adevarul

 

Ziarul adevarul de azi - adevarul de seara - adevarul online

Ziare romanesti recomandate

Programul TV de Azi

Stiri locale din Adevarul Brasov

(P) Asigurari RCA - cel mai bun pret

Ziarul Adevarul Brasov - Ultimele stiri Adevarul Brasov - 22.10.2018

Interzis pentru autocare în centrul istoric al Braşovului. Una dintre străzile de acces va fi transformată în pietonal
Pentru a creşte atractivitatea centrului istoric al Braşovului, Primăria Braşov va face o serie de schimbări în ceea ce priveşte traficul din oraş.

Au început pregătirile pentru sezonul de schi. Zăpada artificială va fi produsă în Poiană cu ajutorul a 150 de echipamente
Instalaţiile de înzăpezire artificială a domeniului schiabil din Poiana Braşov sunt pregătite pentru sezonul de iarnă 2018-2019, supă cum a precizat purtătorul de cuvânt al Primăriei Braşov, Sorin Toarcea.

Soluţie pentru criza locurilor din creşele braşovene: transformarea vechilor centrale termice în spaţii cu această destinaţie
Conform datelor statistice oficiale, populaţia Braşovului este într-o continuă creştere, însă acest lucru crează o serie de neajunsuri şi în ceea ce priveşte sistemul educaţional.

Braşovul a pregătit şase utilaje pentru deszăpezirea „de toamnă“. Edilii vor plăti strict pentru intervenţie
Edilii braşoveni au început pregătirile pentru sezonul rece, astfel încât să nu apară „situaţii neprevăzute”. Pe stoc, sunt aproximativ 1.500 de tone de sare, iar după 15 noiembrie se va începe reaprovizionarea.

Contractul de 45 de milioane de euro pentru curăţenia şi deszăpezirea Braşovului, blocat de o nouă contestaţie
Lansată încă din primăvară, licitaţia pentru atribuirea serviciilor de salubrizare a domeniului public şi deszăpezire este din nou blocată de o contestaţie.

Un şofer care transporta elevi la şcoală a fost depistat beat la volan de dimineaţă
La nici două zile după accidentul produs pe DN 1 de către un şofer de ambulanţă aflat sub influenţa băuturilor alcoolie, tot pe DN 1, şi tot în zona Făgăraşului, a fost tras pe dreapta un şofer de microbuz şcolar, depistat sub influenţa băuturilor alcoolice.

Licitaţia pentru autostrada Braşov - Ploieşti a fost lansată oficial. Care este traseul drumului evaluat la 1,3 miliarde de euro proiectat să fie construit în 4 ani
Comisia Naţională de Strategie şi Prognoză (CNSP) a publicat vineri, 19 octombrie, pe Sistemul Electronic de Achiziţii Publice, procedura pentru realizarea autostrăzii Ploieşti – Braşov prin parteneriat public-privat.

VIDEO Ce autovehicule circulau pe străzile Braşovului în anii '90. Imagini din zorii cenuşii ai democraţiei, făcute publice în premieră
Doi englezi pasionaţi de domeniul transporturilor au filmat de-a lungul mai multor decenii autobuze, camioane, tramvaie şi troleibuze din jurul lumii. Imaginile din Braşov au fost surprinse în 1996. Zece ani mai târziu, liniile de tramvai din oraş au fost desfiinţate.

Salariul mediu la Braşov a ajuns la 533 de euro. Domeniul în care se câştigă cel mai bine
La sfârşitul lunii august 2018, numărul salariaţilor din Braşov ajunsese la 189.922 de persoane, cu 7.495 peste numărul înregistrat în august 2017.

Amănunte de luat în considerare la cumpărarea unui teren pentru casă. Cât de mult contează forma terenului
Nu e suficient ca un teren să aibă un preţ bun şi să se afle exact în zona în care ne dorim să ne construim o casă. Pentru a cumpăra un teren, mai sunt o serie de factori importanţi care trebuie luaţi în calcul înainte de a bate palma cu un proprietar.

Aplicaţia de smartphone menită să manipuleze creierul pentru un somn profund. Doi tineri români au lucrat la proiect
Şase tineri au dezvoltat o aplicaţie care te ajută să îţi îmbunătăţeşti somnul cu ajutorul unui smartphone sau smartwatch. Aceasta poate manipula creierul pentru a-i induce o stare de somn profundă şi odihnitoare.

Cazul micilor de la Odorheiu Secuiesc, închis de către Consiliul Împotriva Discriminării după un an de cercetări
Comisariatul Regional pentru Protecţia Consumatorilor Braşov s-a autosesizat, în septembrie 2017, în urma apariţiei pe reţelele de socializare a unui filmuleţ postat de un bărbat care susţine că a fost refuzat de o vânzătoare la Odorheiu Secuiesc pentru că nu vorbea limba maghiară.

Lucrări de anvergură pentru refacerea digurilor distruse de inundaţii pe Olt. Investiţia depăşeşte 1 milion de lei
Administraţia de Apă Bazinală Olt a semnat acum o lună un contract în valoare de 1.082.869 de lei cu firma Cazicom din Băile Olăneşti – Vâlcea în vederea refacerii digurilor distruse de viituri, pe Olt, în această vară.

Reabilitarea Maternităţii din Braşov, un contract de peste 5 milioane de euro
După ce luna trecută, Consiliul Judeţean Braşov a lansat o licitaţie publică în vederea demarării lucrărilor de eficentizarea energetică a noului corp de clădire al maternităţii, precum şi a spaţiului care face legătura cu corpul vechi, procedura va fi reluată.

Edilii din Braşov vor să reintroducă troleibuzele în zona centrală pentru a reduce poluarea. Lipsa reţelelor electrice, rezolvată cu baterii
Edilii braşoveni au anunţat că au în proiect reintorducerea unor linii de troleibuz în zona centrală a oraşului. Astfel, cele 26 de troleibuze noi care ar urma să fie achiziţionate în parteneriat cu Ministerul Dezvoltării ar urma să asigure transportul exclusiv pe linii care fac legătura cu centrul oraşului, respectiv să aibă capăt de linie în Livada Poştei.