adevarul

 

Ziarul adevarul de azi - adevarul de seara - adevarul online

Ziare romanesti recomandate

Programul TV de Azi

Stiri locale din Adevarul Bistrita

(P) Asigurari RCA - cel mai bun pret

Ziarul Adevarul Bistrita - Ultimele stiri Adevarul Bistrita - 12.12.2018

O fetiţă a scris un „manual“ pentru copiii cu autism şi l-a dedicat colegului ei: „Te iubesc. Te iubim“. Până acum în România nu exista un asemenea caiet special
O fetiţă de clasa a IV-a din Bistriţa a creat un caiet special cu fişe de lucru, pentru un coleg de-al său, diagnosticat cu autism. Aceasta a urmărit facilitatorul şcolar al colegului său şi a început să facă chiar ea fişe pentru colegul ei, Vlăduţ, de care voia doar să se apropie. Caietul cu fişe s-a transformat în primul auxiliar din ţară dedicat elevilor cu autism.

Dispozitivul diabolic al sinucigaşului care a vrut să-şi ucidă partenera poliţistă. „Era conectat la uşa de acces în casă şi cuplat la o priză din spatele aragazului“
Sorin Pătraşcu, un bărbat de 51 de ani, s-a sinucis miercuri, 5 decembrie, aruncându-se de la etajul 4 al unui bloc din Bistriţa. Înainte de gestul extrem, a meşterit un dispozitiv exploziv, care a produs o deflagraţie în apartamentul de la geamul căruia s-a aruncat. Dispozitivul creat de bărbat, bucătar de meserie, pare inspirat din acţiuni teroriste.

Sinucigaşul din Bistriţa care a vrut să-şi omoare familia a murit la spital. Bărbatul a ticluit un plan diabolic pentru a o ucide pe femeia care voia să pună capăt relaţiei
Bărbatul de 51 de ani care a sărit de la etajul 4 al unui bloc din Bistriţa şi a aruncat în aer apartamentul în care locuia a murit la spital, unde a fost transportat în stare gravă. Partenera lui de viaţă, care a fost rănită de suflul deflagraţiei, a fost externată. Poliţia a schimbat încadrarea faptelor, făcându-se cercetări pentru tentativă de omor, omor din culpă şi distrugere.

Studiu recent: concentraţia spermei bărbaţilor cu tată fumător este cu 50% mai redusă
Dacă până acum se credea că fumatul afectează doar fertilitatea fumătorului, un studiu al unei universităţi din Suedia arată că acest viciu afectează şi urmaşii. Bărbaţii cu tată fumător au o concentraţie a spermei cu 50% mai mică faţă de cea a bărbaţilor cu taţi nefumători.

Bărbatul care a vrut să se sinucidă şi să-şi arunce în aer familia este în comă profundă
Bărbatul care miercuri după-masă a vrut să se sinucidă şi să-şi arunce în aer familia cauzând o explozie în locuinţa comună este în stare critică, în comă profundă. La spital a ajuns şi iubita sa, dar şi un pompieri, răniţi de suflul exploziei.

Planul malefic al bărbatului care a vrut să moară împreună cu femeia care tocmai îl părăsise şi cu fata lor. A provocat o explozie cu mâna fiicei de numai 17 ani
Un bărbat din Bistriţa s-a aruncat miercuri, 5 decembrie, de la etajul 4 al apartamentului pe care-l împărţea cu iubita sa. La scurt timp după ce a căzut în faţa blocului, locuinţa a sărit în aer. Planul lui era ca, după ce se sinucide, fosta iubită şi fiica lor să moară în explozia provocată de el în apartament.

Cum a încercat un bărbat să-şi ucidă partenera şi fiica. Apartamentul în care locuiau a sărit în aer la scurt timp după ce individul s-a aruncat în gol de la etajul 4
Înainte de a încerca să se sinucidă, bărbatul a improvizat un dispozitiv menit să arunce în aer apartamentul în care locuia. Explozia a avut loc chiar în momentul în care prietena şi fiica lor au intrat în casă.

Un tânăr s-a sinucis în ziua în care a divorţat oficial de soţia sa: a intrat cu maşina într-un stâlp
Un tânăr de doar 27 de ani şi-a pus capăt zilelor marţi, 4 decembrie. Bărbatul a intrat în viteză cu maşina în stâlpul unei pasarele din oraşul Bistriţa. Tânărul a divorţat chiar în ziua decesului, după un an şi jumătate de căsnicie.

Accident mortal în Bistriţa: Un tânăr a izbit cu putere un stâlp al unei pasarele din oraş. Acesta a fost găsit mort, lângă maşină
Marţi după-masă, un tânăr din Bistriţa a izbit cu putere un stâlp de susţinere a unei pasarele din oraş. Acesta a fost găsit de către echipajele medicale la câţiva metri de maşină, decedat.

Oraşul biblic Sodoma ar fi dispărut în urma exploziei unui asteroid. Ce au descoperit recent arheologii
Arheologii susţin, bazându-se pe descoperiri recente, că explozia unui asteroid care a avut loc în urmă cu 3.700 de ani ar fi distrus zona unde se bănuieşte că s-ar fi aflat oraşul biblic Sodoma.

FOTO Femeia de serviciu care şi-a extins gospodăria în curtea şcolii: „Că ar fi împins gardul pe terenul şcolii nu se poate demonstra“
O vecină a şcolii din satul bistriţean Fântâniţa a profitat de nepăsarea autorităţilor locale şi şi-a prelungit gospodăria în curtea şcolii, astfel că printre leagănele copiilor se plimbă acum găini.

Spune-mi cu cine trăieşti, ca să-ţi spun când vei muri. Legătura dintre sufletul pereche şi speranţa de viaţă
Până acum se credea că speranţa de viaţă are legătură cu moştenirea genetică sau cu stilul de viaţă. Cercetătorii au ajuns la concluzia că şi sufletul pereche influenţează speranţa de viaţă.

Cruzime de 1 Decembrie: şi-a bătut şi înjunghiat prietenul şi l-a lăsat într-o baltă de sânge la -10 grade
Un bărbat de 30 de ani a fost găsit duminică dimineaţa agonizând, de un localnic din satul Şieu Sfântu. Acesta fusese bătut, înjunghiat şi părăsit la o stână, în plin ger. Bărbatului bătut i s-ar fi furat şi portofelul şi telefonul mobil. Cei doi se cunoşteau şi veniseră împreună în satul Şieu Sfântu.

FOTO Ziua Naţională la Bistriţa: costume populare, ger, steguleţe tricolore şi îmbulzeală la fasole cu cârnaţi
Autorităţile judeţene au pregătit cu ocazia Zilei României o fastuoasă paradă, care s-a întins pe mai bine de 45 de minute şi a inclus peste 750 de militari, personal civil şi voluntari. Mai mulţi reprezentanţi ai autorităţilor judeţene au îmbrăcat costumul popular, pentru a marca astfel şi Centenarul Marii Uniri. Parada s-a terminat cu fasole cu cârnaţi şi sarmale, preparatele fiind oferite contracost.

VIDEO Operaţiune contra-cronometru de scoatere a unui bărbat prins sub un mal de pământ. O oră s-au chinuit pompierii să-l salveze
Un bărbat de 53 de ani a fost prins sub un mal de pământ în propria gospodărie, în timp ce lucra la un dren. Echipajele ISU s-au chinuit mai bine de o oră să-l elibereze, folosindu-se inclusiv de accesorii hidraulice.