adevarul

 

Ziarul adevarul de azi - adevarul de seara - adevarul online

Ziare romanesti recomandate

Programul TV de Azi

Mutari Internationale

Stiri locale din Adevarul Galati

(P) Asigurari RCA - cel mai bun pret

Ziarul Adevarul Galati - Ultimele stiri Adevarul Galati - 19.02.2017

FOTO Antrenorul care a revoluţionat baschetul din România: „Sportul îţi arată că doar munca dincolo de limite te ajută să obţii performanţe“
Florin Nini (47 de ani) a fost şi rămâne cel mai tânăr antrenor de baschet din România, după ce la 25 de ani conducea banca tehnică a unei echipe din liga secundă de baschet, iar la 27 de ani antrena aceeaşi echipă în Liga Naţională. Şi-a înfiinţat propriul club de baschet, Phoenix Galaţi, cu care câştigă astăzi cam toate trofeele în baschetul de copii, pornind de la baby baschet, minibaschet şi până la juniori.

FOTO Frumoasa baschetbalistă din naţionala României cu studii superioare în Finanţe-Bănci: „Nu-l lăsam pe tata să vină la meciurile mele“
Romina Andreea Filip (27 de ani) este o componentă de bază a naţionalei de baschet, după ce a câştigat mai multe titluri naţionale cu diverse echipe din ţară la junioare. Talentata baschetbalistă nu a neglijat şcoala: a absolvit şcoala de antrenori şi Facultatea de Finanţe-Bănci şi are şi un master în management sportiv, fiind în prezent studentă în anul II la Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport

Cum trebuie să conduci maşina pentru a economisi combustibil. Adevărul despre „gadgeturile“ care promit consum redus
Mulţi şoferi se plâng de consumul ridicat de combustibil al maşinii lor, fără să ştie că există câteva metode simple pentru a reduce acest consum. Unul dintre cei mai importanţi factori de care depinde consumul de combustibil este stilul de condus al fiecărui conducător auto, dar şi starea tehnică a automobilului joacă un rol la fel de important.

FOTO Exerciţiu spectaculos al pompierilor la un hypermarchet. Un incendiu ar fi făcut 5 victime şi ar fi provocat pagube importante
Pompierii gălăţeni au organizat astăzi, începând cu ora 13,00, un exerciţiu de simulare a unui incendiu cu forţe în teren la un hypermarchet din Galaţi.

Cel mai penibil hoţ de energie electrică. Poliţiştii au surprins un bărbat urcat pe un stâlp de electricitate în timp ce ajusta racordarea ilegală la reţeaua electrică
Un gălăţean se va alege cu dosar penal pentru racordare ilegală şi furt de energie electrică, după ce s-a branşat ilegal la reţeaua de energie electrică.

Asistenta medicală care a omorât o pacientă după ce i-a injectat gluconat de calciu fără prescripţie medicală, judecată pentru ucidere din culpă
Lory Carmen Avram, o asistentă medicală din Galaţi care i-a administrat gluconat de sodiu unei paciente fără prescripţie şi fără să fie asistată de un medic, va fi judecată pentru ucidere din culpă şi neglijenţă în serviciu, după ce judecătorii au stabilit legalitatea sesizării instanţei.

„Cei trei purceluşi” se joacă duminică la Galaţi, în interpretarea Teatrului de Păpuşi şi Marionete „Gulliver”
Spectacolul are loc de la ora 10,30, în sala  mare a Teatrului Dramatic „Fani Tardini”. Biletele se pot cumpăra înainte de începerea spectacolului, preţul acestora fiind de 10 lei pentru copii şi 12 lei pentru adulţi.

Proprietari de clădiri din Galaţi amendaţi după ce au fost prinşi că şi-au extins imobilele fără a avea autorizaţii
Constatările au fost făcute de Poliţia locală Galaţi, iar amenzile sunt între 1.000 şi 2.000 de lei. De asemenea, proprietarii au primit termen să intre în legalitate, în caz contrar existând riscul să fie obligaţi să demoleze extinderile ilegale.

Oţelul Galaţi dispare oficial şi definitiv. Cele 80 de trofee ale clubului de fotbal sunt scoase la licitaţie la un preţ infim
Firma desemnată să vândă numele, sigla, palmaresul şi trofeele clubului falimentar Oţelul a decis să expună trofeele la Galaţi de vineri până duminică, înainte de licitaţia care va avea loc la Bucureşti în data de 23 februarie.

Primăria Galaţi va demara negocierile pentru cumpărarea clădirilor în care funcţionează Maternitatea
Comisia care se va ocupa de negocierea preţului cu reprezentanţii proprietarului (Fundaţia Caritatea) va fi desemnată prin votul Consiliului Local.

Mărturii necenzurate din dosarul unui torţionar. Cum a înăbuşit „ciuma roşie” protestele pentru apărarea democraţiei
Informaţiile sunt extrase în bună parte din dosarul de cadre al cumplitului torţionar Petrache Goiciu, care povesteşte pe larg şi cu mândrie cum a procedat cu „duşmanii poporului” în câteva localităţi din judeţul Galaţi, în preajma alegerilor din anul 1946.

Cum poţi intra la un liceu care asigură elevilor facilităţi speciale, fără plată: cazare, masă, haine şi transport
Chiar dacă pare greu de crezut, toate aceste facilităţi sunt asigurate de cele patru colegii militare din administrarea Ministerului Apărării Naţionale, aflate la Câmpulung Moldovenesc, Breaza, Alba Iulia şi Craiova.

Inculpaţii din dosarul în care fostul deputat Mihail Boldea este acuzat că şi-a folosit secretara ca să scape de sechestru, citaţi cu mandate de aducere
Fostul deputat Mihail Boldea este acuzat de spălare de bani alături de fosta sa secretară de la cabinetul parlamentar, Mihaela Barabanciuc, omul de afaceri George Hristu şi firma Geco Clean SRL Şendreni.

Verdict amânat în cazul bărbatului care a văzut moartea cu ochii după ce şi-a făcut nevoile pe portiera unei maşini
Un gălăţean a fost trimis în judecată pentru tentativă la omor, după ce s-a înfuriat pe un bărbat care urinase pe portiera camionetei sale şi l-a lovit cu un lemn în cap.

Traficanţii care introduceau droguri în ţară printr-o firmă de curierat au primit închisoare cu executare. Se foloseau de acte falsificate ca să ridice drogurile
Judecătorii i-au condamnat definitiv pe doi gălăţeni la câte 4 ani şi 6 luni de închisoare cu executare pentru introducere în ţară de droguri de risc în formă continuată. Cei doi puseseră pe picioare o afacere cu droguri aduse din Spania, prin intermediul unor firme de curierat.