adevarul

 

Ziarul adevarul de azi - adevarul de seara - adevarul online

Ziare romanesti recomandate

Programul TV de Azi

Stiri locale din Adevarul Bistrita

(P) Asigurari RCA - cel mai bun pret

Ziarul Adevarul Bistrita - Ultimele stiri Adevarul Bistrita - 18.02.2019

O fată de 13 ani a încercat să se sinucidă din dragoste: a înghiţit 14 ace cu gămălie. Ce altceva au găsit medicii în stomacul ei
Adolescenta este originară din Bistriţa, e cazată într-un internat al unui centru şcolar din municipiu şi provine dintr-o familie dezorganizată, fiind crescută doar de bunică. Din fericire, copila este în stare stabilă.

Prostituată la 12 ani. Cum a fost terorizată o copilă aproape un an pe centura Bistriţei
O copilă de doar 12 ani a fost exploatată de un bărbat aproape un an. Aceasta era dusă zilnic pe centura Bistriţei unde era obligată să se prostitueze. De parcă nu era suficient, inclusiv  bărbatul care o obliga să presteze această muncă o abuza în mod repetat.

Olimpicul autodidact care a fost admis la universităţi din top 10 la nivel mondial
Paul Tîrlişan este în clasa a XII-a la Colegiul Naţional „George Coşbuc” din Năsăud, profilul matematică-informatică. Dacă mulţi dintre tinerii de vârsta sa abia încep să se lămurească unde vor studia şi ce vor face, Paul a fost deja admis la trei universităţi prezente în top 10 cele mai bune din lume. În plus, a fost admis la două universităţi din România până să ajungă în clasa a XII-a.

Creierul femeilor îmbătrâneşte mai încet decât cel al bărbaţilor
Studiile arată că creierul unei femei este cu trei ani mai tânăr decât cel al unui bărbat de aceeaşi vârstă. Cercetătorii cred că declinul cognitiv este mai lent în cazul femeilor decât al bărbaţilor tocmai datorită acestui detaliu anatomic.

„Medicii“ fără diplome, prezenţi şi în stomatologie: cum se jucau nişte cosmeticiene de-a dentiştii
O serie de controale ale Ministerului Sănătăţii au scos la iveală faptul că în sistemul medical sunt prezenţi mai mulţi falşi specialişti fără pregătire sau cu diplome false. Două astfel de cazuri au fost întâlnite şi anul trecut, chiar în Bistriţa, la doi paşi de centrul istoric al municipiului.

VIDEO Pulpe de pui dezgheţate pe dale de beton în curtea unui restaurant din Bistriţa. Patronul: „Este revoltător!“
Un filmuleţ care înfăţişează zeci de kilograme de pulpe din pui lăsate la decongelat în spatele unui restaurant, în recipiente din plastic sau chiar pe dalele din beton, a făcut înconjurul Internetului. Patronul a recunoscut cele întâmplate şi spune că e vina unui angajat.

O persoană a murit în Bistriţa-Năsăud din cauza pneumoniei
Săptămâna trecută o persoană din Bistriţa-Năsăud a murit din cauza pneumoniei. Este a treia persoană care a decedat din cauza pneumoniei, după un adolescent de 14 ani şi o femeie de 43 de ani.

Tibi Uşeriu a ajuns acasă: „M-am repatriat miraculos, cu toate degetele la purtător”
Veşti bune de la ultramaratonistul Tibi Uşeriu. Medicii canadieni au reuşit să îi trateze cu succes degerăturile care i-au afectat degetele de la piciorul stâng şi l-au externat. Acesta a ajuns deja acasă, în Pasul Tihuţa.

Zece cadouri exotice pentru Valentine's Day. De la „prezervativul“ pentru sticla de vin la hârtia igienică cu mesaje
Valetine`s Day bate la uşă, unii îndrăgostiţi sunt puşi în dificultate de identificarea cadoului perfect cu această ocazie. Americanii par să fie mult mai relaxaţi din acest punct de vedere şi mizează pe cadouri amuzante, dar şi folositoare.

Ghid de vizitat spectaculoasa Thailanda. De la spiritualitatea copleşitoare la natura care pare neatinsă de civilizaţie
Se numără printre cele mai populare şi vizitate ţări din lume şi cu toate acestea a reuşit să-şi păstreze spiritualitatea, dar şi natura parcă neatinsă. Thailanda merită cu siguranţă un loc fruntaş pe lista locurilor unde ţi-ai dori să ajungi în această viaţă.

Românii care au snopit în bătaie trei nemţi au scăpat cu pedepse ridicol de mici. Ce i-a ferit de decenii petrecute după gratii
După doar o lună, judecătorii tribunalului din Ausburg au anunţat pedeapsa primită de 7 români care în urmă cu un an au călcat în picioare trei nemţi, în parcarea unui local. Unul dintre ei a fost achitat, iar ceilalţi 6 au primit pedepse cuprinse între 3 şi 5 ani de închisoare.

VIDEO Bătrân de 71 de ani din Bistriţa, ucis cu sânge rece de doi adolescenţi pentru 100 de lei şi un telefon. Victima şi-a invitat călăii în propria casă
Doi fraţi de 19 şi 21 de ani l-au omorât pe un bătrân de 71 de ani în propria locuinţă. Bătrânul îi invitase pe cei doi tineri în casă pentru a consuma alcool. Fraţii au profitat de ocazie şi l-au omorât de bătrân, după care i-au furat 100 de lei, un telefon mobil şi un ceas.

Cum s-a mutat pe Internet un meşteşug vechi, care punea pâinea pe masa unui sat întreg. Papucii şi coşurile din papură ajung în Ungaria şi Anglia
O bistriţeancă de 49 de ani din satul Tonciu se încăpăţânează să transforme un meşteşug vechi, din care în trecut se întreţinea întreaga localitate, într-o afacere. Comenzile s-au mutat pe Internet, iar papucii şi coşurile din papură ajung în Ungaria şi chiar în Anglia.

Ultramaratonistul Tibi Uşeriu: „Degetele de la piciorul stâng nu le simt. Sunt băşicate, umflate şi arată dramatic”
Într-o postare amplă pe pagina sa de Facebook, ultramaratonistul Tibi Uşeriu vorbeşte despre starea sa de sănătate, dar şi despre cum s-a ales cu degetele degerate după un somn de două ore, timp în care nu a fost echipat corespunzător.

Fratele ultramaratonistului Tibi Uşeriu, despre starea de sănătate a sportivului: „Toate veştile care ne vin sunt bune, putea fi mult mai dramatic”
Într-o intervenţie telefonică la Digi24, Alin, fratele ultramaratonistului Tibi Uşeriu a precizat că veştile care vin dinspre clinica canadiană unde este tratat sunt bune şi că lucrurile puteau fi mult mai dramatice. Tibi Uşeriu a fost scos din cursa de la Cercul Polar, din cauza degerăturilor la degetele de la piciorul stâng.