adevarul

 

Ziarul adevarul - adevarul de seara - adevarul online

emag evomag ecco tinar fashionup otter matar

(P) Asigurari RCA - cel mai bun pret *** Haine online


Ziarul Adevarul Alexandria - Ultimele stiri Adevarul Alexandria - 30.08.2015

O idilă ca un scenariu de film: Octavian Goga şi Veturia Mureşan, dragoste, intrigi şi acuzaţii de spionaj
Iubirea dintre poetul Octavian Goga şi soprana Veturia Mureşan a fost una tumultoasă şi controversată. A depăşit prejudecăţile societăţii, canoanele morale şi timpul. S-au iubit ca doi adolescenţi. S-au căsătorit când aveau 40 de ani, după ce Goga i-a câştigat libertatea Veturiei dându-i un post de episcop fostului soţ.

Pasiunea lui Brunea Fox: părintele reportajului românesc a stat cinci zile printre leproşi pentru a scrie un articol
Felix Brunea Fox, pe numele lui adevărat Filip Brauner, a fost unul dintre cei mai mari reporteri din perioada interbelică. I s-a spus „Asul“ sau „Prinţul“ reportajelor. Geo Bogza l-a considerat părintele reportajului românesc, iar Tudor Arghezi a spus despre el că avea o inteligenţă sclipitoare. A făcut presă în epoca de aur a jurnalismului românesc, într-o vreme în care nu existau telefoane mobile, reportofon sau internet.

Destinul emoţionant al Floricăi din Aiud, devenită lady Florence Baker. Tânăra vândută ca sclavă a ajuns o doamnă genială în aristocraţia britanică
Florica Sas a fost o româncă cu un destin excepţional. Rămasă orfană la numai 7 ani, Florica a fost vândută ca sclavă şi a ajuns într-un harem din Turcia. A fost cumpărată de exploratorul englez Samuel Baker, care a luat-o de nevastă şi a transformat-o în lady Florence Baker. A ajuns una dintre cele mai cunoscute femei-explorator din lume.

Linkuri Sponsorizate

„Trimite un copil la şcoală”. Preotul din localitatea Lada a lansat o campanie în sprijinul elevilor din parohia sa
58 de copii din satul teleormănean Lada aşteaptă ajutor pentru a putea merge pregătiţi la şcoală, pe 14 septembrie. Copiii şi-au trecut necesarul de rechizie şi haine în scrisori, la iniţiativa preotului paroh Florin Danu, care a lansat, pe Facebook, campania ”Trimite un copil la şcoală!”.

Cronica asasinării celui mai modest demnitar român. Prim-ministrul Duca a murit împuşcat de legionari, îmbrăcat cu o cămaşă cârpită şi 80 de lei în buzunar
Trei legionari fanatici, denumiţi „Nicadorii“, au făcut parte din echipa morţii care a pus în aplicare asasinarea comandată a lui Duca, renumit duşman al Gărzii de Fier. Cel mai modest premier al României, liberalul Duca avea în momentul asasinatului 80 de lei în buzunar şi o cămaşă cârpită pe sub haină.

Se caută furnizori de lapte, corn şi mere pentru elevii teleormăneni
Au demarat procedurile pentru stabilirea furnizorilor de mere, produse lactate şi de panificaţie pentru elevii teleormăneni. La Consiliul Judeţean Teleorman a avut loc deschiderea ofertelor pentru licitaţia deschisă în vederea achiziţiei şi distribuţiei de  produse lactate şi de panificaţie,  precum şi de fructe proaspete pentru elevii şi preşcolarii din judeţul Teleorman.

Primarii teleormăneni, chemaţi la dezbatere pentru împărţirea banilor destinaţi drumurilor judeţene
7,457 milioane de lei au fost alocate judeţului Teleorman, printr-o hotărâre aprobată de Guvern, săptămâna trecută. Suma urmează a fi împărţită primăriilor din judeţ, banii fiind destinaţi efectuării de  reparaţii la drumurile judeţene.

Taxa specială de salubrizare. Alexăndrenii care nu au contract cu Polaris vor plăti câte 10 lei pe lună
Alexăndrenii care nu au încheiat contract cu SC Polaris M. Holding, operatorul care se ocupă de serviciul de salubrizare din oraş,  vor plăti, începând cu 1 ianuarie 2016, câte 10 lei pe lună, drept taxă specială de salubrizare. Decizia face subiectul unui proiect de hotărâre care a fost postat pe site-ul primăriei şi care se află, deocamdată,  în dezbatere publică. După dezbatere, proiectul va ajunge la votul aleşilor locali.

AGRALIMEX a ajuns la a 25-a ediţie
Târgul Naţional de Agricultură şi Industrie Alimentară Agralimex din Alexandria şi-a deschis porţile pentru cea de-a 25-a ediţie. Târgul, deschis pe platoul de la Casa de Cultură din Alexandria şi în parcarea de la Direcţia Judeţeană a Finanţelor Publice, găzduieşte peste 20 de producători şi distribuitori de tractoare, combine şi alte maşini agricole, echipamente şi piese de schimb.

7,4 milioane de lei pentru drumurile judeţene din Teleorman
Judeţul Teleorman primeşte de la Guvern 7,4 milioane de lei pentru drumurile judeţene. Banii vor fi repartizaţi de Consiliul Judeţean.

Şoimii patriei, invenţia prin care Ceauşescu îndoctrina preşcolarii. La 4 ani, copiii erau obligaţi să recunoască imaginea conducătorului
Ceauşescu a inventat în 1976 organizaţia „Şoimii patriei“, prin care copiii cu vârste cuprinse între 4 şi 7 ani erau îndoctrinaţi şi înregimentaţi în sistemul comunist. Scopul organizaţiei era educarea copiilor într-un spiritul elogios faţă de PCR şi de dictator. Şoimii aveau obligaţia de a recunoaşte fotografiile cu Nicolae şi Elena Ceauşescu.

De ce este bine să mâncăm nuci. Şapte efecte magice pentru sănătate ale fructului apropiat de alimentul perfect
Bogate în proteine, lipide, vitamine şi minerale, nucile sunt considerate de specialiştii în nutriţie mai sănătoase decât migdalele sau alunele. Sunt recomandate pentru prevenirea bolilor de inimă, sănătatea sistemului nervos, combaterea cancerului şi a diabetului, menţinerea frumuseţii pielii şi îmbunătăţirea memoriei.

Un elev din Teleorman, creatorul unui prototip de robot care salvează oameni
Cristian Alin Neacşu, un licean de 18 ani din Teleorman, a creat un prototip de robot de explorare ale cărui funcţii pot fi folosite pentru salvarea vieţilor oamenilor în caz de dezastre. Tânărul, pasionat de electronică şi robotică, este un autodidact care a ajuns la performanţă muncind mult de unul singur, deoarece nu studiază aceste discipline la şcoală.

Controversele primului asasinat politic din istoria României. De ce n-a fost pedepsit niciodată criminalul prim-ministrului Barbu Catargiu
Barbu Catargiu, premierul primului Guvern al României întregite de Cuza, a murit împuşcat, în plină stradă, în iunie 1862. Asasinul său nu a fost descoperit niciodată, iar moartea primului premier al României unite a rămas învăluită în mister. Ancheta s-a clasat la scurt timp după asasinat şi, în mod ciudat, principalul suspect a primit o slujbă la stat.

Cuvintele sfâşietoare ale marii Regine Elisabeta a României: „Pe lumea aceasta nu mai am nici loc, nici rost“
Regina Elisabeta a României a fost poet, scriitor, eseist, patroana artelor şi ambasadoarea valorilor tradiţionale româneşti. Poporul a supranumit-o „mama răniţilor“, ea şi-a spus Carmen Sylva. A rămas în conştiinţa românilor drept prima regină care a făcut din costumul popular românesc haina de gală a curţii regale şi prima regină scriitoare.