adevarul

 

Ziarul adevarul de azi - adevarul de seara - adevarul online

Ziare romanesti recomandate

Programul TV de Azi

Mutari Internationale

Stiri locale din Adevarul Alexandria

(P) Asigurari RCA - cel mai bun pret

Ziarul Adevarul Alexandria - Ultimele stiri Adevarul Alexandria - 19.02.2017

Părinte pentru 50 de copii: un preot transformă o fostă şcoală abandonată în centru de zi pentru micuţii din parohie
La Trivalea Moşteni (judeţul Teleorman), clădirea unei şcoli nefuncţionale este transformată într-un centru de zi multifuncţional, destinat copiilor din localitate. Iniţiativa aparţine preotului din Trivalea, părintele Bogdan Nedea.

VIDEO Tragicul destin al Mariei Lătăreţu. I-au murit cinci copii şi şi-a găsit sfârşitul în timpul unui spectacol
Viaţa îndrăgitei interprete de muzică populară Maria Lătăreţu a fost una de poveste. O poveste frumoasă despre talent şi dăruire, dar şi una tristă plină de suferinţe.

Nereguli descoperite de Camera de Conturi la Serviciul de Evidenţă a Persoanelor Teleorman: Sporuri de ”ţinută decentă” şi hrană, acordate ilegal
Salariaţii de la Serviciul Public Comunitar de Evidenţă a Persoanelor Teleorman primesc din 2014 sporuri pentru ”ţinută decentă” şi hrană, însumând 400 de lei pe lună.

Sala polivalentă din Alexandria, aproape de finalizare
În luna martie, alexăndrenii ar putea asista la competiţii sportive în noua sală polivalentă din Alexandria. Investiţia a fost finanţată prin Compania Naţională de Investiţii.

Crimă odioasă la Roşiorii de Vede. O tânără de 24 de ani a fost ucisă de concubin
O crimă înfiorătoare s-a produs în municipiul Roşiorii de Vede. O tânără de 24 de ani a fost ucisă prin strangulare de concubinul în vârstă de 32 de ani.

Lucrările la podul de peste Vedea se vor relua când vremea va permite
Lucrările efectuate la podul de peste râul Vedea, situat la intrare în municipiul Alexandria dinspre Bucureşti, se vor  relua când vremea va permite.

„Escadrila albă“: cum au salvat femeile cu aripi mii de soldaţi în Al Doilea Război Mondial
În perioada celui de-Al Doilea Război Mondial, România a fost singura ţară care a avut o unitate sanitară de avioane pilotate numai de femei. Escadrila Alba a fost înfiinţată de prinţesa Marina Ştirbei.

Hidrocentrala de la Seaca, cea mai gogonată promisiune făcută de Liviu Dragnea locuitorilor din Teleorman
În 2014, Liviu Dragnea le promitea teleormănenilor o hidrocentrală de 2 miliarde de euro, construită de o companie chineză în localitatea Seaca şi finanţată de Guvernul român în colaborare cu cel bulgar. În comuna în care şi Ceauşescu a vrut să ridice o hidrocentrală nu s-a întâmpat, însă, nimic.

Cum să vorbeşti cu adolescentul despre sex. Fraza pe care nu trebuie s-o audă niciodată: „Fă ce vrei, dar nu veni la mine cu problemele tale!“
Adolescenţa reprezintă vârsta provocărilor atât pentru copil, cât şi pentru părinte. O discuţie despre sex cu copilul adolescent reprezintă o reală provocare pentru ambele părţi. Specialiştii recomandă părinţilor să abordeze subiectul cu grijă, să empatizeze cu adolescenţii şi să se pună în locul lor.

Veteranul de-o vârstă cu Unirea. La 98 de ani continuă să scrie în jurnalul pe care l-a început în urmă cu peste cinci decenii
Simion Gârlea (98 de ani) a trăit istoria pe viu. A rezistat 1.267 de zile pe frontul din cel de-Al Doilea Război Mondial. S-a întors din război cu cinci caiete pline cu însemnări. La aproape un secol de viaţă, scrie poezii şi notează în acelaşi jurnal început în urmă cu cinci decenii.

Mobilizare pe Facebook pentru un protest al tinerilor în judeţul lui Dragnea: „Protestăm acasă! Acasă la noi, acasă la Dragnea!”
Un eveniment creat pe reţeaua de socializare Facebook, numit „Protestăm acasă! Acasă la noi, acasă la Dragnea!”, anunţă o mişcare inedită de protest în reşedinţa judeţului Teleorman.

Cum a ajuns să fie batjocorită istoria Teleormanului. Conacele boiereşti sunt ruine, bisericile vechi au termopane
În Teleorman există 393 de obiective istorice, dintre care 43 de interes naţional, dar majoritatea se găsesc într-o stare avansată de degradare şi nu au mai fost reabilitate şi restaurate de zeci de ani. Responsabile de degradarea şi agresarea monumentelor istorice sunt autorităţile locale.

Cel mai arţăgos poet din literatura română. Cum a intrat Macedonski în conflict cu Eminescu, Alecsandri şi Caragiale
Cel mai orgolios, intrigant şi pus pe ceartă contemporan al junimiştilor. Aşa este prezentat de biografi poetul Alexandru Macedonski, un caz aparte în literatura română.

Doi primari din Teleorman aşteaptă ordinele de încetare a mandatelor înainte de termen
La opt luni de la câştigarea alegerilor locale,  doi primari din Teleorman aşteaptă ordinele de încetare a mandatelor înainte de termen. Instituţia Prefectului judeţului Teleorman este în procedură de emitere a ordinelor.

Ce pedepse primeau în urmă cu cinci secole violatorii, răpitorii sau sodomiştii. Regulile din Pravila lui Matei Basarab
Violatorii, răpitorii şi sodomiştii erau pedepsiţi cu moartea, în urmă cu cinci secole. Pravila lui Matei Basarab, o culegere de legi tipărită în 1652, prevedea pedepse crunte pentru bigamie, sodomie sau pedofilie.