adevarul

 

Ziarul adevarul - adevarul de seara - adevarul online

emag evomag ecco tinar fashionup otter matar

(P) Asigurari RCA - cel mai bun pret *** Haine online


Ziarul Adevarul Calarasi - Ultimele stiri Adevarul Calarasi - 28.11.2014

De 1 decembrie, cel mai mare producător de mezeluri din România vrea în Cartea Recordurilor. Aldis pregăteşte un cârnat de 60 km şi 45 de tone
De Ziua Naţională a României, cel mai mare producător de mezeluri din ţară vrea să intre în Cartea Recordurilor preparând  un cârnat cum nu s-a mai văzut: lung de 60 kilometri şi cu o greutate de 45 de tone.

Sărbătoare în linişte. Manifestările de 1 Decembrie, supravegheate de poliţişti
Ca să ţină sub control eventualele incidente ce pot apărea de Ziua Naţională, IPJ Călăraşi trimite în teren peste o sută de oameni ai legii care vor fi cu ochii pe manifestările ce au loc în oraş.

Cât va costa deszăpezirea la Călăraşi. 151 de lei, ora de intervenţie cu sărăriţă
Iarna ce stă să bată la uşa nu va lua prin suprindere, cel puţin teoretic, autorităţile din Călăraşi. Primăria şi Urban, societatea care se ocupă de curăţarea zăpezii, sunt pregătite de intervenţii. Pentru o oră de deszăpezire, în sezonul 2014-1015, se vor plăti între 43 şi 174 de lei, faţă de 177 lei ora de deszăpezire anul trecut.

Linkuri Sponsorizate

Dan Cristodor, liderul PSD Călăraşi: " Ne aşteptam la această reacţie. Domnul Vanghelie a fost tot timpul un prăpăstios, un războinic"
"Nu trebuie să ne grăbim să aruncăm cu vorbe grele pentru că e greu să le demontezi ulterior". Aceasta este părerea lui Dan Cristodor, liderul Organizaţiei Judeţene a PSD Călăraşi, referitoare la cele trei excluderi din partid şi la declaraţiile pe care le-au făcut colegii săi.

Noi vicepreşedinţi la Consiliul Judeţean. Unul dintre ei, şeful Casei de Asigurări
Doi membri ai Partidului Naţional Liberal au primit votul de încredere al colegilor pentru a ocupa funcţiile de vicepreşedinţi la Consiliul Judeţean Călăraşi. Este vorba despre Marian Dinulescu, preşedinte al Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate, şi Jolan Craiu, aflată până de curând în rândurile PP-DD.

Cursuri de (re)calificare . Confecţioner şi brutar, meseriile în care vor fi şcoliţi gratuit şomerii
În luna decembrie, AJOFM Călăraşi organizează, gratuit,  5 programe de formare profesională pentru de 96 de persoane aflate în căutarea unui loc de muncă.

Discuţii. Locuinţele de serviciu pentru medici, mărul discordiei între Primărie şi Consiliul Judeţean
Locuinţele de serviciu pentru medici au devenit motiv de dispută între Primărie şi Consiliul Judeţean Călăraşi. Răducu Filipescu, şeful CJ, spune că doctorii veniţi pe malul Borcei nu au unde să locuiască, însă primarul Daniel Ştefan Drăgulin îl contrazice. Edilul spune că a repartizat şase case pentru specialiştii din Spitalul Judeţean.

Două expoziţii excepţionale, vernisate la muzeu, în cinstea Zilei Naţionale
Ziua Naţională a României va fi marcată la Muzeul Dunării de Jos prin organizarea a două expoziţii de excepţii. Pentru a marca lupta românilor pentru întregirea neamului la 1 decembrie 1918,  călărăşenii sunt invitaţi, vineri, 28 noiembrie, să participe la două manifestări excepţionale.

Schimbări. Ion Ştefan şi Bogdan Georgescu pierd funcţiile de vicepreşedinţi la Consiliul Judeţean
Schimbarea celor doi vicepreşedinţi ai Consiliului Judeţean se hotărăşte, azi, 27 noiembrie. La şedinţa ordinară de joi, 27 noiembrie, aleşii locali au pe ordinea de zi două hotărâri privind înlocuirea din funcţie a lui Ion Ştefan (PSD) şi Bogdan Georgescu (PC).

Prognoza meteo până în februarie. Cât va ninge în Bărăgan în următoarele trei luni
Administraţia Naţională de  Meteorologie(ANM) a realizat o estimare sezonieră a temperaturilor şi a cantităţilor de precipitaţii pe teritoriul României, până în luna februarie a anului viitor. Iarna cuprinde şi Bărăganul, însă vine cu ninsori blânde şi temperaturi mi ridicate decât ne-am aştepta.

Folk. Ducu Bertzi şi Vasile Şeicaru, recitaluri la festivalul "Chitara Dunării"
Iubitorii muzicii folk sunt aşteptaţi la Călăraşi, la festivalul naţional “Chitara Dunării”, ajuns la cea de-a VII-a ediţie, care va avea loc între 29 noiembrie-1 decembrie. Printre artiştii consacraţi, invitaţi să susţină recitaluri, se regăsesc Ducu Bertzi şi Vasile Şeicaru.

Concurs cu premii în bani. Călăraşenii, provocaţi să creeze cel mai frumos Pom de Crăciun
Călărăşenii talentaţi au ocazia să realizeze un Pom de Crăciun care va fi expus la Muzeul Municipal, dar şi să câştige 500 de lei, premiul pus la „bătaie” de autorităţile locale.

Şase suspecţi de furt din reţeaua dezafectată de irigaţii, reţinuţi. Printre ei se află şi un poliţist, bănuit că a dat informaţii din anchetă
Un agent de poliţie din cadrul IPJ Călăraşi a fost reţinut de oamenii legii, marţi seară, după ce s-a stabilit că a fraternizat cu infractorii. Poliţistul este acuzat că ar fi primit bani de la mai multe persoane, furnizându-le, la schimb, informaţii despre anchetă.

Vorbe, nu fapte. Promisiunile guvernanţilor rămân doar pe hârtie
Marile promisiuni ale politicienilor pentru judeţul Călăraşi au rămas doar pe hârtie. Pentru orăşelul de pe malul Borcei, investiţiile de sute de milioane de euro sunt vorbe în vânt. Singurul proiect care s-a “mişcat” e viitorul pod peste Dunăre între Călăraşi şi Silistra.

Groaznic accident la Coconi. A murit pe loc, după ce s-a înfipt cu maşina într-un cap de pod
Sfârşit tragic pentru un tânăr din Olteniţa! La doar 22 de ani, bărbatul a fost ucis într-un teribil accident rutier pe care l-a provocat. El a murit în maşina pe care o conducea, strivit de un cap de pod, după ce, din cauza vitezei excesive, a pierdut controlul maşinii.