adevarul

 

Ziarul adevarul de azi - adevarul de seara - adevarul online

Ziare romanesti recomandate

Programul TV de Azi

Mutari Internationale

Stiri locale din Adevarul Calarasi

(P) Asigurari RCA - cel mai bun pret

Ziarul Adevarul Calarasi - Ultimele stiri Adevarul Calarasi - 30.04.2017

Cum să găteşti cele mai bune gogoşi, după reţeta regretatului Radu Anton Roman. Ingrediente pentru aluatul pufos şi timpul ideal pentru a-l lăsa la dospit
Cel mai uşor şi rapid desert se pregăteşte din câteva ingrediente. Popularele gogoşi, neplisite de pe mesele românilor se fac iute. Pufoase şi rapid de preparat, gogoşile sunt cea mai bună opţiune pentru un desert gustos.

Sfaturi de la poliţişti pentru un 1 mai fără griji: cum te fereşti de hoţi, de ce e interzis să te opreşti în locuri izolate
Pentru ca minivacanţa de 1 Mai să o petreceţi fără griji, ţineţi cont de recomandările pe care le fac poliţiştii. Pe lângă confortul oferit de o călătorie cu autoturismul personal, pe traseu pot apărea diferite probleme.

Restricţii de circulaţie pe A2 pentru vehiculele cu masa mai mare de 3,5 tone
Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere SA anunţă participanţii la trafic că potrivit prevederilor HG nr. 1777/2004 cu modificările si completarile ulterioare, circulaţia vehiculelor rutiere cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone, altele decât cele destinate exclusiv transportului de persoane, este interzisă în zilele de duminică, 30 aprilie, şi luni, 1 mai 2017.

Ploaie torenţială pe A2. Se circulă cu dificultate de la km 12 la 64
Vremea rea îi pune în dificultate pe şoferi. Circulaţia este îngreuantă pe Autostrada Soarelui, în km 12 şi 64 din cauza ploii torenţiale. De altfel, o alertă de precipitaţii abundente şi vijelii este în vigoare până duminică seară la ora 18.00.

Parcul tematic de un milion de lei din Bărăgan, construit pe o fostă groapă de gunoi, locul ideal de relaxare
Parcul tematic din comuna Jegălia, loc de relaxare realizat cu fonduri europene de peste un million de lei pe locul unui fost iaz, a devenit punct de atracţie pentru copii şi tineri. Pictură, desen, muzica, dans, pescuit, sunt doar câteva dintre activităţile care i-au adus pe oameni laolaltă, pe locul unui fost iaz care ajunsese o groapă de gunoi a localităţii.

Cherestea fără acte, confiscată. Marfa avea o valoare de piaţă de 600.000 de lei
Aproximativ 1.000 m3 de material lemnos fără documente legale au fost descoperite de poliţişti în urma unui control la o societate comercială din Călăraşi. Marfa, în valoare de circa 600.000 de lei a fost confiscată, iar societatea în cauză a fost sancţionată contravenţional cu 15.000 de lei.

Petrecere de 1 mai. Se dă startul distracţiei pe plaja de la Podul 4
Petrecerea de 1 mai începe cu o zi înainte la Călăraşi. Tinerii sunt invitaţi la distracţie în aer liber, pe plaja de la Podul 4, duminică, 30 aprilie, de la ora 15.00.

Jandarmii, în misiune. Ce manifestări sunt programate în weekend
Peste 140 de jandarmi vor acţiona în judeţul Călăraşi, în perioada 28 aprilie - 2 mai, pentru prevenirea faptelor antisociale şi creşterea gradului de siguranţă a cetăţenilor.

Aglomeraţie la frontieră. Poliţia, cu ochii pe graniţele cu Bulgaria în minivacanţa de 1 mai
Poliţiştii de frontieră sunt pregătiţi pentru minivacanţa de 1 MaiMinivacanţa de 1 mai pune pe jar poliţiştii de frontieră. Având în vedere că mulţi cetăţeni români vor petrecere în afara graniţelor, din experienţa anilor anteriori, în punctele de trecere a frontierei se estimează creşteri ale traficului de persoane şi mijloace de transport, în special la frontiera cu Bulgaria.

Ce voia să spună părintele Cleopa când li se adresa credincioşilor cu îndemnul: „Mânca-v-ar Raiul să vă mănânce!“
Unul dintre cei mai cunoscuţi duhovnici şi predicatori din Moldova, părintele Ilie Cleopa a lăsat credincioşilor cele mai frumoase cuvinte despre credinţă, iubire, post, rugăciune, sfârşit şi mântuire, cuprinse în lucrarea “Ne vorbeşte părintele Cleopa”.

Cursuri de formare pentru o mie de şomeri. În ce meserii se obţin calificări
Peste o mie de persoane sunt incluse în cele 72 de cursuri de (re)calificare în 2017, organizate de Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă(AJOFM) din Călăraşi.

Alertă meteo: vremea se schimbă radical. Vin două zile cu ploi torenţiale şi vijelii
Minivacanţa de 1 mai vine cu vreme rea. Administraţia Naţională de Meteorologie(ANM) a emis o avertizare de instabilitate atmosferică şi ploi însemnate cantitativ, începând de sâmbătă dimineaţă, 29 aprilie, valabilă până duminică seara.

Sfaturi de la poliţişti pentru turiştii care merg spre litoral. Cum eviţi aglomeraţia din staţia de taxare de la Feteşti
Poliţiştii de la Centrul Infotrafic sunt cy ochii pe principalele drumuri şi autostrăzi, avâbd în vedere minivacanţa de 1 mai. La această oră nu sunt anunţate probleme majore în ceea ce priveşte fluenţa circulaţiei rutiere pe drumurile naţionale importante şi autostrăzi.

Istoricul Nicolae Ţiripan, o nouă lansare de carte la Muzeul Municipal
Istoricul Nicolae Ţiripan, şeful Arhivelor călărăşene îşi lansează vineri, 28 aprilie, la ora 11.00, o nouă carte. Lansarea volumului ”Cartea de aur a eroilor, a veteranilor şi a operelor comemorative de război din Municipiul Călăraşi” ar eloc la Muzeul Municipal.

Recrutări. Câte locuri sunt aprobate la admiterea de la şcolile de poliţie
IPJ Călăraşi, prin intermediul Serviciului Resurse Umane, recrutează candidaţi pentru admiterea în instituţiile de învăţământ ale MAI. Selecţia candidaţilor se desfăşoară până pe 21 iulie.