adevarul

 

Ziarul adevarul de azi - adevarul de seara - adevarul online

Ziare romanesti recomandate

Programul TV de Azi

Mutari Internationale

Stiri locale din Adevarul Calarasi

(P) Asigurari RCA - cel mai bun pret

Ziarul Adevarul Calarasi - Ultimele stiri Adevarul Calarasi - 26.03.2017

Prognoza meteo: scad temperaturile cu 15 grade. În ce regiuni va ploua, unde se anunţă ninsori şi de când se încălzeşte
Schimbarea radicală a vremii aduce temperaturi deosebit de scăzute în următoarele zile. Meteorologii spun că va fi mai frig cu 10-15 grade, iar in toată ţara îşi fac apariţia ploile. În unele regiuni se anunţă brumă, iar vântul va bate cu putere la munte unde se anunţă ninsori.

Accident cu 3 victime la Frumuşani. Elicopterul SMURD, solicitat să preia unul dintre răniţii grav
Accident grav în localitatea Frumuşani, din judeţul Călăraşi. Trei persoane au fost rănite grav, dintre care una a rămas încarcerată, după ce maşina în care se aflau s-a izbit de un alt autoturism.

Înscrierea în clasa pregătitoare. Peste 700 de locuri, rămase libere în şcoli
Pentru cea de-a doua etapă de depunere a cererilor, rezervată copiilor care nu au fost cuprinşi în nicio unitate de învăţământ după prima etapă de înscriere în clasa pregătitoare, sunt disponibile 720 de locuri. La nivelul judeţului Călăraşi,  2.178 de copii au fost înscrişi în prima etapă.

Case pe terenul unei foste cazărmi. Se construiesc 12 locuinţe de serviciu pentru medici
Pe terenul unei foste cazărmi, autorităţile locale construiesc locuinţe pentru medicii care aleg să vină şi să profeseze la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Călăraşi. 12 unităţi locative vor fi construite pe terenul unei foste unităţi militare de pe strada Independenţei, în cartierul Măgureni.

Contractul cu firma de curăţenie a spitalului, în impas. Angajaţii au oprit lucrul pentru că nu şi-au primit salariile
Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă din Călăraşi a anunţat că este gata să rezilieze contractul cu firma care asigură curăţenia instituţiei, dacă angajaţii acesteia vor refuza să-şi facă datoria. Personalul firmei de curăţenie  S.C. Libro  Events SRL, care are contract de prestări servicii de curăţenie încheiat cu spitalul din Călăraşi, a refuzat să intre pe sectoare, motivând faptul ca nu s-au încasat salariile pe luna în curs.

Marşul pentru Viaţă. Preot: „Avortul lasă urme adânci în cuplu, mai ales mamei“
Aproximativ o sută de călărăşeni au participat sâmbătă la Marşul pentru Viaţă, un manifest anti-avort care a scos în stradă oameni din toate categoriile sociale. La Călăraşi, Olteniţa şi Lehliu oamenii au militat, alături de preoţi, împotriva întreruperii de sarcină.

Ordine. Manifestările sportive din weekend, supravegheate de jandarmi
Şi la acest sfârşit de săptămână,  manifestprile sportive şi adunările publice vor fi supravegheate de jandarmi. Peste 30 de militari vor asigura măsurile de ordine şi siguranţă publică.

Marşul pentru Viaţă începe sâmbătă, 25 martie, la ora 15.00, pe malul Borcei
Călăraşenii sunt aşteptaţi în stradă sâmbătă, 25 martie, de sărbătoarea Bunei Vestiri, la Marşul pentru Viaţă, manifestaţie paşnică împotriva avortului. Episcopia Sloboziei şi Călăraşilor a anunţat că evenimentul se va organiza şi la Lehliu, Feteşti, Urziceni şi Olteniţa.

Handbal. AHC Dunărea Călăraşi joacă sâmbătă, 25 martie, cu CSM Satu Mare
Sâmbătă, 25 martie are loc penultimul meci pentru AHC Dunărea Călăraşi, înainte de încheierea sezonului regular din penultima etapă a Ligii Naţionale masculine de fotbal.

De ce este considerată bufniţa pasărea care „face a rău“. Ce ar vesti pasărea când cântă deasupra casei unei fecioare
Sunt considerate prevestitoare de boli, nenorociri şi decese. Asociate cu întunericul şi moartea, oamenii le-au alungat din calea lor, temându-se de mesajele pe care le transmit. Superstiţiile despre păsările cu un colorit întunecat au rădăcini adânci în conştiinţa populară românească.

Bugetul municipiului pentru anul 2017, pe ordinea de zi a şedinţei din 28 martie
Consilierii locali sunt convocaţi  în şedinţa extraordinară, marţi, 28 martie, la ora 16.30, având pe ordinea de zi două proiecte de hotârâre privind bugetul propriu al municipiului Călăraşi pentru anul 2017, precum şi utilizarea sumei de 8,3 milioane de lei din excedentul anual rezultat din bugetul pentru 2016.

Prime de la stat pentru şomerii care îşi găsesc o slujbă. Câţi bani se oferă
Şomerii care îşi găsesc un loc de muncă sunt sprijiniţi de stat prin acordarea primei de încadrare ori a primei de activare.  AJOFM Călăraşi vine să-I susţină pe cei care îşi caută o slujbă.

A început a doua etapă pentru înscrierea copiilor în clasa pregătitoare
A doua etapă de depunere a cererilor, rezervată copiilor care nu au fost cuprinşi în nicio unitate de învăţământ după prima etapă de înscriere în clasa pregătitoare, se desfăşoară în perioada 24 - 30 martie

Ora de sex. Profesorul care pipăia elevele la şcoala din Ileana va executa 3 ani de închisoare
Profesorul care îşi mângâia elevele în zone intime în timpul orelor de curs la şcoala din comuna Ileana va executa 3 ani de închisoare pentru corupere sexuală a minorilor. Judecătoria Lehliu Gară a pronunţat sentinţa pe 3 mai 2016, când a cerut 4 ani de puşcărie pentru inculpat, însă în urma apelului, pedeapsa stabilită de fost de 3 ani, arată Ştirile PRO TV.

Prognoza meteo: cum va fi vremea până în iunie. Cât de cald se face în mai şi unde va ploua cu găleata în prima lună de vară
Ne aşteaptă o vreme frumoasă în următoarele trei luni, dar cu ploi abundente în majoritatea regiunilor, în special în mai şi iunie. Pentru prima lună de vară, meteorologii estimează temperaturi ridicate, de 22 de grade, în Muntenia şi Oltenia.