adevarul

 

Ziarul adevarul - adevarul de seara - adevarul online

Ziare romanesti recomandate

Abonare newsletter ziarele.com

Adresa de e-mail:


Mutari Internationale

Stiri locale din Adevarul Calarasi

(P) Asigurari RCA - cel mai bun pret

Ziarul Adevarul Calarasi - Ultimele stiri Adevarul Calarasi - 30.05.2016

Videoclipul „fierbinte“ lansat de Aza, frumoasa de 17 ani care s-a remarcat la „Vocea României“. Cântecul este produs de managerul Lidiei Buble
Gabriela Amzaru, o tânără de 17 ani din Călăraşi, semifinalistă la Vocea României 2015, a lansat un single intitulat „Uşor, uşor“, sub numele de scenă Aza. Cântecul este produs de managerul muzical Adrian Sînă, cel care a făcut-o celebră pe Lidia Buble.

Sărbătoarea copiilor. Vitrina cu poveşti şi vernisajul expoziţiei de păpuşi "Moda în miniatură", la muzeu
Ziua de 1 iunie, Ziua Internaţională a Copilului şi 5 iunie, Ziua Învăţătorului sunt motiv de sărbătoare la Muzeul Dunării de Jos.

Accident rutier la Ştefan Vodă. Trei tineri răniţi, după ce s-au răsturnat cu maşina, şoferul a scăpat fără nicio zgârietură
Trei tineri cu vârste cuprinse între 17 şi 27 de ani au fost răniţi duminică dimineaţă, în jurul orei 04.00, după ce şoferul a pierdut controlul asupra volanului şi s-a răsturnat pe câmp.

Un copil de un an şi şase luni, lovit de tren. Micuţul, în stare gravă, a fost preluat de un elicopter SMURD
Un copil în vârstă de un an şi şase luni se zbate între viaţă şi moarte, după ce a fost lovit de tren. Nenorocirea s-a petrecut luni dimineaţă, 30 mai, în jurul orei 09.00. Conform anchetatorilor, care nu au finalizat încă cercetările, se pare că micuţul era nesupravegheat.

Florentina Mihai, câştigătoarea trofeului "Flori de mai". Studenta la Medicină a plecat acasă cu un Logan
Călărăşeanca Florentina Mihai, de 24 de ani, studentă la Medicină Dentară, este câştigătoarea marelui premiu la festivalul concurs de intrepretare a muzicii uşoare, “Flori de mai”, care s-a încheiat duminică seară, 29 mai, la Călăraşi.

Cât de uşor se face socata, băutura spumoasă, dulce-acrişoară. Reţeta sucului delicios, cu timpii de preparare
O băutură de sezon, spumoasă, dulce-acrişoară, se prepară în casele românilor de prin anii '80. Radu Anton Roman, celebrul gastronom, include în lucrarea sa, “Bucate, vinuri şi obiceiuri româneşti”, şi reţeta socatei. Sucul făcut din flori natural, cu zahăr, lămâie şi puţină drojdie e cea mai natural şi răcoritoare băutură primăvara. Mai mult decât atât, socul are şi proprietăţi terapeutice.

"Interesul poartă fesul", comedie romantică, la finalul stagiunii culturale
O comedie romantică scrisă şi regizată de Rodica Popescu Bitănescu despre viaţa nevăzută a actorilor în teatru, oglindă a întregii societăţi. Un spectacol vesel, spumos cu actori tineri, talentaţi şi frumoşi ce joacă alături de Rodica Popescu Bitănescu.

Contracte consistente pentru Hexi Pharma în Bărăgan. Dezinfectanţi diluaţi de 13.000 lei cumpăraţi în cinci luni
În perioada ianuarie-mai 2015, Spitalul Judeţean de Urgenţă din Călăraşi a încheiat 11 contracte de cumpărare directă online cu Hexi Pharma, compania implicată în cel mai mare scandal privind furnizarea de dezinfectanţi diluaţi pentru sute de unităţi medicale din ţară.

Cursuri de formare profesională. O mie de şomeri beneficiază de instruire gratuită, în ce meserii se fac recalificări
Pentru a veni în sprijinul şomerilor, Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă(AJOFM) va organiza în acest an 61 de programe de instruire profesională pentru o mie de persoane.

Leacul-minune din grădină care ne poate şi îmbolnăvi. Când devine toxic pelinul, planta care ne purifică şi vindecă arsurile
Folosit pentru proprietăţile sale tămăduitoare încă din Evul Mediu, pelinul trebuie consumat cu mare atenţie, deoarece, în cantităţi mari, este toxic. Planta este interzisă cu desăvârşire gravidelor.

Consiliul Local, convocat în şedinţă ordinară. Dezbateri privind bugetul
Consilierii locali sunt convocaţi luni, 30 mai, în şedinţă ordinară începând cu ora 16.30, în sala de şedinţe a Primăriei. Pe ordinea de zi se găsesc 5 proiecte de hotârâre, printre care şi rectificarea bugetului pe anul 2016.

Cum pot deveni şomeri proaspeţii absolvenţi care nu şi-au găsit o slujbă. Câţi bani primesc lunar tinerii
Absolvenţii de învăţământ promoţia 2016 au la dispoziţie 60 zile de la absolvire pentru a se înregistra în evidenţa AJOFM Călăraşi putând beneficia astfel de facilităţile acordate de Legea 76/2002.

Codul bunelor maniere la masă, capcane de evitat: „Nu se înmoaie pâinea în supă şi nici în sos, gogonelele se iau cu mâna pentru a nu face un duş comesenilor!”
Când suntem invitaţi la o masă festivă trebuie să ţinem cont de câteva reguli pentru a nu deveni ridicoli. Există o serie de sfaturi în cartea “Bunele maniere astăzi”  pe care trebuie să le respectăm pentru a avea un comportament adecvat atunci când mâncăm. Există însă şi câteva capcane pe care trebuie să le evităm şi care ne sunt explicate de Aurelia Marinescu, autoarea cărţii.

Încă un tâlhar din comuna Ştefan Vodă, reţinut. Suspectul este complicele unui tânăr care a ucis un bătrân
Un bărbat, bănuit de tâlhărie calificată, a fost reţinut de poliţiştii călărăşeni. Acesta este complicele unui tânăr de 20 de ani care, în noaptea de 13/14 mai a jefuit un bătrân din comuna Ştefan Vodă şi apoi l-a înjunghiat. Din cauza rănilor, pensionarul a decedat.

Educaţie. Copiii din Dichiseni, învăţaţi cum să evite conflictele, sfaturi de la poliţişti
Copiii de la şcoala din comuna Dichiseni au primit lecţii de la poliţişti. Acţiune cu scop educativ privind pregătirea antiinfracţională a avut loc în sălile de curs, elevii fiind instruiţi despre cum să evite conflictele, să prevină accidentele de circulaţie în calitate de pietoni.