adevarul

 

Ziarul adevarul de azi - adevarul de seara - adevarul online

Ziare romanesti recomandate

Programul TV de Azi

Mutari Internationale

Stiri locale din Adevarul Arad

(P) Asigurari RCA - cel mai bun pret

Ziarul Adevarul Arad - Ultimele stiri Adevarul Arad - 18.08.2017

Pâinea preferată de soţii Ceauşescu este sărbătorită festiv în judeţul Arad. De ce este considerată „pita de Pecica“ cea mai bună din România
În localitatea arădeană Pecica are loc în această perioadă o sărbătoare intitulată Praznicul de Pită Nouă, în cadrul căreia oamenii locului îşi sfinţesc şi-şi celebrează pâinea produsă prin gospodării, care era comandată în perioada comunistă săptămânal de către cuplul dictatorial Ceauşescu.

Poliţist mai beat decât şoferul pe care îl oprise
Un poliţist arădean care făcea parte dintr-un echipaj ce efectua un control a fost mai beat decât şoferul pe care îl oprise în trafic.

Primarul a retras proiectul privind amplasarea Monumentul Marii Uniri
Monumentul Marii Uniri nu va fi amplasat în Piaţa Catedralei. Timp de o oră şi jumătate în cadrul şedinţei de Consiliu Local Municipal s-a discutat (în contradictoriu) despre proiectul care prevedea amplasarea monumentului în zona amintită.

Punctul de Trecere al Frontierei Grăniceri-Elek va fi deschis duminică
Punctul de Trecere al Frontierei Grăniceri-Elek va fi deschis duminică, 20 august, între 09.00 şi 23.00 cu ocazia Zilelor Comunei Grănieri.

Scandal pe un monument misterios în valoare de două milioane de euro, care va fi amplasat în centrul Aradului
Aleşii locali din municipiul Arad vor decide joi, în cadrul unei şedinţe de consiliu, amplasamentul Monumentului Marii Uniri. Monumentul, realizat de către sculptorul Florin Codre, care a câştigat licitaţia în anul 2007, trebuia finalizat până în anul 2012. De atunci au fost nenumărate scandaluri legate de acest subiect, cel mai recent fiind legat de amplasarea lui.

Trei zile de evenimente în cartierele Alfa, Gai şi Micălaca
Proiecţii de film, spectacole de teatru şi ateliere creative pentru copii, concerte pop-rock, concerte folclorice, precum şi alte evenimente vor fi organizate în cartierele muncipiului cu ocazia Zilelor Aradului.

Nicu Alifantis & Fragile Band concertează la Teatrul de Vară
Consiliul Judeţean Arad prin Centrul Cultural Judeţean Arad organizează un concert susţinut de Nicu Alifantis & Fragile Band.  Intrarea este liberă.

Trăiesc în sărăcie fără apă potabilă, haine şi uneori fără mâncare
Merg cinci kilometri pe jos pentru a lua apă de băut, gătit şi spălat. Este vorba despre 25 de familii cu peste 50 de copii, care locuiesc în satul Drauţ, comuna Târnova, judeţul Arad.

Cum slăbim după o vacanţă all inclusive. Cât timp trebuie să pregătim organismul supus unei diete
Vacanţele all inclusive devin de multe ori o tristă amintire atunci când revenim acasă şi facem greşeala să ne urcăm pe cântar, spun nutriţioniştii.

FOTO Cum arată acum locul în care odată era depozitat armamentul Securităţii
Acum adăpostesc eroii de pe Valea Mureşului, însă în trecut au avut şi alte destinaţii. Este vorba despre clădirile aflate în localitatea arădeană Bârzava construite în preajma anului 1933.

Fratele cântăreţului Lucian Drăgan a murit într-un accident de maşină. La volan se afla un poliţist
Fratele cunoscutului interpret de muzică populară din Arad Lucian Drăgan a murit, în noaptea de duminică spre luni, într-un accident provocat de un poliţist, după ce maşina în care se aflau a intrat într-un copac.

Jocul Skillz a fost portat şi pe iOS. A ajuns la cinci milioane de descărcări!
Jocul Skillz creat în urmă cu un an şi câteva luni de către un arădean  a a trecut de cinci milioane de descarcari şi într-un final l-a portat şi pe iOS.

Profesoara de română care s-a convertit în tatuator profesionist: „E unică senzaţia să laşi o parte din tine pe pielea altcuiva“
A fost profesoară de limba română timp de trei ani, a lucrat în comerţ, în farmacie veterinară, a administrat un bar, a fost agent de vânzări în Italia, ospătar, barman, iar acum este tatuator artistic şi estetic. Aceeaşi ocupaţie are şi soţul ei italian, care stă de patru ani în România.

Minivacanţa de Sfânta Maria aglomerează graniţa cu ţara vecină
Reprezentanţii Poliţiei de Frontieră anunţă că în aceste zile se preconizează  o creştere a traficului în punctele de trecere a frontierei.

Reţeta unui cunoscut bucătar din Arad pentru tiramisu cu zmeură. Desertul magnific pentru zilele toride de vară
Bucătarul arădean Raul Vidican propune cititorilor "Adevărul“ un desert răcoritor pentru zilele toride. Este vorba despre tiramisu cu zmeură.