adevarul

 

Ziarul adevarul de azi - adevarul de seara - adevarul online

Ziare romanesti recomandate

Programul TV de Azi

Mutari Internationale

Stiri locale din Adevarul Alexandria

(P) Asigurari RCA - cel mai bun pret

Ziarul Adevarul Alexandria - Ultimele stiri Adevarul Alexandria - 04.12.2016

FOTO Ziua Naţională a României, sărbătorită şi la Alexandria. Municipalitatea a împărţit 2600 de porţii de varză cu ciolan
Sute de alexăndreni au ieşit din case, astăzi, pentru a  asista la ceremonia prilejuită de împlinirea a 98 de ani de la Marea Unire de la 1 decembrie 1918.  Locul de întâlnire al celor care au vrut să marcheze aniversarea Marii Uniri a fost  monumentul Eroilor din Primul Război Mondial, amplasat în faţa Prefecturii Teleorman. Aici s-a desfăşurat ceremonialul civil religios şi militar de Ziua Naţională a României.

Cum ne dăm seama că cineva ne minte. Semnele „cu potenţial“ pe care trebuie să le urmărim într-o conversaţie
Demascarea mincinoşilor este posibilă, susţin specialiştii, dacă suntem atenţi la anumite semne care trădează faptul că interlocutorul ne spune o minciună.

Povestea singurului fotograf de la Marea Unire. Cine a fost soldatul care a imortalizat momentele de la Alba Iulia din 1 decembrie 1918
Samoilă Mârza a rămas în istorie drept singurul fotograf român care a reuşit să importalizeze momente de la Marea Adunare Naţională de la Alba Iulia din 1 decembrie 1918. Pentru că nu a avut permis să intre în sala Marii Uniri, fotograful a suprins doar imagini din exterior, după ce îşi cărase singur cu bicicleta, până la Alba Iulia, aparatul cu burduf, trepiedul şi clişeele de sticlă.

Ziua Naţională a României va fi sărbătorită, la Alexandria, cu muzică, vin fiert şi varză cu ciolan
Municipalitatea pregăteşte pentru Ziua Naţională a României, 1 decembrie 2016, 2600 de porţii de varză cu ciolan. Alexăndrenii care se vor aduna pe platoul de la Finanţele Publice Teleorman pentru a serba Ziua României vor primi, tot din partea municipalităţii, vin fiert.

Clătite, tort sau plăcintă cu mere de post. Reţete de prăjituri pentru Postul Crăciunului
Negresă de post, tort de biscuiţi, clătite fără ouă şi ciocolată de post făcută în casă, acestea sunt doar câteva dintre cele mai simple reţete de dulciuri cu care ne puteam satisface pofta de dulce în Postul Crăciunului.

Liviu Dragnea n-a mai călcat prin Teleorman de când a început campania electorală. Liderul PSD este, totuşi, omniprezent în judeţul de baştină
Numele lui Liviu Dragnea este laitmotivul campaniei electorale din Teleorman, indiferent de candidaţi şi partide. Dragnea candidează pentru un nou mandat de deputat în judeţul său de baştină şi deşi nu a mai trecut prin judeţ , numele său rămâne cel mai vehiculat în perioada campaniei, atât de colegii de la PSD, cât şi de contracandidaţi.

Cum a fost şcoala primară pentru Marin Preda. N-a avut niciodată nota 10 la Purtare, iar la Compunere a obţinut 7,38
În şcoala primară, absolvită la Siliştea Gumeşti, elevul Marin T. Călăraşu, scriitorul Marin Preda de mai târziu, nu a avut niciodată media 10 la Purtare, din cauza absenţelor. Unul dintre cei mai mari scriitori români, Preda nu a excelat în şcoala primară la Compunere. În clasele I-IV, scriitorul a avut la Compunere media 7,38.

Amenajarea Centrului de profilaxie oro-dentară din Alexandria, pe ultima sută de metri
Centrul de profilaxie oro-dentară pentru elevii din Alexandria ar putea deveni funcţional din  ianuarie 2017. Municipalitatea a actualizat indicatorii tehnico-economici ai obiectivului.

Doctorul care a sfidat moartea: Nicolae Minovici s-a spânzurat de 12 ori, în numele ştiinţei, pentru a cerceta efectele agoniei prin autostrangulare
Nicolae Minovici a fost fratele celebrului legist Mina Minovici, căruia Institutul Naţional de Medicină Legală îi poartă numele. Ca şi fratele său, şi-a dedicat viaţa ştiinţei şi a recurs la metode extreme pentru a-şi pune în practică studiile. A cercetat efectele agoniei prin autostrangulare şi a fost el însuşi cobai, spânzurându-se de 12 ori.

Talisman şi Bere Gratis vor cânta la Alexandria de Ziua Naţională
De 1 decembrie, la Alexandria vor cânta Irina Loghic, Talisman, Bere Gratis, în cadrul unui spectacol extraordinar organizat cu ocazia Zilei Naţionale a României.

Proiectul „Reţeaua de biciclete electrice” ajunge şi la Alexandria
Municipiul Alexandria va beneficia de cinci biciclete electrice şi o staţie de încărcare, cu titlu gratuit, prin cooperarea cu Asociaţia Română pentru Industrie Electronică şi Software, Filiala Oltenia – ARIES Oltenia şi Patronatul Local al Întreprinderilor Mici şi Mijlocii -PLIMM Calafat, în cadrul proiectului „Reţeaua de biciclete electrice”.

Demisii din PNL în plină campanie electorală.Cinci liberali au migrat la partidul lui Tăriceanu
Cinci liberali au părăsit barca Partidului Naţional Liberal, organizaţia judeţeană Teleorman, şi au aderat la ALDE în plină campanie electorală.

Peste 1600 de elevi din Alexandria primesc burse în semestrul I
1603 elevi  din Alexandria vor primi burse aferente semestrului I al anului şcolar 2016-2017. Aleşii locali alexăndreni, întruniţi joi în şedinţă ordinară, au aprobat proiectul de hotărâre privind aprobarea numărului de burse din unităţile de învăţământ preuniversitar de stat din Alexandria.

FOTO Miss Alexandria 2016. Titlul a fost câştigat de Iuliana Veneticu, o tânără de 18 ani
Liliana Veneticu, o tânără de 18 ani, elevă a Liceului teoretic ” Constantin Noica” este noua deţinătoare a titlului de Miss Alexandria.

Zece concurente s-au înscris la concursul Miss Alexandria
Primăria Municipiului Alexandria şi Consiliul Local al Tinerilor din Alexandria organizeaza miercuri, 23 noiembrie, concursul Miss Alexandria 2016.