adevarul

 

Ziarul adevarul de azi - adevarul de seara - adevarul online

Ziare romanesti recomandate

Programul TV de Azi

Mutari Internationale

Stiri locale din Adevarul Botosani

(P) Asigurari RCA - cel mai bun pret

Ziarul Adevarul Botosani - Ultimele stiri Adevarul Botosani - 16.12.2017

VIDEO Femeie în comă alcoolică, dusă cu roaba prin sat de propriul fiu. Tânărul, jenat de fapta mamei şi umilit de săteni
O femeie aflată în stare avansată de ebrietate a fost filmată în timp ce era cărată cu roaba prin sat, în hohotele de râs ale localnicilor, de către propriul fiu.

Cine a fost, cu adevărat, părintele comunismului. Urmaş al rabinilor, a dat numele doctrinei adoptată ulterior de toţi liderii mişcării
Părinţii ideologiei comuniste au fost doi filosofi, jurnalişti şi economişti germani din secolul al XIX-lea. Ei au elaborat principiile folosite mai apoi în secolul al XX-lea de partidele muncitoreşti care au făcut ”revoluţiile comuniste” din Rusia, China şi alte state din lume.

Cine sunt oamenii care au modernizat, cu adevărat, România. Un grec, doi nemţi şi un român ne-au scos din Evul Mediu
Obţinerea independenţei, unificarea teritorială şi constituirea României moderne se leagă de trei personaje-simbol pentru progresul înregistrat la acea vreme în spaţiul carpato-danubiano-pontic. Ajutaţi de mari personalităţi culturale şi politice autohtone, marii reformatori au fost în mare parte de alte naţionalităţi, dintre care, cel mai important, un neamţ get-beget.

Locul din România unde până şi un bebeluş de opt luni a ajuns în comă alcoolică la spital
La Botoşani până şi bebeluşii ajung în comă alcoolică la spital. În acest an, un copil de numai opt luni a fost luat cu ambulanţa în comă etanolică. Pe lângă acesta, alţi 46 de minori au ajuns la spital după ce au băut cantităţi impresionante de alcool. Printre aceştia şi un copil de numai un an.

Adevărul despre revoluţia bolşevică din Rusia. Germania a plătit cu 40 de milioane de mărci instaurarea comunismului
Specialiştii şi documentele secrete din preajma Primului Război dezvălui o realitate surprinzătoare privind instaurarea comunismului în Rusia. Lenin, omul care a dus la prăbuşirea imperiul ţarist şi a pus germenii celui sovietic, a fost de fapt finanţat şi ajutat de nemţi pentru a face revoluţia în Rusia. Culmea, Germania şi-a creat singură, fără să-şi dea seama, cel mai mare adversar al său.

Copil de 12 ani în comă alcoolică. A fost nevoie de intervenţia Poliţiei pentru a fi preluat de Ambulanţă
Familia copilului s-a opus violent preluării acestuia de către medici, pe motiv că acesta n-ar avea de fapt nimic. Minorul băuse la un bar din satul Vlădeni Deal, cot la cot cu tatăl lui.

Adevărul despre abuzurile comise de români în Basarabia. Mărturiile crunte despre jandarmii care smulgeau unghiile oamenilor
Autorităţile româneşti din Basarabia interbelică au fost acuzate de abuzuri grave îndreptate împotriva populaţiei locale. Acesta este un aspect controversat al istoriei României Mari şi este pe de o parte considerat o realitate, iar de cealaltă parte o manifestare a propagandei comuniste a acelei vremi.

Biserică ctitorită de Ştefan cel Mare jefuită şi incendiată. Hoţii au furat o cruce de aproape 400 de ani şi alte lucruri de mare valoare
O biserică ctitorită de Ştefan cel Mare în municipiul Dorohoi a fost jefuită. Hoţi au luat o cruce veche de aproape 400 de ani, un sfeşnic de 150 de ani vechime şi alte câteva icoane valoroase. Mai mult decât atât rău-făcătorii au încercat să incendieze biserica monument istoric.

Cum au sfârşit liderii-simbol ai Mişcării Legionare: ştrangulaţi, împuşcaţi sau în sărăcie şi anonimat
Majoritatea figurilor importante ale mişcării legionare în România, în special cei care au întemeiat Legiunea Arhanghelului Mihail, au avut parte de o moarte violentă sau de o viaţă sfârşită în puşcării şi exil. Două dintre figurile simbolice ale legionarismului românesc au murit în floarea vârstei.

Cum au ajuns să dispară, fără urmă, dintr-o pădure, aproape 2.700 de copaci. Pădurarul este pus să plătească 1 milion de lei despăgubiri
Un pădurar din judeţul Botoşani este obligat să plătească Direcţiei Silvice peste 1000.000 de lei, după ce aproape 2700 de arbori au dispărut fără urmă din cantonul unde era angajat.

Gest umanitar făcut de un grup de elevi. Au pus mână de la mână şi au dus cadouri copiilor cu handicap şi abandonaţi
Un grup de elevi botoşăneni au adus bucuria cadourilor pentru copiii abandonaţi. Aceştia au strâns dulciuri şi alte daruri şi le-au dus astăzi micuţilor orfani de la Sfântul Mina.

Sfinţii pictaţi cu aureole negre la biserica lui Eminescu din Ipoteşti, accident cauzat de soldaţii ruşi. Cum a fost desfiinţat un mit propagat eronat decenii la rând
Biserica din satul copilăriei lui Eminescu a fost prezentată timp de câteva decenii drept unicat la nivel mondial, datorită sfinţilor care ar fi fost pictaţi cu aureole negre în semn de doliu pentru poet. Specialiştii au dovedit însă că totul este doar un mit propagat eronat.

Cele mai apreciate melodii româneşti din toate timpurile. Creaţiile uluitoare ale unui copil de trupă şi ale unui lăutar rom
Muzica este una dintre cele mai apreciate forme de artă. Ca şi în alte domenii, o serie de români geniali au excelat şi în domeniul muzical. Patru dintre aceştia au reuşit să creeze capodopere devenite cunoscute pe întreg mapamondul. Unele dintre aceste creaţii au fost atât de celebre, încât se află în topul all-time al celor mai cunoscute şi ascultate melodii din lume.

Cine e fata de la ţară, cu braţe de fier, care a adus aurul pentru România la haltere
Botoşăneanca Loredana Toma (22 de ani) este un adevărat fenomen în lumea halterelor. Născută şi crescută într-un sat din nordul extrem al României, Loredana Toma a fost descoperită de un antrenor din Botoşani şi după numai câteva luni de antrenamente a început să câştige trofeu după trofeu. Ultima reuşită este cea mai spectaculoasă.

Prima zăpadă a venit cu un accident grav şi zeci de maşini în şanţuri. La Botoşani ninsoarea a dat mari bătăi de cap şoferilor
A început să ningă puternic în judeţul Botoşani. Deocamdată nu sunt drumuri blocate dar se circulă în condiţii de iarnă. Utilajele au ieşit la treabă dar zeci de şoferi au ieşit în decor. La Copălău a fost înregistrat şi un accident grav.