adevarul

 

Ziarul adevarul - adevarul de seara - adevarul online

emag evomag ecco tinar fashionup otter matar

(P) Asigurari RCA - cel mai bun pret *** Haine online


Ziarul Adevarul Constanta - Ultimele stiri Adevarul Constanta - 27.02.2015

FOTO Mărţişoarele au invadat Constanţa: de la exemplarele unicat la podoabe de 2600 lei
Febra mărţişoarelor a încins Constanţa. Centrul oraşului este, ca în fiecare an, invadat de tarabe pe care sunt vândute podoabele hand-made. Anul acesta se poartă florile făcute dintr-un material special. La polul opus sunt bijuteriile care se vând cu preţuri de 2600 lei.

VIDEO Britanicii insistă. „Vin românii!”, partea a II-a: asistenta Mihaela a rezistat doar o lună în Anglia, Alex - actorul ratat, Adi de sub pod - salvatorul Lupenilor
Un nou episod al filmului „Vin românii“ a fost difuzat de britanici, prezentând viaţa de mizerie a migranţilor din Anglia.

VIDEO Peştera Movile, capsula timpului pentru 5,5 milioane de ani. Mediul din grotă, asemuit celui de pe Marte - viaţă fără oxigen
Peştera Movile de pe litoralul românesc este considerată de speologi una dintre cele mai mari descoperiri ştiinţifice ale secolului XX. Caverna este unică datorită sistemului de chemosinteză prin care organismele au supravieţuit, în lipsa oxigenului, prin oxidarea unor substanţe minerale. Inclusiv cercetătorii de la NASA au comparat mediul din Peştera cu cel de pe planeta Marte.

Linkuri Sponsorizate

Georgiana Ghegeliu a câştigat un nou proces cu CNADNR. Compania trebuie să-i dea suma de 2.000.000 de lei
Georgiana Ghegeliu, tânăra care a câştigat în luna iunie a anului trecut un milion de euro daune morale de la Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România, după ce şi-a pierdut o mână într-un accident, ar mai putea primi încă 2.000.000 de lei cu titlu de daune materiale.

Nicuşor Constantinescu, arestat la domiciliu în dosarul Centrului Militar. Decizia poate fi contestată
Nicuşor Constantinescu a fost arestat la domiciliu şi în dosarul Centrului Militar. Tribunalul a luat această decizie în cursul zilei de joi, 26 februarie. Decizia poate fi contestată la Curtea de Apel Constanţa. Constantinescu este arestat la domiciliu şi în cel mai recent dosar instrumentat de către DNA, hotărârea în acest caz fiind definitivă.

Cel mai frumos sat din Dobrogea. 2 Mai, locul unde răsare marea
2 Mai este locul unde răsare marea. Aşa este caracterizată mica aşezare din sudul ţării, în ghidul „Cele mai frumoase sate din România“.

VIDEO Documentarul „Vin românii“, partea a doua, a fost difuzat. Mihaela, o asistentă din Constanţa, trăieşte dezamăgirea vieţii ei în Marea Britanie
În călătoria lor prin România, englezii care au realizat documentarul „Romanians are coming“ („Vin românii“) ajung să se plimbe pe la Constanţa, unde o au ca subiect pe Mihaela, o asistentă medicală care pleacă să lucreze pentru un an în Marea Britanie.

Visul unui tânăr pianist român care şi-a uimit profesorii: „Să deschid o şcoală pentru copiii talentaţi, dar săraci“
Octavian Renea a absolvit Conservatorul în Germania, acolo unde trăieşte, concertează şi predă pianul. Elev-minune al Colegiului Naţional de Arte Regina Maria din Constanţa, tânărul artist care este laureat Steinway and Sons visează să se întoarcă în ţară şi să deschidă o şcoală de muzică pentru copiii talentaţi, dar săraci.

Cum s-a dus farmecul de altădată din Vama Veche: de la ţinutul sălbatic al anilor '80, străbătut de turme de mioare, la refugiul destrăbălării tinerilor rebeli
Vama Veche, care a devenit în ultimii ani refugiul rebelilor pentru care distracţie înseamnă mult alcool, foc de tabără pe plajă cu lemne smulse din gardurile localnicilor, era în trecut un loc sălbatic, în stăpânirea animalelor.

Profesorul-colonel de la Universitatea Ovidius, trimis în judecată de DNA pentru 11 infracţiuni de luare de mită
Fostul decan al Facultăţii de Farmacie de la Universitatea Ovidius din Constanţa a fost trimis în judecată de procurorii DNA. Profesorul universitar doctor Gheorghe Ţarălungă, colonel în rezervă, este acuzat de 11 infracţiuni de luare de mită.

Cum a fost construit Canalul Dunăre-Marea Neagră. Secretele Magistralei Albastre dezvăluite de inginerul care a proiectat măreţul proiect comunist
Povestea Magistralei Albastre poartă semnătura inginerului Chiriac Avădanei, care a primit ordin de la Ceauşescu să proiecteze Canalul Dunăre-Marea Neagră. În 1949, Gheorghe Gheorghiu Dej folosise canalul pentru exterminare oponenţilor regimului.

Filmul „De ce eu?”, inspirat de cazul procurorului Panait, va putea fi vizionat la Constanţa din 27 februarie
Filmul „De ce eu?“, în regia lui Tudor Giurgiu, va avea o proiecţie de gală la Constanţa vineri, 6 martie, de la ora 19.00, la Cityplex Tomis Mall. Pelicula va putea fi vizionată din 27 februarie.

DNA a cerut arestarea preventivă a lui Nicuşor Constantinescu şi în dosarul Centrului Militar
Procurorii DNA Constanţa au cerut arestarea preventivă a lui Nicuşor Constantinescu şi în dosarul Centrului Militar Zonal. Tribunalul Constanţa va judeca această cerere în cursul zilei de 25 februarie. În acest dosar Constantinescu este judecat sub control judiciar.

Cei mai cunoscuţi criminali din Constanţa. Gilberto Şaban şi-a ucis propria soră, Giani Deli-Iorga i-a masacrat pe socrii amicului său
Constanţa ultimilor cinci ani a devenit locul celor mai mari grozăvii în materie de penali. Crimele care au îngrozit întreaga românie şi au pus pe jar autorităţile timp îndelungat au dus la condamnari spectaculoase. Personaje precum Giani Deli-Iorga sau Şaban şi Davidescu vor sta mult timp după gratii.

VIDEO Se caută muzicieni pentru High School Band. Înveţi gratuit să cânţi în cele mai tari trupe de liceu
Organizatorii proiectului cultural High School Band, destinat trupelor muzicale de liceu, caută noi membri care să urce pe scenă. Festivalul dedicat are loc în vacanţa de Paşti, la clubul Doors.