adevarul

 

Ziarul adevarul de azi - adevarul de seara - adevarul online

Ziare romanesti recomandate

Programul TV de Azi

Stiri locale din Adevarul Constanta

(P) Asigurari RCA - cel mai bun pret

Ziarul Adevarul Constanta - Ultimele stiri Adevarul Constanta - 24.06.2018

FOTO Regiunea fără ie. Cum arată în Dobrogea cămaşa tradiţională a portului popular românesc
În Dobrogea, locul de creştinare a poporului român, pământenii poartă cămaşa românească în care se regăsesc semnele cusute ale altor regiuni, dar şi detalii împrumutate de la etnii. Regiunea nu are o ie propriu-zisă, dar şi-a creat propria cămaşă, deosebită de restul ţării.

Unui bărbat i s-a făcut rău la volan şi a intrat pe contrasens. În maşină se afla nepoţelul său
Un accident rutier s-a produs duminică, la Constanţa, din cauză că unui şofer i s-a făcut rău la volan. În maşină se afla şi nepoţelul lui.

Cod de Etică pentru învăţământul preuniversitar. Profesorilor le este interzis să mai mediteze elevii cărora le predau
Un proiect al Codului de Etică pentru învăţământul preuniversitar a fost dezbătut şi aprobat de reprezentanţii inspectoratelor şcolare şi ai Consiliului Naţional de Etică din învăţământul preuniversitar.

Cum au petrecut 21 de copii săraci prima lor zi la mare
21 de copii cu posibilităţi materiale reduse, care nu au văzut niciodată Marea Neagră, petrec o vacanţă pe litoralul românesc, în campania de responsabilitate socială #PrimaZiLaMare.

VIDEO Tradiţia de la Vama Veche. Ce trebuie să faci ca să te numeşti „vamaiot“
La Vama Veche există o tradiţie care te face să treci examenul de a te numi vamaiot. Nu contează cât de mult te distrezi şi unde, important este să te afli într-un anumit loc, într-un anume moment al zilei.

VIDEO Cum sună „Dobruja“, melodia unui artist străin inspirată de Dobrogea
Celebra casă de producţie Armada Music, fondată de Armin van Buuren, a lansat o piesă care poartă numele Dobrogei.

FOTO VIDEO Artiştii americanii care şi-au făcut taraf inspiraţi de România: „Ştim şi despre Dragnea. La voi nivelul de corupţie este inimaginabil“
Membrii Tarafului Usturoi (The Garlic Band) spun că urmăresc cu mare interes ce se întâmplă în România şi sunt la curent cu toate evenimentele politice care captează atenţia publică.

PSD Constanţa, despre condamnarea lui Liviu Dragnea: „21 iunie va rămâne în istoria României ca un moment negru”
Filiala Constanţa a PSD a transmis un comunicat de presă în care-şi exprimă susţinerea faţă de preşedintele Liviu Dragnea, condamnat în primă instanţă la 3,6 ani pentru abuz în serviciu.

Accident la ieşirea de pe A4. O staţie GPL, în pericol de explozie
Un şofer aflat sub influenţa băuturilor alcoolice a produs un accident rutier la ieşirea de pe A4, în localitatea Ovidiu. Maşina în flăcări a aterizat într-o staţie GPL.

VIDEO Cum se distrau românii la Mamaia în vara anului 1964. Imagini rare găsite în arhiva British Pathe
Filmuleţul din arhiva British Pathe surprinde momente de calm şi relaxare de la Mamaia, staţiunea pe care englezii o laudă pentru kilometrii săi de plajă şi nisip fin.

Autorităţile româneşti au vizitat centrul din Bari în care stă românca abuzată timp de zece ani: „Condiţiile sunt decente, iar calitatea hranei s-a îmbunătăţit“
Natalia-Elena Intotero, ministrul pentru Românii de Pretutindeni, a vizitat, împreună cu Consulul General al României la Bari, Lucreţia Tănase, centrul de asistenţă şi protecţie din Italia în care este găzduită şi românca Cristina Condrea.

FOTO Cabinet de avocatură transformat în mic muzeu. Colecţionară: „Când îmbrac costumul tradiţional, încep să strălucesc“
Când a cunoscut lumea artei populare, Laura Diaconu, o avocată din Constanţa, traversa o cumpănă. Aşa şi-a găsit echilibrul şi în doar 6 ani a devenit una dintre cele mai apreciate colecţionare de costume tradiţionale româneşti.

Impresiile unui turist din Gabon despre litoralul de acum 40 de ani: „Pe malul Mării Negre, românii au creat o civilizaţie înaintată“
Până la Revoluţie, litoralul românesc era o destinaţie căutată de turiştii străini, care petreceau în staţiunile de la malul Mării Negre vacanţe de neuitat.

Atmosfera din culisele serialului „Toate pânzele sus“, rememorată după 40 de ani de singura actriţă din film: „Fiecare zi era o aventură cu goeleta Speranţa“
Anul acesta se împlinesc 40 de ani de când s-au terminat filmările la celebrul serial românesc de televiziune „Toate pânzele sus“. Actriţa Julieta Szönyi, care a interpretat rolul Adnanei, a rememorat pentru „Adevărul“ câteva amintiri din timpul filmărilor.

Diana Pavlov, elevă care a luat 10 la Evaluarea Naţională fără să fi făcut meditaţii: „Am învăţat zilnic“
O elevă din Constanţa a reuşit să obţină note maxime la Evaluarea Naţională fără să fi făcut lecţii în particular. Ea mai are un frate geamăn, David, care excelează la handbal.