adevarul

 

Ziarul adevarul - adevarul de seara - adevarul online

emag evomag amafashion ecco tinar
fashionup otter mycloset matar matar

(P) Asigurari RCA - cel mai bun pret *** Haine online


Ziarul Adevarul Galati - Ultimele stiri Adevarul Galati - 24.07.2014

FOTO Atelier de artă plastică în spaţiul cultural „Nicolae Mantu”. Gălăţenii pot vedea în direct cum prind forme lutul şi mozaicul
Publicul este aşteptat în fiecare zi, în holul fostei Facultăţi de Mecanică, între orele 9.00 – 19.00, începând de astăzi şi până miercuri, 29 iulie, pentru a vedea pe viu cum artiştii modelează lutul. Pe 29 iulie, pe Stadionul Portul Roşu lucrările realizate în aceste zile vor fi arse într-un cuptor special, care urmează să fie amenajat tot de artiştii francezi.

Pericole la tot pasul: 95% din drumurile judeţene nu au marcaje rutiere
Caz de cartea recordurilor la Galaţi: doar 50 de km de drum din cei peste 800 câţi are judeţul Galaţi au marcaje rutiere conforme cu legislaţia în vigoare! În aceste condiţii şoferii, pietonii şi în general toţi călătorii sunt în mare pericol.

Restricţii de trafic pe Faleză, începând de mâine
Pentru buna organizare şi desfăşurare a evenimentului ”Mix Music Evo”, Bulevardul Marea Unire (Faleza Superioară a Dunării) va fi complet închis circulaţiei, pe segmentul cuprins între străzile General Alexandru Cernat (Parcul Viva) şi Prelungirea Traian (Biserica Maica Precista), începând de joi, 24 iulie 2014, ora 10.00, şi până luni, 28 iulie 2014, ora 12.00.

Linkuri Sponsorizate

Beznă pe strada Aurel Vlaicu. Primăria dă vina pe o defecţiune de la Electrica
De câteva zile, strada Aurel Vlaicu din Galaţi este în beznă totală. De vină parte să fie Electrica, societate care ar avea ceva probleme la un punct electric din zonă.

FOTO Podeaua unui autoturism „dublată” cu aproximativ 7.000 de ţigarete de contrabandă
S-a întâmplat la Oancea, acolo unde un bărbat, recidivist în traficul cu ţigări a încercat să treacă frontieră cu un autoturism de lux, a cărei podea era plină cu ţigări. Bărbatul, care are dublă cetăţenie, s-a ales cu dosar penal.

Proiect îndrăzneţ de adaptare a programelor de studiu la piaţa muncii
Proiectul vizează dezvoltarea şi adaptarea a 11 programe de studii de licenţă şi masterat în concordanţă cu CNCIS şi nevoile pieţei muncii, consolidarea capacităţii a trei universităţi de a furniza calificări relevante pentru studenţi în vederea creşterii angajabilităţii şi îmbunătăţirea instrumentelor şi metodologiilor universitare pentru extinderea oportunităţilor de învăţare şi promovarea în învăţământul superior.

A dat iama-n cormoranii din Lacul Brateş, deşi era paznic pe un fond de vânătoare
Sintagma „A pune lupul paznic la oi” se potriveşte de minune într-un caz descoperit ieri de poliţiştii gălăţeni. Bărbatul, paznic la un fond de vânătoare, va fi acuzat de braconaj cinegetic şi folosirea unei arme letale fără a avea acest drept după ce a vrut să se înfrupte din... cormorani!

Prima măsură pentru înlăturarea efectelor surpării Falezei Inferioare: repararea urgentă a canalului colector
Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă a hotărât demararea în regim de urgenţă a procedurilor de achiziţie, proiectare şi execuţie a lucrărilor de reparaţii la vechiul canal colector în zona Elice, de completare şi compactare a solului, precum şi repararea şi consolidarea cheului fluviului pe lungimea afectată de surpare.

Diguri noi apărute pe albia pârâului Chineja. Oraşul Tîrgu Bujor, apărat de inundaţii asemănătoare cu cele din 2013
Primari Laurenţiu Gîdei este unul dintre puţinii edili care la mai puţin de un an de zile de la inundaţiile catastrofale din septembrie 2013 a reuşit să găsească fonduri pentru a resistematiza albia pârâului Chineja, cel care a devenit în câteva ore un adevărat râu. S-a lovit şi de mici probleme, dar speră să treacă uşor de ele.

FOTO Inginerii au ieşit în stradă, la Parada Absolvenţilor Facultăţii de Inginerie
Peste 100 de absolvenţi ai mai multor domenii de studiu de la Facultatea de Mecanică au participat astăzi la Parada Absolvenţilor. Tinerii au strigat, pe tot parcursul traseului, cuprins între facultate şi sediul central al Universităţii, sloganuri din care nu a lipsit cuvântul "inginer".

Groapa apărută pe Faleza Inferioară pune pe jar Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă
După expunerea punctelor de vedere ale specialiştilor proiectanţi şi în construcţii, prima măsură stabilită a fost punerea în siguranţă a zonei, incluzând restricţionarea accesului în vecinătatea surpării, până mâine, când sunt aşteptate rezultatele studiului comandat de Primăria municipiului Galaţi.

60 de familii din Cudalbi, afectate de inundaţiile masive din septembrie 2013, au case renovate
Lucrările de reabilitare sunt parte din programul “Fapte bune în vremuri grele”, derulat de Habitat for Humanity România cu sprijinul JTI Foundation, organizaţie caritabilă înregistrată în Elveţia.

FOTO Dispozitive de clonare a cardurilor descoperite la Vama Oancea
Dispozitivele erau ascunse în bagajele unui şofer care efectua o cursă regulată între Chişinău şi Constanţa. Acesta spune că am preluat „coletul” din Chişinău şi urma să-l livreze la Constanţa.

„Parada Absolvenţilor” blocheză luni traficul pe Domnească. Peste 100 de tineri vor defila până la sediul central al Universităţii „Dunărea de Jos” din Galaţi
Ceremonialul va debuta la ora 9.00 în Aula Magna, acolo unde vor fi înmanate medalii şi se va auzi pentru prima dată imnul nouii Facultăţi de Inginerie.

32 de elevi gălăţeni au învăţat cum să realizeze o afacere care să sprijine comunitatea locală
La iniţiativa unor tineri gălăţeni, plasticul ar putea fi transformat în combustibil şi energie folosind o tehnologie creată în China. Aceasta este doar una din ideile liceenilor gălăţeni care au învăţat - în cadrul Şcolii de Vară pe teme de antreprenoriat social, organizată de Junior Achievement România în parteneriat cu ArcelorMittal - cum să gândească antreprenorial o afacere care să aducă un beneficiu comunităţii în care trăiesc.