adevarul

 

Ziarul adevarul - adevarul de seara - adevarul online

emag evomag ecco tinar fashionup otter matar

(P) Asigurari RCA - cel mai bun pret *** Haine online


Ziarul Adevarul Cluj-Napoca - Ultimele stiri Adevarul Cluj-Napoca - 31.10.2014

Alegeri prezidenţiale 2014: Monica Macovei ar ieşi preşedintă dacă s-ar vota pe Facebook. S-a axat în campanie pe două concepte băsesciene
Dacă s-ar putea vota pe Facebook, candidata la alegerile prezidenţiale 2014 Monica Macovei ar avea şanse mari, întrucât a avut o campanie online spectaculoasă, ea devenind chiar şi personaj într-un joc pe net. Încercările de „umanizare“ a ei, de exemplu urcarea pe motocicletă sau dansul de la Naşul TV, au îndepărtat-o de modelul de tehnocrată/ profesionistă care a consacrat-o, spun specialiştii consultaţi de „Adevărul“.

Cea mai populară atracţie din Cluj conform Trip Advisor se întoarce cu o nouă aventură: „The Secret“
Creatorii „The Dungeon”, cea mai populară atracţie din Cluj conform Trip Advisor, anunţă  lansarea a două noi jocuri de tip room-escape: The Experiment şi The Secret, două proiecte ce promit experienţe inedite tuturor celor care calcă pragul celor două  locaţii.

Ioan Rus: Nu am avut niciodată vreo discuţie cu EADS. Justiţia să îşi facă treaba cât mai rapid
Fostul ministru de Interne Ioan Rus spune că nu a avut vreo implicare în contractul EADS şi că nu a avut niciodată discuţii, directe sau prin interpuşi, cu EADS, susţinând că justiţia trebuie "să îşi facă treaba cât mai rapid" dacă au fost înregistrate ilegalităţi.

Linkuri Sponsorizate

Prezenţa la vot la alegerile prezidenţiale 2014. Primul tur Cluj. Ies sau nu clujenii la vot?
Prezenţa la vot la alegerile prezidenţiale 2014 va fi anunţată de către Biroul Electoral Central (BEC) pe tot parcursul zilei de duminică, începând cu ora 11.30 şi terminând cu ora 22.30. adevarul.ro vă va ţine la curent cu statisticile privind prezenţa la vot la alegerile prezidenţiale 2014 în judeţul Cluj.

Rezultate alegeri prezidenţiale 2014. Primul tur. Când vom afla primele procente în judeţul Cluj
Rezultatele alegerilor prezidenţiale 2014, din primul tur, vor fi transmise de Biroul Electoral Judeţean (BEJ) Cluj, în cel mult 48 de ore, către Biroul Electoral Central (BEC). În acest timp, BEC centralizează atât datele primite de la fiecare Birou Electoral Judeţean, cât şi de la cele din străinătate. Mai întâi vor fi publicate rezultatele parţiale ale alegerilor prezidenţiale 2014, apoi cele finale.

Anchetă la Poliţia Cluj: cum a ajuns o adolescentă de 16 ani strangulată în curtea casei sale
O adolescentă de 16 ani, din comuna Răchiţele, a fost găsită stragulată, joi seară, în curtea casei în care locuia. Poliţia Cluj şi Direcţia de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului au deschis o anchetă.

Călin Mitică, arestat la domiciliu. Ce este obligat să facă omul de afaceri
Călin Mitică, patronul Transferoviar şi Remarul 16 Februarie, a fost arestat la domiciliu pentru 30 de zile.  Decizia a fost luată de Tribunalul Cluj, după ce procurorii DNA Cluj au cerut arestarea preventivă. El trebuie să respecte mai multe obligaţii.

„Dorel“ loveşte din nou: pasajul inaugurat ieri în gara din Cluj face legătura cu un sat aflat la câţiva kilometri
Pe un panou montat la intrarea în pasajul gării din Cluj, inaugurat ieri, apare informaţia că de aici se face legătura cu staţia de autobuz care duce spre Gheorghieni. Firma care a realizat panoul a confundat cartierul clujean Gheorgheni cu satul Gheorghieni aflat la circa 5 kilometri de gară. Greşelile nu se opresc aici.

Concert  James Blunt la Cluj cu ocazia inaugurării noii Săli Polivalente: 90% din bilete au fost vândute
Vineri, începând cu ora 20.00, renumitul artist britanic James Blunt va susţine la Cluj - Napoca unul dintre cele mai importante concerte ce vor avea loc în România, în această toamnă. Organizatorii susţin că s-au vândut 90% din bilete, fără a preciza un număr. Cel mai ieftin bulet costă 125 de lei.

Alegeri prezidenţiale 2014. Kelemen Hunor: „Avem nevoie de o nouă Constituţie. România trebuie definită ca stat multietnic”
Candidatul UDMR la preşedinţie, Kelemen Hunor, a declarat la Cluj, că România are nevoie de o nouă Constituţie. Păstrarea sistemului bicameral, reforma administrativă şi definirea statului ca multietnic sunt principiile după care se va face această modifcare în viziunea lui Hunor. El a explicată că  momentul propice pentru schimbare este anul 2016, după alegerile parlamentare.

Mitropolia Clujului acordă „cu inimă largă” cea mai importantă distincţie politicienilor sensibili la finanţele Bisericii
Crucea Transilvană, cea mai importantă distincţie acordată de Mitropolia Clujului, a ajuns la personalităţi precum regele Mihai I, Ionel Haiduc sau Mugur Isărescu. Decoraţia a fost acordată şi unor politicieni precum Victor Ponta- „principalul nostru sponsor”,  Emil Boc – „pentru sprijinul oferit Mitropoliei Clujului” şi ex-ministrului Adrian Videanu "pentru contribuţia lor la rectitorirea mănăstirii Nicula”.

Minoră dispărută după o ceartă cu o prietenă
O minoră de 15 ani, din localitatea Floreşti, judeţul Cluj, a plecat de la domiciliu şi nu s-a întors până în prezent. Fata a ieşit în club cu o prietenă şi a dispărut după ce  s-a certat cu aceasta.

Veştile bune vin în campanie electorală: lucrările la Autostrada Sebeş-Turda încep până la sfârşitul lui noiembrie
Lucrările de execuţie la Autostrada Sebeş-Turda vor începe până la sfârşitul lunii noiembrie, în prezent lucrându-se la realizarea drumurilor tehnice şi la descărcările arheologice, afirmă şeful DRDP Cluj, Eugen Cecan, iar autostrada urmează să fie dată în folosinţă cel mai devreme în decembrie 2015.

FOTO Provocare de Halloween la Cluj: evadează din Hoia Baciu, cea mai bântuită pădure din România
Ce rezultă dacă combini una dintre cele mai bântuite păduri din lume, Hoia Baciu, cu una dintre cele mai populare atracţii din Cluj, jocul „The Dungeon”? Răspunsul îl vor afla clujenii vineri, de Halloween, la „Mystery Cluj Day”. „Cum vei reacţiona în momentul în care vei rămâne singur în pădure?”, aceasta este întrebarea la care vei putea răspunde dacă te înscrii la aventură.

Un psiholog clujean, despre viaţă şi fericire: „Cu gândurile noastre construim lumea“
Psihologul clujean Daniel David lansează joi, 30 octombrie, la ora 18.00, la Librarium Universităţii (str. Universităţii nr. 1) din Cluj, cartea „Dezvoltare personală şi socială. Eseuri şi convorbiri despre viaţă“. Volumul este disponibil şi în varianta digitală.