adevarul

 

Ziarul adevarul de azi - adevarul de seara - adevarul online

Ziare romanesti recomandate

Programul TV de Azi

Stiri locale din Adevarul Calarasi

(P) Asigurari RCA - cel mai bun pret

Ziarul Adevarul Calarasi - Ultimele stiri Adevarul Calarasi - 24.06.2018

Tradiţii de Sânziene, ziua când buruienile devin plante de leac, iar fetele nemăritate îşi visează ursitul. Cum te fereşti de rele
O sărbătoare populară celebrată din cele mai vechi timpuri şi-a câştigat dreptul de a figura în calendarul religios-ortodox. Sânzienele, serbate la 24 iunie, sunt fiinţele supranaturale cu puteri magice şi atingere binefăcătoare care au înflăcărat imaginaţia românilor.

INHGA: Debitul Dunării, în scădere în luna iulie, sub mediile multianuale
Debitul fluviului Dunărea, la intrare în România, se va situa la valoarea de 4.500 mc/s, în perioada următoare, sub mediile multianuale estimate pentru lunile iunie şi iulie, reiese din prognoza Institutului Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA), publicată duminică.

Marş organizat de CPECA pentru marcarea Zilei Internaţionale împotriva Traficului şi Consumului de Droguri
În contextul marcării Zilei Internaţionale împotriva Traficului şi Consumului Ilicit de Droguri pe 26 iunie, Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Călăraşi organizează un eveniment în comunitate pentru promovarea modalităţilor sănătoase de petrecere a timpului liber şi exemple pozitive de viaţă.

Zeci de persoane urmărite, depistate de  poliţiştii români şi partenerii din statele Schengen
Poliţiştii români şi partenerii de pe teritoriul statelor membre Schengen au depistat, în ultima săptămână, 670 de persoane, 94 de autovehicule şi 35 de documente ce făceau obiectul unor semnalări introduse în Sistemul Informatic Schengen.

Peste 600 de infracţiuni, constatate de poliţişti în ultimele 24 de ore
Peste 600 de infracţiuni au fost constatate în ultimele 24 de ore, fiind aplicate aproape 8.000 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de peste 2.700.000 de lei, informează un comunicat al IGPR.

APIA eliberează adeverinţe pentru fermierii care vor să acceseze credite
Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) Centrul judeţean Călăraşi a anunţat că eliberează adeverinţe pentru beneficiarii schemelor de plată implementate în cadrul Campaniei 2018, respectiv pentru cei care intenţionează să acceseze credite în vederea finanţării activităţilor curente, de la insituţiile bancare şi non-bancare care au încheiat convenţii cu APIA.

Cum vă feriţi de fraudele online. Poliţie: Victimele pot să nu conştientizeze că datele cardurilor sunt furate
Cetăţenii care aleg să cumpere produse din mediul online sunt sfătuiţi să verifice dacă site-ul este de încredere (dacă oferă date de identificare complete - contact, adresă, cod de înregistrare fiscală etc., opinii ale altor cumpărători, condiţii de livrare şi de garanţie). Poliţiştii atrag atenţia că în prezent, aproximativ 80% din fraudele cu carduri sunt comise online.

Razie în trafic. Peste 470 de şoferi, lăsaţi pietoni în ultimele 24 de ore
Poliţiştii au intervenit, în ultimele 24 de ore, la peste 3.000 de evenimente, aplicând peste 8.300 de sancţiuni contravenţionale în valoare de 2,7 milioan de lei.

Au fost afişate rezultatele finale la Evaluare Naţională 2018
Rezultatele finale la Evaluarea Naţională, după rezolvarea contestaţiilor, au fost afişate sâmbătă pe site-ul evaluare.edu.ro, dar şi la unităţile de învăţământ.

IGPR: 382 trenuri de călători, controlate de poliţişti în ulrima săptămână
Poliţiştii au întocmit, în ultima săptămână, 65 de dosare penale şi au aplicat sancţiuni contravenţionale în valoare de peste 60.000 de lei, în urma acţiunilor desfăşurate pentru siguranţa transporturilor aeriene, navale şi feroviare.

Prognoza meteo: România, lovită de frig. Cât scad temperaturile, unde se anunţă furtuni violente, de când se încălzeşte
Ploi, vreme instabilă, vijelii şi temperaturi mai mici şi cu 15 grade în nord-est. Aceasta este prognoza meteorologilor pentru weekend când, în majoritatea regiunilor, se anunţă vreme rea, iar valul de aer rece pătrunde în România.

Militarii de la ISU, locul 1 la acordarea primului ajutor calificat, la competiţia naţională de descarcerare, faza zonală
Locul 1 la acordarea primului ajutor calificat. Aceasta este performanţa obţinută de echipajele ISU Călăraşi care au reprezentat judeţul la faza zonală a Competiţiei Naţionale de Descarcerare şi Acordarea Primului Ajutor Calificat, întrecere care s-a desfăşurat, pe parcursul a două zile, în oraşul Alexandria, judeţul Teleorman.

Tratamente pentru combaterea dăunătorilor pomilor şi arbuştilor, efectuate în perioada 27-29 iunie
Autorităţile locale vor executa, în perioada 27-29 iunie, tratamente în aliniament, în intervalul orar 22.30-05.00, pentru combaterea tuturor bolilor şi dăunătorilor vegetaţiei în aliniament, gardurilor vii, a pomilor şi arbuştilor ornamentali.

Magazine alimentare, controlate de poliţişti. Amenzi de 40.000 de lei, aplicate pentru neregulile descoperite
Sancţiuni contravenţionale în valoare de peste 40.000 de lei au aplicate de poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice în urma unor controale efectuate în judeţul Călăraşi.

Ziua Dunării, organizată pe 1 iulie. Ivan Patzaichin vine pentru a şasea oară la festival
Şi în acest an, Primăria Municipiului Călăraşi organizează Ziua Dunării alături de Asociaţia Mila 23 a maestrului Ivan Patzaichin. Maestrul Ivan Patzaichin va fi prezent la Călăraşi, alături de cele 3 canotci binecunoscute, pentru al şaselea an consecutiv.