adevarul

 

Ziarul adevarul - adevarul de seara - adevarul online

emag evomag amafashion ecco tinar
fashionup otter mycloset matar matar

(P) Asigurari RCA - cel mai bun pret *** Haine online


Ziarul Adevarul Galati - Ultimele stiri Adevarul Galati - 01.09.2014

Povestea Lidiei, fata paralizată care a luat Bacul cu nota 10 la voinţă
Lidia Ciocoban, o tânără de 20 ani din Galaţi, a promovat examenul de Bacalaureat în sesiunea din vară, cu a treia medie pe liceu, deşi este imobilizată la pat din clasa a opta. În spatele reuşitei stau nu doar ore întregi de învăţat, ci mai ales o credinţă uriaşă în propriile vise

Cu ochii pe cer după Lună! Gălăţenii, aşteptaţi la observaţii astronomice
„Noaptea Internaţională a Observării Lunii”, fixată în acest an pe 6 septembrie, este un moment dedicat observării Lunii, acest corp ceresc care a influenţat vieţile oamenilor încă de la începuturile timpului. Evenimentul a fost creat pentru a oferi o oportunitate oamenilor de a vedea frumuseţea Lunii şi de a împărtăşi această experienţă cu cei din jur.

Autoturism căutat în Spania, descoperit de poliţiştii de frontieră gălăţeni
Un tânăr de 25 de ani din Republica Moldova a vrut să introducă autoturismul în ţară, dar poliţiştii de frontieră au descoperit că acesta era declarat furat din Spania.

Linkuri Sponsorizate

„Marioara, Vasilache şi invitaţii”, un spectacol între tradiţional şi tehnici 3D
Secţia Păpuşi „Gulliver” a Teatrului Dramatic „Fani Tardini” Galaţi începe stagiunea 2014-2015 cu o premieră. Este vorba despre spectacolul „Vasilache, Mărioara şi invitaţii”, în regia lui Daniel Stanciu.

Bacalaureat de toamnă 2014. Galaţiul, în pas cu media naţională în privinţa promovării
Doar 279 de candidaţi din cei aproape 16.000 de înscrişi au reuşit să promoveze examenul maturităţii. Candidaţii nemulţumiţi au timp până la ora 16.00 să depună contestaţii.

Primul care va beneficia la Galaţi de ordonanţa traseismului este chiar primarul Marius Stan
Edilul Galaţiului, ales pe listele USL, a declarat că abia aştepta o astfel de lege, pe care o cataloghează, în termeni fotbalistici, drept perioadă de mercato. Marius Stan spune că se bazează pe sprijinul unui bun prieten de la Bucureşti, căruia nu s-a sfiit să-i divulge numele.

Peste 53.000 lei, aproape 40 de metri cubi de cherestea şi peste 3.500 de ţigarete de contrabandă confiscate după percheziţiile de ieri
Toate acestea au fost ridicate în vederea confiscării de către poliţiştii din Galaţi, în urma a 18 percheziţii la sediile, punctele de lucru şi locuinţele administratorilor a trei societăţi comerciale cu obiect de activitate comerţul cu materiale de construcţii, precum şi la sediul unei instituţii publice.

1.000 litri  motorină fără documente fiscale, confiscaţi de Poliţia de Frontieră Galaţi
S-a întâmplat ieri după-amiază, undeva în judeţul Constanţa. Şoferul unei autoutilitare care transporta motorina, nu a putut dovedi cu acte provenienţa mărfii. Acesta a rămas şi fără motorină şi a fost amendat cu 20.000 lei.

Expoziţie itinerantă despre monumente istorice de pe Dunăre din care lipseşte castrul roman de la Tirighina
Expoziţia itinerantă a fost iniţiată de Institutul Naţional al Patrimoniului şi face parte din suita de activităţi cuprinse în proiectul Danube Limes Brand.

Apaterm Galaţi are un nou director. Vechiul şef şi-a dat demisia după ce a prezis un dezastru al încălzirii centrale din Galaţi în această iarnă
Gurile rele spun că Didel Dumitru a fost demis chiar de primarul Marius Stan, unul dintre susţinătorii lui. Noul director este Cristian Istrate, care a mai deţinut această funcţie în urmă cu ceva timp.

A acceptat o plimbare romantică într-unul dintre parcurile din Tecuci, dar s-a ales cu capul spart
Este vorba despre o femeie din Tecuci care, enervată de faptul că bărbatul era beat, a vrut să plece acasă. Rănit în amor, bărbatuls-a apucat să îşi convingă, cu pumnii, jumătatea, că el are dreptate. Mai mulţi oameni au văzut scena şi au sunat la 112.

Poliţiştii locali, mai activi noaptea. Raziile lor prin cartierele Galaţiului au dat roade nesperate
În ultima săptămână, efective de poliţişti locali din cadrul Compartimentului Siguranţă Publică şi de la Intervenţie Rapidă au acţionat pe timp de noapte în mai multe zone ale municipiului Galaţi. Oamenii legii au avut în vedere asigurarea unui climat de siguranţă publică, pe linia depistării persoanelor care tulbură ordinea şi liniştea publică, dar şi a depistării elementelor infracţionale.

Percheziţii la mai multe persoane suspecte de evaziune fiscală, spălare de bani şi contrabandă cu ţigări. Este vizată şi o instituţie publică
La această oră, poliţiştii din Galaţi efectuează 18 percheziţii la sediile, punctele de lucru şi locuinţele administratorilor a trei societăţi comerciale cu obiect de activitate comerţul cu materiale de construcţii, precum şi la sediul unei instituţii publice. Cei în cauză sunt bănuiţi de comiterea infracţiunilor de evaziune fiscală, spălare de bani, abuz în serviciu şi contrabandă cu ţigări.

Oţelul are încă antrenor neamţ. Conducerea clubului nu confirmă schimbarea lui Weiss cu Cristi Popovici
Contrar speculaţiilor apărute astăzi, neamţul Michael Weiss rămâne la cârma Oţelului şi pentru meciul cu Rapid. O confirmă administratorul special al clubului, Lucian Ciofoaia, care nu exclude însă ca neamţul să fie demis dacă nu reuşeşte să aducă prima victorie în contul gălăţenilor.

„Cerere în căsătorie”: după două amânări, spectacolul va avea premiera la Galaţi
Teatrul Dramatic “Fani Tardini” Galaţi a reuşit, după chinuri de aproape patru luni, să programeze premiera spectacolului „Cerere în căsătorie”, de Cehov. Spectacolul marchează şi deschiderea oficială a stagiunii 2014-2015.