intereselor persoanelor şi abuz în serviciu contra intereselor publice pe comisarul Mircea Rusu, şef al Secţiei 6 Poliţie Rurală Tecuci din cadrul Poliţiei municipiului Tecuci.

Zece reguli esenţiale la plantarea pomilor fructiferi. Cum alegem cel mai bun pom şi cel mai potrivit loc din grădină
Luna martie şi prima decadă a lunii aprilie sunt considerate de specialişti perioade foarte bune pentru sădirea pomilor, însă alegerea momentului potrivit nu-i totul, ci doar o mică parte a unui proces complex, care poate duce la roade, însă poate fi şi un eşec în toată regula.

Cum va arăta noua supernavă construită la Galaţi pentru statul german. Este o bijuterie tehnologică de nivel mondial
Contractul a fost semnat pe 22 martie 2017, iar termenul de livrare este 2020. Nava „Walther Herwig”  va avea  85 de metri lungime şi 14,4 metri lăţime şi va fi destinată cercetării în domeniul pescuitului în Marea Nordului, dar şi în alte ape internaţionale.

Coşmarul fără sfârşit al unor copile. Au fost transformate în sclave sexuale, fiind violate de nenumărate ori
Procurorii DIICOT Galaţi au trimis în judecată trei gălăţeni, aceştia fiind acuzaţi că au racolat, transportat şi cazat mai multe fete, obligându-le să practice cea mai veche meserie din lume.

Teatrul de Păpuşi „Gulliver” din Galaţi pune în scenă, duminică, celebrul basm „Motanul încălţat”
Evenimentul este găzduit, ca de obicei, de Teatrul Dramatic „Fani Tardini”, ora de începere a reprezentaţiei fiind 10,30.  Biletele costă 10 lei pentru copii şi 12 lei pentru adulţi.