adevarul

 

Ziarul adevarul de azi - adevarul de seara - adevarul online

Ziare romanesti recomandate

Programul TV de Azi

Stiri locale din Adevarul Constanta

(P) Asigurari RCA - cel mai bun pret

Ziarul Adevarul Constanta - Ultimele stiri Adevarul Constanta - 12.12.2018

Violenţa psihologică în şcoli, la cote alarmante. Cum văd elevii legea anti-bullying: „Este nevoie de o schimbare de mentalitate, apoi de o lege”
Parlamentul României a adoptat recent o lege împotriva violenţei psihologice în şcoli - bullying. Dar elevii spun că odată cu această lege problemele nu vor dispărea.

Incendiu la un schit din Arhiepiscopia Tomisului. Acoperişul chiliilor a luat foc
Pompierii intervin pentru stingerea unui incendiu care a izbucnit la un schit din cadrul Arhiepiscopiei Tomisului.

Când s-ar fi născut de fapt Iisus Hristos. De ce sărbătorim Crăciunul pe 25 decembrie
Momentul naşterii lui Iisus Hristos a reprezentat un punct de interes pentru teologii Bisericii. Diferite profeţii din Vechiul Testament şi sărbători păgâne au fost luate în calcul pentru a stabili această zi.

FOTO Chinurile trăite de călugări la renovarea schitului Prodromu. Lăcaşul de cult românesc de pe Muntele Athos, ridicat din „bănuţul văduvei“
Părintele Iustinian Stoica (80 de ani), care a trăit mulţi ani în schitul românesc de pe Muntele Athos, a povestit în cartea „Părinţii mei duhovnceşti“ cât de greu le-a fost călugărilor români să renoveze schitul Prodromu fără niciun ajutor din partea statului comunist.

Tineri reţinuţi pentru că au furat vaci, capre, laptopuri şi telefoane mobile. Ce a găsit poliţia la percheziţii
Trei tineri au fost reţinuţi de poliţie în urma unor percheziţii domiciliare efectuate marţi, 11 decembrie. Bărbaţii sunt bănuiţi de comiterea unor infracţiuni de tîlhărie calificată şi lipsire de libertate.

Percheziţii într-un caz de braconaj arheologic. Hoţii vindeau monede antice pe internet
Patru percheziţii domiciliare au avut loc marţi, 11 decembrie, într-o anchetă penală cu privire la activităţi de braconaj arheologic.

FOTO Trei pizzerii au fost închise de Protecţia Consumatorilor. În ce mizerie erau preparate produsele
Trei pizzerie din Constanţa au fost închise de comisarii de la Protecţia Consumatorilor după ce au fost descoperite mai multe nereguli, printre care produse expirate, neetichetate, alimente ţinute în condiţii improprii şi spaţii neigienizate.

VIDEO România în vreme de restrişte. Ce făceau ostaşii români cu un an înainte de Marele Război
Imagini cu România din timpul celui de-Al Doilea Război Balcanic, trăgaciul Marelui Război care a dus la Marea Unire, au fost păstrate în arhiva British Pathe, iar colecţionarii le expun pe canalele de mediatizare pentru a fi cunoscute de toată lumea.

Accident rutier soldat cu şase victime, dintre care patru copii. Maşina s-a răsturnat
Accidentul rutier s-a produs pe drumul care leagă localităţile Medgidia şi Tortomanu, judeţul Constanţa. Maşina în care se aflau şase persoane s-a răsturnat.

A murit Rodica Florea, asistenta şefă a Serviciului Judeţean de Ambulanţă timp de 18 ani
Rodica Florea a fost asistentă şefă a Serviciului Judeţean de Ambulanţă Constanţa vreme de aproape 20 de ani. Totodată, a instruit colegi din toată ţara.

Dezbatere publică privind soarta Cazinoului. Cum văd liceenii construcţia-simbol de la malul mării
Marţi, 11 decembrie, la Centrul Multifuncţional Educativ pentru Tineret va avea loc dezbaterea „Cazinoul Invizibil • Heritage Talks” în care tinerii propun soluţii creative de revitalizare a construcţiei-emblemă a oraşului.

VIDEO UPDATE Crimă în Constanţa: un un bărbat a fost ucis, tranşat şi apoi ars. Primele declaraţii ale presupusului criminal
Oamenii legii au descoperit luni dimineaţa, pe raza localităţii Istria, un picior carbonizat. În prezent, se efectuează cercetări.

Un cetăţean turc a fost arestat la Constanţa. Bărbatul a fugit din Suedia cu cei doi copii ai săi, fără acordul mamei
Bărbatul de 45 de ani a fost reţinut de poliţişti într-un hotel. Pe numele acestuia exista un mandat european de arestare.

VIDEO Reacţii la adresa directoarei de grădiniţă care îl lăuda pe primar pentru cadourile copiilor. „Nostalgia comunismului încă desfigurează suflete”
Imaginile cu directoarea Grădiniţei cu Program Prelungit „Steluţele Mării” care îl lăuda pe primar în faţa copiilor pentru darurile oferite de primărie au stârnit numeroase reacţii.

Pieton accidentat mortal de două autoturisme. Ce a făcut unul dintre şoferi
Pietonul a fost accidentat de o maşină, după aceea, întins pe asfalt, a fost călcat de un alt autoturism. Victima a decedat.