adevarul

 

Ziarul adevarul - adevarul de seara - adevarul online

emag evomag ecco tinar fashionup otter matar

(P) Asigurari RCA - cel mai bun pret *** Haine online


Ziarul Adevarul Buzau - Ultimele stiri Adevarul Buzau - 25.10.2014

VIDEO Accident cumplit pe E 85, lângă Râmnicu Sărat. Trei oameni au murit carbonizaţi
Accident cumplit pe drumul european E 85, în judeţul Buzău. Trei persoane au murit după ce şoferul unui TIR a pierdut controlul volanului şi a lovit frontal un autoturism. În acelaşi autoturism a intrat din spate o autoutilitară. În urma coliziunii toate cele trei autovehicule au luat foc iar victimele au fost carbonizate complet.

Restricţii de circulaţie în municipiul Buzău, de Ziua Armatei
Sâmbătă, între orele 09.30 – 11.30, va fi restricţionată circulaţia autovehiculelor în municipiul Buzău, în zona Parcului Eroilor de pe Bulevardul Unirii, de la intersecţia cu Bulevardul Mareşal Averescu până la intersecţia cu DN2 E85.

VIDEO Conductori de tren, prinşi cu banii luaţi de la călătorii frauduloşi
Mai mulţi controlori de tren au fost prinşi de un supracontrol cu cu bani luaţi de la călătorii fără bilet. Acumi sunt anchetaţi de poliţia TF Galaţi. De asemenea, un număr de 50 de călători au fost amendaţi după ce au fost prinşi în cele două garnituri controlate fără bilet ori legitimaţie de călătorie.

Linkuri Sponsorizate

Gură de oxigen pentru Spitalul Nehoiu
Spitalul orăşenesc din Nehoiu a primit o gură de oxigen pentru a putea supravieţui până la sfârşitul acestui an. La repartizarea sumelor defalcate din TVA, Consiliul Judeţean a alocat, în şedinţa extraordinară, oraşului Nehoiu, o sumă suplimentară de 100.000 de lei, care să ajungă la spitalul din localitate, pentru utilităţi şi bani pentru hrana bolnavilor.

Porţi deschise la Tribunalul Buzău, cu ocazia Zilei Justiţiei Civile
În data de 25 octombrie a fiecărui an, în întreaga Europă este sărbătorită Ziua Europeană a Justiţiei Civile, iniţiativă comună a Consiliului Europei şi a Comisiei Europene.

Val de viroze şi pneumonii în Buzău
Aproape 3.500 de buzoieni au avut nevoie de tratament şi au mers la medicii de familie sau chiar la spital pentru a primi un tratament adecvat pentru viroze ori pneumonii. Cei mai afectaţi de bolile respiratorii au fost copiii.

VIDEO Proprietarii de câini, obligaţi să meargă la veterinar pentru microciparea animalelor
Un ordin al ANSVSA obligă toţi proprietarii de câini ca până pe 1 ianuarie 2015 să microcipeze animalele, abaterile de la lege fiind sancţionate, după expirarea termenului, cu amenzi de peste 2.000 de lei. Probleme mari sunt în mediul rural, unde de obicei într-o gospodărie se găsesc mai mulţi câini, astfel că deţinătorii lor trebuie să plătească sute de lei pentru microcipare.

VIDEO Accident grav, la Costeşti, soldat cu moartea unui biciclist
Un biciclist şi-a pierdut viaţa după ce a fost acroşat de o autoutilitară. Evenimentul rutier s-a produs miercuri seară, pe un drum judeţean din Buzău. Poliţiştii spun că vinovat este biciclistul, care, aflat în stare de ebrietate, nu s-a asigurat când a virat la stânga. Mai mult decât atât, biciclistul nu purta vestă reflectorizată şi nici bicicleta nu era echipată corespunzător.

FOTO Expoziţie de tehnică de luptă în curtea şcolii
Militari din cadrul Diviziei 2 Infanterie „Getica” şi din unităţi militare din garnizoana Buzău sunt prezenţi, în zilele de 22 şi 23 octombrie 2014, în unităţi de învăţământ din Buzău. Evenimentul are loc la iniţiativa Biroului informare-recrutare din cadrul Centrului Militar Judeţean Buzău.

Lipsă de sânge la Centrul de Transfuzii Buzău
Criză de sânge la Centrul de Transfuzii Sanguine Buzău. Din cauză că donatorii tradiţionali sunt ocupaţi cu muncile agricole, stocul de sânge a scăzut îngrijorător.

Ministrul Justiţiei, în vizită la Buzău: „Încercăm să punem Buzăul pe lista de priorităţi pentru a construi o nouă judecătorie”
Vizită fulger la Buzău, astăzi, a ministrului justiţiei, Robert Cazanciuc. Acesta a avut o întâlnire cu prefectul, dar şi cu preşedintele Tribunalului Buzău, în care s-au discutat problemele întâmpinate de magistraţii buzoieni în derularea actului de justiţie.

VIDEO Primarul din Cernăteşti, condamnat la trei ani de puşcărie, pentru că a provocat un accident mortal
Primarul comunei Cernăteşti, Valerică Şercăianu, a fost condamnat miercuri de o instanţă a Curţii de Apel Ploieşti la trei ani de închisoare cu executare pentru accidentul pe care l-a provocat în 2013, în urma căruia o adolescentă a murit. Celălalt şofer implicat în accident rămâne cu pedeapsa iniţială, de doi ani de închisoare cu executare. Sentinţa pronunţată miercuri este definitivă şi irevocabilă.

VIDEO Pieton aruncat 30 de metri în aer de un taximetru. Accidentul s-a produs lângă Râmnicu Sărat
Nu a avut nici o şansă, după ce a fost izbit în plin de maşina condusă de un taximetrist de 21 de ani. Un bărbat de 55 de ani şi-a pierdut viaţa, în urma unui accident produs marţi seară, în localitatea buzoiană Plevna. Şoferul nu consumase băuturi alcoolice, însă martorii spun că ar fi circulat cu viteză.

Poliţia a închis un abator din judeţul Buzău, unde ar fi fost sacrificate şi animale cu boala limbii albastre
Un abator din judeţul Buzău a fost închis temporar, iar incineratorul acestuia a fost oprit în urma unor controale ale poliţiştilor la douăastfel de unităţi, unde ar fi fost sacrificate alte animale decât cele care apăreau în documente. Ofiţereii Serviciul de Investigare a Fraudelor din IPJ Buzău au deschis un dosar penal pentru evaziune fiscală, pe numele administratorilor abatorului.

Buzău, locul de întâlnire pentru 39 de arheologi din nouă ţări
Muzeul Judeţean Buzău, cu sprijinul Consiliului Judeţean Buzău, în colaborare cu Uniunea Internaţională de Studii Preistorice şi Protoistorice şi Asociaţia de Studii pentru Arheologie Funerară, organizează, în perioada 23-26 octombrie 2014, Colocviul Internaţional cu tema: „Centre rezidenţiale şi locurile de cult din a doua epocă a fierului din Europa”.