adevarul

 

Ziarul adevarul de azi - adevarul de seara - adevarul online

Ziare romanesti recomandate

Programul TV de Azi

Stiri locale din Adevarul Craiova

(P) Asigurari RCA - cel mai bun pret

Ziarul Adevarul Craiova - Ultimele stiri Adevarul Craiova - 19.08.2018

VIDEO Nuntă la Craiova cu soldaţi din trupele NATO. Doi miri au spus „DA“ înconjuraţi de militari echipaţi de luptă
Mireasa şi ginerele, naşii, socrul mare şi mic, toţi au rămas înmărmuriţi când s-au trezit înconjuraţi de zeci de militari care purtau arme de foc. S-au liniştit, însă, când au văzut că  bărbaţii îmbrăcaţi ca de război zâmbeau şi cântau. Soldaţii, polonezi şi români, au fost sâmbătă în centrul Craiovei să sărbătorească Ziua Armatei Poloniei.

FOTO O biserică din Dolj, monument istoric, distrusă complet de un incediu
Biserica din lemn "Cuvioasa Paraschiva" din localitatea doljeană Radovan era monument istoric. Cel mai probabil, incendiul a izbucnit de la o lumânare aprinsă. Nu s-a mai putut salva nimic.

VIDEO Viaţa de coşmar a familiilor care locuiesc lângă groapa de gunoi a Craiovei: „Aşa îşi respectă statul cetăţenii. Ne-au lăsat să ne mănânce ciorile“
De aproape 13 ani, craiovenii se luptă cu mirosul irespirabil care vine de la groapa de gunoi de la Mofleni. Miile de ciori sunt şi ele o mare problemă. Cele mai afectate sunt, însă, familiile care sunt obligate să trăiască exact lângă depozitul de gunoi.

Un bărbat evadat în 9 august din Penitenciarul Pelendava - Craiova a fost prins în Craiova
"În urmă cu puţin timp, poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dolj, cu sprijinul Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Poliţiei Române au localizat, identificat şi prins, în zona intersecţiei dintre Bulevardul Carol I şi Bulevardul Dacia, din Craiova, bărbatul de 26 de ani, din Bucureşti, care a evadat din Penitenciarul Craiova – Pelendava, la data de 9 august a.c.", anunţă IPJ Dolj.

VIDEO Milioane de lei investite degeaba într-un mastodont bisericesc în ruină. „Biserica a primit o grămadă de bani, dar nimeni nu ştie unde-au ajuns“
De mai bine de un deceniu, Mitropolia Olteniei transmite că vrea să facă o catedrală în cel mai mare cartier din Craiova. A cerut şi a primit de la Consiliul Judeţean Dolj 3 milioane de lei. Enoriaşii au dat şi ei bani. În plus, feţele bisericeşti încasează sume colosale de la comercianţii care şi-au ridicat chioşcuri pe terenul concesionat gratuit de biserică. Rezultatul: catedrala este la un pas de a se transforma într-o groapă de gunoi.

Managerul Filarmonicii Oltenia, despre afirmaţia „măcar un glonţ în cap acelor «mame» care au ieşit cu copii la proteste“: „Este părerea mea ca cetăţean“
Gabriel Zamfir, directorul Filarmonicii Oltenia din Craiova, spune că nu regretă comentariul scandalos care l-a făcut celebru în România. El susţine că nu suportă huliganii, că vrea să trăiască într-o ţară civilizată, dar cere pedepse severe pentru mamele care merg la mitingurile antiguvernamentale alături de copii.

VIDEO Mecanicul trenului care s-a prăbuşit lângă Craiova consumase alcool. Nu a oprit la semnal şi a intrat pe o linie închisă
Mecanicul a avut 0,72 mg/l alcool în aerul expirat. El a spus că nu a oprit pentru că nu-i mai funcţionau frânele. Zeci de tone de ulei biodisel s-au revărsat în pârâul din zonă. ABA Jiu încearcă să stopeze poluarea.

FOTO Un tren de marfă a deraiat în judeţul Dolj. CFR: incidentul s-a produs dintr-o eroare a mecanicului companiei private căreia îi aparţine garnitura
Un tren de marfă a deraiat, duminică, pe magistrala Caracal - Craiova, iar la această oră traficul feroviar este blocat în zonă. Reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Dolj precizează că nu s-au înregistrat victime.

VIDEO Protestatar: „Vom afla cine a stat în spatele atacurilor din Bucureşti aşa cum am aflat adevăraţii vinovaţi din '89. Adică totul va fi din nou praf în ochi!“
Peste 1.000 de craioveni au mărşăluit sâmbătă seara pe străzile oraşului. Oamenii au cântat în Piaţa Mihai Viteazul, au scandat lozinci anti-PSD şi au cerut demisii.

Cum se raportează pediatrii la faimoasa „provocare“ românească „chiar dacă-i cald, îmbracă-l mai gros, el e mic!“
Bebeluşii trebuie îmbrăcaţi adecvat pe timpul verii. Medicii pediatri avertizează că micuţii se pot îmbolnăvi dacă vor fi  îmbrăcaţi prea gros.

Telenovela heleşteului clandestin din curtea spitalului. „De fapt, voiam să fac un iaz cu peşti şi nuferi“
Managerul interimar al Spitalului de Urgenţă din Craiova, Alin Demetrian, a spus că a cumpărat 100 de peşti şi nu se va lăsa până când nu va realiza proiectul pe care l-a început în clandestinitate în curtea unităţii medicale: "O să reiau toţi paşii în mod legal şi o să fie făcut aşa cum trebuie".

VIDEO Oameni din Dolj, Olt şi Gorj pleacă împreună spre mitingul din Capitală. „Noi nu ne prostituăm politic, voi da!“
"Noi nu cerşim voturi, nu furăm bugetul, nu ne prostituăm politic, voi da! Noi muncim, voi nu!". Acesta unul dintre mesajele transmise de craiovenii care au plecat spre Capitală. Craiovenii s-au întâlnit cu protestatarii din Târgu Jiu în faţa aeroportului de la ieşirea din oraş. Împreună au plecat spre Slatina, unde erau aşteptaţi de alţi oameni.

FOTO Olteanul care face zaibăr din mure gigant după o reţetă 100% naturală: „Nu te îmbată, îţi dă sănătate“
Fost constructor, un craiovean a renunţat la cărămizi şi s-a apucat de agricultură. Cultivă mure gigant şi face vin după o reţetă 100% naturală.

FOTO Un deţinut a evadat de la Penitenciarul Pelendava din Craiova. Avea de executat 4 ani de închisoare
Bărbatul a reuşit să fugă chiar din interiorul Penitenciarului Pelendava din Craiova. Poliţiştii sunt alertă şi au început căutările în tot oraşul Craiova.

Ce a păţit la serviciu poliţistul care strânge semnături în campania „Fără penali“: „Şefii m-au trimis acasă“
Radu Duţu, agentul de Poliţie care strânge semnături pentru iniţiativa cetăţenească #fărăpenali, a povestit pentru „Adevarul“ cum a fost ziua în care a mers la secţia de poliţie cu banderola inscripţionată cu mesajul "Fără penali".