adevarul

 

Ziarul adevarul de azi - adevarul de seara - adevarul online

Ziare romanesti recomandate

Programul TV de Azi

Mutari Internationale

Stiri locale din Adevarul Arad

(P) Asigurari RCA - cel mai bun pret

Ziarul Adevarul Arad - Ultimele stiri Adevarul Arad - 30.04.2017

Cum preparăm lasagna acasă. Timpul clasic de preparare, deranjant de lung pentru mulţi, poate fi ceva mai scurt
Lasagna este un preparat tradiţional italian, apreciat peste tot în lume. Avem posibilitatea de a-l cumpăra din magazine sau îl putem face în propria bucătărie. Un bucătar arădean ne dezvăluie modul în care ar trebui să-l preparăm, dar şi cum putem reduce timpul de gătire.

Cel mai mare ştrand din România, „Litoralul vestului”, se deschide pe 1 mai
Cel mai mare ştrand din România şi al doilea ştrand ca mărime din Europa situat lângă o apă curgătoare îşi va deschide porţile pe data de 1 mai. Noutatea sezonului este că zona comercială a ştrandului a devenit loc de promenadă.

O nouă locaţie şi o nouă informare la Ministerul Culturii pentru amplasarea Monumentului Marii Uniri. Se doreşte inaugurarea acestuia în decembrie 2017
Monumentul Marii Uniri a ajuns din nou subiect de dicuţie. Acesta trebuia să fie amplasat de mult timp în Arad, însă au fost ani de tergiversări, mai ales din partea sculptorului contractat.

Un adolescent a fost ascuns sub o pătură pentru a putea fi scos din ţară
Poliţiştii de frontieră arădeni au descoperit, ascuns într-un microbuz, acoperit cu o pătură, un adolescent în vârstă de 17 ani, pe care însoţitorul său legal a încercat astfel să îl scoată ilegal din ţară.

Se opreşte căldura, în municipiul Arad
Reprezentanţii SC CET Hidrocarburi SA anunţă întreruperea furnizării energiei termice pentru încălzire, în municipiul Arad. Măsura vine ca urmare a creşterii temperaturii, în ultima perioadă.

Biserica Evanghelică Luterană din România a devenit o „lumină spre cer”.  S-au montat aproape 300 de leduri FOTO
Biserica Evanghelică Luterană din România (Biserica Roşie) care a luat fiinţă după încheierea Marelui Război (1914-1918), constituindu-se din credincioşii evanghelici luterani din regiunile Transilvania şi Banat, luminează începând de aseară.

Doi români căutaţi de autorităţile europene, prinşi la Vama Nădlac
Poliţiştii de frontieră arădeni au depistat două persoane pe numele cărora erau emise mandate europene de arestare de către autorităţii din Uniunea Europeană. Unul dintre cei căutaţi săvârşise infracţiuni în Spania iar celălalt în Italia.

Cine este psihoterapeutul ce scrie cărţi de poezii şi care a înfiinţat grupul literar „Tu - carte deschisă”
Este psihoterapeut însă are o înclinaţie aparte pentru scris. În anul 2000 scrie prima poezie "Speranţa e un vis/ ce nu poate fi ucis...versuri ce au apărut în primul volum intitulat "Glasul inimii vol.I" în anul 2005.

Experţi în sisteme de fortificaţii de tip Vauban din Belgia, în România. Documentele Cetăţii Aradului au fost studiate
O delegaţie de experţi în sisteme de fortificaţii de tip Vauban din Belgia a fost prezentă în Arad, miercuri, pentru a se documenta cu privire la Cetatea Aradului.

Fostul şef de tură al Vămii Nădlac, Doru Anton Ţica, a fost reţinut de procurorii DNA pentru trafic de influenţă
Fostul şef de tură din cadrul vămii Nădlac, Dorel Anton Ţica, a fost reţinut pentru trafic de influenţă. Acesta împreună cu Ştefan Mărunţelu au promis rudei unei persoane trimise în judecată pentru săvârşirea unor fapte de corupţie că-şi vor exercita influenţa asupra magistraţilor.

Economistul care face teatru, înot, ciclism şi scrie cărţi
Joacă în spectacole de teatru, participă la competiţii sportive de alergare, înot şi face ciclism, dar şi mediul literar îi este prieten. Vorbim despre arădeanul Cristian Lucian Mladin, în vârstă de 40 de ani, de profesie economist.

Se redeschide cinematograful din cartierul Grădişte
„Băiatul şi bestia“ (The boy and the beast) este primul film care va fi proiectat la cinematograful din cartierul Grădişte, după o perioadă de 27 de ani, timp în care clădirea, care a fost abandonată de Regia Autonomă de Distribuţie şi Exploatare a Filmelor România Film (RADEF), a fost preluată de municipalitatea arădeană.

Când este indicat să adăugăm boia în mâncare şi de unde să o cumpărăm
Boiaua se foloseşte în bucătăria românească la diferite preparate: tocăniţe, ciorbe, fripturi sau diferite sosuri. Aceasta ar trebui adăugată într-un anumit moment al preparării termice. Un bucătar arădean dezvăluie în ce proporţie şi când trebuie pusă boiaua în mâncare.

Firme din top 100 mondial, la Forumul Economic Internaţional de la Arad
La Arad s-a desfăşurat, zilele trecute, prima ediţie a Forumului Economic Internaţional, organizat de către Patronatul Naţional Român, filiala Arad şi Centrul Interregional de Advocacy şi Diplomaţie.

Cine este tânărul poliţist care a cucerit juriul de la „Românii au talent“. Mihaela Rădulescu: „Da-mi-ai amenzi toată ziua“
George Postolache are 25 de ani şi se numără printre poliţiştii din ţara noastră care au cucerit scenele unor mari concursuri.