adevarul

 

Ziarul adevarul de azi - adevarul de seara - adevarul online

Ziare romanesti recomandate

Programul TV de Azi

Mutari Internationale

Stiri locale din Adevarul Calarasi

(P) Asigurari RCA - cel mai bun pret

Ziarul Adevarul Calarasi - Ultimele stiri Adevarul Calarasi - 18.08.2017

Sucul-medicament care ne scapă de toxine. Apa din nucă de cocos, băutura cu de 2 ori mai mult potasiu decât banana
Numită “băutura naturală a sportivilor”, apa de nucă de cocos, sucul din interiorul fructelor tinere, este un adevărat miracol pentru organism. Considerat dintre cele mai naturale sucuri din lume, acesta nu are grăsimi şi colesterol, are puţine calorii şi e foarte hidratant datorită proprietăţilor sale nutritive.

Trasee de instruire practică şi examinare auto pentru şcolile de şoferi. În ce zile pot circula pentru a evita aglomeraţia
În urma întâlnirii dintre reprezentanţii şcolilor de şoferi şi Biroul Rutier, poliţiştii călărăşeni au stabilit traseele de instruire practică şi examinare auto.

Sprijiniţi să vină acasă. Sărbătoarea Diasporei, zi dedicată migranţilor care doresc să dezvolte afaceri
Pentru încurajarea românilor care doresc să revină în ţară, autorităţile locale din Călăraşi organizează duminică, 20 august, sărbătoarea Diasporei, eveniment unde cei interesaţi sunt sprijiniţi cu informaţii, având un acces mai rapid la oportunităţile de afaceri din România.

Peste 400 de amenzi, aplicate în minivacanţa de Sfânta Maria. Cele mai multe abateri, descoperite în trafic
Poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Călăraşi s-au aflat la datorie în perioada minivacanţei de Sfânta Maria şi au desfăşurat o serie de acţiuni atât cu caracter preventiv pentru creşterea gradului de siguranţă a cetăţeanului, cât şi pe palierul combaterii infracţionalităţii.

Lucrări de asfaltare pe A2, la km 17 şi 20. Traficul va fi restricţionat
Traficul pe Autostrada Soarelui va fi dat peste cap joi, 17 august din cauza lucrărilor de asfaltare care au loc la km 17, pe sensul de mers spre Capitală. Şoferii sunt sfătuiţi să se încadreze din timp pe benzile neafectate de lucrări.

Bacalaureat 2017, a doua sesiune. Sute de elevi îşi încearcă norocul la examenul de toamnă
Sute de elevi îşi încearcă din nou norocul la bacalaureat. Sesiunea de toamnă se va desfăşura în perioada 21-31 august, iar primele rezultate vor fi afişate pe 1 septembrie. În prima sesiune de examen, rata de promovare la examenul de bac 2017 a fost în judeţul Călăraşi de 64,4%.

Un tânăr, dispărut fără urmă timp de două săptămâni, s-a întors acasă teafăr
La mai bine de două săptămâni de la dispariţie, un tânăr din Călăraşi s-a întors acasă nevătămat. Dan George Liţu a fost dat în urmărire de poliţişti după ce mama sa a alertat autorităţile că de pe 1 august nu a mai dat niciun semn de viaţă.

Un tânăr violent care şi-a lovit concubina, arestat. Bărbatul i-a agresat şi pe poliţiştii veniţi să ancheteze incidentul
O femeie din Călăraşi a cerut ajutorul poliţiştilor, după ce fostul concubin a venit s-o agreseze. Victima a pus imediat mâna pe telefon şi a alertat autorităţile care l-au imobilizat pe scandalagiu.

Scandalagii reţinuţi de poliţişti după un conflict într-un bar din Grădiştea
Doi bucureşteni au ajuns după gratii în urma unui scandal provocat într-un bar din localitatea Grădiştea, în seara zilei de 14 august. Deranjaţi de volumul ridicat al muzicii, tinerii au spart un geam şi au distrus mai multe obiecte din interiorul localului.

Peste o tonă de tutun, deţinută ilegal, confiscată de la un cetăţean bulgar
Un cetăţean bulgar este cercetat penal de poliţiştii călărăşeni după ce, în autoutilitara pe care o conducea a fost găsită peste o tonă de tutun.

Funcţionarii Primăriei lucrează în weekend pentru recuperarea zilei libere din 14 august
Angajaţii Primăriei, care au avut liber pe 14 august, vor recupera  vineri şi sâmbătă timpul petrecut acasă. Astfel, ghişeele casieriilor vor fi deschise vineri, între orele 08.00-16.15, şi sâmbătă, între orele 08.00-13.45.

Gălbenelele, un leac puternic pentru infecţii. Planta vindecă arsurile solare şi muşcăturile de insecte
Bogate în ulei volatil, carotinoide, flavonoizi, polizaharide, acizi aromatici, mucilagii, răşină, vitamina C, dar şi saponine, glicozide şi steroli, gălbenelele (calendula officinalis, denumirea ştiinţifică) sunt plante tămăduitoare.

Traficul pe Autostrada Soarelui, supravegheat din elicopter. Şoferii care au băut, avertizaţi să nu conducă
Circulaţia pe Autostrada Soarelui este supravegheată de un elicopter  din cadrul Inspectoratului General al Aviaţiei Române, a declarat, marţi purtătorul de cuvânt al IGPR, Georgian Drăgan.

Hora mare, la final. Se încheie cel mai mare festival internaţional de folclor
Cel mai mare festival internaţional de folclor din Bărăgan, care a început pe 12 august se încheie marţi seară. Timp de 3 zile, oraşul a răsunat de cântece, dansuri şi voie bună. În spectacol au evoluat  ansambluri din Italia, Slovacia, Muntenegru, Bulgaria şi Serbia.

Poliţia de frontieră, la Ziua Marinei, în localităţile de la Dunăre. Oamenii legii participă cu ambarcaţiuni din dotare
Poliţia de Frontieră participă şi în acest an, alături de Forţele Navale Române, la activităţile festive care se vor derula în localităţile de frontieră Constanţa, Mangalia, Tulcea, Brăila.De asemenea, poliţiştii de frontieră din cadrul Serviciilor Teritoriale ale Politiei de Frontieră Giurgiu, Călăraşi, Mehedinţi şi Caraş Severin vor participa cu ambarcaţiuni din dotare la sărbătoarea organizată de autorităţile publice locale.