adevarul

 

Ziarul adevarul de azi - adevarul de seara - adevarul online

Ziare romanesti recomandate

Programul TV de Azi

Mutari Internationale

Stiri locale din Adevarul Constanta

(P) Asigurari RCA - cel mai bun pret

Ziarul Adevarul Constanta - Ultimele stiri Adevarul Constanta - 19.03.2018

Povestea poliţistului român care salvează câini exploataţi în lupte. Cumplitul caz al lui Paco, patrupedul „de sacrificiu“ scăpat în ultimul moment de la moarte
Victor, un poliţist din Constanţa, îşi dedică timpul liber salvării câinilor aflaţi în dificultate. Fie că sunt pierduţi, abandonaţi sau răniţi în urma luptelor ilegale, câinii primesc o a doua şansă.

Cod portocaliu de polei pentru judeţele Constanţa şi Tulcea până la ora 20:30
Meteorologii au emis avertizare cod portocaliu de polei şi pentru judeţele Constanţa şi Tulcea, până la ora 20.30, astfel că la această oră douăsprezece judeţe se află sub incidenţa acestei atenţionări. De asemenea, judeţul Satu Mare se află sub cod galben de polei.

FOTO Două vagoane de tren răsturnate pe un pod din Constanţa
Două vagoane de tren s-au răsturnat pe un pod din municipiul Constanţa. Acestea făceau parte dintre-o garnitură feroviară de marfă.

FOTO VIDEO Casa Muzicii, încântătoarea surpriză pentru români din inima Vienei. Cum este onorată România la etajul marilor compozitori
Muzeul interactiv al muzicii din Viena este găzduit de palatul în care s-a născut Filarmonica din capitala Austriei. România îşi are locul ei însemnat în galeria muzicală, inclusiv prin marele bal românesc din seara de 15 februarie 1881, de care a scris însuşi Mihai Eminescu.

Povestea cumplită a primilor studenţi morţi în Experimentul Piteşti. Călăii au fost exterminaţi, ca să nu existe martori
Experimentul Piteşti, unul dintre cele mai oribile experimente ale Securităţii, care a avut loc la începutul anilor '50, nu va putea fi niciodată scos pe deplin la lumină întrucât autorităţile comuniste au ascuns dovezi importante. Ca principală cauză a decesului apar afecţiuni care nu puteau să provoace moartea. Mai mult, călăii au fost eliminaţi şi ei la sfârşitul experimentului, pentru a nu mai exista martori.

Operaţiune de salvare pe mare. O persoană care practica kitesurfing a avut nevoie de ajutor
ISU Dobrogea a intervinit sâmbătă, 17 martie, pentru salvarea unei persoane care practica kitesurfing pe mare în zona plajei Blue Beach din Mamaia.

Vremea se schimbă radical. Constanţa, sub atenţionare Cod Galben de ploi şi vânt
Constanţa se va afla sub atenţionare Cod Galben de ploi şi vânt duminică, 18 martie, între orele 8.00 şi 23.00. Temperaturile vor scădea la pragul îngheţului.

Începe procesul fostului decan al Facultăţii de Teologie din Constanţa. Este acuzat de abuz în serviciu şi fals intelectual
Profesorul universitar Bogdan Moise, fost decan al Facultăţii de Teologie din Constanţa, va fi judecat pentru complicitate la instigare la abuz în serviciu şi fals intelectual pentru că l-a ajutat pe un preot să fraudeze concursul pentru titlul de conferenţiar universitar.

Doi noi sfinţi vor fi proclamaţi în Biserica Ortodoxă Română. Cine sunt cei la care se vor închina credincioşii
Proclamarea solemnă a canonizării celor doi sfinţi va avea loc de Buna Vestire, pe 25 martie, în prezenţa PF Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române.

VIDEO Vacanţă de turist străin la mare, în România lui 1970: „Cea mai frumoasă amintire de familie din viaţa noastră“
Pentru o familie de slavi din Estul Europei, vacanţa petrecută pe litoralul românesc în anul 1970 este cea mai frumoasă amintire din viaţa sa.

Cine a fost Constantin Vârtosu, eroul care a dat numele unei nave a Forţelor Navale
Remorcherul „Vârtosul” a intrat în dotarea Forţelor Navale Române în 2016. Nava poartă numele unui mare erou al Primului Război Mondial, care a murit la datorie.

Restaurant din Constanţa, închis de Protecţia Consumatorilor şi amendat cu 10.000 de lei
Un restaurant din municipiul Constanţa a fost închis temporar de Protecţia Consumatorilor şi amendat cu 10.000 de lei, după ce echipele de control au găsit mai multe nereguli, printre care produse neetichetate, lipsa igienei şi mărfuri depozitate necorespunzător.

Reţea de cămătărie şi şantaj: victimele erau obligate, pentru împrumuturi infime, să returneze sume uriaşe
Un grup de infractori a fost reţinut de procurorii DNA, apoi arestat de judecători, pentru cămătărie şi şantajarea unor persoane care au avut proasta idee de a se împrumuta la ei.

FOTO Imagini fabuloase din Dobrogea. Cum renaşte natura în Delta Dunării, Munţii Măcinului şi la Marea Neagră
Primăvara, anotimpul preferat al iubitorilor naturii, bucuroşi să o vadă revenind la viaţă, oferă cele mai frumoase ipostaze ale Dobrogei.

FOTO Celebrul tenor Placido Domingo, despre Cazinoul din Constanţa: „Această comoară rară a patrimoniului cultural european este în pericol de a fi pierdută“
Cazinoul din Constanţa a fost inclus pe Lista celor mai periclitate 7 monumente din Europa în Anul Patrimoniului Cultural 2018. Clasamentul este realizat de principala organizaţie de patrimoniu european - Europa Nostra, patronată de Placido Domingo. „Vocea moştenirii culturale din Europa“ este intitulată asociaţia fondată la 29 noiembrie 1963 la Paris, ce va acorda în acest an o atenţie specială splendidului edificiu de la Marea Neagră.