adevarul

 

Ziarul adevarul de azi - adevarul de seara - adevarul online

Ziare romanesti recomandate

Programul TV de Azi

Mutari Internationale

Stiri locale din Adevarul Alexandria

(P) Asigurari RCA - cel mai bun pret

Ziarul Adevarul Alexandria - Ultimele stiri Adevarul Alexandria - 16.12.2017

Victimă colaterală în mediul online, în cazul crimei de la metrou. O femeie din Teleorman, care poartă acelaşi nume cu cel al criminalei, atacată pe Facebook
Magdalena Şerban din Teleorman s-a trezit implicată, fără să vrea, în cazul crimei de la metrou, după ce profilul ei de Facebook a fost confundat de internauţi cu cel al criminalei din Craiova, din cauza coincidenţei de nume.

Fonduri prin PNDL 2017-2020 pentru modernizarea a patru şcoli din Zimnicea
Patru şcoli din Zimnicea vor fi modernizate prin Programul Naţional pentru Dezvoltare Locală 2017 – 2020. Durata contractelor de finanţare este de trei ani.

Poveştile celor mai odioşi asasini în serie din istorie. Cum au ajuns să oripileze o lume întreagă ucigând sute de oameni
Cei mai înfiorători asasini în serie din istorie au comis fapte abominabile care au îngrozit întreaga lume. Au rămas în istorie şi au inspirat personaje de film sau romane.

Spectacol la Alexandria ”Toţi  K1 pentru România – Unirea, visul unei naţiuni”
Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Teleorman, în parteneriat  cu Primăria Capitalei, prin Teatrul “Excelsior”, îi invită pe teleormăneni marţi, 19 decembrie, începând cu orele 19.00, la spectacolul “Toţi  K1 pentru România – Unirea, visul unei naţiuni”.

Ce se ascunde în spatele agresiunilor manifestate de elevi: „Un comportament agresiv este determinat de un nivel scăzut de autocontrol“
Mediul familial, lipsa unui sistem de valori, relaţiile din familie sunt factori care influenţează comportamentul elevilor la şcoală. Cazurile elevilor deveniţi agresorii dascălilor de la catedră sunt intepretate de psiholog drept tulburări de comportament cu cauze multiple.

Elevul de 16 ani care şi-a agresat profesoara, pus în libertate. Instanţa a decis scoaterea din arest preventiv şi punerea sub control judiciar
Păun Alin Valentin, elevul de 16 ani arestat preventiv pentru agresarea profesoarei de la Şcoala Gimnazială Poroschia, a fost eliberat. Instanţa a decis scoaterea din arest preventiv şi punerea sub control judiciar. Adolescentul se poate întoarce la şcoală.

Povestea celei mai mici banconote care a fost emisă vreodată în lume: a circulat în ţara noastră
Bancnota românească de 10 bani, emisă în 1917, a intrat în Cartea Recordurilor ca fiind cea mai mică bancnotă din lume. Cu dimensiuni de 27,5 x 38 de milimetri, cea mai mică bancnotă seamănă mai degrabă cu un timbru.

Cererile de eliberare a paşapoartelor se pot depune şi online
Teleormănenii care solicită paşapoarte simple electronice şi temporare pot opta pentru programarea online în vederea depunerii cererilor, începând de luni, 11 decembrie.

Iluminat arhitectural pentru cele mai importante clădiri din Alexandria
Cele mai importante clădiri din municipiul reşedinţă de judeţ Alexandria vor fi puse în valoare prin iluminat arhitectural.

Judeţul Teleorman numără doar 55.600 de salariaţi. Numărul şomerilor depăşeşte 15.900
Doar 55.600 de teleormăneni figurează ca salariaţi în evidenţele Directiei Judeţene de Statistica, potrivit unui raport emis recent. Judeţul numără 15.922 de şomeri.

56 de şcoli din Teleorman nu au autorizaţie de securitate la incendiu
56 de unităţi de învăţământ, care cuprind un număr de 87 de clădiri, funcţionează fără deţinerea autorizaţie de securitate la incendiu.

De la începutul anului 2017, în Teleorman, s-au produs 79 de accidente rutiere soldate cu 28 de morţi
De la începutul anului 2017, pe şoselele din judeţ s-au produs 79 de accidente rutiere grave, soldate cu 28 morţi, 64 răniţi grav şi 37 răniţi uşor.

Elevii de la Şcoala Gimnazială nr.1 Lunca şi Şcoala Gimnazială Talpa vor primi o masă caldă pe zi, în în anul şcolar 2017-2018
Elevii de la două şcoli din Teleorman vor primi o masă caldă pe zi, în în anul şcolar 2017-2018, potrivit unui document aprobat de Guvern.

Povestea de dragoste dintre Mircea Eliade şi Nina Mareş. Cum l-au renegat părinţii pe marele scriitor, după ce s-a căsătorit cu o femeie divorţată
Nina Mareş, o funcţionară divorţată cu un copil în întreţinere, s-a numărat printre prietenii pe care Mircea Eliade şi i-a făcut în România, după întoarcere din India. De la prietenie au ajuns la dragoste şi mai apoi la o căsătorie pentru care familia lui Eliade l-a renegat.

Istoria fenomenelor OZN în România. Când ar fi apărut primul obiect zburător straniu deasupra teritoriului românesc
Prima semnalare a unui fenomen OZN pe teritoriul românesc datează din 1517 şi a fost consemnată în Letopiseţul Tarii Moldovei, scris de cărturarul Grigore Ureche.