adevarul

 

Ziarul adevarul - adevarul de seara - adevarul online

emag evomag amafashion ecco tinar
fashionup otter mycloset matar matar

(P) Asigurari RCA - cel mai bun pret *** Haine online


Ziarul Adevarul Galati - Ultimele stiri Adevarul Galati - 16.04.2014

Transfer cu cântec pentru aproape 30 de salariaţi de la Liceul Tehnologic „Simion Mehedinţi” din Galaţi
Liceul Tehnologic „Simion Mehedinţi” din Galaţi a trecut la sfârşitul anului trecut printr-o reorganizare, prin care şi-a rezolvat problema dublei finanţări. Din păcate, un grup de aproape 30 de salariaţi nu-şi mai primesc drepturile financiare cuvenite din hotărârile de instanţă.

Măsuri de eficientizare la Transurb după greva de acum două săptămâni
Comisia care a analizat situaţia operatorului de transport public din galaţi a propus elaborarea unei organigrame noi, sistarea premierilor pentru directorul societăţii şi reducerea personalului TESA.

VIDEO Doi tineri care au încercat să fugă de Poliţia rutieră au ajuns după gratii după ce s-a descoperit că erau autorii unor furturi din locuinţe
Poliţiştii au făcut şi mai multe percheziţii domiciliare, în urma cărora au ridicat mai multe bijuterii şi ceasuri şi au indisponibilizat două autoturisme.

Linkuri Sponsorizate

Nina Cassian, poeta născută pe meleaguri dunăreane acum aproape nouă decenii, a încetat din viaţă la New York
Nina Cassian a avut o viaţă tumultoasă, marcată de cenzura comunistă, dar şi de o creaţie ce s-a manifestat în mai multe domenii - poezie, proză, eseu şi traduceri-, atât în România, cât şi în SUA.

Zeci de fiole anabolizante de mare risc, confiscate de inspectorii vamali gălăţeni
Inspectorii vamali gălăţeni din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Oancea au confiscat  38 fiole anabolizante de mare risc. Acestea erau ascunse în borcane cu gem. Bărbatul a fost amendat  amendă contravenţională în valoare de 10.000 lei.

Se redeschide expoziţia de reptile vii de la Muzeul de Ştiinţele Naturii
Aproximativ 70 specii de reptile vii, foarte periculoase, vor putea fi văzute aici de public. Organizatorul a declarat că cei care vor vizita expoziţia vor putea descoperi aici primele zece reptile catalogate a fi cele mai periculoase de pe glob.

"Let’s do it, Danube!", un proiect  de conştientizare a fiecărui cetăţean în parte de a păstra, conserva şi proteja resursa de apă
Evenimentul se va concretiza în curăţarea malurilor Dunării chiar de Ziua Internaţională a fluviului, pe data de 29 iunie 2014. Evenimentul va avea loc şi la Galaţi.

Senatorul Paul Ichim, către noul ministru al Sănătăţii: "Nu vă jucaţi cu pacienţii oncologici, ei se luptă pentru viaţă, nu fac politică!"
Senatorul liberal gălăţean speră ca noua listă a medicamentelor compensate să fie făcută în interesul pacienţilor oncologici. Potrivit OMS, numărul acestora a crescut îngrijorător în ultimii ani.

FOTO Meşteşugul încondeiatului ouălor – apus de peste 100 de ani în judeţul Galaţi
Etnografii gălăţeni au reuşit să adune informaţii şi au realizat o reconstituire aproape perfectă a acestui obicei străvechi. Tot ei spun că într-un fel este mai bine că încondeiatul ouălor a apus la începutul secolului trecut, motivele pictate rămânând astfel autentice.

Veşti bune pentru aproape 3.500 de gălăţeni. Tichetele sociale de Paşte vin prin poştă
De astăzi şi până joi, 17 aprilie 2014, tichetele valorice de 100 de lei vor ajunge prin poştă la beneficiari. Anul acesta, de sărbătorile pascale, vor primi tichete sociale 3.468 gălăţeni.

Tupeu fără limite: un cetăţean din Republica Moldova a încercat să intre în România la volanul unei maşini fără a avea permis de conducere
Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Oancea au întocmit dosar penal acestui bărbat care, culmea, le-a spus că a cumpărat permisul cu 600 de euro.

215 cupluri din Galaţi care şi-au sărbătorit nunta de aur vor fi premiate marţi de primarul Marius Stan
Este vorba despre cuplurile care împlinesc anul acesta 50 de ani de căsnicie. Pe lângă diplome şi flori, familiile aniversate vor fi recompensate şi cu premii în bani, în valoare de 500 de lei de fiecare cuplu.

Una dintre intrările în Galaţi, igienizată cu ajutorul deţinuţilor
Aproape 50 de persoane private de libertate din regim deschis aflate în custodia Penitenciarului Galaţi, au făcut voluntar acţiuni de igienizare a spaţiilor verzi, la intrarea în Galaţi, în zona Podului peste râul Siret.

Poliţia de Frontieră Română, pe podium la premiile europene SELEC, pentru succesul operaţiunii “La piovra del Patron"
Centrul Sud-Est European de Aplicare a Legii (SELEC) a oferit premiile sale pentru cele mai bune rezultate în lupta cu criminalitatea transfrontalieră, pentru semestrul al II-lea al anului 2013, ocazie cu care Poliţia de Frontieră Română, alături de autorităţile din Republica Moldova, a obţinut Premiul I pentru operaţiunea „La Piovra del Patron”.

Primăria municipiului Galaţi şi Clubul Sportiv „Arcada” premiază din nou excelenţa în sport
Aseară, înaintea partidei de volei masculin dintre Arcada Galaţi şi Phoenix Şimleul Silvaniei, reputatul profesor, antrenor şi fost mare voleibalist Alexandru Păcuraru a primit o diplomă de excelenţă.