adevarul

 

Ziarul adevarul - adevarul de seara - adevarul online

Ziare romanesti recomandate

Abonare newsletter ziarele.com

Adresa de e-mail:


Mutari Internationale

Stiri locale din Adevarul Buzau

(P) Asigurari RCA - cel mai bun pret

Ziarul Adevarul Buzau - Ultimele stiri Adevarul Buzau - 23.07.2016

El trebuia să fie următorul Radu Beligan. Tânărul actor Sorin Şaguna a murit însă înaintea idolului său
Moartea actorului Radu Beligan a lăsat în urmă un gol imens în sufletul românilor. Unul dintre cei care l-au venerat a fost şi actorul buzoian Sorin Şaguna, un tânăr care păşea rapid către culmile teatrului. Colegii îl numeau ”noul Beligan”, date fiind asemănarea fizică şi admiraţia lui pentru marele actor. S-a stins însă prea devreme.

Sute de copii din Râmnicu Sărat, mobilizaţi să revopsească gardul Parcului Central
Peste 400 de copii, tineri şi adulţi au schimbat vineri dimineaţă, înfăţişarea Parcului Central, din Râmnicu Sărat, judeţul Buzău, în cadrul proiectului de voluntariat ”Culorile României”, în parteneriat cu o companie de lacuri şi vopsele. Vor fi revopsite şi alte obiective ale urbei.

Aleşii judeţeni din PNL Buzău, susţinători ai primarului social-democrat Constantin Toma
Consilierii judeţeni ai PNL se delimitează de poziţia prefectului Aurelia Mitrea, care a cerut revocarea unei hotărâri a CLM privind „aprobarea modificării Actului Constitutiv al Societăţii Comerciale «Compania de Apă» S.A. Buzău. Aleşii din PNL se poziţionează astfel de partea primarului Constantin Toma în disputa cu directorul Companiei de Apă Buzău, Ionel Tescaru.

Jandarmul buzoian Dorel Preda, al doilea în Europa la Unifight
Buzoianul a obţinut locul al doilea la în cadrul Campionatului European de Unifight pentru seniori, bărbaţi şi femei. Lupta universală Unifight este desprinsă din pentatlonul militar şi reprezintă un sistem sportiv caracterizat prin manifestarea tuturor calităţilor fizice.

De ce miroseau urât oamenii în Evul Mediu. Aruncau pe fereastră fecalele şi se spălau foarte rar
Îi vedem îmbrăcaţi frumos, în picturi, însă nici nu putem concepe cât de nespălaţi erau. Vorbim despre regii, domnitorii sau boierii Europei. Mirosea urât în jurul lor, spun istoricii, pentru că nu aveau grija igienei personale, aşa cum o ştim astăzi, şi rar îşi schimbau vestimentaţia.

Poliţist din judeţul Buzău, trimis în judecată pentru luare de mită
Ajutorul şefului de post din comuna buzoiană la Balta Albă a fost trimis în judecată. Măsura a fost luată joi dimineaţă, de către procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Buzău. Agentul de poliţie Petrică Georgian Drăgan este acuzat că a luat mită şi se află în arest preventiv.

Ana Lesko şi Nicu Paleru vor cânta duminică la serbarea câmpenească de lângă Mănăstirea Răteşti
Comuna buzoiană Berca îmbracă în acest weekend haine de sărbătoare. Duminică, va avea loc serbarea tradiţională „Pe plaiul şoimului”, eveniment care a ajuns la ediţia a XVI-a.

Liceul în care au învăţat Palade şi Parhon, printre cele mai bune din ţară. Colegiul buzoian B.P. Hasdeu este al cincilea în România după media de admitere
Buzăul are o şcoală în Top 5 licee din România, după ultima medie de admitere. Este vorba despre Colegiul National ”B.P. Hasdeu”, unde media de admitere este 9,72. Liceul buzoian i-a dat lumii pe laureatul premiului Nobel George Emil Palade, pe savantul Nicolae Vaschide, academicianul Constantin Parhon, tenorul Nae Leonard. Absolvenţii colegiului ajung în fiecare an la universităţi mari ale lumii.

Acţiune a poliţiştilor pe şoselele din Buzău, soldată cu permise suspendate, amenzi mari şi dosare penale
O listă lungă de nereguli au strâns în ultimele 24 de ore poliţiştii cu atribuţii pe linie rutieră din IPJ Buzău. În urma neregulilor constatate în trafic, oamenii legii au reţinut în vederea suspendării cinci permise de conducere şi au aplicat 275 de sancţiuni contravenţionale.

VIDEO Un bătrân din Buzău a fost lovit de maşină, după ce a ajuns pe şosea ca să-şi protejeze cârdul de gâşte
Gâştele le-au adus mare necaz unor octogenari din comuna buzoiană Smeeni, unul şofer, celălalt paznic la gâşte. În timp ce se deplasa regulamentar din direcţia Maxenu către Smeeni, şoferul octogenar l-a accidentat pe crescătorul de păsări, după ce a ieşit brusc în faţa maşinii pentru a-şi feri gâştele.

Radare în cascadă, pe drumul european care leagă Muntenia de Moldova. 89 km/h a fost cea mai mare viteză surprinsă în localitate
De la începutul anului şi până acum, numărul accidentelor rutiere înregistrate pe DN2 E85 a fost unul care i-a îngrijorat pe responsabilii Poliţiei Rutiere Buzău. Acesta este motivul pentru care, în această perioadă, poliţiştii de la Rutieră au intensificat acţiunile de control pe pe şoseaua europeană care leagă Muntenia de Moldova.

Muzeul a pus punct proiectului „Ocolul lumii pe jos. Povestea celor 497 perechi de opinci”, dedicat globetrotter-ului Dumitru Dan
Proiectului „Ocolul lumii pe jos. Povestea celor 497 perechi de opinci”, al Muzeului Judeţean Buzău, a fost închis astăzi, după 17 luni de implementare. Cu fondurile obţinute în cadrul acestui proiect, primul globetrotter român, Dumitru Dan, a fost readus în atenţia buzoienilor şi a românilor.

Stop construcţiei de chioşcuri pe spaţiile verzi din Buzău, prin hotărâre de consiliu local
Consilierul local independent, Constantin Ionescu, propune colegilor din CLM o hotărâre prin care vrea să interzică amplasarea oricărui tip de construcţie provizorie sau definitivă pe spaţiile verzi din Buzău şi în zonele declarate istorice.

Educatoare din Buzău, prinsă cu un dispozitiv handsfree la examenul de titularizare
Incident la examenul de titularizare, în Buzău. O candidată pentru un post de educatoare a fost eliminată din examen pentru tentativă de copiat, după ce a fost prinsă cu căşti asupra sa.

Instituţia Prefectului intervine în disputa dintre primarul Buzăului şi directorul Companiei de Apă
Instituţia Prefectului din Buzău a fost solicitată de Compania de Apă să se pronunţe în legătură cu legalitatea privind modificarea unor prevederi ale actului constitutiv al societăţii comerciale, iar a răspunsul a fost comunicat marţi.