adevarul

 

Ziarul adevarul - adevarul de seara - adevarul online

Ziare romanesti recomandate

Abonare newsletter ziarele.com

Adresa de e-mail:


Mutari Internationale

Stiri locale din Adevarul Constanta

(P) Asigurari RCA - cel mai bun pret

Ziarul Adevarul Constanta - Ultimele stiri Adevarul Constanta - 28.06.2016

Octavian Tărăbuţă, noul rector al Academiei Navale „Mircea cel Bătrân“ din Constanţa
Comandorul conferenţiar universitar dr.ing. Octavian Tărăbuţă este noul rector al Academiei Navale „Mircea cel Bătrân”. El i-a luat locul comandorului dr. ing. Vergil Chiţac, care a demisionat după ce a intrat în cursa electorală pentru Primăria Constanţei

Grav accident pe Autostrada Soarelui. Patru persoane au fost rănite
Patru persoane au fost rănite după ce maşina în care se aflau s-a izbit de parapetul de pe marginea Autostrăzii Soarelui, între Medgidia şi Cernavodă.

Un tânăr s-a înecat în mare la Vama Veche
Un tânăr s-a înecat în mare, marţi seară, în staţiunea Vama Veche, el fiind adus la ţărm de către salvamari, care au chemat medicii, însă acesta nu a mai putut fi salvat.

Prima şcoală privată de acrobaţie aviatică din România va fi inaugurată la Tuzla
Sâmbătă, 2 iulie 2016, Regional Air Services – aeroport TUZLA inaugurează oficial prima şcoală privată de acrobaţie aviatică din România.

A fost iradiat Gheorghe Gheorghiu-Dej? Cum a murit fostul lider comunist care declarase independenţa României faţă de ruşi
Liderul comunist Gheorghe Gheorgiu-Deş a murit, oficial, de cancer, însă cauza îmbolnăvirii sale va rămâne, pe veci, o necunoscută.

Blestemul de la Straja. Sfârşitul tragic al muncitorului care a demolat biserica ridicată în 1936
Arhiepiscopia Tomisului a recreat un album de altădată al vieţii spirituale din Dobrogea. Vechi lăcaşuri de cult demolate de comunişti sau care mai au şi astăzi deschise uşile credincioşilor de pretutindeni sunt o dovadă a faptului că nici turcii, nici comuniştii nu au reuşit să scoată credinţa din sufletele dobrogenilor.

Imaginea terifiantă de la malul mării. Plaja Mamaia, în timpul Războiului: sârmă ghimpată şi cazemate
Glasul mării a amuţit şi doar armele au vorbit, iar mirosul de praf de puşcă era mai puternic decât cel de alge. Începutul celui de-Al Doilea Război Mondial a transformat Mamaia în câmp de luptă. De-a lungul plajei s-au montat kilometri întregi de sârmă ghimpată şi s-au construit cazemate şi poziţii de tun şi mortiere.

Trei copii au băut Furadan. Micuţii au fost transportaţi cu elicopterul SMURD la Constanţa
Trei copii din Negru Vodă au fost transportaţi cu elicopterul SMURD la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa după ce au băut Furadan.

Cinci delfini au eşuat în două zile pe plajele de pe litoralul românesc
Cinci delfini au eşuat, în două zile, pe plaje, unii dintre aceştia fiind găsiţi în stare de putrefacţie, iar în cazul altora urmând să fie stabilită cauza morţii.

Conducerea Universităţii Ovidius despre Georgiana Voineagu: „O tânără cu idei frumoase şi cu un zâmbet pentru fiecare“
Conducerea Universităţii Ovidius din Constanţa, unitatea de învăţământ promovată de Georgiana Voineagu din funcţia de şef al Biroului de presă, a transmis condoleanţe familiei.

ÎPS Teodosie va oficia slujba de la înmormântarea Georgianei Voineagu. „A slujit cu dragoste, profesionalism şi devotament oamenii şi cuvântul“
ÎPS Teodosie va oficia slujba înmormântării colegei noastre Georgiana Voineagu, care a murit sâmbătă dimineaţa. Ea va fi înmormântată luni, ora 13.00, la Cimitirul Central din Constanţa.

Marele general Teodorescu şi Mănăstirea dintr-un Lemn: a fost coleg cu Charles de Gaulle şi e pomenit împreună cu sfinţii
Biserica şi Armata cinstesc împreună o figură legendară care se odihneşte în curtea mănăstirii din Vâlcea, pe care a restaurat-o: pe generalul Paul (Pavel) Teodorescu, coleg de academie cu Charles de Gaulle.

Scriitoarea Ileana Vulpescu, despre cărţi şi oameni: „A iubi este singura acţiune din lume care te face fericit“
Ileana Vulpescu a devenit faimoasă cu romanul „Arta conversaţiei“, publicat în anul 1980. Scriitoarea vorbeşte, pentru „Weekend Adevărul“, despre iubire, suferinţă, recunoştinţă şi despre cărţile ce dau viaţă.

Colega noastră Georgiana Voineagu a murit. Dumnezeu s-o ierte!
Georgiana Voineagu, colega noastră de la Adevărul, a murit sâmbătă dimineaţă. Trupul neînsufleţit este depus la Casa Niculescu, iar înmormântarea va avea loc luni.

Casa Beiului, bijuteria de pe malul mării moştenită de pe vremea Imperiului Otoman, distrusă de comunişti
Pe buza mării, în zona Plajei la Vii, unde acum este Poarta 4-5 de intrare în Portul Constanţei, se ridica o bijuterie arhitecturală turcească. Era casa unde beiul înnopta atunci când venea la Kustenge.