adevarul

 

Ziarul adevarul - adevarul de seara - adevarul online

emag evomag ecco fashionup otter matar

(P) Asigurari RCA - cel mai bun pret


Ziarul Adevarul Alexandria - Ultimele stiri Adevarul Alexandria - 08.02.2016

Un plagiat vechi de patru secole: cum au fost furate învăţăturile lui Neagoe Basarab de către ţarul Ivan cel Groaznic. Falsul a fost descoperit după 400 de ani
Ivan cel Groaznic, cel mai sângeros personaj din istoria Rusiei, a plagiat Învăţăturile lui Neagoe Basarab, pentru a obţine de la Constantinopol titlul de bazileu. Poarta otomană nu a sesizat falsul. Plagiatul a fost descoperit după 400 de ani.

Teleormanul are aproximativ 51.000 de salariaţi şi 5170 de angajatori activi
Numarul salariatilor activi din Teleorman, înregistrati în Revisal, este de  51.430. Potrivit datelor furnizate de Inspectoratul Teritorial de Muncă Teleorman, în judeţ sunt  5170 de angajatori activi. Cei mai multi salariati din judeţ sunt angajati cu norma întreaga, pe perioada nedeterminata.

Campioana Europei la tenis cu piciorul este româncă. Cum a ajuns Florina Chiar să exceleze în sportul exotic pentru femei
Florina Chiar este o tânără de 26 de ani din Teleorman cu o abilitate ieşită din comun în rândul fetelor: jonglează ireproşabil cu mingea şi a câştigat cinci medalii pentru România la ultimul campionat european de fotbal-tenis. Pe deasupra, este şi marea speranţă a României la fotbal feminin.

Linkuri Sponsorizate

Românca Hariclea Darclée, prima Tosca din istorie, preferata compozitorilor Verdi şi Puccini, a murit în cruntă sărăcie
Hariclea Hartulary Darclee a fost considerată cea mai mare cântăreaţă de operă din lume vreme de 25 de ani. Cântăreaţa româncă a fost preferata celebrilor compozitori Puccini şi Verdi. S-a retras de pe scenă la 58 de ani. A murit în România, atât de săracă încât a fost nevoie ca Ambasada Italiei să suporte cheltuielile de înmormântare.

Nereguli descoperite de Camera de Conturi Teleorman la Primăria Alexandria: contracte atribuite direct, plăţi nelegale pentru lucrări neefectuate
Auditul financiar asupra conturilor anuale de execuţie bugetară ale Primăriei Alexandria, efectuat anul trecut de Camera de Conturi Teleorman, a scos la iveală o serie de nereguli.

Mănăstiri amendate de ISU pentru nereguli privind securitatea la incendii
Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Teleorman a verificat mănăstirile din judeţ în cadrul unor controale care au vizat securitatea la incendii. Trei dintre lăcaşurile controlate s-au ales cu amenzi de sute de milioane de lei vechi.

FOTO Accident pe şoseaua de centură a Alexandriei. Un bărbat a ajuns la spital, în urma coliziunii
Încă un accident de circulaţie s-a produs, astăzi, pe şoseaua de centură a Alexandriei la intersecţia de la Lăceni. Un bărbat a ajuns la spital, grav rănit în urma coliziunii.

Doi teleormăneni au fost trimişi în judecată de DNA pentru fraudă cu fonduri europene
Direcţia Naţională Anticorupţie a dispus trimiterea în judecată a doi teleormăneni, acuzaţi că au obţinut pe nedrept fonduri europene.

Controale de la Poliţia Rutieră pe şoselele din Teleorman: 28 de sancţiuni în valoare de peste 8.700 de lei
În ultimele 24 de ore, poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier Teleorman au acţionat pe linia prevenirii şi combaterii cauzelor generatoare de producere a accidentelor rutiere, fiind aplicate 28 de sancţiuni contravenţionale în valoare de 8.715 lei.

Pompierii teleormăneni la ora bilanţului. În 2015, ISU Teleorman a avut 8399 de intervenţii
Pompierii din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă ”A.D. Ghica” Teleorman au avut anul trecut  8399 de intervenţii la  incendii, accidente şi alte situaţii de urgenţă.  În urma intervenţiilor pompierilor teleormăneni au fost salvate  60 de vieţi omeneşti şi bunuri în valoare de peste 45 milioane lei.

Controversata Maria Obrenovici, amanta din patul lui Alexandru Ioan Cuza care i-a făcut domnitorului doi copii
Maria Obrenovici a fost amanta şi marea iubire a domnitorului Alexandru Ioan Cuza. I-a dăruit doi copii care au fost crescuţi de soţia lui Cuza, doamna Elena. Deşi a fost acuzată de colaborare cu complotiştii la abdicarea lui Cuza, Maria Obrenovici a luat calea exilului cu domnitorul rămas fără ţară şi putere. S-a sinucis la Dresda, când a aflat că este bolnavă de cancer.

Un marinar a fost salvat din apele Dunării de poliţiştii de frontieră
Poliţiştii de frontieră din cadrul S.P.F. Zimnicea – I.T.P.F. Giurgiu au acţionat cu o ambarcaţiune din dotare, pentru salvarea unui bărbat care a căzut în Dunăre de la bordul unei nave ancorate pe  fluviu.

Primarul Nicolae Bădănoiu a scăpat de măsura controlului judiciar
Nicolae Bădănoiu, primarul oraşului Videle, a fost pus sub control judiciar de DNA. Edilul a contestat decizia procurorilor Anticorupţie şi sentinţa dată de judecători i-a fost favorabilă.

1 februarie, începutul noului an viticol. Ce ritual străvechi practică proprietarii de vie români pentru a avea un sezon bun
Gurbanul Viilor, Arezanul sau Zărezanul se sărbătoreşte în fiecare an pe 1 februarie. Este ziua Sfântului Trifon, apărătorul viilor, în care viticultorii merg în vii şi ţin obiceiuri vechi de sute de ani.

130 de cazuri de corupţie şi peste 3000 de infracţiuni de furt în Teleorman în 2015
Potrivit raportului privind activitatea Inspectoratului Judetean de Politie Teleorman pe anul 2015, în cursul anului trecut, în Teleorman au fost identificate peste 130 de cazuri se coruptie.