adevarul

 

Ziarul adevarul - adevarul de seara - adevarul online

emag evomag ecco tinar fashionup otter matar

(P) Asigurari RCA - cel mai bun pret *** Haine online


Ziarul Adevarul Alexandria - Ultimele stiri Adevarul Alexandria - 28.07.2015

Două zile de cod portocaliu în Teleorman Se anunţă temperaturi de 40 de grade
Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, marţi, o avertizare cod portocaliu de caniculă şi disconfort termic accentuat valabilă pentru Capitală şi şase judeţe din sudul ţării. Codul este valabil în zilele de 29 şi 30 iulie şi vizează şi judeţul Teleorman.

Seceta face ravagii în Teleorman. Nu a mai plouat de o lună, iar fermierii se tem că vor avea producţii diminuate la jumătate
De mai bine de o lună nu a mai plouat în judeţul Teleorman. Seceta îşi face puternic simţită prezenţa şi cei mai afectaţi sunt fermierii, ale căror culturi, în special de porumb şi floarea soarelui, au avut serios de suferit. Lipsa apei a împiedicat considerabil dezvoltarea plantelor, fapt care se va reflecta în nivelul producţiei care va fi mult mai slabă decât în anii trecuţi.

Şcoala de vară la Muzeul Judeţean Teleorman
Muzeul Judeţean Teleorman organizează, în perioada 24 - 27 august , proiectul educaţional „Şcoala de vară”.  Proiectul se adresează elevilor din ciclul primar şi gimnazial şi va cuprinde o serie formată din patru ateliere, derulate de către specialişti ai Muzeului Judeţean Teleorman.

Linkuri Sponsorizate

Sute de locuri libere în liceele din Teleorman
Doar 8 absolvenţi de clasa a VIII-a din Teleorman s-au înscris la cea de-a doua etapă computerizată pentru admiterea la liceu şi toţi şi-au găsit loc la liceele din Teleorman cu medii de admitere cuprinse între 5,22 şi 3,56.

Delphi Packard caută să angajeze 250 de muncitori din Teleorman
Şomerii teleormăneni, aflaţi în căutarea unui loc de muncă, sunt aşteptaţi în zilele de 6 şi 7 august la Alexandria şi Zimnicea, la Bursa locurilor de muncă. O firmă din Arad caută să angajeze 250 de muncitori din Teleorman.

Uimitoarele beneficii ale vinetelor. Au proprietăţi anticancerigene, sunt bune pentru diabet şi detoxifiere
Vinetele, fructe de sezon bogate în vitamine şi minerale, au proprietăţi anticacerigene, sunt detoxifiante, ajută la prevenirea bolilor cardiovasculare, combat stresul şi insomniile. Medicii recomandă consumul de vinete fripte, coapte sau fierte, nu prăjite.

Triunghiul amoros Eminescu - Veronica Micle - Caragiale, izvorul „Luceafărului“. Cum identifică scriitorul Brătescu-Voineşti personajele poeziei cu cele reale
Pe Eminescu şi Caragiale i-a legat o frumoasă relaţie de prietenie vreme de ani buni. Au fost colegi într-o trupă de teatru şi în redacţia ziarului „Timpul“. De la prietenie s-a ajuns la ură din cauza unei femei: Veronica Micle. Marea iubire a poetului l-a înşelat chiar cu dragul său prieten Caragiale. Triunghiul amoros este „izvorul“ mai puţin cunoscut al capodoperei literaturii româneşti „Luceafărul“.

Ioan Niculae şi Nicoleta Toncea, urmariţi penal de DNA într-un nou dosar de evaziune fiscală şi trafic de influenţă
În urma percheziţiilor efectuate ieri la grupul Interagro şi reşedinţa magnatului Ioan Niculae , DNA a dispus începerea urmăririi penale împotriva mai multor reprezentanţi ai firmei.

Povestea celei mai capricioase prinţese a României. Elisabeta a cedat coroana de regină a Greciei şi s-a izolat de lume
Frumoasa principesă Elisabeta, cea mai mare dintre fiicele Reginei Maria, a fost cel mai ciudat şi mai capricios copil al familiei regale. S-a căsătorit cu George al Greciei, dar a renunţat la coroana de regină, preferând să trăiască modest în exil.

Absolvenţii teleormăneni, picaţi la bac, dezinteresaţi de pregătirea oferită gratis de profesori pentru a doua sesiune de examen
Rata de promovabilitate la bacalaureat în Teleorman a fost, în prima sesiune de examen, de 44,31% , una dintre cele mai mici din ţară. Pentru a-i ajuta pe cei picaţi la bac, Inspectoratul Şcolar Judeţean Teleorman a luat decizia de organiza ore de pregătire în fiecare liceu,până la sesiunea din toamnă. Profesorii se prezintă la ore, însă elevii sunt dezinteresaţi.

Percheziţii DNA la reşedinţa lui Ioan Niculae şi la SC Interagro
Procurorii DNA efectuează joi percheziţii la reşedinţa omului de afaceri Ioan Niculae, dar şi la sediul SC Interagro.

Festivalul Ideo Ideis a ajuns la a zecea ediţie
Alexandria va deveni, începând de săptămâna viitoare, capitala teatrului tânăr, pentru al zecelea an consecutiv. Festivalul de Teatru Tânăr Ideo Ideis, cel mai mare eveniment cultural din Teleorman se va desfăşura, la Alexandria, în perioada 1-9 august.

Tragedii la scăldat. Un copil de 14 ani şi un bărbat de 47 de ani au murit înecaţi
Un copil de 14 ani şi un bărbat de 47 de ani şi-au pierdut viaţa, înecaţi, la scăldat, în localităţi diferite ale judeţului.

18 microbuze şcolare vor ajunge în Teleorman, în septembrie
18 localităţi din Teleorman vor primi microbuze şcolare noi de la Ministerul Dezvoltării. Maşinile vor ajunge în judeţ în luna septembrie.

Viaţa de film a prinţesei Martha Bibescu „cea mai frumoasă şi mai inteligentă femeie a României“ – poveşti de amor cu bărbaţi celebri, trădare şi exil dureros
Scriitoare, om politic şi important diplomat, Martha Bibescu a fost una dintre cele mai distinse personalităţi ale aristocraţiei europene din perioada interbelică. Deşi a dobândit titlul de prinţesă, în urma căsătoriei cu prinţul George Bibescu, nu a avut destinul fericit al unei prinţese. Admirată şi iubită de un şir lung de amanţi, înşelată toată viaţa de soţ, se spune că Martha Bibescu a avut o singură dragoste statornică, Palatul Mogoşaia.