adevarul

 

Ziarul adevarul - adevarul de seara - adevarul online

emag evomag ecco tinar fashionup otter matar

(P) Asigurari RCA - cel mai bun pret *** Haine online


Ziarul Adevarul Galati - Ultimele stiri Adevarul Galati - 13.10.2015

Cele mai elocvente fotografii cu şoferi nesimţiţi adunate în „Ai parcat ca un bou“. Grupul special creat pe Facebook adună zeci de mii de like-uri
Un grup creat de câţiva fotografi de conjunctură din Galaţi pentru a-i „lua în balon” pe şoferii care îşi lasă maşinile la întâmplare a devenit viral pe Facebook. Postările din grup însumează mii de fotografii şi filmuleţe, zeci de mii de comentarii şi de mii de like-uri.

Povestea fabricii româneşti ale cărei paste erau căutate în toată Europa. Cum a dispărut unul dintre cele mai mari branduri ale ţării
Fabrica de la Galaţi a lui Ludwig Josiek, fondată în 1892, a fost de fapt prima fabrică românească modernă de paste făinoase şi biscuiţi. Spre deosebire de manufacturile insalubre de până atunci, fabrica cehului Josiek avea o linie de producţie cu utilaje acţionate de un motor cu abur. În ciuda renumelui european de odinioară, actualmente fabrica este închisă.

Cauzele ascunse ale crizelor de isterie ale copiilor. Psiholog: „Părintele ar trebui să-şi analizeze propriul comportament“
Psihologii au întocmit pentru „Adevărul” o listă cu sfaturi pentru ca lucrurile să nu scape de sub controlul părinţilor atunci când copiii au crize de nervi şi îşi exprimă aşa-zisa „lipsă de respect“.

Linkuri Sponsorizate

Continuă lucrările la „unde verde” în Galaţi. Pe ce străzi este afectat traficul în săptămâna în curs
Participanţii la trafic sunt sfătuiţi să evite, pe cât posibil, zonele unde se execută lucrări, să folosească rute alternative de deplasare şi să respecte întocmai indicatoarele de semnalizare/restricţie şi/sau semnalele agenţilor de circulaţie, acolo unde aceştia monitorizează traficul.

Cancerul ovarian, ucigaşul tăcut. Cum poate fi diagnosticată boala care evoluează invizibil, fără semne clinice
Tot mai multe femei din România ajung să fie diagnosticate cu cancer ovarian. Din nefericire, în majoritatea cazurilor, boala este depistată într-un stadiu avansat din cauza lipsei unor simptome specifice. Tocmai de aceea, cancerul ovarian este cunoscut în lumea medicală drept „ucigaşul tăcut”.

Alegeri PSD la Galaţi. Membră de partid: „Ar fi fost mai excitant dacă am fi avut de ales din mai mulţi candidaţi!“
Ploaia nu a ocolit nici judeţul Galaţi.  Din acest motiv, la orele prânzului puţine comune se lăudau cu un număr mare de membri PSD veniţi să voteze. Cei care au făcut acest lucru au avut de ales între case bătrâneşti, cămine culturale sau sediile partidului PSD. Toţi sperau ca votul de astăzi să le asigure un viitor mai bun.

Cum poţi avea o căsnicie care să dureze o viaţă? Ce ascunde fiecare etapă a relaţiei şi ce spun psihologii despre capcanele care ni se întind în dragoste
Câţi oameni pe lumea aceasta, atâtea feluri de a privi şi a înţelege dragostea. Toţi ne dorim, însă, să aparţinem, să fim semnificativi şi speciali pentru cineva. Pentru mulţi iubirea dă cu adevărat un sens vieţii. Prin iubire oamenii se descoperă, se află pe sine, au revelaţia a ceea ce este mai frumos în ei. Dar ce anume face ca relaţia sau căsnicia să dureze? Iată ce spun specialiştii.

Directorul Regionalei CFR Marfă Galaţi a fost arestat preventiv după ce procurorii DNA l-au prins luând mită
Procurorii îl acuză pe Dumitru Săndel că a cerut suma de 30.000 euro, „pentru a-şi exercita influenţa asupra angajaţilor din subordine, în legătură cu încheierea unui contract ce privea transportul de cereale”. A fost reţinut în timp de primea ultima tranşă din şpaga plătită în rate. În cursul după-amiezii zilei de vineri, a fost dus la Tribunalul Bacău cu solicitarea de arestare preventivă.

Peste 70% dintre gălăţeni, persoane fizice şi juridice, şi-au plătit până în prezent impozitele şi taxele pentru anul 2015
Faţă de anul trecut, în aceeaşi perioadă de referinţă, rata de plată a obligaţiilor fiscale la bugetul local a crescut, în medie, cu aproximativ 20%. Potrivit evidenţelor, s-au înregistrat creşteri ale ratei de plată la toate categoriile de impozite şi taxe.

Produse alimentare expirate de doi ani, găsite la vânzare în magazine din apropierea unor şcoli din Galaţi. Imagini revoltătoare din timpul controlului
Descoperirea a fost făcută de o echipă de control a Poliţiei locale, în cadrul unui raid pe tema comerţului în preajma unităţilor de învăţământ. Într-un interval de numai o săptămână, au fost date 26 de amenzi, în valoare de 5.100 de lei, comercianţilor găsiţi cu probleme.

Fosta campioană Oţelul Galaţi se pregăteşte se moară, după ce miliardarul penal Dan Grigore Adamescu a jefuit-o
De câteva săptămâni, echipa trăieşte din mila suporterilor. Hrana fotbaliştilor şi alte cheltuieli sunt asigurate din chetele făcute de suporteri, însă şi aceştia au ajuns la fundul sacului în lipsa unor alte surse de finanţare a clubului. „Mai rezistăm două săptămâni, după care gata”, spune managerul clubului . „Adamescu a devalizat clubul de 5,5 milioane de euro”, acuză fostul preşedinte Marius Stan.

Diferenţa între foamea reală şi cea emoţională. De ce mâncăm „ca nesătuii“ când suntem supăraţi
Ţi s-a întâmplat deseori ca atunci când eşti tristă, depresivă, stresată sau chiar plictisită să deschizi uşa la frigider şi să mănânci? Fără să îţi ceară corpul, fără să îţi fie foame, doar pentru că emoţiile tale sunt prea greu de suportat? În cazul acesta, specialiştii spun că eşti una dintre persoanele care se alimentează emoţional. Atenţie! În timp, obiceiul dă dependenţă şi multe kilograme în plus.

Inventatorii şi-au dat întâlnire la Galaţi. Peste 80 de proiecte inedite sunt prezente la salonul de inventică
Timp de trei zile, holul Universităţii "Dunărea de Jos" din Galaţi este gazda unui adevărat salon de inventică. 81 de idei originale pot fi admirate de către specialiştii în domeniu în cadrul evenimentului UGAL INVENT. Domeniile prezente la salon sunt diverse: de la medicamente, produse cosmetice şi până la produse alimentare şi dispozitive electronice.

În locul garajelor din Micro 18 se vor construi locuri de joacă pentru copii şi un parc. Lucrările vor demara la primăvară
În acest moment, Primăria municipiului Galaţi pregăteşte caietul de sarcini pentru licitaţia de atribuire a lucrărilor de execuţie. Costul estimat al lucrărilor se ridică la aproximativ un milion de lei.

Povestea celui mai mare jaf românesc: cum a dispărut un miliard de dolari băgat de Ceauşescu într-un proiect care ar fi trebuit să scoată din sărăcie românii
Un sistem complex de irigaţii, proiectat şi construit în anii comunismului, a rămas de izbelişte pe un câmp din apropierea localităţii gălăţene Suhurlui. După revoluţie, investiţia, realizată în proporţie de 90%, a fost abandonată, iar hoţii şi "investitorii" au distrus totul. Mai amintesc de planul comuniştilor de eficientizare a agriculturii doar resturile unor construcţii din beton şi câteva agregate uriaşe, care nu au putut fi furate.