adevarul

 

Ziarul adevarul de azi - adevarul de seara - adevarul online

Ziare romanesti recomandate

Programul TV de Azi

Stiri locale din Adevarul Calarasi

(P) Asigurari RCA - cel mai bun pret

Ziarul Adevarul Calarasi - Ultimele stiri Adevarul Calarasi - 12.12.2018

Spiridon, sfântul care aduce spor şi sănătate în casă. De ce e interzisă munca pe 12 decembrie şi cum te aperi de rele
Prăznuit de credincioşi în fiecare an pe 12 decembrie, despre sfântul Spiridon se crede că îşi părăseşte racla şi pleacă în ajutorul oamenilor care îi înalţă rugăciuni.

Şedinţă extraodinară la Consiliul Judeţean pe 13 decembrie. Ce proiecte vor fi dezbătute
Consilierii judeţeni sunt convocaţi joi, 13 decembrie, în şedinţă extraordinară, de la ora 12.00, având pe ordinea de zi patru proiecte de hotărâre, printre care şi rectificarea bugetului propriu al judeţului Călăraşi.

Returul Ligii 1. Dunărea joacă cu Sepsi duminică, 16 decembrie, de la ora 14.00
Returul va avea loc Dunărea întâlneşte duminică, 16 decembrie, formaţia Sepsi, la Călăraşi, pe arena Ion Comşa începând cu ora 14.00, în returul Ligii 1 Betano.

Proiecte cu finanţare europeană, în valoare de 3,1 milioane de euro, aflate în derulare pe malul Borcei
Proiecte cu finanţare europeană cu o valoare de 3,11 milioane de euro se află în curs de implementare,  cofinanţarea Primăriei  Călăraşi fiind 2% din sumele eligibile. La acest moment, Primăria Municipiului Călăraşi are în derulare trei proiecte cu finanţare europeană, pe trei Programe.

APIA: Deţinătorii de teren agricol care vor să înfiinţeze păduri sau perdele forestiere primesc ajutor de la stat
Deţinătorii de teren agricol şi neagricol pot accesa, începând din 11 decembrie, timp de peste şase luni, schema de ajutor de stat pentru acordarea de finanţare în vederea creării de suprafeţe împădurite, într-un program în valoare de aproape 116 milioane de euro, a anunţat, marţi, Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA).

Crucea Roşie aniversează 94 de ani. Spectacol caritabil la sala Barbu Ştirbei
Crucea Roşie Română-filiala Călăraşi, în parteneriat cu Primăria Municipiului, organizează miercuri, 12 decembrie, începând cu ora 17.00, în sala de spectacole ”Barbu Ştirbei”, un concert caritabil pentru a puncta a 94-a aniversare a filialei călărăşene a Crucii Roşii.

Recomandări de la medicii veterinari: Proprietarii care nu-şi înregistrează porcii nu vor fi despăgubiţi pentru trichineloză
Pentru că în această perioadă se sacrifică porci a căror provenienţă este preponderent din sectorul gospodăresc, iar numărul îmbolnăvirilor creşte, ca urmare a consumului de carne neexaminată de medicul veterinar, Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Călăraşi face câteva recomandări consumatorilor .

Împrumut de 40 milioane de lei pentru reabilitarea Palatului Prefecturii, clădire de patrimoniu construită în 1895
Palatul Prefecturii, o bijuterie de patrimoniu unică în peisajul Bărăganului, aflat într-o stare avansată de degradare va fi modernizat în primăvar anului 2019. Investiţia pentru reabilitatea instituţiei care găzduieşte Instituţia Prefectului Călăraşi a fost estimată la 32.458.000 lei, comsilierii judeţeni aprobând recent o hotărâre petnru contractarea unui împrumut de 40 milioane de lei.

Lucrări la reţea. Se opreşte distribuţia gazelor naturale în mai multe zone
Distrigaz Sud Reţele efectuează lucrări programate la reţeaua de distribuţie a gazelor naturale pentru creşterea gradului de siguranţă şi continuitate în alimentarea cu gaze naturale.

Prognoza meteo: Când se schimbă vremea. Unde loveşte lapoviţa şi cât scad temperaturile până pe 23 decembrie
Ploi, lapoviţă şi temperaturi scăzute în majoritatea regiunilor. Conform Administraţiei Naţionale de meteorologie(ANM), valorile termice diurne vor rămâne, în general, peste normele climatologice ale perioadei, iar precipitaţiile nu vor lipsi din peisaj pe parcursul următoarelor două săptămâni (10 - 23 decembrie), arată prognoza de specialitate, publicată de ANM.

Programul etapei a-20-a din Liga 1. Dunărea joacă pe 16 decembrie cu Sepsi Sf.Gheorghe
Cea de-a 20-a etapă a Ligii I Betano, penultima programată în acest an, va debuta vineri, 14 decembrie la Chiajna. De la ora 20.00 se va desfăşura meciul dintre Concordia şi Poli Iaşi.

Colindător la Porţile Cerului”. Fuego susţine un concert pe malul Borcei, pe 17 decembrie
Îndrăgitul interpret Fuego vine la Călăraşi,pe 17 decembrie şi susţine un spectol la sala Barbu Ştirbei, începând cu ora 20.00 Concertul face parte din Turneul naţional de colinde şi cântece de Crăciun, care a început pe 3 decembrie, la Teatrul Naţional din Bucureşti şi se va încheia pe 27 decembrie, la Botoşani.

Medicul iordanian care lucrează de 33 de ani în România: „Au fost şi momente când nu găseai nimic să cumperi, am trăit şi Revoluţia română“
Trăieşte în România de 33 de ani şi spune că i-ar fi greu să se întoarcă acum în ţara natală, să ia totul de la zero. Said Aboayesh, de 54 de ani, este medic specialist obstetrică-ginecologie şi a venit la Spitalul din Călăraşi în urmă cu un an de la Bucureşti, pentru a-şi găsi liniştea şi a-şi pune ştiinţa în slujba oamenilor.

"Moştenitorii", spectacol de tradiţii şi datini româneşti, la sala Barbu Ştirbei
Miercuri, 12 decembrie, de la ora 10.00, sala de spectacole „Barbu Ştirbei” va răsuna de cântece, joc şi voie-bună. Sute de prichindei din  Călăraşi vor susţine un spectacol tradiţional la cea de-a IV- a ediţie a Festivalului judeţean de promovare a datinilor şi tradiţiilor româneşti, “Moştenitorii”.

Ce sancţiuni riscă cetăţenii care sacrifică porci în gospodărie, iar carnea neexpertizată veterinar va fi vândută
Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Călăraşi recomandă cetăţenilor să cumpere produse alimentare numai din unităţi sau spaţii autorizate sanitar veterinar, iar animalele pe care le sacrifică în gospodărie să fie