adevarul

 

Ziarul adevarul - adevarul de seara - adevarul online

emag evomag ecco tinar fashionup otter matar

(P) Asigurari RCA - cel mai bun pret *** Haine online


Ziarul Adevarul Constanta - Ultimele stiri Adevarul Constanta - 31.08.2015

Valul de refugiaţi a răvăşit un oraş de graniţă din Macedonia. Localnic din Gevgelija: „Venirea lor a adus haosul total pe străzi“
Localnicii din Gevgelija, mica localitate de la graniţa Macedoniei cu Grecia, trăiesc sub asediul migranţilor. În oraş a fost decretată starea de urgenţă, pentru că autorităţile s-au văzut puse dintr-odată în situaţia de a face faţă valului de refugiaţi. Iar situaţia a scăpat de sub control.

„Constituţia Dobrogei“: cum a vrut administraţia românească de după 1878 să combată „elementul slav“ infiltrat pentru pământ
Un document preţios tipărit în anul 1908, intitulat „Constituţia Dobrogei“, arată legile după care funcţiona provincia reintrată în componenţa României şi problemele cu care se confruntă aplicarea legilor.

Cele două călăuze ale imigranţilior irakieni, arestate preventiv
Cele două călăuze ale grupului de imigranţi irakieni prinşi în timp ce încercau să intre ilegal în România, din Bulgaria, pe jos, în zona localităţii Negru Vodă, din judeţul Constanţa, au fost arestate preventiv, decizia instanţei nefiind însă definitivă.

Linkuri Sponsorizate

Raed Arafat, controversă în moartea pompierului-erou Daniel Fripis decedat în explozia unei butelii: „Echipamentele ISU şi SMURD trebuie aduse la zi“
Secretarul de stat din Ministerul Afacerilor Interne Raed Arafat şi-a exprimat regretul pentru moartea pompierului Daniel Marius Fripis de la Constanţa. Comandantul echipajului de intervenţie a fost rănit mortal în explozia unei butelii, iar internauţii îi reproşează demnitarului starea de uzură a echipamentelor de protecţie ISU.

„Litoralul pentru toţi“, ofertă de neratat. Hotelurile unde poţi să-ţi petreci vacanţa la mare, cu preţuri foarte mici
O promoţie de neratat începe la malul mării, o dată cu finele verii. Programul „Litoralul pentru toţi“ debutează la 31 august şi se derulează până la 11 octombrie, oferind preţuri extrem de scăzute pentru un sejur la mare.

Holocaustul armenilor: cum a devenit România patrie pentru 10.000 de refugiaţi din calea prigoanei otomane
În primul genocid al secolului XX (1915-1923) au pierit, în funcţie de sursa datelor, între 500.000 şi 1,5 milioane de armeni din Anatolia, peninsula ocupată de otomani. Urmaşii refugiaţilor din România povestesc despre dramele care le-au însângerat familiile şi despre puterea de a începe o nouă viaţă în ţara noastră.

FOTO Imagini din spitalul groazei. Un adolescent de 14 ani, revoltat de condiţiile în care este internată bunica sa, a postat pozele pe Facebook
Un adolescent din Constanţa a postat pe Facebook imagini cu mizeria de nedescris din Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa. Lucian, în vârstă de 14 ani, membru al Asociaţiei Elevilor din Constanţa, a fost revoltat de condiţiile în care este internată bunica sa septuagenară.

Celebrul rapper american Xzibit a ironizat cazarea din Mamaia Nord: „Tot ce e aici e mai bătrân decât mine“. Apoi a spus că un hacker i-a spart contul de Facebook
Celebrul rapper american Xzibit a concertat într-un club de fiţe din Mamaia şi s-a declarat nemulţumit de condiţiile de cazare. Cântăreţul a fotografiat decorul din apartamentul său şi a postat pe Facebook câteva imagini, pe care le-a comentat ironic. Ulterior, a scris că pagina i-a fost atacată de un hacker.

Pompier mort în misiune, la Constanţa. O butelie i-a explodat în faţă
O explozie a avut loc în dimineaţa zilei de sâmbătă, 29 august, într-o curte din municipiul Constanţa. Un pompier a fost rănit mortal. Dan Fripis avea 42 ani şi era unul dintre cei mai buni pompieri constănţeni.

Liviu Dragnea vrea ca PSD să dea României un prim-ministru femeie. „Teleormanul va fi primul judeţ cu o femeie preşedinte de consiliu judeţean“
La întrunirea de vineri, 28 august, a Şcolii Politice de Vară a Femeilor Social-Democrate, desfăşurată la Constanţa, Liviu Dragnea, preşedintele interimar al PSD, le-a făcut declaraţii de dragoste colegelor sale de partid, cărora le-a spus cât sunt frumoase şi le-a mărturisit că le iubeşte. El şi-a exprimat speranţa că PSD va da României un premier femeie, iar Teleormanul va fi primul judeţ cu o femeie preşedinte de Consiliu Judeţean.

Femeile PSD vor înăsprirea pedepselor pentru violenţă, abuz şi viol
Femeile din Partidul Social Democrat se şcolesc la mare timp de 3 zile, de vineri până duminică (28-30 august). La Şcoala Politică de Vară a Femeilor Social Democrate, ele vor discuta înăsprirea pedepselor pentru violenţă, abuz şi viol.

Avere fabuloasă făcută din păcănele Hot Spot şi Gaminator. Peste 5 milioane euro câştigaţi de nişte afacerişti din Hârşova în numai 2 ani
Poliţiştii constănţeni au instrumentat un dosar penal în premieră la nivel naţional, în care prejudiciul din jocuri de noroc adus Statului în doar 2 ani este de 5.000.000 de Euro şi 202.404 de lei.

Tavanul fostei fabrici de lână Integrata s-a prăbuşit. Un bărbat a fost prins sub dărămături
Un bărbat este prins sub dărămături la fosta fabrică de lână Integrata din Constanţa. Tavanul incintei părăsite s-a prăbuşit.

Motivul pentru care Biserica a interzis nunta pe plajă: „Este prea mult spectacol, iar Taina Cununiei devine pur formală“
Până recent, nunta pe plajă era considerată capriciul suprem pentru cea mai frumoasă zi din viaţa unui cuplu. Pentru cadrul său romantic, plaja a rămas decorul ideal al unei ceremonii maritale. Perechile de îndrăgostiţi continuă să-şi unească destinele la malul mării, jurându-şi credinţă la bine şi la rău. Însă cununia religioasă a fost interzisă de la oficiere pe plajă.

Cum sunt ţepuiţi turiştii pe litoral de o zi de vacanţă plătită în avans. Eroarea repetată făcută în fiecare sezon de hotelieri şi de agenţiile de turism
LITORAL. Când ajung la mare, având sejurul achitat cu luni înainte, sunt turişti care constată că hotelul nu are habar de venirea lor. Până se rezolvă problema cazării, turiştii pierd, pe banii lor, o zi de concediu.