adevarul

 

Ziarul adevarul - adevarul de seara - adevarul online

Ziare romanesti recomandate

Abonare newsletter ziarele.com

Adresa de e-mail:


Mutari Internationale

Stiri locale din Adevarul Craiova

(P) Asigurari RCA - cel mai bun pret

Ziarul Adevarul Craiova - Ultimele stiri Adevarul Craiova - 29.04.2016

Hachikō de Dolj, câinele care, de cinci ani, stă lipit de gardul porţii şi îşi aşteaptă stăpânul mort: „Este tot timpul trist, îşi ţine capul numai în pământ” VIDEO
Un câine ciobănesc mioritic îşi aşteaptă de cinci ani în faţa porţii stăpânul mort. Oamenii din comuna doljeană Malu Mare l-au botezat Hachikō, la fel ca pe personajul din celebrul film.

Secretara Şcolii „Gherghe Bibescu“, trimisă în judecată pentru luare de mită. A cerut bani pentru a face angajări fictive
Daniela Chivu, secretara Şcolii nr. 36 „Gheorghe Bibescu“ din Craiova, a fost trimisă în judecată de procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj pentru luare de mită.

Şase profesori din cadrul Universităţii din Craiova, medaliaţi cu aur la Geneva. Invenţia are rolul de a reduce pierderile de energie electrică
O echipă de cadre didactice din cadrul Universităţii din Craiova a fost premiată cu medalia de aur la Salonul de Invenţii de la Geneva. Descoperirea se numeşte „Sistem şi metodă de măsurare pentru determinarea simultană a mărimilor electrice din staţii, substaţii şi posturi de transformare“.

Percheziţii în Craiova pentru prinderea unor suspecţi de trafic de dorguri
Procurorii DIICOT-Craiova au efectuat mai multe percheziţii la persoane bănuite de traffic de droguri de mare risc. În urma descinderilor s-au ridicat zeci de pliculeţe cu droguri, telefoane mobile, dar şi suma de 14.000 de lei.

Joia Mare, tradiţii şi obiceiuri. Ce trebuie să facă fetele în această zi importantă pentru creştini
În mai multe comune din judeţul Dolj în Joia Mare au loc mai multe practici de pomenire a morţilor, dar şi vărsatul apei sau focurile morţilor.

Colegiul Naţional Militar „Tudor Vladimirescu“ va fi reînfiinţa la Craiova
La Craiova va fi reînfiinţat Colegiul Naţional Militar „Tudor Valdimirescu“. Cifra de şcolarizare pentru admiterea în clasele a IX-a va fi de 120 de locuri.

21 de tone de carne de miel confiscate de inspectorii DSVSA Dolj. Marfa va fi dusă la incinerat
21 de tone de carne de miel şi 9 tone de produse lactate au fost confiscate de Inspectorii din cadrul Direcţiei Sanitar Veterinare pentru Siguranţa Alimentelor Dolj.

Studenţii Facultăţii de Drept din Craiova au obţinut trofeul Hexagonului Facultăţilor de Drept
În perioada 20-23 aprilie a avut loc la Iaşi, la Facultatae de Drept a Universităţii „Alexandru Ioan Cuza“, concursul studenţesc cunoscut sub numele de Hexagonul Facultăţilor de Drept.

Emoţiile negative ne pot afecta sănătatea şi duc la dezechilibre energetice. Cum putem scăpa de aceste stări
Emoţiile negative duc la un dezechilibru energetic, însă doar de noi depinde vindecarea acestora pentru a putea duce un stil de viaţă sănătos. De cele mai multe ori produc stări de anxietate, stres şi insomnie.

Ford, pe locul 2 topul celor mai vândute mărci auto din România
În primul trimestru din anul 2016 au fost înmatriculate în România 1916 autoturisme Ford, dintr-un total de 23.002 autovehicule.

Tren deraiat în gara Craiova: două vagoane pline cu cereale s-au răsturnat
Un tren care transporta cereale a deraiat marţi dimineaţă, în gara Craiova. Patru dintre vagoanele trenului au fost implicate, iar două dintre ele s-au şi răsturnat.

Cinci persoane, duse la spital după un accident rutier produs în localitatea Răcarii de Sus
Cinci persoane au ajuns la spital în urma unui accident rutier produs aseară în localitatea Răcarii de Sus. Şoferul vinovat s-a ales cu dosar penal pentru vătămare orporală din culpă.

Primăria Craiova se constituie parte civilă şi cere 500.000 de euro în dosarul celui mai spectaculos parc acvatic din România
Procurori din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Craiova au făcut în urmă cu doi ani cercetări într-o cauză penală privind suspiciunea săvârşirea unor infracţiuni de corupţie şi infracţiuni îndreptate împotriva intereselor financiare ale UE, ce ar fi fost comise în perioada 2013-2014.

Restanţierii au rămas fără indemnizaţia de creştere a copilului. Părinţii: „Am greşit, dar nu este normal să rămânem fără bani în perioada Sărbătorilor“
Nu mai puţin de 96 de persoane din judeţul Dolj cu datorii la stat au rămas fără indemnizaţia de creştere a copilului. Primăriile au trimis listele cu restanţierii, iar Ministerul Muncii a blocat conturile în care aceştia îşi primeau banii.

Studentul care a furat un pistol pentru a face rost de bani de droguri, condamnat la închisoare cu suspendare
Andrei Alexandru Buză, în vârstă de 21 de ani, din Drăgăneşti, judeţul Olt, a furat în urmă cu doi ani un pistol cu bile dintr-un magazin situat pe strada Brestei din Craiova. Tânărul a fost trimis în judecată pentru nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor.