adevarul

 

Ziarul adevarul de azi - adevarul de seara - adevarul online

Ziare romanesti recomandate

Programul TV de Azi

Mutari Internationale

Stiri locale din Adevarul Buzau

(P) Asigurari RCA - cel mai bun pret

Ziarul Adevarul Buzau - Ultimele stiri Adevarul Buzau - 19.03.2018

VIDEO Freezing rain în Buzău. Accidente produse din cauza poleiului
Poleiul produs de ploaia îngheţată şi neadaptarea vitezei la carosabilul alunecos  au fost o combinaţie periculoasă pentru câţiva şoferi care, duminică, au fost implcaţi în evenimente rutiere pe raza judeţului Buzău. La Gălbinaşi, două autoturisme au ajuns în şanţ după ce au derapat pe şoseau acoperită de polei, iar la Căldăruşanca, cinci persoane au fost rănite, trei adulţi şi doi minori.

Sute de abonaţi din comuna buzoiană Brădeanu au rămas fără curent
Ca urmare a fenomenelor meteorologice deosebite produse în ultimele ore în judeţul Buzău, a fost afectată parţial o linie electrică aeriană de 20 kV şi 5 posturi de transformare. În acest moment este întreruptă alimentarea cu energie electrică a unui număr de 400 de abonaţi din localitatea Brădeanu.

VIDEO DN 2B a fost închis circulaţiei, de la limita judeţelor Buzău şi Brăila, din cauza poleiului. Traficul a fost reluat
La solicitarea Inspectoratului Judeţean de Poliţie Brăila, autorităţile judeţului Buzău au luat decizia de a închide DN 2B. Restricţia care a vizat la început segmentul de pe raza judeţului Brăila s-a extins ulterior şi pentru porţiunea care porneşte din municipiul Buzău. Spre seară traficul a fost reluat.

VIDEO Peste 2000 de spectatori au fost la concertul „Din suflet românesc”, susţinut la Buzău de artişti români şi basarabeni
Peste 2.000 de persoane, printre care şi invitaţi din Republica Moldova,  au luat parte la spectacolul „Din suflet românesc”, organizat de Primăria Buzău pentru a celebra Centenarul unirii Basarabiei cu România. Nume importante ale folclorului românesc, de pe ambele maluri ale Prutului, au urcat pe scena evenimentului găzduit de Sala Sporturilor ”Romeo Iamandi”.

Zeci de pompieri buzoieni au intervenit pentru localizarea şi stingerea unui incendiu de vegetaţie uscată, la Berca
Pompierii buzoieni s-au luptat câteva ore cu un incendiu de vegetaţie izbucnit pe dealurile de la Berca. Suprafaţa cuprinsă de flăcări depăşeşte zece hectare. Nu a existat pericolul ca flăcările să ajungă la sonde, locuinţe şi zone împădurite.

Buzoienii sunt invitaţi sâmbătă la un eveniment marca ASCIOR: lansarea primei Antologii pentru Civilizaţia Creştină
Muzeul Judeţean de Istorie Buzău va găzdui sâmbătă un eveniment cultural unic: lansarea Antologiei ASCIOR 2017. Programul începe la ora 11.00 şi va cuprinde numeroase momente artistice. Prima Antologie pentru  Civilizaţia Creştină cuprinde scurte articole, comentarii, proză scurtă, note de călătorii şi pelerinaje, memorialistică, scurte monografii, poezii şi poeme, grafică şi tablouri.

Poliţiştii buzoieni se pregătesc de proteste. Se plâng de slaba finanţare a sistemului
Vinerea viitoare, poliţiştii buzoieni intenţionează să protesteze în faţa Prefecturii Buzău iar demonstratia vine înainte de 25 martie, când se sărbătoreşte Ziua Poliţiei Române, acţiunea fiind organizată în mod simbolic în preajma acestei date. Organizatorul acţiunii este Sindicatul Naţional al Agenţilor de Poliţie, Biroul teritorial Buzău, organizaţie care reprezintă interesele a peste 500 de poliţişti.

VIDEO Restricţii de circulaţie pe DN 10, Buzău - Braşov, din cauza surpării drumului
O alunecare de teren, produsă în cursul zilei de 16 martie 2018, pe DN 10 Buzău-Braşov, la km 26+800, a generat surparea unei porţiuni de 10 metri din carosabil, astfel că, la această oră, se circulă doar pe o singură bandă, pe sensul dinspre Braşov către Buzău.

FOTO Ploile şi alunecările de teren au distrus drumurile către localităţi şi obiective turistice din Buzău
Precipitaţiile au produs mari stricăciuni unor drumuri judeţene, unele de interes turistic. S-au agravat alunecările de teren de pe drumul comunal de la Lopătari înspre Focul Viu iar probleme serioase sunt şi pe un drum judeţean din Bozioru, unde se află aşezările rupestre.

IRIS susţine un concert ”Manifest”, la Teatrul George Ciprian din Buzău
Cristi Minculescu, Valter Popa şi Doru Borobeica duc floarea de IRIS mai departe. Cea mai mare trupă de rock clasic din ţara noastră vine în această seară la Teatrul „George Ciprian” din Buzău pentru un concert ca în zilele bune. Ultimele bilete pentru concert se găsesc la casa de bilete a sălii de spectacol.

S-a frânt copacul secular din Ţara Luanei. Ar fi fost plantat chiar de Iosif, unul dintre sihaştrii din Munţii Buzăului
Un episod de istorie şi legende ale Munţilor Buzăului a dispărut odată cu prăbuşirea molidului roşu din faţa Bisericuţei lui Iosif, cea mai importantă şi mai bine conservată dintre sihăstriile din zona satelor Aluniş-Nucu, cunoscută şi ca Ţara Luanei. Copacul avea cel puţin 400 de ani vechime iar trunchiul său nu putea fi cuprins în braţe nici de cinci persoane.

Minunile Staţiunii de Cercetare Legumicolă Buzău. Cum se cultivă roşia tigrată, vânăta albă şi Momordica
După ce tomatele din soiul Buzău – 1600 s-au bucurat de succes la cumpărători, principalele supermarketuri au solicitat şi alte legume obţinute de cercetătorii din Buzău. Chiar din acest an, vor putea fi cumpărate direct de pe rafturile marilor magazine soiuri noi precum roşia tigrată, vânăta albă şi castravetele antidiabet.

VIDEO Buzăul a votat unirea cu Republica Moldova. Este un prim răspuns al românilor la gestul primarilor unionişti de dincolo de Prut
Membrii Consiliului Local Municipal Buzău au votat joi, în unanimitate, o declaraţie de unire simbolică cu Republica Moldova. Iniţiatorul demersului „fără efecte juridice”, primarul Buzăului, Constantin Toma, spune că acţiunea este un prim răspuns al românilor la gestul a peste o sută de primari moldoveni de a proclama unirea cu România.

VIDEO Torenţii de pe râul Buzău afectează lucrările la podul de la Vadu Paşii. Termenul de predare a fost decalat
Ploile şi topirea zăpezii au adus mari necazuri în nu mai puţin de 14 judeţe din ţară, unde apele au acoperit terenuri, drumuri şi gospodării. Hidrologii au anunţat până astazi cod portocaliu de inundaţii pentru râurile Buzău, Olt şi Târnava Mare. Din cauza apelor învolburate ale râului Buzău, lucrările la noul pod din localitatea Vadu Paşii au fost si ele îngreuntate.

Cod galben de vreme severă imediată pentru Buzău şi alte trei judeţe
ANM a emis cod galben de vreme severă imediată pentru judeţele Argeş, Buzău, Dâmboviţa şi Prahova, valabil pentru intervalul cuprins între 15:20 – 17:00. Fenomenele aşteptate sunt: frecvente descărcări electrice, grindină de dimensiuni mici, averse de ploaie care vor cumula 15-20 l/mp.