adevarul

 

Ziarul adevarul - adevarul de seara - adevarul online

emag evomag amafashion ecco tinar
fashionup otter mycloset matar matar

(P) Asigurari RCA - cel mai bun pret *** Haine online


Ziarul Adevarul Calarasi - Ultimele stiri Adevarul Calarasi - 01.08.2014

FOTO Porţi deschise la Sultana-Malu Roşu, unul dintre cele mai mari şantiere arheologice
Situl arheologic experimental de la Sultana se deschide din nou pentru public. Unul dintre cele mai spectaculoase situri arheologice din ţară, unde au fost scoase la lumină obiecte fascinante de plastică antropomorfă din preistoria României(mileniul IV î.Ch.), va putea fi vizitat de public.

Viaţă de pensionar în rate. Bătrânii îngroaşă rândurile împrumutaţilor
Ca să treacă iarna cu bine, pensionarii îşi fac vara sanie. Bătrânii, speriaţi de povara traiului scump, îngroaşă rândurile pentru împrumuturi. Vârstnicii spun că au nevoie de bani pentru lemne, medicamente sau alimente, deoarece trăiesc din pensii modeste.

Restricţii temporare de circulaţie pe drumurile din Bulgaria pentru maşinile de mare tonaj
Autorităţile bulgare au impus restricţii temporare de circulaţie pentru autovehiculele grele. Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române a anunţat că acest lucru este valabil pentru autovehiculele de transport mărfuri cu masa totală maximă autorizată mai mare de 12 tone (inclusiv remorci şi semiremorci, maşini şi tehnică agricolă, tractoare şi utilaje specializate).

Linkuri Sponsorizate

Militarii călăraşeni, la competiţia pompierilor profesionişti
Cele mai bune 4 loturi sportive de pompieri din regiune de sud-est a ţării se întrec, în aceste zile, la Tulcea pentru calificarea la faza naţională a competiţiei privind serviciile profesioniste pentru situaţii de urgenţă.

Patru primării leftere, la mâna Consiliului Judeţean Călăraşi
Peste 600.000 de lei vor pleca din vistieria Consiliului Judeţean Călăraşi pentru 4 primării aflate în dificultate. Aleşii locali au apelat la mila mai-marilor de la judeţ pentru a obţine finanţarea unor cheltuieli urgente.

Pompierii călărăşeni, în sprijinul sinistraţilor din Teleorman, loviţi de furia apelor
Patru echipaje de pompieri militari din cadrul I.S.U. „Barbu Ştirbei” Călăraşi au plecat în misiune la Alexandria, alăturându-se forţelor de intervenţie pentru salvarea semenilor şi a bunurilor acestora din calea apelor.

O nouă provocare pentru fermieri. După ploi torenţiale vine seceta pedologică
Vin zile grele pentru fermierii din Bărăgan. După ploi şi atacul masiv al rozătoarele, culturile vor suferi şi de sete. Suprafeţe izolate din Muntenia se vor afla sub fenomenul de secetă pedologică, avertizează Administraţia Naţională de Meteorologie(ANM).

FOTO Cântec şi dans popular. Artişti din 5 ţări intră în Hora mare din Bărăgan
Timp de patru zile, aşa cum s-a obişnuit în ultimii ani, oraşul va răsuna de cântece şi dansuri de petrecere. La festivalul internaţional “Hora mare”, ajuns la cea de-a XXII-a ediţie, şi-au anunţat participarea ansambluri folclorice din Cehia, Grecia, Turcia, Republica Guinea şi Bulgaria.

Pericol. 24 de călărăşeni, condamnaţi pentru trafic de droguri, în ultimul an
Călăraşiul se situează, la nivel naţional, într-o zonă cu risc mic, cu o pondere între 0,5% şi 0,9%, ca număr de urgenţe medicale cauzate de consumul de droguri ilicite.

744 proaspeţi absolvenţi au devenit şomeri. Cum îi ajută statul
Proaspeţii absolvenţi îngroaşă rândurile şomerilor. Până în prezent, 744 de tineri care au terminat o formă de învăţământ promoţia  2014 s-au înregistrat ca persoane aflate în căutarea unui loc de muncă la Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă din Călăraşi.

FOTO Standardul de viaţă al călărăşenilor în 1937, când râul Ialomiţa era supranumit “Nilul Bărăganului”
Standardul de viaţă al călărăşenilor în perioada interbelică era unul modest, deşi din agricultură, ocupaţia de bază a locuitorilor de la sate, profitul era frumuşel. Cu toate acestea, preţurile produselor agricole era prea mici în raport cu munca depusă şi cu costul celor industriale.

FOTO Ploaia torenţială a făcut ravagii la Olteniţa şi Budeşti. Pompierii au intervenit 8 ore pentru evacuarea apei
Ploaia torenţială de duminică seară a făcut prăpăd în judeţul Călăraşi. 25 de gospodării şi mai multe instituţii din Olteniţa şi Budeşti au fost luate de ape. Pompierii militari au intervenit aproximativ 8 ore pentru salvarea locuinţelor afectate de inundaţii.

Peste 600 de transportatori de marfă şi de persoane, traşi pe dreapta
Peste 600 de autovehicule de transport persoane şi de marfă au fost oprite în trafic de poliţiştii călărăşeni, în perioada 21 – 27 iulie, în timpul acţiunii „TRUCK&BUS”.

TITULARIZARE 2014 CĂLĂRAŞI. 80 de candidaţi, nemulţumiţi de note, au depus contestaţii
Inspectoratul Şcolar Judeţean Călăraşi a înregistrat 80 de contestaţii, depuse de câtre dascălii nemulţumiţi careau susţinut examenul de Ttitularizare 2014..

Cum va fi vremea în următoarele trei luni în Bărăgan: vară prelungită şi multă secetă
Vara nu se dă plecată aşa uşor. Luna august vine cu vreme caldă şi cu multă secetă. Nici în luna septembrie, temperaturile nu scad, se vor situa peste medie. Meteorologii spun că în octombrie nu vine frigul, ci va ploua ceva mai mult.