adevarul

 

Ziarul adevarul - adevarul de seara - adevarul online

Ziare romanesti recomandate

Abonare newsletter ziarele.com

Adresa de e-mail:


Mutari Internationale

Stiri locale din Adevarul Arad

(P) Asigurari RCA - cel mai bun pret

Ziarul Adevarul Arad - Ultimele stiri Adevarul Arad - 23.07.2016

Topul fructelor ideale care ar trebui consumate în timpul verii
În timpul verii avem ocazia ideală să ne refacem rezervele de vitamine şi minerale atât de necesare sănătăţii, prin consumarea unor fructe de sezon. De asemenea, acestea au un rol important în rehidratarea organismului, necesară pe timp de vară.

Faimoasele bomboane de Vinga revin în memoria celor care le-au gustat. Ele erau exportate în Japonia, Germania şi SUA
Deşi nu se mai fabrică de ani de zile bomboanele din ciocolată de Vinga au reapărut în memoria celor care le-au consumat. De câteva zile pe site-urile de socializare au început să apară poze cu ambaluajul acestora, dar şi date despre ele. Vorbim despre o faimoasă ciocolată care a fost exportată ani la rând în Japonia, Germania şi Statele Unite ale Amercii.

Şefa Psihiatriei din Arad, trimisă în judecată în dosarul testărilor ilegale de medicamente
Medicul arădean Delia Podea, şef al Secţiei Psihiatrie a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Arad şi profesor la Facultatea de Medicină din cadrul Universităţii de Vest “Vasile Goldiş”, a fost trimisă în judecată de Parchetul General în dosarul testărilor ilegale de medicamente.

„Am îngropat 4 episcopi, 6 preoţi şi 1.800 de enoriaşi“. Meserie de familie: şase generaţii de cântăreţi bisericeşti
Are 86 de ani, dar încă merge la biserică pentru a cânta. Vorbim despre Traian Tolan din comuna arădeană Macea: bărbatul a fost cantor la biserică timp de 35 de ani. Nici când a ieşit la pensie nu a renunţat la meserie.

Un actor arădean, despre Radu Beligan: „Făcea totul cu mare iubire“
Actorul arădean Zoltan Lovas îşi aduce aminte cu mare drag de maestrul Radu Beligan. Chiar dacă au trecut ani de când nu s-au mai întâlnit, arădeanului i-au rămas în minte cuvintele rostite de el.

Cartierele comuniste din Arad vor avea o altă faţă. BERD a împrumutat primăria cu 20 de milioane de euro
Primăria Arad şi Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) au semnat, miercuri, acordul prin care municipalitatea primeşte un împrumut de 20.000.000 de euro pentru ”regenerarea urbană”.

Printr-un mesaj postat pe Facebook, copiii abandonaţi au scutece pentru tot anul
Reţeaua de socializare Facebook, voluntarii şi donatorii au reuşit să le aducă un plus de confort copiilor abandonaţi de la la Secţia Pediatrie 1 a spitalului din Arad, care au rămas fără scutece şi produse de igienă.

Admitere liceu 2016 Arad. 2410 elevi au ocupat un loc la unul din liceele din judeţ
Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean Arad anunţă că în urma repartizării computerizate din cadrul primei etape a admiterii un  număr de 2410 elevi au ocupat un loc la unul din liceele din judeţul Arad.

Cabinetele medicale din şcoli, inspectate de autorităţi
Cabinetele medicale din mai multe unităţi de învăţământ din Arad au fost ispectate de către primarul Municipiului Arad, Gheorghe Falcă, împreună cu responsabilii din Primărie, în vederea evaluării  stării acestora şi a necesarului de dotări şi lucrări de modernizare în continuare.

Business de familie: un arădean cultivă şi vinde roşii cherry pentru a-şi ajuta copiii
Un producător din judeţul Arad spune despre el că este „un cultivator hobbyist“. Dacă la început se ocupa ca mai toţi cei de la el din zonă cu cultivarea roşiilor clasice, de câţiva ani acesta a început să planteze roşii cherry.

Opt milioane de lei pentru reabilitarea unui pod vechi de peste 40 de ani
Podul Decebal din municipiul Arad se pregăteşte de reparaţie capitală şi consolidare. Studiul de fezabilitate al investiţiei a fost votat de Consiliul Local Municipal. Podul Decebal peste râul Mureş a fost construit în anul 1973 iar pe parcursul exploatării a beneficiat doar de intervenţii limitate  pentru întreţinere.

Cum a ajuns să se vândă bulionul „pe abonament“. Familia de gospodari care face o pastă de tomate atât de gustoasă încât clienţii îşi fac programare
O familie de agricultori din comuna arădeană Macea prepară un sos de tomate apreciat de atât de mulţi clienţi, încât comercianţii au ajuns în punctul în care iau comenzi din timp pentru a putea satisface cererea.

Aradului a semnat un protocol de colaborare cu Ministerul Culturii. Astfel va participa la programul „Oraşe Europene“
Ministrul Culturii, Corina Şuteu, a semnat, astăzi, la Arad un protocol de colaborare privind participarea Aradului la programul „Oraşe Europene“.

Cât putem să stăm la soare şi cât de reală este legenda bronzului sănătos
Anotimpul cald îi face pe români să îşi petreacă o bună parte a timpului la mare sau la ştranduri pentru a se bronza şi pentru a scăpa de căldura din apartamente. Statul la soare are însă şi anumite riscuri pe care trebuie să le cunoaştem.

Aradul, primul oraş din ţară care îşi va putea promova evenimentele culturale la Bucureşti
Aradul va fi primul oraş din ţară cu care Ministerul Culturii va semna (luni) un protocol de colaborare pentru dezvoltarea şi promovarea artelor.