adevarul

 

Ziarul adevarul - adevarul de seara - adevarul online

emag evomag ecco tinar fashionup otter matar

(P) Asigurari RCA - cel mai bun pret *** Haine online


Ziarul Adevarul Alexandria - Ultimele stiri Adevarul Alexandria - 27.03.2015

Revoltă la Donau Chem Angajaţii magnatului Ioan Niculae au ieşit în stradă pentru că nu şi-au mai primit salariile de două luni
Sute de salariaţi ai combinatului Donau Chem din Turnu Măgurele, patronat de magnatul Ioan Niculae, şi-au cerut drepturile salariale restante în plină stradă. Cei aproximativ 1000 de angajaţi ai combinatului de îngrăşăminte chimice nu şi-au mai luat lefurile de două luni. Situaţia tensionată dintre angajaţii nemulţumiţi şi patronatul care ameninţă cu concedierea colectivă a fost mediată în cadrul unei Comisii de Dialog Social.

Soarta lui Liviu Dragnea decisă pe 30 martie Un nou termen în procesul ”Fraudă la referendum”
Liviu Dragnea se va prezenta, din nou, în faţa magistraţilor pe 30 martie, în cadrul unui nou termen al procesului ” Fraudă la referendum”. La ultimul termen, Victor Ponta a fost şi el prezent în faţa magistraţilor de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie în calitate de martor în procesul care vizează fraudarea referendumului din 2012. După audierile de ICCJ, Ponta a declarat că ” Dragnea nu a făcut nimic singur şi nu a făcut nimic ilegal”.

Noile prevederi ale Codului fiscal au fost dezbătute la Alexandria
La iniţiativa Prefecturii Teleorman, în toate oraşele şi municipiile judeţului au fost organizate dezbateri publice pe marginea modificărilor aduse de nou Cod Fiscal şi Codul de Procedură Fiscală. Reprezentanţii mediului de afaceri au făcut propuneri pe care parlamentarii de Teleorman le-au preluat, urmând a le depune sub formă de amendamente când documentele vor intra în dezbaterea Parlamentului.

Linkuri Sponsorizate

Cum să faci ciocolată de Post în doar 10 minute
Ciocolata de post se poate prepara în casă în doar 10 minute înlocuind laptele clasic cu lapte de soia sau lapte de cocos praf.

Acuzaţii de corupţie la graniţa română de la Zimnicea
Nikolai Popov , reprezentantul unei companii din Bulgaria care operează un serviciu  de transport cu feribotul între oraşul bulgar Sviştov şi oraşul Zimnicea acuză corupţia de la graniţa română.

Care sunt cele mai periculoase şosele din Alexandria şi în ce zile se produc cele mai multe accidente
Străzile Dunării şi Bucureşti sunt arterele unde s-au produs cele mai multe accidente de circulaţie în Alexandria, în ultimii doi ani. Marţea este ziua predispusă la accidente, în vreme ce duminica pare cea mai sigură zi de circulat pe şoselele din oraş. După o analiză făcută de poliţiştii de la circulaţie, 50% dintre accidentele de anul trecut s-au produs în intervalul orar 6.00-14.00.

Festivalul ” Pauza de teatru” la Alexandria
Proiectul ” Pauza de teatru” demarează la Alexandria luna viitoare.  .Fiecare unitate de învăţământ va trebui să selecteze elevi, să formeze şi să pregătească câte o echipă pentru fiecare secţiune în parte a festivalului de teatru. Competiţia propriu-zisă va avea loc în zilele de 30 şi 31 mai.

Misterioasa Frăţie a Regilor Traci şi descoperirea unui ţăran din Peretu - noi ipoteze istorice despre ce era pe teritoriul României înainte de Burebista
Un mormânt traco-getic, vechi de 2.500 de ani, a fost descoperit de un ţăran din localitatea Peretu, în urmă cu mai bine de trei decenii. Coiful de argint aurit descoperit la Peretu, asemănător cu cele dgăsite în alte colţuri ale ţării, a lansat în rândul unor istorici ipoteza unei misterioase Frăţii a Regilor Traci, existente pe teritoriul României cu mult înaintea epocii lui Burebista.

Oaia-viitorului. Povestea mielului gigant „Cap Negru de Teleorman”, care ajunge să cântărească la Paşte 25 de kilograme
Mieii din rasa de oaie ”Cap negru de Teleorman” sau Carabaşă de Teleorman sunt cunoscuţi ca fiind supermiei pentru că ajung  să depăşească chiar şi 25 de kilograme la vârsta de tăiere. Crescătorii din Teleorman au început deja să arvunească supermieii pentru masa de Paşte şi spun că nu au marfă suficientă, pentru cât de multe sunt comenzile. Kilogramul de carne se vinde cu 20 de lei.

Peste 1900 de burse şcolare pentru elevii din Alexandria
Consilierii locali alexăndreni vor dezbate în şedinţa de săptămâna viitoare proiectul privind numărul de burse ce vor fi acordate în fiecare unitate de învăţământ din Alexandria. Potrivit documentului care va fi supus spre aprobarea aleşilor, în semestrul al II-lea al anului şcolar 2014-2015 vor fi acordate în total 1981 de burse .

Angajări în instituţiile bugetare: Consiliul Judeţean Teleorman caută consilieri şi inspector, Primăria Alexandria angajează arhitect
18 posturi sunt scoase la concurs în această perioadă în instituţiile publice din judeţul Teleorman. Cele mai multe vin de la primării din mediul rural sau urban.

Cele mai ciudate case din România: casa lui Finuţu de la Buzescu, copie fidelă a Judecătoriei din Caracal
Casa lui Dan Finuţu, rom originar din comuna Buzescu, este copie fidelă după sediul Judecătoriei din Caracal. Celebrul rom s-a jurat că-şi va face casă după modelul instituţiei care l-a condamnat la închisoare. Mort într-un accident de maşină în 2012, Finuţu a fost înmormântat într-un cavou făcut după acelaşi model.

Începe a doua etapă de înscriere în învăţământul primar
A doua etapă de înscriere în învăţământul primar începe astăzi. În Teleorman, în cadrul primei etape de înscriere au fost depuse 2454 de cereri valide.

Acuzaţii de malpraxis la Spitalul Judeţean din Alexandria: Copil mort de la o fractură, lăuză trimisă prea târziu la Bucureşti
Cea mai mare unitate spitalicească din Teleorman nu a fost ferită în ultimii ani de scandaluri de malpraxis. În 2011, un băiat de 11 a murit din cauza unei fracturi tratată la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Alexandria. În 2014, o tânără de 37 de ani care a născut la spitalul din Alexandria  a murit din cauza complicaţiilor la o unitate din Bucureşti, unde a ajuns prea târziu. Anchetele deschise nu s-au soldat cu sancţiuni.

Un preot strânge haine pe Facebook pentru copiii sărmani din parohia sa. „De când nu mi-am mai cumpărat pantofi? Păi, de când nu a mai avut mami bani“
Preotul Bogdan Cristian Danu din Teleorman a lansat pe Facebook un apel către oamenii cu suflet, invitându-i să cumpere haine pentru copiii săraci din satul Negrenii de Sus. Campania se numeşte „Îmbracă un copil de Sfântul Paşte“.