adevarul

 

Ziarul adevarul - adevarul de seara - adevarul online

emag evomag amafashion ecco tinar
fashionup otter mycloset matar matar

(P) Asigurari RCA - cel mai bun pret *** Haine online


Ziarul Adevarul Buzau - Ultimele stiri Adevarul Buzau - 16.04.2014

Preotul Gheorghe Dragomirescu a fost omorât în bătaie, în arestul Securităţii
Preotul Gheorghe Dragomirescu, paroh în localitatea Lopătari, judeţul Buzău, a murit anchetat şi bătut de Securitate, la nouă zile de la data arestării. Era acuzat că aprovizionează legionarii fugiţi în munţi şi că ascultă posturi de radio care contestau regimul comunist.

Persoanele care vor devină preşedinţi ai secţiilor de votare la europarlamentare, chemaţi la instruire
Încep pregătirile pentru alegerile europarlamentare. Pe  23 aprilie, la ora 10.00, în Sala Mare a Consiliului Judeţean Buzău, Autoritatea Electorală Permanentă va organiza instruirea persoanelor care au depus cerere de înscriere în listele celor care pot fi desemnaţi preşedinţi ai birourilor electorale ale secţiilor de votare sau locţiitori ai acestora, pentru alegerile europarlamentare din data de 25 mai.

Comerţul cu carne de miel, atent verificat de autorităţile buzoiene
Inspectorii DSV, DSP şi OPC au intensificat, zilele acestea, controalelele în pieţele agroalimentare şi carmangeriile unde se comercializează carne de miel. Aceştia urmăresc cu precădere respectarea termenului de valabilitate, depozitarea şi etichetarea produselor.

Linkuri Sponsorizate

Rezultate bune pentru elevii de la Colegiul „B.P. Hasdeu”, la olimpiadele naţionale
Nu mai puţin de 63 de elevi ai Colegiului Naţional ”B.P. Hasdeu” au reprezentat, săptămâna trecută, judeţul Buzău la olimpiadele naţionale.

VIDEO Cei mai buni meşteri populari din judeţul Buzău expun la Consiliul Judeţean obiecte tradiţionale de Paşte
Ouă încondeiate, icoane sculptate în lemn, tesături şi diferite alte obiecte tradiţionale pot fi admirate de buzoieni, de astăzi până în Vinerea mare, în cadrul unei expoziţii de Paşte găzduită de foiareul sălii de spectacole a Consiuliului Judeţean. Buzoienii au ocazia să îi vadă la lucru pe cei mai renumiţi meşteri populari din judeţul Buzău. Expoziţia de Paşte este cu vânzare.

Concurenţă mare pentru cele 70 de posturi scoase la concurs de Spitalul Judeţean Buzău
La Spitalul Judeţean de Urgenţă Buzău este concurenţă mare pentru posturile scoase la concurs. Dovadă este numărul mare de candidaţi care vor să participe la concursul care va fi organizat, luna viitoare, de către cea mai mare unitate spitalicească din judeţ.

Direcţia de Sănătate Publică Buzău are un nou şef
Directorul economic al Direcţiei de Sănătate Publică Buzău, Daniela Dumitru, a fost numită de către Ministerul Sănătăţii să preia funcţia de director executiv al instituţiei.

VIDEO Bărbat de 300 de kilograme, din Buzău, mort în ambulanţa pentru victime multiple care urma să-l ducă la spital
Un buzoian de 300 de kilograme, din comuna Cochirleanca, a murit luni după-amiază într-o autospecială a Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă. Bărbatul se simţea rău de câteva zile şi pentru că nu a putut fi dus la spital cu o ambulanţă normală, a fost cerută de la Bucureşti o ambulanţă pentru victime multiple. Victima de 41 de ani avea probleme cardiace, din cauza obezităţii.

Scandal în trafic, pe un bulevard din Buzău. Un şofer nervos a ameninţat un bărbat cu pistolul
Scandal monstru, în weekend, pe cel mai circulat bulevard din municipiul Buzău. Un şofer nervos a trebuit să dea explicaţii la poliţie după ce un buzoian a sesizat la 112 că a fost ameninţat în trafic cu o armă. Incidentul a avut loc sâmbătă, în jurul prânzului, pe bulevarul Unirii.

VIDEO Biserica militară construită în stil maramureşean, gata să îşi primească enoriaşii
Oficialităţi militare şi din administraţia locală, dar şi înalte feţe bisericeşti au fost prezente astăzi la sfinţirea noului lăcaş de cult construit în curtea Diviziei 2 Infanterie „Getica”, din municipiul Buzău. Slujba a fost condusă chiar de către ÎPS Ciprian, arhiepiscopul Buzăului şi Vrancei. Lucrările la noua biserică din lemn, construită în stil maramureşean, se vor încheia la toamnă.

Un pensionar din Buzău a murit într-un autobuz, sub ochii călătorilor
Momente înfiorătoare, luni, într-un autobuz care circula pe traseul 8. Unui bătrân i s-a făcut brusc rău iar călătorii nu au avut ce-i face. Bărbatul avea 68 de ani şi era pensionar.

Oferte atractive ale pensiunilor din Buzău, pentru sejurul de Paşte
Pentru că până la Paşte nu mai e mult, proprietarii pensiunilor din judeţul Buzău se întrec, deja, în oferte care mai de care mai atractive. Aceştia pregătesc turiştilor diverse surprize culinare iar preţurile nu sunt de speriat. Pensiunile din Buzău îi invită pe turişti de sărbătorile de Paşte să descopere aceste meleaguri şi oamenii lui, să guste cârnaţii de Pleşcoi, babicul şi ceapa "de apă", vinurile de pe Dealul Istriţa şi ţuica de la munte.

„Testosteron”, o comedie spumoasă pe scena Consiliului Judeţean
Luni, de la ora 19.30, sala de evenimente a Consiliului Judeţean Buzău va găzdui spectacolul „Testosteron”. O comedie cu şapte bărbaţi la o nuntă eşuată, aşa ar putea fi descris pe scurt spectacolul „Testosteron” de Andrzej Saramonowicz, în regia lui Zalan Zakarias.

Controale în pieţele buzoiene. Au fost aplicate amenzi de aproape 10.000 de lei
Cu o săptămână înaintea sărbătorilor de Paşte, poliţiştii, inspectorii sanitari şi cei de la Protecţia Consumatorului au pornit în control în toate pieţele din municipiul Buzău, pentru a-i feri pe clienţi de marfa veche sau cu provenienţă îndoielnică.

FOTO Centru comercial din Buzău, luat cu asalt de militari
Militarii din Garnizoana Buzău au sărbătorit Ziua Armatei Române în avans, sâmbătă, cu o expoziţie de tehnică şi echipamente din dotarea unităţilor militare din judeţ.