adevarul

 

Ziarul adevarul - adevarul de seara - adevarul online

Ziare romanesti recomandate

Abonare newsletter ziarele.com

Adresa de e-mail:


Mutari Internationale

Stiri locale din Adevarul Buzau

(P) Asigurari RCA - cel mai bun pret

Ziarul Adevarul Buzau - Ultimele stiri Adevarul Buzau - 25.06.2016

Incendiu la o hală din Clondiru de Jos, din cauza unui trăsnet
Un incendiu puternic a distrus vineri seară o bună parte din acoperişul unei hale de producţie din Clondiru de Jos, ce aparţine unei societăţi care se ocupă de creşterea puilor de curcă. Cauza izbucnirii focului a fost, după toate probabilităţile, un trăsnet.

Cum funcţiona societatea geto-dacă: agricultorii şi meşteşugarii erau stâlpii economiei, iar militarii conduceau comunităţile
În urmă cu peste două mii de ani, populaţia care locuia în spaţiul ocupat acum de români trăia după principii asemănătoare celor care sunt la baza societăţii contemporane. Potrivit istoricilor, ca şi acum, pe vremea dacilor, comunităţile aveau activităţi economice, religioase şi administrative, menite să asigure continuitatea.

Peste 200 de ciclişti din toată ţara îşi dau întâlnire la Sărata Monteoru, în acest weekend
Duminică este programată cea de-a a treia ediţie a maratonului “XC Riders MTB Challenge”, competiţie dedicată cicliştilor din toată ţara. Evenimentul este organizat de o asociaţie de profil din Buzău, „XC Riders”, în staţiunea balneară Sărata Monteoru. Startul competiţiei se va da la ora 10.30.

Primele măsuri luate de noul primar al Buzăului: deschiderea uşilor principale ale Palatului Comunal şi desfiinţarea parcării de pe platou
În prima sa zi de muncă, noul primar al municipiului Buzău, Constantin Toma, a luat deja primele măsuri. Edilul şi-a ales un prim consilier, care cunoaşte lucrurile din interior, în persoana fostului viceprimar Sebastian Radu. De asemenea, a redeschis intrarea principală în Primărie, cea dinspre Piaţa Dacia, şi a desfiinţat parcarea pe care o foloseau pentru limuzinele lor fostele VIP-uri din Primărie.

Alertă epidemiologică. A fost depistat un profesor cu TBC la o şcoală din Buzău
Un profesor buzoian a fost internat la un spital din muncipiu cu TBC, boală contagioasă extrem de gravă. Imediat după identificarea cazului, epidemiologii Direcţiei de Sănătate Publică Buzău au făcut dezinfecţia la clasa unde dascălul era diriginte. Elevii au fost testaţi pentru a vedea dacă au contractat microbul iar rezultatul a fost negativ.

Taxi cu client în el, spulberat de tren în localitatea buzoiană Boboc
Din primele cercetări rezultă că taximetristul nu a respectat indicatoarele specifice de la trecerea la nivel cu calea ferată, iar din impact a rezultat rănirea uşoară a unei pasagere. Victima a fost transportată la spital, pentru îngrijiri medicale.

Accident grav, pe raza localităţii buzoiene Padina, soldat cu şase răniţi
Două autoturisme s-au ciocnit frontal, în această dimineaţă, pe DN 2C, în dreptul localităţii buzoiene Padina, în urma accidentului rezultând opt victime. Potrivit Ambulanţei, în eveniment au fost implicaţi şi doi copii. Două persoane au rămas încarcerate şi a fost solicitat un echipaj specializat de la ISU Buzău.

Tricolor gigant, pe faţada Muzeului Judeţean Buzău. Ziua Drapelului este sărbătorită pe 26 iunie
De Ziua Drapelului, buzoienii sunt invitaţi în număr mare, duminică, între orele 10.00 şi 18.00, pentru a admira un tricolor gigant, de 19/15 m, care a fost ridicat deja pe faţada clădirii muzeului. Drapelul a fost pus la dispoziţia Muzeului Judeţean Buzău de către Asociaţia Suporterilor CSU Sibiu „Al 6-lea jucător“.

Căldura poate amplifica psihozele. În 48 de ore, doi buzoieni au încercat să se sinucidă
Doi buzoieni au ajuns la Spitalul de Neuropsihiatrie de la Săpoca, după ce au vrut să îşi pună capăt zilelor. Miercuri, un bărbat a încercat să se arunce de pe podul de la Nehoiaşu, însă a fost împiedicat şi transferat la spital.

Atleta buzoiană Marina Baboi reprezintă România la Campionatele balcanice de seniori
Sportiva numărul unu a atletismului buzoian, Marina Baboi, va reprezenta România la Campinatele balcanice de seniori, eveniment care va avea loc în acest weekend, la Piteşti. Buzoianca va participa în proba de 100 de metri plat şi în ştafeta României de 4x100 de metri plat. La eveniment şi-au anunţat prezenţa atleţi din 17 ţări, mulţi dintre ei medaliaţi la olimpiade.

VIDEO Accident pe o trecere de pietoni din Buzău: o femeie a fost luată pe capotă de un şofer grăbit
Accident rutier, miercuri, într-o intersectie cu Bulevardul Spiru Haret din municipiul Buzău. O femeie care traversa strada pe trecerea de pietoni a fost izbită puternic de un Logan condus de un şofer grăbit.

VIDEO Blestemul de la Mihăileşti. Ce ştiu sătenii despre nenorocirile în lanţ care se produc în comuna din Buzău
Imaginile cu coloane de fum şi autovehicule în flăcări au devenit parcă o obişnuinţă pentru localnicii comunei buzoiene Mihăileşti, unde în urmă cu 12 ani au murit 18 oameni, după explozia azotatului de amoniu dintr-un camion. Numele localităţii pe care o traversează drumul european E85, aflată la 80 de kilometri de Capitală, este poate cel mai des menţionat în istoria tragediilor rutiere din România.

VIDEO Încă o nenorocire la Mihăileşti: un microbuz a luat foc în mers
Un microbuz de transport persoane a luat foc în mers, la Mihăileşti, judeţul Buzău. Cei 15 pasageri şi şoferul au coborât la timp din vehiculul care efectua o cursă între Bucureşti şi Galaţi.

VIDEO Noul primar al Buzăului, Constantin Toma, a depus jurământul de învestire cu vocea sugrumată de emoţii
Omul de afaceri Constantin Toma şi-a preluat astăzi mandatul de primar şi a depus jurământul de învestire în cadrul unei ceremonii organizate la Palatul Comunal. Tot astăzi au fost aleşi şi viceprimarii, fostul jurnalist Ionuţ Apostu (PSD), cu 16 voturi pentru, din 23, şi omul de afaceri din domeniul tipografic, Andrei Neder (ALDE), 15 voturi pentru.

Consumator de etnobotanice, mort în Spitalul Judeţean Buzău
Un tânăr de 26 de ani, cunoscut drept consumator de produse etnobotanice, a murit marţi, la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean Buzău. adrele medicale de pe UPU s-au luptat zeci de minute să îl readucă la viaţă pe tânăr, însă inima acestuia a cedat.