adevarul

 

Ziarul adevarul - adevarul de seara - adevarul online

emag evomag ecco tinar fashionup otter matar

(P) Asigurari RCA - cel mai bun pret *** Haine online


Ziarul Adevarul Calarasi - Ultimele stiri Adevarul Calarasi - 24.05.2015

Ce scrisori primeau medicii acum un secol de la pacienţi: "Ce spălături pot face şi ce dietă să urmez ca să scap de ruşine?"
O carte cu sfaturi preţioase despre sex făcea furori în Bucureştiul de acum un secol. Un medic internist a rupt barierele pudorii şi a redactat una dintre cele mai utile lucrări în care au fost cuprinse învăţături pentru adolescenţi şi pentru părinţi, pornind de la experienţa sa medicală, de la cazurile pe care le-a avut în îngrijire, dar şi de la fapte de viaţă.

Alertă meteo: furtuni violente, grindină şi ploi torenţiale. În ce zone loveşte vremea extremă
Furtuni violente, cu descărcări electrice, ploi torenţiale şi vânt puternic. În următoare 36 de ore, vremea se schimbă radical. Meteorologii au emis déjà o avertizare meteo care intră în vigoare duminică, 24 mai, la ora 21.00 şi este valabilă până marţi, 26 mai, la ora 09.00.

Criză de sânge în Bărăgan. Centrele de transfuzii aşteaptă salvatorii de vieţi
Criză de sânge în judeţul Călăraşi! Pentru că tot mai puţini oameni aleg să doneze sânge pentru a salva viaţa semenilor lor, Centrul de Transfuzii Sanguine face apel către toţi oamenii de bună-credinţă pentru a se prezenta la recoltări.

Linkuri Sponsorizate

Alimentul-minune care prelungeşte viaţa şi nu cade greu la stomac. Cinci motive să consumi ciuperci, înlocuitorul cărnii
Datorită proteinelor valoroase din compoziţia sa, ciuperca este înlocuitorul ideal al cărnii, întăreşte imunitatea, combate oboseala şi previne cancerul şi bolile cardiovasculare. Consumată de secole, ciuperca a fost preţuită pentru calităţile sale medicinale, în vechiul Egipt fiind considerată un aliment miraculos care ajută la menţinerea unei vieţi îndelungate.

Prognoza meteo pe 3 luni. Unde vine vara tropicală, cât ţine seceta şi în ce zone lovesc ploile
Vine o vară tropicală, iar ploile se vor lăsa aşteptate. Dacă în lunile iulie şi august, zilele toride ne vor da bătăi de cap, în iunie se anunţă vreme normală. Seceta se instalează şi în această vară în sud-estul ţării, spre disperarea agricultorilor.

Virtuţile vindecătoare ale ţelinei şi de ce se mai numeşte „puterea bărbatului“
Uşor de digerat, ţelina scade tensiunea arterială, detoxifică organismul, este un excelent aliat în diete şi reglează disfuncţiile hormonale. Numită popular „puterea bărbatului“, rădăcinoasa este o importantă sursă de vitamine care acţionează în organism ca un bun agent digestiv, diuretic, antiasmatic şi expectorant.

O sală la muzeu, în memoria lui Ion Sălişteanu. Renumitul artist plastic a realizat peste 4.000 de lucrări
Iubitorii artei plastice sunt invitaţi, marţi, 26 mai, la deschiderea sălii artist Ion Sălişteanu. La evenimentul care va avea loc în Foaierul Centrului Cultural „Barbu Ştirbei” Călăraşi vor participa Oana Sălişteanu, profesor universitar, fiica regretatului artist, Doina Păuleanu, critic de artă, director al Muzeului de Artă Constanţa şi Gheorghe Petre, artist plastic, manager al Muzeului Naţional al Agriculturii Slobozia.

Îndemnurile duhovnicului Arsenie Papacioc pentru femei: „Dragă mireasă, dacă nu te iubeşte, să nu-l asculti! Fata nu este o jucărie de pat sau de bucătărie“
În predicile sale şi lucrările pe care le-a lăsat moştenire credincioşilor, Arsenie Papacioc, unul dintre cei mai importanţi duhovnici ai Ortodoxiei, vorbeşte despre femeie şi rolul esenţial al acesteia în familie, despre iubirea şi respectul pe care bărbaţii trebuie să li-l acorde, dar dă şi sfaturi tinerelor căsătorite.

Cum au pierit fulgerător în tragedia de la Otopeni doi tineri din Călăraşi. Manevra fatală a şoferului: a întors maşina pe DN1
În cumplitul accident rutier, produs ieri dimineaţă, între localităţile Corbeanca şi Otopeni, doi tineri din Călăraşi au sfârşit fulgerător. Este vorba despre o adolescentă, elevă în clasa a-XI-a la Liceul Danubius, şi prietenul ei, un tânăr în vârstă de 21 de ani.

Carismaticul interpret italian, Francesco Napoli, recital pe malul Borcei
Distracţie ca-n poveşti, patru zile pe malul Borcei. Artişti de marcă urcă pe scena festivalului “Flori de mai “, într-un show incendiar. Francesco Napoli este invitatul special şi preşedintele onorific al concursului de muzică uşoară românească.

Sărbătoarea Sfinţilor Constantin şi Elena - tradiţii şi superstiţii. Ziua în care păsările îşi învaţă puii să zboare
Dublă sărbătoare pentru credincioşi în acest an: ziua Sfinţilor Împăraţi Constantin şi Elena, cinstită pe 21 mai, coincide în acest an cu Înălţarea Domnului. Cunoscuţi drept cei care au dat libertate creştinismului, cei doi au devenit adevăraţi protectori ai creştinilor.

Tradiţii de Înălţarea Domnului - Sărbătoarea când se leagă vrăjile şi descântecele. De ce e bine să fii vesel de Ispas şi ce păţesc cei care muncesc astăzi
La 40 de zile de la Paşte, Mântuitorul nostru Iisus Hristos s-a ridicat la ceruri de pe Muntele Măslinilor. La această minune au mai luat parte Apostolii şi cei doi îngeri. Aceştia din urmă le-au vorbit apostolilor despre cea de-a doua venire a lui Hristos şi le-au cerut să nu fie copleşiţi de durerea despărţirii de Mântuitor.

Bărbaţii, primii pe lista persoanelor fără slujbă. Rata şomajului a ajuns la 8,76%
Lipsa unui loc de muncă face ravagii în rândul bărbaţilor, înregistrându-se la nivelul judeţului Călăraşi o rată a şomajului de 8,76%.

Urmărire ca-n filme pe DN3. Un şofer fără permis i-a sfidat pe poliţişti, refuzând să oprească la control
Un tânăr din Teleorman, care gonea la volanul unei maşini în localitatea Fundulea, deşi nu avea permis de conducere, este cercetat acum pentru infracţiuni contra siguranţei circulaţiei rutiere.

Agresorul de la Nana, condamnat. Ştefan Fileaţă, bărbatul care a lovit o bătrână în timpul unei întâlniri electorale, merge la închisoare
Ştefan Fileaţă, Fane din comuna Curcani, aşa cum îl ştie tot judeţul Călăraşi, merge la închisoare. Bărbatul, în vârstă de 46 de ani, a devenit celebru în toată ţara în urmă cu un an, după ce a agresat o bătrână din Nana.