adevarul

 

Ziarul adevarul - adevarul de seara - adevarul online

emag evomag ecco tinar fashionup otter matar

(P) Asigurari RCA - cel mai bun pret *** Haine online


Ziarul Adevarul Galati - Ultimele stiri Adevarul Galati - 02.08.2015

O insulă nouă s-a ivit în mijlocul Dunării din cauza scăderii alarmante a nivelulului fluviului. Câţi bani pierd transportatorii şi cum este traficul pe Dunăre
Cotele apelor Dunării au ajuns, la Galaţi, la unul dintre cele mai scăzute niveluri din ultimul sfert de secol, iar acest lucru dă bătăi de cap navigatorilor, care sunt nevoiţi să suporte cheltuieli mai mari pentru transportul de mărfuri şi călători. În plus, din cauza apariţiei unor bancuri de nisip în albia fluviului, a crescut foarte mult riscul de naufragiu.

Taximetria ilegală dăunează grav portofelului. Ce au păţit doi gălăţeni prinşi în fapt de către Poliţie
Potrivit Poliţiei locale Galaţi, nu toate maşinile pe care scrie „Taxi” sunt autorizate pentru o astfel de activitate. O demonstrează faptul că, în ultima săptămână, au fost prinşi doi taximetrişti „la negru”.

Arestat la domiciliu doar în timpul liber. Medicul din Galaţi acuzat de corupţie a primit permisiunea să se ducă la muncă
Magistraţii au stabilit că urologul Dumitru Ţuţa nu are voie să părăsească domiciliul decât pentru a merge la muncă în timpul săptămânii. El nu are voie nici să contacteze celelalte persoane menţionate în dosarul de cercetare penală întocmit de procurorii anticorupţie.

Linkuri Sponsorizate

Dezastru pentru fermierii gălăţeni din cauza secetei. Pagube de 80 de milioane de euro: "Suntem la sapă de lemn!"
Conform datelor centralizate de Direcţia pentru Agricultură şi Prefectura Galaţi, 228.702 hectare de culturi sunt afectate în proporţie de până la sută la sută. Autorităţile spun că se va solicita asistenţă finaciară din partea Uniunii Europene.

Ambasadorul Poloniei vine miercuri la Galaţi, la deschiderea expoziţiei „Culorile Ortodoxiei”
Înaltul diplomat va vizita oraşul şi se va întâlni cu oficialităţile locale, punctul central fiind, însă, vernisarea unei expoziţii de artă plastică realizată de Muzeul Istoriei, Culturii şi Spiritualităţii Creştine de la Dunărea de Jos Galaţi în colaborare cu Biserica Ortodoxă din Polonia.

Nababii Galaţiului de altădată: bancherii Chrissoveloni – apropiaţi ai familiei regale, industriaşul Max Auschnitt a avut cea mai mare societate pe acţiuni din ţară
În perioada interbelică, Galaţiul era un oraş comercial. Negustorii călătoreau foarte mult, iar grija pentru frumos îi dădea urbei un aer occidental. Cele mai bogate personaje care au locuit în oraşul de la Dunăre şi-au pus amprenta vizibil asupra Galaţiului şi au rămas în memoria iubitorilor de istorie locală.

Un taximetrist a trăit spaima vieţii lui. Doi clienţi l-au ameninţat cu pistolul şi i-au furat autoturismul
Secţia 3 Poliţie a fost sesizată prin Dispeceratul Unic de Urgenţă 112, duminică dimineaţă, de un taximetrist în vârstă de 24 ani din Galaţi, care a fost ameninţat cu pistolul după ce a efectuat o cursă cu doi tineri care i-au cerut să meargă în cartierul Dimitrie Cantemir.

Avion prăbuşit lângă Brăila. Pilotul a murit, iar copilotul este în stare stabilă. Aparatul aparţine unei firme din Galaţi
Pilotul unui avion utilitar care s-a prăbuşit, sâmbătă dimineaţa, într-o orezărie din comuna brăileană Stăncuţa, a murit în urma rănilor suferite, iar copilotul se află internat la Spitalul Judeţean din Brăila.

Poliţiştii au dat iama în terasele urcate abuziv pe trotuare. Cârciumarii cu tupeu nu aveau nicio autorizaţie
Amenzile pentru astfel de situaţii sunt de minimum 1.000 de lei, plus desfiinţarea terasei ilegale. În ultima perioadă, au fost sancţionaţi şi comercianţii care nu au afişat sau nu respectă orarul de funcţionare, precum şi cei care vând legume şi fructe fără acte de provenienţă.

Potop de amenzi de circulaţie. Peste 200 de şoferi au fost amendaţi, în doar câteva zile, de către Poliţia locală din Galaţi
Au fost vizaţi atât conducătorii auto care parchează autovehiculele în zone unde staţionarea este interzisă, dar şi şoferii care nu respectă indicatoarele de acces interzis şi restricţiile de tonaj.

Ce se întâmplă cu apa lăsată în pahar peste noapte - mituri şi adevăruri explicate de medici
Obişnuieşti să laşi un pahar cu apă pe noptieră? Ţi se pare că a doua zi are un gust ciudat? Ei bine, fiind în contact cu aerul, apa absoarbe dioxid de carbon şi o mică parte din aceasta este transformată în acid carbonic, care va pierde unul sau doi protoni, fapt care îi transformă gustul.

Momente emoţionante la sediul Inspectoratului de Jandarmi. Veteranul Ghiţă Crăciun a fost alături de jandarmi la festivitatea de avansare în grad
Astăzi a fost sărbătoare la sediul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Galaţi, unde a avut loc festivitatea de avansare în gradul următor, la termen, a unui număr de 20 jandarmi, după ce în cursul acestui an au împlinit ori împlinesc stagiul minim în grad şi îndeplinesc celelalte condiţii prevăzute de regulamentele militare.

După ce a săvârşit infracţiuni în Belgia, un tânăr a fost reţinut de poliţiştii de frontieră gălăţeni
Poliţişti de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Oancea au depistat şi reţinut un bărbat, pe numele căruia era emis, de catre autoritatile din Belgia, un mandat european de arestare pentru săvârşirea unei infracţiuni contra ordinii şi siguranţei publice.

Teatrul „Gulliver” oferă gălăţenilor, duminică, în parcul Rizer, un spectacol gratuit
Artiştii vor aduce în faţa publicului o interpretare după o piesă clasică a teatrului de păpuşi şi marionete: „Vasilache, Mărioara şi invitaţii lor”. Reprezentaţia începe la ora 11,00.

Primarul Galaţiului a făcut „o vizită de lucru” în Spania, ca să vadă cum funcţionează semafoarele pe-acolo
Oraşul spaniol La Coruna, pe care Marius Stan l-a vizitat acum câteva zile poate fi o sursă de inspiraţie pentru municipalitatea gălăţeană, dat fiind că şi-a făcut optimizat traficul şi şi-a făcut semnalizarea stradală cu bani de la BERD, exact aşa cum îşi doreşte şi oraşul de la malul Dunării.