adevarul

 

Ziarul adevarul de azi - adevarul de seara - adevarul online

Ziare romanesti recomandate

Programul TV de Azi

Mutari Internationale

Stiri locale din Adevarul Alexandria

(P) Asigurari RCA - cel mai bun pret

Ziarul Adevarul Alexandria - Ultimele stiri Adevarul Alexandria - 20.10.2017

Doi preoţi din Teleorman ridică o casă pentru o familie cu 7 copii: „Avem nevoie de ajutor. Sperăm ca până vine iarna să reuşim să îi mutăm în casa nouă“
Doi preoţi din Teleorman se străduiesc să ridice o casă pentru o familie nevoiaşă din comuna Trivalea Moşteni. Cei nouă membri ai familiei Achim dorm acum înghesuiţi în două paturi. Cel mai mic copil are doar o lună.

Istoria rochiei albe de mireasă. Cum se îmbrăcau fecioarele pentru căsătorie în urmă cu 2000 de ani şi de când a devenit albul culoarea tradiţională
Rochia de mireasă are o istorie veche de 2000 de ani. De-a lungul timpului, rochia de mireasă a avut mai multe culori. Pentru prima dată, rochia albă de mireasă a apărut în Grecia, unde albul simboliza bucuria.

Peste 10.000 de teleormăneni trăiesc din ajutoare sociale
În evidenţele Agenţia Naţională pentru Plăţi şi Inspecţie Socială figurează peste 10.000 de teleormăneni beneficiari de ajutor social. Majoritatea celor care trăiesc din ajutor dat de stat provin din mediul rural.

Lista beneficiarilor programului ” Bani de liceu” va fi publicată săptămâna viitoare
Lista beneficiarilor Programului ”Bani de liceu”  va fi publicată pe 28 octombrie, pe site-ul Ministerului Educaţiei.

Controale de la Protecţia Consumatorului. Au fost verificate promoţiile la rechizite şi uniforme şcolare
Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorului Teleorman a desfăşurat o acţiune tematică de verificare a respectării prevederilor legale din domeniul protecţiei consumatorilor în cazul promoţiilor de rechizite şi uniforme şcolare.

Prima femeie silvicultor din lume a fost o româncă. Aurora Gruescu şi moştenirea ei pentru România
Românca Aurora Gruescu a fost prima femeie din lume care a devenit inginer silvicultor. „Adevărul“ vă spune povestea ei.

FOTO O tânără de 32 de ani a murit într-un teribil accident de circulaţie produs pe o şosea din Teleorman. Maşina ei a fost strivită de un TIR
O tânără de 32 de ani şi-a pierdut viaţa într-un teribil accident de circulaţie, produs pe DN 6, în apropiere de Măldăeni. Şoferiţa a murit pe loc , după ce a inrat frontal într-un TIR.

Inspectoratul Judeţean de Poliţie şi Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Teleorman derulează proiectul “Acum ştii! Tu alegi!”
Inspectoratul de Poliţie Judeţean Teleorman şi Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Teleorman derulează proiectul “Acum ştii! Tu alegi!”, destinat copiilor şi tinerilor aflaţi în dificultate, protejaţi în centrele de tip familial. Proiectul se va derula pe parcursul unui an, în perioada octombrie 2017-octombrie 2018.

Alegeri în trei comune din Teleorman. Partidele şi-au lansat candidaţii
7000 de teleormăneni sunt aştepaţi la urne, pe 5 noiembrie, pentru alegerea noilor primari. Principalele partide din Teleorman şi-au anunţat candidaţii care intră în campanie electorala pe 22 octombrie.

Târg de toamnă la Alexandria
Zeci de producători din toate zonele ţării îşi vor expune la Alexandria produsele tradiţionale la Târgul de toamnă, ajuns la a VIII-a.

Povestea femeii de 93 de ani care a donat 10.000 de lei pentru Catedrala Neamului, din pensia de 500 de lei. „Mănânc o dată pe zi, seara, ca să fiu mai liniştită”
Gherghina Vasilescu, o femeie în vârstă de 93 de ani din Saelele, a donat 10.000 de lei pentru Catedrala Neamului. Asta deşi bătrâna are o pensie de doar 500 de lei. Ziarul „Lumina” scrie că bătrâna a renunţat la propriile plăceri şi nevoi, a mâncat doar seara şi, din pensia mică, a strâns o sumă consistentă pe care a dat-o pentru Catedrala Neamului.

7.000 de teleormăneni sunt aşteptaţi la urne pe 5 noiembrie
Pe 5 noiembrie se organizează alegeri parţiale anticipate în 17 localităţi din ţară. În Teleorman, sunt chemaţi la urne să-şi aleagă noi primari, alegătorii din Cervenia, Poeni, Salcia.

Cum a ajuns Matei Basarab să moară hulit şi chinuit de propriii oşteni. S-a întâmplat la finalul unei domnii glorioase
Matei Basarab, unul dintre cei mai drepţi şi viteji domnitori pe care i-a avut Ţara Românească, a murit hulit de proprii săi oşteni.

Prima femeie din Europa doctor în Drept a fost o româncă. Cum a ajuns Sarmiza Bilcescu avocat şi de ce n-a putut practica această meserie
O româncă a fost prima femeie din Europa care a obţinut titlul de doctor în Drept. Sarmiza Bilcescu a rămas în istorie ca deschizătoarea de drumuri pentru femei în domeniul avocaturii. La 17 ani, românca se înscria la Drept, la Sorbona, creând rumoare în epoca în care acest domeniu era destinat exclusiv bărbaţilor.

PSD Teleorman şi-a stabilit candidaţii pentru alegerile din 5 noiembrie
Doru Slobozeanu (Cervenia), Dănuţ Botescu (Poeni) şi Iulian Olteanu (Salcia) sunt cei trei social-democraţi cu care organizaţia judeţeană a PSD intră în cursa electorală pentru scrutinul din 5 noiembrie.