adevarul

 

Ziarul adevarul de azi - adevarul de seara - adevarul online

Ziare romanesti recomandate

Programul TV de Azi

Stiri locale din Adevarul Galati

(P) Asigurari RCA - cel mai bun pret

Ziarul Adevarul Galati - Ultimele stiri Adevarul Galati - 24.06.2018

VIDEO Fenomen extrem în Galaţi: un bărbat a filmat două tornade. „Aşa ceva nu am văzut decât în filme“
O ploaie torenţială a lovit vineri seara judeţul Galaţi, ducând la desfăşurarea cu greutate a traficului rutier şi la mai multe case inundate. Tot vineri seara, un bărbat a postat pe Facebook o filmare care surprinde două tornade pe un câmp.

Cum vrea o şcoală din Galaţi să-şi reducă la jumătate consumul de energie. Investiţia 600.000 de euro făcută de firme abonate la bani publici
Fondurile sunt în mare parte nerambursabile şi sunt asigurate de la Uniunea Europeană, prim Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice. Contribuţia oraşului Galaţi la proiect este de doar 10% din valoarea totală de 2,77 milioane de lei.

Contestaţiile la Evaluarea Naţională 2018 au adus a zecea medie de 10,00 la Galaţi. Cine sunt „cei zece magnifici”
Conform datelor furnizate de Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) Galaţi, procentul de promovare, după contestaţii, la nivelul judeţului Galaţi, este de 83,63%, cu 0,11% mai mult decât cel iniţial. În urma contestaţiilor, încă patru elevi au fost declaraţi promovaţi.

Vară plină de spectacole cu acces liber al publicului oferite de instituţiile artistice din Galaţi
Primul spectacol va avea loc duminică seară, în Grădina Publică, iar programul artistic estival se va încheia pe 26 august. Organizatorul acestui veritabil tur de forţă cultural este Primăria Galaţi, împreună cu Fundaţia „Andreiana Juventus”, Teatrul de Păpuşi „Gulliver”, Centrul Cultural „Dunărea de Jos” şi Teatrul Naţional de Operă şi Operetă „Nae Leonard”.

Cele mai periculoase animale care trăiesc pe teritoriul României. Cine domină disputa dintre veninoşi şi carnivori
Deşi în teorie suntem feriţi de animale exotice foarte periculoase pentru oameni, în realitate pe teritoriul ţării noastre trăiesc în continuare carnivore mari (cum ar fi ursul şi lupul), dar şi şerpi veninoşi (avem cel puţin trei varietăţi de viperă), păianjeni letali şi alte animale potenţial periculoase (cum ar fi mistreţii).

Cum faci cea mai bună ceapă umplută ca-n Banat cu sos de paradaisă. Secretul gratinării perfecte a legumelor
Preparatul este specific bucătăriei bănăţene, ingredientele vedetă fiind ceapa, măslinele şi nucile. Rântaşul vine să completeze gustul delicios al mâncării prin combinaţia de ulei, făină, zahăr, pastă de tomate şi vin.

O furtună a îngreunat circulaţia pe DN 25. Apa a depăşit 25 de centimetri pe şosea
Precipitaţiile dau din nou de furcă autorităţilor din judeţul Galaţi în aceeaşi zonă în care, în urmă cu o săptămână, a fost declarat cod roşu de furtună şi ploi abundente.

Furau nisip şi pietriş din albia Siretului cu excavatorul. Fenomenul începe să capete amploare
Mai mulţi angajaţi ai unei societăţi comerciale sunt cercetaţi pentru executare de activităţi miniere fără permis sau licenţă, după ce au fost surprinşi de poliţişti când extrăgeau agregate minerale din albia râului Siret.

I-a furat maşina fratelui său şi a acroşat un autovehicul parcat, oprindu-se cu autoturismul într-un gard de beton
Un tânăr de 19 ani este cercetat pentru furt în scop de folosinţă, conducere a unui vehicul fără permis de conducere şi vătămare corporală din culpă, după ce a pornit într-o cursă nebunească cu maşina furată de la fratele său, ce putea să se sfârşească tragic.

Două bătrâne accidentate pe trecerea de pietoni. Şoferii vinovaţi au refuzat să le acorde prioritate pe trecerile marcate cu zebră
Doi bărbaţi, de 30 şi 58 de ani, sunt cercetaţi pentru vătămare corporală din culpă, în contextul în care au accidentat două femei pe trecerea de pietoni.

Accident de circulaţie produs pe fondul neacordării de prioritate. O persoană a avut nevoie de îngrijiri medicale
Un tânăr de 27 de ani este cercetat pentru vătămare corporală din culpă, după ce a efectuat un viraj fără să se asigure, lovind în plin un alt autovehicul care circula regulamentar.

Începe vacanţa judecătorească. Care este programul cu publicul al Curţii de Apel, Tribunalului şi Judecătoriei Galaţi
În afara programului de lucru cu publicul, cererile, documentele şi acţiunile pot fi transmise instanţei prin email, fax, poştă sau servicii de curierat.

Conferinţă organizată de Universitatea ”Dunărea de Jos” pe tema produselor cu etichetă curată. Participă profesori de la Universitatea Cornell
La evenimentul organizat de Universitatea ”Dunărea de Jos” vor conferenţia şi doi specialişti din Statele Unite ale Americii, absolvenţi ai Facultăţii de Ştiinţa şi Ingineria Alimentelor din Galaţi.

A pierdut controlul maşinii şi a pătruns pe contrasens, lovind în plin un alt autovehicul
Un bărbat de 54 de ani este cercetat pentru vătămare corporală din culpă, după ce a provocat un accident de circulaţie, soldat cu două victime. Poliţiştii efectuează verificări pentru a stabili care este motivul pentru care şoferul vinovat a pierdut controlul volanului.

Un minor de 15 ani a murit după ce a fost lovit o maşină. Victima circula cu o bicicletă şi a intrat într-o intersecţie fără să se asigure
Poliţiştii au deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă, efectuând cercetări pentru a stabili circumstanţele exacte în care s-a produs decesul unui minor de 15 ani implicat într-un accident de circulaţie.