adevarul

 

Ziarul adevarul - adevarul de seara - adevarul online

emag evomag ecco tinar fashionup otter matar

(P) Asigurari RCA - cel mai bun pret *** Haine online


Ziarul Adevarul Calarasi - Ultimele stiri Adevarul Calarasi - 22.12.2014

Consilierii locali au aprobat bugetul pentru Bobotează. 40.000 de lei, banii alocaţi sărbătorii de pe malul Borcei
Luna sărbătorilor de iarnă se încheie la Călăraşi cu Boboteaza. Pentru cea mai importantă manifestare de pe malul Borcei, consilierii locali au aprobat proiectul de hotărâre privind organizarea sărbătorii. Astfel, din bugetul local vor fi direcţionaţi 40.000 de lei, mai puţin cu 1.700 faţă de anul 2014.

O maşină scăpată de sub control s-a înfipt într-un copac. Şoferul vitezoman, la un pas de moarte
Un tânăr teribilist a fost la un pas de moarte, după ce a provocat un acicdent rutier grav. Bărbatul în vârstă de 30 de ani a intrat cu maşina într-un copac din cauza vitezei.

Cum a scăpat de viol o femeie din Valea Roşie. Agresorul a fost reţinut de poliţişti
Un tânăr în vârstă de 19 ani a fost reţinut de poliţişti, după ce a fost surprins încercând să violeze o femeie. Suspectul, aflat sub influenţa băuturilor alcoolice, s-a năpustit asupra victimei, însă nu a reuşit să-şi ducă planul până la capăt.

Linkuri Sponsorizate

FOTO Vinovatul care a aruncat în aer blocul A38, nepedepsit. Dosarul deflagraţiei din ziua de Crăciun este nefinalizat
La un an de la deflagraţia care a zguduit Călăraşiul, nimeni nu a plătit pentru moartea a două persoane şi rănirea altor 6. Ancheta privind  explozia din ziua de Crăciun în blocul A38, de la Volna, nu a indicat vinovatul.

Cursuri anticorupţie. 88 de funcţionari locali, instruiţi de experţi de la Institutul pentru Politici Publice
Zeci de angajaţi ai Primăriei Călăraşi au fost şcoliţi de către experţi ai Institutului pentru Politici Publice Bucureşti(IPP), ca urmare a preocupării constante a autorităţilor locale pentru transparenţă instituţională. Cursurile interne au fost destinate salariaţilor proprii, consilierilor locali şi colaboratorilor instituţionali.

Crăciun cu brad importat din Danemarca. Ofertă bogată la pomii de iarnă
Goana după cel mai frumos brad a început şi la Călăraşi, iar pieţele şi magazinele au fost invadate de pomi pentru Crăciun. În ghivece, mai mici sau uriaşi, pomii îi aşteaptă pe cumpărătorii dornici să-i împodobească.

Prognoza meteo pentru următoarele zile. Cum va fi vremea de Crăciun în Bărăgan
Deşi în următoarele zile vremea se va răci, Crăciunul aduce în Bărăgan temperaturi ridicate, anormale pentru sfârşitul lunii decembrie.

Inedit. Brad eco pentru Crăciun, realizat din frunze şi conuri
Concursul „O, brad.. frumos!”, iniţiat de Primăria Călăraşi, prin Muzeul Muncipal, şi-a desemnat câştigătorii. Desfăşurată în perioada 1-16 decembrie, competiţia a adunat nu mai puţin de 27 de brazi realizate din materiale eco.

FOTO Zestrea de colinde vechi de un secol din inima Bărăganului. Cum sunt păstrate cântecele dedicate Crăciunului în comuna Unirea
Colindatul de Crăciun este, în folclorul românesc, cel mai important ciclu sărbătoresc tradiţional, cel mai bogat şi colorat prilej de manifestări  populare.

FOTO 900 de copii l-au colindat pe Moş Crăciun la Muzeul Municipal
Clădire emblematică pentru Călăraşi, Muzeul Municipal a găzduit în ultimele două zile 900 de colindători din tot oraşul care au venit să încânte publicul cu minunate cântece dedicate sărbătorilor de iarnă.

Mii de baloturi de furaje, incendiate intenţionat. Suspectul a fost reţinut de poliţişti
Un bărbat, bănuit de incendierea a 2.000 baloturi de lucernă a fost reţinut de poliţişti. Suspectul urmează să ajungă în faţa procurorilor pentru emiterea mandatului de arestare.

Tradiţii şi superstiţii de Ignat. Ce blestem se abate asupra femeilor însărcinate dacă lucrează pe 20 decembrie
Sfântul Ignatie al Antiohiei, cunoscut în popor sub denumirea de Ignatul porcilor sau Inătoarea, este sărbătorit de creştini la 20 decembrie. Există superstiţia ca în această zi, femeile însărcinate să nu lucreze, deoarece pot naşte copii infirmi.

7,66%, rata şomajului la Călăraşi. Mai mult de jumătate din cei fără loc de muncă sunt bărbaţi
Venirea iernii schimbă datele şi în rândul şomerilor. Vremea rece a pus oamenii pe liber. La sfârşitul lunii noiembrie 2014, rata şomajului înregistrat la nivelul judeţului Călăraşi a fost de 7,66%, cu 0,36 puncte procentuale mai mare decât cea înregistrată la sfârşitul lunii octombrie a acestui an.

Unde se pot angaja şomerii în străinătate. Peste 1.400 de slujbe, disponibile prin reţeaua Eures
Şomerii călărăşeni cu calificări în construcţii, industrie, transporturi şi gastronomie au de unde alege un loc de muncă.  Peste 1.400 de posturi în statele Uniunii Europene sunt disponibile prin reţeaua EURES.

Sărbători de iarnă ca-n poveşti până la Revelion. 3SE, în concert de Crăciun
Sărbători de iarnă ca-n poveşti de malul Borcei. Zeci de artişti renumiţi vor încinge atmosfera de sărbători la Călăraşi, în cadrul unui spectacol.-maraton organziat de Mix Music.