adevarul

 

Ziarul adevarul de azi - adevarul de seara - adevarul online

Ziare romanesti recomandate

Programul TV de Azi

Mutari Internationale

Stiri locale din Adevarul Alexandria

(P) Asigurari RCA - cel mai bun pret

Ziarul Adevarul Alexandria - Ultimele stiri Adevarul Alexandria - 26.03.2017

De la 1 aprilie, Polaris nu mai ridică gunoiul de la abonaţii care au datorii mai mari de 45 de zile
Mai multe cartiere din Alexandria, dar şi din celelalte oraşe şi municipii ale judeţului riscă să fie acoperite de gunoaie.

Povestea Ecaterinei Caradja, prinţesa supranumită „Îngerul de la Ploieşti“: a salvat sute de soldaţi în război
Prinţesa Ecaterina Caradja, supranumită Îngerul de la Ploieşti, a salvat sute de soldaţi căzuţi în Al Doilea Război Mondial. A trăit 100 de ani şi a avut parte de un destin spectaculos, demn de un scenariu de film.

Cine a fost, de fapt, nefericitul crai Pantazi şi cum a ajuns să se sinucidă din cauza dramelor cumplite în amor
Pantazi Ghica a fost fratele mai mic al lui Ion Ghica şi unul dintre cei trei crai descrişi de Mateiu Caragiale în ”Craii de Curtea-Veche”. A rămas în istorie drept o figură boemă, un crai nefericit şi neîmplinit în amor care şi-a pus capăt zilelor.

Alegerea unui nou preşedinte de Consiliu Judeţean, pe ordinea şedinţei de luni
Funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman a rămas vacantă după ce Adrian Gâdea a câştigat un post de deputat şi a plecat în Parlament.

Programul ”Euro 200” continuă şi în 2017. Cererile se depun până la 21 aprilie
Programul “Euro 200” prin care statul acordă ajutor financiar în vederea stimulării achiziţionării de calculatoare se va derula şi în anul 2017.

A fost suplimentat numărul locurilor în clasa pregătitoare
În urma solicitărilor venite din partea unor unităţi de învăţământ, care au primit mai multe cereri în prima etapă a înscrierilor în clasa pregătitoare, numărul locurilor a fost suplimentat cu 51.

S-a inaugurat centrul SMURD de la Dobroteşti
În prezenţa autorităţilor judeţene şi locale, în cadrul punctului de lucru al pompierilor din localitatea Dobroteşti a fost operaţionalizat Serviciul Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare (SMURD).

În liceele din Teleorman vor fi mai puţine locuri în clasa a IX-a
În liceele din Teleorman vor fi mai puţine locuri în clasa a IX-a, potrivit planului de şcolarizare pentru anul şcolar 2017-2018.

Trei reţete simple de torturi de post. Cum poţi să faci blat din mere sau cremă de ciocolată din lapte de cocos
Perioada postului poate fi „îndulcită“ cu dulciuri gustoase şi sănătoase, preparate doar din produse de origine vegetală. Pe lista dulciurilor care pot fi consumate în post se regăsesc şi torturile, făcute fără ouă sau creme cu lapte.

Bugetul municipiului Alexandria, în dezbatere publică: ” Este un buget echilibrat”
Dezbaterea publică pe marginea proiectului de buget local pentru anul 2017, organizată astăzi la Primăria Alexandria, nu a stârnit mare interes din partea alexăndrenilor.

Festivalul “Pauza de teatru” se va desfăşura la jumătatea lunii aprilie
Primăria Alexandria organizează anul acesta o nouă ediţie a Festivalului de Teatru şcolar “Pauza de Teatru”, eveniment care se va desfăşura în perioada 14-15 aprilie 2017.

Tichete sociale de Paşte pentru alexăndrenii nevoiaşi. Cererile se depun până la 31 martie
Cererile pentru tichetele sociale în valoare de 50 de lei pe care municipalitatea le acordă conform unei Hotărâri a Consiliului local, cu ocazia sărbătorilor Pascale, pot fi depuse până la data de 31 martie 2017.

Pregătiri pentru Festivalul “Teleorman Pop Fest”
Consiliul Judeţean Teleorman, prin Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Teleorman şi Primăria municipiului Alexandria, organizează în perioada 17-18 mai 2017, Festivalul “Teleorman Pop Fest”.

Buzatu Bogdan George a fost învestit în funcţia de inspector general adjunct al Inspectoratului Şcolar Judeţean Teleorman
Rămas vacant de la începutul acestui an, postul de inspector general adjunct al Inspectoratului Şcolar Judeţean Teleorman a fost ocupat prin ordin al Ministrului Educaţiei de către profesorul de matematică Buzatu Bodan George.

Viaţa de film a actriţei Elvira Godeanu. Tatăl a părăsit-o în copilărie şi asta i-a marcat destinul
Elvira Godeanu a fost supranumită „Marea doamnă a teatrului românesc“. În spatele strălucirii din lumina reflectoarelor a stat o femeie cu o copilărie tristă, marcată de abandonul tatălui.