adevarul

 

Ziarul adevarul de azi - adevarul de seara - adevarul online

Ziare romanesti recomandate

Programul TV de Azi

Mutari Internationale

Stiri locale din Adevarul Buzau

(P) Asigurari RCA - cel mai bun pret

Ziarul Adevarul Buzau - Ultimele stiri Adevarul Buzau - 30.04.2017

Dochia şi mioarele împietrite pe un deal din Buzău. Cum s-a născut o legendă celebră în jurul câtorva bucăţi de stâncă
Zona de curbură a Carpaţilor este o nesecată sursă de poveşti şi basme, rostite de bunici nepoţilor lor, generaţii după generaţii. Astfel a ajuns până în zilele noastre o variantă locală a legendei Dochiei, împietrită pe un deal din Cozieni împreună cu mioarele ei.

Cărămida de la Pietroasele, dovada că termele şi castrul din zonă au fost construite de o legiune a Imperiului Roman
Castrul şi termele din localitatea Pietroasele, judeţul Buzău, compun singurul ansamblu roman de amploare din Câmpia Română. O cărămidă descoperită de arheologi dovedeşte că la poalele Istriţei a fost campată una dintre cele mai longevive legiuni ale Imperiului Roman, Legiunea a XI-a Claudia.

VIDEO Motociclist rănit, după impactul cu un autoturism care vira într-o intersecţie in Buzău
Un accident soldat cu rănirea unui motociclist s-a produs duminică după-amiază, în cartierul Micro 14. Un tânăr din Buzău care se deplasa cu motocicleta către parcul Crâng a intrat într-un autoturism al cărui şofer întorcea la capătul scuarului din dreptul magazinului Le Big. Impactul a fost atât de puternic încât roata din faţă a motocicletei s-a desprins din furcă.

Încă un primar buzoian a fost declarat incompatibil. Daniel Năstase  a ocupat în paralel funcţia de viceprimar şi cea de administrator al unei societăţi comerciale
Primarul comunei Verneşti, Daniel Năstase, a pierdut definitiv procesul cu Agenţia Naţională de Integritate, cea care a anunţat, în urmă cu patru ani, că edilul s-a aflat în incompatibilitate în  perioada în care era viceprimar. După ce Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie i-a respins recursul, Năstase nu mai are nicio cale de atac.

Motociclişti rătăciţi pe dealul Istriţa, găsiţi de jandarmii buzoieni
Doi motociclişiti s-au rătăcit, sâmbătă, pe traseul Releu Istriţa-Staţiunea Sărata Monteoru. În jurul orei 14.25, jandarmii din cadrul Postului de Jandarmi Balneoclimateric Sărata Monteoru au fost sesizaţi prin 112 despre eveniment şi au pornit în căutarea lor.

VIDEO Scandal în CLM Buzău, din cauza organigramei Poliţiei Locale. Ce consilier PSD a stricat planul primarului
Un nou episod al războiului declansat de primarul Constantin Toma împotriva poliţiştilor locali şi un nou scandal în şedinta Consiliului Municipal Buzău. Propunerea edilului de a disponibiliza, din nou, aproape 300 de poliţişti locali, prin adoptarea unei noi organigrame a instituţiei, a stârnit numeroase tensiuni şi replici vehemente. Proiectul privind aprobarea noii organigrame nu a fost însă aprobat, scorul voturilor pro şi contra fiind egal.

VIDEO Accident grav, lângă Buzău, soldat cu moartea unei tinere şi rănirea fiicei sale de şapte ani
Mamă şi fiică, implicate într-un grav accident rutier, din care numai copilul a scăpat cu viaţă. Şoferiţa de 35 de ani a pierdut controlul volanului într-o curbă uşoară şi a nimerit într-un copac. Locul este marcat cu o troiţă şi câteva cruci, dovadă că a luat multe vieţi până acum.

VIDEO Vremea capricioasă întârzie legumele autohtone cu cel puţin două săptămâni
Legumicultorii buzoieni spun că şocul termic şi precipitaţiile sub formă de lapoviţă şi ninsoare din aprilie au perturbat ritmul de creştere şi dezvoltare a plantelor, fenomenul având consecinţe. Tomatele autohtone vor apărea mai târziu pe piaţă iar preţul lor ar putea fi mai mare.

Cristinel Romanescu, preşedintele ales al PNL Buzău
Cristinel Romanescu a fost ales, joi seară, preşedinte al organizaţiei judeţene a PNL Buzău. El a obţinut majoritatea voturilor celor 200 de delegaţi prezenţi la şedinţa organizată în sala mare a Consiliului Judeţean.

VIDEO Militarul Andrei Câmpeanu a murit în somn. Posibilă cauză, un accident rutier mai vechi în care s-a rănit la cap
Doliu, la Potoceni, printre rudele şi vecinii militarului care a murit într-o unitate din Prahova. Fruntaşul Andrei Câmpeanu a fost găsit fără suflare dimineaţa de către colegii de dormitor. Vecinii spun că băiatul a supravieţuit unui accident rutier destul de grav, în urma căruia a fost rănit la cap şi că este posibil să fi rămas cu sechele de la evenimentul de acum doi ani.

Fost jucător al Gloriei Buzău, arestat pentru trafic de persoane
Fostul jucător al Gloriei Buzău, Salih Jaber, a fost arestat pentru trafic de persoane! Irakianul de etnie kurdă, în vârstă 36 de ani, s-ar afla închis de mai bine de o lună.

VIDEO Tamponare cu cinci maşini în parcarea din faţa sediului Poliţiei Locale
Culmea ghinionului, să faci accident într-o parcare. Se poate însă şi mai rău: să loveşti patru maşini, iar una dintre ele să fie o limuzină de cel puţin 30.000 de euro. Năpasta a căzut pe capul unui angajat al Poştei Române, care a tras brusc de volan pentru a evita impactul cu un autoturism condus de o femeie, care ieşea cu spatele din parcare.

FOTO Expoziţie de arme, organizată pentru olimpicii la istorie din toată ţara
Comandamentul Diviziei 2 Infanterie „Getica” a fost asediat joi dimineaţă de elevii participanţi la Olimpiada Naţională de Istorie şi profesorii lor, pentru a vizita o expoziţie de tehnică militară şi ca să afle ce presupune cariera militară.

VIDEO Motiv de bucurie pentru un buzoian când a aflat că este chemat la sediul Poliţiei Locale
Neatenţia era să îl coste scump pe un buzoian. El şi-a pierdut portofelul cu documentele personale şi o sumă importantă de bani pe strada Pompiliu Ştefu, din municipiul Buzău. Doar norocul a făcut ca în urma sa să treacă, la scurt timp, un echipaj de poliţie locală.

Curse spectaculoase de rally-raid, lângă Buzău. Printre piloţi se află şi prezentatoarea Roxana Ciuhulescu
Buzăul găzduieşte în weekend competitia de rally-raid SsangYong Baja 500 Romania, o premieră pentru motorsportul tot-teren din România prin complexitatea sa şi prin proba speciala de tip “BAJA”. Piloţi din cinci ţări vor concura cu 80 de vehicule din toate categoriile ce pot participa la curse de rally raid, respectiv auto, moto, buggy, utv, atv şi quad.