adevarul

 

Ziarul adevarul de azi - adevarul de seara - adevarul online

Ziare romanesti recomandate

Programul TV de Azi

Mutari Internationale

Stiri locale din Adevarul Constanta

(P) Asigurari RCA - cel mai bun pret

Ziarul Adevarul Constanta - Ultimele stiri Adevarul Constanta - 29.09.2016

Specialiştii români, despre lecţia de istorie predată de ruşi în campania pro Brâncuşi: „Societatea civilă e datoare să vorbească. Să nu lăsăm lucrurile aşa“
Ambasada Federaţiei Ruse a donat 100 de euro pentru „Cuminţenia Pământului“, opera sculptorului Constantin Brâncuşi, la pachet cu un clip în care se spune că armata rusă şi armata română au luptat împreună pentru independenţa României, dar şi a Europei în cele două conflagraţii mondiale.

Toamna în bucate. Ce bunătăţi se găsesc la târgurile ce sărbătoresc recolta
Toamna aduce sărbătoare pentru cei care vor să se bucure de roadele ei bogate. La Zilele Recoltei organizate în această perioadă, producătorii îşi expun munca de peste an, care va ajunge în cămara românilor.

Ambasada Rusiei donează pentru Cuminţenia Pământului banii returnaţi de români: „Dezbaterea emoţională s-a iscat fără nicio intenţie“
Ambasada Rusiei iese din nou la rampă cu un anunţ privind donaţia pentru Cuminţenia Pământului. Diplomaţii ruşi caracterizează drept „emoţională“ disputa iscată de gestul lor de a dona 100 euro, odată cu lansarea unui clip care aminteşte cum Rusia a ajutat România să-şi câştige independenţa.

Misterul numărului 666, despre care se vorbeşte în Noul Testament. „Şi fiara îi sileşte pe toţi ca să-şi pună semn pe mâna lor“
În Noul Testament, 666 reprezintă „Cifra Diavolului“, iar în prezent 666 este cunoscut ca fiind „Numărul Antichristului“. Părintele Eugen Tănăsescu explică, pentru „Adevărul“, semnificaţia lui.

Artistul Adrian Naidin, rănit în urma unei descinderi a mascaţilor. Aceştia căutau o cultură ilegală de canabis. Reacţia violoncelistului: „M-am speriat“
Concertul de la Constanţa pe care artistul Adrian Naidin urma să-l susţină la 23 octombrie, la clubul Doors, împreună cu bateristul Ionuţ Micu, este pus sub semnul întrebării. Naidin a fost rănit în urma unei descinderi a mascaţilor în apartamentul în care locuia cu chirie.

Liber la Monitorul Oficial. Ediţia electronică va fi gratuită, iar accesul la actele publicate se va face fără nicio taxă
Accesul la actele publicate în Monitorul Oficial va fi gratuit, a decis Camera Deputaţilor marţi, 27 septembrie, în urma adoptării unui proiect de lege pornit de la Constanţa.

Cântăreţul de muzică populară Aurelian Preda a murit. Avea 47 ani. Va fi înmormântat la Mănăstirea Dervent
Cunoscutul cântăreţ de muzică populară Aurelian Preda a murit la doar 47 ani. Interpretul suferea de cancer, de mai mulţi ani. Era fiu duhovnicesc al Mănăstirii Dervent din judeţul Constanţa, acolo unde va fi înmormântat.

Blestemul aromân care a devenit imn: „Părinteasca dimândare“. Legământul pe care-l face neamul din sudul Balcanilor
Populara poezie „Părinteasca dimândare“ este considerată imnul aromânilor, care se juruiesc din generaţie-n generaţie să ţină cu orice preţ la limba strămoşească şi la tradiţiile care i-au ajutat să-şi păstreze identitatea.

Claudiu Palaz, fostul prefect al Constanţei, trimis în judecată pentru că a refuzat să pună în executare o sentinţă civilă
Claudiu Palaz, fostul prefect al judeţului Constanţa, a fost trimis în judecată pentru că a refuzat să pună în executare o sentinţă civilă. În prezent, el este vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa.

Sebastian Papaiani, amintiri din timpul filmărilor la „Toate pânzele sus“: „Pe goeleta Speranţa am învăţat marinărie“
Îndrăgitul actor Sebastian Papaiani, care a murit marţi, pe 27 septembrie, a acordat în urmă cu doi ani un interviu cotidianului Adevărul în care a povestit despre unul din cele mai îndrăgite roluri ale sale, personajul Ieremia din „Toate pânzele sus“.

Ghicitori româneşti isteţe de la 1900. Răspunsul la cimilitura „Ce nod cu gura se înnoadă/ Şi cu mâini nu se desnoadă?“
Volumul cu istorisiri din viaţa ţăranilor dunăreni, „Hora din Cartal“, a fost tipărit în anul 1908 de Academia Română. A fost prima lucrare din seria de culegeri şi studii din viaţa poporului român.

Chirurgul Radu Zamfir, supravieţuitor al tragediei din Apuseni, intră în echipa unei clinici private din Constanţa
Începând cu luna octombrie, echipei de medici a MEDSTAR General Hospital din Constanţa i se alătură Radu Zamfir, medic primar chirurgie generală. Acesta este doctor în ştiinţe medicale şi lucrează la Institutul Clinic Fundeni, în laboratorul de Cercetare Chirurgie.

Drama de-o viaţă a unui fiu de deţinut politic. „Băiatul meu mi-a murit în braţe, dărâmat de refuzul comuniştilor“
Deţinuţii politici şi-ar dori ca urmaşii lor, care au avut de suferit de pe urma dosarului părinţilor puşi la index, să poată beneficia de o formă de recompensă pentru persecuţiile suferite. AFDPR cere parlamentarilor români întocmirea unui proiect de lege care să introducă copiii foştilor deţinuţi politici şi ai deportaţilor în Decretul nr. 118/1990.

Marşul OPTAR pentru oraşe prietenoase cu oamenii: „Pista de biciclete din Constanţa s-a făcut în scop electoral, în câteva zile. Deci se poate când se vrea“
Bicicliştii din Constanţa au ieşit sâmbătă în stradă, susţinând mişcarea naţională de protest la adresa autorităţilor locale, care distrug orice cale de a avea un oraş prietenos cu oamenii.

Militarii critică aspru afirmaţia lui Daniel Barbu despre meseria de parlamentar, care ar fi mai riscantă decât o misiune în Afganistan: „Barbu este un nefericit“
Liga Militarilor Profesionişti reacţionează la afirmaţia lui Daniel Barbu, fost ministru al Culturii, care a spus despre meseria de parlamentar că este mai riscantă decât o misiune în Afganistan. Barbu este catalogat drept „un nefericit“.