adevarul

 

Ziarul adevarul - adevarul de seara - adevarul online

emag evomag ecco fashionup otter matar

(P) Asigurari RCA - cel mai bun pret


Ziarul Adevarul Buzau - Ultimele stiri Adevarul Buzau - 09.02.2016

VIDEO Locuitorii din Mărăcineni au blocat un drum judeţean. Zeci de jandarmi se află la faţa locului
Revoltă, astăzi, într-o comună de lângă Buzău. Peste 150 de localnici din Mărăcineni au blocat traficul pe drumul judeţean 203 K, supăraţi că de luni le-a fost scoasă o linie de transport preorăşenesc. Oamenii vor să repete protestele şi spun că nu se vor opri până când nu vor obţine reintroducerea curselor de autobuz şi maxi-taxi.

Autorităţile buzoiene, neputincioase în rezolvarea crizei medicilor din Spitalul Judeţean. Oncologia suferă cel mai mult
Dacă posturile rezervate asistentelor sau infirmierelor sunt la mare căutare, criza de medici specialişti de la Spitalul Judeţean Buzău continuă. Situaţia pare una fără ieşire, în condiţiile în care frecvent sunt vacantate noi posturi, dar la examen se prezintă puţini candidaţi. Cea mai gravă situaţie este la Oncologie, unde soarta pacienţilor stă doar în mâna unui singur medic. Criza acută de medici se resimte şi la Unitatea Primiri Urgenţe.

Victorie în primul meci oficial din 2016, pentru HC Buzău
Handbal Club Buzău a debutat în 2016 cu o victorie. În primul meci din returul ligii a doua la handbal masculin, disputat duminică, formaţia buzoiană a câştigat pe terenul grupării Cimentul Bicaz. În urma acestei victorii, formaţia buzoiană a urcat pe locul 4 în clasamentul Seriei Est.

Linkuri Sponsorizate

Bătrân din Buzău, găsit mort lângă troaca porcilor, cu urechile şi degetele mâncate
Un bărbat de 76 de ani din satul Scurteşti, comuna buzoiană Vadu Paşii, a fost găsit în stare de inconştienţă în urmă cu puţin timp, chiar în grajdul porcilor. Vecinii care au cerut ajutor autorităţilor au rămas şocaţi când au observat că bătrânul fusese desfigurat de animale.

VIDEO Incendiu lângă Buzău, soldat cu moartea prin intoxicare cu fum a unei bătrâne
O bătrână a murit intoxicată cu fum iar ginerele ei se zbate pe patul de spital după ce un incendiu a izbucnit la centrala termică a imobilului în care locuiau. Personalul medical a făcut eforturi disperate să o salveze pe femeie însă au putut-o readuce la viaţă. Bărbatul este internat în stare gravă în secţia de terapie intensivă a spitalului judeţean de urgenţă Buzău şi nu este transportabil.

Şefii din Spitalul Judeţean Buzău promit că vor combate orice încercare de fraudare a concursului de angajare
Conducerea Spitalul Judeţean Buzău promite corectitudine maximă în organizarea concursului de angajare în cea mai mare unitate medicală a judeţului. Managerul şi directorul medical al spitalului au prezentat într-o conferinţă de presă modalitatea în care se vor susţine probele scrise. Ele vor avea loc la jumătatea acestei săptămâni, într-o locaţie neutră, respectiv sediul Universităţii Bioterra.

VIDEO Imagini rare cu fraţii Sile şi Nuţi Tănase, muzicienii a căror mamă a sunat la 112 ca să spună că nu mai are ce mânca
Fraţii Sile şi Nuţi Tănase, doi muzicieni ai Buzăului, care din păcate au murit prea devreme, apar în arhivele video ale unor mari artişti ai ţării, cu care cei doi au colaborat. Laurenţiu Cazan ne-a pus la dispoziţie câteva minute preţioase, în care instrumentiştii buzoieni îşi demonstrează talentul.

VIDEO Reţeta clasică de păcălit românii. Gomoeşti, satul în care urmele civilizaţiei ajung doar înainte de alegeri: „Ne mint de ani de zile”
Chiar dacă este atât de aproape de municipiul Buzău încât localnicii zăresc cu ochiul liber siluetele blocurilor din oraş, Gomoeşti este unul dintre numeroasele sate cărora le lipsesc minimele semne ale civilizaţiei. Din patru în patru ani, localnicii sunt amăgiţi de candidaţii la primărie că le vor fi asfaltate drumurile.

Autobuzele şi microbuzele maxi-taxi de pe linia 2 nu mai pot trece dincolo de capătul podului Mărăcineni
Modificări radicale în transportul cu maxi-taxi din Buzău. Microbuzele de pe traseul 2M nu mai au voie să iasă din oraş, capătul de linie fiind podul Mărăcineni. Lipsa licenţei de transport persoane pentru drumurile judeţene, pe care o eliberează Consiliul Judeţean, este motivul restricţionării valabile de luni. Şi autobuzele Trans Bus care circulă pe traseul 2 sunt afectate.

VIDEO Accident rutier, la ieşirea din Buzău, soldat cu decesul unui biciclist
Un accident mortal s-a produs duminică seară, pe DJ 203 D, la ieşire din municipiul Buzău. Un biciclist a fost acroşat de un autovehicul al cărui şofer nu l-a observat la timp. Impactul a fost atât de puternic încât omul nu a avut nicio şansă să supravieţuiască.

RAM Buzău, obligată să recupereze 650.000 de lei de la agenţii economici cărora le-a furnizat energie termică la tarif preferenţial
Regia de termoficare a Buzăului, aceeaşi care solicita ANRSC majorarea preţului gigacaloriei, a fost descoperită de Curtea de Conturi că a facturat preferenţial, adică la un preţ mai mic, serviciile acordate unor agenţi economici. Este pusă acum să recupereze suma neîncasată, de aproximativ 650.000 de lei.

VIDEO Agenţii unei firme de pază, atacaţi de doi romi într-un local de pariuri din Buzău
Doi tineri romi, unul înarmat cu o sabie, au provocat scandal într-un local de pariuri de la periferia municipiului Buzău. Incidentul s-a produs, sămbătă seara, cu puţin timp înainte de închidere. Doar prezenţa de spirit a angajaţilor firmei de pază a făcut ca nimeni să nu fie rănit în încăierare.

Poliţiştii din Râmnicu Sărat au descoperit cadavrul unei bătrâne, care prezenta muşcături de câine
O bătrână din Râmnicu Sărat a fost descoperită moartă de poliţiştii locali în imobilul în care locuia singură. Corpul femeii, de 80 de ani, era în stare de descompunere şi prezenta urme de muşcături în jurul gâtului, produse probabil de propriul câine care se afla în locuinţă.

Debut al buzoienilor în returul Diviziei A la handbal, în compania ultimei clasate din serie
În acest week-end, se reia Divizia A la handbal masculin. Handbal Club Buzău va începe returul ligii a doua cu un meci în deplasare. Formaţia pregătită de Bogdan Constantin va evolua pe terenul formaţiei Cimentul Bicaz, partidă programată duminică, la orele prânzului.

Albastrul cerului este doar o iluzie optică. Care este explicaţia ştiinţifică pentru culoarea pe care o vedem deasupra capului
De ce este cerul albastru? Este întrebarea care li s-a strecurat tuturor printre gânduri, cel puţin în perioada copilăriei. Unii şi-am găsit răspunsul în şcoală, la orele de fizică, alţii, de pe internet, însă mulţi cred în continuare că cerul chiar este colorat în albastru. Ştiinţa ne lămureşte că azurul cerului este doar o iluzie optică şi că nu este generat de vreun pigment din aer.