adevarul

 

Ziarul adevarul - adevarul de seara - adevarul online

emag evomag ecco tinar fashionup otter matar

(P) Asigurari RCA - cel mai bun pret *** Haine online


Ziarul Adevarul Cluj-Napoca - Ultimele stiri Adevarul Cluj-Napoca - 28.03.2015

Elevi din Cluj pedepsiţi pentru postări pe Facebook au scăpat de sancţiuni
Contestaţiile a zece elevi de la Liceul ”Gheorghe Şincai” din Cluj, sancţionaţi, în luna februarie, după ce au postat pe un grup privat creat pe Facebook injurii sau comentarii denigratoare la adresa profesorilor, au fost admise de conducerea şcolii. Motivul deciziei: nu s-a respectat procedura.

Muzeul crucilor, locul unde Hristos este răstignit de 500 de ori. Exponatul cel mai vechi: o bucată din lemnul Sfintei Cruci
Un preot greco-catolic din Cluj-Napoca are lângă biserică un muzeu cu peste 500 de cruci aduse de pe patru continente. În biserică, ridicată după reguli pline de simbol, are o bucată de lemn din Sfânta Cruce, pe care a fost răstignit Isus.

Linkuri Sponsorizate

UPDATE FOTO VIDEO Clujul a spus ”Nu” superimunităţii lui Şova: ”Ponta Şo-Va lua”, ”Victoraş eşti pe făraş” şi  ”Chiar şi miruiţi, tot o să plătiţi“
Ionuţ Deneş, un student la master din Cluj, este organizatorul protestului faţă de imunitatea lui Şova de vineri după-amiază, 27 martie. El spune că toată lumea s-a săturat de corupţie şi că abia după ce se va schimba acest Guvern lucrurile se vor schimba în bine. Acesta s-a implicat şi în organizarea protestului din noiembrie 2014 când la Cluj s-au adunat mii de oameni în stradă.

Una dintre prăjiturile copilăriei. Delicatesa de post cu care ne răsfaţă mama
Una dintre reţetele de post pe care gospodinele o gătesc este prăjitura cu mere, acea prăjitură cu care ne răsfaţă sau ne răsfăţau bunica şi mama.

O a doua studentă din Franţa s-ar fi sinucis la Cluj. Medicinista învăţa foarte bine, nu a lăsat bilet de adio şi prietenii nu-şi explică gestul tragic
În această dimineaţă, o studentă din Franţa care învăţa la UMF Cluj s-ar fi sinucis. Surse din anchetă zic că tânăra împlinise, de puţin timp, 24 de ani, şi că locul unde stătea în chirie nu era răvăşit, deci se exclude posibilitatea unui jaf. Reprezentanţii universităţii unde studia tânăra afirmă că franţuzoaica învăţa foarte bine. E a doua studentă originară din Franţa care ar fi săvârşit dramaticul gest. Prima tânără s-a sinucis pe 3 martie.

Universitatea clujeană, decorată de Regele Mihai pentru profesionalism şi atragerea de parteneriate internaţionale
Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj a primit, miercuri, 25 martie 2015, din partea Regelui Mihai al României, decoraţia Nihil Sine Deo pentru profesionalism şi cooperarea interetnică în domeniul universitar.

Teatru sub pământ. Piesa ”Iona” se joacă, din nou, la Salina Turda
Salina Turda va găzdui, în acest weekend, o nouă reprezentaţie a piesei „Iona”, de Marin Sorescu. Spectacolul este o producţie a Teatrului Sala Mică, regizat de Mihaela Panainte şi interpretat de Florin Vidamski. Piesele vor avea loc sâmbătă şi duminică, de la ora 18.00.

Expoziţie de zile mari la Cluj: 111 capodopere ale lui Albrecht Durer, maestrul gravurii renascentiste
După ce anul trecut a găzduit gravurile lui Rembrandt, Muzeul Etnografic al Transilvaniei de la Cluj îi invită pe iubitorii artei să admire, până pe 7 iunie, stampe ale lui Albrecht Durer, imprimate de Amand Durand după plăcile originale în cupru realizate de artistul german.

Mesaj de la Cluj pentru Dan Şova: „Parlamentarii continuă să-şi bată joc de popor şi justiţie. E timpul să le amintim de ce am ieşit în noiembrie!“
Clujenii protestează vineri, 27 martie, de la ora 18.00, în Piaţa Unirii, faţă de modul în care senatorii PSD au votat miercuri, 25 martie, păstrarea imunităţii lui Dan Şova.

Locuri bântuite din Cluj. Poveşti cu fantome de odinioară: contesa de la BCU şi vechea temniţă a oraşului
Pe lângă pădurea Hoia-Baciu, cunoscută în lume drept un loc bântuit, în Cluj-Napoca sunt clădiri care ascund poveşti cu fantome şi ciudăţenii inexplicabile. Două dintre acestea sunt Biblioteca Centrală Universitară ”Lucian Blaga” şi Muzeul de Speologie ”Emil Racoviţă”, temniţă în Evul Mediu.

Sfaturile unui psiholog american despre şcoală, note şi copii: „Nu ştiu cum e în România, dar în SUA părinţii fac prea multe teme“
„Şcoala nu e o competiţie. E o călătorie”, le-a spus Michael Thompson zecilor de părinţi veniţi zilele trecute, cu noaptea-n cap, la un hotel de cinci stele din Cluj. Thompson este psihologul supervizor al şcolii Belmont Hill din SUA şi a colaborat cu peste 500 de şcoli din SUA, America Centrală, Europa, Africa şi Asia. Este psiholog terapeut cu o experienţă de peste 35 de ani.

Tronson de 16 kilometri din Autostrada Transilvania scos la licitaţie. Legătura Gilău - Mihăieşti, evaluată la peste 680 de milioane de lei
Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România a demarat procedura de licitaţie pentru proiectarea şi construcţia tronsonului de 16,8 km Gilău – Mihăieşti. Valoarea estimată a contractului este de 687.513.425 de lei.

Bunavestire în Ardeal sau ziua când au fost înscăunaţi mitropoliţii Clujului
Azi, 25 martie, credincioşii ortodocşi sărbătoresc Bunavestire, însă pentru Arhiepiscopia Clujului această zi are o triplă semnificaţie, pe lângă sărbătoarea religioasă: este serbat hramul Mitropoliei Clujului, Maramureşului şi Sălajului, respectiv numirea în funcţie a fostului mitropolit Bartolomeu Anania şi a actualului mitropolit, Andrei.

Cele mai ciudate case din România: în Cluj-Napoca s-a construit o „căsuţa” la ultimul etaj al unui bloc
Vila de lux construită de un chinez pe un bloc de 26 de etaje din Beijing a inspirat conducerea unui cămin de bătrâni din cartierul clujean Zorilor. Insituţia a construit o casă la ultimul nivel al unui bloc cu trei etaje. Aici va fi amenajat un părculeţ cu iarbă, arbuşti şi flori.