adevarul

 

Ziarul adevarul de azi - adevarul de seara - adevarul online

Ziare romanesti recomandate

Programul TV de Azi

Mutari Internationale

Stiri locale din Adevarul Buzau

(P) Asigurari RCA - cel mai bun pret

Ziarul Adevarul Buzau - Ultimele stiri Adevarul Buzau - 26.03.2017

VIDEO Viaţa în modulele primărei: ”îmi este teamă că mor aici şi nu mă găseşte nimeni”
La sfârşitul anului 2015, reprezentanţii Primăriei anunţau că au găsit rezolvarea problemelor locative ale persoanelor fără locuinţă. Edilii doreau înfiinţarea unui cartier de module în capătul străzii Depozitului. Au adus de probă patru astfel de module, însă în acest moment doar unul este locuit. Singura familie care îşi duce traiul între pereţii de metal este formată din două femei şi două fetiţe.

Gândacul de Colorado, accident sau bombă biologică
Prin pagubele pe care le produce şi rezistenţa la pesticide, gândacul de Colorado este sursa unor adevărate calamităţi în culturile de cartofi, tomate sau vinete. Pentru că apariţia lui în Europa a fost semnalată în două valuri, imediat după cele două războaie mondiale, în lumea ştiinţifică a fost lansată ipoteza conform căreia insecta a fost folosită ca bombă biologică.

VIDEO Mii de buzoieni au luat parte la Marşul pentru Viaţă: ”Un creştin este obligat să susţină viaţa”
Sâmbătă, de Buna Vestire, peste 2.000 de buzoieni s-au strâns la poarta Parcului Crâng pentru a lua parte la „Marşul pentru Viaţă“, un eveniment desfăşurat în toată ţara. Evenimentul a mai fost organizat la Râmnicu Sărat şi Nehoiu.

Model de implicare a Bisericii în viaţa comunităţii: preotul care s-a transformat în înger păzitor
Burse pentru liceeni, mâncare pentru sărmani, îmbrăcăminte pentru copiii unui centru de plasament sunt câteva dintre binefacerile cu care preotul unei parohii din Buzău şi-a obişnuit comunitatea în care slujeşte. În acţiunile sale umanitare, părintele Gheorghe Sava a reuşit să atragă mai mulţi sponsori, dintre apropiaţii Bisericii.

De Ziua Poliţiei, peste 140 de agenţi şi ofiţeri din IPJ Buzău au avansaţi în grad la termen sau "la excepţional"
Peste 140 de poliţişti buzoieni au fost avansaţi în grad, de Ziua Poliţiei, la împlinirea stagiului minim sau pentru rezultate deosebite în atingerea unor obiective deosebite în activitatea profesională.

Marşul împotriva avortului, de la poarta Parcului Crâng până la Catedrala Arhiepiscopală ”Înălţarea Domnului”
„Marşul pentru viaţă”, o acţiune împotriva avortului care se desfăşoară la nivel naţional, va avea loc sâmbătă, 25 martie, în ziua praznicului Bunei Vestiri, şi în municipiul Buzău, sub genericul „Ajută Mama şi Copilul! Ei depind de tine!”. În municipiul Buzău, punctul de plecare al ”Marşului pentru viaţă” este Parcul Crâng.

Bărbat găsit mort în propria locuinţă. Soţia spune că a alunecat şi s-a lovit la cap
Un bărbat de 62 de ani, din municipiul Buzău, a murit în condiţii suspecte în propriul apartament din cartierul Broşteni. Soţia sa a fost cea care a sunat la 112 şi a anunţat că bărbatul se simte rău. Un echipaj de la Serviciul de Ambulanţă Buzău s-a deplasat la faţa locului, dar l-a descoperit pe bărbat deja mort.

Pieton rănit grav, pe DN 1B, în apropierea Popasului Merei
Un bărbat de 70 de ani s-a ales cu răni grave şi a fost transportat cu un elicopter SMURD la un spital din Capitală, după ce a fost lovit de un autoturism pe DN 1B, la Popasul Merei.

Poliţiştii din Buzău au ţinut un moment de reculegere pentru colegii căzuţi la datorie
În semn de respect şi solidaritate, în această dimineaţă, poliţiştii din Buzău, alături de colegii lor din toată ţara aflaţi în serviciu, au ţinut un moment de reculegere în memoria tuturor poliţiştilor români căzuţi la datorie.

Consiliul Judeţean Buzău susţine şi în acest an sportul buzoian, cu suma de 950.000 de lei
Potrivit unui proiect de hotărâre aprobat joi, cinci ramuri sportive vor primi finanţare de la Consiliul Judeţean în acest an. Este vorba de handbal - masculin şi feminin - rugby, şah, fotbal în sală şi fotbal feminin. Echipa masculină de handbal a primit cei mai mulţi bani, deşi, încă de la înfiinţare, se zbate în mediocritate.

O parohie din Buzău oferă burse elevilor cu rezultate bune la învăţătură
Liceenii buzoieni fără posibilităţi materiale sunt invitaţi să aplice pentru cele douazeci şi cinci de burse oferite de Centrul Cultural Cuvioasa Parascheva. Bursele vor fi în valoare de 300 de lei lunar şi vor fi acordate elevilor fără posibilităţi materiale, dar cu rezultate bune la şcoală.

Demersurile primarului Toma privind înlocuirea conducerii Companiei de Apă, blocate în şedinţa ADI „Buzău 2008”
Şedinţă tensionată, joi, la adunarea generală a Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară „Buzău 2008”. Presedintele CJ Buzău, Petre Emanoil Neagu, a anuntat că a fost audiat de poliţişti după ce primarul Constantin Toma i-a făcut plângere penală pentru presupuse nereguli în legătură cu întocmirea procesului verbal al şedinţei anterioare.

A murit jurnalista Simona Catrina. Anunţul a fost postat pe Facebook de soţul ziaristei
Jurnalista Simona Catrina-Roman a murit în noaptea de miercuri spre joi, după o grea suferinţă. Fusese diagnosticată în mai 2016 cu cancer mamar în stadiu avansat şi de atunci a luptat din greu cu boala. Soţul Simonei, Doru Roman, a postat pe pagina sa de facebook anunţul cu privire la decesul ziaristei.

VIDEO Tânăr de 29 de ani, în stare critică după ce s-a electrocutat în timp ce îşi făcea un selfie
Gest inexplicabil al unui tânăr de 29 de ani, din comuna Mihăileşti. El a suferit arsuri profunde pe toată suprafaţa corpului, după ce s-a electrocutat în timp ce se afla între şinele de cale ferată, în dreptul fabricii Boromir, ca să-şi facă un selfie.

Trecere de pietoni înălţată şi semafor cu buton, pe Bulevardul Nicolae Bălcescu
Administraţia locală ia măsuri pentru fluidizarea circulaţiei rutiere în zona Şcolii nr. 1. Astfel, cele două treceri de pietoni de la intersecţia Bulevardului Bălcescu cu strada Mioriţei vor fi desfiinţate iar în locul lor va fi amenajată una nouă, înălţată la nivelul trotuarului. Traversarea în siguranţă a străzii va fi asigurată de un semafor cu buton.