adevarul

 

Ziarul adevarul de azi - adevarul de seara - adevarul online

Ziare romanesti recomandate

Programul TV de Azi

Mutari Internationale

Stiri locale din Adevarul Arad

(P) Asigurari RCA - cel mai bun pret

Ziarul Adevarul Arad - Ultimele stiri Adevarul Arad - 19.02.2017

Injecţii sau pastile? Care sunt mai puternice şi mai eficiente - explicaţia medicului
Foarte mulţi pacienţi atunci când merg la medic spun că vor să li se prescrie injecţii, deoarece cred că sunt mai tari. Un medic arădean explică cum acţionează acestea faţă de tablete.

După 69 de ani s-a redeschis un punct de frontieră: Grăniceri – Elek
Punctul de Trecere al Frontierei Grăniceri- Elek a fost închis în anul 1948. De atunci cei care doreau să meargă la rudele din ţara vecină erau nevoiţi să ocolească şi o sută de kilometri.

Aradul se promovează în capitală. Se are în vedere aeroportul, podgorile, traseele turistice şi „Lacul Ghioroc, litoralul din Vestul României”
Judeţul Aradul se promovează, în aceste zile, la Bucureşti, la Romexpo, în cadrul Târgul Naţional de Turism. Astfel, timp de patru zile vor fi diseminate ofertele turistice ale judeţului, gândite pe mai multe circuite.

În mai multe judeţe ale ţării a fost confirmată gripa aviară. Ce măsuri trebuie luate
Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică a Judeţului Arad anunţă că în mai multe judeţe ale ţării a fost confirmată gripa aviară cu virus H5N8 înalt patogen la păsări salbatice şi domestice.

Patru puncte de trecere a frontierei noi deschise la graniţa între România şi Ungaria. Care este orarul de funcţionare
Începând din acest sfârşit de săptămână în judeţul Arad vor fi deschise temporar patru noi puncte de trecere a frontierei: Nădlac – Csanádpalota, Variaşu Mic – Dombegyház, Grăniceri – Elek şi Iermata Neagră – Dénesmajor.

Peste 5.000 de arădeni au semnat pentru ca Piaţa Catedralei să nu fie desfiinţată
Peste 5.000 de arădeni au semnat pentru ca Primăria Arad să nu desfiinţeze Piaţa Catedralei. În total, până joi dimineaţa, 5.198 de arădeni şi-au arătat susţinerea pentru ca Piaţa Catedralei să nu fie desfiinţată de autorităţile locale.

Scandalul cărnii spălate cu detergent continuă: fostul şef de magazin, audiat
La un an de când fostul şef al magazinului Profi din centrul Aradului a acuzat că era forţat de superiori să vândă carne şi alte produse expirate, au loc noi audieri.

UPDATE Patru oameni au murit într-un accident grav în Ungaria: este implicat şi un autocar plin cu români
Pompierii arădeni au fost solicitaţi să intervină, miercuri dimineaţa, pentru o misiune de sprijin la salvarea victimelor unui accident produs pe autostradă în Ungaria. Printre victimele care şi-au pierdut viaţa se numără şi un român.

Prăjitură cu dragoste, făcută de o profesoară pricepută: cum se prepară şi care sunt secretele
Ifigenia Alexandra Duma are 30 de ani, este profesoară de Română-Engleză, a terminat Facultatea de Litere şi are o mare pasiune pentru gătit, în general pentru dulciuri, de la torturi la prăjituri. Pentru Ziua Îndrăgostiţilor şi Dragobete ne recomandă „Love cake“.

Cinci turci şi un sirian au fost prinşi la Nădlac. Ei erau ascunşi într-un automarfar încărcat cu role de poliester
Cinci bărbaţi din Turcia şi unul din Siria, care au încercat să iasă ilegal din ţară, ascunşi într-un automarfar încărcat cu role de poliester, au fost prinşi de către poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac II –Csanadpalota.

Protest cu maşini la Arad. Circulaţia în centrul oraşului a fost îngreunată
La Arad a avut loc marţi dimineaţa un protest cu maşini faţă de modificările legislative, dar şi faţă de actualul Guvern.

Comorile din peşteri: ce ascundeau cele patru grote din satul arădean Căprioara
În peşterile din jurul satului arădean Căprioara, din comuna Săvârşin, au fost descoperite cu ani şi ani în urmă materiale aparţinând culturii Coţofeni, cea mai importantă cultură de tranziţie de la eneolitic la epoca bronzului.

Jocul Skillz a împlinit un an. El a ajuns la 1.5 milioane de descarcari şi a fost sărbătorit cu un tort
Jocul Skillz care a implinit un an de zile şi a ajuns la 1.5 milioane de descarcari, tradus în 11 limbi, a fost sărbătorit cu un tort.

Doi alpinişti români au încercat să atingă vârful Cerro Torre din Patagonia. Condiţiile meteo nu i-au lăsat!
Alpiniştii arădeni Aurel Ştefan Sălăşan (Asociaţia Explorer Filiala Arad) şi Sebastian Martian Sbîrcea (Asociaţia Speologică Speowest Arad), ambii voluntari în cadrul Formaţiei Salvamont din cadrul Serviciului Public Judeţean Salvamont-Salvaspeo Arad au fost, timp de o lună, intr-o nouă expediţie în America de Sus, regiunea Patagonia – Argentina.

UPDATE La Arad au ieşit în stradă, duminică seara, aproximativ 200 de persoane
Un nou protest faţă de Guvernul Grindeanu a fost anunţat, duminică, la Arad, pe reţelele de socializare. În ultimele zile la Arad s-a protestat paşnic.