adevarul

 

Ziarul adevarul - adevarul de seara - adevarul online

emag evomag ecco tinar fashionup otter matar

(P) Asigurari RCA - cel mai bun pret *** Haine online


Ziarul Adevarul Constanta - Ultimele stiri Adevarul Constanta - 27.07.2015

Lupte de culise pe numele cinematografului Republica. CJ a promis că va purta numele lui Jean Constantin, însă şi acum se numeşte tot Republica
După ce în dosarul trimis spre aprobare Uniunii Europene pentru reamenjarea vechiul cinematograf nu figurează pe nicăieri numele lui Jean Constantin, consilierii judeţeni vor să redenumească centrul cultural cu numele marelui actor. Pe frontispiciu apare însă denumirea de Centrul Cultural Republica.

Violurile care au zguduit Imperiul Roman. Vicleşuguri prin care romani de viţă nobilă au vrut să seducă. Un cal - preţul pentru dezvirginarea unui băiat
În epocile preistorice, bărbatul, asemenea unui animal în călduri, se năpustea asupra uneia sau mai multor femei ori de câte ori simţea nevoia de a-şi satisface instinctele. Nici în perioada Imperiului Roman situaţia pare să nu se fi schimbat prea mult. În istoria cuceririi amoroase la romani ne poartă Jean Claude Bologne.

Marea Neagră, descoperită printr-o poveste. Expoziţie despre vietăţile adâncurilor, în Parcul Tăbăcărie
ONG Mare Nostrum organizează miercuri, 29 iulie, de la ora 19.00, în Ţara Piticilor, din Parcul Tăbăcărie, o expoziţie intitulată „Marea Neagră în imagini“.

Linkuri Sponsorizate

Concediu de groază pe litoral. Turişti din Neptun, treziţi în ţipetele angajaţilor surprinşi de focul mistuitor
Faimosul restaurant Insula din staţiunea Neptun a fost mistuit de flăcări în incendiul izbucnit la ora 4 a dimineţii de duminică, 26 iulie.

Lazii: povestea dobrogenilor uitaţi. Misterul apariţiei unei aşezări de pe malul Mării Negre
La începutul sec.XIX, în timpul războaielor sângeroase dintre turci şi ruşi, lazii au migrat pe meleaguri dobrogene. Ei au întemeiat aşezarea Lazu, căruia i se spunea Laz Mahale sau mahalaua lazilor.

Cine este autorul petiţiei care a unit România şi care cere arestarea celor şapte violatori din Vaslui. „Prea multă sfidare. Vreau să pot trăi la mine acasă!“
Cristian Nicolae Lupu, un licean care intră în clasa a XII-a la Colegiul Naţional Pedagogic „Constantin Brătescu“ din Constanţa, este cel care a iniţiat petiţia prin care se cere arestarea celor şapte violatori din Vaslui. Iniţiativa liceanului a devenit cea mai populară petiţie online de pe site-ul specializat, strângând aproximativ 400.000 semnături.

Fanii critică Liberty Parade 2015, cel mai mare eveniment house al României: „Unde este atmosfera de altădată?“. Organizatorii explică „Transformarea“
Ediţia din acest an a Liberty Parade, evenimentul house organizat sâmbătă, 25 iulie, de Radio 21 pe plaja Venus-Saturn, a dezamăgit fanii prin lipsa invitaţilor speciali şi implicit a spectatorilor. Audienţa estimată anul trecut la 70.000 spectatori a fost probabil la jumătate, în acest an.

Ce trebuie să ştii când alegi aparatul de aer condiţionat. La ce specificaţii tehnice e bine să te uiţi şi unde montezi aparatul ca să nu te îmbolnăvească
În plină caniculă, aparatul de aer condiţionat poate fi gura de aer de care ai disperată nevoie, pe loc. La temperaturile extrem de ridicate, cu valori periculoase, pe care România le traversează vara, briza unui astfel de aparat pare mană cerească.

Comorile antice ale Dobrogei: Histria, cetatea unde s-au bătut primele monede de pe teritoriul ţării noastre
Turiştii care preferă o vacanţă activă pot veni la mare, pentru că litoralul nu înseamnă numai leneveală pe plajă, la soare. Pasionaţii de istorie găsesc în tot judeţul Constanţa, ca de altfel în toată Dobrogea, vestigii ale cetăţilor antice înfloritoare de pe vremea grecilor, dacilor, romanilor, bizantinilor sau otomanilor.

Bărbat mort în lacul Tăbăcărie. Poliţia a deschis o anchetă
Un bărbat a fost găsit mort pe lacul Tăbăcărie în dimineaţa zilei de sâmbătă, 25 iulie. Poliţia Constanţa l-a identificat şi a deschis o anchetă.

Tuzla, sarea în bucate a litoralului românesc. Reţetă de vacanţă perfectă pe o plajă sălbatică, fără semnal la telefon
Plaja sălbatică de la mijlocul distanţei dintre Constanţa şi Mangalia îţi oferă refugiul de vis: linişte absolută, nisip fin şi mare verde-albastră. Localitatea Tuzla, care îşi trage numele de la cuvântul turcesc „sărărie“, este vegheată de cel mai vechi far al litoralului, construit la 1900.

Iubirea ca un drog. Cum recunoşti relaţia cu un dependent emoţional - sfaturile psihologului
Nu doar drogurile, ţigările sau alcoolul dau dependenţă, ci şi dragostea. Sau iluzia ei, mai bine zis. Relaţia de subordonare în care intră cuplurile relevă, de fapt, un alt tip de legătură afectivă, care nu are nimic de-a face cu iubirea. Se cheamă dependenţă emoţională, iar psihologii atrag atenţia asupra ravagiilor pe care le face.

Românii de la Oscarul arhitecturii. O echipă de tineri specialişti s-a calificat la Festivalul Mondial de Arhitectură, cu două proiecte de anvergură
PERFORMANŢĂ O echipă de tineri arhitecţi români s-a calificat la Festivalul Mondial de Arhitectură, prestigioasa competiţie din domeniu, cu două proiecte publice: baza de instruire navală a marinarilor de la Constanţa şi centrul de sănătate de la Băile Figa din Bistriţa-Năsăud.

VIDEO Moonlight Breakfast, 4 ani de la lansare. Concertul aniversar se ţine tot la plaja H2O din Mamaia
Trupa Moonlight Breakfast sărbătoreşte 4 ani de la lansare, pe aceeaşi plajă H2O de la Mamaia, unde a cântat la 2 iulie 2011 în deschiderea concertului Jamiroquai.

Târgul Estival de Carte, evenimentul care aduce „cartea la nisip“ în Mangalia. Mircea Cărtărescu, printre invitaţi
Scriitori, artişti plastici, muzicieni vin la Mangalia, pentru a participa la Târgul Estival de Carte, manifestarea culturală de tradiţie a oraşului care aduce „cartea la nisip“, de sâmbătă, 25 iulie până la 9 august.