adevarul

 

Ziarul adevarul - adevarul de seara - adevarul online

emag evomag ecco fashionup otter matar

(P) Asigurari RCA - cel mai bun pret


Ziarul Adevarul Brasov - Ultimele stiri Adevarul Brasov - 01.12.2015

Ce sărbătorim de fapt pe 1 Decembrie, de Ziua Naţională a României. Evenimentul istoric care a adus românii împreună
Ziua Naţională a României a devenit data de 1 Decembrie după Revoluţie. Potrivit istoricilor, data este una semnificativă care celebrează unirea tuturor românilor.

CNADNR nu a cheltuit nici jumătate din banii alocaţi pentru Braşov. Ocolitoarea nu e gata şi nici de autostrăzi nu poate fi vorba
Mai multe proiecte cruciale pentru Braşov au rămas şi anul acesta neterminate. Compania de Drumuri a avut la dispoziţie peste 150 de milioane de lei, dar nu a cheltuit decât jumătate din bani.Drumurile au rămas nefăcute.

Mii de braşoveni au ignorat vremea capricioasă şi au venit să vadă parada militară de 1 Decembrie
Deşi vântul a bătut cu putere, în rafale, iar frigul şi-a făcut din plin simţită prezenţa, braşovenii au ignorat toate aceste lucruri. Au venit cu miile în centrul oraşului pentru a sărbători Ziua Naţională a României.

Linkuri Sponsorizate

Oamenii şi datinile României pot fi admirate prin ochii a zeci de fotografi
Centrul Cultural „Reduta“ vernisează miercuri 02 decembrie 2015, începând cu ora 13.00, Expoziţia Naţională de Fotografie Etnografică „Oameni şi datini“.

Braşovul, la 1 Decembrie 1918
„Biserica noastră română a fost în toate timpurile biserica naţională şi în Biserica noastră s-a conservat paralel cu credinţa noastră şi caracterul nostru de români“. (Din Circulara emisă de vicarul arhiepiscopesc Ilarion Puşcariu la 18 iunie 1919 pentru toate oficiile protopresbiterale şi parohiale din arhidieceza Transilvaniei)

Un turist a decedat după ce a căzut într-o prăpastie în Piatra Craiului
Tragedie în Munţii Piatra Caraiului, în zona Padina Închisă . Un bărbat de 36 de ani, din Republica Moldova, a căzut într-o prăpastie adâncă de 300 de metri şi a murit.

Ajutoarele lui Moş Crăciun, meşterii care fac podoabe de sărbători: „Este o adevărată bucurie să vezi feţele luminate ale celor mici“
Moş Crăciun a avut şi în acest an meşteri de nădejde, care l-au ajutat să pregătească podoabele cu care împodobeşte bradul de sărbători. Dacă doriţi podoabe speciale pentru brăduţul pe care îl pregătiţi de Crăciun şi nu mai vreţi globuri şi alte ornamente din plastic, atunci trebuie să ştiţi că există meşteri care fac adevărate opere de artă.

Cele mai ciudate superstiţii ale românilor legate de nuntă: ce să faci ca să ai o căsnicie fericită sau mulţi copii
Toată lumea ştie că în ziua nunţii se respectă câteva obiceiuri şi există multe superstiţii. Chiar dacă nu credem în ele, mulţi avem tendinţa să le respectăm pentru a nu ne atrage ghinionul

Primăria Codlea face economii de 75% la iluminatul public
Autorităţile locale au anunţat că deja se simte efectul montării de lămpi cu leduri pe stâlpii de iluminat public, unde au fost înlocuite vechile lămpi cu vapori de sodiu sau de mercur.

A renunţat la o viaţă agitată în Bucureşti ca să devină babysitter pentru câini în Braşov: „Este un mod extrem de relaxant de a-ţi câştiga existenţa“
Floriana Scânteie (33 de ani) este o mare iubitoare de animale care a pus punct unui trai stresant în Bucureşti şi a ales să se mute în Braşov, unde a devenit babysitter pentru câini. A fost inspirată de Joy, o căţeluşă veselă pe care a salvat-o de la moarte.

Supervoluntarul anului 2015 în Braşov este Alexandru Voican de la Fundaţia Hospice Casa Speranţei
Gala pentru Supervoluntari ediţia a VII-a Braşov şi-a desemnat vineri seara câştigătorii pe scena Centrului Cultural Reduta. Cel mai râvnit premiu, de supervoluntar al anului, a ajuns la Alexandru Voican, nominalizat din partea Fundaţiei Hospice Casa Speranţei pentru cei nouă ani neîntrerupţi de voluntariat şi implicarea sa.

Cum se manifestă un paranoic şi cum poate fi el ajutat - explicaţia specialiştilor
Specialiştii spun că paranoia este un delir cronic, bine structurat şi organizat, în care bolnavul manifestă un orgoliu excesiv, însoţit de hipervalorizare şi exces de autoapreciere. Temele „preferate” ale paranoicului sunt grandoarea şi persecuţia.

Soţia fostului deputat Dorin Lazăr Maior, trimisă în judecată pentru trafic de influenţă
Procurorii DNA au trimis-o în judecată pe Florina Maior, soţia fostului deputat Dorin Lazăr Maior, care a fost trimisă în judecată săvârşirea infracţiunii de complicitate la trafic de influenţă, după ce a încercat să „aranjeze” un dosar în instanţă.

Istoria sumbră a Braşovului: oraşul a purtat numele lui Stalin timp de zece ani pentru a celebra comunismul
Între 1950 şi 1960, Braşovul s-a numit oraşul Stalin. Toată clasa muncitoare de atunci trebuia să se arate fericită de „onoarea“ care i se făcea. În plus, au fost şi apariţii în ziare cum că schimbarea denumirii oraşului a venit direct din popor.

Şantajist pus sub control judiciar
Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Braşov au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de George Adrian Maco, pentru săvârşirea infracţiunii de şantaj.