adevarul

 

Ziarul adevarul de azi - adevarul de seara - adevarul online

Ziare romanesti recomandate

Programul TV de Azi

Mutari Internationale

Stiri locale din Adevarul Cluj-Napoca

(P) Asigurari RCA - cel mai bun pret

Ziarul Adevarul Cluj-Napoca - Ultimele stiri Adevarul Cluj-Napoca - 20.10.2017

Tudor Helgiu a câştigat prima luptă cu directorul şcolii: pletoşii şi bărboşii pot intra la ore. Urmează „războiul”
Tudor Helgiu, elevul de la un liceu confesional din Cluj care a fost trimis acasă pentru că avea părul lung, a câştigat prima luptă cu directorul şcolii: i se permite să meargă la ore chiar dacă nu se tunde. „Războiul” însă acum începe: tânărul strânge semnături pentru schimbarea regulamentului şcolar de la Liceul Greco-Catolic Inochenţie Micu.

Tudor Helgiu, pletosul care vrea să schimbe regulamentul unui liceu clujean, se implică din clasa a VII-a în proiecte comunitare
Tudor Helgiu, liceanul clujean scos de la ore pentru că avea părul lung, activează din clasa a VII-a în reţeaua IMPACT, adică peste 3.000 de elevi de gimnaziu şi de liceu, coordonaţi de peste 400 de profesori care implelementează anual 200 de proiecte comunitare. Consiliul IMPACT consideră că ceea ce i s-a întâmplat este un semnal în plus că „în şcolile din România trebuie să înceapă un dialog real între elevi, profesori, părinţi şi comunitate”.

Datorii de 29 de milioane de lei la Cluj Arena. Managementul de partid nu a reuşit nici măcar să plătească apa, gazul sau paza
Publicarea tabelului preliminar al creanţelor  SC Cluj Arena SA relevă dimensiunea managementului dezastruos pe linie de partid. Sunt datorii de 15 milioane de lei faţă de Primăria Cluj-Napoca, 13 milioane faţă de Fisc, dar si sume mai mici reprezentând salarii compensatorii, cheltuieli pentru apă, gaz, pasă, întreţinere gazon.

VIDEO Confesiunea unui model care a lucrat pentru Prada, Calvin Klein, Vogue, Chanel: „Înfăţişarea nu e totul“
Într-o prelegere TEDx, Cameron Russell, manechin pentru Prada Calvin Klein, Vogue, Elle, Chanel, a vorbit despre puterea imaginii şi rolul ei în reuşitele şi eşecurile noastre.

Mihai Goţiu cere explicaţii oficiale ministrului Educaţiei în cazul liceenilor trimişi acasă pentru că aveau părul lung
Senatorul USR Mihai Goţiu a solicitat explicaţii oficiale Ministerului Educaţiei Naţionale (MEN) şi Inspectoratului Şcolar Judeţean Cluj în cazul elevilor Liceului „Inochenţie Micu” din Cluj-Napoca trimişi acasă ieri pe motiv că aveau părul lung şi barbă. Statutul elevului prevede că „elevii au dreptul la respectarea imaginii, demnităţii şi personalităţii proprii”, arată senatorul.

Vocea ascultată de milioane de creştini, de sărbători: „Am auzit că anumite bătăi muzicale ar indica o activitate demonică“
Aaron Shust este un cântăreţ de muzică creştină din State care va cânta la Cluj în cadrul unui eveniment numit Festivalul Internaţional „Sărbătoarea Speranţei”, unde sunt aşteptaţi să vină peste 20.000 de oameni de rit evanghelic. Acesta a compus în 2006 propria versiune a unui colind german, iar de atunci încoace, în fiecare an, piesa lui este numărul 1 în topul celor mai ascultate melodii la un radio creştin din SUA.

VIDEO Concertul Sting la Cluj, „o afacere de familie”: a făcut show alături de fiul său şi de fiul chitaristului Dominic Miller
Fiul lui Sting, Joe Summer, a deschis concertul legendarului rocker britanic de la Cluj-Napoca şi apoi a participat la show ca backing vocalist. Pe scenă a urcat şi fiul chitaristului lui Sting, Dominic Miller. Spartan din punct de vedere vizual, concertul a sunat „ca de pe CD”, rockerul de 66 de ani reuşind să-i ridice în picioare pe cei 10.000 de spectatori din Polivalentă.

Concert aniversar la UBB cu Young Famous Orchestra, dirijorul Vlad Agachi şi pianista Sînziana Mircea
Iubitorii muzicii sunt invitaţi miercuri, 18 octombrie, de la ora 20.00, în Auditorium Maximum a Universităţii Babeş-Bolyai, la un concert inedit de muzică clasică susţinut de membrii orchestrei Young Famous, dirijorul Vlad Agachi şi pianista Sînziana Mircea. Manifestarea a fost organizată cu spirjinul Ancăi Lemaire, nepoata profesorului Florian Ştefănescu-Goangă, fost rector UBB în perioada interbelică.

Tigăi, ceasuri, flexuri, saltele şi alte bunuri în valoare de 50.000 de lei au fost confiscate de la doi bărbaţi dintr-o comună clujeană
În urma unor percheziţii, poliţiştii din comuna clujeană Floreşti au confiscat de la domiciile a trei oameni zeci de bunuri în valoare de circa 50.000 de euro. Dintre aceste bunuri amintim: maşini de spălat, televizor, tigăi, aspirator, maşină de tuns iarba, saltele, ceasuri etc. Doi bărbaţi sunt arestaţi preventiv pentru 30 de zile.

Numărul copiilor obezi a crescut de la 11 milioane la 124 de milioane în 40 de ani. Cauze: marketingul alimentar şi sărăcia
Numărul de copii şi adolescenţi obezi (cu vârste cuprinse între 5 şi 19 ani) la nivel mondial a crescut de zece ori în ultimele patru decenii, potrivit unui nou studiu al Imperial College din Londra. Aceste tendinţe îngrijorătoare reflectă impactul marketingului alimentar şi al faptului că mâncarea sănătoasă nu este accesibilă în comunităţile sărace.

Clujul găzduieşte Campionatul Mondial de Karate Fudokan: 3 zile, circa 2.000 de sportivi din peste 40 de ţări
Aproximativ 2.000 de sportivi din peste 40 de ţări se vor înfrunta la Cluj între 3 şi 5 noiembrie la Campionatul Mondial de Karate Fudokan. Întrecerile se vor desfăşura la Sala Polivalentă.

Patru zile în căutarea jobului visat. Târguri la Cluj: workshop gratuit şi cum asamblezi o cutie de viteze în 10 minute
Zeci de companii şi organizaţii participă la Târgul de Cariere Cluj Global, pe 24-25 octombrie, şi la Târgul de Cariere în IT, pe 26-27 octombrie, la Sala Polivalentă din Cluj-Napoca.

Aeroportul din Cluj are o nouă platformă de staţionare a avioanelor
Aeroportul Internaţional „Avram Iancu” din Cluj-Napoca are de luni, 16 octombrie, o nouă platformă de staţionare a aeronavelor, Apron 2.

Vacanţele în Grecia, un pic mai aproape. Curse aeriene zilnice din Bucureşti spre Atena
De la Cluj şi Bucureşti se va putea zbura direct spre către Atena din data de 25 martie 2018. Anunţul a fost făcut de reprezentanţii companiei Wizz Air. Preţul unui bilet porneşte de la 39 de lei.

Călătorie în timp. Expoziţie de cărţi poştale din Primul Război Mondial la Cluj
Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj organizează miercuri, 18 octombrie, o expoziţie de cărţi poştale din Primul Război Mondial. Tot mâine, conducerea UBB se va prezenta presei modul în care va fi pregătit centenarul din toamna anului viitor. Bătrânele cărţi poştale pot fi admirate în intervalul 19 octombrie-13 noiembrie.