adevarul

 

Ziarul adevarul - adevarul de seara - adevarul online

emag evomag ecco tinar fashionup otter matar

(P) Asigurari RCA - cel mai bun pret *** Haine online


Ziarul Adevarul Cluj-Napoca - Ultimele stiri Adevarul Cluj-Napoca - 13.10.2015

Poetul spaniol Antonio Gamoneda, premiat la Cluj: „Poezia nu face doctrină, dar poate să facă conştiinţele mai solidare”
Poetul spaniol Antonio Gamoneda a primit, pentru întreaga sa operă, Marele Premiu al Festivalului Internaţional de Literatură Transilvania, organizat la Cluj săptămâna trecută.

Cel mai mare concert retro al anului, unde îi puteţi auzi pe Lou Bega şi La Bouche
Transylvania MusicEvent îi aduce la Sala Polivalentă Cluj, pe 23 octombrie, de la ora 21.00, pe artiştii care au definit muzica anilor ’90: Lou Bega, La Bouche, Captain Jack, Down Low, Bomfunk MC S. Preţul biletelor este cuprins între 49 şi 200 de lei.

Povestitorii Clujului. ”Avem nevoie să descoperim povestea nespusă a oraşului nostru”
Povestea crucifixurilor gemene de la Cluj şi Viena, cum descriau oraşul călătorii străini din lungul interval 1500-1900 şi poveşti despre spioni, ofiţeri şi infractori în urmă cu două secole sunt câteva din articolele cu care autorii volumului ”Poveşti despre Cluj” să îndeamnă să deschideţi cartea, să o răsfoiţi şi să porniţi într-o incursiune în trecutul oraşului din centrul Transilvaniei.

Linkuri Sponsorizate

Ce puteţi vedea la Festivalul Internaţional de Comedie Comedy Cluj. „Se dezvoltă tot mai mult piaţa filmelor independente“
Peste trei zile începe o nouă ediţie a Festivalului Internaţional de Film Comedy Cluj, cel mai mare festival de comedie din estul Europei. Una dintre noutăţile ediţie cu numărul 7 este prezenţa pieselor de teatru, un proiect gândit pe termen lung şi care îşi doreşte să devină un punct forte al festivalului, spun organizatorii.

Cât plătesc clujenii la căldură în această iarnă
La Cluj se furnizează căldură de vinerea trecută, 9 octombrie, iar omul de rând branşat la Regia de Termoficare va plăti 220 de lei, adică circa 51% din preţul gigacaloriei, restul fiind achitat de administraţia locală.

Astronomi din Cluj şi Bucureşti au determinat compoziţia unui asteroid cu potenţial de pericol pentru Pământ
Astronomi români din Bucureşti şi din Cluj, alături de alţi parteneri internaţionali, au iniţiat şi derulat o campanie de observaţii dedicată studierii unui asteroid geointersector cu potenţial de pericol pentru Pământ, informează Agenţia Spaţială Română (ROSA).

Cum le explicăm celor mici ce e moartea. Psiholog: „Copiii nu au maturitatea să vadă lucrurile în ansamblu“
Psihologii ne sfătuiesc să apelăm la poveşti atunci când vrem să discutăm cu cei mici despre ce este moartea. În opinia acestora, povestioarele şi cuvintele prietenoase sunt instrumentele cele mai potrivite.

De pe coperta unei reviste, Victor Ponta „supervizează” corectitudinea alegerilor PSD din Cluj
Pe o zi ploioasă, în zona numită Mercur dintr-un cartier al Clujului, câte un om-doi intrau şi ieşeau din biroul parlamentar al deputatului Aurelia Cristea. Au fost să pună ştampila între ”da” şi ”nu” pe buletinul de vot al viitorului preşedinte PSD. De fapt, al singurului candidat, Liviu Dragnea.

Ce spune o teleormăneancă mutată în Cluj despre alegerile PSD: ”Era mai bine ca domnul Dragnea să aibă concurenţi”
Până la ora 15.00, vreo 10% din membrii de partid al PSD Cluj au votat. Printre aceştia s-a aflat şi o doannă profesor universitar, originară din judeţul natal al actualului candidat la şefia PSD, Teleorman.

Preşedintele PSD Cluj-Napoca, Aurelia Cristea: ”Am votat pentru un nou început. 25 de ani i-am pierdut certându-ne între noi”
Preşedintele PSD Cluj-Napoca, Aurelia Cristea, a votat în jurul orei 14.00 la secţia de vot amenajată în incinta cabinetului său parlamentar. Aceasta a declarat că a votat ”pentru continuitate şi pentru un nou început”.

Chestionar cu 11 întrebări primit la urne de votanţii lui Liviu Dragnea: „Cunoaşteţi numele Preşedintelui organizaţiei PSD din localitatea dumneavoastră?“
Cei circa 11.000 de membri PSD care sunt aşteptaţi duminică, 11 octombrie, la secţiile de vot au primit un chestionar după ce au pus ştampila pe formularul de vot. Chestionarul cuprinde 11 întrebări, printre care şi dacă membrii de partid cunosc numele preşedintelui organizaţiei PSD în care locuiesc.

Preşedintele PSD Cluj după ce a votat: ”Liviu Dragnea trebuie să fie un preşedinte mai bun pentru că partidul are nevoie”
Peste 11.000 de membrii PSD din judeţul Cluj sunt aşteptaţi duminică, 10 octombrie, la cele 81 de secţii de vot din întreg judeţul Cluj. Preşedintele PSD Cluj a votat la secţia amenajată în incinta cabinetului parlamentar al deputatului Aurelia Cristea.

O seară la Operă cu un dublu spectacol. Două dintre piesele trilogiei ”Il Trittico” de Puccini se joacă miercuri la Cluj
Opera Naţională Română din Cluj-Napoca îi aşteaptă pe clujeni miercuri, 14 octombrie, la ora 18.30, la spectacolele ”Il Tabarro” şi ”Gianni Schicchi”, două dintre operele trilogiei ”Il Trittico”, de Giacomo Puccini.

Cum ne lecuim de dependenţa de alcool şi de violenţa moştenite de la părinţi. Sfaturile psihologilor pentru tratarea celor mai păcătoase obiceiuri
Pentru ca lucrurile să meargă în direcţia dorită, schimbarea trebuie să vină din interiorul nostru. Acesta este sfatul pe care îl dau psihologii, încă de la primele şedinţe, celor care doresc să se desprindă de viaţa în care unul dintre părinţi este dependent de alcool sau e foarte violent.

Un utilaj pentru căpuşe, argumentul pentru care Primăria Cluj a prelungit cu 7,7 ani un contract de 12 milioane de euro
Dosarul Coral pare să se fi oprit la două funcţionare din cadrul Primăriei Cluj, şefa Serviciului Tehnic Reparaţii Imobile, Monitorizare, Servicii Comunitare şi o consilieră , care ar fi primit o mită de 8.600 de lei şi produse alimentare. Discuţiile din Consiliul Local cu ocazia prelungirii contractului cu firma, în valoare de circa 12 milioane de euro, fără licitaţie, sugerează că interesele Coral erau apărate de conducerea Primăriei de atunci.