adevarul

 

Ziarul adevarul de azi - adevarul de seara - adevarul online

Ziare romanesti recomandate

Programul TV de Azi

Stiri locale din Adevarul Bistrita

(P) Asigurari RCA - cel mai bun pret

Ziarul Adevarul Bistrita - Ultimele stiri Adevarul Bistrita - 22.10.2018

VIDEO România a fost condamnată la CEDO pentru tortură. Cazul macabru al elevului de liceu bătut în sediul Poliţiei până a defecat necontrolat
România a fost din nou condamnată la Curtea Europeană a Drepturilor Omului. Printr-o decizie luată recent, magistraţii de la Haga au sancţionat un caz petrecut în 2011, când un tânăr a fost bătut groaznic de poliţişti chiar în sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bistriţa-Năsăud. Adolescentul era bănuit că ar fi jefuit, cu un pistol de jucărie, un magazin de cartier.

Şapte joburi pentru personalităţile introvertite. Ce cariere te ajută să eviţi contactul cu cei din jur la locul de muncă
Persoanele care preferă să muncească singure şi să evite pe cât posibil contactul cu cei din jur în timpul job-ului au mai multe opţiuni de carieră. Există specializări care le vor permite persoanelor timide să muncească în tihnă.

Povestea românului care a jucat în Asterix şi Obelix şi a pus bazele celui mai important festival de scurtmetraje din Irlanda
În cei 17 ani petrecuţi printre străini, bistriţeanul Florian Zapra a reuşit să pună bazele celui mai important festival de scurtmetraje din Irlanda, dar şi să joace alături de Gerard Depardieu în filmul Asterix şi Obelix.

Zece efecte nefaste ale obezităţii. Boala afectează în ultima perioadă inclusiv producătorii de scaune pentru copii
300.000 de americani mor anual din cauza complicaţiilor cauzate de obezitate. Aceştia consumă de 4 ori mai multă grăsime decât ar trebui, adică echivalentul unui pachet de unt zilnic.

Tragedie într-o familie din Ardeal. Un băieţel de 5 ani este în comă profundă, după ce a căzut de pe o scară, în gospodărie
Un băieţel de 5 ani este în stare foarte gravă, după ce marţi după-masă a căzut de pe o scară, în gospodăria familiei. Micuţul a căzut în cap şi a fost găsit de către echipajele medicale inconştient, cu un hematom.

Biologul care încearcă să gătească în Antarctica la -70 de grade Celsius. Cea mai izolată bază de cercetare din lume
Cât de greu e să găteşti un banal ou în Antarctica? Răspunsul la această întrebare îl are Cyprien Verseux, un biolog şi glaciolog care lucrează în cea mai izolată bază de cercetare din lume: Concordia din Antarctica. Acesta a realizat o serie de fotografii care surprind cât de complicat este să prepari mâncarea la -70 de grade.

Elevii unui liceu din Ardeal îşi susţin şcoala vânzând fructe şi legume. „Ne acoperim cheltuielile şi facem profit“
La Liceul Agricol din Beclean, judeţul Bistriţa-Năsăud, noţiunea de şcoală gratuită este chiar o realitate. Fondul clasei nu există, iar elevilor nu li se cer bani pentru nicio dotare la şcoală. Aceştia însă cultivă legume şi fructe, pe care mai apoi sunt vândute, iar din banii rezultaţi se dotează şcoala cu tot ce trebuie.

Tragedie pe un drum comunal din Bistriţa-Năsăud. Un tânăr a murit chiar sub ochii viitoarei soţii
Duminică noaptea, un tânăr de 28 de ani şi-a pierdut viaţa, după ce a pierdut controlul volanului şi s-a răsturnat de mai multe ori pe marginea drumului. Accidentul s-a produs în localitatea Brăteni, pe un drum comunal. Acesta a murit sub ochii îngroziţi ai viitoarei sale soţii, cu care trebuia să facă nuntă peste doar câteva luni.

12 lucruri necunoscute despre limbajul trupului. Cum a apărut încrucişatul degetelor pentru noroc
În multe culturi din lume întâlnim încrucişatul degetelor atunci când cel care face acest gest aşteaptă noroc. Culmea, acest gest a început ca o modalitate de a cere protecţia lui Dumnezeu.

Cum a ajuns o româncă de 53 de ani să aducă aurul de la Balcaniada de Atletism şi să stabilească un nou record naţional
La 50 de ani, vârsta la care majoritatea se femeilor se relaxează alături de nepoţi, Paraschiva Borş, o profesoară de sport, se apuca de alergat, pentru a-şi rezolva o problemă cu somnul. Insomniile au trecut, iar alergarea i-a adus profesoarei medalii şi chiar câteva recorduri naţionale.

11 curiozităţi morbide despre deces. Scrisul urât al medicilor americani omoară anual 7.000 de persoane în SUA
În lume mor zilnic aproximativ 150.000 de persoane. Deşi pare greu de crezut, greşelile din prescripţiile medicilor şi în special scrisul urât al acestora „ucid” anual 7.000 de americani.

Marile companii din Bistriţa, nevoite să îşi îndrepte atenţia spre muncitori vietnamezi din cauza lipsei cronice de forţă de muncă
Potrivit estimărilor Camerei de Comerţ şi Industrie Bistriţa-Năsăud, deficitul de personal din companiile din Bistriţa ajunge la 3.000 de locuri de muncă. Lipsa angajaţilor îi face pe afacerişti să-şi îndrepte atenţia asupra muncitorilor din Vietnam, care sunt mai disciplinaţi, nu sunt pretenţioşi şi au un cult al muncii mult mai bine dezvoltat.

Cercetătorii japonezi au reuşit să creeze ovule umane imature. Cât de importantă este descoperirea
O echipă de cercetători japonezi a reuşit să creeze ovogoni din celule sanguine. Ovogonii sunt practic varianta primitivă a ovulelor umane. Cercetătorii cred că acesta este primul pas în crearea în laborator a ovulelor şi spermatozoizilor.

Bistriţa-Năsăud, în topul judeţelor la prezenţa la vot. 26,95% dintre bistriţeni au ajuns la urne
Până la închiderea urnelor 26,95% dintre bistriţenii cu drept de vot şi-au exprimat dreptul de a vota. Prezenţa la vot în Bistriţa-Năsăud este cu 6 procente peste media naţională, judeţul având una dintre cele mai mari prezenţe la nivel naţional.

Când va fi golit Lacul Colibiţa, una dintre cele mai populare destinaţii turistice din România. „Operaţiunea va dura 7 luni“
Lacul Colibiţa este în centrul unuia dintre cele mai mari proiecte de reabilitare din Transilvania. 27 de milioane de euro va costa prelungirea vieţii barajului cu încă 100 de ani. Golirea lacului se poate desfăşura doar în perioada septembrie-martie, pentru a proteja bio-diversitatea şi peştii.