adevarul

 

Ziarul adevarul - adevarul de seara - adevarul online

emag evomag ecco tinar fashionup otter matar

(P) Asigurari RCA - cel mai bun pret *** Haine online


Ziarul Adevarul Calarasi - Ultimele stiri Adevarul Calarasi - 27.04.2015

Prăpăd pe ogoare: peste 11.000 hectare de teren agricol, distruse. Grâul de primăvară a rămas necultivat în Bărăgan
Fermierii din Bărăgan sunt la un pas de faliment. Doar 16% din suprafaţa totală de teren agricol din judeţul Călăraşi a fost însămânţată până la această dată. Vremea rea care a umplut de apă ogoarele a împiedicat desfăşurarea normală a campaniei de primăvară.

Cinci profeţii cutremurătoare ale lui Arsenie Boca: „Se va ridica de la Răsărit un popor fără cruce, se va mânca şi carne de om şi se va bea sânge de om“
Cunoscut ca unul dintre cei mai importanţi vizionari şi oameni ai bisericii româneşti, părintele Arsenie Boca a făcut numeroase profeţii despre vremurile pe care le trăim sau care vor veni.

Incendiu în comuna Dor Mărunt. Un bărbat, cunoscut cu probleme psihice, a ars de viu în propria casă
Un bărbat, în vârstă de 41 de ani, a sfârşit ars de viu chiar în locuinţa sa din comuna Dor Mărunt. Incendiul devastator care a cuprins casa a fost stins de pompieri, însă proprietarul a fost găsit carbonizat într-unul dintre dormitoare.

Linkuri Sponsorizate

Curs de iniţiere. Primarii din 8 localităţi, învăţaţi cum să gestioneze o situaţie de urgenţă
Primarii din opt localităţi ale judeţului Călăraşi au participat la Cursul de iniţiere în Managementul Situaţiilor de Urgenţă, organizat de I.S.U. Călăraşi.

Peste o sută de şomeri şi-au găsit o slujbă la Bursa locurilor de muncă. Angajatorii "au bătut" palma cu paznicii şi şoferii
Puţin peste o sută de ţomeri din  cei 508 care au participat la Bursa Locurilor de MUncă, organizată la sfârşitul săptămânii la Călăraşi, dar şi la Olteniţa, s-au ales cu un loc de muncă. 124 de persoane au fost selectate pentru a obţine o slujbă.

„Frunza dragostei“ din grădină. Puterile magice ale leuşteanului, planta care alungă duhurile rele şi aduce iubirea
Cunoscut încă din Antichitate ca o plantă cu puteri magice, se spune că leuşteanul are puterea de a aduce iubirea. Nu degeaba femeile se scăldau în apă cu frunze de leuştean şi trandafir, iar esenţa sa era folosită la producerea parfumului.

Teatru. "Astă seară...chef de râs", o comedie spumoasă cu Vasile Muraru şi Valentina Fătu, la sala Barbu Ştirbei
Un spectacol savuros, cu mult chef de viaţă … şi mult divertisment în piesa de teatru “Astă seară…chef de râs”, programat pentru 27 aprilie, la Centrul Cultural Judeţean Călăraşi, sala Barbu Ştirbei, îi aşteaptă pe iubitorii de teatru.

Învăţăturile duhovnicilor despre rugăciunea corectă –  cât să cerem de la Dumnezeu şi cum trebuie să mulţumim pentru ceea ce primim
Rugăciunea este fapta cea mai mare a lumii, căci ea este cauza tuturor bunătăţilor din lume, obişnuia să spună părintele Cleopa, unul dintre cei mai mari duhovnici ai României. Sfinţii au ajuns sfinţi prin rugăciune, iar noi îi putem imita.

Bani europeni. Peste 700 de proiecte au primit finanţare de peste 3,8 miliarde lei în cadrul POR 2007-2013
Peste 1.200 de proiecte au fost depuse în cadrul Programului Operaţional Regional 2007 – 2013, la sediul Agenţiei de Dezvoltarea Regională Sud Muntenia, mai mult de jumătate dintre acestea primind finanţare.

Prognoza meteo pe 3 luni: vine o vară tropicală. În ce zone se anunţă secetă
Administraţia Naţională de Meteorologie(ANM) a emis prognoza meteo pentru această vară. Dacă luna mai va fi una ploioasă şi cu temperaturi normale, în iunie şi iulie se anunţă călduri tropicale.

Serviciul Rutier se mută în fosta clădire a Vămii Călăraşi. Ce program vor avea poliţiştii
Serviciul Rutier Călăraşi va funcţiona de luni, 27 aprilie în fosta clădire a Vămii de pe strada Prelungirea Sloboziei. Aşadar, toţi cei care au de rezolvat o problemă nu trebuie să mai meargă la sediul IPJ Călăraşi, ci în altă locaţie.

Cum a apărut expresia „a tăia frunză la câini” - semnificaţia ascunsă şi legătura cu salcia şi cu păstorii din bălţile Dunării
Expresiile frazeologice au un farmec aparte, fiind apreciate şi gustate de vorbitori, graţie valorilor semantice şi stilistice inedite pe care le comportă. Ieşită din mediul păstoresc, expresia “ a tăia frunză la câini” a făcut carieră în vocabularul românului.

Se deschide Bursa locurilor de muncă. Angajatorii pun la "bătaie" 446 de posturi
Peste 400  de locuri de muncă  îi aşteaptă pe şomeri, vineri, 24 aprilie,  Bursa locurilor de muncă, eveniment la care şi-au anunţt participarea 33 de firme.

Sexul pe bani acum o sută de ani. Pe abonamentul la bordel scria: „Noaptea întreagă se socoteşte două numere” şi cât era tariful unei prostituate
Frumoase şi educate, îmbrăcate după ultima modă de la Paris, damele de bordel formau lumea pestriţă a prostituţiei de acum un secol. O lume aparte, plină de secrete, plăceri şi bani. Rujate strident, cu priviri galeşe care înmuiau şi piatra, fetele cucereau pe loc inimile tinerilor ori pensionarilor, care le urmau vrăjiţi în budoare, în căutarea pasiunii.

Investitorii chinezi, cu ochii pe Bărăgan. Ce variante de afaceri au la Călăraşi
Reprezentanţii unui conglomerat de constructori din Republica Populară Chineză au venit, joi, 23 aprilie, în inima Bărăganului, pentru a afla oportunităţile de investiţie în zonă.