adevarul

 

Ziarul adevarul de azi - adevarul de seara - adevarul online

Ziare romanesti recomandate

Programul TV de Azi

Stiri locale din Adevarul Galati

(P) Asigurari RCA - cel mai bun pret

Ziarul Adevarul Galati - Ultimele stiri Adevarul Galati - 12.12.2018

Salină artificială deschisă într-un spital de Pneumoftiziologie din România. Cine a finanţat proiectul
Obiectivul face parte dintr-o investiţie de peste şase milioane de lei, ce include consolidarea, reabilitarea, modernizarea şi extinderea pe verticală cu un etaj a corpului central al unităţii medicale. Bolnavii vor folosi salina ca parte a tratamentului de recuperare.

Cum facem cel mai gustos iepure cu măsline la ceaun. Secretul marinării perfecte a cărnii
Preparatul este unul de tradiţie în România, iar carnea de iepure se găseşte acum în mall-uri şi anumite magazine, deci principalul ingredient nu este greu de procurat. Secretul aromei deosebite a mâncării stă în ordinea adăugării ingredientelor şi sotarea lor, dar şi în modul în care le amestecăm.

Programul de lucru cu publicul la Curtea de Apel Galaţi, Tribunal şi Judecătorie va  fi suspendat. Cum se pot depune cererile, documentele şi acţiunile
Centrele de relaţii cu publicul din cadrul instanţelor gălăţene îşi vor suspenda programul cu publicul în următoarea perioadă. Dosarele de la Curtea de Apel Galaţi şi instanţele arondate pot fi studiate pe portalul instanţelor de judecată.

Cu drujba la furat de lemne. Doi bărbaţi au fost surprinşi de poliţişti în timp ce tăiau copaci dintr-o pădure
Doi bărbaţi, cu vârsta de 42 şi 48 de ani, intenţionau să îşi facă aprovizionarea cu lemne pentru iarnă, tăind copaci dintr-o pădure din vecinătatea comunei Gohor. Ei au reuşit să taie şi să transporte trunchiurile a zeci de copaci.

Accidente de circulaţie produse în acelaşi timp şi în aceeaşi zonă. Trei persoane au fost rănite
Poleiul şi neadaptarea vitezei la condiţiile de drum au făcut ca doi şoferi să piardă controlul direcţiei şi să se răstoarne cu autovehiculele pe care le conduceau în afara şoselei.

Ciobanul care-şi bătea sclavii răpiţi până făceau spume la gură, achitat de instanţă. „Lovea cu bâte, bici şi curele din cauciuc“
Poliţiştii din Galaţi au descoperit drama înfiorătoare a mai multor persoane fără ocupaţie care fuseseră răpite de un cioban şi duse la stâna acestuia, unde erau legate cu lanţuri, lovite cu biciul şi dezlegate doar când erau trimise la muncă.

Violatorii şi criminalii ascunşi printre solicitanţii de azil politic în România. Cum încearcă să-şi cureţe trecutul scandalos infractorii asiatici periculoşi
Magistraţii din România resping solicitările de azil pe bandă rulantă, după ce au descoperit o metodă prin care numeroşi migranţi din ţări asiatice încearcă să se prezinte drept refugiaţi pe considerente politice sau umanitare, când în realitate este vorba despre infractori de drept comun care vor să-şi şteargă identitatea.

Expoziţie dedicată sărbătorilor de iarnă la Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii Galaţi
Începând de vineri, 14 decembrie 2018, la Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii "Răsvan Angheluţă" Galaţi se va deschide cea de a XIV-a ediţie a expoziţiei temporare „Vis de iarnă”, manifestare care îşi propune să aducă mai aproape de sufletul publicului larg bucuria şi magia sărbătorilor de iarnă.

Dosare penale pentru un român, un moldovean şi un ucrainean găsiţi, la Galaţi, cu documente false
Cei trei au fost depistaţi de poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere Galaţi-rutier, în situaţii distincte, în zilele de 9 şi 10 decembrie. Persoanele care au prezentat documentele false sunt cercetate sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de fals material în înscrisuri oficiale şi uz de fals.

A fost finalizată modernizarea zonei de lângă Liceul Pedagogic din Galaţi. Cum arată acum totul
Spaţiul a fost curăţat de garaje iar în loc au fost construite mai multe utilităţi de interes public: parcare cu 128 de locuri, un parc şi un loc de joacă pentru copii. Costurile toatale s-au ridicat la aproape 2 milioane de lei.

Jumătate dintre locuitorii oraşului Galaţi rămân miercuri fără apă potabilă. Oprirea durează circa 15 ore
Potrivit Apă Canal SA, oprirea apei potabile va afecta locuitorii din cartierele Aurel Vlaicu, Siderurgiştilor Vest, I.C.Frimu, Fileşti şi Fileşti Sat, Micro 13B, Micro 14, Micro 38, Micro 39 şi Micro 40. În amintitele zone trăiesc peste 100.000 de oameni.

„Cum s-a creat România”, ultimul episod. Evenimentul are loc joi la Muzeul de Istorie din Galaţi
Conferinţa de închidere a proiectului închinat Centenarului Marii Uniri are loc joi, de la ora 17,00, la Lapidarium (vizavi de Biserica Greacă). Subiectul abordat: „Marea Adunare Naţională de la Alba Iulia, din 1 Decembrie 1918”.

Cele mai bizare ritualuri matrimoniale. De ce continuă locuitorii din Himalaya cutuma „o singură nevastă pentru toţi fraţii“
De departe, cele mai ciudate obiceiuri legate de căsătorie şi de nuntă sunt în Asia, însă are şi teritoriul locuit de români partea sa de inedit, chiar dacă, în zilele noastre, majoritatea tradiţiilor s-au cam stins.

Şapte dosare penale deschise pentru infracţiuni la regimul rutier. Şoferii conduc cu viteză excesivă şi nu acordă prioritate pietonilor
Poliţiştii gălăţeni au aplicat sute de amenzi atât şoferilor, cât şi pietonilor, reţinând 64  permise de conducere, în urma unei acţiuni ce a avut ca scop creşterea gradului de  disciplină rutieră.

Hoţii de lemne au venit cu o nouă metodă de furt: smulg copacii din pământ cu tot cu rădăcină
Un bărbat de 47 de ani este cercetat pentru tăiere ilegală de arbori şi furt de material lemnos, după ce a fost surprins de poliţişti în timp ce smulgea arbori dintr-o pădure din raza de competenţă a Ocolului Silvic Tecuci.