adevarul

 

Ziarul adevarul de azi - adevarul de seara - adevarul online

Ziare romanesti recomandate

Programul TV de Azi

Mutari Internationale

Stiri locale din Adevarul Cluj-Napoca

(P) Asigurari RCA - cel mai bun pret

Ziarul Adevarul Cluj-Napoca - Ultimele stiri Adevarul Cluj-Napoca - 31.08.2016

Cine sunt americanii care au spus că românii put şi s-au ales cu ameninţări cu moartea. Răspunsul lor: „E un show. Dacă nu va place, nu vă uitaţi!“
Harry şi Audrey, cei doi americani din Chicago care călătoresc în jurul lumii, le răspund românilor care s-au simţi jigniţi de postările lor. Deşi se plâng că au primit ameniţări cu moartea, cei doi călători se laudă că această controversă le-a crescut notorietatea.

Mesajul şocant al fetei care a filmat bătaia cruntă pe care o încasa un prieten: „Mă doare în cot de omul acela (...) Trebuia să-l omoare”
Alexandra L, 17 ani, cea care  şi-a filmat prietenii în timp ce-l băteau cu bestialitate pe un alt tânăr ar fi făcut o declaraţie şocantă unei persoane care-i cerea socoteală pe Facebook: „Mă doare în cot de omul acela (...) Trebuia să îl omoare pe ala”. Tânără a fost audiată la Poliţie în calitate de martor.

Drama „Ionuţ Anghel”, băieţelul ucis de câini într-un parc din Capitală, se putea repeta la Cluj
O femeie şi băieţelul ei de 1 an au fost atacaţi de o haită de câini la câteva sute de metri de blocul în care locuiesc din comuna Floreşti, din judeţul Cluj. Câinii păzesc mai mulţi cai lăsaţi în zonă la păscut. Poliţia a fost sesizată de mai multe ori cu privire la pericol, dar nimic nu s-a rezolvat.

Poliţia Rutieră întră în secolul XXI: dovada plăţii amenzii de circulaţie se poate trimite prin e-mail
Actul de identitate şi dovada plăţii amenzii de circulaţie se pot trimite, scanate, pe adresa de e-mail a Inspectoratului de Poliţie Judeţean Cluj, se arată într-un comunicat trimis de Poliţie. Totodată, pentru obţinerea certificatului de cazier judiciar, nu se mai solicită timbrul fiscal în valoare de 2 lei.

VIDEO Agresorii care au bătut un tânăr şi s-au lăudat cu înregistrarea pe net, acuzaţi de tentativă de omor, au fost arestaţi preventiv
Cristian S. şi Lucian V. , clujenii de 17 ani care şi-au bătut cu bestialitate prietenul şi sunt acuzaţi de tentativă de omor, au fost arestaţi preventiv, marţi seara, de magistraţii Tribunalului Cluj. Bătaia a fost înregistrată cu telefonul mobil şi postată pe Facebook.

Imagini impresionante de la incendiul de la rampa de gunoi a Clujului. Pompierii au acţionat 19 ore
Şase autospeciale, 20 de pompieri şi sute de metri cubli de apă au fost folosiţi pentru stingerea rampei temporare de gunoi a municipiului, care a luat foc duminică seara. Încă nu se ştie cauza izbucnirii incendiului, dar există bănuieli conform cărora e vorba de o mână criminală.

Regulile dezbaterii civilizate stabilite de Universitatea din Oxford în 1890. Sunt valabile şi astăzi, dar cine le respectă în România?
Statuate în secolul al XIX-lea la prestigioasa Universitate Oxford, regulile polemicii civilizate au rămas până astăzi repere în mediile academice şi politice. Din păcate, în România dezbaterile, mai ales cele politice, nu ţin cont de acestea.

L-au bătut cu bestialitate şi au pus filmarea pe Facebok. Imaginile revoltătoare au fost realizate de prietena unuia dintre agresori
O filmare în care doi tineri îl bat cu bestialitate pe un altul, căzut la pământ, a fost distribuită de mii de persoane pe reţele sociale, având aproape un milion de accesări. Filmuleţul a ajuns la Poliţie în cursul după-amiezii de luni, iar câteva ore mai târziu s-a prezentat şi victima. Bătăuşii Alin M. şi Lucian V. au fost reţinuţi.

Economistul genial considerat „şansa României la Nobel”, profesor la Oxford şi la Sorbona, nu e suficient de bun şi pentru a preda la o universitate din ţară
Conferinţa ERMAS aduce în fiecare an în România economişti care au făcut carieră în universităţi din top 100 mondial, precum Sorbona, MIT, Oxford sau Berkley. Niciunul dintre aceştia, printre care se numără şi Florin Bîlbîie, care este considerat unul dintre cei mai buni macroeconomişti ai lumii, nu s-ar califica, conform criteriilor CNATDCU, pentru un post de profesor de economie la universităţile din România.

Incendiu puternic la o groapă de gunoi temporară de la Pata Rât din Cluj. Focul arde la câteva sute de metri de mai multe locuinţe
Un incendiu puternic a izbucnit, duminică seară, la rampa de gunoi Salprest din Pata Rât, la periferia oraşului Cluj-Napoca, amenajată temporar. Nu există persoane rănite sau pericolul ca focul să se extindă, însă rampa se află la doar 300 de metri de mai multe gospodării.

„Generaţia Facebook”, de la inculţii rectorului Pop la „legiunile de imbecili” ale lui Umberto Eco. Efectul Flynn sau ce legătură are inteligenţa cu tehnologia?
Dezbaterea pe marginea afirmaţiilor rectorului UBB Cluj, Ioan-Aurel Pop, despre „generaţia Facebook”, pe care a caracterizat-o prin „oameni lipsiţi de cultură generală şi de orizont artistic”, a fost „specific românească”, cu exagerări, cinism şi scoatere din context. „Adevărul” vă prezintă cum văd cercetătorii influenţa tehnologiei asupra inteligenţei, dar şi analiza unor gânditori precum Umberto Eco.

Generaţia Facebook, în luptă cu generaţia UTC. Atacul dur al subprefectului Clujului la adresa rectorului UBB
Subprefectul Clujului, Zoltán Györke, îl critică dur pe rectorul Universităţii „Babeş-Bolyai“ pentru declaraţiile privind generaţia Facebook, aducând în discuţie trecutul acestuia de preşedinte al Uniunii Asociaţiilor Studenţilor Comunişti (UASC).

VIDEO Copii transportaţi în portbagajul unei maşini cu număr de Cluj. Filmul a devenit viral pe o pagina de Facebook a poliţiştilor
O maşină cu număr de Cluj în portbagajul căreia sunt transportaţi patru copii virează la stânga pe linie continuă, fiind la câteva fracţiuni de secundă de a fi spulberată de un TIR aflat în depăşire. Filmuleţul a devenit viral pe pagina de Facebook „Poliţiştii au umor”.

Cărtărescu, în apărarea „generaţiei Facebook“: „Puştiul meu umblă pe Skype de zici că pluteşte. Nici el, nici colegii lui nu mi s-au părut vreodată imbecili“
Pe fondul dezbaterilor aprinse provocate de declaraţia rectorului UBB Cluj, care a afirmat că „generaţia Facebook” ar fi formată din „oamenii capabili să rezolve doar probleme limitate”, scriitorul Mircea Cărtărescu a postat, pe pagina sa de Facebook, un mesaj prin care susţine că a vedea în tineri doar „o umanitate decăzută de la valorile noastre e un lucru urât şi trist”.

De ce nu a existat Inchiziţie în România. Explicaţiile istoricilor şi rolul Bisericii Ortodoxe în procesele vrăjitoarelor
Una dintre temele abordate la cea mai mare manifestare ştiinţifică din domeniul istoriei din România în ultimii 36 de ani a fost  „Gândire magică şi societate în România (secolele XVII-XX)”. Dacă în Ţara Românească şi Moldova, Biserica otrodoxă nu a „prigonit” vrăjitoarele, în Transilvania au existat procese, dar acestea erau diferite de cele ale Inchiziţiei.