adevarul

 

Ziarul adevarul - adevarul de seara - adevarul online

emag evomag ecco tinar fashionup otter matar

(P) Asigurari RCA - cel mai bun pret *** Haine online


Ziarul Adevarul Buzau - Ultimele stiri Adevarul Buzau - 28.05.2015

Primăria municipiului Buzău închiriază vila unor bucureşteni, ca să mute două grădiniţe în ea
O familie de bucureşteni, proprietara unui imobil din Buzău, va încasa 600.000 de euro în zece ani de la primăria Buzău. Soţii Marius şi Teodora Ene sunt pe punctul de a încheia un contract cu municipalitatea prin care îşi oferă clădirea de peste 700 m.p. spre închiriere unor grădiniţe care sunt nevoite să părăsească actualele sedii, de pe Transilvaniei.

VIDEO Motocoasa acvatică, fabricată în Belarus, care va curăţa lacurile de agrement din Buzău
Autorităţile buzoiene au cumpărat o motocoasă acvatică, de la o fabrică din Belarus, pe care o vor folosi la curăţarea apei de vegetaţie crescută în exces. Aproximativ 9.000 de euro a costat utilajul care şi-a început deja treaba pe heleşteul din Parcul Tineretului.

Buzăul va avea un punct de informare turistică, în centrul vechi. Standul va ocupa o suprafaţă de 20 m.p.
În curând, va apărea pe strada Cuza Vodă, din centrul vechi al Buzăului, un punct de informare turistică, dotat cu hărţi şi materiale de promovare a Buzăului. Acesta va fi deservit de un ghid profesionist, care va avea rolul să îi îndrume pe turişti către cele mai frumoase locuri din Buzău.

Linkuri Sponsorizate

Autobuze şi microbuze şcolare noi, pentru elevii din 18 localităţi buzoiene
Prefectura Buzău a repartizat un noul lot de autovehicule pentru transport şcolar, de capacităţi diferite, în funcţie de numărul elevilor beneficiari ai transportului special şi configuraţia traseului. Astfel, trei comune vor avea autobuze, alte 15 localităţi primesc microbuze.

Sâmbătă se deschide ştrandul din Parcul Tineretului. Intrarea îi costă 7 lei pe adulţi
Pregătirile pentru deschiderea ştrandului din Parcul Tineretului sunt aproape gata. Astfel, locaţia estivală fi deschisă sâmbătă, la ora 13.00, la eveniment fiind aşteptate autorităţile locale. Cele două bazine de înot au fost deja umplute cu apă şi sunt gata să-i primească pe buzoieni.

VIDEO Acces cu cartela electronică la pubelele de gunoi dintre blocuri: un proiect al firmei de salubrizare din Buzău
În curând, locuitorii municipiului Buzău ar putea avea acces în rampele de gunoi dintre blocuri doar cu o cartelă electronică. Societatea de salubrizare a oraşului are în plan securizarea ţarcurilor pentru pubele, prin montarea unor cititoare de carduri, ca soluţie împotriva împrăştierii gunoaielor de către ţiganii care scormonesc după resturi.

VIDEO Alarmă la unitatea de pompieri din Buzău, din cauza unui muncitor de la deratizare
Panică printre locatarii unui bloc din Buzău. Ei au sunat astăzi la 112 pentru a anunţa că apartamentele le-au fost invadate de un fum înecăcios. Ajunşi la faţa locului cu două autospeciale, pompierii au constatat că au fost alertaţi degeaba: fumul provenea de la deratizarea care se desfăşura în acel moment în bloc.

Biciclist din Buzău, accidentat grav după ce un şofer i-a deschis portiera în faţă
Un biciclist a ajuns în stare gravă la urgenţele Spitalului Judeţean Buzău, după ce şoferul unui autoturism parcat pe dreapta i-a deschis uşa în faţă. Tânărul a fost proiectat de pe bicicletă la câţiva metri în faţă, lovindu-se cu capul de asfalt.

Produsele carmangeriilor din Pleşcoi, reatestate de Direcţia Agricolă. Pot fi comercializate în continuare ca produse tradiţionale
Un număr de 16 produse tradiţionale au fost reatestate în acest an la Buzău. Este vorba despre preparate din carne, între care se numără şi celebrii cârnaţi de Pleşcoi. Alte două produse cunoscute, de panificaţie, vor fi şi ele reatestate în curând. Prin această măsură, statul doreşte să excludă din galantare produsele contrafăcute.

Ziua Copilului va fi sărbătorită în Buzău prin mai multe concursuri şi  spectacole organizate de Consiliul Judeţean
Consiliul Judeţean Buzău organizează la sfârşitul acestei săptămâni o serie de evenimente cu ocazia Zilei Internaţionale a Copilului. Spectacolele şi concursurile sportive, cele mai multe organizate în parcurile Crâng şi Tineretului, vor începe mai devreme de 1 iunie.

”Direcţia 5” cântă în această seară în Clubul No Limit din Buzău
Una dintre cele mai iubite trupe româneşti de pop-rock, Direcţia 5, ajunge la Buzău, pentru a treia oară în acest an, alături de solistul Toni Şeicărescu, pentru a-şi promova piesele de vară, precum şi hit-urile care au consacrat formaţia de-a lungul vremii.

VIDEO Sate pe cale de dispariţie. Soţii Toader, din cătunul buzoian Oleşeşti, mai au în jurul lor doar animalele din curte
Viaţa dură, condiţiile aspre, departe de cele pe care noi, astăzi, le numim civilizate, fac ca satele de munte să devină tot mai pustii. Tinerii pleacă unde văd cu ochii şi doar bătrânii îşi mai leagă destinul de locul în care s-au născut. Un asemenea sat este Oleşeşti, din judeţul Buzău. Doi localnici, soţ şi soţie, sunt singurii oameni care vieţuiesc în satul care altădată avea peste 200 de locuitori.

Băgat la zdup de un câine. Este păţania unui traficant de ţigări din Suceava, reţinut de poliţiştii din Buzău
Cu siguranţă, câinii nu se vor mai afla pe lista animalelor sale preferate. Un traficant de ţigări sucevean, care transporta marfa de contrabandă dosită în caroseria autoturismului, a fost reţinut  de poliţişti din Buzău, după ce a fost dat de gol de un câine poliţist. Transporta în Capitală ţigări aduse din Ucraina.

VIDEO Cea mai trăsnită metodă de a scăpa de Bacalaureat. Trei liceeni buzoieni s-au apucat să spargă Dacii vechi
Trei liceeni din Buzău au fost reţinuţi aseară de către poliţiştii buzoieni, fiind suspectaţi  că au efectuat nu mai puţin de 22 de spargeri din autoturisme, în mai puţin de o săptămână. Tinerii cercetaţi pentru furt sunt elevi în clasa a XII-a la licee bune din municipiul Buzău.

Biblioteca Judeţeană Buzău lansează două carţi senzaţionale: „Cazul poetului Dem Iliescu şi securitatea” şi „Catedra Sfântului Mare Mucenic Sava”
Biblioteca Judeţeană Buzău anunţă pentru această săptămână organizarea a două evenimente de excepţie şi anume lansarea unor cărţi-document: „Cazul poetului Dem Iliescu şi securitatea” şi „Catedra Sfântului Mare Mucenic Sava”.