adevarul

 

Ziarul adevarul de azi - adevarul de seara - adevarul online

Ziare romanesti recomandate

Programul TV de Azi

Stiri locale din Adevarul Bistrita

(P) Asigurari RCA - cel mai bun pret

Ziarul Adevarul Bistrita - Ultimele stiri Adevarul Bistrita - 24.06.2018

Cel mai lung traseu de drumeţie din România va avea 950 de kilometri. Cine sunt temerarii care-l amenajează şi câte judeţe va traversa
Asociaţia Tăşuleasa Social, condusă de maratonistul Tibi Uşeriu şi de fratele său Alin, amenajează cel mai lung traseu de drumeţie din România. Drumul, care se întinde pe 950 de kilometri, a fost luat la pas de patru voluntari ai asociaţiei. Printre aceştia se numără şi Mircea Micle, fost ministru al Educaţiei.

Şapte maşini au fost mistuite de flăcări într-un service din oraşul Năsăud
Vineri după-masă, şapte maşini parcate în curtea unui service auto din oraşul Năsăud, au ars. În curtea respectivă erau zeci de autoturisme, însă, datorită intervenţiei pompierilor s-a stopat propagarea incendiului.

Cele mai inteligente 10 animale de pe planetă. Cimpanzeii şi gorilele pot învăţa limbajul semnelor
Foarte multe animale au abilităţi pe care le întâlnim doar la oameni. Printre ele se numără cimpanzeii şi gorilele, care au sisteme sociale complexe şi o inteligenţă ieşită din comun, având abilitatea de a învăţa limbajul semnelor.

Românul care se pregăteşte pentru una dintre cele mai rare meserii din Europa. Pentru asta trebuie să termine două facultăţi diferite
Are 23 de ani, a terminat şef de promoţie o facultate în România şi momentan studiază la Paris. Acolo se pregăteşte pentru una dintre cele mai rare meserii din Europa: jurist-lingvist.

12 lucruri puţin cunoscute despre experienţele onirice. De ce femeile însărcinate îşi amintesc mai precis visele
Mulţi dintre cercetători şi inventatori susţin că au descoperit diferite maşinării şi fenomene datorită viselor avute. Bebeluşii nenăscuţi visează şi ei, însă este vorba despre sunete şi atingeri, şi mai puţin despre imagini.

FOTO O florăreasă fără şcoală investeşte tot ce are în fiica ei, campioană la dans de societate şi gimnastică ritmică: „Am simţit că nu mai pot, dar nu m-am lăsat“
Iuliana Adam, o florăreasă care nu ştie să citească sau să scrie, o creşte singură pe Patricia. Fata a câştigat 18 trofee şi peste 100 de medalii la dans de societate şi gimnastică ritmică.

Care sunt cei mai iuţi ardei din lume şi de unde provin
Cel mai iute ardei din lume a fost creat anul trecut şi este considerat prea periculos pentru consumul uman, în starea sa pură. Al doilea cel mai iute ardei din lume, care a deţinut recordul de iuţeală până în 2017, a trimis deja oameni în spital.

Un campion la atelaje a fost atacat de propriul cal, înainte de o etapă a campionatului naţional. Animalul l-a muşcat pe jocheu de faţă şi ureche
Rakoczi Gergo, unul dintre cei mai buni jochei din ţara noastră, a fost atacat în cursul zilei de joi, de propriul său cal. Acesta era prezent la Herghelia Beclean, care găzduieşte o etapă a Campionatului Naţional de Atelaje. Incidentul a avut loc în timpul vizitei medicale, animalul muşcându-l pe sportiv de faţă şi fiind la un pas să-l calce în picioare.

7 lecţii cruciale pe care le putem învăţa de la copii
Psihologii spun că cei mici ne pot învăţa multe, în ciuda lipsei experienţei de viaţă. Printre altele, ar fi bucuria de a trăi momentul, de a fi din nou curioşi, de a trăi din inimă sau a iubi necondiţionat.

Românul care creşte Black Angus, vaci cu o carne extraordinar de scumpă. O sută de grame costă 10 euro
Vacile negre şi impunătoare aduse tocmai din Irlanda pot fi observate pe tot mai multe dealuri din Bistriţa-Năsăud. Printre cei care au pariat pe vacile care ajung în farfurie la 10 euro suta de grame se numără şi Ion Mihalca. Acesta a renunţat la munca în fabrică, pentru aerul curat de pe câmp, pentru vacile bălţate româneşti şi pentru Black Angus.

Cele mai neobişnuite locuri pentru a-ţi petrece vacanţa
Ce-ai zice de o vacanţă petrecută în Mexic, printre păpuşi înspăimântătoare, sau în India printre zeci de mii de şobolani? Aceste locuri chiar există şi sunt pe lista celor mai neobişnuite zone unde îţi poţi petrece concediul.

VIDEO Acces interzis la un cabinet medical. De vină este o schelă pusă aiurea
O schelă pusă aiurea a împiedicat o zi accesul la un cabinet medical din Bistriţa. Medicul din cabinetul medical s-a trezit că pe aleea de acces a fost montată o schelă ce mai lăsa oamenilor doar 50 de centimetri. Situaţia a fost remediată abia spre finalul zilei, după o sesizare la constructor şi una la Poliţia Locală a municipiului Bistriţa.

Blonda superbă din Bistriţa care „a făcut“ toată Europa pe motocicletă. „Sunt ca un copil mic care vrea să meargă peste tot“
Înaltă, blondă şi călare pe motocicletă. Nu este vreun fotomodel desprins din reviste, ci Alexandra Anisie, o tânără din Bistriţa care şi-a descoperit microbul pentru motociclism în urmă trei ani. Motocicleta s-a îmbinat de minune cu cealaltă mare pasiune a sa – călătoriile. Această combinaţie a determinat-o să dezvolte şi o aplicaţie pentru mobil care vine în sprijinul motocicliştilor.

13 curiozităţi despre părul blond. Care este cea mai rară nuanţă din lume şi cu ce sunt asociate blondele în Grecia
Femeile cu părul blond fascinează încă din antichitate. Studiile arată că doar 2% din populaţie are păr blond, asta pentru că podoaba capilară îşi închide nuanţa odată cu trecerea timpului.

Care sunt cei mai bogaţi sportivi din lume. Topul este dominat de americani
Fotbalul şi Formula 1 produc cel mai bine plătiţi sportivi din lume. Când vine vorba despre naţionalităţi, americanii au cei mai mulţi. Printre cei mai bogaţi sportivi s-au strecurat şi luptători de MMA sau jucători de golf.