adevarul

 

Ziarul adevarul - adevarul de seara - adevarul online

emag evomag amafashion ecco tinar
fashionup otter mycloset matar matar

(P) Asigurari RCA - cel mai bun pret *** Haine online


Ziarul Adevarul Brasov - Ultimele stiri Adevarul Brasov - 01.10.2014

Începe Dracula Film: Horror and Fantasy Festival. Evenimentul aduce pelicule ce vor fi vizionate în premieră în România
Cea de-a doua ediţie a festivalului de filme horror se desfăşoară  în perioada 1 şi 5 octombrie, la Teatrul Sică Alexandrescu si Cinemateca Patria. Biletele costă între 5 şi 15 lei şi se pot cumpăra de la Teatrul Sică Alexandrescu şi Librărie St.O. Iosif.

Moaştele Sfintei Muceniţe Filofteia vor fi aduse la Braşov
Constantin şi Elena” din Parohia Ortodoxă „Valea Cetăţii” Braşov, se vor afla Sfintele Moaşte ale Sfintei Muceniţe Filofteia de la Curtea de Argeş, scrie bzb.ro.

Expoziţie de grafică şi sculptură Käthe Kollwitz la Muzeul de Artă
Muzeul de Artă Braşov împreună cu Centrul Cultural German Braşov organizează în perioada 2 octombrie - 30 noiembrie 2014 expoziţia „Käthe Kollwitz (1867-1945). Grafică şi sculptură” (o expoziţie a Institutului pentru Relaţii Externe Stuttgart).

Linkuri Sponsorizate

FOTO Cetatea Râşnov devine platou de filmare pentru pelicula „Vlad Ţepeş: Imperiul sângelui“. Din distribuţie fac parte doi actori celebri pe plan mondial
O parte din pelicula „Vlad The Impaler” (Vlad Ţepeş: Imperiul sângelui), în regia lui Keoni Waxman se va turna la Râşnov în 27 şi 28 octombrie. Cetatea va fi închisă publicului. Întregul film va fi turnat în România, iar filmările vor dura până în 20 decembrie.

Cererile pentru ajutorul de încălzire se depun începând cu 20 octombrie
Cererile însoţite de actele doveditoare privind componenţa familiei şi veniturile realizate de către membrii acesteia se vor depune la sediul Direcţiei de Servicii Sociale.

Concert de orgă la Biserica Neagră
Cea de-a XII-a ediţie a festivalului Musica Coronensis debutează la astăzi, prin concertul de orgă şi cor găzduit de Biserica Neagră, începând cu ora 18:00.

Începe distribuirea biletelor de transport gratuite
Beneficiază de 15 călătorii gratuite pe toate liniile R.A.T. Braşov, cu excepţia liniei 20 (Livada Poştei – Poiana Braşov) pensionarii cu venituri sub 1000 de lei şi persoanele asistate social.

FOTO Vizitatorii de la Casa Mureşenilor îşi pot tipări o replică a primului număr al Gazetei de Transilvania, apărut în 1838
În cadrul proiectului „De la Gutenberg la Mureşianu“, la Muzeul Casa Mureşenilor a fost reconstituită o tipografie care a existat în secolul al XIX-lea.

Claudiu Tămârjan, fostul şef de la Poliţia Rutieră, rămâne în arest
După ce săptămâna trecută magistraţii Tribunalului Braşov au decis că Tămârjan poate fi cercetat sub control judiciar, judecătorii de la Curtea de Apel au admis recursul procurorilor şi au decis menţinerea stării de arest preventiv.

Explozie într-un bloc de pe strada Lămâiţei din cartierul Florilor
Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, explozia s-a produs într-un bloc de garsoniere de pe strada Lămâţei. O persoană a fost grav rănită şi a ajuns la spital.

Taxe mai mari pentru studenţii care vor sta la cămin
Reprezentanţii Universităţii Transilvania au fost nevoiţi să mărească tarifere cu 12% până la 22% deoarece şi utilităţile s-au scumpit în ultimele luni.

Spectacol gratuit de Ziua Internaţională a Persoanelor Vârstnice
Miercuri, 1 octombrie, Consiliul Judeţean îi invită pe braşovenii de vârsta a treia la spectacolul „Două vieţi pentru muzică”, susţinut de Daniela Vlădescu şi Bianca Ionescu. Evenimentul marchează împlinirea a trei decenii de carieră pentru cele două cunoscute soprane, care vor prezenta publicului îndrăgite şlagăre de ieri şi de azi.

Festivalul Musica Coronensis aduce la Braşov tradiţii muzicale de acum 100 de ani şi concerte de excepţie
Cea de-a XII-a ediţie a festivalului Musica Coronensis se va desfăşura la Braşov între 30 septembrie şi 5 octombrie 2014. Ediţia din acest an a festivalului propune braşovenilor evenimente culturale diverse şi va readuce în atenţie vechi tradiţii muzicale de acum 100 de ani.

Braşovul a obţinut 27 de milioane de  lei, fonduri nerambursabile, pentru două proiecte ce au ca scop reducerea consumului de energie
Municipiul Braşov a obţinut finanţare nerambursabilă pentru proiectele renovarea clădirilor municipale şi a şcolilor, utilizând tehnologii de construcţii inteligente şi reabilitarea reţelelor de transport şi distribuţie energie termică în zona rezidenţială Tractorul.

Membrii unei grupări care confecţiona aparatură de skimming, prinşi când încercau să iasă din ţară
Procurorii DIICOT, împreună cu autorităţile judiciare germane, au reuşit destructurarea unei grupări specializate în infracţiuni informatice, ai cărei membri au fost prinşi în timp ce urmau să părăsească România, cu destinaţia Franţa, unde intenţionau să ducă dispozitive de fraudare a bancomatelor.