adevarul

 

Ziarul adevarul - adevarul de seara - adevarul online

emag evomag ecco tinar fashionup otter matar

(P) Asigurari RCA - cel mai bun pret *** Haine online


Ziarul Adevarul Calarasi - Ultimele stiri Adevarul Calarasi - 04.08.2015

Efectele miraculoase ale vaniliei, cea mai scumpă aromă din lume, care înlocuieşte aspirina. Condimentul care calmează orice durere
Cea mai folosită şi scumpă aromă din lume este un excelent remediu pentru diverse afecţiuni. În afara parfumului plăcut şi delicat, vanilia are şi proprietăţi antispasmodice, antiseptice şi digestive, dar este şi un bun afrodisiac.

Pompierul rănit în explozia de la ISU, vizitat la spital de vicepremierul Gabriel Oprea
Pompierul rănit în explozia de la ISU Călăraşi, din 24 iulie, a fost vizitat la Spitalul de Arşi de vicepremierul Gabriel Oprea. Militarul are şanse să-şi revină, după ce a suferit patru intervenţii chirurgicale. Doru Avisalon, colegul său, afectat şi el de deflagraţie, a murit la 3 zile de la accident.

Un bătrân din satul Arţari şi-a dat foc la casă. Locuinţa a ars ca o torţă
Supărat pe viaţă, un bărbat, cunoscut cu probleme de sănătate, şi-a incendiat locuinţa. Flăcările au cuprins rapid toată casă, iar la sosirea pompierilor focul ajunsese la acoperiş.

Linkuri Sponsorizate

Pe ce cheltuie Primăria 150.000 lei la Ziua Marinei: lăutari, apă minerală, bomboane pentru copii şi concursuri
Parade ale ambarcaţiunilor cu motor sau cu rame, concursuri de pescuit, desene pe asfalt şi o nuntă marinărească sunt doar câteva din atracţiile zilei de 15 august. Ziua Marinei, o sărbătoare cu tradiţie pe malul Borcei, va fi şi în acest an punctul zero al distracţiei.

Sprijin. Tinerii sărmani sau cu dizabilităţi, susţinuţi financiar de AJOFM, pentru a-şi găsi un loc de muncă
Angajatorii care încadrează în muncă tineri cu risc de marginalizare socială beneficiază lunar, pentru fiecare salariat, din bugetul asigurărilor pentru şomaj, de o sumă egală cu salariul de bază stabilit la data angajării tinerilor, dar nu mai mult de două ori valoarea indicatorului social de referinţă.

IPJ Călăraşi a primit întăriri. Proaspeţi absolvenţi, repartizaţi la Secţiile Rurale
Secţiile rurale de poliţie din judeţul Călăraşi au de ieri, 3 august, forţe proapspete. 12 absolvenţi ai Academiei de Poliţie şi ai Şcolilor de agenţi au intrat  în rândurile  oamenilor legii de la IPJ Călăraşi.

Foc pus intenţionat. 20 de hectare de mirişte s-au făcut scrum la Valea Roşie
Aproximativ 20 de hectare de teren agricol au fost cuprinse de flăcări, după ce un necunoscut a dat foc intenţionat. Flăcările au cuprins o porţiune de mirişte din satul Valea Roşie.

De ce nu sunt permise nunţile în post şi care este motivul unic pentru care preoţii fac dezlegări pentru cununii în această perioadă
Postul reprezintă perioada rugăciunii şi curăţirii sufleteşti de maximă intensitate, motiv pentru care Biserica interzice petrecerile în această perioadă. De la 1 la 15 august, spun preoţii, credincioşii trebuie să se abţină de la multe lucruri, nu doar de la mâncarea de dulce. Distracţia trebuie şi ea “tăiată” de pe listă.

Hoţul de pe strada I.L.Caragiale, arestat preventiv. Bărbatul a intrat peste proprietari în casă şi a furat o poşetă
Un bărbat care a intrat la miezul nopţii peste proprietari, într-o casă de pe strada I.L. Caragiale, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile. Individul a furat o poşetă în care se găseau 300 de lei, un telefon mobil şi acte de identitate.

UPDATE Trafic de coşmar pe A2, spre litoral. Aglomeraţie la staţia de taxare de la Feteşti şi tamponări în lanţ cu zeci de maşini
Aglomeraţia de la staţia de taxare de la Feteşti dă bătăi de cap oamenilor legii. Mai multe maşini au fost implicate într-o tamponare în lanţ, după ce şoferii nu au păstrat distanţa corespunzătoare în mers.

De ce nu au voie să se întâlnească două mirese. 30 de superstiţii legate de ziua nunţii, respectate cu evlavie în România
Din bătrâni s-au transmis numeroase obiceiuri populare de care tinerii căsătoriţi ţin cont pentru a avea parte de o căsnicie fericită. Nimeni nu ştie cât de mult rost au, însă oamenii le respectă cu sfinţenie, pentru că “aşa trebuie, aşa am pomenit”.

Se anunţă încă o săptămână cu vreme toridă. Când şi unde sunt aşteptate ploi
Vremea continuă să fie deosebit de caldă în următoarea perioadă, iar ploile de scurtă durată care îşi vor face apariţia nu vor răcori atmosfera. Până pe 6 august, în Bărăgan, temperaturile urcă iar la pragul de caniculă.Meteorologii anunţă pentru prima parte a săptămânii vreme călduroasă, local caniculară, cu înnorări temporare şi ploi slabe.

Tradiţii şi superstiţii în luna lui „Gustar”. De ce în august se sfinţesc boabele de grâu, se retează fagurii cu miere şi nu mai sunt bune apele pentru scăldat
Denumită popular şi “gustar”, august, ultima lună a verii, abundă în tradiţii, obiceiuri şi superstiţii. Din bătrâni se spune că cei care au stupi e bine să adune mierea pentru că aceasta capătă puteri miraculoase. Casele se stropesc cu agheasmă, iar boabele de grâu care se cultivă toamna se sfinţesc la biserică pentru a da rod bogat.

Situaţie critică pe Dunăre, la Ostrov. Şeful Căpitaniei Portului Călăraşi: “Navele pot înainta doar 200 de metri, sunt direcţionate pe rută ocolitoare”
Din cauza lipsei ploilor , nivelul Dunării, în zona Călăraşi, a scăzut considerabil, astfel că în mijlocul albiei, în unele locuri, au apărut insuliţe de nisip. Situaţia este alarmantă pentru navigatori. Navele care pleacă din Olteniţa spre postul Constanţa sunt direcţionate pe rute ocolitoare.

Rută alternativă pentru trecerea în Bulgaria, prin Ostrov. Şoferii, sfătuiţi să evite aglomeraţia de pe podul Giurgiu-Ruse
Cei care doresc să tranziteze frontiera româno-bulgară sunt sfătuiţi să aleagă alte rute, deoarece se fac lucrări de reabilitare la podul Giurgiu-Ruse pe toată perioada sezonului estival. Ca urmare, traficul auto se desfăşoară alternativ pe un singur sens.