adevarul

 

Ziarul adevarul de azi - adevarul de seara - adevarul online

Ziare romanesti recomandate

Programul TV de Azi

Mutari Internationale

Stiri locale din Adevarul Buzau

(P) Asigurari RCA - cel mai bun pret

Ziarul Adevarul Buzau - Ultimele stiri Adevarul Buzau - 20.10.2017

VIDEO Accident cu un rănit, pe DN2 E85, din cauza vitezei excesive şi a neatenţiei
Un bărbat de 60 de ani a ajuns la Spitalul Judeţean din Buzău cu traumatism toracic, în urma unui accident rutier în care două autovehicule s-au lovit frontal.

VIDEO Cornel Penu, cel mai mare portar de handbal al lumii în anii '70, a fost prezent printre elevii şi profesorii buzoieni
Eveniment de neuitat, găzduit astăzi de Colegiul Naţional „BP Hasdeu” din Buzău. Cel mai mare portar de handbal al lumii în anii '70, legendarul Cornel Penu, a fost prezent printre elevii şi profesorii buzoieni. Absolvent al Liceului Hasdeu, Penu a venit la Buzău pentru a lansa cartea „Penu. A apăra. A câştiga. A trăi”, lucrare scrisă de marele handbalist împreună cu jurnalistul sportiv Cristian Geambaşu, şi el absolvent al colegiului Hasdeu.

VIDEO Fermă amenajată ilegal pe o suprafaţă de peste 7.000 de metri pătraţi din proprietatea oraşului
Încă o fermă clandestină a fost descoperită de autorităţile de control ale Buzăului, care au efectuat o razie la periferia oraşului. Pe un teren ocupat ilegal, proprietarul fermei creşte păsări, oi, vaci şi câini.

Ce nu pot adulţii, reuşesc copiii. Elevii din Buzău strâng alimente pentru bătrânii din azilul de la Vintilă Vodă, rămas fără finanţare
Elevii buzoieni şi reprezentanţii Crucii Roşii sar în sprijinul bătrânilor de la Căminul Vintilă Vodă (Buzău), rămas fără finanţare. Elevii mai multor şcoli din Buzău au strâns bani şi au cumpărat alimente pe care le vor duce la Vintilă Vodă.

Şofer de 50 de ani, rănit în urma coliziunii dintre un autoturism şi o autoutilitară
Accident rutier, joi dimineaţă, pe raza localităţii C.A. Rosetti, cu două autoturisme implicate. Coliziunea s-a produs între un autoturism şi o camionetă, pe drumul naţional 2B. Evenimentul s-a soldat cu rănirea unui şofer de 50 de ani.

Zeci de taximetrişti buzoieni, sancţionaţi de poliţişti de la Serviciul Rutier
Aproape o sută de taximetrişti din Buzău au fost verificaţi, ieri, de poliţiştii din cadrul Biroului Rutier în privinţa legalităţii desfăşurării transportului de persoane şi pentru depistarea celor care practică ilegal activitatea de taximetrie.

Patronul unui club de manele i-a oferit un cadou neaşteptat româncei care a fugit cu copiii din Siria
Un afacerist buzoian, personaj al lumii mondene, a făcut zilele trecute o faptă bună. Valentin Burada, patronul complexului Hanul Vânătorilor, din Ulmeni, unde cântă manelişti celebri, a mers cu daruri la familia româncei care a scăpat din Siria şi s-a refugiat într-un sat buzoian. Copiii ei au primit maşinuţe electrice, însă asta nu a fost tot.

Se vrea mai aproape de clienţi. Compania de Apă anunţă că deschide puncte de lucru în tot judeţul
Conducerea operatorului regional de apă a anunţat că nu va face angajări pentru noile puncte de lucru, fiind folosit pentru deservirea acestora personal deja existent în organigrama societăţii.

Pe străzile Buzăului vor circula din nou autobuzele cu burduf
Trans Bus va mai achiziţiona anul acesta încă 15 autobuze second-hand pentru transportul urban de persoane. A fost alocată o sumă de bani şi pentru cumpărarea a nouă autobuze articulate, tot la mâna a doua, care să fie folosite pe traseele din afara oraşului Buzău.

O nouă tentativă de rezolvare a crizei de medici la Spitalul Judeţean Buzău. Bonusuri pentru doctorii din alte judeţe
Cea mai mare unitate sanitară din judeţ a scos, recent, la concurs nu mai puţin de 17 posturi de medici. Pentru absolvenţii de medicină care vor opta să aleagă unul dintre posturile scoase la concurs, autorităţile judetului le vor oferi un bonus de 2.900 de lei, timp de şase luni, iar pentru cei din alte judeţe, se asigură şi locuinţa de serviciu.

Drumurile naţionale vor fi prevăzute cu parazăpezi doar pe jumătate din lungimea lor, în judeţul cel mai afectat de ninsori şi viscole
Drumarii din Buzău au început să monteze parazăpezi pentru a face faţă viscolului şi ninsorilor abundente prognozate de meteorologi, astfel încât traficul rutier să se desfăşoare în bune condiţii. În judeţul Buzău, drumurile importante predispuse înzăpezirii sunt DN 2E85, DN 2B şi DN 22. Secţia Drumuri Naţionale are panouri împotriva zăpezii doar pentru 19 kilometri.

Începerea lucrărilor de reabilitare a podului de la Mărăcineni, întârziată încă două săptămâni de un aviz
Lucrările de consolidare a podului de la Mărăcineni, peste râul Buzău, ar putea începe în maximum două săptămâni. Doar un aviz mai este necesar pentru demararea investiţiei. O altă veste bună vizează traficul rutier şi pietonal, care se va desfăşura în ambele sensuri pe unul dintre cele două poduri care leagă Muntenia de Moldova.

VIDEO Un pistol, calibru 9 mm, a fost descoperit la râmniceanul anchetat pentru infracţiuni de evaziune fiscală şi spălare de bani
Trei percheziţii domiciliare au avut loc pe raza municipiului Râmnicu Sărat, într-un dosar penal în care se efectuează cercetări pentru infracţiuni de evaziune fiscală şi spălare de bani. În urma descinderii, au fost ridicate documente şi înscrisuri care atestă activitatea infracţională, telefoane mobile şi alte bunuri, precum şi un pistol de calibrul 9 mm, deţinut ilegal.

VIDEO În căutarea sfinxului de la Buştea, o comoară megalitică lăsată pradă uitării
Puţini ştiu că Sfinxul din Bucegi are un frate în Munţii Buzăului. Este vorba despre Sfinxul de la Buştea, un "uriaş" împietrit, cu chip de om, de vreo şase metri înălţime. Coincidenţă sau nu, dacă cea mai rapidă cale de a ajunge la Sfinxul din Bucegi este prin staţiunea Buşteni, la sfinxul buzoian se ajunge cel mai uşor din Buştea. Capul de om este însă greu de vizitat, din cauza infrastructurii deloc prietenoase.

FOTO Decebal, cel mai mic locuitor al satului dacic de la Năeni, a fost botezat de familia unui poliţist
Zeci de oameni îmbrăcaţi în straie populare au fost, în weekend, martorii primului botez din satul dacic de la Năeni (Buzău), o comunitate în formare, cu cinci locuitori. Micuţul a primit numele Decebal. Părinţii lui sunt doi tineri sărmani, din zona de munte a judeţului, care au decis să se mute la începutul acestui an în micuţa comunitate.