adevarul

 

Ziarul adevarul de azi - adevarul de seara - adevarul online

Ziare romanesti recomandate

Programul TV de Azi

Mutari Internationale

Stiri locale din Adevarul Brasov

(P) Asigurari RCA - cel mai bun pret

Ziarul Adevarul Brasov - Ultimele stiri Adevarul Brasov - 19.02.2017

Top cinci obiective turistice în Harghita. De la singurul lac vulcanic din România la peştera din care picură aur
Judeţul Harghita are multe atracţii turistice, deşi unele dintre ele nu sunt bine promovate. Dacă Salina Praid şi lacul Sfânta Ana sunt destul de cunoscute, peştera Şugău, deosebit de frumoasă, şi muzeul pălăriilor de paie de la Crişeni aşteaptă să fie descoperite de turişti.

Afacere: furi material dendricol din parcuri şi îl vinzi la pompele funebre
Cinci minori au fost surprinşi, pe baza informaţiilor deţinute de poliţiştii locali, cu privire la dispariţia şi distrugerea prin rupere şi tăiere a gardurilor vii din municipiul Braşov, în special a puieţilor ornamentali de Bucsus.

Direcţia de Servicii Sociale vrea să înfiinţeze echipe mobile de asistenţă comunitară, pe cartiere
Direcţia de Servicii Sociale (DSS) Braşov din cadrul Primăriei ia în calcul obţinerea acreditării pentru noi servicii, privind asistarea şi victimele violenţei domestice, precum şi înfiinţarea unui Serviciu de asistenţă comunitară, care va avea echipe mobile ce vor identifica nevoile sociale ale braşovenilor din cartierele oraşului.

FOTO VIDEO Un nou protest al părinţilor şi copiilor: „Nu lux la închisoare, şcoli şi spitale“
Aproximativ 30 de părinţi şi copii au protesta în Piaţa Sfatului împotriva ordonanţei amnistiei şi graţierii. Locul pancartelor a fost luat de baloane şi jocuri pe asfalt.

Rafael Garay, economistul care a fugit cu banii investitorilor, va fi extrădat în Chile. Curtea de Apel Braşov a aprobat cererea autorităţilor judiciare chiliene
Curtea de Apel Braşov a admis cererea de extrădare formulată de autorităţile Chiliene, astfel că Rafael Garay va fi extrădat în ţara natală pentru a fi judecat pentru fraudă.

Traficanţi de minori, condamnaţi definitiv la închisoare
Trei bărbaţi au fost condamnaţi definitiv vineri de către magistraţii Curţii de Apel Braşov la închisoare, după ce au respins atât recursul inculapaţilor, cât şi al procurorilor de la DIICOT.

Maratonul Zăpezii, la Râşnov
Pe 18 februarie 2017 va avea loc ediţia a VI-a a primului maraton clasic pe zăpadă din Europa, Maratonul Zăpezii Isostar – Râşnov 2017 “Memorial Colonel Aurel Cristea”, un concurs cu tradiţie care se va desfăşura în Râşnov, judeţul Braşov.

Braşov, locul doi naţional la rata sporului natural
Potrivit datelor Direcţiei Judeţene de Statistică Braşov, în judeţ, rata sporului natural a fost negativ, în luna decembrie 2016, însă a încheiat anul cu un spor natural pozitiv, ceea ce plasează, Braşovul pe locul doi la nivel naţional din punct de vedere al acestui indicator.

Sentinţă: Fosta viceprimăriţa din Ghimbav a fost demisă legal
Instanţa a respins acţiunea fostei viceprimăriţe din Ghimbav, Gabriela Colţea, care a contestat hotărârea Consiliului Local prin care a fost destituită din funcţie

Rata şomajului în Braşov a crescut uşor
Rata şomajului înregistrată la nivelul judeţului Braşov la finalul lunii ianuarie 2017 a fost de 3.69%, în uşoară crestere faţă de valoarea ratei şomajului înregistrată la finele lunii decembrie 2016, 3.67%.

„Dragobetele sărută fetele” la Castelul Bran
Tradiţiile strămoşeşti îşi găsesc un frumos loc de manifestare la Castelul Bran. La 24 februarie începea, pe vremuri, anul agricol, ursul ieşea, uneori, din bârlog, iar păsările începeau să-şi caute cuiburi. În plin freamăt al reînvierii naturii, tinerii se molipseau de la semnele primăverii.

Proprietarii clădirilor monument istoric le-ar putea renova în rate
Proprietarii care stau în clădiri ce au faţadele degradate vor fi notificaţi de Municipalitate să efectueze lucrări de reparaţii.

Dezbatere publică pe tema modificării regulamentului pentru serviciul de salubrizare şi deszăpezire
Primăria Braşov a lansat în dezbatere publică proiectul de hotărâre privind aprobarea Regulamentului-cadru al serviciului de salubrizare al municipiului Braşov.

Zebră „inteligentă“. Modificări la trecerile de pietoni pentru siguranţa circulaţiei
Primăria Braşov va relua programul de semaforizare a trecerilor de pietoni, demarat anul trecut după ce în oraş s-au produs mai multe accidente mortale în care victime au fost persoanele care treceau regulamentar strada.

CNAIR va plomba craterele de pe DN 73 Râşnov-Bran. Drumul aşteaptă de şapte ani reparaţii capitale
Compania de drumuri a anunţat că va face plombări provizorii pe mai multe drumuri naţionale din ţară. Printre ele se numără şi câteva drumuri din Braşov, printre care şi DN 73, care este un adevărat test de îndemânare pentru şoferi.