adevarul

 

Ziarul adevarul - adevarul de seara - adevarul online

emag evomag amafashion ecco tinar
fashionup otter mycloset matar matar

(P) Asigurari RCA - cel mai bun pret *** Haine online


Ziarul Adevarul Craiova - Ultimele stiri Adevarul Craiova - 19.04.2014

FOTO Opt ani de la dezastru inundaţiilor din Rast. Localitatea a fost rasă de ape în 2006: „Am petrecut Paştele pe câmp în corturile amenjate de armată“
Localitatea Rast din judeţul Dolj a fost aproape distrusă în urma unor inundaţii catastrofale care au avut loc în anul 2006. Peste 800 de familii au rămas atunci fără un acoperiş deasupra capului.

FOTO Înaintea Paştelui, pompierii au controlat bisericile din Dolj
În săptămâna patimilor toate bisericile din Dolj au fost verificate de angajaţii din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă. Pompierii au vrut să se asigure că nu vor exista probleme în noaptea de Înviere.

Aproximativ 200 de kilograme de carne, confiscată dintr-un depozit din Craiova
Oamenii legii şi inspectorii Direcţiei Sanitar Veterninare Dolj au efectuat o acţiunea pentru prevenirea şi combaterea faptelor de evaziune fiscală şi activităţilor ilicite de comerţ din domeniul «comercializării cărnii şi a produselor din carne».

Linkuri Sponsorizate

Reţetă de Paşte: Friptură cu carne de miel la cuptor cu rozmarin şi usturoi
Masa de Paşte este plină de bunătăţi în fiecare an, iar friptura de miel la cuptor nu lipseşte din meniul gospodinelor. Carnea se găteşte  în funcţie de câteva mici secrete.

Tradiţii şi obiceiuri de Paşte în Oltenia. Superstiţiile pe care oamenii le-au moştenit şi le respectă
Sărbătoarea Paştelui este marcată în Oltenia de obiceiuri străvechi ce ţin de credinţa unei curăţări şi înnoiri interioare. Potrivit tradiţiei femeile nu au voi să doarmă în Joia Mare, pentru că vor dormi tot anul.

Un bărbat, în stare gravă după ce un microbuz cu 9 persoane s-a răsturnat
Un microbuz în care se aflau nouă persoane s-a răsturnat pe DN 65. Trei persoane au fost grav rănite în urma accidentului.

FOTO VIDEO Ritual straniu şi tulburător în Dolj, cu focuri aprinse pe morminte, bocete şi morţi strigaţi pe nume
Localnicii din Salcia în fiecare an în Joia Mare au un ritual straniu şi tulburător. Oamenii aprind focul pe morminte ca să încălzească sufletele morţilor.

Cai verzi în Craiova, la preţuri exorbitante
Primăria Craiova a cumpărat de la firma Cris Garden din Bucureşti patru figurine din verdeaţă, în formă de cal, şi şase ceşti gigantice. Investiţia se ridică la suma de 30.000 de euro.

O bătrână din Dolj a fost strivită de un motostivuitor. Şoferul a fugit de la locul accidentului
O bătrână în vârstă de 70 de ani, din comuna doljeană Gheceşti, a fost strivită astăzi de un motostivuitor. Oamenii legii i-au întocmit şoferului dosar penal pentru vătămare corporală.

Carnea de miel mai scumpă cu 20% faţă de anul trecut. În Piaţa Centrală un kilogram se vinde cu 22 de lei, iar în supermarket cu 30 de lei
Un kilogram de carne de miel este vândut la Craiova în Piaţa Centrală cu 22 de lei, iar în unele supermarketuri preţul ajunge la 30 de lei. Unii craioveni au declarat că anul acesta vor înlocui carnea de miel cu carnea de pui.

Credinţe şi superstiţii în Săptămâna Mare. Ce să faci în Miercurea Mare ca să fii ferit de boli tot anul
Săptămâna Mare, numită şi Săptămâna Patimilor, are menirea de a pregăti credincioşii pentru Înviere. Credincioşii care merg miercuri la biserică află mai multe despre păcătoasa care l-a uns pe Isus Hristos cu mir, dar şi despre Iuda Iscarioteanul.

Părinţele Ion Coliţă din localitatea Cetate, torturat de Securitate pentru o aşa-zisă activitate legionară
O victimă a comuniştilor a fost şi preotul Ion Coliţă din comuna doljeană Cetate. A fost arestat în anul 1952 în ziua „Adormirii Maicii Domnului“  pentru o aşa-zisă activitate legionară.

Membru marcant al lumii interlope din Craiova, condamnat la 5 ani de închisoare cu executare pentru fraudă informatică
Marius  Voinea zis şi „Creţu“ a fost condamnat la 5 ani de închisoare cu executare pentru comiterea infracţiunii de fraudă informatică. Sentinţa dată ieri de magistraţi de la Înalta Curte de Justiţie şi Casaţie este definitivă.

VIDEO O hologramă a atmosferei Pământului, amplasată în centrul Băniei. Craiovenii vor putea vedea cu ajutorul unui telescop sateliţi europeni
Expoziţia „Spaţiul European“ va avea loc în premieră la Craiova în perioada 19-27 aprilie. Evenimentul se va desfăşura în Piaţa Mihai Viteazul.

Un bărbat a ajuns la spital, după ce s-a împuşcat accidental cu un pistol cu gaze
Bărbatul în vârstă de 65 de ani, din Craiova, s-a împuşcat accidental în zona femurală. Oamenii legii au sosit la faţa locului, iar acum trebuie să stabilească dacă victima deţinea arma legal.