adevarul

 

Ziarul adevarul de azi - adevarul de seara - adevarul online

Ziare romanesti recomandate

Programul TV de Azi

Mutari Internationale

Stiri locale din Adevarul Constanta

(P) Asigurari RCA - cel mai bun pret

Ziarul Adevarul Constanta - Ultimele stiri Adevarul Constanta - 16.12.2017

FOTO VIDEO Decizie în Consiliul Local al Romei: exilul poetului Ovidius, revocat la 2.000 ani de la moartea acestuia
Presa italiană relatează că municipalitatea din Roma a revocat joi, 14 decembrie, exilul poetului Ovidius Publius Naso, izgonit din Cetatea Eternă acum mai bine de 2.000 ani.

Arhimandritul Paisie Fantaziu a murit. Istoricul şi preotul Arhiepiscopiei Tomisului va fi înmormântat la mănăstirea Dervent
Părintele Paisie Fantaziu a murit în dimineaţa zilei de sâmbătă, 16 decembrie, anunţă Arhiepiscopia Tomisului. Călugărul şi-a dedicat întreaga viaţă predării şi promovării istoriei, în special a istoriei Dobrogei.

Primul serviciu de salvare pe mare din România, înfiinţat de Carol al II-lea. Pescăruş şi Albatros, ambarcaţiunile performante din dotarea salvatorilor
Regelui Carol al II-lea i se datorează înfiinţarea în România a primului serviciu de salvare a naufragiaţilor, ţara noastră fiind singura din Europa care nu acorda, până în acel moment, asistenţă pe mare.

Culisele înregistrării proclamaţiei regelui Mihai, la 23 August 1944. 16 lucrători ai Radioului au murit bombardaţi de nemţi
„Atenţie, lăsaţi aparatele deschise. În curând vom transmite în cadrul Radiojurnalului un comunicat important pentru Ţară“. Aşa suna anunţul crainicului la 23 August 1944, ziua care a schimbat cursul istoriei lumii.

Copilul care a spart barierele. Desenul său a fost ales dintre 20.000 de lucrări
Un copil dintr-un centru de plasament a câştigat o vacanţă la Londra, într-o competiţie în care au fost trimise 20.000 de lucrări.

Sofia Vicoveanca: „Doi politruci au intrat în clasă şi au rupt prima pagină cu poza Regelui Mihai. Conducători răuvoitori au vrut să-l facă pierdut pentru totdeauna“
Îndrăgita artistă Sofia Vicoveanca a evocat momentul în care, în timp ce era copil, doi oameni au intrat în sala de clasă şi a rupt poza Regelui Mihai din toate manualele.

Întrebarea simplă care te lasă fără economii: „Vreţi un detergent bun?“
15 persoane au fost reţinute de către poliţişti, urmând să fie prezentate în faţa magistraţilor cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile. Gruparea infracţională activa în judeţele Constanţa, Brăila, Vâlcea, Argeş, Cluj, Braşov, Sibiu, Prahova şi în Bucureşti.

VIDEO Protest al copiilor la adresa primăriei care vrea să le dezafecteze locul de joacă. Pancarte şi lozinci: „Copiii au un drept! Nu ne distrugeţi copilăria!“
Municipalitatea din Constanţa va dezafecta încă un părculeţ, iar copiii au ieşit să-l apere. Este vorba despre un loc de joacă din cartierul Faleză Nord.

Ce alt dosar penal îl mai leagă pe omul de afaceri Avraham Morgenstern, arestat ieri în Argentina, de fostul primar al Constanţei, Radu Mazăre
Avraham Morgenstern a fost condamnat definitiv de Curtea de Apel Bucureşti la 8 ani de închisoare cu executare pentru evaziune fiscală. Pe rolul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie se mai află un dosar în care este acuzat că i-a dat mită lui Radu Mazăre.

FOTO Documente de marcă din Războiul de Independenţă de la 1877-1878. Cum era schiţată linia frontului şi care erau ordinele trasate
Documente valoroase de la Războiul de Independenţă din 1877-1878 au fost strânse de Arhivele Naţionale într-o colecţie ce redă aspecte din confruntarea armată.

Laborator de patiserie insalubru şi clandestin, descoperit de Protecţia Consumatorilor
Inspectorii Protecţiei Consumatorilor au descoperit în Piaţa Griviţei din municipiul Constanţa o patiserie care funcţiona fără nicio autorizaţie. Mai mult, nu erau respectate nici condiţiile de igienă în procesul tehnologic.

Ce posta pe Facebook suspecta de crimă de la metrou: „Să luaţi foc când luaţi Biblia în mâini. Amin“
Pe contul de Facebook al suspectei în cazul crimei de la metrou sunt mai multe postări în care femeia pare că duce un război personal cu un presupus agresor sexual. Conform psihologilor, avem de-a face cu o persoană bolnavă psihic.

Sediul PSD Constanţa, pichetat de USR. Protestatarii s-au instalat cu scaune şi steaguri: „Vom vizita zilnic PSD-ul“
Sediul PSD Constanţa a fost pichetat de manifestanţi. Doi tineri s-au aşezat în seara de marţi, 12 decembrie, în faţa sediului PSD Constanţa de la Trocadero, cu două scaune şi două steaguri - unul al României, altul al Uniunii Europene.

O stradă din Constanţa a primit numele profesorului Gheorghe Dumitraşcu
Primăria municipiului Constanţa a anunţat demararea unei campanii de înlocuire sau montare a unor plăcuţe noi cu denumirea străzilor din oraş. Într-o primă etapă vor fi instalate 396 de plăcuţe.

Cauzele înfrângerii Armatei Române la Cotul Donului şi în Stepa Kalmucă, unde au pierit 150.000 de oameni
Înfrângerea înregistrată de armata română la Stalingrad a reprezentat un dezastru fără precedent în istoria militară a românilor, în lupte pierind între 140.000 şi 150.000 de militari, precum şi aproape toată tehnica de luptă - la Cotul Donului şi în Stepa Kalmucă.