adevarul

 

Ziarul adevarul - adevarul de seara - adevarul online

emag evomag amafashion ecco tinar
fashionup otter mycloset matar matar

(P) Asigurari RCA - cel mai bun pret *** Haine online


Ziarul Adevarul Buzau - Ultimele stiri Adevarul Buzau - 02.09.2014

VIDEO Un adolescent din Buzău, dispărut de şase zile de acasă, este căutat de poliţişti şi colegii de şcoală
O familie din localitatea buzoiană Mânzăleşti trăieşte momente cumplite, după ce băiatul este de negăsit de 6 zile. Adolescentul, elev în ultimul an la un colegiu de prestigiu din Buzău, a plecat de la rudele din judeţul Bacău, pe 28 august iar de atunci parcă a intrat în pământ. Băiatul este dat în urmărire naţională iar poliţiştii din două judeţe încearcă să-l găsească. Colegii tânărului s-au mobilizat şi au lipit afişe în tot oraşul.

Bacalaureat de toamnă 2014. Val de contestaţii depuse de candidaţii nemulţumiţi de notele primite
Nu mai puţin de 218 contestaţii au fost depuse la Buzău de către candidaţii la Bacalaureatul de toamnă, nemulţumiţi de notele primite la proba scrisă. Cele mai multe contestaţii au fost depuse la Biologie, 64, la Limba şi Literatura Română au fost depuse 56, iar la Matematică, 55.

Familie cu şase copii, chinuită de sărăcie, ajutată de jandarmii buzoieni
Un grup de cinci jandarmi din cadrul Detaşamentului 1 Jandarmi Mobil Buzău s-a deplasat în satul Budeşti, comuna Calvini, pentru a aduce puţină bucurie unei familii cu şase copii care locuieşte la o stână.

Linkuri Sponsorizate

Demisie la vârful PD-L Buzău
Preşedintele interimar al organizaţiei judeţene a Partidului Democrat Liberal, Raul Florescu, şi-a dat demisia din funcţie în această dimineaţă, păstrându-şi, însă, funcţile de prim-vicepreşedinte al organizaţiei judeţene, respectiv de preşedinte al organizaţiei municipale Râmnicu Sărat.

VIDEO Alertă în Buzău după ce zeci de păsări sălbatice au fost găsite moarte
Zeci de păsări sălbatice au fost găsite moarte, în comuna buzoiană Balta Albă. Nici localnicii şi nici autorităţile buzoiene nu au găsit până acum o explicaţie. S-a crezut iniţial că ar fi vorba despre gripa aviară, însă suspiciunea a fost eliminată, în urma analizelor. După o nouă evaluare, specialiştii înclină să creadă că păsările s-au hrănit cu ceva care le-a cauzat o boală.

VIDEO Un munte de nămol a acoperit drumul naţional DN 10, la Siriu. Traficul va fi întrerupt cel puţin trei zile
Veste proastă pentru şoferii care vor să ajungă din Muntenia către Ardeal sau invers. Drumul naţional 10 Buzău – Braşov a fost închis din cauza masivelor aluneri de teren din zona barajului de la Siriu. Peste 20.000 de metri cubi de pământ amestecat cu bolovani, apă şi trunchiuri de copaci s-au prăvălit şi au acoperit şoseaua. Drumarii lucrează la foc continuu, dar alunecarea masivă nu le dă speranţa ca ar putea termina prea repede.

HM Buzău, trei victorii din trei meciuri la Cupa DJTS Buzău la handbal feminin
Trei victorii din tot atâtea meciuri disputate. Acesta este palmaresul formaţiei buzoiene Handbal Municipal Buzău în urma turneului amical disputat în week-end în Sala sporturilor „Romeo Iamandi”. Turneul de handbal de la Buzău a arătat că formaţia buzoiană este una dintre favoritele certe la promovarea în prima ligă.

Bacalaureat de toamnă 2014. Buzăul este peste media pe ţară la promovabilitate, cu 30,08 la sută
Peste 30 la sută dintre absolvenţii de liceu din judeţul Buzău care au susţinut sesiunea de toamnă a bacalaureatului au promovat, rezultatele fiind asemănătoare cu cele obţinute anii trecuţi, în aceeaşi sesiune. La nivel naţional, promovabilitatea este de 22,27%.

”Boala limbii albastre”, înregistrată la animale din judeţul Buzău, afectează exporturile de carne
Iordania a anunţat că interzice importurile de bovine şi ovine din România. Motivul îl reprezintă raportul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii Animalelor, potrivit căruia în ţara noastră au fost depistate mai multe cazuri de „boala limbii albastre“.

Gloria Buzău, victorie cu emoţii la debutul în noul sezon
În cadrul primei etape a Ligii a doua la fotbal,într-o partidă disputată pe stadionul din Crâng, Gloria Buzău a primit sâmbătă replica formaţiei ASC Bacău. Gruparea din Crâng a reuşit să câştige meciul cu scorul de 2-1, însă cu mari emoţii.

VIDEO Municipalitatea buzoiană riscă să rămână fără conacul Marghiloman, pe care îl reabilitează
Aflat în prezent în proprietatea Primăriei Buzău, conacul Marghiloman, care este în curs de restaurare printr-un proiect european în valoare de peste 28 milioane de lei, a fost revendicat în instanţă de unica descendentă a lui Alexandru Marghiloman. Moştenitoarea omului politic a revendicat atât Vila Albatros, cât şi un teren de 20 de hectare, invocând nulitatea contractului de vânzare-cumpărare încheiat între înaintaşii ei şi statul român.

Traficul auto va fi închis noaptea, pe DN10, din cauza unor alunecări la Siriu
Începând cu 31 august 2014, circulaţia rutieră va fi închisă în fiecare seară până la remedierea situaţiei, în intervalul orar 20.00 - 07.00, pe DN 10 sectorul cuprins între km 80+900 -81+150 din cauza alunecărilor de teren, ebulmentelor, aluviunilor şi a trunchiurilor de copaci de pe partea carosabilă.

O tânără care conducea cu 200 km/h pe DN2, depistată de poliţiştii buzoieni
O tânără din Iaşi care conducea un autoturism cu 200 de km/h pe DN2 a fost depistată în trafic de poliţiştii buzoieni, care i-au aplicat o amendă de 810 lei şi i-au reţinut permisul pentru 90 de zile.

Bacalaureat de toamnă 2014. Doi elevi buzoieni au fost eliminaţi din examenul la proba opţională a profilului
Peste 800 de absolvenţi din judeţul Buzău au susţinut vineri proba opţională a profilului la Bacalaureat 2014, cea care încheie sesiunea de toamnă. Doi elevi de la Liceul ”Victor Frunză”, din Râmnicu Sărat, au fost eliminaţi din clasă, după ce au fost prinşi cu copiuţe.

”Boala limbii albastre” a mai ucis o bovină, la Buzău
Încă o bovină a murit, joi seară, în localitatea buzoiană Bisoca. Potrivit conducereii Direcţiei Sanitar Veterinare Buzău, este vorba despre un animal la care se confirmase prin analiza sângelui prezenţa virusului bolii ”Bluetongue”.