adevarul

 

Ziarul adevarul - adevarul de seara - adevarul online

emag evomag ecco fashionup otter matar

(P) Asigurari RCA - cel mai bun pret


Ziarul Adevarul Calarasi - Ultimele stiri Adevarul Calarasi - 30.11.2015

Fata care s-a smuls din ghearele morţii. Irina Popa, tânăra rănită grav în incendiul Colectiv, reînvaţă să trăiască
Irina Popa, tânăra în vârstă de 25 de ani din Călăraşi, aflată la un pas de moarte după tragedia din Colectiv, face paşi mici spre recuperare. La o lună de la nenorocirea, fata a reuşit să se smulgă din ghearele morţii. Internată la spitalul Floreasca din Capitală, Irina Popa demonstrează în fiecare zi că este o luptătoare.

Gigi Bulgaru, povestea unui român care nu a putut trăi fără România: „Muream dacă nu mai vedeam locurile natale. Ce să fac printre străini?“
Deşi pe vremea comunismului a avut ocazia să se stabilească în străinătate, Gheorghe Ştefan sau nea Gigi Bulgaru, cum îl ştie un cartier întreg, nu s-a gândit niciodată că şi-ar putea părăsi ţara.

Spectacol de teatru pentru copii. « Sticluş Căpcăunul a furat Crăciunul » se joacă pe 4 decembrie la sala « Barbu Ştirbei »
Pe 4 decembrie, începând cu ora 11.00, toţi copiii sunt invitaţi la teatru, la spectacolul  ”Sticluş Căpcăunul a furat Crăciunul”.  Cea mai nouă piesă pentru copii a Teatrului ”Ion Creangă” din Bucureşti, este o poveste despre magia sărbătorilor de iarnă,  o poveste în lumea fascinantă a copilăriei.

Linkuri Sponsorizate

Programul manifestărilor de 1 Decembrie. Sărbătoarea românilor începe marţi, la ora 10.00
Manifestările dedicate Zilei Naţionale a României încep marţi, 1 decembrie, la ora 10.00, la monumentul Eroilor din piaţa Orizont. Călăraşenii sunt aşteptaţi cu mic, cu mare, la sărbătoare organizată de Primăria municipiului şi Centrul Militar Judeşean Călăraşi.

Amenzi de peste 51.000 lei, aplicate în două zile. Poliţia intensifică raziile
Poliţiştii din Călăraşi se află la datorie în perioada minivacanţei de 1 decembrie pentru prevenirea ilegalităţilor. Înaintea sărbătorilor de iarnă, oamenii legii acţionează pentru protejarea drepturilor şi intereselor comerciale ale cetăţenilor, pentru prevenirea faptelor antisociale şi pentru menţinerea ordinii şi siguranţei publice.

Prognoza meteo pe 3 luni. Cum va fi vremea de sărbători, unde ninge din belşug şi când lovesc adevăratele viscole
Vom avea o iarnă cu temperaturi normale, cu zăpadă din belşug, iar adevăratele viscole îşi arată “faţa” în luna februarie, când vor mai mai multe episoade cu vreme rea. Meteorologii vorbesc despre precipitaţii abundente, dar şi despre perioade cu ger.

Tradiţii de Sfântul Andrei. Noaptea magică în care fetele îşi văd ursitul în vis, iar nălucile sunt alungate cu usturoi. De ce se pune grâu la încolţit
Tradiţii de Sfântul Andrei. Pentru a ne feri de duhurile rele, în noaptea Sfântului Andrei usturoiul nu trebuie să lipsească din nicio casă. Din străbuni, oamenii păstrează tradiţia şi ung ferestrele şi porţile cu usturoi. În noaptea de Sfântul Andrei se spune că spiritele morţilor bântuie prin locurile în care au trăit, iar fetele de măritat îşi văd ursitul în vis.

Noul videoclip al lui Keo, realizat la Călăraşi. Unde a filmat artistul şi cui îi este dedicată melodia „Când tu nu eşti...“
Fascinat de monumentul istoric „Casa Ana şi Marinache Popescu“ - actualul sediu al Direcţiei pentru Cultură, Keo a decis să filmeze următorul videoclip la Călăraşi. După ce a vizitat clădirea, cu ocazia Festivalului „Flori de Mai 2015”, artistul s-a mutat pentru o zi pe malul Borcei, alături de o întreagă echipă de tehnicieni şi instrumentişti.

Se închid robinetele. Tot oraşul rămâne fără apă în zilele de 2 şi 7 decembrie din cauza lucrărilor la reţea
Din cauza lucrărilor la reţeaua de apă, pentru montarea vanelor din căminele de monitorizare, în tot oraşul se va opri apa, miercuri, 2 decembrie, timp de 24 de ore. Astfel, începând cu  miezul nopţii şi până în seara zilei de joi, 3 decembrie, până la aceeaşi oră, nu va curge picătură de apă în tot oraşul.

10 reguli de aur pentru o dietă ca la carte: de ce trebuie să te ridici flămând de la masă şi care alimente trebuie evitate
O alimentaţie echilibrată înseamnă o stare de sănătate bună, fără a fi nevoie de vizite la medic, un confort fizic şi psihic de invidiat. Deşi suntem tentaţi să credem că ştim cum şi ce să mâncăm, specialiştii ne contrazic. Există câteva reguli de care trebuie să ţinem cont pentru a urma o dietă “ca la carte”.

"Raţa sălbatică", un spectacol de excepţie al teatrului Bulandra, pe 8 decembrie
« Raţa sălbatică », un spectacol extraordinar ce a avut premiera la Bulandra în luna octombrie se joacă la Călăraşi, pe 8 decembrie, începând cu ora 18.00, la sala « Barbu Ştirbei », în locul piesei « Unchiul Vanea ».

Sfaturi de la poliţişti pentru minivacanţa de 1 decembrie. Ce să ai la tine când pleci în călătorie şi cum trebuie să circuli
Minivacanţa de 1 decembrie trimite forţe mărite în teren. Poliţiştii sunt la datorie începând din acest weekend şi până marţi, 2 decembrie. Poliţia Română vă recomandă să respectaţi regulile de circulaţie, să circulaţi cu viteză adaptată condiţiilor meteo şi să respectaţi regulile de conduită preventivă.

Cum ţii corect postul negru. 10 reguli ale părintelui Argatu: ce să faci ca să nu „râdă“ diavolul de tine, de ce e interzisă cearta şi de ce nu e bine să dormi în post
Părintele Ilarion Argatu, unul dintre cei mai iubiţi duhovnici ai României, recunoscut pentru numeroasele exorcizări pe care le săvârşea, căutat de credincioşi din ţară şi din străinătate, ne-a lăsat câteva învăţături pentru cea mai importantă perioadă din viaţa creştinilor: postul.

Sărbători magice pe malul Borcei. Călăraşiul, împodobit cu ghirlande şi steluţe luminoase, iluminatul festiv se aprinde pe 1 decembrie
Călăraşiul va fi iluminat festiv la 1 decembrie cu mii de figurine, şiruri luminoase, ghirlande şi steluţe.  Orizont, 5 Călăraşi, strada Bucureşti, centrul vechi, Parcul Dumbrava sunt doar câteva dintre zonele ce vor fi luminate feeric.

Începe festivalul naţional "Chitara Dunării". Trei zile de muzică folk şi recitaluri de top
Iubitorii muzicii folk sunt aşteptaţi la Călăraşi, la festivalul naţional “Chitara Dunării”, ajuns la cea de-a VIII-a ediţie, care începe vineri, 27 noiembrie şi se încheie duminică seara, pe 29 noiembrie. Printre artiştii consacraţi, invitaţi să susţină recitaluri, se regăsesc Ovidiu Mihăilescu, Mircea Vintilă şi Ioan Gyury Pascu.