adevarul

 

Ziarul adevarul de azi - adevarul de seara - adevarul online

Ziare romanesti recomandate

Programul TV de Azi

Stiri locale din Adevarul Constanta

(P) Asigurari RCA - cel mai bun pret

Ziarul Adevarul Constanta - Ultimele stiri Adevarul Constanta - 18.02.2019

Lista regulilor aberante şi ilegale impuse în şcolile din România: amenzi, muncă după ore, păr tuns scurt, medii generale impuse. „Sunt nişte metehne comuniste“
Deşi ar trebui să fie expresia consultării între cadrele didactice, părinţi, reprezentanţii elevilor şi ai consiliilor locale, multe regulamentele impuse în şcolile din România încalcă Legea Educaţiei şi Statutul Elevului.

Unde vor fi amenajate noi locuri de parcare. Sunt destinate riveranilor care urcau maşinile pe trotuar
Primăria Constanţa anunţă că amenajează noi locuri de parcare în oraş. Acestea vor fi făcute pe locul unor garaje demolate. Noile locuri sunt destinate riveranilor care îşi parcau până acum autoturismele pe trotuare.

Pesta porcină africană face ravagii pe fondurile de vânătoare. Mistreţi morţi găsiţi de vânători
Pesta porcină africană a fost confirmată pe trei fonduri de vânătoare. Aici au fost găsiţi mistreţi morţi. Autorităţile au dispus primele măsuri.

Dragor maritim românesc, sub comandă NATO. Va executa misiuni de securitate pe flancul estic
Dragorul maritim „Lt. Lupu Dinescu” va executa misiuni în cadrul Grupării Navale Permanente NATO, alături de nave militare din Bulgaria, Germania, Spania şi Turcia.

Cum au ocupat membrii rezistenţei anticomuniste din România legaţia RPR din Berna în anii '50. Şeful grupării a sfârşit împuşcat în Fortul 13 Jilava
În zilele de 14-16 februarie 1955, un grup de emigranţi români care se opuneau regimului comunist au ocupat legaţia Republicii Populare Române (RPR) din Berna.

Ziua în care s-au înregistrat zece decese la Poarta Albă: „Câţiva criminali de drept comun aruncau ca nişte lemne trupurile rigide şi goale ale morţilor“
Ancheta Consiliului Securităţii Statului din 1967 constata că la Canalul Dunăre-Marea Neagră cel puţin 1.304 deţinuţi au decedat fără ca moartea lor să fie înregistrată în acte, conform Memorialului Sighet.

A murit aviatorul Gheorghe Stănică, cel care a executat primul zbor cu IAR -93,  avionul militar reactiv de producţie românească
Colonelul aviator Gheorghe Stănică, unul dintre cei mai mari piloţi militari şi piloţi de încercare ai Aviaţei Militare Reactive Române, a murit la 13 februarie 2019.

Teorii: cum arăta în realitate Iisus Hristos. „Avea o faţă albă, o barbă frumoasă şi ochi strălucitori”
Încă din primele secole ale creştinismului, oamenii au fost interesaţi să ştie care erau trăsăturile fizice ale lui Iisus Hristos.

FOTO Čičmany, satul încântător din munţii Slovaciei. Casele din bârne au un ornament unic în lume
Slovacia ţine bine ascuns în munţii săi un cătun ale cărui case au un simbol special, ce le-a ajutat să supravieţuiască şi care a ajuns pe uniforma olimpică a ţării. În apropierea satului Čičmany se înalţă unul dintre cei mai vechi copaci ai Slovaciei, rămas în istorie ca „lămâiul regelui Matei Corvin“.

Municipiul Constanţa, promovat la Târgul de Turism al României de fanfara Forţelor Navale
Târgul de Turism al României se va desfăşura în perioada 21-24 februarie la Centrul de Expoziţii Romexpo Bucureşti.

Inspectorul ANAF-Antifraudă, acuzat de luare de mită, şi-a recunoscut vina. Ce pedeapsă riscă
Cercetat pentru luare de mită şi folosirea de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii, un inspector de la ANAF-Antifraudă şi-a recunoscut vina în faţa procurorilor DNA.

Violenţa domestică, măsurată în cifre: sute de ordine provizorii de protecţie, emise de Poliţie în 45 de zile
Începând cu 28 decembrie 2018, Poliţia Română poate emite ordine de protecţie provizorii în cazurile de violenţă domestică. Un astfel de ordin este valabil 5 zile.

Municipalitatea Constanţei începe demersul pentru recuperarea prejudiciului în Dosarul retrocedărilor. Deocamdată caută avocaţi
Municipalitatea Constanţei a decis începerea demersurilor pentru recuperarea prejudiciului creat în Dosarului Retrocedărilor în care fostul primar Radu Mazăre a fost condamnat la 9 ani de închisoare cu executare.

FOTO VIDEO Ce spun turiştii despre complexul lui Mazăre din Madagascar: „Patronul a ţipat la şofer de ni s-a făcut nouă jenă. S-a comportat oribil“
Radu Mazăre, fostul primar al Constanţei, a fost condamnat în urmă cu o săptămână la 9 ani de închisoare cu executare în Dosarul retrocedărilor ilegale din Constanţa şi din Mamaia. El este plecat din ţară din decembrie 2017 şi trăieşte liniştit în Madagascar, unde şi-a construit din timp un complex de bungalow-uri pe malul Oceanului Indian, în Antsiranana.

Locul secret din Dobrogea unde înfloresc ghioceii prima dată
În nordul Dobrogei se află cea mai mare rezervaţie de ghiocei dobrogeni. Flora sălbatică este însă distrusă de localnici care vând simbolul primăverii la drumul mare.