adevarul

 

Ziarul adevarul - adevarul de seara - adevarul online

Ziare romanesti recomandate

Abonare newsletter ziarele.com

Adresa de e-mail:


Mutari Internationale

Stiri locale din Adevarul Constanta

(P) Asigurari RCA - cel mai bun pret

Ziarul Adevarul Constanta - Ultimele stiri Adevarul Constanta - 06.05.2016

Managerul Sanatoriului Techirghiol: „Nu am folosit niciodată produsele Hexi Pharma“
Elena Roxana Almăşan, managerul Sanatoriului Techirghiol, spune că unitatea medicală pe care o conduce nu a folosit niciodată produsele Hexi Farma.

Care sunt spitalele din judeţul Constanţa unde au fost descoperite probe neconforme în urma controalelor făcute de Ministerul Sănătăţii
La mai multe unităţi sanitare din judeţul Constanţa au fost depistate probe neconforme în urma controalelor realizate conform dispoziţiei ministrului Sănătăţii prin intermediul Direcţiilor de Sănătate Publică din ţară.

Primarii care nu au apucat să-şi termine mandatul. Radu Mazăre, Nicolae Matei, Gheorghe Hânsă şi Adrian Stan, acuzaţi sau condamnaţi pentru corupţie
Patru foşti primari din Constanţa, care au condus mari oraşe timp de mai multe mandate, au fost nevoiţi să abadoneze mandatele după ce au fost condamnaţi sau au stat la „Beciul domnesc“.

Pelerinaj la izvorul din care curge apa vieţii. Izvorul Tămăduirii, sărbătoarea închinată Maicii Domnului, adună laolaltă toţi creştinii
SĂRBĂTOARE În fiecare an, în prima vineri după Paşte, Biserica Ortodoxă sărbătoreşte Izvorul Tămăduirii. Sărbătoarea este închinată Maicii Domnului şi arată rolul Fecioarei Maria în mântuirea oamenilor. Numele vine de la minunile săvârşite la un izvor din apropierea Constantinopolului.

Cum a ajuns Radu Mazăre, faraonul din Mamaia, să-şi găsească un job în Egipt: „Trebuie să merg o dată pe lună acolo“
Radu Mazăre, fostul primar al Constanţei, va lucra în ţara faraonilor şi a piramidelor antice. Fostul edil va fi consultant pentru dezvoltare urbană şi management turistic pentru una din cele mai mari firme din Egipt.

Momentul decisiv care l-a transformat pe Denis Alibec din puştiul care bătea mingea pe plaja din Mangalia în vedeta din Liga I
Denis Alibec, puştiul care bătea mingea pe plaja din Mangalia, a ajuns să fie fotbalistul care a contribuit decisiv la primul titlu de campioană a României la fotbal obţinut de echipa Astra Giurgiu, după ce a dat gol după gol în poarta adversă, demonstrând că este cel mai bun atacant din Liga I.

Cei mai buni marinari militari vor fi premiaţi. Evenimentul este legat de împlinirea unui secol de la Primul Război Mondial
Concursul „Omul anului 2015 în Forţele Navale” a ajuns la final, iar câştigătorii vor fi anunţaţi în cadrul unei ceremonii care va avea loc  sâmbătă, 7 mai, la Sala de festivităţi a Forţelor Navale din Constanţa.

Fratele unei vedete TV, candidat la Primăria Constanţa. Ion Budi vrea să îşi facă oraşul „fericit“
Cel mai exotic candidat la Primăria Constanţei poate fi considerat Ion Budi, fratele vedetei TV Tania Budi. Constănţean get-beget, Ion Budi are vârsta de 47 ani şi deţine un club din Constanţa, cu extensie estivală în Mamaia, intens frecventat de fostul primar Radu Mazăre.

Rânduieli speciale din Săptămâna Luminată. De ce poartă preoţii straie aurii, iar creştinii fac doar semnul crucii
Preoţii îşi lasă deoparte straiele cernite în Săptămâna Luminată, pentru a îmbrăca la slujbe straie luminate - deschise la culoare, albe sau aurii. În toată săptămâna, cuvânt de ordine este iertarea, împăcarea, serenitatea.

Salvador Dali şi Rembrandt, în premieră la Constanţa. Lucrările celor doi celebri artişti, expuse la muzeele de la mare
Doi titani ai artei plastice universale, Rembrandt şi Salvador Dali, pot fi admiraţi în această perioadă la Constanţa. Lucrările acestor mari pictori ai lumii sunt expuse în muzeele de la malul mării, în expoziţii aduse în premieră.

Românii care au fost turişti de Paşte şi 1 Mai au cheltuit peste 10 milioane euro
Aproximativ 116.000 turişti români au fost plecaţi în minivacanţa de Paşti şi 1 Mai, petrecându-şi sejurul fie în ţară, fie peste hotare. Ei au cheltuit peste 10 milioane euro, mai puţin cu aproape 40% faţă de anul trecut.

Cocalarii care au intrat cu maşinile pe plaja din Mamaia şi din Vama Veche au fost amendaţi cu 20.000 lei fiecare
Imagini video au surprins în minivacanţa de 1 Mai, pe plaja din Mamaia, din Năvodari şi din Vama Veche, maşini de teren intrate pe nisip şi chiar în apă. Doi dintre şoferi au fost identificaţi şi amendaţi de Poliţia Constanţa cu suma maximă prevăzută: 20.000 lei fiecare. Cel de-al treilea, care a făcut slalom printre oamenii care se plimbau pe plaja de la Arena Regia Maria din Năvodari, este căutat.

Blestemul peştelui auriu care împlineşte trei dorinţe. Cine mănâncă zolutuşcă, animăluţul acvatic cu solzi strălucitori, îşi atrage un şir de nenorociri
Peştele auriu care îţi poate împlini trei dorinţe există în legendele pescarilor din Deltă. El se numeşte zolotuşcă, care în limba ucraineană înseamnă auriu. Localnicii din Letea spun că cel care mănâncă peştele auriu va avea parte de nenorociri.

Oraşul Constanţa, fotografiat din spaţiu de un astronaut britanic: „Cel mai vechi oraş din România locuit şi acum“
Oraşul Constanţa, vechiul Tomis, a fost fotografiat de pe Staţia Spaţială Internaţională de astronautul britanic Tim Peake.

Imagini de arhivă: Cazinoul din Constanţa, martorul întâlnirii istorice dintre două capete încoronate din Europa
Imagini de epocă surprinse la 1 iunie 1914 arată un Cazino cu aerul imperial care l-a făcut celebru. Oameni eleganţi se plimbă pe faleză sau se odihnesc pe băncuţe. Ochii privesc curioşi spre camera de filmat a operatorului. Atmosfera maiestuoasă este aceeaşi. Numai personajele s-au schimbat. Filmul are, însă, altă miză. Arată întâlnirea istorică dintre două capete încoronate ale Europei.