adevarul

 

Ziarul adevarul - adevarul de seara - adevarul online

emag evomag ecco tinar fashionup otter matar

(P) Asigurari RCA - cel mai bun pret *** Haine online


Ziarul Adevarul Alexandria - Ultimele stiri Adevarul Alexandria - 10.10.2015

Ciudăţeniile extreme ale marelui critic literar Garabet Ibrăileanu. Ce făcea cu mâinile după contactul cu alţi oameni
Unul dintre cei mai cunoscuţi şi apreciaţi critici ai literaturii române a fost un om plin de ciudăţenii. Nu dormea nopţile, avea fobie de foc şi era ipohondru.

Povestea primului avion românesc construit de Aurel Vlaicu. De ce era să moară pilotul când aeronava s-a ridicat de la sol
Realizarea primului avion pe pământ românesc n-ar fi fost posibilă fără determinarea şi perseverenţa cu care inventatorul şi pilotul Aurel Vlaicu şi-a urmat visul. Vlaicu I a fost construit în anii 1909-1910, iar la prima ridicare de la sol au asistat membrii familiei regale.

Se face recepţia lucrărilor de reabilitare de la Spitalul Judeţean de Urgenţă
La Spitalul Judeţean de Urgenţă din Alexandria se desfăşoară, zilele acestea, recepţia lucrărilor de reabilitare. Valoarea investiţiei de la spital este de peste 67 de milioane de lei.

Linkuri Sponsorizate

Şmecheriile locative ale lui Dragnea. Cum a trecut baronul PSD din Teleorman de la apartamentele de serviciu la conacul care nu se mai termină de construit de 13 ani
Liviu Dragnea, preşedintele interimar al PSD, are, la Alexandria, un conac care se întinde pe patru locuri de casă. La locuinţa din strada Ion Creangă, Dragnea construieşte de 13 ani. După cea mai recentă declaraţie de avere, casa este şi acum în construcţie. În realitate, conacul cu teren de tenis, nocturnă, piscină şi solar e gata de ani buni. ”În construcţie” e şmecheria găsită de Dragnea pentru a evita declararea suprafeţei imobilului.

Efectul nebănuit pe care îl produce zeama de varză. Celebrul leac împotriva mahmurelii este afrodisiac pentru bărbaţi
Banala zeamă de varză are beneficii multiple asupra organismului uman: combate anemia, întăreşte sistemul imunitar şi reglează tensiunea. Este considerată afrodisiac pentru bărbaţi şi, în plus, tratează mahmureala.

Spovedania ipocrită a lui Liviu Dragnea.  Baronul PSD a descoperit că „în 25 de ani, în România, nu s-a făcut nimic, s-au risipit miliarde de euro”
„În ultimii 25 de ani, în România, nu s-a făcut mai nimic. În lipsa unui proiect de ţară, s-au risipit zeci de miliarde de euro, iar clasa politică n-a făcut altceva decât să se certe în emisiuni televizate”. Nu este concluzia unui român de rând. Este declaraţia făcută duminică, la Teleorman, de Liviu Dragnea, preşedintele interimar al PSD, deputat, fost ministru al Dezvoltării, vicepremier, fost preşedinte al Consiliul Judeţean Teleorman.

Povestea sfâşietoare de dragoste dintre Ion Barbu şi pictoriţa Helga. Răpus de durerea despărţirii, poetul a devenit dependent de cocaină
Poetul matematician Ion Barbu a fost dependent de eter, cocaină şi cafea. A ajuns dependent de stupefiante la Berlin, în urma unei depresii amoroase. S-a luptat aproape toată viaţa cu dependenţa pentru droguri, fiind internat la dezintoxicare. Cea mai cunoscută creaţie a sa, poezia Riga Crypto şi Lapona Enigel a fost scrisă pe fondul consumului de stupefiante.

Cât costă alegerile interne din PSD
2000 de euro este costul estimat de Liviu Dragnea pentru alegerile interne din PSD care se vor desfăşura pe 11 octombrie. Potrivit acestuia, aproximativ 2000 de euro va costa tipărirea buletinelor de vot pe care actualul preşedinte interimar va fi singurul candidat.

Viorica Dăncilă, aleasă preşedinte OFSD, la conferinţa femeilor social-democrate
Europarlamentarul Viorica Dăncilă a fost aleasă, cu unanimitate de voturi, preşedinta femeilor social-democrate. Conferinţa OFSD s-a desfăşurat la Teatrul de Operetă din Capitală.

Cum poate să ucidă o iubire prea mare: poetul Augustin Doinaş şi balerina Irinel Liciu, o poveste de dragoste dincolo de moarte
„Scriitorul Ştefan Augustin Doinaş a încetat din viaţa în urma unui infarct, în noaptea de vineri spre sâmbătă, la spitalul Fundeni, iar soţia lui s-a sinucis dupa o zi, lăsând un bilet în care a scris: «o prea mare iubire ucide»“. Aşa suna ştirea care a ţinut prima pagină a ziarelor, la finalul lunii mai a anului 2002. În spatele gestului extrem făcut de soţia scriitorului stă o poveste de iubire pasională care a durat 42 de ani.

Samuel Calotă, consilier în cadrul MAI, şi-a dat demisia, după acuzaţiile făcute de denunţătorul lui Dragnea
Samuel Calotă, consilier în cadrul Ministerului Afacerilor Interne şi-a dat demisia, joi, din funcţia pe care o avea în cadrul instituţiei menţionate. Denunţătorul lui Dragnea în procesul de la Referendum a făcut acuzaţii grave, în cadrul unei emisiuni TV, la adresa lui Calotă, conjudeţean al lui Dragnea, susţinând că acesta i-a oferit bani ca să-şi retragă denunţul.

Povestea tragică a Mariei Dogaru, prima ţărancă scriitoare din România. A semnat articolele cu numele soţului, de teama prejudecăţilor
Într-un secol în care emanciparea femeilor era subiect tabu, iar rolul ţărăncii române era exclusiv de mamă şi soţie, Maria Dogaru, o tânără ţărancă din Banat, a spart barierele. A fost prima ţărancă scriitoare care şi-a văzut articolele publicate în gazete. În scurta sa viaţă, întreruptă prea devreme, Maria Dogaru a militat pentru drepturile ţărăncilor românce.

Cum a ajuns actriţa Elvira Popescu mai populară în Franţa decât Greta Garbo: „Când apărea pe scenă, un fluid magnetic străbătea sala. Aplauzele nu conteneau“
Elvira Popescu a fost una dintre cele mai frumoase femei românce din perioada interbelică. A urcat pe scenă pentru prima dată într-un teatru din Bucureşti şi a ajuns să strălucească în luminile reflectoarelor pariziene. Francezii au numit-o Elvire Popesco şi au supranumit-o „Notre Dame de Théâtre“. Românca a fost mai populară în Franţa decât Greta Garbo, iar un scenarist francez şi-a dat viaţa pentru iubirea ei.

Lupta Ellei Negruzzi, prima femeie avocat din România admisă în Barou. A militat pentru emancipare: „Bărbaţii sunt galanţi cu damele doar în tramvai“
Ella Negruzzi a rămas în istorie drept prima femeie avocat din România acceptată în barou. Nepoata lui Costache Negruzzi a depus nenumărate cereri pentru acceptarea în barou, dar a fost respinsă pe motiv că era femeie. Nu a renunţat şi, după ani de procese, şi-a văzut visul cu ochii. A fost o luptătoare pentru drepturile şi emanciparea femeilor românce şi a schimbat mentalităţi.

Afacerile lui Caragiale. Nenea Iancu a fost salvat de Regele Carol I de la o prăbuşire financiară ruşinoasă, după ce îşi lăsa amicii să bea pe datorie la berăriile lui
Ioan Luca Caragiale a fost considerat cel mai fantezist negustor al Bucureştiului de odinioară. S-a apucat de afaceri ca să scape de grijile financiare, însă nu a avut spirit negustoresc şi toate berăriile deschise au dat faliment. Afacerile lui nenea Iancu n-au mers pentru că obişnuia să dea de băut pe datorie şi îşi ierta clienţii rău-platnici. Academia ”Bene Bibenti” şi ”Gambrinus” au fost cele mai celebre localuri deschise de Caragiale.