adevarul

 

Ziarul adevarul - adevarul de seara - adevarul online

emag evomag ecco tinar fashionup otter matar

(P) Asigurari RCA - cel mai bun pret *** Haine online


Ziarul Adevarul Calarasi - Ultimele stiri Adevarul Calarasi - 28.03.2015

„Paştele cailor“ chiar există. De unde vine expresia celebră şi ce legătură are cu ziua când sufletele morţilor ajung în Rai
Chiar dacă prin expresia cu sens peiorativ„la Paştele Cailor” înţelegem „niciodată”, sărbătoarea chiar există şi coincide cu Înălţarea Domnului. Tradiţia spune că la naşterea Mântuitorului Hristos, în ieslea animalelor, pe cât de cuminţi au fost boii şi oile, pe atât de gălăgioşi au fost caii. Atunci Maica Domnului i-ar fi blestemat să se sature doar o dată pe an: de Înălţare.

Cum va fi vremea de Paşte: precipitaţii şi frig în aproape toată ţara. Ce zonă va fi ocolită de ploi şi cât de cald se anunţă
De Paşte, am putea primi vestea Învierii sub umbrele. Meteorologii estimează că sunt şanse mari să avem partea de o sărbătoare friguroasă şi cu ploi în aproape toată ţara.

Moartea începe în colon. 10 remedii naturiste care fac minuni când apar probleme cu tranzitul intestinal, precum constipaţia sau balonarea
Neluată în seamă, constipaţia, o afecţiune caracterizată prin scaune rare, însoţite de balonare, dureri de spate şi abdominale poate duce la probleme grave de sănătate. O alimentaţie adecvată poate rezolva rapid situaţia. Câteva remedii aflate la îndemâna oricui fac minuni: varza murată, apa, lămâia, mierea şi fructele.

Linkuri Sponsorizate

De ce trecem la ora de vară - cea mai scurtă zi din an ne dă viaţa peste cap. Medicii explică de ce devenim mai nervoşi şi mai irascibili
Trecerea la ora de vară - de duminică, 29 martie 2015, ora 3.00 devine ora 4.00. Scurtarea duratei somnului cu o oră şi, implicit, trezirea mai devreme, bulversează organismul. Specialiştii spun că acomodarea organismului la ora de vară se face de la 2 la 15 zile. Nu numai oamenii sunt afectaţi, ci şi animalele. De exemplu, vacile, spun fermierii, sunt neliniştite pentru că sunt mulse cu o oră mai devreme.

FOTO Reteţă de post apetisantă. Ghiveci călugăresc delicios şi uşor de preparat, o armonie perfectă de gusturi şi culori
O reţetă de post cu de toate, uşor de preparat şi plină de vitamine. O armonie perfectă de gusturi şi culori care fac din masa de post o adevărată sărbătoare.

Cele mai ciudate obiceiuri de acum 100 de ani. „Când tună prima oară primăvara să-ţi dai cu o bucată de fier în cap” şi de ce se spune că mămăliga te face să uiţi tot ce ştii
O serie de obiceiuri, tradiţii şi superstiţii din fascinanta lumea a satului românesc au traversat veacurile. Credinţele oamenilor simpli, de la care nimeni nu se abătea niciodată, au rămas şi astăzi în conştiinţa colectivă.

Ora Pământului, sărbătorită pe 28 martie. Călărăşenii, invitaţi să stingă lumina şi să iasă la plimbare în parc
Călărăşenii sunt invitaţi sâmbătă, 28 martie, să stingă toate becurile timp de o oră şi să iasă la alergarea sau la o plimbare în parc. Autorităţile locale vor sărbători Ora Pământului, în intervalul 20.30-21.30.

Lectura, promovată altfel. Principele Nicolae al României traversează Călăraşiul pe bicicletă
Principele Nicolae al României va pedala peste 1.000 de kilometri, alături de campionul naţional la ciclism, Alex Ciocan, în beneficiul proiectelor iniţiate de Asociaţia Curtea Veche pentru promovarea lecturii la nivel naţional.

Locuri blestemate unde nu calcă picior de om. Suflete care nu şi-au găsit liniştea bântuie la Călugăreasca şi în biserica în care a avut loc un măcel
Un blestem aruncat de un călugar cu sute de ani în urmă le dă şi astăzi fiori localnicilor din inima Bărăganului. O legendă cutremurătoare a semănat spaimă generaţii de-a rândul în comuna Dor Mărunt. Pădurea în care au fost masacraţi mai mulţi călugări este ocolită de oameni.

Spitalul, la mâna Companiei Naţionale de Investiţii. Trei corpuri de clădire intră în modernizări
Trei corpuri ale Spitalului de Urgenţă Călăraşi vor intra într-un amplu proces de reabilitare derulat prin Compania Naţională de Investiţii(CNI). În ultima şedinţă de Consiliu Judeţean(CJ) s-a aprobat transmiterea în administrare a corpului de clădire F, G, H, din cadrul instituţiei către Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice.

Cum a murit o tânără în mâinile doctorilor, în timpul unei cezariene. Concluzia anchetei: "I s-a oprit inima, fără ca medicul să ştie"
Trei anchete se află în acest moment în desfăşurare la Spitalul Judeţean de Urgenţă Călăraşi, după ce o tânără în vârstă de 24 de ani a murit în condiţii neelucidate pe masa de operaţie. Surse din Ministerul Sănătăţii, citate de Pro TV, susţin că pacientei i s-a oprit inima în timpul cezarienei, iar medicul nu a sesizat acest lucru.

Ce înseamnă dezlegare la peşte în Postul Mare şi de ce au parte credincioşii de praznic împărătesc, de Buna Vestire
Credincioşii care ţin post au, astăzi, dezlegare la peşte. Preoţii spun că sărbătoarea Bunei Vestiri, cinstită în fiecare an pe 25 martie, este considerată un praznic împărătesc, motiv pentru care se mănâncă peşte. Un fel de răsfăţ pentru bunii creştini. Un astfel de festin va mai fi în acest post în duminica Floriilor, pe 5 aprilie.

Cele mai ciudate case din România: casa superbă de pe malul Borcei în care s-a filmat „Căsătorie cu repetiţie” a căzut sub buldozerele comuniste
Una din casele vechi din Călăraşi, cu o arhitectură deosebită, construită ca un fel de fortăreaţă a devenit celebră în România, după ce aici au fost filmate câteva scene din memorabilul film de comedie “Căsătorie cu repetiţie”.

Prognoza meteo: se schimbă vremea în weekend. Cât de frig va fi şi unde se anunţă ploi şi lapoviţă
Vremea va fi frumoasă în următoarele zile, cu temperaturi ridicate ce vor ajunge până la 20 de grade. Totuşi, ultimele zile ale săptămânii vor aduce o răcire accentuată a vremii, iar precipitaţiile pot avea caracter de lapoviţă şi ninsoare.

FOTO Reţetă delicioasă. Cum să pregăteşti rapid pentru Buna Vestire cea mai bună saramură cu peşte din Dunăre
O reţetă uşoară, ieftină şi deosebit de gustoasă. Un adevărat festin culinar, propus de o pasionată a gătitului. Reţeta delicioasă poate fi găsită, alături de alte bunătăţi, pe blogul culinar cufărul cu bucurii, al unei învăţătoare din judeţul Călăraşi.