adevarul

 

Ziarul adevarul - adevarul de seara - adevarul online

emag evomag ecco tinar fashionup otter matar

(P) Asigurari RCA - cel mai bun pret *** Haine online


Ziarul Adevarul Cluj-Napoca - Ultimele stiri Adevarul Cluj-Napoca - 22.05.2015

O fotografă din România, prezentată de Oprah, face „Atlasul frumuseţii“: „Dacă femeile ar accepta că sunt frumoase ar fi mai împăcate”
O româncă a fotografiat femei frumoase în 37 de ţări extrem de diverse, trecând prin jungla amazoniană, pe străzile oraşului lui Palbo Escobar din Columbia, prin favelele periculoase din Rio de Janeiro, dar şi San Francisco, Londra sau Jakarta. Mihaela Noroc, care a apărut în sute de articole şi emisiuni din toată lumea, a povestit pentru „Adevărul” cateva dintre aventurile ei.

Sylvia Plachy, unul dintre cei mai apreciaţi fotografi din lume, expune pentru prima dată în România
Artista americană de origine maghiară Sylvia Pachy va participa azi, 22 mai, de la ora 17.00, la vernisajul primei sale expoziţii din România organizat la Muzeul de Artă din Cluj. Evenimentul face parte din Photo Romania Festival, iar expoziţia artistei e intitulată „Waiting patiently”. Sylvia Plachy este unul dintre cei mai importanţi invitaţi ai festivalului din acest an.

Pelerini din Ungaria care merg de Rusalii la Şumuleu Ciuc, întâmpinaţi la Cluj cu imnul secuiesc. Statuia Fecioarei Maria din Şumuleu e cea mai mare din lume
Peste 800 de pelerini din Ungaria, care merg de Rusaliile catolice la Şumuleu Ciuc, au fost întâmpinaţi, joi, pe peronul Gării Cluj-Napoca de aproximativ două sute de clujeni de etnie maghiară cu imnul Ungariei şi imnul secuiesc.

Linkuri Sponsorizate

Royal School in Transylvania, a patra cale în educaţie: „Oricare ar fi întrebarea, educaţia este răspunsul”
Fundaţia School for Europe a lansat, la Cluj-Napoca, în premieră europeană, un proiect inovator în educaţie. Este vorba despre Royal School in Transylvania, o şcoală care va fi condusă de o fundaţie şi de un Consiliu de guvernantori, unde se va învăţa după Curricula Naţională a Angliei.

FOTO Submarinul petrecăreţ din adâncurile Clujului. Un nou pub care te îmbie la o călătorie într-un decor fantastic cu torpile şi căşti de scafandru
În Piaţa Unirii, kilometrul zero al Clujului, s-a deschis, lângă bătrâna cofetărie Carpaţi, un nou pub cu un decor ce-ţi poartă mintea spre filme SF. Se numeşte Submarine şi este „fratele mai mic“ al Joben Bistro, pubul clujean inclus într-un top 20 al celor mai reuşite creaţii de design interior, clasament făcut de boredpanda.com.

Trei clujeni răniţi, între care şi o fetiţă de 2 luni, după ce o maşină a intrat într-un tren în dreptul satului Jucu de Mijloc
Şoferul unei maşini nu s-ar fi asigurat la traversarea liniei de cale ferată şi 3 oameni s-au rănit miercuri, 20 mai, în jurul orei 19.40, în apropierea localităţii Jucu de Mijloc din judeţul Cluj. Printre răniţi este şi o fetiţă de 2 luni.

Câţi oameni şi animale încap într-o maşină care fuge, ca-n filme, de poliţie? Răspuns: 4 bărbaţi, 2 porci şi 8 purcei
Ce se mai fură din Cluj? La acest răspuns, buletinul poliţiei clujene de azi, 20 mai, este explicit: 4 bărbaţi au furat 10 porci dintr-o frmă. Nu au ajuns prea departe şi nu din cauza porcilor, ci pentru că i-a prins poliţia. Asta după ce i-au urmărit în trafic până la apropierea de judeţul vecin Sălaj.

FOTO Atlasul frumuseţii, de la Oprah Winfrey la Cluj. Mihaela Noroc a prezentat câteva dintre cele mai reuşite fotografii care au făcut înconjurul lumii
Cel mai mediatizat proiect fotografic român la nivel internaţional, „Atlasul frumuseţii”, o iniţiativă a Mihaelei Noroc, poate fi văzut de astăzi până pe 24 mai, la Muzeul de Artă din Cluj, în cadrul Photo Romania Festival. La vernisaj, artista şi-a prezentat câteva dintre lucrări.

Emil Burzo, preşedintele filialei clujene a Academiei Române, distins cu diploma ”Meritul Academic” al UBB
Unul dintre cei mai apreciaţi profesori ai UBB, academicianul Emil Burzo, preşedintele filialei clujene a Academiei Române (AR), a primit marţi, 19 mai, diploma ,,Meritul Academic” în semn de recunoaştere a contribuţiei sale ştiinţifice şi didactice. În acest an se împlinesc 65 de ani de la înfiinţarea filialei din Cluj a AR.

FOTO Cum arătau strămoşii autobuzelor şi tramvaielor mov de azi din Cluj. O scurtă istorie în imagini
Înaintea tramvaiului cu aburi la Cluj au fost căluţii care trăgeau vagoane de tren de la gară în centrul oraşului. Înaintea actualelor autobuze mov, au fost două autocamione - captură de război - cumpărate de la armată şi transformate în busuri.

Ce puteţi face de 1 Iunie lângă Cluj? Baie în lacurile sărate de la Cojocna şi petrecere cu Mahala Rai Banda, fanfara ce a cântat pe scena Operei din Paris
Cojocna sărbătoreşte pe 1 Iunie Ziua Multiculturală cu băi în lacurile sărate de acolo, ateliere interactive, ceaune cu gulaş, concursuri şi concerte. Seara va cânta Mahala Rai Banda, o fanfară care a cântat pe toate continentele şi a urcat pe scena pe care au cântat Lenny Kravitz, Scorpions şi Mariah Carey.

Guvernul a trimis ANAF-ul în control la Cluj să verifice acte despre stadionul Cluj Arena. Directorul regiei controlate: ”Mi se pare un control ţintit”
Două inspectoare ANAF din Cluj se află în control la Regia Autonomă de Administrare a Domeniului Public şi Privat (RAADPP), structură în subordinea CJ Cluj şi care coordonează stadionul Cluj Arena din octombrie 2011. Directorul RAADPP spune că e surprins de verificarea inopinată ce vizează documente economico-financiare privind stadionul din anii 2009-2011, întrucât acestea au fost deja verificate de Curtea de Conturi şi totul a fost în regulă.

Topul celor mai luxoase vile de vânzare din ţară. Cât costă o astfel de vilă în Bucureşti şi cât în Cluj
Un top al celor mai scumpe vile scoase la vânzare din ţară a fost făcut de imobiliare.ro. Proprietarii cer circa 8 milioane de euro pe vile din Bucureşti, iar în restul regiunilor, preţul solicitat nu depăşeşte 2 milioane de euro.

Abilitatea care te ajută să scapi de şomaj. Ai un salariu de 1.100 de lei pentru patru ore de muncă, dacă ştii un singur lucru
Un student de anul I care vorbeşte germană se poate angaja oricând în capitala Ardealului cu 1.100 de lei lunar pentru 4 ore de muncă. În condiţiile în care acum sunt sute de oferte de joburi pentru vorbitorii de germană, specialiştii susţin că numărul se va majora considerabil. Creşterea salariului minim pe economie în Germania a determinat sute de companii să-şi facă planuri de relocare.

Părinţii elevilor de la Colegiul de Muzică, unde o învăţătoare l-a jignit pe un elev spunându-i ”jumătate de creier”, le cer directorilor să revină asupra demisiei
Părinţii elevilor de la Colegiul de Muzică "Sigismund Toduţă" din Cluj-Napoca - unde o învăţătoare l-a făcut pe un elev "jumătate de creier", fiind ulterior sancţionată cu reducerea salariului - le cer celor doi directori ai instituţiei să revină asupra deciziei de a demisiona.