adevarul

 

Ziarul adevarul - adevarul de seara - adevarul online

emag evomag ecco tinar fashionup otter matar

(P) Asigurari RCA - cel mai bun pret *** Haine online


Ziarul Adevarul Brasov - Ultimele stiri Adevarul Brasov - 28.02.2015

VIDEO La Zăpaz, locul inexplicabil pentru oamenii de ştiinţă: nimeni nu poate explica cum au apărut găurile din mijlocul munţilor Piatra Craiului
Zona la Zăplaz, situată la peste 1.640 de metri altitudine, oferă un peisaj care îţi taie respiraţia. Găurile săpate în munte sunt unice şi nici cei mai renumiţi geologi nu pot spune exact cum s-au format. Sunt o dovadă că natura bate ştiinţa şi nu putem decât să admirăm aceste frumuseţi şi să ne lăsăm liberă imaginaţia.

Legenda Lacului Vrăjitoarelor din centrul Braşovului, locul unde o sută de femei au fost aruncate cu bolovani legaţi de picioare. Dacă scăpau, erau arse de vii
Lacul Vrăjitoarelor a existat acum peste 400 de ani la intersecţia unde astăzi începe strada Republicii. Legenda spune că femeile considerate vrăjitoare erau aruncate în lac cu greutăţi legate de picioare, iar dacă reuşeau să iasă la suprafaţă erau considerate a fi slujitoarele Satanei şi erau ulterior arse pe rug.

Festival de scurt metraje la sala Patria
Caravana Docuart ajunge sâmbătă, 28 februarie, în Braşov, la Cinemateca Patria, cu filmele premiate la Bucureşti Docuart Fest 2014, singurul festival dedicat exclusiv  documentarelor româneşti.

Linkuri Sponsorizate

Mărţişoarele au invadat Braşovul. La modă sunt acum cele aurite
La Braşov se vor vinde mărţişoare în toate pieţele din oraş, dar şi în centru istoric pe aleea din faţa Parcului Nicolae Titulescu. Aici primăria va amplasa mese speciale pentru artiştii care vor vinde mărţişoare hand made. Şi la Centrul Cultural Reduta se deschise astăzi un târg dedicat mărţişoarelor.

Centru de Transplant Renal, din luna mai la Braşov
Consiliul Judeţean s-a săturat să mai aştepte cei 100.000 de euro promişi de Ministerul Sănătăţii pentru dotarea centrului care a fost acreditat încă de anul trecut. A alocat 450.000 de lei, iar din luna mai centrul va fi funcţional.

Concurs de schi pentru copii în Poiana Braşov
Concurs de schi pentru copii în Poiana Braşov În acest weekend toate pârtiile din Poiana Braşov sunt practicabile. Copiii pot participa la un concurs de schi inedit

Drumul lui Costel Comana, patronul sinucigaş, de la simplu ceferist la milionar în euro
Costel Comana avea 53 de ani şi era un cunoscut om de afaceri din Braşov. Era căsătorit şi avea o fată. Cunoscuţii sunt şocaţi de gestul său şi cred că sinuciderea omului de afaceri are legătură cu ancheta DNA în care este implicată compania sa Regiotrans.

FOTO Drăguşul, supranumit şi satul Zmeilor, cel mai frumos sat din România
Drăguşul, aflat la 90 de kilometri de Braşov, a fost desemnat în 2013 cel mai frumos sat din România. Localitateaeste supranumită şi satul Zmeilor.

Nicolae Ceauşescu l-a ucis pe ursul-vedetă al Braşovului pentru a doborî recordul stabilit de un alt dictator, Iosip Broz Tito
Legenda spune că ursul Lache era, acum 40 de ani, vedeta restaurantului cu acelaşi nume din Poiana Braşov. Cercetările comuniştilor l-au declarat a fi cel mai mare urs din România şi astfel Lache a ajuns o victimă sigură.

Doi urşi alcoolici, ţinuţi în captivitate în Rusia, vor fi aduşi la Rezervaţia de la Zărneşti
Fundaţia Big Hearts a deschis chiar un proces pentru salvarea urşilor, cărora proprietarul le dădea bere în fiecare zi. În Rusia nu există nicio rezervaţie unde animalele să fie duse, iar asociaţia a apelat la Rezervaţia de la Zărneşti care este cea mai mare din Europa.

Misterele singurului lac vulcanic din România. Lacul Sfânta Ana, de la legenda sacrificiului fecioarei la mirosul din aer care anunţă ploaia
Lacul Sfânta Ana este singurul lac de origine vulcanică din România care s-a format pe fundul craterului unui vulcan stins din Masivul Ciomatu. Două legende sângeroase care datează de sute de ani au dat denumirea misteriosului lac.

Trei spectacole oferite de Opera Braşov în această săptămână
Prima ediţie a Festivalului Internaţional Mozart, organizat de Opera Braşov aduce în această săptămână trei spectacole de excepţie.

FOTO Ceasul din Casa Sfatului, cea mai vizitată clădire din Braşov, împlineşte 125 de ani
Ceasul a fost fabricat în 1890 în Germania şi a ajuns iniţial piesă de muzeu, fiind la un pas să fie atuncat. La Braşov a ajuns în 2010 când vechiul orologiu s-a defectat. Zoltan Boer a fost cel care a găsit bâtrânul orologiu după ce a dat un anunţ într-un ziar de limbă germană.

Vila lui Ceauşescu din Predeal se vinde cu peste 300.000 de euro
Potrivit unor surse pentru Vila de Predeal, scoasă la licitaţie la finele lunii ianuarie de compania Artmark, ar fi fost depuse trei oferte. Una dintre ele, care este mai mare decât preţul de pornire, aparţine unui om de afaceri din Bucureşti care vrea să păstreze vila ca şi locuinţă de vacanţă.

Pericolele detoxifierii: la ce pot duce şocurile prin care trece organismul
Tot mai multe persoane cred că dacă fac două cure de detoxifiere pe an sunt mai sănătoase. Medicii nu recomandă astfel de şocuri care sunt date organismului, mai ales că acesta are propriile metode pentru a elimina toxinele.