adevarul

 

Ziarul adevarul de azi - adevarul de seara - adevarul online

Ziare romanesti recomandate

Programul TV de Azi

Stiri locale din Adevarul Galati

(P) Asigurari RCA - cel mai bun pret

Ziarul Adevarul Galati - Ultimele stiri Adevarul Galati - 22.10.2018

Cum „s-a spart“ în România 1 milion de euro pe o parcare de camioane inutilă. „Rişti să fii jefuit acolo şi chiar omorât!“
Investiţia a fost făcută pe un maidan de la marginea oraşului Galaţi, pe o şosea puţin circulată din zona Lacului Brateş. Se află la mare distanţă de locuri de cazare sau de mijloace de transport în comun, dar nu departe se află o „colonie” unde locuiesc tot felul de oameni dubioşi, în clădiri improvizate din gunoaie.

Conducători auto băuţi depistaţi în trafic de poliţişti. Unul dintre aceştia a refuzat testarea alcoolscopică
Doi bărbaţi, cu vârsta de 52 şi 64 de ani, sunt cercetaţi pentru conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului, după ce au fost surprinşi de poliţişti la volan sub influenţa alcoolului.

Gălăţenii pot vizita Tribunalul Galaţi. Publicul va putea urmări circuitul dosarelor şi etapele parcurse până la soluţionarea unui proces
Pe 25 octombrie-Ziua Europeană a Justiţiei Civile, iniţiativă comună a Consiliului Europei şi a Comisiei Europene, Tribunalul Galaţi va organiza o manifestare de tipul ”Ziua porţilor deschise”, când elevii, studenţii, dar şi cetăţenii interesaţi de justiţie sunt aşteptaţi la sediul din strada Brăilei, nr. 153, în intervalul 10,00-13,00.

Studentele care au câştigat medalia de aur la prestigiosul concurs de inovaţie alimentară Ecotrophelia  2018. Au impresionat juriul cu o îngheţată bio
Ana-Georgiana Popa, Alina-Marina Chirilă şi Adelina Pricope, coordonate de profesorul Daniela Borda, şeful de lucrări Iulia Bleoancă şi doctorandul Florentina Bucur, au câştigat concursul cu Whoopie Ice, o îngheţată delicioasă pe bază de zer concentrat şi delactozat cu prune şi gutui. Whoopie Ice este o îngheţată cu conţinut bogat de fibre, pe de o parte, dar cu un conţinut redus de zahăr.

Expoziţie de chihlimbar la Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii. Vor fi expuse şi bijuterii din răşina fosilă provenită din unele specii de pin
Miercuri, 24 octombrie 2018, cu începere de la ora 12.00, la Complexul  Muzeal de Ştiinţele Naturii „Răsvan Angheluţă” Galaţi va avea loc vernisajul expoziţiei temporare „Chihlimbarul, varietate şi culoare”.

Proxenet judecat pentru exploatarea înfiorătoare a zeci de tinere, de pe urma cărora a câştigat sute de mii de euro. Fetele au suferit traume ireversibile
Procurorii DIICOT Galaţi l-au trimis în judecată pe Dumitru Marin (42 de ani), zis "Mitică", un bărbat de etnie romă din comuna Tudor Vladimirescu din Galaţi, absolvent de trei clase primare, pentru constituire a unui grup infracţional organizat, trafic de minori în formă continuată şi trafic de persoane în formă continuată.

Modificări în mersul trenurilor. Zeci de curse CFR vor circula cu orar schimbat în perioada 29 octombrie-19 noiembrie
Modificările sunt determinate de o serie de lucrări în zona Gării din Galaţi. Unele trenuri vor pleca din staţie cu 40 de minute mai devreme (pentru a putea ajunge la ora stabilită), iar altele vor avea întârzieri de 40 de minute.

Cum se prepară delicioasa zacuscă de mere. Legumele care dau savoare preparatului exotic
Chiar dacă se numeşte zacuscă de mere, vorbim tot de o zacuscă, pentru că vom folosi în principiu aceleaşi legume care intră în componenţa unui asemenea preparat. Mărul vine pentru a da savoare şi o altă textură mâncării.

FOTO Povestea veteranului decorat de mareşalul Antonescu. Autor a zeci de invenţii şi inovaţii, a sfârşit în anonimat
Gheorghe Berescu a luptat în cel de-Al Doilea Război Mondial pe nava de război ”Lahovari”, având meritul de a contribui la scufundarea sau capturarea a zeci de nave germane în apropierea Porţilor de Fier. Spre finalul conflagraţiei, vasul a fost capturat de ruşi, care au executat mulţi membri ai echipajului, gălăţeanul fiind printre puţinii lăsaţi în viaţă pentru a-i instrui pe agresori în tainele vasului de luptă.

„Sex, droguri, păcănele!“, mesajul unui protest inedit în mijlocul Dunării, la Galaţi. Vizat este unul dintre viceprimari
Un uriaş banner a fost plasat pe o insulă răsărită recent în mijlocul Dunării de Comunitatea RO100 Curăţăm Galaţiul, ca reacţie la o declaraţie făcută de unul dintre viceprimarii Galaţiului, Picu Apostol Roman, şi considerată jignitoare de membrii comunităţii.

Cum se foloseşte corect frâna de motor. „În admisie are loc un efect de vacuum fiindcă pistoanele «luptă» împotriva unei presiuni mari“
Frâna de motor constă în manevra de reducere a vitezei de deplasare prin retrogradarea succesivă a treptelor de viteză.

O casă părăsită a fost cuprinsă de flăcări la Galaţi. Pompierii suspectează că oamenii străzii au provocat incendiul
Pompierii gălăţeni au intervenit cu trei autospeciale pentru stingerea unui incendiu izbucnit pe strada Avram Iancu din Galaţi. Flăcările s-au extins şi la o casă din vecinătate.

Caz incredibil la Galaţi. Un bărbat declarat mort şi îngropat în urmă cu 20 de ani a fost reînviat pe cale judecătorească
Un bărbat de 39 de ani din Galaţi a dispărut în 1999, iar autorităţile l-au declarat decedat, după ce l-au identificat ca fiind victima unui accident de tren. În realitate, bărbatul a fost internat în tot acest timp la Institutul de Boli Psihice Socola din Iaşi, iar după 15 ani reprezentanţii institutului au reuşit să demonstreze că mortul este, de fapt, viu.

Absolventul de Drept care formează acordeonişti. „Când pleacă de la Şcoala de Arte, mănâncă pâine“
Doru Cimpoeru (38 de ani), absolvent al Facultăţii de Drept, a fost dintotdeauna pasionat de acordeon. De altfel, de 17 ani este profesor de acordeon şi orgă electronică la Şcoala de Arte din Galaţi, iar rigoarea cu care îşi alege elevii şi îi pregăteşte pe parcursul celor trei ani de studii a făcut ca aceştia să meargă direct la Conservator sau să predea, la rândul lor, mai departe, tainele acordeonului.

Cum ne poate băga în depresie propria poveste de viaţă. Greşelile care conduc la dispariţia motivaţiei
Mulţi dintre noi pornesc proiecte lipsiţi de motivaţie, cu o motivaţie greşită sau care nu le aparţine. Din acest motiv, le lipseşte dorinţa pentru a începe şi finaliza ceea ce şi-au propus, iar de cele mai multe ori îşi abandonează obiectivele sau le finalizează foarte greu, tocmai pentru că nu au crezut cu adevărat în ele.