adevarul

 

Ziarul adevarul de azi - adevarul de seara - adevarul online

Ziare romanesti recomandate

Programul TV de Azi

Mutari Internationale

Stiri locale din Adevarul Bistrita

(P) Asigurari RCA - cel mai bun pret

Ziarul Adevarul Bistrita - Ultimele stiri Adevarul Bistrita - 20.10.2017

VIDEO Cruzime fără margini: un viţel este legat cu sfoara şi târât după un autoturism de teren
Joi după-masa, la ieşire din oraşul Năsăud, pe DN17 D, un viţel legat cu sfoară de un autoturism de teren era târât pur şi simplu pe şosea.

De ce unele reclame îşi ating scopul, iar altele nu ne fac să cumpărăm produsele pe care le promovează
Câte dintre reclamele pe care le-aţi văzut la televizor reuşiţi să vi le amintiţi măcar sumar? Specialiştii spun că incapacitatea reclamelor de a ne atrage atenţia este unul din motivele pentru care acestea nu-şi îndeplinesc scopul şi nu ne determină să cumpărăm produsul respectiv.

VIDEO Cum să cureţi un buştean cu drujba în 19 secunde. Trei tineri români, pe podium la „campionatul internaţional al pădurarilor“
Trei puşti de 17 şi 18 ani, toţi din familii de pădurari, reuşesc cu uşurinţă să „cureţe” cu drujba un buştean în doar 19 secunde. Anul acesta, cei trei elevi au reuşit să urce România pe podium, la Concursul European de Competenţe în Silvicultură, dând lecţii unor ţări cu tradiţie în acest domeniu. Nu de puţine ori aceştia continuă pregătirea şi acasă, în gospodărie.

Un bărbat a incendiat casa fostei prietene, pentru că femeia refuza să se împace cu el
Un bărbat de 39 de ani a incendiat casa fostei prietene, supărat că femeia nu voia să se întoarcă la el. Locuinţa s-a făcut scrum, rămânând pe drumuri în prag de iarnă cinci persoane, dintre care şi trei copii.

Ce faci când eşti implicat într-un accident rutier. Situaţiile când ai voie să muţi maşina de pe partea carosabilă
Mulţi şoferi implicaţi într-un accident rutier au cunoştinţe vagi despre regulile care trebuie respectate imediat după producerea evenimentului neplăcut.

Povestea fascinantă a românului George Purdea, o somitate în lumea academică din Austria. Seara - hamal într-un hotel de lux, ziua - student la filosofie în Viena
George Purdea (64 de ani) este o somitate în lumea academică austriacă – deşi e mai puţin cunoscut în propria ţară. Drumul către statutul respectabil de astăzi n-a fost uşor, l-a purtat printr-un regim comunist de nesuportat, printr-un hotel din Austria, prin institute de cercetare şi prin muzee dedicate lui Freud. E un film în culori nu mereu luminoase. Astăzi, profesorul de filosofie s-a refugiat în cercetare, în turism şi în casa părintească.

Profesor de sport bătut crunt de părintele unui elev după o luptă consimţită. Cadrul didactic are nenumărate episoade în care a agresat copiii la şcoală
De-a lungul ultimilor ani, Vasile Maternik, un profesor de sport de la o şcoală de la ţară din Bistriţa-Năsăud, a pedepsit elevii cu palma şi piciorul. Văzând că sistemul de învăţământ sau justiţia nu-l pedepsesc, părintele unui elev bătut de profesor şi-a făcut singur dreptate.

Obsesiile bolnave ale celor mai sângeroşi cinci criminali din istorie. Unii făceau bani din cadavre, alţii îşi găteau victimele
În proporţie de 99% criminalii în serie au şi probleme de natură psihică. Din acest motiv, nu puţini dintre ei ajung să fie analizaţi de psihologi.

Un nou caz „Elodia“. Cum a fost arestat pentru omor un cioban din Bistriţa în condiţiile în care cadavrul n-a fost găsit
Paul Toderaşc, tânărul de 23 de ani bănuit că l-ar fi omorât pe bătrânul de 82 de ani din Bistriţa-Bârgăului, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile. Deşi nu a fost găsit cadavrul, acesta a fost pus sub acuzare şi dacă este găsit vinovat riscă decenii după gratii.

Femeia care şi-a ucis copiii nou-născuţi şi i-a lăsat să se mumifice în pod. Ce încadrare au stabilit judecătorii la proces
Lina Monica Crăciun, femeia care şi-a omorât copiii nou-născuţi şi i-a lăsat să se mumifice în podul blocului în care locuia, a fost trimisă în judecată. Trupurile celor trei bebeluşi, despre care se crede că sunt vechi de câţiva ani, au fost găsite în luna martie a acestui an.

Tânărul bănuit că ar fi omorât un bătrân în Bistriţa-Năsăud l-ar fi avut complice chiar pe colegul de muncă
Anchetatorii încep să descâlcească iţele încurcate ale unei presupuse crime petrecute vineri noaptea în comuna Bistriţa-Bârgăului, când un bătrân a dispărut fără urmă, după ce i-a luat foc casa. Se pare că tânărul de 23 de ani găsit în Vaslui nu este singurul suspect. Bănuit de complicitate este şi colegul său de la stână.

8 lucruri care ne displac la e-mailurile primite
Ce ne displace cel mai mult la un e-mail? Potrivit specialiştilor în top sunt mesajele incoerente, greşelile gramaticale şi de punctuaţie precum şi subiectele foarte vagi. Aceste probleme pot să fie remediate dacă acordăm mai mult timp e-mailurilor trimise.

A dezgropat cadavrul unei femei şi a făcut sex cu trupul neînsufleţit: detalii din trecutul tânărului bănuit că ar fi omorât un bătrân. Poliţiştii l-au găsit în Vaslui
Ies la iveală detalii despre tânărul de 23 de ani căutat de către poliţişti după ce ar fi omorât un bătrân şi i-ar fi incendiat casa. În urmă cu doi ani, tânărul a dezgropat o bătrână şi a întreţinut relaţii sexuale cu trupul acesteia. Instanţa a decis ca acesta să facă muncă în folosul comunităţii la un cămin de bătrâni. Poliţiştii l-au descoperit pe tânăr marţi, la orele prânzului, în judeţul Vaslui.

VIDEO Tânărul bănuit că ar fi omorât un bătrân s-a lăudat cu fapta sa şi ar fi făcut cinste localnicilor din „pradă“
Un tânăr de 23 de ani din Bacău, care muncea la o stână din comuna Bistriţa-Bârgăului, a dispărut fără urmă sâmbătă dimineaţa. În cursul nopţii a dispărut şi un bătrân de 82 de ani, căruia i-a luat foc casa. Tânărul este bănuit că l-ar fi omorât pe bătrân şi l-ar fi jefuit. Acesta s-ar fi lăudat cu fapta sa şi ar fi făcut cinste localnicilor, imediat după crimă.

VIDEO Câine găsit cu săgeţi în cap şi plămâni, după ce a fost folosit ca ţintă
Un câine fără stăpân a fost găsit sâmbătă, 7 octombrie, în localitatea Simioneşti, cu mai multe săgeţi înfipte în cap şi în corp, după ce a fost folosit ca ţintă. Animalul a fost găsit de un localnic, chiar în curtea sa.