adevarul

 

Ziarul adevarul - adevarul de seara - adevarul online

emag evomag ecco tinar fashionup otter matar

(P) Asigurari RCA - cel mai bun pret *** Haine online


Ziarul Adevarul Calarasi - Ultimele stiri Adevarul Calarasi - 29.08.2015

Tradiţii şi superstiţii de sărbătoarea Tăierii Capului Sf. Ioan Botezătorul, ziua când se spală toate păcatele. De ce nu se mănâncă varză şi e interzis vinul roşu
În fiecare an, pe 29 august, creştinii ortodocşi prăznuiesc Tăierea Capului Sfântului Ioan, Înaintemergătorul şi Botezătorul Domnului, sărbătoarea fiind considerată zi de post. Cei care vor să se spele de păcate ar trebui să ţină post negru. Şi, potrivit credinţelor populare, ar trebui să mănânce struguri şi să evite varza şi alimentele de culoare roşie.

Jandarmii, cu ochii pe manifestările sportive. Suporterii sunt sfătuiţi să evite conflictele
Zeci de jandarmi au fost mobilizaţi în teren pentru asigurarea măsurilor de ordine publică la manifestările sportive care au loc la Călăraşi. Sâmbătă, jandarmii îşi fac „încălzirea” la meciul din Dunărea şi Sport Club Bacău, partidă programată pentru ora 11.00.

Superba învăţătură despre dragoste a părintelui Papacioc: „Iubesc sau nu iubesc? Pentru că e poruncă, dragă! Iubirea e criteriu de judecată”
Părintele Arsenie Papacioc, unul dintre cei mai importanţi duhovnici ai Ortodoxiei româneşti, îi învăţa pe credincioşi cum să dobândească Raiul, îndepărtându-se de ura aproapelui şi de diavol, căutând mereu în sufletul lor puterea şi bunătatea pentru a fi milostivi.

Linkuri Sponsorizate

FOTO Povestea tânărului din Olteniţa care face clădirile „să zâmbească”, după ce a renunţat la Politehnică pentru desen
FĂRĂ REGRETE Sergiu Androne, un tânăr de 20 de ani din Olteniţa, şi-a dat seama că nu va putea să exceleze ca inginer şi că trebuie să-şi dedice tot timpul visului de a desena şi de a face clădirile „să zâmbească“.

Nu a respectat indicatorul "Oprire". O biciclistă, rănită uşor de un şofer grăbit
O femeie care circula cu bicicleta a fost rănită uşor de un şofer care nu i-a acordat prioritate, ignorând indicatorul "Oprire". Accidentul s-a petrecut la intersecţia străzii Primăverii cu Bucureşti, iar bărbatul grăbit este acum cercetat penal.

Nume sonore ale scenei româneşti, la stagiunea culturală. Ce piese de teatru pot fi urmărite începând cu 2 septembrie
Toamna culturală aduce la Călăraşi nume sonore ale scenei româneşti. Actori renumiţi de la Bulandra, Teatrul Naţional, Teatrul Evreiesc de Stat, Teatrul de revistă “Constantin Tănase” şi Teatrul Independent Bucureşti vin să facă spectacol în oraşul de pe malul Borcei. 8 piese de teatru sunt programate în această stagiune.

Începe şcoala cu stângul. 10o de unităţi de învăţământ nu sunt autorizate sanitar
Anul şcolar se deschide la Călăraşi cu stângul. 101 şcoli din judeţ nu au autorizaţii de funcţionare. Cu toate acestea, aproximativ 48.000 de elevi sunt aşteptaţi în bănci la 15 septembrie. Situaţia e mai gravă decât în 2014, când doar 26 de unităţi nu aveau avizele necesare.

Proiecţii în aer liber. Filme româneşti de top, vizionate gratuit la Călăraşi
„Caravana filmului românesc – capodopere ale cinematografiei naţionale” soseşte,  în acest weekend, la Călăraşi. Timp de trei seri, în perioada 28 – 30 august, iubitorii celei de-a şaptea arte sunt invitaţi să vizioneze nemuritoare filme româneşti, care au încântat generaţii întregi de spectatori.

Şoferii vitezomani şi băuţi la volan, traşi pe dreapta de poliţişti. Peste 800 de sancţiuni, aplicate în 6 zile
Record de sancţiuni la Călăraşi. În ultima săptămână, poliţiştii au constatat 19 infracţiuni şi au aplicat peste 800 de amenzi, în valoare de 196.390 lei, în cadrul acţiunii Blocada, pentru prevenirea faptelor  antisociale şi asigurarea unui trafic rutier sigur.

Nu scăpăm de caniculă: când se întorc zilele toride şi unde va fi cel mai cald
Zilele reci de toamnă din ultima săptămână devin o amintire pentru că vara  toridă se instalează din nou în toată ţara. Meteorologii anunţă vreme deosebit de caldă, cu temperaturi de 35 de grade la umbră.

Seminţele de floarea soarelui, un excelent energizant. De ce devin o bombă toxică atunci când sunt prăjite şi ce boli riscăm
Consumate crude, seminţele de floarea-soarelui aduc numai beneficii, însă devin o bombă toxică atunci când sunt prăjite. Consumul exagerat duce la îmbolnăviri serioase: gastrite, ulcere stomacale şi chiar apendicită. Nici stomatologii nu le recomandă, deoarece distrug smalţul dentar, producând apariţia petelor negre.

Concurs, faza naţională. Lotul sportiv al ISU Călăraşi, în competiţie pentru trofeul celor mai destoinici militari
De şase ori câştigători ai trofeului, lotul sportiv al I.S.U. Călăraşi va participa la faza naţională a Concursurilor profesionale ale Serviciilor pentru Situaţii de urgenţă care se va desfăşura în judeţul Timiş.

Şase scandalagii din Curcani, reţinuţi pentru 24 de ore. Suspecţii s-au încăierat în mijlocul satului
Şase bărbaţi care au provocat un scandal de pomină, în urmă cu 2 săptămâni, au fost reţinuţi de poliţişti. Ei sunt acuzaţi de lovire şi tulburarea ordinii publice, urmând să fie prezentaţi judecătorilor cu propunere de arestare preventivă.

Casa bunicilor din Olteniţa, raiul copilăriei unui fost preşedinte. Cum s-a îndrăgostit Ion Iliescu de dulceaţa de gutui şi roşiile mâncate direct de pe vrej
Născut pe strada „lăutarilor” din mahalaua Olteniţei, cel mai cunoscut personaj al României post-decembriste îşi aminteşte cu drag de orăşelul-port la Dunăre, dar mai ales de bunicii care l-au crescut. Ion Iliescu a avut o copilărie grea, marcată de lipsuri şi de afecţiunea mamei naturale care l-a abandonat la vârsta de un an, însă acest lucru nu l-a împiedicat să ajungă unul dintre cei mai importanţi oameni politici ai României.

Racla cu moaştele celor 33 de sfinţi de la Catedrala din Iaşi ajunge în Bărăgan. Trei zile de procesiuni religioase
Racla cu moaştele celor 33 de Sfinţi de la Catedrala Mitropolitană din Iaşi ajunge şi la Călăraşi. În perioada 4 – 6 septembrie , la Călăraşi are loc o procesiune, spre închinarea şi binecuvântarea credincioşilor.