adevarul

 

Ziarul adevarul - adevarul de seara - adevarul online

emag evomag ecco tinar fashionup otter matar

(P) Asigurari RCA - cel mai bun pret *** Haine online


Ziarul Adevarul Buzau - Ultimele stiri Adevarul Buzau - 03.08.2015

Contestaţie depusă la Ministerul Educaţiei, după concursul pentru şefia IŞJ Buzău. Ionela Voicu susţine că a fost nedreptăţită de comisia de evaluare
A eşuat şi cea de-a doua încercare a Ministerului Educaţiei de a-l găsi pe cel mai potrivit şef peste Inspectoratul Şcolar Buzău. La concursul de vineri, niciunul dintre cei trei candidaţi nu a întrunit punctajul minim de promovare. Unul dintre candidaţi, Ionela Voicu, susţine că a fost nedreptăţită de comisie, depunctând-o fără niciun temei la proba a treia, cea de prezentare a ofertei manageriale. Luni, Ionela Voicu a depus contestaţie la MEN.

Şef din Primăria Buzău, trimis la închisoare pentru conflict de interese
Şi-a ajutat fiul să obţină o locuinţă ANL, în afara listei de aşteptare, iar acum a fost condamnat la închisoare pentru conflict de interese. Este vorba despre şeful Serviciului Administrare Fond Locativ din cadrul Primăriei Buzău, Emil Şerban, care a primit un an de închisoare, cu amânarea executării pedepsei. Sentinţa Tribunalului Buzău nu este definitivă şi poate fi atacată în instanţă.

Statuia lui George Enescu, din Parcul Tineretului din Buzău, este vandalizată frecvent. Îi dispare bagheta de dirijor
De câţiva ani, statuia lui George Enescu, amplasată în Parcul Tineretului din Buzău, este vitregită de un element simbolic: bagheta de dirijor. Instrumentul realizat din bronz dispare frecvent şi nu rezistă în mâinile muzicianului mai mult de două săptămâni. Administraţia parcului a început să realizeze bagheta din lemn, ca să nu-i mai atragă pe hoţii de metale.

Linkuri Sponsorizate

O stradă de la marginea Buzăului a primit numele unui erou al Revoluţiei din 1989
O stradă din Buzău care oferă acces către curtea fabricii de bere, un cimitir municipal şi câteva societăţi private a fost botezată de Consiliul Local Municipal cu numele lui Laurenţiu Purcherea, căpitan post-mortem, un erou buzoian căzut la Otopeni în decembrie '89. Deocamdată strada este mai mult uliţă dar va fi reabilitată într-un viitor nepărecizat deocamdată.

Patru liberali au intrat în competiţie pentru a obţine privilegiul de a candida la primăria municipiului Buzău
Mai sunt zece luni până la alegerile locale, însă liberalii buzoieni pregătesc încă de pe acum scrutinul de anul viitor. Copreşedintele PNL, Cezar Preda, a explicat, într-o conferinţă de presă, că în interiorul filialei a demarat o competiţie internă pentru stabilirea candidatului liberal la funcţia de primar al raşului Buzău.

Legendele din „Ţara Luanei“ – regele care a stăpânit ţinutul fermecat dintre Munţii Buzăului, sau fata trimisă pe pământ într-un car de foc
„Ţara Luanei” este denumirea metaforică a ţinutului muntos al Buzăului, izvorâtă din legende care de generaţii întregi circulă pe cale orală printre localnici. Povestea Luanei, neconfirmată de studii ştiinţifice, s-a transmis în două variante. Una vorbeşte despre un rege bătrân care păzea porţile unei cetăţi cu zidurile până la cer, iar cealaltă, despre o fată frumoasă care a venit într-un car de foc pe pământ şi s-a îndrăgostit de un localnic.

Spitalul din Pârscov, din ce în ce mai aproape de ”resuscitare”. A primit bani pentru reabilitare de la CJ Buzău
Consilierii judeţeni au aprobat în şedinţa ordinară de joi alocarea sumei de 351.000 de lei din buget Spitalului Judeţean de Urgenţă Buzău, cu menţiunea că banii trebuie folosiţi pentru finalizarea lucrărilor de reabilitare a secţiei exterioare care va funcţiona în fostul Spital Pârscov.

Centru pentru găzduirea şi consilierea victimelor violenţei domestice, la Râmnicu Sărat
Municipiul Râmnicu Sărat va avea de anul viitor un centru pentru recuperarea victimelor violenţei în familie, cu o capacitate de 12 locuri. În cadrul acestui centru, care va fi amenajat cu bani norvegieni, va fi asigurată găzduirea victimelor violenţei domestice, precum şi acordarea serviciilor de consiliere specifice.

VIDEO Deschiderea pentru public a turnului Palatului Comunal Buzău este amânată
Anunţată de mai bine de doi ani, deschiderea pentru vizitatori a turnului Palatului Comunal din Buzău se tot amână. Asta pentru că nici scara de acces spre turn dar nici balustradele joase din turn nu oferă siguranţă celor care vor să viziteze obiectivul. Conducerea Primăriei caută în continuare soluţii pentru remedierea problemei, aşa că turiştii mai au de aşteptat până când vor admira oraşul de la 20 de metri înălţime.

Biciclist din Vintilă Vodă, accidentat mortal de maşina de teren a doctoriţei din comună
Un accident grav s-a produs aseară, în localitatea buzoiană Vintilă Vodă, în urma căruia un bărbat de 47 de ani a murit. Acesta se deplasa pe bicicletă când a fost spulberat de un autovehicul de teren la volanul căruia se afla o tânără de 37 de ani, nimeni alta decât doctoriţa comunei. Impactul a fost extrem de violent, victima fiind aruncată la câţiva zeci de metri.

O casă de vacanţă din localitatea buzoiană Tisău  s-a făcut scrum
Un incendiu a izbucnit în această dimineaţă la o casă de vacanţă compusă din parter şi etaj din satul Grăjdana, comuna Tisău, ce aparţine unui bucureştean. Pompierii s-au deplasat la faţa locului cu două autospeciale cu apă şi spumă pentru a lichida incendiul. U

Tâlhar prins la Râmnicu Sărat în timp ce încerca să vândă prada
Autorul unei tâlhării a fost prins de poliţiştii din Râmnicu Sărat la o zi după comiterea infracţiunii. Tânărul în vârstă de 25 de ani, din Topliceni, a atras atenţia echipajelor de ordine publică pentru că insista să vândă, în centrul oraşului, o bijuterie din aur.

Proiectul fântânii arteziene din centrul Buzăului, criticat de primarul Constantin Boşcodeală
Primarul Buzăului, Constantin Boşcodeală, este nemulţumit de proiectul de reabilitare al fântânii din Piaţa Daciei aprobat, joi, de consilierii municipali. Edilul-şef spune că, deşi este mai ieftin decât cel elaborat anul trecut, noul proiect presupune lucrări superficiale şi nu crede că vor rezista prea mulţi ani.

Eveniment nerecomandat minorilor. Corina Ozon lansează la Buzău romanele „Zilele amanţilor” şi ”Nopţile amanţilor”
Corina Ozon, autoarea romanelor „Zilele amanţilor” şi ”Nopţile amanţilor”, ajunge în week-end la Buzău, pentru a se întâlni cu cititorii săi din acest judeţ. Prin faptul că autoarea a reuşit să rupă bariere de mentalităţi şi limbaj, cele două volume au devenit virale pe reţelele de socializare şi sunt cosiderate un fenomen literar. Evenimentul va avea loc sâmbătă, de la ora 13, la Galleria Mall.

Liberalii din CJ Buzău se opun cumpărării a două imobile retrocedate, pentru că sunt ”vechituri” prea scumpe
Proiectele de hotărâre ce vizau cumpărarea de către Consiliul Judeţean Buzău a două clădiri în care funcţionează Centrul Militar Judeţean şi comisiile pentru protecţia copilului şi pentru orientare şcolară au fost respinse din nou. Proiectele nu au întrunit numărul necesar de voturi întrucât consilierii noului PNL au votat împotrivă iar din rândul social-democraţilor au lipsit doi consilieri.