adevarul

 

Ziarul adevarul de azi - adevarul de seara - adevarul online

Ziare romanesti recomandate

Programul TV de Azi

Mutari Internationale

Stiri locale din Adevarul Brasov

(P) Asigurari RCA - cel mai bun pret

Ziarul Adevarul Brasov - Ultimele stiri Adevarul Brasov - 20.10.2017

FOTO Cum arată cea mai mare pictură murală a Braşovului. Are 160 de metri pătraţi şi spune în imagini istoria medievală a oraşului
Pictura murală a fost realizată pe zidul Mănăstirii Franciscane care se deteriorase foarte mult. Poate fi admirată de braşoveni şi turişti în Piaţeta Sfântul Ioan.

Accident pe strada Carpaţilor. Trei maşini implicate, cinci persoane rănite
Accidentul s-a produs pe strada Carpaţilor, foarte circulată dimineaţa. Trei maşini au fost avariate, iar cinci persoane, printre care şi doi copii au fost rănite.

Doi hoţi care pretindeau că fac dezinsecţie, dar le furau banii din casă braşovenilor, au fost prinşi de poliţişti
Cei doi hoţi, un bărbat şi o femeie, au fost prinşi imediat după ce au dat o lovitură şi au luat 250 de lei de la o victimă. Au fost reţinuţi şi sunt acuzaţi de furt calificat.

Modificări de circulaţie în centrul oraşului
Comisia de circulaţie a aprobat două modificări menite să fluidizeze traficul în zona magazinului Star, dar şi un acces mai facil în parcarea de la Spitalul Militar.

A apărut primul caz de gripă la Braşov. Numărul virozelor a sărit de 1700
Schimbările meteo din ultima vreme au adus cu ele un val de afecţiuni respiratorii. S-a înregistrat primul caz de gripă, iar peste 100 de persoane au avut nevoie de internare în spital din cauza virozelor sau pneumoniilor.

Două coruri din străinătate concertează la Biserica Neagră
Anul 2017, un an jubiliar al celor 500 de ani de Reformă lutherană, a fost pentru Biserica Neagră unul bogat în evenimente muzicale cu ansambluri corale internaţionale. Luna octombrie încheie seria evenimentelor muzicale desfăşurate în Biserica Neagră cu alte două coruri: unul din Germania şi altul din Anglia.

Cât costă Revelionul în Poiana Braşov. La Râşnov sau Bran Moieciu preţurile sunt şi de trei ori mai mici
Poiana Braşov rămâne cea mai scumpă staţiune când vine vorba despre Revelion. Un sejur ajunge să coste şi 1000 de euro de persoană. La Predeal preţurile sunt la jumătate, iar la Râşnov sau Bran Moieciu sunt şi de trei ori mai mici.

Un căţel a fost salvat de pompieri după ce a ajuns pe acoperişul unei case
Nimeni nu ştie cum a ajuns căţelul năzdrăvan pe acoperiş, dar a fost nevoie de intervenţia pompierilor pentru a-l salva. Animalul a fost coborât în siguranţă şi predat stăpânilor.

Incendiul de la groapa de gunoi din Braşov, care a durat trei zile, a pornit pentru că în zonă nu existau aerisitoare
Incendiul de la groapa de gunoi a durat patru zile, iar cercetările au arătat că focul a pornit pentru că în zonă nu fuseseră montate aerisitoare.

Spectacol de gală la Opera Braşov
Sâmbătă, 21 octombrie 2017, de la ora 18.30, în Sala Operei Braşov, braşovenii sunt invitaţi la Marea Gală a celei de-a XV-a ediţii a Festivalului Internaţional de Operă, Operetă şi Balet 2017.

Ce putem păţi dacă mâncăm prea repede
Persoanele care mânâncă repede au un risc crescut de obezitate, au o digestie deficitară, nu mai simt gustul preparatului şi pot dezvolta în timp probleme serioase cu stomacul.

Armand Assante vine la Braşov la Dracula Film Festival
Cea de-a cincea ediţie a Dracula Film Festival, care va avea loc în perioada 18 – 22 octombrie, aduce pe marile ecrane din Braşov şase poveşti prezentate sau premiate la cele mai importante festivaluri de horror şi fantasy din lume.

200 de cazuri de rujeolă la Braşov, într-o singură lună
În ultima lună, la vivel naţional s-au înregistrat 400 de cazuri de rujeolă, iar jumătate dintre acestea dun la Braşov. Potrivit datelor Direcţiei de Sănătate Publică doar 70% dintre copiii din Braşov sunt vaccinaţi.

Cinci semne ignorate care arată clar că ai nevoie de ochelari. Cum ne comportăm în faţa calculatorului când avem probleme cu vederea
De multe ori ni se pare că vedem foarte bine şi, abia după ce ajungem la medic şi ne facem ochelari, observăm de fapt diferenţa. Simptomele care anunţă că avem probleme cu vederea sunt de multe ori ignorate.

Şoseaua care ar putea scăpa şoferii de coşmarul de pe DN1. Ruta alternativă între Braşov şi Sibiu, reabilitată cu 33 de milioane de euro
Drumul de sub Munte traversează cele mai frumoase sate din Ţara Făgăraşului şi face legătura şi cu Transfăgăraşănul. Şoseaua de 51 de kilometri va fi reabilitată cu fonduri europene şi va deveni o alternativă pentru DN1.