adevarul

 

Ziarul adevarul de azi - adevarul de seara - adevarul online

Ziare romanesti recomandate

Programul TV de Azi

Mutari Internationale

Stiri locale din Adevarul Calarasi

(P) Asigurari RCA - cel mai bun pret

Ziarul Adevarul Calarasi - Ultimele stiri Adevarul Calarasi - 27.09.2016

Prognoza meteo: când scăpăm de aerul polar şi unde se încălzeşte. Ce se anunţă până la Revelion, când ninge prima oară
Aerul polar continuă să ne dea bătăi de cap. Temperaturile vor fi  scăzute, mai ales dimineaţa, iar în jumătatea estică a ţării şi la munte cerul va fi închis şi va ploua. Abia la sfârşitul săptămânii, maximele vor urca uşor spre 25 de grade în sudul Olteniei, iar cele minime vor fi cuprinse, în general, între 4 şi 10. Pentru următoarele 3 luni, meteorologii anunţă o vreme în general normală.

Umor. Compania teatrală Vouă vine pe malul Borcei cu "Reţeta de râs"
O porţie bună de râs le este asigurată călărăşenilor pe 29 septembrie, de la ora 18.00, la sala de spectacole « Barbu Ştirbei ». Buna-dispoziţie va fi la ea acasă în timpul spectacolului « Reţeta de râs », pus în scenă de actorii Companiei Teatrale « Vouă ».

Primăria Călăraşi, la concursul ”Inovaţie şi calitate în sectorul public”. Aplicaţie IT pentru reducerea risipei de bani
Primăria Călăraşi s-a înscris într-o competiţie naţională care priveşte reducerea risipei şi eficientizarea cheltuirii banului public în administraţia publică locală.

Cel mai modern scuar din Bărăgan, o investiţie de peste 1,4 milioane lei, va fi gata la 1 noiembrie
Spaţiul verde care separă sensurile de mers pe cea mai importantă arteră din Călăraşi va fi gata la 1 noiembrie. Finalizarea lucrărilor la cel mai modern scuar din Bărăgan, o investiţie de 1,4 milioane de lei fără TVA, sunt la final. Amenajarea peisagistică şi arhitecturală a celor peste 13.000 mp de teren a început în primăvara acestui an.

Razii în tot judeţul. Peste 500 de amenzi, aplicate de poliţişti în ultimele 3 zile
Sute de amenzi au fost aplicate în ultimele 3 zile de poliţiştii călărăşeni în cadrul mai multor razii în pieţe, târguri, oboare, dar şi pe principalele drumuri din judeţul Călăraşi.

O gospodină din Budeşti şi-a incendiat bucătăria după ce a lăsat o lumânare nesupravegheată
Două echipaje de stingere au fost alertate, la sfârşitul săptămânii trecute, să intervină la un incendiu provocat de o lumânare, în localitatea Budeşti. Militarii spun că proprietara locuinţei a fost la un pas să-şi facă scrum agoniseala de o viaţă, după ce a lăsat lumânarea aprinsă nesupravegheată.

Piersica, leacul minune care ia depresia cu mâna. Cui este interzis fructul care întârzie îmbătrânirea
Bogată de vitamine şi minerale, aromata piersică este un adevărat leac pentru cei au probleme digestive, reumatism, litiază urinară şi probleme cardiovasculare. Prin conţinutul ridicat de apă, 87%, aceasta hidratează organismului, iar proprietăţile antioxidante întârzie îmbătrânirea.

Persoanele vulnerabile, încurajate să lucreze. Ce măsuri iau autorităţile pentru a le include pe piaţa muncii
Strategia politicilor de ocupare şi cea de reformă a Serviciului Public de Ocupare (SPO) au fost dezbătute de conducerea Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă(ANOFM) cu reprezentanţii structurilor teritoriale, întâlnire la care a participat şi ministrul Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice, Dragoş Pîslaru.

Scandal pentru recepţia celui mai mare proiect de modernizare a reţelei de apă. Primar: “Eu nu semnez procesul verbal!”
Finalizarea celui mai mare proiect din Călăraşi din ultimii 25 de ani, care a înghiţit aproximativ 10 milioane de euro naşte controverse. Deşi lucrările la reţeau de canalizare şi apă potabilă au fost încheiate pe hârtie, recepţia lucrării nu a avut loc, deoarece autorităţile locale au semnalat numeroase neajunsuri.

Lucrări de reparaţii pe A2. Cât şi unde va fi restricţionat traficul spre Constanţa
Şoferii care circulă luni, 26 septembrie, pe Autostrada Soarelui, sunt avertizaţi de poliţişti să fie cu ochii în 4. Pe o distanţă de 5 kilometri, pe sensul de mers către Constanţa au loc lucrări de asfaltare.

A început "Săptămâna Prevenirii Criminalităţii". Leonard Doroftei, invitatul de onoare al poliţiştilor
Cea de-a XI-a ediţie a „Săptămânii Prevenirii Criminalităţii” începe luni, 26 septembrie şi se încheie pe 30, perioadă în care acţiunile desfăşurate de poliţişti urmăresc sensibilizarea populaţiei cu privire la importanţa adoptării unei conduite adecvate pentru a nu cădea victime infractorilor, dar şi pentru a se implica în activităţi cu caracter preventiv.

"Verde la educaţie". 50 de copii, instruiţi la lecţia de prevenire de poliţiştii rutieri
Cea de-a patra ediţie a campaniei “Verde la educaţie”, organizată de Poliţia Română şi compania Lidl a avut succes la Olteniţa. 50 de copii, însoţiţi de părinţi sau bunici au răspuns prezent la întâlnirea cu oamenii legii.

Ioan Gyuri Pascu a murit. Artistul a fost, înainte de Revoluţie, profesor de limba română în Bărăgan: „Îmi spuneau nebunul cu barbă de la Ulmu!“
Actorul şi cântăreţul Ioan Gyuri Pascu a murit în această dimineaţă în urma unui infarct. Artistul, în vârstă de 55 de ani, mai avusese probleme mari de sănătate, în decembrie 2010 suferind un atac cerebral vascular. Înainte de Revoluţie, artistul a petrecut aproape 3 ani în Bărăgan, unde fusese repartizat ca profesor de limba română.

Cum se acordă întreprinderilor marca socială. Ce acte se cer la AJOFM
Întreprinderile sociale de inserţie se certifică prin acordarea mărcii sociale. La Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă(AJOFM), documentele se depun prin Compartimentul Relaţii cu Angajatorii şi Economie Socială.

Drumul de coşmar care face legătura cu Autostrada Soarelui a intrat în reparaţii. Când va fi gata „centura“ Călăraşiului
Una dintre cele mai importante artere de trafic rutier, centura ocolitoare a Călăraşiului, intrată în reparaţii capitale, ar putea fi finalizată în primăvară anului viitor. Varianta Nord, un drum de coşmar, care doar a fost peticit de-a lungul timpului, va fi modernizat cu peste 7,5 milioane de lei.