adevarul

 

Ziarul adevarul de azi - adevarul de seara - adevarul online

Ziare romanesti recomandate

Programul TV de Azi

Mutari Internationale

Stiri locale din Adevarul Alexandria

(P) Asigurari RCA - cel mai bun pret

Ziarul Adevarul Alexandria - Ultimele stiri Adevarul Alexandria - 22.01.2017

Prietenia Împărătesei Sissi cu Regina Elisabeta de România. Ce le-a unit, de fapt, pe cele două femei
Figură de legendă, controversată şi înconjurată de mister, Împărăteasa Sissi a Austriei a legat o frumoasă prietenie cu Regina Elisabeta a României. Cele două au fost unite de pasiunea pentru poezie şi dragostea de natură. Sissi a viziat România de cinci ori, poposind la Băile Herculane.

VIDEO inedit de la ultima nuntă monarhică din România: căsătoria prinţesei Ileana de România cu Arhiducele Anton de Habsburg
O înregistrare inedită de la nunta prinţesei Ileana de România cu Arhiducele Anton de Habsburg se mai păstrează şi astăzi în arhivele companiei British Pathé. Ultima nuntă monarhică din România avut loc la Sinaia, în 1931. În inregistrare apar membrii familiei regale, Regele Carol al II-lea şi Regina Maria.

Ziua Unirii Principatelor Române va fi sărbătorită la Alexandria cu sarmale şi vin fiert
Alexăndrenii sunt invitaţi să petreacă Ziua Unirii Principatelor alături de oficialităţi, în cadrul unui eveniment care se va desfăşura marţi, 24 ianuarie, la statuia primului domnitor al Principatelor Unite, Alexandru Ioan Cuza, din centrul municipiului.

Iubirile lui Caragiale. Cum a reuşit dramaturgul să le pună coarne lui Eminescu şi lui Constantin Nottara
Ion Luca Caragiale, unul dintre cei mai mari dramaturgi ai literaturii române, a fost un mare admirator al femeilor frumoase. S-a lăsat împins de pasiunea sa pentru femei în triunghiuri amoroase fără scrupule, care au făcut istorie. Nu s-a dat înapoi din a-şi trăda prietenul, pe Mihai Eminescu, pentru o aventură cu Veronica Micle şi nu s-a sfiit să-i pună coarne lui Constantin Nottara, vrăjindu-i soţia, pe actriţa Amelia Welner.

Patru drumuri judeţene au fost închise circulaţiei
Ninsoarea viscolită a creat probleme în mai multe zone din judeţ. Potrivit informării ISU Teleorman, patru drumuri judeţene au fost închise circulaţiei.

Cum a ajuns Oscarul în CV-ul lui Liviu Dragnea. Lista completă a decoraţiilor cu care se laudă şeful PSD
Liviu Dragnea, preşedintele PSD, este cetăţean de onoare al districtului Leon County din Florida - Statele Unite ale Americii. Acelaşi titlu i-a fost acordat la Turnu Măgurele, în Teleorman, Negreşti-Oaş, Tătuleşti- Olt, Raşca-Satu Mare. Dragnea mai deţine un titlu de Oscar pentru Excelenţă şi este, de asemenea, posesor al ordinului ”Sfinţii Martiri Brâncoveni“.

Deputatul Adrian Gâdea, fost preşedinte al CJ Teleorman, numit secretar de stat în Ministerul Dezvoltării Regionale
Deputatul Adrian Gâdea, fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman, este unul dintre cei patru secretari de stat în Ministerul Dezvoltării Regionale numiţi, luni, de către premierul Sorin Grindeanu.

De unde provin de fapt denumirile lunilor anului
Denumirea lunii Decembrie vine de la latinescul „decem“, care înseamnă zece. Decembrie a fost, iniţial, a zecea lună a anului, în vechiul calendar roman. Calendarul s-a reformat şi extins la 12 luni, dar denumirile lunilor anului au rămas aceleaşi

Angajări la ANAF. 12 posturi disponibile la Antifraudă Alexandria
Direcţia Antifrauda Alexandria face angajări. 12 posturi sunt scoase la concursul care se va organiza în data de 11 februarie.

Petre Pârvu, primarul din Zimnicea, este acuzat de ANI că se află în conflict de interese administrativ
Petre Pârvu, primarul oraşului Zimnicea , se află în conflict de interese administrativ, potrivit Agenţiei Naţionale de Integritate. În calitate de edil a semnat contracte cu Tel Drum, aceeaşi firmă cu care avea un contract de închiriere ca persoană fizică.

Românca Smaranda Gheorghiu, autoarea celebrelor versuri „Vine, vine primăvara“, este prima femeie din lume care a ajuns la Polul Nord
Românca Smaranda Gheorghiu a fost prima femeie din lume care a făcut o călătorie la Polul Nord. Scriitoare şi militantă pentru drepturile femeilor, Maica Samara, aşa cum a numit-o Veronica Micle, este autoarea celebrelor versuri : ”Vine, vine primăvara/ Se aşterne-n toată ţara”.

Două autoturisme au ars chiar în curţile proprietarilor din cauza unor scurtcircuite
Incendiile s-au iscat în curţile unor cetăţeni din Buzescu şi Baciu. În ambele situaţii, cauza a fost un scurtcircuit.

Cele două puncte de trecere a frontierei cu bacul din judeţul Teleorman, Zimnicea şi Turnu-Măgurele, au fost închise, după ce Dunărea a îngheţat
Nu se mai circulă pe Dunăre, la Turnu Măgurele şi Zimnicea. Conducerea Administraţiei Fluviale a Dunării a luat măsura de a închide navigaţia pe Dunăre, pe termen nelimitat. Decizia a fost luată după ce Dunărea a îngheţat.

Beneficiile nebănuite ale mentei. Cum ajută la tratarea acneei, ne scapă de durerile în gât, combate febra şi răcelile
Menta şi uleiul de mentă ajută la tratarea acneei, la eradicarea păduchilor, dar şi la tratarea răcelilor şi durerilor abdominale.

Trei alexăndreni au fost înşelaţi prin metoda ”Accidentul” în primele zile din 2017
Metoda ”Accidentul” continuă să facă victime. De la începutul anului 2017 , în Teleorman s-au înregistrat trei cazuri de înşelăciune prin această metodă.  Potrivit poliţiştilor, infractorii preferă persoanele mai în vârstă, ai căror copii sunt plecaţi în străinătate sau locuiesc în alte localităţi din ţară.