adevarul

 

Ziarul adevarul - adevarul de seara - adevarul online

Ziare romanesti recomandate

Abonare newsletter ziarele.com

Adresa de e-mail:


Mutari Internationale

Stiri locale din Adevarul Cluj-Napoca

(P) Asigurari RCA - cel mai bun pret

Ziarul Adevarul Cluj-Napoca - Ultimele stiri Adevarul Cluj-Napoca - 28.05.2016

Începe TIFF! Cea mai amplă ediţie se deschide cu premiera filmului lui Nae Caranfil şi un show cu trapezişti suspendaţi de macarale
A 15-a ediţie a celui mai mare festival de film din România, TIFF, se deschide vineri, 27 mai, la Cluj, cu o gală impresionantă care va cuprinde toată Piaţa Unirii. Primul film din festival este cea mai nouă producţie a lui Nae Caranfil, iar trupa Transe Express promite un show de street art, dans, muzică şi acrobaţii.

10 capcane alimentare toxice. Cum am înlocuit, fără să ne dăm seama, mâncarea naturală cu chimicalele
Specialiştii atrag, de fiecare dată, atenţia că o alimentaţie sănătoasă, din care lipsesc produsele fast food, combinată cu sport ne poate salva de multe necazuri. Oricât de delicioase şi apetisante arată şi sunt unele alimente, consumate în exces ne poartă spre drumul bolilor de inimă şi diabet.

Cine a fost masonul care susţinea teoria continuităţii daco-romane la nord de Dunăre încă de acum 200 de ani
În urmă cu aproape două secole, într-un sat din Voivodina, la 28 mai se năştea Petru Broşteanu. Fascinat de lumea literelor, acesta se va remarca prin articolele şi cărţile publicate. Puţini ştiu că a fost un mason bine văzut în epocă şi un veritabil ambasador al culturii româneşti în lumea germanică.

Vrei să votezi şi nu ştii unde? Aplicaţia care îi ajută pe alegătorii clujeni
Clujenii cu drept de vot care nu ştiu la ce secţie de votare sunt arondaţi pot folosi aplicaţia e-primariaclujnapoca.ro/alegeri2016, şi afla locul unde îşi pot exercita dreptul cetăţenesc, anunţă Emil Boc pe pagina sa de Facebook.

Ghidul alegătorului rom, lansat la Cluj. „Pe hârtie, romii din România sunt integraţi, însă realitatea este alta. Văd cum se chinuie pentru o bucată de pâine“
Mai multe organizaţii ale romilor din Transilvania au lansat vineri, 27 mai, Ghidul Alegătorului Rom, scris în limbile română şi romani, pentru alegerile locale de peste o săptămână. Ghidul a fost lansat în premieră naţională în 50.000 de exemplare şi distribuit în comunităţile rome mari din nord-vestul ţării.

Doi bărbaţi au luat plasă sudată sub nume fictive. Prejudiciul, în valoare de 75.000 de euro, recuperat
Doi bărbaţi, din Bucureşti şi Giurgiu, au fost reţinuţi pentru 24 de ore de poliţiştii din Cluj sub acuzaţia de înşelăciune. Bărbaţii s-au dat drept reprezentanţi ai unor firme de transport, au negociat şi preluat o comandă de pe bursa de mărfuri care nu a mai ajuns la beneficiar. Prejudiciul creat de aceştia e de 75.000 de lei, care a fost recuperat.

Ţepar imobiliar din Cluj reţinut de poliţişti. Prejudiciul creat de acesta se ridică la circa 700.000 de euro
Un bărbat, de 30 de ani, din Cluj, este cercetat de poliţişti pentru înşelăciune prin care ar fi cauzat un prejudiciu de circa 700.000 de euro. Bărbatul le-ar fi promis, în calitate de constructor, între 2009 şi 2016, mai multor oameni că le vinde apartamente în două cartiere din oraş, apartamente pe care ulterior le-a revândut. Momentan, acesta este reţinut pentru 24 de ore.

Distracţie de weekend pentru cei mici: ateliere de modelism, demonstraţii de zbor, lansări de rachete
De ateliere de confecţionat modele şi demonstraţii de zbor vor avea parte prichindeii şi părinţii lor care vor participa sâmbăta şi duminica aceasta la Expomodelism, un eveniment organizat de Asociaţia Părinte înFloreşti în parteneriat cu Royal School in Transylvania, ClujToday şi un hypermarket din Cluj.

Fostele angajate care l-au denigrat pe candidatul susţinut de PSD şi ALDE la Primăria Clujului şi-au citit scuzele de pe hârtie
La o lună după ce apăreau într-un film în care îl adresau acuzaţii grave lui Octavian Buzoianu, candidatul independent susţinut de PSD la Primăria Cluj-Napoca, două foste angajate la fabrica Feleacul şi-au cerut scuze joi, 26 mai, în cadrul unei conferinţe de presă organizate de Buzoianu, declarând că au fost induse în eroare şi că li s-ar fi spus că informaţiile pe care le dau vor fi folosite într-un material despre brandurile Clujului.

S-a semnat contractul de proiectare şi execuţie a sectorului Gilău-Mihăieşti din Autostrada Transilvania
Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România a anunţat joi, 26 mai, că s-a semnat contractul de proiectare şi execuţie a sectorului 3A Gilău-Mihăieşti a Autostrăzii Braşov - Târgu-Mureş - Cluj - Oradea.

Victor Ponta a participat la o întâlnire electorală în Turda
Victor Ponta a participat joi, 26 mai, la o întâlnire electorală în zona Turda Câmpia-Turzii. La eveniment au fost prezenţi şi liderul PSD Cluj, Remus Lăpuşan, deputatul Aurelia Cristea, iniţiatoarea legii anti-fumat.

Cum scăpăm de insomnii. 30% din oameni se confruntă cu aceste probleme
Odihna puţină, somnul agitat şi apoi oboseala apăsătoare alătuiesc un scenariu cu care multe persoane se confruntă zi de zi. Dacă anxietatea şi depresia, urmate de probleme de viaţă, se numără printre cele mai comune cauze ale insomniilor, stresul cotidian accelerează tot. Psihoterapeuţii de la Cluj atrag atenţia asupra importanţei respectării câtorva sfaturi.

„Cafeneaua reparaţiilor“, locul unde obiectele stricate sunt readuse la viaţă gratuit
Câţiva clujeni au pus la punct un proiect ieşit din comun: au creat un loc în care lucrurile defecte din casele noastre sunt reparate de specialişti. Totul se face voluntar, fără bani. Locul se numeşte „Repair Café“.

Oamenii şi atracţia faţă de pisici. De ce au concluzionat experţii că introvertiţii sunt mult mai atraşi de feline
Pisicile ocupă un loc special în viaţa multora dintre noi. Le facem toate poftele, ne schimbăm viaţa pentru ele şi mulţi aleg, cu timpul, să îngrijească mai multe feline în casa lor. Câţiva psihologi, experţi şi iubitori de pisici dezvăluie care este secretul puterii lor de seducţie, care sunt resorturile ataşamentului faţă de ele şi în cel fel ne sunt utile.

Sophia Loren vine la Cluj. Va fi premiată pentru întreaga carieră la TIFF
Celebra actriţă Sophia Loren va fi personalitatea distinsă cu Premiul pentru întreaga carieră în cadrul Festivalului Internaţional de Film Transilvania (TIFF). Anunţul primei ei vizite în România a fost făcut de organizatori cu puţin timp în urmă. Vedeta va fi prezentă la gala de închidere a ediţiei din 2016.