adevarul

 

Ziarul adevarul - adevarul de seara - adevarul online

emag evomag ecco fashionup otter matar

(P) Asigurari RCA - cel mai bun pret


Ziarul Adevarul Arad - Ultimele stiri Adevarul Arad - 01.12.2015

Pita de Pecica, secretele delicioasei pâini pe care o prefera Ceauşescu. Se produce în cuptoare din perioada interbelică şi rezistă 10 zile fără conservanţi
Pâinea consumată de Ceauşescu, devenită ce mai bună pâine românescă, este acum consumată şi de către străini. Vorbim despre pita de Pecica, coaptă pe vatră, care nu conţine conservanţi. Ungurii şi nemţii merg la Pecica special pentru pita care se face acolo din moşi-strămoşi.

Un bărbat a murit în urma unui incendiu după ce a adormit cu ţigara aprinsă
Un bărbat în vârstă de 43 de ani din comuna arădeană Şeitin a murit în urma unui incendiu. Acesta a adormit cu ţigara aprinsă, iar imobilul a luat foc. Părinţii acestuia, aflaţi într-o altă cameră, s-au salvat în ultimul moment.

Preşcolarii de la Grădiniţa PP1 Arad au sărbătorit cum se cuvine Ziua Naţională a României
Preşcolarii de la Grădiniţa PP1 Arad alături de educatoarele Amelia Faur şi Popovici Mihaela au sărbătorit Ziua Naţională a României cum se cuvine.

Linkuri Sponsorizate

Tânăra din Arad care şi-a propus să schimbe mentalitatea învechită a antreprenorilor români
O tânără economistă din Arad a scris o carte pe o temă de strictă actualitate. Deşi a absolvit ca şefă de promoţie cursurile Facultăţii de Ştiinţe Economice din cadrul Universităţii de Vest „Vasile Goldiş” din Arad, Maura Bărbulescu a constatat că nu a primit niciun fel de informaţii în timpul cursurilor universitare despre marketingul online, un domeniu în plin avânt.

A început Târgul de iarnă. Arădenii îl pot vizita până anul viitor
La finele săptămânii trecute s-a dat startul Târgului de iarnă din Arad. În două locaţii din zona centrală a municipiului au fost amplasate zeci de căsuţe, de unde cei interesaţi pot cumpăra produse alimentare, ornamente, decoraţiuni, dulciuri. Târgul îşi va închide porţile anul viitor, pe data de 10 ianuarie.

Arădeanca Felba Mona a făcut senzaţie la prima ediţie Romania Fashion Festival
Designerul arădean Felba Mona a participat, sâmbătă seara, la prima ediţie Romania Fashion Festival care a avut loc la Oradea. Pe podiumul de la sala de evenimente Ambasador au urcat designeri şi branduri din România şi Italia, dar şi nume importante ale showbizului românesc. Invitatul special a fost Cătălin Botezatu.

Secretele Cetăţii Aradului, fortificaţia pentru care austriecii au plătit 3 milioane de florini: aici a fost închis asasinul care a declanşat Primul Război Mondial
Unul dintre cele mai importante monumente istorice ale României este Cetatea Aradului. Aceasta a fost contruită în timpul domniei împărătesei Austriei Maria Terezia (1740-1780). O perioadă, cetatea a funcţionat ca închisoare.

Un agent de pază care însoţea un transport internaţional a murit lovit de un tren Interregio
Un agent de pază care însoţea un transport feroviar internaţional a murit în gara din localitatea arădeană Păuliş. Acesta a coborât din tren şi a traversat liniile, însă nu a văzut trenul Interregio care venea din sens opus.

Timp de opt luni un grup de tineri va participa la ateliere de creaţie, de învăţare a limbilor străine, de educaţie şi de igienă
Asociaţia Sirina îşi propune prin proiectul „Open your heart. Give me your time” să dezvolte activităţi de voluntariat cu tineri şi copii din Şcoala Gimnazială „Iosif Moldovan“ Arad. Proiectul se încadrează într-o acţiune-cheie, mobilitatea tinerilor, finanţat de Comisia Europeană prin programul Erasmus +.

Sănătatea din lactate: reduc tensiunea arterială, întăresc masa osoasă şi ne ajută să slăbim - explicaţiile medicilor
Laptele şi produse lactate sunt alimente sănătoase, foarte bogate în nutrienţi. Servesc ca surse bune de calciu şi vitamina D, precum şi proteine şi alte elemente nutritive esenţiale, precum ca fosfor, potasiu, magneziu, vitaminele A, B12, şi riboflavin, spun nutriţioniştii.

Mii de luminiţe vor infrumuseţa seară de seară municipiul Arad
Iluminatul festiv va înfrumuseţa oraşul, începând din această seară. Decorurile luminoase de pe platoul Primăriei, care au fost aprinse la ora 19:00, au anul acesta un nou design.

Solistul trupei Goodbye to Gravity, Andrei Găluţ, a vorbit cu mama sa, pentru prima dată după incendiu
Andrei Găluţ, solistul trupei Goodbye to Gravity, care este internat în Spitalul Crucii Roşii din Beverwijk, Olanda, după ce a fost rănit grav în incendiul din Clubul Colectiv, a avut câteva momente de conştienţă în care a vorbit cu mama sa.

Cum ne îngrijim încălţămintea în timpul iernii - sfaturile specialistului în funcţie de materialul din care sunt făcuţi pantofii
Încălţămintea se strică în fiecare iarnă, deoarece nu este îngrijită adecvat. Sarea, nisipul şi soluţiile antiîngheţ care vor fi aruncate pe străzi pentru îndepărtarea poleiului duc în mod sigur, spun specialiştii pantofari, la degradarea încălţămintei.

Fostul viceprimar al Aradului, Geanina Pistru, declarat incompatibil de către ANI
Consilierul municipal Geanina Pistru, fost viceprimar al Aradului,  a fost declarat incompatibil de către Agenţia Naţională de Integritate (ANI).

Program festiv variat cu ocazia Zilei Naţionale a României. Arădenii sunt aşteptaţi la spectacole rock, pop şi folclorice
Arădenii sunt aşteptaţi să ia parte, timp de patru zile, la evenimentele prilejuite de Ziua Naţională a României. Festivităţile din acest an se desfăşoară sub genericul „Arad, Întâiul oraş al Unirii”, marcând importanţa politică şi administrativă a intelectualilor arădeni care au pregătit Marea Unire.