adevarul

 

Ziarul adevarul de azi - adevarul de seara - adevarul online

Ziare romanesti recomandate

Programul TV de Azi

Mutari Internationale

Stiri locale din Adevarul Alexandria

(P) Asigurari RCA - cel mai bun pret

Ziarul Adevarul Alexandria - Ultimele stiri Adevarul Alexandria - 25.06.2017

316 elevi din Teleorman vor primi bani prin programul ”Euro 200”
Toţi cei 316 solicitanţi din Teleorman se regăsesc pe lista beneficiarilor Programului “Euro 200” 2017 publicată de Ministerul Educaţiei. Comparativ cu anii anteriori, numărul solicitanţilor a scăzut considerabil. La nivel naţional, anul acesta numărul beneficiarilor este de 7346.

Capacitate 2017. Subiectele la Limba Română la Evaluarea Naţională la Teleorman
Absolvenţii claselor a VIII-a intră luni în febra Evaluării Naţionale cu proba la Limba Română. Reprezentanţii Ministerului Educaţiei avertizează că anul acesta candidaţii vor fi supravegheaţi atât video, cât şi audio.

Încep lucrările pentru construirea celui de-al doilea sens giratoriu pe centura ocolitoare a Alexandriei
În perioada 13-23 iunie 2017, pe sectorul de drum judeţean DJ 703, între DN 6 (Buzescu) şi intersecţia cu varianta ocolitoare a municipiului Alexandria (VO6F), circulaţia rutieră va fi închisă în totalitate, în vederea construirii unui sens giratoriu la intersecţia menţionată.

Violeta Ionescu, candidatul PMP, a câştigat alegerile parţiale de la Olteni
Violeta Ionescu, candidatul PMP la alegerile parţiale de la Olteni, a câştigat scrutinul din 11 iunie şi şi-a adjudecat fotoliul de primar, în lupta cu fostul edil Emilian Mărcuşanu, candidatul PSD.

Ciudata poveste a lui Urmuz, scriitorul care s-a sinucis fără motiv. A scris o odă a revolverului şi s-a împuşcat în piept
Urmuz este singurul scriitor român care s-a sinucis fără motiv. Şi-a pus capăt zilelor într-o grădină publică din Bucureşti, la vârsta de 40 de ani, doar pentru a demonstra că a-ţi lua viaţa nu este decât unul dintre actele banale ale existenţei.

Topul celor mai vizitate obiective turistice din lume. Locul „călcat“ anual de 40 de milioane de oameni
Mii de turişti sunt atraşi în fiecare an, în ţări diferite ale lumii, de cele mai faimoase şi mai vizitate obiective turistice de pe glob. Publicaţia huffingtonpost.com a realizat un top al celor mai vizitate obiective turistice din lume, care sunt admirate anual de zeci de milioane de turişti.

Ciudata boală de care a suferit regele Carol al II-lea. De ce a avut monarhul un apetit sexual anormal
Carol al II-lea a suferit de o boală ciudată care îl făcea să aibă în permanenţă o erecţie dureroasă, de care scăpa numai după ce-şi satisfăcea apetitul sexual anormal. Priapismul şi-a pus amprenta asupra vieţii şi comportamentului regelui care a avut nenumărate aventuri.

Pregătirile pentru Ideo Ideis, Festivalul de Teatru Tânăr de la Alexandria, au intrat în linie dreaptă
Nouă trupe de liceu vor participa  la Festivalul Naţional de Teatru Tânăr "Ideo Ideis" organizat în municipiul Alexandria, în perioada 7-13 august.

Alegeri pentru preşedinţia PSD Teleorman. Cine va prelua organizaţia din judeţul lui Liviu Dragnea
PSD Teleorman îşi va alege noua conducere “undeva în vară, după alegerile parţiale”. Aşa a anunţat Liviu Dragnea, liderul PSD, cu prilejul unei vizite la Alexandria.

Ultimele zile de şcoală pentru elevii de clasa a VIII-a. Absolvenţii se pregătesc de Evaluarea Naţională
Pentru elevii de clasa a  VIII-a, cursurile anului şcolar 2016-2017 se încheie vineri, 9 iunie. După încheierea cursurilor, absolvenţii vor intra în febra Evaluării Naţionale.

Majoretele de la Liceul Pedagogic ”Mircea Scarlat” din Alexandria, vicecampioane naţionale
Majoretele de la Liceul Pedagogic ”Mircea Scarlat” din Alexandria sunt vicecampioane naţionale şi vor participa Campionatul de Cheerleading din Praga.

Stadionul municipal va fi predat Companiei Naţionale de Investiţii
Stadionul municipal Alexandria va fi predat către Ministerul Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene prin Compania Naţională de Investiţii pentru realizarea unor lucrări de modernizare.

De ce era numit poetul Vasile Voiculescu „Medicul fără de arginţi“. Cei care l-au cunoscut îl descriu drept „un om de o bunătate serafică“
Vasile Voiculescu a fost medic, înainte de a deveni scriitor. Se spunea despre el că este un om de o bunătate serafică, pe care o arăta oricui. Nu critica pe nimeni şi înţelegea pe toată lumea. Aşa îl evocă cunoscuţii pe doctorul Vasile Voiculescu.

Misterul celor cinci coifuri de aur descoperite pe teritoriul României şi legătura lor cu frăţia regilor traci
Cinci coifuri misterioase au fost descoperite pe teritoriul României, în diferite colţuri ale ţării. Misterioasele coifuri de aur vin să întărească teoria potrivit căreia teritoriul României a fost, cu mii de ani în urmă, leagănul unei vechi şi puternice civilizaţii trace.

Care este singurul judeţ din România pe stema căruia stă la loc de cinste oaia
Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a declarat, marţi, că este în favoarea folosirii oii ca brand de ţară, argumentând că „oaia este o statuie vie“. Oaia este folosită ca simbol şi pe stema unui judeţ.