adevarul

 

Ziarul adevarul de azi - adevarul de seara - adevarul online

Ziare romanesti recomandate

Programul TV de Azi

Mutari Internationale

Stiri locale din Adevarul Calarasi

(P) Asigurari RCA - cel mai bun pret

Ziarul Adevarul Calarasi - Ultimele stiri Adevarul Calarasi - 23.10.2016

Cele mai eficiente ceaiuri care alungă viruşii. Cum trebuie băute şi în câte zile te scapă de răceala
Sezonul rece vine la “pachet” cu o serie de neajunsuri. Răcelile şi bronşitele, bolile toamnei pot fi alungate cu medicamente natural.Remedii naturale şi sănătoase, ceaiurile pot veni de hac stările de rău. La îndemâna oricui, înainte de a ajunge la medic, o băutură călduţă din plante face minuni.

Mobilizare generală pe 24 octombrie. Exerciţiu de alarmare publică privind intervenţia în caz de cutremur
Un exerciţiu complex de alarma publică privind intervenţia în cazul unui cutremur devastator scoate în stradă la Călăraşi toate forţele de intervenţie, şi autorităţile locale. Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă organizează, luni, 24 octombrie, între orele 11.00-12.00, o demostraţie spectaculoasă despre cum se face mobilizarea în caz de nenorocire.

Cum evităm incendiile provocate de sistemele de încălzire. Sfaturi de la ISU, de ce trebuie verificate coşurile de fum
Temperaturile scăzute fac să fie exploatate la maximum sistemele de încălzire. Pentru a preveni producerea unor incendii, militarii de la ISU ne sfătuiesc să ţinem cont de câteva sfaturi. Dacă se ţine cont de câteva măsuri pot fi evitate nenorocirile.

Cursuri de formare profesională. În ce meserii se pot obţine calificări
Frizer, inspector sau reflexoterapeut sunt doar câteva dintre calificările pe care le pot obţine cei 84 de şomeri incluşi în luna octombrie în cele 5 programe de formare profesională.

Premieră teatrală pe 28 octombrie. "Carre de aşi cu... valet" se joacă la sala Barbu Ştirbei, începând cu ora 18.00
Iubitorii de teatru sunt invitaţi vineri, 28 octombrie, la premiera unei spectacol senzaţional pus în scenă de actorii Teatrului Evreiesc de stat.Centrul Cultural Judeţean Călăraşi vă invită la ora.18.00  la premiera  piesei de teatru  ”Carre de aşi cu … valet” de Ion Valjan.

Brandul românesc de poşete şi accesorii care cucereşte mapamondul: „Investiţiile în femei consolidează societăţile“
Andreea Borovina este o tânără născută în Călăraşi, locuieşte în Dubai şi a lansat un brand de poşete şi accesorii produse în Indonezia, pe care le vinde în toată lumea. „Weekend Adevărul“ vă spune povestea ei.

Se toarnă asfalt pe Autostrada Soarelui. Cât durează lucrările şi în ce zone va fi restricţionată circulaţia
Traficul pe Autostrada Soarelui va fi restricţionat, pe diverse porţiuni de drum, până pe 15 noiembrie, din cauza lucrărilor de întreţinere.  Şoferii sunt sfătuiţi să respecte balizele cu lumini intermitente care vor fi instalate în această perioadă.

Prevenirea consumului de droguri. "EDUCool", un proiect pentru liceeni care promovează un stil de viaţă sănătos
Agenţia Naţională Antidrog (ANA) va implementa, la nivel naţional, în decursul anului 2017, proiectul „EDUCool”, proiect de prevenire a consumului de droguri, inclusiv tutun, alcool şi noi substanţe psihoactive (NSP) în rândul elevilor de liceu.

Crezul Anei Aslan, femeia care găsit leacul pentru tinereţe fără bătrâneţe: „Să fii veşnic tânăr înseamnă să fii optimist, să ai un ideal pentru care să lupţi”
Nu se moare de bătrâneţe, ci de boala" a fost crezul în slujba căruia Ana Aslan şi-a pus toată viaţa şi pe care l-a demonstrat prin propria ei experienţă de viaţă. Cel mai cunoscut medic geriatru român a inventat primul medicament capabil să întâzie procesul de îmbătrânire. Pentru invenţia sa a fost supranumită „Femeia care a învins bătrâneţea”.

Ordine. Jandarmeria, cu ochii pe manifestările sportive din weekend
Peste o sută de  jandarmi au fost  mobilizaţi în perioada 17-20 septembrie pentru prevenirea faptelor antisociale şi creşterea gradului de siguranţă a cetăţenilor din judeţul Călăraşi. În cele 34 de misiuni, militarii au asigurat odinea publică, atât în mediul urban cât şi în mediu rural, în zonele aglomerate dar şi în zona instituţiilor de învăţământ.

53 de tineri şi-au găsit o slujbă prin bursa locurilor de muncă pentru absolvenţi
49 absolvenţi au fost selectaţi pentru a ocupa un loc de muncă şi alţi 4 tineri au primit o slujbă pe loc la bursa organizată de AJOFM Călăraşi , vineri, 20 octombrie.

În ce situaţii suntem obligaţi să cerem schimbarea cărţii de identitate. Ce riscă cei care au buletinul expirat
Cetăţenii care stau în buzunar cu buletinul expirat riscă amenzi între 40 şi 80 de lei.  Conform legii, aceştia sunt obligaţi să se prezinte la Serviciul Public Comunitare de Evidenţă a Persoanelor pentru a solicita eliberarea unei noi cărţi de identitate.

Specialist. Un medic din Capitală face primele operaţii de cataractă în Bărăgan
Eforturile directorului medical al Spitalului Judeţean de Urgenţă din  Călăraşi privind rezolvarea crizei specialiştilor dau roade. Încă un medic ajunge la spitalul de pe malul Borcei. Astfel, începând de vineri, 21 octombrie, noul oftalmolog, Camelia Ispas va efectua primele operaţii.

Cum faci pui la ceaun în 30 de minute. Ingredientul secret al reţetei delicioase. În ce se prăjeşte ca să iasă crocant
Mâncare gustoasă şi preferată de toată lumea, puiul prăjit se pregăteşte rapid, fără să fie nevoie de ingrediente speciale. Reţeta deliciosului preparat o regăsim la Radu Anton Roman, jurnalistul îndrăgostit de gastronomie. Pentru gospodinele care doresc să încerce acest preparat, autorul lucrării “Bucate, vinuri şi obiceiuri româneşti” (Editura Paideia) dă un singur sfat: să se folosească untură în loc de ulei.

Şase suspecţi violenţi, în arest. Bărbaţii sunt acuzaţi de loviri şi distrugere
Şase bărbaţi au reţinuţi de poliţişti pentru săvârşirea de infracţiuni cu violenţă, suspecţii fiind cercetaţi după o încăierare de pomină care a avut loc pe 15 octombrie.