adevarul

 

Ziarul adevarul - adevarul de seara - adevarul online

Ziare romanesti recomandate

Abonare newsletter ziarele.com

Adresa de e-mail:


Mutari Internationale

Stiri locale din Adevarul Arad

(P) Asigurari RCA - cel mai bun pret

Ziarul Adevarul Arad - Ultimele stiri Adevarul Arad - 01.05.2016

O colecţionară de obiecte populare şi-a amenajat acasă un muzeu, pe ascuns, după ce şi-a trimis soţul în concediu
Maria Aiftincăi locuieşte în comuna arădeană Vladimirescu şi colecţionează, de mai bine de 35 de ani, diferite obiecte vechi, punând bazele unui muzeu de etnografie şi folclor. Printre acestea se numără: costume populare tradiţionale, războaie de ţesut, vase, cărţi.

Hristos a înviat! Arădenii care au participat la slujba Învierii au plecat spre casă cu Sfintele „Paşti” şi lumânări aprinse
Mii de credincioşi din municipiul şi judeţul Arad au participat la slujbele de Inviere. Dacă la miezul nopţii numărul celor prezenţi a fost destul de mare după o oră mulţi au început să plece spre casă cu lumânările aprinse în mână. Alţii au ales să între în biserică şi să asiste la întreaga slujbă, după care au plecat acasă cu  Sfintele „Paşti” (vin cu pâine).

Tradiţie: pălăşcaşii, tinerii care îi anunţă pe săteni că urmează o nuntă. Caii călăriţi de vestitori au fost înlocuiţi de biciclete
În unele comune din judeţul Arad, tinerii care se căsătoresc încă mai păstrează un obicei din strămoşi. Obicei care însă a fost modernizat, adică de la car cu boi s-a trecut la trăsură cu cai şi apoi s-a ajuns la bicicletă.

Cum preparăm corect spanacul şi ce greşeli facem când îl gătim în mod tradiţional
Ca orice plantă legumicolă originară din Asia Mică, spanacul este considerat arma secretă a orientalilor. Este însă important cum îl preparăm pentru a lua din el toate vitaminele şi substanţele folositoare organismului.

Accident grav cu şapte răniţi. O persoană a rămas încarcerată
Un accident rutier a avut loc, în noaptea de vineri spre sâmbătă, în localitatea arădeană Şofronea. Două autoturisme s-au ciocnit frontal, iar în urma impactului şapte persoane au fost rănite., iar una are nevoie de descarcerare.

Se deschide sezonul estival la Ştrandul Neptun. Tarifele de intrare nu au fost modificate
Ştrandul Neptun din Arad se va deschide de 1 Mai.  Vremea ploioasă, însă, de afară încurcă puţin planurile municipalităţii care a dorit ca duminică ştrandul să fie animat.

De luna viitoare se pot achiziţiona bilete pentru zboruri de pe Aeroportul Arad
Aeroportul arădean reintră în circuit de la jumătatea acestui an, după o lungă perioadă în care, aproape că nu a avut activitate.

11 candidaţi se bat pentru Primăria Arad
Nu mai puţin de 11 candidaţi sunt înscrişi în cursa electorală pentru câştigarea fotoliului de primar al municipiului Arad. Cinci dintre candidaţi sunt independenţi, dar doi dintre ei au în spate partide politice care şi-au anunâat sprijinul pentru ei.

Doi primari longevivi din Arad au în total peste jumătate de secol în fruntea primăriilor
Doi dintre cei mai longevivi primari din judeţul Arad au în total peste jumătate de secol în fruntea administraţiilor pe care le conduc.

Sfaturi şi idei pentru un gazon de calitate. Avantaje şi dezavantaje explicate de specialişti
Pentru multă lume, o grădină nu este completă fără un gazon. Desigur, un gazon bine îngrijit arată bine întotdeauna şi va scoate în evidenţă plantele din jurul său, însă nu este vorba doar de acest aspect. Prospeţimea culorii unui gazon bine întreţinut este mereu o privelişte plăcută.

Studenta criminală Carmen Şatran a împlinit 27 de ani. Mesaje de încurajare de la soţ şi prieteni
Carmen Şatran (Bejan), fosta studentă de la Facultatea de Medicină condamnată la 20 de ani de puşcărie pentru o crimă săvârşită în 2009, a împlinit pe data de 25 aprilie, 27 de ani. Atât soţul ei, Claudius Şatran, cât şi pritenii i-au scirs mesaje de încurajare şi felicitare pe pagina ei de Facebook.

Un român se pregăteşte să plece într-o aventură în Mexic. Ovidiu Cismaş vrea să ureze românilor „La mulţi Ani“ de acolo de 1 Decembrie
Arădeanul Ovidiu Daniel Cismaş (39 de ani) va pleca în perioada noiembrie-decembrie 2016 într-o aventură speo-alpinistică prin Mexic. El şi-a propus ca de 1 Decembire să le transmită românilor „La mulţi ani” de acolo.

Cu două condamnări la activ şi încă un dosar pe rol, primarul care l-a băgat după gratii pe Dan Diaconescu mai vrea un mandat
De departe cel mai controversat candidat de primar, din judeţul Arad, care şi-a anunţat intenţia de a candida este Ion Florin Moţ, fost primar al comunei Zărand. Acesta are două condamnări la active şi încă un dosar pe rol. Cu toate acestea este decis să intre în cursa electorală. Moţ a fost demis din funcţia de primar anul trecut în luna septembrie.

Factorul pshiologic al kilogramelor în plus: cum ne educăm mintea să nu mâncăm în exces
Fiecare dintre noi are tabieturi dăunatoare care duc la kilograme în plus. Medicii spun că ne îngrăşăm şi pierdem lupta cu kilogramele pentru că nu ne educăm mintea.

UPDATE Descinderi la Primăria Nădlac. Primarul Vasile Ciceac rămâne sub control judiciar
Mai multe echipaje de poliţişti au descins, luni, 25 aprilie 2016, la Primăria Nădlac, pentru a efectua percheziţii. Ei au ridicat documente în legătură cu o dispoziţie mai veche a primarului, care a dispus tăierea a 82 de copaci din parcul central.