adevarul

 

Ziarul adevarul de azi - adevarul de seara - adevarul online

Ziare romanesti recomandate

Programul TV de Azi

Mutari Internationale

Stiri locale din Adevarul Galati

(P) Asigurari RCA - cel mai bun pret

Ziarul Adevarul Galati - Ultimele stiri Adevarul Galati - 16.12.2017

Peisaj de fermă zootehnică în oraşul Galaţi: turmele de capre se plimbă pe bulevard, iar vacile ies la păscut în scuaruri
Crescătorii de animale intră fără jenă cu animalele în oraş după ce municipalitatea le-a închiriat pentru păşunat o serie de terenuri neproductive din domeniul public, aflate în intravilan, la marginea localităţii.

Coregrafa care pregăteşte balerinele  României de mâine. „Nici măcar nu realizează care este dreapta sau stânga“
Rodica Androne este una dintre cele mai titrate artiste gălăţene. Absolventă a Liceului de Coregrafie din Bucureşti, profesoara a fost balerină timp de 45 de ani la Teatrul Muzical din Galaţi, iar de 15 ani pregăteşte clasa de balet a Şcolii de Arte din cadrul Centrului Cultural „Dunărea de Jos“. A câştigat cu micuţele balerine de la clasa pe care o coordonează doar premii I şi premii de excelenţă la toate concursurile la care a participat.

FOTO Brad Engineering, concursul unde studenţii se întrec în ingeniozitate. Banii strânşi din vânzarea brazilor vor ajuta un copil rănit într-un grav accident
Concursul a constat în crearea unor brazi neconvenţionali de către mai multe echipe de studenţi. Au ieşit în evidenţă studenţii care au creat brazi din diverse componente de bicicletă sau au folosit peste 100 de chei de yală ca globuri de Crăciun.

Mai multe case de amanet au fost înşelate de o grupare de basarabeni cu iniţiativă. Amanetau bijuterii din metale ieftine, pe care le prezentau ca fiind din aur
Poliţiştii gălăţeni au destructurat o grupare infracţională, formată din mai multe persoane din Republica Moldova, care îşi făcuseră un obicei din ţepuirea firmelor de amanet, prejudiciul fiind de ordinul zecilor de mii de lei.

Percheziţii la hoţii de lemne. Zeci de poliţişti şi luptători de la Serviciul de Acţiuni Speciale au participat la acţiune
Poliţiştii de ordine publică din cadrul IPJ Galaţi şi IPJ Vrancea au acţionat pe raza comunelor Buciumeni din judeţul Galaţi şi Ploşcuţeni din judeţul Vrancea, în scopul reducerii fenomenului de tăiere ilegală de arbori, înregistrat la nivelul suprafeţelor împădurite ale celor două localităţi.

Gălăţenii se încăpăţânează să parcheze pe trotuar şi spaţiul verde.  În ce zone vor acţiona poliţiştii locali în următoarea perioadă
În luna noiembrie, în cadrul planului de măsuri – “Parcarea 2017”, privind circulaţia autovehiculelor pe drumurile publice, poliţiştii locali au aplicat 226 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 7.946 lei.

Începe Festivalul de Datini şi Obiceiuri de Crăciun şi Anul Nou. 200 de colindători din toată ţara vin la Galaţi
Duminică, 17 decembrie, va avea loc Festivalul de Datini şi Obiceiuri de Crăciun şi Anul Nou „Tudor Pamfile”, la care vor fi prezenţi peste 200 de colindători din regiunile istorice ale ţării, din Republica Moldova şi din judeţul Galaţi.

Astronomul care a dus Galaţiul pe locul opt în lume după ce a descoperit peste 1.000 de asteroizi şi comete
Pentru succesele obţinute în activitatea ştiinţifică şi educaţională de la Observatorul Astronomic din cadrul Complexului Muzeal de Ştiinţele Naturii „Răsvan Angheluţă” Galaţi, Ovidiu Tercu, muzeograf în cadrul instituţiei muzeale,  a primit premiul Fundaţiei „Horia Hulubei”.

Colecţionar jefuit de bijuterii în valoare de 100.000 de euro. Cum a ajuns hoţul să fie condamnat doar pentru tăinuire, iar paguba să nu fie niciodată recuperată
Curtea de Apel Galaţi a decis ca procesul unui gălăţean condamnat pentru tăinuire, deşi fusese acuzat de un furt spectaculos de bijuterii unicat în România, să fie rejudecat de Judecătoria Galaţi.

Chirurg trimis în judecată pentru luare de mită. El a fost prins de ofiţerii DGA în timp ce lua bani de la un pacient
Fapta a fost sesizată la Linia Telverde Anticorupţie 0800.806.806, acţiunea de prindere în flagrant fiind organizată la numai trei ore de la efectuarea apelului telefonic, respectiv în data de 20 octombrie 2017. Ancheta penală a fost finalizată în mai puţin de două luni.

Omagiu Regelui Mihai I. Expoziţia „Artă şi ceremonial la mesele regale”, cu acces liber în zilele de doliu naţional
Evenimentul este găzduit de Muzeul Istoriei şi Spiritualităţii Creştine la Dunărea de Jos din Galaţi. Cele mai multe dintre cele 270 de piese expuse au fost folosite de membrii familiei regale a României, fiind aduse de la Muzeul Naţional Peleş.

Culisele Revoluţiei. Mesajul stupefiant transmis de o celebră prostituată de la balconul judeţenei de partid: „Fetelor, f...ţi-vă, că nu vă mai opreşte nimeni!“
Episodul s-a consumat pe 22 decembrie 1989, la Galaţi, în toiul discursurilor revoluţionare din balconul clădirii judeţenei de partid, proaspăt cucerită de valul de manifestanţi. Printre revoluţionari s-a strecurat şi prostituata Mariana Baboş (zisă Mariana Curdefier), care a lăsat asistenţa cu gura căscată prin discursul ei.

Premiile Uniunii Scriitorilor din România - filiala Sud-Est vor fi decernate duminică, 17 decembrie
Poetul Corneliu Antoniu, preşedintele Filialei Sud-Est a Uniunii Scriitorilor din România (USR), a precizat că festivitatea a fost decalată pentru duminică, 17 decembrie, în urma declarării de către Guvern a zilelor de doliu naţional la moartea Regelui Mihai I.

Adolescenţi care jefuiesc adolescenţi. Doi elevi au fost bătuţi, iar al treilea a fost tâlhărit în plină stradă
Poliţiştii au identificat un tânăr de 18 ani, care i-ar fi luat la bătaie fără motiv pe doi elevi din Tecuci, deposedând apoi prin violenţă şi ameninţări un al treilea adolescent de bunuri.

Ouăle lui Vosganian fac pui. Cum l-au redescoperit orăşenii pe „unchiul de la ţară“, care le face rost de mâncare bio
Câţiva tineri din Galaţi pasionaţi de mâncare bio „bat“ la fiecare trei-patru zile gospodăriile din satele gălăţene, brăilene şi tulcene, pentru a cumpăra pentru familiile lor produse direct de la sursă. Cele mai căutate sunt ouăle, brânza, legumele, fructele, peştele şi vinul.