adevarul

 

Ziarul adevarul - adevarul de seara - adevarul online

emag evomag amafashion ecco tinar
fashionup otter mycloset matar matar

(P) Asigurari RCA - cel mai bun pret *** Haine online


Ziarul Adevarul Buzau - Ultimele stiri Adevarul Buzau - 27.08.2014

VIDEO Boala limbii albastre: Filtre de poliţie şi... cam atât!
Planul de măsuri în epidemia bolii limbii albastre pare că nu există pe teren. De luni, judeţul Buzău a intrat în atenţia Uniunii Euroepene după ce au fost confirmate primele cazuri de boala limbii albastre. Bilanţul a ajuns după două zile la 29 de focare active cu un număr de 44 de animale bolnave şi alte 33 suspectate de maladie.

Schimbare în conducerea DGASPC Buzău
La începutul lunii august, a fost instalat un nou director al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Buzău, în persoana lui Adrian Vintilescu. La o lună după această numire, Consiliul Judeţean va schimba şi adjunctul intituţiei.

VIDEO Bacalaureat de toamnă 2014: Doi elevi buzoieni au fost excluşi din examen, pentru că au copiat
Sesiunea a doua a examenului de Bacalaureat a continuat miercuri cu proba obligatorie de profil. Un număr de 1.077 de candidaţi buzoieni s-au înscris pentru examenul la matematică sau istorie, însă 202 nu s-au mai prezentat. Alţi doi elevi, care au susţinut examenul în licee din Râmnicu Sărat, au fost eliminaţi din sălile de clasă, după ce au fost prinşi când copiau.

Linkuri Sponsorizate

Bacalaureat de toamnă 2014: Elevii din Buzău susţin proba obligatorie de profil - Matematică sau Istorie
Sesiunea a doua a examenului de bacalaureat continuă astăzi cu proba obligatorie de profil: Matematică sau Istorie. Candidaţii care fraudează nu vor mai putea participa la următoarele două perioade ale examenului.

Reţea de trafic de droguri, anihilată de procurorii DIICOT
Cinci persoane - trei buzoieni, un brăilean şi un bucureştean - membri ai unei reţele de trafic de droguri, au fost capturaţi săptămâna trecută. Procurorii DIICOT Buzău au reuşit să-i prindă pe cei cinci indivizi, după mai multe luni de filaj.

Un spectacol de succes al Teatrului „George Ciprian”, din septembrie, pe micile ecrane
Teatrul „George Ciprian” deschide stagiunea din această toamnă prin preluarea, de către Televiziunea Română, a celui mai longeviv spectacol buzoian, „Fii cuminte, Cristofor!”, de Aurel Baranga, în regia Dianei Lupescu.

Două cutremure, cu magnitudinea de 3 şi 3,5 grade pe scara Richter, în aceeaşi seară
Două cutremure de pământ de mică intensitate s-au produs, luni seară, în zona seismică Vrancea, la un interval de două ore.

VIDEO Boala limbii albastre se extinde cu repeziciune. Primarii localităţilor afectate cer dezinsecţii din elicopter
Boala limbii albastre se extinde cu repeziciune. Alte 4 focare au fost confirmate de laboratorul centrului naţional pentru combaterea bolilor la animale. În total, la prânz boala era confirmată în şapte comune, toate din zona de deal şi munte, la peste 50 de animale între care şi ovine. Primarii localităţilor unde sunt confirmate cazurile de ”Blue Tongue” le solicită autorităţilor dezinsecţia cu ajutorul elicopterelor.

Angajaţii Prefecturii Buzău au donat sânge, împreună cu şefii lor, în cadrul campaniei ,,Donează pentru viaţă!!!!“
Autorităţile buzoiene răspund apelului ministrului Sănătăţii, în cadrul acţiunii demarate la nivel naţional ,,Donează pentru viaţă!!!!”, în contextul deficitului de material sanguin în unele unităţi sanitare. Un număr de 22 de salariaţi ai Instituţiei Prefectului Buzău, împreună cu prefectul si subprefectul, au donat sânge la Centrul de Transfuzie Sanguină din Buzău.

VIDEO „Boala limbii albastre” a ajuns în România. Disperare printre sătenii din Săruleşti, ale căror vite suferă de o boală necunoscută de ei
Mai multe bovine din judeţul Buzău au fost diagnosticate cu ”Boala limbii albastre”, care nu afectează omul, dar produce pagube economice. Autoritatea Naţională Sanitar Veterinară a informat deja statele Uniunii Europene şi pe cele membre ale Organizaţiei Mondiale pentru Sănătatea Animală despre apariţia acestei boli în România.

89 de şcoli şi grădiniţe din judeţul Buzău nu au autorizaţie sanitară de funcţionare
Cu mai puţin de o lună înaintea începerii noului an şcolar, 89 de şcoli şi grădiniţe din judeţul Buzău nu au autorizaţie sanitară de funcţionare, potrivit unui raport al Inspectoratului Şcolar Judeţean, prezentat astăzi în cadrul Colegiului Prefectural.

Peste 1000 de amenzi, aplicate de poliţiştii buzoieni în campania „Speed”
În perioada 18 - 24 august, poliţiştii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău au acţionat pentru depistarea şi sancţionarea abaterilor rutiere, în special a celor privind nerespectarea regimului legal de viteză.

„Boala limbii albastre“ a pătruns în România. Primele cazuri au apărut la bovine din judeţul Buzău
Potrivit ANSVSA, în data de 22 august 2014 a fost confirmată existenţa bolii limbii albastre (Bluetongue) în România, boală care nu a fost semnalată pe teritoriul ţării noastre până în prezent. Mai mulţi proprietari de bovine din judeţul Buzău au solicitat medicul veterinar, pentru că animalele deţinute prezentau semne de boală.

Bacalaureat de toamnă 2014: Peste 1.500 de absolvenţi de clasa a XII-a din Buzău susţin luni proba scrisă la română VIDEO
Luni, 25 august, debutează probele scrise din cadrul examenului de Bacalaureat 2014, sesiunea august - septembrie, cu proba la Limba şi literatura română, pentru care s-au înscris peste 1.500 de candidaţi. Proba se va desfăşura în şase centre de examen la nivel judeţean.

Lecţii de istorie despre ororile comunismului, prin celulele fostei închisori de la Râmnicu Sărat
În perioada 22-29 august, sub titulatura „Închisoarea Tăcerii”, la Rm. Sărat  se desfăşoară cea de-a VIII-a ediţie a Universităţii de Vară. Evenimentul este organizat de Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului şi Memoria Exilului Românesc (IICCMER), în parteneriat cu Fundaţia Konrad Adenauer.