adevarul

 

Ziarul adevarul de azi - adevarul de seara - adevarul online

Ziare romanesti recomandate

Programul TV de Azi

Mutari Internationale

Stiri locale din Adevarul Constanta

(P) Asigurari RCA - cel mai bun pret

Ziarul Adevarul Constanta - Ultimele stiri Adevarul Constanta - 22.01.2017

Protest faţă de graţierea şi modificarea Codului Penal: „DNA să vină să vă ia“
Un protest faţă de proiectele de ordonanţă privind graţierea şi modificarea Codului penal, promovate de Ministerul Justiţiei a avut loc la Constanţa, în faţa Prefecturii. Manifestanţii au plecat apoi în marş prin centrul oraşului.

Haiducii din nordul Dobrogei, tovarăşi de legendă cu faimosul Terente
Dobrogea l-a dat nu doar pe Terente din Carcaliu, cel mai faimos haiduc al românilor. Folclorul local pomeneşte numele unor alţi răzvrătiţi care băgaseră spaima în nordul regiunii dintre Dunăre şi Marea Neagră.

Fenomen spectaculos şi extrem de rar la malul mării: curcubeu în miezul iernii
Un fenomen spectaculos s-a petrecut sâmbătă dimineaţa, la malul Mării Negre. Fotografii amatori au imortalizat momentul.

Un rezervor de la un avion a fost găsit pe plaja Mamaia
Un rezervor de la un avion a fost descoperit vineri pe plaja din staţiunea Mamaia, în zona hotelului Tomis, anunţă Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Dobrogea.

Şpagă la Serviciul de Medicină Legală. Un asistent medical cerea bani pentru necropsii, deşi nu avea această responsabilitate
Un asistent medical de la Serviciul Judeţean de Medicină Legală  Constanţa a fost reţinut pentru înşelăciune, după ce a primit 1.700 de lei de la două persoane pentru a face necropsii, deşi angajatul nu avea această responsabilitate.

Nicolae Iorga, despre Dunărea îngheţată. Descrierea poetică făcută de marele istoric, impresionat de tabloul maiestuos
O descriere artistică a Dunării îngheţate ne-o oferă istoricul Nicolae Iorga, în lucrarea pe care a intitulat-o „România cum era până la 1918. Moldova şi Dobrogea“.

Un educator de la Protecţia Copilului, reţinut pentru corupere de minori. Tânărul este la rândul lui crescut la orfelinat
Un educator cunoscut pentru activităţile artistice pe care le desfăşoară cu copiii a fost reclamat că a corupt minori. Denunţătorul este un coleg, şi el anchetat pentru aceeaşi faptă.

Autostrada Soarelui, deschisă circulaţiei. Între Drajna şi Feteşti se circulă în coloană
Traficul pe Autostrada A2 Bucureşti – Constanţa se desfăşoară pe ambele sensuri, însă pe tronsonul kilometric 105 – 144 (între Drajna şi Feteşti) se circulă controlat, în coloană, autovehiculele fiind însoţite de utilaje de deszăpezire şi de echipaje de poliţie.

Iarna în cei mai vechi munţi ai României. Peisaje de basm în Munţii Măcinului
În cei mai vechi munţi din România, iarna are un farmec aparte. Munţii Dobrogei nu au vârfuri ameţitoare sau pârtii de schi, dar au peisaje unice în care pajişti de stepă alternează cu pădurile de gorun sau cărpiniţă, au culmi cu stejari pufoşi şi o rezervaţie naturală cu o specie nemaiîntâlnită de fag.

Ce pregătesc liceenii de la AEC în 2017. Ministerul Educaţiei, principalul vizat
Asociaţia Elevilor din Constanţa va constitui împreună cu alte organizaţii ale elevilor din alte judeţe Federaţia Elevilor din România. Pentru că au deschis calea reprezentării elevilor în proiecte de interes local şi naţional, liceenii de la AEC vor să facă pasul următor: vor crea o structură de anvergură care să lupte, de pe mai multe planuri, pentru drepturile elevilor.

Ion Besoiu, amintiri din timpul filmărilor la „Toate pânzele sus“: „Constanţa, o poezie. Îmi amintesc de restaurantul unde mâncam covrigi calzi şi beam iaurt gras de oaie“
Ion Besoiu, marele actor care a murit la 18 ianuarie 2017, s-a îndrăgostit de oraşul Constanţa în timpul filmărilor la îndrăgitul serial „Toate pânzele sus“.

Şeful Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa: „Magistratul are salariul ceva mai mare, ca o compensare a unor interdicţii multiple“
Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanţa conduce topul naţional al celor mai multe rechizitorii întocmite, iar majoritatea dosarelor trimise în judecată au ca rezultat condamnarea inculpaţilor. „Sunt mecanisme de justiţie din comunitatea europeană care reproşează României că are prea puţine achitări“, afirmă Gill-Julien Grigore-Iacobici, prim-procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa.

Moartea cutremurătoare a unui demnitar interbelic în lagărul comunist de la Canal. Gestul său a determinat stoparea ororilor
Un episod cutremurător este evocat în mărturiile din lagărele comuniste, avându-l erou pe un cunoscut medic al vremii. Dr. Ion Simionescu, lider al Generaţiei naţionaliste de la 1922, şi-a provocat moartea într-o manieră care a determinat stoparea ororilor de la Canal şi nu numai.

S-au închis Autostrada Soarelui şi centura ocolitoare a oraşului Constanţa. Persoane salvate cu şenilata din nămeţi
Autostrada Soarelui şi centura de ocolire a Constanţei au fost închise ca urmare a viscolului. De asemenea, nu se circulă pe mai multe sectoare de drumuri naţionale.

A murit Gheorghe Dumitraşcu, profesorul care a contribuit decisiv la înfiinţarea Universităţii Ovidius. Înmormântarea va avea loc joi
La 17 ianuarie a murit profesorul de istorie Gheorghe Dumitraşcu, cel care a format generaţii de studenţi şi a sădit în inima fiecăruia noţiunea de patriotism.