adevarul

 

Ziarul adevarul de azi - adevarul de seara - adevarul online

Ziare romanesti recomandate

Programul TV de Azi

Mutari Internationale

Stiri locale din Adevarul Galati

(P) Asigurari RCA - cel mai bun pret

Ziarul Adevarul Galati - Ultimele stiri Adevarul Galati - 22.10.2016

Patronul indian al ArcelorMittal dezminte zvonurile privind o eventuală închidere a combinatului de la Galaţi: „Vom continua să investim”
Declaraţia a fost făcută de Lakshmi N Mittal cu ocazia a împlinirii a 50 de ani de la producerea primului lot de tablă groasă în combinatul siderurgic de la malul Dunării. Miliardarul indian deţine ArcelorMittal Galaţi din anul 2001.

Tânărul fără permis care a ucis doi copii şi a fugit de la locul accidentului a semnat un pact cu procurorii
Ivanciu Corcioveiu (23 de ani) se află în prezent în arest preventiv, după ce, pe 6 septembrie, a lovit în plin cu maşina doi copii, omorându-i pe loc. Tânărul inconştient a ajuns la o înţelegere cu Parchetul în privinţa primului dosar penal deschis pe numele său pentru conducere a unui vehicul fără permis.

Avocatul care i-a înscenat două procese fostei partenere, ca să o forţeze să facă din nou sex, a fost condamnat
Valentin Marius Lupu a fost trimis în judecată de procurorii anticorupţie pentru şantaj, fals material în înscrisuri oficiale, uz de fals şi fals în înscrisuri sub semnătură privată. Avocatul nu a ezitat să falsifice înscrisuri oficiale emise de instanţe şi să lipească afişe pe uşa fostei consoarte, ce conţineau ameninţări cu moartea, în dorinţa nebună de a o forţa să se întoarcă la el.

Şi-a înjunghiat soţia, apoi a luat-o în braţe şi a privit-o cum moare. Ucigaşul a fost condamnat, iar doi copii au rămas pe drumuri
Un bărbat de 51 de ani şi-a înjunghiat soţia în gât în urma unui conflict spontan, iar apoi a încercat să se sinucidă. Medicii au reuşit să îi salveze viaţa, iar judecătorii l-au condamnat la ani grei de închisoare.

Secrete străvechi pentru dulceţuri fără conservanţi, care rezistă în cămară, fără probleme, câţiva ani
Vă prezentăm care este rolul cu totul neaşteptat pe care îl poate avea miezul de pepene roşu la pepararea unei dulceţi excepţionale, cum se foloseşte apa de var şi în ce fel se evită caramelizarea gemului sau dulceţii.

Adolescentă de 15 ani dispărută în drumul de la şcoală spre casă. Familia şi Poliţia o caută de două săptămâni
Semnalmentele fetei dispărute sunt următoarele: 1,65  metri înălţime, constituţie atletică, tenul deschis, faţa ovală, părul vopsit blond, lung până la nivelul umerilor, ochii căprui.

Şeful Fiscului de la Galaţi a fost detaşat la Direcţia Regională de Finanţe Iaşi. „E posibil să mă întorc după şase luni”
Eugen Ciorici va coordona timp de şase luni activitatea fiscală a judeţelor Iaşi, Bacău, Botoşani, Neamţ, Suceava şi Vaslui. Încă nu s-a stabilit cine-l va înlocui de Ciorici la şefia Direcţiei Regionale a Finanţelor Galaţi.

Poliţia Locală Galaţi are un nou şef. Are 51 de ani şi tocmai ce s-a pensionat de la şefia Poliţiei Transporturi
La a doua încercare s-au înscris şase candidaţi, însă doar cinci dosare au fost acceptate. La proba scrisă s-au prezentat doar doi dintre aspiranţii la funcţia de şef al poliţiei gălăţene, iar unul singur a îndeplinit baremul.

Ajutoare de urgenţă de la Guvern pentru persoanele afectate de inundaţiile din judeţul Galaţi
Guvernul a aprobat scoaterea unor produse din rezerva de stat, în limita sumei de 177.200 lei, şi acordarea acestora ca ajutoare umanitare de urgenţă, cu titlu gratuit, pentru populaţia afectată de inundaţii din localităţile Pechea, Cuza Vodă şi Slobozia Conachi din judeţul Galaţi.

Cum se vindecă frica de cutremur, ce duce oamenii în pragul psihozei. „Cea mai mare siguranţă ţi-o dă propria minte“
Conform unor studii recente, cei mai mulţi oameni nu mor în urma efectelor propriu-zise ale unui cutremur, ci datorită reacţiilor generate de frica pe care o trăiesc în timpul seismului. Înainte de a putea acţiona pentru a-şi proteja viaţa, cei în cauză trebuie să înveţe să îşi stăpânească frica de cutremur.

Unul dintre cei mai influenţi gânditori în domeniul managementului din lume va primi titlul de Doctor Honoris Causa din partea Universităţii „Dunărea de Jos”
Facultatea de Economie şi Administrarea Afacerilor din cadrul Universităţii „Dunărea de Jos” din Galaţi îi va conferi titlul de Doctor Honoris Causa profesorului universitar doctor Geert Hofstede, una dintre cele mai marcante personalităţi mondiale din domeniul managementului.

Condamnat pentru crimă, eliberat condiţionat pentru a ucide din nou. Şi-a omorât concubina în faţa fetiţei de 5 ani
Leonard Stan ( 53 de ani) şi-a ucis concubina în 2015, după ce a bătut-o timp de trei zile cu două curele şi cu pumnii. Femeia a lăsat în urmă patru fetiţe, iar criminalul a fost condamnat la închisoare pe viaţă.

Ziua uşilor deschise la Curtea de Apel Galaţi. Cum pot afla justiţiabilii detalii despre etapele pe care le parcurge un dosar până la soluţionare
Curtea de Apel Galaţi organizează în data de 25.10.2016 o manifestare de tipul „uşilor deschise”, eveniment la care sunt invitaţi să participe elevi, studenţi, precum şi orice persoană interesată în cunoaşterea şi înţelegerea sistemului judiciar şi a actului de justiţie.

Sute de voluntari creştini au ajutat la curăţarea de nămol a gospodăriilor lovite de inundaţii în judeţul Galaţi FOTO
Familiile sprijinite de echipele de voluntari au primit pachete cu alimente de primă necesitate, apă şi obiecte igienico-sanitare, iar în perioada următoare, în funcţie de necesităţi, Protoieria Tecuci va trimite în parohiile sinistrate un transport de cereale şi lemne pentru iarnă.

Liderii siderurgiei europene fac apel către şefii de state: „Vă cerem să ne sprijiniţi. Sunt chestiuni care pot afecta viitorul industriei”
Într-o scrisoare deschisă adresată liderilor UE şi şefilor de state europene, care se vor întâlni pe 20-21 octombrie 2016 la Summitul Consiliului European, directorii marilor grupuri siderurgice vorbesc despre dificultăţile provocate de sistemului legislativ şi fiscal extrem de dur din spaţiul european.