adevarul

 

Ziarul adevarul de azi - adevarul de seara - adevarul online

Ziare romanesti recomandate

Programul TV de Azi

Stiri locale din Adevarul Arad

(P) Asigurari RCA - cel mai bun pret

Ziarul Adevarul Arad - Ultimele stiri Adevarul Arad - 12.12.2018

Viticultorul anului în Ungaria este din România. "Sunt bucuros pentru această performanţă, e extraordinară atât pentru mine, cât şi pentru podgoria Miniş"
Arădeanul Géza Balla a devenit primul viticultor din afara graniţelor Ungariei care a câştigat premiul Viticultorul Anului în Ungaria

Primăria Arad va aplica taxă de paragină pentru clădiri le istorice degradate, cu proprietari care refuză să execute lucrări de reparaţii
Primăria Arad i-a somat pe proprietarii a 1.600 de imobile să execute reparaţii la faţade, însă în cazul a 210 de clădiri istorice foarte degradate, multe palate din centrul oraşului care pot pune în pericol siguranţa, s-a decis aplicarea ”taxei de paragină” pentru cei 1.032 de proprietari ai locuinţelor, respectiv un impozit mai mare cu până la 500 la sută în anul 2019.

Zeci de animale, găsite moarte pe un câmp din judeţul Arad: „Otrava este una foarte puternică”
Mai multe animale sălbatice au fost găsite moarte pe câmp în zona Şemlac. Autorităţile suspectează că animalele au murit din cauza substanţelor folosite de agricultorii din zonă.

Comunitatea evreilor din Arad condamnă declaraţia lui Ilan Laufer: E nefondată, iresponsabilă, de maximă gravitate
Comunitatea evreilor din Arad condamnă ”cu fermitate”, printr-un comunicat remis miercuri, declaraţia lui Ilan Laufer, care-l acuza pe preşedintele Klaus Iohannis de antisemitism. Preşedintele Comunităţii Evreilor din Arad, Ionel Schlesinger, afirmă că declaraţia lui Laufer este ”nefondată, iresponsabilă, de maximă gravitate”.

O tânără dansatoare a murit, după ce a leşinat pe scenă la Balul Bobocilor
O tânără în vârstă de 33 de ani din Bucureşti a murit după ce a leşinat pe scena Casei de Cultură din oraşul Sebiş din Arad, unde fusese invitată să danseze la un bal al bobocilor.

Final de misiune în cazul depozitului de bombe descoperit de muncitorii care curăţau un canal. Au fost găsite 60 de proiectile
Inspectoratul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Arad a finalizat căutările în cazul bombelor din Al Doilea Război Mondial găsite într-un canal de muncitorii care lucrau la decolmatare. După trei zile de căutări, pirotehniştii au descoperit 60 de proiectile.

Depozit de bombe din Al Doilea Război Mondial, descoperit la marginea Aradului în timpul decolmatării unui canal
Pirotehniştii din Arad au descoperit, în ultimele 48 de ore, aproximativ 30 de bombe de aruncător din Al Doilea Război Mondial, multe cu focoase instalate, iar cercetarea terenului cu aparate de detectare va continua, pentru că ar fi vorba de un depozit de linie de front în care s-ar mai găsi proiectile. Bombele au fost descoperite în timpul unor lucrări de decolmatare a canalului Mureşel, care trece pe lângă oraş.

Un copil de opt ani a murit după ce un zid din cărămidă s-a prăbuşit peste el
Un băieţel de opt ani din judeţul Arad a murit, sâmbătă, după ce a fost surprins de un zid din cărămidă care s-a prăbuşit, la o casă nelocuită a familiei. Băiatul a suferit răni grave şi a fost preluat de un elicopter SMURD, însă a fost declarat decedat chiar în timpul zborului spre spital.

Doi tineri au murit, iar alţi doi sunt răniţi, după ce maşina în care se aflau a căzut de pe un pasaj rutier
Doi tineri şi-au pierdut viaţa, joi seară, în municipiul Arad, iar alţi doi au fost răniţi, după ce autoturismul în care se aflau a căzut de pe un pasaj rutier de la o înălţime de zece metri, din cauza vitezei şi neatenţiei şoferului.

Caz dramatic la Spitalul Judeţean Arad. Un medic cardiolog de 44 de ani a murit la puţin timp după intrarea în gardă
Cosana Claiciu, un medic cardiolog de 44 de ani de la Spitalul Judeţean Arad, a murit în urma unui infarct suferit imediat după intrarea în gardă.

Un interlop arădean a fost împuşcat şi jefuit pe stradă
Un bărbat de 39 de ani din Arad, cunoscut în lumea interlopă, conform anchetatorilor, a fost împuşcat pe stradă, luni dimineaţă, în timp ce se îndrepta spre casă, fiind rănit în picior. Bărbatul este conştient şi urmează să fie supus unei intervenţii chirurgicale. Apropiaţi ai acestuia au declarat că agresorii l-au aşteptat la intersecţia a două străzi şi i-au furat o sumă mare de bani, în timp ce poliţiştii îi caută pe suspecţi.

Contabilul unei primării din Arad a fost dat dispărut. Unii colegi spun că ar fi plecat brusc înainte de venirea unui control al Curţii de Conturi
Contabilul Primăriei Şiştarovăţ, din Arad, a fost dat dispărut de familie, iar Poliţia a publicat un anunţ, marţi, cu fotografia sa. Colegi de-ai săi spun că acesta a plecat brusc de la birou, cu doar o jumătate de oră înainte de a sosi o echipă de control a Curţii de Conturi, în urmă cu o săptămână. Bărbatul îşi lăsase pe birou telefonul şi cheile, iar dulapurile cu documente şi uşa biroului au rămas descuiate.

FOTO Peste 30.000 de oameni au participat la prima ediţie Arad Open Air Festival
Prima ediţie a Arad Open Air Festival a adus la Arad artişti precum Groran Bragovic, Atb, Nervo, Vama, Jonathan Band, Mahmut Orhan, Almund, Vanotek, Subcarpaţi şi mulţi alţii.

Un jandarm trimis la o intervenţie a descoperit că un hoţ spărgea chiar boxa sa din bloc. Suspectul, prins la locul faptei
Un jandarm din Arad care a fost trimis la o intervenţie, în noaptea de sâmbătă spre duminică, a descoperit că un hoţ încerca să fure lucruri chiar din boxa sa, suspectul fiind prins în timp de sorta lucrurile pe care voia să le ia. Când bărbatul a fost întrebat ce face în boxă, el a răspuns că face curăţenie, neştiind că vorbeşte cu proprietarul spaţiului. Hoţul are 21 de ani şi este cercetat penal pentru tentativă de furt.

VIDEO Arad Open Air, cel mai mare festival din oraşul de pe Mureş. Goran Bregovici, Mahmut Orhan, ATB sau Nervo pe Aeroportul Internaţional
Arad Open Air Festival se desfăşoară pe Aeroportul Internaţional din oraş, unde au fost amenajate trei scene: Airplane Main Stage, ABC Stage şi Captain Stage.