adevarul

 

Ziarul adevarul de azi - adevarul de seara - adevarul online

Ziare romanesti recomandate

Programul TV de Azi

Stiri locale din Adevarul Calarasi

(P) Asigurari RCA - cel mai bun pret

Ziarul Adevarul Calarasi - Ultimele stiri Adevarul Calarasi - 18.02.2019

Echipa de robotică a Colegiului Barbu Ştirbei, locul II la Campionatul Naţional de Robotică de la Iaşi
Bucurie fără margini pentru prima echipa de Robotică a judeţului Călăraşi, echipa Colegiului National Barbu Ştirbei, Danube Robotics RO111, coordonată de prof. Gili Dumitrescu. Liceenii de pe malul Borcei au ocupat a doua poziţie pe podium, calificându-se astfel în finala Campionatului naţional de Robitică. După 2 zile de competiţie, alături de alte 38 de echipaje, în cadrul etapei regionale de la Iaşi, elevii s-au clasat printre cei mai buni.

Prognoza meteo: Cum va fi vremea marţi, 19 februarie
Vremea frumoasă se menţine şi marţi, 19 februarie. Conform Administraţiei Naţionale de Meteorologie(ANM, cerul va fi variabil, cu unele înnorări mai ales în regiunile estice şi sud-estice, unde izolat vor fi condiţii pentru ploi slabe sau burniţă. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări izolate în Moldova şi pe crestele înalte de munte.

Cozi la ghişeele de Taxe şi Impozite locale. Cetăţenii, sfătuiţi să plătească obligaţiile fiscale şi online
Din cauza numărului mare de persoane care s-au prezentat la ghişeele Primăriei pentru a-şi achita impozitele, autorităţile reamintesc faptul că dările se pot plăti şi online.

Consilierul economic al ambasadei Federaţiei Ruse, la cimitirul eroilor sovietici de pe malul Borcei
Alexander Tyurin, consilier economic al ambasadei Federaţiei Ruse în România a vizitat luni, 18 februarie, Cimitirul Eroilor sovietici din municipiul Călăraşi.

Un bărbat dat dispărut, găsit de jandarmi după două zile cu ajutorul unui câine
Un bărbat care dispăruse de acasă de două zile a fost găsit de jandarmi, iar cel mai preţios ajutor l-a oferit  un câine care nu s-a dezlipit de stăpânul său.

O delegaţie a Sindicatului din cadrul spitalului, la discuţii cu conducerea CJ privind nemulţumirile legate de venituri
O delegaţie a Sindicatului din cadrul Spitalului de Urgenţă din Călăraşi a fost primită luni dimineaţă de conducerea Consiliului Judeţean(CJ).

IGPF: Bunuri nedeclarate sau contrafăcute, în valoare de 303.000 lei, confiscate în ultimele 24 de ore
În ultimele 24 de ore, prin punctele de trecere ale frontierei au trecut 149.400 persoane, cetăţeni români şi străini, dintre care aproximativ 74.300 pe sensul de intrare şi 75.100 pe cel de ieşire din ţară şi 36.500 mijloace de transport, dintre care 17.500 pe sensul de intrare şi 19.000 pe sensul de ieşire din ţară.

Cum ne comportăm în societate. Gesturi de neiertat în public şi cum ne adresăm corect unei doamne
Nu putem vorbi despre conversaţie, despre arta de a găsi subiecte interesante şi de a le susţine cu vervă, fără a ne referi la relaţia strânsă dintre acestea şi felul în care ne prezentam în societate. Cum mergem, cum ne aşezăm, cum ne mişcăm, în timp ce stăm de vorba cu cineva? Sunt câteva lucruri pe care ar trebui să le evităm când stăm de vorbă, arată Aurelia Marinescu în cartea „Codul bunelor maniere astăzi”.

FC Voluntari- Dunărea, meci la egalitate, încheiat 0-0, în Liga 1
Formaţia FC Voluntari a remizat, duminică, pe teren propriu, scor 0-0, cu echipa Dunărea Călăraşi, într-un meci din etapa a XXIV-a a Ligii I.

Prognoza meteo: Cum va fi vremea luni, 18 februarie
Vremea va fi caldă pentru această dată în cea mai mare parte a ţãrii, deşi valorile termice vor marca o scădere faţă de ziua precedentă în regiunile estice. Conform Administraţiei Naţionale de Meteorologie(ANM), luni, cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate ziua mai ales în est, iar noaptea şi în sud, dar numai izolat şi trecător va ploua slab.

ADR Sud Muntenia caută consilier juridic. În ce dată are loc examenul
Agenţia pentru Dezvoltare Regională Sud Muntenia îşi măreşte echipa. Dacă eşti licenţiat în domeniul ştiinţelor juridice, ai experienţă de minimum 1 an în domeniul juridic şi foarte bune cunoştinţe de operare pe calculator, poţi aplica pentru acest post.

Razii în gări. Peste 1.000 de sancţiuni, în valoare de 500.000 de lei, aplicate de poliţiştii de la Transporturi
Poliţiştii au acţionat, de la începutul anului, pentru siguranţa călătorilor, fiind organizate peste două mii de patrule. Astfel, au depistat 50 de persoane urmărite naţional şi internaţional, precum şi 62 de minori lipsiţi de supraveghere care au fost redaţi familiilor sau internaţi în centre de plasament. Au fost depistate peste patru sute de persoane bănuite de comiterea de infracţiuni şi s-au dat o mie de amenzi.

Autobuze de ultimă generaţie pentru transportul public. Au camere video, monitoare LCD, aer condiţionat şi Wi-Fi
Călăraşiul  a intrat în rândul oraşelor civilizate, unde transportul în comun se realizează la standarde ridicate. Patru autobuze noi, cu motorizare Mercedes diesel Euro 6, cu camere video, aer condiţionat, locuri speciale pentru persoane cu dizabilităţi, monitoare LCD au fost introduse pe trasee de către Alitrans, operatorul de transport local.

Prognoza meteo: Ce vreme aduce primăvara. Cât de cald se face şi unde lovesc ninsorile, cât ţine vremea bună
Administraţia Naţională de Meteorologie(ANM) a actualizat prognoza meteo pentru perioada 18 februarie - 18 martie. Conform meteorologilor, valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice perioadei în cea mai mare parte a ţării, iar precipitaţii, deficitare în primele două săptămâni, îşi vor face apariţia spre mijlocul lunii martie.

Prognoza meteo: Cum va fi vremea duminică, 17 februarie
În acest weekend temperaturile vor creşte, mai ales duminică, când va fi cel mai cald.  Vor ajunge până la 13-24 grade, izolat 15-16 grade Celsius în Moldova, partea de nord a Munteniei, în Oltenia, unde sunt aşteptate aceste temperaturi. Foarte cald va fi în toată ţara. Meteorologii avertizează însă că de săptămâna viitoare se face frig şi sunt posibile precipitaţii.