adevarul

 

Ziarul adevarul - adevarul de seara - adevarul online

Ziare romanesti recomandate

Abonare newsletter ziarele.com

Adresa de e-mail:


Mutari Internationale

Stiri locale din Adevarul Alexandria

(P) Asigurari RCA - cel mai bun pret

Ziarul Adevarul Alexandria - Ultimele stiri Adevarul Alexandria - 01.07.2016

Rezultate Evaluare Naţională 2016 Teleorman. 60% dintre absolvenţii din Teleorman au luat medii peste 5.00
Rezultate Evaluare Naţională 2016. 60% dintre absolvenţii de clasa a VIII-a din Teleorman au luat medii peste 5.00 la Evaluarea Naţională 2016. Cinci elevi din judeţ au luat media 10.00 la examenul de Evaluare Naţională.

Bacalaureatul de altădată şi capcanele de la proba orală. Concluzia dură, din 1925: „Se învaţă mai puţină carte ca în trecut”
Din 1925, de când a fost adoptat ca examen oficial în România, Bacalaureatul a fost coşmarul multor generaţii de absolvenţi. În primii ani de la adoptarea examenului de Bac, promovarea lui a fost aproape imposibilă, în condiţiile în care testarea implica trei probe scrise şi o probă orală, în care candidaţii erau examinaţi la nu mai puţin de şapte materii de o comisie formată din trei profesori.

Percheziţii la locuinţa copreşedintelui PNL Teleoman, Costel Barbu
Costel Barbu, copreşedintele PNL Teleorman s-a trezit cu mascaţii la uşă. Serviciul de Combatere  a Crimei Organizate din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Teleorman au descins la locuinţa liderului PNL din comuna Suhaia în căutare de acte, arme şi droguri.

Lavanda, o afacere cu mireasmă de profit. Într-o plantaţie care durează 25 de ani, se investeşte o singură dată, iar profitul apare după al treilea an
Doi apicultori din Teleorman au cultivat experimental lavandă în comuna Bragadiru, printre hectare acoperite cu porumb sau grâu. Afacerea cu flori mov miroase a profit după trei ani de la plantarea butaşilor. Planta nu necesită udare, suportă seceta şi îngheţul, iar o plantaţie odată înfiinţată durează 25 de ani.

Evaluare Naţională 2016 Subiecte accesibile la proba de matematică
Absolvenţii de clasa a VIII-a au susţinut astăzi cea de-a doua probă a Evaluării Naţionale, proba de matematică. În Teleorman, s-au înscris la Evaluarea Naţională 2529 de candidaţi.

Povestea uimitoare a Mariei Ventura. De la fetiţa orfană de mamă la marea actriţă aplaudată pe scena Comediei Franceze
Maria Ventura, actriţă româncă cu origini evreieşti, a dus faimă României în secolul trecut. A fost un copil orfan ajuns celebru la vârsta adolescenţei. Deşi a fost respinsă iniţial de Conservatorul din Paris a ajuns să cunoască cele mai înalte culmi ale succesului. Maria Ventura a fost cea care a înfiinţat un teatru în România şi o şcoală de actorie în Franţa.

Hrisovul lui Vlad Dracul, un document vechi de 575 de ani care atestă înfiinţarea judeţului Teleorman în 1441
Un document vechi de 575 de ani, semnat de Vlad Dracul , fiul lui Mircea cel Bătrân, atestă înfiinţarea judeţului Teleorman în  1441. Documentul care se află în patrimoniul Arhivelor Naţionale a fost expus, în premieră, în judeţul Teleorman, la iniţiativa Instituţiei Prefectului judeţului Teleorman.

Evaluare Naţională 2016: Genul liric şi o compunere despre o întâmplare petrecută într-o zonă turistică
2529 de absolvenţi de clasa a VIII-a din Teleorman s-au înscris la examenul de Evaluare Naţională 2016. La proba de limba română elevii au avut de demonstrat apartenenţa la genul liric a unei poezii de A.E. Baconsky.

Destinul sfâşietor al Iuliei Haşdeu, geniala care vorbea franceză la 2 ani şi care a murit răpusă de TBC în adolescenţă
Iulia Haşdeu a fost copilul genial al culturii române. Fiica lui Bogdan Petriceicu Haşdeu vorbea limba franceză la vârsta de 2 ani. La 4 ani începuse să scrie, iar la vârsta de 7 ani crea nuvele. A avut parte de un destin tragic, fiind răpusă de o boală necruţătoare la numai 18 ani.

ALDE s-a ales cu un post de vicepreşedinte la Consiliul Judeţean Teleorman după ce a bătut palma cu PSD
Cu doar doi consilieri judeţeni aleşi în urma scrutinului din 5 iunie, ALDE a reuşit să câştige un post de vicepreşedinte la şefia Consiliului Judeţean Teleorman, după ce a bătut palma cu PSD.

La ce sunt bune banalele corcoduşe: vindecă anemia, previn cancerul şi bolile de inimă, ajută la slăbit
Corcoduşele, supranumite ”cenuşăresele” fructelor de sezon, au nebănuite beneficii asupra organismului, datorită conţinutului crescut de vitamine şi minerale. Sunt recomandate în cure de slăbire, dar şi pentru tratarea anemiilor, prevenirea bolilor cardio-vasculare, ameliorarea afecţiunilor respiratorii şi detoxifierea organismului.

Cu ce speră Dragnea să mai câştige un mandat de deputat: aceleaşi promisiuni făcute şi în 2012
Autostrada Sudului, podul peste Dunăre de la Turnu Măgurele şi hidrocentrala de la Seaca sunt cele trei mari proiecte cu care Dragnea se pregăteşte să vină la toamnă în faţa conjudeţenilor săi pentru a le mai cere încă o dată votul. Cele trei mai proiecte sunt aceleaşi promisiuni pe care Liviu Dragnea le-a făcut în campania electorală 2012.

Liviu Dragnea îi cere lui Cioloş să demită miniştrii de la Agricultură şi Justiţie
Liviu Dragnea, preşedintele PSD, îi cere public premierului Dacian Cioloş să demită miniştii de la Agricultură şi Justiţie. În vizorul preşedintelui PSD au intrat Achim Irimescu, ministrul Agriculturii, şi Raluca Prună, ministrul Justiţiei, reprezentanţi ai guvernului tehnocrat despre care liderul PSD afirmă că sunt „oameni care au venit cu o gentuţă în Guvernul României şi care fac rău, fac declaraţii şi nu fac nimic“.

Procurorul criminalist Traian Nedelcuţă, reţinut pentru luare de mită
Traian Nedelcuţă, procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Teleorman, a fost reţinut pentru 24 de ore de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită în formă continuată.

Filosoful Nae Ionescu, idolul femeilor din Bucureştiul interbelic. O prinţesă a vrut să se omoare din cauza lui
Filosoful Nae Ionescu a fost unul dintre cei mai curtaţi şi mai şarmanţi bărbaţi din Bucureştiul interbelic. Palmaresul său de amante include nume celebre ale epocii, precum prinţesa Măruca Cantacuzino, soţia compozitorului George Enescu, şi pianista Cella Delavrancea. Nae Ionescu a fost căsătorit cu Elena Margareta Fotino, o soţie nefericită pe care filosoful a părăsit-o, dar care nu a încetat niciodată să îl iubească.