adevarul

 

Ziarul adevarul - adevarul de seara - adevarul online

Ziare romanesti recomandate

Abonare newsletter ziarele.com

Adresa de e-mail:


Mutari Internationale

Stiri locale din Adevarul Alexandria

(P) Asigurari RCA - cel mai bun pret

Ziarul Adevarul Alexandria - Ultimele stiri Adevarul Alexandria - 01.05.2016

Cum sărbătoreau românii Paştele sub Ceauşescu: mielul transportat pe ascuns, slujba de Înviere la Europa Liberă
În timpul regimului comunist, Paştele era o sărbătoare trecută sub tăcere. Cum Nicolae Ceauşescu voia un popor de atei, de marea sărbătoare a Învierii Domnului românii erau chemaţi la muncă ca în orice altă zi. La biserică se mergea pe ascuns, iar mielul, procurat tot pe ascuns de la ţară, era transportat clandestin în portbagaj sau chiar în sicriu.

S-a dat startul preselecţiei pentru Festivalul de Teatru Tânăr ”Ideo Ideis”
Festivalul de Teatru Tânăr Ideo Ideis a deschis preselecţia pentru secţiunea non-competitivă “Spectacole de Teatru Tânăr” din cadrul celei de-a XI-a ediţii a Festivalului, care va avea loc anul acesta în perioada 8-14 august, la Alexandria.

Parada Europei se va desfăşura pe 7 mai la Alexandria
Paradei Europei se va desfăşura sâmbătă, 7 mai 2016, la Alexandria, pe strada Dunării, tronsonul din faţa Palatului Administrativ.

„Medicul fără de arginţi“ Vasile Voiculescu. De ce l-au băgat comuniştii în puşcărie la 74 de ani
Scriitorul Vasile Voiculescu, autorul ”Poemelor cu îngeri”, a fost de profesie medic. I s-a spus ”medicul fără de arginţi” pentru că trata pacienţii sărmani fără să le ia bani şi chiar le cumpăra medicamente din propriul buzunar. La 74 de ani, Vasile Voiculescu a fost aruncat de comunişti în temniţa de la Aiud.

Ce înseamnă, de fapt, a mânca sănătos. Riscuri ascunse ale dietelor rău înţelese
A mânca sănătos nu înseamnă neapărat un regim de dietă, fără dulciuri sau grăsimi. Un regim alimentar sănătos stă, în realitate, sub semnul variaţiei şi moderaţiei: alimente cât mai variate, consumate cu măsură. Un regim alimentar sănătos înseamnă consumarea de alimente sănătoase şi adoptarea unor meniuri în acord cu natura.

Pentru teleormănenii condamnaţi în dosarul ”Fraudă la referendum” s-au menţinut aceleaşi pedepse
În cazul celor 13 teleormăneni care s-au ales cu condamnări în dosarul ” Fraudă la referendum”, magistraţii de la Înalta Curte au decis să menţină aceleaşi pedepse. Cei 13 condamnaţi alături de Liviu Dragnea au fost membri sau preşedinţi ai secţiilor de votare din mai multe localităţi din judeţ şi au primit între şase luni şi trei ani de închisoare cu suspendare.

De ce pâinea albă îngraşă, iar cea neagră ajută la slăbit. Explicaţii detaliate: „Când creşte insulina se produce îngrăşarea“
Un consum excesiv de pâine albă duce la îngrăşare şi poate provoca depresie, avertizează medicii specialişti în nutriţie. Deşi are aproape acelaşi număr de calorii ca şi pâinea albă, pâinea neagră nici nu îngraşă şi nici nu afectează starea psihică.

Fenomen: primari incompatibili sau penali, transformaţi peste noapte în „city-manageri“
Mai mulţi primari din Teleorman, suspendaţi din funcţie pe motiv de incompatibilitate sau condamnare penală, s-au refugiat în posturi de administratori publici, sub titulatura de „city-manageri“. Acum sunt în continuare ordonatori de credite şi au drept de semnătură ca pe vremea când erau primari.

Suferinţele unui geniu: Ştefan Luchian a pictat chinuit de scleroză, paralizat, cu pensula legată de mână
Ştefan Luchian, supranumit „Poetul plastic al florilor“, a fost un artist de geniu, considerat primul pictor român modern. Viaţa sa a stat sub semnul creaţiei şi al durerii. Şi-a petrecut ultimii ani din viaţă paralizat şi a pictat cu pensula legată de închietura mânii, bolnav de scleroză şi chinuit de dureri groaznice.

Măsuri ale MAI pentru 5 iunie: Fiecare secţie de votare va fi dotată cu stingător, iar personalul din comisiile electorale va fi instruit pentru situaţii de urgenţă
Efectul ”Colectiv” se resfrânge şi asupra organizării scrutinului pentru alegerile locale din 5 iunie. Într-o circulară emisă de Ministerul Afacerilor Interne şi trimisă Birourilor Electorale Judeţene sunt enumerate condiţiile pe care trebuie să le îndeplinească un spaţiu în care se va amenaja secţie de votare.

Cele mai trăsnite jucării sexuale vândute online în România. Cum funcţionează maşinile de sex sub formă de canapele
În magazine online de tip sex-shop cele mai exotice şi mai scumpe produse compercializate sunt maşinile de sex. Sub formă de valiză portabilă, canapea sau fotoliu, maşinile de sex considerate ultimele inovaţii în materie de jucării sexuale. Preţul unei maşini poate ajunge şi la 3.000 de lei.

Secretele lui Liviu Dragnea, baronul „sărac” de Teleorman care a înviat morţii, a lăsat România fără banii UE şi a pus stăpânire pe tot poporul PSD
Liviu Dragnea, liderul PSD, a fost condamnat definitiv vineri, 22 aprilie, la doi ani de închisoare cu suspendare în Dosarul ”Referendumului”, după ce prima instanţă îl condamnase la un an de închisoare cu suspendare. ”Adevărul” vă prezintă cele mai importante momente din cariera politică a lui Dragnea, care l-au ridicat la statutul de baron de Teleorman şi, apoi, la lider al întregii suflări social-democratice din România.

10 copii de la Şcoala gimnazială ” Alexandru Colfescu”au fost depistaţi pozitiv în urma analizelor TBC şi sunt internaţi în spital
10 copii de la Şcoala gimnazială ” Alexandru Colfescu” au fost depistaţi pozitiv în urma analizelor pentru TBC şi sunt internaţi în spital, iar alţi 20 de elevi din unitate primesc tratament acasă.

Fraţii preoţi care şi-au adoptat comunităţile: au ridicat cantine lângă biserici şi strâng bani pentru centre sociale
Fraţii Cristian Bogdan Danu şi Florin Danu sunt doi preoţi din Teleorman cu parohii în unele dintre cele mai sărace comune din judeţ. Bisericile din Negrenii de Sus şi Lada sunt cantine sociale, şcoli de duminică, locuri în care copiii găsesc o masă caldă şi, oricând, un sfat bun.

Averile principalilor candidaţi la funcţia de primar al municipiului Alexandria
Victor Drăguşin (PSD) şi Florin Titirişcă (PNL) sunt principalii candidaţi la fotoliul de primar al Alexandriei. Drăguşin ocupă funcţia de primar al reşedinţei de judeţ Alexandria din 2008. Florin Titirişcă este consilier local şi manager de firmă privată.