adevarul

 

Ziarul adevarul - adevarul de seara - adevarul online

emag evomag ecco fashionup otter matar

(P) Asigurari RCA - cel mai bun pret


Ziarul Adevarul Galati - Ultimele stiri Adevarul Galati - 28.11.2015

Peste 17.000 de apartamente din Galaţi nu au apă caldă şi căldură din cauza unei avarii la o conductă magistrală
Peste 17.000 de apartamente racordate la sistemul centralizat de termoficare din Galaţi nu beneficiază, sâmbătă după-amiază, de căldură şi apă caldă, din cauza unei avarii apărute la reţea, în cursul serii urmând să fie afectaţi toţi gălăţenii racordaţi la acest sistem.

Cum lucrează cu publicul serviciile subordonate Primăriei Galaţi în perioada 30 noiembrie-1 decembrie
A fost definitivat programul serviciilor din Primăria municipiului Galaţi, care desfăşoară activităţi de relaţii cu publicul, pentru perioada minivacanţei de Sfântul Andrei şi Ziua Naţională a României.

În slujba cetăţenilor, acum şi pe internet. Jandarmeria Galaţi şi-a făcut cont pe reţeaua de socializare Twitter
În urmă cu câteva luni, aceeaşi instituţie uimea gălăţenii prin faptul că-şi înfiinţa pagină de Facebook, fiind primul demers de acest fel al unei instituţii judeţene din domeniul siguranţei publice.

Linkuri Sponsorizate

Cum sunt afectaţi copiii de violenţa de la televizor şi cât timp recomandă specialiştii să petreacă micuţii în faţa ecranelor
Majoritatea copiilor ar petrece o zi întreagă în faţa unui televizor. Lăsaţi nesupravegheaţi, acest lucru poate avea consecinţe nefavorabile pe viitor. Televiziunea poate avea o puternică influenţă în dezvoltarea sistemului de valori al celor mici, dar multe programe tv includ violenţe. Ce trebuie făcut în această situaţie, pentru ca cei mici să nu dezvolte comportamente agresive, aflăm de la specialişti.

Peste 10.000 de gălăţeni au depus cereri pentru a primi ajutor de căldură în sezonul rece 2015/2016
Numărul de solicitanţi s-a diminuat cu circa o treime faţă de iarna trecută, cea mai importantă scădere fiind în cazul persoanelor care-şi încălzesc locuinţele prin sistemul centralizat public.

Controale ale Poliţiei Galaţi la magazinele de piese auto din zona „La Popescu”
Şapte dintre cele 20 de firme controlate au fost găsite fără autorizaţie legală de funcţionare, motiv pentru care activitatea le-a fost suspendată până la intrarea în legalitate.

Relicvele comunismului, prezente în Galaţi. Oraşul roşu nu renunţă la statui şi denumiri ce amintesc de comunism
Oraşul Galaţi este împânzit de monumente care încă elogiază perioada comunistă. Lozinci naţionale, statui ale unor oameni transformaţi eroi în perioada comunistă, dar şi cartiere ce s-au dezolvat în acei ani, poartă şi astăzi amprena Epocii de Aur. Acest lucru stârneşte nemulţumiri mai ales în rândul istoricilor, care consideră că trecutul ţării este astfel deformat.

Galaţiul va avea, după cinci ani de pauză, cinematograf. Începând din 4 decembrie, vor fi proiectate filme 2D şi 3D
Noul cinematograf este o investiţie privată în parteneriat cu Casa de Cultură a Sindicatelor din Galaţi. Prima proiecţie va fi 3D şi va avea loc pe 4 decembrie. Programul spectacolelor pentru primele 3 zile.

Transportul în comun va avea program prelungit pe perioada Sărbătorilor Galaţiului şi de Ziua Naţională
Ultima oră la capăt de linie va fi 24,00. De asemenea, numărul de autobuze şi de tramvaie de pe şase trasee va fi suplimentat. Nu sunt operate modificări de staţii sau de trasee.

Atenţie şoferi! Restricţii de trafic pe mai multe străzi din Galaţi, în perioada 27 noiembrie–1 decembrie 2015
Restricţiile sunt determinate de organizarea unor evenimente publice. Primăria municipiului Galaţi recomandă participanţilor la trafic să evite segmentele de drum pe care vor fi impuse restricţii, să circule cu prudenţă şi să reducă viteza până la limita evitării oricărui pericol.

Ajutoarele alimentare de la UE vor fi distribuite de Primăria Galaţi de-abia în primul trimestru al anului 2016
Potrivit biroului de presă al Primăriei, întârzierea este cauzată de faptul că ministerele de resort, care au atribuţii în achiziţia publică de alimente, nu au finalizat procedurile legale.

Mediciniştii gălăţeni au luat rezidenţiatul cu punctaj mare. Aproape jumătate dintre ei vor pleca însă în străinătate
84% dintre cei peste 60 de absolvenţi ai Facultăţii de Medicină din Galaţi care au dat rezidenţiatul în acest an au reuşit să obţină punctaj de trecere. Examenul l-au susţinut la toate centrele de medicină din ţară iar cel mai mare punctaj a fost atins la Iaşi. Din păcate, aproape jumătate dintre absolvenţi vor ajunge să profeseze în spitale din Franţa şi Germania.

Ce evenimente au loc şi ce artişti cântă de Sărbătorile Galaţiului. Programul complet al manifestărilor
În linii mari, manifestările din 2015 se aseamănă destul de mult cu cele din anii precedenţi, cu amendamentul că vedetele internaţionale nu mai apar pe afiş, fiind preferaţi artiştii români. În afara obişnuitelor concerte, în oraş sunt organizate şi o serie de evenimente care ţin de tradiţii, dar şi de spiritualitate.

Râsul, cea mai ieftină şi plăcută terapie: te relaxează şi consolidează prieteniile. Cum explică specialiştii efectele pozitive
Râsul este o adevărată terapie. Starea de bine este evidentă după doar câteva minute de râs, iar explicaţia este simplă: gimnastica generată prin râs masează organele, stimulează funcţiile acestora şi ameliorează circulaţia oxigenului, declanşând buna dispoziţie şi euforia. Mai mult, studiile făcute au demonstrat că râsul poate chiar bate boala.

Cine erau bogomilii, straniul popor fără de ţară. Erau creştini, dar îşi îngropau morţii fără mâna dreaptă
Au trăit între secolele X-XVI, în special în zona balcanică, credeau în Dumnezeu, în Iisus şi în apostoli, dar socoteau că lumea şi biserica sunt făurite de diavol, că închinarea la cruce este un mare păcat şi că rugăciunile (cu excepţia rugăciunii „Tatăl nostru”) sunt vorbe deşarte. Considerau icoanele şi moaştele ca fiind relicve idolatrice necreştine. Propovăduiau minciuna ca „instrument necesar“.