adevarul

 

Ziarul adevarul - adevarul de seara - adevarul online

Ziare romanesti recomandate

Abonare newsletter ziarele.com

Adresa de e-mail:


Mutari Internationale

Stiri locale din Adevarul Cluj-Napoca

(P) Asigurari RCA - cel mai bun pret

Ziarul Adevarul Cluj-Napoca - Ultimele stiri Adevarul Cluj-Napoca - 23.07.2016

VIDEO Operaţiune de război simulată la Baza 71 Câmpia Turzii
Aeronave MiG-21 LanceR, IAR-330 Puma, IAR-99, IAR-316B şi C-27J Spartan din dotarea Forţelor Aeriene Române cât şi mai mule tancuri au simulat o acţiune de război cu ocazia Zilei Aviaţiei Române şi a Forţelor Aeriene Române.

Topul brandurilor care produc haine pline de substanţe toxice periculoase. Armani, Versace sau GAP, pe lista neagră
Organizaţia Greenpeace a avertizat în legătură cu substanţele chimice periculoase folosite de marile branduri din industria textilă. Anul acesta, oragnizaţie de mediu a analizat paşii făcuţi de cele mai importante companii producătoare de haine în vederea eliminării substanţelor nocive. Care sunt brandurile "dependente de substanţe toxice" şi cele lăudate de Greenpeace.

VIDEO Cum au ajuns „americănismele“ să împartă ţările arabe în două tabere. Exemple de femei oprite de familie să se afirme
Diplomat de carieră şi pasionată de diversitatea culturilor, Cynthia Schneider a prezentat la una din conferinţele TEDx o analiză pe ideea cum concursurile de talente gen „American Idol“ şi „Britanicii au talent“ schimbă, treptat, tipare în lumea arabă.

Şcoala de agenţi de poliţie din Cluj are doi şefi de promoţie. Cu ce medie au absolvit aceştia
Peste 100 de tineri au absolvit vineri, 22 iulie, Şcoala de Agenţi de Poliţie „Septimiu Mureşan“ Cluj-Napoca. Anul acesta este a doua oară în istoria unităţii când unitatea are doi şefi de promoţie.

Droguri de risc plantate în ghivece, găsite de procurorii DIICOT la sediul unei firme din Cluj
Poliţiştii specializaţi în combaterea criminalităţii organizate şi procurorii DIICOT Cluj au descoperit o cultură indoor de cannabis, în incinta unei firme. Au fost reţinute două persoane.

Moştenirea ţăranului care a ţinut un jurnal aproape jumătate de secol. Cum vede strănepoata lui viitorul tinerilor din România
La doar 19 ani, Teofana Cismaş, şefă de promoţie la o şcoală din Cluj, a învăţat lecţii pe care unii nu le ştiu nici la maturitate: că familie poate fi şi şcoala, că fiecare popor e unic, plin de contraste şi fascinant, iar că succesul are un gust mai dulce când se obţine în echipă, cu oameni care respiră acelaşi entuziasm ca şi tine.

Un român a câştigat „Oscarul inventicii“, decernat de americani. Invenţia lui ar putea ajuta la oprirea poluării şi ar putea îmbunătăţi viaţa pe Pământ
Un dispozitiv de mărimea unui capac de pix i-a adus românului Flaviu Turcu „Oscarul inventicii“, cum sunt numite Premiile R&D din SUA care răsplătesc tehnologiile create să îmbunătăţească viaţa oamenilor.

Cluj: 500 de artefacte dacice din Munţii Orăştiei, reconstituite în format 3D în cadrul unui proiect de un milion de euro
Un număr de 500 de artefacte descoperite de arheologi în Munţii Orăştiei au fost reconstituite în format 3D în cadrul unui proiect în valoare de un milion de euro, realizat în urma unei colaborări între Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, Muzeul Naţional de Istorie a Transilvaniei şi Universitatea ”Babeş-Bolyai”. Artefactele urmează să fie prezentate la expoziţii tematice în muzee din Cluj şi Deva, dar şi din străinătate.

Brexit şi studenţii români. Ultima şansă de a studia în Marea Britanie: de anul viitor situaţia se schimbă radical
Dacă vrei să studiezi în Anglia şi să beneficiezi atât de taxe preferenţiale, cât şi de credit guvernamental, anul acesta este ultima ta şansă. Din septembrie 2017, lucrurile se vor schimba. În acest moment, circa 8.000 de studenţi români învaţă la universităţi din Marea Britanie.

Mărturia unui parlamentar din secolul al XVI-lea despre români: „Ei urăsc foarte tare pe Papă şi beau peste măsură“
În fragmentul semnat de Pierre Lescalopier, om politic francez, şi inclus în al doilea volum din seria „Călători străini despre Ţările Române“, se arată cum românii care vieţuiau la sud de Carpaţi obişnuiau să închine câte un pahar, două şi în cinstea creştinilor, cu excepţia catolicilor.

Ferma de pui din cea mai mare comună din ţară se închide. Poliţia Locală din Floreşti a amendat-o cu 20.000 de lei
De miercuri, 27 iulie, ferma de pui din Floreşti se va închide până la obţinerea unei noi autorizaţii de mediu. Un nou control cerut de edilul din comună s-a făcut joi, 21 iulie, şi s-a descoperit că firma îşi desfăşura activitatea fără a avea acte legale.

Primar condamnat pentru înşelăciune, suspendat de prefectul Clujului. Ce zice edilul: „Am aflat cu stupoare din articolele de presă“
Prefectul judeţului Cluj, Gheorghe Vuşcan, a dat, zilele acestea, un ordin prin care îl suspendă din funcţia de primar al comunei Cojocna pe Teodor Bucur, condamnat la 3 ani de închisoare cu suspendare pentru înşelăciune într-un dosar de fraudare a bugetului Casei de Pensii. Decizia ce-l condamnă pe primar nu e definitivă.

Primarul suspendat al municipiului Baia Mare, acuzat de luare de mită în formă continuată, rămâne în arest preventiv
Primarul suspendat al municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheş, acuzat de luare de mită în formă continuată, rămâne în arest preventiv, după ce Curtea de Apel Cluj-Napoca a respins, joi, contestaţia formulată de către avocaţii edilului la o decizie a Tribunalului Cluj, decizia fiind definitivă.

Modificări în mersul trenurilor între Cluj şi Dej. Când au loc acestea şi despre ce trenuri personale e vorba
CFR Călători vă informează că sâmbăta şi duminica aceasta, 23 şi 24 iulie, dar şi următoarele, 30 şi 31 iulie, sunt modificări în circulaţia trenurilor de călători între staţiile Cluj-Napoca şi Dej.

CNADNR a primit 192 de oferte pentru deszăpezirea drumurilor în următorii patru ani
Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR) a primit 192 de oferte pentru deszăpezirea drumurilor naţionale şi autostrăzilor în următorii patru ani, dintre care peste o treime au venit din partea firmelor Diferit Cluj, Trameco Oradea şi Delta ACM 93, contractele având o valoare maximă de 1,65 miliarde lei (366 milioane euro) fără TVA, potrivit companiei de stat.