adevarul

 

Ziarul adevarul - adevarul de seara - adevarul online

emag evomag ecco tinar fashionup otter matar

(P) Asigurari RCA - cel mai bun pret *** Haine online


Ziarul Adevarul Constanta - Ultimele stiri Adevarul Constanta - 29.01.2015

Profesor de la Facultatea de Farmacie a Universităţii Ovidius, reţinut pentru luare de mită
Gheorghe Ţarălungă, profesor universitar doctor la Facultatea de Farmacie din cadrul Universităţii Ovidius Constanţa, a fost reţinut pentru 24 de ore de procurorii  Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Constanţa.

FOTO Reabilitarea celebrei ruine a sinagogii din Constanţa va costa 1 milion de euro
Lăcaşul de cult unde până nu demult urmaşii lui David citeau Tora este astăzi o ruină. Ruinele sale sunt faimoase inclusiv printre turiştii străini, care atunci când coboară de pe vasele de croazieră şi vizitează centrul vechi al oraşului, fotografiază fiecare clădire şi caută sinagoga a cărei splendoare încă se poate vedea din ruine.

VIDEO Marea cedează teren. 11.000 metri pătraţi de pământ nou "au apărut" în Portul Constanţa
A fost nevoie de 62.000 piatră şi 24 milioane de lei, dar de ieri Portul Constanţa e mai mare. Teritoriul care până anul trecut era stăpânit de ape a fost transformat într-o dană de gabare.

Linkuri Sponsorizate

Primarii care au ridicat Constanţa. De la primul bulevard de la malul mării până la staţiunea Mamaia
Un sat de păstori turci s-a transformat în 150 ani într-un mare oraş românesc şi cel mai mare port al României. Constanţa este acum oraşul cu cel mai ridicat standard de viaţă din România, iar portul este pe locul patru în clasamentul celor din Europa.

Elevă din Constanţa invitată la Casa Albă după ce a scris cel mai bun eseu din Europa
O elevă din Constanţa este invitată la Casa Albă de la Washington (SUA). Este vorba de Elif Memet, elevă la Liceul Teoretic Internaţional de Informatică, laureata unui concurs de eseuri organizat în Statele Unite ale Americii. Eseul scris de Elif Memet a fost desemnat cel mai bun din Europa şi al 13-lea la nivel mondial.

Angajaţii din administraţia publică locală au protestat la Constanţa. Ei cer acordarea tichetelor de masă şi creşteri salariale
Sindicaliştii din administraţia publică locală au ieşit în stradă pentru a cere creşteri salariale şi acordarea tichetelor de masă. Aproximativ 250 de oameni s-au strâns astăzi  în faţa Prefecturii pentru a-şi face cunoscute revendicările. Dacă nu se schimbă nimic, atunci peste două săptămâni va fi grevă de avertisment în toată administraţia publică din România.

Percheziţii DNA la Facultatea de Farmacie de la Universitatea Ovidius
DNA Constanţa efectuează percheziţii la Facultatea de Farmacie din cadrul Universităţii Ovidius. Fostul decan al Facultăţii de Farmacie, Gheorghe Ţarălungă, actual profesor la aceeaşi facultate a fost citat de procurorii DNA într-un dosar care vizează fapte de corupţie.

VIDEO Anonimii care au inventat din greşeală viralele româneşti pe internet. Cele mai tari poveşti, de la „Şasă cai frumoşi“ la „Perversă ca pe Târgu Ocna“
YouTube împlineşte în 2015 zece ani de existenţă. Site-ul pe care oricine poate să posteze un video a făcut ca Internetul să explodeze cu ajutorul conţinutului creat de simplii utilizatori. România nu a pierdut valul, iar în ultimii ani am asistat la apariţia clipurilor virale. Adevărul vă prezintă cele mai cunoscute asemenea video-uri.

Poveştile cu exorcizări nu ţin la Constanţa. Singurul preot care le practica "s-a cuminţit"
Părintele Dănuţ Costan din localitatea constănţeană Viişoara, vestit pentru slujbele de exorcizare a devenit un slujitor curat al Domnului. Cel puţin asta spun colegii săi din Arhiepiscopia Tomisului.

VIDEO Tragedie în sala de judecată. Un bărbat a murit în timp ce-şi susţinea cauza în faţa magistraţilor
Un bărbat din Timişoara şi-a pierdut viaţa la Constanţa într-un mod cel puţin ciudat. El a făcut un atac de cord în sala de judecată. Martorii susţin că bătrânul era supărat că nu ar fi fost lăsat să zică tot ce avea de spus.

Sindicaliştii Cartel Afla din administraţia publică locală vor protesta în faţa Prefecturii Constanţa
Uniunea Sindicală Teritorială, filiala judeţului  Constanţa CNS Cartel Alfa, organizează în data de 28 ianuarie, între orele 14.30-16.00  o acţiune de protest pe platoul din faţa Prefecturii Constanţa.

Bilanţul accidentului în care a fost implicat microbuzul de pasageri: 23 de răniţi, 8 persoane au fost internate
Conducerea Spitalului Judeţean Constanţa a anunţat marţi că în urma accidentului de luni în care a fost implicat un microbuz plin cu călători opt persoane au fost internate. Trei dintre victime au suferit răni mai grave, este vorba de o fractură de cap femural, de o ruptură de splină de gradul trei şi de o fractură de maxilar.

Grecii din România, despre ţara lor natală, un paradis în derivă: „Am fost la vot şi am rămas şocat de atâta sărăcie“
Un grec stabilit de 16 ani în România care a votat la alegerile de duminică din Elada, un român care trăieşte în Grecia de 15 ani şi un grec pe jumătate român îşi spun părerea despre situaţia ţării care pentru unii dintre ei a fost un paradis.

Constanţa, citadela sfărâmată. De la vestigiile cetăţii antice Tomis, la ruinele urbei „în care merită să trăieşti“
Dacă oraşul Constanţa ar fi fost o fiinţă, probabil ar fi aprins acum o lumânare la mormântul lui Ceauşescu, alături de nostalgicii regimului comunist.

Deţinutul 108767 sau viaţa ca un iad din lagărul Auschwitz-Birkenau a unui evreu plecat din România: „Aici eşti un zero. Ai ucis? Nu! Ei te socotesc un jidan murdar“
„Aici eşti un zero pe cerul absurdului/ Nici măcar nu ştii de ce/ Ai greşit? Nu!/ Ai ucis? Nu!/ Ai furat? Nu!/ Eşti curat, neîntinat,/ Dar ei te socotesc un jidan murdar şi vinovat“. Acestea sunt versurile scrise de un evreu bătrân a cărui mamă a murit gazată în lagărul Auschwitz-Birkenau, şi al cărui tată şi-a lăsat oasele în tranşeele săpate pentru nemţi.