adevarul

 

Ziarul adevarul de azi - adevarul de seara - adevarul online

Ziare romanesti recomandate

Programul TV de Azi

Stiri locale din Adevarul Cluj-Napoca

(P) Asigurari RCA - cel mai bun pret

Ziarul Adevarul Cluj-Napoca - Ultimele stiri Adevarul Cluj-Napoca - 24.06.2018

VIDEO Peste 3.000 de clujeni au protestat: „Nu vrem să fim conduşi de hoţi!”. Jandarmii au fost aplaudaţi
Peste 3.000 de clujeni au protestat sâmbătă faţă de modificările aduse Codului de procedură penală. Oamenii au mulţumit jandarmilor clujeni pentru modul în care s-au comportat în timpul protestelor: „Jandarmeria, jos pălăria”.

Un nou protest anunţat la Cluj: „Nu plecăm până nu suntem ascultaţi!“
Mii de oameni au protestat sâmbătă, 23 iunie, pe străzile din Cluj. Azi, 24 iunie, s-a anunţat un nou protest începând cu ora 19.00.

Rectorii solicită să fie implicaţi în procesul de pregătire a noii legi a Educaţiei
Reprezentanţii universităţilor din Consorţiul Universitaria, adunaţi la Cluj, au discutat despre necesitatea adoptării unor măsuri legate de calitatea învăţământului superior, de finanţarea acestuia, de criteriile de clasificare a universităţilor, dar şi despre importanţa depolitizării totale a conducerii Consiliului Naţional al Rectorilor. Aceştia au adoptat un document comun.

A renunţat la un job de manager în sistemul bancar pentru a-i învăţa pe părinţi cum să le asigure o educaţie financiară sănătoasă copiilor
A pornit de jos, dintr-o familie simplă de oameni muncitori, şi a parcurs toate treptele în sistemul bancar, ajungând manager în centrala băncii, dar a renunţat la tot pentru a-şi construi propria afacere. În prezent, Anamaria Ciuhuţă (38 de ani) le predă educaţie financiară părinţilor, învăţându-i cum să-şi administreze banii şi cum să-şi educe copiii în acelaşi spirit.

FOTO VIDEO Peste o mie de oameni la marşul LGBTQ din Cluj. „La Bucureşti, Pride-ul e pe Calea Victoriei. Noi, aici, suntem lângă nişte autobuze, la umbră, mândri că suntem clujeni?“
Marşul ClujPride a început de la ora 17.00, pe platoul Sălii Sporturilor „Horia Demian”. Peste o mie de persoane printre care şi viceprimarul oraşului Koln, Andreas Wolter, deputatul Adrian Dohotaru sau fostul parlamentar Peter Eckstein Kovacs.

Rectorul UBB Cluj: „Toate universităţile din ţară au dreptul la existenţă, dar trebuie să existe în funcţie de ce pot oferi”
La o întâlnire cu rectorii şi prorectorii celor mai mari universităţi din ţară, desfăşurată zilele acestea la Cluj, rectorul UBB, Ioan-Aurel Pop, a declarat că ar fi bine să se adopte o strategie prin care ministerul Educaţiei să finanţeze universităţile în funcţie de criteriul calităţii.

Încep lucrările de restaurare la castelul Banffy din Bonţida. Autorităţile clujene vor să-l transforme în centru cultural
Reprezentanţii administraţiei judeţene din Cluj precizează că vor începe lucrările de restaurare la castelul Banffy din satul Răscruci, comuna Bonţida.

FOTO VIDEO Mesaje pentru Dragnea şi Iohannis la mitingul pro-familie al Noii Drepte de la Cluj
Partidul Noua Dreaptă a organizat un miting pentru susţinerea familiei tradiţionale, sâmbătă, 23 iunie, de la ora 12.15, la Cluj-Napoca. Tot sâmbătă, dar de la ora 17.00, în Cluj are loc marşul LGBTQ.

Super-alimentul care reduce glicemia substanţial. Ce au descoperit cercetătorii canadieni
Înlocuirea cartofilor sau a orezului cu lintea vă poate reduce nivelul de glucoză în sânge substanţial, potrivit unui nou studiu. Cercetătorii canadieni au descoperit că înlocuirea a jumătate dintr-o porţie de cartofi/orez cu linte a dus la o scădere de până la 35% a glicemiei.

VIDEO Principalul suspect care ar fi plasat un dispozitiv explozibil lângă maşina unui pompier, surprins de camere de supraveghere
Reprezentanţii Poliţiei Cluj au mai multe indicii privind un principal suspenct al unui incident deosebit de grav, care a avut loc pe 21 iunie, atunci când un angajat al ISU Cluj a fost rănit în urma unei explozii. Lângă maşina sa fusese plasat un dispozitiv explozibil cu o noapte în urmă.

Portretul-robot al bărbatului care a încercat să jefuiască joi o bancă din Cluj-Napoca. Atacatorul era înarmat cu un pistol
Un bărbat a încercat joi, 21 iunie, să jefuiască o bancă din Cluj. Vineri seara, reprezentanţii Poliţiei au dat publicităţii portretul robot al hoţului.

FOTO Primele imagini cu principalul suspect care ar fi plasat un dispozitiv explozibil lângă maşina unui pompier
Anchetatorii au câteva indicii, printre care şi câteva imagini cu cel care să fi pus dispozitivul explozibil artizanal lângă maşina unui pompier.

VIDEO UPDATE Peste 150 de oameni au ieşit în stradă în Cluj şi au scandat împotriva lui Dragnea. Unii protestatari s-au mutat cu corturile în Piaţa Unirii
Sute de clujeni au ieşit în stradă vineri seara. Ei au cerut demisia lui Liviu Dragnea şi a cabinetului Dăncilă. Unii clujeni şi-au instalat şi corturi în Piaţa Unirii şi sunt decişi să rămână aici până vor obţine ceea ce îşi doresc.

Doi români şi o finlandeză îi învaţă pe tinerii din Europa cum să-şi găsească propriii eroi
David Timiş şi Alin Gramescu, împreună cu Anna Saraste, sunt realizatorii proiectului „European Heroes” (Eroi europeni), care a fost selectat şi a primit finanţare la Bruxelles.

VIDEO Scene de groază în sucursala CEC Cluj unde un bărbat a intrat înarmat cu un pistol. Hoţul le-a fluturat arma în faţă angajaţilor şi clienţilor băncii
Autorul tentativei de jaf armat de la o sucursală a CEC Bank din Cluj a fost surprins de camerele video ale băncii. Bărbatul a fost dat în urmărire de Poliţie.