adevarul

 

Ziarul adevarul de azi - adevarul de seara - adevarul online

Ziare romanesti recomandate

Programul TV de Azi

Mutari Internationale

Stiri locale din Adevarul Cluj-Napoca

(P) Asigurari RCA - cel mai bun pret

Ziarul Adevarul Cluj-Napoca - Ultimele stiri Adevarul Cluj-Napoca - 22.01.2017

VIDEO Peste 5.000 de clujeni au protestat în centrul oraşului: „Hoţi la închisoare, nu la guvernare“
Peste 5.000 de clujeni au protestat, duminică, în centrul Clujului faţă de intenţia Guvernului PSD de a emite două ordonanţe de urgenţă privind graţierea şi dezincriminarea unor infracţiuni. Clujeni scandează „Vrem integritate, nu imunitate”, „Uniţi salvăm toată România”, „Fără amnistie, direct în puşcărie”.

Regiunea Nord-Vest, campioană la bani europeni. În topul proiectelor pe 2016: un drum din Maramureş, un complex wellness din Oradea şi străzi din Dej
România a făcut bilanţul unuia dintre cele mai importante programe de finanţare europeană – Programul Operaţional Regional 2007-2013 - la finalul anului 2016. Cel mai mult au beneficiat de cele 4 miliarde de euro puse la dispoziţia celor 8 regiuni de dezvoltare, locuitorii din Nord-Vest, unde s-a înregistrat cel mai mare grad de absorbţie – 90%.

Scrisoarea unei studente, interceptată de Securitate în 1986: visa la câte un drum obligatoriu în străinătate o dată pe an
Scrisoarea trimisă de o studentă din Cluj tatălui ei din Braşov în decembrie 1986 arată ce îşi doreau oamenii în acele vremuri: venituri mai mari, magazine aprovizionate cu produse alimentare, posibilitatea de a călători în străinătate.

Protest în capitala Ardealului: „Nu graţiere, Nu amnistie. Clujul vrea democraţie”
Clujenii sunt invitaţi duminică, de la ora 17.00, în Piaţa Unirii, la un nou miting de protest faţă de intenţia Guvernului Grindeanu de a emite cele două ordonanţe de urgentă privind graţierea şi dezincriminarea unor infracţiuni. „Nu e o lege dedicată cetăţenilor, ci una croită pentru sutele de politicieni cercetaţi, inculpaţi sau condamnaţi”, arată organizatorii.

Rolul apendicelui a fost reevaluat. Cercetătorii arată de ce este greşită teoria lui Darwin privind evoluţia acestui organ
Apendicele a fost considerat mult timp ca un element inutil al anatomiei umane, ca urmare a evoluţiei speciei. Charles Darwin a fost unul dintre cei mai cunoscuţi oameni de ştiinţă care au acreditat această idee. Cercetările din ultimii ani ale Şcolii de Medicină a Universităţii Duke din SUA arată că organul are o funcţie foarte importantă.

Site-ul destinat mirilor care vor să-şi organizeze singuri nunta. Lista celor 58 de sarcini pentru o petrecere fără probleme
O platformă online din Cluj a creat un instrument numit „To Do List-ul Mireselor“ care îi ghidează, pas cu pas, pe tinerii care vor să aibă o nuntă de neuitat. Lista cu ce au de făcut mirii este împărţită în mai multe obiective care sunt programate din timp în aşa fel încât să se evite cât mai mult din stresul organizării unui astfel de eveniment.

Lucrări în valoare de 16 milioane lei pentru extinderea capacităţii Sălii Polivalente din Cluj, în vederea Eurobasket
Lucrări în valoare de 16 milioane de lei, bani proveniţi din bugetul local pe 2017 al municipiului Cluj-Napoca, vor începe în 23 ianuarie pentru extinderea capacităţii Sălii Polivalente din oraş, până la 10.000 de locuri, în vederea găzduirii grupei C de la Eurobasket.

Proiect ştiinţific internaţional, compromis după ce ANCSI a refuzat să finanţeze componenta românească de cercetare
Un proiect ştiinţific internaţional, cu participare românească din partea USAMV Cluj, în valoare de două milioane de euro, menit să creeze prototipuri de alimente pentru persoane cu diverse afecţiuni, este în prezent blocat după ce Autoritatea Naţională pentru Cercetare Stiinţifică şi Inovare (ANCSI) i-a informat pe cercetătorii clujeni că nu vor mai primi finanţarea.

Clujenii spun „NU“ exploatării animalelor în circuri: „Apelăm la empatia oamenilor care nu ştiu ce se întâmplă în spatele cortinei“
Clujenii au anunţat, pe Facebook, că vineri seara, 20 ianuarie, vor protesta în Piaţa Unirii faţă de modul în care sunt tratate animalele sălbatice la circ. Aceştia vor semna la faţa locului o scrisoare prin care să vor cere primarului Clujului interzicerea de a mai găzdui spectacole de circ în apropierea oraşului.

VIDEO Poliţia din Cluj cere ajutorul oamenilor pentru prinderea a doi bărbaţi bănuiţi că ar fi furat 80.000 de euro
Reprezentanţii IPJ Cluj adresează un apel public pentru prinderea a doi bărbaţi suspecţi într-un caz de furt. Cei doi, ale căror chipuri au fost surprinse de camere video, sunt bănuiţi de furtul a 80.000 de lei.

Concurs de schi la Băişoara în memoria celui care a ajuta oamenii locului să-şi aibă pâine şi casă
Iubitorii schiului sunt invitaţi sâmbătă, 21 ianuarie, la un concurs la Băişoara. Cupei Nan Marian este la prima ediţie şi poartă numele unui localnic din Băişoara care a ajutat familiile nevoiaşe şi le-a găsit locuri de muncă.

UBB inaugurează un laborator de cercetare a radonului, gazul radioactiv din locuinţă
UBB găzduieşte luni, 23 ianuarie, un seminar despre cum România va pune în practică normele europene legat de radon, un gaz radioactiv întâlnit în materialele de construcţii.

Mai multe asociaţii cer înfiinţarea la Cluj a unei clase a V-a de artă cu predare în limba maghiară
Mai multe asociaţii şi fundaţii din Cluj cer Inspectoratului Şcolar judeţean şi srecretarului de stat pentru învăţământ în limba minorităţilor să găsească o soluţie pentru ca la Liceul Apáczai Csere János să fie înfiinţată o clasă de artă cu predare în limba maghiară.

Serviciul medical telefonic care-i ajută pe părinţi să-şi trateze copiii şi să evite un drum la urgenţă
Peditel 1791 este un serviciu telefonic naţional unde părinţii primesc sfaturi medicale legat de problemele copiilor la orice oră din zi şi din noapte. La acest serviciu unic în România, inspirat după un model american, răspund 11 medici cu competenţe pediatrice.

VIDEO Sute de clujeni au protestat: „Nu legii graţierii. Democraţia nu se sfârşeşte cu votul şi instalarea unora la putere”
Circa 200 de oameni au protestat în seara aceasta faţă de intenţia Guvernului de a promova o lege a graţierii. „Toată munca unor procurori, judecători, ONG-uri independente poate fi aruncată la gunoi. Averile inculpaţilor, mare parte luate din buzunarul vostru, vor rămâne automat în buzunarul lor”, arată iniţiatorii protestului.