adevarul

 

Ziarul adevarul de azi - adevarul de seara - adevarul online

Ziare romanesti recomandate

Programul TV de Azi

Mutari Internationale

Stiri locale din Adevarul Cluj-Napoca

(P) Asigurari RCA - cel mai bun pret

Ziarul Adevarul Cluj-Napoca - Ultimele stiri Adevarul Cluj-Napoca - 19.02.2017

Ziua #18 de proteste din Cluj. Peste 500 de manifestanţi au cerut demisia Guvernului Grindeanu
Peste 500 de clujenii au ieşit şi sâmbătă seara pentru a 18-a zi consecutivă de proteste. Manifestanţii au cerut demisia Guvenului şi la final au intonat imnul naţional. Duminică se anunţă o nouă zi de proteste.

VIDEO Ţara unde bacşişul e considerat o jignire. Reguli simple, dar neobişnuite, despre cum se mănâncă în lume
Obiceiurile de a lua masa diferă de la ţară la ţară. Există state unde se consideră că eşti nemanierat dacă nu mănânci fast-food cu tacâmurile sau dacă laşi bacşiş, dar mai există şi popoare care nu au nevoie de farfurii mari şi tacâmuri ca să servească masa.

De la Cluj pe Everest. Călătoria în „Şapte Paşi pe Acoperişul Lumii“ a doi temerari
Alpinistul Vasile Cipcigan, şeful Serviciului Public Judeţean Salvamont-Salvaspeo Cluj, a anunţat că va continua proiectul „Şapte Paşi pe Acoperişul Lumii", început acum vreo 6 ani. Scopul - să cucerească cele mai înalte şapte vârfuri de pe fiecare continent: Kilimanjaro în Africa, McKinley în America de Nord, Elbrus în Europa, Aconcagua în America de Sud, Carstensz Pyramid în Australia/Oceania, Vinson în Antartica şi Everest în Asia.

Cum distruge statul român destinul unui tânăr nevinovat. Instanţa l-a condamnat la închisoare cu executare fără să-l anunţe
Un tânăr din judeţul Cluj a fost condamnat la două luni de închisoare cu executare de o instanţă din Gherla. Bărbatul revenise din Italia să-şi facă sărbătorile acasă când a fost luat din Vama Borş şi închis. A stat după gratii din decembrie şi până miercuri, 15 februarie, când decizia Tribunalului Cluj l-a eliberat. Avocatul său susţine că tânărul a fost condamnat fără să fie citat sau să i se comunice pedeapsa.

Lista completă a personalităţilor care vor conferenţia pe 25 februarie la TEDx Cluj
Pentru al şaptelea an, la Cluj se adună, în cadrul conferinţei TEDx, oameni de ştiinţă, IT-şti, scriitori. Pe 25 februarie, la Opera Maghiară din Cluj, se dă startul „maratonului“ de idei şi discuţii sub deviza „Going Beyond“/„A trece dincolo“. Deviza din acest an a conferinţei se doreşte o provocare de a privi şi gândi altfel.

Jobul, un calvar sau o plăcere? Expert în demisii: „Multe probleme s-ar rezolva dacă oamenii ar vorbi“
O companie din Cluj vine cu un concept neobişnuit pentru o bursă a locurilor de muncă: Standul de Demisii. Ideea va fi pusă în practică la ediţiile din acest an ale Târgului de Cariere, cea mai mare reţea care organizează evenimente de carieră din România şi Republica Moldova. Specialişti în consiliere, resurse umane şi psihologie îi vor ajuta pe curioşi să vadă dacă e bine sau nu să îşi caute un alt job.

Secretele longevităţii: insula ai cărei locuitori trăiesc cel mai mult din lume
Insula Icaria este cea mai nouă „zonă albastră” a lumii, denumire care se referă la durata de viaţă neobişnuit de lungă a localnicilor. Cercetătorii au descoperit că în mica insulă grecească din Marea Egee s-a înregistrat cel mai mare procent din lume de oameni care au atins vârsta de 90 de ani - o persoană din trei.

Ziua #16 la Cluj. Manifestanţii din mai multe oraşe au gândit un program: „Ne dorim să asigurăm continuitatea impactului protestelor“
„Ieşim deja de 15 zile, iar cauza pentru care ne-am mobilizat presupune un efort de durată din partea tuturor. Cu toţii ne dorim să asigurăm continuitatea impactului protestelor şi un număr cât mai mare de participanţi“, spun manifestanţii pe pagina de Facebook Corupţia ucide, unde îi îndeamnă pe oameni să vină cu idei şi sugestii legat de protest.

Schema „gândirii critice“. Întrebările pe care trebuie să le pui pentru a evita să fii manipulat în orice situaţie
Într-o lume digitală, în care informaţia ne asaltează din toate părţile, abilitatea de a gândi critic este esenţială. Aceasta este premisa de la care a pornit alcătuirea schemei sau infografiei care conţine întrebările esenţiale necesare unei analize critice a oricărui subiect.

Ziua #16 de proteste la Cluj. „Nu ne dorim nerespectarea votului din decembrie“
Clujenii au protestat şi miercuri seara, 15 februarie, în stradă. Ei au anunţat, pe Facebook, că protestele vor continua organizat şi paşnic şi că nu se vor opri până când nu se va rezolva situaţia incertă a Ordonanţei 13, până când premierul şi preşedinţii celor două camere ale Parlamentului nu-şi vor da demisia. Oamenii subliniază că ei nu îşi doresc nerespectarea votului din decembrie.

Judecătorul clujean Cristi Danileţ: „Decizia CCR de interpretare nu scoate din legislaţie abuzul în serviciu”
„Chiar dacă textul care incrminează abuzul în serviciu ar fi fost pus în acord cu decizia Curţii Constituţionale (CCR) de vara trecută, soluţia de la Alba-Iulia ar fi fost aceeaşi”, a explicat judecătorul Cristi Danileţ. El a susţinut că în cazul unei decizii a CCR de interpretare, cum este cea privind abuzul în serviciu, textul de lege nu este eliminat din legislaţie.

Volum de poezii lansat la Institutul de Medicina Legală
Jurnalistul şi scriitorul clujean Sorin Grecu îşi lansează, astăzi, de la ora 14.00, cartea de poezie „Ieşirea din trup” la Catedra de Medicină Legală a U.M.F.Cluj, et. I, Sala Prof. Quai.

Blestemul extrem al unei mame: „Să dea Dumnezeu un copil cu Down la cineva din Parlament!“
Peste 70.000 de părinţi din România au copii cu sindromul Down. Greutăţile de care se lovesc aceştia zi de zi sunt copleşitoare, şi financiar, şi sufleteşte. Nu se pun la socoteală reacţiile şi privirile mirate sau urâte ale oamenilor de pe stradă.

Top 5 probleme la cumpărarea unei maşini second-hand. Concluzia unui specialist: 4 din 10 automobile sunt bune
Specialiştii în verificarea maşinilor second-hand din România atrag atenţia asupra unei situaţii îngrijorătoare: circa 4 din 10 automobile scoase la vânzare în România sunt bune de cumpărat. Ei mai spun că se pot găsi maşini bune, însă trebuie căutate cu mare atenţie.

Ziua #15 de proteste la Cluj: circa 500 de clujeni au cerut demisia Guvernului
Circa 500 de clujeni au protestat şi marţi seara în Piaţa Unirii. Manifestanţii au cerut demisia Guvernului Grindeanu şi au susţinut că se întorc şi mâine pentru a protesta.