adevarul

 

Ziarul adevarul de azi - adevarul de seara - adevarul online

Ziare romanesti recomandate

Programul TV de Azi

Stiri locale din Adevarul Botosani

(P) Asigurari RCA - cel mai bun pret

Ziarul Adevarul Botosani - Ultimele stiri Adevarul Botosani - 18.02.2019

Primăria de la ţară unde angajaţii primesc sarcini pe Facebook. „Ne putem sfătui rapid. Până acum a mers de minune“
În comuna Vârful Câmpului din judeţul Botoşani, autorităţil locale au ajuns să folosească reţelele sociale pentru a eficientiza munca în administraţie. Edilul din comună spune că oricum toată lumea este conectată la internet şi împarte sarcinile angajaţilor pe un grup special, în lumea virtuală.

Panică la Urgenţe. Un suspect de crimă, extrem de violent, a făcut ravagii în Spitalul Judeţean Botoşani
Un botoşănean a făcut ravagii la Unitatea de Primire a Urgenţelor din municipiul Botoşani. A spart geamurile şi a sărit la bătaie la personal. Era în stare de ebrietate şi tocmai fusese dat afară din casă. Culmea,  a doua zi a devenit suspect într-o crimă comisă chiar în noaptea scandalului.

Ce spaimă a tras un român din cauza nevestei. Memoria scurtă a femeii l-a făcut să ajungă în vizorul Poliţiei
Un botoşănean era să plătească scump din cauza neatenţiei soţiei. Aceasta a uitat unde a parcat maşina dar şi să-i spună soţului acest aspect. Bărbatul a anunţat la 112 că i-a fost furat autoturismul.

Cum a apărut SIDA, una dintre cele mai cumplite boli ale omenirii. Legătura cu cimpanzeii şi teoriile conspiraţiei
SIDA sau sindromul imunodeficienţei umane este una dintre cele mai cumplite maladii. A ucis milioane de oameni, fiind identificată abia în anii '80. Este de altfel şi una dintre cele mai recente maladii ucigătoare ale omenirii, iar în jurul său sunt numeroase controverse şi teorii ale conspiraţiei.

Crimele care au schimbat definitiv istoria: oameni ucişi în numele unei idei sau a setei de putere
De-a lungul istoriei au apărut personalităţi care i-au marcat cursul. Notorietatea şi puterea au atras după sine rivalităţi şi duşmănii. Nu de puţine ori marii oameni ai istoriei au sfârşit asasinaţi, fie din dorinţa de putere, fie din fanatismul propriilor convingeri sau pur şi simplu în numele unei cauze considerate drepte. Unele asasinate au schimbat definitiv cursul istoriei.

Pesta porcină a ajuns şi la Botoşani. Doi porci domestici au murit iar testele preliminare confirmă prezenţa virusului
Pesta porcină a atins şi judeţul Botoşani. Doi porci domestici au murit într-o gospodărie din comuna Pomârla. Testele preliminare confirmă infecţia cu virusul mortal. Autorităţile sanitar-veterinare au început să dispună măsuri în zonă.

Locul în care Prutul fură zeci de hectare din România. Cât teren a dispărut din 1975 din cauza impotenţei statului român
În nordul Moldovei, România pierde în fiecare câte un hectar din teritoriu. În satul Baranca, comuna Hudeşti, judeţul Botoşani, o localitate situată chiar pe graniţa cu Ucraina, Prutul sapă constant în malul românesc.

Oraşul din România unde apa de ploaie costă peste 400.000 de euro anual. A făcut deja o gaură neagră în bugetul local
Primăria municipiului Botoşani va avea de plătit aproximativ 400.000 de euro factură pe apa de ploaie. Este vorba de apa meteorică taxată anual de societatea de apă şi canal a judeţului. Edilii localităţii spun că sumele sunt enorme şi că au încercat şi în trecut să conteste aceste facturi.

Traficanţi de cocaină şi LSD prinşi de poliţişti. Unul dintre aceştia a fost reţinut pentru 24 de ore
Doi tineri au fost reţinuţi de poliţişti după ce asupra lor au fost găsite cantităţi însemnate de droguri inclusiv cocaină, lsd sau ciuperci halucinogene. Unul dintre tineri a fost arestat preventiv iar celălalt se află sub control judiciar.

Varianta muzicală 2019 a Micii Uniri: „Tandreţuri pentru femei cu... «decât» trei corifei“, la Botoşani
Nicu Alifantis, Mircea Baniciu şi Mircea Vintilă se unesc sub deviza „Tandreţuri pentru femei cu... decât trei corifei” în luna lui Mărţişor. Taman în luna în care „fimeia” e toată un omagiu, cei trei vin să-şi (în)cânte publicul şi să-şi încrucişeze chitările spre slava Ei.

Pretextul izbucnirii Primului Război Mondial. Lovitura norocoasă a unui copil de ţăran bosniac a aruncat lumea în aer
La începutul secolului XX, Europa era ca un butoi cu pulbere. Tensiunile acumulate între marile puteri dar şi dorinţa de hegemonie a Germaniei erau gata să arunce lumea în aer. Scânteia a fost produsă de un student naţionalist care a oferit fără să vrea pretextul necesar izbucnirii Primului Război Mondial.

Drumuri pline de gropi şi lăsate de izbelişte. Creşterea preţurilor la materiale l-a alungat pe constructorul care le întreţinea
Drumurile judeţene din Botoşani, pe anumite sectoare, arată ca după bombardament. Colac peste pupăză, din cauza creşterii preţurilor la materialele de construcţii, firma care se ocupa cu reparaţia acestora şi-a reziliat contractul. În momentul de faţă nu are cine să repare şoselele

Două persoane din Botoşani, soţ şi soţie, găsite moarte în baie, cel mai probabil în urma unei intoxicaţii cu monoxid de carbon
Două persoane, soţ şi soţie, au fost găsite moarte în baia unei locuinţe din judeţul Botoşani, cel mai probabil în urma unei intoxicaţii cu monoxid de carbon. Victimele aveau 35 şi 45 de ani.

Şase fraţi au ajuns în stare gravă la spital după ce au leşinat în casă. Deocamdată nu se ştie diagnosticul copiilor
Şase copii dintr-o comună botoşăneană au fost duşi de urgenţă cu ambulanţa la spital. Toţi locuiau în aceeaşi casă şi acuzau stări de greaţă, vărsături şi leşin. Deocamdată nu se cunoaşte cauza.

Primăria în buza falimentului care achită lunar 10% din buget pe telefon şi internet: „Ne-a spus că e contract cu bandă largă“
Primăria din Stăuceni, o comună săracă din judeţul Botoşani, a ajuns să aibă facturi lunare de 7.500 de lei la internet, telefonie mobilă şi fixă. Actualul şi fostul primar se acuză reciproc de aceste sume exorbitante pe care Primăria trebuie să le plătească şi s-a ajuns chiar să fie făcută şi o plângere la Parchet.