adevarul

 

Ziarul adevarul - adevarul de seara - adevarul online

emag evomag ecco tinar fashionup otter matar

(P) Asigurari RCA - cel mai bun pret *** Haine online


Ziarul Adevarul Galati - Ultimele stiri Adevarul Galati - 28.03.2015

FOTO-VIDEO „Veteran”, nava care se va lupta cu gheţurile şi vânturile puternice din provincia Newfoundland a ajuns la apă
Construită la Galaţi, aceasta este destinată pentru a transporta persoane şi autovehicule între insula Fogo şi insula Change situate pe coasta de est a Canadei.

FOTO Cinefilii din Galaţi au ajuns la limita suportabilităţii: protest în ploaie pentru a îndupleca autorităţile să construiască un cinematograf
Zeci de gălăţeni şi-au dat întâlnire în această seară în faţa fostului Cinematograf Ţiglina pentru a protesta într-un mod inedit şi civilizat. „Înarmaţi” cu popcorn şi pancarte, aceştia s-au aşezat pe scaune şi s-au uitat cu nostalgie către intrarea în vechea sală de cinema ca la un film mut. Cândva, acolo puteau viziona filme şi degusta artă pe îndelete.

APM Galaţi: solicitările de tăiere sau fasonare a arborilor de pe spaţiile verzi din intravilan trebuie înaintate spre soluţionare primăriilor
Precizarea vine de la Agenţia de Mediu, în urma numeroaselor solicitări din partea cetăţenilor şi a instituţiilor din judeţul Galaţi privind tăierea şi fasonarea arborilor din intravilanul localităţilor.

Linkuri Sponsorizate

Un deţinut a murit astăzi în Penitenciarul de maximă siguranţă de la Galaţi
Un bărbat de 40 de ani, condamnat definitiv la 19 ani de închisoare pentru omor calificat, a murit în celula de detenţie în urma unui stop cardiorespirator.

CinePolska aduce patru filme despre libertate la Muzeul de Arte din Galaţi
Patru dintre cele mai bune lungmetraje poloneze ale anului 2013, printre care „Păpuşa", biografia primei poete rome din Polonia, vor fi proiectate, începând din 26 martie până pe 6 aprilie.

Super-navă de pasageri, construită la Galaţi pentru Guvernul Provinciei Newfoundland şi Labrador
Nava ROPAX FERRY 8017 „VETERAN”, destinată transportului de pasageri şi vehicule, face parte dintr-un grup de 2 nave complet echipate.

45 de percheziţii domiciliare pe raza judeţului Galaţi pentru destructurarea unei reţele de contrabandă cu ţigări
La sediul DIICOT Galaţi, precum şi la sediul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Galaţi, vor fi aduse, în vederea audierii, un număr de  65 de persoane.

25 de ani de la moartea soldatului Costel Crap, împuşcat mişeleşte din spate în faţa Televiziunii. Mama băiatului nu a aflat nici azi cine a tras în copilul ei
Soldatul gălăţean, militar în termen la o unitate militară din Prahova, a căzut în faţa televiziunii, împuşcat mişeleşte de la spate. La 25 de ani, mama băiatului, Virginia Crap se sfârşeşte când vede că mormintele eroilor se dărâmă pe zi ce trece şi că sunt îngrijite doar câteva care au fost ale rudelor unor ştabi din Combinat.

Trei soldaţi americani, răniţi în cadrul exerciţiului militar. Unul are răni mai grave
Toate accidentările au apărut după ce militarii au aterizat cu paraşutele în zona în care avea loc exerciţiul militar. Dacă doi dintre soldaţi au suferit răni minore, cel de-al treilea a avut nevoie de intervenţia unui echipaj al Ambulanţei.

VIDEO Un fost membru al trupei Dire Straits, Mark Knopfler, ar putea avea un videoclip produs în totalitate de artişti gălăţeni
Piesa „Wherever I Go”, interpretată de Mark Knopfler ft Ruth Moody, ar putea avea un clip realizat de producătorul Lucian Talpeş şi în care vor juca doi actori: gălăţeanu Radu Horghidan, membru al trupei Social Act, şi Cristina Ghenea.

FOTO ArcelorMittal Galaţi donează echipamente medicale de ultimă generaţie Spitalul Clinic de Urgenţă
ArcelorMittal Galaţi continuă să sprijine comunitatea locală dezvoltând proiecte de sănătate axate pe îmbunătăţirea calităţii serviciilor medicale oferite de unităţile locale. Compania a donat echipamente medicale moderne pentru patru secţii din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă „Sf. Apostol Andrei” Galaţi: Unitatea Primire Urgenţe „Cod Roşu”, Anestezie şi Terapie Intensivă, Chirurgie Plastică şi Reparatorie şi secţia de Ortopedie.

Povestiri digitale pentru grupurile vulnerabile din comunitate
Povestirile se bazează pe experienţele de viaţă proprii şi au ca scop stimularea creativităţii şi însuşirea unor abilităţi digitale. Ele pot avea un efect terapeutic pentru că permit împărtăşirea unor experienţe personale într-o manieră creativă, artistică.

Mobilizare fără precedent: gălăţenii, chemaţi la un marş pentru salvarea unor pompieri aflaţi la anaghie
Sâmbătă, 28 martie începând cu ora 09.30, Inspectoratul de Jandarmi Judetean Galati organizează Marsul Jandarmeriei Gălăţene, o actiune umanitară menită a strânge fonduri pentru ajutorarea a doi pompieri gălăteni.

Coşmarul inginerului care a făcut puşcărie în comunism pentru că a vrut să fugă din ţară cu 0,92 grame de aur
Toate i se trag de la faptul că a refuzat să fie informator al Securităţii. Corneliu Puşcaşu, un subinginer care lucra în industria navală, a fost condamnat la doi ani şi şase luni de închisoare, dar a fost eliberat mai devreme pentru că a construit în curtea Penitenciarului din Galaţi o hidrocentrală.

Stingem lumina voluntar. O oră stăm pe întuneric pentru a proteja natura
Anul acesta, programata pentru 28 martie, intre 20:30-21:.0, Ora Pământului, cea mai mare manifestare voluntară de mediu din istorie, continuă tradiţia stingerii luminilor în mod simbolic, dar se constituie, pentru instituţii, organizaţii şi cetăţeni într-o nouă oportunitate de a-şi arăta preocuparea pentru mediu şi capacitatea de mobilizare.