adevarul

 

Ziarul adevarul de azi - adevarul de seara - adevarul online

Ziare romanesti recomandate

Programul TV de Azi

Stiri locale din Adevarul Calarasi

(P) Asigurari RCA - cel mai bun pret

Ziarul Adevarul Calarasi - Ultimele stiri Adevarul Calarasi - 22.10.2018

Modernizarea centrului vechi, o investiţie de 8 milioane de euro. Studiul de fezabilitate al viitoarei Pieţe Centrale a fost finalizat
Studiul de fezabilitate al viitoarei Pieţe Centrale a municipiului Călăraşi a fost finalizat. Acesta va intra în atenţia consilierilor locali, spre aprobare în următoarea şedinţă ordinară. Între timp, a fost finalizată şi demolarea fostei clădiri a pieţei.

IGPR: 450 de permise, reţinute într-o singură zi pentru nereguli în trafic
Poliţiştii au intervenit, în cursul zilei de ieri, la peste 3.100 de evenimente, majoritatea sesizate prin 112. Au constatat aproape 800 de infracţiuni şi au aplicat peste 6.700 de sancţiuni contravenţionale, pentru faptele antisociale constatate.

AJOFM: 22 de tineri, selectaţi pentru o slujbă la Bursa locurilor de muncă
Peste 20 de tineri au fost selectaţi pentru o ocupa un post, iar trei dintre ei au avut norocul să fie angajaţi pe loc la Bursa pentru proaspeţii absolvenţi care a avut loc vineri, 19 octombrie.

Pesta porcină se extinde ameninţător:  Peste 23.000 de animale ucise preventiv. La complexul de la Dragalina vor fi aduşi porci santinelă
Pesta porcină africană ţine autorităţile pe jar. Până la această dată, conform datelor cetralizate de Prefectura Călăraşi, focarele se extind ameninţător. La Dragalina, la complexul de porci aparţinând Nutricom SA, s-a încheiat uciderea preventivă a celeor peste 20.000 de animale. Ferma a intrat în etapa de dezisecţie.

Razie. Peste 500 de sancţiuni, aplicate de poliţişti în ultima săptămână
Poliţiştii au intervenit, în ultima săptămână, la aproape 240 de evenimente, majoritatea sesizate prin 112. Au constatat 80 de infracţiuni şi au aplicat peste 590 de sancţiuni contravenţionale, pentru faptele antisociale constatate.

Dunărea întâlneşte Dinamo luni, de la ora 21.00, în runda a 12-a a Ligii 1 Betano
Dunărea Călăraşi întâlneşte luni, 22 octombrie, Dinamo, de la ora 21.00, într-un meci contând pentru runda a 12-a a Ligii 1 Betano.

Reparaţii pe Autostrada Soarelui. Până la ce oră se lucrează şi în ce zone
Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române informeazăcă în cursul zilei de astăzi, pe autostrada A2 Bucureşti – Constanţa se vor executa unele lucrări de întreţinere.

Deliciu uşor de gătit. Cum faci caşcavalul pane perfect, cât de groase se taie feliile şi când trebuie mâncat
Preparat delicios şi uşor de gătit, caşcavalul pane se află pe lista delicateselor. Orice gospodină îl poate face acasă, după reţeta regretatului gastronom Radu Anton Roman. Şniţelul de caşcaval se face cât ai clipi, dacă se respectă paşii gătirii.

Măsuri pentru evitarea răspândirii pestei porcine. Câţi bani oferă statul pentru găsirea cadavrelor de suine
Ministrul Agriculturii, Petre Daea, susţine că autorităţile au demarat deja măsuri de stimulare a găsirii de cadavre de suine şi astfel vor oferi recompense de până la 225 de lei celor care identifica resturi de porci mistreţi în păduri şi 65 de lei pentru porcii domestici, notează Mediafax.

Poliţia Transporturi: 391 staţii de cale ferată, controale de poliţişti în ultima săptămână
În urma acţiunilor derulate de Poliţia Română în ultimele 7 zile, pentru siguranţa transporturilor aeriene, navale şi feroviare, au fost întocmite 92 de dosare penale. 52 de persoane au fost depistate în flagrant delict, fiind indisponibilizate bunuri de peste 1.700.000 de lei.

Cu cine jocă Dunărea în următoarele două săptămâni: Patru meciuri de foc pentru echipa de pe malul Borcei
Dunărea Călăraşi se pregăteşte pentru 4 mecuri de foc  în următoarele două săptămâni, în Liga 1.În perioada 22 octombrie – 4 noiembrie sunt programate 4 jocuri: 3 în campionat (2, acasă şi 1, în deplasare) şi unul în Cupa României (acasă), scrie afcdunareacalarasi.ro, site-ul oficial al echipei.

Peste 700 de persoane căutate la nivel internaţional, găsite prin cooperare Schengen
Poliţiştii români şi partenerii de pe teritoriul statelor membre Schengen au depistat, în ultima săptămână, 761 de persoane, 102 autovehicule şi 50 de documente ce făceau obiectul unor semnalări introduse în Sistemul Informatic Schengen.

MS: Numărul dozelor de vaccin antigripal va fi suplimentat. Peste 60.000 de persoane, imunizate până în prezent
Ministerul Sănătăţii (MS) a anunţat că va suplimenta cu 300.000 numărul dozelor de vaccin gripal utilizate în campania de vaccinare gratuită, astfel că în total urmează să fie distribuite, până la sfârşitul lunii noiembrie, 1.300.000 de doze.

Controale pentru combaterea delictelor silvice. Poliţia a întocmit peste 5.800 dosare penale
Poliţia Română acţionează permanent pentru prevenirea şi combaterea delictelor din domeniul transportului, depozitării, prelucrării şi comercializării materialului lemnos. În primele 9 luni ale anului, au fost desfăşurate peste 35.000 de controale pe linie silvică, în urma cărora poliţiştii au întocmit peste 5.800 de dosare penale în care sunt cercetate 2.287 de persoane.

Tineri prinşi pe strada Cornişei cu substanţe interzise, anchetaţi penal
Mai multe persoane u fost date pe mâna poliţiştilor de jandarmi, după ce au fost prinse având asupra lor substanţe interzise. Militarii i-au prins pe toţi pe strada Cornişei, din Călăraşi, în ultima săptămâna.