adevarul

 

Ziarul adevarul - adevarul de seara - adevarul online

emag evomag ecco tinar fashionup otter matar

(P) Asigurari RCA - cel mai bun pret *** Haine online


Ziarul Adevarul Alexandria - Ultimele stiri Adevarul Alexandria - 30.06.2015

Rezultate finale Evaluare Naţională 2015 Teleorman, după contestaţii
Ministerul Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice va publica rezultatele finale Evaluare Naţională 2015 după contestaţii. Pe site-ul edu.ro vor putea fi găsite toate ierarhiile examinării care decide admiterea la liceu.

Bacalaureat 2015 Română Teleorman. Ce subiecte au picat la BAC
Bacalaureat 2015 Română. Absolvenţii de liceu din Teleorman intră luni în examenul de Bacalaureat 2015, cu proba de BAC 2015 Română. Pe adevarul.ro va fi publicată lista de subiecte pentru BAC 2015 la Română, astfel încât, după ce se vor uita pe subiecte, cei interesaţi să găsească şi rezolvări pentru subiecte la proba de Română de la Bacalaureat.

Ajuncţii ISU Teleorman au fost trimişi în judecată de DNA
Aurel Chivu, Remus Mîrlogeanu, adjuncţii ISU Teleorman şi alte patru persoane au fost trimise în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

Linkuri Sponsorizate

Rezultate Evaluare Naţională 2015 Teleorman. Ce note au luat elevii din Teleorman
Rezultatele obţinute anul acesta de elevii teleormăneni la Evaluarea Naţională sunt mai mici decât anul trecut. Doar aproximativ 68% dintre elevii teleormăneni care au susţinut examenul au luat medii peste 5.00. Rezultatele au fost afişate pe site-ul edu.ro.

Există dragoste la prima vedere? Care sunt hormonii responsabili pentru magia pe care o simţim la începutul unei relaţii - explicaţiile specialiştilor
Ne îndrăgostim în cel mult patru minute, iar starea de euforie pe care o trăim este similară cu efectul consumului de droguri. Dragostea la prima vedere este o pasiune şi o atracţie puternică în care partenerul nu este ales conştient.

Iubitele lui Brâncuşi transformate în opere de artă: nu s-a căsătorit niciodată, dar le-a dedicat amantelor sale sculpturi celebre
Multe dintre sculpturile considerate de Brâncuşi „fecioarele lui“ sunt inspirate din poveştile de amor ale artistului. Carismaticul Brâncuşi a furat inimile multor doamne care ajungeau în atelier atrase de opere artistului şi sfârşeau îndrăgostite iremediabil de personalitatea sa fascinantă. Nu s-a căsătorit niciodată.

FOTO Expoziţia“Teleormanul poartă IE!”
Instituţia Prefectului judeţului Teleorman a organizat, anul acesta, în preajma zilei de 24 iunie, o campanie inedită de promovare a IEI româneşti, articolul vestimentar asociat cu identitatea naţională.  Chiar de Sânziene, pe 24 iunie, la sediul Prefecturii a fost deschisă  expoziţia“Teleormanul poartă IE!”.

Evaluare Naţională 2015 Teleorman Subiecte Matematică
Evaluare Nationala 2015. Absolventii claselor a VIII-a sustin miercuri, 24 iunie, proba la Matematica. In judetul Teleorman s-au inscris, anul acesta, 2856 de  elevi.

Alexandru cel Bun, domnitorul cu ghinion la neveste. Două soţii i-au murit, de una a divorţat, iar a patra l-a îngropat
Alexandru cel Bun, primul mare domnitor al Moldovei, a avut patru neveste. Primele două neveste au murit, iar de cea de-a treia a divorţat pentru că a refuzat să treacă la catolicism. Ultima soţie i-a rămas alături până a murit.

Cine a fost Maria Rosetti, prima ziaristă din România, muză pentru tabloul „România Revoluţionară”
Maria Rosetti a fost prima femeie ziarist din România. Soţia revoluţionarului C.A. Rosetti a devenit simbolul Revoluţiei de la 1848, figura ei fiind cea aleasă de pictorul Rosenthal pentru tabloul ”România Revoluţionară”. A scris şi a semnat articole în presa română, într-o vreme în care meseria de jurnalist era destinată exclusiv bărbaţilor. A înfiinţat un săptămânal numit ”Mama şi copilul”.

Percheziţii la persoane bănuite de evaziune fiscală şi spălare de bani
Poliţia Română efectuează 151 de percheziţii la persoane bănuite de evaziune fiscală şi spălare de bani, în domeniul comerţului cu produse feroase. La acţiune participă peste 600 de poliţişti.

Cartea de vacanţă la Biblioteca Judeţeană ” Marin Preda”
Biblioteca Judeţeană ”Marin Preda” Teleorman, instituţie aflată în subordinea Consiliului Judeţean Teleorman, organizează, în perioada 22 iunie -11 septembrie , expoziţia ”Cartea de vacanţă”.

Şahul se va preda ca materie opţională în 11 şcoli din Teleorman
Elevii din 11 şcoli teleormănene, atât din mediul rural cât şi din mediul urban, vor putea beneficia în anul şcolar următor de cursuri de şah, ca materie opţională.

Sentimentalul Nicolae Iorga a cucerit-o pe soţia sa Catinca cu 129 de scrisori de dragoste. „Ţie nu-ţi pot spune cât dor am de tine“
Cel mai prolific scriitor român, cărturarul Nicolae Iorga, i-a scris Catincăi Bogdan 129 de scrisori pentru a o convinge de iubirea lui. Scriitorul a continuat să-i scrie soţiei cuvinte de dor şi în timpul celor aproape patru decenii de căsnicie.

Beneficiile caiselor pentru sănătate: vindecă acneea şi protejează inima, iar vitamina din sâmburi combate cancerul
Caisele coapte sunt o sursă bogată de antioxidanţi, vitamine şi minerale. Consumarea fructelor este benefică pentru organism, ajută la combaterea anemiei şi a constipaţiei, la menţinerea sănătăţii inimii, a oaselor şi a ochilor. În plus, amigdalina din sâmburii de caise distruge celulele canceroase.