adevarul

 

Ziarul adevarul - adevarul de seara - adevarul online

emag evomag ecco tinar fashionup otter matar

(P) Asigurari RCA - cel mai bun pret *** Haine online


Ziarul Adevarul Alexandria - Ultimele stiri Adevarul Alexandria - 25.04.2015

Racla cu moaştele Sfântului Ioan Gură de Aur în pelerinaj la Mănăstirea Pantocrator din Drăgăneşti-Vlaşca
Racla cu moaştele Sfântului Ioan Gură de Aur de la Reşedinţa Patriarhală, va fi purtată în pelerinaj şi aşezată în zilele de 25 şi 26 aprilie la Mănăstirea Pantocrator, Drăgăneşti-Vlaşca, din Episcopia Alexandriei şi Teleormanului.

Peste 100 de teleormăneni câştigători la Loteria Bonurilor Fiscale
Potrivit datelor Administratiei Judetene a Finantelor Publice, în Teleorman 109 persoane au depus cereri de revendicare a premiului la Loteria bonurilor fiscale.

Linkuri Sponsorizate

Bursa locurilor de muncă 390 de joburi pentru şomerii teleormăneni
Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Teleorman organizează, astăzi, Bursa generală a locurilor de muncă. Evenimentul se desfăşoară începând cu ora 0900, la Sala Polivalentă din Alexandria şi la sediul Agenţiilor locale din Roşiori de Vede şi Turnu Măgurele.

Percheziţii în Teleorman Poliţiştii au descins la administratorii unor societăţi comerciale
Poliţiştii au descins astăzi în Teleorman, Olt, Argeş şi Vâlcea  la persoane bănuite de evaziune fiscală în domeniul achiziţiilor intracomunitare.

FOTO Ştafeta Parada Europei a luat startul la Alexandria
Parada Europei , eveniment care se desfăşoară în Teleorman de zece ani, va fi precedată anul acesta de Ştafeta Parada Europei, o acţiune inedită prin care organizatorii vor să marcheze aniversarea unui deceniu de la demararea competiţiei unice între licee.

Visul nebunesc al lui Ceauşescu: voia o naţie care să consume 2.800 de calorii pe zi, femei de cel mult 67 de kilograme şi bărbaţi de maximum 80,5 de kilograme
Ceauşescu s-a erijat la începutul anilor 80 în nutriţionistul şef al românilor, inventând ”Programul de alimentaţie ştiinţifică a populaţiei”. Poporul trebuia să consume zilnic maxim 2800 de calorii. Dictatorul stabilise atât standarde de greutate pentru bărbaţi şi femei, cât şi cantităţile maxime de carne, ulei, lapte sau zahăr  pe care un român putea să le consume anual.

FOTO Un şofer băut a provocat un accident de circulaţie lângă benzinărie
Un şofer din Buzescu a făcut ravagii lângă o benzinărie din Alexandria. Aflat sub influenţa alcoolului, bărbatul a pierdut controlul volanului şi a avariat alte două maşini.

DNA cere închisoare cu executare pentru Liviu Dragnea
Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie  cer închisoare cu executare pentru Liviu Dragnea în dosarul Referendumului. Dezbaterile finale pe marginea dosarului în care Dragnea este principalul acuzat au avut loc astăzi la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Au început înscrierile la Festivalul de Teatru Tânăr Ideo Ideis de la Alexandria
Festivalul de Teatru Tânăr Ideo Ideis de la Alexandria ajunge în acest an la a zecea ediţie. Liceeni pasionaţi de teatru sunt aşteptaţi şi anul acesta în august la Alexandria , oraşul care va deveni pentru a zecea oară capitala teatrului tânăr.

FOTO A început ”cârpeala” de primăvară pe străzile din Alexandria
Mai multe străzi din Alexandria au fost decopertate, pe anumite porţiuni, de către angajaţii primăriei care au primit directivă de la şefi să transforme oraşul în şantier. Au fost decopertate inclusiv zebrele proaspăt vopsite de Paşte.

Campania “Rămâi la fel! Drogurile lasă urme!” continuă până în luna mai
Campania “Rămâi la fel! Drogurile lasă urme!”, iniţiată de instituţia Prefectului Judeţului Teleorman, a fost reluată săptămâna aceasta. Campania prin care autorităţile vor să atragă atenţia tinerilor asupra pericolului consumului de droguri va continua până în luna mai.

De unde vine expresia „ca Berilă“. Românii se compară, fără să ştie, cu unul dintre cei mai odioşi criminali din istorie
Iancu Berilă a fost unul dintre cei mai odioşi criminali români. A omorât cu sânge rece 20 de brutari şi de aici i s-a tras numele de „Ucigaşul brutarilor“. A fost condamnat la aproape 200 de ani de muncă silnică în închisoare şi a murit înteminiţat. De la numele celebrului ucigaş provine folosirea expresiei „ca Berilă“, simbol al unor eforturi intense.

Parfumul, o istorie veche cât lumea. Regii Franţei se parfumau ca să ascundă mizeria, Caterina de Medici folosea parfumurile pe post de arme
Parfumul este la fel de vechi ca şi omenirea. Omul preistoric folosea uleiurile aromate pentru incantaţii. Arta preparării parfumurilor a luat naştere în Mesopotamia Antică şi Egipt, fiind mai apoi dezvoltată de romani. Armă pentru Caterina de Medici, mod de a ascunde lipsa de igienă pentru regii Franţei şi răsfăţ în exces pentru Napoleon, parfumul a fost nelipsit ca element al civilizaţiei în toate epocile de-a lungul istoriei.

Voluntarii alexăndreni au ieşit la curăţenie
Voluntarii alexăndreni au iniţiat o acţiune de ecologizare în Pădurea Vedea. Acţiune demarată astăzi va continua şi în zilele următoare.