adevarul

 

Ziarul adevarul - adevarul de seara - adevarul online

emag evomag ecco tinar fashionup otter matar

(P) Asigurari RCA - cel mai bun pret *** Haine online


Ziarul Adevarul Brasov - Ultimele stiri Adevarul Brasov - 29.01.2015

Petiţie pentru repararea Drumului Ruşinii. Oamenii şi-au pierdut răbdarea şi ar putea să iasă din nou în stradă
Drumul Ruşinii este cel mai prost drum din judeţul Braşov şi este aproape impracticabil. De zece ani se aşteaptă repararea lui, dar până acum au fost doar promisiuni. Oamenii au făcut acum o petiţie care va ajunge pe masa guvernanţilor.

Primarii care au transformat Braşovul în ultimii 100 de ani
Braşovul a avut parte de primari gospodari care au contribuit decisiv la dezvoltarea oraşului. Transformarea Braşovului a început în perioada interbelică, a continuat în comunist, dar şi după Revoluţie.

Linkuri Sponsorizate

Un tren internaţional de călători a lovit un tir la Codlea
Trenul internaţional Viena- Bucureşti a lovit în plin un tir, în localitatea Codlea din Braşov. În acest moment traficul feroviar în zonă este blocat.

Comuna Buneşti îşi face Centru de Informare Turistică ca să promoveze Viscri, satul vedetă al României
Primăria Buneşti a primit bani europeni pentru construirea centrului care va fi la la intersecţia dintre DN E60 şi un drum comunal din Buneşti, în zona unei biserici monument istoric.

Cartele electronice în locul biletelor de autobuz din această toamnă
Noul sistem va permite taxarea călătorilor prin sistem e-ticketing, pe baza de cartelă magnetică. În autobuze vor fi aparate care validează călătoria automat la urcarea în mijlocul de transport.

FOTO VIDEO Peste 5000 de nemţi vor să vadă Rezervaţia de Urşi de la Zărneşti. Sanctuarul este unic în Europa de Est
150.000 de turişti au vizitat standul României la Târgul de Turism de la Stuttgart care s-a încheiat druminică. Nemţii sunt interesaţi să viziteze Rezervaţia de Urşi de la Zărneşti. Peste 5000 de cereri s-au înregistrat la Biroul de Turism care se ocupă de promovarea ţării noastre în Germania.

Canionul 7 Scări este deschis doar pentru grupuri până pe 15 martie
Până la jumătatea lunii martie va fi închisă şi tiroliana de la „7 Scări“. Potrivit reprezentanţilor Regiei Publice Locale a Pădurilor Săcele, Canionul va putea fi vizitat între timp doar de grupuri şi numai sub supravegherea unui ghid sau al unui profesor, în cazul elevilor şi al studenţilor.

Pasaj ca în America la trecerea de cale ferată de la Micşunica
Podul suspendat va avea o înălţime de 60 de metri şi este primul de acest gen din Braşov. Pasajul este cerut de ani buni de locuitorii din Cartierul Astra.

FOTO VIDEO Cum s-a schimbat Braşovul după 25 de ani de libertate
Braşovul s-a transformat total în ultimele două decenii. Fabricile din centrul oraşului aum fost înlocuite de Mall-uri, terenurile virane de la marginea oraşului au fost transformate în cartiere de vile, iar cartierele cenuşii sunt acum pline de verdeaţă şi locuri de joacă pentru copii.

Ioan Neculaie, primul milionar al Braşovului, îşi vinde proprietăţile. Anul trecut a pierdut în instanţă uzina Roman
După ce anul trecut a vândut Hotelul Bodoc din Sfântu Gheorghe cu 745.000 de euro şi a câştigat 119.000 de euro fără să facă nicio investiţie, acum Neculaie a scos la vânzare Hotelul Piatra Mare, unul dintre cele mai luxoase din Poiana Braşov. Cere 32 de milioane de euro, dar spune că s-ar mulţumi şi cu 28 de milioane de euro.

Centru de transplant renal la Braşov din acest an
Senatorul Marius Neculoiu care este şi medic şi iniţiatorul proiectului a declarat că din luna mai vom avea un centru de transplant renal la Braşov. El a spus că Ministerul Sănătăţii a primit că va aloca cei 100.000 de euro necesari.

FOTO Cetăţile Braşovului au adus sute de mii de turişti sub Tâmpa
Cetăţile şi legendele lor sunt un atuu important în turismul din Braşov. Investiţiile în reabilitarea lor au dat roade, iar acum primăriile din localităţile în care se află fac bani frumoşi din aceste obiective turistice. În ultimii ani în cetăţile din Braşov s-au făcut investiţii de peste 15 milioane de euro, majoritatea fonduri europene.

Ziua lui Ceauşescu a dat Braşovul peste cap în 1986
Ziua lui Ceauşescu era prilej de mare ssărbătoare în fiecare an pe 26 ianuarie. În fiecare şcoală la începutul orelor elevii şi profesorii îi urau La mulţi ani.

Poiana Braşov, prioritatea Primăriei pentru 2015. Trei investiţii turistice majore se vor finaliza în acest an
Majoritatea proiectelor cu fonduri europene pentru 2015 se îndreaptă spre turism în Poiana Braşov. Anul acesta va fi finalizat centrul de agrement, dar şi centrul de informare turistică şi parcarea supraetajată din Poiana Mică.