adevarul

 

Ziarul adevarul de azi - adevarul de seara - adevarul online

Ziare romanesti recomandate

Programul TV de Azi

Mutari Internationale

Stiri locale din Adevarul Buzau

(P) Asigurari RCA - cel mai bun pret

Ziarul Adevarul Buzau - Ultimele stiri Adevarul Buzau - 23.10.2016

Mama care a intrat la facultate împreună cu fiul ei surdo-mut. „Dumnezeu a vrut ca amândoi să fim admişi, şi nu oricum“
O buzoiancă trecută de prima tinereţe şi fiul ei, un tânăr cu deficienţe de auz şi vorbire, au demonstrat că în viaţă nu există bariere de netrecut. Ambii au promovat examenul de admitere la Facultatea de Jurnalism din Bucureşti, o premieră pentru instituţia de învăţământ superior dar şi pentru persoanele cu deficienţe de auz.

Românul văzut drept viitorul Lucian Bute. Istoria boxerului antrenat la şcoala de campioni mondiali, Interbox
Bogdan Dinu este la momentul actual unul dintre numele importante ale boxului profesionist românesc şi visează să aibă şansa de a boxa pentru titlul mondial. Pugilistul buzoian, în vârstă de 30 de ani, se află sub contract cu Interbox, ”fabrica” de campioni mondiali, şi l-a zdrobit în weekendul care a trecut pe georgianul Georgiladze, făcut KO în patru reprize.

Accident grav, în judeţul Buzău, soldat cu moartea unui brăilean şi rănirea gravă a nepotului acestuia
Grav accident, în localitatea buzoiană Boldu. Un şofer de 64 de ani a murit după ce autoutilitara cu care se deplasa de la Râmnicu Sărat spre Brăila a intrat cu viteză într-un copac. În urma accidentului, un copil de 9 ani, nepotul şoferului, a fost rănit grav, fiind necesar transportul lui cu un elicopter SMURD la un spital din Galaţi.

Bărbat găsit în comă, pe un câmp de lângă Râmnicu Sărat, transferat cu elicopterul SMURD la Bucureşti
Un bărbat de aproximativ 60 de ani a fost găsit, vineri după-amiază, zăcând inconştient pe câmp, lângă municipiul Râmnicu Sărat. Acesta a fost transportat cu o ambulanţă la spital şi, după stabilizare, s-a luat legătura cu SMURD Bucureşti pentru ca pacientul să fie transferat la Bucureşti.

Angajat al Ocolului Silvic Penteleu, mort după ce a căzut cu camionul într-o râpă
Un tânăr de 30 de ani, din comuna Chiojdu, angajat al Ocolului Silvic Penteleu, a decedat vineri seară, după ce camionul cu care transporta lemne s-a răsturnat într-o râpă la Gura Teghii. Tragedia a fost sesizată în jurul orei 17.00.

Zeci de străzi din Buzău figurează la Primărie ca fiind asfaltate, chiar dacă nu au văzut niciodată bitumul
În Buzău, 39 de străzi figurează în scriptele Primăriei ca fiind asfaltate însă realitatea contrazice acest lucru. În evidenţe sunt, în acest moment, un număr de 14 străzi neasfaltate, în timp ce pe teren lucrurile stau cu totul altfel: în municipiul Buzău, în acest moment, sunt nu mai puţin de 53 de străzi fără asfalt, însumând 15,35 kilometri.

VIDEO Ceremonial militar la Deleni, în Iaşi, unde sunt îngropaţi sute de militari buzoieni, răpuşi de boli în Primul Război Mondial
Peste 600 de militari buzoieni au fost îngropaţi în cimitirul satului Deleni, judeţul Iaşi, după ce au fost răpuşi de epidemiile de tifos exantematic şi febră recurentă, care au făcut ravagii în rândurile armatei române în iarna 1916/1917. Locul a fost transformat în cimitir militar, unde anual au loc ceremonii de comemorare.

Poliţia Buzău scoate la concurs încă 11 posturi cu încadrare din sursă externă
Inspectoratul Judeţean de Poliţie Buzău scoate la concurs alte 11 posturi de poliţişti cu încadrare din sursă externă. Este vorba despre şapte posturi de ofiţer şi alte patru funcţii de agent de poliţie iar specializările sunt psihologie, sociologie, silvicultură, economie, informatică şi istorie.

Vinerea neagră, pe şoselele din Buzău. Un mort şi un rănit, în urma a două accidente produse în această dimineaţă
Două accidente rutiere grave s-au produs, vineri dimineaţă, în apropierea municipiului Buzău. În primul dintre ele, produs în jurul orei 6, un bărbat de 78 de ani care circula pe carosabil şi-a pierdut viaţa după ce a fost izbit violent de o autoutilitară.

Cum a luat naştere fenomenul mistic de la Smeeni şi ce i-a potolit pe oameni să dea năvală pentru apa tămăduitoare
Apa tămăduitoare de la Smeeni, un fonomen mistic înăbuşit de autorităţile din perioada interbelică, apoi de comunişti, a fost redescoperit imediat după Revoluţie, însă nu pentru mult timp. În 1926, un izvor atrăgea mii de pelerini de pretutindeni, după ce presa a răspândit vestea că poate vindeca orice boală.

Primarul Buzăului şi şeful CJ, prezenţi la comemorarea militarilor buzoieni căzuţi la Deleni-Iaşi în iarna 1916-1917
O delegaţie formată din oficialităţi publice, militari şi preoţi buzoieni, a participat astăzi la ceremonia de comemorare a eroilor Regimentului 48 Infanterie Buzău, înmormântaţi în Cimitirul Miliar de la Deleni, judeţul Iaşi.

Italianul care l-a accidentat mortal pe cameramanul Laurenţiu Păun a fost condamnat la doi ani de închisoare
După un proces care a durat aproape doi ani, magistraţii Judecătoriei Buzău l-au condmanat la doi ani de închisoare pe şoferul italian care se face vinovat de uciderea din culpă a cameramanului TV Buzău, Laurenţiu Păun. Decizia nu este însă definitivă, aceasta putând fi atacată cu apel, în termen de zece zile de la comunicarea sentinţei.

Armata recrutează tineri pentru unităţi din toată ţara. La Buzău sunt disponibile 27 de posturi pentru soldaţi şi gradaţi
Ministerul Apărării Naţionale a României a transmis pe pagina sa de Facebook lista cu cele 2.020 de posturi de soldat sau gradat profesionist disponibile, seria de instruire 2017. Numai în zona de sud-est a ţării există 1.085 de posturi, majoritatea fiind disponibile în Bucureşti şi Constanţa.

Inspectoratul Şcolar Buzău funcţionează cu doi adjuncţi. Nela Wamsiedel revine în conducerea învăţământului buzoian
Ministerul Educaţiei a aprobat înfiinţarea unui nou post de inspector şcolar adjunct la Buzău. Pe noul post a fost numită Nela Wamsiedel, cea care a condus anul acesta IŞJ timp de câteva luni, cu delegaţie. Ea va rămâne în funcţie până la organizarea unui nou concurs.

Povestea lui Gheorghelaş, fost pandur al lui Tudor Vladimirescu, devenit haiduc în Munţii Buzăului. A ajuns să fie evocat într-un cântec popular al Irinei Loghin
Comunităţile care îşi duc traiul în Munţii Buzăului păstrează nealterată legenda unui faimos haiduc, prin poveşti transmise de bunici nepoţilor, dar şi prin cântece, basme ori serbări câmpeneşti. Personajul de legendă, despre care şi acum se vorbeşte de parcă ar fi trăit în zilele noastre, se numea Negoiţă Gheorghelaş, cunoscut şi ca Gheorghilaş.