adevarul

 

Ziarul adevarul de azi - adevarul de seara - adevarul online

Ziare romanesti recomandate

Programul TV de Azi

Stiri locale din Adevarul Craiova

(P) Asigurari RCA - cel mai bun pret

Ziarul Adevarul Craiova - Ultimele stiri Adevarul Craiova - 24.06.2018

FOTO Cum au ajuns producătorii din patria lubeniţei să vândă marfa pe nimic: „Din Dăbuleni a rămas doar numele“
Pe marginea drumului din Dăbuleni se înşiră zilele acestea o „caravană“ lungă de cinci kilometri de căruţe şi camioane pline cu lubeniţă scoasă la vânzare pe un preţ de nimic.

Cetăţean turc, condamnat la închisoare şi muncă în folosul comunităţii pentru dare de mită. A încercat să le ofere bani unor  poliţişti pentru a scăpa de un dosar penal
Irey Erdogan a fost prins de oamenii legii la începutul anului băut la volan şi circulând cu viteză excesă, iar pentru a scăpa de dosar penal le-a oferit poliţiştilor suma de 350 de lei. Cetăţeanul turc a fost trimis în judecată pentru dare de mită şi condamnat defintiv la 2 ani de închisoare cu suspendare şi la muncă în folosul comunităţii.

Lovitură pentru producătorii de pepeni de Dăbuleni. Profitul se duce la samsari, iar fermierii rămân doar cu mirosul: „De la noi cumpără cu 70 de bani, iar pe piaţă sunt 3 lei“
Din patria lubeniţelor Dăbuleni pleacă zilnic spre pieţele din toată ţara peste 300 de tone de marfă, însă fermierii susţin că profitul se duce la samsari, iar ei rămân doar cu mirosul. Oamenii stau zile în şir în soare şi praf pentru 70 de bani.

VIDEO Reportaj în comuna Catane din Dolj, acolo unde oamenii trăiesc din ajutor social: „Am avut operaţie de amigdalite şi nu pot să muncesc“
Judeţul Dolj are cel mai mare număr de asistaţi sociali din ţară, iar statul plăteşte anul 68 de milioane de lei pentru aproximativ 14.000 de persoane care nu au niciun venit. Parlamenul României a votat miercuri o lege prin care nu le mai dă dreptul asistenţilor sociali să refuze un loc de muncă sau un curs de calificare.

Şoferul băut şi fugar din Dolj care a ucis un tânăr şi a rănit un altul, condamnat la 3 ani şi 8 luni de închisoare
Ovidiu Cristian Rotaru, de 19 ani, din comuna Rojişte, a fost condamnat la 3 ani şi 8 luni de închisoare pentru ucidere din culpă. Bărbatul a accidentat mortal în iunie 2017 un tânăr şi a rănit un altul.

Primarul comunei Işalniţa a pierdut definitiv procesul, după ce a fost declarat incompatibil
Ovidiu Flori, primarul comunei Işalniţa, din judeţul Dolj, a pierdut definitiv procesul, după ce a fost declarat incompatibil. Autoritatea Naţională de Integritate a stabilit că edilul s-a aflat în stare de incompatibilitate aproximativ patru ani.

Visul singurei eleve din Dăbuleni cu 10 la Evaluarea Naţională: „Nu cred că România nu poate oferi nimic, dar în afaţa ţării am mai multe oportunităţi“
O elevă din Dăbuleni a obţinut media 10 la Evaluarea Naţională, iar performanţa ei este cu atât mai mare cu cât este singura din şcoală şi din oraş cu notă maximă. Tania Vînturişi susţine că dacă ai ambiţie şi eşti perseverent, atunci cu siguranţă poţi să reuşeşti în tot ceea ce îţi doreşti.

Femeie din Dolj ucisă de viitură. Trupul victimei a fost găsit la câteva sute metri de casa ei
O femeie în vârstă de 59 de ani a fost luată de viitură în urmă cu câteva zile, iar astăzi a fost găsită înecată miercuri, în pârâul din localitatea Terpeziţa, judeţul Dolj.

Promovabilitate zero la Evaluarea Naţioană, sesiunea 2018. Patru unităţi de învăţământ din  judeţul Dolj sunt în această situaţie
Emoţiile pentru elevii de gimnaziu care şi-au aşteaptă notele la Evaluare Naţională 2018 s-au terminat marţi. Procentul de promovabilitate în judeţul Dolj a fost de aproximativ 70%, iar 23 de candidaţi au obţinut anul acesta nota maximă.

Secretara Facultăţii de Drept din Craiova, prinsă în flagrant în timp ce primea mită, plasată în arest la domiciliu. A fost prins în flagrant în timp ce primea bani
Cristina Carmen Lupescu, secretara Facultăţii de Drept din Craiova, a fost arestată pe data de 26 mai pentru comiterea infracţiunii de luare de mită. Aceasta a fost prinsă în flagrant în timp ce primea mită 1300 de lei pentru a ajuta un student să promoveze examenele.

FOTO Localitatea din Dolj unde roşiile au ajuns să fie aruncate pe câmp sau la animale pentru că fermierii nu au cui să le vândă. Samsarii le oferă un preţ ridicol
Fermierii din localitatea doljeană Desa au ajuns să arunce roşiile pentru că, spun ei, nu au unde să le vândă. Un kilogram de tomate pleacă din piaţa din localitate cu 20 de bani, iar oamenii se plâng că nici aşa marfa nu se caută.

Secretara Şcolii „Gherghe Bibescu“, condamnată la 5 ani şi 8 luni de închisoare. A cerut bani pentru a face angajări fictive
Daniela Chivu, secretara Şcolii nr. 36 „Gheorghe Bibescu“ din Craiova, a fost trimisă în judecată de procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj pentru luare de mită. Magistraţii Tribunalului Dolj au condamnat-o la 5 ani şi 8 luni de închisoare, însă hotărârea nu este definitivă şi poate să atacată cu apel.

Un medic din Târgu Jiu, condamnat la închisoare cu suspendare pentru malpraxis. Instanţa l-a obligat să plătească daune morale uriaşe
Medicul ORL Carmen Braia a fost condamnat defintiv la trei ani de închisoare cu suspendare de magistraţii Curţii de Apel Craiova. La şase ani după ce o adolescentă căreia îi prescrisese antibiotice şi a murit în urma unui şoc anafilactic a fost trimis în judecată pentru malpraxis.

Trei pakistanezi care voiau să ajungă în Germania, prinşi la Calafat, într-un camion cu pepeni
Poliţia de Frontieră din Calafat anunţă că depistat sâmbătă, într-un camion cu pepeni, care a plecat din Grecia şi se îndrepta spre Germania, trei cetăţeni pakistanezi, cu vârste cuprinse între 15 şi 31 de ani.

FOTO O profesoară pensionară îi învaţă pe copii să meargă pe role: „Pasiunea pentru mişcare m-a menţinut în formă“
O fostă profesoară de sport din judeţul Dolj îi învaţă pe copiii din oraşul Bechet să meargă pe role şi să facă mişcare. Marga Glăvan merge să îşi bea cafeaua de dimineaţă, să facă cumpărături sau să îşi plătească facturile doar pe role.