adevarul

 

Ziarul adevarul - adevarul de seara - adevarul online

emag evomag ecco tinar fashionup otter matar

(P) Asigurari RCA - cel mai bun pret *** Haine online


Ziarul Adevarul Craiova - Ultimele stiri Adevarul Craiova - 04.03.2015

VIDEO EUROVISION 2015. Trupa Voltaj urcă prima pe scena Polivalente din Craiova
La Craiova pe data de 8 martie se desfăşoară finala naţională a Eurovision 2015. Deschiderea va fi făcută de trupa Voltaj, iar suedezii de la CEJ vor încheia spectacolul.

FOTO Cel mai valoros palat din Oltenia, redeschis pe 10 martie. Muzeul de Artă a fost ridicată după planurile arhitectului francez Paul Gotereanu
Muzeul de Artă din Craiova a aparţinut celui mai bogat roman din perioada interbelică, iar în anul 2010 a intrat într-un proces amplu de modernizare. Cel mai valoros palat din Oltenia va fi inagurat pe data de 10 martie.

VIDEO 38 de ani de la cutremurul din 4 martie 1977. „A fost un coşmar. Îmi era frică să merg acasă“
Cutremurul din 4 marti 1977 a fost cel mai puternic din istoria României şi a distrus mii de vieţi. Oltenii au povestit că în urmă cu 38 de ani era sinistru, tot oraşul era în beznă.

Linkuri Sponsorizate

VIDEO femeie din Craiova a intrat cu maşina într-un restaurant. Scuza pe care a găsit-o în faţa poliţiştilor
Daniela Fota, în vârstă de 32 de ani, din Craiova, a intrat aseară cu autoturismul într-un restaurant. Din fericire, tânăra a scăpat cu viaţă.

FOTO Cum va arăta cel de-al patrulea tren SF care va fi construit la Craiova
Softronic din Craiova este singurul producător de rame şi locomotive electrice din Europa de Sud-Est care a pus pe roţi trenul SF Hyperion, exportă pe pieţele vestice şi începe construcţia unei fabrici în Ungaria.

Barbu Drugă a fost stăpânul portului din Cetate. A adus României emblema de Grânarul Europei
Barbu Drugă a fost unul dintre cei mai mari boieri ai vremii, dar şi proprietarul unor case, mori şi terenuri. Omul de afaceri a deţinut şi o impresionantă colecţie de artă, majoritatea lucrărilor fiind copii ale originalelor făcute.

FOTO O femeie a murit în accident, în drum spre mama aflată pe moarte
Un accident grav, cu trei autoturisme, a avut loc aseară pe Drumul European 70, Craiova-Filiaşi. În urma impactului o femie, soţia unuia dintre şoferi a murit pe loc.

VIDEO Cazul învăţătoarei din Dolj care are o tumoare cerberală, dar nu renunţă să predea a impresionat pe toată lumea. Dascălul: „Cum să-i las pe copii fără carte?“
Marcela Constantin are 39 de ani şi este învăţătoare la şcoala din comuna doljeană Giurgiţa. Dascălul suferă de o boală necruţătoare şi abia mai poate merge, însă nu renunţă la catedră.

FOTO Cel mai mare parc natural din estul Europei, reabilitat după 100 de ani de la inaugurare. Ministerul Dezvoltării a semnat contractual de finanţare
Parcul „Nicolae Romanescu” din Craiova este cel mai mare parc natural din estul Europei. Va fi modernizat la mai bine de un secol de la inagurare.

FOTO Oltenii şi proverbele. Ţăranii din Coţofenii din Dos au explicaţii ciudate pentru „fă-te frate cu dracu până treci puntea” şi „cui pe cui se scoate”
Oltenii povestesc cu zâmbetul pe buze că folosesc proverbele şi zicătorile din popor în momentul în care vor să dea un sfat prietenesc unei persoane apropiate. Localnicii din comuna doljeană Coţofenii din Dos sunt convinşi ce de cele mai multe au reuşit să rezolve aproape orice situaţie cu o frază scură şi rimată care a ajuns la sufletul oamenilor.

FOTO Oltenii din Desa şi-au încurcat caii de Sân Toader
Încurcatul cailor de Sân Toader este o tradiţie care se păstrează din moşi strămoşi  în comuna doljeană Desa.  Această săptămână este este prima din Postul Mare, în care nu se mai organizează petreceri şi nu se mai mănânăc dulce.

Profesorii de religie care rămân fără ore ameninţă Ministerul Edcuaţiei cu procese
Ministerul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu,a declarat la Craiova, că profesorii de religie care îşi vor pierde orele vor putea căuta dreptatea în justiţie.

FOTO Talentul uimitor de desenator al unui medic rezident. Portretele sale în creion sunt confundate cu fotografii
Adrian Saizu, în vârstă de 27 de ani, din Craiova, medic rezident la Institutul Clinic Fundeni din Capitală, a reuşit să impresioneze pe toată lumea cu talentul său de desenator, reuşind să realizeze până acum două expoziţii.

Bărbatul care a înjunghiat în mall un tânăr, condamnat la închisoare cu executare
Florin Drăguşin, în vârstă de 21 de ani, din Craiova, a fost condamnat la trei ani şi zece luni de închisoare cu executare pentru comiterea infracţiunilor de tentativă de omor, port fără drept de cuţit şi tulburarea ordinii şi linştii publice.

Satul Palilula desprins din poveşti. Un loc care merită văzut măcar odată în viaţă
Satul Palilula este situat la opt kilometri de Craiova, iar ca localitate aparţine comunei doljene Bucovăţ. Faima oamenilor din Palilula sunt bivolii pe care i-au crescut decenii la rând.