adevarul

 

Ziarul adevarul - adevarul de seara - adevarul online

emag evomag ecco tinar fashionup otter matar

(P) Asigurari RCA - cel mai bun pret *** Haine online


Ziarul Adevarul Buzau - Ultimele stiri Adevarul Buzau - 13.10.2015

Ucigaşii lui Florin Persic Durac au primit ani grei de închisoare
Magistraţii Tribunalului Buzău au dat sentinţa în cazul crimei de pe strada Triumfului, din vara anului trecut. Atunci, o încăierare între două clanuri de romi s-a soldat cu moartea unui tânăr de 34 de ani, Florin Persic Durac. Nouă persoane au fost găsite vinovate iar cea mai mică pedeapsă este de 10 ani de puşcărie cu executare.

Cei mai buni cadeţi ai Europei la tenis de masă se vor întrece la Buzău
Prestigiosul concurs de tenis de masă „Europe Youth Top 10” va fi găzduit de România în acest an. Evenimentul va avea loc în perioada 16 - 18 octombrie, în Sala Sporturilor din Buzău. La competiţia de la Buzău vor concura cei mai buni juniori şi cadeţi ai Europei la tenis de masă.

Cum se vede de la înălţime cel de-al doilea pod al lui Anghel Saligny. Va fi reabilitat începând din acest an
Cel de-al doilea pod proiectat de Anghel Saligny din România, după cel de la Cernavodă, va fi reabilitat începând din acest an. Construcţia se află la Buzău şi leagă reşedinţa de judeţ de zona de est, unde locuiesc peste 30 de mii de oameni.

Linkuri Sponsorizate

A sunat la poliţie după ce un necunoscut i-a smuls telefonul din mână
Un tânăr a sunat aseară la Poliţie pentru a anunţa că, în timp ce se deplasa pe o stradă din Buzău, un necunoscut s-a legat de el din senin şi după ce l-a lovit cu palma i-a luat telefonul mobil. Hoţul a fost prins repede de un echipaj de ordine publică, fiind reţinut pentru 24 de ore.

Nou termen în ”dosarul Gloria” al primarului Constantin Boşcodeală
Primarul Buzăului, Constantin Boşcodeală, se află din nou în faţa magistraţilor de la Curtea de Apel Braşov, unde este programat un nou termen în procesul de corupţie al edilului, în „dosarul Gloria”.

Autorităţile Buzăului promit asfaltarea drumului spre patria chihlimbarului, la doi ani după lansarea unei petiţii online
Consiliul Judeţean Buzău va reabilita drumul de acces către comuna Colţi, zonă de importanţă turistică, însă mai întâi trebuie luat în administrare de la autorităţile locale. În urmă cu doi ani, localnicii au lansat campanii pe internet şi petiţii online, pentru a atrage atenţia asupra stării jalnice a acestui drum.

Scene de luptă, în Liceul Pedagogic din Buzău. Doi elevi au ajuns la spital, bătuţi crunt de colegi
Conducerea Inspectoratului Şcolar Buzău a început, luni, o anchetă la Liceul Pedagogic, după ce a aflat că doi elevi, o fată şi un băiat, au ajuns vineri la spital cu răni căpătate în urma unor altercaţii izbucnite în sălile de clasă. Este vorba despre două evenimente diferite, care au avut loc în aceeaşi zi, pe care conducerea unităţii şcolare le-ar fi raportat cu întârziere.

Creşte numărul buzoiencelor care îşi abandonează bebeluşii în Maternitate, din cauza sărăciei
Zeci de copii au fost abandonaţi în Maternitate, de la începutul acestui an. Este semnalul de alarmă tras de medicii buzoieni, care spun că cele mai multe cazuri de abandon fiind din cauza sărăciei. Bebeluşii rămân în grija medicilor şi a asistentelor din spital, până când îşi găsesc un asistent maternal care să îi crească.

Căţeluşa Neli, de la ISU Buzău, a obţinut medalia de bronz la un concurs al MAI
Căţelusa Neli care activează în Echipa de Căutare-Salvare a ISU Buzău a obţinut medalia de bronz la Campionatul de Dresaj al Câinilor de Serviciu din Ministerul Afacerilor Interne. La startul competiţiei care a avut loc la Sibiu au participat treizeci de cupluri chinotehnice, atât din cadrul IGSU, cât şi din cadrul celorlalte structuri ale Ministerului Afacerilor Interne, care au concurat în cadrul probelor specifice.

Sfinţirea Catedralei Sf. Sava din Buzău, presărată cu incidente
Mii de enoriaşi au înfruntat, duminică, ploaia şi frigul de afară şi au venit la slujba de sfinţire a Catedralei "Sfântul Sava", formând o coadă imensă pentru a putea ajunge să treacă prin Altar. Din cauza aglomeraţiei şi a condiţiilor neprielnice, nouă persoane au leşinat, iar două au ajuns la Spitalul Judeţean potrivit oficialilor I.S.U. Buzău.

Leguma „biblică” considerată mâncarea viitorului. De ce e lintea cel mai sănătos aliment şi ce proprietăţi miraculoase are pentru organism
Lintea are toate atuurile pentru a deveni alimentul principal din dieta celor care trăiesc sănătos. Este una dintre legumele biblice, fiind menţionată şi în Sfânta Scriptură alături de bobul şi napul, însă a fost neglijată în ultimii ani, în ciuda faptului că are proprietăţi deosebite, cum ar fi acelea de a-şi crea singură ierbicidele. Staţiunea de cercetare legumicolă Buzău are în lucru un proiect de reintroducere a lintei în cultura de serie.

Peste o sută de poliţişti şi jandarmi buzoieni vor asigura ordinea la slujba de sfinţire a Catedralei Sf. Sava
Sfinţirea Catedralei Sf. Sava, programată duminică, va fi un adevărat test pentru autorităţile buzoiene care trebuie să asigure ordinea publică pe durata slujbei. Mii de enoriaşi sunt aşteptaţi la eveniment, astfel că se ia în cacul o aglomerare a porţiunii din bulevardul Unirii, cuprinsă între bulevardul Bălcescu şi strada Obor.

Tineri din Costeşti, specializaţi în spargerea automatelor de cafea
Patru tineri din Costeşti au fost reţinuţi de poliţie, după ce au spart zece automate de cafea din Buzău şi Gherăseni. Prejudiciul cauzat de ei se ridică la 3.000 de lei.

Vaccinarea antigripală a buzoienilor începe la 15 octombrie
Campania de imunizare a buzoienilor cu risc de îmbolnăvire începe pe 15 octombrie. Ministerul Sănătăţii urmează să trimită în judeţ zilele viitoare prima tranşă de vaccinuri antigripale.

Accident grav, la intrarea în Buzău, soldat cu moartea unui şofer din Focşani
Un grav accident de circulatie s-a produs astazi, la orele pranzului, la iesirea din Buzău spre Ploieşti. Un bărbat şi-a pierdut viaţa după ce s-a înfipt cu maşina sub un TIR. Martorii spun că vinovat este chiar şoferul mort în accident, care nu a acordat prioritate TIR-ului, fiind apoi izbit violent de camion.