adevarul

 

Ziarul adevarul de azi - adevarul de seara - adevarul online

Ziare romanesti recomandate

Programul TV de Azi

Mutari Internationale

Stiri locale din Adevarul Alexandria

(P) Asigurari RCA - cel mai bun pret

Ziarul Adevarul Alexandria - Ultimele stiri Adevarul Alexandria - 28.09.2016

Povestea omului de afaceri care, după ce a scăpat miraculos din două tragedii, a ridicat o mănăstire: „Nu eram credincios, nu ştiam nici Tatăl Nostru”
Credinţa este născută din recunoştinţă. În cazul lui Constantin Oţelea, om de afaceri din Teleorman, drumul spre credinţă a fost echivalent cu recunoştinţa faţă de Dumnezeu. Pentru că Divinitatea l-a salvat de două ori de la moarte, bărbatul, care nu era deloc religios până atunci, a ridicat, din banii lui, dar şi căutând de unul singur sponsorizări, o mănăstire.

Programul ”Lapte şi corn” a demarat şi în şcolile din Teleorman
De săptămâna aceasta, Programul ” Lapte şi corn” a demarat şi în şcolile din Teleorman, la aproximativ două săptămâni de la începerea şcolii.

Darea în folosinţă gratuită a unui spaţiu către Serviciul Public Comunitar de Evidenţă a Persoanelor, respinsă în şedinţa Consiliului Judeţean Teleorman
Proiectul prin care la nivelul judeţului urmau sã fie simplificate procedurile administrative aplicabile cetãţenilor, printr-un plan gestionat de Ministerul Dezvoltãrii Regionale şi Administraţiei Publice, nu a întrunit prin vot cele douã treimi necesare în cadrul şedinþei Consiliului Judeţean Teleorman.

În Teleorman nu s-au mai făcut expertize seismice de nouă ani
În ultimii nouă ani, în Teleorman, nu s-a mai făcut nicio expertizare seismică, deşi multe dintre imobile ar avea nevoie de noi evaluări. Ultimele date despre starea blocurilor şi riscul seismic al imobilelor din oraşele şi municipiile judeţului datează din  2008.

Săptămâna prevenirii criminalităţii în Teleorman : ”Accentul va fi pus pe tineri”
Tinerii reprezintă principala categorie socială către care cadrele Inspectoratului de Poliţie Judeţean îşi vor îndrepta atenţia în Săptămâna Prevenirii Criminalităţii, potrivit comisarului Crina Godu, poliţist în cadrul Compartimentului Analiza şi Prevenirea Criminalităţii.

Planta-minune care încetineşte îmbătrânirea. De ce este considerat usturoiul sălbatic elixirul tinereţii
Leurda este considerată o plantă minune. Sora vitregă a usturoiului se găseşte în aproape toate pădurile. Consumul de leurdă încetineşte procesul de îmbătrânire, ajută la ameliorarea afecţiunilor cardiace, este recomandat celor care suferă de reumatism sau vor o detoxifiere pe cale naturală.

Când şi cum ar trebui să li se vorbească adolescenţilor şi copiilor despre sex: „Nu merge să începi să explici aşa, din senin“
Educaţia sexuală în familie este un lucru necesar, atrag atenţia specialiştii, în ciuda faptului că pentru mulţi părinţi sexul rămâne un subiect tabu în faţa copiilor.

Ajutoarele pentru încălzire, la votul aleşilor locali alexăndreni
Consiliul local  Alexandria se va întruni miercuri, 28 septembrie, în şedinţă ordinară. Printre proiectele aflate pe ordinea de zi a şedinţei se numără  şi cele privind aprobarea ajutoarelor lunare pentru încălzirea locuinţei acordate persoanelor singure sau famiilor care îndeplinesc condiţiile minime de venit impuse de lege.

FOTO Accident pe DN 52, lângă Turnu Măgurele. Doi şoferi au ajuns la spital
Accidentul s-a produs azi dimineaţă, în apropiere de Turnu Măgurele, pe DN 52. În urma impactului, două persoane au fost rănite.

Iubirile sfâşietoare ale marilor scriitori români: „Fericit pe deplin nu aş fi cu tine, decât departe de lume, unde să n-am nici a te arăta nimănui”
Marii scriitori şi poeţi români care au lăsat în urma lor tulburătoare opere despre dragoste au trăit la rândul lor poveşti de amor impresionante. Mărturii ale felului în care au iubit sau suferit din amor marii scriitori români sunt nu doar operele lor, ci şi corespondenţa.

Chinezii, eternii parteneri ai Teleormanului, au vizitat din nou judeţul. Autorităţile reiau promisiunile himeră legate de investiţii
În ultimii zece ani, chinezii din diverse provincii au vizitat frecvent Teleormanul la invitaţia autorităţilor şi au adus cu ei promisiuni de investiţii care nu s-au concretizat niciodată.

Bursa locurilor de muncă pentru absolvenţi
Agenţia Judeteana pentru Ocuparea Forţei de Muncă Teleorman va organiza bursa locurilor de muncă pentru absolvenţi în data de 20 octombrie.

Povestea lui Jean Moscopol, marele trubadur care s-a opus comunismului. În ce context l-a făcut „bou“ pe Petru Groza
Jean Moscopol, celebru interpret în perioada intebelică, a sfidat regimul comunist compunând cuplete împotriva regimului Groza. Interpretul cunoscutelor melodii ”Vrei să ne întâlnim sâmbătă seara” sau ”Ce e românesc nu piere” a scăpat de represalii fugind din ţară şi trăindu-şi restul vieţii în anonimat, în exil.

FOTO Trei morţi în urma unui accident teribil de circulaţie pe DE 70
Accidentul s-a produs marţi seară, pe DE 70, la ieşirea din comuna Vităneşti spre Bucureşti. Neatenţia unei şoferiţe începătoare a provocat moartea a trei persoane.

326.317 alegători teleormăneni înscrişi în Registrul electoral
326.317 teleormăneni sunt aşteptaţi la urne, pe 11 decembrie, la scrutinul pentru alegerile parlamentare. Numărul minim de semnături necesar pentru susţinerea candidaturilor în fiecare circumscripţie electorală este de 3263.