adevarul

 

Ziarul adevarul - adevarul de seara - adevarul online

emag evomag ecco tinar fashionup otter matar

(P) Asigurari RCA - cel mai bun pret *** Haine online


Ziarul Adevarul Cluj-Napoca - Ultimele stiri Adevarul Cluj-Napoca - 24.10.2014

VIDEO Cum ne-au convins Iliescu, Băsescu şi Constantinescu să-i votăm. Detalii din spatele sloganurilor, de la „Nu ne vindem ţara!“ până la „Să trăiţi bine!“
În zorii democraţiei în România, puterea a fost preluată de experimentatul activist PCR Ion Iliescu. Le-a luat contracandidaţilor şase ani să se dezmeticească şi să-l contracareze pe emanatul regimului comunist cu strategii electorale eficiente.

FOTO O afacere cum doar în Cluj se poate face. Doi tineri şi-au pus în minte să vândă cu tâlc, pe strada preşedintelui Americii
Doi tineri entuziaşti, soţ şi soţie, şi-au deschis o afacere cu dulciuri în buricul Clujului cu bani de la stat şi multe economii.

Pelerinaj. Crucea Tineretului, înaltă de 4 metri şi sfinţită de Papa Ioan-Paul al II-lea, ajunge duminică la Cluj
Duminică, 26 octombrie, va ajunge la Cluj Crucea Tineretului. Aceasta este o cruce sfinţită în anul 1984 de către Sfântul Ioan-Paul al II-lea, pe atunci Papă al Romei, şi trimisă în pelerinaj în toată lumea, pentru a vesti Zilele Mondiale ale Tineretului. Crucea de lemn este înaltă de patru metri şi va fi însoţită de o icoană a Maicii Domnului, sfinţită şi ea de Sfântul Ioan-Paul al II-lea în 2003. Crucea va ajunge duminică, în jurul orei 17.30.

Linkuri Sponsorizate

Robbie Williams ar putea concerta, în 2015, la Cluj. Directorul Cluj Arena: „Suntem în discuţii cu firme care vor aduce la Cluj doi artişti mari“
Robbie Williams la Cluj? Un site francez al unui fan Robbie Williams a postat azi, 23 octombrie, o informaţie potrivit căreia artistul ar concenta în 2015 în România, pe stadionul Cluj Arena. Directorul stadionului susţine că se poartă discuţii cu două firme organizatoare de evenimente care ar putea aduce la anul doi artişti/două trupe de rneume mondial.

Cele 500 de locuri de unde clujenii îşi pot cumpăra flori pentru Luminaţie sau Ziua Morţilor
Primăria Cluj-Napoca a aprobat în acest an 490 de locuri pe domeniul public pentru comercializarea florilor şi lumânărilor cu ocazia zilei de 1 noiembrie, numită în popor, în regiune, Ziua Morţilor sau Luminaţia.

Alegerile prezidenţiale 2014. Miting ACL, sâmbătă, la Cluj. Sunt aşteptaţi mii de simpatizanţi din tot Ardealul
Alegeri prezidenţiale 2014. ACL organizează sâmbătă, 25 octombrie, un miting electoral în Piaţa Lucian Blaga din Cluj-Napoca. Evenimentul va începe la ora 11.00. la acesta, spun organizatorii, sunt aşteptaţi circa 30.000 de simpatizanţi din toată regiunea.

Un ardelean găseşte un portofel plin cu bani. Ce credeţi că face cu cei 8.400 de euro? Îi predă sau nu?
Luni, 20 octombrie, un bărbat de 30 de ani, din Turda, şi-a uitat portmoneul la o bancă din localitate. În portofel avea 8.400 de euro, 250 de lei şi acte de identitate. Un alt bărbat, în vârstă de 79 de ani, îl găseşte.

Cum avansează lucrările la „Hollywood-ul pitic“ şi „Silicon Valley de Cluj“. Orăşelul informaticienilor cu 100.000 de locuitori şi cu 20.000 de joburi
Pe dealul Lomb, de lângă Cluj, se construieşte, pe 200 de hectare, un adevărat orăşel care va cuprinde un centru de afaceri, un centru pentru industrii creative cunoscut şi sub numele de „Buftea de Cluj“ (ori sub cel de “Hollywood-ul pitic”). Acestea vor face parte din Cluj Innovation City sau „Silicon Valley de Cluj“ ori, simplu, din „orăşelul informaticienilor“. Lucrările, aflate la jumătate, au ca termen de finalizare iulie 2015.

Un clujean oferă gratuit cărţi profesorilor de liceu
Victor Miron, clujeanul care a inventat book-selfie-ul, oferă gratuit cartea pe care a scris-o tuturor profesorilor de Limba Română din licee. Columul său, intitulat „Cărţile pe faţă“, ca şi campania de promovare a cititului, a fost lansată în 9 octombrie la Cluj-Napoca. Cartea spune povestea campaniei de promovare a lecturii Cărţile pe faţă şi detaliază motivele care îl fac pe el să citească minim o oră pe zi.

Dragnea vrea şefia PSD: „Acest partid nu va rămâne la mâna niciunui combinator“
Liviu Dragnea, vicepremier şi ministru al Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, a declarat astăzi, la Cluj, că se gândeşte să candideze la preşedinţia PSD. El a susţinut că vrea să dea un semnal ferm că „acest partid nu va rămâne la mâna niciunui combinator”.

Dragnea a venit la Cluj pentru a primi mulţumiri. Guvernul a alocat 1 milion de lei pentru finalizarea unei catedrale greco-catolice
Liviu Dragnea, vicepremier şi ministru al Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, a venit astzi la Cluj-Napoca pentru a primi mulţumiri. PS Florentin Crihălmeanu, episcop greco-catolic de Cluj-Gherla, i-a mulţumit reprezentantului Guvernului pentru banii alocaţi zilele trecute pentru finalizarea unei catedrale în centrul Clujului.

Călătorie în lumea jazz-ului. Pentru trei zile, Clujul devine capitala muzicii
Prima ediţie a Cluj International Jazz Festival debutează mâine, 23 octombrie, la Casa de Cultură a Studenţilor. Eli Degibri Quartet, Chico Freeman Quartet şi James Blood Ulmer sunt artiştii care vor concerta în cele trei zile de festival.

Rezervoarele suplimentare ale unui MiG-21 LanceR s-au desprins de avion, într-o zonă nepopulată din Cluj
Rezervoarele suplimentare de combustibil ale unei aeronave MiG-21 LanceR (Baza 71 Aeriană Câmpia Turzii) s-au desprins de avion, într-o zonă nepopulată, pe timpul executării unui zbor de antrenament, o comisie a SMFA cercetând cauza producerii incidentului, informează MApN.

Documentarul unui clujean, premiat la un festival internaţional la care au concurat 600 de filme
600 de filme din 68 de ţări au fost înscrise la IFFEST DOCUMENT. ART., un festival internaţional dedicat filmelor de artă, ecologiei şi turismului. Jurnalistul clujean Sorin Grecu a fost recompensat, la secţiunea Film de Artă, cu Menţiunea Specială a Asociaţiei Române de Film Document.Art, pentru filmul etnografic „Povestea ceteraşului fără o mână”.

Paraşutişti americani se antrenează la Câmpia Turzii
Peste 90 de paraşutişti din Brigada 173 Aeropurtată a Forţelor Terestre ale SUA au început în această dimineaţă exerciţii româno-americane în cadrul unei operaţiuni aeropurtate, desfăşurată la Câmpia Turzii. Exerciţiile comune se desfăşoară în perioada 21-24 octombrie.