adevarul

 

Ziarul adevarul - adevarul de seara - adevarul online

Ziare romanesti recomandate

Abonare newsletter ziarele.com

Adresa de e-mail:


Mutari Internationale

Stiri locale din Adevarul Cluj-Napoca

(P) Asigurari RCA - cel mai bun pret

Ziarul Adevarul Cluj-Napoca - Ultimele stiri Adevarul Cluj-Napoca - 28.04.2016

Secretul nociv al centralelor termice: „E ca şi cum am pune oamenii să respire zi şi noapte la ţevile de eşapament“
Academicianul Gheorghe Benga, medicul şi chimistul care a descoperit prima proteină canal pentru apă (aquaporina 1), înaintea cercetătorului american premiat cu Nobel, atrage atenţia asupra pericolului centralelor termice „de apartament”. După 15 ani de studii efectuate împreună cu alţi specialişti, rezultatele publicate în ţară sunt completate cu date noi, spre a fi publicate într-o prestigioasă revistă ştiinţifică internaţională.

VIDEO Captură de droguri de risc la Cluj. Cinci reţinuţi pentru 225 de grame de cannabis
Cinci persoane au fost reţinute pentru 24 de ore miercuri, 27 aprilie, iar aproximativ 225 de grame de cannabis au fost descoperite de poliţişti de la Brigada de Combatere a Criminalităţii Organizate Cluj-Napoca şi procurorii DIICOT din Cluj.

Două familii acuză Institutul de Transplant Renal Cluj că a „muşamalizat“ cazurile a cinci pacienţi infectaţi cu gripă porcină
Două familii acuză Institutul Clinic de Urologie şi Transplant Renal (ICUTR) Cluj că a "muşamalizat" cazurile a cinci pacienţi supuşi unor transplanturi de rinichi care s-au îmbolnăvit de gripă porcină în spital, doi dintre ei murind. Reprezentanţii ICUTR spun că bolnavii nu au fost infectaţi de personalul unităţii, iar DSP face anchetă.

Lipici la scaunul de primar. Câţi dintre cei 53.674 de clujeni care l-au votat în 2012 îl vor reinvesti acum pe Emil Boc
Emil Boc şi-a depus dosarul de candidatură pentru al patrulea mandat de primar al Clujului în Lunea Mare. Candidează din partea PNL, are 49 de ani, e absolvent de Drept la UBB, membru în Baroul Cluj din 1996. Este căsătorit cu Oana Boc, lector universitar la Facultatea de Litere din cadrul UBB. Au împreună două fete.

Ce a declarat primarul din Baia Mare după ce a fost arestat preventiv: „În perioada asta altul mai important a fost răstignit “
La ieşirea din sala de judecată, primarul din Baia Mare, Cătălin Cherecheş, a declarat, miercuri noaptea, 27 aprilie, că se aştepta să fie arestat preventiv.

Îi fac copiii fericiţi pe români? Un studiu plasează România la coada clasamentului mondial privind satisfacţia părinţilor
Un studiu prezentat în cadrul cadrul World Hapiness Report 2016 evaluează efectele copiilor asupra satisfacţiei vieţii părinţilor în 105 ţări ale lumii. Cercetătorii au descoperit că aceste efecte depind de PIB-ul ţării şi de piaţa muncii. România se află la coada clasamentului prezentat în studiu.

Cum să alegi cea mai potrivită firmă de rent a car
Mobilitatea este o necesitate absolută în momentul de faţă. Indiferent pe ce sector ne desfăşurăm activitatea, avem nevoie de transport în timp util, de posibilităţi de deplasare cât mai avantajoase. Pentru orice scop al călătoriei - de la cele în interes personal până la cele în interes de serviciu - închirierea unei maşini poate să reprezinte opţiunea ideală.

VIDEO Primarul municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheş, arestat preventiv de judecătorii Tribunalului Cluj
Cătălin Cherecheş, primarul din municipiului Baia Mare, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, în urma deciziei Tribunalului Cluj. Edilul a petrecut noaptea de marţi spre miercuri după gratii la propunerea procurorilor DNA pentru luare de mită, într-un dosar referitor la finanţarea clubului de fotbal local. Este al doilea dosar penal similar pe numele lui Cherecheş, după cel referitor la sponsorizarea echipei de handbal din Baia Mare.

Viaţa după corporaţie: un clujean a renunţat la jobul bine plătit în IT pentru a deschide un magazin de discuri
Viaţa de IT-ist în Silicon Valley-ul României ascunde, în spatele prosperităţii unui domeniu aflat în plină dezvoltare, o uzură psihică „tratată“ cu ieşiri în oraş, vacanţe exotice şi diferite pasiuni mai mult sau mai puţin costisitoare. Unii dintre IT-işti, printre care şi Daniel Piper, au renunţat de tot la viaţa corporatistă pentru a-şi urma visul. În cazul lui este vorba despre un magazin de discuri.

Reacţie de milionar faţă de foşti angajaţi ai unei fabrici-simbol din Ardeal: nişte „invizibili”. Afirmaţiile lor, „vome” de campanie
Echipa din spatele Octavian Buzoianu, candidat la Primăria Clujului, a ţinut să ofere luni o replică publică foştilor angajaţi care apar într-un clip postat pe internet, în care reclamă modul în care omul de afaceri a condus fabrica după preluarea ei în 2002, finalizată cu vânzarea acesteia 6 ani mai târziu.

Topul ţărilor unde se consumă cea mai mare cantitate de alcool. Pe ce locuri se află România şi Republica Moldova
România şi Republica Moldova se află în top 10 al ţărilor unde se consumă cea mai mare cantitate de alcool din lume, conform datelor Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii citate de The Telegraph. Republica Moldova este pe locul II, după Belarus, iar România urmează în clasament după Rusia.

Emil Boc şi-a depus candidatura pentru al patrulea mandat de primar al Clujului. Cum i-a răspuns lui Băsescu
Emil Boc, actualul primar în funcţie al Clujului, şi-a depus, luni, 25 aprilie, la Biroul Electoral Municipal Cluj-Napoca, candidatura pentru un nou mandat de primar.

Poveste din oraşul IT-ului. „Clujul are nevoie de propriul său brand. Deşi dă bine să ne asociem cu Silicon Valley, cred că tocmai asta ne limitează“
Mihai Nadăş este unul dintre tinerii IT-işti ai Clujului care ştie că prin ambiţie, multă muncă şi reinventare ajungi acolo unde îţi doreşti. Şi demonstrează asta prin faptul că acum conduce compania care l-a angajat ca şi junior developer (n. r. programator) în urmă cu zece ani.

Ţara din care bătrânii au fost „expulzaţi“. Din Pastorala Mitropolitului Clujului: „Dacă tinereţea ar şti şi dacă bătrâneţea ar putea“
Mitropolitul Clujului vorbeşte în pastorala din acest an despre importanţa bunicilor şi părinţilor în viaţa fiecărui om, despre spiritualitatea sin satul transilvan. Ca să-şi susţină ideile, acesta citează din poeţi şi scriitori români, dar şi din mari duhovnici ai României.

Ce lecţii ar trebui să înveţe credincioşii de la simbolul crucii. Preot: „A fi vertical într-o lume strâmbă aduce durere“
Preotul Ortodox Dorel Gălan a vorbit, pentru „Adevărul“, despre simbolul crucii şi despre cum ne putem menţine echilibrul.