adevarul

 

Ziarul adevarul - adevarul de seara - adevarul online

emag evomag amafashion ecco tinar
fashionup otter mycloset matar matar

(P) Asigurari RCA - cel mai bun pret *** Haine online


Ziarul Adevarul Buzau - Ultimele stiri Adevarul Buzau - 30.07.2014

O buzoiancă, admisă prima la Medicină Militară în Bucureşti
O tânără din Buzău a fost admisă prima la Universitatea “Carol Davila” din Bucureşti pe locurile de medicină  militară. Este vorba de Adnana Alexandra Nedelcu, o tânără extrem de ambiţioasă care a terminat studiile liceale la Colegiul Naţional „Mihai Eminescu” iar din toamnă va face primii paşi spre cariera de medic militar. O aşteaptă şase ani de studiu intens, însă nu se sperie şi spune că se va strădui să devină un medic militar de prestigiu.

Sală de expoziţii, în sediul fostului bar Bel Ami
Sediul fostului bar Bel Ami, de pe Bulevardul Nicolae Bălcescu, ar putea găzdui din nou evenimente culturale. Proprietarul spaţiului, Consiliul Judeţean, a câştigat procesul cu patronul barului, cel care a beneficiat din partea fostei Direcţii de Cultură Buzău, de un contract avantajos.

Filme româneşti de succes, joi şi vineri seară, în Parcul Tineretului
Centrul Judeţean de Cultură şi Artă Buzău continuă seria proiecţiilor de filme în aer liber. Mâine, de la ora 21, cinefilii sunt aşteptaţi în amfiteatrul din Parcul Tineretului pentru a viziona producţia românească „WebSitStory”. De asemenea vineri seară, de la aceeaşi oră, la amfiteatru din parcul Tineretului va avea loc proiecţia filmului „Domestic”.

Linkuri Sponsorizate

Tren de călători, pe mâna unui mecanic de locomotivă băut
A fost nevoie de un eveniment feroviar pentru ca oamenii legii să constate că sunt şi mecanici de locomotivă inconştienţi. Un astfel de personaj a fost depistat cu alcool în sânge, după ce a lovit un autoturism la o trecere la nivel cu calea ferată şi a fost testat alcoolscopic. Evenimentul s-a produs luni, din cauza şoferului maşinii, care nu s-a asigurat la traversarea şinelor.

Încă 20 de locuri de muncă disponibile la firma de prestări a Consiliului Judeţean Buzău
Consilierii judeţeni vor vota joi aprobarea majorării numărului total de personal al S.C. „Domenii Prest Serv SRL”, de la 51, cât fusese prevăzut iniţial, la 71 de angajaţi. Douăzeci de noi posturi de îngrijitoare la compartimentul administrativ, întreţinere şi deservire generală au fost solicitate de firma Consiliului Judeţean, în plus faţă de cei 51 de angajaţi, cât se preconizase că va avea nevoie societatea.

FOTO Militarii buzoieni au sărbătorit Ziua Imnului pe platoul din centru
Ziua Imnului Naţional al României a fost sărbătorită la Buzău printr-o ceremonie militară, organizată pe platoul din Piaţa Dacia. Manifestarea a cuprins o alocuţiune privind simbolistica versurilor Imnului Naţional, un scurt spectacol susţinut de Cercul de Teatru din cadrul "Palatului Copiilor" şi intonarea Imnului Naţional al României. Ceremonia s-a încheiat cu defilarea gărzii de onoare.

La noapte, buzoienii nu vor avea apă potabilă la robinete
În noaptea de marţi spre miercuri, Compania de Apă va sista total, în întreg municipiul Buzău, furnizarea apei reci, anunţă Compartimentul de Relaţii Publice al acestei societăţi.

Camion plin cu rapiţă, răsturnat pe DN 10, Buzău - Braşov
Un camion încărcat cu rapiţă, care circula pe DN 10, spre Buzău, s-a răsturnat pe raza comunei Vipereşti. Accidentul rutier a avut loc, luni seară, imediat după o curbă pe care, foarte pobabil, şoferul a luat-o cu viteză.

VIDEO Gardul unei unităţi militare din Buzău, distrus în miez de noapte de un şofer fără experienţă
Gardul unei unităţi militare din municipiul Buzău a fost făcut una cu pământul din cauza unui şofer fără experienţă. Evenimentul rutier s-a produs în noaptea de sâmbătă spre duminică, la ieşire din municipiul Buzău spre Ploieşti. Şoferul implicat în accident, un tânăr de 22 de ani, a fost amendat de către poliţişti şi, în plus, va trebui să plătească reparaţia gardului care împrejmuieşte o unitate militară de transmisiuni.

Un bărbat a murit în tren, chiar sub ochii pasagerilor din compartiment
Un bărbat din Vaslui care călătorea cu trenul, luni dimineaţă, dinspre Moldova către Capitală, a murit în timpul călătoriei. În gara Buzău, medicii de la Ambulanţă au intervenit pentru acordarea primului ajutor, însă nu au mai putut face nimic pentru bărbatul respectiv. Cel mai probabil, călătorul a suferit un infarct.

Restricţii în trafic în Buzău, de Ziua Imnului Naţional al României
Marţi, 29 iulie, începând cu ora 08.30, va fi restricţionată circulaţia autovehiculelor pe strada Tudor Vladimirescu, pe sectorul cuprins între intersecţia cu Aleea Trandafirilor şi intersecţia cu bulevardul N. Bălcescu.

Un turist din Bucureşti a murit în zona aşezărilor rupestre din Munţii Buzăului
Potrivit autorităţilor din localitatea Bozioru, bărbatul însoţit de un prieten a venit luni dimineaţă cu un autoturism pe care l-a lăsat la capătul drumului către grote. Restul distanţei până în poiana unde se află asezările săpate în stâncă, de aproximativ doi kilometri, l-a parcurs pe jos.

270 de locuri de muncă pentru şomerii buzoieni, prin AJOFM
În această perioadă, oferta locurilor de muncă în judeţul Buzău este mai generoasă decât în lunile anterioare. Astfel, Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Buzău a identificat 270 de locuri de muncă vacante.

Un turist din Buzău a murit după ce a căzut într-o prăpastie din Bucegi
Buzoianul de 36 de ani a pornit sâmbătă dimineaţa împreună cu alţi doi iubitori ai drumeţiilor montane pe traseul din Jepii Mici, cunoscut şi sub denumirea de Valea Caraiman. Prietenii săi spun că, la un moment dat, tânărul a părăsit traseul ca să scurteze drumul. Şi-au dat seama că s-a întâmplat ceva abia seara, când bărbatul nu a ajuns la locul stabilit de întâlnire.

Gomoeşti, un sat împietrit în timp, aflat la numai opt kilometri de municipiul Buzău VIDEO
Este greu de crezut că România secolului 21 are încă numeroase comunităţi rurale, multe aflate chiar în umbra oraşelor reşedinţă de judeţ, cărora le lipsesc minimele semne ale civilizaţiei. La Gomoeşti, sat din care se zăresc cu ochiul liber siluetele blocurilor turn din municipiul Buzău, bătrânii se plâng că sunt părăsiţi de copii, izgoniţi fiind de condiţiile primitive din localitate.