adevarul

 

Ziarul adevarul de azi - adevarul de seara - adevarul online

Ziare romanesti recomandate

Programul TV de Azi

Stiri locale din Adevarul Galati

(P) Asigurari RCA - cel mai bun pret

Ziarul Adevarul Galati - Ultimele stiri Adevarul Galati - 18.02.2019

Banii a sute de pensionari au dispărut din conturile unei case de ajutor reciproc din Galaţi. Oamenii au cotizat timp de decenii
După moartea ultimului preşedinte al CARP din Târgu Bujor, toate plăţile către membri au fost sistate deoarece conturile sunt goale. Peste 100.000 de lei ar fi trebuit să fie acolo, din fondurile de rulment depuse de pensionari.

Cum să faci bani din gunoi. Nouă şcoli şi grădiniţe din Galaţi, premiate cu 120.000 de lei pentru colectare selectivă
La programul finanţat de Primăria Galaţi au participat peste 12.000 de elevi din municipiul reşedinţă de judeţ, care au adunat împreună aproape 117 tone de deşeuri reciclabile.

Firmă cu simţ de iniţiativă: a blocat accesul într-o parcare, montând ilegal panouri cu ”Parcarea interzisă” pe spaţiul public
Reprezentanţii unei societăţi comerciale din Galaţi s-au ales cu o amendă usturătoare, după ce au decis să monteze panouri indicatoare ilegale,  pentru a determina şoferii să nu îşi mai parcheze autovehiculele în zona unde au punctul de lucru.

Şoferii beţi, un pericol pe drumurile publice. Alţi doi conducători auto au fost surprinşi băuţi în trafic de patrule rutiere
Doi bărbaţi, de 47 şi 48 de ani, sunt cercetaţi pentru conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului, după ce oamenii legii i-au depistat la volan cu alcoolemii de 0,72 mg/l, respectiv 0,98 mg/l alcool pur în aerul expirat.

I-a lăsat maşina pe mână, deşi ştia că nu are permis. Proprietarul autovehiculului şi şoferul de ocazie s-au ales cu dosar penal
Un tânăr de 25 de ani este cercetat pentru  încredinţarea unui vehicul pentru a fi condus de o persoană care nu posedă permis de conducere, după ce s-a gândit să îi împrumute maşina unui amic de 20 de ani pentru a se plimba.

„Fat pig”, „Metoda” şi „Take, Ianke şi Cadâr”, în weekend la Teatrul Dramatic ”Fani Tardini”
Trei spectacole de forţă se joacă, la sfârşitul acestei săptămâni, la Teatrul Dramatic „Fani Tardini” Galaţi. Iubitorii de teatru pot vedea două spectacole contemporane din dramaturgia americană şi spaniolă şi un spectacol clasic din dramaturgia românească interbelică.

Gălăţenii cu venituri mici primesc tratament stomatologic gratuit. Un nou centru medical a fost înfiinţat în oraş
Sunt puse la dispoziţie nu mai puţin de 9 cabinete medicale cu 17 scaune stomatologice din noul Centru de Medicină Dentară Socială deschis printr-un parteneriat dintre Primărie şi  Facultatea de Medicină şi Farmacie de la Universitatea ”Dunărea de Jos” din Galaţi.

Copilă de 11 ani, ameninţată cu un cuţit în plină stradă pentru 15 lei. Autorul este un tânăr de 18 ani, care a bătut şi un adolescent pentru a-i fura banii
Poliţiştii l-au identificat şi reţinut pe un tânăr de 18 ani, suspectat de tâlhărie, pe numele acestuia fiind emis un mandat de arestare pentru 30 de zile.

Invitaţie inedită la turism pe cea mai mare platformă siderurgică din România. Ce speră şefii combinatului de la Galaţi să obţină prin acest demers
Evenimentul “ReDescoperă Combinatul Siderurgic” este organizat pe 16 martie 2019, pe bază de înscriere prealabilă. Termenul limită de înscriere este 6 martie. Chiar dacă pare un program turistic, scopul este cât se poate de pragmatic: atragerea de noi angajaţi pentru platforma siderurgică.

Patru cunoscuţi artişti propun publicului din Galaţi o întâlnire inedită cu „Candela de veghe”
Expoziţia este găzduită până pe 15 martie 2019 de Muzeul Istoriei, Culturii şi Spiritualităţii Creştine de la Dunărea de Jos. Lucrările aparţin artiştilor Valeriu Stoica, Maria Iacob, Nicolae Nestor şi Elena Borundel.

Cum facem delicioasele sărmăluţe ale pădurarului. Metoda pregătirii compoziţiei care nu dă greş niciodată
Preparatul are o vechime de câteva sute de ani, iar savoarea deosebită a sărmăluţelor merită cu siguranţă cele câteva ore pe care le vom petrece în bucătărie pentru a le pregăti.

Dansatoarea care face parte dintr-un ansamblu folcloric celebru şi îi inspiră pe tineri în alegerea tradiţiilor populare româneşti
Aura Alina Oancea (29 de ani) face parte din cunoscutul ansamblu folcloric ”Doina Covurluiului”, cu care a participat de-a lungul anilor la numeroase festivaluri naţionale şi internaţionale. Tânăra dansează de mic copil şi face parte şi din Grupul  Folcloric Profesionist ”Ciobănaşul”, fiind un model pentru tinerele generaţii, ce aleg să înveţe să danseze diversele stiluri populare româneşti.

VIDEO Scene incredibile la Galaţi. Pietoni beţi luaţi la bătaie în mijlocul unei intersecţii extrem de circulate
Cinci bărbaţi şi-au împărţit pumni şi picioare, după ce doi dintre ei, aflaţi sub influenţa alcoolului, au traversat strada printr-un loc nepermis, îngreunând traficul.

Când ştim că filtrul de polen a devenit un focar de infecţie şi trebuie înlocuit. Indiciul banal care ne salvează de boli şi afecţiuni grave
Majoritatea autovehiculelor sunt echipate în momentul de faţă cu un filtru de polen. Acesta se mai numeşte şi filtru de habitaclu sau filtru de cabină. Puţini şoferi ştiu că filtrul de polen reprezintă un pericol uriaş pentru sănătatea lor şi a pasagerilor din maşină dacă nu avem grijă să îl schimbăm la timp.

O olimpică pasionată de robotică a creat un lander pentru planeta Marte. „Trebuie să ştii să concepi un şasiu şi cum să conectezi motoarele, senzorii“
Alexandra Buruiană (18 ani), elevă în clasa a XII-a la Colegiul Naţional „Costache Negri“ din Galaţi, a făcut parte din echipa naţională de robotică a României care şi-a legat numele de crearea unui robot cu 20 de motoare, nouă plăci de bază şi 14 senzori, special conceput pentru creşterea sturionilor până la vârsta de un an, în ideea de a fi apoi eliberaţi în Dunăre, pentru repopularea apei cu această specie de peşti.