adevarul

 

Ziarul adevarul de azi - adevarul de seara - adevarul online

Ziare romanesti recomandate

Programul TV de Azi

Stiri locale din Adevarul Bistrita

(P) Asigurari RCA - cel mai bun pret

Ziarul Adevarul Bistrita - Ultimele stiri Adevarul Bistrita - 19.08.2018

Turişti prinşi pe lacul Colibiţa la bordul unor bărci cu motor termic. Ce amenzi uriaşe au fost anunţate de admnistraţie
Administraţia Bazinală de Apă Someş-Tisa a identificat trei persoane care se plimbau pe lacul Colibiţa din judeţul Bistriţa-Năsăud, numit şi „Marea de la Munte”, cu bărci cu motoare termice şi hibride, interzise pentru navigat. Dacă în prima fază aceştia au fost atenţionaţi, la a doua abatere, cei trei riscă amenzi uriaşe.

15 lucruri inedite despre tatuaje. Americanii cheltuiesc anual 1 miliard şi jumătate de dolari pentru colorarea pielii
Tatuajele fascinează din cele mai vechi timpuri. De-a lungul timpului, tatuajele au fost folosite pentru a oferi cuiva o identitate sau apartenenţă la o clasă socială sau chiar un grup infracţional. De asemenea, nu puţini sunt cei care păstrează vie amintirea cuiva cu ajutorul tatuajelor.

Cum au reinventat nişte oieri din Ardeal celebra Manchego, brânza născută pe tărâmul lui Don Quijote. E maturată într-o „peşteră“ improvizată
Brânza Manchengo, născută în Spania (în regiunea La Macha, zonă celebră pentru personajul Don Quijote), are o soră în inima Ardealului. În spatele acestui proiect se află un grup de oieri din satul Ardan (judeţul Bistriţa-Năsăud). Începând de anul acesta, brânza Manchego de Ardan va putea fi cumpărată de către bistriţeni chiar din supermarket.

Ne căutăm jumătatea la locul de muncă? Avantaje şi dezavantaje
Nu puţini sunt cei care îşi găsesc jumătatea unde s-ar fi aşteptat mai puţin: la locul de muncă. Timpul îndelungat petrecut alături de colegii de muncă poate să ne apropie şi să ducă la o relaţie.

VIDEO Un bărbat ia la palme un copil de 11 ani, pentru că nu îi place cum şi-a parcat bicicleta
Luni seara, într-una dintre cele mai aglomerate piaţete din Bistriţa, un copil de 11 ani a fost pălmuit şi bruscat de un bărbat. Bărbatul susţine că băiatul nu şi-a parcat bicicleta cum trebuie şi că încurca trecătorii. Mama copilului a depus plângere la poliţie.

Un bărbat a murit în drum spre casă la volanul maşinii pe care tocmai o cumpărase. A intrat pe contrasens şi s-a izbit frontal de o autoutilitară
Un accident grav de circulaţie a avut loc în cursul zilei de marţi, 14 august, pe DN 17, în judeţul Bistriţa-Năsăud.

VIDEO Skoda „eroină“ cumpărată de un român în 1968. Maşina n-a trecut vreodată printr-un service auto, deşi are 800.000 de kilometri la bord
O familie de CFR-işti din Bistriţa se poate mândri cu o maşină Skoda veche de 50 de ani, care nu doar că a bătut ţara în lung şi-n lat, ci n-a trecut până acum printr-un service auto.

Fotomodelele cel mai bine plătite din lume. Cum a ajuns sora vedetei Kim Kardashian cel mai bogat manechin
Cam câţi bani îţi aduce faptul că areţi bine şi că ai grijă de corpul şi tenul tău? Ei bine, dacă transformi asta într-o carieră poţi să ajungi să faci milioane de dolari. Fotomodelul de pe locul 10 din topul celor mai bine plătite manechine din lume are o avere estimată la 5,5 milioane de dolari. Averea locului I este de 4 ori mai mare.

Mesajul de 56 de metri de pe un câmp din Bistriţa-Năsăud. A fost scris cu 180 de baloţi din fân
Sâmbătă, pe un câmp din satul Şirioara, Bistriţa-Năsăud, a apărut un mesaj din baloţi din fân, vizibil din avion. Acesta este format din 180 de baloţi şi are o lungime de 56 de metri. Ore bune au muncit zece oameni pentru ca acesta să ia naştere.

Un hoţ a speriat de moarte o fostă profesoară. Femeia a făcut infarct şi a murit, iar hoţul a fugit cu bijuteriile şi banii
O fostă profesoară de 69 de ani a fost găsită fără suflare sâmbătă dimineaţa, în casa sa din comuna Şieu. Aceasta ar fi făcut infarct, speriată de hoţul care a intrat în casa sa pentru a o jefui. Femeia a murit în urma stopului cardiat, iar hoţul s-a făcut nevăzut cu bijuteriile femeii, dar şi cu banii acesteia, pe care îi economisise pentru a-şi repara dantura.

Bizarerii despre limba engleză. Care este cel mai vechi cuvânt din limba engleză şi unde sunt cei mai mulţi vorbitori
A treia cea mai vorbită limbă din lume este engleza. Supremaţia este deţinută de chineza şi spaniola. Culmea, China are cei mai mulţi vorbitori de limba engleză din lume.

Sute de bistriţeni protestează în semn de solidaritate cu mitingul diasporei
La Bistriţa au protestat circa 600 de oameni în semn de solidaritate faţă de mitingul diasporei. S-au adunat în faţa sediului Prefecturii şi apoi au mărşăluit pe străzi din oraş.

Cadavrul unei tinere însărcinate a fost descoperit pe malul râului Bistriţa, într-un cartier al oraşului
Marţi seara, câţiva copii care locuiesc la blocurile sociale din cartierul Viişoara, au descoperit cadavrul unei femei de 21 de ani, care era însărcinată. Cadavrul, mâncat de animale, a fost găsit pe malul râului Bistriţa, într-o zonă cu vegetaţie mare.

10 lucruri puţin mediatizate despre Cernobîl. Câţi oameni a ucis unul dintre cele mai distructive accidente din istorie
Cel mai mare accident nuclear din istorie a avut loc în 1986, la Cernobîl, în Ucraina. Organizaţia Mondială a Sănătăţii estimează că acest accident nuclear a cauzat în jur de 30.000 de decese.

Mesaje anti-PSD la sediul partidului şi pe casa memorială a lui Liviu Rebreanu. Cum şi-a „personalizat” motocicleta un bistriţean
Iniţiativa românului stabilit în Suedia care şi-a personalizat numerele de la maşină cu un mesaj anti-PSD pare să fie urmată şi la Bistriţa. Un bistriţean de 27 de ani şi-a personalizat motocicleta cu un mesaj anti-PSD. Motocicleta a ajuns şi în faţa sediului PSD Bistriţa-Năsăud, dar şi la festivalul Untold. De asemenea, zidurile casei memoriale a lui Liviu Rebreanu au fost şi ele inscripţionate cu acelaşi mesaj.