adevarul

 

Ziarul adevarul de azi - adevarul de seara - adevarul online

Ziare romanesti recomandate

Programul TV de Azi

Stiri locale din Adevarul Constanta

(P) Asigurari RCA - cel mai bun pret

Ziarul Adevarul Constanta - Ultimele stiri Adevarul Constanta - 22.10.2018

Calvarul celor şase fraţi sărmani care riscă să petreacă iarna sub cerul liber. „Nu cer şi nu aşteaptă mult. Doar o viaţă decentă“
Şapte suflete, dintre care şase copii, locuiesc în două încăperi care însumează 24 de metri pătraţi. Nu s-au plâns niciodată de condiţia lor socială, dar acum trăiesc cu teama că tavanul se va prăbuşi peste ei.

Femeie decapitată de tren în gară. Victima vorbea la telefon în timp ce traversa liniile de cale ferată
O femeie a fost decapitată în urma unui accident feroviar, în gara din Medgidia. Ea vorbea la telefon şi a fost surprinsă de trecerea trenului.

Primăria Constanţa refuză să spună numele firmei misterioase care s-a oferit să conserve Cazinoul din Constanţa
Reprezentanţii Primăriei Constanţa refuză să spună cine este compania care s-a oferit să conserve gratis Cazinoul din Constanţa.

Bătrâni înşelaţi prin metoda „accidentul“. Au pierdut toţi banii din casă
Poliţiştii atrag atenţia că în cazul unor accidente rutiere nu trebuie oferite sume de bani sub nicio formă. De asemenea, persoanele sunate pentru a li se cere bani trebuie să apeleze imediat la telefonul de urgenţă 112.

Astăzi încep lucrările de conservare a Cazinoului. Imaginile pe care le aşteptăm de peste 10 ani
La 22 octombrie o companie din România va executa primele lucrări la clădirea-simbol a oraşului, a anunţat primarul Decebal Făgădău.

Ce spune Biblia despre consumul de alcool. Pedeapsa care-i aşteaptă pe beţivi pe lumea cealaltă
Iisus a transformat apa în vin la nunta din Cana Galileei, iar Noe, după potop, a sădit viţă de vie. Vinul este folosit şi în cultul Bisericii, dar, cu toate acestea, în Biblie sunt multe locuri unde consumul de alcool este condamnat.

Un bărbat care a şantajat o familie a fost arestat preventiv. Soţul femeii, un turc, a fost agresat fizic
Oamenii legii au arestat un bărbat care a şantajat o familie din Valu lui Traian şi a agresat un cetăţean turc. Complicii infractorului sunt cercetaţi în libertate.

VIDEO Arhidiaconul Florin Popa a câştigat inimile publicului la Vocea României. Împreună cu Andra a cântat şlagărul „Oameni“
Un membru al Coralei Armonia a Arhiepiscopiei Tomisului a câştigat inimile juriului de la Vocea României, dar şi ale publicului, interpretând o piesă celebră.

Povestea motocicletei proiectate şi construite în penitenciar de intelectualii închişi la Aiud. Au folosit motoare americane reciclate
În închisoarea Aiud, unde erau încarceraţi cei mai mari „duşmani ai poporului“, a funcţionat în perioada 1949 – 1963 o unitate de producţie în domeniul metalurgiei şi lemnului. De departe, cel mai cunoscut produs al fabricii de la Aiud rămâne o motocicletă proiectată şi realizată de deţinuţi.

Domiciliul obligatoriu, pedeapsa de după pedeapsă patentată de stalinişti. „Mi-e ruşine să mor cu capul pe pernă, fără să vă arunc în faţă adevărul“
Mii de oameni au fost alungaţi de comunişti din satele lor mândre şi frumoase în pustiul Bărăganului, unde nu erau copaci, case sau animale, ci doar ciulini.  Pentru ei, acest ţinut arid a devenit „domiciliu obligatoriu“, singura lor vină fiind că nu se încadrau în tiparele comuniste. Locuinţele din chirpici pe care le-au lăsat în urmă atunci când li s-a dat voie să se întoarcă acasă au fost repopulate cu foşti deţinuţi politic.

Farul Constanţa joacă şi în afara stadionului. Planurile noii conduceri pentru revenirea în Liga 1 de fotbal
Ciprian Marica, Petre Grigoraş şi Ionel Dănciulescu au prezentat planurile pe care le au pentru a duce FC Farul Constanţa în Liga 1 de fotbal.

Cum se pune diagnosticul de lupus. Interviu cu Ramona-Elena David, medic specialist dermato-venerolog, despre boala care afectează 500.000 de europeni
Pacienţii trec prin schimbări fizice şi psihice care, netratate la timp, pot duce la depresii şi leziunea gravă a altor organe.

Tânără moartă într-un accident rutier. Maşina pe care o conducea s-a răsturnat
Tânăra se afla singură în maşină când s-a răsturnat pe un drum judeţean. Medicii au resuscitat-o zeci de minute, apoi au declarat decesul victimei.

Cele 10 porunci pentru succesul în bucătărie scrise de un călugăr din Athos. E considerat cel mai bun bucătar de la Muntele Sfânt
Călugărul a scris o carte despre arta culinară practicată pe Sfântul Munte în care sunt descrise ingredientele, reţetele şi secretele pe care bucătarii mănăstirilor le stăpânesc. Printre altele, părintele a redactat şi un decalog pentru succesul în bucătărie.

VIDEO Ce spun cunoscuţi DJ români despre muzica 8D, efectul sonor care dă stări extreme: „O porţie de transpiraţie rece combinată cu o senzaţie de vertij“
Un efect muzical numit 8D ia prin surprindere ascultătorilor, cărora le dă reacţii diferite. Unora le place senzaţia din cale-afară, altora li se pare că îţi dă stări de greaţă. Producătorii mizează pe un truc care face ca sunetul să circule precum un impuls electric, dus-întors, prin capul tău.