adevarul

 

Ziarul adevarul de azi - adevarul de seara - adevarul online

Ziare romanesti recomandate

Programul TV de Azi

Mutari Internationale

Stiri locale din Adevarul Cluj-Napoca

(P) Asigurari RCA - cel mai bun pret

Ziarul Adevarul Cluj-Napoca - Ultimele stiri Adevarul Cluj-Napoca - 25.06.2017

După 15 zile de negocieri şi 22 de cereri depuse, parada „Cluj Pride”, a comunităţii LGBT, se va ţine la Cluj 1 iulie
Parada ”Cluj Pride” se va ţine, până la urmă, pe 1 iulie, anunţă reprezentanţii comunităţii LGBT din Cluj pe Facebook. Autorizaţia a fost eliberată de către Primăria Cluj după 22 de cereri depuse, mai menţionează organizatorii paradei.

Dacă e joi, e Jazz in the Street. Spectacole de artă stradală animă Clujul până la iarnă
Reprezentaţii artistice stradale săptămânale vor avea loc la Cluj începând de azi, 23 iunie, şi până pe 5 noiembrie. Acestea sunt gândite şi organizate de Asociaţia Fapte din Cluj, care a iniţiat festivalul Jazz in the Park.

Meleşcanu la Cluj: În principiu, voi continua mandatul. Avem mulţi candidaţi pentru funcţia de premier, începând cu preşedintele partidului
Ministrul de Externe, Teodor Meleşcanu, a declarat vineri, la Cluj, că "în principiu” îşi va păstra funcţia şi în următorul Guvern, el explicând că acest lucru depinde şi de dorinţa viitorului premier, funcţie pentru care ALDE, partidul din care Meleşcanu face parte, are "candidaţi cu greutate, începând cu preşedintele partidului”, Călin Popescu Tăriceanu.

Faimosul tenor Andrea Bocelli concertează duminică la Cluj. Care sunt restricţiile de circulaţie
Celebrul tenor italian Andrea Bocelli va susţine duminică, 25 iunie, un concert pe stadionul Cluj Arena de la ora 20.00. Administraţia locală a anunţat restricţii de circulaţie în zona stadionului.

Un şofer beat a intrat pe contrasens şi a rănit doi oameni. Pagubele accidentului din Cluj se ridică la circa 4.500 de euro
Un şofer din Cluj, cu o alcoolemie de peste 0,90 mg/l alcool pur în aerul expirat, a intrat pe contrasens, joi seara, în jurul orei 22.00, pe Calea Floreşti şi, în urma gestului său, doi oameni sunt răniţi, iar el e accidentat grav.

VIDEO Secretul fericirii. Studiile arată că 48% din fericirea oamenilor o dau genele
Femeile sunt mai fericite decât bărbaţii (inclusiv văduvele), iar 45 de ani e vârsta nefericirii la bărbaţi. Sunt doar două concluzii ale sutelor de studii despre fericire făcute, până acum, de specialişti.

FOTO Ii vechi, dar în vogă şi azi. Povestea cămăşii tradiţionale din Mărgău, unică în România
O învăţătoare de la poalele Apusenilor a lăsat o moştenire nepreţuită: peste 2.000 de obiecte ce reconstituie viaţa ţăranului român din comuna clujeană Mărgău. Printre minunăţiile donate Muzeului Etnografic al Transilvaniei din Cluj se numără şi peste 350 de ii unice în România prin broderia de sub gât, numită ciupag. Câteva cămăşi de Mărgău pot fi admirate la muzeu de vineri, 23 iunie, de Ziua Universală a Iei, până la sfârşitul lui iulie.

O companie de IT din Cluj oferă soluţii IT americanilor care produc avioanele de luptă F-16 şi F-35
O companie IT cu sediul în Cluj-Napoca, Onyx Beacon, se numără printre furnizorii Lockeed Martin, una dintre cele mai mari firme de produse şi servicii militare din lume, cunoscută în special pentru fabricarea avioanelor de luptă F-16 şi F-35, clujenii producând dispozitive care ajută la gestionarea chiar şi de 40 de ori mai rapidă a mărfurilor pe care americanii le au în două depozite din Orlando, Florida.

Fundaţia Ion Gavrilă Ogoranu cere Primăriei Cluj să nu schimbe numele străzii Radu Gyr: „Considerăm că ar fi aberant“. Proiectul a fost retras
O scrisoare cu peste 5.200 de semnături a fost postată pe petitieonline.net de către Fundaţia Ion Gavrilă Ogoranu şi este adresată Primăriei şi Consiliul Local Cluj-Napoca prin care se cere ca denumirea străzii Radu Gyr să nu fie schimbată în urma solicitării Ministerului Afacerilor Interne şi a intervenţiei Institutului Naţional pentru Studiul Holocaustului în România „Elie Wiesel“.

VIDEO Povestea Untold 2017 continuă cu 10 milioane de euro. La Cluj vor veni cei mai buni DJ şi cele mai bune voci ale momentului
Peste 200 de artişti vor concerta la a treia ediţie a Festivalului Untold care se desfăşoară la Cluj în perioada 3-6 august.

Fotograf călător prin 55 de ţări: „Am învăţat că viaţa îmi aduce în faţa aparatului exact oamenii care trebuie“
Cornel Brad (43 de ani) e un fotograf care imortalizează atipicul. Imagini din cel mai recent proiect al său, „Cosmopolitan Anxieties“, au fost expuse la Festivalul Internaţional de Film Transilvania 2017. „ Cea mai mare încercare a ultimilor ani a fost să mă recunosc, să mă citesc în interiorul meu mult mai bine decât o făceam înainte, să descopăr partea aceasta de emoţii“, mărturiseşte acesta.

Capacitate 2017. Evaluarea Naţională la Cluj: „a fost super-uşor la matematică”
Majoritatea elevilor care au ieşit la şcoala Ioan Agârbiceanu din Cluj-Napoca au susţinut că examenul de matematică la evaluarea naţională a fost uşor. Profesoarea de Matematică  a arătat că subiecte sunt „au fost accesebile”.

VIDEO Capacitate 2017. Rezolvarea subiectelor la Matematică la Evaluarea Naţională de la Cluj
Evaluare Naţională Cluj 2017. Emoţii pentru peste 4.000 de elevi din judeţul Cluj. Aceştia au susţinut miercuri, 21 iunie, a doua probă a Evaluării Naţionale, Matematica. Subiectele vor fi rezolvate la ora 13.00 la Adevărul Live.

Îndemnul unui fost ministru şi fost membru PSD către „toţi cei care cred în idealurile de stânga“: „Dacă au conştiinţă vor vota împotriva moţiunii“
Aurelia Cristea, fost membru PSD Cluj şi fost ministru, a lansat, pe Facebook, un îndemn prin care spune că ”toţi care cred în doctrina de stânga vor vota împotriva moţiunii”.

Capacitate 2017. Baremul de punctaj al subiectelor la Matematică de la Evaluarea Naţională Cluj
Evaluare Naţională 2017 Cluj. Peste 4.000 de elevi de clasa a VIII-a trec azi, 21 iunie, prin emoţiile ultimei probe a Evaluării Naţionale, cea la Matematică.