adevarul

 

Ziarul adevarul de azi - adevarul de seara - adevarul online

Ziare romanesti recomandate

Programul TV de Azi

Mutari Internationale

Stiri locale din Adevarul Alexandria

(P) Asigurari RCA - cel mai bun pret

Ziarul Adevarul Alexandria - Ultimele stiri Adevarul Alexandria - 18.08.2017

Dubiosul mormânt al lui Mihai Viteazul fabricat în Teleorman. Cum au ajuns sute de oameni să meargă deja în pelerinaj
Călugării de la Mănăstirea Plăviceni susţin că au găsit în perimetrul lăcaşului de cult oseminte pe care le-au autentificat ulterior ca fiind ale lui Mihai Viteazul. Deşi oamenii de ştiinţă resping categoric „adevărul“ monahilor, sute de oameni vin deja în pelerinaj în localitatea din Teleorman.

Nicolae Iorga, un romantic incurabil: i-a scris soţiei 129 de scrisori de dragoste
Istoricul Nicolae Iorga este considerat cel mai prolific scriitor român, fiind autorul a peste 1.000 de volume. În viaţa reală, Iorga a fost un romantic incurabil. Istoricul i-a scris soţiei, Catinca, epistole de amor, vreme de patru decenii. A început să îi scrie pe vremea când o curta şi a continuat să îi trimită scrisori pe tot parcursul căsniciei. Ca să o convingă de dragostea lui, i-a scris 129 de scrisori de amor.

Topul celor mai frumoşi bărbaţi din lume. Celebrul Brad Pitt a coborât până pe locul 9, dar un alt actor faimos i-a luat locul
Publicaţia online theworldstopmost.com a realizat un clasament al celor mai frumoşi 10 bărbaţi din lume. În top se regăsesc actori, cântăreţi, personalităţi masculine contemporane, bărbaţi care vin din familii influente, faimoşi şi cu cariere de succes.

Cum era prostituţia în urmă cu 100 de ani. Primarul dădea aviz pentru deschiderea bordelurilor, clienţii fideli aveau abonament
În secolul trecut, prostituţia în România era un fenomen obişnuit. Mii de prostituate îşi câştigau traiul practicând cea mai veche meserie din lume, după reguli bine stabilite şi supravegheate de autorităţi.

Ideo Ideis continuă cu spectacolele de teatru tânăr. Nouă trupe de liceeni vor juca la Sala Polivalentă
Nouă trupe de liceeni venite din întreaga ţară îşi vor prezenta spectacolele în cadrul Ideo Ideis, de vineri, până duminică.

Percheziţii pe urmele evazioniştilor. Procurorii au descins şi în Teleorman
Procurori ai Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie efectuează cercetări într-un dosar având ca obiect săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală şi de folosire, cu rea-credinţă, a bunurilor sau creditului de care se bucură societatea, într-un scop contrar intereselor acesteia sau în folosul lui propriu.

Actorul Claudiu Bleonţ la Ideo Ideis: ” Mi-a plăcut această cupolă-Pe tine cine te mine? Sunt creatorul raiului şi al iadului în mod personal”
Invitat la prima rundă de Masterclass din cadrul Festivalului de Teatru Ideo Ideis de la Alexandria, actorul Claudiu Bleonţ a răspuns la întrebarea care reprezintă tema festivalului din acest an: Pe tine cine te minte?

Misterul din spatele primului asasinat politic din România. De ce n-a fost găsit niciodată ucigaşul lui Barbu Catargiu
Premierul Barbu Catargiu a murit împuşcat, în plină stradă, în iunie 1862. 200 de arestări au fost făcute în zilele de după asasinat. Ucigaşul premierului nu a fost descoperit însă niciodată. Ancheta s-a clasat la scurt timp după crimă, sporind misterul din spatele acestei poveşti.

Familiile care locuiesc în blocurile sociale ale Primăriei Alexandria  vor fi mutate în containere
Blocurile sociale în care locuiesc 74 de familii nu mai prezintă siguranţă, în cazul unui cutremur. Municipalitatea caută soluţii pentru mutarea asistaţilor social în containere. Se caută, de asemenea, un sediul şi pentru Poliţia Alexandria care în prezent îşi desfăşoară activitatea la parterul unui dintre imobilele cu probleme.

Spectacolele profesioniste şi cele de teatru tânăr din cadrul Ideo Ideis se mută la Sala Polivalentă din Alexandria. Casa de Cultură nu are aviz ISU
A XII-a ediţie a festivalului fenomen de la Alexandria, Ideo Ideis, s-a deschis luni seara în ropote de aplauze. Deschiderea a avut loc la Casa de Cultură din Alexandria, însă spectacolele profesioniste şi cele de teatru tânăr se vor desfăşura la Sala Polivalentă pentru că sala de spectacole a Casei de Cultură nu are aviz ISU.

Dezbatere publică. Primăria Alexandria vrea să ridice autoturismele  staţionate neregulamentar sau abandonate pe domeniul public
Primăria Alexandria a lansat luna aceasta,  în dezbatere publică,  proiectul de hotărâre  pentru aprobarea Regulamentului privind activitatea de ridicare, transport, depozitare şi eliberare a vehiculelor staţionate neregulamentar şi a vehiculelor fără stăpân sau abandonate pe domeniul public sau privat al municipiului Alexandria.

Noutate în învăţământ. Posturile de director, rămase vacante după concurs, vor fi ocupate prin detaşare, în urma unei selecţii
În Teleorman, după concursul organizat în luna iulie, au rămas vacante 24 de posturi de directori şi directori adjuncţi. La decizia Ministerului Educaţiei, numirea pe posturile rămase vacante se va face prin delegaţie în interesul învăţământului, după o selecţie a cadrelor didactice care îşi depun opţiunile la Inspectoratul Şcolar Judeţean.

Doi elevi din Alexandria au obţinut premiul I la Concursul Naţional Infoeducaţie 2017
Cătălin-Daniel Anghel, elev în clasa a XII- a la Colegiul National "Alexandru Ioan Cuza" şi Alexandru-Bogdan Vulpescu, elev în clasa a XII- a la Colegiul National "Alexandru Dimitrie Ghica" au urcat pe podium la cea de-a 24-a editie a Concursului National Infoeducaţie, categoria Multimedia, cu proiectul "AKATSUKI".

Care sunt cele mai frumoase zece femei din lume în anul 2017. Indianca superbă care a detronat-o pe Angelina Jolie
În topul celor mai frumoase femei din lume din 2017 se regăsesc actriţe, cântăreţe sau femei de succes extrem de frumoase şi foarte talentate. Publicaţia online stylecraze.com a realizat un top al celor mai frumoase femei din lume, ţinând cont atât de aspectul fizic, cât şi de realizările avute de acestea.

Şapte licee din Teleorman vor beneficia de granturi în cadrul unui proiect privind învăţământul secundar
271 de licee din ţară vor beneficia de granturi în cadrul primei runde a Schemei de Granturi pentru Licee finanţate prin Proiectul privind învăţămantul secundar/ROSE