adevarul

 

Ziarul adevarul - adevarul de seara - adevarul online

emag evomag amafashion ecco tinar
fashionup otter mycloset matar matar

(P) Asigurari RCA - cel mai bun pret *** Haine online


Ziarul Adevarul Brasov - Ultimele stiri Adevarul Brasov - 23.04.2014

Braşovul intră în sărbătoare. Încep zilele oraşului
Începând de joi, 24 aprilie, Braşovul îmbracă din nou straie de sărbătoare. Zilele Bra;ovului sunt un un prilej de bucurie pentru braşoveni şi turişti, dar şi o oportunitate de a promova valorile locale.

Cărţi gratuite la Librăria St.O. Iosif
Braşovenii care vor trece astăzi pragul librăriei vor avea parte de o surpriză plătucă de Ziua Internaţională a Cărţii şi a Drepturilor de Autor.

Braşovul este lider la exporturi în Regiunea Centru
În anul 2013 s-au realizat exporturi în valoare de 2.28 miliarde de lei. Cifra este cu 16% mai mare decât cea din 2012. Braşovul este lider detaşat în Regiunea Centru şi pe locul al patrulea la nivel naţional.

Linkuri Sponsorizate

Accident cu 11 răniţi, printre care şi un copil de trei ani, pe DN1
Un număr de 11 persoane au ajuns la spital, marţi, în jurul orei 20.30, după ce un autoturism s-a ciocnit cu un microbuz, iar acesta din urmă a ajuns pe trotuar, unde a lovit o femeie şi un copil de trei ani, pe DN1, în dreptul localităţii braşovene Perşani, circulaţia în zonă fiind blocată, informează Mediafax.

Un braşovean a rămas blocat cu Jeep-ul în Bucegi
Doi turişti au rămas blocaţi, luni, cu un autovehicul de teren pe un drum din Masivul Bucegi, din cauza stratului de zăpadă de peste jumătate de metru, cei doi fiind ajutaţi de jandarmii montani din Dâmboviţa să scoată maşina de pe drumul înzăpezit şi să ajungă cu bine la destinaţie.

325 de ani de la incendiul care a transformat Biserica Neagră în simbolul Braşovului
Pe 21 aprilie 1689 un incendiu devastator a mistuit zeci de case din centrul oraşului, dar şi Biserica Evanghelică denumită la acea vreme Sfânta Maria. 50 de ani a durat reconstrucţia ei, dar a fost lăsată de culoarea funinginii şi denumită Biserica Neagră.

Primul avion de marfă va ateriza anul viitor pe Aeroportul Braşov
Preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Aristotel Căncescu, a anunţat că anul viitor ar putea ateriza pe pista aeroportului internaţional de la Ghimbav, care va fi gata până la finele anului, avioane de cargo.

Maestrul Shaolin Shi Yan Yan vine la Braşov
Pentru prima oară în România, Maestru Shi Yan Yan din mănăstirea Shaolin vine la Braşov pentru a face o demonstraţie live de Kung-Fu, Hard Qi Gong, Tai Ji.

FOTO Zeci de mii de braşoveni au luat  lumină
Paştele este cea mai mare sărbătoare a Ortodoxiei, iar braşovenii au participat cu mic cu mare la Slujba de Înviere la Bisericile din oraş. Toate lăcaşurile de cult au fost pline de credincioşii veniţi să se roage, chiar dacă afară a plouat.

Informaticienii braşoveni iau cu asalt America
Trei echipe de la trei colegii din Braşov s-au calificat în finala American Computer Science League (ACSL). Concursul din America este cea mai prestigioasă competiţie de informatică din lume. Se desfăşoară de 35 de ani şi la el participă elevi de la peste 200 de licee din toată lumea. Concursul are loc în luna mai.

Doi liceeni din Braşov reinventează izolarea fonică
Elevii Abel Aronica şi Nandor Nagy au informatizat un sistem prin care ecoul dintr-o sală poate fi controlat sau eliminat cu ajutorul unor panouri şi al unui computer.

Reţete simple şi trucuri pentru a găsi un miel delicios
De Paşte nu poate lipsi mielul care este vedeta sărbătorii. Borşul, friptura şi drobul se găsesc la Braşov pe fiecare masă.

Împuşcatul Cocoşului de la Apaţa şi Plugarul de la Vad, două tradiţii de Paşte vechi de secole
Localnicii respectă cu sfiinţenie tradiţiile şi toată suflarea satului participă la cele două obiceiuri moştenite din moşi strămoşi.

FOTO Autobuz electric în premieră pe străzile din oraş. Braşovenii pot merge gratis cu el
Autobuzul va circula timp de o lună în municipiul Braşov pentru a se evalua eficienţa şi costurile introducerii unui astfel de sistem. Autobuzul va fi pus în circulaţie începând de mâine, pe linia 4, urmând să circule şi pe alte linii în perioada testării.

FOTO VIDEO Junii Braşovului, o tradiţie de Paşte unică în Europa
Braşovul este singurul oraş din România, dar şi din Europa unde în zilele de Paşte oamenii au parte de o tradiţie deosebită. Obiceiurile Junilor atrag mii de turişti străini, dar şi mii de braşoveni.