adevarul

 

Ziarul adevarul de azi - adevarul de seara - adevarul online

Ziare romanesti recomandate

Programul TV de Azi

Mutari Internationale

Stiri locale din Adevarul Galati

(P) Asigurari RCA - cel mai bun pret

Ziarul Adevarul Galati - Ultimele stiri Adevarul Galati - 30.04.2017

Cum a primit scutiri de impozite o firmă  la care e acţionar ministrul de Finanţe: decizie administrativă „cu dedicaţie“
Consiliul local Galaţi a adoptat zilele trecute o hotărâre prin care una dintre firmele la care e acţionar Viorel Ştefan, ministrul de Finanţe în exerciţiu, este scutită de impozitul pe clădiri pentru anii 2017 şi 2018. Firma este singura care a beneficiat vreodată la Galaţi de această facilitate denumită „ajutor de minimis”.

Mărturii cutremurătoare de la colectivizare: „M-au bătut până am uitat cum mă cheamă. Mi-a luat un an să-mi reamintesc!“
Estimările istoricilor arată că până la 3.000 de oameni au fost ucişi pentru că au refuzat să predea pământurile la gospodăriile agricole colective. Alţi peste 80.000 de oameni au fost arestaţi şi aruncaţi în închisori. Comuniştii au folosit ca instrumente de teroare bandele formate din scursurile satelor, dar şi armata, care a tras în plin, cu tunurile şi mitralierele, în ţăranii revoltaţi.

Jarcovia, o delicatesă lipovenească. Care este ingredientul folosit pentru aroma deosebită a preparatului
Jarcovia este o specialitate din zona Dobrogei, care se prepară cu doar câteva ingrediente, dar care face deliciul consumatorilor, dacă se respectă paşii de preparare.

FOTO O ia pământul la vale. Mai mulţi săteni dintr-o localitate gălăţeană ar putea fi evacuaţi în urma unei alunecări de teren
Comuna Suceveni se confruntă cu un fenomen similar celui din satul Izvoarele. În ultimele două zile s-a produs o alunecare de teren pe o distanţă de doi metri, la doar câţiva zeci de metri de mai multe case locuite.

Trafic vamal este închis pe ambele sensuri, sâmbătă dimineaţă, la trecerea frontierei pe la Oancea, judeţul Galaţi
Închiderea temporară a punctului de frontieră este cauzată de desfăşurarea unor lucrări de reparaţii la trotuarul podului ce leagă acest punct de frontieră din judeţul Galaţi de postul vamal Cahul, din Republica Moldova.

Sfaturile poliţiştilor ca să nu fiţi tâlhăriţi sau să vi se spargă locuinţa în timpul minivacanţei de 1 Mai
Peste 230 de poliţişti din structurile operative ale IPJ Galaţi,  precum şi luptători din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale,  vor asigura menţinerea siguranţei publice în perioada vacanţei de 1 Mai.

Povestea fostului prefect care a tocmit un asasin s-o ucidă pe femeia care „l-a turnat“ la DNA. Cum s-a sfârşit întregul demers mafiot
Curtea de Apel Galaţi a hotărât să-i reducă pedeapsa aplicată iniţial fostului prefect de Galaţi, Emanoil Bocăneanu, pentru încercarea de a determina săvârşirea unei infracţiuni, verdictul fiind definitiv.

Unde vă puteţi distra de 1 Mai. Cele mai căutate zone de agrement sunt Pădurea Gârboavele şi balta Zătun
Taxele de ecologizare şi cele de acces ale autovehiculelor în Pădurea Gârboavele au fost eliminate. Puteţi vizita gospodării tradiţionale din zona Galaţiului şi o gospodărie din raionul Cahul, Republica Moldova.

Sindromul Dragnea se extinde. Secretar de stat proaspăt demis spune că va da România în judecată la Haga: „Mi se aduce o atingere drepturilor“
Cristian Dima (ALDE) a pierdut definitiv bătălia în instanţă cu Agenţia Naţională de Integritate (ANI), care l-a acuzat de conflict de interese. Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) a respins, ca nefondat, recursul formulat împotriva deciziei Curţii de Apel Galaţi, din iunie 2014, care dăduse câştig de cauză ANI.

Surprins de radar când gonea cu 197 km/h. Poliţiştii i-au suspendat permisul, aplicându-i şi o amendă usturătoare
Poliţiştii Serviciului Rutier Galaţi au depistat ieri pe raza judeţului Galaţi doi bărbaţi care conduceau cu viteză excesivă. Ambii au fost amendaţi şi li s-au suspendat permisele.

Galaţiul rămâne definitiv fără apă caldă începând cu data de 1 mai. Se oferă subvenţii pentru montarea de centrale
Nici furnizarea căldurii nu va mai fi reluată în toamnă, urmând ca în această vară proprietarii celor 30.000 de apartamente dependente de sistemul centralizat să găsească soluţii pentru a avea apă caldă şi căldură. Primăria va asigura o subvenţie de 3,000 de lei pe apartament pentru cumpărarea de centrale individuale.

Cum poţi obţine subvenţia de 3.000 de lei pentru a-ţi pune centrală de apartament. Acte şi condiţii necesare
Primăria Galaţi a finalizat regulamentul pe baza căruia locuitorii oraşului care se debranşează de la reţeaua publică de termoficare pot solicita o subvenţie de 3.000 de lei pentru fiecare apartament, pentru a-şi monta o centrală individuală.

Cum să prelungeşti viaţa ambreiajului maşinii tale
Destul de puţini şoferi ştiu că uzura ambreiajului este accelerată atunci când abordăm un stil agresiv de condus. Acest obicei nesănătos aduce pagube importante atât maşinii dumneavoastră, cât şi bugetului, pentru că durata de viaţă a ambreiajului este redusă cu circa 60%.

Trenul Tecuci-Bârlad va circula în luna mai cu orar modificat. Plecarea a fost mutată cu trei ore mai devreme
Modificarea mersului trenului s-a produs din cauza lucrărilor la infrastructura ferovizară în apropiere de Ghidigeni. Restricţia va funcţiona în zilele de marţi, miercuri, joi şi vineri, până la 26 mai.

O femeie a primit 180 de zile de închisoare cu executare pentru abandon de familie. Alţi infractori au scăpat de închisoare, deşi au omorât oameni
O gălăţeancă de 39 de ani a fost încarcerată ieri la Penitenciarul de Maximă Siguranţă Galaţi, după ce a fost găsită vinovată de abandon de familie.