adevarul

 

Ziarul adevarul de azi - adevarul de seara - adevarul online

Ziare romanesti recomandate

Programul TV de Azi

Mutari Internationale

Stiri locale din Adevarul Cluj-Napoca

(P) Asigurari RCA - cel mai bun pret

Ziarul Adevarul Cluj-Napoca - Ultimele stiri Adevarul Cluj-Napoca - 16.12.2017

Profesor monarhist: „Excelăm la comemorări, însă avem de învăţat cum să ne apreciem valorile când sunt în viaţă“
Pentru Mihai Cucerzan, sociolog şi profesor la Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară din Cluj, monarhia reprezintă în continuare o alternativă viabilă la actualul sistem politic. Universitarul consideră că Regele Mihai e mai apreciat în străinătate decât în ţara sa, dar că încrederea românilor în Casa Regală e în continuă creştere.

VIDEO Curajul teribil al femeii ce a smuls din ghearele naziştilor peste 2.500 de copii evrei. „Mă enervează când oamenii mă numesc eroină“
Irena Sendler este un nume care a schimbat vieţile a peste 2.500 de copii evrei, pe care i-a scăpat de la moarte din ghetoul nazist din Varşovia.

Clujenii vor ieşi în stradă cu oale şi polonice. „Să dăm alarma duminică, tăcerea noastră e puterea lor”
Protestatarii vor ieşi în stradă cu oale, cratiţe, capace şi polonice pentru a se asigura că vor fi auziţi. Peste 2.000 de persoane au anunţat încă de azi că vor fi prezente la mitingul de duminică, din centrul oraşului.

Cum se vând, cu zeci de mii de euro, autorizaţiile de taximetrie în Cluj. Primăria neagă fenomenul, deşi ofertele sunt „la liber“ pe internet
Companiile de taximetrie în Cluj sunt cele mai profitabile din ţară, potrivit unui studiu efectuat la nivel naţional. Firmele de profil de aici ar fi chiar de 15 ori mai profitabile decât cele din Capitală.

Pericolul din spatele reţelelor de socializare. O tânără din Cluj a fost racolată pe Internet şi obligată să se prostitueze
Poliţişti Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Cluj-Napoca, sub coordonarea procurorilor DIICOT, cercetează trei bărbaţi, de 44 de ani, 37 de ani, şi 19 ani, din judeţul Constanţa. Cei trei sunt acuzaţi de trafic de minori, trafic de persoane şi proxenetism.

Geolog de la UBB premiat de Academia Română. „Nimeni nu a făcut un studiu aşa amănunţit“
Lóránd Silye, lector universitar la Facultatea de Biologie şi Geologie a UBB, este distins vineri, 15 decembrie, cu Premiul Gheorghe Munteanu-Murgoci de Academia Română. Distincţia i se acordă geologului pentru o amplă cercetare despre fosile de acum 12 milioane de ani din sudul Transilvaniei, fosile importante şi în cercetarea gazelor naturale.

O misterioasă mumie egipteană din secolul III î.Hr. e piesa de bază a noii expoziţii de arheologie de la Cluj
Muzeul Naţional de Istorie a Transilvaniei organizează, marţi, 19 decembrie, de la ora 12.00, la vernisajul expoziţiei temporare „Arheologia clujeană. O privire din culise”. Vizitatorii vor putea admira o mumie veche de aproape 2.500 de ani din Egiptul antic.

Tehnici de salvare montană din Polonia. Experienţa unor salvamontişti români într-un parc natural european
O echipă de salvamontişti clujeni au luat parte la o exerciţii comune cu omologi din Polonia. Au participat la demonstraţii de salvare montană şi la cursuri de citire a zăpezii şi de calculare a riscului apariţiei avalanşei.

Ghinionul unei zile de 13: un şofer s-a urcat băut la volan şi a ajuns într-un şanţ după ce a vrut să întoarcă maşina
Un bărbat de 46 de ani din Abrud este cercetat deoarece a condus beat şi a refuzat să i se recolteze probe biologice. Poliţiştii nu l-ar fi chestionat dacă nu i-ar fi văzut maşina în şanţ.

Chinezii vor să investească într-un tren de mare viteză Budapesta - Bucureşti via Cluj
Conform spuselor lui Péter Szijjártó, chinezii ar fi dispuşi să acorde sprijin financiar şi tehnologic pentru realizarea proiectului.

VIDEO De ce femeile aleg să tacă după o agresiune sexuală. Concluzia cutremurătoare a unui studiu
Ca sociolog şi psiholog, Inés Hercovich a studiat ani buni discriminarea femeilor şi agresiunea sexuală. A căutat explicaţii pentru faptul că jumătate dintre femeile abuzate refuză să vorbească despre viol. Într-o prelegere TED din America de Sud, în septembrie 2015, ea prezenta concluziile unui studiu de-al său.

Dezastrul ecologic de la Pata Rât: Autorităţile au predat abia azi terenul pentru tratarea reziduurilor toxice
Firma Process Engineering SRL a câştigat licitaţia pentru tratarea levigatului de la Pata Rât încă din 20 octombrie, dar reprezentanţii Consiliul Judeţean Cluj n-au fost în stare să identifice şi să predea la timp terenul necesar pentru montarea instalaţiilor.

Ping-pong cu impozitele locale. Oraşul al cărui primar anunţă că nu va majora taxele, deşi se luase în calcul şi creşterea lor
Primăria Cluj-Napoca intenţionează să păstreze taxele şi impozitele locale din 2018 la nivelul celor din acest an, deşi oraşul va pierde aproximativ 30 de milioane de euro, după modificările aduse de Guvern Codului Fiscal.

Târg inedit la Cluj cu brazi făcuţi din dopuri de plută şi CD-uri. Organizator: Fiecare nebrad salvează viaţa unui brăduţ!
La Cluj se desfăşoară un târg inedit unde curioşii sunt invitaţi să cumpere brazi confecţionaţi din dopuri de plută, cofraje de ouă, crenguţe, CD-uri. Manifestarea, Marele Târg de Nebrazi, este organizată de Asociaţia Urbannect.

Experimentul Montauk: ficţiune pură sau adevăr cutremurător?
Faima experimentului Montauk s-a construit pe mărturiile a doi foşti ofiţeri americani şi ale unui specialist în echipamente radio şi electronică. Aceştia susţin că au fost implicaţi într-o serie de cercetări care ar fi avut ca scop dezvoltarea tehnicilor neconvenţionale de război psihologic şi a obţinerii invizibilităţii electromagnetice.