adevarul

 

Ziarul adevarul de azi - adevarul de seara - adevarul online

Ziare romanesti recomandate

Programul TV de Azi

Mutari Internationale

Stiri locale din Adevarul Calarasi

(P) Asigurari RCA - cel mai bun pret

Ziarul Adevarul Calarasi - Ultimele stiri Adevarul Calarasi - 19.02.2017

Cel mai ieftin aperitiv: cum faci chiftele din cartofi. Secretul unui preparat gustos
Un preparat ieftin şi rapid e chifteaua din cartofi pe care orice gospodină a gătit-o cel puţin o dată. Cu multă verdeaţă, cu brânză de vaci ori telemea, deliciosul aperitiv este simplu, gustos şi sănătos. Reţeta chifteluţelor din cartofi o regăsim în lucrarea celebrului gastronom Radu Anton Roman, „Bucate, vinuri şi obiceiuri româneşti“ (Editura Paideia).

Câţi bani primesc şomerii care se angajează în altă localitate. Cum se acordă prima de încadrare şi de instalare
Începând cu luna decembrie a anului trecut, măsurile de stimulare a ocupării au devenit mai atractive pentru cele două categorii de beneficiari ai serviciilor oferite de Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă: persoane aflate în căutarea unui loc de muncă şi angajatori.

„Tradiţii şi basme româneşti...”, spectacol de tradiţii din lumea de odinioară a satului din Bărăgan
Centrul Cultural Judeţean Călăraşi demarează o serie de acţiuni de promovare a culturii tradiţionale, concretizate în proiecte, ateliere, spectacole, şezători, întâlniri cu bătrânii satelor. Astfel, în zilele de 24 şi 25 februarie, perioada cunoscută prin Sărbătoarea Dragobetelui, Lăsatul secului, obiceiul Urlaliei se va desfăşura proiectul „Tradiţii şi basme româneşti”.

Călători fără bilet în trenuri. Poliţiştii i-au suprataxat cu 10.000 de lei
Aproximativ o mie de persoane au fost descoperite călătorind fraudulos de către poliţişti în timpul unei razii desfăşurate timp de două zile pe toate regionalele de căi ferate.

Prognoza meteo. Vremea se schimbă radical: ploi, ninsori şi depuneri de polei
vremea frumoasă devine o amintire de sâmbătă noapte. Administraţia Naţională de Meteorologie(ANM) a emis o avertizare de precipitaţii, ninsori şi depunere de polei pentru toată ţara.

Cum spui corect banalul „Bună ziua!“ şi ce trebuie să faci când strângi mâna cuiva. De ce este interzis să spunem „Hello!“ sau „Adio!“
O serie de reguli, uneori simple, sunt legate de banalul „Bună ziua!“ spus pe stradă atunci când întâlnim o persoană ori de gesturile la care trebuie să fim atenţi în aceste moment.

Şedinţă ordinară de Consiliu Local. Ce proiecte vor fi supuse dezbaterii
Consilierii locali sunt convocaţi în şedinţă ordinară joi, 23 februarie, la ora 16.30, având pe ordinea de zi 4 proiecte de hotărâre. Printre problemele ce vor fi supuse dezbaterii se află şi aprobarea finanţării cluburilor sportive de către autorităţile locale.

Liga naţională. AHC Dunărea Călăraşi a învins HC Dobrogea Sud Constanţa
AHC Dunărea Călăraşi a învins joi seară pe HC Dobrogea Sud Constanţa, meciul fiind disputat în carul Ligii Naţionale de Handbal Masculin.

Ceaţă densă pe A2. Şoferii, sfătuiţi să circule cu viteză redusă
Şoferii care circulă vineri pe Autostrada Soarelui sunt sfătuiţi de şoferi să  ruleze cu viteză redusă din cauza ceţii care pune traficul în pericol. Pe

65 cursuri de formare profesională pentru şomeri, programate în 2017. În ce domenii se obţin calificări
Aproximativ o  mie de persoane vor fi incluse în acest an în cursuri de formare profesională, organizate de Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă(AJOFM).

Tradiţii la Moşii de iarnă. Ce este interzis să faci în ziua premergătoare Înfricoşatei Judecăţi pentru a te feri de nebunie
În fiecare an, în sâmbăta dinaintea Duminicii Înfricoşătoarei Judecăţi, credincioşii aduc la biserică ofrande pentru sufletele celor dragi. La Moşii de iarnă sau Sâmbătă piftiilor, pe 18 februarie, tradiţia populară spune că nu e bine să lucrezi pentru că rişti să înnebuneşti sau să tremuri.

Buget. 40.000 de lei, bani pentru "Sărbătoarea primăverii", un spectacol cu peste 300 de copii
Consilierii locali au aprobat miercuri, 15 februarie, în şedinţa extraordinară bugetul pentru ,,Sărbătoarea Primăverii”, eveniment ce urmează a se desfăşura în municipiul Călăraşi.

Doi olteniţeni, prinşi în flagrant când ridicau un colet cu 100 grame de haşiş. Marfa fusese expediată din Spania
Doi bărbaţi din Olteniţa au fost prinşi în flagrant delict de poliţiştii de la Combaterea  Criminalităţii Organizate şi de procurorii D.I.I.C.O.T. din Călăraşi, cu sprijinul Direcţiei Operaţiuni Speciale, în timp ce ridicau un colet cu 100 de grame de haşiş.  Cei doi au fost reţinuţi şi, ulterior, arestaţi preventiv, pentru 30 de zile.

Accident cu 4 victime pe DN31. Un şofer a intrat în depăşire neregulamentară şi a izbit în plin un microbuz
O depăşire neregulamentară a trimis pe patul spitalului patru persoane aflate într-un microbuz. Accidentul s-a petrecut în urmă cu două zile, pe DN31, iar şoferul vinovat de producerea tragediei este cercetat ăentru vătămare corporală din culpă.

Unde vă puteţi angaja în această săptămână. Peste 500 de slujbe, vacante la AJOFM
Şomerii aflaţi în căutarea unui loc de muncă au de unde alege în această săptămână. Peste 500 de slujbe sunt disponibile în evidenţa Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Călăraşi, mai mult de jumătate dintre acestea fiind în domeniul confecţiilor.