adevarul

 

Ziarul adevarul de azi - adevarul de seara - adevarul online

Ziare romanesti recomandate

Programul TV de Azi

Mutari Internationale

Stiri locale din Adevarul Alexandria

(P) Asigurari RCA - cel mai bun pret

Ziarul Adevarul Alexandria - Ultimele stiri Adevarul Alexandria - 22.10.2016

Ultimele promisiuni ale lui Ceauşescu. Ce visa dictatorul să se întâmple în al IX-lea cincinal, prevăzut pentru anii 1991-1995
O ţară cu peste 8 milioane de salariaţi, investiţii de 1,7 miliarde de lei vechi, 35 de milioane de oi, un produs naţional brut de 1,6 miliarde de lei. Acestea au fost previziunile şi promisiunile lui Ceauşescu pentru cel de-al IX-lea cincinal (1991-1995), făcute cu prilejul ultimului Congres PCR.

Liviu Dumitraşcu, subprefect de Teleorman : ”Voi fi un partener de dialog onesc şi imparţial”
Liviu Dumitraşcu, noul subprefect al judeţului Teleorman, a fost învestit în funcţie vineri, în cadrul unei ceremonii organizate în  sala mare de şedinţe a Palatului Administrativ.

Schimbări în conducerea IŞJ Teleorman. Adrian Liviu Păun este noul inspector general adjunct, iar Eliza Sotirescu, noul director al CCD Teleorman.
Inspectoratul Şcolar Judeţean are, începând de vineri, un nou inspector general adjunct-Adrian Liviu Păun şi un nou director la Casa Corpului Didactic-Eliza Sotirescu.

Ce trebuie să mâncăm în sezonul rece pentru a ţine virozele la distanţă. Care sunt cele mai indicate alimente
Anumite alimente au rolul de a ţine răceala la distanţă. Medicii recomandă consumul de usturoi, citrice, ghimbir sau ceai verde pentru stimularea sistemului imunitar şi întărirea lui în lupta cu viruşii aduşi de sezonul rece.

Reabilitarea Adăpostului pentru persoane aflate în dificultate, investiţie de peste 2,6 milioane de lei
138 de locuri pune la dispoziţie municipalitatea din Alexandria persoanelor singure, familiilor sau copiilor aflaţi în dificultate care au nevoie de cazare temporară. Adăpostul care funcţionează într-un fost cămin muncitoresc, pe strada Dunării, la ieşirea spre Poroschia, a beneficiat de un proiect de reabilitare, finanţat din fonduri externe nerambursabile, prin Programul Operaţional Regional.

Cuantumul burselor pentru elevii alexăndreni va fi aprobat săptămâna viitoare
Consiliul local Alexandria va dezbate şi aproba, săptămâna viitoare, proiectul de hotărâre privind aprobarea cuantumului burselor care vor fi acordate în anul şcolar 2016-2017 elevilor din unităţile de învăţământ preuniversitar de stat din municipiul reşedinţă de judeţ.

Liviu Dumitraşcu este noul subprefect de Teleorman
Liviu Dumitraşcu este noul subprefect de Teleorman. Decizia a fost luată în şedinţa de Guvern de astăzi. Alexandru Ceciu a fost eliberat din funcţie.

Grevă de avertisment la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Alexandria
Cadrele medicale de la Spitalul Judeţean de Urgenţă din municipiul Alexandria au întrerupt astăzi activitatea timp de două ore.

Lumină pentru Liviu Vasilică. Comemorare la 12 ani de la dispariţia celui mai îndrăgit interpret teleormănean
Câteva zeci de persoane au participat pentru al doilea an consecutiv la comemorarea organizată în memoria interpretului de muzică populară Liviu Vasilică.

Un bărbat din Gratia şi-a înjunghiat cu un briceag fosta concubină
Un bărbat din Gratia a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, după ce şi-a înjunghiat concubina şi pe unchiul acesteia cu un briceag. Una dintre victime a decedat din cauza leziunilor.

Cum era sexul conjugal în 1800: „O soţie bună trebuie să ajungă să reducă contactele sexuale la unul pe lună“
Cât mai puţin sex, întotdeauna pe întuneric şi în linişte şi nicio urmă de încurajare a avansurilor bărbatului. Acestea erau sfaturile pe care le primeau tinerele neveste în 1894 în „Codurile şi Procedurile despre Relaţii Intime şi Persoanel ale Statutului Marital“.

Târg de toamnă la Alexandria
Aproximativ 20 de agenţi economici şi-au expus produsele la a VI-a ediţie a Târgului de toamnă organizat de Camera de Comerţ Industrie şi Agricultură în colaborare cu primăria municipiului Alexandria.

Strategia de dezvoltare locală a municipiului Alexandria 2014-2023, în dezbatere publică
Strategia de dezvoltare locală a municipiului Alexandria 2014-2023 fost publicată pe site-ul Primăriei Alexandria şi se află în dezbatere publică. Cetăţenii care doresc să contribuie la definitivarea acesteia o pot consulta pe site-ul Primăriei Alexandria până pe 7 noiembrie şi pot propune implementarea unor proiecte noi.

Concursul pentru ocuparea posturilor de directori continuă.Interviurile se susţin, începând de astăzi, la sediul IŞJ Teleorman
Începând de astăzi, candidaţii care s-au înscris în cursa pentru posturile de directori, susţin probele de interviu şi evaluare a CV-ului.

Povestea prinţesei Elena Ghica. A făcut carieră sub numele de Dora d'Istria şi a ajuns prima femeie alpinistă din lume
Prinţesa Elena Ghica, fiica banului Mihalache Ghica şi nepoata domnitorului Grigore Ghica a fost una dintre cele mai erudite femei ale secolului trecut. Scriitoare şi feministă convinsă a făcut o carieră literară sub pseudonimul de Dora d'Istria. Prinţesa româncă a fost prima femeie din istorie care a escaladat vârful Moench din Alpii Elveţieni, unde a înfipt tricolorul românesc.