adevarul

 

Ziarul adevarul - adevarul de seara - adevarul online

Ziare romanesti recomandate

Abonare newsletter ziarele.com

Adresa de e-mail:


Mutari Internationale

Stiri locale din Adevarul Galati

(P) Asigurari RCA - cel mai bun pret

Ziarul Adevarul Galati - Ultimele stiri Adevarul Galati - 29.05.2016

DEZVĂLUIRI Firmele de maxi-taxi de la Galaţi, suspectate de o evaziune fiscală între 2,9 şi 3,4 milioane de euro pe an
Primăria Galaţi a confirmat că încasările din bilete ale societăţii publice de transport urban au crescut, din momentul în care operatorii privaţi au fost eliminaţi, de peste patru ori, respectiv cu aproape 100.000 de lei în plus zilnic. Încasările anuale suplimentare „bat” la 30 de milioane de lei (6,7 milioane de euro). Cum firmele de maxi-taxi raportau la Fisc încasări anuale de 3,3-3,8 milioane de euro, diferenţa pare să fie evaziune fiscală.

Festivalul Internaţional „Antares” porneşte, luni, pe Dunăre-n jos, către Isaccea, Tulcea şi Sulina
După ce primele două zile ale festivalului au fost dedicate oraşelor Galaţi şi Sulina, caravana literară se va afla luni şi marţi la Isaccea, Tulcea şi Sulina. Marea mâhnire a organizatorilor festivalului, ajuns la a XVIII-a ediţie, este că revista de la care a pornit totul, „Antares”, a rămas fără finanţare, apariţia ei fiind în pericol.

Povestea inventată de un avocat pentru a-şi forţa fosta parteneră să facă din nou sex. Femeia a fost terorizată sistematic
Judecătorii Curţii de Apel Galaţi au stabilit legalitatea sesizării instanţei, a administrării probelor şi a actelor de urmărire penală în cazul lui Valentin Marius Lupu, avocat în Baroul Galaţi, trimis în judecată de procurorii anticorupţie după ce a falsificat mai multe acte pentru a-i înscena unei femei două procese civile, astfel încât aceasta să aibă nevoie de serviciile lui juridice şi să continue relaţia amoroasă cu acesta.

Ce este „agitaţia stomacului”, afecţiunea care ajunge în creier şi duce la coşmaruri şi oboseală cronică - explicaţii medicale
Puţini dintre noi conştientizează că somnul este o hrană. Dacă nu mâncăm sau nu ne hidratăm, corpul fizic este imediat influenţat, dar dacă nu dormim, se resimte atât asupra corpului fizic, cât şi a celui mental şi emoţional. Acest lucru are un puternic impact atât în viaţa personală, cât şi la serviciu.

Festivalul Naţional de Carte „Axis Libri” de la Galaţi se încheie duminică. Programul evenimentelor din ultima zi
Duminică, 29 mai 2016, este ultima zi în care mai puteţi participa la evenimentele din cadrul Festivalului Naţional al Cărţii „Axis Libri”. Tot duminică se încheie şi târgul de carte la care sunt prezente peste 240 de edituri din ţară şi din străinătate.

Tupeu de infractor în trafic. Prins la volan cu un permis de conducere fals, a încercat să îi mituiască pe poliţişti
Tecuceanul Iulian A. va da socoteală în două dosare penale, unul la Parchetul din Tecuci, celălalt la Parchetul din Galaţi. În ambele va fi cercetat în stare de libertate. Dacă va ajunge în faţa judecătorilor şi va fi găsit vinovat riscă două pedepse ce pot ajunge, fiecare, până la trei ani de închisoare.

Misiune contracronometru pentru salvarea unei fetiţe care se otrăvise cu insecticid
Fetiţa de doar un an şi jumătate a fost salvată în urma unor eforturi uriaşe depuse de echipajul elicopterului SMURD Galaţi şi de medicii Spitalului din Tecuci şi de cei ai Spitalului de Urgenţă pentru Copii din Galaţi.

Traficanţii care au umplut România de droguri transportate în stomac de zeci de cărăuşi. Cum erau racolaţi cărăuşii
Gruparea infracţională a efectuat zeci de transporturi, prin care a adus în ţară 14.863 de grame de cocaină, în valoare de 1.486.300 de euro, dar şi 7 kilograme de cannabis. Modul de transport al drogurilor este unul pe cât de inventiv, pe atât de periculos. Traficanţii foloseau cărăuşi, care ingerau cocaina şi cannabisul sub forma unor capsule, iar aceştia le transportau din Olanda către România, Cipru, Franţa, Spania şi Marea Britanie.

Unde şi cum vă puteţi distra de 1 iunie. Programul complet al spectacolelor şi activităţilor care au loc la Galaţi
Spre deosebire de alţi ani, manifestările nu se mai ţin pe Faleza Dunării, ci pe esplanada Casei Sindicatelor şi în grădina de vară a Teatrului „Nae Leonard”. Intrarea publicului la toate evenimentele este liberă.

Copile de 13 ani, vândute cu ora pentru sex. „Dacă aud reclamaţii de la clienţi, îţi tai nasul, scroafo!”
Trei dintre membrii grupării de proxeneţi au fost arestaţi joi seară pentru 30 de zile, după ce au fost ridicaţi de procurorii DIICOT. Reţeaua de prostituţie acţiona pe raza judeţelor Galaţi şi Brăila şi îşi promova afacerea pe mai multe site-uri de escorte. Există suspiciuni că printre clienţi s-ar afla oameni de afaceri importanţi şi politicieni.

Sărbătoare aeronautică la Vădeni. Forţele Aeriene Române vor face un spectacol de excepţie pe cer
Iubitorii aviaţiei sunt aşteptaţi sâmbătă, 28 mai, de la ora 10:00, la mitingul aerian „Borş de peşte la Vădeni”. Devenită deja o tradiţie în sud-estul ţării, manifestarea a ajuns anul acesta la cea de-a noua ediţie.

Ce se întâmplă în creierul nostru când citim o carte frumoasă. Psiholog: „Lectura vindecă rănile emoţionale“
Cititul este cea mai bună metodă de a-ţi menţine creierul sănătos şi de a-l face mai eficient. Psihologul Valentina Băjan a explicat pentru „Adevărul” că lectura, dincolo de faptul că ne transportă într-o altă lume, ne ajută să scăpăm de depresie şi ne maturizează emoţional.

Stilul de viaţă modern şi ritmul alert ne transformă în insomniaci. Medicii atrag atenţia: această tulburare scurtează viaţa
Nu există adult care să nu fi avut cel puţin o dată în viaţă probleme cu somnul, să se aşeze în pat şi să nu reuşească să adoarmă. Potrivit statisticilor, o persoană din trei se luptă cu oboseala. Pentru ca nopţile albe să nu devină o rutină, un expert în probleme de somn a explicat pentru „Adevărul“ la ce trucuri putem recurge ca somnul să fie unul odihnitor şi sănătos.

Festivalul Naţional al Cărţii „Axis Libri” continuă la Galaţi. Programul complet al evenimentelor de vineri
Cea de-a treia zi a ediţiei 2016 a Festivalului Naţional al Cărţii „Axis Libri” oferă publicului gălăţean zeci de lansări de carte şi câteva spectacole care merită atenţie. „Adevărul” vă oferă programul complet al evenimentelor de vineri.

Batjocura politicienilor la adresa cetăţenilor. La ultima şedinţă a CL Galaţi nu s-a putut aproba niciun proiect din cauza absenţei consilierilor
Din acest motiv, mai multe proiecte importante pentru oraş vor fi amânate pe următorul mandat de patru ani al Consiliului local, aşa cum va rezulta el în urma alegerilor din 5 iunie. „Adevărul” vă prezintă lista politicienilor care au arătat că nu le pasă de Galaţi, ci doar de ei, de partidele lor şi de privilegiile oferite de funcţiile publice.