adevarul

 

Ziarul adevarul de azi - adevarul de seara - adevarul online

Ziare romanesti recomandate

Programul TV de Azi

Mutari Internationale

Stiri locale din Adevarul Bistrita

(P) Asigurari RCA - cel mai bun pret

Ziarul Adevarul Bistrita - Ultimele stiri Adevarul Bistrita - 16.12.2017

Bărbat omorât de prietenul apropiat cu peste zece lovituri de rangă. Ucigaşul şi-a recunoscut crima cu seninătate. „Nu erau violenţi. De familie bună, amândoi“
Un bistriţean de 32 de ani şi-a omorât prietenul cu ranga, după ce au consumat mai multe beri împreună în seara zilei de joi, 14 decembrie. Cei doi aveau planuri să meargă împreună la muncă în Austria, iar motivul crimei este, deocamdată, necunoscut.

Cum organiza Biserica viaţa ardelenilor, prin lege şi pedepse drastice, în urmă cu câteva secole
În urmă cu câteva secole, în societatea românească din Transilvania, viaţa individului era atent stabilită de Biserică, prin intermediul statului. Aşa se face că multe reguli stabilite de Biserică au luat forma unor decrete, a unor legi, însoţite şi de pedepse serioase.

Coincidenţă criminală macabră: bărbat omorât cu ranga de un membru al familiei care i-a ucis şi tatăl, acum 5 ani
Un tânăr de 27 de ani din Bistriţa a fost omorât cu sălbăticie de un prieten de pahar. Tatăl victimei a fost omorât, în urmă cu 5 ani, de un bărbat din aceeaşi familie cu cea a criminalului. Atunci, imediat după crimă, ucigaşul s-a sinucis.

Cum a ajutat o copilă de 11 ani la prinderea unor hoţi
O copilă de 11 ani din Bistriţa a ajutat poliţiştii să prindă doi hoţi. Aceasta i-a surprins în timp ce împărţeau banii dintr-un portofel furat, a filmat întreaga scenă cu telefonul mobil şi a mers cu imaginile la poliţie.

Subjugarea, „păcatul“ părinţilor care afectează viitorul adult. Cum se transformă copiii care au fost dominaţi de părinţi
Psihologii descriu subjugarea ca fiind acea senzaţia percepută de adulţi că altcineva trebuie să aleagă în locul lor, fără ca ei să ai ceva de spus. Responsabili pentru aceasta sunt, cel mai probabil, părinţii.

Accident între un microbuz şi un autoturism, cu 22 de persoane implicate. Mai multe echipaje de salvare au fost mobilizate
Un microbuz din Chişinău cu 19 persoane la bord s-a ciocnit miercuri seară, pe DN 17, în judeţul Bistriţa-Năsăud, cu un autoturism în care se aflau trei persoane.

Poliţiştii care-i învaţă judo pe copii. Cel mai mic elev are doar 5 ani. „Acest sport îi învaţă să fie cinstiţi“
Doi poliţişti, unul de 21 de ani şi altul de 47 ani, îşi petrec timpul liber într-o sală de sport al unei şcoli generale din Bistriţa, unde-i învaţă pe copii cum să practice judo.

O femeie şi-a dat foc şi a fost la un pas să aprindă casa familiei. Ea consumase băuturi alcoolice înainte de incident
Marţi seara, o femeie de 37 de ani din comuna Căianu Mic s-a autoincendiat şi a fost la un pas să aprindă casa familiei. Ea încercase să aprindă focul în sobă cu benzină. Se pare că femeia consumase cantităţi însemnate de alcool.

Cum se pescuia pe actualul teritoriu al României acum câteva secole. De la prinsul cu mâna la otrăvirea peştilor cu plante toxice
Pescuitul este o îndeletnicire veche în România, mai ales că în multe zone ale ţării râurile erau mult mai bogate în peşte decât în zilele noastre.

S-a început urmărirea penală în cazul de la Sîngeorz-Băi, unde un poliţist a împuşcat mortal un individ care îi atacase colegul cu un cârlig din fier
Parchetul de pe lângă Tribunalul Bistriţa-Năsăud a dispus începerea urmăririi penale pentru infracţiunile: ultraj împotriva a doi agenţi de poliţie, omor, uz de armă fără drept şi lovire sau alte violenţe, în cazul poliţistului care a împuşcat mortal un individ care îi atacase colegul. Deocamdată se cercetează faptele.

FOTO Târgul de jucării vândute de copii. Lecţia uriaşă de solidaritate cu un băiat de 13 ani care este bolnav de cancer
Zeci de copii din Bistriţa au participat duminică la un târg organizat în centrul oraşului, în cadrul căruia şi-au vândut jucăriile de care nu mai aveau nevoie. Toţi banii pe care i-au strâns ajung la un copil de 13 ani care urmează un tratament costisitor în Turcia.

Îngăduinţa instanţelor i-a dat aripi tânărului împuşcat mortal de un poliţist. Bărbatul scăpase de două dosare penale
Tânărul care a fost împuşcat mortal de către un poliţist la Sîngeorz-Băi a fost cercetat în două dosare penale, într-unul pentru ultraj, iar în altul pentru disturbarea ordinii şi liniştii publice. În ambele cazuri, bărbatul a fost „iertat”, renunţându-se la urmărirea penală.

Bistriţa-Năsăud. Trei trenuri au rămas blocate şi sute de oameni nu au curent electric din cauza zăpezii şi a copacilor căzuţi
Sâmbătă noaptea, trei trenuri au rămas blocate pe teritoriul judeţului Bistriţa-Năsăud, din cauza copacilor căzuţi pe şine. Peste 350 de persoane din Pasul Tihuţa au rămas fără curent electric din cauza vremii neprietenoase. În Bistriţa-Năsăud a nins abundent începând de sâmbătă seara.

Detalii noi despre tragedia de la Sîngeorz-Băi: bărbatul împuşcat mortal de poliţist ar fi încercat să îl strângă de gât
Locuitorii din oraşul-staţiune Sîngeorz-Băi sunt în stare de şoc, după ce vineri seara un tânăr de 22 de ani a fost împuşcat de către un poliţist. Se pare că tânărul împuşcat ar fi încercat să-l strângă de gât pe poliţistul care a tras. De asemenea, mama tânărului care a murit s-a băgat în faţa gloanţelor, încercând să-şi apere fiul cu preţul vieţii.

Tânărul împuşcat de un poliţist din Bistriţa-Năsăud, în timpul unei intervenţii, a murit la spital. Coarnă: Poliţiştii au acţionat legal
Bărbatul de 25 de ani din oraşul Sângeorz-Băi, care i-a agresat vineri seara pe poliţiştii chemaţi la un imobil din oraş pentru aplanarea unui conflict izbucnit între acesta şi vecinul său, a murit în cursul nopţii, în ciuda eforturilor personalului medical de la Spitalul de Urgenţă Bistriţa-Năsăud.