adevarul

 

Ziarul adevarul de azi - adevarul de seara - adevarul online

Ziare romanesti recomandate

Programul TV de Azi

Mutari Internationale

Stiri locale din Adevarul Focsani

(P) Asigurari RCA - cel mai bun pret

Ziarul Adevarul Focsani - Ultimele stiri Adevarul Focsani - 16.12.2017

Simion Mehedinţi, "ursitor" la naşterea Regelui Mihai: "Când noi nu vom mai fi şi va închide şi El ochii, să dea Dumnezeu ca România să fie o ţară de fală"
Mesajul document scris de Mededinţi după naşterea regelui Mihai a fost citit sâmbătă, la comemorarea a 55 de ani de la moartea savantului.

Soprana Irina Iordăchescu şi tenorul Mario Vasiliu, în concertul tradiţional de Crăciun al Orchestrei de Cameră "Unirea"
Concertul are loc luni, 18 decembrie, dela ora 19.00, la Ateneul Popular Mr. Gh. Pastia din Focşani. Preţul uni bilet este de 80 de lei, dar anumite locuri din sală pot fi rezervate pentru 50 de lei.

FOTO Proprietate vândută în septembrie cu 20.000 de euro, recumpărată de Primăria Focşani cu o sumă de 13 ori mai mare
Clădirea achiziţionată de municipalitate va servi drept sediu pentru Direcţia de Dezvoltare şi Servicii Publice Focşani.

Cu ce utilaje de curăţenie se mai laudă Primăria Focşani. Noile echipamente vor înlocui măturătorii
Potrivit municipalităţii, în dotarea CUP Salubritate au intrat recent două utilitare pentru curăţenia stradală, fiind anunţate şi alte investiţii.

FOTO VIDEO "Ruginiturile" de la blocul operator al Spitalului de Urgenţă Sf. Pantelimon, înlocuite cu aparatură de ultimă generaţie
Programul de dotare cu aparatură medicală este derulat de Ministerul Sănătăţii. Noua aparatură, în valoarea de peste un milion de euro, va uşura munca medicilor.

Tudy, fostul iubit al Oanei Zăvoranu, a cumpărat un câine poliţist scos la pensie. Ce gest a făcut acesta după licitaţie
Tudor-Tim Ionescu, consilier local ALDE în Consiliul General al Capitalei, s-a implicat în licitaţia vizând cumpărarea unui câine poliţist „scos la pensie“ în judeţul Vrancea.

FOTO Elevii de la Centrul Şcolar pentru Educaţie Inclusivă “Elena Doamna” au aflat de la specialişti despre consecinţele nefaste ale consumului de droguri
Implicarea elevilor de liceu din Focşani în campania “VIAŢA FĂRĂ DROGURI” va fi recompensată cu peste 200 de premii.

De ce erau consideraţi preoţii pe vremuri echivalentul ofiţerilor de stare civilă din zilele noastre
În trecut, naşterile, decesele şi căsătoriile erau o obligaţie de stare civilă a preoţilor. Abia prin Codul Civil din 1865, s-au reglementat actele de stare civilă.

Parcul Joffre din Mărăşeşti, care poartă numele mareşalului francez din Primul Război Mondial, reabilitat cu banii primiţi de la Centenar
Primăria oraşului Mărăşeşti a finalizat prima parte a lucrărilor de reabilitare a Parcului Joffre, unul dintre obiectivele importante ale oraşului.

Bugetele pe 2018 ale unităţilor administrativ teritoriale care au avut excedent vor fi mai mici. Câţi bani se pierd la Primăria Focşani şi la Consiliul Judeţean Vrancea
Noul proiect al Legii Bugetului prevede că sumele defalcate din TVA pe care le primesc unităţile administrativ teritoriale sunt diminuate cu jumătate din excedentele bugetare înregistrate la data de 31 decembrie 2016.

Un pompier, al şaselea consilier personal angajat de primarul Cristi Misăilă după doar un an şi jumătate de mandat
Noul consilier personal a lucrat 28 de ani ca pompier şi s-a pensionat de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă în această toamnă.

Membrii unei grupări suspectate de furturi din locuinţe, inclusiv un minor, reţinuţi
Patru bărbaţi cu vârste de 24, 25, 29 şi 35 de ani şi un minor de 17 ani au fost reţinuţi, marţi, pentru 24 de ore după ce poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Focşani au făcut cinci percheziţii în urma cărora au obţinut probe prin care cei cinci pot fi acuzaţi de furt calificat.

Ministrul Toader Tudorel a discutat la Focşani posibilitatea construirii unui Palat de Justiţie în Vrancea
Cele două instanţe îşi desfăşoară în prezent activitatea în sediul fostului Bancorex, pus la dispoziţie de Consiliul Judeţean Vrancea.

FOTO Copiii instituţionalizaţi din Vrancea, pelerinaj în Dobrogea
În perioada 1-2 decembrie 2017, 50 de copii de la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Vrancea au beneficiat, prin bunăvoinţa Înaltpreasfinţitului Părinte Ciprian, Arhiepiscopul Buzăului şi Vrancei,  de un pelerinaj gratuit în Dobrogea.

FOTO VIDEO Solidaritate a gloriilor fotbalului pentru o tânără sportivă diagnosticată cu cancer. Câţi bani s-au strâns pentru Georgiana
Asociaţia Judeţeană de Fotbal s-a implicat în acest caz şi a organizat zilele trecute două evenimente, la Focşani şi Adjud, ocazie cu care s-au strâns aproximativ 20.000 de euro, bani necesari de operaţie.