adevarul

 

Ziarul adevarul - adevarul de seara - adevarul online

emag evomag amafashion ecco tinar
fashionup otter mycloset matar matar
Ziare romanesti recomandate

Stiri locale din Adevarul Alexandria

Abonare newsletter ziarele.com

Adresa de e-mail:


(P) Asigurari RCA - cel mai bun pret *** Haine online


Ziarul Adevarul Alexandria - Ultimele stiri Adevarul Alexandria - 17.04.2014

Primăria Alexandria mai pierde un proces Tribunalul Teleorman obligă instituţia să furnizeze informaţiile de interes public solicitate de opoziţia din Consiliul local
Tribunalul Teleorman s-a pronunţat, astăzi, în şedinţă publică în legătură cu plângerea formulată de consilierul local PDL Florin Titirişcă împotriva Primăriei Alexandria. Instanţa a dat câştig de cauză reclamantului, obligând primăria să furnizeze informaţiile privind contractele încheiate de municipalitate în 2013.

Cinci teleormăneni pe listele de la alegerile europarlamentare
Cinci  teleormăneni se regăsesc pe listele de la alegerile europarlamentare care se vor desfăşura în data de 25 mai.

Tâlhărie cu repetiţie Magazinul de pâine Germino a fost spart a doua oară
La nici măcar o săptămână de când magazinul Germino de pe strada Av. Alexandru Colfescu a fost spart, istoria se repetă. Magazinul de pâine de lângă fosta Grădină de Vară a fost azi dimineaţă scena unei tâlhării. Hoţul a ameninţat vânzătoarea şi a plecat cu banii pe care i-a găsit în casă.

Linkuri Sponsorizate

FOTO Iepuraşi şi ouă de Paşte în faţa Casei de Cultură din Alexandria
Pe platoul din faţa Casei de Cultură din Alexandria s-a amenajat un mic parc de distracţie pentru copiii din oraş. Decorul conţine figurine reprezentând ouă de Paşte şi iepuraşi.

Preotul Ion Băldescu din Seaca  a murit împingând la roabă, la Canal, îmbrăcat în straie preoţeşti
Ion Băldescu , preot în comuna teleormăneană Seaca  se numără printre martirii care şi-au găsit sfârşitul  din cauza prigoanei comuniste. Considerat un ”duşman al poporului” preotul din Seaca a fost arestat de Securitate şi dus la Canal, unde a murit în straiele preoţeşti, de care nu s-a despărţit niciodată.

135 de ani de la naşterea lui Gala Galaction, traducătorul Sfintei Scripturi
Gala Galaction, pe numele său adevărat Grigore Pisculescu, s-a născut la data de 16 aprilie 1879 în comuna teleormăneană Dideşti. Cunoscut publicului larg mai mult pentru creaţiile date literaturii române, Gala Galaction a fost preot ortodox şi profesor universitar de religie, jurnalist şi traducător. El este cel care a realizat traducerea Sfintei Scripturi.

Oferă bogată de locuri de muncă prin reţeaua Eures
Oferta locurilor de muncă disponibile prin Eures cuprinde în această perioadă 311 joburi în ţări precum Marea Britanie, Irlanda, Belgia sau Olanda. 229 de locuri de muncă sunt disponibile în Marea Britanie, 221 adresându-se asistenţilor medicali cu diverse specializări.

Baconschi, despre candidatul dreptei la prezidenţiale: „Johannis ar fi un candidat mult mai serios. Antonescu este compromis pe plan internaţional“
PMP speră să obţină la alegerile europarlamentare un scor cu două procente. În opinia vicepreşedintelui PMP, Teodor Baconschi, pentru alegerile din toamnă cea mai bună variantă ar fi susţinerea unui candidat comun de către toate forţele de dreapta. Teodor Baconschi a fost prezent, la Alexandria, la lansarea candidaţilor pentru alegerile locale parţiale.

Încăierare la Guruieni Trei bărbaţi au fost bătuţi cu bestialitate şi lăsaţi într-o baltă de sânge
Trei bărbaţi au fost găsiţi la pământ, bătuţi cu bestialitate, pe o stradă din Guruieni. Cele trei victime au spus poliţiştilor că au fost agresate de un grup de şapte persoane.

Razie în târgul de la Gălăteni Poliţiştii au confiscat peste 460 de kilograme de carne
Poliţiştii teleormăneni au descins, astăzi, în târgul de la Gălăteni, iar acţiunea s-a soldat cu amenzi şi cantităţi mari de carne confiscate.

Campania  ” Tinerii votează-Tinerii contează” continuă în Teleorman
Primul seminar informativ  din cadrul Campaniei ” Tinerii votează-Tinerii contează”, derulată în această perioadă, în Teleorman a avut loc la Olteni.

VIDEO Filmul “ Empty Hearts” realizat de eleva Bianca Chiar din Alexandria a câştigat locul I la Concursul Naţional InfoMatrix 2014
Eleva de clasa a XI-a de la Liceul Pedagogic ” Mircea Scarlat” din Alexandria  a reuşit să impresioneze juriul competiţiei InfoMatrix 2014. Filmul realizat de Bianca Raluca Chiar a câştigat locul I la categoria Short Movie şi eleva din Alexandria s-a calificat astfel la faza internaţională a competiţiei.

Altă tâlhărie în Alexandria, acelaşi mod de operare Hoţul a dat buzna într-un magazin Germino, după lăsarea serii, pe o vreme ploioasă
Un magazin Germino a fost jefuit aseară, iar vânzătoarea care a opus rezistenţă a fost atacată de tâlhar. Acesta este al şaselea caz de tâlhărie petrecut în Alexandria, în ultimele trei luni. Poliţiştii n-au dat de urma hoţului sau hoţilor şi nu se ştie dacă este vorba despre acelaşi individ.

In memoriam Mircea Scarlat
Scriitorul şi criticul literar Mircea Scarlat ar fi împlinit astăzi 63 de ani. Teleormăneanul care a dat literaturii ” Istoria Poeziei Româneşti” este omagiat de unitatea şcolară care îi poartă numele.

VIDEO „Empty hearts“, un film realizat de o elevă de clasa a XI-a, care vorbeşte despre problema copiilor cu părinţi plecaţi în străinătate
Bianca Raluca Chiar este elevă în clasa a XI-a la Liceul Pedagogic ” Mircea Scarlat” din Alexandria. Fata a realizat un film de scurt metraj în care atrage atenţia asupra problemei copiilor cu părinţi plecaţi în străinătate şi a dificultăţilor cu care ajung să se confrunte aceştia, în lipsa părinţilor. Ideea i-a venit de la povestea verişorilor ei care au ambii părinţi plecaţi în străinătate.