adevarul

 

Ziarul adevarul de azi - adevarul de seara - adevarul online

Ziare romanesti recomandate

Programul TV de Azi

Stiri locale din Adevarul Braila

(P) Asigurari RCA - cel mai bun pret

Ziarul Adevarul Braila - Ultimele stiri Adevarul Braila - 19.08.2018

Şase persoane înţepate de viespi, la Brăila. De ce au devenit agitate insectele şi care sunt recomandările medicilor
Victimele au ajuns la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Brăila, unde au primit îngrijiri medicale de specialitate.

Cum îşi pot proteja bătrânii portmoneul, poşeta sau borseta în mijloacele de transport în comun
Furturile din buzunare, genţi sau poşete sunt acţiuni iniţiate de infractori cu preponderenţă împotriva persoanelor vârstnice, atât pentru că sunt vulnerabile la astfel de fapte, dar şi pentru că, de cele mai multe ori, sunt în imposibilitatea de a se apăra.

Ce măsuri se pot lua prin ordinul de protecţie provizoriu şi în ce condiţii îl pot emite poliţiştii. Agresorii pot fi filmaţi şi fotografiaţi
Ordinul de protecţie provizoriu se emite de către poliţiştii care, în exercitarea atribuţiilor de serviciu, constată că există un risc iminent ca viaţa, integritatea fizică ori libertatea unei persoane să fie pusă în pericol printr-un act de violenţă domestică, în scopul diminuării acestui risc.

Cum pot evita motocicliştii accidentele provocate de deschiderea bruscă a unei portiere. Recomandările poliţiştilor
Mulţi şoferi aleg să ignore motocicliştii din trafic, fapt ce se soldează de multe ori cu producerea unor grave accidente de circulaţie. Posesorii de motociclete pot adopta o serie de măsuri preventive, care să îi ferească de pericolele din trafic şi să îi pună la adăpost şi pe conducătorii auto.

700 de poliţişti brăileni vor fi în stradă pe parcursul minivacanţei de Sfânta Maria. În ce zone vor acţiona oamenii legii
Aproape 7.500 de poliţişti vor acţiona, la nivel naţional, dintre care peste 700 în judeţul Brăila, pentru prevenirea evenimentelor neplăcute, protejarea drepturilor şi libertăţilor cetăţenilor, precum şi salvarea de vieţi.

13 august, zi cu ghinion pentru o bătrână de 79 de ani: a fost înşelată cu 17.000 de lei de doi escroci
Dorinţa de a-şi suplimenta veniturile din pensii, precum şi slaba informare privind regimul ajutoarelor acordate persoanelor cu venituri materiale modeste, de către autorităţile statului ori de diferite asociaţii, face din persoanele vârstnice o categorie de populaţie vulnerabilă în faţa escrocilor, cărora ajung să le încredinţeze sume mari de bani, în speranţa obţinerii unor beneficii.

Cum se manifestă violenţa psihologică şi cea spirituală. Care sunt modificările aduse legii 217/2003 pentru prevenirea şi combaterea violenţei în familie
Printre mijloacele folosite de agresori se numără impunerea voinţei sau a controlului personal, provocarea de stări de tensiune şi de suferinţă psihică în orice mod şi prin orice mijloace, interzicerea activităţii profesionale, privare de mijloace economice, inclusiv lipsire de mijloace de existenţă primară, cum ar fi hrană, medicamente, obiecte de primă necesitate.

Pieton accidentat mortal de un şofer neatent. Victima circula noaptea pe un drum naţional
Un bărbat de 70 de ani este cercetat pentru ucidere din culpă, după ce a acroşat un pieton care circula pe carosabil, în aceeaşi direcţie de mers.

Un biciclist beat este cercetat penal pentru că s-a autoaccidentat. A intrat cu bicicleta într-o maşină parcată, având o alcoolemie de 1,00 mg/l
Un bărbat de 40 de ani este cercetat pentru vătămare corporală din culpă, fiind acuzat de poliţişti că a condus bicicleta pe care o deţinea după ce a consumat o cantitate apreciabilă de alcool, izbindu-se violent de o maşină parcată.

Condamnare pentru tânăra care şi-a aruncat la gunoi copilul nou-născut, după ce şi-a ascuns sarcina
Judecătorii au condamnat-o pe o femeie de 25 de ani, mamă a doi copii, la închisoare cu suspendare pentru vătămarea fătului şi profanare de cadavre, după ce medicii au stabilit că aceasta avea discernământul diminuat când a hotărât să nască neasistată acasă şi să scape apoi de copil.

Cum pot ajunge copiii în situaţia de a fi daţi dispăruţi. Recomandările poliţiştilor pentru evitarea unor astfel de cazuri
Nu de puţine ori, copii aleg să plece în diverse locuri cu prietenii sau să facă tot felul de activităţi fără să îşi anunţe în prealabil părinţii, ajungându-se de multe ori ca aceştia să fie daţi dispăruţi în mod nejustificat la Poliţie.

38 de permise de conducere şi certificate de înmatriculare reţinute de poliţişti. Şoferii conduc cu viteză excesivă, băuţi şi fără să posede permis de conducere
Poliţiştii rutieri din Brăila au constatat 435 de abateri de la legislaţia rutieră în ultima săptămână, zeci de conducători auto urmând să fie pietoni pentru următoarele luni, după ce le-au fost suspendate permisele de conducere.

Prins cu 800 de kilograme de legume şi fructe pentru care nu avea acte de provenienţă. Marfa a fost confiscată de poliţişti
Un tânăr de 29 de ani a fost amendat, iar sutele de kilograme de legume şi fructe pe care le transporta cu o autoutilitară au fost confiscate de poliţişti, în contextul în care nu a putut face dovada că le deţine în mod legal.

Hoţ la 9 ani. Micul infractor a fost surprins de polişti în timp ce se plimba cu o bicicletă furată
Un copil de 9 ani este cercetat pentru furt calificat, după ce un bărbat de 40 de ani a reclamat la Poliţie că I s-a furat bicicleta, iar la scurt timp poliţiştii l-au identificat pe cel care a furase.

Un şofer a fost surprins de poliţişti în trafic aproape în comă alcoolică. Avea o alcoolemie de 1,76 mg/l în aerul expirat
Un bărbat de 51 de ani este cercetat pentru conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului şi fără permis de conducere, după ce a fost tras pe dreapta de oamenii legii din cauza modului bizar în care conducea autovehiculul.