adevarul

 

Ziarul adevarul - adevarul de seara - adevarul online

Ziare romanesti recomandate

Abonare newsletter ziarele.com

Adresa de e-mail:


Mutari Internationale

Stiri locale din Adevarul Calarasi

(P) Asigurari RCA - cel mai bun pret

Ziarul Adevarul Calarasi - Ultimele stiri Adevarul Calarasi - 03.05.2016

Ce vreme se anunţă în următoarele zile şi cât ţin ploile. Unde ninge, de când şi în ce regiuni se încălzeşte
Ploi torenţiale, vânt puternic şi ninsori la munte. Aceasta este alerta emisă de meteorologi pentru următoarele. Începând de marţi, 3 mai, şi până miercuri, 4 mai, ora 21.00, vremea se schimbă radical.

Muzică simfonică. "Bucharest Ladies Orchestra", prima filarmonică privată din Europa, concert pe malul Borcei
Seria concertelor continuă pe malul Borcei, Centrul Cultural Judeţean Călăraşi oferind publicului, în a treia zi de Paşte, un superb concert de muzică simfonică.

Un bărbat băut şi care purta un cuţit, prins de jandarmi la spectacolul de Paşte
Un bărbat băut şi care purta un cuţit în buzunar a fost prins de jandarmi, la sfârşitul săptămânii trecute, pe platoul din faţa Prefecturii, la spectacolul dedicate sărbătorilor pascale.

Mai, luna când Raiul coboară pe pământ. Ritualuri care ajută la îndeplinirea dorinţelor. De ce se poartă pelin în sân
Oamenii de la sate încă mai păstrează tradiţiile vechi de sute de ani în ceea ce priveşte obligaţiile pe care le au faţă de natură. Se spune că în mai, luna în care Raiul coboară pe pământ datorită exuberanţei vegetaţiei, este bine să se bea pelin, iar roua căzută seara prinde bine fânului.

Restricţii de circulaţie pentru traficul greu pe DE 85. Românii care au petrecut Paştele în Bulgaria au drum liber
Pentru fluidizarea traficului înregistrat în perioada sărbătorilor, autorităţile bulgare au anunţat restricţii pentru maşinile de mare tonaj care circulă pe ruta Ruse-Byala.

Tradiţii în Săptămâna Luminată, când „uşile“ Raiului se deschid pentru păcătoşi. Ce rânduieli speciale se fac la înmormântări
„Acum toate s-au umplut de lumină: cerul şi pământul şi cele de sub pământ“. Aşa vesteşte Biserica, iar săptămâna care urmează praznicului Învierii Domnului se numeşte Săptămâna Luminată.

Trafic normal pe A2. Cum poţi plăti taxa de pod de la Feteşti, fără să stai la coadă
Traficul pe Autostrada Soarelui Bucureşti-Constanţa se desfăşura normal luni dimineaţă, 2 mai, însă poliţiştii spun că este posibil să se aglomereze la staţia de taxare de la Feteşti, pe banda destinată achitării pe loc a tarifului, în cazul în care mai mulţi automobilişti vor alege această modalitate de plată.

Cu ce ne dregem după festinul de Paşte. Remedii-minune care scapă rapid ficatul de toxine: ce alimente trebuie să consumi
Ouă, drob, miel, cozonaci pufoşi şi pască. Sigur aţi avut masa încărcată cu bunătăţi, însă a venit vremea să vă gândiţi că organismul a acumulat multe toxine. Iată câteva legume, fructe şi ierburi care ajută ficatul, bila şi splina să-şi revină după festin.

Asistenţă de urgenţă. Unde puteţi primi îngrijiri medicale de Paşte
Spitalele din judeţul Călăraşi vor funcţiona de sărbători cu linii de gardă de profil şi vor asigura asistenţă medicală de urgenţă. Activitatea va fi asigurată în regimul unor zile de sâmbătă şi duminică, respectiv la 30% din capacitate.

Poliţiştii împânzesc străzile de Paşte. Peste 300 de oameni ai legii, la datorie
Timp de 4 zile, în perioada 30 aprilie-2 mai, când creştinii sărbătoresc Paştele ortodox şi în minivacanţa de 1 mai, se vor afla la datorie 340 de poliţişti din cadrul IPJ Călăraşi.

Hristos a Înviat! Sute de credincioşi au luat Lumina Sfântă în Bărăgan, mănăstirile, loc de pelerinaj
Cea mai veche şi importantă sărbătoare a creştinătăţii, Paştele a adus omenirii speranţa mântuirii şi a vieţii veşnice, prin sacrificiul lui Iisus Hristos. După cum spunea părintele Arsenie Boca, Învierea este singura minune care se arată tuturor, credincioşi şi necredincioşi.

Cum faci cei mai pufoşi mici fără bicarbonat: ingredientul secret al unei reţete simple
Neplipsiţi de pe mesele românilor, tradiţionalii mititei sunt deosebit de gustoşi dacă alegi să-i prepari acasă. Reţeta nu este complicată, însă necesită mare atenţie la pregătire.

Sărbătoarea luminii şi a bucuriei: tradiţii de Paşte, ziua în care se deschid uşile Raiului, ritualuri pentru sănătate şi belşug în casă
Paştele, sărbătoarea luminii şi a bucuriei în lumea ortodoxă, este celebrat în acest an pe 1 mai. De Paşte, natura se trezeşte la viaţă, oamenii caută să se înnoiască atât sufleteşte, cât şi trupeşte.

Scandal. Suspecţi de distrugere şi violare de domiciliu la Curcani, reţinuţi
Trei bărbaţi, reţinuţi de poliţiştii din Curcani pentru violare de domiciliu şi distrugere, au fost duşi în arest. Ei vor fi prezentaţi instanţei cu propunere de arestare preventivă.

Cea mai înfricoşătoare predică a părintelui Arsenie Boca: „Credinciosul nu se teme de moarte, fiindcă a desfiinţat-o Isus“
Credincioşii care au asistat la slujba de Paşte din 25 aprilie 1949 de la Mănăstirea Prislop au fost cutremuraţi de predica celui mai iubit duhovnic al României.