adevarul

 

Ziarul adevarul de azi - adevarul de seara - adevarul online

Ziare romanesti recomandate

Programul TV de Azi

Mutari Internationale

Stiri locale din Adevarul Arad

(P) Asigurari RCA - cel mai bun pret

Ziarul Adevarul Arad - Ultimele stiri Adevarul Arad - 28.09.2016

Antrenorul de fitness care desfiinţează Kangoo Jumps şi Body Time: „Fiecare kilogram în plus apasă pe coloană şi asupra genunchilor“
Un tânăr antrenor şi instructor fitness din Arad vine cu argumente care desfiinţează Kangoo Jumps şi Body Time. El spune că exerciţiile cu aparate care contractă muşchiul prin electrostimulare (X-Body, Body time etc.) distrug rinichii şi aduc riscul de a distruge muşchii, iar cei care doresc să-şi menţină genunchii şi coloana sănătoasă trebuie să le evite.

Petrecere mare la Macea: cantorul de 86 de ani care a îngropat 1.800 de enoriaşi a fost sărbătorit cum se cuvine de ziua lui
Cantorul din Macea care a îngropat 4 episcopi, 6 preoţi şi 1.800 de enoriaşi a fost luat prin surprindere de către săteni. Pentru că a împlinit 86 de ani şi încă este un om de bază în localitate, ziua lui a fost sărbătorită cum se cuvine.

Un preot a murit în urma unui accident de circulaţie. A fost găsit de localnici câteva ore mai târziu
Preotul paroh Avram Matcău a decedat în cursul dimineţii de miercuri, în urma unui accident produs pe drumul dintre Dezna şi Slatina de Criş, din judeţul Arad. Acesta a fost găsit pe scaunul şoferului, singur în autoturismul avariat, ce intrase într-un cap de pod.

De ce ne curge sânge din nas şi cum putem opri sângerarea
Foarte mulţi oameni se plâng de faptul că le curge sânge din nas. Medicii spun că epistaxisul (sângerarea nazală) nu trebuie să ne sperie. Sângerarea poate apărea dintr-o multitudine de cauze, cum ar fi răceli banale, oboseală exagerată, lovituri sau zgârieturi uşoare.

Clopotele unei biserici, demontate pentru a se face proiectile pentru frontul de Est
Biserica Evanghelică Luterană din Arad a fost ridicată la începutul anilor 1900. Iniţial biserica avea trei clopote, dar două dintre acestea au fost demontate în timpul Primului Război Mondial. Din peste o tonă de bronz, materialul din care erau construite clopotele, s-au făcut proiectile.

Ofiţerul român care i-a dat o replică acidă senatorului Daniel Barbu, felicitat de un General NATO
Ofiţerul MApN, participant la cinci misiuni militare externe şi membru al GCSP (Geneva Centre of Security Policy), care i-a dat o replică usturătoare politicianului Daniel Barbu, parlamentarul ALDE a fost, luni, felicitat pentru munca depusă timp de un an în Bosnia şi Herţegovina, unde se află într-o misiune de menţinere a păcii, de un General NATO.

O femeie a fost găsită moartă în propria casă după cinci luni. Familia o credea plecată în Italia
O femeie din comuna arădeană Zărand a fost găsită moartă în propria casă. Acesta avea 62 de ani şi conform poliţiştilor este decedată de câteva luni bune.

Festivalul Vânătorilor a adunat mii de participanţi la Bata. Ceaunele cu preparate vânătoreşti, atracţia evenimentului
Comuna arădeană Bata a fost arhiplină, duminică, atunci când s-a desfăşurat a noua ediţie a Festivalului Vânătorilor. Mii de persoane venite din mai multe judeţe au ţinut să ia parte la acest eveniment de excepţie.

Scriitor arădean despre Ioan Gyuri Pascu: „Exuberanţa cu prietenii era o mască, un cadou pentru oameni şi prieteni”
Arădenii regretă moartea actorului şi cântăreţului Ioan Gyuri Pascu, care a decedat luni dimineaţă, în urma unui infarct. Artistul venea des la Arad şi mereu era întâmpinat cu mare drag.

Câtă vitalitate „se ascunde“ în coaja vinetelor. „Cel mai important element nutritiv este mereu aruncat la gunoi“
Consumul de vinete, după cum spun nutriţionişti, are numeroase efecte benefice asupra organismului. Originare din India şi Orientul Mijlociu, sunt sunt cele mai longevive legume datate în urmă cu peste 4.000 de ani.

O tânără familie din Arad creşte răţuşte exotice din pasiune pentru păsări
O tânără familie din Arad are o pasiune mai colorată.  Adina (25 ani ) şi Claudiu (30 ani) Uglai au început să crească răţuşte exotice încă din anul 2012. Totul a pornit de la dorinţa de a avea păsări colorate în curte.

Daniel Barbu, desfiinţat de încă un militar român: „Ochelarii dumneavoastră ar merită să fie striviţi de bocancul plin de praf al unui soldat“
Un ofiţer MApN, participant la cinci misiuni militare externe şi membru al GCSP (Geneva Centre of Security Policy), i-a dat o replică usturătoare politicianului Daniel Barbu, parlamentarul ALDE care a afirmat că „meseria de politician este riscantă, mai riscantă decât misiunea unui soldat în Afganistan”.

Premieră naţională: Şcoală de Iarnă, la Arad
În premieră naţională, Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură a judeţului Arad organizează o Şcoală de Iarnă, cu durata de trei luni.

Bunicul fetiţei care a ars de vie în maşină este acuzat de ucidere din culpă
Tragedie mare în familia din Curtici în urma decesului fetiţei de aproape trei ani care a ars de vie în maşină. Vinovat de incident se face bunicul acesteia care a lăsat-o nesupravegheată. Acum el este trimis în judecată pentru ucidere din culpă.

Vânătorii se reunesc din nou la Bata. Programul este unul diversificat
Vânători din ţară şi străinătate, dar şi numeroşi invitaţi sunt aşteptaţi în acest weekend al Bata unde va avea loc o nouă ediţie a Festivalului Vânătorii. Se va găti vânat la ceaun, vor avea loc diferite concursuri.