adevarul

 

Ziarul adevarul - adevarul de seara - adevarul online

emag evomag ecco tinar fashionup otter matar

(P) Asigurari RCA - cel mai bun pret *** Haine online


Ziarul Adevarul Buzau - Ultimele stiri Adevarul Buzau - 01.11.2014

VIDEO S-a oprit cu maşina în gardul Arhiepiscopiei, după ce a leşinat la volan
O simplă stare de leşin, ivită în timpul şofatului, putea avea urmări dintre cele mai grave. Camerele de supraveghere dintr-un giratoriu din Buzău au surprins un autoturism care a intrat în gardul din beton al Catedralei Arhiepiscopale. Din fericire, maşina rula cu viteză mică, iar impactul a fost uşor. Trecătorii care au deschis portiera maşinii l-au găsit pe şofer în stare de inconştienţă, urmare a unei lipotimii.

350.000 de lei, din bugetul judeţului, pentru fasolea şi ţuica de 1 Decembrie
Consilierii judeţeni au aporbat ieri alocarea unei sume de bani necesare manifestărilor din luna decembrie. Astfel, Consiliul Judeţean Buzău va direcţiona suma de 350.000 de lei pentru organizarea Zilei Naţionale a României şi pentru celelalte sărbători din perioada de iarnă.

Prezenţa la vot la alegerile prezidenţiale 2014. Primul tur Buzău. Ies sau nu buzoienii la vot?
Prezenţa la vot la alegerile prezidenţiale 2014 va fi anunţată de către Biroul Electoral Central (BEC) pe tot parcursul zilei de duminică, începând cu ora 11.30 şi terminând cu ora 22.30. adevarul.ro vă va ţine la curent cu statisticile privind prezenţa la vot la alegerile prezidenţiale 2014 în judeţul Buzău.

Linkuri Sponsorizate

Rezultate alegeri prezidenţiale 2014. Primul tur. Când vom afla primele procente în judeţul Buzău
Rezultatele alegerilor prezidenţiale 2014, din primul tur, vor fi transmise de Biroul Electoral Judeţean (BEJ) Buzău, în cel mult 48 de ore, către Biroul Electoral Central (BEC). În acest timp, BEC centralizează atât datele primite de la fiecare Birou Electoral Judeţean, cât şi de la cele din străinătate. Mai întâi vor fi publicate rezultatele parţiale ale alegerilor prezidenţiale 2014, apoi cele finale.

Fotografii şi arme preistorice, expuse în week-end la mall
Muzeul Judeţean de Istorie Buzău, cu sprijinul Consiliului Judeţean Buzău, invită publicul buzoian să participe, sâmbătă, la cea de-a doua etapă a activităţii culturale „Cu muzeul prin oraş”.

59 de blocuri din Buzău vor fi anvelopate cu bani europeni
Până la sfârşitul anului 2016, 59 de blocuri din municipiul Buzău vor fi anvelopate cu bani de la Uniunea Europeană. Primăria Buzău derulează un program de reabilitare termică a blocurilor de locuinţe prin accesarea de fonduri europene, iar zilele trecute, s-a semnat contractul de finanţare cu Uniunea Europeană.

Val de escroci, în judeţul Buzău. Anunţul fals pe internet şi ”şmenul”, cele mai întâlnite metode ale infractorilor
Şase persoane au ajuns în ultimele 24 de ore, în arestul poliţiei buzoiene, pentru înşelăciuni. Doi adolescenţi şi un tânăr sunt bănuiţi că ar fi înşelat aproximativ 30 de persoane din mai multe judeţe, cărora le-ar fi promis tranzacţii avantajoase, prin intermediul internetului. De asemenea, poliţiştii din Pogoanele au reţinut trei bucureşteni care înşelaseră angajaţii unor firme, folosind metoda „şmen”.

Consiliul Judeţean Buzău acordă ajutor financiar şcolii din Scutelnici şi spitalului Smeeni
Criza apărută la şcoala din Scutelnici în vara acestui an, când dascălii unităţii nu şi-au primit salariile din cauza blocării conturilor administraţiei locale, nu se va mai repeta. Asta susţin consilierii judeţeni din Buzău, care au votat astăzi pentru alocarea unei sume ce va merge către Primăria Scutelnici, şi implicit către unitatea şcolară de acolo, banii fiind pentru achitarea restanţelor la lucrările de reabilitare a şcolii gimnaziale.

VIDEO Clădirea Muzeului Judeţean din Buzău, reabilitată cu bani europeni, la cheremul orgoliilor aleşilor
Clădirea Muzeului Judeţean Buzău, reabilitată cu suma de 38 de milioane de lei, bani europeni, nu poate fi încă utilizată, deoarece o parte din consilierii judeţeni refuză să voteze hotărârea de dare în folosinţă. Ultima tentativă de inaugurare a imobilului, cea de-a treia, a eşuat în această dimineaţă, la şedinţa ordinară. Proiectul a picat, pentru că nu au fost întrunite două treimi din voturile consilierilor.

Trei bucureşteni, reţinuţi de poliţişti după ce au înşelat mai mulţi buzoieni
Poliţiştii din Pogoanele au reţinut  trei bucureşteni care înşelaseră angajaţii unor firme, folosind metoda „şmen”. Oamenii legii au pus mâna pe indivizi marţi, la scurt timp după ce au înşelat un vânzător de la un magazin de pe raza localităţii Pogoanele, prejudiciul fiind de 500 de lei.

Cele mai puternice cluburi de juniori din ţară, prezente în week-end la competiţia „Crâng Trophy”
Timp de trei zile, de sâmbătă şi până luni, inclusiv, cele mai bune echipe din România cu jucători născuţi în 2005 îşi dau întâlnire la Buzău pentru cea de-a treia ediţie a „Crâng Trophy”. Competiţia, organizată de Clubul Sportiv Viitorul 2010 Buzău, se va disputa pe stadionul Gloria.

14 posturi neocupate după încheierea concursului organizat de Spitalul Judeţean
Concursul organizat în această lună de Spitalul Judeţean de Urgenţă Buzău pentru ocuparea a 70 de posturi s-a încheiat. Astfel, dintre cele 70 de posturi vacantate - asistenţi, infirmiere, îngrijitoare, contabili, economişti, statisticieni medicali, liftieri, telefonişti şi personal TESA - 14 nu s-au ocupat.

FOTO Sculptor din Buzău, ambasador al artei româneşti la celălalt capăt al lumii
Sculptorul buzoian Bogdan Adrian Lefter a reprezentat România la Simpozionul Internaţional de Ceramică din Changchun, alături de artişti din 23 de ţări. Buzoianul a lăsat în urmă 5 lucrări care vor fi expuse permanent în Muzeul de Artă Contemporană din China. Cea ai recentă performanţă intrată în biografia acestuia a fost participarea la simpozionul de sculptură figurativă, din oraşul turc Luleburgaz, alături cu sculptori din şapte ţări.

VIDEO Valul de frig a făcut o victimă. Un buzoian a murit îngheţat, după ce s-a rătăcit şi l-a prins noaptea pe câmp
Cadavrul unui bărbat a fost găsit, marţi seară, pe un câmp din judeţul Buzău, la câţiva kilometri distanţă de cea mai apropiată localitate. Trupul neînsufleţit aparţine unui localnic din Costeşti, care a dispărut joi seară, după ce a părăsit stâna unui cunoscut. Oamenii din sat cred că acesta era băut, s-a rătăcit şi a murit de frig.

Individ bănuit de comiterea mai multor furturi, prins de poliţişti într-un maxi-taxi
Un buzoian suspectat de comiterea mai multor furturi şi care se sustrăgea cercetărilor a fost prins într-un maxi-taxi când venea spre oraşul Buzău. Individul, în vârstă de 54 de ani, a fost încătuşat de poliţiştii de la Investigaţii Criminale şi reţinut pentru 24 de ore.