adevarul

 

Ziarul adevarul de azi - adevarul de seara - adevarul online

Ziare romanesti recomandate

Programul TV de Azi

Mutari Internationale

Stiri locale din Adevarul Calarasi

(P) Asigurari RCA - cel mai bun pret

Ziarul Adevarul Calarasi - Ultimele stiri Adevarul Calarasi - 04.12.2016

Prognoza meteo: cât de frig se anunţă. În ce regiuni va fi ger cumplit, unde mai ninge şi de când se încălzeşte
După ninsori şi viscol, meteorologii anunţă ger cumplit. Specialiştii Administraţiei Naţionale de Meteorologie(ANM) prognozează vreme deosebit de rece pentru următoarele zile, cu valori sub normalul acestei perioade. În Transilvania, temperaturile vor scădea chiar şi până la minus 17 grade Celsius. Maximele de la miezul zilei vor fi negative în foarte multe regiuni ale ţării.

Program prelungit. Cartea de identitate, eliberată şi în zilele de 10 şi 11 decembrie
Direcţia Comunitară de Evidenţă a Persoanelor a judeţului Călăraşi prelungeşte săptămâna viitoare programul de lucru cu publicul. Cei care trebuie să obţină un act de identitate se pot prezenta la ghişeu şi în week-end-ul cu alegerile parlamentare.

Reparaţii. Trafic restricţionat pe Autostrada Soarelui în zona podului Colentina
Traficul pe Autostrada Soarelui va fi restricţionat în zona podului Colentina, până pe 15 decembrie, din cauza unor lucrări de reparaţii. Şoferii sunt sfătuiţi să circule prudent şi să se asigure la schimbarea benzii de circulaţie.

Cinci cursuri de calificare. Cine şi în ce condiţii beneficiază de instruire gratuită
Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă din  Călăraşi, prin Centrul Regional de Formare Profesională Călăraşi, organizează, în luna decembrie, 5 cursuri de formare profesională pentru 98 de persoane aflate în căutarea unei slujbe.

Ajutor. Cum se acordă prima de încadrare şi câţi bani primesc de la stat şomerii care se angajează
Începând cu luna decembrie 2016, măsurile de stimulare a ocupării vor fi mai atractive pentru cele două categorii de beneficiari ai serviciilor oferite de Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă: persoane aflate în căutarea unui loc de muncă şi angajatori.

Vinul fiert, leacul minune care alungă răcelile. Cui îi este interzis şi la ce boli ne expune băutura cu calorii „goale“
Una dintre cele mai vechi băuturi alcoolice de pe planetă, vinul roşu, poate fi şi benefic organismului, băut în cantităţi moderate.

Broccoli, leguma-minune care ucide cancerul. Ce substanţă conţine şi la ce trebuie să fim atenţi când cumpărăm
Legumă verde cu gust şi aspect de conopidă, ambele făcând parte din familia cruciferelor, broccoli (Brassica Oleracea) are o valoare nutritivă şi alimentară ridicată şi un conţinut bogat în glucide, vitamine şi săruri minerale, ceea ce o face un super-aliment în lupta cu celulele canceroase.

Proaspeţii absolvenţi, motivaţi să se angajeze. Statul dă o primă de 500 de lei
Absolvenţii unei forme de învăţământ promoţia 2016 care se înregistrează la Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă(AJOFM) din Călăraşi şi ulterior se angajează, cu normă întreagă, pentru o perioadă mai mare de 12 luni, beneficiază de o primă de încadrare în valoare de 500 lei. Acest drept se solicită în termen de maximum 60 de zile de la angajare.

Împădurire cu voluntari de la ViitorPlus. 1,3 hectare de pădure, plantate la Roseţi
ViitorPlus – asociaţia pentru dezvoltare durabilă a reînceput activităţile de împădurire din sudul ţării, cu sprijinul a peste 300 de voluntari din companii şi elevi de liceu.

Cum evitaţi capcanele cumpărăturilor online. De ce e important să verificaţi lista tranzacţiilor efectuate cu cardul
Poliţiştii călărăşeni continuă activităţile de prevenire şi combatere a înşelăciunilor în domeniul comerţului online, încercând astfel să-i protejeze pe oameni şi să le atragă atenţia asupra măsurilor pe care le pot lua.

Sistemele electrice, exploatate la maximum provoacă nenorociri. Cum pot fi evitate incendiile, sfaturi de la ISU
În sezonul rece se înmulţesc tragediile. Temperaturile scăzute fac să fie exploatate la maximum sistemele de încălzire. Pentru a preveni producerea unor incendii, specialiştii de la ISU ne sfătuiesc să ţinem cont de câteva sfaturi.

Cod galben de vreme rea: ninsori viscolite, vânt puternic şi polei
Vânt puternic, polei şi ninsori în cea mai mare parte a ţării. De vineri dimineaţă, 2 decembrie, vremea se schimbă radical. Un nou val de aer polar pune stăpânire pe toată ţara. Administraţia Naţională de Meteorologie(ANM) a emis deja cod galben de vreme rea pentru toate regiunile.

Ce minuni face varza murată. Singurul aliment cu vitamina B12 care curăţă sângele de toxine
Nelipsită de pe masa românilor, mai ales în varianta murată, varza este un medicament pentru numeroase afecţiuni. Specialiştii spun că reprezintă remediul excelent împotriva constipaţiei, iar mesele cu mâncăruri grele necesită şi prezenţa acesteia.

Controale. Ce sancţiuni riscă vânzătorii de petarde care nu respectă legea
Până pe 4 ianuarie, poliţia stă cu ochii pe comercianţii de obiecte pirotehnice. Acţiunea naţională „Foc de artificii” urmăreşte prevenirea oricăror evenimente negative generate de nerespectarea legislaţiei în domeniu.

Spectacol de tradiţii şi obiceiuri. Satul de acum un secol, reînviat la Ciocăneşti
Reînvierea satului românesc de odinioară din Bărăgan este motiv de sărbătoare în comuna Ciocăneşti. Tradiţiile şi obiceiurile locului vor fi aduse la lumină până pe 4 decembrie, într-un spectacol de zile mari.