adevarul

 

Ziarul adevarul de azi - adevarul de seara - adevarul online

Ziare romanesti recomandate

Programul TV de Azi

Mutari Internationale

Stiri locale din Adevarul Calarasi

(P) Asigurari RCA - cel mai bun pret

Ziarul Adevarul Calarasi - Ultimele stiri Adevarul Calarasi - 20.10.2017

Prognoza meteo: vine iarna grea peste România. Cât de frig se anunţă şi când loveşte urgia, cum va fi în ianuarie
Avertismentele specialiştilor în meteorologie cu privire la iarna grea care se anunţă în următoarele luni devin tot mai serioase. Vom avea parte de fenomene severe, cu episoade de ger, posibile ninsori abundente şi cel puţin 2 viscole.

Hoţi de lemne din pădurea Valea Roşie, reţinuţi. Suspecţii, prinşi în flagrant
Trei bărbaţi, prinşi de poliţişti în flagrant la sfârşitul lunii septembrie în timp ce transportau lemnul furat dintr-o pădure, au fost reţinuţi pentru tăiere şi sustragere de material lemnos.

Legalitatea transporturilor de mărfuri la graniţa cu Bulgaria, în atenţia poliţiştilor
Poliţiştii din întreaga ţară, sub coordonarea Direcţiei Rutiere, au acţionat pentru prevenirea şi combaterea transporturilor ilegale de mărfuri şi persoane, la graniţele cu Bulgaria şi Ungaria.

Ofertă bogată la Bursa locurilor de muncă: peste 600 de slujbe, puse la dispoziţia şomerilor
Ofertă bogată pentru şomerii călărăşeni. Peste 600 de slujbe sunt disponibile la Bursa locurilor de muncă pentru absolvenţii promoţiei 2017 care are loc vineri 20 octombrie la Călăraşi şi Olteniţa.

Furturile şi infracţiunile comise cu violenţă, în scădere la Lehliu Gară. Cele mai multe ilegalităţi, constatate în trafic
Infracţionalitatea sesizată la nivelul Poliţiei Oraşului Lehliu Gară şi Secţiei 7 Poliţie Rurală Dor Mărunt, în primele 9 luni ale anului 2017 a înregistrat o scădere cu 122 infracţiuni, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, reprezentând 25,46%.

O femeie, condamnată pentru furt, depusă de poliţişti în Penitenciarul Poarta Albă
O femeie în vârstă de 48 de ani a ajuns după gratii pentru a-şi ispăşi pedeapsa pentru furt. Condamnata a fost săldată de poliţiştii călărăşeni şi depusă în penitenciarul Poarta Albă.

Filtru rutier pe DN3. 42 de maşini de marfă, trase pe dreapta de poliţişti
Poliţiştii călărăşeni, cu sprijinul specialiştilor din cadrul Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Protecţia Alimentelor şi Direcţiei Agricole au efectuat un filtru rutier mobil pe DN 3.

A patra ediţie de ciclism pe digul de la Dunăre: amatorii de adrenalină, provocaţi la o cursă de 52 de km
Adrenalină şi un traseu de 52 de kilometri pe insula din jurul Dunării, unde te aşteaptă peisaje de poveste, diguri abrupte, vegetaţie şi nisip cât cuprinde. Aceasta este provocarea lansată iubitorilor de mişcare la cea de-a patra ediţie MTB Cursa Dunării călărăşene, ce se va desfăşura în perioada 21-22 octombrie.

Funcţionar public de la APIA Lehliu Gară, în conflict de interese, după ce a aprobat decizii de plată pentru fiul său
Agenţia Naţională de Integritate(ANI) a constatat starea de incompatibilitate şi conflictul de interese în materie administrativă în cazul a patru funcţionari publici, printre care şi un consilier de la APIA Lehliu Gară.

Fotbal. Partida Dunărea – Luceafărul Oradea se joacă sâmbătă, 21 octombrie
Dunărea Călăraşi joacă sâmbătă, 21 octombrie, începând de la ora 11.00, pe stadionul de pe malul Borcei, împotriva celor de la Luceafărul Oradea, meci în cadrul etapei a 13-a a ligii a 2-a.

Infracţionalitatea, în scădere cu 13,5% la Olteniţa. Amenzi de peste 1,6 milioane lei pentru nereguli rutiere
Infracţionalitatea sesizată în primele 9 luni ale anului la Poliţia Olteniţa a înregistrat o scădere cu 131 infracţiuni  faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, respectiv un procent de -13,55%.

Convocare ISU pentru instituţiile care funcţionează fără autorizaţie de securitate la incendiu
Pompierii militari au susţinut miercuri o convocare cu reprezentanţii unităţilor administrativ-teritoriale şi ai instituţiilor publice, deţinătoare de construcţii care funcţionează fără autorizaţie de securitate la incendiu la acest moment.

Bursa locurilor de muncă pentru absolvenţi. Pompierii, alături de tineri pentru a-i convinge să devină salvatori
Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă(ANOFM) va organiza vineri, pe 20 octombrie 2017, o nouă ediţie a Bursei locurilor de muncă pentru absolvenţi. Acţiunea se va desfăşura concomitent în toate judeţele ţării prin intermediul agenţiilor judeţene pentru ocuparea forţei de muncă.

Problema deşeurilor menajere din zona 10 nivele, pusă în discuţie publică pe 23 octombrie
Autorităţile locale şi REBU, noul operator de salubrizare din Călăraşi, cheamă locatarii blocurilor de la 10 Nivele la o întâlnire, pe 23 octombrie, ora 17.30, în sala de şedinţe a Primăriei. Tema întâlnirii este legată identificarea unor soluţii privind problema deşeurilor menajere şi folosirea ghenele din interiorul blocurilor.

Consiliul Judeţean cumpără locuinţe de serviciu la licitaţie. Ce preţ se oferă pentru un apartament cu 2 camere
Pentru a completa deficitul de locuinţe de serviciu pentru angajaţii din subordine, Consiliul Judeţean(CJ) Călăraşi organizează licitaţie deschisă pentru cumpărarea a 5 partamente cu 2 camere de pe piaţa liberă. Orice persoană care doreşte să înstrăineze un imobil poate participa la licitaţie. Autorităţile locale oferă preţuri cuprinse între 512 şi 662 de euro pentru metrul pătrat.