adevarul

 

Ziarul adevarul - adevarul de seara - adevarul online

Ziare romanesti recomandate

Abonare newsletter ziarele.com

Adresa de e-mail:


Mutari Internationale

Stiri locale din Adevarul Constanta

(P) Asigurari RCA - cel mai bun pret

Ziarul Adevarul Constanta - Ultimele stiri Adevarul Constanta - 26.08.2016

Cetatea Tomis a înviat. Festivalul Antic Tomis, ultimul spectacol al verii
În ultimul weekend al verii, litoralul este plin de evenimente, petrecute de la Constanţa până la Tulce: Festivalul Antic Tomis şi Rowmania Fest.

România în Primul Război Mondial. Numele eroilor, rostite la 100 de monumente de pe tot teritoriul ţării
La 100 de monumente ale eroilor a avut loc vineri, 26 august, un ceremonial insolit, dedicat împlinirii a 100 ani de la intrarea României în Primul Război Mondial. În premieră pentru ţara noastră, numele celor 330.000 militari români pieriţi în lupte a fost rostit de oficiali şi soldaţi, la principalele opere sculpturale care cinstesc memoria eroilor din acel război.

Dănuţ Căpăţână, fostul manager al Spitalului Judeţean Constanţa, condamnat pentru tentativă la abuz în serviciu
Dănuţ Căpăţână, fostul director al Spitalului Judeţean de Urgenţă Constanţa, a fost condamnat de Tribunalul Constanţa la patru ani şi patru luni de închisoare pentru tentativă la abuz în serviciu. Decizia nu este definitivă.

Misteriosul naufragiu al navei „Împăratul Traian“: „O forţă necunoscută face ca acul magnetic al busolei să devieze cu 15 grade“
Nava de pasageri „Împăratul Traian“ a naufragiat în anul 1927 pe stânci, la 12 mile de Capul Tuzla, în dreptul satului Tatlageac. Vasul era construit în 1906 la şantierele din Franţa.

Eveniment de caritate pentru Denis, fiul fotbalistului Cosmin Paşcovici. Copilul este în comă, după ce a luat două infecţii intraspitaliceşti
Joi 25 august la Bellagio Club Mamaia, va avea loc un eveniment de caritate pentru Denis Paşcovici, fiul fotbalistului Cosmin Paşcovici.

Pericol de înec. Salvamarii au arborat steagul roşu pe litoral. De la începutul sezonului estival, 18 persoane au murit înecate
În ciuda avertismentelor salvamarilor, turiştii se avântă în apă şi îşi pun viaţa în pericol. Joi dimineaţa, scăldatul este interzis în Marea Neagră, pe plaja Modern.

Dezinformare şi propagandă după 23 August 1944: „Regele a fugit în Turcia“, „guvernul a părăsit Capitala“, „ofiţerii sunt trimişi în Siberia“
Proclamaţia către ţară a regelui Mihai, difuzată la data de 23 August 1944, a fost interpretată în mod diferit de marile puteri ale lumii. Posturile din Berlin vorbeau de bolşevizare şi de anexarea României la URSS, altele anunţau că Regele a fugit în Turcia, iar Moscova nu recunoştea nimic.

Cinci români au murit în cutremurul din Italia. Bilanţ sumbru: 250 de morţi, sute de răniţi. Panică în urma unei replici
Cel puţin 250 de oameni au murit, printre care şi cinci români, iar alte câteva sute de persoane au fost rănite în urma cutremurului cu magnitudinea de 6,2 pe scara Richter care a zguduit miercuri dimineaţă Italia şi care a avut epicentrul în apropierea oraşului Perugia. Autorităţile se feresc să estimeze numărul persoanelor aflate încă sub dărâmături.

Patriarhia Română, mesaj în urma cutremurului din Italia: „Ne rugăm pentru victime“. Catolicii îşi îndeamnă enoriaşii să se roage pentru cei loviţi
Preoţi ortodocşi şi catolici din România se vor ruga pentru victimele cutremurului din Italia, soldat cu sute de morţi, răniţi şi dispăruţi. Duhovnicii adresează mesaje de compasiune şi îndeamnă credincioşii să spună o rugăciune, la rândul lor, pentru cei loviţi de dezastru.

Gabriela Firea şi Liviu Dragnea vin la Şcoala de vară a femeilor din PSD
Preşedintele PSD Liviu Dragnea şi primarul Capitalei Gabriela Firea vor participa joi, 25 august, la deschiderea lucrărilor Şcolii Politice de vară a Femeilor Social Democrate, ce are loc, conform tradiţiei, la Constanţa

Cum o alinta Regina Maria pe Regina Elisabeta, predecesoarea ei
Împărtăşeau ziua de 29, în care s-au născut amândouă: Elisabeta - la 29 decembrie 1843, Maria - la 29 octombrie 1975. Coincidenţă, aveau să moară amândouă în zi de 18: Elisabeta - la 18 februarie 1916, Maria - la 18 iulie 1938.

Vara înecaţilor. De ce-i ia valu' pe români, în pofida salvamarilor
În ciuda avertizărilor repetate şi a interdicţiilor clare, turiştii ignoră toate regulile de siguranţă şi fac baie în mare, cu copii cu tot, riscându-şi viaţa. Un avocat din Bucureşti a fost scos cu forţa din apă şi încătuşat.

Trupul tânărului de 17 ani dispărut în mare la Mangalia a fost adus la ţărm de valuri
Trupul tânărului de 17 ani dispărut luni în mare la Mangalia a fost adus la ţărm de valuri, în timp ce adolescentul dispărut la Saturn este în continuare căutat de scafandri.

Ce a cauzat catastrofa de la Petromidia. Lider de sindicat: „Pe toată platforma petrolieră mai sunt 2.000 de angajaţi“
Anchetatorii încearcă să stabilească motivul producerii acestui grav accident de muncă din seara de luni, 22 august, când la Petromidia a izbucnit un incendiu puternic, care a rănit şase oameni, unul dintre ei decedând. Ultimul accident de acest gen a avut loc la 5 noiembrie 2009 pe platforma Petromidia, când au murit trei persoane.

Angajatul cu arsuri pe 99% din corp în explozia de la Petromidia a murit
Angajatul de la Petromidia care avea arsuri de gradul 3-4 pe 99% din corp a murit în dimineaţa de marţi, 23 august.