adevarul

 

Ziarul adevarul - adevarul de seara - adevarul online

Ziare romanesti recomandate

Abonare newsletter ziarele.com

Adresa de e-mail:


Mutari Internationale

Stiri locale din Adevarul Calarasi

(P) Asigurari RCA - cel mai bun pret

Ziarul Adevarul Calarasi - Ultimele stiri Adevarul Calarasi - 27.08.2016

Ce reguli simple impune „Buna ziua” şi cum se strânge corect mâna. Cui este interzis să-i spui „Hello” sau „Adio”
O serie de reguli, uneori simple, sunt legate de banalul “Buna ziua” spus pe stradă atunci când întâlnim un necunoscut ori de gesturile la care trebuie să fim atenţi în aceste moment.

Ultima buruiană a verii. Năvalnicul, cea mai bună plantă pentru vrăji de dragoste care curăţă plămânii şi închide rănile
Ultima plantă a verii se culege în luna august. Apreciată şi folosită cu succes în medicina populară, năvalnicul sau limba cerbului este o buruiană magică şi pentru vrăjile de dragoste, dar şi pentru diverse afecţiuni.

Copiii, învăţaţi de poliţişti cum să nu cadă în plasa unui anturaj neadecvat
Pentru că mai sunt câteva zile până la începerea noului an şcolar, poliţiştii de analiză şi prevenire a criminalităţii, împreună cu cei de ordine publică au desfăşurat o activitate pentru prevenirea victimizării minorilor.

Evaziune fiscală în domeniul panificaţiei. Peste 9 tone de făină fără acte, confiscată de poliţişti de la o firmă din Dor Mărunt
Peste 9 tone de făină au fost confiscate de poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice în timpul unei razii organizate pe raza comunei Dor Mărunt,pentru combaterea evaziunii fiscale. Peste 9.000 kg făină au fost indisponibilizate de poliţişti.

Trucuri în bucătărie de la celebra Sanda Marin: ce frăgezeşte o carne tare, cum se bate frişca şi de ce se ţine untul în apă fiartă cu sare
Cea mai iscusită gospodină din România, celebra Sanda Marin, autoarea unor inegalabile reţete culinare, nu numai că le-a învăţat pe femei să gătească, dar le-a dezvăluit şi mici trucuri în bucătărie.

Cursuri pentru o mie de şomeri. Ce condiţii trebuie să îndeplinească fiecare cursant şi în ce meserii se fac recalificări
Peste 1.000 de persoane, aflate în căutarea unui loc de muncă, sunt incluse în acest an şi pot participa, gratuit, la programele de formare profesionale  organizate de AJOFM Călăraşi.

Concurs. Lotul sportiv al ISU Călăraşi, de 7 ori campion al României, în competiţia celor mai buni pompieri
Lotul sportiv al I.S.U. Călăraşi va participa la faza naţională a Concursurilor profesionale ale serviciilor profesioniste pentru situaţii de urgenţă care se va desfăşura în judeţul Iaşi.

Suspect de furt, arestat preventiv. Bărbatul are mai multe spargeri la activ
Poliţiştii din Călăraşi au efectuat două percheziţii la domiciliile unor persoane bănuite de furt din locuinţe., în urma descinderilor un bărbat fiind arestat preventiv.

Prevenire. Pacienţii, învăţaţi cum să-şi protejeze bunurile cât timp sunt în spital
Ca să nu cadă victime escrocilor ori hoţilor, pacienţii din Spitalul Judeţean de Urgenţă din Călăraşi au fost instruiţi de poliţişti. Oamenii au fost învăţaţi cum să prevină furturile din buzunare, din poşete şi genţi, dar şi înşelăciunile prin telefon, prin metoda „Accidentul”.

Angajări prin reţeaua EURES în 16 state. În Spania, cele mai multe locuri libere
Peste 1.400 de locuri de muncă sunt puse la dispoziţia şomerilor români care doresc să lucreze în străinătate. Angajatorii din Spaţiul Economic European oferă, prin intermediul reţelei EURES România, 1.455 locuri de muncă vacante, cele mai multe în Spania, pentru muncitorii necalificaţi în agricultură.

Exerciţiu tactic în hipermarket. Mobilizare de forţe de la ISU, intervenţii contracronometru
Forţe impresionante din cadrul ISU Călăraşi au participat joi, 25 august, la un exerciţiu tactic în hipermarket-ul Kaufland, unde simulate intervenţii pentru stingerea unui incendiu într-un spaţiu de depozitare şi acordarea primului ajutor în cazul a trei persoane.

Bâlci. Cel mai mare târg din Bărăgan se pregăteşte să-şi deschidă porţile
Eveniment cu tradiţie în oraşul de pe malul Borcei, Târgul de Toamnă sau bâlciul, aşa cum i se spune popular, se pregăteşte să-şi deschidă porţile la 1 septembrie. De mai bine de 300 de ani, meşteri populari şi producători locali se reunesc pentru o marca începutul calendaristic al toamnei.

Meciul dintre FC Braşov şi Dunărea Călăraşi, programat pe 28 august, va fi televizat
Partida dintre FC Braşov şi Dunărea Călăraşi din cadrul etapei a 4-a, programată duminică, 28 august, pe arena Tineretului începând cu ora 12.30 de minute va fi transmisă live de Digisport 1.

Specialişti în securitate alimentară din ţările arabe, în vizită în Bărăgan. Străinii au vizitat două ferme
Ministrul Agriculturii, Achim Irimescu, însoţit de o delegaţie din Kuwait, condusă de ministrul Lucrărilor Publice, Agriculturii şi Relaţiilor cu Parlamentul, Dr. Ali Saleh Al Omair a venit la Călărşai într-o vizită de lucru la ferme de animale.

Prognoza meteo până pe 4 septembrie: în ce regiuni vine toamna cu ploi, frig şi grindină, cine se mai bucură de vară
Vremea cu toane se arată în următoarea perioadă. Prognoza meteo realizată de Administraţia Naţională de Meteorologie(ANM) până pe 4 septembrie anunţă vreme schimbătoare, de toamnă, cu ploi torenţiale şi vijelii. Temperaturile ridicate mai rămân în sud-estul ţării, unde, spun meteorologii vor atinge 33 de grade Celsius.