adevarul

 

Ziarul adevarul de azi - adevarul de seara - adevarul online

Ziare romanesti recomandate

Programul TV de Azi

Stiri locale din Adevarul Constanta

(P) Asigurari RCA - cel mai bun pret

Ziarul Adevarul Constanta - Ultimele stiri Adevarul Constanta - 19.08.2018

Amorul scandalos dintre locotenentul Zizi Cantacuzino şi regina Maria. Rodul iubirii este un copil din dinastia regală
Un scandal monstru din România de la finele anilor 1800 a zguduit monarhia europeană. Principesa moştenitoare Maria, nepoata reginei Victoria a Angliei şi a ţarului Alexandru al II-lea al Rusiei, rămăsese însărcinată cu un tânăr ofiţer din suita regală. Îndemnat de datoria de a proteja Coroana, principele moştenitor Ferdinand a decis să-şi convingă soţia să păstreze pruncul ilegitim.

Bătaie la o terasă de pe litoral. Turişti daţi afară pentru că erau în pantaloni scurţi
Mai mulţi turişti s-au luat la bătaie cu angajaţii unei terase deoarece nu au fost lăsaţi să intre îmbrăcaţi doar în pantaloni scurţi.

Spaţiul aerian al României, păzit de canadieni. Cinci avioane CF-18 Hornet şi 135 de militari vor ajunge în România
Armata canadiană va contribui cu cele cinci avioane la misiunile de poliţie aeriană NATO din această zonă. Militarii canadieni vor sosi în luna septembrie la Mihail Kogălniceanu.

Cum a dispărut lupul din Delta Dunării. Pădurarul care se laudă că a împuşcat ultimul exemplar
Lupul a dispărut de peste jumătate de secol din Delta Dunării, însă bătrânii îşi amintesc cum în nopţile de iarnă se auzeau urlete la marginea satului.

Biciclist de 15 ani ucis într-un accident rutier
Un copil în vârstă de 15 ani a fost ucis după ce a pătruns cu bicicleta pe un drum principal fără să se asigure. Tragedia s-a produs la intrarea în Faclia.

Nume mari ale fotografiei europene, la Festivalul VSLO din Vama Veche
Cea de-a 9-a ediţie a Festivalului Internaţional de Arte Vizuale VSLO va avea loc anul acesta în Vama Veche, în perioada 19-26 august, şi va aduce unii dintre cei mai apreciaţi fotografi şi oameni de film din Grecia, Cehia, SUA, Elveţia, Norvegia şi România.

Klaus Iohannis a rămas la mare după manifestările de Ziua Marinei. Preşedintele s-a cazat la vila din Neptun
Preşedintele Klaus Iohannis a rămas pe litoral după ce a participat la manifestările de la Constanţa prilejuite de Ziua Marinei.

Porcii din două localităţi vor fi sacrificaţi preventiv după confirmarea unor cazuri de pestă porcină africană
Porcii din două localităţi din judeţul Constanţa vor fi sacrificaţi preventiv în această săptămână după confirmarea unor cazuri de pestă porcină în câteva gospodării.

VIDEO Un bărbat a murit înecat după ce a intrat în apă să salveze o femeie. Un tânăr a căzut de pe stabilopozi
O nouă tragedie pe litoral. La Mangalia, un bărbat din Buzău, în vârstă de 32 de ani, a murit înecat după ce a intrat în apă să salveze o femeie în pericol.

Eroare umană la Centrala Nuclearoelectrică Cernavodă. Unitatea 2 a fost deconectată
Incidentul s-a produs în seara zilei de joi, 16 august, reprezentanţii CNE Cernavodă anunţând că în cursul nopţii s-a reuşit punerea în funcţiune a Unităţii 2 şi revenirea la puterea normală.

FOTO Dobrogea, văzută prin ochii bloggerilor: „Un loc care merită descoperit în tihnă“
În vara acestui an, tineri pasionaţi de aventură de pe cele cinci continente au stat în Dobrogea timp de o săptămână şi i-au descoperit tainele. Aventura a început la Constanţa, a continuat cu mănăstirile din nordul judeţului şi s-a terminat pe canalele Deltei Dunării.

Reducerea acordată la transportul elevilor, pe masa consilierilor judeţeni. „Legea este încălcată de 7 ani”
Asociaţia Elevilor din Constanţa face un apel la consilierii judeţeni să voteze proiectul de hotărâre privind reducerile la transportul judeţean al elevilor.

DOCUMENTAR Cum a ajuns oina, din sport naţional, un joc uitat. Invenţia jocului: ciobanii dădeau cu bastonul în minge, iar copiii o aduceau înapoi
Menţionat de lege ca „sport naţional”, oina a trecut prin aproape două decenii de anonimat, după un secol în care era unul dintre cele mai populare jocuri din România. Acum, Federaţia Română de Oină face eforturi pentru renaşterea acestui sport.

Motociclist omorât într-un accident produs de un şofer băut
Un grav accident rutier s-a produs în dimineaţa zilei de joi, 16 august, în localitatea Valu lui Traian, judeţul Constanţa. Un tânăr de 28 de ani a murit.

VIDEO Armine, o preoteasă armeană născută la Erevan, a scos în ţara noastră un disc cu muzică liturgică
Armine Khachatryan, o soprană din Armenia, a înregistrat un album cu muzică liturgică în România. Armine este soţia preotului armean Oskahan Khachatryan care a fost trimis să slujească la Biserica armeană din Constanţa.