adevarul

 

Ziarul adevarul - adevarul de seara - adevarul online

emag evomag amafashion ecco tinar
fashionup otter mycloset matar matar
Ziare romanesti recomandate

Stiri locale din Adevarul Cluj-Napoca

Abonare newsletter ziarele.com

Adresa de e-mail:


(P) Asigurari RCA - cel mai bun pret *** Haine online


Ziarul Adevarul Cluj-Napoca - Ultimele stiri Adevarul Cluj-Napoca - 17.09.2014

Raed Arafat, distins la Cluj. Va primi titlul de Profesor Honoris Causa al UBB
Facultatea de Ştiinţa şi Ingineria Mediului din cadrul UBB îi va acorda joi, 18 septembrie, titlul de Profesor Honoris Causa al Universităţii Babeş-Bolyai lui Raed Arafat, secretar de stat în cadrul Ministerului Afacerilor Interne.

Spectacol de stand-up comedy cu Teo, Vio şi Costel la Cluj, pe 8 octombrie
Festivalul Internaţional de Muzică şi Artă Transilvania - TiMAF 2014 anunţă spectacolul de stand-up comedy, “Stand Up in the City” cu renumiţii comedianţi Teo, Vio şi Costel. Evenimentul va avea loc în 8 octombrie la Casa de Cultură a Studenţilor din Cluj-Napoca.

Amintirile unui licean despre primele zile de şcoală: „Cum adică să lucrăm acasă, la teme, dacă mergem la şcoală?“
Kovacs Attila este un tânăr de 17 ani care a făcut zece clase în sistemul public de învăţământ, iar de două săptămâni s-a mutat la o şcoală internaţională din Cluj, unde, spune el, studiază doar acele materii care îi vor fi de folos să devină psiholog criminalist. Adolescentul povesteşte că s-a acomodat greu, în primele zile de şcoală, când avea 7 anişori, cu ideea de teme.

Linkuri Sponsorizate

Liderii elevilor din 11 judeţe „ceartă“ Consiliul Naţional al Elevilor că nu a luat atitudine legat de lipsa manualelor şi că s-a lăsat influenţat politic
Elevii din 11 judeţe condamnă public atitudinea structurii care îi reprezintă în relaţia cu Ministerul Educaţiei, Consiliul Naţional al Elevilor (CNE). Cei 11 lideri vorbesc de „indiferenţa“ CNE în cazul manualelor pentru clasele I şi II, a problemei diplomei de BAC, dar şi a protocolului semnat de minister cu BOR, protocol în care elevii nu au fost consultaţi. CNE-ului îi mai reproşează şi s-ar fi lăsat influenţat de mediul politic.

Autocar în flăcări pe drumurile Clujului. Pasagerii au fost evacuaţi înainte ca acesta să ardă în totalitate
Un autocar a luat foc pe drumul naţional care leagă Clujul de Turda, în zona localităţii Mărtineşti. Şoferul a scos cei 10 pasageri din autocar înainte ca aceasta să ardă în totalitate.

ADN-ul gibonului, analizat de cercetătorii clujeni în premieră mondială
O echipă de cercetători din România, de la Universitatea Babeş-Boalyai din Cluj, a participat la analiza genomului de gibon, un studiu realizat în premieră mondială şi publicat în revista „Nature”. Gibonul este ultima specie de primate, strâns înrudite cu omul.

Ce zic învăţătoarele de la o şcoală acreditată Cambridge despre lipsa Abecedarelor. „Cei mici ne-au întrebat unde sunt manualele“
Clopoţelul a sunat mai repede pentru elevii de la şcolile internaţionale, adică din 1 septembrie. Învăţătoarele de la Transylvania College din Cluj au intrat deja în pâine şi predau de două săptămâni după Abecedarele din anii trecuţi.

GALERIE FOTO Şcoala a început fără manuale: „N-ai carte n-ai parte”
Noul an şcolar a început la Cluj cu nemulţumiri din cauza lipsei manualelor de clasa I-a şi a II-a. Prezent la liceul „Gheorghe Şincai”, primarul Emil Boc a „învârtit cuţitul în rana” părinţilor aducând aminte de vorba „Cine are carte are parte”.

3 ani şi tot atâtea ”vedete” la Campionatul Internaţional de Gătit în Aer Liber: mămăliga gigant, varză à la Cluj şi mâncarea de cazarmă
Cei mai îndemânatici bucătari, printre care şi maeştrii cu titluri de campioni mondiali în CV, s-au întâlnit la Cluj în acest weekend şi au făcut spectacol, spre deliciul clujenilor şi ai celor care au poposit la Polus.

Aventură la volan, într-o zi de 13: a luat maşina părinţilor, a condus-o 60 de km, i s-a făcut rău, a chemat ambulanţa şi l-a prins poliţia fără permis
Un tânăr de 20 de ani, fără permis de conducere, a împrumutat maşina părinţilor săi din satul clujean Luna de Sus, a condus-o peste 60 de kilometri, până în satul Luncani, unde i s-a făcut rău. A oprit într-o benzinărie din Luncani şi a chemat ambulanţa. Prin 112 au fost sesizaţi şi oamenii legii de la postul de poliţie din comuna Luna, pe raza căreia se află satele Luna de Sus şi Luncani.

Concurenţă mare şi la a doua sesiune de admitere organizată de UBB. Circa 3.000 de candidaţi pe 1.324 de locuri bugetate
Aproximativ 3.000 de candidaţi şi-au depus, în perioada 9-15 septembrie 2014, dosarele de înscriere pentru cele 1.324 de locuri bugetate, la nivel licenţă şi master, scoase la concurs în sesiunea de toamnă la UBB. Dintre aceştia, 1.265 absolvenţi de liceu au optat pentru unul dintre cele 634 de locuri bugetate, la nivel licenţă pentru învăţământul la zi, iar 454 candidaţi au ales unul dintre locurile disponibile pentru învăţământ la distanţă.

VIDEO Fostul fotbalist Călin Zanc, condus pe ultimul drum. Sute de oameni au fost prezenţi la înmormântare
Fostul fotbalist clujean Călin Zanc a fost înmormântat sâmbătă, 13 septembrie, la Dej. Pe ultimul drum l-au condus aproape 500 de persoane, rude, prieteni, suporteri ai U Cluj şi Dinamo.

Festivalul de Carte Transilvania îl aduce la Cluj pe romancierul portughez António Lobo Antunes, nominalizat al Premiului Nobel pentru literatură
Festivalul de Carte Transilvania va avea loc la Cluj-Napoca în perioada 7-12 octombrie. Îi va aduce la Cluj pe Hanne Ørstavik, scriitoare norvegiană contemporană, tradusă în peste 15 limbi, Emil Chendea, cel mai mare grafician de carte din România înainte de 1989, Vasile Tărâţeanu, scriitor şi ziarist român din Cernăuţi, dar şi pe romancierul portughez António Lobo Antunes, nominalizat al Premiului Nobel pentru literatură.

Accident pe DN 1, în localitatea clujeană Floreşti. Trei maşini implicate şi două persoane rănite
Un accident rutier s-a petrecut în jurul orei 15.30 în comuna clujeană Floreşti, în faţa Metro. Pompierii spun că sunt implicate 3 maşini, iar două persoane ar fi rănite. Una dintre cele două ar fi încarcerată.

Mihai Neşu va face parte din staff-ul „Universităţii  Cluj“. Va fi video-analist
Cel mai nou membru din staff-ul Universitatea Cluj este Mihai Neşu. Noul antrenor al echipei, George Ogăraru, spune că se bucură ce Mihai Neşu a acceptat să fie video-analist pentru U Cluj.