adevarul

 

Ziarul adevarul de azi - adevarul de seara - adevarul online

Ziare romanesti recomandate

Programul TV de Azi

Mutari Internationale

Stiri locale din Adevarul Brasov

(P) Asigurari RCA - cel mai bun pret

Ziarul Adevarul Brasov - Ultimele stiri Adevarul Brasov - 21.10.2016

Şeful Poliţiei Braşov despre dezastrul de pe DN 1 către Bucureşti: „Ne înjură, dar nu înţeleg că nu se poate altfel“
Valentin Flucuş, şeful IPJ Braşov, a vorbit despre problemele cu care se confruntă instituţia. Din statisticile existente Braşovul poate fi caracterizat ca un judeţ unde predominante sunt furturile şi distrugerile.

Troiţele şi obiectivele turistice ale Braşov direct pe spartphone
Agenţia Metropolitană Braşov a dezvoltat o aplicaţie care oferă informaţii despre valorile culturale ale Braşovului, dar şi coordonate pentru a ajunge mai uşor la anumite obiective. De asemenea a fost lansat un film de promovare a Scheiului, cartierul istoric al oraşului.

Leoparzii zăpezii pot fi admiraţi duminică de ziua lor la Zoo Braşov
Cei doi leoparzi au fost aproape o lună în carantină, iar începând de duminică vor putea fi văzuţi de vizitatorii Zoo Braşov. În 23 octobmrie se celebrează Ziua internaţională a leopardului zăpezii, o specie aflată pe cale de dispariţie.

Cele mai noi tehnologii din domeniul auto vor putea fi văzute la Centrul de Conferinţe al Universităţii Transilvania
Centrul de Conferinţe al  Universităţii Transilvania va găzdui în perioada 26-29 octombrie Congresul Internaţional de Ingineria Autovehiculelor şi Transporturilor. Participă firme de renume şi specialişti din 16 ţări.

Brănenii vă invită la Focul lui Sumedru
Seara de 25 octombrie va fi, şi în acest an, prilejul comunităţii brănene şi a ospeţilor săi de a se aduna în jurul Focului lui Sumedru, pentru a respecta o veche tradiţie românească. Începând cu ora 19.00, toţi cei care vor să simtă din plin puterea focului şi a credinţelor populare, sunt aşteptaţi pe Platoul Inima Reginei din Bran.

Halloween de groază la Castelul lui Dracula
Casa Contelui Dracula se pregăteşte de cea mai tare petrecere de Halloween, pentru noaptea de 29 octombrie 2016. Vinul roşu, votca neagră, bomboanele, ielele, dovlecii, liliecii, muzica, filmul şi cortul, iată câteva ingrediente din reţeta succesului. De vrăjitoare nu se ştie încă nimic, solii nu au adus veşti în Transilvania, dar sunt zvonuri din mai multe surse că pregătesc ceva de groază!

Zona Stadionului Municipal se transformă în oraşul lui Dracula
În perioada 28-31 octombrie braşovenii şi turiştii sunt aşteptaţi la Dracula Halloween Festival. Vor fi concerte, petreceri, dar şi multă distracţie pentru cei mici. Pe scenă vor urca Smiley, Delia, Phoenix, Antonia şi Carla’s Dreams.

Festivalul copiilor aduce la Braşov două spectacole în premieră
Centrul Cultural Reduta va fi transformat în „Tărâmul copiilor“, unde sunt aşteptaţi cei mai mici locuitori ai oraşului, părinţii şi bunicii lor, să se bucure în familie şi să exploreze surprizele pregătite. Evenimentul este în 29 şi 30 octombrie.

Cinci trucuri simple ca să mâncăm mai puţin şi să nu ne îngrăşăm
Dacă sunteţi gurmanzi şi nu vă puteţi abţine atunci când vine vorba de mâncare, există câteva trucuri care vă vor păcăli creierul şi astfel vă veţi putea bucura în continuare de delicatesele preferate.

Teatrul Sică Alexandrescu a rămas din nou fără director. Dan Marius Zarafescu şi-a dat demisia după doar trei zile de muncă
După ce a promovat concrusul la finele lunii septembrie şi după ce actorii teatrului au protestat faţă de numirea noului director, Dan Marius Zarafescu a renunţat la funcţie după doar trei zile de muncă. Nu şi-a motivat demisia în niciun fel.

Doi tineri au renunţat la viaţa în Capitală pentru a salva un monument unic: biserica săsească fortificată din Felmer
Satul Felmer, comuna Şoarş, judeţul Braşov. Un loc uitat de lume, unde contactul cu „civilizaţia” îl asigură telefonul cu fir. Un loc unde apa curentă este la fântână, iar pădurea asigură căldura pe timpul iernii. Pe uliţele din Felmer înoţi în noroi când plouă, iar ciurdele de vaci sunt cele care asigură traiul a aproximativ 750 de locuitori.

Ortopedul Marius Stoica, condamnat pentru luare de mită. Este al treilea medic de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Braşov prins cu mită în ultimul an
Medicul ortoped Marius Stoica a fost condamnat la 2 ani şi 6 luni de închisoare pentru luare de mită de magistraţii Tribunalului Braşov. Eu nu mai poate profesa într-un spital de stat timp de patru ani.

Rockstadt Extreme Fest, în acest weekend Şi-au anunţat prezenţa trupe importante
Rockstadt Extreme Fest, varianta indoor se va desfăşura în perioada 21-22 octombrie. Evenimentul aduce la Braşov trupe cunoscute, unele dintre ele în premieră în România.

Abonamente lunare pentru parcarea de la Spitalul Militar. 50 de lei pentru riverani şi 70 de lei pentru restul lumii
Începând cu 1 ianuarie braşovenii care doresc îşi pot face abonament lunar pentru Parcarea de la Spitalul Militar. Decizia Primăriei vine după ce instituţia a primit multe solicităţi de acest gen de la braşoveni.

Grevă a asistenţilor medicali în trei spitale din Braşov
Asistenţii medicali afiliaţi sindicatului Sanitas protestează astăzi între orele 8.00 şi 10.00. Greva de avertisment a fost declanşată la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă, la Maternitate şi la Spitalul de Boli Infecţioase. În celelalte unităţi medicale activitatea se desfăşoară normal.