adevarul

 

Ziarul adevarul - adevarul de seara - adevarul online

emag evomag ecco fashionup otter matar

(P) Asigurari RCA - cel mai bun pret


Ziarul Adevarul Constanta - Ultimele stiri Adevarul Constanta - 27.11.2015

Un tânăr musulman care predică din Coran îi răspunde muftiului: „Vă invităm să luaţi parte la toate activităţile noastre“
Enghin Cherim, cel care predică în fiecare vineri la lăcaşul de cult din zona Gării Constanţa, îl invită pe muftiul Muurat Iusuf să ia parte la toate activităţile lor.

Băiatul de 13 ani care dispăruse de acasă a fost ascuns de mama unui coleg
Robert Ionuţ Popa, de 13 ani, care a pus pe jar forţele de ordine din Constanţa, a fost ascuns de mama unui coleg.

Ilegalităţi la restaurarea sitului arheologic Capidava. Angajaţi ai Consiliului Judeţean şi un administrator, acuzaţi de corupţie
Au fost falsificate mai multe documente în scopul obţinerii pe nedrept de fonduri din bugetul general al Uniunii Europene şi de la bugetul Consiliului Judeţean Constanţa.

Linkuri Sponsorizate

Daniel Manafu, artistul care a învăţat să picteze după Internet
Un cadru militar a inaugurat recent prima expoziţie de tablouri la Muzeul Marinei din Constanţa. El a învăţat să picteze luând cursuri de pe internet.

Dragoş Poteleanu, fostul director CJAS, trimis în judecată. El este acuzat de luare de mită
Dragoş Poteleanu, fostul director CJAS, a fost trimis în Judecată de procurori din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Secţia de combatere a infracţiunilor asimilate infracţiunilor de corupţie .

Organizator de evenimente: „Tragedia din Colectiv ne-a responsabilizat pe toţi. Protecţia a trecut pe primul loc, trebuie să ne distrăm în siguranţă“
Lumea este încă reticentă în a ieşi să petreacă aşa cum o făcea înainte de data de 30 octombrie, iar organizatorii de evenimente simt cât s-au schimbat lucrurile. Protecţia clientului a trecut pe primul plan, înaintea distracţiei. Localuri renumite şi-au închis porţile după noaptea dezastrului din 30 octombrie din Clubul Colectiv din Bucureşti.

Primarul comunei Dobromir, lovit de doi bărbaţi mascaţi, în faţa casei
Primarul comunei constănţene Dobromir, Eugen Iliescu, a fost lovit, în faţa locuinţei sale din oraşul Băneasa, de doi bărbaţi mascaţi care, după ce l-au agresat, au fugit cu o maşină, poliţiştii deschizând un dosar penal în acest caz şi încercând să îi identifice pe agresori.

Băiatul dat dispărut la Constanţa, găsit nevătămat. „Mami, sunt într-un sac, sună la Poliţie“, transmisese Robert într-un sms
Căutări disperate la Constanţa pentru găsirea unui copil de 13 ani. Robert şi-a anunţat mama că a fost băgat într-un sac. Băiatul a fost găsit nevătămat.

Muftiul Muurat Iusuf: „Este ultimul avertisment pe care îl dăm privind pericolul care poate apărea în lumea musulmană din România“
Muftiul Muurat Iusuf, reprezentantul cultului musulman din România, transmite un ultim avertisment statului român, care are obligaţia să verifice lăcaşurile de cult musulman care nu au avizul Muftiatului.

Psiholog: „Percepţia relaţiei femeie -bărbat este în multe familii ca în urmă cu 2.000 de ani“
În foarte multe familii din România, percepţia relaţiei bărbat - femeie a rămas aceeaşi ca acum 2.000 de ani, epocă în care bărbatul era superior femeii, bazându-se pe forţă.

Incendiu la Hotelul Histria din Mamaia. Focul a fost stins după cinci ore
Cinci ore s-au luptat pompierii constănţeni să stingă incendiul ibucnit la Hotelul Histria din staţiunea Mamaia al omului de afaceri George Bosânceanu.

Grand Hotel Rex, destinul hotelului de lux din Mamaia la care Carol al II-lea a pus piatra de temelie
Piatra de temelie a hotelului de lux a fost pusă pe 15 august 1936, de către regele Carol al II-lea. Ridicarea somptuoasei construcţii, gândită de George Matei Cantacuzino, arhitect al Căilor Ferate Române, a durat doar doi ani.

ÎPS Teodosie, sursa „Mache“ a fostei Securităţi. Scuza arhiepiscopului Tomisului pentru că a acceptat să fie turnător: „Nu mai puteam pleca din ţară“
Pe vremea când era asistent teolog la Institutul Teologic Ortodox din Bucureşti, ÎPS Teodosie, arhiepiscopul Tomisului, a fost chemat la sediul Miliţiei, unde a fost convins să semneze, în septembrie 1987, un acord de colaborare cu fosta Securitate, având numele de cod „Mache“. În apărarea sa, ÎPS Teodosie spune că „am fost obligat să semnez acel angajament“.

Horia Tecău a donat un aparat de 18.000 de euro Secţiei de neonatologie de la spitalul din Constanţa
Spitalul Judeţean de Urgenţă Constanţa a primit un ventilator de suport respirator în valoare de 80.000 de lei, pentru secţia de neonatologie. Fondurile pentru achiziţionarea echipamentului au fost donate de Horia Tecău.

Ultimul congres al Partidului Comunist Român. Ceauşescu, „cel mai iubit fiu al poporului“, era apărat de furia populară cu Securitatea
„Ceauşescu reales/ La al XIV-lea congres“, acesta era refrenul care se auzea în urmă cu 26 de ani. Pe 24 noiembrie 1989, dictatorul a fost reales, cu unanimitate de voturi, în funcţia de secretar general al PCR.