adevarul

 

Ziarul adevarul - adevarul de seara - adevarul online

emag evomag ecco tinar fashionup otter matar

(P) Asigurari RCA - cel mai bun pret *** Haine online


Ziarul Adevarul Buzau - Ultimele stiri Adevarul Buzau - 27.04.2015

VIDEO Alunecare de teren, tăinuită de autorităţile unei comune buzoiene. Prefectura va cere explicaţii primarului
Prefectura Buzău a aflat despre o alunecare de teren care a afectat o gospodărie din comuna Zărneşti şi elemente de infrastructură abia după trei săptămâni de la producerea ei. Luni, o comisie a ajuns în zonă pentru a evalua urmările dezastrului şi pentru a cere explicaţii autorităţilor locale.

Au dat ţeapă unui magazin de telefoane mobile. Cumpărau aparatele la preţ de abonament şi le vindeau la liber
Şase tineri din Buzău au ajuns pe mâinile poliţiei, după ce au fost depistaţi că au înşelat angajaţii unui magazin de telefonie mobilă, cumpărând aparate la tarife de abonament, în baza unor documente false. Ulterior, le vindeau la liber, cu preţuri chiar şi de zece ori mai mari.

Afaceri tranzacţionate pe site-uri de mică publicitate. Un local de lux şi o brutărie, printre ofertele postate din Buzău
Site-urile de mică publicitate devin un instrument din ce în ce mai utilizat de români, ca urmare a promovării excesive în media şi a adresabilităţii lor din ce în ce mai mare. Astfel, ajung să apeleze la intermediarii vânzărilor online nu numai cei care vor să scape de electronice folosite sau de imobile, ci şi afaceriştii.

Linkuri Sponsorizate

Încă un proxenet eliminat de pe „piaţă“ de poliţiştii buzoieni. A obţinut o adevărată avere de pe urma unei fete
Un proxenet buzoian a fost arestat pentru 30 de zile în urma unei acţiuni a poliţiştilor Serviciului de Investigaţii Criminale din cadrul Inspectoratului de Poliţia Judeţean Buzău. Aceştia au efectuat, în weekend, opt percheziţii domiciliare în municipiul Buzău la persoane bănuite de comiterea infracţiunilor de proxenetism, complicitate la proxenetism şi prostituţie pe teritoriul Belgiei şi Elveţiei.

VIDEO Cum s-au văzut focurile de artificii care au încheiat „Zilele Buzăului”, de la un kilometru distanţă
Zece minute a durat spectacolul de artificii care a pus capăt ediţiei din acest an a sărbătorii Zilele Buzăului. Timp de trei zile, distracţia a pus stăpânire pe centrul oraşului, unde mii de buzoieni au asistat la concerte şi au făcut consumaţie teraselor de alimentaţie publică.

VIDEO Un ceas cu o cifră romană scrisă diferit a fost montat într-un parc buzoian. Autorităţile cred că este o eroare
Un ceas public instalat într-un parc din Buzău a devenit celebru peste noapte. Şi asta datorită orele afişate, toate în cifre romane, cu o singură excepţie, ora 4, inscripţionată cu patru linii. Un astfel de ceas mai există şi în Gara din Caracal, oraşul minunilor.

VIDEO Revoltă a localnicilor de pe o stradă din Buzău, din cauza gunoaielor care îi sufocă
Focar de infecţie pe o stradă din municipiul Buzău, transformată în groapă de gunoi. Localnicii sunt sufocaţi la propriu, zilele acestea, de deşeurile care ard mocnit şi emană un fum înecăcios. După ce angajaţii societăţii de salubrizare RER Buzău au refuzat vineri să ridice hoiturile şi resturile menajere, oamenii s-au revoltat şi au ieşit în stradă, cerând să li se respecte dreptul la sănătate.

VIDEO Zeci de animale arse de vii, în două incendii din judeţul Buzău
Incendii devastatoare, în două localităţi din judeţul Buzău, în urma cărora zeci de animale au murit arse de vii. La Brădeanu au ars doi porci şi zeci de găini iar în satul Lucieni, comuna Smeeni, dezastrul s-a abătut asupra unei gospodării. Până la venirea pompierilor, sătenii din ambele localităţi, aflate la 15 kilometri distanţă, au sărit cu găleţi pentru a limita proporţiile dezastrului.

VIDEO Negocieri zadarnice între şomeri şi angajatori. Niciun buzoian nu şi-a găsit de lucru, la bursa locurilor de muncă
O mie de buzoieni au mers astăzi la standurile angajatorilor prezenţi la bursa locurilor de muncă. Jumătate dintre ei au fost selectaţi pentru interviu însă niciunul nu a fost angajat pe loc. La nivelul judeţului, bursa s-a organizat în cinci puncte, în municipiul Buzău la Galeria Mall şi la sediile AJOFM din Râmnicu Sărat, Pogoanele, Pătârlagele şi Nehoiu.

Caragiale, un jalnic negustor. Cum a reuşit scriitorul să falimenteze într-un an unul dintre restaurantele celebre
În viaţa marelui dramaturg român I.L. Caragiale, Buzăul coincide cu un episod mai puţin fast al existenţei, care arată condiţia materială modestă a marelui dramaturg. Nenea Iancu a administrat timp de un an restaurantul Gării Buzău, însă nu a scos niciun profit, ba şi-a dus afacerea în pagubă.

VIDEO Elevii din Hasdeu au mărşăluit pe străzile Buzăului, ”îmbrăcaţi” în coperţi de carte
Ziua Internaţională a Cărţii şi a Drepturilor de Autor, sărbătorită în toată lumea pe 23 aprilie, a fost marcată anul acesta într-un mod inedit de către liceenii buzoieni de la Colegiul Naţional „Bogdan Petriceicu Hasdeu”. Aproximativ 100 de elevi, costumaţi în cărţi, au organizat un marş pe străzile din oraş cu scopul de a promova lectura în rândul buzoienilor.

Curăţenie în filiala Buzău a partidului lui Tăriceanu. „Oportunistul“ Pană a fost înlăturat de „dictatorul“ Vlase
Avocatul Gheorghe Pană, fost preşedinte al Tribunalului Buzău, a fost exclus din Partidul Liberal Refomator, pentru indisciplină şi încălcarea gravă a regulamentului. Vestea a fost dată de către liderii locali ai PLR, care au susţinut vineri o conferinţă de presă.

Un călugăr rus lansează o carte biografică la Buzău. Arhimandritul Ambrozie Iurasov este misionar al Bisericii Ortodoxe Ruse
Sala Teatrului “George Ciprian“ va găzdui duminică lansarea celei mai recente cărţi a arhimandritului rus Ambrozie Iurasov. Este vorba despre „Chemarea: crucea monahismului”, carte ce dezvăluie destinul impresionant al autorului, în care îşi deapănă amintirile, prezentând prin cuvinte simple o autobiografie duhovnicească.

VIDEO Slăbit şi emoţionat, Cristi Bîgiu a ajuns acasă, după aproape cinci luni în arest
Emoţii mari, joi seară, pentru preşedintele suspendat al Consiliului Judeţean Buzău, Cristinel Bîgiu. Acesta a ajuns acasă, după aproape cinci luni de arest pentru fapte de corupţie. Curtea de Apel Bucureşti a admis contestaţia lui Bîgiu împotriva deciziei Tribunalului Călăraşi prin care era menţinută arestarea preventivă şi a dispus măsura arestului la domiciliu pentru o perioadă de 30 de zile.

VIDEO Cum se transformă boabele de orz într-un „lichid magic“. Specialiştii fabricii de bere din Buzău explică procesul de fabricaţie
Cea mai mare fabrică de bere din ţară îşi deschide porţile zilele acestea pentru publicul care doreşte să afle tainele producerii uneia dintre băuturile cele mai apreciate de români, mai ales în perioada estivală. La început, berarii fabricii Ursus din Buzău le-au împărtăşit jurnaliştilor şi autorităţilor locale din reţetele unor conoscute sortimente de bere.