adevarul

 

Ziarul adevarul de azi - adevarul de seara - adevarul online

Ziare romanesti recomandate

Programul TV de Azi

Mutari Internationale

Stiri locale din Adevarul Galati

(P) Asigurari RCA - cel mai bun pret

Ziarul Adevarul Galati - Ultimele stiri Adevarul Galati - 04.12.2016

VIDEO Cruzime fără margini: un individ din Galaţi, filmat în timp ce ucide, cu câinele său de luptă, o pisică gestantă
Totul s-a întâmplat în public, în prezenţa a mai mulţi martori, iar scena groaznică a fost filmată de camerele de supraveghere ale unui supermarket din Galaţi. Clipul a fost distribuit pe Facebook şi a stârnit un val de furie şi de comentarii, devenind viral în doar câteva ore.

Transport gratuit pentru elevii şi studenţii cu drept de vot. Scutirea se aplică în perioada 8-12 decembrie
Călătoria gratuită pe calea ferată se va acorda dus-întors, de la localitatea în care studiază la localitatea de domiciliu, cu tren regio şi interregio, clasa a II-a. Sumele necesare asigurării facilitaţilor vor fi asigurate de la bugetul Ministerului Transporturilor.

Arhiepiscopia Dunării de Jos invită gălăţenii la manifestările de hramul municipiului Brăila
Evenimentele au început de duminică, odată cu pelerinajul cu moaştele Sfântului Ierarh Nicolae, ocrotitorul spiritual la Brăilei,  şi vor continua pe 5 şi 6 decembrie.

Viaţa tumultuoasă a primul poet moldovean recunoscut de critici. Poeziile lui au devenit şlagăre lăutăreşti
Poetul, inginerul şi boierul de viţă veche Costache Conachi era unul dintre cei mai bogaţi români ai vremurilor lui şi a fost cât pe ce să ajungă domn al Moldovei. A ocupat o mulţime de funcţii publice, însă toată viaţa lui, din prima până-n ultima zi a locuit la ţară, în magnificul palat de la Ţigăneşti, judeţul Galaţi.

Hocheista din Naţionala României care joacă într-o echipă de băieţi. Este singura din istoria ţării: „Mă ajută imens asta“
Bianca Bobu, o adolescentă din Galaţi în vârstă de 16 ani, apără porţile a nu mai puţin de patru echipe de hochei pe gheaţă: două naţionale şi două de club. La echipa Gladiators, Bianca este nădejdea băieţilor atunci când adversarii trag cu pucul spre poartă.

Bijuteriile pierdute ale Regelui John, cel mai nevrednic monarh britanic. Regele din poveştile cu Robin Hood a fost forţat să semneze Magna Carta Libertatum
John a fost rege al Angliei între anii 1199-1216, iar majoritatea cronicilor vremii îl prezintă ca pe un om rău. Regele a fost identificat şi ca monarhul din povestea lui Robin Hood, iar istoricii îl descriu ca pe ”nevrednicul rege John”.

Traficantul de carne vie care-şi aducea victimele în pragul sinuciderii. Se filma făcând sex cu fetele, apoi le şantaja cu filmele porno ca să se prostitueze
Petrică Bejenaru este unul dintre cei mai periculoşi traficanţi de carne vie cu care au avut de-a face procurorii DIICOT Galaţi. Individul este total lipsit de milă vizavi de victimele sale, iar unele dintre ele erau bătute şi ameninţate până ajungeau la un pas de sinucidere.

O casă veche de 150 de ani, din centrul Galaţiului, va fi salvată, cu bani europeni, din mâna şmecherilor ce o ruinau
Casa este pe strada Domnească, la nr. 58,  în vecinătatea actualului sediu al Prefecturii Galaţi, şi se află într-o stare deplorabilă, după ce, de la Revoluţie încoace, a tot fost folosită de diverşi chiriaşi ai Primăriei.

Cele mai importante detalii la cumpărarea unei maşini second-hand: „Unii fabricanţi nu vopsesc ceea ce se numeşte fustă faţă a maşinii“
Mulţi aleg să-şi cumpere o maşină second-hand, în special din motive financiare, dar puţini sunt cei care ştiu la ce să se uite ca să nu se păcălească. Sunt multe detalii care nu trebuie să scape cumpărătorului, iar printre ele se numără verificarea caroseriei şi a motorului, a actelor maşinii, dar şi efectuarea unui test-drive.

Povestea portăriţei de handbal care încă apără în prima ligă, la 45 de ani. A stabilit un record absolut în România
Daniela Goldic este una dintre cele mai titrate jucătoare din handbalul feminin românesc. La 45 de ani, Daniela este o legendă vie încă în activitate şi nu are de gând să se retragă prea curând

Ce spectacole, concerte şi alte numeroase posibilităţi de distracţie sunt vineri, sâmbătă şi duminică la Galaţi
În oraş continuă spectacolele de Zilele Galaţiului. Teatrele gălăţene fac o concurenţă solidă concertelor în aer liber: Premieră la Teatrul Dramatic, Gală extraordinară la Muzical şi spectacol 3D la Gulliver. Este deschis şi un târg de meşteşuguri populare şi mâncăruri tradiţionale (organizat de Centrul Cultural), un stand comercial extins (în zona P-urilor din Centru) şi un parc de distracţii (cu patinoar) în parcarea Sălii Sporturilor.

Spectacol 3D, duminică, 4 decembrie, la Teatrul Gulliver din Galaţi: „Călătorie spre centrul Pământului”
Producţia beneficiază de contribuţia cineastul belgian Armand Richelet-Kleinberg, care semnează animaţia 3D stereoscopică, realizarea filmului, muzicii şi a coloanei sonore. Spectacolul începe la ora 10,30 şi este adresat copiilor care au peste 6 ani. Preţul biletelor este de 10 lei pentru copii şi de 12 lei pentru adulţi.

Un munte de deşeuri toxice „fantomă“ otrăveşte oraşul Galaţi. Cum încearcă autorităţile să ascundă dezastrul
Reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Galaţi au anunţat că ar fi descoperit, în urma unui control, un munte de deşeuri în Galaţi, dar refuză să dea detalii despre ele, invocând în mod fals protecţia datelor cu caracter personal.

„Catedrala siderurgiştilor“din Galaţi şi-a cinstit ocrotitorul. Au fost pomeniţi cei pieriţi în accidente de muncă
Sf. Apostol Andrei, ocrotitorul oraşului Galaţi şi al întregului neam românesc este şi protectorul ceresc al creştinilor care lucrează pe platforma siderurgică  „Arcelor Mittal“ din Galaţi.

VIDEO Raid al Poliţiei în Piaţa Ruşilor. Sute de kilograme de alimente şi de băuturi au fost confiscate şi distruse
Acţiunea a vizat combaterea ilegalităţilor ce se comit în domeniul comercializării alcoolului, băuturilor alcoolice, cărnii şi produselor din carne, peşte şi alte mărfuri alimentare, precum şi a produselor din tutun. În afara de confiscări, au fost aplicate 32 de amenzi în valoare de 21.000 lei, fiind confiscată suma de 20.105 lei provenită din vânzarea de produse agroalimentare neînregistrate în documentele contabile