adevarul

 

Ziarul adevarul de azi - adevarul de seara - adevarul online

Ziare romanesti recomandate

Programul TV de Azi

Mutari Internationale

Stiri locale din Adevarul Calarasi

(P) Asigurari RCA - cel mai bun pret

Ziarul Adevarul Calarasi - Ultimele stiri Adevarul Calarasi - 22.01.2017

Valul de ninsori, bucuria fermierilor. Culturile stau în zăpadă ca sub plapumă
Viscolul care a spulberat Bărăganul, bucuria fermierilor. Agricultorii spun că valul de zăpadă este mană cerească deoarece protejează culturile şi le ţine de cald.

Avantaje. Câţi bani primesc de la stat firmele care angajează absolvenţi
Angajatorii care încadrează tineri absolvenţi ai unei forme de învăţământ promoţia 2016, şomeri în vârstă de peste 45 de ani, şomeri părinţi, unici susţinători ai familiilor monoparentale, şomeri care, în termen de 5 ani de la data angajării, îndeplinesc condiţiie legale de pensionare, persoane cu handicap prinmesc sprijin de la stat.

Zi nelucrătoare. Poşta Română închide toate oficiile pe 24 ianuarie
Toate oficiile poştale din România vor fi închise, marţi, 24 ianuarie, de Ziua Unirii Principatelor Române, a anunţat Compania Naţională Poşta Română, într-un comunicat de presă.

Ordine publică. Amenzi de peste 450.000 lei, aplicate de jandarmi în 2016
Peste 5.300 de misiuni au desfăşurat jandarmii călărăşeni în 2016, acţiuni la care au fost mobilizaţi 3.122 de militari. Abaterile descoperite s-au materializat în aplicarea a peste 1.400 de amenzi.

Finanţări. Caravană de informare POR pentru promovarea investiţiilor
Agenţia pentru Dezvoltare Regională (ADR) Sud Muntenia, în calitate de Organism Intermediar pentru Programul Operaţional Regional (POR), va demara o nouă caravană de informare pentru promovarea oportunităţilor de investiţii din liniile de finanţare ce au fost lansate la sfârşitul lunii decembrie 2016 pentru potenţialii beneficiari din mediul public şi privat.

Zi liberă. Punctele Enel, închise pe 24 ianuarie, ce program au casieriile
Toate Punctele Enel din judeţele Constanţa, Călăraşi, Ialomiţa şi Tulcea vor fi închise marţi, 24 ianuarie, zi liberă legală. În celelalte zile, Punctele Enel vor funcţiona după următorul program: 23 ianuarie 2017, respectiv 25 ianuarie 2017, programul de funcţionare este de la ora 8.00 la ora 16.00.

Cum să ai o minivacanţă tihnită de 24 ianuarie. 10 sfaturi care vă pot salva viaţa
Minivacanţa de 24 ianuarie îi pune în gardă de poliţişti. Pentru a evita producerea unor nenorociri, oamenii legii îi sfătuiesc pe poliţişti să ţină cont de câteva sfaturi. Pentru siguranţa cetăţenilor, poliţiştii vor acţiona zilnic pentru prevenirea evenimentelor nedorite, fluidizarea traficului şi diminuarea riscului rutier.

Cum faci cea mai bună ciorbă de burtă. Secretul mâncării care ia mahmureala cu mâna: cât se fierbe ca să fie gustoasă
Mâncare pretenţioasă, dar deosebit de gustoasă, ciorba de burtă e un adevărat medicament. După mesele îmbelşugate, o zeamă delicioasă cu smântână şi oţet reprezintă remediul ideal. Reţeta preparatului o regăsim în cartea regratatului jurnalist, Radu Anton Roman, „Bucate, vinuri şi obiceiuri româneşti” (Editura Paideia).

Viaţa ireală a superbei actriţe din filmul „Dragoste la zero grade“. Cum a ajuns un star de cinema geniu în fizică nucleară
Talentată, frumoasă şi cu un farmec aparte. Acestea au fost calităţile care au propulsat-o rapid pe Florentina Mosora, o tânără din Cluj, în lumea cinematografiei româneşti din anii '60. Conştientă că poate să demostreze ceva şi dincolo de ecran, tânăra a ales făcut performanţă în ştiinţă.

Mai puţine tâlhării. Criminalitatea stradală, la cel mai mic nivel din ultimii 5 ani
Toate faptele de mare violenţă înregistrate în anul 2016 au fost rezolvate prin identificarea autorilor, reiese din bilanţul IPJ Călăraşi. În anul 2016, s-au înregistrat cu 13,60% mai puţine infracţiuni contra persoanei sesizate faţă de 2015.

Forţe proaspete la Poliţie. 54 de agenţi au depus jurământul de credinţă
La sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Călăraşi, 54 de viitori poliţişti care se vor alătura structurii de ordine publică şi siguranţă naţională au depus jurământul de credinţă.

Crucea Roşie se extinde. 17 puncte de prim ajutor, inaugurate în sate izolate
Crucea Roşie Călăraşi a inaugurat în această săptămână, 17 puncte de prim ajutor mobil în tot atâtea sate din judeţ. PAŞI este numele proiectului, adică Prim Ajutor în Sate Izolate. Este o copie , la scara mai mică, a proiectului PAZI al Crucii Roşii Române.

UPDATE Percheziţii la un post de radio pirat care a emis timp de 3 ani. Poliţiştii au întrerupt emisia şi au făcut confiscări
Poliţiştii de la Investigarea Criminalităţii Economice din Călăraşi au descins, vineri dimineaţă, la 4 adrese într-un dosar privind săvârşirea infracţiunilor de transmitere a serviciilor de radiodifuziune fără licenţe de emisie sau licenţă de utilizare a frecvenţelor radio în sistem digital terestru.

Cod galben de ceaţă densă. Vizibilitate sub 50 de metri pe Autostrada Soarelui
Un cod galben de ceaţă densă a pus stăpânire pe Bărăgan, dând peste cap traficul. Din cauza vizibilităţii foarte scăzute, izolat şi sub 50 de metri, circulaţia este îngreunată pe Autostrada Soarelui.

Prognoza meteo: cum va fi vremea. Unde lovesc ninsorile, în ce regiuni va fi ger pătrunzător, de când se încălzeşte
După valul de ninsori viscolite, vremea continuă să se răcească accentuat. Va fi ger cumplit în majoritatea regiunilor, temperaturi sub minus 25 de grade, în special noaptea şi dimineaţa, iar ninsorile vor continua în toată ţara. De duminică, începe să se încălzească uşor.