adevarul

 

Ziarul adevarul - adevarul de seara - adevarul online

emag evomag amafashion ecco tinar
fashionup otter mycloset matar matar

(P) Asigurari RCA - cel mai bun pret *** Haine online


Ziarul Adevarul Galati - Ultimele stiri Adevarul Galati - 21.09.2014

Război total între înstituţiile care se ocupă de asigurarea apei calde menajere în Galaţi. Deocamdată, victime sunt doar gălăţenii
Apă-Canal, operatorul regional de apă rece din Galaţi a sistat furnizarea apei reci către Apaterm, firma care asigură apa caldă pentru gălăţenii racordaţi la sistemul public. La mijloc este vorba despre datoriile acumulate în timp şi care sunt extrem de mari. „Nu atât de mari încât să lăsăm gălăţenii fără apă caldă”, a tunat primarul Galaţiului.

Fenomen rar la Galaţi. În plină toamnă, Dunărea fierbe!
Dunărea fierbe iar la Galaţi. Din cauza frigului de peste noapte, nori de aburi au ieşit din fluviu spre dimineaţă, atunci când a ieşit soarele. Timp de câteva minute, trecătorii de pe Faleză au putut admira acest fenomen rar.

Primarul Marius Stan s-a întâlnit astăzi cu consilierul politic al Ambasadei Statelor Unite ale Americii la Bucureşti, Joe Trimble
Diplomatul american s-a aflat într-o scurtă vizită de lucru în oraşul nostru, pentru a cunoaşte mai bine realităţile economice, sociale şi politice din zonă.

Linkuri Sponsorizate

Satul Izvoarele se cutremură din nou. A trecut un an de când localnicii trăiesc cu frica în sân
Exact cu un an în urmă, în zona satului gălăţean începea o serie de cutremure care avea să numere peste 300 de seisme. Dacă anul trecut, autorităţile competente au dat vina pe inundaţiile din zonă, anul acesta cutremurele au început din nou, chiar dacă în zonă nu a căzut un strop de ploaie. Oamenii au intrat din nou în panică.

Poliţiştii au făcut azi mai multe percheziţii la persoane bănuite de evaziune fiscală şi abuz în serviciu
Poliţiştii gălăţeni desfăşoară 14 percheziţii la sediile, punctele de lucru şi locuinţele administratorilor a trei societăţi comerciale, precum şi la sediul unei instituţii publice.

VIDEO Un tânăr din Galaţi a fost prins fără bilet de autobuz, dar cu pistolul la el
Prins de o patrulă Poliţiei Locale, care sprijinea un echipaj de control din cadrul SC TRANSURB SA, tânărul n-a putut prezenta un bilet de călătorie. A scos în schimb un pistol.

O nouă sesiune de admitere doar pe bază de dosar
La începutul săptămânii viitoare, Universitatea „Dunărea de Jos” din Galaţi va organiza o a treia sesiune de admitere, de data aceasta doar pe bază de dosar de înscriere. Astfel, luni 22 septembrie şi marţi 23 septembrie, între orele 8.00 şi 15.00, absolvenţii de Bacalaureat care doresc să urmeze o facultate pot veni cu dosare de înscriere la sediul central al Universităţii din strada Domnească nr. 47.

Flash Mob pe ritmuri populare, de Ziua Cooperării Europene
Evenimentul va avea loc pe 21 septembrie, începând cu ora 17.30, pe Aleea pietonală de la „Elice”, situată pe Faleza superioară a Dunării, Municipiul Galaţi.

Primăria municipiului Galaţi face un upgrade sistemului de relaţii cu publicul
În următoarea perioadă, pagina web a Primăriei va intra în reconstrucţie pe etape, astfel încât să fie mai uşor de accesat, să conţină mai multe informaţii utile pentru cetăţeni şi să se transforme într-o platformă reală de comunicare între autoritatea publică locală şi cetăţeni.

Primarul Marius Stan: „Dacă vrem căldură şi apă caldă la iarnă trebuie să plătim”
Primarul le-a transmis gălăţenilor că face demersuri inclusiv la Guvern pentru a tranşa problema încălzirii din această iarnă, dar că totul se rezumă până la urmă la plata datoriilor restante.

În premieră la Galaţi, muzica domnitorului Dimitrie Cantemir şi muzica veche românească sub acordurile formaţiei „Anton Pann”
Concertele au loc în cadrul Zilelor Europene ale Patrimoniului (ZEP), iniţiativă comună a Comisiei Europene şi a Consiliului Europei la care au aderat mai multe ţări,printre care şi România. Tema stabilită în acest an este „Patrimoniul renascentist din România”.

De astăzi şi până pe 22 septembrie gălăţenii sunt îndemnaţi să circule cu bicicletele sau cu mijloacele de transport în comun
Se întâmplă în cadrul „Săptămânii Mobilităţii", o acţiune care încearcă să îi convingă pe şoferi să îşi lase maşinile acasă şi să se deplaseze cu bicicletele sau cu autobuzul.

Holul Universităţii „Dunărea de Jos” devine „Spaţiul Poetic Edirne-Istanbul”
Peste 50 de fotografii artistice artistice în care sunt surprinse momente peisaje şi edificii din Turcia sunt expuse începând de astăzi, timp două săptămâni, în holul Universităţii Dunărea de Jos din Galaţi în cadrul expoziţiei „Spaţiul Poetic Edirne – Istanbul”.

Disciplina strictă în alimentaţie creşte rezistenţa copiilor faţă de o nutriţie sănătoasă
Caravana educaţiei şi alimentaţiei sănătoase ajunge şi la Galaţi. Până acum, peste 3.600 de copii şi 160 cadre didactice au fost implicaţi în lunile aprilie şi iunie în programul educaţional „Sănătatea începe din farfurie”

Valori culturale armene expuse la Dunărea de Jos
Expoziţia este organizată de Muzeul de Istorie în colaborare cu Uniunea Armenilor din România – Filiala Galaţi, Biblioteca „V.A.Urechia” Galaţi şi Serviciul Judeţean Galaţi al Arhivelor Naţionale şi va fi vernisată vineri, 19 septembrie 2014, ora 12.00.