adevarul

 

Ziarul adevarul de azi - adevarul de seara - adevarul online

Ziare romanesti recomandate

Programul TV de Azi

Mutari Internationale

Stiri locale din Adevarul Constanta

(P) Asigurari RCA - cel mai bun pret

Ziarul Adevarul Constanta - Ultimele stiri Adevarul Constanta - 19.02.2017

VIDEO A fost lansat filmul de promovare al staţiunii Mamaia. Distracţia va fi cuvântul verii 2017
Filmul oficial de promovare a staţiunii Mamaia a fost lansat  la Târgul de Turism al României. Este o versiune a filmului din 2014, când Mamaia a mai avut o astfel de producţie, pe coloana sonoră a Lanei del Rey, „Young and Beautiful“.

Un copil a murit după ce a căzut un dulap peste el
O fetiţă în vârstă de un an şi patru luni din judeţul Constanţa a murit, duminică dimineaţă, după ce un dulap din plastic s-a prăbuşit peste ea în timp ce era în pat.

Militari americani, în vizită la o grădiniţă din Constanţa. Împreună au confecţionat mărţişoare şi au făcut clătite americane
În cadrul proiectului Curcubeul schimbării, Grădiniţa Steluţele mării din Constanţa a primit vineri vizita mai multor americani de la Baza de la Mihail Kogălniceanu.

VIDEO Imaginile pe care mulţi le-ar vrea şterse din istorie. Ovaţii în august 1944, la intrarea Armatei Roşii în Capitală
Entuziasmul românilor la intrarea Armatei Roşii în Bucureşti a rămas întipărit în arhiva British Pathe, cu imagini care dau acum strângere de inimă. Locuitorii Capitalei ovaţionau sosirea sovieticilor în Bucureşti, neimaginându-şi că ţara îşi va schimba dramatic cursul.

Bisericuţa de lemn din Tăbăcărie, incendiată intenţionat. Cineva a aruncat o pungă de motorină pe peretele exterior al altarului
Bisericuţa de lemn Sfântul Mina din Parcul Tăbăcărie a fost incendiată în seara de joi în mod intenţionat. Cineva a aruncat o pungă cu motorină pe peretele exterior al altarului şi i-a dat foc.

Taxa de pod de la Feteşti poate fi plătită de acum şi online. Platforma a fost creată de transportatori
Taxa de pod de la Feteşti poate fi plătită de acum şi online, pe o platformă online creată de transportatorii din România.

Reacţii la măsura PSD de a limita transportul gratuit al studenţilor, după protestele la care ei au venit cu trenul: „Studenţii vor lupta pentru acest drept“
După măsura populistă a Guvernului PSD care a oferit transport gratuit studenţilor, parlamentarii PSD încep să ia înapoi ceea ce a dat Executivul.

Singurele suflete de pe Insula Şerpilor, când tărâmul era al României. „Printre arestaţi se găsesc criminali ordinari“
Pe vremea când Insula Şerpilor era pământ românesc, Raul Călinescu, fondatorul cercetărilor biogeografice în România, a făcut o călătorie pe acest tărâm, realizând prima schiţă monografică. În lucrarea sa, omul de ştiinţă vorbeşte şi de oamenii de pe insulă.

Ce presupune legiferarea parteneriatului civil în România: „Se desface mult mai uşor, fără presiunea divorţului“
Membrii Comisiei pentru Drepturile Omului din Camera Deputaţilor au avizat proiectul pentru legiferarea parteneriatului civil. În paralel, deputaţii au de analizat proiectul Coaliţiei pentru Familie vizând specificarea în Constituţie a sintagmei „bărbat şi femeie“.

Protestul de seară. Constănţenii, manifestaţie în faţa Prefecturii
Şi în seara de joi, 16 februarie, constănţenii se vor aduna pe platoul din faţa Prefecturii să protesteze la adresa Guvernului PSD.

Dobrogea, descrisă la 1900: „Aici se vede cum se poate regenera un neam, prin trai bun şi independenţă sufletească“
Într-o valoroasă lucrare de arhivă apărută în anul 1908, premiată la acea vreme de Academia Română, cronicarul Ioan Adam descrie „Constanţa pitorească, cu împrejurimirile ei“, dorind să fie „o călăuză cu ilustraţii“ despre Dobrogea căreia i-a închinat viaţa.

PSD Constanţa cere demiterea lui Chirica de la Iaşi pentru criticile la adresa Guvernului Grindeanu şi a lui Dragnea
Conducerea PSD Constanţa îşi declară sprijinul „necondiţionat“ faţă de liderul Liviu Dragnea şi cere demiterea primarului Mihai Chirica de la Iaşi din funcţia de vicepreşedinte al partidului.

Nicuşor Constantinescu, urmărit penal în alte trei dosare, pentru abuz în serviciu
Procurorii DNA Constanţa au început urmărirea penală a fostului preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa Nicuşor Constantinescu în alte trei dosare, fiind suspectat de abuz în serviciu. Constantinescu a fost adus, miercuri, la DNA Constanţa pentru a i se prezenta acuzaţiile, el declarând că nu ar trebui cercetat pentru această infracţiune deoarece a fost dezincriminată.

Protestele continuă, în ciuda gerului pătrunzător din ultimele seri. „Vom protesta până la ultimul, până demisionează Guvernul PSD“
Constănţenii nu renunţă la mişcarea de protest care are loc seară de seară, din 31 ianuarie, de când a fost adoptată OUG 13, prin care se modifica legislaţia penală în favoarea penalilor.

Călătorie în lumea basmelor orientale: Cavarna, oraşul care scânteie în soare
Cavarna, oraşul învecinat cu Balcicul, era cândva renumit pentru multitudinea de naţii ce trăiau laolaltă: români, turci, bulgari, macedoneni, găgăuzi şi bulgari, dar şi pentru frumuseţea locului.