adevarul

 

Ziarul adevarul de azi - adevarul de seara - adevarul online

Ziare romanesti recomandate

Programul TV de Azi

Stiri locale din Adevarul Focsani

(P) Asigurari RCA - cel mai bun pret

Ziarul Adevarul Focsani - Ultimele stiri Adevarul Focsani - 22.10.2018

Conacul scriitorului Duiliu Zamfirescu de la Vîrteşcoiu stă să se dărâme. „Lecţia Brâncuşi“, fără absolut niciun folos
Autorităţile locale nu reuşesc să dea la pace cu proprietarii pentru transformarea imobilului în care s-a născut mare scriitor în casă memorială.

FOTO Absenteismul şi abandonul şcolar, combătute la  Colegiul Tehnic ”Edmond Nicolau” printr-un proiect cu fonduri europene
Scopul proiectului este dezvoltarea competenţelor cadrelor didactice de elaborare şi implementare a unui sistem integrat de măsuri de prevenire a părăsirii timpurii a şcolii şi intervenţie specifică în cazul copiilor cu risc de abandon şcolar.

FOTO Câştigătorii Campaniei "Viaţa fără droguri”, iniţiată de jurnalista Alina Gheorghiu, răsplătiţi cu o excursie în natură, într-o locaţie specială
Participanţii la campanie, elevi de la toate liceele din Focşani,  au avut parte de premii speciale. Diferenţa în departajarea câştigătorilor a făcut-o realizarea filmului cu tematică antidrog.

Accident mortal pe E85. Se circulă cu greutate pe cel mai tranzitat drum
Accidentul a avut loc luni dimineaţă, în evenimentul rutier fiind implicate două autoturisme. Poliţia a deschis o anchetă.

Cronicarul care a descris în detaliu nunţi domneşti: „S-au veselit 2 săptămâni cu feluri de feluri de muzâci şi de giocuri“
Marele cronicar moldovean avea doar 9 ani când a asistat la nuna cu mult fast a fiului lui Radu Vodă cu fata domnitorului Duca Vodă.

Cum a reuşit un primar PSD să termine construcţia unui pod cu doi ani mai devreme. Comuna, exemplu de bună practică în atragerea de bani europeni
Comuna Cîrligele este campioană în Vrancea la atragerea de fonduri europene pe infrastructură. Cam toate nevoile comunei, drumuri, scoli, grădiniţe au fost realizate cu bani europeni.

Modul de preparare a ruladei cu nume de legendă, care adună pofticioşii la masă. Se folosesc doar ingrediente naturale
Ruladă pregătită în localitatea Vrîncioaia, din judeţul Vrancea, a fost declarată câştigătoare la un festival internaţional gastronomic.

În anul Centenarului, un edil din Vrancea a vopsit sediul primăriei în culorile tricolorului
Comuna Răcoasa a fost teatru de luptă în Primul Război Mondial, unul dintre sate, Mărăşti, fiind aproape ras de pe faţa pământului.

Fata primarului PSD al oraşului Odobeşti, acuzată de oamenii legii că a condus drogată maşina
Ramona Nicolaş a fost oprită de poliţie în Bucureşti, în timp ce circula cu 87 km/h pe Splaiul Independenţei din Capitală, acolo unde limita de viteză este de 50 km/h.

Purtătoarea de cuvânt a ISU Vrancea a dat de pământ cu adversarele la Campionatul de Judo al M.A.I.
nspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă "Anghel Saligny" al judeţului Vrancea a fost reprezentat cu succes la etapa finală a Campionatului de judo al Ministerului Afacerilor Interne.

Primăria Focşani vrea să elimine garajele de maşini din oraş. Ce personaj politic din oraş şi-a ridicat o construcţie anul acesta
Decizia Primăriei ar urma să afecteze aproximativ 1.500 de oameni care au garaje în municipiu, în locul construcţiilor urmând să fie construite locuri de parcare.

Catalog electronic în toate şcolile din Focşani, cu bani de la bugetul local. Cât ar putea să coste investiţia
Această intenţie a existat şi în urmă cu doi ani, dar nu a fost materializată, după ce nu toate şcolile au fost de acord cu proiectul.

Localnicii unui cartier din Focşani au găsit un picior de om în putrefacţie într-o gură de canalizare. Zona a fost izolată de criminalişti
Procurorii criminalişti derulează o anchetă, începând de vineri, 19 octombrie, cu privire la un picior de om găsit într-un canal de locuitorii unui cartier din Focşani.

Un şofer cu permisul reţinut a murit după ce s-a răsturnat cu maşina. El a fost proiectat prin parbriz
Conducătorul auto a pierdut controlul volanului iar autoturismul a ieşit în decor. În accidentul din Vrancea au mai fost rănite două persoane.

FOTO Doi poliţişti vrânceni, medaliaţi cu aur la Campionatul de Judo al Ministerului Afacerilor Interne
În perioada 16 - 19 octombrie, agent şef principal Alexandru Nicolae şi agent şef adjunct Enache Nicolae, luptători ai Serviciului pentru Acţiuni Speciale, au reprezentat Inspectoratul de Poliţie Judeţean Vrancea la etapa finală a Campionatului de judo al Ministerului Afacerilor Interne.