adevarul

 

Ziarul adevarul - adevarul de seara - adevarul online

emag evomag ecco tinar fashionup otter matar

(P) Asigurari RCA - cel mai bun pret *** Haine online


Ziarul Adevarul Cluj-Napoca - Ultimele stiri Adevarul Cluj-Napoca - 23.10.2014

Dragnea a venit la Cluj pentru a primi mulţumiri. Guvernul a alocat 1 milion de lei pentru finalizarea unei catedrale greco-catolice
Liviu Dragnea, vicepremier şi ministru al Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, a venit astzi la Cluj-Napoca pentru a primi mulţumiri. PS Florentin Crihălmeanu, episcop greco-catolic de Cluj-Gherla, i-a mulţumit reprezentantului Guvernului pentru banii alocaţi zilele trecute pentru finalizarea unei catedrale în centrul Clujului.

Cum avansează lucrările la „Hollywood-ul pitic“ şi „Silicon Valley de Cluj“. Orăşelul informaticienilor cu 100.000 de locuitori şi cu 20.000 de joburi
Pe dealul Lomb, de lângă Cluj, se construieşte, pe 200 de hectare, un adevărat orăşel care va cuprinde un centru de afaceri, un centru pentru industrii creative cunoscut şi sub numele de „Buftea de Cluj“ (ori sub cel de “Hollywood-ul pitic”). Acestea vor face parte din Cluj Innovation City sau „Silicon Valley de Cluj“ ori, simplu, din „orăşelul informaticienilor“. Lucrările, aflate la jumătate, au ca termen de finalizare iulie 2015.

Un clujean oferă gratuit cărţi profesorilor de liceu
Victor Miron, clujeanul care a inventat book-selfie-ul, oferă gratuit cartea pe care a scris-o tuturor profesorilor de Limba Română din licee. Columul său, intitulat „Cărţile pe faţă“, ca şi campania de promovare a cititului, a fost lansată în 9 octombrie la Cluj-Napoca. Cartea spune povestea campaniei de promovare a lecturii Cărţile pe faţă şi detaliază motivele care îl fac pe el să citească minim o oră pe zi.

Linkuri Sponsorizate

Dragnea vrea şefia PSD: „Acest partid nu va rămâne la mâna niciunui combinator“
Liviu Dragnea, vicepremier şi ministru al Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, a declarat astăzi, la Cluj, că se gândeşte să candideze la preşedinţia PSD. El a susţinut că vrea să dea un semnal ferm că „acest partid nu va rămâne la mâna niciunui combinator”.

Călătorie în lumea jazz-ului. Pentru trei zile, Clujul devine capitala muzicii
Prima ediţie a Cluj International Jazz Festival debutează mâine, 23 octombrie, la Casa de Cultură a Studenţilor. Eli Degibri Quartet, Chico Freeman Quartet şi James Blood Ulmer sunt artiştii care vor concerta în cele trei zile de festival.

Rezervoarele suplimentare ale unui MiG-21 LanceR s-au desprins de avion, într-o zonă nepopulată din Cluj
Rezervoarele suplimentare de combustibil ale unei aeronave MiG-21 LanceR (Baza 71 Aeriană Câmpia Turzii) s-au desprins de avion, într-o zonă nepopulată, pe timpul executării unui zbor de antrenament, o comisie a SMFA cercetând cauza producerii incidentului, informează MApN.

Documentarul unui clujean, premiat la un festival internaţional la care au concurat 600 de filme
600 de filme din 68 de ţări au fost înscrise la IFFEST DOCUMENT. ART., un festival internaţional dedicat filmelor de artă, ecologiei şi turismului. Jurnalistul clujean Sorin Grecu a fost recompensat, la secţiunea Film de Artă, cu Menţiunea Specială a Asociaţiei Române de Film Document.Art, pentru filmul etnografic „Povestea ceteraşului fără o mână”.

Paraşutişti americani se antrenează la Câmpia Turzii
Peste 90 de paraşutişti din Brigada 173 Aeropurtată a Forţelor Terestre ale SUA au început în această dimineaţă exerciţii româno-americane în cadrul unei operaţiuni aeropurtate, desfăşurată la Câmpia Turzii. Exerciţiile comune se desfăşoară în perioada 21-24 octombrie.

Cluj Blues Fest, primul festival de blues din oraş
Formaţii din Ungaria, Bulgaria şi România vor urca pe scenă, pe 7 şi 8 noiembrie, la primul festival de blues din Cluj-Napoca. Concertele vor avea loc la Muzeul Etnografic al Transilvaniei, fosta clădire „Reduta”, în aceeaşi sală unde au cântat Franz Liszt, în 1846, şi Johannes Brahms, în 1879.

Politicienii corupţi ai Clujului: de la "Apostu fifty-fifty" la Uioreanu "15 la sută"
DNA Cluj a început din 2012 să „facă curăţenie” printre politicienii din oraş. Dosarele s-au adunat şi de la primarul PDL, Sorin Apostu, s-a ajuns la preşedintele de Consiliul Judeţean (PNL), Horea Uioreanu. În „galeria” de politicieni corupţi au mai intrat un subprefect, un deputat, un vicepreşedinte de Consiliu Judeţean şi un vicepreşedinte de partid.

Ferma animalelor, la alegerile prezidenţiale. Promovare ciudată pentru Ponta, Udrea şi Iohannis pe vitrina unei carmangerii din Gherla
O carmangerie din Gherla a devenit cunoscută în toată ţara. Pe vitrina magazinului au apărut afişe cu Victor Ponta, Elena Udrea şi Klaus Iohannis, fiecare sub unul dintre următoarele cuvinte: porc, vită şi pasăre.

„Universitatea” Cluj e în doliu. Jucătorii echipei vor participa la înmormânarea tatălui lui Mihai Neşu
Jucătorii, antrenorii şi oficialii clubului Universitatea Cluj vor participa, miercuri, la Oradea, la înmormântarea fostului arbitru Mircea Neşu, tatăl lui Mihai Neşu. Pe siteul oficial a apărut un emoţionant mesaj de condoleanţe.

Un ceteraş din Maramu’ vrea să intre în Cartea Recordurilor: a cântat la vioară în aer, la 3.000 de metri înălţime
Vasilică Gojda, pe numele său de scenă Vasilică Ceteraşul, şi vioara sa au sărit ieri, 19 octombrie, dintr-un avion undeva lângă Câmpia Turzii. Totul a făcut parte dintr-o coregrafie prin care ceteraşul din Maramureş vrea să intre în Cartea Recordurilor. După ce i s-a desfăcut paraşuta, el a cântat în aer, la 3.000 de metri altitudine.

Ce brand de ţară am avea dacă ar fi făcut de un specialist străin. Peter Sealey: „România, ţara unde s-au născut legendele“
Peter Sealey, un renumit specialist în marketing şi branding, căruia i se atribuie succesul renumitei campanii „Always Coca-Cola“, a făcut o scurtă vizită la Cluj, unde le-a vorbit liceeniilor de la o şcoală internaţională despre ce înseamnă un brand. Întrebat de reporterul „Adevărul“ cum ar arăta brandul de ţară al României dacă i s-ar cere să-l facă, Sealey a spus că s-ar folosi de imaginea lui Dracula şi de frumuseţea pitorească a Sighişoarei.

Solista din Dej care a întors toate scaunele la Vocea României 2014. Cu ce mare artistă internaţională a comparat-o Marius Moga
Alexandra Dimitriu, originară din oraşul clujean Dej, dar stabilită de 4 ani în Capitală, a făcut senzaţie vineri seara la concursul „Vocea României“. Ea a întors toate scaunele juraţilor, impresionaţi de modul în care a interpretat piesa „Crazy“.