adevarul

 

Ziarul adevarul de azi - adevarul de seara - adevarul online

Ziare romanesti recomandate

Programul TV de Azi

Mutari Internationale

Stiri locale din Adevarul Galati

(P) Asigurari RCA - cel mai bun pret

Ziarul Adevarul Galati - Ultimele stiri Adevarul Galati - 25.06.2017

Locuri unde poţi să-ţi rupi garantat maşina-n două în oraşul de la malul Dunării FOTOREPORTAJ
Şoferii din Galaţi au identificat, în grupul pe care l-au făcut pe Facebook, zeci de străzi pe care asfaltul s-a surpat sau gurile de canalizare sunt rupte ori au fost furate. În unele cazuri, problemele sunt vechi de săptămâni, fără ca administratorii oraşului să ia vreo măsură.

Delicioasa plăcintă cu carne. De ce se adaugă un amestec din smântână şi ou peste aluat înainte de coacere
Preparatul este specific perioadei de vară şi se pregăteşte în maximum o oră, ingredientele fiind la îndemâna oricui. Există câţiva paşi de care trebuie să se ţină seama pentru ca plăcinta să iasă aşa cum ne dorim.

Cum ne ferim de nitritul de sodiu, aditivul clasificat ca toxic şi folosit intens în industria cărnii: „Interacţionează cu proteina din alimente“
Cunoscut sub denumirea codată de E250, nitritul de sodiu este interzis în câteva ţări europene precum Norvegia, Suedia şi Germania, deoarece este considerat un produs cancerigen. De altfel, doza letală a acestui produs (în esenţă toxic) este, la copii, de doar 0,2-0,5 grame pe kilogramul de corp. Pe eticheta niciunui produs alimentar nu este specificată cantitatea sau concentraţia de E250.

Strada din Galaţi abandonată după ce constructorul a dat faliment va fi în sfârşit reparată. Arată ca după război
Modernizarea străzii Pictor Isser va costa aproape trei milioane de lei. Trebuie să fie gata până la jumătatea lunii februarie, anul viitor. Lucrările au fost blocate în urmă cu doi ani, în urma falimentului firmei care câştigase licitaţia.

Condiţii de coşmar la spălătoria Spitalului de Urgenţă din Galaţi: ”Muncim la 40 de grade în fiecare zi. Este inuman!”
Angajatele spălătoriei de la cel mai mare spital de la malul Dunării susţin că sunt nevoite să muncească zilnic în condiţii ce pot fi cu greu descrise în cuvinte. Conducerea Spitalului de Urgenţă a precizat că va rezolva problema chiar astăzi.

Ce păţeşte un administrator de asociaţie din România care nu plăteşte furnizorii timp de şase ani. Pedeapsa simbolică decisă pentru o „gaură“ de 400.000 de lei
Un fost administrator al asociaţiei de proprietari din Galaţi a furat peste 400.000 de lei din banii încasaţi de la locatari şi a scăpat cu o pedeapsă simbolică.

Începe vacanţa judecătorească. Care va fi programul Biroului de Informare şi Relaţii Publice din cadrul Curţii de Apel Galaţi
Vacanţa judecătorească  va începe pe 1 iulie şi se va încheia pe 31 august, iar în acest interval activitatea instanţelor va fi redusă substanţial, urmând să fie instrumentate doar anumite dosarele penale şi cauzele urgente.

Luni începe plata ajutorului financiar de 3.000 de lei pentru cumpărarea de surse alternative de încălzire şi apă caldă
Anunţul a fost făcut de primarul Galaţiului, Ionuţ Pucheanu, care a precizat că au fost primite deja 3.600 de cereri, iar primele 400 de dosare au fost aprobate pentru plată.

Cum vă păstraţi maşina ca nouă ani la rând după cumpărare. Verificări esenţiale recomandate de mecanicii auto
Proprietarii de autoturisme au de urmat cu rigurozitate un set de reguli simple dacă doresc să aibă o maşină performantă ani la rând după cumpărare.

Pompieri, poliţişti şi scafandri au intervenit în zona digului Brăila-Galaţi, unde o maşină a căzut într-un canal de irigaţii
Pompierii şi scafandrii care au intervenit, joi noapte, după ce o maşină a căzut într-un canal de irigaţii din zona digului Brăila - Galaţi nu au găsit nicio persoană în interiorul autoturismului, iar până la ora actuală nu au stabilit cui aparţine autovehiculul. Poliţiştii IPJ Brăila fac cercetări pentru a afla împrejurările în care a ajuns maşina în canal, urmând ca aceasta să fie scoasă vineri cu ajutorul unei macarale.

Răpeau tinere şi le transformau în sclave sexuale, împingându-le la sinucidere. Victimele se aruncau de la balcon, ca să scape de traficanţii de carne vie
Curtea de Apel Galaţi a hotărât să repună pe rol dosarul a doi traficanţi de carne vie chiar înainte de pronunţarea sentinţei definitive. Aceştia îşi racolau victimele din mediul rural, fiind vizate în special fetele care proveneau din familii dezorganizate, fără prea multă şcoală, şi care aveau copii în întreţinere.

A dispărut o minoră de 14 ani. Dacă o vedeţi, anunţaţi cel mai apropiat post de Poliţie
Poliţiştii din Galaţi caută o minoră, de 14 ani, care a plecat de acasă şi nu a revenit până în prezent. Cei care pot oferi informaţii care să conducă la găsirea copilei sunt rugaţi să sune la numărul unic de urgenţă 112, ori să anunţe cea mai apropiată unitate de Poliţie.

Accident de circulaţie produs din neglijenţă. Un şofer a pătruns cu maşina pe sensul opus de mers, intrând în coliziune cu un alt autovehicul
Un tânăr de 24 de ani este anchetat pentru vătămare corporală din culpă după ce a provocat un accident de circulaţie, în urma căruia un adolescent de 17 ani a fost rănit, fiind spitalizat pentru a i se acorda îngrijiri medicale.

“Vasilache, Mărioara şi Invitaţii”, un spectacol tradiţional pus în scenă prin grafică digitală
Povestea este o adaptare de Daniel Stanciu, care semnează şi regia artistică. Scenografia este asigurată de Daniela Drăgulescu, iar grafica digitală de Nicu Stănescu. Din distribuţie fac parte Adina Ariton, Gina Geru, Elena Marin, Marian Sterian, Eduard Şişu şi Vlad Ajder.

Alex Velea, Lidia Buble şi Maxim cântă în weekend la Galaţi, la „Street Galfest”. Trei zile de distracţie şi sport
Evenimentul este organizat în cooperare cu Centrul Internaţional Antidrog şi pentru Drepturile Omului (CIADO). Întrecerile sportive vor beneficia de premii atractive, iar finalul festivalului, duminică seară, va fi marcat de lansarea a 1.000 de lampioane şi a 1.000 de baloane cu heliu. Accesul publicului la spectacole şi competiţii este liber.