adevarul

 

Ziarul adevarul de azi - adevarul de seara - adevarul online

Ziare romanesti recomandate

Programul TV de Azi

Mutari Internationale

Stiri locale din Adevarul Calarasi

(P) Asigurari RCA - cel mai bun pret

Ziarul Adevarul Calarasi - Ultimele stiri Adevarul Calarasi - 25.06.2017

Alertă meteo: se face ucigător de cald. În ce regiuni se anunţă caniculă, de când lovesc furtunile violente şi grindina
Canicula se intensifică, iar aerul va deveni irespirabil. Meteorologii anunţă temepraturi de 37 de grade la umbră, cele mai fierbinţi  zone fiind Oltenia şi Muntenia. Administraţia Naţională de Meteorologie(ANM) a emis o alertă de disconfort termic şi caniculă, valabilă pentru duminică şi luni.

Ziua internaţională de luptă împotriva consumului de droguri, marcată prin spectacole la Dumbravă
Începând din 1987, în  fiecare an, pe 26 iunie, toate ţările membre ale  Organizaţiei  Naţiunilor  Unite (ONU) luptă împreună pentru ca mesajul antidrog să fie auzit de cât mai mulţi oameni. Anul acesta, mesajul transmis în întreaga lume este: „Întâi ascultă! Ascultându-i pe copii şi tineri, realizezi un prim pas pentru a-i creşte sănătos şi în siguranţă!”

„Fructul dragostei“, un super-aliment care creşte libidoul şi întăreşte inima. Ce substanţe minune conţine rodia
Fruct exotic apreciat pentru calităţile sale nutriţionale, rodia este unul dintre cei mai buni antioxidanţi, fiind considerată un super-aliment. Numită „fructul dragostei“ sau „fructul vieţii“, rodia este bogată în vitamina C, oferind organismului aproximativ 16% din necesarul zilnic.

„Bibliovacanţa“, proiect inedit pentru atragerea copiilor în lumea lecturii
Pentru a-i atrage pe copii şi tineri în lumea lecturii şi a artei, Biblioteca Judeţeană „Alexandru Odobescu” a pregătit un proiect inedit. Copiii sunt aşteptaţi, începând cu 3 iulie, la „Bibliovacanţa”, unde vor găsi alternative educative de petrecere a timpului liber, cu ajutorul unor metode interactive şi atractive.

Campanie gratuită pentru sterilizarea câinilor de rasă comună. Ce condiţii se impun, cui trebuie să vă adresaţi
Autorităţile locale continuă campania gratuită de sterilizare a cânilor din gospodăriile cetăţenilor. Acţiunea se derulează prin Serviciul Public de Gestionare a Câinilor Fără Stăpân Pentru a putea beneficia de acest program, călărăşenii cu animale de companie trebuie să îndeplinească  mai multe condiţii.

Două puncte de prim-ajutor, pregătite pentru zilele toride
Pentru a veni în sprijinul călărăşenilor, în cazul în care vor fi emise atenţionări de caniculă, având în vedere temperaturile ridicate, autorităţile au amenajat în oraş mai multe puncte de prim-ajutor. Locurile răcoroase sunt amplasate la Piaţa Centrală şi la Piaţa Big.

Tradiţii de Sânziene, ziua când se deschide cerul, iar buruienile capătă puteri miraculoase. Cum te fereşti de rele
Sărbătoarea populară celebrată din cele mai vechi timpuri şi-a câştigat dreptul de a figura în calendarul religios-ortodox. Sânzienele, serbate la 24 iunie, sunt fiinţele supranaturale cu puteri magice şi atingere binefăcătoare care au înflăcărat imaginaţia românilor.

Scandal. Trei bărbaţi care s-au încăierat la Budeşti, reţinuţi de poliţişti
Trei scandalagii din Budeşti au fost reţinuţi pe poliţişti pe 22 iuni, după ce în sarcina acestora s-au probat mai multe infracţiuni. Suspecţii sunt bănuiţi că au provocat un scandal în luna mai, conflict în timpul căruia au agresat mai multe persoane.

INSP: 7.282 de cazuri de rujeolă înregistrate în România, un deces şi la Călăraşi
Numărul total de cazuri de rujeolă confirmate în România până vineri este 7.282, potrivit Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Naţional de Sănătate Publică (INSP).

Accident cumplit la Ileana. Trei persoane, ucise pe loc după ce maşina în care se aflau s-a înfipt într-un copac
Tragedie rutieră, joi seară, în afara localităţii Ileana. Trei persoane au murit pe loc într-un accident cumplit petrecut pe DN3.

Ziua universală a iei. Cămăşi tărăneşti autentice, într-o expoziţie inedită la muzeu
Considerată unul din cele mai valoroase obiecte de cultură tradiţională, ia românească şi-a câştigat ozi în calendarul popular. Pe 24 iunie, de Sânziene,  cel mai preţios veşmânt este sărbătorit.Cu această ocazie, Muzeul Dunării de Jos invită călărăşenii să viziteze, începând cu 23 iunie, ora 11.00 expoziţia  “Cămaşa ţărănească din colecţiile Muzeului Dunării de Jos”.

UPDATE Trafic reluat pe A2. Două persoane, rănite uşor într-un accident
Traficul pe Autostrada Soarelui a fost oprit vineri dimineaţă, în jurul orei 09.00, din cauza unui accident rutier petrecut la km 152. Poliţiştii spun că în urma impactului dintre două autorisme, două persoane au fost rănite uşor.

Alertă meteo: vine valul de căldură tropicală. Maxime de 36 de grade la umbră, cât şi unde loveşte canicula
Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o informare de instabilitate atmosferică accentuată şi disconfort termic la nivelul întregii ţări, valabilă de vineri de la ora 13.00 până sâmbătă dimineaţa la ora 04.00.

Chic Roumaine, magazinul cu ii unicat, brodate de bunicuţe. Povestea tinerei care a investit 15.000 de euro în tradiţie
Pasiunea unei tinere din Bucureşti pentru portul tradiţional s-a transformat într-o afacere de succes. În urmă cu 4 ani a deschis un atelier în care ii autentice ies din mâinile pricepute ale mai multor bunicuţe din judeţul Argeş. Brodate cu fire multicolore, cu mărgele din care răsar motive florale şi populare, cămăşile tradiţionale de la Chic Roumaine sunt adevărate opere de artă.

S-a prelungit termenul privind completarea dosarelor de către tinerii care solicită o locuinţă ANL
Dosarele depuse de tinerii care doresc să închirieze o locuinţă în regim ANL pot fi actualizate până pe 10 iulie. Primăria Călăraşi a anunţat că a prelungit termenul pentru completarea dosarelor.