adevarul

 

Ziarul adevarul - adevarul de seara - adevarul online

emag evomag ecco tinar fashionup otter matar

(P) Asigurari RCA - cel mai bun pret *** Haine online


Ziarul Adevarul Constanta - Ultimele stiri Adevarul Constanta - 13.10.2015

Misterele dispariţiei Petrolierului Unirea. Mircea Băsescu, ofiţerul 2: „Ruşii ne-au salvat. Mi-am luat banii din cabină şi alţii ascunşi în cutie şi am plecat de pe vas“
Pe 13 octombrie 1982, Petrolierul Unirea, una din cele mai mari nave ale flotei noastre comerciale, s-a scufundat la 40 mile marine de Capul Caliacra, în Marea Neagră, după ce la bord s-a produs o explozie. Oficial, nici după trei decenii nu se cunosc cauzele producerii tragediei.

Viitura de la Corbu a pus în pericol viaţa a 23 persoane. Toate au fost salvate de pompierii constănţeni
Ploile torenţiale au provocat în seara de luni, 12 octombrie, o viitură pe drumul judeţean ce leagă Năvodari de Corbu. În jurul orei 21.17, revărsarea de ape a surprins pe DJ 226 mai multe autoturisme. Ocupanţii acestora au sunat disperaţi la 112, cerând ajutorul echipelor de intervenţie.

Mai multe persoane rămase blocate în maşini, în urma unei viituri în Constanţa, ajutate de pompieri
Mai multe persoane au solicitat intervenţia pompierilor, luni seară, după ce au rămas blocate în autoturisme, pe un drum judeţean din Constanţa, în urma unei viituri provocate de o ploaie torenţială, printre pasageri aflându-se şi copii, transmite Mediafax.

Linkuri Sponsorizate

Cum să prepari cea mai bună dulceaţă de struguri, după reţeta-minune a Sandei Marin
Sanda Marin, pe numele său adevărat Cecilia Maria Siminionescu, autoarea celebrei cărţi de bucate româneşti, ne învaţă cum să pregătim cea mai bună dulceaţă de struguri.

Satul din România în care balonul oval bate categoric mingea de fotbal. Este locul în care s-a născut Adrian Apostol, „stejarul“ care a scris istorie cu Italia
În satul rugbistului constănţean Adrian Apostol, miuţa a fost de mult înlocuită de balonul oval. Tânărul care a înscris două eseuri la Cupa Mondială din Anglia a fost descoperit de un veteran de la Farul, care l-a dus la oraş să-l înveţe rugby. De atunci, printr-un program judeţean al promovării rugby-ului, zeci de copii de la sate calcă pe urmele lui Adrian Apostol, băiatul modest din comuna Nicolae Bălcescu care a ajuns la Mondiale.

Drumul dintre Năvodari şi Corbu a devenit impracticabil din cauza unei viituri. Mai multe autoturisme au fost blocate
Mai multe autoturisme au rămas luni seara blocate pe drumul dintre Năvodari şi Corbu, anunţă Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Constanţa.

RADET Constanţa începe pe 19 octombrie probele pe reţeaua de termoficare
RADET Constanţa precizează într-un comunicat de presă că va demara probele la rece şi ulterior la cald începând cu data de 19 octombrie.

Unde şi-a ascuns Barbă Neagră comoara? „Numai eu şi diavolul ştim. Şi lui îi va rămâne toată“, a spus el înainte de moarte
În copilărie, cu toţii am visat să descoperim comoara piraţilor, să pornim pe urmele lui Barbă Neagră, fiorosul pirat cu picior de lemn şi fără un ochi. Nici oamenii de ştiinţă nu au stat deoparte şi de mai multe secole sondează fundul mării în căutarea pietrelor preţioase şi a monedelor de aur.

Toate glumele despre alegerile PSD cu un singur candidat. „Cât de mult doriţi să fie ales Liviu Dragnea preşedinte? «Extraordinar de mult», «Foarte mult»“
Demersul Partidului Social Democrat de a-şi chema membrii la vot pentru a alege un singur candidat, pe Liviu Dragnea, a inflamat Internetul. Oamenii se întrec în glume despre votul de duminică, 11 octombrie.

Alegeri PSD în Constanţa. Votanţii vârstnici s-au grăbit de dimineaţă să-l voteze preşedinte pe Liviu Dragnea
Bătrânii au fost primii care s-au prezentat duminică la sediile Partidului Social Democrat sau la Casa de Cultură din Constanţa pentru a-l vota pe Liviu Dragnea.

Exerciţii în Marea Neagră. Militarii români se antrenează alături de americani, bulgari şi ucraineni
Militarii din Fortele Navale Române execută, în perioada 12-15 octombrie, exerciţii în apele internationale ale Mării Negre, împreună cu militari din Bulgaria, SUA şi Ucraina.

Mituri despre obezitate şi când este obligatoriu să ajungem la cuţit. Soluţia extremă pentru a scăpa de greutatea fatală, explicată de specialişti
Viaţa lipsită de activitate fizică şi alimentaţia dezordonată mai au o consecinţă, vizibilă, în starea noastră de sănătate. Creşterea în greutate devine cercul vicios din care nu mai putem ieşi, pentru că sport nu facem, mâncăm compulsiv, iar felul în care ajungem să arătăm ne face să ne aruncăm şi mai tare în izolare şi în inerţie. Şi acesta este doar un aspect al îmbolnăvirii. Riscul de boli sporeşte odată cu volumul corporal.

Imagini spectaculoase cu Dobrogea antică, recreată 3D într-un laborator studenţesc. Secretele umanoizilor din proiectele de arheologie virtuală
Edificii antice sunt reconstruite în cadrul unui proiect inedit, denumit Tomis, de un grup de studenţi informaticieni, cu ajutorul profesorilor şi arheologilor, în Laboratorul de Cercetare în Domeniul Realităţii Virtuale şi Augmentate de la Universitatea Ovidius din Constanţa.

Cum a apărut postul de radio Europa Liberă, raţia de libertate a românilor. Povestea neştiută a crainicului adorat de o lume întreagă
„Aici Radio Europa Liberă“ era semnalul pe care îl primeam în casele noastre, acompaniat de superba melodie a lui George Enescu „Rapsodia Română“.

Românii din Cartea Recordurilor. Cum au ajuns Nadia sau Beligan colegi cu cea mai prolifică asasină, lanţul uriaş de prezervative sau bancnota-minusculă
În Guinness World Records (noua denumire a Guinness Book of Records), România apare menţionată de 54 ori, pentru diferitele recorduri - realizare proprie sau la care doar a participat.