adevarul

 

Ziarul adevarul de azi - adevarul de seara - adevarul online

Ziare romanesti recomandate

Programul TV de Azi

Stiri locale din Adevarul Cluj-Napoca

(P) Asigurari RCA - cel mai bun pret

Ziarul Adevarul Cluj-Napoca - Ultimele stiri Adevarul Cluj-Napoca - 22.10.2018

Patru case şi un autocar au ars într-o singură zi la Cluj din cauza instalaţiilor electrice. Sfaturile pompierilor pentru a evita incendiile
Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Cluj avertizează populaţie în legătură cu incendiile care apar în apropierea sezoului rece, după ce la final de săptămână, într-o singură zi pompierii au avut intervenţii la 4 case şi un autocar. Având în vedere că în toate incendiile amintite, cercetările preliminare au indicat drept cauza probabilă defecţiunile la instalaţiile electrice, ISU transmite câteva măsuri de precauţie.

Cum a dispărut o „pădure” mică din comuna clujeană Beliş
Peste 200 de brazi au dispărut recent din comuna Beliş, judeţul Cluj, după ce hoţii de lemne au acţionat în zonă.  Poliţiţia şi Garda Forestieră nu i-au prins pe făptaşi, dar au descoperit metodele folosite de aceştia pentru a-şi acoperi urmele.

Românul care aleargă la Polul Nord pentru copiii suferinzi de cancer. Cazul dramatic care l-a determinat să-şi dedice viaţa semenilor
Vlad Pop, un antreprenor din Cluj, va alerga la cel mai aprig maraton din lume, 6633 Artic Ultra, pentru copiii suferinzi de cancer. Cei 3.200 de kilometri pe care-i aleargă în 2018, în ţară şi străinătate, sunt doar o parte din pregătirea sa. Mentor îi este Tibi Uşeriu, temerarul care a câştigat de trei ori consecutiv cursa de 350 de mile a maratonului.

Cea mai bine clasată universitate din România în ultimul top mondial. „Aceste rezultate trebuie apreciate în raport cu subfinanţarea cronică a învăţământului“
Times Higher Education (THE) este unul dintre clasamentele mondiale ale universităţilor din lume şi a fost recent dat publicităţii.

VIDEO Scandal la un concert CC Catch de la Cluj: trei bărbaţi au fost scoşi din Sala Polivalentă
Trei bărbaţi au fost scoşi de la concertul CC Catch de agenţii de pază ai Sălii Polivalente din Cluj după ce ar fi dansat în picioare pe masa dedicată presei şi ar fi aruncat cu alcool pe jos.

Mâncarea procesată poate duce la depresie. Lista acizilor graşi din fast-food care provoacă tulburarea mentală
O dietă bogată în alimente procesate poate duce la apariţia depresiei. Cercetătorii australieni au comparat sănătatea mintală a locuitorilor din două insule aflate în strâmtoarea Torres, una în care accesul la alimente de tip fast food este facil şi una, mai izolată, unde mâncarea procesată nu era disponibilă.

Centrul Goethe din Cluj: „La noi se pot experimenta cultura şi limba germană”
Cu ocazia Zilei Unităţii Germane, care va fi celebrată la începutul lunii, Centrul Cultural German din Cluj-Napoca reaminteşte clujenilor că în cadrul instituţiei se pot experimenta cultura şi limba germană pe trei domenii diferite: cursuri moderne de limbă, o bibliotecă cuprinzătoare, precum şi evenimente culturale inedite.

VIDEO Autocar ars pe centura Vâlcele-Apahida. În autovehicul se aflau 30 de muncitori
Un autocar s-a făcut scrum, vineri noaptea, pe centura Vâlcele - Apahida. În câteva minute flăcări violente au transformat autovehiculul într-o grămadă de fier vechi. În momentul izbucnirii incendiului în autocar se aflau circa 30 de persoane. Nu a fost nicio victimă.

Reţeta de musaca ce te face să salivezi de poftă. Ingredientele care înlocuiesc carnea, fără să se simtă lipsa ei
Specifică bucătăriei greceşti, această musaca se prepară din legume proaspete, iar de aici rezultă un gust deosebit, care îi va duce pe gurmanzi cu gândul la sezonul estival. Şi chiar dacă suntem mai aproape de iarnă decât de vară, această reţetă merită încercată.

Tratamentul revoluţionar care poate înlocui medicamentele: dispozitivul dă impulsuri electrice, iar apoi este absorbit în corp
Cercetătorii americani au realizat un implant de mărimea unui bănuţ şi grosimea unei foi de hârtie care odată ataşat nervilor distruşi aflaţi în piciorul unui cobai asigură stimularea electrică care accelerează regenerarea şi recâştigarea controlului asupra membrului. După câteva zile, dispozitivul este absorbit în corp fără a avea efecte secundare.

Incendiu într-o localitate din judeţul Cluj. Trei case au fost distruse în totalitate
Trei case şi mai multe anexe gospodăreşti din localitatea  Pâglişa au ars vineri, 19 octombrie, într-un incendiu care a afectat şi alte clădiri din apropiere.

VIDEO Un fost poliţist şi-a bătut cu bestialitate vecinul. Victima a ajuns la spital într-o stare gravă
Un fost poliţist este acuzat că-şi terorizează vecinii în satul clujean Cătina. Ultimul incident de acest fel  a avut marţi, iar victima, un consătean, a ajuns la spital, la secţia de terapie intensivă, cu dublă fractură de maxilar şi două coaste rupte, fără perforarea plămânilor.

Profesorii români care cer clase speciale pentru romi: „Principala lor problemă este că vin dintr-o altă lume“
Unul din opt profesori dintr-un eşantion naţional reprezentativ au ales varianta creării unor clase separate în care să fie incluşi copiii romi, se arată în studiul realizat de patru cercetători de la Universitatea Babeş-Bolyai (UBB) Cluj. Studiul prezintă care sunt factorii esenţiali care îi influenţează pe profesori în alegerea răspunsurilor, motivele invocate, dar şi câteva opinii sincere ale acestora.

Cum va funcţiona metroul de ultimă generaţie proiectat la Cluj: „Nu va avea captatoare electrice, ci va fi cu baterii“
Primăria Cluj-Napoca va lansa, în luna noiembrie, licitaţia pentru realizarea studiului de prefezabilitate pentru linia de metrou de 17 kilometri, care ar urma să facă legătura între cea mai mare comună din ţară, Floreşti, şi Aeroportul Internaţional.

Primarul comunei clujene Beliş, trimis în judecată. Ar fi dat mită unui ziarist pentru a nu mai publica articole critice
Primarul comunei Beliş, Viorel Matiş, ar fi înmânat, în perioada noiembrie 2017 – martie 2018, suma de 1.000 de lei şi 200 de euro unui ziarist, pentru ca acesta să nu publice articole defăimătoare la adresa sa. Primarul social-democrat a fost prins în flagrant în timp ce înmâna sumele de bani.