adevarul

 

Ziarul adevarul - adevarul de seara - adevarul online

emag evomag ecco tinar fashionup otter matar

(P) Asigurari RCA - cel mai bun pret *** Haine online


Ziarul Adevarul Arad - Ultimele stiri Adevarul Arad - 09.10.2015

Cum a ajuns o ruină castelul preferat de Regele Mihai I. În parcul dendrologic dimprejur supravieţuiesc încă 70 de specii de arbori şi arbuşti
În judeţul Arad există 13 castele, superbe la „vremea lor“, majoritatea în paragină acum. Un punct important pe lista monumentelor istorice este castelul de la Bulci, din comuna Bata, de vânzare acum, care ascunde un trecut impresionant.

Cererile pentru ajutorul de încălzire se pot ridica din cinci centre arădene
În timpul sezonului rece, persoanele singure şi familiile cu venituri mici au posibilitatea de a beneficia de ajutoare de stat pentru încălzirea locuinţei. Pe lângă ajutorul de stat pentru încălzirea locuinţei persoanele vulnerabile primesc, suplimentar ajutor şi de la administraţiile locale. Cererile se depun în cinci locaţii din Arad.

O şcoală din judeţul Arad funcţionează de 40 de ani fără toaletă. Lucrările la una modernă au început acum şapte ani
O şcoală din localitatea arădeană Beliu, unde învaţă peste 400 de elevi, aşteaptă de 40 de ani o toaletă modernă. Până acum la dispoziţia elevilor sunt doar latrine, fapt care a dus ca niciodată să nu aibă autorizaţie sanitară de funcţionare.

Linkuri Sponsorizate

Criza de sânge duce la amânarea intervenţiilor chirurgicale. Donatorii se răresc pe zi de trece
Lipsa sângelui afectează în judeţul Arad intervenţiile chirurgicale programate la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă. Medicii trebuie să mai amâne din operaţii, deoarece rezervele de sânge sunt pe terminate.

Voluntarii din Italia şi Spania au construit un nou loc de joacă în Arad
Un nou loc de jocă a apaărut în municipiul Arad. Mai exact printr-o acţiune de voluntariat s-a amenajat locul de joacă din curtea Şcolii Gimnaziale „Iosif Moldovan”, situată în Arad, Strada Conduraşilor.

Primul dascăl al neamului românesc, botezat de Eminescu „gură de aur”. Cine a fost omul care a participat la campania împotriva lui Napoleon
Un liceu îi poartă numele, iar an de an este evocat de elevi şi de dascăli. Este vorba despre Dimitrie Ţichindeal „primul dascăl al neamului românesc”, pe care Mihai Eminescu l-a numit, în poezia «Epigonii», „gură de aur”. Ţichindeal este şi cel care a înfiinţat prima şcoală românească.

Preşedintele CJ Arad, Nicolae Ioţcu, a scăpat de arestul la domiciliu
Preşedintele Consiliului Judeţean Arad, Nicolae Ioţcu, nu mai este în arest la domiciliu. Măsura a fost înlocuită de magistraţii Tribunalului Timiş cu cea a controlului judiciar. Practic, Nicolae Ioţcu poate să se plimbe liniştit, însă doar în comuna Vladimirescu.

Arădenii nu vor să muncească în orice condiţii, deşi există peste 1.400 locuri de muncă vacante
Judeţul Arad se confruntă cu o mare problemă în cee ace priveşte locurile de muncă.vNu mai puţin de  1400 de locuri de muncă sunt disponibile, iar excedentul nu poate fi acoperit pentru că arădenii nu vor să muncească oricum şi orice. Directorul AJOFM Arad, Marinel Henteş, spune că din cei 3.000 de absolventi, doar 270 s-au arătat interesaţi să îşi găsească o slujbă.

Dieta de trei zile cu struguri albi, care face minuni în organism: vindecă insomnia, creşte tonusul şi ne scapă de kilogramele în plus
Nutriţioniştii recomandă în această perioadă a anului să se urmeze dieta de detoxifiere cu struguri albi. Ei spun că organismul nostru încet, dar sigur îşi încetineşte activitatea prin îmbâcsirea cu grăsimi, conservanţi şi indulcitori, iar strugurii albi prin proprietăţile miraculoase curăţă organele interne (ficat, rinichi, intestine şi pielea) dându-le timp să se odihnească pe perioada dietei.

Peste 100 de artişti îşi vor expune lucrările în Arad şi Timişoara. Începe bienala de artă contemporană ArtEncounters
În perioada 4-31 octombrie va avea loc la Arad şi Timişoara prima  ediţie a bienalei de artă contemporană Art Encounters. Ca oraş partener, Aradul găzduieşte mai multe evenimente, în trei locaţii.

Fetiţă de 11 ani violată de un om al străzii în centrul Aradului. Bărbatul este notoriu printre cerşetorii din oraşul ardelean
O fetiţă de 11 ani din Arad a fost violată în seara zilei de joi, 1 octombrie, într-o clădire abandonată din centrul oraşului de către un om al străzii notoriu în localitatea ardeleană.

Şeful Casei de Asigurări din Arad, demis şi repus pe funcţie în aceeaşi zi
Toţi şefii caselor judeţene de asigurări de sănătate au fost suspendaţi din funcţie începând de joi, 1 octombrie, după ce Casa Naţională de Asigurări de Sănătate a modificat indicatorii de performanţă. O parte dintre aceştia au fost numiţi ca interimar, cum este şi cazul Aradului, în timp ce alţii au fost înlocuiţi de oameni pe care îi aveau în subordine.

Nora lui Duckadam, mamă a trei copii, suferă de cancer galopant. Femeia are nevoie de ajutor: „Nu-mi permit să mă mişc atât de repede cu banii“
Nora celebrului fost portar al Stelei, Helmuth Duckadam, actualmente director de imagine al clubului Steaua, are nevoie de ajutor. Diana Duckadam este din Arad, are 34 de ani, şi trece prin momente foarte grele din cauza unui cancer infiltrativ şi galopant situat în endocol. Diana este soţia lui Robert, fiul lui Helmuth Duckadam.

Prima fabrică de seringi din ţară a fost scoasă la licitaţie. Se cer peste şapte milioane de euro
Fabrica de seringi Sanevit 2003 Arad a fost scoasă la licitaţie de Ministerul Economiei, la preţul de aproximativ 7,4 milioane de euro. Toate acţiunile sunt deţinute de Ministerul Economiei, care a preluat fabrica în iunie 2012, pentru a o salva de la faliment.

Începe acţiunea de colectare a deşeurilor electrice şi electrocasnice
Primăria Municipiului Arad în parteneriat cu Asociaţia Română pentru Reciclare RoRec organizează sâmbătă, 3 octombrie 2015 o acţiune de colectare a deşeurilor electrice şi electrocasnice.