adevarul

 

Ziarul adevarul - adevarul de seara - adevarul online

emag evomag ecco tinar fashionup otter matar

(P) Asigurari RCA - cel mai bun pret *** Haine online


Ziarul Adevarul Galati - Ultimele stiri Adevarul Galati - 27.02.2015

Vasilica Dediu, studenta la Medicină din Galaţi despre care medicii nu ştiau de ce boală suferă, a intrat în comă
Tânăra studentă la Medicină, care ajunsese la 34 de kilograme în doar câteva săptămâni, a intrat în comă. Prietenii tinerei sunt stupefiaţi, mai ales că după operaţia de la începutul acestei luni tânăra se simţea bine.

Obiceiuri de mărţişor. „Legarea suratelor“, tradiţie din Galaţi, când fetele de la ţară fac legământ de iubire: „Du-ti mărţîşoru’, sî-mi vină prinţîşoru’”
Etnografii gălăţeni au făcut un studiu într-o comună din Galaţi pentru a vedea cum se păstrează obiceiul legării suratelor. Dacă în trecut o atenţie deosebită se acorda ritualurilor de iniţiere, de consfinţire a legăturii ce se stabilea între tinerele surate, odată cu trecerea timpului, acestea au căpătat un loc secund, rolul principal fiind acordat unor rituri de divinaţie, rituri care prefigurau apariţia viitorului ursit.

Ai „profi” tari la tine în facultate? Nu ezita să-i votezi în topul „Profesorilor Bologna”
Studenţii sunt invitaţi să îi nominalizeze pe marii profesori care le-au marcat studenţia pentru a fi premiaţi cu distincţia de „Profesor Bologna”, acordată în cadrul galei festive care va avea loc anul acesta, în mai, la Timişoara.

Linkuri Sponsorizate

Medicul care o supraveghează pe Lica, studenta la Medicină din Galaţi: „Nu-i dau nicio şansă de supravieţuire”
Tânăra este în comă de marţi seara, iar familia şi prietenii se aşteaptă de acum la ce este mai rău. Cu toate acestea, ei fac tot ce este omeneşte posibil, aşa că au comandat nişte medicamente din străinătate, în speranţa că vor mai putea să-i facă bine.

Studenţi ai Universităţii „Dunărea de Jos” din Galaţi, campioni în afaceri virtuale
Echipă este formată din 30 de studenţi din trei facultăţi ale Universităţii „Dunărea de Jos” din Galaţi: Facultatea de Economie şi Administrarea Afacerilor, Facultatea de Automatică, Calculatoare, Inginerie Electrică şi Electronică şi Facultatea  de Ştiinţe Juridice, Sociale şi Politice.

Peste 18.000 de ţigarete descoperite în anvelopele unui autoturism
Maşina aparţinea unei tinere cu dublă cetăţenie care are acum de plătit o amendă de 5.000 de lei şi a rămas şi fără ţigările de contrabandă.

Primăria municipiului Galaţi dă start etapei a doua a distribuirii ajutoarelor alimentare de la Uniunea Europeană
Conform unei noi decizii guvernamentale, pachetele cu alimente în plus, alocate Galaţiului în Programul POAD 2014, vor fi distribuite aceloraşi categorii sociale care au primit produse alimentare şi în prima etapă, atât pe listele generale, cât şi pe cele suplimentare.

Eşti licean în an terminal şi te preocupă viitorul tău? Intră pe platforma de preînscriere de la Universitatea „Dunărea de Jos” din Galaţi
Chiar dacă suntem abia la finele lunii februarie, preînscrierile pentru Admiterea 2015 la Universitatea „Dunărea de Jos” din Galaţi au început deja. Prorectorul Adrian Lungu a anunţat, într-o conferinţă de presă, faptul că, şi în acest an, candidaţii se pot preînscrie pe site-ul instituţiei, admitere.ugal.ro.

Aplauze finale pentru solistul Octavian Dumitru. El a fost condus astăzi pe ultimul drum de sute de rude, prieteni şi foşti colegi
El a fost depus încă de dimineaţă în foaierul Teatrului Muzical „Nae Leonard” din Galaţi. Colegii, dar şi oamenii care l-au cunoscut din piesele jucate la Galaţi, au putut astfel să-şi ia rămas bun de la el.

Îndemn postat pe un grup al românilor din Londra: „Preocupaţi-vă de imaginea voastră personală, nu de o prostie de documentar”
Un tânăr care se ascunde în spatele ID-ului de Facebook „Unchiu Alex” a postat pe grupul de Facebook „Români în Londra“ o părere personală, într-un limbaj simplu, accesibil oricărui român, legată de cel mai recent documentar în care românii sunt prezentaţi într-o sărăcie extremă. Mulţi membrii de pe grup spun că Unchiu Alex are perfectă dreptate, dar sunt şi câţiva care îl contrazic.

Criza încălzirii din oraş, rezolvată pentru moment. Gălăţenii speră să aibă termoficare şi în luna martie
Primăria Galaţi va plăti către Electrocentrale 4,8 milioane de lei, la care se va adăuga o plată de 1,2 milioane de lei efectuată de Apaterm. În aceste condiţii, se adună şase milioane de lei, adică exact suma cerută de Electrocentrale pentru a nu tăia căldura şi apa caldă menajeră din oraş.

Cristian Ciocan se luptă cu Tyson Fury într-un challenger pentru titlul mondial al categoriei grea la profesionişti. Dacă învinge, poate boxa cu Vladimir Kliciko
Meciul va avea loc pe 28 februarie, pe terenul pugilistului britanic, la Londra, pe arena O2. Meciul pare să fie cel mai greu din cariera sportivului român. Câştigătorul va deveni challanger la centura mondială deţinută de Vladimir Kliciko.

Tablouri pictate în boabe, seminţe şi mărgele vor fi „vedetele” unei expoziţii de la Galaţi
Partea şi mai inedită a expoziţiei care va fi vernisată mâine este aceea că lucrările aparţin unor copii din şcolile gimnaziale din judeţ.

Tinerii liberali promovează sărbătoarea românească a iubirii – Dragobetele. Ei au format o mare inimă tricoloră
TNL Galaţi, împreună cu reprezentanţii CSL Galaţi, au decis şi în acest an să promoveze sărbătorile şi valorile româneşti. Astfel, ca în fiecare an, tinerii liberali gălăţeni, promovează Dragobetele, sărbătoarea românească a iubirii.

Mărţişor gigant la Galaţi: are 100 de metri. Copiii au umplut parterul şi primul etaj al unui muzeu cu panglici roşii şi albe
Totul a pornit de la o glumă, a unui copil, dar care apoi s-a materializat în cel mai mare mărţişor realizat vreodată la Galaţi. Acesta este compus din 1.200 de flori de lotus-origami. Floarea de lotus este considerată, în diverse religii, ca fiind o creaţie divină a naturii, reprezentând puritatea minţii şi a sufletului.