adevarul

 

Ziarul adevarul de azi - adevarul de seara - adevarul online

Ziare romanesti recomandate

Programul TV de Azi

Stiri locale din Adevarul Botosani

(P) Asigurari RCA - cel mai bun pret

Ziarul Adevarul Botosani - Ultimele stiri Adevarul Botosani - 24.06.2018

Cum ajung copiii de la ţară să obţină note de 1 şi 2 la Capacitate. Un elev a adormit la examen pentru că fusese trezit devreme şi pus să mulgă vacile
În judeţul Botoşani aproximativ o treime din elevii de la clasa a VIII-a înscrişi la Capacitate nu au reuşit să obţină nota 5. Mai mult decât atât, o bună parte au avut note numai de 1, 2 sau 3. Majoritatea sunt din mediul rural. Profesorii şi directorii de şcoli unde numărul de elevi cu note foarte mici abundă spun că aceştia nu pot învăţa fiindcă sunt puşi la muncile câmpului sau la păzit vitele, chiar şi în ziua de dinaintea examenelor.

Originile Mafiei. A pornit de la un cuvânt arab şi a însemnat iniţial protecţia celor slabi şi săraci în faţa invaziilor străine
Mafia este una dintre cele mai cunoscute şi infame grupări de crimă organizată din lume. Specialiştii spun că rădăcinile Mafiei trebuie căutate în Sicillia evului mediu. Constituirea Mafiei ar avea legătură cu dorinţa de protecţie a nevoiaşilor.

Asasinate celebre în România. Atentatele îndreptate împotriva rivalilor politici în numele unor doctrine extremiste
Istoria modernă a României a fost marcată de o serie de asasinate politice. Majoritatea au fost planificate pentru îndepărtarea adversarilor politici sau în numele unor ideologii extremiste. Asasinatele au luat, în anumite cazuri, proporţiile unor masacre.

Adevărul despre războaiele dintre daci şi romani. De ce a vrut Traian să cucerească Dacia şi cine a provocat conflictul
Războaiele daco-romane au fost conflicte deosebit de sângeroase în urma cărora o parte a Daciei a fost cucerită şi transformată în provincie romană. În teritoriul ocupat a fost declanşat procesul de romanizare, tocmai de aceea aceste războaie reprezintă o pagină deosebit de importantă în istoria românilor.

Eleva din România care impresionează la competiţiile de şah. A început să joace la 6 ani şi este considerată o tânără speranţă a sportului minţii la noi în ţară
O tânără din Botoşani este una dintre speranţele şahului românesc. Are 17 ani şi face performanţă la majoritatea competiţiilor de şah din ţară, reuşind să impresioneze prin stilul său, dar şi prin rapiditatea mutărilor.

Rezultate Evaluare Naţională 2018. Botoşaniul este oraşul extremelor la Capacitate. Şase elevi au luat nota 10 iar aproape 100 au luat numai unu şi doi
Rezultate dezamăgitoare la Evaluarea Naţională în judeţul Botoşani. Aproximativ 80 de elevi au luat nota 2 iar alţi 19 nota 1 la probele de evaluare. Totodată procentul de promovabilitate este mai scăzut decât cel de anul trecut.

Oraşul din România unde deţinuţii se vor putea bucura de libertate dacă merg la teatru alături de copii. Ce înseamnă proiectul inedit ”Liber-art”
Deţinuţii pot beneficia de un proiect inedit propus de un teatru pentru copii şi tineret din municipiul Botoşani. Mai precis aceştia pot beneficia de libertate pe perioada unui spectacol de teatru la care vor asista alături de copiii acestora.

Povestea celei mai terifiante tradiţii din istorie. Cine erau vânătorii de capete şi de ce colecţionau macabrele trofee
Istoria omenirii consemnează numeroase practici care pe orice om din lumea civilizată l-ar terifia. Unul dintre aceste obiceiuri care-i pot da fiori fiecărui om modern a fost ”vânătorea de capete”. De-a lungul timpului au existat triburi şi populaţii care au practicat pe scară largă acest obicei macabru, făcând pur şi simplu colecţie din capetele tăiate ale duşmanilor învinşi.

Cele mai sângeroase civilizaţii ale istoriei. Oameni jupuiţi de vii, bărbaţi violaţi şi copii arşi
De-a lungul istoriei, au luat naştere civilizaţii care au impresionat prin gradul de dezvoltare, prin artă şi tehnică, dar şi prin ritualuri bizare şi sângeroase. Trei dintre acestea au rămas cunoscute posterităţii pentru practicile religioase deosebit de brutale sau pentru pedepsele de-a dreptul îngrozitoare aplicate condamnaţilor.

Poliţia Locală, sabotată de creşterea preţului la combustibil. Distanţa de patrulare a fost redusă aproape la jumătate
Scumpirea combustibilului a ajuns să saboteze activitatea Poliţiei Locale din municipiul Botoşani. Primarul oraşului, Cătălin Flutur, spune că numărul de kilometri pe care-l mai poate parcurge o maşină de Poliţie în patrulare aproape s-a înjumătăţit. Mai mult decât atât, edilul spune că nu mai este combustibil nici măcar pentru motocoasele serviciilor din Primărie.

Cum face un primar economie la reabilitarea drumurilor. Şi-a autorizat o balastieră şi îi pune la treabă pe asistaţi, dar şi pe cei cu amenzi
Primarul oraşului Ştefăneşti, din nordul judeţului Botoşani, a ales o metodă practică de a face economie la reabilitarea drumurilor pietruite. Edilul a autorizat o balastieră pe malurile râului Prut, în imediata apropiere a oraşului, şi spune că-i va pune la muncă şi pe asistaţii social, dar şi cei care au primit amenzi ce pot fi transformate în ore de muncă în folosul comunităţii.

De la mitingul lui Dragnea la spital. Un susţinător PSD din Botoşani a ajuns la Urgenţe după ce „a băut vin, rachiu şi a mâncat doar 5 mici toată ziua“
Un participant la mitingul PSD-ului de sâmbătă seara a ajuns la Urgenţe. Acesta ar fi băut vin, rachiu şi ar fi mâncat numai 5 mici toată ziua şi, de la oboseală, a intrat în criză comiţială. A fost luat cu ambulanţa direct din autocarul cu care se întorcea de la Bucureşti.

PSD-işti botoşăneni au plecat la Bucureşti coordonaţi de parlamentari şi primari. Au plecat inclusiv cu autocarele unei familii de liberali
Peste 1.100 de botoşăneni au plecat în această dimineaţă la Bucureşti pentru a participa la mitingul convocat de Liviu Dragnea. În frunte cu parlamentari, primari şi directori de instituţii participanţii au plecat cu o coloană de autocare închiriate în capitală. Nu au lipsit pancartele şi tricourile albe conform instrucţionilor trimise de şeful de partid.

Cum au ajuns, de fapt, evreii pe „Tărâmul Făgăduinţei“. Canaanul a fost invadat în valuri succesive de triburi din Egipt
Stabilirea evreilor în Canaan este o temă controversată şi încă discutată în lumea ştiinţifică. Pe lângă varianta biblică, care indică o cucerire cu elemente de supranatural a Cannanului, din care făcea parte şi teritoriul actualului Israel, mai există şi alte teorii ale oamenilor de ştiinţă, printre care intrarea paşnică a evreilor sau cucerirea anumitor zone prin mici invazii locale.

Cum şi-a mutilat un român propriii copii de numai 3, respectiv 5 ani. A venit beat acasă, i-a ars cu ţigara şi apoi a bătut-o şi pe mama lor
Un botoşănean a fost arestat pentru 30 de zile după ce şi-a mutilat copiii cu ţigara. El şi-a bătut şi nevasta chiar în faţa micuţilor, după o beţie cruntă. Cazul şocant a fost descoperit de angajaţii Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului.