adevarul

 

Ziarul adevarul - adevarul de seara - adevarul online

emag evomag ecco tinar fashionup otter matar

(P) Asigurari RCA - cel mai bun pret *** Haine online


Ziarul Adevarul Calarasi - Ultimele stiri Adevarul Calarasi - 04.03.2015

Obiceiuri la început de primăvară. De ce e bine să mănânci urzici în martie, luna în care se culeg plantele de leac şi se fac ritualuri de magie
În vechiul calendar lunar al romanilor, 1 martie coincidea cu începutul Anului Nou, iar luna respectivă era dedicată Zeului Marte – divinitate a vegetaţiei şi protector al căsătoriilor. Tot acum romanii celebrau sărbătoarea femeilor, bărbaţii oferind daruri soţiilor.

Vicepreşedintele CJ, declarat incompatibil de ANI. Cum poate pierde funcţia Bogdan Georgescu
Vicepreşedintele Consiliul Judeţean Călăraşi, Bogdan Georgescu, se află la mâna colegilor săi, după ce Agenţia Naţională de Integritate(ANI) l-a declarat incompatibil. Consilierii judeţeni dezbat, miercuri, 4 martie, retragerea mandatului, dar şi eliberarea din funcţie a lui Georgescu

Ştii cum trebuie să reacţionezi în cazul unui cutremur? Opt din zece români ar lua decizii fatale sau ar îngreuna intervenţia salvatorilor
Opt din zece români nu ştiu cum să reacţioneze în cazul unui cutremur, majoritatea putând lua decizii care li s-ar putea dovedi fatale sau ar încetini intervenţia salvatorilor. Aceasta este concluzia unui studiu realizat la nivel naţional în ceea ce priveşte producerea unui seism.

Linkuri Sponsorizate

Alertă meteo. Vin patru zile de iarnă: ploi, lapoviţă şi temperaturi mai mici cu 10 grade
Vremea se schimbă radical de joi şi vin patru zile de iarnă. Temperaturile scad cu 10 grade Celsius, iar ploile şi ninsorile vor pune stăpânire pe jumătate din ţară.

Amintiri din infernul de la 4 martie 1977. Cum şi-a salvat o căţeluşă stăpânii de la moarte, prevestind seismul devastator
Cutremurul devastator din 4 martie 1977 trezeşte şi acum fiori. Panica, strigătele de spaimă şi urletele câinilor i-au rămas vii în memorie. Venerabilul avocat Aurel Giurcă spune că trăieşte datorită căţelusei Doggy. Şi el, dar şi soţia sa, Cecilia, au scăpat cu viaţă pentru că aceasta le-a dat un semn.

Un copil din Bucureşti care furase maşina părinţilor, prins la Lehliu-Gară. Minorul voia să ajungă la munte, dar a greşit drumul
Aventura noctură a unui minor din Bucureşti, care a furat maşina părinţilor şi a plecat la plimbare, alături de un amic, a fost întreruptă de poliţiştii din Lehliu-Gară. Oamenii legii i-au descoperit pe cei doi, la un control de rutină, în urmă cu două nopţi.

Ştefan Bănică Senior a văzut lumina zilei în Călăraşi. Cum arată casa în care s-a născut marele artist
Unul dintre actorii renumiţi ai comediei româneşti a văzut lumina zilei în Bărăgan, într-o căsuţă modestă din târgul de pe malul Borcei. Locuinţa există şi astăzi la Călăraşi, însă aproape nimeni nu ştie că acolo s-a născut Ştefan Bănică senior.

ADR Sud Muntenia face bilanţul. 6,13 miliarde lei, valoarea proiectelor finanţate prin Programul Operaţional Regional 2007-2013
Proiectul Operaţional Regional(POR) 2007-2013 a avut succes în regiunea Sud Muntenia, raportul anual de implementare indicând faptul că s-au solicitat finanţări neramburasabile de 6,13 miliarde lei. De asemenea,  regiunea Sud este printre puţinele din ţară cu cel mai mic grad de respingere a solicitărilor.

Traseul lui Ion Iliescu: copilul neiubit din mahalaua lăutarilor din Olteniţa, comunistul fericit de la Moscova şi păpuşarul jocurilor politice de după '89
Născut pe strada „lăutarilor” din mahalaua Olteniţei, cel mai cunoscut personaj al României post-decembriste împlineşte astăzi 85 de ani. Ion Iliescu a avut o copilărie grea în oraşelul de la malul Dunării, marcată de lipsuri şi de afecţiunea mamei naturale, care l-a abandonat la vârsta de un an, însă acest lucru nu l-a împiedicat să ajungă unul dintre cei mai importanţi şi controversaţi oameni politici ai României.

FOTO Fast şi lux acum un secol. Ilie Popescu, moştenitorul unei uriaşe averi, cel mai mare afacerist din Bărăgan
Traiul boem şi dorinţa de a face avere au devenit cuvintele de ordine în Bărăganul de acum un secol, atunci când târgul prăfuit de la malul Borcei a ajuns Capitală de judeţ. Bijuterii cu safire, briliante şi rubine, ceasuri din aur, perle ori medalioane, lanţuri şi cercei sunt doar câteva dintre podoabele cu care defila elita din Bărăgan.

Regina zborului. Cum a doborât Smaranda Brăescu recordul mondial feminin la saltul cu paraşuta, în Bărăgan
Ambiţie, pasiune şi multă muncă. Acestea sunt ingredientele unei poveşti de succes pe care Smaranda Brăescu a scris-o pas cu pas. A fost prima femeie paraşutist din România şi printre primele din lume. În 1932, românca a devenit prima femeie pilot din Europa, brevetată ca pilot al SUA.

Şofer vitezoman, lăsat pieton 90 de zile. Tânărul teribilist conducea cu 208 km/h pe Autostrada Soarelui
Un şofer care „zbura” pe Autostrada Soarelui cu 208 km/h a fost sancţionat de poliţişti cu amendă de 877,5 lei şi a rămas fără permis pentru următoarele 90 de zile.

Inundaţii la Dragalina. Pompierii, alertaţi să evacueze apa din 30 de gospodării
Situaţie dramatică în comuna Dragalina. De mai bine de o lună, localnicii stau cu gospodăriile băltind de apă, în urma ploilor abundente care au căzut în zonă. Pentru că pâna freatică se află la nivel foarte ridicat, inundaţiile sunt la ordinea zile

FOTO Mâncarea de post trage obloanele măcelăriilor. Carnea se vinde cu 30% mai puţin
Până la Paşte, producătorii de carne de pui, porc şi lactate trag obloanele. Postul scade vânzările cu aproximativ 30 la sută la mâncarea de “ dulce”, în schimb creşte profitul celor care vând legume şi fructe.

Alertă meteo. Se strică vremea: 24 de ore de ploi, vijelii şi precipitaţii mixte
În următoarele ore, vreme se schimbă radical. dminitraţia Naţională de Meteorologie(ANM) a emis o informare valabilă pentru 24 de ore. De luni seară, de la 0ra 18.00 şi până marţi, 3 marţie, la aceeaşi oră, se vor semnala ploi moderate cantitativ, intensificari ale vantului, precipitaţii mixte.