adevarul

 

Ziarul adevarul de azi - adevarul de seara - adevarul online

Ziare romanesti recomandate

Programul TV de Azi

Mutari Internationale

Stiri locale din Adevarul Buzau

(P) Asigurari RCA - cel mai bun pret

Ziarul Adevarul Buzau - Ultimele stiri Adevarul Buzau - 26.09.2016

VIDEO Câini fără stăpân, aduşi cu duba în cartierele Buzăului
Cu tot efortul făcut de municipalitatea din Buzău, înmulţirea câinilor fără stăpân, pe străzile din oraş, pare un fenomen imposibil de gestionat. Duminică, în jurul prânzului, un bărbat a eliberat dintr-o dubiţă şapte câini, în cartierul Micro 14, chiar în văzul lumii.

Voluntarii buzoieni au strâns tone de gunoi, în weekend, în campania ”Let’s Do It, Romania!”
Sute de elevi, profesori şi voluntari din Buzău au participat, în weekend, la o nouă ediţie a campaniei de ecologizare „Let’s Do It, Romania!”.  Acţiunea de salubrizare a vizat patru zone din oraş, trei parcuri şi cartierul Simileasca.

VIDEO Paradă moto şi flash mob, în Buzău, pentru promovarea Festivalului Internaţional de Teatru Independent de Comedie
Zeci de motociclisti şi-au dat întâlnire, sâmbătă, la Buzău, pentru a participa la o paradă pe străzile oraşului. Scopul marşului pe două roţi a fost acela de a promova un festival de comedie, care va avea loc la Buzau, la începutul lunii viitoare. cu acelaşi scop a fost organizat un flash mob, în cel mai mare parc din Buzau.

Natura a luat-o razna. Explicaţia specialiştilor privind înflorirea anormală a pomilor de două ori într-un an
„Pomii înfloresc şi toamna“. Ar putea fi un enunţ comun peste câţiva ani, dacă schimbările climatice se vor accentua. Ştirile despre pomi înfloriţi pentru a doua oară într-un an nu mai sunt de mult timp senzaţionale, întrucât fenomenul se produce din ce în ce mai frecvent. Specialiştii explică această anomalie.

VIDEO Imagini din timpul cutremurului, surprinse de camerele de supraveghere din Buzău
Cutremurul a fost resimţit intens şi la Buzău, oraş situat la distanţă destul de mică de epicentru, despre care seismologii spun că a fost în Munţii Vrancei, în apropiere de localitatea Nereju. Panicaţi au fost mai ales locatarii imobilelor cu bulină roşie. Mişcarea telurică a durat 15 secunde şi a avut magnitudinea 5,3 pe scara Richter şi o intensitate de 5-6 pe scara Mercalli.

Poliţiştii buzoieni i-au lăsat pe membrii clanului Pasăre fără apartamentele şi autoturismele însuşite prin ilegalităţi
După descinderile efectuate la membrii clanului Pasăre, din Buzău, bănuiţi de comiterea unor infracţiuni cu violenţă şi spălare de bani, poliţiştii au indisponibilizat mai multe imobile de pe raza municipiului Buzău, trei autovehicule de lux, o sumă mare de bani, precum ceasuri şi bijuterii.

VIDEO Documentar de promovare turistică, rezultatul Şcolii de vară pentru tinerii jurnalişti din Buzău
Cea de-a patra ediţie a ”Şcolii de vară pentru tinerii jurnalişti din Buzău” a ajuns la final. Peste 20 de elevi din Colegiile Mihai Eminescu şi B.P. Haşdeu din Buzău au învăţat de la membrii Asociaţiei Jurnaliştilor din Buzău ce înseamnă să lucrezi în presa scrisă sau televiziune.

VIDEO Cele mai periculoase reptile şi insecte, expuse de astăzi la Muzeul Judeţean Buzău
Muzeul Judeţean a amenajat cea mai mare colecţie de şerpi din ţară. În terarii sunt închise vipere cu corn, cobre, vipera africană uriaşă, dar şi anaconde, tarantule sau şopârle. Expoziţia poate fi vizitată de vineri, 23 septembrie şi ar putea rămâne la Buzău până la sfârşitul lunii octombrie, dacă interesul buzoienilor va fi mare.

VIDEO Consumatori de etnobotanice, adunaţi de pe străzile Buzăului de poliţiştii locali
Doi consumatori de substanţe etnobotanice au ajuns, vineri, pe mâna poliţiştilor locali buzoieni. Primul, elev la un colegiu din municipiu, a fost depistat de poliţiştii care asigură paza respectivei unităţi de învăţământ, după ce acesta a încercat să evite contactul cu oamenii legii.

VIDEO Imagini cu impact emoţional: pieton aruncat doi metri în aer de un autoturism, în centrul Buzăului
Un grav accident rutier s-a produs vineri, în jurul orei 8.00, chiar în centrul municipiului Buzău. În timp ce traversa strada regulamentar, un pieton a fost aruncat doi metri în aer, din impactul cu un autoturism. Din imaginile surprinse de o cameră de supraveghere pare că şoferul nu a schiţat niciun gest de a frâna, izbind cu viteză tânărul care se afla pe trecerea de pietoni.

Thriller-ul românesc al anului, „Câini”, filmat lângă Râmnicu Sărat, rulează zilele acestea în cinematografele din Buzău
Thriller-ul ”Câini”, în regia lui Bogdan Mirică, ajunge şi la spectatorii din Buzău începând de vineri, 23 septembrie. Unul dintre cele mai aşteptate filme ale anului poate fi văzut la toate cinematografele din oraş, Cinema Dacia şi Happy Cinema, iar biletele pot fi achiziţionate de la casieriile celor două săli. Vara trecută, echipa ”Câini” a filmat timp de 28 de zile în locaţii din Buzău, Teleorman şi Giurgiu.

VIDEO Tentativă de pruncucidere, în judeţul Buzău. O tânără a născut în latrină iar poliţiştii vor să afle dacă a făcut-o cu intenţie sau a fost un accident
Caz şocant, în comuna buzoiană Ulmeni: un nou-născut a fost găsit astăzi în toaleta din curtea unei familii din localitate. Mama acestuia, o tânără de 29 de ani, a reuşit să ascundă sarcina timp de 9 luni, iar când i-a venit sorocul a mers la WC-ul din curtea casei unde a născut. Poliţiştii anchetează gestul suspect al femeii.

Echipajele de Poliţie Locală din Buzău vor merge la intervenţii cu un autoturism de 28.000 de euro
Poliţiştii locali din municipiul Buzău vor folosi la intervenţii autoturismul de serviciu al fostului primar Constantin Boşcodeală, cumpărat în 2012, şi tras pe dreapta de actualul edil, după ce a aflat că au fost nereguli la achiziţia lui.

Descinderi la domiciliile unor buzoieni suspectaţi de spălare de bani şi infracţiuni cu violenţă
Peste 50 de poliţişti de investigaţii criminale din Buzău au efectuat în această dimineaţă şapte percheziţii, în judeţele Buzău şi Călăraşi. Au fost vizaţi membrii clanului Pasăre, din Buzău, bănuiţi de comiterea unor infracţiuni cu violenţă şi spălare de bani. Percheziţiile au avut loc la patru adrese din municipiul Buzău, zona Primăverii, şi la o adresă din Smeeni.

VIDEO Casă în flăcări, la Mărăcineni. Au fost salvaţi la timp o femeie şi copiii ei
Pompierii buzoieni au intervenit joi pentru stingerea unui incendiu violent semnalat la o casă din Căpăţâneşti, comuna Mărăcineni. Incendiul a fost anunţat de către un vecin al proprietarilor imobilului cuprins de flăcări.