adevarul

 

Ziarul adevarul de azi - adevarul de seara - adevarul online

Ziare romanesti recomandate

Programul TV de Azi

Mutari Internationale

Stiri locale din Adevarul Cluj-Napoca

(P) Asigurari RCA - cel mai bun pret

Ziarul Adevarul Cluj-Napoca - Ultimele stiri Adevarul Cluj-Napoca - 04.12.2016

Când fiecare zi e o luptă. „Pentru mine sindromul Down nu e nimic comparabil cu să-ţi moară copilul în braţe şi să ştii că nu mai poţi face nimic“
Antoaneta Vanea e o clujeancă ce se apropie de 50 de ani şi se zbate în fiecare zi pentru copii cu sindromul Down din Asociaţia Aga Down al cărei preşedinte este. Se luptă cu ideile preconcepute ale societăţii, cu fantomele din mintea mamelor ce au copii cu acest sindrom, cu toţi care se uită urât la copilul ei pe stradă şi se gândesc la felurite adjective ca să-l descrie.

Făbricuţa în care lucrează oameni cu sindrom Down. „Vrem să le demonstrăm oamenilor că suntem la fel pe orice cale“
În Cluj-Napoca s-a deschis, de puţin timp, un atelier special, unde angajaţi sunt oameni cu sindromul Down. Se numeşte „Active Down Studio“ şi acolo se fac obiecte de artizanat, iar încet-încet se dărâmă bariere şi prejudecăţi.

VIDEO Cum vor arăta oamenii peste 500 de ani. Transformări necesare de care ne temem şi pe care nici nu ni le putem imagina
Juan Enriquez este un specialist american ce studiază, scrie şi vorbeşte despre schimbările profunde pe care genomul uman şi ştiinţele vieţii le pot aduce în afaceri, tehnologie, politică şi societate.

Românul viitorului va învaţă programare prin reconversie profesională: „Toată societatea va intra într-un proces de digitalizare“
Daniel Metz, unul dintre cei mai influenţi manageri din IT-ul autohton, anticipează o schimbare revoluţionară pe piaţa muncii din România, care suferă de o lipsă cronică de programatori calificaţi. Potrivit acestuia, este nevoie de recalificarea a mii de oameni, care vor ajunge în următorii zece ani să obţină salarii similare cu cele din Vestul Europei.

iPostura sau cum ne afectează telefonul inteligent comportamentul, starea de spirit şi productivitatea
Folosirea telefoanelor inteligente a devenit indispensabilă în ziua de astăzi. Studiile au arătat însă că folosirea îndelungată a unor dispozitive de mici dimensiuni provoacă o postură incorectă, care influenţează negativ starea de spirit, memoria şi chiar comportamentul.

FOTO Singura bază din România care oferă acces gratuit la toate tipurile de sporturi. A costat 20 de milioane de lei
Baza sportivă oferă, de astăzi, posibilitatea clujenilor de a utiliza gratuit terenuri de tenis, mini-fotbal, baschet, badminton, popice , tenis de masă şi altele. Au fost amenajate şi o sală multifuncţională, zonă fitness în aer liber, zonă parkour, spaţii de joacă pentru copii, un parc de aventură şi un amfiteatru în aer liber. Baza are 10 hectare şi a costat 20 de milioane de lei.

VIDEO Jocuri de artificii spectaculoase la Cluj cu ocazia Zilei Naţionale. Cum arată iluminatul ornamental de sărbători
Mii de clujeni au participat la evenimentele ocazionate de Ziua Naţională.  În prima parte a zilei punctul culminant a fost parada militară, iar seara, clujenii au asistat la aprinderea iluminatului de sărbători şi la focurile de artificii.

Târg de Cărciun, teatru şi o expoziţie pentru copii la Cluj
Clujenii care au rămas acasă în acest weekend au parte de evenimente interesante. Ei au de ales între târgul de Crăciun, expoziţia de la Muzeul Etnografic şi ultimele zile ale unui festival internaţional de teatru.

Mii de clujeni au admirat parada militară de Ziua Naţională
Transportoare blindate, tunuri, aruncătoare de proiectile reactive şi autospeciale din dotarea Poliţiei, Jandarmeriei şi SRI au făcut deliciul miilor de clujeni care au venit astăzi în Piaţa Avram Iancu din Cluj-Napoca pentru a sărbători Ziua Naţională a României. Peste 300 de militari şi 40 de vehicule speciale au defilat pe străzile din centrul oraşului.

Cum votează românii. „Din '90 încoace piesa care structurează alegerile din România este axa pro sau anti-PSD“
Busolele electorale lansate de specialiştii clujeni de la Universitatea Babeş-Bolyai plasează alegătorul pe axa stânga-dreapta, respectiv pe cea a valorilor liberale şi conservatoare. Aşa se procedează peste tot în lume, însă în România răspunsul la întrebarea „Eu cu cine votez?“ este dat de alte elemente esenţiale.

Expoziţie Brickenburg la Muzeul Etnografic. Ce minunăţii pot fi create din piese lego
Muzeul Etnografic al Transilvaniei găzduieşte de sâmbătă, 3 decembrie, expoziţia de iarnă Brickenburg unde împătimiţii de lego îşi pot folosi imaginaţia şi pot crea adevărate minuni.Manifestarea va fi deschisă până pe 7 decembrie.

Site-ul unde apar toate mesajele scrise online de români de Ziua Naţională. Cum funcţionează lamultianiromania.ro
Valentin Vesa (37 de ani) este un specialist media din Cluj-Napoca şi a creat o platformă care cuprinde toate mesajele pe care le scriu românii de Ziua Naţională pe Facebook, Twitter, Instagram, Youtube, Google+. Platforma se numeşte lamultianiromania.ro.

Ce a făcut Iisus când a trebuit să achite nota la Cina cea de Taină: „Iuda, ai 30 de arginţi?“
Nu mai e un secret pentru nimeni că românii fac haz de necaz, inclusiv de ceilalţi, dar şi de lucrurile ce ţin de religie. Sociologii consideră că bancurile sunt nu doar un mod de a socializa, ci şi un mijloc de a transmite adevăruri pe care nu avem uneori curajul să le rostim cu voce tare.

VIDEO Mai bun decât orice clip oficial de promovare turistică. Filmul prin care un britanic cheamă turiştii în Transilvania
Szabolcs Ruczuj este un tânăr englez care a făcut un scurt film de cu frumuseţile Transilvaniei. L-a numit „My run across Transylvania“/„Călătoria mea prin Transilvania“ şi a poposit cu camera sa prin cele mai atractive zone turistice: Cheile Bicazului, Valea Zălanului, Castelul Bran, Transfăgărăşanul, Biertan, Salina Turda.

Preşedintele Parlamentului Ungariei la Cluj: Alegerile din România au importanţă crucială pentru comunitatea maghiară
Preşedintele Parlamentului Ungariei, Kover Laszlo, a declarat, marţi, la Cluj, că va sprijini UDMR la alegerile parlamentare din 11 decembrie, susţinând că aceste alegeri sunt ”de o importanţă crucială” pentru etnicii maghiari care au nevoie de o mai mare reprezentare în Parlamentul României.