adevarul

 

Ziarul adevarul de azi - adevarul de seara - adevarul online

Ziare romanesti recomandate

Programul TV de Azi

Mutari Internationale

Stiri locale din Adevarul Constanta

(P) Asigurari RCA - cel mai bun pret

Ziarul Adevarul Constanta - Ultimele stiri Adevarul Constanta - 23.10.2016

Mărturii din dezastrul Titanicului. Ce au relatat oamenii de pe Carpathia, vasul care a sărit în ajutorul supravieţuitorilor
„Adevărul“ vă prezintă, în premieră, documente din arhivele britanice şi americane relevante pentru a evidenţia dimensiunea catastrofei care a marcat navigaţia secolului al XX-lea. În perioadă producerii naufragiului, pasageri şi angajaţi români s-au aflat atât pe „Titanic“, cât şi pe „Carpathia“.

Jurnalul emoţionant al Annei Frank, care a murit de tifos în lagăr: „Mi-e foarte teamă că vom fi descoperiţi şi apoi împuşcaţi“
Annelies Marie „Anne” Frank (1929 - 1945) a fost o evreică germană, arestată şi deportată cu ultimul transport spre Auschwitz, unde a murit de tifos. Cât timp a stat ascunsă în Amsterdam, ea a scris un jurnal care reprezintă un document istoric al Holocaustului.

Detalii din dosarul de la Securitate al lui Petre Ţuţea. „Românii aveau mereu două steaguri: cu Sf. Gheorghe, când treceau ruşii, şi cu semilună, când intrau turcii“
Petre Ţuţea (1902 - 1991), celebrul filosof român, cel supranumit Socrate al României, a fost urmărit toată viaţa, mai întâi fiind acuzat de spionaj în favoarea anglo-americanilor, iar apoi pentru că a fost membru al Mişcării Legionare.

Cazinoul este redeschis în acest weekend. Clădirea-monument va fi gazda unei expoziţii de artă contemporană
Cazinoul de pe faleza Constanţei este redeschis în acest weekend, cu ocazia unei expoziţii de artă contemporană. Intrarea este liberă.

Ciudata minte a unui torţionar. Din medic a ajuns să schiungiuiască oameni, apoi a vrut să fie recunoscut ca deţinut politic
A învăţat să devină medic, iar colegii lui spun că avea un comportament ireproşabil. Şi totuşi, cum a ajuns un doctor, care dădea ca student meditaţii elevilor, să fie torţionar al regimului comunist?

Klaus Iohannis se declară împotriva fanatismului religios: „Societatea trebuie să revină la toleranţă şi la acceptarea celuilalt cu bune şi rele“
Preşedintele Klaus Iohannis s-a declarat împotriva fanatismului religios, în chestiunea interzicerii căsătoriei dintre persoane de acelaşi sex.

Dr. Dănuţ Căpăţînă, fostul director al Spitalului de Urgenţă Constanţa, trimis în judecată într-un nou dosar DNA
În calitate de manager al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, dr. Dănuţ Căpăţână a dat contracte firmei fostei sale soţii. Prejudiciul depăşeşte suma de 2 milioane lei noi.

Românul care reclamă discriminarea homosexualilor în platforma lui Dacian Cioloş: „România tuturor românilor nu include şi persoanele LGBT?“
Platforma „România 100“ lansată de Dacian Cioloş a stârnit reacţii inclusiv din partea comunităţii gay din ţara noastră. Primul român care cere recunoaşterea căsătoriei sale homosexuale acuză discriminarea din proiectul de ţară al premierului tehnocrat.

Generalul care a fugit de pe câmpul de luptă de la Turtucaia. În urma lui Teodorescu s-au auzit blestemele soldaţilor părăsiţi de conducător
În bătălia de la Turtucaia, armata română a suferit cea mai grea înfrângere în timpul Primului Război Mondial. Statisticile vorbesc de 6.160 de militari români ucişi şi alţi 28.480 luaţi prizonieri.

UPDATE Neptun TV a obţinut o nouă licenţă de emisie. Postul de televiziune emite din nou de joi seara
Neptun TV a obţinut, marţi, 18 octombrie, o nouă licenţă de emisie de la membrii CNA, după ce aceasta expirase la începutul lunii.

Marian Munteanu a fost sursa „Ioan“ a Securităţii, fără să facă poliţie politică
Marian Munteanu, fostul lider al studenţilor din Piaţa Universităţii, nu a făcut poliţie politică, adică nu a colaborat în sensul legii cu fosta Securitate, însă a semnat un angajament cu Securitatea, având numele de cod „Ioan“, şi a dat mai multe note informative despre studenţi străini.

Klaus Iohannis, la CNE Cernavodă: „Băieţii deştepţi au cules până acum roadele muncii voastre. Dar a venit timpul oamenilor deştepţi“
Preşedintele Klaus Iohannis a vizitat marţi, 18 octombrie, Centrala Nuclear-Electrică de la Cernavodă, unde a purtat discuţii cu conducerea Nuclearelectrica şi CNE Cernavodă, dar şi cu angajaţi ai centralei. Iohannis a făcut turul unităţii, apoi a luat masa de prânz alături de oamenii muncii, în cantina din campus. El a mâncat o supă, friptură la grătar cu piure de cartofi, salată de gogoşari.

Statisticile Premiului Nobel. Care este cel mai tânăr laureat, recompensat la vârsta de doar 17 ani
În istoria fundaţiei Nobel, fondate de inventatorul suedez Alfred Nobel, există statistici care relevă schimbările şi încercările prin care a trecut omenirea: războaie, dictaturi, luptă pentru pace şi mai presus de toate, triumful ştiinţei.

Expoziţia la care îngenunchezi în faţa lui Brâncuşi. Lucrări inspirate de geniul din Hobiţa, expuse într-o prezentare inedită
Cu capul plecat - aşa privesc vizitatorii expoziţia de gravuri Ex-Libris Brâncuşi 2016, care a pornit de la Constanţa şi străbate acum lumea.

Fata salvată de poliţist, din accidentul în care tatăl ei a murit. Vicepremierul României şi ambasadorul Germaniei l-au felicitat pe agentul de circulaţie
Un agent de la Poliţia Rutieră din Constanţa a fost felicitat de înalţi oficiali români şi străini pentru profesionalismul său. Agentul de poliţie Cristian Bozolan s-a implicat în salvarea unei victime din accidentul de circulaţie extrem de grav întâmplat în după-amiaza de 12 octombrie, pe şoseaua Constanţa-Mangalia.