adevarul

 

Ziarul adevarul de azi - adevarul de seara - adevarul online

Ziare romanesti recomandate

Programul TV de Azi

Mutari Internationale

Stiri locale din Adevarul Constanta

(P) Asigurari RCA - cel mai bun pret

Ziarul Adevarul Constanta - Ultimele stiri Adevarul Constanta - 18.08.2017

Cum arăta viaţa noastră în comunism: închisori, lagăre de muncă, alimente pe cartelă, pionieri şi primul Abecedar
La Muzeul de Istorie şi Arheologie Constanţa s-a deschis joi, 17 august, o expoziţie permanentă intitulată „Comunismul în Dobrogea (1945 - 1989)“.

Fost lider legionar român, despre extremistul american Heimbach: „N-a înţeles nimic din învăţătura lui Corneliu Codreanu“
Florin Dobrescu, fostul preşedinte al Partidului „Totul pentru Ţară”, organizaţie reînfiinţată în 1993, susţine că Matthew Heimbach, americanul care a apărut în Statele Unite purtând un tricou inscripţionat cu figura lui Corneliu Zelea Codreanu, nu înţelege politica legionară.

Psiholog criminalist, despre cazul femeii care s-a sinucis alături de copii: „A murit cu zile. Mersul soţului, văzut la televizor, nu era al unui om îndurerat“
Procurorul criminalist Liviu Chesnoiu susţine că în cazul macabru de sinucidere petrecut astăzi în localitatea ilfoveană Brăneşti este vorba, la bază, despre o relaţie de cuplu extrem de toxică.

Trei traficanţi, prinşi în timp ce vindeau droguri în cluburi din Mamaia
Doi bărbaţi din Bucureşti şi o femeie din Mangalia au fost prinşi de către procurorii DIICOT după ce au vândut 1.000 de comprimate de droguri în zona cluburilor din Mamaia, obţinând astfel 5.000 de euro şi 2.500 de lei.

VIDEO Patroana unui aprozar a încercat să-l mituiască pe şeful Protecţiei Consumatorilor: „Au vrut să-mi dea 300 de lei. Din dosare ieşeau gândaci“
Un comerciant din Piaţa Balada a încercat joi, 16 august, să-i ofere mită şefului Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Constanţa, Horia Constantinescu, pentru a stopa un control la unitatea acestuia.

Congolezul convertit la ortodoxie de către Iustin Pârvu. „M-a văzut, s-a uitat la mine şi m-a întrebat: «Tu al cui eşti?»“
Un cetăţean congolez, ajuns în România din cauza tulburărilor politice din ţara natală, a fost botezat creştin-ortodox la Mănăstirea Petru Vodă de către un sobor de preoţi condus de Iustin Pârvu. După 10 ani de la acel moment spune că este ataşat la fel de mult de noua lui religie şi că a devenit un credincios practicant.

VIDEO Lanţ uman pentru salvarea a două adolescente, la Eforie Nord
Mai mulţi turişti din Eforie Nord au format un lanţ uman pentru găsirea a două adolescente, care nu s-au mai putut întoarce la mal.

Crimă în Cumpăna. Un bărbat cu antecedente penale, poreclit „Vulpea“, şi-a ucis mama de 87 de ani
Tragedie în localitatea constănţeană Cumpăna. Un bărbat de 57 de ani şi-a ucis mama în vârstă de 87 de ani, în propria locuinţă.

Vase şi amfore din Insula Creta, vechi de 3.000 de ani, expuse în Piaţa Ovidiu din Constanţa
În cadrul Târgului de Artă şi Antichităţi ”Constanţa Revival” vor fi expuse în Piaţa Ovidiu amfore manufacturate şi vase decorative, vechi de peste 3.000 de ani, aduse din Insula Creta.

Emil Bodnăraş, dezertorul racolat de sovietici: „Va veni vremea când planurile tuturor vor amuţi sub călcătura cizmei mele“
Locotenentul Emil Botnăraş a dezertat în noaptea de 16 spre 17 februarie 1932, trecând fraudulos frontiera, în Uniunea Sovietică, pe la Hotin.

Cinci tineri aflaţi cu hidrobicicletele pe mare, la Costineşti, au fost salvaţi după ce nu au mai putut ajunge la mal din cauza vântului
Pompierii şi salvamarii au intervenit, marţi după-amiază, în staţiunea Costineşti, pentru recuperarea a cinci tineri care se aflau pe trei hidrobiciclete, în Marea Neagră, iar din cauza vântului nu mai puteau ajunge la mal, ei fiind aduşi în siguranţă la ţărm.

Spectacol în aer, în apă şi pe uscat la Constanţa, de Ziua Marinei: sărbătoarea verii a adunat peste 10.000 de oameni
Marţi, pe 15 august, toate drumurile au dus Portul Tomis şi faleza Cazinoului din Constanţa, care au fost punctele de atracţie, aici desfăşurându-se manifestările prilejuite de Ziua Marinei, sărbătoare naţională care a ajuns la cea de-a 125-a ediţie.

Viaţă de salvamar: povestea salvatorilor de pe litoral. „Am trecut prin momente grele cu un copil de 13 ani, avea o forţă incredibilă, nu reuşeam să mă desprind“
În fiecare zi pe litoral cineva duce o luptă cu valurile. De cele mai multe ori scăparea vine din partea salvamarilor.

UPDATE Iohannis, la Ziua Marinei: „Avem nevoie de o armată înzestrată şi pregătită să facă faţă cu succes provocărilor actuale“
Preşedintele Klaus Iohannis a participat la festivităţile prilejuite de Ziua Marinei, care au avut loc în faţa Comandamentului Flotei din Constanţa. La exerciţiul demonstrativ al Forţelor Navale au participat 3.000 de militari, două avioane Typhoon ale Marii Britanii şi un avion de căutare şi cercetare submarin al SUA.

Ziua Marinei, o sărbătoare de peste un secol: de la familia regală la stăpânirea bolşevică
De peste un secol, Constanţa este sufletul manifestărilor prilejuite de Ziua Marinei. Dacă la început familia regală era cea care dădea solemnitate sărbătorii, după război, în România manifestaţiile au fost închinate Zilei Flotei URSS. Sărbătoarea a fost confiscată de comunişti până în anul 1990.