adevarul

 

Ziarul adevarul - adevarul de seara - adevarul online

emag evomag ecco tinar fashionup otter matar

(P) Asigurari RCA - cel mai bun pret *** Haine online


Ziarul Adevarul Alexandria - Ultimele stiri Adevarul Alexandria - 26.05.2015

Bătaie cu săbii şi topoare la Drăgăneşti Vlaşca Clanul ” Damian” a fost la un pas să linşeze un bărbat care datora bani
Un scandal sângeros s-a declanşat, astăzi, în localitatea Drăgăneşti Vlaşca. Protagoniştii scenelor  de groază au fost  mai mulţi membri ai comunităţii de romi din sat. În urma altercaţiei care ar fi pornit, se pare,  de la neplata unei datorii, cel care avea de dat bani a ajuns la spital cu numeroase răni provocate de sabie. Bărbatul a fost la un pas de a fi linşat de rivali.

Marş antidrog în toate oraşele din judeţ în cadrul campaniei “Rămâi la fel! Drogurile lasă urme”
Marşul antidrog din cadrul campaniei “Rămâi la fel! Drogurile lasă urme”  se va desfăşura vineri, 29 mai, ora 12.00 în toate municipiile şi oraşele din judeţ.

20 de tineri s-au înscris la concursul de eseuri ” Fii prefect pentru o zi!”
20 de tineri din Teleorman au trimis eseuri la concursul iniţat de Prefectura Teleorman cu ocazia zilei de 1 iunie, ” Fii prefect pentru o zi!”. Tinerii au vârste cuprinse între 14 şi 19 ani şi vin din Alexandria, Turnu Măgurele, Roşiorii de Vede, Drăgăneşti Vlaşsca, Dracea şi Liţa.

Linkuri Sponsorizate

Pescuit electric pe Dunăre. Trei bărbaţi au fost prinşi de poliţiştii de frontieră cu 120 de kilograme de peşte
Trei bărbaţi au fost prinşi de poliţiştii de frontieră din cadrul ITPF Giurgiu-SPF Giurgiu în timp ce pescuiau folosind dispozitive electrice.

Cursuri de iniţiere în utilizarea calculatorului la Biblioteca Judeţeană ” Marin Preda”
Biblioteca Judeţeană ”Marin Preda” organizează, în perioada 25-29 mai 2015, între orele 10.00-12.00, cursuri de iniţiere în utilizarea calculatorului pentru persoanele adulte.

Au început înscrierile la bacalaureat
Bacalaureatul 2015 a intrat, de astăzi, în linie dreaptă. Perioada de înscriere pentru prima sesiune a bacalaureatului 2015 a început astăzi, 25 mai şi se va încheia pe 29 mai.

Cum văd olimpicii bacalaureatul: „Se pică pentru că există cărămizi lipsă. Unii nu au anumite verigi în lanţul învăţării, încă din şcoala generală“
Pentru elevii care au tratat cei patru ani de liceu cu seriozitate şi au învăţat în mod constant, bacalaureatul nu are cum să fie o misiune imposibilă. În schimb, pentru cei care şi-au amintit abia în ultimul an de liceu de examenul maturităţii şi au acumulat lacune pe care nu le mai pot umple, bacalaureatul va fi o redută imposibil de cucerit.

Ce mâncau românii pe vremea lui Ceauşescu: o jumătate de pâine pe zi, un litru de ulei, un kilogram de zahăr pe lună şi pui de mărimea porumbeilor
O jumătate de pâine pe zi, un litru de ulei şi un kilogram de zahăr pe lună. Aceasta era porţia românilor, stabilită sub regimul lui Ceauşescu. Puii vânduţi la alimentarele comuniste aveau greutatea unui porumbel. Românii îşi făceau pile şi relaţii pentru a căpăta marfa ”pe sub mână”. Proviziile de alimente erau considerate speculă şi se pedepseau cu închisoarea.

Salariul mediu net în Teleorman depăşeşte cu puţin 1300 lei
Salariul mediu net în Teleorman depăşeşte  cu puţin 1300 lei,  potrivit ultimului buletin statistic emis de Direcţia Judeţeană de Statistică Teleorman.

Au început lucrările de reabilitare la DJ 653
Drumul judeţean 653, pe tronsonul cuprins între satul Balta Sărată- comuna Crângeni şi  comuna Crângu, a intrat în reabilitare.

Percheziţii la mai multe cabinete medicale din Teleorman
Mascaţii au descins la mai multe cabinete medicale din judeţ. Poliţiştii efectuează percheziţii sub coordonarea procurorilor de la Parchet într-un dosar care vizează infracţiuni în domeniul medical.

Credinţele ciudate ale ţăranilor români despre soare, acum 100 de ani. Astrul era văzut ca ochiul lui Dumnezeu, care răsărea din apă, întotdeauna posomorât
Soarele era văzut, acum 100 de ani, ca ochiul lui Dumnezeu sau ca Raiul. În legendele populare româneşti, astrul avea caracter omenesc, fiind ba un tânăr fecior blestemat, ba un flăcău transformat de Dumnezeu în stea.Ţăranii români vedeau starea vremii după felul în care răsărea sau apunea soarele iar, în vise, îl interpretau ca semn de biruinţă sau măritiş.

Angajări la Primăria Alexandria şi Consiliul Judeţean Teleorman
Primăria Alexandria caută referent şi inspector, iar Consiliul Judeţean Teleorman a anunţat scoaterea la concurs a două posturi de inspector.

Concurenţă mare pentru un post în învăţământ Doar 27 de catedre titularizabile în Teleorman
Concursul de titularizare în învăţământ se va desfăşura în data de 15 iulie. În Teleorman sunt disponibile în acest an doar 27 de posturi titularizabile.

Un director din cadrul CAS Teleorman a fost pus sub control judiciar de DNA. Iulian Rizea este cercetat pentru luare de mită
Un director din cadrul Casei de Asigurări de Sănătate Teleorman a fost pus sub control judiciar la cererea DNA, fiind suspectat de luare de mită. Iulian Iulică Rizea este cercetat pentru săvârşirea a şase infracţiuni de luare de mită.