adevarul

 

Ziarul adevarul - adevarul de seara - adevarul online

emag evomag ecco tinar fashionup otter matar

(P) Asigurari RCA - cel mai bun pret *** Haine online


Ziarul Adevarul Calarasi - Ultimele stiri Adevarul Calarasi - 25.10.2014

Schimbare. Trecerea la ora de iarnă ne afectează bioritmul, iar depresiile se accentuează
România trece, în noaptea de sâmbătă spre duminică, la ora oficială de iarnă, ora 4.00 urmând să devină ora 3.00, iar ziua de 26 octombrie, care va avea 25 de ore, va fi cea mai lungă din an.  Ora oficială de vară este aplicată între ultima duminică din luna martie şi ultima duminică din octombrie.

Superstiţii şi semnificaţii de Sfântul Dumitru. Ziua în care se usucă toate plantele şi căldura intră în pământ
De Sfântul Dumitru, în tradiţia populară există credinţa că în această zi căldura intră în pământ, iar gerul începe să-şi arate colţii. Dacă Sfântul Gheorghe încuie iarna şi înfrunzeşte întreaga natură, Sfântul Dumitru desfrunzeşte codrul şi usucă toate plantele.

UPDATE Alertă meteo: primele ninsori şi lapoviţa lovesc Bărăganul
De mai bine de 24 de ore, Bărăganul se află sub cod galben de vreme rea, iar veştile de la meteorologi nu sunt optimiste. Sâmbătă dimineaţă, specialiştii ANM au prelungit, până la ora 14.00, avertizarea de furtună, valabilă pentru judeţul Călăraşi. Frigul este pătrunzător, iar ploaia nu se mai opreşte. Nici ninsoare nu ne ocoleşte.

Linkuri Sponsorizate

Trafic reluat pe A2, între Feteşti şi Drajna. Circulaţia a fost blocată de furtună
Traficul pe utostrada Soarelui a fost reluat pe ambele benzi la kilometrul 108, între Feteşti şi Drajna. Vântul puternic a dat bătăi de cap şoferilor. Remorca unui autotren a fost pusă la pământ de furtuna violentă.

FOTO Borcea le este mormânt. Căutările celor doi pescari, îngropaţi de vii de malul de pământ care s-a surpat, sistate
După o săptămână de căutări non-stop, salvatorii călărăşeni s-au declarat învinşi. Pescarii, înghiţiţi de vii de malul de pământ care s-a surpat în Borcea, au fost de negăsit. Nici măcar macaraua plutitoare care a excavat nu a scos la suprafaţă trupurile celor doi bărbaţi. De joi seară, căutările au fost sistate.

UPDATE. Cod galben de vânt puternic în Bărăgan. Sfârşit de octombrie cu temperaturi de iarnă
Vremea rea câştigă teren. Vânt nervos, ploi torenţiale şi frig ca iarna. Asta ne aştepată în următoarea perioadă. De la zile însorite cu 25 de grade, sâmbătă mercurul din termometre va înregistra doar 7 grade,

Agresată în sala de curs. Anchetă la liceul "Ştefan Bănulescu", după ce o elevă a reclamat că a fost lovită de prietenul unei colege
O elevă, agresată la şcoală, în sala de curs, la începutul săptămânii, a reclamat, joi dimineaţă incidentul la poliţie, însă a precizat că nu doreşte să formuleze plângere penală.

Reţineri la Gurbăneşti, după trei descinderi acasa la suspecţi. Doi hoţi din locuinţe, prinşi de poliţişti
O grupare de hoţi din locuinţe care a speriat comuna Gurbăneşti a fost anihilată de poliţişti. Doi dintre suspecţi au fost reţinuţi de oamenii legii, după ce au fost efectuate trei descinderi.

Ajutor. 693.000 lei pleacă din vistieria CJ către primăriile aflate la ananghie
Aproape 700.000 de lei au aprobat consilierii judeţeni din fondul de rezervă bugetară pentru sprijinirea a 19 primării. Măsura vizează finalizarea reabilitării drumurilor din mai multe localităţi, înainte de venirea iernii.

FOTO „Ieri erai un suflet nevinovat, astăzi îngerii mi te-au luat...”. Mesaje emoţionante pentru tânărul care a pierit după carambolul de la parcul „Florilor”
La o săptămână de la cumplitul accident petrecut la parcul „Florilor”, soldat cu 6 răniţi, una dintre victimele carambolului a pierdut lupta cu viaţa. Alexandru Ivanciu, de doar 22 de ani, s-a stins pe un pat de spital din Bucureşti, după ce medicii încercaseră să-l salveze amputându-i ambele picioare.

FOTO A şasea zi de căutări. O macara plutitoare excavează pentru a găsi pescarii înghiţiţi de apele Borcei
Forţe impresionante au fost mobilizate pe Borcea pentru găsirea pescarilor înghiţiţi de ape, vinerea trecută, după ce malul pe care se aflau s-a surpat şi i-a îngropat de vii. De pe 17 octombrie, zeci de salvatori încearcă să dea de trupurile victimelor, însă fără succes.

Braconieri cercetaţi de poliţişti. La o partidă ilegală de vânătoare, la Gostilele, s-au împuşcat 70 de ciocârlii
Doi braconieri au căzut în plasa poliţiştilor, în cadrul unei razii efectuate de către oamenii legii pe fondul de vânătoare nr.1 Gostilele. Un român şi un italian au fost prinşi, după ce au împuşcat ilegal 70 de ciocârlii de câmp.

Investitorii, cu ochii pe Călăraşi. Podul peste Dunăre de la Silistra prinde contur
Călăraşiul va deveni un nod important de comunicare internaţională, după construirea noului pod peste Dunăre la Silistra. Semnarea memorandumului privind amplasarea podului între Călăraşi şi Silistra reprezintă un prim pas pentru dezvoltarea socio-economică a zonei.

Hoţii de cereale, în vizor. Doi tineri, prinşi cu 1,4 tone de porumb furat din comuna Cuza-Vodă
Un bărbat din comuna Cuza-Vodă a fost la un pas să rămână fără 1,4 tone de porumb, după ce doi „binevoitori” i-au cules ogorul. Hoţii au fost prinşi cu maşina plină de cereale, iar păgubitul şi-a recuperat imediat marfa.

Un bărbat cercetat sub control judiciar, arestat. Suspectul a fost prins în flagrant la furat
Cercetat sub control judiciar, un olteniţean nu s-a putu abţine de la comiterea de fărădelegi. A ajuns din nou după gratii, după cea  fost prins în flagrant la furat.