adevarul

 

Ziarul adevarul - adevarul de seara - adevarul online

emag evomag amafashion ecco tinar
fashionup otter mycloset matar matar
Ziare romanesti recomandate

Stiri locale din Adevarul Cluj-Napoca

Abonare newsletter ziarele.com

Adresa de e-mail:


(P) Asigurari RCA - cel mai bun pret *** Haine online


Ziarul Adevarul Cluj-Napoca - Ultimele stiri Adevarul Cluj-Napoca - 29.07.2014

EXCLUSIV Soartă ca-n filme. Ţăranul din Ardeal călit în războaie, ucis de taurul comunal
Lukács Ferenc, un ţăran din Secuime, a avut o poveste de viaţă scrisă, parcă, după un scenariu de film. Născut în 1892, bărbatul a luptat în Primul Război Mondial de partea austro-ungarilor, a căzut prizonier la ruşi, a susţinut cauza bolşevicilor, a supravieţuit celui de-al Doilea Război care a nimicit lumea şi, paradoxal, la 72 de ani, a fost ucis de taurul comunal.

Modernizarea unui drum judeţean din Cluj, cerută de Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă
Vakar Istvan, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Cluj cu atribuţii delegate de preşedinte, a transmis, astăzi, Regiei Autonome de Administrare a Domeniului Public şi Privat al judeţului Cluj dispoziţia de începere de urgenţă a lucrărilor de reabilitare şi modernizare a drumului judeţeanGherla-Fizeşu Gherlii-Ţaga. Decizia a fost luată la cererea Comitetului pentru Situaţii de Urgenţă, după rezilierea contractului cu firma Kiat.

Preşedintele suspendat al Consiliului Judeţean Cluj, Horea Uioreanu, rămâne în arest
Tribunalul Cluj decidea săptămâna trecută ca preşedintele suspendat al Consiliului Judeţean Cluj, Horea Uioreanu, şi oamenii de afaceri Ioan Bene şi Vasile Pogăcean să rămână în arest preventiv. Avocaţii apărării au contestat decizia instanţei, iar azi, 29 iulie, Curtea de Apel Cluj a menţinut decizia Tribunalului Cluj.

Linkuri Sponsorizate

Pericol de inundaţii la Cluj
Din cauza precipitaţiilor abundente sunt posibile inundaţii în judeţul Cluj de marţi, 29 iulie, ora 16.00 şi până miercuri, 30 iulie, ora 6.00, anunţă administraţia Bazinală de Apă Someş-Tisa Cluj-Napoca.

Cluj: pensiune cu 12 camere la preţ de apartament de lux
În marile oraşe ale ţării, o afacere „la cheie” poate fi achiziţionată începând cu 20.000 de euro. În comuna Floreşti, de lângă Cluj-Napoca, o pensiune cu 12 camere poate fi achiziţionată la un preţ de 145.000 de euro.

Clujeni cercetaţi pentru delapidare. Au furat 30.000 de lei prin carduri cu combustibil
Poliţiştii clujeni anchetează două persoane pentru delapidarea a peste 30.000 lei, faptă comisă prin carduri de alimentare cu combustibil.

Istoria romilor se scrie la Cluj. Povestea nespusă a romilor din România, un proiect al UBB în valoare de 750.000 de euro
Universitatea „Babeş-Bolyai“, prin Facultatea de Istorie şi Filosofie şi Institutul de Istorie Orală, în parteneriat cu Universitatea din Islanda, au iniţiat un proiect al cărui scop este să spună povestea romilor din România. Iniţiativa se numeşte „Povestea nespusă. O istorie orală a romilor din România”, se va desfăşura pe durata a 34 de luni şi este în valoare de 750.000 de euro.

„Chuck Norris vs Comunism” sau cum a câştigat Irina Nistor lupta cu Ceauşescu
Documentarul care spune povestea fascinantă a casetelor video pirat dublate de Irina-Margareta Nistor este filmat, zilele acestea, în Cluj-Napoca. Pelicula analizează cum a reuşit tânăra traducătoare să scape de controlul brutal al Securităţii şi reconstituie poveştile incredibile legate de acest fenomen.

Cluj-Bari de la 89 de lei cu Wizz Air
Din 14 martie 2015 vor fi disponibile două noi servicii din Cluj Napoca către Bari. Zborurile spre ambele rute vor fi operate marţea şi sâmbăta.  Preţurile încep de la 89 de lei.

Studenţii clujeni de la Politehnică, mai buni decât cei de la Stanford
Studenţii Facultăţii de Construcţii şi ai Facultăţii de Arhitectură din cadrul Universităţii Tehnice din Cluj-Napoca sunt mai buni decât colegii lor de la UCLA, Stanford sau Berkeley. Clujenii au câştigat locul I la competiţia internaţională Seismic Design Competition care s-a desfăşurat în perioada 21 – 25 iulie 2014, în Anchorage, Alaska.

O nouă metodă de înşelăciune la Cluj: falşi poliţişti cer date personale
Poliţiştii clujeni atrag atenţia asupra unui caz recent de tentativă de înşelăciune semnalat în Cluj. Falşi poliţiştii cer oamenilor datele de identificare sub pretextul că ar căuta un infractor periculos, pe care apoi le pot utiliza pentru comniterea altor infracţiuni. IPJ recomandă clujenilor să sune la 112, dacă au dubii în legătură cu indentitatea agenţilor.

Crowdfunding pentru Săpânţa: „Veniţi de contribuiţi/Ca să răspândim sămânţa/Tradiţiei de la Săpânţa“
Irlandezul Peter Hurley organizează, peste două săptămâni, a cincea ediţie a festivalului de tradiţii „Drumul lung spre Cimitirul Vesel“. Pentru realizarea acestuia, Hurley a obţinut o finanţare dintr-un proiect Regio. Însă, costurile cu transportul artiştilor irlandezi la Săpânţa şi onorariul acestora sunt cheltuieli neeligibile în proiect şi mai sunt necesari 16.000 de euro, motiv pentru care proiectul a fost înscris pe un site de crowdfunding.

VIDEO Curtea unui bloc din Cluj a fost transformată în sală de nunţi pentru un cuplu de romi. Poliţiştii sunaţi de vecini au fost umiliţi
Curtea unui bloc de pe strada Stejarului din comuna Floreşti, judeţul Cluj, a devenit sala perfectă de nunţi pentru un cuplu de ţigani clujeni. Formaţia de manelişti, covorul roşu, nuntaşii cu chef de dans şi chiar un mic cort de unde invitaţii luau băutură au contribuit la atmosfera „de neuitat” pentru vecinii, care au chemat poliţia. Matorii spun că poliţiştii au fost umiliţi de nuntaşi.

Boc, acuzat că a umilit 20.000 de PDL-işti, dă replica:„Blaga spune că are PDL în suflet, dar l-a bagat în mormânt”
Fostul lider democrat-liberal Emil Boc îl acuză pe preşedintele PDL, Vasile Blaga, că, deşi spune că are partidul în suflet, de fapt l-a băgat "în mormânt definitiv ".  Fostul preşedinte al PDL a fost acuzat de Vasile Blaga că prin absenţa sa i-a umilit pe cei 20.000 de simpatizanţi ai partidului care au participat la mitingul pentru europarlamentare organizat la Cluj.

VIDEO Experienţa Electric Castle, cel mai mare festival din România, condensată într-un film spectaculos de 12 minute
Pentru cei care nu au reuşit anul acesta să ajungă la cel mai mare festival din România, Electric Castle, organizatorii au condensat experienţa de neuitat într-un video de 12 minute. Filmuleţul a strâns în 24 de ore 12.000 de vizualizări.