adevarul

 

Ziarul adevarul - adevarul de seara - adevarul online

Ziare romanesti recomandate

Abonare newsletter ziarele.com

Adresa de e-mail:


Mutari Internationale

Stiri locale din Adevarul Alexandria

(P) Asigurari RCA - cel mai bun pret

Ziarul Adevarul Alexandria - Ultimele stiri Adevarul Alexandria - 25.08.2016

Un preot a făcut o campanie pe Facebook şi strânge haine pentru 80 de copii
Preotul Florin Danu, de la parohia Lada, din Teleorman, a lansat pe Facebook campania „Trimite un copil la şcoală!“, din dorinţa de a le asigura copiilor nevoiaşi cele necesare pentru începutul noului an şcolar. Copiii şi-au trecut necesarul de rechizite şi haine în scrisori care au fost împărţite oamenilor cu suflet, prin intermediul spaţiului virtual.

Seceta a distrus culturile fermierilor teleormăneni
Seceta care afectează  judeţul Teleorman de mai bine de două luni le creează mari probleme agricultorilor. Cel mai mult au avut de suferit culturile de primăvară, de porumb şi floarea soarelui, a căror producţie a fost diminuată cu până la 50%.

Clase de învăţământ simultan în 30 de şcoli din Teleorman
În Teleorman, în clasa pregătitoare pentru anul şcolar 2016-2017 s-au înscris aproximativ 2500 de copii. Nu în toate localităţile numărul de copii înscrişi în clasa pregătitoare este suficient pentru a se forma o clasă şi în această situaţie în 30 de şcoli se va apela la învăţământul simultan.

Înşelăciune la o benzinărie din Alexandria
Un administrator de firmă a fost păgubit cu 5000 de lei după ce a alimentat la o staţie de benzină din Alexandria şi a fost victima unei înşelăciuni.

Două tinere, adoptate în America, îşi caută părinţii biologici în Teleorman
Două tinere din America, născute în România şi date spre adopţie în anii 90, îşi caută părinţii biologici. Nu cunosc multe informaţii despre părinţii naturali şi cer ajutorul comunităţii virtuale.

24 august, ziua de naştere a Regelui Ferdinand. Cum a reuşit „Întregitorul“ să sporească populaţia României cu 9,3 de milioane de locuitori
Pe 24 august se împlinesc 151 de ani de la naşterea regelui Ferdinand, supranumit „Întregitorul României“. Ferdinand a fost regele sub sceptrul căruia s-a împlinit marele vis al românilor, Marea Unire din 1918.

Unităţile de învăţământ din judeţ vor fi controlate înainte de începerea noului an şcolar
Echipe mixte formate din reprezentanţi ai Prefecturii Teleorman, Inspectoratului Şcolar Judeţean şi Direcţiei de Sănătate Publică vor verifica unităţile de învăţământ din judeţ în perioada 29 august-7 septembrie.

Au început probele scrise la bacalaureatul de toamnă
Cea de-a doua sesiune scrisă a examenului de bacalaureat din acest an a debutat luni, 22 august. În Teleorman, examenul se desfăşoară în cinci centre la care au fost arondate mai multe unităţi de învăţământ.

Florinel Dragomirescu de la AJPIS Teleorman s-a ”instalat” în biroul de director de la Protecţia Copilului Teleorman
Direcţia Judeţeană de Asistentă Socială şi Protecţia Copilului Teleorman a rămas fără director după ce fosta directoare Olguţa Şefu, trimisă în judecată de DNA, a fost demisă din funcţie.

Drama lui Dimitrie Bolintineanu, care a sfârşit la ospiciu în sărăcie lucie. Unde l-a dus cinstea pe marele revoluţionar
Poetul, revoluţionarul şi omul politic Dimitrie Bolintineanu a avut parte de un sfârşit tragic. Şi-a pierdut minţile din cauza sărăciei şi a murit într-un ospiciu în Bucureşti. La câţiva ani după moarte, osemintele i-au fost scoase şi au zăcut în podul unei biserici, până când a fost gata soclul bustului său.

Cultură de cannabis descoperită în comuna Dracea
Poliţiştii specializaţi în combaterea criminalităţii organizate din Teleorman şi poliţiştii Direcţiei Operaţiuni Speciale a Poliţiei Române, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T., au ridicat mai multe plante de cannabis, în urma a trei percheziţii domiciliare efectuate în această dimineaţă.Cinci  persoane au fost duse la audieri.

Târgul Agralimex  de la Alexandria a ajuns la ediţia a XXVI-a
Peste 20 de firme şi-au expus produsele şi ofertele în centrul municipiului Alexandria, joi, cu ocazia deschiderii Târgului Naţional pentru Agricultură şi Industrie Alimentară Agralimex 2016, ediţia a XXVI-a.

Schimbări de directori la mai multe şcoli din judeţul Teleorman
Anul şcolar 2016-2017 va aduce directori noi pentru mai multe unităţi de învăţământ din Teleorman. În unele cazuri directorii vechi au ieşit la pensie, în altele, au cerut schimbarea din funcţie.

Struţi de România: afacerea de un milion de euro cu păsări gigant de la care se valorifică pene, carne, oase şi piele
Firma Carpathian Ostrich Alliance a investit un milion de euro în cea mai mare reţea de ferme de struţi din România, care valorifică tot – carne, pene, piele, chiar şi oase.

Se închide circulaţia pe DJ 504
Circulaţia va fi închisă joi, 18 august, între orele 11.00-15.00, pe DJ 504 , în comuna Olteni, în vederea efectuării unor lucrări la pasajul inferior.