adevarul

 

Ziarul adevarul - adevarul de seara - adevarul online

emag evomag ecco tinar fashionup otter matar

(P) Asigurari RCA - cel mai bun pret *** Haine online


Ziarul Adevarul Calarasi - Ultimele stiri Adevarul Calarasi - 30.10.2014

Şefii ADR, percheziţionaţi de DNA. Descinderile au legătură cu ancheta de la Consiliul Judeţean Ialomiţa
Descinderea procurorilor DNA la sediul ADR Sud Muntenia, dar şi acasă la directorul general şi la cel adjunct a pus pe jar Călăraşiul. Ancheta de corupţie care îl vizează pe şeful Consiliului Judeţean Ialomiţa are legătură şi cu derularea unor proiecte prin ADR.

Alungăm spiritele rele la Olteniţa. Sărbătoarea Dovleacului, o petrecere cu fantome, zâne şi vrăjitoare
O petrecere în care îşi dau întâlnire toate fantomele, monstruleţii, zânele bune ori rele, piraţii, vrajitoarele şi super-eroii! Parcul din centrul Olteniţei se animă, vineri, 31 octombrie, începând cu ora 16.00, la sărbătoarea Dovleacului.

FOTO Aproape de cele sfinte. Cum au pompat aleşii locali bani în lăcaşele de cult
Buni creştini, oameni cu frică de Dumnezeu, aleşii locali de pe malul Borcei nu au făcut păcate niciodată în faţa oamenilor în sutană. Au ajutat bisericile cu bani din bugetul local, de câte ori a fost nevoie. La rândul lor, nici preoţii nu au rămas datori. I-au decorat şi s-au rugat pentru sănătatea celor care conduc judeţul Călăraşi.

Linkuri Sponsorizate

Tot mai puţini abonaţi. Căldură de la stat doar pentru 500 de apartamente
Vremea de afară dă tonul la căldura din case. Frigul care a lovit Bărăganul a pus autorităţile în gardă. Deşi în tot oraşul are mai puţin de 500 de abonaţi casnici şi 6 agenţi economici, Serviciul Public, Centrale Termice şi Administrare Fond Locativ” (SPCTAFL) Călăraşi a dat deschis robinetele, în urmă cu câteva zile.

Procurorii DNA au descins în Bărăgan. Percheziţii la sediul ADR Sud Muntenia
Procurorii DNA au descins în Bărăgan. 30 de percheziţii sunt în desfăşurare, miercuri, la Bucureşti şi judeţele Călăraşi şi Ialomiţa. Secţia de Combatere a Infracţiunilor Conexe Infracţiunilor de Corupţie efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni de corupţie şi asimilate celor de corupţie, comise în cursul anului 2014.

Accident pe DN31. Un rănit grav în urma tamponării a două autotrenuri, transportat la Bucureşti cu elicopterul
Un bărbat a fost grav rănit şi transportat cu elicopterul SMURD la un spital din Capitală, după ce două autotrenuri au intrat în coliziune. În urma impactului, conducătorul unuia dintre autovehicule a rămas încarcerat în cabina capului tractor.

Proiect cu finanţare europeană. O mie de şomeri de la sate, învăţaţi cum să-şi găsească o slujbă
O mie de şomeri de la sate, persoane inactive, vor putea să-şi găsească mai uşor un loc de muncă, după ce vor fi consiliate, mediate şi informate despre oportunităţile de pe piaţă. Proiectul “ ”Sustenabilitate în mediul rural prin investiţia în resurse umane!", cofinanţat din fondturi europene vine în sprijinul celor care nu reuşesc să-şi găsească o slujbă.

O maşină a ars ca o torţă pe A2. Incendiul, provocat de un scurtcircuit
O maşină, înmatriculată în judeţul Ilfov, s-a făcut scrum, marţi dimineaţă, pe Autostrada Soarelui. Din fericire, nimeni nu a fost rănit în incident. Şoferul a observat la timp flăcările, a tras pe dreapta şi a cerut ajutot la 112.

Pagubă. Culturile rămase în câmp, compromise de ninsoare
Episodul de iarnă severă care a lovit Bărăganul la sfârşitul lunii octombrie a dat frisoane agricultorilor. Frigul pătrunzător a afectat şi culturile fermierilor care au întârziat cu strânsul recoltelor din câmp. În Bărăgan, cea mai afectată a fost soia.

FOTO Trupurile celor doi pescari, înghiţiţi de vii de un mal de pământ, găsite la zeci de kilometri distanţă pe Borcea
La mai bine de o săptămână de când au fost înghiţiţi de vii de un mal de pământ care s-a surpat cu ei, trupurile celor doi pescari au fost găsite, la zeci de kilometri distanţă, pe braţul Borcea. Acum, victimele vor avea parte de o înmormântare creştinească.

Vreme de coşmar: se întorc ninsorile, poleiul şi vântul puternic
Administraţia Naţională de Meteorologie(ANM) a emis, luni, o informare meteorologică de precipitaţii mixte, polei şi vânt. După episodul de iarnă autentică de la sfârşitul săptămânii trecute, vremea îşi face iar de cap.

Ascensiune. Cum a ajuns şeful atelierului de turnătorie, jupânul judeţului
Absolvent al Institutului Politehnic Bucureşti, promoţia 1980, Răducu George Filipescu, actualul preşedinte al Consiliului Judeţean Călăraşi, are diplomă de inginer tehnolog-metalurgie. Ascensiunea politică a început în 1995 când s-a înscris în PNL.

FOTO Afacere de 7,5 milioane de euro: un român din Bărăgan a găsit reţeta să scoată bani din pâine bio, făcută ca la bunica
Cea mai bună pâine din Bărăgan se coace în comuna Roseţi. Faima i s-a dus în două judeţe, Ialomiţa şi Călăraşi, după ce s-a aflat că e sută la sută naturală. Patronul fabricii, inginer agronom, e gospodar veritabil. El cultivă grâul, îl macină şi apoi pune pâinea la dospit.

Vremea rea face victime. Tamponare pe DN4 din cauza poleiului
Vremea a făcut primele victime pe şosele. Un bărbat din Bucureşti a fost la un pas de a-şi pierde viaţa, după ce maşina pe care o conducea a derapat pe carosabilul acoperit cu polei.

Frica păzeşte bostana. Fermierii ară pământul ca să scape de rozătoare
De frica atacului masiv al rozătoarelor, aşa cum s-a întâmplat în această vară, fermierii au trecut la arat pământul. Ca să evite ravagiile făcute de şoareci, fermierii sunt prudenţi acum. Chiar dacă acest lucru înseamnă să scoată mai mulţi bani din buzunar.