adevarul

 

Ziarul adevarul de azi - adevarul de seara - adevarul online

Ziare romanesti recomandate

Programul TV de Azi

Stiri locale din Adevarul Alexandria

(P) Asigurari RCA - cel mai bun pret

Ziarul Adevarul Alexandria - Ultimele stiri Adevarul Alexandria - 19.08.2018

FOTO VIDEO Ambiţia de nezdruncinat a unui tânăr din Teleorman: cum şi-a depăşit dizabilitatea şi şi-a îndeplinit visul. Acum cântă muzică populară
Cătălin Mihai este un tânăr de 29 de ani, din Alexandria, diagnosticat cu tetrapareză, îndrăgostit de muzica populară. Povestea lui de viaţă este copleşitoare: s-a născut cu cordonul ombilical înfăşurat în jurul lui, la 3 ani şi jumătate era cât pe ce să moară, abia la 21 de ani s-a ridicat din scaunul cu rotile şi a reuşit să meargă datorită unor oameni de bine. Asta pe lângă privirile lungi ale necunoscuţilor de pe stradă.

VIDEO Femeia poreclită „ISIS-ul epidemiei de obezitate“. „Trăim într-o cultură unde eşti văzut ca un om rău dacă eşti gras“
Kelli Jean Drinkwater, artistă şi activistă din SUA, le-a vorbit curioşilor de la un eveniment TED din Sydney, în mai 2016, despre frica de a fi gras. Video-ul a fost văzut de peste 1,6 milioane de oameni.

VIDEO Pledoarie „la nivel înalt“ pentru citit. Ce spun Obama şi Bill Gates despre beneficiile lecturii
Un film scurt, semnat World Economic Forum, arată beneficiile cititului amintind studii ale cercetătorilor universitari şi opiniile unor personalităţi mondiale, precum fostul preşedinte american Barack Obama şi omul de afaceri Bill Gates.

Îndemnul unui teleormănean către cei agresaţi la mitingul diasporei: „Nimeni, nici Dragnea, nici Carmen Dan, nu ne poate lua dreptul de a ne exprima liber“
Ionuţ Neacşu este un teleormănean care merge periodic să protesteze la Bucureşti. A fost şi la mitingul diasporei şi a plecat din nou spre Bucureşti ca să depună plângere la Parchetul Militar pentru lovituri primite la protestul din 10 august.

Ce i-a adus o zi de 13 unei femei din Turnu Măgurele: i s-au furat bagajele din faţa blocului
O femeie de 62 de ani a anunţat poliţia luni dimineaţa, 13 august, că persoane necunoscute i-au furat bagajele pe care le-a lăsat pe trotuarul din faţa blocului său.

Poliţia din Teleorman caută un dispărut din comuna Lunca. A plecat de acasă fără să anunţe
Un bărbat de 34 de ani, din comuna teleormăneană Lunca, a fost dat dispărut duminică, 12 august. Poliţia cere ajutorul oamenilor ca să-l găsească. Acesta se numeşte Mircea Valentin Pencea, are 1,65 metri înălţime, e blond, cu ochi albaştri.

Ce spune DSP Teleorman despre cazul bărbatului infestat cu virusul West Nile
Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Teleorman precizează că au avertizat din timp toate administraţiile locale din judeţ legat de pericolul pe care îl reprezintă populaţiile de ţânţari în perioada mai-octombrie.

Peste 5.700 de perechi de încălţăminte contrafăcută, confiscate la Turnu Măgurele. La cât se ridică prejudiciul
Peste 5.700 de perechi de încălţăminte, ce aveau inscripţii ale unor branduri celebre, au fost ridicate de poliţiştii de frontieră din Turnu Măgurele. Şoferul TIR-ului cu papuci, bulgar la origine, susţine că nu avea ştiinţă că acele bunuri transportate aduceau atingere dreptului de proprietate intelectuală.

Tânăra care a intrat la Medicină şi vinde legume în piaţă să-şi ajute familia. „Nu pot avea decât respect şi admiraţie pentru ea“
O imagine cu o tânără din Teleorman care a intrat la Medicină, la buget, şi vinde legume în piaţă ca să-şi ajute familia a devenit virală. Reporterul „Adevărul“ a vorbit cu fata şi cu autoarea fotografiei.

Ce puteţi vedea miercuri la Festivalul Naţional de Teatru Tânăr Ideo Ideis din Alexandria
Pe pietonalul din centrul Alexandriei va evolua miercuri, 8 august, Fanfara Transilvania, iar apoi iubitorii teatrului pot urmări spectacolul regizat de Mimi Brănescu. Sunt doar două dintre activităţile zilei de azi, 8 august, din cadrul Festivalului Naţional de Teatru Tânăr Ideo Ideis, din Alexandria, ajuns la a 13-a ediţie.

Primăria Alexandria a pus gând rău maşinilor staţionate neregulamentar şi a celor abandonate. La cât ajung amenzile
Maşinile care vor staţiona neregulamentar şi care sunt abandonate pe domeniul public vor fi ridicate din 20 de august de către reprezentanţi ai Primăriei Alexandria. Aceştia vor aplica taxe pentru ridicat, transport şi depozitare.

417 ani de la moartea lui Mihai Viteazul, comemoraţi în Teleorman, la mănăstirea unde călugării susţin că ar fi găsit, în 2010, oseminte ale voievodului
Mănăstirea Plăviceni, situată în vestul judeţului Teleorman, va marca joi, 9 august, 417 ani de la moartea voievodului Mihai Viteazul. Acolo s-au descoperit, în 2010, oseminte despre care călugării susţin că ar fi ale voievodului, însă istoricii resping ideea. De atunci, oameni merg în pelerinaj la lăcaşul de rit ortodox din Teleorman.

VIDEO Ţara cu podurile „construite“ de natură. Unele ar avea o vechime de peste 500 de ani
În nord-estul Indiei există o serie de poduri, unele vechi de sute de ani, care nu au fost clădite de mâna omului, ci prin acţiunea forţelor naturale.

Fiul lui Dragnea ar fi vândut 10.000 de porci înainte ca pesta porcină să fie anunţată în România. Oficiali ai fermei: „Minciuni sfruntate!“
O investigaţie publicată în ziarul Libertatea arată că ferma Romcip Salcia din Teleorman, administrată de fiul lui Liviu Dragnea, şi-a golit efectivele de porci înainte ca epidemia de pestă porcină să fie anunţată oficial şi să afecteze crescătorii de animale din sud-estul României.

VIDEO Cercetătoarea de la Harvard care pune organele umane pe CIP: „Modul în care dezvoltăm medicamente noi este prea costisitor“
Cercetătoarea americană Geraldine Hamilton povestea, în iunie 2013, la un eveniment TED din Boston, despre munca ei revoluţionară: construieşte organe umane şi le pune pe un CIP.