adevarul

 

Ziarul adevarul - adevarul de seara - adevarul online

emag evomag ecco fashionup otter matar

(P) Asigurari RCA - cel mai bun pret


Ziarul Adevarul Alexandria - Ultimele stiri Adevarul Alexandria - 26.11.2015

S-a aprobat taxa specială de salubrizare. Alexăndrenii care nu au contract cu Polaris vor plăti câte 10 lei pe lună
Alexăndrenii care nu au încheiat contract cu SC Polaris M. Holding, operatorul care se ocupă de serviciul de salubrizare din oraş, vor plăti, începând cu 1 ianuarie 2016, câte 10 lei pe lună, drept taxă specială de salubrizare.  Proiectul de hotărâre privind instituirea taxei a fost aprobat miercuri în Consiliul local Alexandria.

Prejudiciu de 8,9 milioane de lei la primăriile din judeţ şi Consiliul Judeţean Teleorman
Potrivit raportului Curtii de Conturi pe anul 2014 primariile din judet si Consiliul Judetean Teleorman au prejudiciat bugetele cu 8,9 milioane lei. Cu această cifră judeţul Teleorman se  situeaza pe locul 14 la nivel national.

Cei mai mari angajatori din Teleorman: Koyo,Time International Trading, Spitalul Judeţean şi Tel Drum
Judeţul Teleorman numără în prezent aproximativ 50.000 de salariaţi. Numarul salariatilor activi din judet, inregistrati in Revisal, este de 50 426. Cifra este mai mare cu  1000 fata de anul trecut si cu 2700 faţa de anul 2013. În judeţ există aproximativ 2000 de funcţionari publici care lucrează în diverse instituţii ale statului.

Linkuri Sponsorizate

Secretele „băiatului de ciocolată“, sportivul cu pumni de fier care a dus boxul românesc pe cele mai înalte culmi ale succesului în perioada interbelică
Lucian Popescu devenea la numai 18 ani, în perioada interbelică, primul campion european la box profesionist din istoria României. „Băiatul de ciocolată“ era elev de liceu când a înfrânt campionul Europei la box. A ajuns, de-a lungul carierei, campion european la trei categorii.

Ciudata moarte a marelui liberal Ionel Brătianu. Banala amigdalită care a dus la teorii privind implicarea agenţilor ruşi în uciderea puternicului politician
Cel mai puternic om din România în anul 1927, premierul Ionel Brătianu, şi-a găsit sfârşitul din cauza unei banale amigdalite. Infecţia din gât s-a extins în sânge şi, în doar câteva zile, cel supranumit ”Regele neîncoronat al României” a murit subit. Moartea sa fulgerătoare a născut o teorie a conspiraţiei potrivit căreia premierul ar fi fost ucis de agenţii de la Moscova care l-au contaminat cu streptococi.

Numărul burselor pentru elevii alexăndreni va fi aprobat săptămâna aceasta
Consilierii locali alexăndreni vor aproba în şedinţa programată pentru miercuri, 25 noiembrie, proiectul de hotărâre privind numărul burselor care vor fi acordate elevilor din ciclurile gimnazial şi liceal pentru semestrul I al anului şcolar 2015-2016. După adoptarea acestui proiect elevii beneficiari vor putea ridica sumele echivalente bursele.

Un căruţaş băut a accidentat un copil la Cosmeşti
Un minor a fost accidentat pe un drum comunal din comuna Cosmeşti, din cauza neatenţiei unui căruţaş. Bărbatul care conducea căruţa era băut şi a fugit de la locul accidentului.

Posturi vacante în administraţie. Concursuri de angajare la Spitalul Judeţean, Direcţia de Sănătate Publică şi Primăria Alexandria
Spitalul Judeţean de Urgenţă Alexandria, Direcţia de Sănătate Publică şi Primăria Alexandria anunţă scoaterea la concurs a unor posturi vacante. La cea mai mare unitate spitalicească din judeţ se caută asistente medicale.

Povestea nefericitei soţii a lui Nae Ionescu: „Pentru el sunt un câine credincios, înţelegător, căruia i se pot spune anumite lucruri, dar un câine“
Elena-Margareta Fotino a fost singura soţie a filosofului Nae Ionescu. S-au căsătorit pe vremea când erau studenţi şi s-au despărţit două decenii mai târziu, fără a oficializa separarea printr-un divorţ. Nefericita soţie a cuceritorului filosof care a avut mai multe relaţii extraconjugale, celebre în epocă, l-a iubit până la finalul vieţii.

Povestea frumoasei pistolare de 18 ani din Teleorman. Adolescenta are 9 medalii de aur la tir câştigate numai în 2015
Andreea Stan este o elevă de 18 ani, din Teleorman, care a reuşit performanţa de a obţine în 2015 de şase ori titlul de campioană naţională la probele de tir sportiv. A fost cooptată în lotul naţional şi se pregăteşte pentru participarea la campionatele internaţionale.

Şeful Poliţiei Rutiere Teleorman , Dănuţ Dobre, şi procurorul Ovidiu Toma au fost  arestaţi. Pastramă de oaie şi mâncare pentru câini, pe post de şpagă
Dănuţ Dobre, şeful Poliţiei Rutiere Teleorman şi procurorul Ovidiu Toma, de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Teleorman, au fost arestaţi , în urma deciziei magistraţilor  Curţii de Apel Bucureşti care au admis cererea DNA. Decizi instanţei nu este  definitivă.

ISU Teleorman asaltat de cereri. Pompierii au închis până acum 10 obiective din judeţ, printre care şi sala de la Casa de Cultură din Alexandria
După ce ISU Teleorman a pus sigiliul pe 10 obiective controlate, agenţii economici au luat cu asalt insituţia cu solicitări de avize şi autorizaţii.

Şeful Poliţiei Rutiere  Dan Dobre şi procurorul Ovidiu Carmen Toma au fost reţinuţi pentru 24 de ore Şpagă, ţuică şi alimente pentru permise auto
Şeful Poliţiei Rutiere, Dan Dobre şi procurorul Ovidiu Carmen Toma au fost reţinuţi pentru 24 de ore, în urma descinderilor DNA în Teleorman.

Percheziţii DNA în Teleorman. Au fost duşi la audieri 10 poliţişti. Şeful de la Rutieră şi un procuror, în vizorul anchetatorilor
Zece poliţişti de la Poliţia Rutieră Teleorman au fost duşi de anchetatori la sediul DNA din Bucureşti pentru audieri. În vizorul anchetatorilor se află şi şeful Poliţiei Rutiere Teleorman, dar şi un procuror de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Teleorman.

Scriitorul Delavrancea, celebrul avocat al cauzelor pierdute. L-a apărat inclusiv pe Caragiale într-un proces de calomnie
Scriitorul Barbu Ştefănescu Delavrancea a fost şi un avocat strălucit cu un excepţional talent de orator, supranumit „Gambetti de România“. A fost apărătorul cauzelor pierdute, fiind căutat ca şi unic salvator al celor cărora nu li se mai acorda nicio şansă de achitare. L-a apărat pe Caragiale în procesul de calomnie cu Caion şi pe arhitectul Ion Socolescu, acuzat ca şi-a incendiat locuinţa să încaseze poliţa de asigurare.