adevarul

 

Ziarul adevarul - adevarul de seara - adevarul online

Ziare romanesti recomandate

Abonare newsletter ziarele.com

Adresa de e-mail:


Mutari Internationale

Stiri locale din Adevarul Arad

(P) Asigurari RCA - cel mai bun pret

Ziarul Adevarul Arad - Ultimele stiri Adevarul Arad - 26.06.2016

Cât de sănătoase sunt untul şi margarina. Ce alegem să mâncăm - sfatul medicului
Micul dejun se întâmplă de multe ori pe fugă, astfel încât, din criză de timp, suntem tentaţi să folosim produse cum ar fi margarina sau untul. Nutriţionistul arădean Dan Merişca spune cum şi cât de des trebuie consumate aceste produse.

Cu ce se ocupau membrii Lojei Szechenyi, una dintre primele organizaţii masonice din România. Prevederile Constituţiei secrete ale asociaţiei
Loja Szechenyi a fost prima organizaţie masonică din oraşul Arad. Înfiinţată în anul 1870, în contextul relaxării regimului absolutist din Imperiul Austro-Ungar, loja arădeană a aderat încă de la fondare la Marea Lojă a Sfântului Ioan din Ungaria.

Gheorghe Falcă va conduce primăria alături de Bibarţ şi Bognar
Constituirea  Consiliului Local Municipal a avut loc joi, în prezenţa a zeci de invitaţi. În cadrul acesteia Gheorghe Falcă a depus jurământul, a patra oară, pentru un nou mandat de primar şi au fost aleşi şi cei doi viceprimari ai municipiului.

Ziua Iei va avea loc la Pecica. Nu vor lipsi spectacolele
Cea mai nouă organizaţie civică din oraş: Asociaţia „Îndrăzneşte să fii tu”, condusă de prof. Anca Chevereşan, a venit în sprijinul Fermei de Bivoli şi împreună au dezvoltat programul de Ziua Iei, organizată la Pecica pentru prima dată anul trecut.

Un român a obţinut un rezultat spectaculos la ultramaratonul montan din Austria
Arădeanul Roland Unterweger uimeşte din nou. El a participat zilele trecute la cea mai grea cursă de ultramaraton montan din Austria, Mozart Ultramaraton. Competiţia este una deosebit de dificilă.

O femeie a fost târâtă câţiva metri de un tramvai
O femeie care a vrut să se urce în tramvai, în staţia Teatru, din municipiul Arad, a fost târâtă de acesta câţiva metri buni.

A avut loc prima tabără interdisciplinară de ştiinţe. Au participat 30 de tineri
Prima tabără interdisciplinară de ştiinţe, realizată în cadrul celei de-a 3-a ediţii a proiectului „Ştiinţa în viaţa de zi cu zi”, proiect co-finanţat de Centrul Municipal de Cultură Arad şi realizat în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Arad, Universitatea de Vest din Timişoara, Universitatea „Aurel Vlaicu” din Arad şi cu Universtatea de Vest „Vasile Goldiş” din Arad a avut loc zilele trecute.

Baronul care a ridicat un palat superb în centrul Aradului. Ruinat de comunism, a cărat nisip pentru supravieţuire
Baronul Karoly Andrenyi a ridicat la finele anilor 1890 un palat în centrul Aradului. Comuniştii i-au confiscat averea, inclusiv palatul. După 1948, pentru a putea supravieţui, baronul a fost nevoit să care nisip.

Un fost primar a fost condamnat la patru ani de închisoare
Nicolae Aniţei, fostul primar liberal al oraşului arădean Curtici a fost condamnat la pedeapsa de patru ani de închisoare cu executare.

Mai multe localităţi din judeţ au rămas în beznă
După furtuna, de duminică seara, localităţile Chişlaca, Beliu, Tăgădău şi Craiva din judeţul Arad au rămas fără curent electric.

Medicii nevoiţi să se lupte cu apa de la UPU, în urma ploii torenţiale
După ce săptămâna trecută jucătorii de la UTA au strâns apa de pe teren cu bureţii, acum a venit rândul medicilor să strângă apa în loc să îşi vadă de urgenţe. Duminică seara, la Spitalul Judeţean Arad, la unitatea de primire urgenţe, unde din tavan a curs atât de multă apă încât a fost nevoie de evacuarea sălii de resuscitare şi a celei de primire urgenţe, medicii lucrau de zor.

Furtuna a făcut ravagii în Arad. Micălaca şi Subcetate, inundate
Ploaia căzută duminică seara în municipiul Arad a făcut adevărate ravagii. Mai multe străzi din cartierele Micălaca şi Subcetate sunt efectiv sub ape, din pricina faptului că sistemul de evacuare a apelor pluviale nu face faţă.

Doi foşti campioni ai României la box stabiliţi în Noua Zeelandă au ales să se căsătorească în Arad, oraşul natal
Cristina Ivanovici şi Luigi Olteanu sunt doi arădeni, foşti campioni ai României la sportul cu mănuşi, care de multe ori au dus faima oraşului în cele mai îndepărtate colţuri ale ţării dar şi peste hotare.

Cum apar alergiile şi cât de periculoase sunt. „Stiloul”-minune care te poate scăpa de la moarte
Alergia este una dintre formele de autoapărare a organismului faţă de substanţe străine, dar care ajunge să dea peste cap funcţionarea organismului. În loc de autoapărare, mecanismul scapă de sub control şi face rău propriului corp.

Povestea unei tinere pianiste care a lăsat România pentru SUA, dar care s-a întors acasă cu un teanc de cărţi pe care le-a donat bibliotecii din oraşul natal
O tânără pianistă născută la Arad, stabilită de o vreme în SUA, a donat 30 de cărţi în limba engleză Bibliotecii Judeţene ”Alexandru D. Xenopol”. Georgiana Teohari –Vidican s-a născut la Arad, a studiat în oraşul natal, la Timişoara şi la Mannheim.