adevarul

 

Ziarul adevarul - adevarul de seara - adevarul online

emag evomag ecco tinar fashionup otter matar

(P) Asigurari RCA - cel mai bun pret *** Haine online


Ziarul Adevarul Calarasi - Ultimele stiri Adevarul Calarasi - 07.10.2015

Prognoza meteo până pe 18 octombrie. Cât de frig se anunţă, unde ninge şi în ce regiuni vin ploi torenţiale
Vremea se răceşte accentuat în perioada următoare, iar ploile se vor extinde în toate regiunile. Aşadar, hainele groase şi umbrela devin accesorii indispensabile. În zonele montane se anunţă lapoviţă şi ninsori. Până pe 18 octombrie vom avea parte de zile reci şi mohorâte de toamnă, cu maxime mai mici şi cu 10 grade decât cele obişnuite.

Elevii de elită primesc Burse de merit de la TenarisSilcotub. Dosarele se depun până pe 15 octombrie
Elevii cu rezultate deosebite la învăţătură vor fi şi în acest an răsplătiţi de către TenarisSilcotub. Bursele de Merit vor fi acordate mai multor elevi care au obţinut rezultate deosebite la învăţătură în anul şcolar 2014-2015.

Şapte scandalagii din Gălbinaşi, reţinuţi de poliţişti. Suspecţii au intrat cu forţa în casa a doi consăteni pe care i-au agresat
Şapte persoane, cu vârste cuprinse între 20 şi 29 de ani, au fost reţinute şi depuse în arestul Poliţiei Capitalei, întrun dosar de distrugere şi violare de domiciliu.

Linkuri Sponsorizate

Un scurtcircuit a făcut pagube de 30.000 la Chirnogi. Incendiul a fost stins în 2 ore
Timp de două ore au intervenit pompierii în localitatea Chirnogi pentru a stinge incediul care cuprinsese o gospodărie. Focul ar fi izbucnit, se pare, din cauza unui scurtcircuit.

Atacat de animalul pe care îl hrănea. Un bărbat din Ceacu, la un pas de moarte după ce l-a muşcat porcul din gospodărie
Un bărbat din localitatea Ceacu, din judeţul Călăraşi, a văzut moartea cu ochii, după ce porcul pe care îl creştea în gospodărie l-a atacat în timp ce-i dădea de mâncare. Săteanul, în vârstă de 41 de ani, a scăpat ca prin minune cu viaţă, ajungând la spital cu plăgi multiple la nivelul  toracelui şi la gambă stângă. Animalul care l-a atacat l-a muşcat de mai multe ori.

Procurorii: un angajat Distrigaz, vinovat de explozia care a aruncat în aer blocul Volna. Muncitorul riscă 12 ani de puşcărie
La aproape doi ani de la explozia devastatoare din blocul Volna, produsă chiar în seara de Crăciun, care a ucis doi oameni şi a trimis pe patul de spital alţi 6, ancheta a fost finalizată.

Un apartament din Olteniţa a ars ca o torţă de la un bec incandescent. 17 locatari ai blocului, evacuaţi
Un bec incandescent a aprins un apartament de pe Bd. Republicii din Olteniţa, incendiul creând panică luni seară în tot imobilul. 17 persoane au fost evacuate, iar pompierii au acţionat aproape 3 ore pentru stingerea flăcărilor.

O familie de români care a muncit 14 ani în Canada a dat lovitura cu o afacere într-o casă boierească din Călăraşi. Cei mai mulţi clienţi sunt străini
Casa unui moşier înstărit din Bărăganul de odinioară, construită în 1892, şi-a recăpătat strălucirea vremurilor de demult. Clădirea, monument istoric, a fost transformată de doi români care au muncit 14 ani în Canada într-un restaurant de lux, căruia îi trec pragul mai ales străinii care ajung în oraş.

Anchetă. Prins de poliţişti după ce a accidentat un biciclist şi a fugit de la locul faptei
Un tractorist care a accidentat un biciclist şi a fugit de la locul faptei a fost prins de poliţişti la scurt timp de la incident. Anchetatorii spun că incidentul s-a petrecut luni, 5 octombrie, pe o stradă din comuna Dragalina.

Cum se face cel mai bun vin de butuc, iar pământul se stropeşte cu must. Cele mai frumoase tradiţii româneşti la culesul viei
Culesul viilor, altădată motiv de bucurie, e în acest an în România mai mult o corvoadă. Recolta slabă din Bărăgan e dezamăgitoare comparativ cu munca depusă, dar ţăranii continuă să ţină cont de tradiţiile seculare.

Cum a ajuns roiniţa să fie supranumită „planta care aduce liniştea“. Lista lungă a efectelor bune pentru organismul uman
Folosită ca medicament de greci în urmă cu 2.000 de ani, roiniţa sau iarba albinelor, cu miros îmbătător ca şi lămâia, este considerată planta care aduce linişte. Roiniţa este cea mai eficientă metodă naturistă de eliberare a stresului, alături de sunetul de ploaie şi de uleiul de lavandă.

Cel mai atipic sfânt din calendar. Cum a ajuns Toma necredinciosul ocrotitorul oamenilor care întârzie în permanenţă
Considerat în Evul Mediu patronul arhitecţilor, zidarilor şi al pietrarilor, Toma, unul dintre cei 12 Apostoli ai Mântuitorului, este sărbătorit de credincioşi pe 6 octombrie. Despre el se spune că este un întârziat, dar şi un ocrotitor al celor care nu ajung la timp la destinaţie, nu din comoditate, ci din dumnezeiască rânduială.

Un bărbat, acuzat că a întreţinut relaţii sexuale cu o minoră, a fost arestat. Fata, de 13 ani, i-a povestit mamei grozăvia
Un bărbat din comuna Dragoş Vodă, cunoscut cu antecedente penale, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, după ce a batjocorit o minoră. Fata, în vârstă de 13 ani, a întreţinut raport sexual cu tânărul mai mare cu aproape 20 de ani şi apoi i-a povestit mamei sale ce s-a întâmplat.

Neglijenţă. Un bărbat din comuna Curcani şi-a încendiat gospodăria, după ce a făcut focul în curte
O gospodărie a fost la un pas să se facă scrum, după ce proprietarul a făcut focul în curte şi l-a lăsat nesupravegheat. În câteva clipe,  scânteile purtate de vânt au aprins o magazie de lemne şi un garaj. Când au sosit pompierii, flăcările făcurseră deja pagube de 10.000 de lei.

Ofertă de muncă. Unde te poţi angaja în această săptămână şi care sunt domeniile cu cele mai multe slujbe pentru şomeri
Peste 500 de locuri de muncă vacante sunt înregistrate  în evidenţa AJOFM Călăraşi în această săptămână. Şomerii care doresc să se angajeze au de unde alege, cele mai multe slujbe fiind în domeniul confecţiilor textile.