adevarul

 

Ziarul adevarul - adevarul de seara - adevarul online

Ziare romanesti recomandate

Abonare newsletter ziarele.com

Adresa de e-mail:


Mutari Internationale

Stiri locale din Adevarul Galati

(P) Asigurari RCA - cel mai bun pret

Ziarul Adevarul Galati - Ultimele stiri Adevarul Galati - 28.08.2016

Cum a cheltuit o primărie 100.000 de euro pentru a face amenajări la sediul unui partid. Vitralii, mobilă de lux şi cramă din bani publici
Curtea de Conturi a stabilit că investiţia făcută de Primăria Tecuci la sediul PNL este ilegală şi a cerut recuperarea banilor de la persoanele vinovate.

Olimpicul la actorie care îi calcă pe urme lui Jim Carrey: „Din orice se pot face bani, atât timp eşti apreciat pentru asta“
Alexandru Horghidan, elev în clasa a XII-a la Liceul de Arte „Dimitrie Cuclin“ din Galaţi, a obţinut în 2016 primul loc la olimpiada naţională de teatru, atât la individual, cât şi la secţiunea „trupe“.

A fost înjunghiat după ce a salvat un bărbat de la moarte. Agresorul a fost condamnat la închisoare cu executare
Costache Săndică, originar din localitatea gălăţeană Lieşti, a fugărit un consătean şi l-a lovit de mai multe ori cu un cuţit în spate doar pentru că s-a interpus între el şi un bărbat cu care avea un conflict.

Minorul care a omorât un bătrân, lovindu-l cu un plug ataşat la un tractor, rămâne după gratii
Tribunalul Galaţi a hotărât să menţină arestarea preventivă în cazul lui Gugiu Mădălin, acuzat de ucidere din culpă, părăsirea locului accidentului ori modificarea sau ştergerea urmelor acestuia şi conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

Cum se folosesc instinctual animalele de anumite plante pentru a se trata de boli. Câinii şi pisicile, adevăraţi „specialişti” în medicină naturistă
Naturalistul francez F.F. Virey aprecia, la începutul secolului trecut, că animalele au fost primele care au folosit plantele pentru a se trata de diverse afecţiuni. Pliniu cel Bătrân scrie în celebra ”Historia Naturalis” despre animale care folosesc plante în diverse situaţii.

Un membru al unei grupări care a terorizat o întreagă comunitate cu bâte, securi şi topoare a fost arestat în sala de judecată
Tribunalul Galaţi a decis pe 24 august să îl menţină încă 60 de zile după gratii pe Benea Daniel Mihăiţă, un individ ce face parte dintr-o grupare formată din nouă persoane, care a băgat spaima în localnicii din localitatea gălăţeană Măstăcani.

VIDEO Un fost primar, filmat în timp ce bântuia fantomatic, noaptea, pe holurile primăriei, la două săptămâni după pierderea alegerilor
În imagini se poate vedea cum Daniel Gerhard Ţuchel, fostul primar al Tecuciului,  iese dintr-un birou din clădirea primăriei, cocoşat de un bagaj greu, în ziua de 23 iunie (la mai bine de două săptămâni de la pierderea alegerilor), puţin după ora 23,00. Fostul edil se mişcă fantomatic pe holurile în beznă, folosindu-se de o lanternă.

Nici la pomană nu mai e înghesuială. Săracii din Galaţi, chemaţi cu Poliţia să-şi ridice ajutoarele în alimente de la UE
Poliţiştii au împărţit nu mai puţin 3.200 de înştiinţări, însă în multe cazuri destinatarii nu au fost de găsit. Doar 60% dintre beneficiarii din scripte s-au prezentat până acum să-şi ridice cele două colete cu alimente. Cumva paradoxal, există şi gălăţeni care, de atâta „sărăcie”, merg cu taxiul să ridice pomana de la UE.

De ce ne plângem de milă şi cum ne afectează sănătatea. Psiholog: „Vampirii energetici te atacă până când îţi găsesc punctul slab“
Foarte mulţi dintre noi şi-au făcut un obicei deloc sănătos în a se descărca de probleme în faţa altor persoane, în dorinţa de a primi înţelegere. Nimănui nu-i plac însă „vampirii energetici“, persoane care văd întotdeuna jumătatea goală a paharului. Ei sunt izolaţi, de regulă, de grupul social sau comunitatea din care fac parte, iar în timp ajung să se îmbolnăvească din cauza acestui mod de gândire.

Cum se prepară chiftelele mănăstireşti din fasole, o reţetă vegetariană care te face să uiţi de carne
Reţeta este în varianta presbiterei Garoafa Coman şi este cuprinsă într-o carte de reţete de mâncăruri de post publicată în urmă cu mai bine de două decenii sub binecuvântarea arhimandritului Sofian Boghiu de la mănăstirea Antim din Bucureşti.

Lumea „păsărilor de noapte“ din Galaţiul interbelic. Taverne zgomotoase, fum de ţigară şi aventuri pe ritm de tango
„Păsările de noapte“ sau „liliecii“, cum numea presa vremii lumea interlopă a Galaţilor, aveau o activitate destul de trepidantă şi interesantă, însă pentru a pătrunde în această lume nu era deloc uşor, fiind nevoit să recurgi la cunoştinţe plătite dinainte în acest scop.

Trei lucruri esenţiale care arată că războiul din Consiliul Judeţean Galaţi este un circ ieftin, politicianist
Chiar dacă politicienii din Galaţi au vrut să lase impresia că au procedat legal la constituirea Consiliului Judeţean şi că fiecare dintre tabere (PSD de o parte, PNL de cealaltă parte, restul partidelor au avut rol de pendul) deţine adevărul absolut, realitatea este cu totul alta: majoritatea acţiunilor sunt de pătrunse de un politicianism parşiv, ca-n anii 50.

Zi neagră pentru o familie din comuna gălăţeană Independenţa. Un băieţel de 5 ani a fost ucis în joacă de sora sa mai mare
Teribilul accident a avut loc în această dimineaţă, în comuna Independenţa, judeţul Galaţi. Băieţelul se juca împreună cu sora sa în vârstă de 6 ani, când aceasta i-a suflat apă prin capătul unui furtun, provocându-i o ruptură la nivelul plămânilor.

Desfăşurare impresionantă de forţe. Pompierii militari s-au antrenat la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii „Sf. loan" Galaţi FOTO VIDEO
Exerciţiul cu forţe şi mijloace în teren a avut loc în această dimineaţă, la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii „Sf.loan” Galaţi. Scopul principal al aplicaţiei a fost perfecţionarea modului de intervenţie în cazul situaţiior de urgenţă produse la unităţile spitaliceşti.

Circulaţia a 12 trenuri de călători este afectată de o serie de lucrări la linie, în perioada 26 august-2 septembrie
Toate trenurile al căror mers este afectat fac legătura între oraşe din Moldova (printre care Iaşi, Galaţi, Suceava şi Bacău) şi Bucureşti, precum şi câteva oraşe importante din Muntenia, Dobrogea şi Ardeal (printre care Ploieşti, Constanţa, Buzău şi Braşov).