adevarul

 

Ziarul adevarul de azi - adevarul de seara - adevarul online

Ziare romanesti recomandate

Programul TV de Azi

Mutari Internationale

Stiri locale din Adevarul Botosani

(P) Asigurari RCA - cel mai bun pret

Ziarul Adevarul Botosani - Ultimele stiri Adevarul Botosani - 20.10.2017

Bătrân de 92 de ani, veteran de război, trimis în judecată pentru că vindea biletele de tren gratuite
Un bătrân de 92 de ani din judeţul Botoşani a fost trimis în judecată pentru înşelăciune, iar procurorii i-au pus sechestru pe casă şi pe pământ, pentru un prejudiciu de aproximativ 20.000 de lei.

Primii deţinuţi din Penitenciarul Botoşani care beneficiază de ”mica graţiere”. Deocamdată 14 au părăsit închisoare iar alţi 154 încă aşteaptă
”Mica graţiere” a ministrului Justiţiei oferă libertate şi unor deţinuţi din Penitenciarul Botoşani. Mai precis 14 puşcăriaşi au fost deja eliberaţi condiţionat în baza legii şi a ordinului care le reduce pedeapsa dacă există condiţii improprii pentru detenţie.

Genocidul ascuns: cum au „civilizat“ europenii alte popoare, tăind mâini, penisuri şi organizând măceluri
Acum aproape 100 de ani, în Congo a fost declanşat cel mai cumplit genocid îndreptat împotriva populaţiei băştinaşe de către europenii „civilizatori“.

Cele mai întunecate secrete ale Germaniei naziste. Vrăjitorie, falsificarea istoriei, fabrici de copii şi experimente îngrozitoare
Ocultismul şi ideologia rasială au făcut parte din tradiţia nazistă. Hitler şi cei mai importanţi aghiotanţi ai regimului său aveau o aplecare către ezoterism, vrăjitorie şi pseudo-istorie. Aceştia au falsificat ştiinţa pentru a răspunde ideologiilor şi convingerilor rasiale şi antisemite. Cel de-al Treilea Reich a avut multe secrete întunecate.

Cum a ajuns statul român să cheltuie 1 milion de dolari pentru o ruină de pod. Nu este finalizat nici după 20 de ani
Autorităţile din Botoşani şi Suceava se chinuie de mai bine de două decenii să termine un pod peste râul Siret. Acesta ar scurta distanţa parcursă între cele două judeţe cu 15 kilometri şi ar fi şi cel mai sigur pod rutier de peste râul Siret, care face legătura între Botoşani şi Suceava. În prezent, podul în construcţie este o ruină pe care s-au cheltuit milioane de lei din banii statului.

Cine au fost primii locuitori de pe teritoriul actual al României. Au trăit cu unelte primitive într-o lume a giganţilor
Povestea omului pe teritoriul actual al României începe în mod cert acum câteva zeci de mii de ani. Există însă şi teorii potrivit cărora, de fapt, spaţiul carpato-danubiano-pontic a început să fie locuit încă de acum două milioane de ani.

Şefi şi funcţionari de la Primăria Botoşani duşi la audieri pentru un contract cu fonduri europene. Este bănuit un conflict de interese
Opt şefi şi funcţionari din Primăria Botoşani au fost audiaţi la Departamentul pentru Lupta Antifraudă. Acţiunea a fost luată după o sesizare a DNA privind modul cum au fost încheiate o serie de contracte pentru reabilitarea din fonduri europene a sistemului de termoficare din Botoşani.

FOTO Paradisul ascuns din nordul Moldovei. Unde se află ţinutul trovanţilor impresionanţi din argilă albastră
În Lunca Siretului, la limita dintre judeţele Botoşani şi Suceava se află un adevărat paradis terestru. Zăvoaiele nesfârşite, meandrele pitoreşti ale râului, plajele sălbatice, dar şi păsările spectaculoase din zonă transformă lunca Siretului într-o destinaţie pentru relaxare şi comuniune cu natura. Totodată în această zonă se află şi trovanţi rari, din argile albastre.

Cum a fost mazilit Petru Cercel de boieri pentru că a îndrăznit să-şi scoată principatul din obscurantism. Istoria celui mai pro-european voievod român
De-a lungul istoriei românilor au existat şi voievozi care s-au desprins de tradiţiile balcanice şi au încercat să modernizeze principatele. Au avut contacte în Europa şi au desfăşurat o politică administrativă progresistă îndreptată împotriva înapoierii şi orientalizării societăţii româneşti.

Fostul primar din Botoşani, Ovidiu Portariuc, a fost numit director general la Loteria Română. Cum au motivat şefii companiei decizia
Fostul primar din Botoşani Ovidiu Portariuc este noul director general al Loteriei Române, au anunţat oficialii companiei miercuri, 11 octombrie.

Cum au murit cei mai odioşi dictatori ai umanităţii. Unul s-a sinucis în condiţii misterioase, celălalt a decedat după o posibilă otrăvire
Doi dintre cei mai cumpliţi dictatori ai istoriei contemporane au sfârşit în condiţii misterioase. Adolf Hitler şi Iosif Visarionovici Stalin, liderii a două super-puteri totalitare care au dominat cel de-Al Doilea Război Mondial, au murit în condiţii greu de elucidat.

Cea mai neagră vară din istoria României. Cum au mutilat ruşii, ungurii şi naziştii România Mare
În perioada 1940-1941, România Mare făurită în 1918 înceta să mai existe. Printr-un abuz politic de la aceea vreme, cu aprobarea Germaniei Nazite, Ungaria hortistă şi Uniunea Sovietică stalinistă ocupau Basarabia, Bucovina de Nord şi Transilania de Nord-Vest.

Şase reţete tradiţionale româneşti dispărute în negura timpului. Cum se găteau odinioară în scop ritualic rotogoalele din testicule de berbec
Din bucătăria românească au dispărut preparate tradiţionale foarte vechi. Multe dintre acestea sunt mâncăruri ciudate, dar cu o importanţă ritualică aparte, puţin cunoscută astăzi.

Povestea uluitoare a Goilavilor, neamul de armeni care a muncit decisiv pentru transformarea României în „grânarul Europei“
În urmă cu 120 de ani, o bogată familie de moşieri armeni, Goilavii de la Rânghileşti, reuşea să consolideze renumele României de „grânar al Europei“, printr-o afacere de milioane. La începutul secolului XX, această familie din judeţul Botoşani vindea sute de tone de grâu şi orzoaică direct în Germania şi în Anglia, reuşind totodată să pună pe picioare în România prima afacere modernă în agricultură.

Cum a ajuns România aliata Germaniei naziste. Explicaţiile lui Ion Antonescu din ultima scrisoare, scrisă înainte de execuţie
România a intrat în cel de-Al Doilea Război Mondial în tabăra învinşilor. De această decizie a fost făcut responsabil în special mareşalul Ion Antonescu. Acesta şi-a motivat decizia la proces şi într-o ultimă scrisoare.