adevarul

 

Ziarul adevarul de azi - adevarul de seara - adevarul online

Ziare romanesti recomandate

Programul TV de Azi

Mutari Internationale

Stiri locale din Adevarul Brasov

(P) Asigurari RCA - cel mai bun pret

Ziarul Adevarul Brasov - Ultimele stiri Adevarul Brasov - 01.10.2016

Cum alegem cea mai bună carne proaspătă din magazin: „Nu o cumpăraţi tocată fiindcă nu ştiţi ce conţine“
Atunci când cumpărăm carne trebuie să fim atenţi la locul de unde o luăm, dar şi la aspectul ei. Carnea tocată este cea mai periculoasă.

Accident cu patru victime la Tohan. A fost implicat un microbuz cu turişti bulgari
Accident în care au fost implicate trei maşini la Tohanu Nou (judeţul Braşov), sâmbătă, în jurul orei 14.00. Sunt patru victime, dintre care trei au fost transportate la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Braşov.

Moarte cumplită pentru un bărbat din Budila
Un bărbat cu vârsta de aproximativ 50 de ani, din comuna braşoveană Budila, care lucra cu un TAF – utilaj folosit la exploatările forestiere, şi-a găsit sfârşitul în această seară.

Tineri reţinuţi de poliţişti după ce au dat lovitura la firma unde lucrau
Secţia 2 Poliţie din Braşov a fost sesizată, în data de 27.09.2016, la ora 8.45, persoane necunoscute au sustras din incinta unei firme de curierat plicuri ce conţineau diferite sume de bani.

Actorii Teatrului Sică Alexandrescu refuză să mai intre la spectacole. Acuză că interviul pentru postul de director al instituţiei nu a fost unul imparţial
Actorii Teatrului Sică Alexandrescu au trimis un comunicat de presă prin care anunţă că nu vor mai intra la spectacole, nemulţumiţi de modul în care s-a desfăşurat interviul pentru postul de manager al instituţiei. Postul ar urma să fie ocupat de Dan Marius Zarafescu, actualmente director adjunct al Teatrului Notara din Bucureşti.

Campanie de ecologizare a ariei protejate Tâmpa
Agenţia Metropolitană pentru Dezvoltare Durabilă Braşov, în calitate de custode al Ariilor Protejate Muntele Tâmpa şi Stejerişul Mare, organizează vineri, 30 septembrie 2016, începând cu ora 11.00, o amplă campanie de ecologizare a ariei protejate Tâmpa.

Transportul intrajudeţean creează probleme: elevii întârzie la ore, părinţii la serviciu
Consiliul Judeţean Braşov a aprobat joi atribuirea unor licenţe de transport călători între localităţi pentru mai multe firme. Au existat însă şi solicitări din partea unor consilier – Roxana Mînzatu şi Mihai Popa – cara au reclamat faptul că multe dintre firme nu respectă orarul stabilit şi că ar trebui intensificate controalele în teren.

Vânătăile apărute din senin nu trebuie ignorate. Pot fi semnul unor afecţiuni serioase
Cu toţii ne învineţim atunci când ne lovim, iar asta este perfect normal. Dacă însă vă treziţi cu vânătăi pe corp din senin, atunci trebuie să mergeţi la medic. Mai ales dacă acestea sunt roşiatice sau spre negru-albăstrui.

Scurtmetrajele care promovează Ţara Bârsei vor fi proiectate în aer liber
Cele patru scurtmetraje câştigătoare la concursul cu tema promovarea monumentelor şi siturilor istorice din Ţara Bârsei vor fi proiectate în două din cartierele municipiului Braşov.

Noaptea Cercetătorilor la Braşov
Ştiinţa iese în stradă în peste 250 de oraşe europene şi 15 oraşe din România pentru a sărbători Noaptea Cercetătorilor Europeni, o serie de evenimente ce apropie publicul larg de fascinanta lume a cercetării.

Istoria în roz! Roz pentru viaţă, în Piaţa Sfatului
Braşovul se alătură sâmbătă, 1 octombrie 2016, ora 19.30, campaniei ,,Iluminare în roz” a unor clădiri şi monumente reprezentative din toată lumea prin iluminarea în roz a Casei Sfatului – Muzeul Judeţean de Istorie Braşov, ca simbol al luptei împotriva cancerului de sân.

Ziua Animalelor, sărbătorită în mod inedit la Zărneşti
Dacă ai un prieten necuvântător eşti aşteptat, împreună cu el, în Rezervaţia de Urşi de la Zărneşti, unde va fi sărbătoare mare duminică, 2 octombrie.

VIDEO Un motociclist şi-a pierdut viaţa după ce a intrat într-un stâlp
Accident grav astăzi după amiază în municipiul Săcele, în zona podului de la Dârste, în care a fost implicat un motociclist. Se pare că acesta a intrat cu motorul într-un stâlp de pe marginea drumului.

Teatrul Sică Alexandrescu din Braşov şi-a găsit, în sfârşit, managerul
Astăzi a avut loc proba interviului pentru singurul candidat rămas în cursa pentru ocuparea postului de manager al Teatrului “Sică Alexandrescu” (TSA), dintre cei cinci care şi-au depus candidatura.

Rectorul Universităţii Transilvania, medaliat de chinezi
În cadrul unei ceremonii desfăşurate joi, 29 septembrie 2016 la Consiliul de Stat al Republicii Populare Chineze – Zhongnanhai, profesorului dr. ing. Ioan Vasile Abrudan, rectorul Universităţii Transilvania din Braşov, i-au fost înmânate de către vice-premierul Chinei Ma Kai diploma şi medalia “Friendship Award”, cea mai înaltă distincţie a statului chinez pentru un expert străin.