adevarul

 

Ziarul adevarul - adevarul de seara - adevarul online

emag evomag amafashion ecco tinar
fashionup otter mycloset matar matar

(P) Asigurari RCA - cel mai bun pret *** Haine online


Ziarul Adevarul Galati - Ultimele stiri Adevarul Galati - 01.08.2014

Traseu fascinant de mountain bike în Pădurea Gârboavele, la doar câţiva kilometri de Galaţi
Dacă v-ar lega cineva la ochi şi v-ar duce să vă daţi cu bicicleta în Pădurea Gârboavele, aţi spune că sunteţi undeva la munte. Nici prin cap nu v-ar trece că sunteţi la câţiva kilometri de un oraş de câmpie. În Pădurea Gârboavele, de lângă Galaţi, pe care v-o descriem în campania „125 de locuri pentru care iubim România. Jurnal de vacanţă“, se organizează anual un circuit de mountain bike apreciat de pasionaţii de ciclism din zonă.

146 de angajaţi ai ArcelorMittal Galaţi vor părăsi de mâine combinatul în cadrul primei etape a unui proces de pensionări voluntare
Conducerea combinatului aşteaptă de astăzi noi solicitări de pre-pensionare care să intre în vigoare de la 1 septembrie, a doua etapă a acestui program care are ca scop, printre altele, întinerirea personalului.

FOTO Cum au ajuns câţiva elevi de şcoală profesională să facă practică marinărească pe nave de croazieră, din Germania şi până în Delta Dunării
Iniţiativa aparţine conducerii Liceului de Marină din Galaţi, care încearcă astfel să schimbe puţin percepţia despre meseria de marinar. Tinerii elevi erau, de cele mai multe ori, „adoptaţi” de comandanţii navelor, deoarece erau minori. S-au întors şi cu bani, dar şi cu experienţe care îi vor ajuta pe viitor să se angajeze mai uşor în acest domeniu.

Linkuri Sponsorizate

Poliţiştii din Galaţi au lovit în constructorii certaţi cu legea
În numai o lună, Serviciul Protecţia Mediului, Disciplina în Construcţii şi Afişaj Stradal, din cadrul Poliţiei Locale Galaţi a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Galaţi, în patru cazuri în care apăruseră construcţii sau excavări ilegale.

Echipa din #Selfie vine în această seară la Galaţi, la deschiderea Festivalului Future Movie
Cinefii vor avea ocazia să-i întâlnească atât pe actori cât şi pe regizoarea acestui film. Printre protagoniştii filmului se numără şi doua gălăţence, respectiv regizoarea Cristina Iacob şi actriţa Crina Semciuc.

Opt facultăţi din Galaţi vor avea locuri ls buget şi la toamnă. Sunt disponibile peste 350 de locuri
Cele mai multe locuri la buget, rămase după Admiterea din din această vară, sunt la noua Facultate de Inginerie, formată din unirea Facultăţii de Ingineria Materialelor şi a Mediului cu cea de Mecanică.

Liga Studenţilor din Galaţi renunţă la locurile în taberele de la mare şi le donează studenţilor cu nevoi sociale
Studenţii cu venituri reduse, orfani, cu divizibilităţi, de etnie roma, proveniţi din mediul rural sau proveniţi din casele de copii sau plasament familial vor putea aplica pentru un loc de tabără la mare pus la dispoziţie de Alianţa Naţională a Organizaţiilor Studenţeşti din România! La Galaţi, membrii Ligii Studenţilor nu ştiu încă număruil locurilor care le va fi alocat.

Caravana Filmelor NexT vine la Galaţi. Vor fi proiectate scurtmetraje de mare succes naţional şi internaţional
După opt ediţii ale Festivalului Internaţional de Film NexT desfăşurate în Bucureşti, Caravana Filmelor NexT pleacă la drum prin ţară, de pe 8 până pe 23 august, oprindu-se în opt oraşe, pentru o serie de proiecţii organizate în jurul conceptului de picnic şi cinema sub clar de lună.

Aproape sigur va fi organizată o nouă sesiune de admitere în toamnă. Locuri bugetate mai sunt la câteva domenii ingieneşti
La doar o zi distanţă de finalizarea primei etape a Admiterii 2014 de la Universitatea „Dunărea de Jos” din Galaţi, se poate spune aproape cu certitudine că cel puţin patru facultăţi vor organiza o nouă sesiune de admitere la toamnă. Vorbim despre Facultatea de Inginerie, Facultatea de Ştiinţa şi Ingineria Alimentelor, Facultatea de Istorie, Filozofie şi Teologie şi Facultatea de Inginerie Brăila.

Profesorul Bogdan Murgescu - Societatea de Ştiinţe Istorice: „Cred că teoria iraţionalităţii Rusiei nu merge atât de departe încât să se sinucidă”
Afirmaţia preşedintelui Societăţii de Ştiinţe Istorice din România a fost făcută la deschiderea Şcolii de Vară de la Galaţi, organizată chiar în ziua în care se împlinesc 100 de ani de la declanşarea Primului Război Mondial. Reputatul profesor fusese întrebat dacă există riscuri pentru România având în vedere apropierea de zonele de conflict în care Rusia este actor principal.

Şeful zonal al OMV Petrom Moldova Sud, trimis în judecată de procurorii DNA Galaţi
Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Galaţi au dispus trimiterea în judecată, sub control judiciar, a lui Nicolae Gavrilescu, manager sector în cadrul diviziei teritoriale Moldova Sud din cadrul S.C. OMV PETROM S.A, şi a Anei Petre, expert în piaţa imobiliară, responsabilă cu înstrăinarea activelor secundare în cadrul S.C. OMV PETROM S.A, ambii acuzaţi de luare de mită.

Proiectul Terminal Intermodal Galaţi, susţinut de Instituţia Prefectului
Proiectul vizează construirea unui terminal trimodal în Port Bazinul Nou şi reprezintă unul dintre proiectele strategice pentru realizarea reţelei centrale de transport în Uniunea Europeană (TEN-T), terminalul valorificând potenţialul municipiului Galaţi dat de amplasarea pe sectorul fluvio-maritim al coridorului Rhin-Dunăre şi de zona de conexiune a sistemelor feroviare de la graniţa de Est a UE.

Drujba furată ar putea să-l coste ani grei de închisoare
Este cazul unui bărbat de 35 de ani din oraşul Tîrgu Bujor care a încercat să fenteze vigilenţa jandarmilor. Nu a reuşit, iar acum are dosar penal!

Primarul Tecuciului, ilegalitate cu starleta Adelina Pestriţu
Primarul municipiului Tecuci, Daniel Gerhardt Ţuchel şi viceprimarul Daniel Radovei au început anul 2014 ciocnind o cupă de şampanie cu Adelina Pestriţu, vedeta TV de la WOWBiz, pe o scenă amenajată în mijlocul oraşului. La doar câteva zile de la acel fericit moment, Curtea de Conturi Galaţi a decis că Primaria din Tecuci a efectuat plăţi ilegale de 30.000 de euro către artiştii care au prestat în acea noapte dintre ani.

O maşină a fost la un pas să fie înghiţită de o surpare în asfalt
Gaura a apărut într-o parcare publică din centrul Galaţiului, acolo unde societatea locală de apă şi canalizare a avut o lucrare. Din fericire, maşina nu a suferit avarii.