adevarul

 

Ziarul adevarul de azi - adevarul de seara - adevarul online

Ziare romanesti recomandate

Programul TV de Azi

Stiri locale din Adevarul Focsani

(P) Asigurari RCA - cel mai bun pret

Ziarul Adevarul Focsani - Ultimele stiri Adevarul Focsani - 18.02.2019

Un program guvernamental controversat: „masă caldă” cu sandviş, câteodată caserole, dar de obicei nimic
Oraşul Mărăşeşti se află printre localităţile selectate la nivel naţional în cadrul proiectului pilot Pachetul Alimentar, cu Liceul Eremia Grigorescu.

Primarul promite şi în 2019 că va reabilita parcurile "Bălcescu" şi "Teatru". Cum se lăuda edilul, anul trecut, cu cele două locuri de agrement mult aşteptate
Potrivit noilor date, parcul Bălcescu are un termen de reabilitare de 15 luni, iar parcul de la Teatru de 12 luni.

Cât de aproape a fost savantul Victor Babeş de premiul Nobel şi de ce a ales să facă cercetare în România
Victor Babeş a publicat mai mult de 1.000 de lucrări ştiinţifice în domeniul microbiologiei şi anatomiei patologice.

FOTO Profesoara care transformă elevii în actori şi cărţile în filme. "Am început de la un sentiment de exasperare"
Concursul de book-trailere "Boovie" a demarat în urmă cu patru ani, mai întâi ca eveniment al elevilor Colegiului Naţional Pedagogic "Spiru Haret".

FOTO Accident spectaculos pe E85. Un autoturism implicat în coliziune a rămas înfipt în gardul unei gospodării
Evenimentul rutier a avut loc duminică, în jurul orei 13.00, în localitatea vrânceană Haret. Din fericire, nicio persoană nu a fost grav rănită.

FOTO Un superb exemplar de râs, capturat în Munţii Vrancei, va fi trimis în „exil“ în Slovenia. Care este motivul
Acţiunea s-a desfăşurat în cadrul proiectului internaţional LIFE Lynx prin care se urmăreşte salvarea populaţiei de râs din Slovenia, Croaţia şi Italia.

Bătrân găsit mort la Gura Caliţei. Acesta era dispărut din decembrie
Poliţiştii vrânceni au demarat o anchetă pentru a afla cauza morţii bărbatului în vârstă de 76 de ani, din comuna Dumbrăveni.

Tânără, arestată la domiciliu pentru trafic şi consum de droguri. Alte nouă persoane au fost audiate de procurorii DIICOT
Poliţiştii specializaţi în combaterea criminalităţii organizate din Vrancea, în colaborare cu poliţişti din cadrul B.C.C.O. Galaţi, sub coordonarea unui procuror din cadrul D.I.I.C.O.T. - Biroul Teritorial Vrancea au desfăşurat mai multe percheziţii în Focşani.

Poliţist, implicat într-un accident pe E85. Cine se face vinovat de producerea evenimentului rutier
Evenimentul rutier a avut loc pe raza localităţii Bizigheşti, în comuna Garoafa. Încă o persoană a fost rănită în accident.

Grefierii, la un pas de proteste. Ce nemulţumiri au lucrătorii din justiţie
Sindicaliştii din mai multe judeţe din ţară, printre care şi Vrancea, susţin că această categorie profesională este singura care nu se bucură de legea salarizării.

VIDEO Proiectul de reabilitare a sistemului de termoficare din Cartierul Bahne, urmărit de ghinion. Toate licitaţiile de până acum au fost anulate
În acelaşi timp, municipalitatea vrea să ia bani europeni şi pentru modernizarea întregului cartier, dar în lipsa primei investiţii situaţia se complică.

Gripa a mai ucis un bărbat din Vrancea
Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile a anunţat că numărul cazurilor de deces din cauza gripei a ajuns la 124.

Un bătrân cu hipertensiune arterială a făcut atac de panică în timpul unui incendiu care i-a distrus casa
Încendiul a avut loc vineri, în comuna Bordeşti, iar pagubele sunt destul de însemnate. Pompierii au intervenit cu mai multe echipaje.

Dulceaţa care i-ar fi cauzat nebunia unui mare poet român. Borcanele i-au fost trimise de fiica de boier pe care a părăsit-o chiar înaintea căsătoriei
Timp de 25 de ani, poetul a suferit de alienare mintală, boală declanşată la Focşani, la doar câteva zile după ce s-a căsătorit.

VIDEO Proiect „ireal“ la Focşani, cu lifturi şi terase gazonate pe clădirea Pieţei Agroalimentare. Ce împiedică realizarea conceptului
Primăria Focşani vrea să modernizeze şi să reorganizeze cel mai populat centru agroalimentar din municipiu, Piaţa Moldovei. Şefii municipalităţii n-au precizat care sunt costurile acestui proiect realizat din bani publici, tema de proiectare fiind realizată de arhitectul Primăriei.