adevarul

 

Ziarul adevarul de azi - adevarul de seara - adevarul online

Ziare romanesti recomandate

Programul TV de Azi

Mutari Internationale

Stiri locale din Adevarul Brasov

(P) Asigurari RCA - cel mai bun pret

Ziarul Adevarul Brasov - Ultimele stiri Adevarul Brasov - 19.03.2018

Primăria vrea să construiască o sală polivalentă pe locul fostului stadion Municipal
Primăria doreşte să construiască o sală polivalentă cu 15.000 de locuri şi a alocat banii necesari pentru realizarea studiilor necesare demarării proiectului. Sala va fi în zona fostului stadion Municipal.

Lucruri puţin ştiute despre Casa Sfatului, clădirea-simbol a Braşovului. Confortul papagalului comandantului austriac, mai important decât ceasul-bijuterie din turn
Casa Sfatului este fosta primărie a Braşovului şi datează de la 1420. Este locul unde se pronunţau în trecut sentinţele capitale. Modul de execuţie depindea de statutul social al condamnatului.

Un camion încărcat cu piese de metal s-a răsturnat pe podul de la Hărman
Camionul s-a răsturnat pe podul de la Hărman după ce şoferul nu a adaptat viteza la condiţiile de drum. Conducătorul autor a fost rănit şi transportat la spital.

Mituri demontate despre carnea de porc. „Este carnea cu cele mai puţine chimicale din comerţ“
Nutriţioniştii spun că putem mânca liniştiţi carne de porc cu condiţia să nu fim cardiaci, să nu fie grasă şi să nu se întâmple zilnic.

Se reiau lucrările la Liceul de la Uzina II. Constructorul trebuie să finalize reabilitarea până în aprilie
Reabilitarea clădirii fostului liceu de Alimentaţie Publică şi Turism de la Uzina II trebuiau terminate demult, dar primul constructor a abanadonat lucrările, iar al doilea a întârziat şi va fi penalizat. Primăria a dat un ultimim termen: finele lunii aprilie.

Se instalează semafoare la cinci treceri de pietoni din zonele aglometate din oraş
Semafoarele se vor monta la treceri de pietoni de pe străzile 13 Decembrie, Lungă, şi Zizinului, dar şi la Poarta Şchei. În toate aceste zone circulaţia este intensă.

Fermă de vaci evacuată din calea apelor la Mândra
Pompierii au decis evacuarea unei ferme de oi din localitatea Mândra după ce un dig secundar este în pericol să cedeze în calea apelor. Pompierii au mai intervenit astăzi şi la Făgăraş sau Stupini pentru eliminarea apelor pătrunse în gospodării

Braşovul vrea să bată Recordul Mondial la lectură printr-un lanţ uman de mii de oameni care citesc în centrul oraşului
Alex şi Andreea doi tineri din Braşov pasionaţi de lectură vor să intre în Cartea Recordurilor şi să serbeze centenarul Marii Uniri prin lectură. Tot ce trebuie să facă este să adune epste 3.071 de oameni care să citească simultan în centrul oraşului.

Bartolomeu, cartierul scandalagiilor. Poliţia Locală intervine aici cel mai des pentru tulburarea liniştii publice
Poliţiştii locali de la Biroul din Bartolomeu sunt solicitaţi să intervină cel mai des în cazul persoanelor care au băut şi fac scandal. În cartierul Tractorul este în floare comerţul ilegal.

UPDATE Apa de la robinet este bună de băut. Au fost efectuate noi analize
Compania Apa a anunţat că apa de la robinet este bună de băut, după ce au efectuat noi analize. Din cauza inundaţiilor apa de la robinet devenise tulbure în ultimele două zile.

VIDEO Intervenţie-maraton pentru salvarea a şapte oameni şi 1.000 de oi, înconjuraţi de ape. 300 de persoane evacuate la Baraolt şi drumuri închise
Pompierii intervin de aseară pentru salvarea a 1.000 de oi şi a şapte oameni înconjuraţi de ape între Şercaia şi Mândra. Până acum au fost evacuate cele şapte persoane şi 800 de oi. La Baraolt, 300 de persoane au fost evacuate preventiv deoarece apele revărsate ale Oltului ameninţau să rupă digul.

Braşov: Primele cinci persoane surprinse de viitură, evacuate în siguranţă
Pompierii din Braşov au ajuns la cei şapte adulţi şi un copil care au fost surprinşi de viitură, miercuri seară, pe o insulă formată între localităţile Şercaia şi Mândra. Primele cinci persoane au fost evacuate în siguranţă.

Braşov: 7 adulţi şi un copil, surprinşi de ape pe o insulă formată între localităţile Şercaia şi Mândra
Şapte adulţi şi un copil au fost surprinşi de ape, miercuri seară, pe o insulă formată între localităţile Şercaia şi Mândra, în judeţul Braţov. Mai multe echipaje intervin pentru salvarea oamenilor, operaţiunea fiind dificilă.

Portul şi obiceiurile săseşti pot fi admirate la Castelul Bran
Vizitatorii Castelului Bran vor putea admira un interior ţărănesc din satul Măieruş, costume populare săseşti şi româneşti (unul dintre ele datând de la 1900) şi fotografii vechi, înrămate, expuse în forma lor originală.

259 de cazuri de gripă într-o săptămână, un nou record la Braşov
Numărul de cazuri de gripă a ajuns săptămâna trecută la 259, un nou record al ultimului deceniu. În acest sezon, virusul gripal a provocat trei decese la Braşov.