adevarul

 

Ziarul adevarul de azi - adevarul de seara - adevarul online

Ziare romanesti recomandate

Programul TV de Azi

Mutari Internationale

Stiri locale din Adevarul Buzau

(P) Asigurari RCA - cel mai bun pret

Ziarul Adevarul Buzau - Ultimele stiri Adevarul Buzau - 18.08.2017

Pod construit de Anghel Saligny în Buzău, băgat în conservare. Construcţie nouă ridicată la doi paşi distanţă
Autorităţile au avut mulţi ani la dispoziţie să găsească soluţii pentru redeschiderea traficului rutier pe podul de la Vadu Paşii, creaţie a inginerului Anghel Saligny, dar au decis că mai bine construiesc un al treilea pod, lângă celelalte două existente. Podul vechi va fi conservat, însă doar la calea de rulare, pilonii rămânând la fel de şubrezi.

Uddi, Provincialii şi Alex Velea, pe afişul sărbătorii ”Zilele Râmnicului”
Spectacole de muzică folk, dance şi populară, evenimente culturale şi întreceri sportive. Acestea sunt doar câteva dintre surprizele de care vor avea parte cei care vor participa în acest weekend la ”Zilele Ramnicului”. Sărbătoarea, ajunsă la cea de-a X-a ediţie, se va încheia duminică seara cu un foc de artificii.

Record de debranşări: Regia de termoficare a Buzăului a pierdut peste 400 de abonaţi de la începutul anului
Regia Autonomă Municipală se confruntă cu un record de debranşări, nemaîntâlnit în ultimii şase ani. De la începutul anului, 450 de persoane au depus cereri de separare de la sistemul centralizat de încălzire. Toate acestea, pe fondul creşterii preţului la gigacalorie, aprobată în Consiliul Local la începutul verii.

Protest al instructorilor auto, în faţa Prefecturii
O sută de instructori auto din Buzău vor protesta, vineri, în faţa Prefecturii faţă de un ordin al Ministerului Transporturilor prin care instructorii auto nu mai pot şcolariza viitorii şoferi ca Persoane Fizice Autorizate ci sunt obligaţi să îşi înfiinţeze şcoli de şoferi sau să se afilieze unor şcoli deja existente.

Femeie accidentată de un BMW pe o trecere de pietoni de pe strada Frăsinet
O femeie de 66 de ani a fost accidentată grav, miercuri seara, pe trecerea de pietoni din zona Kaufland, de către un tânăr care conducea un BMW. În urma impactului, victima  a suferit răni serioase şi a fost preluată de Ambulanţă în comă.

FOTO Hramul Catedralei „Adormirea Maicii Domnului”, primul eveniment pentru care au bătut noile clopote ale Arhiepiscopiei
Zeci de credincioşi au participat marţi la hramul Catedralei Voievodale „Adormirea Maicii Domnului” din incinta Centrului Eparhial de la Buzău. A fost primul eveniment de amploare în timpul căruia enoriaşii au putut auzi clopotele instalate cu o săptămână înainte în clopotniţa din curtea Arhiepiscopiei. Cele cinci clopote au fost comandate unei turnătorii din Baia Mare, în anul 2012, de arhiepiscopul Epifanie Norocel.

Se aprinde nocturna, joi, pe stadionul „Gloria”, pentru un meci între două echipe din Buzău
Joi seară, buzoienii sunt invitaţi în număr cât mai mare pe cel mai mare stadion din oraş. Nou promovata în Liga a treia, Metalul Buzău, va întâlni FC Buzău, echipa care va juca în Liga a patra, în Supercupa judeţeană la fotbal. Partida va avea loc pe stadionul Gloria, de la ora 20.00. Intrarea este liberă.

VIDEO Doi răniţi grav, după coliziunea frontală între două autoturisme
Două persoane au fost rănite într-un accident rutier care s-a produs miercuri după-amiază, pe DJ 220, în afara localităţii Bălăceanu. Conform primelor informaţii, două autoturisme s-au lovit impact iar în urma coliziunii două persoane au rămas încarcerate.

Pământul s-a cutremurat din nou, în judeţul Buzău
Un nou seism a fost înregistrat, miercuri, aproape de miezul zilei, în România. Cutremurul, de 3,6 grade pe scara Richter, a avut loc la ora 11.11, în judeţul Buzău, la o adâncime de 120 kilometri.

Dezbateri pe teme politice şi filme documentare, printre activităţile Universităţii de Vară de la închisoarea comunistă Râmnicu Sărat
Profesori şi cercetători renumiţi vor preda unui număr de 15 studenţi lecţii de istorie, pe tema comunismului, în cadrul ediţiei din acest an a Universităţii de Vară organizată de Institutul pentru Investigarea Crimelor Comunismului şi Memoria Exilului Românesc. Majoritatea activităţilor se vor desfăşura la fostul penitenciar comunist de la Râmnicu Sărat.

FOTO Buzoianul care a parcurs 1.000 de kilometri cu bicicleta, în memoria eroilor din Primul Război Mondial
O mie de kilometri străbătuţi cu bicicleta Mountain Bike, în 67 de ore, cu doar cinci ore de odihnă în condiţii grele. Este performanţa pe care a înregistrat-o buzoianul Cristi Mănăilă, cadru militar la Boboc, în vârstă de 47 de ani. El a obţinut brevetul de 1.000 de kilometri de la Audax Club Parisien, asociaţie care organizează ture de anduranţă în toată Europa.

Primăria Buzău plăteşte pentru apa de ploaie pe o lună cât pentru asfaltarea unui kilometru de stradă
Primăria plăteşte operatorului de apă şi canalizare sume uriaşe pentru apa de ploaie. Ultima factură  calculată la cantităţile de precipitaţii căzute pe domeniul public al oraşului se ridică la 600.000 de lei. Asta, spre disperarea edililor, care spun că din banii pe apa meteorică pe o lună puteau asfalta o stradă. 400.000 de lei a costat modernizarea unei străzi de 800 de metri.

Ce este mai sănătos: oul fiert sau cel prăjit. Riscurile de îmbolnăvire rămân, chiar şi după procesarea termică
Mulţi dintre noi, atunci când decidem cum să consumăm ouăle, prăjite sau fierte, moi sau tari, ne punem întrebarea: care dintre preparate sunt mai sănătoase şi care îngraşă mai puţin. Din start, nutriţioniştii înclină balanţa în favoarea oului fiert, întrucât este evitat transferul grăsimilor din uleiul folosit la prăjit. Riscurile nu sunt eliminate complet nici prin fierbere, avertizează medicii.

Proiect al Ministerul Turismului de înfiinţare a unei baze Spa-Welness la Sărata Monteoru
Guvernul a aprobat recent un proiect de hotărâre prin care a fost actualizat master-planul pentru turism pentru următorii ani. Nu mai puţin de 142 de proiecte de investiţii sunt cuprinse în lista prezentată de Ministerul Turismului, cu scopul dezvoltării turismului balnear.

Autoutilitară în flăcări, pe DN2 E85. Incendiul a pornit de la un scurtcircuit
Pompierii de la ISU Buzău au acţionat, luni, la orele prânzului, pentru stingerea unui incendiu care a cuprins o autoutilitară. Flăcările au izbucnit în compartimentul motor apoi s-au extins în cabina autovehiculului cu masă de 3,5 tone.