adevarul

 

Ziarul adevarul - adevarul de seara - adevarul online

emag evomag amafashion ecco tinar
fashionup otter mycloset matar matar
Ziare romanesti recomandate

Stiri locale din Adevarul Alexandria

Abonare newsletter ziarele.com

Adresa de e-mail:


(P) Asigurari RCA - cel mai bun pret *** Haine online


Ziarul Adevarul Alexandria - Ultimele stiri Adevarul Alexandria - 20.09.2014

Floarea Alesu, directoarea de la Protecţia Copilului a fost trimisă în judecată pentru trafic de influenţă
Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Secţia de Combatere a Infracţiunilor Conexe Infracţiunilor de Corupţie au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest la domiciliu, a directoarei Floarea Alesu de la  Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Teleorman.

Teleormanul este un judeţ îmbătrânit 41% din populaţie este reprezentată de vârstnici
41% din populaţia judeţului Teleorman este reprezentată de persoane vârstnice. 150.000 de persoane din totalul de 390.000 sunt pensionari de stat sau agricultori.

Mălina Aciu, tripla campioană naţională la şah, participă la Campionatul Mondial de Şah din Africa de Sud
Mălina Aciu, elevă în clasa a VI-a la Şcoala gimnazială ” Ştefan cel Mare” din Alexandria participă la Campionatul Mondial de Şah din Africa de Sud. Triplă campioană naţională la şah, eleva de 12 ani va întâlni la Durban cei mai buni jucători de şah din lume.

Linkuri Sponsorizate

Liderii ACL Teleorman acuză PSD că ameninţă primarii pentru a trece în barca social-democraţilor
Deşi  opt primari teleormăneni de la PDL şi PNL şi-au anunţat trecerea în barca social -democraţilor şi deşi ordonanţa care le permite edililor traseismul politic a intrat în vigoare, în Teleorman,  niciunul dintre  cei opt edili nu a făcut, până acum, trecerea ” cu acte”.

În Teleorman distribuirea cardurilor de sănătate începe pe 23 septembrie
La nivel naţional, mâine demarează distribuirea cardurilor  naţionale de sănătate. Cardurile vor ajunge la beneficiar prin Poşta Română. În Teleorman distribuirea cardurilor începe pe 23 septembrie.

FOTO Adjunctul ISU Teleorman şi mai mulţi ofiţeri şi subofiţeri au fost luaţi de  DNA
DNA a descins astăzi dimineaţă la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Teleorman şi la alte patru locaţii din judeţ. Ancheta vizează fapte de corupţie de care sunt suspectaţi mai mulţi ofiţeri  din cadrul instituţiei. Pe lângă sediul ISU şi cel al Inspecţiei pentru Prevenţie au fost percheziţionate sediile unor firme din oraş.

Crin Antonescu, marele absent de la vizita lui Klaus Iohannis în Teleorman: „Recunosc, nu l-am sunat să îl invit“
Organizatorii vizitei lui Klaus Iohannis în Teleorman au uitat să îl invite şi pe Crin Antonescu, senatorul PNL de Teleorman la eveniment. Co-preşedintele ACL Teleorman, Marin Almăjanu a  recunoscut că a uitat să îl sune pe Antonescu pentru a îl invita în judeţ.

Boala limbii albastre a fost confirmată în Teleorman
Apariţia bolii la 11 bovine din localitatile Poeni,  Beuca si Dracsanei a fost confirmată prin  buletinele de analiză de către IDSA Bucureşti. Alte cazuri de suspiciune au apărut la Tătărăştii de Sus, Pietroşani şi Cosmeşti. Autorităţile au luat măsurile necesare pentru a preveni răspândirea bolii. Târgurile de animale rămân închise.

Laptele şi cornul mai întârzie în Teleorman
Deşi autorităţile judeţene au promis că, anul acesta, elevii teleormăneni vor primi laptele, cornul şi merele din prima zi de şcoală, acest lucru nu s-a întâmplat. În cel mai fericit caz, produsele vor ajunge în şcoli săptămâna viitoare.

FOTO Aproximativ 7.000 de elevi din Teleorman au primit fişe trase la imprimantă în loc de Abecedar
15 septembrie 2014 are toate şansele să rămână în istoria învăţământului românesc drept ziua în care, pentru prima dată după 1989, elevii din clasele I şi a II-a au început şcoala fără manuale. Pentru aproximativ 7.000 de elevi din Teleorman, prima zi de şcoală a însemnat fişe trase la imprimantă sau pliante, în loc de manuale.

În Teleorman clopoţelul sună pentru 50.000 de elevi
Aproape 50.000 de elevi teleormăneni vor începe luni, 15 septembrie, cursurile şcolare. Elevii din clasele I-a şi a II-a nu vor găsi pe bănci manualele promise de minister. 78 de  unităţi şcolare din judeţ nu vor avea nici în acest an autorizaţii sanitare de funcţionare. Pentru al treilea an consecutiv, s-ar părea că elevii teleormăneni nu vor găsi pe bănci luni nici merele, laptele şi cornul.

Eurovision PSD  cu bruiaj în judeţul lui Dragnea
Peste 500 de delegaţi la Conferinţa Judeţeană a PSD Teleorman au umplut, astăzi, Casa de Cultură din Alexandria. Pesedişti din tot judeţul s-au adunat să valideze alegerea lui Victor Ponta drept candidat al PSD la alegerile prezidenţiale din noiembrie.

Alexandria va avea cinematograf când primăria va reuşi să obţină fonduri europene Tot atunci va avea şi pasaj subteran
Primăria Alexandria are planuri mari, dar bani puţini.  Un centru multifuncţional pentru tineret în locul ruinelor cinematografului Patria, un parc modern pentru copii, un pasaj subteran şi o parcare supraterană. Acestea sunt ”ambiţiile” municipalităţii pentru perioada 2014-2020, concretizate deocamdată doar sub formă de promisiuni. Toate proiectele depind de bani europeni.

Doar 94 de locuri de muncă vacante în Teleorman
Doar 94 de locuri de muncă sunt disponibile în această perioadă prin Agenţia Judeţeană de Ocupare a Forţei de Muncă Teleorman. Absolvenţii cu studii superioare au la dispoziţie doar două locuri de muncă.

Fără biciclete pe pietonal şi pe străzile Dunării şi Bucureşti
Dezbaterea publică organizată de Primăria Alexandria pe tema instituirii unor interdicţii de circulaţie în oraş nu s-a bucurat de interes din partea alexăndrenilor.