adevarul

 

Ziarul adevarul - adevarul de seara - adevarul online

emag evomag amafashion ecco tinar
fashionup otter mycloset matar matar
Ziare romanesti recomandate

Stiri locale din Adevarul Cluj-Napoca

Abonare newsletter ziarele.com

Adresa de e-mail:


(P) Asigurari RCA - cel mai bun pret *** Haine online


Ziarul Adevarul Cluj-Napoca - Ultimele stiri Adevarul Cluj-Napoca - 30.09.2014

S-a deschis oficial anul universitar la UBB. Rectorul promite sprijin pentru iniţiativele de succes ale instituţiei: „Continuăm proiectul sângelui artificial“
UBB din Cluj-Napoca şi-a deschis oficial, marţi, 30 septembrie, porţile pentru un nou an universitar. În discursul său, rectorul Ioan-Aurel Pop a subliniat UBB va continua câteva dintre proiectele începute anul trecut şi care au făcut şi mai cunoscută instituţia peste hotare. Tot el a afirmat că UBB face prea puţin pentru comunitate şi că nu ştie să-i păstreze pe tinerii cercetători.

O sabie din Epoca Bronzului se vinde, la Cluj, cu 20.000 de euro. Poliţiştii i-au prins în flagrant pe „negustori“
Poliţiştii clujeni au prins în flagrant, în Piaţa Muzeului, trei bărbaţi care au încercat, marţi, 30 septembrie, să vândă, cu 20.000 de euro, o sabie din Epoca Bronzului.

Suporterii U Cluj şi CFR cluj, amendaţi cu circa 13.000 de lei
Jandarmii au aplicat ieri, 29 septembrie, amenzi în valoare de 12.600 de lei suporterilor U Cluj şi CFR Cluj. Suporterii au fost amendaţi pentru injurii, consum de alcool şi împiedicarea jandarmilor să-şi asigure ordinea.

Linkuri Sponsorizate

CFR Cluj a învins U Cluj în ultimele minute ale jocului
Echipa CFR Cluj a învins, luni seară, pe stadionul din cartierul clujean Gruia, cu scorul de 1-0, echipa Universitatea Cluj, în ultimul meci al etapei a IX-a a Ligii I, în care unicul gol a fost marcat în minutul 90+4.

VIDEO Ziarist clujean agresat de jandarmi în timpul unui conflict cu suporterii Universităţii Cluj
Ziaristul clujean Ionel Lespuc, care filma cu un telefon mobil conflictul dintre suporterii Universităţii Cluj şi jandarmi, a fost lovit de unul dintre oamenii legii. Incidentul s-a petrecut înaninte de meciul care a început la 21.00, dintre CFR 1907 şi „U” Cluj.

VIDEO Cum se vede de sus Delta Clujului. Frumuseţile neştiute din cea mai mare întindere de stuf din Transilvania
Stufărişurile  de la Sic, sau Delta Clujului cum mai e denumită zona, au fost filmate de sus cu o dronă de doi amici din Dej, Dragoş Busuioc şi Radu Pop, într-o drumeţie de toamnă.

Evită să fii victima speculaţiilor imobiliare! A apărut primul ghid bazat pe tranzacţiile reale
„Preţul pieţei” este un element determinant pentru românii care vor să cumpere sau să vândă un imobil. Informaţiile vin fie de la agentul imobiliar, fie prin intermediul unor studii publicate de agenţiile de specialitate, care de multe ori manipulează preţurile. În premieră pe ţară, la Cluj-Napoca a apărut un ghid imobiliar realizat pe baza pe tranzacţiilor reale declarate la Direcţia de Taxe şi Impozite a Primăriei.

Fundaţia „Mitropolitul Bartolomeu” scoate la concurs 34 de burse
Fundaţia „Mitropolitul Bartolomeu” anunţă deschiderea concursului naţional pentru cele 34 de burse pe care le va acorda elevilor de liceu, studenţilor, masteranzilor şi doctoranzilor, în anul şcolar şi universitar 2014-2015. Bursele variază de la 200 de lei lunar până la 400 de lei şi se acordă pe o perioadă de 9 până la 12 luni.

UPDATE Derby-ul Clujului, cel mai vechi din fotbalul românesc, vine cu restricţii rutiere. Scandal între suporteri şi jandarmi în centrul oraşului
Luni seara, de la ora 21.00, pe stadionul din cartierul clujean Gruia se întâlnesc echipele CFR Cluj, înfiinţată în 1907, şi Universitatea Cluj, înfiinţată în 1919. Acesta este cel mai vechi derby din fotbalul românesc.

Cine sunt actriţele care vor decide câştigătorii secţiunii de scurtmetraj de la Comedy Cluj
În cursa pentru cele două trofee ale Festivalului Internaţional Comedy Cluj intră 11 producţii independente de scurtmetraj şi 8 studenţeşti.

Primăria Cluj-Napoca a încasat impozite de 63 de milioane de lei
Clujenii mai au la dispoziţie două zile pentru a-şi achita impozitele pe anul 2014, până în 30 septembrie 2014, data de la care se vor percepe penalizări de 2% pe lună pentru suma scadentă aferentă anului în curs. Până în acest moment au fost încasate circa 63 de milioane de lei.

Psiholog clujean: un sinucigaş nu ia şi viaţa altora. Cazul tânărului care a provocat accidentul în Prahova este atipic
Psihologul Daniel David de la UBB Cluj spune, comentând cazul tânărului care a provocat accidentul de pe DN 1, soldat cu decesul acestuia şi al altor cinci persoane, că nu a mai întâlnit în cariera sa o astfel de situaţie, în care ”un sinucigaş să mai ia şi viaţa altora”, fiind un caz atipic.

De ce era în libertate? Boxerul care bate oameni pe stradă a făcut noi victime
Boxerul Alexandru Macingo (16 ani) a fost arestat preventiv, sâmbătă, de Judecătoria Cluj, după ce a lovit mai multe persoane. Minorul era judecat în libertate pentru un incident similar, petrecut în aprilie, în care a snopit în bătaie mai mulţi tineri, iar cu câteva zile în urmă, a fost protagonistul unui alt scandal.

FOTO Ostatici într-un avion deturnat de Hezbollah: viaţa de film a Pamelei Raţiu alături de fostul soţ, Demis Roussos
Pamela Raţiu a fost colegă cu Robert De Niro, a defilat pe podiumurile de modă ale lumii, a cunoscut staruri internaţionale, a fost victima unuia dintre primele atentate teroriste arabe din lume şi, timp de zece ani, a fost femeia din spatele artistului grec Demis Roussos. Acum căsătorită cu Indrei Raţiu, trăieşte într-un orăşel din Ardeal.

EXCLUSIV Africa nu e ca la televizor. Cum au ajuns clujenii misionari să-i uimească pe ugandezi
O mână de clujeni inimoşi merg într-un sat uitat de lume din Uganda ca să construiască o clinică şi o şcoală. Prin educaţia pe care vor să le-o ofere copiilor Africii reamintesc că lucrurile mari încep întotdeauna de la gesturile mici.