adevarul

 

Ziarul adevarul - adevarul de seara - adevarul online

emag evomag ecco tinar fashionup otter matar

(P) Asigurari RCA - cel mai bun pret *** Haine online


Ziarul Adevarul Craiova - Ultimele stiri Adevarul Craiova - 30.01.2015

Casierul Primăriei Moţăţei, acuzat că a luat banii din impozite. „La calculator nu am lucrat doar eu. Chitanţele au fost şterse când s-a oprit curentul“
Un angajat al primăriei din comuna doljeană Moţăţei este cercetat penal de oamenii legii după ce a delapidat instituţia cu peste 70.000 de lei. Adrian Căprărin este acuzat că a încasat de la oamenii din localitate taxele şi impozite, însă nu a înregistrat chitanţele eliberate.

VIDEO Fiul interlopului „Caiac“, condamnat la închisoare cu executare. Cosmin Pîrvu este acuzat de trafic de droguri de risc
Cosmin Pîrvu zis „Coco“ a fost condamnat defintiv la 1 ani şi 8 luni de închisoare cu executare. Fiul Interlopului „Caiac“ a fost arestat în anul 2012 alături de alte opt persoane.

Compania care a construit în premieră trenul electric SF va produce locomotive în Ungaria
Firma Softronic din Craiova a semnat documentele pentru crearea unui contract cu grupul ungar LAC pentru a produce locomotive.

Linkuri Sponsorizate

Elevul care l-a ucis pe bulibaşa romilor din Dolj la comanda fiului său, dat de gol de convorbirile telefonice: „E greu, că cine ştie cum se scapă gura la chestia aia“
Daniel Marius Burica, în vârstă de 18 ani, din comuna doljeană Cerăt, l-a ucis anul trecut în noaptea de 15 spre 16 august pe bulibaşa romilor din Cârcea la comanda fiului său. Elevul a povestit în faţa anchetatorilor că pentru suma de 50.000 de euro a fost de acord să comită asasinatul.

FOTO Primarul de legendă al Craiovei. Nicolae Romanescu a transformat Bănia într-un oraş simbol
Nicolae Romanescu a fost primar al Băniei în anul 1898, 1901-1916, 1929. A fost una dintre cele mai emblematice figuri ale oraşului şi a contribuit la dezvoltarea Craiovei la începutul secolului XX.

Povestea sfâşietoare a unei învăţătoare din Dolj care are o tumoare cerebrală, însă continuă să predea: „Rugăciunile elevilor mă ţin în viaţă“
Marcela Constantin, o învăţătoare de 39 de ani din comuna doljeană Giurgiţa, a trecut cu ani în urmă prin cure interminabile de citostatice, iar o parte din viaţă şi-a petrecut-o printre doctori şi spitale. Boala a recidivat şi viaţa i-ar putea fi salvată doar cu 50.000 de euro, bani pe care nu îi are. Marcela continuă să predea elevilor şi să spere.

Un român de 31 de ani, căutat de autorităţile din Luxemburg pentru infracţiuni informatice, a fost prins pe Aeroportul din Craiova
George Pătru, în vârstă de 31 de ani, din judeţul Gorj, căutat de autorităţile din Luxemburg pentru infracţiuni informatice, a fost prins pe Aeroportul din Craiova.

Cum s-a schimbat România în 25 de ani. Istoricii: „Ce nu a distrus comunismul a distrus capitalismul“
Oltenii sunt convinşi că România s-a schimbat dramatic în ultimii 25 de ani, de când s-a sfârşit regimul communist condus de Nicolae Ceauşescu. Fuga celui mai iubit fiu al poprului de pe acoperişul Comitetului Central, a deschis, în anul 1989, porţile unor noi vremuri.

VIDEO O maşină a luat foc în localitatea Branişte, după ce s-a răsturnat în şanţ. O persoană a fost rănită
Alexandru Tudor, în vârstă de 20 de ani, din comuna doljeană Podari, în localitatea Branişte a pierdut controlul volanului şi s-a răsturnat într-un şanţ. În urma impactului autoturismul Alfa Romeo a luat foc şi s-a făcut scrum.

Doi angajaţi din cadrul Direcţiei de Taxe şi Impozite Craiova, arestaţi pentru fapte de corupţie în urmă cu 3 zile, eliberaţi din arest
Şase angajaţi din cadrul Direcţiei de Taxe şi Impozite Craiova au fost arestaţi pe data de 23 ianuarie de magistraţii Tribunalului Dolj pentru fapte de corupţie.Inspectorii sunt acuzaţi că au şters din evidenţa fiscală sute de amenzi.

Aproximativ 1700 de elevi din Dolj şi-au pus ghiozdanul definitiv în cui. Părinţii: „Copilul a renunţat la şcoală, iar în acest moment munceşte“
Anul trecut, aproximativ 1700 de elevi din judeţul Dolj au abandonat şcoala. Părinţii copiilor care au pus ghiozdanul defintiv în cui au povestit că la ţară munca este mai important decât cartea.

Cel mai iubit fiul al poporului ar fi împlinit 97 de ani. Cum era sărbătorită ziua lui Nicolae Ceauşescu în comunism
26 ianuarie este o zi obişnuită acum pentru români, însă înainte de 1989 era marcată prin festivităţi ample şi ode dedicate „celui mai iubit fiu al poporului“. 26 ianuarie este ziua în care s-a născut Nicolae Ceauşescu.

O femeie a murit după ce a sărit pe geam de la etajul 10 pentru a scăpa de un incendiu
O femeie în vârstă de 67 de ani, din Craiova, a fost găsită moartă în această dimineaţă lângă blocul în care locuia. Pompierii au fost chemaţi pe strada Horia să stingă incendiul izbucnit în apartamentul victimei.

FOTO Doljenii şi cardul de sănătate: „Citit invers înseamnă drac. Nu am vrut să îl primesc pentru că nu vreau să stau cu diavolul în casă“
Locuitorii satului Leamna, judeţul Dolj, sunt împotriva cardului de sănătate. Oamenii spun că citit invers înseamnă „drac“, motiv pentru care refuză să îl primească şi îşi doresc ca Ministerul Sănătăţii să găsească o soluţie pentru ei.

Cod portocaliu de inundaţii pentru judeţul Dolj. Drumul judeţean Mischii-Caracal, închis din cauza ploilor
Meteorologii au anunţat cod portocaliu de inundaţii valabil până luni la ora 16.00 pentru judeţul Dolj. Până duminică la ora 24.00, se află sub Cod portocaliu râul Jiu, pe sectorul aval confluenţă Motru - amonte Podari (sector îndiguit aval de Răcari).