adevarul

 

Ziarul adevarul - adevarul de seara - adevarul online

Ziare romanesti recomandate

Abonare newsletter ziarele.com

Adresa de e-mail:


Mutari Internationale

Stiri locale din Adevarul Cluj-Napoca

(P) Asigurari RCA - cel mai bun pret

Ziarul Adevarul Cluj-Napoca - Ultimele stiri Adevarul Cluj-Napoca - 28.06.2016

Aromă de bucurie prin ochii copiilor cu care viaţa nu a fost prea darnică. Prima lor tabără sau cum educaţia scapă de sărăcie
Vreo 20 de ştrengari urcau dealul ca să ajungă la ruinele Cetăţii Liteni. Un ciobănesc s-a gândit să nu-i lase singuri şi să le fie al treilea ghid. Copiii au de la 10 ani în sus. Unii provin din familii nevoiaşe pentru care o simplă tabără de vară e un lux, alţii învaţă bine la şcoală şi nu ştiu cum arată lumea din jurul comunei natale. Niciunul nu a trăit experienţa unei tabere.

Toate bucătăriile lumii pe o stradă din Cluj. Primul festival de mâncare stradală din România
Aleea Stadionului din Cluj-Napoca se va transforma din 7 şi până pe 10 iulie în locul de întâlnire al gurmanzilor. Timp de patru zile, arome din bucătăriile lumii - asiatică, mexicană, canadiană, nemţească, italiană, mediteraneană românească - îi vor îmbia şi pe cei mai morocănoşi să iasă din case. Toate acestea au loc în cadrul primului festival de street-food din România, Street Food Festival.

Evaluarea Naţională 2016. Peste 500 de elevi au susţinut a doua probă a Capacităţii
Evaluarea Naţională 2016. Peste 4.100 elevi din judeţul Cluj s-au înscris la examenul de Evaluare Naţională 2016. Dintre aceştia, 561 au susţinut marţi, 28 iunie, a doua probă a examenului de Capacitate, cea de Limba Maternă.

Crizele adolescenţei. O minoră de 13 ani a fost găsită, pe ploaie, la două ore de la anunţarea dispariţiei
O bucureşteancă venită în vacanţă, în satul clujean Sânmărghita, a anunţat poliţia duminică după-amiaza, pe 27 iunie, că fiica ei, o minoră de 13 ani, a dispărut.

Ministrul Transporturilor a semnat ordinul pentru emiterea autorizaţiei de construire pe lotul 1 al Autostrăzii Sebeş-Turda
Ministrul Transporturilor, Dan Costescu, a anunţat marţi dimineaţă, pe contul său de pe reţeaua profesională Linkedin, că a semnat ordinul pentru emiterea autorizaţiei de construire pe lotul 1 al Autostrăzii A10 Sebeş-Turda, o etapă-cheie pentru reluarea lucrărilor.

Imagine macabră pe Someş, marţi dimineaţa, în Cluj. Trupul neînsufleţit al unui bărbat de vreo 35 de ani a fost scos din apă
Un bărbat de vreo 35 de ani, a cărui identitate nu se ştie încă, a fost scos, marţi dimineaţa, din Someşul Mic, în zona ştrandului Sun din Cluj-Napoca. Din primele cercetări, oamenii legii spun că trupul neînsufleţit al bărbatului se afla de ceva vreme în apă.

Festivalul din parc. 7 zile de vară cu muzică şi relaxare. Directorul muzical al trupei Santana: „Mă simt minunat aici. Simt o energie unică”
O nouă ediţie a festivalului Jazz in the Park începe în seara aceasta, de la ora 20.00, la Muzeul de Artă din Cluj, cu un concert susţinut de Teodora Enache şi Benny Rietveld Quintet, basistul şi directorul muzical al trupei Santana.

Evaluarea Naţională 2016. Peste 4.000 de elevi clujeni au susţinut prima probă a examenului. Ce subiecte au primit şi ce zic elevii
Evaluarea Naţională 2016. Peste 4.100 elevi din judeţul Cluj s-au înscris la examenul de Evaluare Naţională 2016. Dintre aceştia, 561 vor susţine şi proba aferentă minorităţilor naţionale - 67 la limba germană şi 494 la limba maghiară.

Marius Nicoară demisionează din funcţia de co-preşedinte al PNL Cluj
Copreşedintele PNL Cluj senatorul Marius Nicoară a anunţat că demisionează din funcţie, el susţinând că în mandatele sale partidul a avut ”şi performanţe, şi eşecuri, şi lumini, şi umbre aşa cum e normal în viaţa politică”. Celălalt copreşedinte al partidului, europarlamentarul Daniel Buda, a declarat că el şi Nicoară au avut rezultate bune la alegerile la care au lucrat împreună şi că nu cunoaşte motivele demisiei acestuia.

Copiii digitali şi aventurile lor în lumea lui 1 şi 0. Cum îi ajută calculatorul pe cei mici să-şi formeze o gândire critică
De mai bine de un an, Asociaţia Etic organizează la Cluj cursuri de IT pentru prichindei transformând programarea într-o joacă de copii. Una nu doar plăcută, ci şi utilă, care îi ajută pe cei mici să-şi dezvolte armonios gândirea.

Drama unei musulmane în SUA lui 2001: „Vorbesc despre comunitatea mea de parcă ar fi o tumoare în corpul Americii“
Îmbrăcată în portul tradiţional, Dalia Mogahed a povestit, în luna februarie a acestui an, de pe scena TEDx cum a devenit în ochii unor americani din cercetătoare a comunităţilor islamice în suspect de terorism. Sentimentele care au încercat-o şi evenimentele prin care a trecut sunt covârşitoare. Iar mesajul ei e simplu: fanatismul e mortal, nu doar imoral.

Alin Tişe (PNL) a fost ales preşedinte al Consiliului Judeţean Cluj, funcţie pe care a mai ocupat-o între 2008 şi 2012
Senatorul Alin Tişe (PNL) a fost ales, vineri, preşedinte al Consiliului Judeţean Cluj şi a depus jurământul pentru al doilea mandat la şefia instituţiei, după cel din perioada 2008-2012. Cei doi vicepreşedinţi ai CJ sunt Vakar Istvan (UDMR) şi Marius Mînzat (PNL).

BREXIT Analist politic, despre votul britanicilor: „Cameron a făcut un calcul politic dezastruos. E un precedent periculos pentru UE“
Analistul politic George Jiglău, cadru didatic la UBB Cluj, spune că ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană e un moment nemaiîntâlnit pentru care nu există proceduri, dar şi că e un precedent periculos pentru care fostul premier al Angliei, David Cameron, se face responsabil.

BREXIT Istoric român, cetăţean britanic: „E foarte posibil ca 24 iunie 2016 să intre în istorie ca ziua în care a început dezmembrarea UE şi a Regatului Unit“
Marius Turda, un istoric român ce predă la universităţile Oxford şi Oxford Brookes, a fost martorul pe viu al referendumului ce a scos Marea Britanie din Uniunea Europeană. Fiind şi cetăţean englez, a votat ca Anglia să rămână în Uniune. El povesteşte într-un interviu pentru „Adevărul“ care a fost atmosfera de dinaintea votului şi ce înseamnă aceasta pentru viitorul Regatului Unit.

Protocol de colaborare UDMR-PNL. Uniunea vrea 13 posturi de viceprimari şi plăcuţe multilingve în mai multe localităţi din judeţul Cluj
UDMR şi PNL au semnat, vineri, un protocol de colaborare în judeţul Cluj, Uniunea solicitând amplasarea de plăcuţe multilingve în Cluj-Napoca şi în alte oraşe, precum şi 13 posturi de viceprimari în localităţile în care cele două formaţiuni vor forma majorităţi în consiliile locale.