adevarul

 

Ziarul adevarul de azi - adevarul de seara - adevarul online

Ziare romanesti recomandate

Programul TV de Azi

Mutari Internationale

Stiri locale din Adevarul Constanta

(P) Asigurari RCA - cel mai bun pret

Ziarul Adevarul Constanta - Ultimele stiri Adevarul Constanta - 26.03.2017

Profesoară de religie, la „Marşul pentru viaţă“ din Constanţa: „Până la căsătorie, tinerele să practice abstinenţa“
Câteva sute de persoane au plecat duminică, 26 martie, la un marş pe străzile Constanţei, pentru a sensibiliza opinia publică asupra numărului mare de avorturi.

Câştigătorii Maratonului Nisipului 2017: Liviu Croitoru şi Nicoleta Ciortan. Bunici şi nepoţi au alergat pentru salvarea copiilor născuţi prematur
Staţiunea Mamaia a adunat duminică, 26 martie 2017, peste 1.200 de atleţi amatori şi profesionişti şi alte câteva sute de susţinători la Maratonul Nisipului. Marii câştigători ai cursei de 42 de kilometri au fost Liviu Croitoru şi Nicoleta Ciortan.

Teodosie, la „Marşul pentru viaţă“: Cel mai mare rău care s-a petrecut de când suntem liberi este această pruncucidere. Nicio viaţă nu poate fi oprită
Arhiepiscopul Tomisului, IPS Teodosie, a declarat, duminică, la Constanţa, la ”Marşul pentru viaţă” la care au participat aproximativ o mie de persoane, că ”cel mai mare rău care s-a petrecut de când suntem liberi este tocmai această pruncucidere”, adăugând că măsurile contraceptive sunt un păcat.

Marş pentru Viaţă, la Constanţa. Profesorii de religie, invitaţi alături de preoţi la manifestaţie
Duminică, 26 martie, l ora 12.00, la Constanţa, va avea loc un „Marş pentru Viaţă“, la care va participa inclusiv ÎPS Teodosie, arhiepiscopul Tomisului.

„Ţara mea de dincolo de ţară“. Unirea Basarabiei cu România, sărbătorită la Constanţa
Profesori de istorie, oameni de cultură din România şi Basarabia s-au reunit sâmbătă la Muzeul Militar Naţional Regele Ferdinand I din Constanţa pentru a sărbători 99 de ani de la evenimentul istoric când a avut loc unirea Basarabiei cu România.

Marele chirurg Pesamosca, în ipostaza de bunicul Nonu. Amintiri rare povestite de urmaşii „Îngerului copiilor“
Atunci când se îndura să se desprindă de viaţa din spital, profesorul doctor Alexandru Pesamosca, titanul chirurgiei infantile româneşti, îşi vizita familia - soţia, fiii, nepoţii, dar numai în zilele de sărbătoare.

UNTOLD de Mamaia. Organizatorii celui mai bun festival european, interesaţi de un eveniment creat la Constanţa
Un nou festival care are şansele să ajungă unul de anvergură ar putea avea loc la Mamaia, în urma unui parteneriat între Primăria Constanţa şi organizatorii UNTOLD, festivalul de top la nivel european creat la Cluj-Napoca.

Cum răstălmăceşte Arhiepiscopia Tomisului adresa cu iz abuziv trimisă în şcoli: „Este datorie morală să participi la Marşul pentru Viaţă“
Arhiepiscopia Tomisului consideră că termenul „obligaţie“ din documentul privind participarea la Marşul pentru Viaţă este sinonim celui de „datorie“ morală, pe care credincioşii oricum îl au faţă de chemările creştine.

Penticostalii susţin Coaliţia pentru Familie, dar critică Arhiepiscopia Tomisului. Membrii cultului, îndemnaţi să ia totuşi parte la Marşul pentru Viaţă
Liderul penticostalilor din Constanţa, pastorul Vasilică Croitor, îşi îndeamnă credincioşii să participe la Marşul pentru Viaţă, în ciuda dezacordurilor cu Arhiepiscopia Tomisului. Biserica ortodoxă tomitană a hotărât ca manifestaţia să aibă loc duminică, 26 martie, nu de Buna Vestire, cum are loc în toată ţara.

Primii locatari ai Tomisului. O femeie şi sclavul ei, înhumaţi în incinta în care au trăit în antichitate
Astfel de morminte se găsesc la tot pasul în vechea cetate Tomis, pe care este clădită Constanţa de astăzi. Arheologii scot la iveală cu fiecare săpătură vestigii ale primilor locatari ai urbei.

Superbele biserici ale germanilor din Dobrogea, care s-au întors „Acasă, în Rai“
Deşi în prezent au mai rămas puţini nemţi în Dobrogea, majoritatea plecând în anul 1940, „Acasă, în Rai“, ei ne-au lăsat o moştenire culturală foarte bogată. De departe, cele mai trainice construcţii au fost bisericile.

VIDEO Atac la Londra. Tânăra care a sărit în Tamisa a fost pescuită de un vas al pompierilor. Andreea plutea inconştientă
Andreea Cristea, românca rănită în atacul de pe Podul Westminster din Londra, a fost scoasă din apa Tamisei de un vas de salvare al pompierilor. Acelaşi lucru îl încercase o ambarcaţiune a companiei City Cruise, „Millenium Diamond“, dar fără succes. Tânăra a căzut sau s-a aruncat în râu în momentele în care teroristul care a intrat cu o maşină 4x4 în grupul de pietoni de pe pod.

Cine sunt cei doi români răniţi în atacul din Londra. Andrei şi Andreea plecaseră într-o excursie pentru a serba ziua lui de naştere
Cei doi români răniţi în atacul din Londra sunt un cuplu de tineri care se afla într-o scurtă vacanţă. Andrei şi Andreea au fost surprinşi pe Podul Westminster de maşina condusă de terorist.

Ierarh al BOR, în fruntea Marşului pentru Viaţă. IPS Teodosie, arhiepiscopul Tomisului, se va alătura manifestanţilor
Arhiepiscopul Tomisului IPS Teodosie se va alătura duminică, 26 martie, credincioşilor care vor mărşălui paşnic la „Marşul Pentru Viaţă“ care la Constanţa va avea loc o zi mai târziu decât data programată de organizatori.

Cetăţile antice ascunse ale Dobrogei. Unde se află Sacidava, Ibida şi Halmyris
Dobrogea este tărâmul presărat de cetăţi antice unde au trăit strămoşii noştri. Cele mai cunoscute sunt Tomis, Histria, Capidava, Adamclisi, Enisala. Mai sunt însă multe de explorat pentru îmbogăţirea universului personal.