adevarul

 

Ziarul adevarul - adevarul de seara - adevarul online

emag evomag ecco tinar fashionup otter matar

(P) Asigurari RCA - cel mai bun pret *** Haine online


Ziarul Adevarul Brasov - Ultimele stiri Adevarul Brasov - 30.10.2014

Catedrala poleită cu aur de la Făgăraş, cel mai mare lăcaş de cult din provincie construit cu bani publici
Construcţia catedralei a început acum 20 de ani. Cupola ei este poleită de aur, iar catedrala are dimensiunile unui bloc turn cu 10 etaje.

Petrecere de groază de Halloween la Castelul Bran
Românii care vor o noapte de Halloween autentică şi plină de adrenalină sunt aşteptaţi sâmbătă seara la Castelul Bran. Legendarul Conte Dracula, ţipetele şi dansul ielelor vor însoţi participanţii la eveniment la tot pasul într-un tur de neuitat, la finalul căruia aceştia vor putea degusta vinul roşu ca sângele, în curtea interioară a castelului.

Restricţii pentru maşinile de mare tonaj în Hălchiu
Restricţia, se arată în proiectul de hotărâre, va fi valabilă pe sectorul cuprins de la intersecţia DJ 112 A cu DN 13 (Hanul din Ardeal) şi municipiul Codlea.

Linkuri Sponsorizate

Un educator de la o grădiniţă privată a fost reţinut pentru corupere sexuală
Bărbatul de 33 de ani a fost acuzat de mama unei fetiţe de 5 ani că i-a atins copilul în zona intimă în timp ce micuţa dormea la grădiniţă.

Cremaliera de la Râşnov va fi inaugurată în decembrie de Moş Crăciun
Staţia de îmbarcare va fi în spatele Casei de Cultură, iar o a doua staţie va fi la Cetatea unde se va amenaja o beldevere şi o alee care să-i ducă pe turişti în interiorul fortificaţiei.

Documente cu date personale, aruncate la tomberoanele de la sediul Finanţelor Publice Braşov. Instituţia a fost amendată cu 3.000 de lei
Zeci de documente conţinând date personale ale unor cetăţeni sau societăţi comerciale, unele dintre ele având ştampila unităţii, au fost aruncate la tomberoanele de lângă Direcţia Generală Regională a Finanţelor Publice Braşov, directorul instituţiei spunând că a fost vorba de "un incident minor".

Atelierele Şcolii Profesionale Kronstadt vor fi modernizare cu 2,23 milioane de lei
Lucrările vor fi executate de compania Conforest SA, vor începe săptămâna viitoare şi se vor finalize în termen de cinci luni.

Festivalul Internaţional de Operetă, Operă şi Balet începe sâmbătă la Braşov
În perioada 1 – 30 noiembrie 2014, braşovenii sunt invitaţi la a XII-a ediţie a Festivalului Internaţional de Operă, Operetă şi Balet, un eveniment major pentru viaţa culturală din Braşov şi din ţară. Interpreţi, dirijori, coregrafi şi regizori invitaţi, se vor reuni timp de o lună la Opera Braşov în spectacole, gale şi premiere, publicul putând urmări genuri muzicale variate, de la operă la musical.

Mihai Pascu este noul preşedinte al Consiliului Judeţean Braşov
El a fost şi singurul candidat să preia fotoliul după ce Aristotel Căncescu a fost suspendat din funcţie. Celălalt vicepreşedinte Mihai Popa (PSD) s-a retras din cursă înaintea votului.

FOTO Şerpi veninoşi din 36 de specii, în premieră naţională, la ZOO Braşov
Până la finele lui noiembrie, se vor finaliza lucrările de amenajare a corpul special de clădire în care vor fi găzduite păsările exotice şi reptilele de la Zoo Braşov. Parcul zoologic a fost redeschis la începutul lunii după o investiţie de 32 de milioane de lei.

Program prelungit la Evidenţa Populaţiei în acest weekend
Locuitorii din municipiul Braşov, precum şi cei din Cristian, Ghimbav, Hărman, Prejmer şi Sînpetru, îşi pot schimba actele de identitate în acest weekend, dacă acestea nu mai sunt valabile.

Viorel Hrebenciuc a fost reţinut de procurorii DNA Braşov: „Sunt pregătit pentru ce e mai rău, dar nu mi-e frică“
Viorel Hrebeciuc a fost citat în această dimineaţă pentru a fi audiat la DNA Braşov în dosarul retrocedărilor ilegale a 43.000 de hectare de pădure. Fiul său Andrei Hrebenciuc a fost deja arestat în acest dosar.

Căncescu şi Diniţă, de la simpli ingineri, la cei mai bogaţi politicieni din Braşov şi în final la cercetaţi penal
Aristotel Căncescu şi Ion Diniţă au terminat aceaşi facultate. Ambii au avut afaceri din care s-au îmbogăţit şi ambii au intrat în politică. Aristotel Căncescu a fost senator şi preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, iar Diniţă este din 2012 deputat. Se cunosc de multă vreme şi sunt cercetaţi pentru contractele ilegale de la Consiliul Judeţean.

Dracula, brandul care promovează Braşovul în toată lumea
O mascotă Dracula, creată de Agenţia de Promovare a Turismul Braşov, se află acum la Nurnberg unde promovează oraşul, iar de acolo va pleca la Londra. Şi americanii au promovat gratis Braşovul şi Transilvania, prin lansarea celui mai aşteptat film al anului Dracula Untold.

După 20 de ani de politică, baronul Căncescu a fost înlăturat cu forţa de instanţă de la şefia Consiliului Judeţean Braşov
Aristotel Căncescu a fost suspendat din funcţia de preşedinte al Consiliului judeţean Braşov, după ce Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a emis pe numele său un mandate de arestare pentru 30 de zile. Căncescu a intrat în politică în 1993, a fost de două ori senator, iar din anul 2000 se afla la şefia Consiliului Judeţean, fiind la al patrulea mandat.