adevarul

 

Ziarul adevarul de azi - adevarul de seara - adevarul online

Ziare romanesti recomandate

Programul TV de Azi

Mutari Internationale

Stiri locale din Adevarul Constanta

(P) Asigurari RCA - cel mai bun pret

Ziarul Adevarul Constanta - Ultimele stiri Adevarul Constanta - 20.10.2017

Accident cu 2 victime în staţiunea Mamaia
Doi tineri au fost implicaţi într-un grav accident rutier petrecut în staţiunea Mamaia, în zona Aqua Magic. Din primele constatări se pare că şoferul nu a mai putut controla autoturismul şi a ieşit de pe carosabil.

De ce a scăzut la 50% încrederea în Biserică. „Românii au început să perceapă că banul nu-i ochiul dracului, ci banul e ochiul Bisericii“
După 27 de ani de democraţie, încrederea românilor în Biserică a scăzut la 50%. Printre cauzele cele mai cunoscute care au determinat acest minim istoric, specialiştii indică scandalurile sexuale sau de corupţie în care sunt implicaţi ierarhi şi preoţi, dar şi o maturizare a credincioşilor care nu mai sunt dispuşi să despartă vorbele preoţilor de faptele acestora.

Trei decenii de la deschiderea navigaţiei pe Canalul Poarta Albă-Midia Năvodari. Plachetă în memoria lui Chiriac Avădanei, proiectantul investiţiei
În memoria inginerului care a proiectat canalul, Chiriac Avădanei, Compania Naţională Administraţia Canalelor Navigabile S.A. va inaugura o placă în memoria sa. Proiectantul Magistralei Albastre, una dintre cele mai mari lucrări de infrastructură din România, a murit în septembrie 2014.

Confesiune de război din toamna lui 1916: „Românii fugiseră din calea bulgarilor, dar celelalte naţii nu-şi părăsiseră casele“
În însemnările sale din Primul Război Mondial, generalul Romulus Scărişoreanu (fratele mai mic al generalului Constantin Scărişoreanu) a descris cum a decurs confruntarea armată din octombrie 1916 de la Caramurat (Mihail Kogălniceanu de astăzi), de la care se împlinesc în aceste zile 101 ani.

Produse cumpărate din magazine, vândute ca „tradiţionale” în parcarea unui supermarket
Reprezentanţii Protecţiei Consumatorilor au depistat miercuri, 18 octombrie, un comerciant care vindea produse „tradiţionale” achiziţionate de la alţi comercianţi, fără acte de provenienţă.

Pagube de milioane de euro: sinuciderea patronului Omnia Turism declanşează o criză uriaşă. „Nu cred că mai speră nimeni că va recupera ceva“
În urma sinuciderii lui George Negru, patronul Omnia Turism, au rămas datorii de 7,4 milioane de euro din peste 8.300 de pachete turistice vândute pentru anul 2018. Pe internet circulă liste cu numele unor agenţii de turism care au achiziţionat pachete de vacanţe şi care acum încearcă să găsească o soluţie pentru recuperarea banilor.

FOTO Cum arată staţiunile de pe litoral toamna: plaje pustii, alei acoperite cu frunze, magazine cu obloanele trase
Marea Neagră continuă să-şi dezvăluie frumuseţea indiferent de anotimp. O plimbare la mijlocul lunii octombrie prin staţiunile de pe litoral poate fi mai relaxantă decât în plin sezon estival. Locurile pe care vara le vedem aglomerate acum dau senzaţia că sunt părăsite.

Antrenamente militare pe Dunăre şi braţul Sfântu Gheorghe
Exerciţiul Danube Protector 17/II se va desfăşura în perioada 16-20 octombrie pe Dunăre şi pe braţul Sfântu Gheorghe. Acţiunea are ca scop instruirea marinarilor militari din porturile Brăila şi Tulcea.

Doi bărbaţi au urinat pe maşina de Poliţie. Ambii erau beţi şi au fost prinşi
Cei doi indivizi din comuna Independenţa, judeţul Constanţa, se aflau sub influenţa băuturilor alcoolice şi au fost prinşi de şeful de post, moment în care beţivanii au devenit agresivi.

Cutie de grenade, descoperită în curtea unei foste fabrici
Mai multe grenade au fost descoperite în incinta unei foste fabrici din Medgidia. Zona a fost securizată de poliţişti şi jandarmi.

Avocatul Costin Udrea, noul lider al Federaţiei Tinerilor din Constanţa
Federaţia Tinerilor din Constanţa are o nouă conducere. Alexandru Bajdechi, cel care a pus bazele Federaţiei Tinerilor din Constanţa şi ale Asociaţiei Elevilor din Constanţa, s-a retras din funcţia executivă.

Producătorii agricoli care şi-au făcut o asociaţie: Poiana lui Ovidiu. „Oamenii vor avea produse agricole de calitate, la un preţ echitabil“
Producătorii agricoli din oraşul Ovidiu şi din satele arondate Poiana şi Culmea s-au reunit în Asociaţia Poiana lui Ovidiu, înfiinţată de Primăria Ovidiu. Acest parteneriat public-privat este o premieră la nivel naţional.