adevarul

 

Ziarul adevarul - adevarul de seara - adevarul online

emag evomag amafashion ecco tinar
fashionup otter mycloset matar matar

(P) Asigurari RCA - cel mai bun pret *** Haine online


Ziarul Adevarul Calarasi - Ultimele stiri Adevarul Calarasi - 21.09.2014

FOTO Sacrificiile unui ucenic pentru a ajunge patron în Bărăganul interbelic
Ca să-şi croiască un rost în viaţă şi să aibă ce pune pe masă, în Bărăganul interbelic, sătenii puneau mare preţ pe meşteşug. La sfârşitul anului 1938, judeţul Ialomiţa număra nu mai puţin de 900 de meseriaşi calificaţi: bărbieri, brutari, cizmari, croitori, mecanici, tâmplari, zidari, cofetari şi chiar manichiurişti şi modiste.

Iohannis: "Dacă aş vrea, aş putea să fiu în fiecare seară la TV"
Primul judeţ vizitat de Klaus Iohannis după depunerea la Biroul Electoral Central a candidaturii pentru funcţia de preşedinte al României a fost Călăraşiul.

Avertizare meteo de ploi torenţiale, vânt şi răcire accentuată  vremii
Toamna autentică se instalează în Bărăgan. Meteorologii au emis o informare meteo de ploi torenţiale, vânt puternic şi răcire accentuată a vremii.

Linkuri Sponsorizate

Scandal pe scaune la întâlnirea cu Iohannis. Şeful Fiscului, acuzat de abuz
Candidatul Alianţei Creştin Liberale la Preşedinţia României, Klaus Iohannis, se întâlneşte, sâmbătă cu susţinătorii din Călăraşi. Evenimentul, care va avea loc la Sala Polivalentă, nu a trecut neobservat în oraş. PSD a început să reclame că se iau scaune din instituţiile statului pentru această vizită.

Pasiunea pentru bolizi i-a venit de hac. Un tânăr care fura doar oglinzile maşinilor de lux, prins în flagrant
Pasiunea pentru maşinile de lux l-a trimis după gratii. Un tânăr din Bucureşti a fost prins la furat în Călăraşi de poliţiştii de la Investigaţii Criminale. Suspectul, cu o slăbiciune pentru bolizi, începuse să dea atacul prin oraş.

Începe toamna adevărată. Val de frig şi ploi torenţiale în Bărăgan
Meteorologii spun că de azi începe toamna adevărată. Chiar dacă până acum temperaturile au fost mai mari decât ar fi fost firesc, mercurul din termometre va coborî treptat, de la 27 de grade, la 18 -20 de grade, în toată ţara. Vestea rea vine abia acum: ploile torenţiale îşi vor face de cap în următoarele 4 zile.

Vâlvâtaie în apropiere de DN3 Bucureşti-Călăraşi. 230 de hectare de mirişte, cuprinse pe flăcări
Un fum dens şi o imensă vâlvătaie ce putea fi observată de la peste un kilometru. Acesta este peisajul ce a putut fi văzut, joi, între localităţile Ştefăneşti şi Ileana, după ce 230 de hectare de mirişte au fost incendiate.

Expoziţie regională cu păsări şi animale de rasă. Porumbelul "Jucătorul de Călăraşi", vedeta târgului
Prima expoziţie regională unde pot fi admirate păsări şi animale mici de rasă şi unde va avea loc promovarea rasei de porumbei “Jucătorul de Călăraşi” se deschide, duminică, 21 septembrie, pe malul Borcei.

Reţineri în dosarul furturilor de animale. Ce au găsit poliţiştii acasă la suspecţi, în urma descinderilor de la Budeşti
Trei persoane au fost reţinute, un autoturism şi peste 50 de animale au fost recuperate de poliţişti, în urma percheziţilor domiciliare efectuate, joi, în Budeşti.

Se descongestionează traficul. Parcare de 150.000 de lei, la Orizont
Zona Orizont se modernizează. După transformarea pieţei, autorităţile locale s-au gândit să rezolve şi problema părcărilor în zonă. Astfel, pe strada Ştirbei se lucreză de zor pentru descongestionarea traficului.

Pârjol. 30 de hectare de mirişte, incendiate la Perişoru
Aproximativ 2 ore au luptat pompierii cu flăcările în comuna Perişoru, după ce 30 de hectare de mirişte au fost incendiate. Alarma s-a dat miercuri seară la ora 23.38.

Hoţii de animale care au speriat judeţul, în vizorul Poliţiei. 7 descinderi acasă la suspecţi
Zeci de poliţişti au luat cu asalt, joi dimineaţă, locuinţelor mai multor hoţi de animale. 7 percheziţii domiciliare au fost efectuate la suspecţi de furturi de animale.

Încep Zilele Călăraşiului: concerte, parada motocicliştilor şi mâncare la cazan
Oraşul de pe malul Borcei se îmbracă în straie de sărbătoare. Pentru a marca cei 419 ani de atestare documentare a oraşului, autorităţile călărăşene dau, vineri, 19 septembrie, startul distracţiei.

7,12%, rata şomajului la Călăraşi. Curcani, Chiselet şi Budeşti, localităţi fără locuri de muncă
Cei mai mulţi şomeri din judeţul Călăraşi trăiesc în apropierea municipiului Olteniţa. Localităţile Curcani, Şoldanu, Chiselet, Luica şi Budeşti se confruntă cu o acută lipsă a locurilor de muncă.

FOTO De ce era legat de glie ţăranul din Bărăganul interbelic. Exodul către marile oraşe se făcea doar iarna
Exodul masiv al sătenilor către oraşe nici nu putea fi luat în discuţie acum peste 8 decenii. În perioada interbelică, ţăranul era lipit de glie. În schimb, copiii erau trimişi de mici să înveţe meserie pe lângă marii comercianţi ai vremii.