adevarul

 

Ziarul adevarul de azi - adevarul de seara - adevarul online

Ziare romanesti recomandate

Programul TV de Azi

Mutari Internationale

Stiri locale din Adevarul Constanta

(P) Asigurari RCA - cel mai bun pret

Ziarul Adevarul Constanta - Ultimele stiri Adevarul Constanta - 25.06.2017

Povestea mocanilor dobrogeni, ardelenii care fugit de austro-ungari ca să fie liberi sub stăpânirea turcă. „Li s-a spus că pot să ia atâta pământ cât pot să lucreze“
Cu mult timp înainte de revenirea Dobrogei la România, transilvănenii au descoperit acest ţinut primitor dintre Dunăre şi mare, unde puteau să-şi vorbească limba strămoşească şi să se închine la icoane, deşi era stăpânit de turci. Aici, primii descălecători de dincolo de Carpaţi au găsit păşuni întinse şi bogate pentru turmele de mioare şi locuri prielnice pentru a-şi întemeia o gospodărie.

Big Brother în comunism. Sectoristul, miliţianul care trebuia să urce în podurile caselor şi să coboare în pivniţe pentru descoperirea infractorilor
Sectoristul, omul Miliţiei care te spiona la orice pas, avea puteri nelimitate. El trebuia să ştie ce are fiecare român în casă, în pod sau în subsol.

Secretele reţetelor orientale vechi şi delicioase, dezvăluite de o tătăroaică din Dobrogea. Cum se face o baclava reuşită
Leila Kerim Wilson a scris o carte de bucate în care cititorii află nu doar secretele culinare, ci şi obiceiuri tătăreşti de pe vremea bunicilor.

Cea mai romantică fereastră, produs al epocii victoriene. Care este diferenţa dintre „bow window“ şi „bay window“
În arhitectura caselor vechi din România se poate observa un tip de fereastră-balcon, ieşit în afara zidurilor, cu o formă graţioasă. La geam te-ai aştepta să se ivească un chip de fată frumoasă a cărei privire farmecă trecătorii, apoi dispare dincolo de perdele.

Ei au pornit „Revoluţia iei“. Cine sunt românii care se luptă cu marile case de modă pentru patrimoniul naţional
Mişcarea La Blouse Roumaine - care a creat Ziua Universală a Iei la 24 iunie, de Sânziene - doreşte să obţină recunoaşterea oficială a iei ca brand al României, iar actualmente se luptă cu recuperarea unui bun naţional însuşit de marile case de modă internaţionale: obiecte din costumul nostru popular au fost copiate integral şi incluse în colecţiile designerilor celebri.

Începe Bairamul. Musulmanii termină postul Ramazanului, urmează trei zile de sărbătoare
După o lună de primenire spirituală prin post, slujbe şi rugăciuni, credincioşii musulmani vor sărbători timp de trei zile, începând de duminică, 25 iunie, Ramazan Bairam-ul.

NEVERSEA, festivalul de pe plaja din Constanţa. Ce trebuie să ştii cu două săptămâni înainte de startul muzicii
În doar 14 zile, la Constanţa începe cel mai mare festival de pe plaja Mării Negre. La NEVERSEA (7-9 iulie) vor urca pe scenă Jason Derulo, Rita Ora, Dua Lipa, Years&Years, Afrojack, Tiesto, Fatboy Slim şi mulţi alţii.

Ziua mondială a textilei româneşti care îmbracă lumea. Ia este celebrată pe tot mapamondul, dar statul român o ignoră
Românii din toată lumea celebrează pe data de 24 iunie Ziua Universală a Iei, o sărbătoare impusă pe plan internaţional încă din 2013. Pe de altă parte, statul român n-a întreprins nimic concret pentru protejarea obiectului vestimentar de patrimoniu.

Arhiepiscopul Tomisului, jefuit în toiul nopţii. Un hoţ a intrat în reşedinţa ierarhului şi a furat un obiect de preţ
Arhiepiscopul Tomisului, Înalt Prea Sfinţitul Teodosie, a fost jefuit în toiul nopţii de un hoţ care a intrat în casa arhiepiscopală şi a furat un obiect de preţ.

Capacitate 2017. Elevi care au ratat Evaluarea Naţională la Constanţa
Mai mulţi elevi au ratat examenul de Evaluare Naţională 2017, ratând astfel şansa de a participa la repartizarea computerizată la licee.

Capacitate 2017. Baremul de punctaj al subiectelor la Matematică de la Evaluarea Naţională Constanţa
Absolvenţii de clasa a VIII-a înscrişi la Evaluarea Naţională 2017 au trecut miercuri, 22 iunie, prin proba scrisă la Matematică. Adevărul Live prezintă rezolvarea subiectelor, precum şi baremul de punctaj al subiectelor de la Capacitate.

Capacitate 2017. Rezolvarea subiectelor la Matematică la Evaluarea Naţională de la Constanţa
Subiectele la proba de Matematică de la examenul de Evaluare Naţională 2017 sunt considerate de nivel mediu, după elevii care au susţinut această testare. Absolvenţii de clasa a VIII-a înscrişi la Evaluarea Naţională 2017 au miercuri, 22 iunie, proba scrisă la Matematică.

Capacitate 2017. Subiectele la Matematică la Evaluarea Naţională Constanţa: grile, probleme şi exerciţii cu enunţuri de completat
Absolvenţii de clasa a VIII-a înscrişi la Evaluarea Naţională 2017 au susţinut miercuri, 22 iunie, proba scrisă la Matematică. În judeţul Constanţa erau aşteptaţi să participe 5.211 elevi.

VIDEO Vasul iubirilor regale care au scandalizat Europa. Abandonat de români, „cel mai frumos iaht din lume“ a fost recuperat de englezi
Vasul „Luceafărul“ (fost „Nahlin“) a purtat prin Balcani amoruri interzise. Pe el au călătorit monarhul britanic Edward al VIII-lea cu americanca Wallis Simpson, apoi suveranul român Carol al II-lea cu „Duduia“ Elena Lupescu. Abandonat de români, „cel mai frumos iaht din lume“ a fost recuperat de englezi şi navighează şi azi.

Epilarea părului este un păcat, conform unui site al tinerilor ortodocşi: „Dumnezeu a creat femeia în acest fel ca s-o îndemne să-şi acopere anumite zone“
Dintr-un articol publicat pe site-ul tineretului ortodox aflăm că epilarea este un păcat şi că această tehnică de înfrumuseţare este strâns legată de dezgolirea trupului.