adevarul

 

Ziarul adevarul - adevarul de seara - adevarul online

Ziare romanesti recomandate

Abonare newsletter ziarele.com

Adresa de e-mail:


Mutari Internationale

Stiri locale din Adevarul Constanta

(P) Asigurari RCA - cel mai bun pret

Ziarul Adevarul Constanta - Ultimele stiri Adevarul Constanta - 23.07.2016

A fost sau nu Maria Magdalena iubita lui Iisus Hristos? Cine era femeia din care Mântuitorul a scos şapte demoni
Mai multe teorii conspiraţioniste spun că Maria Magdalena era iubita sau chiar soţia lui Iisus Hristos. Acestea se bazează pe relatările din apocrife, adică scrieri a căror autenticitate este îndoielnică, descoperite la Marea Moartă. Preotul Eugen Tănăescu analizează pentru „Adevărul“ aceste teorii conspiraţioniste.

Ce soartă au avut orfanii din Primul Război Mondial
Biblioteca Judeţeană I.N. Roman din Constanţa a strâns mai multe documente din timpul Primului Război Mondial, pe care le-a expus în acest an, când se împlinesc 100 de ani de la intrarea României în război.

Incendiu puternic în Portul Constanţa. Focul s-a extins la încărcătura vagoanelor
Un incendiu puternic a izbucnit vineri în Portul Constanţa la vegetaţia uscată, focul întinzându-se cu repeziciune spre vagoanele staţionate în zonă.

La Vama Veche se cântă folk. Începe festivalul lui Florian Pittiş. Concerte şi în Mamaia şi Piaţa Ovidiu
DISTRACŢIE Litoralul vă aşteaptă în acest weekend cu muzică pentru toate gusturile: folk, disco, pop, dar şi operă, precum şi spectacole de arte marţiale sau pantomimă.

Tragedie în zona vilelor de protocol din Neptun. Un tânăr de 24 de ani s-a înecat sub privirile iubitei şi ale părinţilor
Un tânăr de 24 de ani, din Bucureşti, a murit miercuri, după ce a fost luat de curenţi, trupul său fiind găsit după câteva ore de căutări.

La plajă, cu lebedele. Faleza dintre Saturn şi Mangalia a devenit loc de pelerinaj pentru turişti
Lebedele s-au instalat de mai mulţi ani în staţiunea de la malui Mării Negre, spre bucuria turiştilor, care le hrănesc.

Remus Cernea, despre decizia CCR cu privire la modificarea Constituţiei: „Nu poţi să supui votului prin referendum restricţionări ale drepturilor omului“
Curtea Constituţională a României a decis că Parlamentul poate începe procedura de organizare a unui referendum privind schimbarea definiţiei familiei din Constituţie, urmând ca în luna septembrie să se pronunţe în privinţa recunoaşterii căsătoriei între două persoane de acelaşi sex. Oficialii Bisericii Ortodoxe Române combat în continuare, cu duritate, relaţiile homosexuale.

Florin Piersic, despre colegul său de o viaţă: „Radu Beligan îşi dorea să moară pe scenă“
Florin Piersic, un mare actor al României, este devastat de moartea prietenului său, Radu Beligan. El mărturisea că maestrul i-a spus că vrea să moară pe scenă.

Secrete din trecutul lui Radu Beligan. Maestrul, acuzat de Siguranţa Statului că ar fi fost agent britanic
A murit Radu Beligan. Maestrul a fost acuzat în tinereţe că a fost membru al unei loji masonice, dar şi agent britanic. Ulterior, a devenit membru PCR.

CCR se va pronunţa în septembrie asupra recunoaşterii căsătoriei dintre doi bărbaţi. „Sperăm să vă bazaţi decizia pe drepturile fundamentale ale omului“
Curtea Constituţională a României se pronunţă miercuri, 20 iulie, asupra excepţiei de neconstituţionalitate a articolului care prevede faptul că o căsătorie încheiată între persoane de acelaşi sex nu este recunoscută în România.

Criză de anestezice la Spitalul Judeţean Constanţa. Sunt operate doar urgenţele
La Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa pot fi operate în această perioadă numai cazurile urgente, pacienţii cu boli cronice fiind reprogramaţi, din cauza crizei anestezicelor,

Unde puteţi achita taxa de pod peste Dunăre între Feteşti - Cernavodă. Care sunt paşii pe care trebuie să-i parcurgeţi când plătiţi taxa prin sms
Numărul punctelor în care se poate achita taxa de utilizare a podurilor peste Dunăre între Feteşti şi Cernavodă a crescut la 925. Lista detaliată a punctelor aparţinând fiecărui distribuitor poate fi consultată pe site-ul oficial al companiei www.cnadnr.ro - peaj Fetesti - puncte de distribuţie.

Românii, chemaţi să susţină Ziua Perfecţiunii, în amintirea celui mai frumos moment de la Olimpiadă: 10-le perfect, triumful Nadiei de la Montreal
La patruzeci de ani de la momentul magic din iulie 1976, trei români deschid o galerie a „românilor de 10“. Nadia este cea care a inspirat iniţiativa. Apoi Hagi îşi are locul lui, ca purtător al tricoului cu numărul 10. Iar exemplele pot continua. Prin campania de promovare „România 10“, tineri români de top, din orice domeniu, vor avea vizibilitate în lume.

Concertele verii în Piaţa Ovidiu. Artiştii momentului vor cânta live timp de patru weekend-uri
Cei mai cunoscuţi şi îndrăgiţi artişti ai momentului din România vor concerta live în Piaţa Ovidiu pe o scenă de mari dimensiuni.

EXCLUSIV Procesul care ar putea schimba România: doi bărbaţi cer să le fie recunoscută căsătoria
Un cuplu format dintr-un român şi un american a cerut CCR recunoaşterea căsătoriei sale, oficiată în Belgia. Demersul e fără precedent în ţara noastră şi se judecă în aceeaşi zi cu o cerere contrară, de modificare a articolului 48 din Constituţie prin care termenul „soţi“ să fie înlocuit cu formula „bărbat şi femeie“. Adevărul prezintă povestea lui Adrian Coman şi Clabourn Hamilton, soţii care vor ca mariajul lor să devină legal şi în România.