adevarul

 

Ziarul adevarul - adevarul de seara - adevarul online

Ziare romanesti recomandate

Abonare newsletter ziarele.com

Adresa de e-mail:


Mutari Internationale

Stiri locale din Adevarul Calarasi

(P) Asigurari RCA - cel mai bun pret

Ziarul Adevarul Calarasi - Ultimele stiri Adevarul Calarasi - 26.06.2016

Ce vreme se anunţă la toamnă. Cât de cald va fi în septembrie, când scăpăm de secetă şi în ce regiuni lovesc ploile
Toamna nu începe în luna septembrie. Meteorologii prognozează o vară prelungită, cu temperaturi ridicate şi cu vreme frumoasă în prima lună de toamnă.Ultimele două luni de vară şi prima lună de toamnă din acest an vor sta sub semnul unor valori termice ce vor depăşi mediile climatologice ale perioadei, în majoritatea zonelor ţării, în timp ce precipitaţiile vor fi deficitare în cea mai mare parte a teritoriului.

Bărbat înecat în Canalul Siderurgic, adus la mal de pompieri. Poliţia a deschis  anchetă pentru moarte suspectă
Un bărbat în vârstă de aproximativ 40 de ani a avut parte de un sfârşit cumplit. El s-a înecat în Canalul Siderugic, militarii de la ISu fiind alertaţi să intervină pentru a-i scoate trupul neînsufleţit din apă.

Cel mai mare proiect din ultimii 25 de ani, finalizat. S-a încheiat modernizarea reţelei de apă şi canalizare
Cel mai mare proiect din Călăraşi din ultimii 25 de ani, care a înghiţit aproximativ 10 milioane de euro, a fost finalizat, chiar dacă oraşul arată ca după bombardament. Lucrările la reţeau de canalizare şi apă potabilă au fost încheiate pe hârtie, recepţia lucrării urmând să aibă loc luni, 27 iunie.

26 iunie, Ziua internaţională împotriva consumului de droguri. La ce riscuri se expun cei care iau stupefiante
Agenţia Naţională Antidrog (ANA) organizează, la nivel naţional, duminică, 26 iunie, acţiuni de informare, conştientizare şi educare a populaţiei cu privire la problematica drogurilor în România, pentru marcarea Zilei Internaţionale Împotriva Consumului şi Traficului Ilicit de Droguri.

Cine face parte din noul Consiliu Judeţean. Şedinţa a constituire a avut loc pe 24 iunie
Liberalii călărăşeni au reuşit la alegerile locale 2016 să obţină majoritatea în Consiliul Judeţean, ceea ce le asigură confortabil posibilitatea ocupării funcţiilor de preşedinte şi de vicepreşedinţi. Şedinţa de constituire a Consiliului Judeţean a avut loc vineri, 24 iunie, la ora 18.00.

De ce e bine să bem bere, băutura care previne infarctul. Cât trebuie să consumi pentru o „inimă de fier“
Pe lângă alimentele cu nutrienţi valoroşi, o inimă sănătosă are nevoie şi de lichide care să asigure hidratarea corectă a organismului. Alături de apă, consumul de bere face minuni.

Începe postul Sânpetrului. Zilele în care necredincioşii sunt pedepsiţi cu tunete şi grindină, de ce se mănâncă peşte
Postul Sfinţilor Petru şi Pavel începe luni, 27 iunie, şi ţine până în ziua de 29 iunie. Cele trei zile de interdicţii sunt cunoscute în popor şi sub denumirea de Postul Sânpetrului.

Şedinţa de constituire a Consiliului Judeţean are loc vineri, 24 iunie
Liberalii călărăşeni au reuşit la alegerile locale 2016 să obţină majoritatea în Consiliul Judeţean, ceea ce le asigură confortabil posibilitatea ocupării funcţiilor de preşedinte şi de vicepreşedinţi. Şedinţa de constituire a Consiliului Judeţean are loc vineri, 24 iunie, la ora 18.00, la eveniment fiind invitat şi Vasile Blaga, copreşedinte PNL.

Măsuri de precauţie. Cum să evităm producerea incendiilor în perioadele cu temperaturi de „foc”, sfaturi utile
În perioadele cu temperaturi ridicate există risc de producere a incendiilor.  Consiliile locale din zonele cu risc crescut de incendiu şi, după caz, administratorii operatorilor economici trebuie să elaboreze programe speciale de măsuri pentru prevenirea incendiilor. Pompierii dau câteva sfaturi care pot evita producerea nenorocirilor.

Al doilea mandat consecutiv. Primarul Daniel Ştefan Drăgulin, învestit în funcţie
În prezenţa prefectului judeţului Călăraşi, George Iacob, joi după-amiază, 23 iunie, Consiliul Local a fost validat în şedinţa de constituire şi au fost aleşi cei doi viceprimari, tot de la PNL, care vor pune în aplicare hotărârile noilor aleşi locali.

Şedinţă cu surprize la Consiliul Local: noii viceprimari sunt de la PNL
Şedinţa de constituire a Consiliului Local Călăraşi a adus surprize uriaşe, după ce PNL, care obţinuse în urma alegerilor locale din 5 iunie doar 10 voturi, s-a ales cu cele două posturi de viceprimar.

Controale. Amenzi pentru semnalizarea defectuoasă a lucrărilor pe drumul public
Poliţiştii rutieri au aplicat sancţiuni de peste 10.000 lei pentru semnalizarea necorespunzătoare a lucrărilor efectuate în zona drumului public, pe raza municipiului Călăraşi.

Cum faci cel mai bun caşcaval pane. Secretul reţetei gustoase: de ce trebuie mâncată imediat brânza caldă
O reţetă gustoasă, uşor de preparat şi foarte săţioasă, şniţelul de caşcaval se face cât ai clipi şi iese un delciu, dacă ştii să-l pregăteşti. Reţeta preparatului o regăsim la Radu Anton Roman, un gazetar îndrăgostit de bucătărie care ne arată paşii pe care trebuie să-i urmăm.

15 hectare cultivate cu orz, incendiate. Focul a fost provocat de un tractorist care a trântit la pământ un stâlp de curent
Un teren agricol de 15 hectare cultivat cu orz a fost făcute scrum într-un incendiu provocat din neatenţia unui tractorist. În timp ce lucra pe terenul agricol, bărbatul a lovit un stâlp de electricitate şi a provocat un arc electtric care a aprins miriştea.

Un cal cu o greutate de 700 kg, căzut într-o fântână, salvat de pompieri
Două echipaje de intervenţie din cadrul Detaşamentului de pompieri Călăraşi au fost alertate să scoată un cal căzut într-o fântână dezafectată. Intervenţia a fost dificilă, deoarece militarii s-au deplasat în câmp, aproximativ 10 km pe drumuri neamenajate şi greu practicabile.