adevarul

 

Ziarul adevarul - adevarul de seara - adevarul online

emag evomag amafashion ecco tinar
fashionup otter mycloset matar matar

(P) Asigurari RCA - cel mai bun pret *** Haine online


Ziarul Adevarul Calarasi - Ultimele stiri Adevarul Calarasi - 02.10.2014

Val de frig şi de ploi. Cu cât scad temperaturile în Bărăgan
Luna octombrie aduce vreme rece şi ploi în Bărăgan. A doua zi a lui “Brumărel” vine cu temperaturi scăzute. Cu aproximativ 10 grade va scădea mercurul din termometre începând de joi, maximele înregistrate la Călăraşi fiind de 16-18 grade.

Încă doi scandalagii de la Dragalina, reţinuţi. Suspecţii s-au încăierat cu bâte, topoare şi pietre, apoi s-au făcut nevăzuţi
La mai bine de 5 luni de la încăierarea cu bâte, cuţite şi topoare, încă 2 scandalagii din comuna Dragalina au căzut în plasa poliţiştilor. Pe 1 octombrie, suspecţii, pe numele cărora existau emise mandate de aducere de către Judecătoria Călăraşi, au fost reţinuţi.

Accident cu 5 răniţi la Mitreni. Victimele au scăpat ca prin minune cu viaţă
Patru persoane, victime ale unui accident rutier produs pe DN4, au scăpat ca prin minune cu viaţă, după ce microbuzul în care se aflau s-a ciocnit cu un alt autovehicul.

Linkuri Sponsorizate

Săptămâna prevenirii criminalităţii: călărăşenii, instruiţi cum să-i ţină pe hoţi la distanţă
A treia zi pe agenda evenimentului naţional ”Săptămâna prevenirii criminalităţii” este dedicată prevenirii furturilor . În urma discuţiilor interactive cu oamenii legii, călărăşenii au aflat cum să-i ţină pe hoţi la distanţă şi cum să aibă mai multă grijă de bunurile personale.

Dezbatere. Conferinţa Regională a Parteneriatelor, ediţia a V-a, desfăşurată la sediul ADR Sud Muntenia
Conferinţa Regională a Parteneriatelor, ediţia a-V-a a reunit la sediul ADR Sud Muntenia din Călăraşi, aproximativ 70 de reprezentanţi ai autorităţilor publice locale, ai direcţiilor deconcentrate, ai mediului de afaceri, ai sindicatelor şi ai ONG-urilor din regiunea noastră.

Tradiţii şi obiceiuri de 1 octombrie. Ce trebuie să facă fetele în prima zi a lui Brumărel ca să aibă păr bogat
Ziua de 1 octombrie este, conform tradiţiei populare, cea în care fetele tinere îl sărbătoresc pe Sfântul Procoavă, cel care le dă păr frumos şi atrăgător. Pe vremuri, această zi era dedicată unui sfânt care se regăseşte doar în imaginarul colectiv - "Sfântul" Procoavă.

Alegeri prezidenţiale 2014: 235 secţii de votare vor fi deschise în judeţul Călăraşi
Un număr de 235 secţii de votare vor fi deschise pe 2 noiembrie, d ela ora 7 la 21.00, când vor avea loc alegerile prezidenţiale,conform datelor furnizate de Autoritatea Electorală Permanentă. În Călăraşi, municipiu reşedinţă de judeţ vor fi organizate 51 de secţii, în Olteniţa-14, iar la Lehliu-Gară şi Fundulea câte 5.

Stagiunea de toamnă. Nume sonore ale scenei româneşti vin pe malul Borcei
Teatre de prestigiu din toată ţara vin şi fac spectacol la Călăraşi. Nume sonore ale scenei româneşti vor încânta asistenţa în cadrul celei de-a doua stagiuni culturale din acest an. Şapte piese de teatru vor fi jucate pe malul Borcei până la sfârşitul anului.

Tragedie. Un copil de 4 ani, înghiţit de apele unui canal, sub ochii îngroziţi ai fratelui său
Operaţiune dramatică de căutare în satul Rasa, din comuna Grădiştea. Un copil în vârstă de 4 ani, dispărut în canalul din localitate, a fost scos la mal fără viaţă. După mai bine de două ore de intervenţii, pompierii militari au reuşit să aducă la suprafaţă trupul neînsufleţit al copilului.

Agricultura din Bărăgan, răpusă de secetă. Cu ce recolte se laudă fermierii
Seceta a dat peste cap planurile fermierilor. Campania de toamnă la însămânţări nu este în grafic, iar recoltatul nu este nici pe departe finalizat. Porumbul  este pe câmp, iar la soia nici a început culesul.

La un pas de moarte. Băut la volan, un pensionar a rămas cu maşină suspendată pe magistrala CFR Bucureşti-Constanţa
Un pensionar care s-a urcat băut la volan a fost la un pas de a-şi pierde viaţa, după ce a provocat un accident rutier. Maşina pe care o conducea a rămas suspendată pe calea ferată Bucureşti-Constanţa.

Prognoza meteo. Săptămâna începe cu vreme caldă şi se încheie cu frig
Săptămâna începe cu o vreme frumoasă şi temperaturi ridicate ce vor ajunge în Bărăgan la 21 de grade. De marţi se încălzeşte treptat până vineri, pentru ca apoi mercurul din termometre să scadă la 17 grade.

FOTO Negustoria acum două secole. Călăraşiul, raiul cârciumilor şi al cafenelelor
Prins în războaie, cumplite epidemii de ciumă şii holeră, sărăcie cruntă şi suferinţe, Călăraşiul, un târg mic şi obscur de la malul Borcei, cunoaşte o transformare spectaculoasă în 1830, atunci când a ajuns capitală de judeţ. Întreprinzători din fire, oamenii s-au orientat imediat şi au dezvoltat afaceri. Cea mai infloritoare negustorie a fost cârciumăritul.

Arderile de mirişte, în top. 18 hectare de teren agricol, incendiate intenţionat la Budeşti
Două incendii de vegetaţie uscată au dat bătăi de cap militarilor, în urmă cu două zile. Pompierii din cadrul Gărzii Budeşti au intervenit aproximativ 2 ore pentru stingerea flăcărilor ce cuprinseseră 18 hectare de mirişte.

Zilele recoltei, sărbătorite în centrul oraşului cu bunătăţi de la bunica
Ca să întâmpine cum se cuvine bogăţia toamnei, autorităţile locale pregătesc un târg cu de toate. Nu numai legume şi fructe, ci şi bunătăţi afumate, miere, vin şi pentru cei cu buzunarele doldora de bani chiar şi utijale agricole.