adevarul

 

Ziarul adevarul - adevarul de seara - adevarul online

Ziare romanesti recomandate

Abonare newsletter ziarele.com

Adresa de e-mail:


Mutari Internationale

Stiri locale din Adevarul Brasov

(P) Asigurari RCA - cel mai bun pret

Ziarul Adevarul Brasov - Ultimele stiri Adevarul Brasov - 27.06.2016

Cum a apărut corporatismul - stahonivismul îmbrăcat în haine noi - şi efectele devastatoare asupra omului
Alexei Grigorievici Stahanov s-a născut la 3 ianuarie 1906, în Rusia, şi a devenit miner sovietic. În noaptea de 30 spre 31 august 1935, a raportat că a depăşit planul de muncă de peste şapte ori, extrăgând 102 tone de cărbune din mina Ţentralnaia Irmino, faţă de norma obişnuită de 14 tone pe schimb. De atunci, propaganda comunistă l-a folosit ca exemplu.

Cetăţean italian, reţinut de poliţişti la Săcele
Poliţiştii din Braşov au depistat un cetăţean italian dat în urmărire internaţională. Poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale şi Biroului de Investigaţii Criminale au depistat zilele trecute, în municipiul Săcele, un cetăţean italian de 56 ani, care era urmărit internaţional.

Evaluare Naţională 2016. Candidaţi ieşiţi mai repede din examen: „A fost uşor! Nu mai aveam ce să fac...“
Proba de limba şi literatura română de la Evaluarea Naţională 2016 pare că le-a dat bătăi de cap doar părinţilor, care s-au arătat copleşiţi de emoţii spre deosebire de copiii lor.

Godină se clonează. Fiul şefului Poliţiei Municipale din Braşov a rămas fără permis de conducere
Poliţistul braşovean Marian Godină, ajuns vestit după ce a început să povestească umoristic păţaniile sale din timpul serviciului, şi-a felicitat un coleg care i-a „săltat” permisul tocmai şefului Poliţiei municipale din Braşov, Mircea Popa.

Evaluarea Naţională 2016: 3.731 de elevi susţin în Braşov proba scrisă la Limba Română
3731de absolvenţi de clasa a VIII-a din Braşov susţin, luni, 27 iunie, proba scrisă de Limba şi literatura română, în cadrul examenului de Evaluare Naţională 2016, care contează pentru admiterea la liceu. Proba la Matematică este programată în 29 iunie, iar evaluarea pentru limba maternă, în 28 iunie. Rezultatele la examenul de Capacitate 2016 vor fi cunoscute în 1 iulie.

Adrian Veştea, noul preşedinte al CJ Braşov, va fi secondat de Adrian Gabor şi Ambrus Izabella – Agnes
Consiliul Judeţean Braşov a fost convocat astăzi de către prefectul Ciprian Băncilă pentru a fi constituit. După mai bine de cinci ore şi jumătate, a fost stabilită noua structură legislativă judeţeană şi conducerea executivă a instituţiei.

VIDEO Tavan prăbuşit în mijlocul copiilor la grădiniţă. Educatorii au decis să nu oprească serbarea şcolară imediat
Părinţii unor copii din comuna braşoveană Prejmer au surprins, în timp ce filmau serbarea de sfârşit de an şcolar, momentul în care o bacată din tavan s-a prăbuşit chiar în mijlocul clasei.

Primăria Braşov va premia excelenţa în educaţie
Primăria Braşov va oferi duminică, 26 iunie, pentru al treilea an consecutiv, „Premiile de excelenţă pentru elevii cu rezultate deosebite la învăţătură”.

Hteththemeth reprezintă România în Finala Internaţională Wacken Metal Battle
La Sibiu s-a desfăşurat joi, 23 iunie 2016, cea de a opta ediţie a finalei concursului Wacken Metal Battle România. În urma jurizării, formaţia braşoveană Hteththemeth a fost desemnată câştigătoare şi va reprezenta ţara noastra în finala internaţională din cadrul festivalului Wacken Open Air din Germania.

Şoferi de autobuz, prinşi băuţi la volan!
Acţiune de control binevenită a poliţiştilor, care au depistat astăzi de dimineaţă un bărbat de 46 ani cu o alcoolemie de  0,45 mg/l alcool pur în aerul expirat, care conducea un autobuz în municipiul Braşov.

BREXIT Anda şi Dragoş Teglaş, fraţii care au realizat documentarul despre adevărata faţă a românilor din Marea Britanie: „Suntem praf de supărare!“
Posibila ieşire a Marii Britanii din Uniunea Europeană le-a lăsat un gust amar fraţilor Anda şi Dragoş Teglaş, cunoscuţi după ce au realizat un film documentar despre românii stabiliţi din Marea Britanie - „13 Shades of Romanian”.

Comorile Peleşului pot fi admirate la Casa Mureşenior - FOTO VIDEO
Muzeul Casa Mureşenilor Braşov şi Muzeul Naţional Peleş organizează cea mai importantă expoziţie din acest an de la Braşov - „Comorile Peleşului”. Castelul Peleş, reşedinţa de vară a Regelui Carol I al României, a fost construit acum mai bine de 100 de ani.

Românul care a renunţat la postul de manager în firme germane pentru marele vis al vieţii: un restaurant pe gustul lui
După ce a absolvit Liceul de informatică din Braşov şi facultatea şi a ajuns economist, un braşovean şi-a încercat norocul mulţi ani în Germania şi Italia, pe cont propriu, cu instalarea de panouri fotovoltaice, la mare căutare dincolo.

George Scripcaru a fost reînvestit ca primar al Braşovului. Mihai Costel şi Barabas Laszlo sunt noii viceprimari
Componenţa noului Consiliul Local din Braşov a fost validată joi, 23 iunie. Primarul George Scripcaru şi consilierii locali au depus jurământul, a participa şi prefectul Ciprian Băncilă.

Încă două accidente pe DN11 şi DN1, la Predeal. Alte şase victime, una încarcerată
Nebunia pe şoselele din judeţul Braşov continuă. Echipajele de SMURD şi descarcerare intervin la alte două accidente.