adevarul

 

Ziarul adevarul - adevarul de seara - adevarul online

emag evomag ecco tinar fashionup otter matar

(P) Asigurari RCA - cel mai bun pret *** Haine online


Ziarul Adevarul Cluj-Napoca - Ultimele stiri Adevarul Cluj-Napoca - 24.01.2015

Aplicaţie unică în România: trei tineri clujeni au inventat un soft prin care primeşti sfaturi medicale în timp real
Trei tineri informaticieni clujeni lucrează la o aplicaţie pentru smartphone-uri, cu ajutorul cărora utilizatorii vor primi instant sfaturi medicale specializate la problemele lor de sănătate. Numită „Primul medic“, aceasta va fi lansată la sfârşitul lunii martie.

Evadatul din Cluj pe care poliţiştii nu au reuşit să-l prindă într-o săptămână după ce a fugit din arestul IPJ
Azi se împlineşte o săptămână de când patru deţinuţi periculoşi au evadat de sub nasul poliţiştilor clujeni, chiar din sediul central al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Cluj. Dacă trei dintre ei au fost prinşi în 12 ore, al patrulea, Alexandru Bartuş, un infractor care a săvârşit 40 de spargeri în Franţa, este de negăsit.

Cele mai amuzante denumite de sate din judeţul Cluj: Dosu Napului şi Fundătura
Cele mai amuzante nume de localităţi din România. Câteva localităţi din judeţul Cluj au denumiri care stârnesc zâmbete: Dosu Napului şi Fundătura. Tot în judeţ există un sat şi o comună care poartă nume de judeţ, Călăraşi.

Linkuri Sponsorizate

FOTO Ziua Unirii Principatelor Române la Cluj. Primarul Emil Boc s-a prins în horă cu deputatul PSD Aurelia Cristea
Primarul Clujului, Emil Boc, a participat, sâmbătă, 24 ianuarie, la evenimentele organizate la împlinirea a 156 de ani de la Mica Unire. La sfârşitul discursurilor, Emil Boc s-a prins în Hora Unirii cu deputatul PSD de Cluj, Aurelia Cristea, preşedintele PSD Cluj-Napoca.

Peste 600 de greco-catolici clujeni s-au rugat pentru pace în lume, după atentatele din Franţa şi Belgia
Peste 600 de credincioşi greco-catolici s-au rugat pentru pace, în noaptea de vineri spre sâmbătă, la Catedrala "Schimbarea la Faţă" din Cluj, în urma unei recomandări a Papei Francisc în contextul "existenţei marilor focare de război din lume şi atentatelor generate de caricaturile publicate".

O imagine din Ardeal cu domnul Unirii. Ce spunea Cuza în 1861: „Alesul vostru vă dă azi o singură Românie. Vă iubiţi patria, veţi şti dar a o întări!“
În 1861, la trei ani după Unirea Principatelor Române, Moldova şi Ţara Românească, ardelenii îl puneau pe Al.I. Cuza într-un calendar care cuprindea informaţii culturale ale vremii, dar şi sfaturi despre agricultură şi silvicultură. Publicaţia conţine şi o imagine puţin cunoscută a domnitorului Unirii.

FOTO Cum va arăta primul teatru plutitor din România. Structura va fi sprijinită pe un strat de PET-uri
Tinerii arhitecţi clujeni vor realiza o scenă care pluteşte cu ajutorul unui strat de PET-uri pe lacul de lângă Iulius Mall. Zilele acestea s-a desemnat soluţia câştigătoare, iar scena va fi inaugurată la începutul lunii mai.

Principesa moştenitoare Margareta şi Principele Radu al României - cetăţeni de Onoare ai judeţului Cluj
Consilierii judeţeni clujeni vot vota, săptămâna viitoare, un proiect de hotărâre privind acordarea titlului de Cetăţean de Onoare al judeţului Cluj alteţelor Regale Principesa Moştenitoare Margareta a României şi Principelui Radu al României. Proiectul menţionează sprijinul Curţii Regale pentru Cluj, care cuprinde fondarea Operei şi a Teatrului Naţional, a Muzeului Etnografic şi sprijinirea Universităţii.

Procesul preşedintelui CJ Vrancea, Marian Oprişan, s-a încheiat după patru ani. Judecătoria Cluj se va pronunţa în curând
Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Vrancea Marian Oprişan s-a aflat, joi, ultimul termen în procesul de corupţie aflat pe rolul Judecătoriei Cluj-Napoca din 2010, care a avut aproximativ 30 de termene, judecătorul de caz anunţând că va pronunţa sentinţa cel mai devreme după şapte zile.

Ziua Unirii Principatelor Române - programul pregătit de municipalitate la Cluj-Napoca
Focuri de artificii, spectacol folcloric şi acces gratuit la patinoarul din Piaţa Unirii, acesta este programul pregătit de Primăria Cluj-Napoca pentru celebrarea Zilei Unirii Principatelor Române. Circulaţia va fi restricţionată în zona centrală.

„Romeo şi Julieta de România“, poveste de dragoste din Evul Mediu, din inima Ardealului
În aprilie 2013, un arheolog descoperea două schelete în curtea unui fost liceu de muzică din Cluj. Scheletele se aflau într-o poziţie ciudată, adică îngropate faţă în faţă şi se ţineau de mână. Arheologul Adrian Rusu din cadrul Academiei Române, afirma, atunci, că în spatele acestei poziţii a scheletelor ar sta o poveste asemănătoare cu cea a îndrăgostiţilor Romeo şi Julieta. Descoperirea a avut ecou şi în presa internaţională.

Cele mai bune restaurante din Cluj-Napoca. Care sunt localurile în care se bea şi se mănâncă cel mai bine în inima Transilvaniei
Cele mai bune restaurante din Cluj-Napoca. Până în acest moment, un top profesionist al restaurantelor din Cluj nu a fost realizat, iar motivele sunt explicate de cheful Adi Hădean, care locuieşte în oraş de zeci de ani. Până când un astfel de clasament va fi făcut după stadarde profesioniste, vă prezentăm câteva recomandări făcute de un site de travel&food, în 2014.

70 de ani de la eliberarea din Auschwitz-Birkenau. „Pianistul“, „La vita è bella“ şi „Lista lui Schindler“ vor rula la Cluj
Proiectarea filmelor „Lista lui Schindler“, „Pianistul” şi „La vita è bella“ la Cluj, duminică, 25 ianuarie, va marca Ziua Internaţională a Comemorării Victimelor Holocaustului (27 ianuarie).

FOTO Clujul de altădată: bal mascat pe gheaţa lacului din Parcul Central şi lecţii pentru tineri de la primul patinator din lume care îşi făcea exerciţiile pe muzică
Lacul din Parcul Central al Clujului găzduia la începutul secolului XX, pe timpul iernii, baluri pe gheaţă, acompaniate de orchestre care cântau la lumina torţelor. Sportul era promovat aici de campioana mondiala Lily Kronberger, prima din lume care a făcut patinaj artistic pe muzică.

Clujul, oraşul TIFF-ului, capitala europeană a tinerilor în 2015, „Silicon Valley al Europei“
Clujul este oraşul care adună tinerii la un loc, fie că vorbim de universităţi - când zici UBB, zici Cluj, fie de un pol al IT-ului care, datorită ultimelor investiţii, i-a făcut pe străini să vadă oraşul drept un „Silicon Valley al Europei“, fie de zecile de festivaluri care vor fi şi mai numeroase anul acesta când oraşul este Capitală Europeană a Tineretului. Peste 1500 de evenimente vor ţine treaz Clujul.