adevarul

 

Ziarul adevarul - adevarul de seara - adevarul online

emag evomag ecco tinar fashionup otter matar

(P) Asigurari RCA - cel mai bun pret *** Haine online


Ziarul Adevarul Calarasi - Ultimele stiri Adevarul Calarasi - 24.11.2014

FOTO Gheorghe Dobre, de trei ori primar la Modelu: „I-am pus pe toţi la muncă, nu la stat cu mâna întinsă!”
Om dintr-o „bucată”, muncitor şi prea pătimaş, primarul modelenilor nu s-ar vedea niciodată în alt partid. „Mai bine închei cu politica, decât să bat la alte uşi. Ce, sunt cangur să sar dintr-o parte în alta?”, e de părere Gheorghe Dobre, primarul celei mai mari comune din judeţul Călăraşi.

FOTO Aşii grădinilor. Cum au transformat bulgarii Bărăganul interbelic în raiul zarzavaturilor
Cei mai destoinici grădinari erau bulgarii, în Bărăganul interbelic. Ţăranul din judeţul Ialomiţa nu-şi bătea capul cu cultivarea grădinilor. Munca anevoiasă, care cerea pricepere, răbdare şi pasiune îi ţinea departe pe săteni.

Consilierii locali, convocaţi la şedinţă pe 27 noiembrie. 7 proiecte, pe ordinea de zi
Consilierii locali sunt convocaţi, joi, 27 noiembrie, la ora 16.00, la şedinţa de Consiliu Local. Pe ordine de zi de află 7 proiecte de hotorâri ce urmează să fie supuse dezbaterii.

Linkuri Sponsorizate

Alertă meteo: ninsori slabe în Bărăgan şi temperaturi sub limita îngheţului
Iarna se instalează cu “arme şi bagaje”. Săptămâna începe cu vreme extrem de friguroasă, iar paltoanele şi fularele devin accesorii indispensabile. Iar dacă ziua este rece, noaptea e de-a dreptul ger. Temperaturile coboară până la minus 4 grade în Bărăgan, în următoarele zile.

Primarul care a trecut prin 5 partide curtează PNL-ul. Nicolae Dragu, favorit în conducerea Consiliului Judeţean
Nicolae Dragu, fost primar al Călăraşiului timp de 3 mandate până în 2012, nu s-a lecuit de politică. Deşi în urmă cu nici o lună a devenit independent, după ce Uniunea Naţională pentru Progresul României l-a exclus din rândurile sale, până la sfârşitul anului are toate şansele să devină unul din vicepreşedinţii Consiliului Judeţean Călăraşi.

O fată de măritat şi mai mulţi pretendenţi. Teatrul Bulandra aduce "Căsătoria" pe malul Borcei
Nume mari ale sceni româneşti popoesc pentru câteva ore pe 2 decembrie, pe malul Borcei. Una dintre cele mai bune piese ale teatrului "Bulandra" va fi jucată şi la Călăraşi. Victor Rebengiuc, Mariana Mihuţ, Răzvan Vasilescu, Dana Dogaru dau viaţă piesei de teatru "Căsătoria", în regia lui Yuri Kordonsky.

Cutremurul, resimţit la Călăraşi şi în Bulgaria. Seismul de 5,6 grade pe scara Richter a fost "anunţat" de un vuiet prelung
Cutremurul cu mangnitudinea de peste 5 grade Richter, produs în Vrancea, sâmbătă seară, la ora 21.20, a fost resimţit şi la Călăraşi. Chiar şi cei care locuiesc la curte au tras o sperietură zdravănă.

Valorile culturale, premiate. Spectacolul "10 pentru Călăraşi" va fi organizat în luna decembrie
Şi anul acesta, Direcţia Judeţeană pentru Cultură Călăraşi(DJC) organizează manifestări culturale la sfârşitul anului. Spectacolul „10 pentru Călăraşi”, organziat în fiecare an, în luna decembrie, va reuni persoanlităţi marcante ale culturii călărăşene

Autorităţile aşteaptă sugestii. Cetăţenii, poftiţi să întocmească bugetul oraşului pentru anul 2015
Călărăşenii sunt poftiţi să ia parte la întocmirea bugetului oraşului în care trăiesc. Pentru prima dată, autorităţile locale vor ţine cont şi de sugestiile oamenilor. Primarul Daniel Ştefan Drăgulin îi invită pe oameni să trimită scrisori sau mail-uri în care să prezinte problemele din cartierul în care locuiesc, dar şi care sunt priorităţile comunităţii.

Ghid rutier pentru vreme rea. Şoferii, sfătuiţi de poliţişti să evite depăşirile pripite
Răcirea accentuată a vremii şi precipitaţiile căzute în ultimele ore îi pun pe poliţişti în gardă. Pentru a preveni tragediile rutiere, oamenii legii îi sfătuiesc pe şoferi să circule cu prudenţă, să reducă viteza de deplasare şi să evite manevrele riscante, care nu sunt absolut necesare, precum depăşirile pripite.

7,3% rata şomajului la sfârşitul lunii octombrie. Sătenii, primii în topul celor fără loc de muncă
Sezonul rece îngroaşă rândurile şomerilor. Lipsa locurilor de muncă în construcţii şi în agricultură se reflectă negativ în statistica celor fără loc de muncă.

Se inaugurează “Artgeografica”.  Cele mai valoroase fotografii, expuse la Muzeul Municipal
Cele mai frumose fotografii realizate în ţară şi strănătate de membrii Societăţii de Geografie-Filiala Călăraşi vor putea fi admirate la Muzeul Municipal Călăraşi.

Trei zile de muzică folk. Festivalul naţional “Chitara Dunării” a ajuns la cea de-a VII-a ediţie
Iubitorii muzicii folk sunt aşteptaţi la Călăraşi  la  festivalul naţional “Chitara Dunării”, ajuns la cea de-a VII-a ediţie care va avea loc între 29 noiembrie-1 decembrie.

Accident cu 3 răniţi pe DN4. Un camion a lovit un microbuz, după ce şoferul a evitat o groapă din carosabil
Trei pasageri dintr-un microbuz au fost răniţi uşor, miercuri după-amiază, după ce un camion cu remorcă a pătruns pe contrasens, pe DN4, în afara municipiului Olteniţa.

Budeştiul, sub ape. Ploaia torenţială face prăpăd: zeci de gospodării au fost inundate
Vremea rea face prăpăd în judeţul Călăraşi. Ploaia torenţială ce nu mai conteneşte de miercuri dimineaţă a dat bătăi de cap în mai multe localităţi. Zeci de case au fost inundate la Budeşti şi Olteniţa, iar echipajele de pompieri abia au putut să facă faţă solicitărilor.