adevarul

 

Ziarul adevarul - adevarul de seara - adevarul online

emag evomag ecco tinar fashionup otter matar

(P) Asigurari RCA - cel mai bun pret *** Haine online


Ziarul Adevarul Cluj-Napoca - Ultimele stiri Adevarul Cluj-Napoca - 03.07.2015

Bacalaureat 2015 Cluj. Ţara unde examenul la Informatică se dă pe hârtie, nu pe PC: „Proba de azi a fost cea mai dificilă de la BAC”
Bacalaureat 2015. Ultima zi de examen şi multe materii. Sociologia şi Anatomia li s-a părut uşoară unor elevi de la Liceul Teoretic ”Gheorghe Şincai”. Au ieşit după o oră şi jumătate de examen, s-au dus lângă zidul de piatră ce-l înconjoară pe bătrânul Baba Novac şi s-au apucat să discute subiectele, după ce şi-au aprins mult-aşteptata ţigară.

Subiecte Bacalaureat 2015 Geografie, Biologie, Chimie, Fizică Cluj
Examenul de Bacalaureat 2015 Geografie, Biologie, Chimie, Fizică, are loc vineri, elevii urmând să primească dimineaţa la ora 9:00 variantele de subiecte la Bacalaureatul 2015 Geografie, Biologie, Chimie, Fizică. Aflaţi totul despre rezolvările subiectelor la Geografie, Biologie, Chimie, Fizică, pe site-ul adevarul.ro. De asemenea, pe adevarul.ro, veţi afla primii subiectele la Bacalaureat 2015 Geografie, Biologie, Chimie,  Fizică.

Admitere liceu 2015 Cluj. Ierarhia la Evaluarea Naţională 2015 arată că 1.129 de elevi au luat note între 9 şi 10
Inspectoratul Şcolar Cluj a dat publicităţii ierarhia la Evaluarea Naţională 2015. În judeţul Cluj, 91,50% din elevii care au susţinut examenul de Evaluare Naţională 2015 au avut media peste 5, iar 43 de elevi au reuşit performanţa să aibă media 10.

Linkuri Sponsorizate

Afacerea Bacalaureat 2015. Firma care vinde fiţuici de 10 ani a deveni un brand. Îşi promovează marfa folosind poze sexy
Bacalaureatul 2015 aduce nu numai emoţii pentru elevi ci şi mulţi bani pentru o firmă din Cluj care a văzut în examenul maturităţii o oportunitate de afacere. Cu o activitate de 10 ani pe „piaţă”, firma se laudă că a devenit un brad. Pagina de Facebook are 53.000 de likeuri. Comenzile se fac direct de pe site şi fiţuicile sunt livrate la domiciliu.

Mesajul medicilor din secolul XIX despre degenerarea „rasei române“: „Viitorul este incert. Bucureştiul furnică de streini. Iaşiul va deveni o Palestină“
Obţinerea independenţei, proclamarea Regatului şi Unirea din 1918 fac din a doua jumătate a secolului al XIX-lea şi începutul secolului al XX-lea o perioadă de aur din Istoria României. În discursul public al vremii şi-a făcut loc viziunea apocaliptică ce prevestea degenerarea rasei, scădera populaţiei autohtone şi înlocuirea cu străini. Medicii vremii atrăgeau atenţia asupra pericolului evreilor într-un discurs antisemit surprinzător de violent.

Rectorul universităţii din Cluj unde un dascăl a fost prins că vindea licenţe: ”Profesional, este foarte bun. Studenţii l-au ales decan de an”
Rectorul Universităţii ”Bogdan-Vodă” din Cluj, Mohammad Jaradat, a declarat, pentru ”Adevărul”, că lectorul Florin Radu Pintea, prins săptămâna trecută că vindea licenţe studenţilor, a fost suspendat din activităţile sale, dar şi că studenţii îl apreciau şi l-au ales, des, să le fie decan de an.

Bacalaureat Matematică 2015 Cluj. Ce cred elevii de la mai multe licee tehnice: ”Prea uşoare. Şi un elev de clasa a X-a le putea face”
”Dacă vrei să ai un loc de muncă asigurat, înscrie-te la Colegiului Tehnic ”Anghel Saligny” din Cluj-Napoca”, e mesajul unei pancarte întinsă pe gardul de lângă intrarea în colegiu. Deşi mesajul se adresa celor de clasa a VIII-a, zecile de liceeni ce şi-au dat azi Bacalaureatul la Istorie sau Matematică, întrebaţi ce vreau să facă mai departe, au răspuns la fel: ”nu ştiu”.

Scapi de o probă a BAC-ului dacă mergi la olimpiadă? Ideea inspectorului şcolar general din Cluj: ”Premiile şi menţiunile ar putea fi echivalate cu 10 la BAC”
La întâlnirea inspectorilor şcolari generali din Regiunea de Nord-Vest, care a avut loc zilele trecute la Cluj, s-au discutat mai multe lucruri legate de îmbunătăţirea organizării examenelor naţionale. Una dintre ideile avansate a fost ca elevilor care iau premii sau o menţiuni la olimpiadele naţionale să li se recunoască efortul şi să li se dea 10 la respectiva probă de la Evaluarea Naţională sau Bacalaureat, fără ca ei să mai susţină proba.

Rezumatul unei zile de percheziţii la Cluj şi Bistriţa: 500 de obiecte de patrimoniu antice, arme, monede, vase ceramice şi bijuterii. Prejudiciu: circa 33.000 de euro
După percheziţiile de marţi, 30 iunie, la Complexul Muzeal din Bistriţa şi la Muzeul de Istorie al Transilvaniei din Cluj, dar şi la domiciliile a 4 persoane fizice din cele două judeţe, poliţiştii anunţă, printr-un comunicat, miercuri, 1 iulie, că au ridicat circa 500 de unelte şi arme antice din fier, monede, vase ceramice şi din aur, brăţări, inele cu valoare arheologică. Ei mai susţin că nu poate fi justificată provenienţa acestor vestigii.

Povestea săbiilor ofiţerilor armatei regale. Ascunse de comuniştii care voiau să le facă bricege, obiectele zac îngropate în şanţuri
Au avut loc două campanii de cercetări arheologice la Penitenciarului din Aiud în căutarea săbiilor ofiţerilor superiori ai armatei regale române şi nimic. Însă, cercetătorul Gheorghe Petrov nu este descurajat. E convins că le va găsi.

Subiecte Bacalaureat 2015 Matematică M1, M2, M3, M4 Cluj
Bacalaureat 2015 Matematică Cluj. Circa 5.000 de liceeni din judeţul Cluj susţin miercuri, 1 iulie, proba de Matematică Bacalaureat 2015. Adevarul.ro vă prezintă, de la 12.00, rezolvările subiectelor la Bacalaureat 2015 Matematică. Intrând pe adevarul.ro puteţi afla printre primii care sunt subiectele la Matematică Bacalaureat 2015 şi rezolvările subiectelor la Matematică Bacalaureat 2015.

Subiecte Bacalaureat 2015 Istorie Cluj
Bacalaureat 2015 Istorie. Circa 5.000 de liceeni din judeţul Cluj susţin miercuri, 1 iulie, proba de Istorie Bacalaureat 2015. Adevarul.ro vă prezintă, de la 12.00, rezolvările subiectelor la Bacalaureat 2015 Istorie. Intrând pe adevarul.ro puteţi afla printre primii care sunt subiectele la Istorie Bacalaureat 2015.

Top 10 fotografii de la Electric Castle. Cum a fost la festivalul unde se face crowd surfing în scaun cu rotile sau cu barca de salvare
Electric Castle a bătut recordul de participanţi de anul trecut când la Bonţida s-au prezentat 79.000 de “electrici”. Ploaia şi nămolul au adus o mediatizare fără precedent, dar şi au dat posibilitatea suprinderii unor fotografii memorabile. “Adevărul” le prezintă pe cele mai interesante.

Bacalaureat 2015 Limba Maternă Maghiară. Ambrus, absolvent de profil real: „Cele mai grele examene au fost cele de limbi, Româna mai ales”
Tinerii care au susţinut Bacalaureatul 2015 la limba maternă maghiară la Liceul János Zsigmond spun că subiectele au fost accesibile. Elevii lasă o primă impresie bună, fiind toţi îmbrăcaţi la costum şi cravată cu simbolurile şcolii. Ambrus Bence-Lehel, absolvent de profil real, spune că punctele sale forte nu sunt probele de limbi, cea mai grea părându-i-se Limba română.

UPDATE Percheziţii la Muzeul de Istorie al Transilvaniei din Cluj. Cercetătorul al cărui birou a fost percheziţionat: „Nu mi s-a adus nicio acuzaţie“
Poliţiştii clujeni au făcut patru percheziţii, marţi dimineaţa, la muzee din Cluj şi Bistriţa, respectiv la domiciliile unor persoane.