adevarul

 

Ziarul adevarul - adevarul de seara - adevarul online

emag evomag amafashion ecco tinar
fashionup otter mycloset matar matar
Ziare romanesti recomandate

Stiri locale din Adevarul Cluj-Napoca

Abonare newsletter ziarele.com

Adresa de e-mail:


(P) Asigurari RCA - cel mai bun pret *** Haine online


Ziarul Adevarul Cluj-Napoca - Ultimele stiri Adevarul Cluj-Napoca - 28.08.2014

Accident violent la Cluj-Napoca: un troleibuz s-a ciocnit cu un tramvai. Opt persoane au fost transportate la Urgenţă
Un accident de circulaţie a avut loc, joi dimineaţa, în cartierul Mănăştur, din cauza şoferului unui troleibuz care nu a acordat prioritate tramvaiului. Opt persoane au fost transportate la Urgenţe pentru investigaţii. Circulaţia a fost blocată în zonă circa două ore, până ce tramvaiul a fost tractat de pe carosabil.

Kelemen: Proiectul de autonomie al UDMR are ca model Tirolul de Sud
Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat că grupurile parlamentare ale Uniunii au primit, joi, proiectul propriu de autonomie, care are aproape 100 de articole şi îşi are originea în modelul Tirolului de Sud, el precizând că acesta poate fi amendat înainte de a fi supus unei dezbateri publice. UDMR a avut o întâlnire a grupurilor parlamentare într-o comună din Cluj.

Mozart, jazz sau coveruri rock la QuartFest, primul festival din România dedicat cvartetelor de coarde la Cluj
Valsuri clasice,  jazz, Mozart sau cover-uri rock vor răsuna în weekend în Iulius Park din Cluj-Napoca, când are loc primul festival din România dedicat cvartetelor de coarde.

Linkuri Sponsorizate

Clujenii vor putea completa poveştile şi poeziile unor autori români celebri la "Ziua limbii române"
Festivalul „Ziua limbii române” se desfăşoară în weekend, în Parcul Central Simion Bărnuţiu din Cluj-Napoca. Pe lângă o dezbatere la care vor participa scriitorii clujeni, un concert al corului bărbătesc din Finteuşul Mare, se va organiza un stand « Continuă povestea - Continuă poezia », unde trecătorii vor putea completa poveştile şi poeziile unor celebri autori români.

Eveniment la castelul Banffy din Bonţida: după Electric Castle urmează festivalul Barock
Fundaţia Transylvania Trust organizează, în perioada 30-31 august, „BAROCK. Zilele Castelului Bánffy de la Bonţida”. Pe lângă clasicele proiecţii de filme, expoziţii, concerte de muzică, demonstraţii hipice sau ateliere de meşteşuguri tradiţionale, ediţia din acest an aduce un târg de carte, un târg de adopţii de animale şi spectacole de teatru.

Boc rămâne cu Blaga, dar o susţine pe Udrea: „România este pregătită să aibă o femeie în funcţia de preşedinte”
Fostul premier Emil Boc spune că nu pleacă din PDL şi că nu a avut nicio discuţie cu Vasile Blaga în acest sens. El şi-a manifestat din nou susţinerea faţă de Elena Udrea, spunând că România este pregătită să aibă o femeie în funcţia de preşedinte.

FOTO VIDEO Cum arată singura sală polivalentă din ţară cu videobox. Aparatul a costat cât o vilă de lux
Sala Polivalentă din Cluj-Napoca, o investiţie de 88 de milioane de lei, este finalizată în proporţie de 95%. Zilele acestea a fost montat videoboxul care a costat aproape un milion de lei.

Bacalaureat de toamnă 2014 Cluj: „De ce să dai la Facultate? Cu ce te ajută?”
Circa 1.500 de absolvenţi din judeţul Cluj au susţinut, astăzi, proba obligatorie a profilului –Istorie respectiv Matematică. Elevii cu care „Adevărul” a stat de vorbă susţin că subiectele au fost mai grele decât se aşteptau.

Acuzaţii de fraudă la un proiect european de 4 milioane de euro: o vicepreşedintă UDMR „a arestat” cardurile de salarii
Koreck Maria, vicepreşedinta UDMR Târgu-Mureş şi preşedinta Asociaţiei „Divers“, este acuzată de mai mulţi oameni că şi-ar fi însuşit bani din fondurile unui proiect european derulat în parteneriat cu ONG-uri din Cluj, Alba Iulia, Bucureşti şi Atena. Plângerea zace într-un sertar al Organismului Intermediar Regional Centru de trei luni.

VIDEO Bolizii din Principantul MonNapoca : maşini de Monte Carlo pe străzile din Cluj-Napoca
Porsche, Ferrari, Lamborghini, Tesla S 90, Chrysler 300 C, Audi TT sunt cîteva dintre maşinile de lux surprinse de un şofer clujean într-un filmulet postat pe YouTube.  El şi-a intitulat clipul ”Monte Clujo - Principatul Monapoca”.

Cum să înveţi despre UE de pe Facebook, una dintre temele unei conferinţe internaţionale de la Cluj
Utilizarea reţelelor sociale în procesul de predare/ învăţare, utilizarea platformelor online de învăţare în sistemul preuniversitar,  rolul universităţilor în promovarea studiilor europene în învăţământul preuniversitar sunt câteva dintre temele conferinţei internaţionale „EU 2.0 - Să învăţăm despre UE la Şcoală”, care se va desfăşura  sâmbătă,  la  Cluj-Napoca.

"Dorel", în varianta penală: trei bărbaţi din Cluj au fost prinşi şantajând pentru mici reparaţii la case
Cereau iniţial sume modice pentru lucrări de înlocuire a jgheaburilor şi ţiglelor de pe acoperişurile caselor, iar apoi scoteau mii de euro şantajându-i şi ameninţându-i pe cei care i-au angajat. Este strategia prin care trei bărbaţi, care au fost prinşi în flagrant de poliţişti, au câştigat sume mari de bani la Cluj.

FOTO VIDEO Tură cu bicicleta prin Valea Ierii, „Elveţia Apusenilor”
Pitorescul Văii Ierii, arie protejată de importanţă judeţeană,  atrage tot mai mulţi turişti. Zona a fost supranumită „Elveţia” Apusenilor. Adevărul vă propune un traseu care să vă permită să vedeţi frumuseţile din zonă: Săvădisla - Valea Ierii - Muntele Mare - staţiunea Muntele Baişorii - Băişoara – Săvădisla.

FOTO Afacere pe două roţi: „poşta“ mileniului 3 vine cu bicicleta
Un clujean de 25 de ani transportă colete pe bicicletă, serviciu care la noi în ţară e o necunoscută, dar în marile oraşe din Vest face parte din cotidian.

Clujul sărbătoreşte Anul Nou 7523 „de la zidirea lumii”
Ajunul Anului Nou 7523, conform  vechiului calendar folosit în spaţiul românesc până  în secolul al XVIII-lea, va fi sărbătorit în seara zilei de 31 august, la Biserica lui Horea din Parcul Etnografic „Romulus Vuia”. În programul manifesării sunt incluşi horitori, un serviciu religios, un recital de muzică veche bizantină şi un concert de muzică populară.