adevarul

 

Ziarul adevarul - adevarul de seara - adevarul online

emag evomag amafashion ecco tinar
fashionup otter mycloset matar matar

(P) Asigurari RCA - cel mai bun pret *** Haine online


Ziarul Adevarul Calarasi - Ultimele stiri Adevarul Calarasi - 28.08.2014

Superstiţii la sărbătoarea Tăierii Capului Sf.Ioan Botezătorul. De ce sunt interzise alimentele de culoare roşie pe 29 august
Credincioşii ortodocşi prăznuiesc pe 29 august Tăierea Capului Sfântului Ioan, Înaintemergătorul şi Botezătorul Domnului, sărbătoarea fiind considerată zi de post. Cei care vor să se spele de păcate ar trebui să ţină post negru. Şi, potrivit credinţelor populare, ar trebui să mănânce struguri şi să evite varza şi alimentele de culoare roşie.

O tâlhărie pe zi. Tânărul care acosta femei în scări de bloc şi apoi le smulgea lânţişorul de la gât, reţinut
Un tâlhar care acosta femei în scări de bloc, apoi le smulgea lănţişoarele din aur de la gât, a fost prins de poliţişti. Suspectul a fost reţinut şi urmează să fie prezentat judecătorilor cu propunere de arestare preventivă.

Deşeuri periculoase. O jumătate de tonă de insecticide şi pesticide expirate, confiscate la Dor Mărunt
Peste 500 de litri de substanţe, devenite deşeuri periculoase, au fost confiscate de poliţiştii călărăşeni. Marfa a fost descoperită la punctul de lucru din Dor Mărunt al unei societăţi din Capitală, cu profil agricol.

Linkuri Sponsorizate

Carnea de pui, verificată la "sânge". Controale de la fermă la furculiţă pentru depistarea salmonelei
Ca să nu mai rişte vreun scandal al cărnii infestate cu salmonella, aşa cum s-a întâmplat cu Avicola Călăraşi, medicii veterinari “suflă şi-n iaurt”. Pentru a evita apariţia unor cazuri de tofiinfecţii alimentare datorate cărnii de pui infestate, Direcţia Sanitară-Veterinară a luat la puricat 24  de ferme de pui de carne , un abator şi  4 unităţi de tranşare şi obţinere carne tocată.

Ordine publică. Jandarmii nu scapă din ochi Târgul de Toamnă
Zeci de jandarmi vor sta cu ochii pe târgul de toamnă ce se va deschide la 1 septembrie în cartierul Cărămidari. Timp de o săptămână, militarii vor acţiona pentru asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică.

Bacalaureat de toamnă 2014: Peste 500 de absolvenţi au dat miercuri examen la matematică şi istorie
Sute de absolvenţi de liceu din judeţul Călăraşi, care nu au promovat în prima sesiune sau în anii anteriori, susţin miercuri, 27 august, proba obligatorie a profilului, matematică şi istorie, la examenul de bacalaureat.Dintre cei 518 de candidaţi, 473 au susţinut examen la matematică şi 45 la istorie.

Incursiune în istorie pentru pasionaţii de arheologie
Şantierul de la Radovanu îşi deschide, joi, 28 august, porţile pentru vizitatori. Muzeul Civilizaţiei Gumelniţa-Olteniţa, în colaborare cu Institutul de Arheologie Vasile Pârvan al Academiei Române, organizează Ziua Porţilor deschise pe unul dintre cele mai importante şantiere arheologice din judeţul Călăraşi.

Alertă. Medicii veterinari, cu ochii pe "boala limbii albastre"
Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor(DSVSA) Călăraşi atenţionează fermierii care cresc oi, capre şi vaci despre riscul apariţiei unei boli care face ravagii printre animale.

Leftere. Primăriile din Crivăţ şi Mitreni, cu mâna întinsă la Consiliul Judeţean
Două primării din judeţul Călăraşi cer din nou ajutor financiar de la Consiliul Judeţean, după ce în luna iunie au solicitat sprijin material în valoare de peste 280.000 de lei. De această dată, suma solicitată se ridică la „doar” 61.000 de lei.

Pericol pe şosele. Peste 500 de şoferi vitezomani, sancţionaţi de poliţişti
Peste 500 de şoferi, prinşi apăsând la maximum pedala de acceleraţie au fost sancţionaţi de poliţişti, în perioada 18 – 24 august, într-o razie de amploare pe toate drumurile din judeţul Călăraşi.

Canicula se întoarce la sfârşitul lunii august: 33 de grade la Călăraşi
După câteva zile în care mercurul din termometre nu a mai depăşit 28 de grade, miercuri, 27 august, se anunţă o zi călduroasă. Sfârşitul lunii august vine în Bărăgan cu caniculă: 33 de grade sunt aşteptate la umbră.

Un jar purtat de vânt a aprins un adăpost de animale la Ciocăneşti. Flăcările au mistuit 4,5 tone de plante furajere
Un jar purtat de vânt era să facă prăpăd într-o gospodărie din comuna Ciocăneşti, la sfârşitul săptămânii trecute. Chiar dacă au intervenit la timp, pompierii nu au reuşit să salveze din calea flăcărilor 4,5 tone de plante furajere.

Ofertă slabă pe piaţa muncii. 145 locuri de muncă pentru 7.800 de şomeri
Aflat în topul judeţelor cu cea mai mare rată a şomajului, 7,17% la sfârşitul lunii iulie, Călăraşiul nu dă prea multe posibilităţi de angajare celor în căutarea unui loc de muncă.Astfel, pentru această săptămână, doar 142 de posturi sunt disponibile la AJOFM pentru şomeri.

Î.P.S. Părintele Calinic, arhiepiscopul Argeşului şi Muscelului, propus cetăţean de onoare al Călăraşiului
Î.P.S Părinte Calinic, arhiepiscopul Argeşului şi Muscelului va deveni cetăţean de onoare al Călăraşiului. Autorităţile locale vor conferi acest titlu înaltei feţe bisericeşti cu ocazia poposirii în oraş a Sfintelor Moaşte ale Muceniţei Filofteia, aduse de la Curtea de Argeş.

Accident la ieşirea de pe A2. Cinci răniţi uşor, într-o tamponare în lanţ
Cinci persoane au fost rănite uşor, după ce trei maşini au fost implicate întro coliziune în lanţ, petrecută pe 23 august, la Lehliu-Gară.