adevarul

 

Ziarul adevarul - adevarul de seara - adevarul online

emag evomag ecco tinar fashionup otter matar

(P) Asigurari RCA - cel mai bun pret *** Haine online


Ziarul Adevarul Galati - Ultimele stiri Adevarul Galati - 26.05.2015

Culisele unei ţepe turceşti cu apartamente-fantomă: cum au ajuns mafioţi patronii turci ai uneia dintre cele mai mari afaceri din România
De la o avere estimată la peste 100 de milioane de euro, Ahmet şi Osman Hoş au ajuns să dea socoteală în trei dosare penale pentru înşelăciune, evaziune fiscală, răpire şi şantaj.

Baroneasa Emma Nicholson vine la Galaţi pentru a participa la Festivalul Naţional de Dans „Împreună pentru viitor”
Ministrul Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice, Sorin Cîmpeanu şi-a manifestat dorinţa de a participa la această tradiţională manifestare, care se va desfăşura în perioada 29-31 mai.

Autorităţile sanitare atrag atenţia că sistarea la scară largă a apei reci în Galaţi creşte riscul de îmbolnăvire a populaţiei
Un raport înaintat Prefecturii de către Direcţia de Sănătate Publică arată că „în condiţiile sistării alimentării cu apă rece şi caldă de peste o lună şi jumătate, gălăţenii afectaţi de aceste restricţii se pot îmbolnăvi de hepatită virală acută de tip A („boala mâinilor murdare”), boală diareică, febră tifoidă sau parazitoze digestive”.

Linkuri Sponsorizate

Drama lui Cristi „Veselie”: la patru ani se chinuie să învingă cancerul la maxilar
La vârsta de un an, mama l-a dus la stomatolog pentru că îi ieşiseră câţiva dinţişori negri, dar medicii nu au luat în serios situaţia. De atunci, Cristi a fentat cancerul de mai multe ori, chiar dacă se extinsese până la urechi. Copilul are nevoie de un consult de specialitate în străinătate.

Contrabandă cu 300.000 de pachete de ţigări. Judecătorii au prelungit mandatele de arestare pentru şase dintre inculpaţi
Gruparea infracţională româno-moldoveană reuşise, în doar zece luni, să introducă în România ţigări de contrabandă în valoare de peste  600.000 de euro. Ţigările era vândute în Galaţi, Brăila, Focşani, Tecuci şi Buzău.

Doar 1.895 de mici fermieri gălăţeni au obţinut atestate de producători pentru vânzarea produselor agricole în pieţe
Aproape 60% dintre ţăranii care au obţinut dreptul a a-şi comercializa marfa în pieţe sunt din localitatea Matca, unde se află cea mai mare comunitate de legumicultori din judeţ. În 30 de din cele 61 de comune gălăţene nu s-a eliberat niciun atestat.

Persoanele care au documentele de identitate în ultimele trei luni de valabilitate sunt chemate să şi le înnoiască din timp, pentru a evita aglomeraţia din luna august
Potrivit legii, preschimbarea cărţii de identitate se poate solicita şi cu trei luni înainte de expirarea valabilităţii administrative a documentului.

Minor de 17 ani, prins de poliţişti în timp ce transporta obiecte furate din magazia unui restaurant de pe faleză
Adolescentul a fost văzut de poliţiştii gălăţeni în timp ce se deplasa pe strada Portului cu un căruţ în care transporta doi saci plini cu diferite bunuri.

După ce au savurat o bere împreună, doi bărbaţi i-au furat unui prieten telefonul mobil şi l-au ascuns sub un balot de paie
Întâmplarea ilară s-a petrecut în localitatea gălăţeană Bereşti, la festivităţile desfăşurate cu ocazia Sărbătorii Salcâmului. Păgubitul a povestit de isprava prietenilor săi unei patrule mixte aflată în zonă, formată dintr-un poliţist şi un jandarm.

VIDEO Un clan de romi a furat trandafirii de pe un întreg scuar din centrul Galaţiului
Poliţiştii au prins făptaşii cu 190 de fire de trandafir. În prima fază, hoţii au declarat că au cumpărat florile pentru a le revinde. Ulterior, s-a descoperit că distruseseră scuarul din zona „Trei Star”.

Marele premiu al Festivalului de animaţie „Gulliver” merge anul acesta spre Capitală
Teatrul de Animaţie „Ţăndărică” Bucureşti este marele câştigător al Festivalului Gulliver de la Galaţi pentru spectacolul „Cui i-e frică de Bau-Bau?”, scenariu, regie, scenografie, ilustraţia muzicală, light design: Ivica Šimić.

Galaţiul are cel puţin patru profi tari. Aceştia au fost premiaţi în cadrul Galei Profesorului Bologna
Studentii au putut să îşi nominalizeze profesorii preferaţi timp de două luni pe site-ul www.profitari.ro, prezentând motivele pentru care aceştia sunt deosebiţi şi caracteristicile care ii apropie de profilul Profesorului Bologna sau, in limbajul studentilor, de profilul unui Prof Tare.

FOTO Premieră în campusul studenţesc din Galaţi: Voluntarii unui serviciu de salvare vor face gardă non-stop pentru sănătatea studenţilor
Cei 50 de voluntari beneficiază de un spaţiu pus la dispoziţie de Direcţia Cămine Cantine din cadrul Universităţii „Dunărea de Jos” din Galaţi, dar şi de echipamente donate de un agent economic din Galaţi.

Probleme cu şobolanii şi gândacii la Evidenţa Populaţiei din Galaţi. Programul cu publicul , redus pentru igienizare
Gălăţenii sunt sfătuiţi să-şi amâne eventualele treburi legate de identitate pentru o altă zi, pentru a evita aglomeraţia din intervalul de timp scurt în care se lucrează pe 26 mai.

FOTO Arcelor Mittal Galaţi a finalizat o investiţie de 4,75 de milioane de euro, care-i consolidează independenţa în aprovizionarea cu materii prime
Investiţia face parte din Proiectul „Energize” al ArcelorMittal Europe, care are scopul de a reduce consumul de energie cu 15%, în următorii cinci ani, de la momentul implementării.